Hipoalergenske smjese za bebe

Bol

Hipoalergenska smjesa se zove specijalizirana dječja hrana, namijenjena za prevenciju ili liječenje alergija na hranu kod djece od rođenja do jedne godine. Popis hipoalergenskih smjesa za novorođenčad prikazana u prodaji je vrlo opsežna. Prilikom odabira mješavine za bebu, potrebno je kretati se u njihovim sortama, budući da hrana s istom oznakom HA (što znači "hipoalergijsko") može biti radikalno različita u sastavu jer hrana netrpeljivost može biti uzrokovana raznovrsnom hranom u dječjoj hrani. Svaka od sorata antialergenskih smjesa daje zamjenu za određeni alergen. Stoga, prije donošenja izbora, morate se pobrinuti da dijete ima alergiju na hranu i da je alergen ispravno identificiran.

Izaberite iz cijele raznolikosti - jedina univerzalna opcija, savršena kombinacija za sve nemoguće je pronaći. Bilo bi ispravnije odrediti što je bolje za određenu bebu, uzimajući u obzir njegovu dob, intenzitet alergijskih manifestacija i, najvažnije, uzroke alergijske reakcije.

Simptomi alergija na hranu

Prije svega, trebate se pobrinuti da dijete ima alergije na hranu, a ne i druge bolesti, te da je alergija na mliječnu formulu.

Važno: Dojenje može pokazati znakove alergije na hranu. U ovom slučaju, majka bi trebala tražiti izvor problema u svojoj prehrani. Za bebe na mješovitoj hrani s alergenom, postoji svibanj biti i komponenta dodatak i proizvoda jede majke.

Nesanica hrane kod djeteta do jedne godine se očituje:

 • na koži - može biti blago crvenilo obraza ili osip cijelog tijela;
 • na dijelu probavnog sustava - upala stolica, kolika, regurgitacija;
 • rjeđe na dišnom sustavu - kratkoća daha, curenje nosa, kašalj.

Simptomi se mogu pojaviti zasebno iu kompleksu. Ako ne poduzmete korake na vrijeme, morat ćete liječiti ne samo alergije, ali i njegove posljedice (ozljede i rane na koži, disbakterija itd.).

Ako vaša beba ima znakove alergije, nemojte se trčati da biste se trčali u trgovinu za drugu mješavinu. Prije svega, trebali biste se obratiti svom pedijatru, proći potrebne testove i saznati koja je komponenta postala alergen u vašem slučaju. Liječnik će vam pomoći u određivanju izbora hipoalergenskih smjesa za novorođenčad.

Klasifikacija hranjivih alergičnih dojki djece

Sve hipoalergijske smjese mogu se razvrstati prema dobi za koju su namijenjene, prema obliku otpuštanja, prema intenzitetu terapeutskog učinka i prema supstanci koja zamjenjuje alergen.

Po dobnim skupinama, dječja hrana za bolesnike s alergijama podijeljena je na isti način kao i redovite mliječne formule:

 • S jedinicom na pakiranju, prilagođeni proizvodi za bebe proizvode se od rođenja do šest mjeseci.
 • Paketi s djelomično prilagođenim sastavom označeni su brojem "2" i namijenjeni su za bebe od 6 mjeseci do godinu dana.

U obliku otpuštanja higijenskih higijenskih dječjih hrana može se naći u obliku:

 • suhi prašak (ima veliko vrijeme skladištenja, razne pakete od malih kartonskih sanduka do kilograma limenki, zahtijeva razrjeđivanje vodom u skladu s uputama, većina smjesa se proizvodi u obliku suhog praha);
 • koncentrat za razrjeđivanje (razrijeđen vodom, lakše otapanje u usporedbi s praškom, manje pohranjeno);
 • piće za piće (samo trebate biti zagrijani prije upotrebe, ne treba razrjeđivanje s vodom, prikladno je uzeti sa sobom na cesti, ima visoku cijenu i mali asortiman).

Za bebe koje imaju samo genetsku predispoziciju za alergije, a za one s kojima se već manifestira, prehrana će biti vrlo različita. Važno je imati na umu da se mješavine za alergije razlikuju u njihovoj svrsi:

 • preventivno - pogodno za zdravu djecu koja imaju genetsku predispoziciju za alergiju hrane, beznačajne ili prve manifestacije, ili kao prijelazni stupanj od terapeutske do redovite hrane nakon dugotrajne remisije (za 3 mjeseca nema znakova netolerancije hrane);
 • medicinske - takve smjese može propisati samo liječnik, oni će vam pomoći čak i ako se zanemare alergije.

Pro i kontra specijalizirane hrane za alergije

Za mnoge roditelje, hipoalergijske smjese mogu biti pravi spas. Medicinska prehrana može ukloniti znakove alergije: očistiti kožu, normalizirati stolice. Dijete će biti veselo i veselo. Preventivne smjese će spriječiti pojavu alergija i prijeći na uobičajenu smjesu bez neugodnih posljedica. Ali ova hrana nije bez nedostataka.

Pri prebacivanju na hipoalergensku smjesu pripravi se zbog činjenice da ima specifičan, gorak okus zbog hidroliziranog proteina ili aminokiselina u pripravku. To je jedan od razloga za postupno uvođenje nove hipoalergenske smjese. Još jedno neugodno iznenađenje može biti visoka cijena takvih proizvoda, osobito terapeutskog tipa, u usporedbi s prehranom za zdrave bebe. Naravno, ne možemo isključiti mogućnost individualne reakcije organizma. Nova mješavina, čak terapeutska, može uzrokovati regurgitaciju i zatvora.

Preventivne hipoalergijske smjese

Sastav profilaktičkih smjesa za novorođenče s alergijama razlikuje se u strukturi bjelančevina. U ovoj se dijeti dijeli na manje molekule kako bi se olakšao probavni proces. Uz teške manifestacije alergije, ovaj proizvod neće pomoći, ali u remisiji ili s manje alergijske reakcije, to će učiniti.

Takve smjese proizvode mnogi proizvođači, od kojih su svi označeni kraticama HA - hipoalergenskim ili NA - niskim alergenom. Većina ih je podijeljena na potpuno (1) i djelomično (2) prilagođeno.

Ocjena najboljom hipoalergenskom profilaktičkom formulom za dojenčad, prema mišljenju potrošača, izgleda ovako:

 • Nutrilon HA s PronutriPlus kompleksom za razvoj inteligencije i imuniteta (obogaćen prebioticima, nukleotidima, biljnim uljima, ugljikohidratima predstavljaju laktozu koja je identična majčinom mlijeku);
 • NAS s proteinskom kompleksom OptiPro za rast i razvoj mrvica (sastav je obogaćen bifidobakterijama za poboljšanje mikroflore, nukleotide za razvoj živčanog sustava i masnih kiselina za imunološki sustav), prikladan je zato što se proizvodi ne samo za novorođenčad do 6 mjeseci i godinu dana, već također i za stariju djecu pod brojevima 3 (do jedne i pol godine) i 4 (od 18 mjeseci);
 • Similac HA je jedna od prvih smjesa proizvedenih bez palminog ulja, zasićene masnim kiselinama, prebiotikom i luteinom za razvoj organa vida;
 • Humana HA dostupna je kao tekućina spremna za upotrebu (brojčana oznaka 0, pogodna od rođenja) i prašak (broj 1 za do šest mjeseci, 2 za najviše 10 mjeseci, 3 za 10 mjeseci).

Osim toga, možete odabrati preventivne mješavine prikladne za djecu s nedostatkom laktoze. Uz djelomično probavljeni protein, njihov sastav također je različit po tome što ugljikohidrati u njemu predstavljaju mješavinu maltodekstrina i laktoze:

 • Frisolak HA;
 • Nutrilak HA (lutein, koji je uključen u razvoj vizualnog analizatora, dodaje se pripravku, a sadržaj laktoze se smanjuje);
 • Celia HA (smatra se manje prilagođenim, budući da se proizvodi bez dobnih ograničenja za djecu od rođenja do jedne godine).

Na raspolaganju su i mješavine bez laktoze, na primjer, Bellakt HA bjeloruske proizvodnje. Ovo je velika proračunska opcija za novorođenčad s hranom netolerancije na laktozu. Ova mješavina je također bogata probioticima i vitaminima.

Kategorija hipoalergenskih smjesa ne uključuje mješavine soje (Friso COY, Similac Isomil) i kozji mlijeko (Dadilja, MAMACO, Kabrita). Postoji mogućnost da će odgovarati djeci s netolerancijom hrane na protein kravljeg mlijeka. Ugodni su okus i ne utječu na stolac. Ali protein soje i kozji mliječni proteini također mogu uzrokovati alergije!

Hypo-alergijske terapijske smjese

Smjese s potpuno hidroliziranim bjelančevinama klasificiraju se kao terapeutski i propisuju liječnik za akutne alergijske reakcije, apsorpciju i probavu, nakon operacija na želucu i crijevima te kod davanja preuranjenih beba.

Takav proizvod se također može nazvati visoko hidroliziranim ili potpunim hidrolizom proteina. Nije podijeljen po dobnim kategorijama, izdaje se u jednom univerzalnom obliku za dojenčad od rođenja do jedne godine.

Proteinska komponenta u medicinskoj prehrani za osobe koje pate od alergija može biti zastupljena hidrolizom proteina sirutke ili kazeinom. Postoji dječja hrana i nema proteina uopće.

 • Dječja hrana koja se temelji na hidrolizatu proteina sirutke ima najvišu nutritivnu vrijednost, među ostalim terapijskim smjesama za osobe koje pate od alergije, što je posebno važno za prijevremenu i malnutrenu prehranu. Ali to je također više alergeni nego kazein. Najpopularnije među smjesama sirutke su Friso PEP zbog ugodnog slatkog okusa, Nutrilon Pepti zbog svog sastava bogatog prebiotikom i nukleotidima, te Nutrilak Pepti zbog nedostatka laktoze i niskih troškova.
 • Medicinska prehrana bazirana na kazeinskom hidrolizatu rijetko uzrokuje alergiju i preporučuje se za najteže oblike, ali ima još gorljivi ukus i nižu nutritivnu vrijednost u odnosu na sirutku. U prodaji možete pronaći dijetnu hranu za kazein pod robnim markama Nutramigen, Progestimil i Friso PEP AS. Njihovi su sastavi vrlo slični, ali Friso je više fiziološki, jer sadrži minimalnu količinu laktoze. Mješavine Nutramigen, jedino među terapijskim, podijeljene su prema stupnju prilagodbe za djecu mlađu od 6 mjeseci (1) i nakon (2).
 • Hrana koja se temelji na sintetskim aminokiselinama uopće ne uzrokuje alergiju na proteine, budući da u njemu nema proteinske strukture, kao i laktoza. Na tržištu dječjih hrane zastupljene su tvrtke Nutricia (Nutrilon Amino Acids, Neocate) i Nestlé (Alfaré Amino). Pod markom Neocate proizvodi i pije za djecu do 12 mjeseci - Neokate Edvans. Značajan nedostatak tih proizvoda je njihova cijena - od 2.000 do 5.000 rubalja po paketu. Proizvodi na bazi aminokiselina propisani su ako se tretman s visoko hidroliziranim smjesama tijekom 2 tjedna nije popravio.

Budite spremni za činjenicu da može izazvati alergijsku reakciju. Zato ne stavljajte mješavine za buduću uporabu i obratite pažnju na rok trajanja proizvoda. U slučaju dugoročne remisije, liječnik će preporučiti prebacivanje na preventivnu, a zatim na konvencionalnu umjetnu dječju hranu. To je neophodno za razvoj probavnog sustava mrvica i punu uravnoteženu prehranu.

Pri odabiru dječje hrane za alergije, postoji mnogo pitanja. Pediatri obično nude nekoliko prikladnih opcija s gotovo identičnim skladbama. Roditelji će morati odabrati najbolju kombinaciju za bebu, a to nije uvijek skup ili poznati proizvod. Prvenstveno se usredotočite na sastav proizvoda, bez obzira ispunjava li sve zahtjeve malog organizma. Povratne informacije od drugih mama također mogu biti od velike pomoći. Ipak, moguće je da će hipoalergenska prehrana biti odabrana empirijski, jer je reakcija tijela individualna.

Ocjena dojenačke formule u 2018. godini

Ocjena mlijeka formule u 2018. godini kako bi se majke upoznale s tržištem za dojenčad. Proizvođači pokušavaju donijeti što je moguće bliže sastavu dojene mliječne mlijeka. Postoje linije proizvoda namijenjene zdravoj djeci i ljekovitim učinkom za djecu osjetljivu na alergije na komponente organskih mlijeka. Potonji se razlikuju precijenjen, jer u proizvodnom procesu, kravlje ili kozje mlijeko se uzima kao osnova za budući proizvod koji prolazi kroz nekoliko stupnjeva filtracije kako bi se smanjio sadržaj laktoze i kazeina u konačnom proizvodu.

Sva formula za dojenčad je podijeljena na "korake": 1 - novorođenčad, 2 - od 6-12 mjeseci, 3 od 1 godine, 4 od 18 mjeseci. Također obratite pozornost na sadržaj proteina sirutke. Prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, zakonodavstvo Ruske federacije i CU, prilagođene mješavine uvezene ili proizvedene na području Ruske Federacije su proizvodi čiji sadržaj proteina sirutke iznosi najmanje 50% za djecu od 0 do 6 mjeseci i najmanje 35% za djecu mlađu od 6 mjeseci. Ova ocjena temelji se na mišljenjima stručnjaka i mišljenja potrošača o najboljoj mliječnoj formuli. Dakle, najbolja 10 dojenčadi:

Beba 4 (Nutricia)

Otvara ocjenu dječje marke dojenčadi, od Nutricia. Ova mješavina prikladna je za uporabu djece od 18 mjeseci. Sastav eliminira prisutnost šećera, škroba, glutena, štetnih aditiva, okusa, ostavljajući dijete samo osnovno: obrano mlijeko, prebiotici, kompleks biljnih ulja, puno vitamina i minerala i taurin. Omjeri kazeina u proteinima sirutke 4: 1 - to u potpunosti zadovoljava norme, pa čak i više. Kompleks vitamina i minerala uključuje po 13 komada. Cijena paketa od 600 grama iznosi 300 rubalja.

Kabrita 3 GOLD

Kabrita GOLD zauzima 9. mjesto na ljestvici dječje mliječnosti od 12 mjeseci. Balansirana dojenčeta sadrži 37% protein sirutke i 63% kazein. Proizvođač je stvorio optimalnu stolicu za omekšavanje koja poboljšava probavu i apsorpciju kalcija, kao i pomaže u optimizaciji metabolizma, nazivajući ovaj kompleks DigestX. Kubrita zlato je 100% sastavljeno od koncentrata proteina sirutke iz kozjeg mlijeka pomiješano s obranim mlijekom, isključujući dodavanje maltodekstrina, šećera, okusa i drugih štetnih aditiva. Formula je također bogata preciznim FOS-om, ekstrahiranim iz ekstrakta cikorije, GOS, uključenom u kozji mlijeko, kao i korisnih BB-12 bifidobakterija - sve to omogućava održavanje crijeva u "zdravom obliku". Trošak od 800 grama banaka je 1600 rubalja. Preporučuje se uporaba zdrave djece.

MD mil koza 2

8. mjesto na ljestvici formula za dojenčad od 6 mjeseci zauzima MD mil Kozochka 2. Španjolski brand MD može pohvaliti svoje proizvode na kozjem mlijeku proizvedenom u skladu s preporukama ove zajednice DA-CH društava: Njemačko prehrambeno društvo (DGE), Austrijski (ÖGE) i Švicarske prehrambene udruge (SSG / SSN). Međutim, sastav, nažalost, sadrži palmino ulje i laktozu, pa je proizvod pogodan samo za zdravu djecu. Palmino ulje se ne preporučuje stalno, jer U crijevima, palmitinska kiselina je vezana za kalcij, blokirajući ulazak strukturnih materijala za kosti potrebne za dijete kroz crijevne zidove, as druge strane, kada se NIJE sustavno konzumira, palmino ulje blagotvorno djeluje na djecu mlađu od 2 godine, potiče povećanje kolesterola potrebnog za to razdoblje. Prema standardima proizvođača, omjer proteina sirutke i proteina kazeina je 1: 1. Sastav dominira pristojnom količinom prebiotika CRP, a PUFA omega 6, omega 3 u omjeru 7: 1 je optimalni pokazatelj. Cijena banke od 400 grama je oko 900 rubalja.

Nestogen (Nestle) 1

Nalazi se na 7. mjestu za bebe za nestale Nestlé - Nestogen 1. Proizvod je pogodan za uporabu djece od prvog dana rođenja. Ne sadrži ništa suvišno, uključujući palmino ulje, samo obrano i demineralizirano mlijeko, suncokretovo i repičino ulje, maltodekstrin, kao i probiotici i prebiotici. U ulozi probiotičkog čina lactobacilli Reuteri - koji podupire oralnu higijenu i smanjuje vrijeme proljeva. Sastojci hrane za lakto i bifidobakterije u crijevu su prebiotici FOS i GOS, zahvaljujući njima, živi mikroorganizmi "jedu više", pasmine i borbu protiv patogenih bakterija. Maltodekstrin - izvor energije koji se dijeli u tijelu u glukozu. Kuktadel maltodekstrin se koristi u Nestogenu i, kao što je poznato, kukuruz ne sadrži gluten, čest uzročnik alergijskih reakcija. Ova mješavina nije hipoalergensna zbog metode obrade mlijeka, u kojem ostaje velika količina laktoze. Cijena pakiranja od 700 grama je 475 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) Pepti Gastro

Nutricia je prepoznata kao najbolje ocijenjeno za kontrolu kupnje dojenčadi. Pepti gastro je dizajniran posebno za djecu s gastrointestinalnim problemima i netolerancijom na neke sastojke hrane. Mliječni Pepto gastro - koncentrira proteina seruma koji je podvrgnut dalje hidrolizira pomoću kojih je moguće proširiti seruma u odvojene frakcije - peptidima, nakon čega slijedi ultrafiltracija zadržati samo najpotrebnije od njih, gotovo potpuno uklanjanje laktoze, masti i kazein kao zadovoljavajući način majčino mlijeko. Takva pažljiva metoda pripreme s pristranosti na hipoalergentnost čini Pepti Gastro kompleks liderom u ljestvici dojenačke formule u kvaliteti. Proizvođač također dodaje nukleotide svom proizvodu kako bi smjesa što je moguće bliža majčinom mlijeku. Nukleotidi igraju važnu ulogu u sintezi antitijela - imunosti na oružje, poslužiti kao temelj za izgradnju DNA i RNA, odgovorni su za sintezu proteina, itd cijeni od 450 grama konzerve gipoallegennogo proizvod je 950 rubalja..

NAN (Nestle) 1 Optipro

Nestle zauzima 5. mjesto u najboljoj mliječnoj formi od rođenja za zdravu djecu, tj. One koje nemaju netolerancije za neke komponente, uključujući laktoza. Nestle NAS uklanja dodavanje palminog ulja, okusa, GMO-a, boja i drugih štetnih aditiva na vaš proizvod. Priprema dječjeg sastava demineralizirane sirutke s visokim udjelom albumina i globulina, a suprotan sadržaj kazeina - složeni protein koji često izaziva alergije. Osim važnih aminokiselina, NAS je zasićen s 13 vitamina i 14 minerala, kao i kultura bifidobakterija. Posebna značajka NAS je dodavanje ulja jednostaničnih gljiva Mortirella Alpina - proizvođača arahidonske kiseline, upravo onakav kakav se nalazi u majčinom mlijeku. Arahidonska kiselina je uljna tekućina koja sadrži omega-6 masne kiseline potrebne za sazrijevanje mozga. Cijena pakiranja od 800 grama varira od 700 do 750 rubalja.

Similac (Abbott) Premium 1

4. mjesto je najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja. Prema nekim studijama, palmino ulje proizvodi negativan učinak na apsorpciju masti i kalcija u crijevima, jer Palmitinska kiselina, derivat palminog ulja, veže se na kalcij i tvori netopive spojeve koji inhibiraju apsorpciju nekih drugih komponenti. Sastav Similac Premium 1 sadrži luteinski pigment, koji se ne sintetizira samim ljudskim tijelom, što doprinosi povećanju vidne oštrine i filtriranju "štetnog" spektra zračenja ljudskom oku. Similak također sadrži "živ" bifidobakterije, koje se isporučuju s hranom za njih - prebiotik. Ovaj proizvod pogodan je za hranjenje djece iz prvog dana života koji nisu alergični na laktozu (budući da je dostupan Similacu). Trošak od 900 gr. banke - oko 1000 rubalja.

BIBICOL Dadilja Classic

Otvara TOP 3 formula za dojenčad od 0 do 6 mjeseci, proizvođač Bibikol. U pripremi svojih proizvoda, tvrtka koristi prirodno kozje mlijeko proizvedeno na farmama na Novom Zelandu. Dakle, ova mješavina je napravljena od kozjeg mlijeka, a to je veliki plus iz nekoliko razloga: prvo, ona ne sadrži alfa-S1 frakciju proteina kazeina, što uzrokuje "odbacivanje" kod nekih ljudi; Drugo, kozji mlijeko je manje slatko u okusu, što znači da u njemu nema laktoze - mliječni šećer, koji uzrokuje alergije; treće, kozji mlijeko sadrži oligosaharide - prebiotike, omega 3 i omega 6 polinezasićene masne kiseline, pridonoseći "ispravnom" razvoju mozga kod novorođenčadi i dojenčadi. Svojstva kozjeg mlijeka, možete napisati beskonačno, rezimirajući, možemo reći da je kozje mlijeko je bolje tolerirati djecu od kravljeg mlijeka, a ne zaostaje za potonji na prednosti za tijelo. Za 800 grama kanta Bibicol Nanny classic morate platiti oko 1.800 rubalja.

Friso frisopep

Friso postaje najbolja formula za mlijeko od 0 do 6 mjeseci u našem poretku. Prvo, ta kompozicija je potpuno hipoalergijska, i drugo, ima izražen terapeutski učinak. Iako su glavni sastojci mliječne formule izvedeni iz kravljeg mlijeka, Frisco je osigurao da smjesa sadrži laktozu u minimalnom iznosu. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji odvajanja proteina od laktoze i masti kroz hidrolizu proteina sirutke, čiji je izlaz proteinski koncentrat od 50% mase svih ostalih tvari. Frisco također se sastoji od oko 5 nukleinskih estera pomoć sintetizirati imunoglobulina M i A - galaktooligosaharida antitijela prebiotik - hrana za korisne bifidobakterija borave u crijevima, a također ogromna količina neophodna i ne-esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale. Cijena od 400 grama može biti oko 900 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) 1 Premium

Nutrilon Nutrition smatra se najboljom mliječnom formulom za novorođenčad. Ova mješavina nije pogodna za djecu koja su alergična na laktozu, jer Kompozicija sadrži demineralizirani sušeni sir sa suhim sirutkama, od kojih se soli uklanjaju, ali ostaje velika količina proteina i laktoze. Osim sirutke, složeni sastav uključuje ulja (repi, suncokret, kokos, palmin itd.), Kao i riblje ulje, vitamine, taurin, nukleotide, prebiotike itd. Proizvođač koristi patentirani kompleks prebiotika nazvan IMMUNOFORTIS. Ovaj dvokomponentni „hranjiv izbornik” za korisne bakterije u crijevima koja se sastoji od frukto-oligosaharidi, ne razgrađuju i ne apsorbira u ljudskom probavnom traktu, a oligosaharidi sadržani u majčino mlijeko, koji su također mamac bifidobakterija u crijevima, koja „jede” i oni uče samo. Na posudu sa sadržajem Nutrilon zaokruženi u okviru „pojačava imunitet i inteligencije”, a prvi smo shvatili da promoviraju probiotike i vitamin kompleks s nukleotida, ali za razvoj mozga odgovornog polinezasićenih masnih kiselina ARA i DHA, spomenuti jednostavnu terminologiju - je Omega Grupa 3 i Omega 6. Cijena za 800 grama je 650 rubalja. To je jasna prednost u odnosu na cijenu Nutrilona Premium koja omogućuje proizvodu da postane najbolja formula za dojenčad na ljestvici.

Pro i kontra hipoalergenskih smjesa za djecu, kao i savjeti o odabiru novorođenčadi

Hypoallergenic (HA) smjese su spas za dojenčad koja je umjetno ili mješovito hranjena i koji imaju alergije na hranu.

Svake godine sve češće dolazi do alergija, što znači da je potrebno stvoriti veliki broj hipoalergenskih proizvoda. To se također odnosi na formulu za umjetno hranjenje. Mnoga novorođenčeta u prvim danima života mogu pronaći znakove alergije na hranu, što je znak za prijenos djeteta u hipoalergensku hranu (s izuzetkom djece koja su dojena), ali u suvremenoj paleti proizvoda vrlo često mladi roditelji imaju pitanje: što je bolje odabrati ? Da biste odgovorili, trebate se upoznati s popularnijim robnim markama HS i usporediti ih s drugima.

Značajke GA

Ovisno o vrsti smjese u hipoallergenim smjesama može biti odsutna:

 • proteina kravljeg mlijeka (soja, s proteinom kozjeg mlijeka, s proteinskim hidralizatom);
 • bez glutena (bez glutena);
 • sol (to je prisutno, ali njegov sadržaj je znatno smanjen u usporedbi s uobičajenim);
 • laktoza (bez laktoze).
 • Također, mješavine HA doprinose boljoj formiranju probavnog, imunološkog i ostalih sustava u preuranjenim bebama, djeci s hipotrofijom i drugim patologijama zbog sadržaja u njima:

  • omega-3 i -6 masnih kiselina;
  • antioksidansi;
  • kalcij, fosfor, vitamin D.

  klasifikacija

  Ovisno o mnogim čimbenicima, sva nutricionistička ishrana GA je svrstana u više skupina. Glavni kriteriji za podjelu u podskupine su starost bebe i konzistentnost hrane.

  Po dobi

  Po dobi su podijeljeni u tri velike skupine, od kojih svaka ima svoj redni broj, označen arapskim brojem. Dakle, dodijelite HA sa sljedećim brojevima:

  • "1" - za bebe do šest mjeseci;
  • "2" - od šest mjeseci do godine;
  • "3" - djeca starija od jedne godine.

  "1" - od rođenja do šest mjeseci

  Posebnost ove mješavine je njegova upotreba od trenutka rođenja djeteta.

  Najčešće u proizvodnji HA mješavine "1" koristi 100% protein hidrolizat.

  "2" - od 6 do 12 mjeseci

  Za razliku od GA "1", smjese od 6 mjeseci već sadrže djelomični hidrolizat proteina sirutke.

  Dva glavna cilja ostvarena pri korištenju hipoalergenske prehrane:

  1. smanjiti učinke alergijskih svojstava proteina kod djeteta zbog poboljšane aminokiselinske kompozicije;
  2. kako bi se osigurala postupna prilagodba tijela djeteta na protein mlijeka, zbog djelomične hidrolizacije.

  "3" - za djecu preko 1 godine

  Kao i HA, smjesa "2" sadrži parcijalni hidrolizirani protein. Također uključuje bifidobakterije, koje pridonose boljem funkcioniranju probavnog sustava bebe.

  dosljednost

  Ovisno o obliku otpuštanja, one su podijeljene na:

  • suho;
  • tekućina;
  • koncentrirati za uzgoj.

  suho

  Najčešći su suhi. Dostupni su u obliku praha u kutijama ili drugim kutijama. Dugo je pohranjeno. Prije upotrebe mora se razrijediti vodom u omjerima navedenim na pakiranju.

  tekući

  Tekuće mješavine se koriste za vrlo malu djecu, novorođenče ili prerane bebe. Oni su već spremni razrijeđeni mješavina, koja je potrebna samo za zagrijavanje.

  Usredotočite se na uzgoj

  To je tekući koncentrat, koji se razrjeđuje s vodom u omjeru od 1: 1. Lakše je pripremiti nego suho, jer velika količina grudica nije formirana, međutim, oni se čuvaju kratko vrijeme i također su skuplji od suhih.

  Popis vrsta

  preventivan

  Primjerice, koristi se u prisutnosti predisponirajućih čimbenika kod djeteta u razvoju alergija, ako postoji u nekom od roditelja.

  Posebnost je ta da oni ne sadrže punopravni protein, već se dijele na peptide, tj. fragmentiran u manje komade, zbog čega se bolje apsorbira i smanjuje rizik od alergijske reakcije. Također možete koristiti u djece s opomena od više od 6 mjeseci.

  Prije upotrebe hipoalergenske smjese, posebno kod djece s postojećim pojavama alergije, potrebno je konzultirati pedijatra.

  terapeutski

  Koristi se s utvrđenim alergijama kod bebe. Oni su visoko hidrolizirane smjese, tj. ne sadrže cijele proteine. Jednostavno apsorbira u prisutnosti alergija zbog sadržaja hidrolizata proteina. Značajka - nedostatak odvajanja po dobi.

  Na kozje mlijeko

  HA smjesa zasnovana na kozjem mlijeku relativna je nova mješavina. Samo ih 4 proizvođača ("Nanny", "MD Mil SP Kozochka", "Mamako", "Kabrita"). Koristi se za hranjenje bebe s netolerancijom na protein kravljeg mlijeka.

  soje

  Takve mješavine HA pripadaju grupi bez mliječnih proizvoda. Oni ne sadrže protein kravljeg mlijeka. U mješavinama soje, mliječni protein je zamijenjen soje proteinom. Međutim, treba imati na umu da neke bebe mogu imati alergije na hranu soje. U tom slučaju, mješavine soje će biti kontraindicirane. Također, mogu se koristiti samo od 5-6 mjeseci starosti.

  Na bazi biljnog ulja

  Biljna ulja su odgovorna za masnu komponentu u smjesama. Osim toga, maslac ne može pružiti kompletnu zamjenu za masti koja se nalaze u majčinom mlijeku.

  Stoga proizvođači koriste različite kombinacije biljnih ulja, naime, dlan, repice, kukuruz, kokos, lan, itd.

  Svaki od njih osigurava unos određenih masnih kiselina u tijelo djeteta, na primjer, laneno ulje - omega-3 i kukuruzne omega 6 masne kiseline.

  Ne palmino ulje

  Širom svijeta, kontroverze bjesne nad palminim uljem u djetetovoj formuli. Postoje i pozitivni (visoki sadržaj vitamina, osobito E, A, približava smjesu majčinom mlijeku) i negativan (smanjuje apsorpciju kalcija) stranu primjene ovog proizvoda.

  Stoga mnogi proizvođači proizvode mješavine bez sadržaja palminog ulja. Na primjer, jedan od njih je smjesa koja se temelji na kozjem mlijeku proizvođača Nanny.

  Pro i kontra

  Pros:

  • Nakon početka primjene, znakovi alergije brzo se eliminiraju.
  • Poboljšati rad probavnog sustava bebe.
  • Pomaže u sprečavanju razvoja alergija kod djece s predispozicijom.
  • Zahvaljujući profilaktičkim smjesama, glatko se prebacujete od hipoalergenske hrane do redovitih smjesa.

  kontra:

  • Potrebno je polagano unošenje takvih smjesa.
  • Često se dijete nije naviklo na njih, jer oni imaju neugodan, gorak okus, zbog visokog sadržaja protein hidrolizata.
  • Može biti teško prevesti bebu iz jedne mješavine HA u drugu.
  • Pojedine reakcije moguće su u obliku konstipacije i česte regurgitacije.
  • Skuplji od konvencionalne mliječne formule.

  Indikacije i kontraindikacije za uporabu u slučaju alergija

  Upozorenja za uporabu smjesa HA:

  1. Nedono.
  2. Pothranjenost.
  3. Predispozicija za razvoj alergija na hranu.
  4. Pojedinačna netolerancija glutena.
  5. Alergija na protein kravljeg mlijeka.
  6. Nerazvijenost probavnog sustava u funkcionalnom smislu, na primjer, nedovoljna funkcija gušterače.

  Kontraindikacije se obično odnose na određene vrste hipoalergenskih smjesa, a posebno na komponente u njihovom sastavu.

  Kontraindikacije uporabe smjesa HA:

  1. U prisutnosti nedostatka laktaze ne može se koristiti mješavina s udjelom laktoze.
  2. Smjese soje su kontraindicirane u slučaju netolerancije na protein soje.
  3. Također, mješavine soje ne smiju koristiti djeca mlađa od 5-6 mjeseci.

  Ocjena - što je bolje?

  Kako zamijeniti GA za bebe?

  Oni se ne odnose isključivo na hipoalergensku. Jednostavno su zamijenili kravlje mlijeko s kozjim bjelančevinama, pa se smatraju manje alergičnima, inače se te mješavine ne razlikuju, ali ipak ne biste trebali eksperimentirati, koji će vam pedijatar bolje reći i odabrati optimalnu hipoalergensku mješavinu.

  Kako odabrati najbolje?

  Svaka GA mix ne bi se trebala sam odabrati. Uvijek je potrebno odabrati ga zajedno s liječnikom koji može točno odrediti alergen i odabrati pravu smjesu.

  Kriteriji za odabir GA mješavine:

  1. Dob djeteta. Kako starimo, potrebno je prenijeti dijete u mješavinu prikladnu za njegovu dob.
  2. Sastav smjese. Čak i ako je smjesa HA, to ne znači da se alergijska reakcija ne može razviti. Sve ovisi o komponentama koje čine smjesu. Na primjer, smjesa soje HA ne može se koristiti za alergije na soje.
  3. Cijena. Nije uvijek visoka cijena proizvoda - jamac kvalitete. Ako mješavine imaju isti sastav, on uopće ne znači da je potrebno preplatiti i odabrati smjesu skuplje. Postoje slučajevi kad djeca loše reagiraju na skupe mješavine, ali oni toleriraju jeftinije.
  4. Datum isteka. Jedan od najvažnijih kriterija koji biste uvijek trebali paziti. Ako se smjesa uskoro završi, ne biste ga trebali kupiti, jer jednostavno nema vremena za kraj, a vrijeme čuvanja je gotov, izgubit ćete novac u rezultatima.

  zaključak

  Alergije na hranu su česta pojava, međutim, u prisutnosti smjesa HA, ne možete se brinuti o zdravlju vaše bebe. Tržište takve hrane za bebe vrlo je raznolik, a uz gotovo svaku vrstu alergije možete pokupiti potrebnu smjesu. Glavno je zapamtiti da liječnik treba podići smjesu. Tako možete odabrati najbolju opciju za bebu i majku.

  Hipoalergenske mješavine za novorođenčad - kako odabrati i koje su bolje

  Vidi također:

  Izbornik 8-mjesečno dijete na umjetnoj hrani: što može i ne može

  Koliko novorođenče treba jesti mješavine dnevno i za hranjenje

  Zelena stolica u dojenčadi koja se hrani

  Pozdrav, dragi prijatelji! Danas ćemo govoriti o prvoj hrani za malu alergiju. Uostalom, ona je u stanju dati im snagu da bi ih hardier, ljepše i još sretniji, ili naprotiv, izazvati hrpu neugodnih posljedica u obliku alergijske reakcije, zatvor, proljev, povraćanje i nadutost.

  Stoga smjesa mora biti izabrana s posebnom pažnjom, na temelju preporuka pedijatara. Prikupili smo ih u ovom članku. Dakle, hipoalergenske smjese za novorođenčad - koja je bolja i po kojim kriterijima odabrati.

  1. Hypoallergenic smjesa - što je to i zašto

  Hipoalergensko se naziva prilagođena mješavina, stvorena posebno za hranjenje bebe koje imaju popratne reakcije na uvođenje uobičajene. Koja je njihova priroda? Teško je odgovoriti nedvosmisleno, jer svaki dijete je individualan.

  Međutim, nemojte zaboraviti da su gotovo sve formule za dojenčad načinjene od sirutke ili kravljeg mlijeka. Bez sumnje, ovo je nevjerojatno koristan proizvod, ali samo za djecu s zrelim probavnim sustavom. Oni koji još nisu u potpunosti razvili, nemaju dovoljno enzima da razgrađuju proteine ​​mlijeka. Kao rezultat toga, oni propuštaju u krv, u kombinaciji s alergenima i dovode do pojave tih vrlo neugodnih posljedica.

  A sam mliječni protein već je alergen. I ne samo novorođenčadi, već i odrasli samo to ne mogu podnijeti. Isto "svojstva", usput, su različite, i bjelanjak i gluten, koji su također često uključeni u većinu smjesa. Od njih je proizvođači hypoallergenic prehrane za bebe spasili svoje male potrošače.

  Imajte na umu da nije moguće propisati takvu smjesu sami. Štoviše, zbog osobitosti tehnološkog procesa, to nije najukusnije, već suprotno. Da, i apsolutno zdrava djeca mogu uzrokovati avitaminozu, spori porast tjelesne mase i druge probleme povezane s neishranjenjem.

  Liječnik to može preporučiti samo na temelju rezultata analize, što ukazuje da je njegov pacijent malo alergičan. U nekim slučajevima može to učiniti čak i bez testova ako u obitelji mrvica postoje izražene alergije, kako bi se spriječila pojava alergijskih reakcija.

  2. Vrste hipoalergenskih smjesa

  Da biste odabrali pravu smjesu, trebate razumjeti što jesu.

  Na modernom tržištu postoje tri vrste takvih proizvoda:

  1. mješavine od split mlijeka. U njima se protein unaprijed cijepa, zbog čega se rizik od alergijske reakcije svodi na ništa. Ovisno o ozbiljnosti posljednjih mrvica može propisati preventivno smjese ( "NAN hipoalergen", "Similac") terapeutski i profilaktički ( "Humana HA1", "Hipp HA") ili terapeutski ( "Nutrilon Pepto", "Frisopep", "Nutramigen" ). Naravno, međusobno se razlikuju je stupanj razdvajanja i prema tome među njima možete odabrati savršen izbor za bilo jare;
  2. sojinih hipoalergenskih smjesa - imenuju se pod uvjetima netolerancije na kravlje mlijeko. Nepotrebno je reći da to mora biti potvrđeno rezultatima relevantnih analiza. Takve smjese su bez mliječnih proteina, glutena i laktoze - glavnih alergena. Istovremeno, uključuju maltoza i biljna ulja, uključujući palmino ulje. Teško je reći koliku korist ili štetu donose novorođenčadi pa se u praksi propisuju samo za djecu stariju od 6 mjeseci. Prednosti smjesa soje su ogromna količina vitamina i minerala, jer su oni najčešći od njih apsorbirani, a prisutnost phytoestrogena su prirodne antivirusne tvari. Takve smjese uključuju: "Humana", "Nan soja", "Nutrilak soja";
  3. hipoalergenske smjese na osnovi kozjeg mlijeka - možete ih hraniti djetetu u slučaju netolerancije na kravlje mlijeko. Postoji percepcija da je kozje mlijeko bliže u sastavu majčino mlijeko. A najbolji dokaz ove je izvrsna probavljivost takvih smjesa. Štoviše, oni jačaju imunološki sustav, poboljšavaju probavu i imaju izvrstan okus. Ovdje je samo izbor na modernom tržištu je vrlo mala. Proizvedeni su pod robnim markama: "Nanny", "Mamako", "Goat".

  Općenito hipoalergenske smjese dosta. Koji od njih bi trebao odabrati u svakom slučaju bi trebao odlučiti kvalificirani liječnik kako bi zaštitio dijete od još većih neugodnih posljedica.

  3. Savjeti za odabir smjese


  Ova hipoalergenska smjesa za uobičajene novorođenče razlikuje sljedeće karakteristike:

  • količina proteina - u 1 l gotovih proizvoda bi trebala biti u rasponu od 12-14 g;
  • omjer proteina sirutke prema kazeinu - trebao bi biti u rasponu od 60:40 - 80:20;
  • količina ugljikohidrata - idealno, brojka bi trebala biti jednaka 7 g po 1 l;
  • kvaliteta masti - oni moraju biti lako probavljivi.

  Svi ovi podaci nalaze se na pakiranju, pa se, ako je potrebno, uvijek mogu provjeriti.

  4. Ocjena hipoalergenskih smjesa za novorođenčad

  1. "Nan hypoallergenic" - jedan od najpopularnijih. Sastoji se od bjelančevina, podijeljenog na aminokiseline pa gotovo nikada ne uzrokuje alergijske reakcije, abdominalnu distancu, probleme s stolicom;
  2. "Similac hypoallergenic" - često je propisano za djecu koja su u obitelji bili alergični. Stvorena je na bazi mliječnih bjelančevina i obogaćena je prebioticima, masnim kiselinama, vitaminima i mikroelementima.
  3. „Nutrilon hypoallergenic” - temelji se na kravlje mlijeko, te je obogaćen s masom korisnih tvari potrebnih za rast i razvoj mrvica. Ipak, sadrži palmino ulje, zbog čega ga mladi roditelji ponekad odbijaju.
  4. „Friso” - sadrži sirutke i kazeina proteina, vitamina C, željeza i drugih hranjivih tvari koje su odgovorne za rast, debljanje i imunitet djeteta.
  5. "Nanny" - od kozjeg mlijeka bez sintetskih aditiva, palminog ulja i šećera. Omogućuje brzo dobivanje novorođenčadi, ublažava probleme s stolicom, ne izaziva razvoj alergijskih reakcija.

  Naravno, ovo nije potpuni popis hipoalergenskih smjesa za najmanji. Zapravo, njihova težina. I teško je reći koja će biti najbolja u svakom slučaju. Uostalom, ponekad ih je odabrano više od mjesec dana.

  Jedina stvar koja može pomoći mrvicama u tom razdoblju je kupnja kvalitetnih proizvoda. Možete ih pronaći u specijaliziranim prodavaonicama za djecu. Jednom sam pisao o online trgovini akusherstvo.ru. Trgovina nudi popuste za redovite kupce. U jednoj riječi, vrijedan pažnje, pogledaj.

  5. Recenzije

  Pogledajmo što mlade majke kažu o upotrebi različitih hipoalergenskih smjesa u djetetovoj prehrani.

  Angela:

  Dugo je podigao smjesu. Pokušao je Nestozhen, Nutrilon, još nešto, a Friso se približio.

  Karina:

  Moja je majka jela Nan Ha. Počeo je prvi put, osip i problemi s stolicom nije bilo.

  svjetlo:

  Odabrali su između Frisolak, Similak, Nan i Nutrilak. Na posljednjem i zaustavljenom. Do sada, tako dobro, mmm.

  Rita:

  Mi alergičar savjetovali smo Koza, sve druge strašne alergije. Bio je vrlo zadovoljan, sve je otišlo.

  Ovdje možete pogledati video pregled raznih dojenačkih formula:

  Suvremeni proizvođači su osigurali da na policama ima dovoljno alergičnih smjesa za bebe. Ali kako odabrati jedan od njih samo liječnik zna. Zapamti ovo!
  I dijelite ovaj članak u društvenim mrežama i pretplatite se na naše ažuriranje! Vidimo se uskoro!

  Sad su pročitali:

  Mješavina "bebe" za novorođenčad - sastav, prednosti, recenzije

  Pozdrav dragi čitatelji! Jeste li osobno upoznati s formulama za dojenčad namijenjene novorođenčadi? Na modernom...

  Hipoalergenska formula za dojenčad: kako odabrati

  Dojenje je najbolja hrana za novorođenče. Samo majčino mlijeko u potpunosti zadovoljava potrebe djeteta, hrani tijelu sa svim potrebnim vitaminima i elementima.

  Međutim, majka ne može uvijek hraniti dijete. Tada mliječne formule dolaze u spašavanje. Prije prelaska na umjetno ili mješovito hranjenje pažljivo razmislite i posavjetujte se s pedijatrom. Pročitajte više o prednostima dojilje i dojenja.

  Kada vam je potrebna hipoalergenska smjesa

  Mala djeca, osobito u prvih 3-4 mjeseca, osjetljiva su na alergije i poremećaje hranjenja. U ovom trenutku, probavljanje bebe se samo navikla na nove uvjete, dakle, često reagira negativno na hranu. Ako je dijete na mješovitoj ili umjetnoj hrani, vjerojatno je da se alergija manifestira u smjesi. Onda vam je potrebna hipoalergenska formula za dojenčad.

  Među simptomima alergije na hranu su:

  • Osip i crvenilo na tijelu;
  • Svrab i ljuštenje;
  • Osip i pušenje;
  • Iscrpna regurgitacija i povraćanje;
  • Promjena konzistencije i boje stolice;
  • Teška kolika, nadutost i bolovi u trbuhu;
  • Nervusna kongestija, curenje nosa i kihanje;
  • Kašalj i upalu grla;
  • Teškoća grla i astme;
  • Izbjeljivanje i iritacija očiju.

  Ako se pojave ti simptomi, odmah se posavjetujte s liječnikom. Samo stručnjak će moći ispravno dijagnosticirati i odabrati odgovarajuću smjesu. U slučaju osipa na koži, ni u kojem slučaju ne brišite mrlje s vunenim štapićem umočenim u toploj vodi! Ne dajte svoje bebe lijekove bez savjetovanja s liječnikom. Za više informacija o alergije na hranu u novorođenčeta pročitati na http://vskormi.ru/problems-with-baby/pischevaya-allerguya-u-grudnichka/ link.

  Hipoalergenske smjese za novorođenče mogu se koristiti ne samo za alergije. Prikladni su za djecu s povećanim plinovima i probleme u crijevima, s jakom kolikom. Osim toga, ova hrana je bolje odabrati za djecu koja su sklona alergijskoj reakciji. Sjetite se da su alergije često nasljedna bolest. Ako je majka ili tata alergični, bolje je biti siguran. Smjesa će biti dobra prevencija bolesti.

  Kako odabrati hipoalergensku smjesu

  • Kod prvog znaka alergije, obratite se liječniku. On će moći odrediti koje supstance dijete ima negativnu reakciju i, ovisno o tome, odabrati odgovarajuću smjesu;
  • Odaberite mješavinu prikladnu za dob. Na pakiranju ćete naći oznake. Za nedonoščad i bebe sa težinom niske porođajne uzeti „0” ili „pre” ( „pre”), za novorođenčad i bebe do šest mjeseci stane „1”, za dobi 6-12 mjeseci - „2” za godinu dana bebe i stariji - "3". Neke marke proizvode posebne bebe mlijeko za zamjenu krave za djecu od 1,5 godina pod brojem "4";
  • Hypoalergenske smjese sadrže "HA" ili "HA" naljepnicu na pakiranju;
  • Poželjno je da pripravak uključi prebiotike i probiotike, dijetalnu vlaknu, jod, željezo i folnu kiselinu u dovoljnim količinama;
  • Izaberite proizvode bez dlana, uljane repice i kokosovog ulja s odgovarajućom oznakom;
  • Nemojte zaboraviti provjeriti datum proizvodnje i rok trajanja;
  • Prilikom uvođenja smjese, dajte novorođenčad mali dio i promatrajte reakciju. Ako postoje negativne posljedice, smjesa mora biti promijenjena. Mješavina mora biti promijenjena ako dijete ne dobiva dobro i spava nemirno, često plače tijekom, prije ili poslije hranjenja;
  • Kada pronađete pravu kombinaciju, nemojte više mijenjati prehranu. Česta promjena dovodi do pogoršanja dobrobiti djeteta.

  Preventivne i terapijske smjese

  Da biste odabrali pravu kombinaciju i vidjeli koja je bolja, trebate uzeti u obzir vrstu. Prije svega, podijeljeni su na preventivno i kurativno. Preventivne smjese - prehrana, u kojoj se protein djelomično razgrađuje u male molekule (peptide). Lakše je probaviti i pogodno je za djecu s rizikom od alergija. U slučaju umjerenih i teških alergija treba odabrati terapijske smjese koje sadrže visoko hidrolizirani protein.

  Preventivne mješavine prikladne su za kontinuirano hranjenje djece koja su prvi put pokazala alergiju na kravlje mlijeko ili povećani rizik pojave takve bolesti. Većina tvrtki koje proizvode takvu hranu uključuju probiotike i prebiotike. Te tvari olakšavaju stanje djeteta i poboljšavaju probavu. Neki također uključuju nukleotide za jačanje imunološkog sustava i luteina za razvoj vizije novorođenčadi.

  Ljekovite mješavine ne sadrže cijele proteine ​​kravljeg mlijeka pa su prikladne za bebe s alergijama umjerene i visoke teške. Sastav takve prehrane je fiziološkiji i bolje apsorbiran. Ona promiče brzu dobitak težine i nema podjelu prema dobi. No pedijatri preporučuju prebacivanje na profilaktičke smjese nakon 5-6 mjeseci remisije nakon bolesti.

  Mješavine mlijeka soje, sirutke i koza

  Sojine mješavine pogodne su za djecu koja su alergična na krave i kravlje mlijeko. Budite oprezni, budući da 30% beba ima alergiju na protein soje. Ova hrana nije prikladna za novorođenčad, preporučljivo je koristiti nakon 5-6 mjeseci. Istovremeno, pored soje, fermentirani mliječni proizvodi (sir, sir, maslac) moraju biti uključeni u dječji jelovnik.

  Mješavine bez seruma ili laktoze dobro su probavljene i pogodne su za djecu s problemima u crijevima i probavu. Takva prehrana propisana je novorođenčadi s netolerancijom na laktozu i šećer, s akutnom crijevnom infekcijom. Ali nije prikladan za nedostatak laktoze.

  Mješavine u kozjem mlijeku pogodne su za novorođenčad s netolerancijom na kravlje i soje. Ova hrana ima visoku nutritivnu vrijednost, sadrži prave količine životinjskih bjelančevina za potpuni razvoj bebe. Dobro je apsorbirana, normalizira rad probave i stolicu djeteta.

  Najbolja hipoalergenska ocjena za dojenčad

  Alergije na hranu - zajednički fenomen u djece u prvoj godini života. Ali ako se tijek bolesti u onih koji su dojeni korigira majčinom prehranom, onda se situacija razlikuje od umjetnih tvari.

  Za liječenje i sprječavanje potrebe hipoalergenske smjese, posebno prilagođene za takvu djecu. Oni značajno smanjuju opterećenje lijeka na malom tijelu i pridonose brzom nestanku simptoma bolesti.

  svjedočenje

  Potrebno je odmah rezervirati da se hipoalergenske smjese novorođenčadi postavljaju pedijatar nakon pregleda, odgovarajućih testova i potvrde dijagnoze.

  Nakon što je vidjela karakterističan osip na tijelu svoje bebe, majka ne bi trebala odmah donijeti svoju odluku o tome kako je prevesti na takvu prehranu. Prvo - istraživanje i tek tada - korištenje ove vrste proizvoda iz medicinskih razloga, što uključuje:

  • alergija na hranu na mliječne proteine ​​(kravlje ili kozje) i soja;
  • gluten netolerancije, što je bitna komponenta redovite dječje hrane;
  • sindrom slabije apsorpcije i probave (celijakija, crijevne infekcije, neinfektivna dijareja, galaktosemija);
  • atopijski dermatitis;
  • genetska predispozicija na alergijske reakcije;
  • nezrelost probavnog sustava;
  • insuficijencija gušterače;
  • prijevremenost;
  • pothranjenost.

  Sve te bolesti mogu se manifestirati u djetetu od prvog dana života ili malo kasnije. Nakon razjašnjavanja dijagnoze, pedijatar odluči prenijeti dijete u drugu prehranu. Istodobno, hipoalergenska dojenčeta koja se dodjeljuje njima može biti terapijska ili profilaktička, ovisno o težini manifestacija bolesti.

  Na današnjem tržištu, hipoalergenske smjese za djecu prikazane su u širokom rasponu. Roditelji trebaju biti u stanju razumjeti ga kako bi prvo prenijeli bebu na željenu vrstu hrane.

  U slučaju sumnje i neodlučnosti, uvijek možete potražiti pomoć svog prisutnog pedijatara ili pedijatrijskog alergologa. Razvrstavanje se može temeljiti na potpuno različitim kriterijima.

  Do odredišta

  • Preventivne - imenuje se ako dijete ima predispoziciju za alergijske reakcije.
  • Terapijski i profilaktički visoko prilagođeni - u prisutnosti manjih simptoma bolesti.
  • U slučaju ozbiljne kliničke slike, prilagođene terapijske hipoalergijske smjese se koriste u prisutnosti urtikarije na tijelu, anafilaktičkog edema grkljana i ekstremiteta, bronhospazama i teškog disanja.

  U obliku oslobađanja

  • Suha hipoalergenska smjesa u obliku praha. Ekonomičan. Dugo je pohranjeno. Prodaje se u staklenke ili kartonske kutije. Ona predstavlja glavni masovni udio tih proizvoda na tržištu. Zahtijeva razrjeđivanje s vodom u dozama određenim u uputama.
  • Koncentrirana tekućina. Razrijeđena vodom u omjeru od 1 do 1. Mnogo je prikladnije miješati nego u prahu. Dugo se ne pohranjuje.
  • Gotov proizvod, koji zahtijeva samo grijanje. Zgodan na cesti. Razrjeđivanje vodom nije potrebno, ne stvaraju se čvorovi. Ima visoku cijenu.

  O sadržaju proteina sirutke s kazeinom

  Sastav takvih proizvoda uključuje kazein i protein sirutke u različitim omjerima. Ovisno o sadržaju ovih sastojaka razlikuju se sljedeće vrste hipoalergenskih smjesa:

  • Visoko hidrolizirana sirutka.
  • Visoko hidrolizirani kazein.
  • Djelomično hidrolizirana profilaktička.
  • Niska hidrolizirana.

  Protein sirutke dobro se apsorbira djetetovim tijelom i donosi hipoalergijske smjese sa svojim sadržajem u svojstvima majčinom mlijeku.

  Po sastavu

  Roditelji one djece čija je reakcija na protein kravljeg mlijeka identificirana trebaju znati koje su hipoalergijske smjese u sastavu:

  • Soja ne-mliječne hypoallergenic mješavine, imenovan ne prije 5 mjeseci.
  • Hipoalergenska mliječna formula s proteinskim hidrolizatima pripisuje se onoj djeci koja imaju tendenciju alergije i probavnih poremećaja: oni ga daju od rođenja, ali se razlikuju u pomalo specifičnom ukusu u koji se novorođenčadi naviknu na postupno.
  • Hypoallergenic mješavina kozjeg mlijeka, vrlo korisna i bolje apsorbira djeca.

  Postoje mnoge klasifikacije, a vi samo trebate odabrati jedan proizvod. Liječnik bi vam trebao reći kakva je hipoalergenska smjesa za novorođenče bolja u vašem slučaju. U slučaju blage kliničke slike, može biti korisna profilaktička nisko hidrolizirana dijeta.

  Ali ako su simptomi vrlo ozbiljni, ona bi trebala biti isključivo terapeutska i nužno jako hidrolizirana. Prilikom odabira pazite na sastav proizvoda.

  struktura

  Uz glavni aktivni sastojak (soja, kozje mlijeko, hidrolizirani protein, kazein), svaka hipoalergenska formula za dojenčad sadrži druge korisne sastojke. Njihov glavni zadatak je poboljšati probavu i ublažiti simptome bolesti.

  Obavezno proučavajte sastav nabavljenih proizvoda kako ne biste slučajno naletjeli na neki drugi alergeni.

  Kao dodatni sastojci, proizvođači mogu koristiti:

  Proučavajući sastav pakiranja, zapamtite: najbolja hipoalergenska smjesa je ona u kojoj će biti najmanje aditiva, kako ne bi izazvali novi val bolesti u bebi.

  U pravilu, djeca koja su sklona alergijama, mogu reagirati s osipa na različite proizvode, a ne samo soje ili kravlje mlijeko proteina. Stoga budite vrlo pažljivi: uvođenje u prehranu čak i takvu naizgled sigurnu prehranu, pratite njegovo zdravlje.

  Osim sastava, što drugo trebam tražiti pri odabiru?

  Kriteriji za odabir

  Ako ne znate koju hipoalergensku smjesu odabrati, najprije se morate posavjetovati s liječnikom koji je postavio dijagnozu. Sigurno će navesti nekoliko proizvoda pogodnih za bebu. Proučite o njima recenzije pedijatara i mama - to će vam omogućiti da napravite objektivno mišljenje o prehrani, vrednovati pro i kontra.

  Zapamtite: prijelaz iz jedne mješavine u drugo je vrlo dug i nepoželjan posao, stoga je bolje najprije izabrati najoptimalniji izbor. Što tražiti?

  Uvijek odaberite odgovarajuću prehranu prema dobi djeteta. Kako raste, potreba za hranjivim tvarima se mijenja. Dakle, sadržaj proizvoda za različita razdoblja bit će drugačiji. Potražite brojeve na pakiranju:

  -"1" - hipoalergijske smjese za dojenčad od rođenja do šest mjeseci;
  -"2" - od 6 mjeseci do 1 godine;
  -"3" - nakon 1 godine.

  Ako odaberete između ceste i jeftine mješavine s istim sastavom, nije uvijek vrijedno prekomjerno plaćanje. Mnogi vjeruju da je vrhunski proizvod veće kvalitete. U praksi se ispostavlja da djetetovo tijelo nije uzelo luksuzne proizvode, ali je pozitivno reagiralo na masovno tržište.

  Dakle, ovaj kriterij odabira ne smije zbuniti, iako se možete kretati pregledom ocjena hipoalergenskih smjesa, gdje su naznačene približne cijene.

  • Datum proizvodnje

  Ovo je jedna od najvažnijih opcija odabira. Ako datum isteka naveden na paketu završi, kupnja bi trebala biti napuštena. Od trenutka otvaranja pakiranja do potpunog konzumiranja, može potrajati 2-3 tjedna, a roba će morati biti bačena, jer će postati zakašnjela. Uzmite ovaj proizvod za buduću upotrebu također ne isplati. Kupite male pakete.

  Obratite pažnju na sve ove točke da biste odabrali dobru, kvalitetnu dječju hranu za dugo razdoblje hranjenja. To će omogućiti da ne prolazite kroz različite marke u potrazi za najboljom mogućnošću.

  Da, i za mali trbuh, mrvice će biti bolje ako se u početku navikne na bilo koji proizvod koji se kasnije neće morati mijenjati. Uostalom, prilično je teško prebaciti se iz uobičajene mješavine na hipoalergijski: taj će proces potrajati puno vremena.

  Pravila za hranjenje

  Da bi podučio dijete na hipoalergensku mješavinu, roditelji trebaju znati značajke njegove uporabe.

  1. Zabranjeno je davati takve proizvode bez pedijatra. Samo na temelju istraživanja i zdravstvenog stanja bebe može utvrditi je li moguće stalno hraniti dijete s hipoalergenskom smjesom. Ako je samo preventivno u prirodi, teško je to učiniti. Ako je bolest prevelika i hitno je ublažiti simptome, ponekad morate sjesti na takve obroke do prijelaza na stol odrasle osobe (1,5-2 godine).
  2. Ako je beba od rođenja umjetni umjetnik i majka unaprijed zna da ima predostrožnost za alergije, obavijestiti liječnika o tome. Možda će odmah dopustiti upotrebu profilaktičkog ili terapijskog proizvoda.
  3. Ako se bolest nije manifestirala odmah, majka treba proučiti shemu kako se prebaciti na hipoalergensku smjesu. Ovo se postupno postiže. Prvo, 30 ml novog proizvoda dodaje se dodatnoj prehrani zajedno s uobičajenom prehranom na drugom hranjenju. Tada se doziranje postupno povećava. Prvo, izvršena je potpuna zamjena 2. i zadnjeg izvora. Onda - sve ostalo.
  4. Što se tiče pitanja je li moguće miješati hipoalergensku smjesu s normalnim, definitivno ne postoji. U početku - poznati proizvod u zasebnoj bocu. Nakon njega već - dopunjuje terapeutsku hranu u drugom spremniku.
  5. Rezultati liječenja bit će vidljivi tek nakon 2-3 tjedna.

  I još jednu važnu točku treba uzeti u obzir svi roditelji. Pitanje o tome može li alergija na hipoalergensku smjesu izgledati apsurdno i glupo, iako to nije.

  Ako dijete ima reakciju na soje, a za njega ste dobili točno proizvod soje - osip i druge manifestacije bolesti ne mogu se izbjeći. Isto se može dogoditi s dodatnim sastojcima.

  Vidi također: "Pravila za hranjenje novorođenčadi u vremenu i količini."

  klijenata

  Vođa naše ocjene hipoalergenskih smjesa - "Alfare" iz tvrtke "Nestle" (Švicarska)

  Da ne biste izgubili u raznim brandovima i markama dječje hrane, popis hipoalergenskih smjesa za novorođenčad će vam pomoći da napravite pravi izbor. On će vas usmjeriti u zemljama podrijetla i rasponu cijena.

  To su proizvodi koji su se dokazali u ovoj niši, primili puno zahvalnih povratnih informacija od mladih majki i prošli su klinička ispitivanja i osvojili odobrenje pedijatara.

  Hipoalergenska dojenčeta

  1. Alfare. Nestle. Švicarska. 19 dolara.
  2. Friso Pep AC. Friesland Foods. Nizozemska. 16 dolara.
  3. Friso Pep. Friesland Foods. Nizozemska. 16 dolara.
  4. Frisolac HA 1. Friesland Foods. Nizozemska. 11 dolara.
  5. HiPP Combiotic HA 1. HiPP. Njemačka. 11 dolara.
  6. Hipp GA 1. HiPP. Njemačka. 11 dolara.
  7. Humana GA 1. Humana. Njemačka. 14 dolara.
  8. Kabrita. Hyproka. Nizozemska. 14 dolara.
  9. NAN GA 1. Nestle. Švicarska. 10 dolara
  10. Nestogen. Nestle. Švicarska. 8 USD.
  11. Nutramigen. Mead Johnson prehrana. Sjedinjene Države. 6 dolara.
  12. Nutrilak HA. Nutritek. Rusija. 8 USD.
  13. Nutrilak peptid STZ. Nutritek. Rusija. 9 USD.
  14. Nutrilon HA 1. Nutricia. Nizozemska. 10 dolara
  15. Nutrilon pepti alergije. Nutricia. Nizozemska. 14 dolara.
  16. Nutrilon Pepti TSC. Nutricia. Nizozemska. 16 dolara.
  17. Pregestimil. Mead Johnson prehrana. Sjedinjene Države. 6 dolara.
  18. Similac Alimentum. Abbott. Irska / Danska / Španjolska. 9 USD.
  19. Similac Hypoallergenic. Abbott. Irska / Danska / Španjolska. 11 dolara.
  20. Dadilja. Bibikol. Novi Zeland. 11 dolara.

  Sada znate razliku između hipoalergenske smjese i uobičajenog: u njemu alergeni (najčešće proteini kravljeg mlijeka) zamjenjuju se druga, mekša i sigurnija komponenta.

  To može biti proteina sirutke, kazein, soja ili kozje mlijeko. Ona spašava djecu koja od prvog dana svog života pate od ove bolesti i prisiljeni su koristiti specijalizirano liječenje i preventivnu hranu kako bi izbjegli komplikacije.

  Najbolje što svaka majka može dati novorođenoj bebi je majčino mlijeko. Postoje situacije kada majka nema takvu mogućnost (dojenčadi, nedostatak majčinog mlijeka, nedostatak majčinog mlijeka ili kontraindikacija za majku na dojenje).

  Prije nekoliko desetljeća, to je bio ogroman problem. Danas je glavni problem za svaku majku čija je beba mješovita ili potpuno umjetno hranjena je odabir najbolje i najkvalitetnije mješavine za bebu.

  Prije nego što napravite ocjenu najboljih mješavina za novorođenčad, trebali biste unaprijed reći: sva djeca su različita. Dakle, ono što će biti na prvom mjestu za jedan - za drugi će biti na posljednjem. To se, štoviše, odnosi na pokazatelje zdrave djece i bebe s osobnim karakteristikama (alergije, regurgitacija).

  Friso (Friso). Mješavina koja je pomogla mnogim mama izbjegavati probleme s malom težinom i problemi s trbuščićem u bebama u potpunosti se riješiti problema. Najbolja mješavina do kraja 2016. godine.

  Cijena: od 350 rubalja po 400 grama; od 780 rubalja za 800 grama.

  1. Ona ima nekoliko tipova (serije), zahvaljujući kojoj će svaka majka moći odabrati pravu kompoziciju i korisna svojstva za svoje dijete.
  2. Odobrena je od strane ruskih pedijatara i široko se koristi u rodilištima, rehabilitacijskim centrima, odjelu za neonatalnu reanimaciju, kao i za skrb o maloj porođajnoj težini i preranoj bebi.
  3. Niz anti-refluksa pomaže djeci da se nose sa čestim regurgitiranjem. Bori se za samoubojstvo. Omogućuje podešavanje probave i stolice djeteta.
  4. Mješavine se lako otopi u vodi, bez stvaranja grudica.
  5. Postoji posebna serija za djecu alergičnu na kravlje bjelančevine, kao i za djecu s alergijama.
  6. Jedini nedostatak je nedostatak suhe mješavine bifidobakterija u klasičnoj seriji (Frisolak).

  2. Nutrilon (Nutrilon). Suhe adaptirane mliječne formule namijenjene prehrani djece od prvih dana života do tri godine. Glavna prednost ove smjese je dostupnost. Jednostavno se može naći čak iu običnom hipermarketu.

  Cijena: od 390 rubalja po 400 grama; od 860 za 800 grama.

  • Smjesa je dostupna u nekoliko oblika: mlijeko i kiselo mlijeko.
  • Sastoji se od nekoliko serija: alergeni, aminokiselina (za djecu s teškim alergijama na hranu), fermentirano mlijeko (za bebe s osjetljivom probavom), Pepti Gastro (za bebe s oslabljenom apsorpcijom crijeva i netolerancije hrane), Pre (za prerane bebe i bebe i bebe) čija je težina manja od 1800 grama).
  • Smjesa je vrlo pogodna za pripremu.
  • Prema proizvođačima, to pomaže djetetu da se nosi sa kolikom, međutim, u stvarnosti, to se pokazalo da nije ništa više od marketinških zanemarivanja.
  • Smjesa je visoke kvalitete, ali prisutnost palminog i kokosovog ulja prelazi sve prednosti mješavine.

  • Nan (NAN). Smjesa je u obliku suhih prašaka za kuhanje i spremnu tekućinu. Uz mliječnu formulu proizvodi i fortificire majčinog mlijeka (omogućuju majkama s niskim udjelom masnoća i niskom hranjivom vrijednosti majčinog mlijeka kako bi povećale svoju kvalitetu i nutritivnu vrijednost - obogatili ih vitaminima).

  Cijena: od 135 rubalja po 200 grama gotove smjese; od 430 rubalja na 400 grama; od 890 rubalja za 800 grama; od 2320 rubalja za 70 vreća majčinog mlijeka.

  1. Mješavina dobre, izdržljive i praktične ambalaže. Ima sve što trebate kuhati (mjerna žlica).
  2. Mješavina je prošla test kvalitete s vremenom - čak iu post-sovjetskim vremenima, pedijatri su majkama savjetovali takve mješavine, no mogli su ih donijeti samo iz Njemačke.
  3. Proizvođači tvrde da smjesa sadrži sve potrebne komplekse vitamina i minerala za potpuni razvoj beba. Zapravo, postoje male pogreške u količini vitamina u 100 grama smjese.
  4. Nedostaci se mogu pripisati i nerazumno visoka cijena, pjena tijekom pripreme proizvoda i malu pogrešku u mjernoj žlici.
  5. Na isti način kao i mnoge smjese imaju nekoliko serija, međutim, oni su nekoliko puta manje nego u prethodnim.

  3. Similak. Smjesa je jedna od tri najbolje smjese do kraja 2016. godine. Jedini nedostatak ove mješavine je da se ne može uklopiti u dijete. Međutim, djeca koja su prikladna za smjesu ne znaju nikakve probleme s probavom ili s nedostatkom vitamina.

  Cijena: od 270 rubalja na 400 grama; od 940 rubalja za 900 grama.

  1. Mješavina ima nekoliko serija: Izomil (formula bez mlijeka bez laktoze, za bebe s alergijom na kravlje bjelančevine), Comfort (za djecu s problemom kollica i zatvor), hipoalergijsko (za djecu sklona alergijama), Antireflux, nisku laktozu, NeoShur (za preranu i mala težina) djeca), Premium (klasični).
  2. Velika prednost ove mješavine (koja proizvođači označavaju na prednjoj strani pakiranja) jest da je smjesa bez palminog ulja.
  3. Preporuča se stručnjak i široko se koristi u ruskim dječjim bolnicama i neonatalnoj reanimaciji.

  4. Nenny. Jedna od najboljih mliječnih formula za kozje mlijeko. Mješavina je mnogo bolja nego inače. Smatra se među pediatricima i neonatolozima vrlo prilagođenim mješavinama.

  Cijena: od 1250 na 400 grama; od 2300 na 800 grama.

  • Goat mlijeko je puno zdraviji, a time i mješavina na temelju njega previše.
  • Koza mlijeka ne uzrokuje alergije kod djece. Smjesa je potpuno hipoalergijska i pogodna za svu djecu.
  • Smjesa ima veliku nutritivnu vrijednost.
  • Jedini nedostatak je cijena i činjenica da je smjesa prikladna samo za zdravu djecu.

  U nastavku je sažetak tablice za rangiranje najbolje mliječne prilagođene formule za bebe. Ovdje se samo tri najbolja mješavina prikazuju prema nezavisnim stručnjacima.

  Važno je napomenuti da je drugo mjesto podijeljeno između dvije marke odjednom - to je zbog činjenice da je jedna od smjesa na kozje mlijeko.