Mogući čimbenici rizika za trudnoću

Zdravlje

Neke buduće majke su izložene riziku tijekom trudnoće. Ovaj pojam plaši mnoge žene, postaje uzrok njihovog uzbuđenja, što je vrlo kontraindicirano u razdoblju čekanja djeteta. Identifikacija visokorizičnih trudnoća je neophodna kako bi žena dobila potrebnu medicinsku skrb na vrijeme i u cijelosti. Razmotrite koji su čimbenici rizika za trudnoću i kako liječnici djeluju u slučaju takvih patologija.

Tko je u opasnosti tijekom trudnoće?

Visoku rizičnu trudnoću karakterizira povećana vjerojatnost smrtnosti, pobačaja, prijevremenog poroda, intrauterine retardacije rasta, bolesti u prenatalnom ili neonatalnom periodu i drugih poremećaja.

Određivanje rizika tijekom trudnoće izuzetno je važno jer vam omogućuje da započnete potrebnu terapiju na vrijeme ili pomno pratite tijek trudnoće.

Tko je u opasnosti tijekom trudnoće? Stručnjaci uvjetno dijele sve čimbenike rizika u one koji su prisutni u žena prije začeća i onih koji se već javljaju tijekom trudnoće.

Čimbenici rizika koji se javljaju u žena prije trudnoće i mogu utjecati na njezin tečaj:

 • Dob žene mlađe od 15 i više od 40 godina. Buduća majka mlađa od 15 godina ima visoku vjerojatnost pre-eklampsije i eklampsije - teške patologije trudnoće. Često također imaju preuranjene bebe ili bebe s manjkom težine. Žene starijih od 40 godina imaju visok rizik od djeteta s genetskim poremećajem, najčešće Downovim sindromom. Osim toga, oni često pate od visokog krvnog tlaka tijekom razdoblja trudnoće.
 • Tjelesna težina manja od 40 kg. Takve buduće mame imaju priliku imati bebu s malom težinom.
 • Pretilost. Oboljele žene također su među visokorizičnim trudnoćama. Osim toga, oni često imaju visok krvni tlak i razvoj dijabetesa, postoji velika vjerojatnost da beba s velikom težinom.
 • Visina manja od 152 cm. Takve trudnice često imaju smanjenu veličinu zdjelice, visoki rizik od prijevremenog porođaja i malog djetetovog porođaja.
 • Rizik tijekom trudnoće postoji kod žena koje su imale nekoliko uzastopnih pobačaja, prerano rođenje ili rođenje mrtve djece.
 • Velik broj trudnoća. Stručnjaci napominju da već 6-7. Trudnoća često ima mnogo komplikacija, uključujući placentu previa, slabost rada, postpartum hemoragija.
 • Poremećaji razvoja genitalnih organa (insuficijencija ili slabost cerviksa, udvostručenje maternice) povećavaju rizik od pobačaja.
 • Bolesti žena često su opasne za nju i za nerođeno dijete. Takve bolesti uključuju bubrežnu bolest, kroničnu hipertenziju, dijabetes melitus, bolest štitnjače, tešku bolest srca, sistemski lupus erythematosus, anemija srpastih stanica, poremećaji koagulacijskog sustava krvi.
 • Bolesti članova obitelji. Ako u obitelji ili među bliskim rodbinom ima osoba s mentalnom retardacijom ili drugim nasljednim bolestima, rizik da dijete ima iste patologije značajno se povećava.

Sljedeći uvjeti i bolesti mogu se pripisati čimbenicima rizika koji se već javljaju tijekom trudnoće:

 • Višestruka trudnoća. Oko 40% višestrukih trudnoća završava u pobačaju ili prijevremenom radu. Osim toga, buduće majke koje imaju dvije ili više beba više su sklone visokom krvnom tlaku.
 • Zarazne bolesti koje su se dogodile tijekom trudnoće. Rubeola, virusni hepatitis, infekcije genitourinarnog sustava, herpes su osobito opasni tijekom ovog perioda.
 • Zlostavljanje alkohola i nikotina. Vjerojatno smo svi već znali da ove štetne navike mogu uzrokovati pobačaja, prerano rođenje, prenatalne patologije djeteta, rođenje djeteta u preranom ili malom broju rođenja.
 • Patologija trudnoće. Najčešći nedostatak vode i visoke vode, što može dovesti do prijevremenog prekida trudnoće i mnogih njegovih komplikacija.

Održavanje visokog rizika trudnoće

Kada žena ima rizike tijekom trudnoće, postoji potreba za strogim medicinskim nadzorom. Obično se takve trudnice trebaju posjetiti liječniku barem jednom tjedno.

Dodatno, za trudnice iz ove skupine propisane su dodatne pretrage, ovisno o dokazima. Najčešće se koriste ultrazvuk, probijanje pupkovine, amnioskopija, određivanje razine GT21, određivanje alfafetoproteina, endoskopija fetusa, Doppler aparata, embrioskopija, biopsija trofoblasta, x-zrake zdjelice.

Ako je potrebno, trudnica se određuje u danu ili dvadeset i četiri sata bolnice. Ako postoje rizici za tijek trudnoće ili razvoj fetusa, liječnik propisuje posebnu terapiju.

Nemojte očajavati ženu koja je bila izložena riziku tijekom trudnoće. Pod nadležnim nadzorom liječnika u većini slučajeva mogućnost razvoja patologija svodi se na minimum. Glavna stvar je slijediti sve preporuke liječnika i vjerovati da će se čudo dogoditi u određeno vrijeme - rođenje zdravog djeteta.

Što je opasno kasno trudnoće

Moderne žene sve više odgađaju trudnoću "za kasnije". Oni, poput muškaraca, žele najprije izgraditi karijeru, postići financijsku stabilnost, razvijati se intelektualno i društveno. Što može biti opasna trudnoća u odrasloj dobi?

Prema statistikama, svake godine broj žena koje postaju majke nakon 30 godina, ubrzano raste. Sa stajališta moderne medicine, optimalna dob za rođenje djeteta još je razdoblje od 20 do 30 godina. Takva izjava ima potpuno logičko opravdanje: u mladosti je žensko tijelo jači, jači i jači.

Nakon 30 godina, većina žena je teže zatrudnjeti, au nekim se slučajevima čak mora posvetiti umjetnoj oplodnji. Činjenica je da se broj jaja smanjuje tijekom godina: samo 35.000 izvornih 2 milijuna ostaje. Naravno, to značajno smanjuje šanse da postane majka na prirodan način. Također nije lako spasiti kasnu trudnoću, budući da je maternica zrele žene već manje elastična, što ga čini teškim za vezivanje jaja na sluznicu. To stvara rizike od pobačaja ili razvoj kromosomskih abnormalnosti u djeteta. Druga opasnost od kasne trudnoće je velika vjerojatnost carskog reza.

Mnogo loših navika i bolesti postaje kronično do dobi od 30 godina, što također ne pomaže trudnoću i dijete normalno. U budućnosti majke najčešće imaju probleme s bubrezima i plućima, endokrinim sustavom, srcem i krvnim žilama. Ove bolesti pogoršavaju pozadinu hormonskog vala i oštro povećavaju opterećenje na cijelom tijelu. Ne samo da je zdravlje žene i njezinog nerođenog djeteta ugroženo, nego i proces njenog nošenja.

Osim toga, 1 od 700 djece dijagnosticirano je Downov sindrom pri rođenju. Što je starija majka, to je veći rizik.

U kasnoj trudnoći, početna toksikoza pojavljuje se u prvom tromjesečju. Iako napreduje, ali to nije kritično. No, u zreloj dobi, trudnice su suočene s dijabetesom, gestozom, patologijama posteljice s dijabetesom (gestikoza) - takve ozbiljne patologije jako potamne sretno vrijeme trudnoće. Svaka od tih bolesti stvara rizik od pobačaja tijekom kasne trudnoće. Najveća opasnost za nerođeno dijete su genetske abnormalnosti, oduzimanje kisika i mogućnost odgode razvoja.

Opasne tjedne trudnoće - nije mit, već pravi fenomen!

Trudnoća je nezaboravno vrijeme u životu svake žene. Vijest o dolasku trudnoće donosi ne samo radost, već i shvaćanje da je sada nužno napraviti prilagodbe u običnom životu.

Uostalom, sada žena je odgovorna ne samo za svoj život, nego i za život nerođenog djeteta i njegov pravilan razvoj. Unatoč činjenici da cijelo razdoblje trudnoće daje neobične senzacije, ipak postoje potencijalno opasna razdoblja kada postoji opasnost od pobačaja.

Opasne tjedne: istina ili mit?

Suvremeni ritam života obilježen je stimuliranom tjelesnom aktivnošću, čimbenicima okoline, nezdravom prehranom. I već nosi dio opasnosti za trudnicu. Svaka infekcija tijekom trudnoće, kronična bolest i stres mogu izazvati pobačaj.

Znate li kako odrediti trudnoću s natrijom? Detaljne upute - u ovom članku.

"Smekta" za novorođenčad: upute, recenzije, cijena - u ovom članku.

Prvo tromjesečje

Vjeruje se da su prva tri mjeseca (12 tjedana) trudnoće najproblematičnija, a rizik od pobačaja je 3 puta veći u 1 trimestru. I ovo nije slučajno.

Ovo je razdoblje kada beba počinje formirati organe. I takav važan proces ne može proći nezapažen od strane vas.

1 trimestir donosi mučninu, letargije i učestalo mokrenje u vaš život.

Jedno od opasnih razdoblja u prvom tromjesečju je proces ugradnje embrija u zid uterusa (to se događa na početku trećeg tjedna trudnoće), jer hranjive tvari u jaja istječu i fetus treba majčinska sredstva za daljnje formacije.

Znači, embrij (prvih 12 tjedana buduće bebe je tzv., A onda će se smatrati fetusom) uspješno prošao proces implantacije, raste i razvija. Budući placenta, fetalni mjehur i pupčana vrpca počinju se formirati. Ti su procesi nevjerojatno važni - kroz njih embrion može jesti i disati.

Polaganje kralježnice i srca počet će se dogoditi do 5. tjedna.

U 6. tjednu postoji vjerojatnost fetalnih malformacija. Nepovoljni čimbenici mogu izazvati kvar srca u 3-7 tjedana, a mozak i još ranije - od 2 tjedna.

1 trimestir je najopasniji u smislu vjerojatnosti pobačaja. Uostalom, najčešći uzrok pobačaja je hormonalni poremećaj.

A u razdoblju od 8 do 12 tjedana u tijelu trudne žene je brz hormonalni proces: proizvodnja muških hormona povećava se, djelovanje štitnjače je uznemireno, a povećanje androgena smanjuje proizvodnju estrogena. To je ono što može dovesti do pobačaja ili propalog pobačaja.

Sve zarazne bolesti (osobito rubeola) u prvom tromjesečju su iznimno opasne.

Nemojte uzimati antibiotike, antidepresive, hormonske lijekove.

Čak i neka ljekovito bilje (senna, komfić, kukuruz, kelj, itd.) Su nepoželjni.

Posebna pažnja se preporučuje za plaćanje crijevne mikroflore i pokušati dobiti dovoljno sna.

Nije preporučljivo biti izložen rendgenskim zrakama.

Može se vidjeti koliko će se važnih procesa pojaviti u prvom tromjesečju u vašem tijelu iu životu malog embrija koji će do kraja 12. tjedna rasti do 6 cm.

"Duphalac" za novorođenčad: upute, recenzije, cijena - u ovom članku.

Drugo tromjesečje

Drugi trimestar traje od 13 do 24 tjedna. U većini slučajeva, drugi trimestar smatra se "zlatnim sredstvom" trudnoće - toksično djelovanje, letargija i glavobolja usporavaju, moguće je prakticirati neke sportove, šetnju.

Do 16. tjedna, fetalni organi su položeni i mogu se hraniti kroz posteljicu.

Međutim, nastavlja se hormonalna prilagodba, koju karakterizira vaginalna izlučevina. Kao rezultat toga, povećava se mogućnost infekcije vaginalne infekcije. Stoga, svi izbori u ovom trimestru zahtijevaju pažnju.

Čak i manje promjene u boji, debljini, mirisu, gorenju ili intenzitetu potencijalno su opasne i mogu govoriti o:

 • drozd;
 • infekcije;
 • prijevremeni rad;
 • curenje amnionske tekućine;
 • bakterijska vaginoza.

Ranjivost žena kod prehlada je velika u svim fazama trudnoće. Međutim, kod 16-17 tjedana, hladnoća može utjecati na stvaranje koštanog tkiva fetusa.

I u 19-20 tjedana može utjecati na stvaranje jaja, za to razdoblje (u budućnosti djevojka).

Od 18. tjedna do 22. tjedna uključeno je povećani rast maternice. Izražava se bolovima u leđima i takvim neugodnim bolestima kao što su žgaravica i zatvor. U ovom trenutku povećava se rizik:

 • promjene u mjestu posteljice;
 • slabljenje cerviksa.

Ali bol u trbuhu treba odmah dijagnosticirati liječnik, jer može uzrokovati pobačaj.

"Renny" tijekom trudnoće: upute, recenzije, cijena - u ovom članku.

Treći trimestar

Treći trimestar pada na razdoblje od 25 do 39 tjedana trudnoće. Vrlo malo ostaje do rođenja budućeg djeteta.

U posljednjoj fazi trudnoće, mnoge žene osjećaju povećanu umor, otežano disanje, loše spavanje. Dodani kilograma mogu bolno utjecati na zglobove. Ipak, rast maternice se nastavlja, a žensko tijelo intenzivno se priprema za porođaj.

Sve opasnosti u trećem tromjesečju povezane su s rizikom prijevremenog poroda. Ta opasna razdoblja uključuju tjedne od 28 do 32 godine. U tim je danima prijevremeni porod može početi zbog:

 • placental abruption;
 • hormonski poremećaji;
 • cervikalna insuficijencija (cervikalni neuspjeh, što dovodi do spontanog pobačaja);
 • kasnu toksikozu.

Umjesto zaključka

Postoje potencijalno opasni tjedni u svakom tromjesečju.

U prvom tromjesečju, to je razvoj malformacija embrija i vjerojatnost pobačaja, što je 3 puta veće u ovom trimestru trudnoće nego u drugima.

U drugom tromjesečju - vaginalne infekcije i prerano rođenje.

U trećem tromjesečju, to je i vjerojatnost da ima prerano dijete.

Što ne bi trebalo biti debljanje tijekom trudnoće? Odakle dolaze oni dodatni kilograma?

Urezivanje rođenja: zašto je to učinjeno i zašto? Učimo - ovdje.

Opasno vrijeme tijekom trudnoće

sadržaj:

Kritična razdoblja trudnoće - ovo je najopasnije vrijeme u prenošenju djeteta, kada se rizik spontanog pobačaja značajno povećava pod utjecajem različitih negativnih čimbenika.

Informacije U smislu prijetnje pobačaja i trudnoće koja nije u razvoju, prvi se tromjesečje smatra najopasnijim jer se u to vrijeme nalazi polaganje i formiranje svih organa i sustava djeteta, a još uvijek nema potpune hemoplacentalne barijere koja može držati barem neke od opasnih tvari.

Opasna razdoblja tijekom trudnoće:

 1. 2-3 tjedna;
 2. 4-6 tjedana;
 3. 8-12 tjedana;
 4. 18-22 tjedana;
 5. 28-32 tjedana.

Prvi kritični pojam

Kod 2-3 tjedna dolazi do perioda implantacije tijekom kojeg gnijezdo jaje počinje napadati maternicu. U takvom trenutku žena još ne zna o koncepciji koja je došla pa stoga spontani pobačaj ostaje nepoznat i, u određenoj mjeri, psihološki najpovoljniji.

Glavni razlozi za kršenje implantacije embrija:

 1. Jak emocionalni stres;
 2. Teška tjelesna napor;
 3. Anomalije razvoja embrija;
 4. Uterine fibroide;
 5. Ožiljak na maternici nakon operacije;
 6. Kvarni endometrija nakon upalnih bolesti i curetage maternice;
 7. Abnormalnosti strukture maternice.

Drugi kritički pojam

Važno Drugo opasno vrijeme tijekom trudnoće je 4-6 tjedana. Ovo razdoblje je opasno ne samo u smislu prekida, već iu stvaranju teških malformacija fetusa, često nespojiv s životom. Često, trudnoća prestaje upravo zbog tih razvojnih abnormalnosti.

Treće opasno razdoblje

I opasni tjedni za razvoj embrija također pada na kraju prvog tromjesečja (8-12 tjedana), prvenstveno zbog aktivnog razvoja placente u ovom trenutku. Bilo koji negativni čimbenik može uzrokovati kršenje nastajanja i pojavu razvojnih abnormalnosti, što može dovesti do slabljenja trudnoće ili spontanog prekida.

Najčešći uzroci pobačaja u ovom razdoblju su hormonalni poremećaji:

 1. Poremećaj funkcioniranja štitnjače;
 2. Smanjenje količine progesterona proizvedenog u tijelu;
 3. Povećanje broja muških spolnih hormona, što dovodi do smanjenja estrogena.

Četvrto opasno razdoblje

Trudnoća u drugom tromjesečju u većini slučajeva prolazi sigurno i smatra se da je najsmješnije vrijeme, ali opasna razdoblja također su prisutna u ovim mjesecima.

Četvrto kritično razdoblje pada na 18-22 tjedana, a glavni uzroci prijevremenog prestanka trudnoće u ovom trenutku su:

 1. Seksualno prenosive infekcije (klamidija, ureaplasmoza, herpes infekcija, itd.);
 2. Cervikalna insuficijencija (cervikalna inferiornost);
 3. Patologija položaja posteljice (puna i djelomična prezentacija, mjesto u postoperativnom ožiljak, itd.).

Peti kritički pojam

Kod 28-32 tjedna dolazi do posljednjeg kritičnog razdoblja trudnoće, što može dovesti do prijevremenog porođaja.

Najčešći uzroci pobačaja:

 1. Prerano odjeljivanje normalno smještene placente;
 2. Kasna gestoza;
 3. Placentna insuficijencija;
 4. Anomalije amnionske tekućine.

Ostala opasna razdoblja trudnoće

Dodatni rizici pobačaja su prisutni čak i ako trudnica ima povijest jednog ili više pobačaja. U ovom slučaju, kritično razdoblje je tjedan trudnoće tijekom kojeg je došlo do pobačaja, smrti fetusa ili preranog rođenja.

Glavni razlog za izbor takve pozornice je, prije svega, psihološki moment. Žena, nakon što je preživjela čak i jedan pobačaj, uvijek se boji ponavljanja ove situacije, posebno u odgovarajuće vrijeme. Većina stručnjaka preporučuje da trudnica bude primljena u bolnicu za određeno vrijeme, gdje će, pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja, osjećati sigurnost.

Dane predviđene menstruacije također se smatraju riskantnim vremenom, tj. vrijeme u kojem je žena morala proći menstruaciju u slučaju ne-pojave začeća.

Kako se ponašati u kritičnom vremenu

Dodatno, raspodjela opasnih razdoblja ni na koji način ne kaže da je svaka žena u situaciji podložna neposrednom riziku pobačaja. Sve ovo je individualno: mnoge buduće majke tiho nose bebu bez ikakvih komplikacija.

Ne bismo trebali strahovito čekati kritično vrijeme za dolazak, u ovom trenutku, treba samo biti više pažljiv na svoje zdravlje i pridržavati se neke mjere predostrožnosti:

 1. Uklanjanje prekomjernog fizičkog i mentalnog stresa;
 2. Izbjegavanje stresnih situacija;
 3. Seksualni odmor;
 4. Potpuni san i odmor;
 5. Odbijanje dugih putovanja.

Ako se pojavljuju patološki znakovi (bolovi u donjem dijelu trbuha, uočavanje bilo koje količine), odmah se obratite svom liječniku.

Rizične skupine tijekom trudnoće

Pojedinosti telefonom 8 (495) 221-21-16 Pročitajte više.

Pojedinosti telefonom 8 (495) 212-90-47 Pročitajte više.

Rizične skupine tijekom trudnoće - ovaj koncept u medicini je neophodan kako bi se smanjila mogućnost komplikacija tijekom porođaja što kasnije može dovesti do prijevremenog porođaja, kongenitalnih abnormalnosti ili smrti fetusa.

Grupe postoje za određivanje trudnoće koja zahtijeva poseban nadzor stručnjaka. Ali ne znači da će očekivana majka imati zdravstvenih problema. Samo žena koja je izložena riziku iz bilo kojeg razloga ima niz patoloških obilježja, čiji razvoj podrazumijeva djetetov preuranentnost, retardaciju rasta fetusa, gušenje (gušenje) i tako dalje. Stoga, trebaju neki postupci i medicinske intervencije.

Rizične skupine tijekom trudnoće

Buduća majčinska dob

Ovo je jedan od najvažnijih čimbenika koji uvelike određuje ukupni tijek trudnoće. Ako je trudna majka mlađa od 18 godina ili starija od 38 godina, ona je u opasnosti i treba posebni nadzor.

Štoviše, tinejdžerica u ovom slučaju je veća opasnost, budući da je pod utjecajem socio-psihološke situacije koja može uzrokovati pogrešno ponašanje trudnice (loša prehrana, skrivanje trudnoće i, kao rezultat toga, nedostatak promatranja liječnika). Međutim, djevojka, okružena pažnjom i pažnjom, smanjuje mogućnost komplikacija.

Broj djece

Rođenje četvrtog ili petog djeteta može biti praćeno prezentacijom stražnjice, gubitkom velike količine krvi i ostalim abnormalnostima. To je prvenstveno zbog činjenice da maternica sa svakom novom trudnoćom gubi kontraktilnu sposobnost i opći ton. Drugi razlog je da majka troje djece smatra se, u pravilu, iskusna žena u radu, pa zanemaruje nadzor stručnjaka i troši manje vremena na osobnu higijenu urinarnih organa.

Ako fetus nije jedan

Ako trudna majka očekuje pojavu blizanaca (osobito ako ima više od dvije), ona pada u rizične skupine tijekom trudnoće i mora biti pod posebnim nadzorom, uključujući učestalije ultrazvučne preglede i konzultacije liječnika gotovo svaki tjedan. Trebali biste se također obratiti specijaliziranoj maternističkoj bolnici i tamo roditi.

Takve mjere su neophodne, jer višestruke trudnoće u 40% slučajeva završavaju u prijevremenom radu, a rizik od spontanog pobačaja raste u prvom tromjesečju. Osim toga, očekivana majka često pati od toksemije, edema i skakanja krvnog tlaka.

Komplicirana povijest

Stručnjak koji promatra ženu u položaju treba biti svjestan svih odstupanja koja su se dogodila u prethodnoj trudnoći. To može uključivati ​​krvarenje, kongenitalne abnormalnosti u djeteta, intrauterini usporavanje rasta, komplikacije tijekom rada, smrt fetusa i tako dalje.

Razlozi njihove pojave mogu utjecati na tekuću gestaciju, tako da u takvim slučajevima liječnici opstetričari i ginekolozi "Diamed" imenuju nadolazeću majku za dodatne postupke i konzultacije kako bi se spriječila pojava ponovljenih patologija.

Bolesti buduće majke

Rizik su žene koje pate od sljedećih bolesti:

 • anemija;
 • alkoholizam;
 • visoki krvni tlak;
 • rubeole;
 • dijabetes melitus;
 • herpesa;
 • infekcije genitourinarnog sustava;
 • virusni hepatitis;
 • nekompatibilni rhesus faktori.

Pušenje također može biti razlog za određivanje skupine rizika tijekom trudnoće. Prisutnost barem jedne od gore navedenih bolesti povećava rizik od gušenja fetusa, nedostataka prehrane, intrauterinih abnormalnosti, prijevremenog porođaja ili pobačaja. Poseban nadzor liječnika obvezan je tijekom čitavog dojenja.

Značajke fiziologije majke

Komplikacije tijekom trudnoće i porođaja mogu nastati kao rezultat posjedovanja buduće majke određenim fiziološkim značajkama. To uključuje pretilost, probleme s maternicom (retroveracija, mala veličina ili otkrivanje ciste) i abnormalnosti zdjelice (uska ravnoteža koja je karakteristična za žene kratke veličine, kongenitalne abnormalnosti, deformacija nakon nesreće). Svi ovi pokazatelji uzimaju u obzir stručnjaci, na temelju njih, plan isporuke je stvoren unaprijed.

Materijalna situacija trudnice

Nizak društveni status u kombinaciji s niskim primanjima u 60% slučajeva uključuje prijevremeno rođenje. To se događa zbog činjenice da trudnica zbog teške financijske situacije mora nastaviti raditi sve do samog rođenja, usprkos zabranjivanju medicinskih indikacija. Može napraviti zamorne putove u javnom prijevozu, sudjelovati u teškom domaćem radu, podići stariju djecu, jesti loše i nedovoljno količine, što u konačnici dovodi do anemije, umora i toksemije. A to su glavni uzroci prijevremenog rada.

Dodatne studije kod žena koje su izložene riziku

Rizične žene zahtijevaju strog nadzor. Moraju prisustvovati stručnjacima najmanje dva puta mjesečno, a ponekad i svaki tjedan.

Dodatno su dodijeljeni sljedeći postupci:

 • ultrazvuk;
 • fetalna endoskopija;
 • probušiti pupčanu vrpcu;
 • Doppler aparat;
 • amnioskopija (pregled amnionske tekućine);
 • embryoscopy;
 • određivanje sadržaja HT 21 (hormon);
 • biopsija trofoblasta;
 • određivanje alphafetoproteina;
 • x-zraka zdjelice.

U nekim slučajevima, možda ćete trebati i druge studije koje je liječnik pojedinačno propisao. Iskusni stručnjaci mreže Diamed klinika sastavljaju kompletnu shemu potrebnih analiza i postupaka, uzimajući u obzir sve pacijentove pokazatelje. Također pažljivo razrađuju plan rođenja i utvrđuju najbolju mogućnost za njihovo upravljanje.

Očuvanje trudnoće

Ponekad, buduće rizične majke treba odrediti u dnevnoj bolnici, tako da ih liječnici prate za 6-8 sati dnevno, pružaju potrebnu medicinsku njegu i provode neke postupke. Samo na temelju podataka koje pruža nadzorni ginekolog, žene se mogu dodijeliti da ostanu u klinici tijekom dana.

Razlog za to može poslužiti kao sljedeći pokazatelji:

 • anemija;
 • pogoršanje kroničnog gastritisa;
 • prijetnja pobačaja u prvom ili drugom tromjesečju;
 • vegetvaskularna distonija u prvom ili drugom tromjesečju;
 • rana toksikoza u prolazne ketonurije;
 • sumnja na patologiju urinarnih organa, bolesti srca i drugih bolesti;
 • terapija bez lijekova;
 • rezuskonflikt u prvom ili drugom tromjesečju;
 • nastavak djelomičnog liječenja i praćenja nakon dugog boravka trudnice u bolnici;
 • promatranje žena koje su prošle sutiranje maternice (ICN);
 • alkoholizam, ovisnost o drogama i pušenje;
 • natečenost, itd.

Žena koja se iz bilo kojeg razloga nalazi u posebnoj skupini, ne treba se bojati i očajavati, jer pod pravilnim nadzorom stručnjaka, mogućnost razvoja određene patologije svodi se na minimum. Provedena istraživanja i analiza identificirat će sve prijetnje, a iskusni liječnici će napraviti odgovarajući plan za buduću majku. Trudnice koje nisu u opasnosti i ne znaju za njihove bolesti trpe puno više od majki koje su pod nadzorom ginekologa. Stoga savjetovanje s liječnikom je sveta dužnost svake žene koja očekuje rođenje djeteta i brine se za njegovo zdravlje.

Sve buduće mame koji je prešao na „Diamed” klinici mogu biti sigurni da će biti ponuđena visoka kvaliteta usluge najboljih stručnjaka koji znaju svoj posao i individualni pristup svakom klijentu. Svi pregledi provode se na suvremenom opremom, čime identificirati nijanse svakog od tijela, što doprinosi točnije skele i dijagnoza i učinkovito liječenje. Naši ginekolozi imaju veliko iskustvo u upravljanju teškim trudnoćama. Dođite k nama i nemojte brinuti ni za što drugo!

Buduće mame koje su odabrale naše liječnike imaju priliku dogovoriti sastanak s potrebnim stručnjacima i ne stajati na dugim crtama koje su toliko naporne u svom položaju. Pazite na zdravlje bebe - kontaktirajte Diamed za savjet!

Kritična razdoblja trudnoće: smanjiti rizike

Jeste li znali da postoji nekoliko kritičnih razdoblja trudnoće kada je embrij najosjetljiviji na štetne čimbenike koji mogu uzrokovati pobačaj? Što bi trebala raditi buduća majka kako bi mirno preživjela ovaj put i ne bi ugrozila njezino dijete?

Nina Abzalova
Opstetričar-ginekolog, Cand. med. Sciences, Altai State Medical University, Barnaul

Kritična razdoblja trudnoće se javljaju kada se fetus i placenta najviše aktiviraju i razvijaju. Štetni učinci mogu dovesti do pobačaja, smrti embrija ili fetalne malformacije.

Osim toga, tu su i pojedinačna kritična razdoblja trudnoće:

 • uvjeti prijevremenog prestanka prethodnih trudnoća (ako su u prošlosti bili spontani pobačaji)
 • uvjeti na kojima su izvršeni pobačaji,
 • dana koji odgovaraju početku predloženog menstruacije.

Kritična razdoblja trudnoće u prvom tromjesečju

Većina kritičnih razdoblja trudnoće događa se u prvom tromjesečju. To je zbog činjenice da najvažniji trenuci padaju u ovom trenutku: implantacija (uvođenje) jajeta u sluznicu maternice i početak polaganja svih sustava i organa nerođenog djeteta. Što manje vremena protekne nakon začeća, manje je osjetljivo na trudnoću štetne čimbenike.

2-3 tjedna trudnoće

Prvo kritično razdoblje trudnoće prva je 2-3 tjedna trudnoće, tijekom tog razdoblja embrij je pričvršćen i umetnut u mukoznu maternicu. Taj se proces javlja 8. dan nakon oplodnje.

Da bi implantacija bila uspješna, stanje endometrija (maternica) ima vrlo važnu ulogu, stoga su čimbenici rizika u prvom kritičnom razdoblju:

 • Inferiornost endometrija kao posljedica medicinskih pobačaja, curettage maternice, upalnih bolesti genitalnih organa, produljenog trošenja intrauterinog uređaja;
 • prisutnost ožiljka na maternici nakon cezariannog dijela;
 • fibroide maternice.

Pored ovih čimbenika, kromosomske i genetske abnormalnosti fetusa postaju čest uzrok pobačaja u ranoj fazi.

3-7 tjedana trudnoće

Sljedeća kritična razdoblja trudnoće su razdoblja organogeneze (3-7 tjedana trudnoće) - vrijeme polaganja svih organa i tkiva fetusa i placente (9-12 tjedana trudnoće) - razdoblje formiranja posteljice.

Tijekom razdoblja organogeneze, postoji aktivna podjela stanica, polaganje slojeva klica, od kojih se kasnije formiraju organski organi. Zametak je vrlo osjetljiv na nepovoljne čimbenike, čije djelovanje može dovesti do bruto razvojnih anomalija, smrti embrija, ne-razvojne trudnoće i spontanog pobačaja. Živčani i endokrini sustavi embrija, organi vida i spolnih žlijezda su najosjetljiviji na štetne učinke na fetus, pa su razvojni poremećaji tih organa češći.

9-12 tjedana trudnoće

Prije 12. tjedna trudnoće, placentacija je u tijeku: tijekom tog razdoblja počinje raditi posteljica, koja preuzima funkciju sintetiziranja hormona progesterona, glavnog hormona trudnoće, prethodno proizvedenog u corpus luteumu. Proces prijenosa funkcija iz korpus luteuma u placentu, koji su važni za daljnji razvoj trudnoće, kritičan je zbog toga što se može dogoditi smanjenje razine progesterona, što dovodi do prijetnje pobačaju.

Kritično razdoblje trudnoće drugog tromjesečja

Kritično razdoblje trudnoće u drugom tromjesečju smatra se razdobljem od 18 do 22 tjedna - razdoblje aktivnog rasta maternice i fetusa. U ovom trenutku, rizik pobačaja može biti - stvaranje cervikalne insuficijencije i pojavu krvarenja zbog nepravilnog položaja placente.

Cervikalna insuficijencija je inferiornost funkcije zaključavanja cerviksa. Cerviks ne može normalno držati jajašce u maternici, tako da pada, postoji otkrivanje cerviksa i abortus. "Podmuklost" ove komplikacije je da se ona često može pojaviti gotovo bez manifestiranja sebe. Liječenje cervikalne insuficijencije sastoji se u šavovima cerviksa, koji se proizvodi u drugom tromjesečju trudnoće (16-20 tjedana).

Poremećaj lokacije posteljice uključuje placentu previa i nisku placentaciju. Što to znači? Normalno, posteljica je pričvršćena na gornji dio maternice, gdje postoje najbolji uvjeti za opskrbu krvlju. Kada placenta previa, potpuno (središnja prezentacija) ili djelomično (nepotpuna prezentacija) blokira izlaz iz maternice. Niska placentacija je stanje u kojem je rub posteljice prilično nizak (manje od 6 cm od cervikalnog kanala), ali ne dolazi do izlaza iz maternice.

Nepravilan položaj placente može dovesti do krvarenja, što u nekim slučajevima može ugroziti život buduće majke i fetusa. Rizik razvoja takvog opasnog stanja postaje veći s povećanjem trajanja trudnoće, dostižući maksimum do kraja.

Kritično razdoblje trudnoće u trećem tromjesečju

Kritično razdoblje trudnoće u trećem tromjesečju je 28-32 tjedna jer se tijekom tog razdoblja pobačaj može pojaviti zbog komplikacija ili pogoršanja opće dobrobiti trudnice. Najčešće je to zbog bolesti kardiovaskularnog sustava. Ovo razdoblje smatra se kritičnim jer

1. U ovom trenutku plod raste i razvija se vrlo intenzivno.

2. Postoji maksimalno povećanje volumena krvi koja cirkulira, što ima značajno opterećenje na kardiovaskularni sustav trudnice.

3. Ako se pobačaj pojavljuje u 28-32 tjedna, novorođenčad će zahtijevati intenzivan tretman, promatranje i korištenje posebne opreme zbog duboke preuranjenosti.

Glavne komplikacije koje se mogu razviti tijekom 28-32 tjedana i dovesti do prijevremenog prekida trudnoće uključuju kasnu gestozu i placentarnu insuficijenciju.

Kasna preeklampsija je komplikacija koja se razvija u drugoj polovici trudnoće i manifestira se edemom, povećanim tlakom i pojavom proteina u mokraći. U teškim, dugotrajnim oblicima kasne gestoze može se pojaviti preuranjeno odjeljivanje obično smještenog placente - odjeljivanje placente od maternice do rođenja djeteta, što je popraćeno krvarenjem i razvojem akutne izgladnjavanja kisika fetusa.

Placentna insuficijencija je stanje u kojem placenta nije u stanju potpuno osigurati rast i razvoj fetusa, što dovodi do prenatalne patnje: hipoksije (nedostatak kisika) i odgodu razvoja.

Također, prestanak trudnoće u trećem tromjesečju može biti pogoršanje ili pogoršanje kroničnih bolesti: dijabetes, hipertenzija, bolesti srca i bubrega igraju najveću ulogu.

Što učiniti da sigurno prođe kritična razdoblja trudnoće?

Potrebno je što je ranije moguće registrirati se u antenatalnoj klinici (do 12 tjedana), osobito ako je u prošlosti žena imala spontane pobačaja ili propustila pobačaj. Pažljivo trebaju biti trudnice s uobičajenim pobačajem (koji su imali 2 ili više pobačaja u nizu). Da biste to učinili, tijekom kritičnih razdoblja trudnoće i dana očekivanih menstruacija potrebno je:

 • eliminirati tjelesno naprezanje (dizanje utega, sportske vježbe, trčanje itd.);
 • pružiti seksualni odmor;
 • što je više moguće kako bi se zaštitili od stresnih situacija;
 • dobiti dovoljno sna (noću - najmanje 8-9 sati, preporučljivo spavati tijekom dana 1-2 sata);
 • nemojte uzimati lijekove bez liječničkog recepta, jer kraći period trudnoće, manje lijekova smiju se koristiti, a nekontrolirana uporaba nekih lijekova može uzrokovati značajnu štetu embriju u razvoju;
 • izbjegavajte iznenadne promjene temperature, jer pregrijavanje u ranoj trudnoći može nepovoljno utjecati na polaganje jajašca (nepoželjni sunčališta, saune, kupke, osobito infracrvena kabina), a hipotermija može izazvati pogoršanje kroničnih bolesti (pijelonefritis, cistitis itd.).) ili ORVI;
 • suzdržati se od pušenja i pijenja alkohola, nemojte ostati u dimnoj sobi;
 • mjeriti bazalnu temperaturu u prvom tromjesečju (mjereno ujutro bez izlaska iz kreveta umetanjem termometra u rektum), budući da je smanjenje (manje od 37 ° C) najraniji znak ugroženog pobačaja prije pojave očitih znakova tog opasnog stanja.

Simptomi anksioznosti tijekom kritičnih razdoblja trudnoće

Znakovi koji ukazuju na prijetnju pobačaju uključuju:

 • osjećaj težine u donjem dijelu trbuha;
 • povlačenje, bol ili bol u trbuhu;
 • u drugoj polovici trudnoće - otvrdnjavanje maternice (zbog povećanog tonusa), što može biti popraćeno boli;
 • izgled vaginalnog iscjedka je vodenasta, od uočavanja smeđe do obilne svijetle krvave.

Što učiniti ako ste primijetili slične simptome?

Kada se pojavi krvarenje bilo kojeg intenziteta, nužno je nazvati hitnu pomoć, budući da ti simptomi ukazuju na odvajanje jajovoda od zidova maternice (u pravilu, što je veće područje odvajanja, to je više krvarenje).

Također, razlog za pozivanje hitne pomoći je oštra bol u grčevima u donjem dijelu trbuha, čak i ako nema krvarenja iz vagine. U prisustvu umjerenih simptoma (na primjer, povlačenjem, bolovima u donjem dijelu trbuha), hitno se posavjetovati s liječnikom koji promatra vašu trudnoću. Liječnik će provesti pregled, ako je potrebno ultrazvuk, propisati testove ili ponuditi hospitalizaciju u odjelu patologije trudnoće.

Prije dolaska ambulante ili liječničkog imenovanja:

 • Lezite na leđima, podignite noge (stavite jastuk pod noge, valjak oklopljenog pokrivača) ili podignite drugi položaj u kojem se boli smanjuje;
 • uzeti umirujuće droge (valerian, motherwort);
 • Kako biste smanjili povećani ton maternice i smanjili bol, uzmite 1-2 tablete bez shpa ili stavite svijeću papaverinom.

U bolnici ćete provesti puni pregled kako biste utvrdili mogući uzrok prijetnje prestanka trudnoće, imenovanje najučinkovitije za ovaj slučaj liječenja. Liječnici će sigurno kontrolirati kako se beba osjeća.

Taktike liječenja ugroženog pobačaja ovisit će o uzroku.

Moderna opstetricija ima bogat arsenal lijekova i terapijske mjere s ciljem očuvanja trudnoće. Najvažnija točka je pravovremenost početka liječenja, pa ako vidite alarmantne simptome, obratite se stručnjaku što je prije moguće, što može spasiti život i zdravlje vas i vaše bebe.

Čimbenici rizika: provjerite sebe

Čimbenici rizika koji mogu negativno utjecati na fetus tijekom razdoblja umetanja organa i stvaranja placente su:

 • štetni utjecaji na okoliš (hipoksija - nedostatak kisika, hipertermija - pregrijavanje tjelesnih tkiva, ionizirajuće zračenje, vibracije u opasnoj proizvodnji, interakcije sa štetnim kemikalijama kao što su pesticidi, živa, olovo, fosfor itd.);
 • infekcija (virus rubeole, primarna infekcija citomegalovirusom, virus herpesa, infekcija tijekom trudnoće s toksoplazmozom);
 • uzimanje lijekova, kontraindiciranih tijekom trudnoće, s teratogenim učinkom (to jest, izazivanje pojave abnormalnosti fetusa) - neke skupine antibiotika, tableta za spavanje, lijekove protiv bolova;
 • hormonalnih poremećaja kao posljedica ginekoloških bolesti, patologija endokrinih žlijezda (štitnjače, nadbubrežne žlijezde, hipofiza itd.);
 • pogoršanje ekstragenitalnih (nekonvencionalnih) bolesti - kardiovaskularnih, bubrežnih bolesti - dovodi do poremećenog protoka krvi u maternici, uzrokujući povećanje tonusa maternice i prijetnju spontanog pobačaja;
 • stres i prekovremeni rad, nedostatak pravog sna i odmora imaju negativan učinak na endokrini i živčani sustav, što dovodi do prijetnje pobačaja;
 • fizički preopterećenja (podizanje težine, oštra napetost prednjeg trbušnog zida tijekom športa), kao i ozljede (pad, oštre i izražene kompresije trbuha) mogu izazvati povećanje tonusa maternice.

Izvor fotografije: Shutterstock

Smatra se da se prerano rođenje događa tijekom razdoblja trudnoće od 28 do 37 punih tjedana. Učestalost ove komplikacije kreće se od 5 do 12%, tj. Često se događa na žalost. Međutim, pravodobna dijagnoza.

Postoje mnogi razlozi koji dovode do spontanih pobačaja. Jedan od njih je i cervikalna insuficijencija, tj. Stanje u kojem propadaju utor (latinski "isthmus") i cerviks ("cervex") maternice.

Rizik od trudnoće

Rezultati screeninga tijekom trudnoće.

. Međutim, potrebno je obratiti navedenim metodama samo pažljivo vaganjem svih pro i kontra. Vjerojatnost pobačaja kada se uzme chorion villus je 1: 100, a kad se uzme amnionska tekućina - 1: 200. Ako žena ima veći rizik od fetalnog oštećenja prilikom testiranja trudnoće (npr. 1:80), tada je razumno provesti ih uz suglasnost žene. Ako je rizik od oštećenja fetusa manji od rizika od gubitka trudnoće, liječnik nema pravo inzistirati na invazivnom dijagnostičkom testu. Na primjer, rezultat skeniranja 1: 300 je 0,3% šanse za oštećenje fetusa, što je zapravo niska brojka. Istodobno, kad drijemati.

Trudnoća nakon 35 godina. Konzultacijska genetika, što je sljedeće?

Kako provesti anketu o genetskim abnormalnostima i malformacijama: ultrazvukom, amniocentezom i drugima

Je li moguće da trudnice lete na avionu? 8 pravila za odmor.

. Da li su letovi tijekom trudnoće opasni, u kojem mjesecu je bolje organizirati putovanje, pravila "prijevoza" trbuha i druge korisne odgovore na zabrinjavajuća pitanja. Trudnoća je prekrivena mnogim predrasudama. Baka kaže da ne možete dobiti šišanje, majke - da ne možete kupiti miraz za djetetu tisuće glupih uputa, odbijamo i nastavljamo voditi naš uobičajeni bogati život, nastavljamo p.
. Međutim, znanstveni dokazi ne postoje. Naravno, prijevremeni rad nije neuobičajen, mogu se pojaviti na zemlji. No, u zraku je da neće biti intenzivne skrbi za djecu, tim liječnika i mogućnost pružanja kvalificirane pomoći. Moguće je otkriti rizik prijevremenog poroda ultrazvukom, mjerenjem dužine cerviksa. Mnoge zrakoplovne tvrtke nametnu ograničenja na let žena koje imaju visoku šansu da upoznaju radost majčinstva na zrakoplovu. To uključuje trudnice u kasnijim fazama, žene s višestrukim trudnoćama, i one koji već imaju prijevremeni porast u povijesti. 2. Nedostatak kisika Tijekom leta u kabini koncentracija kisika.

Trudnoća: prvi i drugi pregled - procijenite rizike.

Dijabetes i trudnoća. Bolest u vremenu.

Značajke tijeka dijabetesa kod trudnica. Simptomi dijabetesa. Liječenje dijabetesa tijekom trudnoće.

Prijetnja prestanka trudnoće. Komplikacije trudnoće

Kako izbjeći prijetnju?

Trudnoća i SARS. Bolesti tijekom trudnoće

Liječenje ARVI-a u trudnoći
. Rizične skupine uključuju djecu, starije osobe i trudnice. Prema različitim autorima, akutne respiratorne virusne infekcije nalaze se u trudnica s učestalošću od 55 do 82%. Što je ARI Akutna infekcija dišnog sustava - zajednički naziv za niz infektivnih bolesti uzrokovanih virusima i bakterijama i popraćena s respiratornim simptomima sluznice nosa (, dušnik, grkljan, bronha), a ponekad i s.

Sigurno majčinstvo. Komplikacije trudnoće

Budući roditelji na prijemu genetike. Analize i studije.

. Idealno, ured ovog liječnika treba posjetiti tijekom pripreme za trudnoću. Ako budući roditelji to nisu učinili, par bi se trebao obratiti genetici u slučajevima gdje postoji povećani rizik da dijete ima nasljednu patologiju. Navodimo okolnosti koje mogu biti razlog za traženje savjeta od genetike. rođenje djeteta s nasljednim bolestima.
. Nakon razgovora s budućim roditeljima i primanja rezultata ispitivanja, genetičar određuje stupanj genetskog rizika za svaku specifičnu obitelj. Genetički rizik je vjerojatnost nastanka određene nasljedne patologije kod osobe koja se konzultira ili u njegovim potomcima. Određuje se izračunima na temelju analize genetskih uzoraka ili pomoću podataka iz provedenih analiza. Sposobnost za izračunavanje genetskog rizika ovisi uglavnom o točnosti dijagnoze i cjelovitosti genealoških podataka (podaci o obiteljima supružnika), pa bi par trebao.

Dječje infekcije u budućim majkama. Bolesti tijekom trudnoće

. Aktivatori djetinjstva infekcija (najčešće to virusi) imaju visoku sposobnost da uzrokuje bolest i prenosi kapljicama iz zdravog ljudskog pacijenta kihanje, kašalj, disanje. Odmah treba napomenuti da rizik od infekcije s infekcijom u djetinjstvu tijekom trudnoće nije veći od onih kod žena koje nisu trudne. Međutim, manifestacije takvih akutnih zaraznih bolesti tijekom trudnoće imaju niz značajki: prvo, u većini slučajeva nisu specifični, što otežava dijagnosticiranje; Drugo, patogeni infekcija djetinjstva (virusi) prodiru kroz placentu u krv fetusa, kako bi mogli poremetiti razvoj tkiva i op.

Pokret je težak. Postpartumna tromboza. Problemi s

. U tom razdoblju života tromba je velika vjerojatnost odvajanja od svojih dijelova, koje se krvotok može prenijeti u odaje srca, ili da je najopasniji stvar u plućne arterije. Blokiranje čak i malih grana plućne arterije može dovesti do uklanjanja dijela pluća od disanja, što je izravna prijetnja životu. Tijekom trudnoće, venska tromboza nije neuobičajena, tako da je u ovom trenutku nastojanja liječnika usmjerena na utvrđivanje rizika od tromboze, postavljanje preventivnih mjera. Međutim, često se javlja sljedeća situacija: porođaj je dobro prošao; sve se činilo da je gotovo, opasnost je završena, više nije potrebna profilaksa. Ali upravo u ovom trenutku povećava se rizik od kasnih komplikacija trudnoće i poroda postpartum tromboze. Uzroci tromboze Prije svega, str.

Gestacijski dijabetes. Komplikacije trudnoće

Što je opasno gestacijski dijabetes tijekom trudnoće?

Myoma: čimbenici rizika. ginekologija

Odakle dolazi fibroza i kako se liječi?
. Brojke i činjenice 4% trudnoća se javljaju na pozadini fibroida maternice. U 50-60% slučajeva, malo je promjena u veličini mioma: prema različitim istraživačima, u 22-32% trudnica slavi njihov rast, a na 8-27% - smanjenje. Kada se trudnoća javlja na pozadini fibroida maternice, komplikacije se promatraju u 10-40%. To je pobačaj, prerano rođenje, oštećenje fetusa i pothranjenost. Pa ipak, većina trudnoća s miomom uterusa javlja se normalno. Vrlo često čvorovi sprječavaju ispravno smanjenje maternice tijekom poroda, tako da oko polovice trudnica s utezom mioma šalju se u carski rez Met.

Lijekovi u placentalnoj insuficijenciji. Vitamini.

Što je placentna insuficijencija - liječenje i prevencija

Ruptura maternice na ožiljak: što trebate znati o problemu?

. Pogledajmo je li to istina? Ponovljeni rad s ožiljakom na maternici općenito se odvija bez posebnih komplikacija. Međutim, u 1-2% od stotinu takvih rodova može rezultirati djelomičnom ili potpunom divergencijom šavova. Druge studije procjenjivale su vjerojatnost rupture maternice u 0,5%, pod uvjetom da lijek nije započeo lijekom. Također, jedan od čimbenika koji povećava rizik od rupture, prema nekim podacima, jest doba majke i prekratak intervala između trudnoća. Neusklađenost šavova na maternici pri ponavljanju porođaja je potencijalno opasno stanje za majku i dijete i zahtijeva hitnu kiruršku intervenciju. Srećom, ruptura maternice, ako je operacija izvedena horizontalnim rezom u donjem segmentu, je rijedak fenomen, koji se javlja manje od 1% žena erizipela.

Kašnjenje u razvoju fetusa. Zdravlje i razvoj.

. Ako ne postoji jamstvo da će oslabljeno dijete trpjeti stresni poremećaj, tada se preferira carski rez. Sprječavanje FPI-ja Razmišljanje o dobrobiti budućeg djeteta potrebno je i prije trudnoće. Treba imati na umu da pobačaj, ozljeđujući maternicu, može kasnije dovesti do poremećenog uteroplavnog cirkulacije. Tijekom trudnoće, bolje je odlučno prestati pušiti i piti alkohol, dodir s otrovnim tvarima i izvorima zračenja - posebno u ranoj trudnoći, kada se postane placenta. Pravodobno (ili bolje unaprijed) potrebno je liječiti infektivne bolesti i moguće infekcije zaraze, kao što su karijesni zubi ili kronični tonsilitis. Sve buduće majke bez iznimke.
. Pravodobno (ili bolje unaprijed) potrebno je liječiti infektivne bolesti i moguće infekcije zaraze, kao što su karijesni zubi ili kronični tonsilitis. Sve buduće majke, bez izuzetka, preporučuju se za multivitaminske pripravke za trudnice. Ponekad trudnica s visokim rizikom (premlada, žena nakon 30 godina, čeka prvo dijete, kronične bolesti, roditi u posljednjih LBW djece, s velikim razmacima između trudnoća) preporučuju tečajevi prevencije droga FPN do 12 tjedana, 20-23 tjedana i 30-32 tjedna, koji uključuju vazodilatatore i vitamine. Odvojene posljedice Kako n.

FAQ (projekt) - testovi prije trudnoće. Planiranje.

Svaki put, odlučivši o trudnoći, uzmemo određeni rizik. Taj je rizik uklonjan i neizbježan. Fatalni rizik uključuje RANDOM genetske promjene i određene kronične bolesti. Polje raspoloživih rizika mnogo je širi. Studije o stanju vašeg tijela, provedene prije trudnoće, u mnogim će slučajevima značajno (vrlo značajno!) Smanjiti rizik od lošeg ishoda. Ovdje govorimo o pobačaju, i prekinutim trudnoćama i rađanju.

Recite mi o prvom pregledu. Trudnoća i porod

Pozdrav svima! Još uvijek ne mogu ostaviti sljedeću konferenciju, samo se bojim, jer 2 puta neuspješno lijevo. Sada, također, sve se ne događa glatko, ali za sada sam na drugom pitanju. Činjenica je da imam pojam ber. mjesečno i ultrazvuk je različit. Ako se mjesečnim, standardnim izračunom (PSAP 26. siječnja) trebao nalaziti danas 11 tjedana i 4 dana, ultrazvukom se pokazalo 10 tjedana 5 dana. Postoji ultrazvuk 14. travnja (10 tjedana 3 dana). Liječnik, nakon što ga je vidio, rekao je da je prerano za screening i da ćete doći na ultrazvuk 25. travnja i dalje.

O prikazima i sl. tijekom trudnoće nakon 35 godina

Djevojke, pozdrav svima! Nedavno sam vas zamolio za savjet kako se pružiti u ranim fazama prije vašeg posjeta liječniku. Jučer sam konačno dobio sastanak. Rezultat: 6 tjedana. 2 dana, nastavite s liječenjem. Hura! Hvala vam na savjetu. Sad to mislim. Ja sam 36 godina, želim učiniti sve što je u redu i imati dijete bez dijabetesa. Liječnik kaže da je neinvazivna dijagnostika, naravno, dobra, a pitanje je samo u novcu. No, projekcije još trebaju biti učinjene, jer dok na neinvazivnoj dijagnostici nema dovoljno nakupljenih.

dobi i 3 cara. Imate mnogo djece

Djevojke, volio bih čuti mišljenja, možda među vama, koji su imali 3 carske rezove. Razmišljamo o još jednom djetetu, pa, stvarno, želim. Ali imam 40 godina i već imam 2 carski rez, prije 7 godina. Ginekolog je rekao da postoje vrlo veliki rizici. Što kažete?

Prag rizika - recite mi. Trudnoća i porod

Jučer su me nazvali kući i rekli da hitno dođem u kliniku, a došli su rezultati prvog pregleda. Ostavit ću se zbog nesune noći, možda zato što se želim osloniti na činjenice. Ginekolog nije odgovorio na pitanja, rekao je da nije dio nje i preusmjeren. Brojke kao što su Rizik od Down sindroma 1: 325 Mama za HCGB-3.10 za PAPP-A 2.1 Napisano je da su granice za mamu od 0,5 do 2,0 i imam 3,1, je li stvarno puno veća od norme? Koja je gornja granica kada prag rizika odlazi.

Probijte pupčanu vrpcu. Trudnoća i porod

Djevojke koje su radile? Moj ginekolog je rekao da to rade samo ako je krvni test na Downu postao loš. Bio je genetičar, pa je tiho, bez da mi ništa rekla, napisala da preporučuje probijanje. Sljedeći tjedan idem liječniku, rezultat testa krvi na Downu trebao bi doći. Ovdje sjedim sve zbunjeno. Tko je to učinio? Tko zna što?

Prekomjerna majka - prijetnja novorođenčadi.

Žene koje imaju prekomjernu tjelesnu težinu i pretilost imaju veću vjerojatnost da će doživjeti komplikacije tijekom trudnoće i imati veće šanse da imaju dijete s oštećenjem poroda, upozoravaju izvješće koje je objavio Odbor za odnose s javnošću Teratološkog društva Sjedinjenih Država. Prema izvješću, žene s prekomjernom težinom imaju veću vjerojatnost da pate od neplodnosti i takvih komplikacija trudnoće kao što su hipertenzija, kardiovaskularne bolesti i dijabetes. Liječnici često moraju.

Parodontitis povećava rizik od komplikacija.

Trudnice koje pate od parodontitisa imaju veću vjerojatnost da imaju kasnu toksikozu - preeklampsiju, piše Journal of Periodontology. Istraživanja su pokazala da je preeklampsija dijagnosticirana u 64% žena koje pate od parodontnih bolesti, au 36% ispitanika trudnoća je bila bez poplava. Uočeno je da su u budućim majkama koje su pretrpjele pre-eklampsiju, zubni mišići bili pogoršani. Kao dio studije, žene su testirane na Eikenella.

Rizik od pobačaja. Trudnoća i porod

Savjetujte. Otišao sam na prvi ultrazvuk, odredio trudnoću 4-6 tjedana. Liječnik koji je radio na ultrazvuku, rekao je da postoji rizik od pobačaja, ali nije objasnio zašto. Ginekolog je napisao duphaston, svijeće, buscopan i vitamin E. Napomena kaže da buscopan tijekom trudnoće treba uzeti s oprezom, a ostatak, u načelu, također. Mogu li, zapravo, imati rizik od pobačaja (imam 26 godina, nemam boli, nema krvi) ili su liječnici ponovno osigurani? Nije li štetno?

Visoki rizik od dijabetesa s dvostrukim ((Trudnoća i porod

Djevojke, dobra večer! Drago mi je što vam se pridružujem, ako naravno prihvatite). Imam 40 godina, B 14 tjedana, blizanci. Ja sam još uvijek u šoku, nemam takav muž u našoj obitelji. Ima sin od 18 godina od prvog braka. Bio je ultrazvuk na 12 tjedana na screeningu, sve je normalno. Dijagnoza krvi i krvi dostupna je. Down sindrom (samo biokemija) visoki rizik 1:94, granica rizika 1: 250. Ostatak je nizak rizik, s obzirom na smjer genetike. Pročitao sam podatke da dvostruki pregled krvi nije.

Patologija kod djeteta od stresa tijekom trudnoće.

Koje patologije mogu nastati kod djeteta kao posljedica stresa tijekom trudnoće (na primjer, majka je doživjela stanku s voljenom osobom ili problemima na poslu ili se jednostavno borila za roditelje zauvijek!). Koliko je opasno za nerođeno dijete? (Postavio sam isto pitanje u trudnoći i porodu - ali ovdje se nadam čuti mišljenje stručnjaka ili veze na medicinske članke)

Probijanje amnionske tekućine. Trudnoća i porod

Moja sestra je ponuđena da prođe studiju: bušenje amnionske tekućine. Motivira činjenica da joj je dob 36 godina. 2. rođendan. Htio bih čuti prednosti i nedostatke. Tko se suočio s ovim? Ona mora odlučiti hoće li probiti ili ne.

Atenolol. Trudnoća i porod

Tko je uzimao atenolol? Imam brutalnu aritmiju s ekstrakcijskim stezaljkama.. Čini se da je do sada rodila u specijalizacijama. roditeljska bolnica je potrebna: (((((((i.) o atenololu napiši da je potrebno uzeti oprezno.. i ako su mi pogodnosti veći od rizika za dijete, sad se bojim.

Visoki rizik od Downovog sindroma: gdje trčati. Trudnoća i porod

Dobio je danas rezultat drugog zaslona. Prvi je bio savršen, opušten i vozio se tjedan dana nakon rezultata. A onda su ulili ledenu vodu. Visoki rizik od Downovog sindroma 1:30. Prvi prikazivanje 1 :: 2200, iako imam 36 godina, trebao bi biti 1: 290 prema dobi. Općenito, još uvijek sam u šoku, dok je moj liječnik na odmoru u Oparinu (na recepciji samo 8. kolovoza), prije tog vremena možete se pomaknuti. Pogledao sam markere, problem je u hgch. Naravno, ja sam na utrozhestanu, i rekao je. Amniocenteza se boji učiniti.

Visoki rizik od djeteta s Downovim sindromom..

Djevojke, pozdrav. To je danas liječnik na LCD zaslonu. Rezultat je došao iz drugog pregleda (prvi pregled je dobar), visoki rizik za Downov sindrom, procijenjeni rizik je 1: 160 Imam 20 tjedana, nazvao sam 17. (dobio sam uputnicu za savjetovanje genetici), rekli su im da 1. srpnja i u ovom trenutku genetičar više ne konzultira. Sada, kome bih se obratio, nitko neće savjetovati ovlaštenog stručnjaka da konačno razumije sve? Znam da ću biti sve.

Visoki rizik od sindroma dolje. Trudnoća i porod

Danas je bio na genetici u CPSR u Sevastopol. Liječnik je predložio proučavanje amnionske tekućine, složio sam se. Bio sam iznenađen kad sam doznao da se studija provodi čak i bez lokalne anestezije. Odgovorite na one koji su prošli istu studiju. Recite nam koliko je bolno i koliko brzo se oporavite.

visoki rizik od dolje sindroma. Trudnoća i porod

Primila je danas analizu. "visoki rizik od sindroma dolje". 1 do 197. Liječnik je rekao: "Ponovno pregledaj screening, odjednom pogreška laboratorija". Probiranje u Art Meda, imam liječnika u nekoj drugoj klinici, i ja ću ga ponovo popiti. Idem u ponedjeljak. Držite kamere.

statistika promatranja prvog tromjesečja. Trudnoća i porod

Relevantnost ovog problema nedavno je postala sve očitijima :) Djevojke, nemojte biti lijeni, spojite se! Često postavljana pitanja o trudnoći za upravitelje, uključite prikupljene statistike u često postavljanim pitanjima. So. Molim vas, idite u svoje dokumente i pogledajte sve prikaze za 1. trimestar. Objasnio sam: to je ultrazvučno skeniranje u smislu 10-13 tjednih opstetrije (od menstruacije) i krvi za PAPP-A i slobodnog beta HCG-a. 1) Trajanje trudnoće 2) TVP (ovratnik) ultrazvukom 3) Rezultat PAPP-A u jedinicama (i normama u zagradama) 4).

© 2000-2018, 7ya.ru, Potvrda o registraciji medija br. FS77-35954.

7ya.ru u društvenim mrežama:

Ponovno objavljivanje poruka s konferencija zabranjeno je bez veze na web mjesto i autora poruka sami. Ispisivanje materijala iz drugih dijelova stranice zabranjeno je bez pisane suglasnosti tvrtke ALP-Media i autora. Uredno se mišljenje ne može podudarati s mišljenjem autora. Sva prava autora i izdavača su rezervirana. Tehnička podrška i IT outsourcing pruža KT-ALP.

7ya.ru - informativni projekt o obiteljskim pitanjima: trudnoća i porod, roditeljstvo, obrazovanje i karijera, domaća ekonomija, rekreacija, ljepota i zdravlje, obiteljski odnosi. Web mjesto ima tematske konferencije, blogove, vrtić i školske ocjene, članci se objavljuju svakodnevno i održavaju se natječaji.