Sedmoricu sedam mjeseci

Hrana

Sve bebe rođene između 28-37 tjedana smatraju se preuranjenima. Roditelji sedmomjesečne i osmomjesečne bebe prirodno su zabrinuti kako se pravilno brinuti o djetetu, hraniti ga, i kakvu rehabilitaciju je potrebno za to kako bi se sedmoročlano dijete moglo održati u razvoju i imati normalno zdravlje. Potrebno je razumjeti da sva djeca koja su rođena u razdoblju od 7-8 mjeseci zahtijevaju posebnu, prilično tešku, ali prilično izvedivu, kompetentnu skrb. Medicinsko pokroviteljstvo, sveobuhvatno i redovito promatranje, kao i profesionalno savjetovanje takvih beba u kombinaciji s iskrenom želju roditelja da pomažu svojim djetetom značajno smanjiti rezonancijsku sliku od preranog rođenja. Naravno, rođenje u sedam mjeseci mijenja početak razvoja djeteta, ali neće dugo trajati i, uz pravilnu njegu, sve razlike takve bebe u odnosu na one rođene na vrijeme zasigurno će postati stvar prošlosti.

opis

Fetus u sedam mjeseci gotovo je u potpunosti formiran, što mu omogućuje da živi izvan maternice majke. Međutim, njegovi organi još nisu u potpunosti razvijeni, a sustavi podrške životu sa svojom snagom još ne funkcioniraju. U tom se razdoblju samo beba želudac i crijeva potpuno formiraju. Njegovi su bubrezi razvijeni gotovo u potpunosti, ali oni počinju raditi samo kad se dijete rodi. Također u ovom razdoblju pluća bebe aktivno se razvijaju. Sedam mjeseci fetus gotovo potpuno zauzima sav slobodni prostor koji postoji u majčinoj utrobi. Glava sedmomjesečnog djeteta proporcionalna je tijelu, to je ovo razdoblje vrhunac u razvoju korteksa mozga. Sedam mjeseci staro dijete može već reagirati na bol, baš kao i odrasla osoba, tj. potpuno termički fetus. Osim toga, dijete u 7 mjeseci već može kušati hranu.

Koža sedmomjesečnog djeteta je naborana i crvenkasta, međutim, masno tkivo već je u razvoju. U ovoj fazi trudnoće mozak fetusa raste u veličini. Dijete stvara živčane spojeve, tj. njegove živčane stanice se aktiviraju do punog.

Razlozi za rođenje djece od sedam mjeseci

Prilično je teško odrediti točan uzrok rođenja djece u sedam mjeseci, jer najvećim dijelom nije jedinstven, već složen. Ipak, ginekolozi i opstetri, koji se bave više od jednog desetljeća, identificirali su neke od glavnih preduvjeta za to. Uzroci rođenja sedmoročljetne djece mogu biti klinički i biološki i socio-ekonomski čimbenici. Glavni uzroci prijevremenog poroda majke su:

 • neodgovarajuće životne uvjete žene koja očekuje dijete - njezino neprimjereno liječenje za medicinsku pomoć, neadekvatno uravnotežena prehrana hrane, nepostojanje normalnih uvjeta u svakodnevnom životu;
 • štetan / naporan rad - trudnica je dužna zapamtiti da je prema kodu rada naše zemlje ona ima pravo na žalbu njenom višem menadžmentu i zatražiti da je prenesu na olakšani rad;
 • opasne navike trudnice i fetusa - pušenje, zlouporabu alkohola, naročito korištenjem narkotika;
 • prekasna trudnoća ili premlada starost trudnice;
 • prisutnost trudne žene u prošlosti, spontani ili medicinski pobačaji;
 • razni klinički čimbenici kroničnih bolesti tjelesne mame;
 • problemi u endokrinom sustavu trudnice;
 • stalne živčane šokove.

Pored gore navedenog, postoje i čimbenici prijevremenog poroda od strane fetusa - to uključuje genetike ili kromosomske patologije, kao i imunološki sukob fetusa s majčinim tijelom.

Koja je normalna težina sedmogodišnje bebe?

Prema riječima modernih stručnjaka za pitanja porođaja i ginekologije, težina sedmodnevne bebe trebala bi biti 1,5 kilograma, a duljina tijela trebala bi biti 41 cm.

Općenito, sva djeca koja su rođena u razdoblju od 28-37 tjedana ne više od 2,5 kilograma. Bez obzira na norme, sedam mjeseci staro dijete može imati potpuno različite težine unutar tih granica - ovisi o mnogim čimbenicima. Moderni stručnjaci klasificiraju četiri razine prijevremenog rođenja djeteta koje je rođeno prije vremena. Treba imati na umu da se briga i razvoj takvih beba trebaju dogoditi u skladu s određenom razinom na kojoj pripada u rođendanskoj težini:

 • Razina: 2000-2500 grama;
 • Razina II: 2000-1500 grama;
 • Razina III: 1500-1000 grama;
 • Razina IV: manje od 1000 grama.

Jesti sedam mjeseci staru bebu

Sedam mjeseci staroj djeci, naravno, imaju nižu tjelesnu masu u usporedbi s onima koji su rođeni na vrijeme. Prema tome, tijelo takve djece trebalo bi se razvijati bržim tempom. No, s druge strane, u sedam mjeseci starih beba, probavni sustav je još uvijek nezreo. Pored toga, oni nemaju dovoljno razvijene gutanje i usisavanje refleksa.

Osim toga, prepreka za normalno funkcioniranje probavnog sustava je nedovoljna proizvodnja sline - to je tipično za sedam mjeseci starosti. Također, kapacitet želuca preranog djeteta je manji od onih djece koji su rođeni na vrijeme - oni se opet regurgitate češće. Osim toga, majčino mlijeko također nije u potpunosti probavljao dijete zbog smanjene lučenja želučanog soka.

U nekim suvremenim bolnicama za majčinstvo, sedam mjeseci starije bebe dobivaju umjetne mješavine. Neophodno je prethodno razgovarati o tome s pedijatrom. No, kada odlučite o tome kako hraniti sedam mjeseci staru bebu svojoj majci, trebate se sjetiti da je njezino majčino mlijeko najpotpunija i korisna prehrana!

Stoga majka sedmoročljetne bebe treba pokušati zadržati dojenje na sve moguće načine. Čak iu slučaju kad je dijete rođeno iznimno slabim i ne može jesti sami, ali jede kroz probdu, još uvijek je moguće hraniti s izraženim majčinskim mlijekom.

Kada mogu uzeti iz bolnice

Treba napomenuti da se kod rođenja u bilo kojem razdoblju apsolutno sve bebe gube na težini. Jasno je da je to mnogo vidljivije kada se dijete rodi prerano. Sedam mjeseci staro dijete u vrijeme rođenja može izgubiti oko 15% mase svog tijela. Gubitak težine ozbiljno utječe na termoregulaciju njegovog tijela, tako da ovo dijete treba posebne uvjete za grijanje. U tu svrhu, danas se u bolnicama majki koristi metoda inkubatora koja je vrlo učinkovita jer pruža priliku da stvori apsolutno fiziološke uvjete potrebne za život i normalni razvoj sedam mjeseci starog djeteta.

Naravno, trudnica s prijetnjom prijevremenog rada ima priliku podnijeti zahtjev za pomoć specijaliziranoj maternističkoj bolnici koja je specijalizirana za obavljanje takvih poroda, a zatim to trebate učiniti. U takvim medicinskim ustanovama najčešći je događaj sedam mjeseci starje djece, a medicinsko osoblje takve ustanove ima sve praktične vještine potrebne za to. Ako to nije moguće, ipak ne biste trebali paničariti, kao u bilo kojoj modernoj porodnoj bolnici, postoji inkubator za prerane bebe pa stoga stopa preživljavanja sedmomjesečnih i osmomjesečnih beba danas je prilično visoka.

U inkubatoru je najprikladnije okruženje za bebu, što mu pomaže da ne troše puno energije prilikom disanja. Nadalje, kompetentni stručnjaci koji rade u inkubatorima pomoći će vašem djetetu da poveća težinu, biti pod stalnim nadzorom itd.

Ako govorimo o tome kada možete uzeti sedmomjesečnu bebu iz kuće bolnice, onda se u tom slučaju uvijek trebate poslušati liječniku koji se bavi preuranjenim djetetom. Kada je mrvica, žurila da se rodi, dobije potrebnu tjelesnu težinu za njega, stječe apsolutno sve vještine nužne za normalan život (tj. Naučiti potpuno disati, plakati i sisati), tada će nadležni liječnik propisati samo majku i bebu kući!

Rehabilitacija djeteta koje je rođeno sedam mjeseci nakon izbijanja iz bolnice

Roditelji sedam mjeseci starih beba zabrinuti su za pitanje rehabilitacije takve djece kod kuće, tj. kako se brinuti za njega nakon što je dijete kod kuće. Valja napomenuti da u pravilu nije potreban nikakav program posebne rehabilitacije u nekompliciranim slučajevima - s vremenom, priroda i skrb za majčinu će obavljati svoj posao. Osim toga, kada se ispusti iz rodilišta, pravi stručnjak će zasigurno dati majci prerano rođene bebe osnovne detaljne preporuke i savjete o pravilnoj skrbi za takvim djetetom. Glavni uvjeti koji moraju biti ispunjeni su točno slijediti ove preporuke, kao i pravovremeno i redovito promatranje djeteta u klinici. U ovom slučaju, dijete rođeno sedam mjeseci će postati stotinjak posto apsolutno zdravi, punopravni i neće se ni na koji način razlikovati od one djece koja su rođena na vrijeme.

Rođenje djeteta od 7 mjeseci

Stope fetusa u 7 mjeseci trudnoće

Sedmogodišnji fetus je već potpuno formirani organizam, koji može postojati izvan majčine trbuha. Međutim, organi ovog malog muškarca još uvijek su nerazvijeni, tako da su mu liječnici u potpunosti naoružani na vrijeme kako bi pružili potrebnu pomoć. U sedmom mjesecu moždani korteks je konačno formiran, a fetus već može razlikovati okuse i može reagirati na bol.

Zašto se dijete može roditi za 7 mjeseci?

Rođenje 7-mjesečnog djeteta ima svoje razloge, a ponekad i ne jedan. Za početak, ponekad ginekolozi ili trudnica se pogrešno s vremenom, a dijete, koje "prema dokumentima" prolazi kao 7-mjesečni, zapravo ispada potpuno punopravno.

Razlozi za rođenje djeteta od sedam mjeseci uključuju i neprimjereno upravljanje trudnoćom, neodgovorno ponašanje buduće majke prema njezinu stanju, nepoštivanje njezinih medicinskih preporuka. Može biti izazvan lošim navikama koje trudnica nije trudila da se unaprijed riješi, poput pušenja, alkoholizma ili ovisnosti o drogama. Ako je trudna majka radila na štetnom radu ili bila revna u tjelesnim aktivnostima do dekreta, mogla bi također uzrokovati 7-mjesečnu bebu.

Višestruki pobačaj (uključujući spontano) u anamnezisu, kao i pobačaja i propuštene trudnoće, može dovesti do prijevremenog rada. Naravno, snažni nervni šokovi (na primjer, smrt voljene osobe ili stečaj obitelji) također mogu uzrokovati rođenje djeteta ranije nego što je planirano. Majčinom dobu također utječe na donaciju: mladi učenica ili 40-godišnje dijete mogu preživjeti 7-mjesečnu bebu.

Rođenje 7-mjesečne bebe: značajke

Proces poroda 7-mjesečnog djeteta nije osobito drukčiji od rađanja normalnog djeteta, osim što je u rođenju (ili operacijskoj sobi, ako govorimo o carski rez), više medicinskog osoblja na dužnosti, a korisnija sredstva povezana su sa ženom. Što se tiče njege sedam mjeseci starog djeteta, to ovisi o stupnju pokazatelja ranijih bolesti, težine i zdravlja.

Na primjer, kod nekih djece, želudac ima dovoljno volumena da bi apsorbirao količinu hrane koju trebaju za brzo dobivanje težine, dok drugi moraju jesti vrlo male dijelove. Međutim, rođenje 7-mjesečne bebe definitivno ne bi smjelo postati prepreka dojenju, čak i ako se hrani probom po prvi put. Majka takve bebe mora unaprijed raspraviti ovaj trenutak s liječnicima kako ne bi počela davanje bebe smjesu na vlastitu inicijativu. Mlijeko se može dekantirati u sterilna jela i dati ga djetetu kroz cijev dok ne uči sisati.

U pravilu, 7-mjesečna djeca nisu otpuštena iz rodilišta nakon 3-5 dana kao punopravno. Neke bebe moraju provesti mjesec ili više u bolnici. I nakon povratka kući, moja majka će morati pažljivije skrbiti o takvom djetetu, tako da bi radije približio svoje punoljetne vršnjake u visini, težini i razini razvoja.

Prerana beba posljednjih 7 mjeseci

Dijete je rođeno nakon 7 mjeseci

Prerano beba - 7 mjeseci

U modernom svijetu, bebe rođene u razdoblju od 29 tjedana rastu i razvijaju se uspješno. Iako se u pravičnosti treba napomenuti da će bez posebne medicinske skrbi biti gotovo nemoguće. Preuranjeno dijete u 7 mjeseci plaši mnoge male roditelje s malom težinom, međutim, to nije najveći problem. Najveća poteškoća je da mrvice nisu u potpunosti oblikovane reflekse i unutarnje organe, što ih osobito štiti od kvalificiranih liječnika.

Rođenje djeteta 29 tjedana

Prematurna beba rođena je u roku od 7 mjeseci s težinom od jedan do pola kilograma. U pravilu, takve bebe još nisu u potpunosti razvile respiratorne organe i zahtijevaju ventilaciju pluća ili stalnu opskrbu zrakom obogaćenim kisikom.

Ove osobe još nisu u stanju regulirati tjelesnu temperaturu i zadržati toplinu. Kako bi se prevladale te poteškoće, djeca se postavljaju u posebnu inkubatornu komoru, gdje se održava željena temperatura i stvaraju vlažni zrak.

Pored toga, rođenje preranog djeteta u 7 mjeseci, u pravilu, gotovo uvijek uključuje hranjenje kroz intravenozni kateter. Čim beba počne disati, ona se prenosi na prehranu majčinog mlijeka kroz sondu.

Razvoj preranog djeteta u 7 mjeseci

Bebe rođene bez patologija rastu vrlo brzo i povećavaju težinu. Već tri mjeseca udvostručuju tjelesnu težinu, a do godine težina raste 5-6 puta. Visina djeteta se također brzo mijenja, a do kraja prve godine života raste 30-35 cm

Ako govorimo o psihomotoru, prerana mrvica zaostaje za svojim vršnjacima. Ima niski ton mišića: noge su u žablji pozi. Djeca puno spavaju, vrlo se umorna i uplašite čak i najmanjih zvukova. Međutim, za dva mjeseca situacija se počinje mijenjati i u razvoju se mogu primijetiti značajne promjene: udovi postaju pokretniji, djeca počinju promatrati druge, formira se hvatajući refleks.

Posljedice ranog rođenja

Predatorsko dijete, ranije rođeno, suočava se s većim poteškoćama od rođenja djeteta. Preuranjeno dijete rođeno u 7 mjeseci može imati posljedice ranog rođenja:

 1. Nerazvijena pluća mogu izazvati respiratorni neuspjeh.
 2. Rano rođenje ima negativan učinak na srce. U preranom dijete nakon rođenja arterijskog kanala, kroz koji krv teče u maternici, može ostati otvorena, što dovodi do povećanog opterećenja pluća i srca. Ovo stanje zahtijeva lijekove.
 3. Veliki rizik od infekcije.
 4. Problemi s metabolizmom i niskim hemoglobinom.

Ukratko, želim reći da rođenje preranog djeteta nije razlog za očaj. Vaša toplina i briga, kao i stručna pomoć liječnika, pomoći će vašem djetetu da raste zdrav i snažan zbog radosti mame i tate.

Prethodno rođenje 7 mjeseci - uzroci i učinci

Prethodna dostava je porođaj koji se javlja prije 37. tjedna trudnoće, a embrij ostaje održiv. Preuranjeno rođenje može se pojaviti spontano ili uzrokovano lijekovima ako postoji rizik za život djeteta ili majke.

S medicinskog stajališta, dijete se smatra "preuranjenim" ako se njegovo rođenje javlja prije 8 mjeseci trudnoće. Općenito, postoji razlika u vremenu prijevremenih beba: djeca rođena između 7. i 8. mjeseca trudnoće, djeca rođena između 6. i 7. mjeseca trudnoće i djeca rođena prije 6 mjeseci trudnoće. Situacije su vrlo različite, a rizik je različit: što se dijete unaprijed diže, to je veći rizik za dijete.

RAZLOZI mogu biti vrlo različiti, ponekad čak i nekoliko razloga stvoriti izgovor za prijevremenu isporuku. Međutim, mogu se identificirati tri glavne vrste uzroka: medicinski, povremeni i socioekonomski.

• Bolesti: dijabetes, infekcije mokraćnog sustava.
• Rad stoji više od 6 sati dnevno, prebacuje se s posla, nosi težine, buku, teške uvjete rada, pušenje, umor, prekovremeni rad i stres.
• Putovanja.
• Pad ili prometna nesreća.
• Psihološki čimbenici.

• Kršenje u strukturi maternice
• Bakterijske infekcije
• Oštećenje fetusa
• Visoka voda
• Više trudnoća
• Prerano raskidanje fetalnog omotača.

KOMPLICACIJE ZA DJECU. Glavne komplikacije nastaju u prvim danima nakon rođenja. Imaju veću vjerojatnost od rađanja prije.

• Komplikacije s disanjem javljaju se zbog nezrelosti pluća i centara za kontrolu disanja. Otklanjanje respiratornog sustava je važnija komplikacija koja se javlja u 60% slučajeva. Može se spriječiti liječenjem trudne majke i dišnim potporom novorođenčeta. Još jedna komplikacija je stanka za disanje.
• Neurološke komplikacije zbog krhkosti krvnih žila mozga (rizik od krvarenja) mogu uzrokovati dugoročne učinke. Posljedice mogu biti respiratorni neuspjeh, pogoršanje razvoja mozga, teškoće u učenju, hiperaktivnost i / ili nedostatak pažnje. Moraju se identificirati što je prije moguće kako bi se osigurao normalan rast i razvoj.

Djeca rođena između 7 i 8 mjeseci trudnoće imat će manje problema nego djeca rođena prije: neki čak mogu sisati i disati (ali to ne znači da je rizik od respiratornih problema nestao). Te prerane bebe su najstabilnije: oni će biti podržani neko vrijeme u terapiji, a potom, nakon što njihovo tijelo dobije jače, prenose se majci.

Možda biste željeli i sljedeće:

Prerano beba: razvoj mrvica mjesecima

Prerane bebe: posljedice ranog rođenja

Svatko zna da je beba rođena nakon 9 mjeseci. No zbog bolesti, ozbiljne trudnoće, nošenja blizanaca, porođaj se može dogoditi već 30. tjedan. Beba rođena prije 37. tjedna smatra se preuranjenom. Majke su rođene prerane bebe, a posljedice toga utječu na njihovo zdravlje.

Roditelji se moraju suočiti s mnogim poteškoćama.

Osobitost tjelesnog razvoja beba rođenih prije imenovanog trenutka intenzivnije je povećanje težine i dužine tijela. U prvom mjesecu života, međutim, to je iznimka, jer je mali porast gubitka težine bebe, nakon poroda, ili se tjelesna težina povećava vrlo malo.

U prvom mjesecu život djeteta stalno je prisutan. Može uhvatiti virusnu infekciju s ozbiljnim komplikacijama. Dijete dobiva vrlo malu težinu. Refleksija povezana s djelovanjem u hrani zabranjena su. Ako refleks sisanja i usta ne radi, za hranjenje se koristi sonda.

Može biti problema s disanjem. A onda vam treba umjetna opskrba kisikom u tijelu.

Dijete ima letargiju, neaktivnost, smanjenje mišićnog tonusa. Refleksi su slabi. Ali do drugog mjeseca sve se može dramatično promijeniti. Sumnjivac naprotiv postaje previše uzbuđen, aktivan. Možete ga spustiti s velikim teškoćama. Možete zaboraviti na noćni san.

Do drugog mjeseca težina počinje povećavati. To znači da se razvoj poboljšava. Međutim, bebe koje dojke brzo gume. A mama ih treba hraniti izražavanjem mlijeka.

U trećem mjesecu beba života spava se normalizira. Obratite posebnu pozornost na ugodne uvjete za odmor, odgovarajuću temperaturu u sobi. Pazite da dojenčad nije u istom položaju tijekom razdoblja spavanja i budnosti.

4 i 5 mjeseci

U 4 i 5 mjeseci, dijete pokušava zadržati glavu. On stvara zvukove, uči da popravi oči na majčino lice i čak se osmjehne u njoj. Pokušava uhvatiti prste svojih roditelja.

U šestomjesečnom djetetu težina je porasla više od dva puta. Djeca u ovom dobu već okreću glavu, reagirajući na zvukove. Oni znaju razlikovati njihovo od drugih.

Općenito, u ovoj fazi, bebe koje su rođene prije vremena mogu nadoknaditi svoje vršnjake u razvoju.

7-8 mjeseci

Nezavisno okretanje na leđima malog djeteta može trajati 7 mjeseci. On postaje aktivniji. Već je 8 mjeseci već puzeo. I 9 - ustaje na noge. Još uvijek treba potporu mame ili tate. Dijete je aktivno, zainteresirano za igračke.

Bebe 10-11 mjeseci


Bebe 10-11 mjeseci aktivno pužu i stoje, razni zvukovi. Poznaju svoje ime i reagiraju kada se okrenu prema njemu.

Godina i poslije

Jednogodišnja djeca se ne mogu razlikovati u razvoju od svojih vršnjaka.

Roditelji ne bi trebali žuriti da ih nauče hodati ili aktivno govoriti: neka sve bude postupno.

Da biste postigli pozitivne rezultate, potrebna vam je briga za svoju djecu. Liječnici preporučuju masažu i gimnastiku. Potrebno je za ispravak mišićnog tonusa. Također povećava otpor tijela, poboljšava psihosomotor i psihološki razvoj mrvica.

Osim toga, roditelji bi trebali znati da se tijekom prve godine od rođenja dijete razvija vrlo intenzivno. Prematurno stanje nije dijagnoza koja će ostati zauvijek. Razvijanje igara i jačanje aktivnosti su ono što je potrebno za aktivni rast i vitalnu aktivnost rastućeg organizma.

Izvori: http://womanadvice.ru/nedonoshennyy-rebenok-7-mesyacev, http://o-kroha.com/prezhdevremennyie-rodyi-7-mesyatsev-prichinyi-i-posledstviya/, http://formoms.com.ua / članci / Nedonoshennyj-rebenok-razvitie-krohi-po-mesjacam /

Još nema komentara!

Prerana beba posljednjih 7 mjeseci

Prerane bebe

Preuranjene bebe su djeca koja su rođena u trudnoći od 28 do 37 tjedana težine do 2,5 kilograma i visoka manja od 45 centimetara.

Postoje četiri stupnja prijevremenosti:

 • Prvo: tjelesna težina djeteta je 2-2,5 kg, visina - 36cm-37cm;
 • 2. težina je 1,5-2 kg, visina - 32cm-35cm;
 • 3.: masa bebe - 1-1.5 kg, visina - 28cm-31cm;
 • 4.: težina djeteta ne prelazi 1 kg, visina - manja od 28 cm.

Značajke preuranjenih beba

U izgledu, prerane bebe se razlikuju od beba koje su rođene na vrijeme. Dakle, oni imaju:

 • tanka, naborana, gotovo prozirna koža (to je zbog činjenice da djeca u pitanju nemaju potkožnu masnoću);
 • na leđima, ramenima, licu i ostalim dijelovima tijela ima lagano curenje;
 • glava se čini nerazmjerno velikom u usporedbi s udovima;
 • uši su vrlo meke, ponekad oklijevaju, čvrsto se uklapaju u glavu;
 • apsolutno glatke noge i dlanove.

Prerane bebe su neaktivne, njihovi refleksi i mišićna tkiva slabo razvijeni.

Gore navedene vanjske razlike nestaju tijekom vremena. Međutim, pored njih, u kategoriji dječaka u pitanju, također se mogu promatrati i druge razlike koje predstavljaju prijetnju organizmu koji nije postala potpuno ojačana:

Briga za prerane bebe

 • U vrtiću ne smije biti skica. Temperatura bi trebala biti približno 22-25 stupnjeva. U tom slučaju, dijete treba biti odjeveno u toploj, mekoj odjeći, prekrivenoj dekom na vrhu, stalno pratiti tjelesnu temperaturu. Ako dijete ne dobro zagrijava, potrebno je postaviti grijaći jastučić u krevetić.
 • Trajanje i učestalost spavanja, hranjenje određuje opće stanje djeteta.

Dakle, s 1. i 2. stupnjem do dva mjeseca dijete mora biti hranjeno sedam puta dnevno. Crvi moraju spavati četiri puta tijekom dana za oko 2 do 2,3 sata. U dobi od 2-5 mjeseci, djeca trebaju jesti oko 6 puta dnevno, imati tri snova tijekom dana (nekoliko sati). Počevši od pet mjeseci, hranjenje postaje pet puta dnevno, dnevni san je jedan i pol do dva sata (3 puta).

S trećim i četvrtim stupnjem prijevremenosti do tri mjeseca, bebu treba hraniti 7 puta dnevno, trebao bi spavati četiri puta dnevno dva i pol sata. U dobi od tri mjeseca do šest mjeseci, hranjenje se provodi 6 puta dnevno, tri dnevna spavanja trebaju trajati 2,5 sata svaki. Za pola godine beba bi trebala imati 5 obroka dnevno i 3 spavanja 2 sata.

Moguće posljedice

Među preuranjenim bebama često se u razvoju često nalaze fizički i mentalno retardirane bebe.

Među glavnim patologijama promatrane u ovoj kategoriji djece, vrijedno je napomenuti:

 • Cerebralna paraliza i drugi neuropsihijatrijski poremećaji;
 • oslabljen sluh i vizija;
 • epilepsija.

Osim toga, oni se nalaze 10-12 puta češće defekti u razvoju kostura.

Kada odrastu, prerano beba često razvija sumnju u sebe, noćne strahove, anksioznost.

Prerano beba: razvoj mrvica mjesecima

Prerane bebe: posljedice ranog rođenja

Svatko zna da je beba rođena nakon 9 mjeseci. No zbog bolesti, ozbiljne trudnoće, nošenja blizanaca, porođaj se može dogoditi već 30. tjedan. Beba rođena prije 37. tjedna smatra se preuranjenom. Majke su rođene prerane bebe, a posljedice toga utječu na njihovo zdravlje.

Roditelji se moraju suočiti s mnogim poteškoćama.

Osobitost tjelesnog razvoja beba rođenih prije imenovanog trenutka intenzivnije je povećanje težine i dužine tijela. U prvom mjesecu života, međutim, to je iznimka, jer je mali porast gubitka težine bebe, nakon poroda, ili se tjelesna težina povećava vrlo malo.

U prvom mjesecu život djeteta stalno je prisutan. Može uhvatiti virusnu infekciju s ozbiljnim komplikacijama. Dijete dobiva vrlo malu težinu. Refleksija povezana s djelovanjem u hrani zabranjena su. Ako refleks sisanja i usta ne radi, za hranjenje se koristi sonda.

Može biti problema s disanjem. A onda vam treba umjetna opskrba kisikom u tijelu.

Dijete ima letargiju, neaktivnost, smanjenje mišićnog tonusa. Refleksi su slabi. Ali do drugog mjeseca sve se može dramatično promijeniti. Sumnjivac naprotiv postaje previše uzbuđen, aktivan. Možete ga spustiti s velikim teškoćama. Možete zaboraviti na noćni san.

Do drugog mjeseca težina počinje povećavati. To znači da se razvoj poboljšava. Međutim, bebe koje dojke brzo gume. A mama ih treba hraniti izražavanjem mlijeka.

U trećem mjesecu beba života spava se normalizira. Obratite posebnu pozornost na ugodne uvjete za odmor, odgovarajuću temperaturu u sobi. Pazite da dojenčad nije u istom položaju tijekom razdoblja spavanja i budnosti.

4 i 5 mjeseci

U 4 i 5 mjeseci, dijete pokušava zadržati glavu. On stvara zvukove, uči da popravi oči na majčino lice i čak se osmjehne u njoj. Pokušava uhvatiti prste svojih roditelja.

U šestomjesečnom djetetu težina je porasla više od dva puta. Djeca u ovom dobu već okreću glavu, reagirajući na zvukove. Oni znaju razlikovati njihovo od drugih.

Općenito, u ovoj fazi, bebe koje su rođene prije vremena mogu nadoknaditi svoje vršnjake u razvoju.

7-8 mjeseci

Nezavisno okretanje na leđima malog djeteta može trajati 7 mjeseci. On postaje aktivniji. Već je 8 mjeseci već puzeo. I 9 - ustaje na noge. Još uvijek treba potporu mame ili tate. Dijete je aktivno, zainteresirano za igračke.

Bebe 10-11 mjeseci


Bebe 10-11 mjeseci aktivno pužu i stoje, razni zvukovi. Poznaju svoje ime i reagiraju kada se okrenu prema njemu.

Godina i poslije

Jednogodišnja djeca se ne mogu razlikovati u razvoju od svojih vršnjaka.

Roditelji ne bi trebali žuriti da ih nauče hodati ili aktivno govoriti: neka sve bude postupno.

Da biste postigli pozitivne rezultate, potrebna vam je briga za svoju djecu. Liječnici preporučuju masažu i gimnastiku. Potrebno je za ispravak mišićnog tonusa. Također povećava otpor tijela, poboljšava psihosomotor i psihološki razvoj mrvica.

Osim toga, roditelji bi trebali znati da se tijekom prve godine od rođenja dijete razvija vrlo intenzivno. Prematurno stanje nije dijagnoza koja će ostati zauvijek. Razvijanje igara i jačanje aktivnosti su ono što je potrebno za aktivni rast i vitalnu aktivnost rastućeg organizma.

Što je opasnije roditi 7 ili 8 mjeseci starog djeteta?

Jednom kad čitam jedan članak da sedmoročljetno dijete preživi 100% više od djeteta koje je rođeno trudnoće od 8 mjeseci, da bi takvo dijete ostalo živjelo, praktički je jednako nuli, budući da pluća nisu formirana za samostalno disanje, a dijete bi onda moglo umrijeti.

Sjetio sam se svojih poznanika, čija su djeca rođena 7. mjeseca trudnoće, a djeca su u ovom slučaju stvarno rođena bez loše logike, prilično zdrave djece.

Ali sada medicina ne stoji mirno, sasvim je moguće da već postoje uređaji koji pomažu djeci koja su rođena prerano u 8 mjeseci trudnoće da bi preživjela.

dodaj u favorite

Mnogo je opasnije roditi osmomjesečnu bebu jer osam mjeseci starosti često nisu vitalne, ali sedam mjeseci starosti u rodilištima. Ne postoje točne informacije o toj činjenici, ali kažu da izgleda da u osam mjeseci dijete počinje razvijati druge važne organe, a tijekom pojavljivanja ciklus tog razvoja je prekinut. stoga je teže spasiti razdoblje od osam mjeseci, jer osim prekidanja razvoja u maternici, dodaju se i nove povezane komplikacije. Sedam mjeseci, izgleda kao da ciklus smrzava malo, tj. Priprema se za prelazak u novu fazu razvoja, pa im je lakše sestati.

dodaj u favorite

Opasnije je roditi 8 mjeseci. 7-mjesečno preživjeti bolje i zdravije u budućnosti. Prije, kad nije bilo takve opreme za prerano, 8-mjesečno je umrlo češće ili su bile bolnije. Objasnio mi se da je 8. mjeseca pluća aktivno oblikovana u fetusu, a to je najlošije vrijeme za rođenje. Bolje je ranije uzeti prvi dah, pluća će se već prilagoditi trenutku kada se presele u fazu aktivne formacije.

dodaj u favorite

Bio sam stavljen na konzervaciju za 7 mjeseci i pušten sam na 8, rekavši da sad nije zastrašujuće ako prerano rađam. također može ovisiti o podu. - više od godinu dana

Izvori: http://mirmam.info/story/nedonoshennye-deti, http://formoms.com.ua/articles/Nedonoshennyj-rebenok-razvitie-krohi-po-mesjacam/, http://www.bolshoyvopros.ru /questions/1138644-chto-opasnee-rodit-7-ili-8-i-mesjachnogo-rebenka.html

Još nema komentara!

Prerano beba - 7 mjeseci

U modernom svijetu, bebe rođene u razdoblju od 29 tjedana rastu i razvijaju se uspješno. Iako se u pravičnosti treba napomenuti da će bez posebne medicinske skrbi biti gotovo nemoguće. Preuranjeno dijete u 7 mjeseci plaši mnoge male roditelje s malom težinom, međutim, to nije najveći problem. Najveća poteškoća je da mrvice nisu u potpunosti oblikovane reflekse i unutarnje organe, što ih osobito štiti od kvalificiranih liječnika.

Rođenje djeteta 29 tjedana

Prematurna beba rođena je u roku od 7 mjeseci s težinom od jedan do pola kilograma. U pravilu, takve bebe još nisu u potpunosti razvile respiratorne organe i zahtijevaju ventilaciju pluća ili stalnu opskrbu zrakom obogaćenim kisikom.

Ove osobe još nisu u stanju regulirati tjelesnu temperaturu i zadržati toplinu. Kako bi se prevladale te poteškoće, djeca se postavljaju u posebnu inkubatornu komoru, gdje se održava željena temperatura i stvaraju vlažni zrak.

Pored toga, rođenje preranog djeteta u 7 mjeseci, u pravilu, gotovo uvijek uključuje hranjenje kroz intravenozni kateter. Čim beba počne disati, ona se prenosi na prehranu majčinog mlijeka kroz sondu.

Razvoj preranog djeteta u 7 mjeseci

Bebe rođene bez patologija rastu vrlo brzo i povećavaju težinu. Već tri mjeseca udvostručuju tjelesnu težinu, a do godine težina raste 5-6 puta. Visina djeteta se također brzo mijenja, a do kraja prve godine života raste 30-35 cm

Ako govorimo o psihomotoru, prerana mrvica zaostaje za svojim vršnjacima. Ima niski ton mišića: noge su u žablji pozi. Djeca puno spavaju, vrlo se umorna i uplašite čak i najmanjih zvukova. Međutim, za dva mjeseca situacija se počinje mijenjati i u razvoju se mogu primijetiti značajne promjene: udovi postaju pokretniji, djeca počinju promatrati druge, formira se hvatajući refleks.

Posljedice ranog rođenja

Predatorsko dijete, ranije rođeno, suočava se s većim poteškoćama od rođenja djeteta. Preuranjeno dijete rođeno u 7 mjeseci može imati posljedice ranog rođenja:

 1. Nerazvijena pluća mogu izazvati respiratorni neuspjeh.
 2. Rano rođenje ima negativan učinak na srce. U preranom dijete nakon rođenja arterijskog kanala, kroz koji krv teče u maternici, može ostati otvorena, što dovodi do povećanog opterećenja pluća i srca. Ovo stanje zahtijeva lijekove.
 3. Veliki rizik od infekcije.
 4. Problemi s metabolizmom i niskim hemoglobinom.

Ukratko, želim reći da rođenje preranog djeteta nije razlog za očaj. Vaša toplina i briga, kao i stručna pomoć liječnika, pomoći će vašem djetetu da raste zdrav i snažan zbog radosti mame i tate.

7 mjeseci trudnoće

7. mjesec trudnoće je razdoblje od 27 do 31 tjedna. Čestitamo, ju je herojski osvojio prva dva trimestra trudnoće i konačno ušli u treći trimestar - posljednji. Liječnici ovo mjeseca zovu gnijezdo. U budućnosti mame tijekom sedmog mjeseca raste žudnja za opremom kuće - bacanje ognjišta u obiteljsko ognjište i obavljanje pripremnih radova koji prethode pojavljivanju drugog člana obitelji u kući.

VAŠE DJEVOJKE

Vaša beba je u potpunosti formirana. A ako se rodi u narednih nekoliko tjedana, on će se suočiti s ovim iskušenjima. Da, i ne brini se. Naravno, bilo bi lijepo da ga možete još malo zavarati u trbuhu. Ali ako ne, beba će moći preživjeti vani - budite sigurni u to.

Gotovo sav slobodni prostor koji je bio u maternici, sada zauzima tijelo bebe. Više se ne može prevrtati i plivati ​​slobodno kao što je to učinio prošlog mjeseca. Svi organi i sustavi djeteta završili su formiranje, ali to ne znači da su spremni za punopravno djelovanje izvan majčinog tijela. To se posebno odnosi na pluća i središnji živčani sustav.

Dijete već teži oko kilograma i nastavlja aktivno povećavati težinu svaki tjedan. Njegova visina je mnogo sličnija rastu djeteta nego prije, duljine 38 centimetara. U sedam mjeseci došlo je do stvarnog vrha u razvoju korteksa, što je najvažniji dio mozga. Pa ipak, vaš sin ili kći po ovom vremenu trudnoće mogu osjećati bol kao što osjeća novorođenčad. Stoga se brinite za sebe od ozljeda.

Određivanje dječjeg spola

Postoje mnoge metode za određivanje spola djeteta. Neki od njih su znanstveno dokazani. Drugi su iskreno protu-znanstveni, ali istodobno, čudnom slučajnošću, zaslužuju povjerenje budućih roditelja - zbog istinitosti dobivenih rezultata. Mnogi prakticni opstetričarki-ginekolozi mogu jednim pogledom reći trbušnoj trbuščić koja sjedi unutra. No, usprkos svemu tome, ultrazvuk smatra se najučinkovitijim načinom određivanja spola bebe. U razdoblju od sedam mjeseci, liječnik za kišu će lako odgovoriti na vaše pitanje o seksu vaše bebe, jer su vanjski seksualni znakovi koji ukazuju na to da su potpuno formirani. Ako želite pokušati saznati svoj spol, koristite najlakši način, na temelju datuma posljednjeg menstrualnog razdoblja.

Vaša težina do 7 mjeseci trudnoće može doseći devet kilograma. Masni naslage pojavljuju se na bedrima i abdomenu. Ali na prsima će početi krvariti vene. Takve venske "manifestacije" povezane su s povećanjem mliječnih žlijezda, koje se i dalje pripremaju za proces dojenja. Unatoč činjenici da se 7. mjesec smatra vrlo bezbrižno razdoblje trudnoće, više nije ugodno kao prethodni mjesec. Razgovarajmo o tegobama koje se često brinu za buduće majke u raspravljenom razdoblju.

 • Sada su uobičajene trbote i grčevi ovog organa. Mnogi mame čak i primijetiti da se brzo naviknu na ovu nelagodu i nastavljaju uživati ​​u životu, uzimajući ove bolesti zdravo za gotovo. Želite li saznati o drugim probavnim problemima koji bi mogli utjecati na vas u to vrijeme?
 • Metabolizam u tom razdoblju znatno se ubrza. Stoga, čak i ako je hladno vani, često ćete biti prilično vrući. Zbog ubrzanog metabolizma, možete primijetiti da ste se počeli znojiti još. Ovo je normalno.
 • Često u razdoblju od 27 do 31 tjedna u trudnica razviti anemiju. Liječnik će vidjeti ovo stanje prema rezultatima Vaših testova i dati će jasne preporuke. Saznajte više o anemiji tijekom trudnoće - njezinih simptoma i tretmana.
 • Sedmog je mjeseca razdoblje kada trudnice najprije po prvi put započinju trudove Brexton-Hicks. Oni treniraju napade, ili lažne. Kako ih razlikovati od stvarnog, pročitajte ovdje.

Bol u trbuhu

U 7 mjeseci trudnoće, želudac ne samo da raste, već i malo boli. (Ako to boli "puno" - to je razlog da se liječnik pojavi što je prije moguće.) Činjenica je da tijekom tog razdoblja mišići i ligamenti koji se drže maternice počnu protezati. Vi svibanj osjetiti to kao trnci osjećaj u donjem abdomenu. Ako je bol u trbuhu impresivan i ozbiljan, ako prolazi trudna žena ima bol u leđima, a krvava leukorija izlučuje iz genitalnog trakta, posteljica se može izliti. Idite do liječnika i pod kontrolom liječnika sve dok rizik ne bude umanjen.

Bol u leđima

Početkom sedmog mjeseca trbuh je zamjetno zaokružen. Težište se mijenja sve više i više. Buduća majka nastoji se prilagoditi ovome, i stoga svaki put sve više i više lukova donji dio leđa. Težina se nastavlja povećavati, a time povećava napetost u donjem dijelu leđa.
Što učiniti

 1. Nosite zavoj.
 2. Za laganu masažu u medicinske svrhe.
 3. Idite u bazen.
 4. Spavajte na ortopedskom madracu.
 5. Nosite udobne cipele.

izbor

 • Zdravi iscjedak iz zdrave trudnice ima ujednačenu konzistenciju i lagano kiselkastog okusa. One su bezbojne, malo žućkaste ili mliječne boje.
 • Smeđi iscjedak često je signal za mogući prestanak trudnoće ili za njeno odbijanje, te zahtijevaju konzultacije s liječnikom.
 • Istaknuti bež boje dobiva ovu boju zbog prisutnosti krvi u bijeloj boji. Oni mogu ukazivati ​​na eroziju cerviksa i bilo koju drugu upalu.
 • Bijeli iscjedak najčešće ukazuje na drozd.
 • Mast na raspravljenom razdoblju može ukazivati ​​na placentalnu abrupciju.
 • Tamnožut iscjedak pokazuje da u njima postoji gnoj. Razlog takvom bjelinom može biti stafilokokni bacil ili druga infekcija ove vrste.
 • Žuto-smeđe i žuto-zeleno pražnjenje su obično bolesti koje se prenose iz jednog seksualnog partnera na drugi.

mučnina

Dječak je porastao na gotovo 40 centimetara. Logično je da maternica, koja raste s njom, već počinje pokazivati ​​veliku količinu pritiska na unutarnje organe u susjedstvu. Uz povećani pritisak na jetru, imat ćete mučninu. S vremenom će joj se pridružiti žgaravica. Simptomi će se umanjiti čak i kad beba pomiče glavu u majčinu zdjelicu. I to će se dogoditi nekoliko tjedana prije isporuke.

Ako je mučnina previše ozbiljna, ako je povezana s upornom gutanjem i vrtoglavicom, moguće je da trudnica razvije stanje preeklampsije. U trećem tromjesečju kasna toksikoza je vrlo opasna, pa mi dopustite da riješim taj problem koji nastaje kod liječnika. Ne pokušavajte se liječiti sami. Pročitajte više o gestoziji u kasnoj trudnoći ovdje.

Što mislite?

 • U tom razdoblju povećat ćete znojenje. Boriti se je apsolutno besmisleno, jer je uzrok ubrzanja metabolizma u vašem tijelu. Koristite suhe dezodorane za znoj. To je jedini način na koji možete sami pomoći.
 • Odbaci teške torbe i torbe. Nemojte pokušavati premjestiti vlastite dressers i sofas, opremanje vlastitog doma.
 • Ne popravljajte. I nakon što je započeo, dajte rumenima realizacije jednog od muškaraca - supružnika (budućeg oca) ili vašeg oca (budućeg djeda).
 • Sakupite torbu u bolnicu. Najvjerojatnije, u narednih nekoliko mjeseci nećete ga trebati. Pa, neka bude. Ali nećete se brinuti zbog nedostupnosti u slučaju nužde. Ne znam što da odvedeš u bolnicu? Zajedno sastavimo popis potrebnih stvari.
 • Potkraj ovog mjeseca morate potpisati zamjensku karticu. To se može učiniti kasnije, ali sada je optimalno vrijeme.
 • Ne ograničavajte svoj seksualni život ako ga liječnik ne ograničava. Uživajte u društvu dok ste još uvijek sami.
 • Idite u opuštenije sportove, jer trbuh vjerojatno već drži svoje pokrete. Vježbajte vježbe disanja. Ovdje ćete naći tečaj vježbi koje će olakšati vaš rad u porodu.

Pravilna prehrana

Do sedmog mjeseca nošenja djeteta načela pravilne prehrane se ne mijenjaju. Oni su svi isti kao i prije:

 • česti obroci (5-7 puta dnevno, kao u dječjem kampu);
 • male dijelove (250 grama);
 • puno povrća, svježeg voća i povrća u prehrani;
 • potpuno isključivanje pržene, dimljene, začinjene, kolače i slatkiše;
 • sukladnost s režimom za piće (trudnica bi trebala popiti najmanje 1,5 litara tekućine, osim ako joj liječnik zbog njezinog ozbiljnog oticanja nije dao druge figure).

Poseban naglasak na 7. mjesec trudnoće treba biti učinjeno na proizvodima koji sadrže puno cinka. Možda niste znali, ali cink štiti trudnicu od prijevremenog rada. Evo kratkog popisa proizvoda koji sadrže puno tog elemenata u tragovima:

 • crni i smeđi kruh;
 • sjemenke suncokreta;
 • zeleni (kopar, špinat, peršin, cilantro, salate);
 • matice;
 • jetra jetre;
 • crni ribiz;
 • malina;
 • leća.

vitamini

Ovisno o rezultatima Vaših testova, vaš liječnik može propisati dodatke kalcija ili željeza (ili kalcij i željezo). Paralelno, možete nastaviti primati multivitaminske komplekse, koje je prije imenovao opstetričar-ginekolog. Ako prestanete konzumirati vitamine, liječnik će vam reći o tome. O vitaminima, koji su potrebni u trećem tromjesečju, ovdje smo rekli.

Preranog rada

Prerano rođenje je podijeljeno na vrlo rano, rano i jednostavno prerano. Rođenja u sedmom mjesecu trudnoće su rano. Dijete koje se rodilo u tom razdoblju teži od jednog kilograma do dva. Statistika prijevremenog porođaja je sljedeća: u razdoblju od 28 do 33 tjedna rođena je trideset posto preranih beba. Međutim, nemojte paničariti ispred vremena. Samo osam trudnica od tisuću rađaju svoje bebe unaprijed. Ostatak njih sigurno završava bebe i rođeni su pravodobno.

Ali samo u slučaju, trebali biste saznati više o razlozima rođenja bebe prije roka:

 • upale i zarazne bolesti majčinih genitalija;
 • patologija cerviksa (kada je mama maternica preslaba za držanje djeteta);
 • višestruka trudnoća;
 • visoki protok vode (povećana količina amnionske tekućine);
 • patologija u razvoju maternice;
 • dijabetes u mami;
 • bolesti štitnjače;
 • konstantan stres;
 • tvrd fizički rad;
 • pušenje, alkoholizam, unos droga trudnica.

Ono što je opasno u porodu u 7 mjeseci

Dijete rođeno 7. mjeseca trudnoće mnogo je vjerojatnije da će preživjeti od bebe koja je rođena kao rezultat vrlo ranog prijevremenog poroda. Moderna medicinska oprema dopušta takvoj djeci da izađu i pripremaju ih za punopravno samostalan život izvan jarka i prenatalnog centra.

Ovdje su glavni problemi zbog kojih je preuranjeno radno vrijeme u ovom trenutku nepoželjno:

 • središnji živčani sustav djeteta još nije zrela;
 • beba nema određene reflekse;
 • još uvijek ima crvenu i naboranu kožu;
 • pluća nisu dovršila formiranje;
 • endokrini organi također nisu razvijeni na odgovarajućoj razini.

Tako bebe trebaju posebnu, dugu i profesionalnu skrb. Ali najvažnija stvar koju ove bebe treba je majčinska spremnost za porođaj. Želite li znati sve o početku procesa isporuke?

ŠTO UČINITI?

Ovaj mjesec trudnoće morate posjetiti liječnika jednom svaka četiri tjedna. Međutim, to ne znači da ne možete doći k njemu prije određenog datuma. Na primjer, ako imate pitanja ili se pojavljuju neočekivani simptomi. Nakon 36 tjedana trudnoće, zakazani posjeti opstetričarku i ginekologu će postati još češći. Ali do sada, pod normalnom trudnoćom, dovoljno je jednom mjesečno posjetiti liječnika.

Pored općeg testa urina, koji još uvijek morate uzeti dan prije nego što stignete na recepciju, morat ćete provjeriti razinu hemoglobina tijekom dotičnog razdoblja. Krv za hemoglobin uzima se iz prsta. Ako su Vaše stope niske, liječnik će vam propisati željezo pilule. Međutim, ne biste se trebali bojati toga. Uostalom, smanjenje razine hemoglobina u trudnoći povezano je s povećanjem volumena krvi. Međutim, potrebno je raditi na povećanju ove tvari u krvi. Želite znati kako to učiniti s ispravkom prehrane?

Što će pokazati ultrazvuk

U 7 mjeseci nećete imati ultrazvuk. U to je vrijeme imenovan samo za one trudnice, u kojima rezultati drugog planiranog ultrazvučnog ispitivanja nisu bili zadovoljavajući prema određenim parametrima. Sljedeći ultrazvuk će vam biti dodijeljen između 32 i 34 tjedna. Što će biti zanimljivo liječniku u ovom trenutku?

 • Protok krvi - uteroplacental i placental. Ako se otkrije bilo kakav neuspjeh u ovom sustavu, liječnik će imati razloga da preuzme kršenja u fizičkom razvoju bebe.
 • Veličina fetusa. Moraju ispuniti datum gestacije.
 • Položaj placente ili njegovo izlaganje, jer je potonji indikator za carski rez. Pročitajte o drugim stvarnim indikacijama za carski rez ovdje.
 • Zrelost posteljice, koja označava koliko je blizu rođenja.
 • Položaj djeteta u maternici, jer taktika medicinskog upravljanja procesom dostave u cijelosti ovisi o tome.

probir

Optimalno vrijeme za screening trećeg trimestra je razdoblje od 30 do 32 tjedna trudnoće. Drugim riječima, ova studija može biti zakazana za vas krajem sedmog ili početkom osmog mjeseca. Treći prenatalni ekran sastoji se samo od ultrazvuka. Ovaj put neće biti test krvi.

WHO statistika pokazuje da su bebe rođene s razvojnim teškoćama, oko 6% od ukupnog broja rođenih beba. Treći prenatalni screening, kao i prethodna dva, učinkovit je način otkrivanja ovih nedostataka. Nemojte ih zanemarivati ​​ili ignorirati. Saznajte više o tome što su prenatalni projekcije i zašto su potrebni.

Prethodno rođenje 7 mjeseci - uzroci i učinci

Prethodna dostava je porođaj koji se javlja prije 37. tjedna trudnoće, a embrij ostaje održiv. Preuranjeno rođenje može se pojaviti spontano ili uzrokovano lijekovima ako postoji rizik za život djeteta ili majke.

S medicinskog stajališta, dijete se smatra "preuranjenim" ako se njegovo rođenje javlja prije 8 mjeseci trudnoće. Općenito, postoji razlika u vremenu prijevremenih beba: djeca rođena između 7. i 8. mjeseca trudnoće, djeca rođena između 6. i 7. mjeseca trudnoće i djeca rođena prije 6 mjeseci trudnoće. Situacije su vrlo različite, a rizik je različit: što se dijete unaprijed diže, to je veći rizik za dijete.

RAZLOZI mogu biti vrlo različiti, ponekad čak i nekoliko razloga stvoriti izgovor za prijevremenu isporuku. Međutim, mogu se identificirati tri glavne vrste uzroka: medicinski, povremeni i socioekonomski.

• Bolesti: dijabetes, infekcije mokraćnog sustava.
• Rad stoji više od 6 sati dnevno, prebacuje se s posla, nosi težine, buku, teške uvjete rada, pušenje, umor, prekovremeni rad i stres.
• Putovanja.
• Pad ili prometna nesreća.
• Psihološki čimbenici.

• Kršenje u strukturi maternice
• Bakterijske infekcije
• Oštećenje fetusa
• Visoka voda
• Više trudnoća
• Prerano raskidanje fetalnog omotača.

KOMPLICACIJE ZA DJECU. Glavne komplikacije nastaju u prvim danima nakon rođenja. Imaju veću vjerojatnost od rađanja prije.

• Komplikacije s disanjem javljaju se zbog nezrelosti pluća i centara za kontrolu disanja. Otklanjanje respiratornog sustava je važnija komplikacija koja se javlja u 60% slučajeva. Može se spriječiti liječenjem trudne majke i dišnim potporom novorođenčeta. Još jedna komplikacija je stanka za disanje.
• Neurološke komplikacije zbog krhkosti krvnih žila mozga (rizik od krvarenja) mogu uzrokovati dugoročne učinke. Posljedice mogu biti - respiratorni neuspjeh, pogoršanje razvoja mozga, poremećaja učenja, hiperaktivnost i / ili nedostatak pažnje. Moraju se identificirati što je prije moguće kako bi se osigurao normalan rast i razvoj.

Djeca rođena između 7 i 8 mjeseci trudnoće imat će manje problema nego djeca rođena prije: neki čak mogu sisati i disati (ali to ne znači da je rizik od respiratornih problema nestao). Te prerane bebe su najstabilnije: oni će biti podržani neko vrijeme u terapiji, a potom, nakon što njihovo tijelo dobije jače, prenose se majci.