Ocjena dojenačke formule u 2018. godini

Hrana

Ocjena mlijeka formule u 2018. godini kako bi se majke upoznale s tržištem za dojenčad. Proizvođači pokušavaju donijeti što je moguće bliže sastavu dojene mliječne mlijeka. Postoje linije proizvoda namijenjene zdravoj djeci i ljekovitim učinkom za djecu osjetljivu na alergije na komponente organskih mlijeka. Potonji se razlikuju precijenjen, jer u proizvodnom procesu, kravlje ili kozje mlijeko se uzima kao osnova za budući proizvod koji prolazi kroz nekoliko stupnjeva filtracije kako bi se smanjio sadržaj laktoze i kazeina u konačnom proizvodu.

Sva formula za dojenčad je podijeljena na "korake": 1 - novorođenčad, 2 - od 6-12 mjeseci, 3 od 1 godine, 4 od 18 mjeseci. Također obratite pozornost na sadržaj proteina sirutke. Prema propisima Svjetske zdravstvene organizacije, zakonodavstvo Ruske federacije i CU, prilagođene mješavine uvezene ili proizvedene na području Ruske Federacije su proizvodi čiji sadržaj proteina sirutke iznosi najmanje 50% za djecu od 0 do 6 mjeseci i najmanje 35% za djecu mlađu od 6 mjeseci. Ova ocjena temelji se na mišljenjima stručnjaka i mišljenja potrošača o najboljoj mliječnoj formuli. Dakle, najbolja 10 dojenčadi:

Beba 4 (Nutricia)

Otvara ocjenu dječje marke dojenčadi, od Nutricia. Ova mješavina prikladna je za uporabu djece od 18 mjeseci. Sastav eliminira prisutnost šećera, škroba, glutena, štetnih aditiva, okusa, ostavljajući dijete samo osnovno: obrano mlijeko, prebiotici, kompleks biljnih ulja, puno vitamina i minerala i taurin. Omjeri kazeina u proteinima sirutke 4: 1 - to u potpunosti zadovoljava norme, pa čak i više. Kompleks vitamina i minerala uključuje po 13 komada. Cijena paketa od 600 grama iznosi 300 rubalja.

Kabrita 3 GOLD

Kabrita GOLD zauzima 9. mjesto na ljestvici dječje mliječnosti od 12 mjeseci. Balansirana dojenčeta sadrži 37% protein sirutke i 63% kazein. Proizvođač je stvorio optimalnu stolicu za omekšavanje koja poboljšava probavu i apsorpciju kalcija, kao i pomaže u optimizaciji metabolizma, nazivajući ovaj kompleks DigestX. Kubrita zlato je 100% sastavljeno od koncentrata proteina sirutke iz kozjeg mlijeka pomiješano s obranim mlijekom, isključujući dodavanje maltodekstrina, šećera, okusa i drugih štetnih aditiva. Formula je također bogata preciznim FOS-om, ekstrahiranim iz ekstrakta cikorije, GOS, uključenom u kozji mlijeko, kao i korisnih BB-12 bifidobakterija - sve to omogućava održavanje crijeva u "zdravom obliku". Trošak od 800 grama banaka je 1600 rubalja. Preporučuje se uporaba zdrave djece.

MD mil koza 2

8. mjesto na ljestvici formula za dojenčad od 6 mjeseci zauzima MD mil Kozochka 2. Španjolski brand MD može pohvaliti svoje proizvode na kozjem mlijeku proizvedenom u skladu s preporukama ove zajednice DA-CH društava: Njemačko prehrambeno društvo (DGE), Austrijski (ÖGE) i Švicarske prehrambene udruge (SSG / SSN). Međutim, sastav, nažalost, sadrži palmino ulje i laktozu, pa je proizvod pogodan samo za zdravu djecu. Palmino ulje se ne preporučuje stalno, jer U crijevima, palmitinska kiselina je vezana za kalcij, blokirajući ulazak strukturnih materijala za kosti potrebne za dijete kroz crijevne zidove, as druge strane, kada se NIJE sustavno konzumira, palmino ulje blagotvorno djeluje na djecu mlađu od 2 godine, potiče povećanje kolesterola potrebnog za to razdoblje. Prema standardima proizvođača, omjer proteina sirutke i proteina kazeina je 1: 1. Sastav dominira pristojnom količinom prebiotika CRP, a PUFA omega 6, omega 3 u omjeru 7: 1 je optimalni pokazatelj. Cijena banke od 400 grama je oko 900 rubalja.

Nestogen (Nestle) 1

Nalazi se na 7. mjestu za bebe za nestale Nestlé - Nestogen 1. Proizvod je pogodan za uporabu djece od prvog dana rođenja. Ne sadrži ništa suvišno, uključujući palmino ulje, samo obrano i demineralizirano mlijeko, suncokretovo i repičino ulje, maltodekstrin, kao i probiotici i prebiotici. U ulozi probiotičkog čina lactobacilli Reuteri - koji podupire oralnu higijenu i smanjuje vrijeme proljeva. Sastojci hrane za lakto i bifidobakterije u crijevu su prebiotici FOS i GOS, zahvaljujući njima, živi mikroorganizmi "jedu više", pasmine i borbu protiv patogenih bakterija. Maltodekstrin - izvor energije koji se dijeli u tijelu u glukozu. Kuktadel maltodekstrin se koristi u Nestogenu i, kao što je poznato, kukuruz ne sadrži gluten, čest uzročnik alergijskih reakcija. Ova mješavina nije hipoalergensna zbog metode obrade mlijeka, u kojem ostaje velika količina laktoze. Cijena pakiranja od 700 grama je 475 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) Pepti Gastro

Nutricia je prepoznata kao najbolje ocijenjeno za kontrolu kupnje dojenčadi. Pepti gastro je dizajniran posebno za djecu s gastrointestinalnim problemima i netolerancijom na neke sastojke hrane. Mliječni Pepto gastro - koncentrira proteina seruma koji je podvrgnut dalje hidrolizira pomoću kojih je moguće proširiti seruma u odvojene frakcije - peptidima, nakon čega slijedi ultrafiltracija zadržati samo najpotrebnije od njih, gotovo potpuno uklanjanje laktoze, masti i kazein kao zadovoljavajući način majčino mlijeko. Takva pažljiva metoda pripreme s pristranosti na hipoalergentnost čini Pepti Gastro kompleks liderom u ljestvici dojenačke formule u kvaliteti. Proizvođač također dodaje nukleotide svom proizvodu kako bi smjesa što je moguće bliža majčinom mlijeku. Nukleotidi igraju važnu ulogu u sintezi antitijela - imunosti na oružje, poslužiti kao temelj za izgradnju DNA i RNA, odgovorni su za sintezu proteina, itd cijeni od 450 grama konzerve gipoallegennogo proizvod je 950 rubalja..

NAN (Nestle) 1 Optipro

Nestle zauzima 5. mjesto u najboljoj mliječnoj formi od rođenja za zdravu djecu, tj. One koje nemaju netolerancije za neke komponente, uključujući laktoza. Nestle NAS uklanja dodavanje palminog ulja, okusa, GMO-a, boja i drugih štetnih aditiva na vaš proizvod. Priprema dječjeg sastava demineralizirane sirutke s visokim udjelom albumina i globulina, a suprotan sadržaj kazeina - složeni protein koji često izaziva alergije. Osim važnih aminokiselina, NAS je zasićen s 13 vitamina i 14 minerala, kao i kultura bifidobakterija. Posebna značajka NAS je dodavanje ulja jednostaničnih gljiva Mortirella Alpina - proizvođača arahidonske kiseline, upravo onakav kakav se nalazi u majčinom mlijeku. Arahidonska kiselina je uljna tekućina koja sadrži omega-6 masne kiseline potrebne za sazrijevanje mozga. Cijena pakiranja od 800 grama varira od 700 do 750 rubalja.

Similac (Abbott) Premium 1

4. mjesto je najbolja formula za dojenčad bez palminog ulja. Prema nekim studijama, palmino ulje proizvodi negativan učinak na apsorpciju masti i kalcija u crijevima, jer Palmitinska kiselina, derivat palminog ulja, veže se na kalcij i tvori netopive spojeve koji inhibiraju apsorpciju nekih drugih komponenti. Sastav Similac Premium 1 sadrži luteinski pigment, koji se ne sintetizira samim ljudskim tijelom, što doprinosi povećanju vidne oštrine i filtriranju "štetnog" spektra zračenja ljudskom oku. Similak također sadrži "živ" bifidobakterije, koje se isporučuju s hranom za njih - prebiotik. Ovaj proizvod pogodan je za hranjenje djece iz prvog dana života koji nisu alergični na laktozu (budući da je dostupan Similacu). Trošak od 900 gr. banke - oko 1000 rubalja.

BIBICOL Dadilja Classic

Otvara TOP 3 formula za dojenčad od 0 do 6 mjeseci, proizvođač Bibikol. U pripremi svojih proizvoda, tvrtka koristi prirodno kozje mlijeko proizvedeno na farmama na Novom Zelandu. Dakle, ova mješavina je napravljena od kozjeg mlijeka, a to je veliki plus iz nekoliko razloga: prvo, ona ne sadrži alfa-S1 frakciju proteina kazeina, što uzrokuje "odbacivanje" kod nekih ljudi; Drugo, kozji mlijeko je manje slatko u okusu, što znači da u njemu nema laktoze - mliječni šećer, koji uzrokuje alergije; treće, kozji mlijeko sadrži oligosaharide - prebiotike, omega 3 i omega 6 polinezasićene masne kiseline, pridonoseći "ispravnom" razvoju mozga kod novorođenčadi i dojenčadi. Svojstva kozjeg mlijeka, možete napisati beskonačno, rezimirajući, možemo reći da je kozje mlijeko je bolje tolerirati djecu od kravljeg mlijeka, a ne zaostaje za potonji na prednosti za tijelo. Za 800 grama kanta Bibicol Nanny classic morate platiti oko 1.800 rubalja.

Friso frisopep

Friso postaje najbolja formula za mlijeko od 0 do 6 mjeseci u našem poretku. Prvo, ta kompozicija je potpuno hipoalergijska, i drugo, ima izražen terapeutski učinak. Iako su glavni sastojci mliječne formule izvedeni iz kravljeg mlijeka, Frisco je osigurao da smjesa sadrži laktozu u minimalnom iznosu. To je omogućeno zahvaljujući tehnologiji odvajanja proteina od laktoze i masti kroz hidrolizu proteina sirutke, čiji je izlaz proteinski koncentrat od 50% mase svih ostalih tvari. Frisco također se sastoji od oko 5 nukleinskih estera pomoć sintetizirati imunoglobulina M i A - galaktooligosaharida antitijela prebiotik - hrana za korisne bifidobakterija borave u crijevima, a također ogromna količina neophodna i ne-esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale. Cijena od 400 grama može biti oko 900 rubalja.

Nutrilon (Nutricia) 1 Premium

Nutrilon Nutrition smatra se najboljom mliječnom formulom za novorođenčad. Ova mješavina nije pogodna za djecu koja su alergična na laktozu, jer Kompozicija sadrži demineralizirani sušeni sir sa suhim sirutkama, od kojih se soli uklanjaju, ali ostaje velika količina proteina i laktoze. Osim sirutke, složeni sastav uključuje ulja (repi, suncokret, kokos, palmin itd.), Kao i riblje ulje, vitamine, taurin, nukleotide, prebiotike itd. Proizvođač koristi patentirani kompleks prebiotika nazvan IMMUNOFORTIS. Ovaj dvokomponentni „hranjiv izbornik” za korisne bakterije u crijevima koja se sastoji od frukto-oligosaharidi, ne razgrađuju i ne apsorbira u ljudskom probavnom traktu, a oligosaharidi sadržani u majčino mlijeko, koji su također mamac bifidobakterija u crijevima, koja „jede” i oni uče samo. Na posudu sa sadržajem Nutrilon zaokruženi u okviru „pojačava imunitet i inteligencije”, a prvi smo shvatili da promoviraju probiotike i vitamin kompleks s nukleotida, ali za razvoj mozga odgovornog polinezasićenih masnih kiselina ARA i DHA, spomenuti jednostavnu terminologiju - je Omega Grupa 3 i Omega 6. Cijena za 800 grama je 650 rubalja. To je jasna prednost u odnosu na cijenu Nutrilona Premium koja omogućuje proizvodu da postane najbolja formula za dojenčad na ljestvici.

Kako odabrati najbolju kombinaciju novorođenčeta

Sažetak članka

Svaka majka, prema njezinoj snazi ​​i sposobnostima, nastoji dati svoje voljeno dijete samo najbolje. Izbor mliječne formule za umjetno hranjenje nije jednostavan i odgovoran zadatak, jer zdravlje djeteta ovisi o tome kako se pravilno izrađuje. Ovdje nećete biti suvišni tražiti savjet od pedijatra, jer samo on zna o svim značajkama razvoja vašeg djeteta i, koristeći svoje znanje, dati će preporuku. No, tako se događa da je liječnik preporučio dojenčad, a dijete ju je tvrdoglavo odbila, nestašno i pričekajte sljedećeg pedijatra, jednostavno nema vremena. Moramo hitno krenuti u trgovinu i kupiti drugu mješavinu. Stoga još uvijek pokušavamo utvrditi koja je mješavina za hranjenje djeteta najbolja.

Vrste mliječne formule

Smjese, ovisno o stupnju spremnosti za uporabu, dijele se u suhu i tekuću.

 1. Suha smjesa. To su prašci pakirani u kartonske kutije ili metalne limenke, koji se prije uporabe razrjeđuju s toplom prokušanom vodom. Različite su u velikom izboru i imaju dugi datum isteka.
 2. Tekuće mješavine. Takve smjese su zapakirane u pakete različitih veličina i zahtijevaju samo grijanje neposredno prije upotrebe. Korištenje tekuće mješavine, nikada nećete pogriješiti s dozom praha i ne možete sumnjati u kakvoću vode u svom sastavu. Njihov rok trajanja je mali i samo je par dana.

Ovisno o stanju zdravlja djeteta, sve smjese su podijeljene u mješavine za zdravu djecu i specijalizirane mješavine. Po stupnju spremnosti za uporabu, oni mogu biti i suhi i tekući.

Važno je! Suhe miješanje ima neosporivu prednost u odnosu na tekuće mješavine, jer imaju dug životni vijek i ne zahtijevaju posebne uvjete skladištenja.

Mješavine za zdravu djecu

Proizvode se na osnovi kravljeg, kozjeg mlijeka (ili njihovih sastojaka) i, ovisno o bliskosti sastavu majčinog mlijeka, podijeljeni su u nekoliko vrsta.

 1. Prilagoditi. U takvim smjesama, cijelo mlijeko se ne koristi, a sirutke (s punim set esencijalnih i neesencijalnih amino kiselina), proteini ostaju nakon uklanjanja kazeina iz mlijeka različitim metodama. Korištenje sirutke može smanjiti ukupni sadržaj bjelančevina u smjesi i povećati sadržaj lako probavljivih bjelančevina. Mliječna mast iz kravljeg mlijeka gotovo je odsutna. Umjesto toga, dodaje biljne masti (npr palmino ulje, riblje ulje) proizvoda, koji se sastoje od više od polinezasićenih masnih kiselina. Ugljikohidrata uglavnom predstavljen laktoza, kojom je smjesa uvedena maltodekstrin redukcijskog osmolalnost (količine topive komponente po 1 kg vode) proizvoda. Važni sastojci takvih smjesa su vitaminskih dodataka, minerali, nukleotidi (odgovoran za reprodukciju procese, metabolizam i rast), prebiotici (stimulirati vlastiti rast korisnih bifidobakterija i laktobacila u crijevu), probiotici (korisni mikroorganizmi), i drugi. Uz ovaj sastav prilagođen mliječne formule Ona je usporedba s ženskim majčinskim mlijekom i najprikladnija je za hranjenje bebe do šest mjeseci. Postoje također i prilagođene formule na osnovi kozjeg mlijeka.
 2. Djelomično prilagođen. U sastavu su vrlo slične prilagođene mješavine mlijeka, ali postoje neke razlike. Takve smjese imaju veći sadržaj proteina. Uz laktozu, saharoza može biti prisutna u smjesi ugljikohidrata. Sadržaj elemenata u tragovima, vitamina i drugih sastojaka u potpunosti zadovoljava potrebe djetetovog tijela u drugoj polovici života, ali se razlikuje u usporedbi s mješavinama za djecu u prvoj polovici života s višim sadržajem kalcija, željeza i cinka. Također treba napomenuti da su djelomično prilagođene smjese veće u kalorijama u usporedbi s prilagođenim smjesama.
 3. Nepodešen. To su proizvodi od mlijeka u prahu s nepromijenjenim sastavom. Osim toga, oni uvode iste komponente kao i za prilagođene i djelomično prilagođene smjese. Kazein koji se nalazi u takvim smjesama slabo je apsorbiran dječjim tijelom, pa se smjese sličnog sastava ne preporučuju za hranjenje djece do šest mjeseci. Najbolje je da ih unesete iz osam mjeseci.

Važno je! Prilagođene i djelomično prilagođene smjese trenutno su najbolja opcija za hranjenje djeteta u odsutnosti dojenja.

Često na staklenku s formulom mlijeka može se naći natpis: "početno" i "kasnije". U prvom slučaju, mješavina je namijenjena prehrani djece od rođenja do šest mjeseci, au drugoj od šest mjeseci do godine. Sljedeća mješavina može se prilagoditi i djelomično prilagoditi, a inicijalno se prilagoditi. Postoje mješavine prilagođenih mlijeka, a na ambalaži nije naznačeno jesu li kasnije ili početno, jer su namijenjene prehrani djece od rođenja do jedne godine. Raspon takvih smjesa je mali.

Da bi se lakše razumjeli sastav smjesa, na pakovanju se stavlja formula broj mliječne formule:

 • Označeno je "0" ili "pre" u naslovu - mješavina je stvorena za prerane ili niske težine novorođenčadi;
 • "1" - za djecu od rođenja do 6 mjeseci;
 • "2" - za dojenčad od 6 mjeseci do 1 godine;
 • "3" je za djecu stariju od godinu dana.

Sve smjese u kojima se mliječni protein ne izlaže (slojevitost) na njoj su posebne bakterije svježe. Mješavine u kojima je prisutna takva promjena proteina pripadaju fermentiranom mlijeku ("NAN fermentirano mlijeko" 1 i 2, "Nutrilak fermentirano mlijeko" i "Nutrilon fermentirano mlijeko", kao i tekuće prilagođene smjese iz fermentiranog mlijeka "Agusha 1 i 2"). Tijekom mliječne fermentacije stječu se niz važnih svojstava: smanjuje se razina laktoze, akumuliraju se mliječne kiseline i baktericidne tvari, javlja se djelomična razgradnja mliječnog proteina koja ubrzava probavu produkta i njegovu apsorpciju, a također smanjuje alergenost proteinske komponente. Zatim, nakon fermentacije, u smjesu se uvode probiotici.

Mješavine specijaliteta

To su mliječne formule namijenjene terapijskoj i profilaktičkoj prehrani. One uključuju mješavine za prerane bebe i mješavine za djecu s patologijom.

 1. Mješavine za preuranjene i niske bebe srodne težini. Razlikuju se od običnih smjesa u visokom sadržaju lako probavljivog proteina i visokog sadržaja kalorija ("Bellakt-pre", "Frisopre").
 2. Mješavine protiv refluksa. Nanesite s učestalom regurgitiranjem.
  U njihov sastav (Nutrilak-AR, Bellakt-AR, Frisovom-1, Samper-Lemolak 0-6) dodaju se razni zgušnjivači.
 3. To su smjese s djelomično hidroliziranim proteinima ("NAS G.A. 1", "Frisopep", "Humana G.A. 1") ili kompletni hidrolizat proteina sirutke ("Alfare"). U slučaju netolerancije laktoze mogu se koristiti mješavine niske laktoze ("Nutrilak low-lactose", "Bellakt-NL") i mješavine bez laktoze ("NAN bez laktoze").
 4. Mješavine s dodatkom bifidobakterija i probiotika. Takve smjese su propisane za disbakterij i enterokolitis.

Naravno, nije preporučljivo koristiti takve smjese bez savjetovanja s pedijatrom jer dijete mora imati dobro definirane indikacije za njihovu svrhu.

Koja je najbolja formula za dojenčad

Sve mješavine prolaze registraciju stanja kao neophodan uvjet za koji sukladnost u smislu sastava i fizikalno-kemijskih parametara prema zahtjevima "Za sigurnost mlijeka i mliječnih proizvoda" i №88.FM od 12.06.2008 g "Tehnički propisi za mlijeko i mliječne proizvode". Unatoč tomu, do sada nitko nije uspio stvoriti umjetnu mješavinu koja u potpunosti odgovara majčinom mlijeku i može se govoriti samo o blizini onoga u jednom ili drugom stupnju.

S tim u vezi, vrlo je teško jednoznačno navesti najbolju mješavinu novorođenčeta, koja bi bez odstupanja odgovarala svima. Izborom mješavine, prvo se morate usredotočiti na zdravlje i dobrobit djeteta. Čak i kada se činilo da je sve uzeto u obzir i da je izbor bio napravljen, svaka smjesa mora biti testirana praksom. U prvim danima hranjenja svakako pratite reakciju bebe jer je tijelo svake osobe drukčije i može dati nepredvidivu reakciju.

Kako odabrati smjesu

Odabir najbolje mješavine za dijete, majka mora biti vođena s nekoliko općih pravila.

 1. Prije kupnje, posavjetujte se s pedijatrom.
 2. Smjesa bi trebala biti prikladna za dob.
 3. Za novorođenče to mora nužno biti prilagođena mješavina.
 4. Nemojte zaboraviti provjeriti datum isteka smjese naznačene na banci.
 5. Odaberite mješavinu koja je uvijek u obližnjoj trgovini, tako da će, ako je potrebno, uvijek biti moguće kupiti.
 6. U prvim danima hranjenja smjese promatrajte reakciju bebe.

Važno je! Znakovi koji ukazuju na pravilno odabranu smjesu jesu da dijete dobro jede smjesu i nema takve poremećaje kao što su tekuće, loše probavljene stolice ili konstipacija, povraćanje i alergije. Krvni testovi pokazuju normalnu razinu hemoglobina u krvi, a mjesečna provjera kod pedijatra bilježi pozitivan porast tjelesne težine.

Mješavina algoritma odabira - konzultacija s Dr. V. A. Skvortsova, MD

Ocjena dojenčadi

Pri sastavljanju rangova dojenačkih receptura za novorođenčad uzeto je u obzir stupanj bliskosti sastava smjese majčinom mlijeku. Zbog toga smo odabrali devet smjesa najčešće nađenih u trgovinama (NAN-1 Optipro, Baby 1, Nutrilon 1 Premium, Nestogen 1, Baby, 1, Similac Premium 1, Friso Frisolac 1, Humana Expert 1), a jedan vrlo često preporučuje pedijatri (Celia Expert 1), ali trgovina nedostaje. Formule dojenčadi procjenjivane su na osnovi sadržaja esencijalnih nutrijenata (proteina, masti, laktoze) i indeksa osmolalnosti u odnosu na slične pokazatelje u majčinom mlijeku (referenca). Ovi su kriteriji temeljni pri procjenjivanju prilagodljivosti smjese. Budući da kvantitativno uvođenje vitamina i minerala u nadomjeske majčinog mlijeka nije diktirano ne samo njihovim sadržajem u ljudskom mlijeku već i uzima u obzir njihovu bioraspoloživost za tijelo, sastav mineralnih tvari i vitamina uspoređen je sa standardom samo kvalitativno. Prema tome, proizvođači koji su proizvod najbliži standardu ocijenjeni su kao najbolji.

1. mjesto
Nutrilon 1 Premium (Nutricia)
Cijena po 100 g smjese 130,0 rubalja.

Pros:

 • sadržaj proteina, masnoća, laktoza, isto kao u ljudskom mlijeku;
 • omjer proteina sirutke prema kazeinu 60/40 (tipično za zrelu laktaciju);
 • osmolalnost unutar granica majčinog mlijeka;
 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin i triptofan);
 • prebiotici;
 • nukleotida;
 • eikozapentaenska kiselina (prekursor tvari koje su odgovorne za smanjenje razine upale u tijelu i antialergijski učinci).

kontra:

 • omjer linoleične do α-linolenske kiseline na nižoj granici dopuštenoj tehničkim propisima;
 • nema probiotika.

2 mjesto
To uključuje dojenčad, u kojoj je sadržaj proteina neznatno viši, a sadržaj laktoze isti je kao kod ljudskog mlijeka. Odnos proteina sirutke u kazein iznosi 60/40 (tipično za zrelu laktaciju). Osmolalnost je u karakterističnim granicama ili čak nižoj.

Humana Expert 1 (Humana)
Cijena po 100 g smjese 156,9 rub.

Pros:

 • omjer linoleinske i α-linolenske kiseline je blizu optimalno;
 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin, fenilalanin, tirozin, triptofan);
 • bakar je prisutan u obliku kompleksa s lizinom, što povećava njegovu biodostupnost;
 • nukleotida;
 • prebiotici.

kontra:

 • nema probiotika.

Celia Expert 1 (Lactalis Group)

Cijena po 100 g smjese 132,0 rub.

Pros:

 • tehnologija za proizvodnju proteina sirutke razlikuje se od tradicionalnog, što omogućuje izbjegavanje denaturacije, kemijskih i enzimskih učinaka na njih, radi očuvanja esencijalnih aminokiselina;
 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • nukleotida;
 • probiotici.

kontra:

3. mjesto
NAN-1 Optipro (Nestle)
Cijena po 100 g miješanja 112,5 rub

Pros:

 • protein je unutar raspona ljudskog mlijeka;
 • omjer proteina sirutke prema kazeinu iznosi 70/30 što je što je moguće bliže istom omjeru u 80/20 mlijeku žene u ranoj fazi laktacije. Stoga, iz ove točke gledišta, mješavina je posebno pogodna za novorođenčad;
 • palmino ulje;
 • održava optimalni omjer linoleina prema α-linolenskoj kiselini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin, fenilalanin, histidin);
 • nukleotida;
 • probiotici.

kontra:

 • sadržaj laktoze je nešto veći od onog ljudskog mlijeka, što čini smjesu slađima;
 • osmolalnost smjese je veća nego u majčinom mlijeku, koje mogu uzrokovati prekomjerno opterećenje bubrega;
 • nema prebiotika.

4. mjesto

Similac Premium 1 (Similac)
Cijena po 100 g smjese 125,0 rub.
Kao dio palminog ulja.

Pros:

 • sadržaj proteina, masnoća, laktoza, isto kao u ljudskom mlijeku;
 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin i triptofan);
 • lutein;
 • nukleotida;
 • probiotici;
 • prebiotici.

kontra:

 • Unatoč mnogim pozitivnim aspektima ove suhe formulacije za novorođenčad, nije prikladan za novorođenče zbog omjera proteina sirutke i kazeina 50/50, što je daleko od onog u ženskom majčinom mlijeku.

5. mjesto
Friso Frisolac 1 (FrieslandCampina)
Cijena po 100 g smjese od 87,5 rubalja.

Sadržaj proteina je nešto veći, a sadržaj laktoze isti je kao kod ljudskog mlijeka. Odnos proteina sirutke u kazein iznosi 60/40 (tipično za zrelu laktaciju).

Pros:

 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • omjer linoleinske i α-linolenske kiseline je blizu optimalno;
 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • nukleotida;
 • prebiotici.

kontra:

 • osmolalnost smjese je veća nego u majčinom mlijeku, koje mogu uzrokovati prekomjerno opterećenje bubrega;
 • nema probiotika.

6 mjesta

To uključuje dojenčad, u kojoj je sadržaj proteina neznatno veći, a sadržaj laktoze manji je nego kod ljudskog mlijeka. Odnos proteina sirutke u kazein iznosi 60/40 (tipično za zrelu laktaciju). Osmolalnost je u karakterističnim granicama ili čak nižoj.

Beba 1 (Nutricia)
Cijena po 100 g smjese 83,0 rubalja.

Pros:

 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin i triptofan);
 • prebiotici;
 • nukleotidi.

kontra:

 • omjer linoleične do α-linolenske kiseline na nižoj granici dopuštenoj tehničkim propisima;
 • puno maltodekstrina;
 • nema probiotika.

Nutrilac Premium 1 (Nutritek)
Cijena po 100 g smjese 85,7 rubalja.

Pros:

 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • nukleotida;
 • lutein (štiti mrežnicu od štetnog plavog svjetla i slobodnih radikala);
 • prebiotici.

kontra:

 • puno maltodekstrina;
 • nema probiotika.

Nestogen 1 (Nestle)
Cijena po 100 g smjese 91,4 rubalja.

Pros:

 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • omjer linoleinske i α-linolenske kiseline je blizu optimalno;
 • palmino ulje;
 • prebiotike i probiotike.

kontra:

 • ne sadrži arahidonsku i dokozaheksenska kiselina;
 • puno maltodekstrina;
 • nema nukleotida.

7. mjesto

Kid 1 Istra (Istra-Nutricia)
Cijena po 100 g smjese 65,7 rubalja.

Pros:

 • svi esencijalni minerali i vitamini;
 • dodatno je uvedeno neophodno za dijete aminokiseline (taurin i triptofan).

kontra:

 • omjer linoleične do α-linolenske kiseline na nižoj granici dopuštenoj tehničkim propisima;
 • puno maltodekstrina;
 • nema probiotika;
 • nema prebiotika;
 • nema nukleotida.

5 komentara

Victoria - odgovorite

Sin 5 mjeseci. Nakon što nisu bili dobri poznanici s mješavinama drugih proizvođača, slijedeći prijateljski savjet prijatelja, pokušali smo mliječnu formulaciju Extra Matteur (bez laktoze). Impresije su dobre, moj sin je zaustavio probleme s trbuščićem. Sastav smjese ugodno je iznenađen, u usporedbi s drugim mješavinama, više kao majčino mlijeko.

Natasha - odgovorite

Dojam bebu, ali hranim smjesu još nekoliko puta dnevno. Maternity Classical mi je savjetovao moj prijatelj, njezin je sin imao 2 godine, a on je odrastao na ovoj mješavini. I ona nam se odmah približila i pomogla raditi na trbuhu, nismo imali alergije ili otekline, a imali smo dobru dnevnu stolicu. Budući da sam počela hraniti dijete s Materna, počeli smo ispravno udebljati, raspoloženje se poboljšalo, manje smo zločesti i dobro spavali.

Lydia - odgovorite

ali imamo mješovitu hranu, naše mlijeko nije dovoljno, još uvijek dajem kozu lijep MD, to je u redu. Dječak se voli grudi, naravno, ali se ne pojavljuje iz ove mješavine, dobro jede. glavna stvar je da nema konstipacije ili alergiju iz nje

Alyona - odgovorite

Počeli smo s jednostavnim psovkama, našli smo trgovinu koristeći prvu vezu, ali imali smo problema s laktozom ((A djevojke iz majke trgovine pitale su nam samo nisku laktozu mješavinu dodatne jezgre udobnosti, od tada, a moje dijete je drago da smo hraniti ukusna i korisno je.)

ya - Odgovor

menadžeri nemaju ništa sveto, čak i pokušavaju staviti dojenačke formule s neugodnim reklamama (riječ je o majčinstvu)

Pravila za izbor dojenačke formule za dojenčad, ocjena najboljih

Majčino mlijeko ima mnoga korisna svojstva. Ako iz nekog razloga nije moguće dojiti dijete, on je na umjetnom hranjenju. Roditelji trebaju razumjeti raznolikost mješavina koje nude proizvođači. Često je beba alergična na smjesu pa je važno odabrati pravu. Dojenčadi prehrane u velikoj mjeri određuju rad unutarnjih organa u budućnosti.

Karakteristike glavnih tipova dječje hrane

Smjese se razlikuju po njihovim sastavnicama, dosljednosti i dobi primjerenosti djeteta.

Konzistentnost emitiranja suha (prije upotrebe treba razrijediti vodom) i tekuće mješavine (već spremno za uporabu, dovoljno da se zagrije).

Sastav gotovo svih smjesa uključuje mliječni protein, koji se liječi na različite načine. Važno je kod kupnje proizvoda uzeti u obzir dobne karakteristike djeteta.

Adaptirane mješavine za sve sastojke bliske su majčinom mlijeku. Koriste se za hranjenje novorođenčadi. Sadrže puno kalcija i fosfora. Sastav sadrži taurin aminokiselina. Broj "0" znači da su proizvodi prikladni za bebe koje su bile preuranjene ili premale. Broj "1" znači da je smjesa prikladna za dojenčad do 6 mjeseci. Kada dijete ima lošu probavu proteina kravljeg mlijeka, bit će pravo odabrati mješavinu na temelju kozjeg mlijeka.

Djelomično prilagođen. To je dijeta kazeina (temeljena na proteinu kravljeg mlijeka) koja sadrži povećanu količinu elemenata u tragovima, posebno željeza, cinka i bakra. Nema minerala i masti. Takva prehrana preporučuje se za bebe u dobi od 6-12 mjeseci. Paket će biti označen brojem "2".

Nepodešen. Ove smjese su izrađene od praškastog cjelovitog mlijeka, koje se dodaju saharozi i škroba. Ne sadrže kolin, taurin i druge biološke aditive. Broj "3" označava da je smjesa pogodna za djecu stariju od 12 mjeseci.

Postoje mješavine koje uzimaju u obzir neke osobine djetetova zdravlja.

Ocjena glavnih vrsta medicinskih proizvoda:

 • Za oslabljenu djecu je bolje odabrati kompoziciju s dovoljnom količinom proteina i proteina.
 • Mješavina fermentiranog mlijeka. Liječenje konstipacije, kolike i disbakterijusa nije potpun bez takve prehrane. Mješavine mlijeka se koriste u akutnom razdoblju bolesti.
 • Za djecu koja imaju niski hemoglobin, bolje je odabrati hranu s visokim sadržajem željeza.
 • Hypoallergenic. Proteini u ovoj prehrani djelomično se prerađuju enzimima. Smjesa je pogodna za djecu koja pate od alergija.
 • Mješavina bez mlijeka (soja). Koristi se s netolerancijom na laktozu i proteinima kravljeg mlijeka. Ovom vrstom kršenja, čak i hipoalergenske smjese nisu prikladne za bebu.
 • Bez laktoze i niske laktoze. Preporučuje se djeci s netolerancijom na laktozu, sklonost proljevu.
 • Antireflux. Prikladno za dojenčad koja ima česte regurgitaciju i povraćanje. Uključuju komponente koje povećavaju sadržaj želuca.

Fermentirane mješavine mlijeka izrađuju se na osnovi fermentacije živih bakterija. Oni poboljšavaju rad crijeva i održavaju normalnu ravnotežu mikroflore.

Fermentirano mlijeko nije propisano ako je dijete alergično. Liječenje je usmjereno samo na obnavljanje rada probavnog trakta.

Fermentirane mliječne mješavine rijetko se prepisuju djeci u prva tri mjeseca života, jer povećavaju regurgitaciju. Za terapijske ili profilaktičke svrhe, fermentirane mliječne smjese trebaju se izmjenjivati ​​s običnim.

Kako ne biste pogriješili, a ne naštetili zdravlju djeteta

Nakon što beba pregleda stručnjak, dječja hrana valja odabrati pravilno.

 • Prije dobi od šest mjeseci, potrebno je odabrati prilagođenu mliječnu formulu.
 • Potrebno je uzeti u obzir dobne značajke.
 • Ako postoji bolest, onda morate odabrati medicinsku prehranu.
 • Bolje je odabrati hranu koja ne sadrži palmino ili kokosovo ulje.
 • Obavezno provjerite rok trajanja robe.
 • Pratite stanje djeteta nakon prve komplementarne hrane.

Odabir prave mješavine nije tako jednostavno. Ponekad morate mijenjati nekoliko robnih marki. Kako ne bi uzrokovali probleme s zdravljem djeteta, trebali biste razumjeti simptome na vrijeme koji signaliziraju da mu hrana ne odgovara:

 • Razvija se alergična na smjesu (osip, iritacija kože).
 • Sjedalo je ukapljeno, pojavljuju se bijele grudice.
 • Dijete postaje neprilagođeno, nemirno, posebno nakon hranjenja.
 • Nema debljanja.
 • Spavanje je uznemireno.

Učinite smjesu koja vam je potrebna, strogo prema uputama za uzgoj. Ne možete samostalno smanjiti ili povećati dozu.

Sastav hrane, osobito ako je namijenjen novorođenčadi, mora nužno uključivati ​​sljedeće komponente:

 • Jod. Ona promiče aktivan rast i razvoj tijela, potiče metaboličke procese.
 • Taurin. To je aminokiselina potrebna za formiranje živčanog sustava, kognitivne sfere i viziju. Samo tijelo počinje proizvoditi ovu aminokiselinu tek do kraja drugog mjeseca života.
 • Polinezasićene masne kiseline. Potrebno za pravilno formiranje svih dijelova mozga.
 • Nukleotida. Doprinose rastu tijela, tvore imuni sustav, poboljšavaju crijevnu mikroflora.

Ne možete eksperimentirati s prehranom djeteta do godine dana. Za sva pitanja morate kontaktirati stručnjaka koji će vam pomoći riješiti problem s obzirom na stanje zdravlja djeteta.

Pregled poznatih marki dječje hrane

Ocjena najpoznatijih i sigurnijih formula za hranjenje dojenčadi.

"Nutrilon"

Često, pedijatri preporučuju ovu vrstu marke. Najbolja formula za mlijeko bila je na vrhu ocjena dječje hrane. Ojačava imunološki sustav, poboljšava funkcioniranje probavnih organa, kolonizira crijeva s korisnim bakterijama. Sadrži sve potrebne biološke tvari za zdrav razvoj.

Jedini nedostatak je prisutnost palminog ulja.

Još jedna najbolja formula za mlijeko. Za kategoriju djece s alergijskom osjetljivošću proizvođači nude mliječne i hipoalergijske tipove smjesa. Njihova prepoznatljivost su komponente poput ribljeg ulja i joda.

Negativna strana je prisutnost palminog ulja, koje inhibira apsorpciju kalcija. Smjesa ne sadrži prebiotike.

"Nestozhen"

Sastoji se od prebiotika, koji pomažu organizirati rad crijeva, masnih kiselina, vitamina i elemenata u tragovima koji su neophodni za puni razvoj rastućeg tijela.

Od minusa vrijedi spomenuti prisutnost maltodekstrina.

"Nutrilak"

Najbolja mješavina koju preporučuju stručnjaci. Pogodno za djecu koja imaju probavne probleme. Ne sadrži saharozu i škrob. Hrana je bogata kompleksom vitamina i minerala. Možete pronaći hipoalergensku mliječnu formulu ove marke.

"Humana"

Ocjena je i dalje jedan od najboljih dječjih medicinskih proizvoda, koji je propisan zbog kršenja stolice, kolike, anemije. Postoji mliječna formula namijenjena za prerane bebe i one sklone alergijama. Sastav uključuje masne kiseline, nukleotide, prebiotike, puno vitamina C.

Dobra dojenčeta, uključena u najbolju prehrambenu ocjenu za bebe. Sastoji se od folne kiseline i željeza, pa pedijatri preporučuju "Hipp" za anemiju. Mješavina ima puno laktobakterija, tako da prehrana pomaže u uspostavljanju intestinalne mikroflore.

Negativna točka je sadržaj mješavine krumpirovog škroba i male količine joda.

"Agusha"

Dječja suha miješanja ove marke dizajnirana su za bebe od šest mjeseci. Možete pokupiti mliječne vrste. Smjesa je uključena u ocjenu koju preporučuju stručnjaci za dječju hranu. Sadrži prebiotike i probiotike, kazein, nukleotide, lutein, inozitol. Prehrana pomaže u formiranju zdravog imuniteta.

U mješavini malo proteina i joda, sadrži maltodekstrin. Vrlo je teško rastaviti se u vodi.

„Dadilja”

Najbolja dojenačka formula, koja je pogodna za djecu koja ne podnose protein kravljeg mlijeka. Temelji se na kozjim mlijeku, vitaminima i mikroelementima, nukleotidima, masnoćama morske ribe. Smjesa ne sadrži glukozu i saharozu.

Nedostatak je niski sadržaj taurina i joda.

"Similac"

Ocjena miješa ovaj proizvod je jedno od prvih mjesta. Zahvaljujući "Similaku", dijete je probavni trakt normalizirano, zatvor je uklonjen, apsorpcija vitamina i minerala, posebno kalcija, poboljšana. Smjesa uključuje taurin, nukleotide, prebiotike.

Među nedostatcima može se razlikovati sadržaj kokosovog ulja.

"Baby"

Ocjena zatvara popularnu dojilnu formulu ove marke. To uključuje prebiotike, nukleotide, taurin, vitamin i mineralni kompleks.

Nedostaci uključuju sadržaj palminog ulja i lecitina. Gotova tekućina je slatka za ukus, što oštećuje caklinu djetetovih zuba.

Ocjena pomaže roditeljima da donose pravi odabir, uzimajući u obzir određene značajke razvoja djetetovog tijela. Važno je proučiti sastav i dobne granice.

Kako prepoznati problem na vrijeme

U vrijeme prijelaza s dojenja na umjetno hranjenje, pažljivo pratite stanje i ponašanje djeteta. Roditelji trebaju znati kako je smjesa alergična. Shvatite da dijete ima alergijsku reakciju, može li svaka odrasla osoba. Simptomi njegove manifestacije mogu biti različiti:

 1. Poremećaj probavnog sustava. Broj regurgitations povećava. Prije nego što krivite smjesu, trebate provjeriti bradavicu. Možda je rupa prevelika, a dijete gutlja puno zraka. Kada je dijete alergično na smjesu, postoji kršenje stolice. Bebe se mogu smetati kolikom i bolovima u trbuhu.
 2. Respiratorne manifestacije. Postoji snažan nos i kašalj.
 3. Kožne znakove. Postoji osip, crvenilo na različitim dijelovima tijela. Oni uzrokuju nelagodu za bebu, jer je svrbež i svrbež.

Ako se ti simptomi pojave, nemojte ništa raditi sami. Za bilo kakve manifestacije alergije, obratite se pedijatru, alergologu ili gastroenterologu.

Hipoalergijske smjese propisuju se za alergije na uobičajene vrste dječje hrane, što se očituje kod urtikarije, oteklina tkiva, atopičnog dermatitisa. Hipoalergenske smjese razlikuju se od ostalih vrsta hrane u kojima umjesto proteina kravljeg mlijeka sadrže protein sirutke i kazein.

Liječenje alergijskih manifestacija ovisit će o težini bolesti i stupnju razvoja.

Ako alergijski znakovi nisu previše izraženi, možete pokušati sljedeće korake.

 • Smanjite dio. Ovaj korak bi trebao biti učinjeno kada se pojavljuje osip, česta regurgitacija, a dijete je sklono prekomjernoj tjelesnoj težini. Smanjenjem dijelova smanjuje se opterećenje na probavnim organima, nestaju nadutost i kolik, a tijelo brzo apsorbira hranu.
 • Promijenite smjesu na drugu robnu marku proizvoda. Liječenje se može izvesti fermentiranim mliječnim proizvodima.

S jakim manifestacijama alergije liječenje temelji se na posebnoj prehrani. Možete pokušati napraviti mješavinu kozjeg mlijeka ili na bazi soje. Lactose-free i low-lactose prehrana pomoći će. Ponekad je liječenje praćeno upotrebom antihistaminika.

Ako je smjesa ispravno odabrana, dijete će imati normalni tjelesni i duševni razvoj. U slučaju odstupanja, trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom koji će vam pomoći identificirati uzroke i odabrati pravu hranu.

Najbolja mješavina za novorođenče

Koja je najbolja mješavina za novorođenče?

Kako odabrati smjesu za novorođenče

Kako razumjeti da je smjesa došla

Ocjena dojenačke formule za dostupnost

Ocjena najjeftinijih smjesa

Ocjena dojenačke formule po sastavu

Usporedna tablica sastava popularne mliječne mliječne formule s majčinim mlijekom

Smjesa s najboljim sastavom bjelančevina

Taurin u sastavu mješavina mlijeka

Najbolja smjesa u odnosu na masnoću

Mješavine bez palminog ulja

Miješajte s omega 3 i omega 6

Najbolja mješavina ugljikohidrata

Prebiotičke mješavine

Smjesa s najboljim omjerom minerala

Smjesa s najboljim omjerom vitamina

Najbolja smjesa s nukleotidima

Najbolja mješavina u osmolarnosti

Najukusnija dojenačka formula

zaključak

Odjeljak nedavnih materijala:

Bez kruha, većina ljudi u našoj zemlji ne jede nikakvu hranu. Kruh je najpopularniji i kupljen prehrambeni proizvod. Mnogi roditelji zainteresirani su za pitanja: od kojega je doba moguće.

Navikli smo dodati maslac u hranu za ukus, to je neophodan proizvod na našem stolu. U ovom članku ćemo razmotriti u kojoj dobi, kako i kakvu ulje može biti dano djetetu, koja je upotreba.

Češnjak je korisno povrće, bogato vitaminima, posjeduje antivirusno i antimikrobno djelovanje. Je li moguće da češnjak dijete, u kojem dobu, kako je tako korisno za djecu? Odgovorit ćemo.

komentari na članak

Hvala na takvim informacijama vrlo koristan članak.

hvala za info, vrlo lijep članak

Hvala vam puno, vrlo korisne informacije.

Korisni, informativni članak. Bez vode, sve je jasno obojano, postoje usporedbe (što uvelike olakšava odabir točno potrebnih parametara). Mnogo hvala autoru za nevjerojatno napisani članak.

Vrlo korisne informacije. Hvala vam, pomogli ste shvatiti tako veliku količinu dječje hrane.

Izvrstan članak! Puno vam zahvaljujemo na iskrenom i nepristranom pristupu bez ikakvih plaćenih trikova od proizvođača!

12 najbolja mliječna formula za novorođenče

Ocjena značajki

Činjenica da je majčino mlijeko najbolja hrana za bebu govorila je toliko i često da kad dojenje nije moguće iz nekog razloga, siromašna majka zarađuje stvarni kompleks inferiornosti. U međuvremenu, suvremeni mikseri zadovoljavaju sve potrebe djeteta, a "neadekvatni kontakt", koji se agresivno pristaše dojenja, savršeno nadoknađuje ako majka drži bebu u naručju tijekom hranjenja i aktivno komunicira s njom.

Da, za razliku od majčinog mlijeka, koje je odmah pogodno za dojenčad, nije uvijek moguće preuzeti smjesu od prvog puta. Bez obzira koliko to zvučalo, sva djeca su različita, a najbolja formula za jedno dijete možda nije najbolja za drugu, uzrokujući koliku bolnicu ili izazivajući alergije. Nakon mijenjanja smjese, trebate zapamtiti da će vam trebati određeno razdoblje prilagodbe pa je prerano zaključiti da je novi proizvod prikladan ili nije prikladan za bebu nakon prvog hranjenja.

Srećom, danas postoji mnogo izbora i lakše izbora, nudimo ocjenu najboljih mliječnih formula za novorođenčad.

Najbolja prilagođena dječja formula za novorođenče

Svako mlijeko idealno udovoljava potrebama djeteta za koju se namjerava hraniti. Stoga, kravlje ili kozje mlijeko, na temelju koje se stvara većina smjesa, nikada se ne koristi "kakav jest". Kazein - protein s velikom molekulom - slabo apsorbira ljudske bebe, pa se njezina količina u prilagođenim smjesama smanjuje. No, dodao je albumin i globulin, u omjerima majčinog mlijeka, esencijalnih aminokiselina, vitamina i elemenata u tragovima - tako da je dobiveni proizvod najviše poput majčino mlijeka. Za hranjenje novorođenčadi prikladni su samo prilagođeni mliječni izrazi.

3 Humana Expert

Prava njemačka kvaliteta i najbolji sastav - tako se ova mješavina može ukratko opisati. Ako bi bilo i više ekonomično, postalo bi zaslužan voditelj ocjene. Smjesa sadrži vitamine i elemente u tragovima potrebnih za razvoj bebe, nukleotida, DHA i ARA (više o ovim dvije esencijalne aminokiseline - u priči o vođi naše ocjene). Bez šećera, slatki okus daje laktozu. Da bi podržao formiranje normalne intestinalne biocenoze, uključeni su prebiotici. No, u smjesi nema probiotika, a to bi se moglo smatrati nedostatkom ako nije riječ o činjenici da su hrana i lijekovi s živim bakterijama kontraindicirani za djecu s urođenom imunodeficijencijom - i takve bebe često trebaju smjesu.

2 Nestogen

Proizvedena od tvrtke Nestle kao dobitnik naše ocjene, ali u ekonomičnoj cjenovnoj kategoriji - i za papirnatu ambalažu koja nije previše prikladna za spremanje već otvorenog proizvoda, to je odmah vidljivo. Naravno, štednja se nije mogla odraziti na sastav: ne sadrži riblje ulje, koje osiguravaju rastući živčani sustav djeteta s omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama. Ipak, smjesa sadrži vitamine i mikroelemente, prebiotike (ne treba se miješati s probioticima: probiotici su kultura korisnih bakterija, prebiotici su tvari koje osiguravaju normalnu prehranu flore i stvaraju uvjete za njegov razvoj), laktobacili. Smjesa ne sadrži palmino ulje. Unatoč činjenici da se palmino ulje na Zapadu smatra nezaobilaznim izvorom polinezasićenih masnih kiselina i vitamina, za mnoge naše roditelje ovo je više od plus minus.

Kako odabrati mješavinu novorođenčeta?

 • Najbolja opcija je konzultirati pedijatra.
 • Feed ove bebe mogu se prilagoditi samo mješavinama namijenjenim djeci njihove dobi.
 • Omjer između proteina sirutke i kazeina trebao bi biti najmanje 50/50: što je više bjelančevina frakcije sirutke, lakše se apsorbira smjesa.
 • Obratite pozornost na sadržaj polinezasićenih masnih kiselina. ARA i DHA pomažu razviti mozak i viziju djeteta.
 • Pa, ako će smjesa biti probiotici - dobre bakterije. Čak i više potrebni prebiotici - tvari koje stimuliraju reprodukciju blagotvorne flore.
 • Poželjno je da smjesa sadrži nukleotide.

1 Nan Optipro

Prema pregledima mumija koji su pokušali ovu mješavinu za hranjenje djeteta, lako je otopljen i ukusan. Pakiran u prikladnu posudu, nalazi se plastični poklopac za jednostavno spremanje.

Sadrži poseban protein kompleks Optipro, koji je dao ime smjese. Sastav aminokiselina ovog kompleksa najbolje odgovara potrebama novorođenčeta. Pored toga, smjesa sadrži živopisne bifidobakterije, koji poboljšavaju funkcioniranje crijeva i stimuliraju njegove zaštitne funkcije. Da bi se ove bakterije dobro slegle u crijevima, u smjesu se dodaju prebiotici: galakto i fruktooligosaharidi (GOS / FOS), koji služe kao hrana za normalnu floru. Polinezasićene masne kiseline: Dogogosexenoic acid (DHA iz Omega-3 skupine) i arahidonska kiselina (ARA - Omega-6) poboljšavaju razvoj mozga mozga, vida i živčanog sustava bebe. Nisam zaboravio proizvođača o vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.

Mješavina Nan Optiproa zauzima zasluženo mjesto za najbolju vrijednost za novac.

Najbolja djeteta formula za prerane bebe

Prerano rođene bebe trebaju posebnu njegu. Čak ni o njihovoj maloj težini - iako je važno. Glavni problem je u tome što tijelo bebe nije imalo vremena da se pripremi za rođenje. Takva djeca imaju tanju i osjetljivu kožu, izgledaju tanke zbog činjenice da nisu imali vremena oblikovati potkožno masno tkivo. Zbog činjenice da nisu imali vremena za potpuno sazrijevanje strukture mozga, djeca više teško daju osnovni "rad" novorođenčad - usisavanje. Često se ne osjećaju glad.

Mliječne formule za prerane bebe kreiraju se prema obilježjima djece za koju su namijenjeni. Oni povećavaju sadržaj lako probavljivih bjelančevina, različitih mikroelemenata, posebno željeza i bakra, a energetska vrijednost obično je veća, tako da beba brže dobiva na težini. Od slobodnih aminokiselina, sastav takvih smjesa nužno uključuje taurin, koji su neophodni za sazrijevanje i razvoj moždanih i mrežnih struktura i karnitina, potrebnih za proizvodnju energije.

3 Pre NAN

Druga smjesa u kojoj se koristi maltodekstrin kao sladilo, a količina laktoze je minimalna. Ima najveći sadržaj proteina sirutke (lako probavljiv) među sličnim proizvodima. Sadrži i vitamine, elemente u tragovima i polinezasićene masne kiseline. Općenito govoreći, sastav se može reći da je dobar, ali još uvijek se ne odgađa vođi naše ocjene.

2 Similac (Abbott) NeoShur

Prednost ove mješavine - većina laktoze u njemu zamjenjuje maltodekstrin. To vam omogućuje zadržavanje slatkog okusa i energetske vrijednosti, ali smanjuje opterećenje na nezrelim enzimskim sustavima dječjeg probavnog trakta, što čini mješavinu najboljom za ishranu djece sklona stvaranju plina i koliku. Posebna mješavina biljnih ulja trebala bi učiniti bebinu stolicu mekom, sprečavajući problem zatvora, što su sklone svim bebama koje se bave umjetnom hranom. Sadrži ARA i DHA, alfa-linoleinsku kiselinu.

Mješavina ne sadrži palmino ulje, koje mogu zadovoljiti roditelje koji su oprezni u ovom proizvodu i ne sadrže galakto-oligosaharide, koji se jednostavno ne mogu moliti jer se ovi spojevi koriste kao prebiotici.

1 Nutrilon Pre

Proizvođač tvrdi da jedinstveni kompleks Promonri Plus čini najbolju kombinaciju za razvoj bebe. A sastav mješavine je zaista vrlo, vrlo dobar. I značajne količine proteina smjese sadrži esencijalne polinezasićenih masnih kiselina, uključujući takva važna za zdrav razvoj kako ARA, alfa-linolenska, odgovoran je za normalan tijek biokemijskih procesa u živčanom sustavu, DHA i eikosapentaenoične kiseline (EPA), regulira apsorpciju vitamina topljivih u mastima crijeva, aktivacija imunih stanica, reguliranje ravnoteže vode.

Od mikronutrijenata potrebni su kalcij i fosfor kako bi se stvorila struktura koštanog tkiva (kalcij ne radi bez fosfora), magnezij, koji kontrolira normalno funkcioniranje stanica srčanog mišića i regulira metabolizam kalcija i vitamina D, a time i rast kostura.

Najbolja fermentirana mliječna mješavina za novorođenčad

Fermentirane mliječne mješavine spadaju u kategoriju medicinskih sredstava: ne mogu se koristiti za hranjenje bebe samo zato što je moja majka htjela. Takve smjese propisuje samo liječnik i prema posebnim oznakama: u slučaju bolesti probavnog trakta, za vrijeme oporavka od crijevnih infekcija i zatvora. Takve smjese pripremaju se od mlijeka fermentiranih posebnim bakterijama. Bakterije uništavaju laktozu, stoga se njegov sadržaj u takvim smjesama obično smanjuje, što čini fermentirane mliječne mješavine prikladne za hranjenje djece s manje manifestacije manjka laktoze. Korisni sojevi bifidobakterija i laktobacilija pomažu kod disbioze. Osim toga, željezo se bolje apsorbira iz mješavine fermentiranog mlijeka.

Fermentirane mliječne mješavine nikada se ne koriste za hranjenje djeteta u čistom obliku i kombinirane s hranjenjem uobičajene smjese u omjerima 1: 1.

3 Nutrilon fermentirana mlijeka

Sadrži bogat element traga i sastav vitamina, ali od polinezasićenih masnih kiselina sadrži samo linoleičnu i linolensku. Na to se nije moglo obratiti pa ako proizvođač ne navijesti na svojoj web stranici da se smjesa može koristiti kao jedina hrana za bebu. Sastav ima palmino i repičino ulje, što može biti značajan nedostatak za neke roditelje.

Dostupan u prikladnoj limenci s zaštitnom membranom.

2 Nutrilak Premium fermentirano mlijeko

Fermentacijska kultura korištena je za fermentaciju, ona također sadrži živog bifidobakterija. Sadrži prirodnu mliječnu masnoću i ne sadrži palmino ulje (za one kojima to može biti važno). Kompleks polinezasićenih masnih kiselina uključuje alfa-linoleic i DHA, čije su prednosti već spomenute.

Od minusa, moguće je istaknuti ne previše zgodan kartonski paket, ali s obzirom na najbolju cijenu, ovaj mali nedostatak može se zanemariti.

1 NAN Fermentirano mlijeko

Na isti način kao i "kolega" namijenjenoj preuranjenim bebama, NAN fermentirano mlijeko ima najveći sadržaj proteina sirutke među svojim kolegama. Sastav proteina je bliski sastavu proteina majčino mlijeka. Smjesa sadrži bogat vitamin kompleks, a aminokiseline: taurin, karnitin, inozitol (stabilizira stanične membrane). Među nedostatcima može se primijetiti odsutnost omega-3 polinezasićenih masnih kiselina, no budući da, kao i svaka fermentirana mješavina mlijeka, NAN ne zamjenjuje svu dječju hranu, to nije previše važno. Škrob u sastavu (koji se često bavi mumijama) potreban je kako bi regulirao prolaz mješavine kroz crijeva i stvorio duži osjećaj sitosti u djeteta.

Najbolji hipoalergenski miks za novorođenče

Uz sve prednosti suvremenih mliječnih mješavina, još uvijek daju znatno alergično opterećenje na tijelu djeteta. Ako već ima alergijsku predispoziciju (roditelji pate od alergija, astme, ekcema i sličnih bolesti) - može doći do netolerancije. Predvidjeti unaprijed što će uzrokovati netoleranciju: proteinska komponenta smjese, laktaza ili glutena je nemoguća, a uklanjanje sve znači smanjenje prehrambene i prehrambene vrijednosti proizvoda. Stoga mnogi proizvođači imaju cijelu liniju hipoalergenskih smjesa, od kojih je svaka od njih isključena.

3 Friso Frisopep AU

Druga terapijska mješavina zasnovana na duboko hidroliziranom proteinu. Osim toga, proizvod ne sadrži laktozu, što joj omogućuje da hrane djecu koja pate od nedostatka laktaze. Kompleks nukleotida, vitamina i elemenata u tragovima sadrži sve što je potrebno za rast i razvoj bebe. Proizvođač posebnu pozornost posvećuje činjenici da smjesa ima najmanje gorak okus među svojim analozima (svi hidrolizati proteina su gorki).

2 Nutrilon pepti alergije

Ova mješavina pripada kategoriji liječenja, koju obično preporučuje pedijatar. Namijenjena je djeci koja su već razvila alergiju na protein kravljeg mlijeka. Stoga su svi bjelančevine u sastavu ove smjese podvrgnute dubokoj hidrolizi, što im omogućuje da izgube alergijska svojstva. Peptidi kratkog lanca i aminokiseline, koje su rezultirale rezultatom, nemaju specifičnu specifičnost i lako se digestiraju. Osim toga, smjesa je smanjena sadržaj laktoze.

Smjesa sadrži širok raspon polinezasićenih masnih kiselina, čije su prednosti već mnogo puta rečeno. I s obzirom na bogat popis vitamina i minerala, ta se mješavina s pravom može nazvati najboljim među iscjeljenjima.

1 NAN Hypoallergenic Optipro

I opet, prvo mjesto na našem rangu zauzimaju Nestleovi proizvodi. Ova mješavina je dizajnirana da spriječi alergije kod djece u opasnosti i onih koji imaju blagi oblik alergije. OPTIPRO HA kompleks proteina u svojoj strukturi sadrži djelomično hidrolizirani (djelomično probavljena) proteina, koja nije samo lako probavlja, ali manje od konvencionalne alergijskih proteina sirutke. Između ostalog, ovaj kompleks smanjuje opterećenje enzimskog sustava probavnih organa bebe.

Pored OPTIPRO kompleksa, smjesa uključuje nukleotide koji jačaju imuni sustav i potiču razvoj živčanog sustava. Da bi se podržala održivost bifidobakterija u mješavini, dodani su prebiotici: GOS i FOS. Također u mješavini su DHA i ARA.

I s obzirom na skromnu cijenu hipoalergenske smjese s takvim bogatim sastavom, NAN hypoallergenic zasluženo postaje najbolja profilaktička smjesa.