Pouzdano određivanje spola djeteta krvlju - je li moguće?

Zasnivanje

Čak i prije početka planirane trudnoće, mnogi muškarci i žene pokušavaju "programirati" sebe za rođenje djeteta određenog seksa i stoga pokušavaju provesti brojne "dokazane" prakse seksualnog odabira djeteta već stoljećima.

I skoro svi roditelji zainteresirani su za pitanje - je li moguće pouzdano odrediti spol djeteta tijekom trudnoće, kako odrediti spol djeteta krvlju i rezultate kojih se metoda najčešće podudaraju s realnošću.

Većina naših sunarodnjaka zainteresirana je i zbog toga što miraz novorođenčeta mora odgovarati njegovu spolu: djevojke kupuju ružičaste stvari, dok za dječake boja ostaje plava.

Naravno, sljepoća boja koja se prenosi iz kromosoma X može se smatrati neugodnom preprekom u budućem životu, dok hemofilija je opasna bolest u kojoj najmanje krvarenje može uzrokovati da umru pacijent zbog kršenja zgrušavanja krvi.

Koja je bit metode?

Do nedavno, liječnici su imali veću vjerojatnost utvrditi spol djeteta pri obavljanju drugog ultrazvuka - obično se izvodi u 19-22 tjedana trudnoće, a po ovom trenutku su vanjske genitalije fetusa u potpunosti formirane i dobro vizualizirane ultrazvukom.

Sve do nedavno, određivanje spola djeteta krvlju pripada samo području nadležnosti stručnjaka za alternativnu medicinu, koji su procijenili vjerojatnost da se djevojčica ili dječak rodi na temelju odnosa roditeljske grupe ili "rezultata" obnove krvi.

Suvremene dijagnostičke metode omogućuju nam da odgovorimo na pitanje - kako odrediti spol djeteta krvlju u najranijim uvjetima, iako to nije dovoljno jeftin užitak.

Zahvaljujući analizi genetskog sastava majčinske krvi već 6 tjedana, moguće je utvrditi tko će se roditi i psihološki pripremiti za to.

U nekim se slučajevima takva studija treba provesti u prisustvu genetskih bolesti u obitelji - naravno, njegova učinkovitost je nešto niža (85-95%) nego u proučavanju korionskih živica posteljice koja 100% vjerojatnosti određuje spol djeteta, ali rizici nisu usporedivi.

U proučavanju krvi potrebno je uzeti malu količinu venske krvi, koju buduća majka neće trpjeti od posebne nelagode, dok s biopsijom korionske vilus postoji veliki rizik od spontanog pobačaja.

Zato genetičari preporučuju, ako je moguće, prvo odrediti spol djeteta analizom krvi majke, a samo na temelju tog rezultata odlučuje o potrebi daljnjeg ispitivanja trudne žene.

Bit ove metode je da u ženskom tijelu mogu postojati samo X kromosomi, koji se nalaze u svim stanicama tijela.

Dokazano je da se fetalni krvotok i maternalni cirkulacijski sustav povezuju u jednu cjelinu, a kroz posteljicu koja sprečava njihovo miješanje, mali broj fetalnih (fetalnih) krvnih stanica još uvijek prodire.

Ova mala količina može se odrediti provođenjem odgovarajuće studije, a otkriće Y-kromosoma dokazuje da trudna majka nosi dječaka pod srcem.

Ovo istraživanje može se provesti od šestog tjedna trudnoće, ali rezultati mogu biti upitni, a do devetog tjedna jamče se pouzdane informacije.

Čak i žene koje iz jednog ili drugog razloga ne pozdravljaju ultrazvuk, mogu proći ovaj postupak i poznavati i spol svog nerođenog djeteta, kao i svi drugi.

Koje druge metode postoje?

Određivanje spola djeteta krvlju majke jedan je od najsigurnijih načina, čija je glavna prednost u ranim fazama, što omogućuje trudnici da razmišlja o tome da li napusti dijete određenog seksa.

To se može dogoditi ne samo zbog medicinskih problema, već i zbog moralnih i kulturnih, jer istočni muškarci preferiraju da se njihovi nasljednici rađaju, barem, prvi.

Zato se rezultati nacionalnog određivanja spola djeteta krvlju mogu smatrati samo zabavnim testom, ali svaka trudnica može iz znatiželje izvesti i usporediti rezultat s realnošću.

Prilikom korištenja Rhesus metode, vjeruje se da u slučajevima kada roditelji imaju Rhesus faktor krvi je isti, onda će biti djevojka, i ako je drugačije, onda dječak.

Kada se koristi "metoda krvne grupe", procjenjuje se omjer krvi prema ABO sustavu. Ako oba roditelja imaju jednu grupu - djevojku, 2 - djevojku, 3 - dječaka, 4 - dječaka.

U slučaju da majka i budući otac (bez obzira na točnu pripadnost) 1. i 2. skupine imat će dječaka, 1 i 3 su djevojčica, 1 i 4 su dječak, 2 i 3 su dječak, 2 i 4 su djevojčica, 3 i 4 - dječak.

Nemojte zaboraviti da negativni Rh faktor u majci i pozitivan u djetetu mogu dovesti do Rh-sukoba, koji se mora unaprijed predvidjeti i uzeti u obzir pri planiranju trudnoće.

Kada se koriste "tehnike obnove krvi", oni uzimaju u obzir tradicije istočne medicine, za koje se vjeruje da je moguće predvidjeti spol djeteta promjenom bioloških procesa u ljudskom tijelu tijekom vremena.

Bit ove tehnike temelji se na činjenici da se svake 4 godine za muškarce i svake 3 godine za žene ponovno obnavlja krv i koja će imati "svježu" krv u vrijeme začeća i imati će dijete.

Da bi se dobio rezultat studije, potrebno je podijeliti dob žene za 3, a starost budućeg oca za 4 i usporediti dobivene rezultate.

Pouzdanost i informacijski sadržaj ove metode je minimalan, stoga nemojte previše nadati njemu.

Zapravo, praktički svi mogu provjeriti ispravnost svih tih metoda - i onih parova koji planiraju samo trudnoću i začeće, i one koji čekaju nadogradnju obitelji u bliskoj budućnosti, i one koji će uskoro imati unučadi. Pitam se što ste dobili?

Određivanje spola djeteta prema analizi krvi majke u Moskvi.

Nudimo vam suvremenu metodu za određivanje spola nerođenog djeteta u ranoj trudnoći - Laboratorijska analiza genetskog sastava krvi majke (DNA test za određivanje spola fetusa).

Bit će potrebno nekoliko jednostavnih koraka:

Posavjetujte se sa specijalistom i razjasnite razdoblje trudnoće, a zatim dogovorite sastanak;

Posjetite sobu za liječenje u laboratoriju, npr. Akademik Kurchatov, 2 p. 1 u određeno vrijeme i donirati krv;

Donacija krvi ponedjeljak-petak od 10.00 do 12.00 sati

Rezultat sljedećeg dana na prikladan način za vas!

Moskva, pl. Akademik Kurchatov, d. 2 (m. Schukinskaya)

Tehnologija za određivanje spola fetusa.

U razdoblju od 6 do 8 tjedana trudnoće, točnost analize je u prosjeku 90-95%. Tijekom tog perioda koncentracija DNA fetusa u krvi majke raste, a nakon 8 tjedana razina pouzdanosti analize doseže 99%.

Popularnost testa za određivanje spola fetusa raste!

U 2017, laboratorij je proveo 2166 testova za određivanje spola fetusa. Ovo je pokazatelj rasta kredibiliteta tvrtke i povjerenja u provedene testove. Za cijelu godinu 2015. napravljeno je manje od 300 takvih analiza.

U Moskvi, u laboratorijskoj sobici za liječenje, možete donirati krv kako biste utvrdili spol djeteta i otkrili spol vaše bebe.

Rezultat DNA analize na podu fetusa:

1. Identificirani Y kromosomski marker

2. Y-kromosomski marker nije detektiran

Odbrojavanje od prvog dana posljednjeg menstruacije od 8 tjedana - to će biti opstetarski termin. Ili 6 tjedana od dana začeća. Ako ne postoji takva mogućnost, idite na ultrazvuk, razdoblje trudnoće na ultrazvuku kako bi se utvrdilo spol fetusa treba biti najmanje 6 tjedana.

• pogrešno određivanje trajanja trudnoće; • prisutnost ili odsutnost prethodnih trudnoća; • osobne osobine organizma buduće majke; • prisutnost više beba.

Za razliku od davanja krvi za biokemiju ili hormone, ovdje ovo stanje nije obvezno.

U obliku smjera morate navesti ime, dob, točno trajanje trudnoće, informacije o prethodnim trudnoćama, telefonski broj za kontakt i e-mail adresu. Ako ti podaci nisu navedeni, možemo odbiti provođenje studije.

Vrijeme potrebno za završetak studije je nekoliko sati nakon što je laboratorij dobio bio-abraziju. Ako je navedena adresa e-pošte, rezultat analize za određivanje spola nerođenog djeteta šalje se neposredno nakon završetka studije ili sljedećeg dana. Rezultat je izdan na zaglavlju, koji se uvijek može ispisati.

Pouzdanost rezultata ovisi prije svega o trajanju trudnoće. S gestacijskom dobi većom od 8 tjedana, pouzdanost rezultata istraživanja gotovo je blizu 99%. S kraćim razdobljima od 6 do 8 tjedana, pouzdanost od 90-95%.

Da, to je moguće, ali treba imati na umu da ako je jedna od djece dječak, onda ne možemo odrediti spol drugog djeteta. Stoga su sljedeće opcije moguće. Marker Y kromosoma nije definiran - sve djevojke. Definiran je Y-kromosomski marker - jedna od djece je dječak, druga djeca mogu biti dječaci i djevojčice. Također je zabilježeno da u više trudnoća jedan fetus može inhibirati razvoj drugog, što također može utjecati na rezultate analize.

Prilikom izrade metode bilo je dugo razdoblje kada su studije provedene u načinu testiranja kako bi se utvrdili mogući uzroci pogrešaka i razradili uvjete pod kojima se te pogreške mogu izbjeći. Suvremeni dijagnostički proces organiziran je uz ovo iskustvo.

Ova metoda određivanja spola temelji se na razlici u skupu kromosoma: XX u žena i XY kod muškaraca. Budući da je prisutnost izvanstanične DNA fetusa u krvi trudnice bila potvrđena početkom 21. stoljeća, bilo je moguće tražiti markere muškog Y kromosoma.

Određivanje spola u ranoj trudnoći

DNA analiza točno određuje spol fetusa. Ako je otkriven Y-kromosom, onda je spol muškarac, a ako nije otkriven, tada je ženski. Ovaj test utjelovljuje naprednu tehnologiju - analizu DNA fetusa koja se nalazi u krvi majke. Laboratorijska analiza mnogo je više preferirana od određivanja spola ultrazvukom.

Prednosti naše analize

 • Gestacijska dob je 4-5 tjedana.
 • Sigurno za majku i fetus, materijal je krv iz vena
 • Točnost je 99%, s gestacijskim razdobljem od 7-8 tjedana, u ranijim razdobljima - 95-98%. Ako je prisutan Y kromosom, onda je definitivno dječak.
 • Rok: 1-3 radna dana
 • Može se raditi s višestrukom i single-trudnoćom

Kalkulator pojma i točnost analize seksa

Trudnoća na datum isporuke analize, tjedni nakon poroda:

Rezultat DNA analize na podu fetusa

Ako je otkriven Y kromosom, onda je definitivno dječak.

Ako je razdoblje studije kraće od 8 tjedana, ako se ne otkrije Y-kromosom, preporučuje se ponoviti studiju.

Uzimanje materijala za rodnu analizu

Materijal za analizu je krv iz majčine vene (3-4 ml). Krv se uzima u bilo koje vrijeme, nema potrebe za praznim želucem.

Unos materijala može se obaviti:

 • u našim centrima (Moskva, St. Petersburg);
 • stručnjak za kućni poziv (Moskva, St. Petersburg);
 • na daljinu, pomoću našeg pribora ili EDTA K3 cijevi, svaka sestra može uzeti krv, trebate nam donijeti materijal ili ga poslati kurirskom službom.

Ako je analiza provedena prije 8 tjedana, postoji mogućnost da neće biti dovoljno DNA fetusa u roditeljskoj plazmi - u ovom slučaju, reanaliza će biti jeftinija za dovršetak analize.

Uvjeti plaćanja

 • Analiza se plaća u cijelosti na unaprijed plaćeni iznos.
 • Moguće je distribuirati analizu na daljinu naručivanjem posebnog seta cijevi od nas ili kupnjom EDTA K3 cijevi. Komplet se može kupiti od nas, uključen je u cijenu analize. Preostali iznos se plaća nakon što primimo uzorke.
 • Ugovor.

Kako funkcionira tehnologija?

Tijekom trudnoće, već u prvom mjesecu, dječje stanice pojavljuju se u krvi majke u vrlo niskim koncentracijama.

Ako žena nosi dječaka, tada se u krvi pojavljuju markeri Y-kromosoma. Identifikacija ovih markera omogućuje vam određivanje spola budućeg djeteta. Budući da je koncentracija stanica fetusa vrlo niska, mogu se otkriti samo vrlo osjetljivom metodom.

Razina DNA fetusa u majčini krvi koja je dovoljna da bi se odredila nastala je od 7. tjedna trudnoće. Međutim, pojedinačne karakteristike razvoja trudnoće uvijek ne omogućuju dobivanje pouzdanih podataka o tim uvjetima.

U razdoblju od 5. do 9. tjedna, razina pouzdanosti analize je prosječno 90-95%. Tijekom tog perioda, koncentracija DNA fetusa u krvi majke raste, a nakon 9 tjedana točnost analize doseže 98-100%. Međutim, treba imati na umu da različiti čimbenici utječu na razinu DNA fetusa - netočno određivanje trajanja trudnoće (za vrlo rano razdoblje), prve ili neprimjerene trudnoće, individualnih karakteristika ženskog tijela i procesa razvoja fetusa, prisutnosti višestrukih fetusa itd. pouzdanost rezultata. Dodatno, pri određivanju Y-kromosomskog markera (tj. Dječaka), analiza je pouzdanija jer negativni rezultat (tj. djevojka) ne mora biti posljedica odsutnosti markera, već neuobičajeno niske koncentracije DNA fetusa.

Je li moguće odrediti spol djeteta u slučaju blizanaca / tripleta?

Moguće je, ali treba imati na umu da ako je jedna od djece dječak, onda ne možemo odrediti spol drugog djeteta. Stoga su sljedeće opcije moguće. Marker Y kromosoma nije definiran - sve djevojke. Definiran je Y-kromosomski marker - jedna od djece je dječak, druga djeca mogu biti dječaci i djevojčice.

Jesu li pogreške moguće?

Prilikom izrade metode bilo je dugo razdoblje kada su studije provedene u načinu testiranja kako bi se utvrdili mogući uzroci pogrešaka i razradili uvjete pod kojima se te pogreške mogu izbjeći. Suvremeni dijagnostički proces organiziran je uz ovo iskustvo.

Prenatalna dijagnoza fetusa - određivanje spola djeteta krvlju majke

Otkrijte spol vaše buduće bebe od 7. tjedna trudnoće! Nudimo vam suvremenu metodu za određivanje spola djeteta - učinkovita, vrlo točna i apsolutno sigurna - laboratorijska analiza genetskog sastava krvi majke

Kako to radi?

Prednosti genetske analize u odnosu na druge metode

- bez ultrazvuka. Bit će potrebno samo uzeti krv iz majčine vene, bez utjecaja ultrazvuka na fetus.

Analiza se provodi od 7. tjedna trudnoće.

Genetska analiza krvi iz 9. tjedna trudnoće točnija je od vizualnog promatranja ultrazvukom u 20. tjednu trudnoće.

Dijagnostička reakcija svakog uzorka postavljena je u četiri puta, a popraćena je velikim brojem kontrolnih reakcija koje određuju kvalitetu dolaznog uzorka i napredak analize.

Rezultat analize je dan nakon darivanja krvi.

Želim znati spol djeteta. Što učiniti

1 Nazovite nas na +7 (499) 196-2111 ili ispunite elektronički oblik pred-registracije.

2. Dođite i donijeli krv za analizu.

3 Ispunite obrazac s kontaktnim informacijama

4 Dobijte rezultat e-poštom ili telefonom.

U našem laboratoriju možete proći dodatne testove za markere i hormone prozora.

Gdje i kada proći analizu?

Uzorkovanje krvi u našem laboratoriju u Moskvi (m. Shchukinskaya) provodi se radnim danom od 10 do 12 sati.

Prvo se morate prijaviti putem telefona:
+7 (499), 196-2111

Analiza se provodi 5 puta tjedno - radnim danom. Slijedećeg dana bit ćete obaviješteni o rezultatima putem e-pošte ili telefona.

Naša adresa: Moskva, pl. Akademik Kurchatov,
2, str

Stanovnici drugih gradova mogu uzeti analizu u medicinskim centrima naših partnera.

Proći analizu u drugim gradovima

Pozivamo suradnju medicinskih organizacija.

Ponudite svojim klijentima novu uslugu na zahtjev.

Kontaktirajte nas telefonom +7 (499) 196-2111, +7 (499) 196-0009 ili putem e-maila [email protected]

Radimo s više od 15 medicinskih ustanova iz mnogih gradova Rusije. Zadovoljstvo nam je ponuditi takvu suradnju i vašu organizaciju. Nabavite ispred svojih konkurenata!

 • autentično
 • Rano vrijeme
 • pouzdano
 • brzo

1. Potpišite ugovor.

2. Primanje metodičkih uputa i oblika narudžbe.

3. Za nerezidente - da pronađete tvrtku koja pruža ekspresnu dostavu iz vašeg grada u Moskvu.

Pitanja i odgovori

Gdje mogu donirati krv kako bi odredio spol fetusa?

U našem laboratoriju. Dani dolaska treba razjasniti telefonom. Osim toga, postoji veliki popis naših partnera (vidi web stranicu), gdje također možete donirati krv i ona će doći do nas za istraživanje.

Pazite da donirate krv na prazan želudac?

Ne, ne nužno. Za razliku od davanja krvi za biokemiju ili hormone, ovdje ovo stanje nije obvezno. Preporuka je da treba proći najmanje 2 sata između hrane i davanja krvi.

Koje cijevi mogu / trebaju krv izvući?

Pazite da uzmete cijevi sa vakuumskom skupinom krvi koja sadrži EDTA soli (EDTA) kao antikoagulant. Druge tvrtke imaju različite nazive za njih: vacutainers, vacuums, itd., I trebali bi imati lila poklopac - međunarodno označavanje cijevi koje sadrže sol EDTA. Ne otvarajte cijevi prije ili poslije prikupljanja krvi.

Za medicinske organizacije preporučuju se vakuumske cijevi s EDTA i gel za oslobađanje. Nakon sakupljanja krvi potrebno je centrifugirati krvnu cijev na 2000 rpm tijekom 10 minuta. Kao rezultat centrifugiranja, inertni gel potpuno odvaja krvno oblikovane elemente iz plazme, a EDTA stabilizira fetalnu DNA. U ovom obliku, ispitna cijev uz uzorak lako prenosi kapi temperature i duže skladištenje.

Mogu li koristiti cijevi za kapilarnu krv?

Koji su osnovni zahtjevi za postupak prikupljanja krvi?

Ograda je izrađena u vakuumskim cijevima s EDTA. Ograda je napravljena od strane ženskog osoblja. Ne otvarajte cijevi prije ili poslije prikupljanja krvi.

Koliko je krvi potrebno za studij?

Vakuumske cijevi dostupne su s volumenom krvi uzete od 2 do 10 ml. U naše svrhe, prikladne cijevi s volumenom od 5 ml ili više.

Koje informacije morate pružiti prilikom davanja krvi za studiju?

Razvili smo poseban smjer obrazaca, a prilikom popunjavanja morate navesti ime, dob, točno gestacijsko doba, telefonski broj kontakta i adresu e-pošte. Ako ti podaci nisu navedeni, možemo odbiti provođenje studije.

DNA TEST ZA ODREĐIVANJE PODRUČJA DJEČJE (U RANIH UVJETA MUDROSTVA) u Moskvi

Naš laboratorij izvodi prenatalni DNK test za određivanje spola fetusa. Majčino tijelo s 4. tjedna trudnoće počinje otkriva DNK djeteta i 10 tjedna, koncentracija DNA u fetalne krvi majke je približno 3%. Ova analiza DNA provodi se na krvi majke, a interakcije s fetusom ne nastaju, odnosno trudnoća će se normalno odvijati.

Možemo provesti ovu analizu već od 4. tjedna trudnoće, točnost analize je više od 99,99%. Trajanje analize od 3 dana! Ovaj potpuno siguran (neinvazivni) test se provodi na krvi majke. Za analizu DNA, samo trebate donirati krv!

Cijena DNA test

7 900 6 900

KAKO DIO DERIJATI ODREĐIVANJE PODRUČJA DJETETA NA KRVU MAJKE

Da biste proveli studij, ne trebate dozvolu liječnika. Određivanje spola djeteta s DNA nema posebnih uvjeta i kontraindikacija. Analiza je danas najdjelotvornija i provodi se na zahtjev žene. Određivanje spola fetusa krvlju iz majčine vene. Da biste odredili spol djeteta u ranoj trudnoći, trebate:

 • Nazovite nas telefonom ili ispunite obrazac "Povratne informacije".
 • Dobiti besplatnu stručnu konzultaciju i dogovoriti sastanak.
 • Donirajte nam krv ili ćemo poslati kurir s našim epruvetama.
 • Dobijte rezultate u roku od 3 do 5 radnih dana.

PREDNOSTI ANALIZE DNEVNOSTI ZA ODREĐIVANJE KVALITETE DJECE

Za razliku od drugih metoda (ultrazvuk, invazivne, tradicionalan način) neinvazivna prenatalna DNK test određuje spol djeteta najviše točne i sigurne:

 • Točnost metode je više od 99,99%.
 • Apsolutno sigurno za budućnost bebe i majke.
 • Sposobnost prepoznavanja fetalnih patologija u ranim fazama.
 • Rano određivanje spola djeteta - od 4 tjedna.
 • Izdavanje rezultata - od 3 dana.

Preporučujemo da uzmete DNK test kako biste utvrdili spol djeteta svim trudnicama. Također će vam omogućiti da se uvjerite da ne postoje patologije spolnih kromosoma i da budete mirni oko zdravlja vaše bebe.

Je li sigurna odrediti spol djeteta majčinom DNA?

Da biste podvrgnuli analizi DNA na podu fetusa, samo trebate donirati krv. Određivanje spola djeteta krvlju i DNA je jednostavan i bezbolan postupak, poput normalnog krvnog testa. Krv je smještena u posebnu cijev. Dalje, genetičari izolirati fetalnu DNA iz krvi majke i postaviti seks. Ako se pronađe Y-kromosom (koji se prirodno ne nalazi u majci), dijete je dječak. Ako se takav kromosom ne pronađe u djetetovoj DNA, onda je to djevojka.

Kao rezultat toga, dobit ćete točan zaključak o budućem dječjem polju i unaprijed se pripremiti za njegov izgled.

Laboratorij je proveo preko 21.000 testova za određivanje spola fetusa. Genetski stručnjaci imaju napredne stupnjeve i veliko iskustvo u provođenju ovog genetskog testa.

Određivanje spola fetusa krvi majke u Moskvi

 • Sve vrste neinvazivne prenatalne dijagnoze u Moskvi: od 3.000 rubalja, 30 klinika

Dionice za određivanje spola fetusa majčinom krvlju

 • Povijest
 • Upoznavanje s medicinskom dokumentacijom i rezultati prethodnih analiza od strane stručnjaka
 • Ispitivanje i pregled (uključujući zdjelice ultrazvuk, bez obzira na dan ciklusa žena)
 • Povijest
 • Upoznavanje s medicinskom dokumentacijom i rezultati prethodnih analiza od strane stručnjaka
 • Ispitivanje i pregled (uključujući zdjelice ultrazvuk, bez obzira na dan ciklusa žena)
 • Povijest
 • Upoznavanje s medicinskom dokumentacijom i rezultati prethodnih analiza od strane stručnjaka
 • Ispitivanje i pregled (uključujući zdjelice ultrazvuk, bez obzira na dan ciklusa žena)
 • Povijest
 • Upoznavanje s medicinskom dokumentacijom i rezultati prethodnih analiza od strane stručnjaka
 • Ispitivanje i pregled (uključujući zdjelice ultrazvuk, bez obzira na dan ciklusa žena)
 • Povijest
 • Upoznavanje s medicinskom dokumentacijom i rezultati prethodnih analiza od strane stručnjaka
 • Ispitivanje i pregled (uključujući zdjelice ultrazvuk, bez obzira na dan ciklusa žena)

Gdje je bolje odrediti spol fetusa krvlju majke u Moskvi?

Pronašli smo za vas 15 klinika gdje je jeftino proći određivanje spola fetusa majčinom krvlju.

Određivanje spola fetusa majčinom krvlju: cijene u Moskvi

Trošak određivanja spola fetusa krvi majke u klinikama u Moskvi - od 1.000 rubalja. Saznajte koliko je potrebno da brzo i učinkovito odrede spol fetusa krvlju majke.

Hitno snimanje

Ako je potrebno hitno odrediti spol fetusa za majčinu krv, odaberite najbliže vrijeme snimanja.

Rana definicija
dječjeg seksa

DNA laboratorijska ispitivanja
Točnost analize iznosi do 99% kada se u krvi majke detektira Y kromosom.

Najraniji test
Analiza se može izvesti od 8 porodničkih tjedana. * (Od prvog dana posljednjeg menstruacije)

Saznajte spol vašeg nerođenog djeteta s našim testom, za 2-4 dana. (Od primitka uzoraka od laboratorija)

Uobičajeno uzimanje krvi
Neinvazivni test je normalan uzorak krvi iz vena, bilo koja medicinska sestra može učiniti.

Analiza je dostupna diljem Rusije i Kazahstana.
Zakažite sastanak
tel: 8 800 550 24 13.

DNA sadrži samo stanične strukture - tako relativno nedavno, vjerovali znanstvenici. Ipak, 1997. godine profesor Dennis Law i njegovi kolege sa Sveučilišta u Hong Kongu otkrili su da je bez krvotvornog krvne žile sadržana beznačajna količina DNA fetusa. DNA djeteta aktivno se ažurira od prvih tjedana, a "koristi" ulazi u krv trudnoće. Do šestog tjedna trudnoće, koncentracija DNA fetusa dozvoljava čak i prije nego što poželjeni ultrazvuk određuje spol djeteta. Više pojedinosti. Prije toga, jedini način otkrivanja rana djeteta bio je korionska biopsija i amnitsent. U prvom slučaju, placentni tkivo je sakupljeno, u drugoj - amnionskoj tekućini. Oba postupka se do sada smatra točnijom, no oni nose rizik od pobačaja pa su propisani samo prema medicinskim pokazateljima - na primjer, kada postoji opasnost od kršenja fetalne genetike. Najnoviji načini neinvazivne prenatalne dijagnoze omogućuju otkrivanje spolova djeteta već 6-8 tjedana uzimajući majčinu vensku krv - u žena trudne s dječakom, sadrže DNA "muškog" Y kromosoma. Neprijateljske prednosti neinvazivnih metoda - njihova jednostavnost i apsolutna bezopasnost majci i fetusu, pa stoga, razlog za rano određivanje spola fetusa može biti ne samo medicinska nužda nego i zdrava roditeljska radoznalost.

GenderBaby Test je neinvazivni prenatalni test za rano određivanje spola djeteta majčinskom krvlju.
REZULTATI ODREĐIVANJA FETALNIH PODRUČJA
Od 8. tjedna opstetrije, točnost analize za određivanje spola fetusa iznosi do 98% za djevojčicu i 99% za dječaka.

Bilo je uvijek zanimljivo za buduće roditelje otkriti spol svog budućeg djeteta. Većina modernih metoda za određivanje spola djeteta daje relativno točni rezultat samo u kasnoj trudnoći, to jest ne ranije od 21. tjedna. "Centar za genetske studije" nudi jedinstvenu genetsku analizu DNA za rano otkrivanje spola djeteta.
Koristimo napredne metode za određivanje spola još u 6. tjednu trudnoće. To je bilo moguće 2003. godine, zahvaljujući kanadskim znanstvenicima koji su razvili tehniku ​​izoliranja DNA fetusa u krvi majke u laboratoriju zdravstvenog genetskog centra.
Ova dijagnostička metoda daje pouzdani rezultat od 6. tjedna s točnošću od 95-97% kada je otkriven Y-kromosom u krvi trudnice. Ako želite točniji odgovor, preporučujemo da nas kontaktirate nakon 9. tjedna trudnoće, jer svaki dan povećava koncentracija DNA fetusa koja sadrži Y kromosomu, a analiza daje rezultat koji postiže 99% točnosti.

Kako krv može odrediti spol djeteta?

Krvlju je moguće odrediti spol budućeg djeteta u tim slučajevima kada je potrebno saznati tko će se roditi u prvom tromjesečju. To može biti banalno zanimanje majke i medicinske indikacije. Naime - nasljedne patologije koje se prenose putem spolnih kromosoma. Postoje bolesti koje se odnose samo na dječake ili djevojčice.

Je li moguće odrediti spol fetusa krvlju?

Postoji opće prihvaćeni stav da je spol djeteta određen ultrazvukom. Međutim, to se može učiniti samo s ponovljenim ultrazvukom, to jest ne ranije od 19. tjedna trudnoće. U tom je razdoblju fetus u potpunosti formirao genitalije.

U mnogim slučajevima (s nasljednom predispozicijom djetetovog spola na ozbiljne patologije) ova tehnika nije prikladna, jer u drugom tromjesečju više nije moguće prekidati (pobačaj) umjetnu trudnoću umjetno. Stoga je važno odrediti spol u ranoj fazi trudnoće.

Prije je bilo moguće saznati više o seksu pomoću krvne tekućine pomoću nekonvencionalnih metoda, ali danas je razvijena tehnika za koju je dovoljno prikupiti materinski biološki materijal. Konkretno, to je genetsko testiranje krvi, koje se može provesti već šest tjedana nakon početka trudnoće.

Koje su tehnike?

 1. Definicija krvi dvojice roditelja prije začeća. Da biste to učinili potrebno je temeljito proučiti komponente biološkog materijala.
 2. Izračunati spol bebe može se temeljiti na broju od vremena ovulacije do vremena začeća. Na primjer, ako se oba ova razdoblja podudaraju istoga dana, postoji veliki postotak vjerojatnosti rođenja djeteta. Možete razgovarati o djevojci kada se pojave začeća 3 ili 4 dana prije aktivnosti jaja za gnojidbu. To je zbog činjenice da kromosom X (ženka) ima duži period života.
 3. Spol bebe može se otkriti ažuriranjem krvi, o čemu će se raspravljati dalje.
 4. Možete upotrijebiti vrstu krvi majke i oca, kao i faktor rhesusa.
 5. DNA test (fetalna krv).

Pouzdanost metoda

100% jamči točnost otkrivanja seksa djeteta uz pomoć krvne tekućine je nemoguće, jer postoje neke frakcije pogreške. Ako napravite izračune na temelju tablica, onda uzmite u obzir pojedinačne karakteristike svakog organizma. Točnost je pod utjecajem čimbenika kao što su preteško razdoblje, krvarenje rana, niska zgrušavanja krvi i čak prisutnost endometrioze, dijabetesa.

Druga metoda temelji se na vrsti krvi oba roditelja. Mnogi liječnici su skeptični prema njemu. Činjenica je da u ovom slučaju isti par može imati djecu samo istog spola. Stoga su najpouzdanije metode obnova krvi i genetska analiza, koja se provodi u laboratorijskim uvjetima.

Metoda ažuriranja krvi

Poznato je da se stanice u unutarnjim sustavima i organima redovito ažuriraju, stoga krvna tekućina može biti staro ili novo, ovisno o životnom ciklusu. Ažuriranje se može usporediti s kožom, kada se mrtve stanice epiderme uklone. Na njihovom se mjestu pojavljuju novi. Isto se događa i krvlju - njegove su stare stanice uklonjene iz tijela, dajući priliku razviti nove.

Pomoću staničnog sastava ovog biološkog materijala može se saznati o stanju organizma određene osobe. Ali to nije glavna stvar - ispostavilo se da krvne stanice nose informacije na genetskoj razini. Stoga, čak i kada se zače, genoinformacija o svojim roditeljima prenosi se na fetus.

Male i ženske fiziološke osobine razlikuju se, dakle, ciklička priroda obnove krvnog materijala razlikuje se. Za muškarce, krv se obnavlja jednom u 4 godine, au prelijepoj polovici čovječanstva - 3 godine. To je zbog mjesečnog protoka krvi kroz menstruaciju.

Kako ispravno izračunati spol djeteta, na temelju ažuriranja biološkog materijala roditelja, pročitajte u nastavku.

Metoda broj 1

Načelo izračuna je jednostavno. Potrebno je uzeti starost roditelja i podijeliti ga u prva tri (za ženu) i, prema tome, četiri za čovjeka. Zatim se uspoređuje rezultirajući ostatak, na temelju kojeg se detektira pod. Dakle, ako žena ima manje ostataka, onda je krv mlađa. Slijedom toga, djevojka će se roditi.

Primjer. U trenutku začeća, otac ima 27 godina, a majka 22. Podijelimo 27 za 4, ispada 6, a ostatak 3. Sada podijelimo 22 za 4, ispada 5, a ostatak ostaje 2. Stoga, prema ovoj teoriji, dječak će se roditi. Postoje i drugi slučajevi, na primjer, kada je otac 26, a majka je 23. U takvoj situaciji ostaci su isti - 2. Stoga postoji mogućnost da rodite dječaka ili djevojčicu, ili mogu biti heteroseksualni blizanci, jer je krv roditelja jednako mlada.

Imajte na umu da morate računati samo na ručni način, jer kalkulator ne daje ostatak, a pomlađivanje krvi određuje samo ostatak, a ne rezultat.

Metoda broj 2

Ako su roditelji imali značajan gubitak krvi, kirurgije, pobačaja, pobačaj ili je jedan od njih donator, tada prethodna metoda proračuna nije prikladna. Činjenica je da kad se izgubi gubitak krvi od najmanje 1 litre, ažuriranje se događa spontano. Isto se odnosi i na slučajeve gdje je, naprotiv, takva količina biološkog materijala bila ulivena u čovjeka.

Primjer: ako je čovjek imao gubitak krvi u dobi od 29 godina, onda možemo razgovarati o obnovi, usprkos činjenici da se krv promijenila prije otprilike godinu dana.

Kako odrediti spol fetusa po vrsti krvi i Rh faktoru?

Ukupno ima 4 krvne skupine i 2 Rh faktora, na temelju kojih se može identificirati spol buduće bebe. Na primjer:

 1. Ako mama ima prvu grupu, tata ima treću ili identičnu, može se roditi djevojka.
 2. Ako žena ima 2 grupe, a partner ima 2 ili 4, onda će se roditi i ženski spol.
 3. Ako čovjek ima 1 ili 3 krvne grupe, a majka ima 2, onda će se pojaviti dječak.
 4. Uz prisutnost 3 grupe, mama i tata 1 će imati djevojku.
 5. Ako žena ima 4 grupe, muškarac ima 2, onda će se pojaviti i jedna djevojka.

Na temelju toga možete dobiti sljedeće:

Važnu ulogu igra Rh faktor:

Metoda određivanja spola nadolazećeg djeteta na Rh faktor nije opravdana, budući da većina čovječanstva ima pozitivan Rh.

Određivanje spola djeteta analizom laboratorija krvi

Najpouzdanija i točnija metoda je genetsko probira krvi u laboratoriju. Krajem prošlog tisućljeća fetalna DNA otkrivena je u krvi majke. Oni se nalaze unutar stanice jezgre u kromosomima (spiralne niti). Od četrdeset i šest kromosoma ljudskog tijela, samo su dvije osobe odgovorne za spol. Ovo je X i Y. Postoji takva stvar kao genotip, na temelju kojeg se određuje spol. XX kromosomi upućuju na to da je nosač žena. Kada se kombinira XY - nosilac čovjeka.

Po prvi put, fetalne stanice su otkrivene u krvi tekućine majke na početku trudnoće, ali njihov udio je beznačajan. Stoga je potrebno koristiti vrlo osjetljive tehnike detekcije kromosoma. Dakle, ako se pronađe fetalni kromosom s X vrijednosti, tada će biti djevojka, ako je Y dječak.

Budući da fetalni DNA javlja samo 7. tjedna trudnoće, do 9 tjedana možete dobiti točan rezultat s najviše 95%. Nakon tog razdoblja točnost određivanja povećava se na 100%, jer broj kromosoma fetusa postaje veći.

Liječnici moraju uzeti u obzir čimbenike kao što su broj rođenja, specifična obilježja određenog ženskog tijela, trajanje trudnoće, višestruke porođajnosti, proces razvitka nerođenog djeteta. Na temelju toga je potreban visoko kvalificirani pristup. Tj. Potrebno je uzeti DNK test u specijaliziranoj zdravstvenoj ustanovi gdje se koriste najnovije metode dijagnosticiranja seksa pomoću bioloških materijala.

Kako se krv prikuplja na fetalnoj DNA i kako se istraživanje provodi, naučite iz ovog videozapisa.

Postoji mnogo načina kako odrediti spol djeteta krvlju. Možete koristiti posebne tablice stavljene na Internet, izračunati spol krvne grupe i Rh faktor, vrijeme začeća, itd. Ali moramo se sjetiti da se najpouzdaniji rezultati mogu dobiti samo dajući krv za laboratorijska istraživanja.

Određivanje spola djeteta krvlju majke

Pronalaženje tko će biti rođen, djevojka ili dječak, je logična i prirodna želja svakog bračnog para. Međutim, uobičajene metode dijagnoze, uključujući ultrazvuk, ne daju točan odgovor na ovo pitanje prije 21. tjedna trudnoće.

U međuvremenu, poboljšanje znanosti omogućilo je određivanje spola djeteta iz krvnog testa već u 9. tjednu. Istovremeno, točnost metode iznosi 90-95%. Ovo načelo istraživanja moguće je kombiniranjem krvnih sustava majke i fetusa. U krvi žene postoje DNA koja pripada bebi. Ovi postulati postali su uvjet za odobrenje američkih znanstvenika za novu dijagnostičku metodu.

Seksualni znakovi fetusa tijekom ultrazvuka procjenjuju se na zaslonu monitora, što može biti zamagljeno ili netočno. Nova tehnika povezana s proučavanjem sastava krvi uključuje dekodiranje DNA za otkrivanje specifičnih kromosoma.

Tehnologija se temelji na identifikaciji Y-kromosoma koji su u krvi dječaka. Ako se taj kromosom nalazi u ženskoj venskoj krvi, treba očekivati ​​nasljednika. U suprotnom slučaju - nasljednica.

Ova tehnologija istraživanja prilično je mlađa, kao što je razvio u 2007. američki centar ConsumerGeneticsInc. Tijekom proteklih godina, učinkovitost tehnike testirana je u brojnim kliničkim ispitivanjima i potvrđena međunarodnim certifikatima.

Kada ima smisla provesti analizu kako bi odredila spol

Određivanje spola djeteta po krvi majke prihvatljivo je u ranoj fazi trudnoće, budući da već u 9. tjednu, studija otkriva fetalnu DNA. Točnost dijagnostičke metode napreduje s povećanjem trajanja. Iz tog razloga, prije 9-10 tjedna koji dolaze u anketu nije preporučljivo.

Točnost rezultata može biti manja u sljedećim okolnostima:

 • gestacijska dob postavljena na pogrešan način;
 • višestruka trudnoća;
 • pojedinačni parametri tijeka trudnoće ili početak postupka liječenja neplodnosti kod žena;
 • oblik trudnoće (prvi ili sljedeći);
 • obilježja anatomije ženskog tijela.

Postoji veći rizik od pogreške u ranoj fazi kada se predviđa rođenje djevojke - prisutnost u krvi Y-kromosoma definitivno govori u korist dječaka, ali odsutnost tog kromosoma ne može biti definitivna osnova za rođenje djeteta.

Da bi potvrdili dijagnozu, stručnjaci preporučuju reanalizu s intervalom od 2-3 tjedna.

Provođenje testa za određivanje spola djeteta majčinom krvlju

Određivanje spola iz majčine krvi je apsolutno siguran postupak koji započinje uzimanjem materijala iz vena. Prethodna priprema za ispitivanje nije potrebna.

Krv se uzima za analizu u laboratoriju dijagnostičkog centra, nakon čega se provodi ispitivanje fetalne DNA iz krvi žene. Trajanje ispitivanja biološkog uzorka je 3-5 dana. Rezultat analize je pisani zaključak liječnika kojeg pacijent prima.

Točnost metode

Uz povećanje trajanja trudnoće povećava se točnost dijagnoze. Usporedite:

 • na 7-8 tjedana moguće je ispravno utvrditi spolne osobine djeteta s točnošću od 95%;
 • na 9-10 tjedana - 97%;
 • u tjednu 12 - 99%.

Među dijagnostičkim tehnikama za određivanje spola djeteta iz krvnog testiranja, te se informacije mogu dobiti najviše pouzdano i sigurno. Osim toga, dijagnoza vam omogućuje da unaprijed odredite genetske abnormalnosti (slično hemofiliji i Kleinfelterovoj bolesti koja je opasna za djevojčice i Shereshevsky-Turnerovu bolest). Budući da su pravovremeno dobili informacije o prisutnosti problema u genetici, roditelji mogu odlučiti o očuvanju ili prestanku trudnoće.

Korištenje metoda u kliničkom i dijagnostičkom centru "Novomed"

Stručnjaci Centra za kliničko dijagnosticiranje Novomed pomoći će vam da dobijete odgovore na pitanja koja se odnose na dostavu analize, kao i da vam kažem o postupku za njeno ponašanje i načelima na kojima se temelji studija.

Ako se obratite nama, možete biti sigurni u točnost dijagnoze i transparentnosti metoda koje koristimo. Uzimanje laboratorijskih uzoraka i proučavanje materijala, kao i priprema zaključaka, provode kvalificirani stručnjaci s iskustvom u vodećim genetskim laboratorijima kapitala.

Svakom pacijentu potpišemo ugovor koji uz besprijekornu reputaciju centra postaje jamstvo uspješne i plodne suradnje. Možete dogovoriti sastanak putem telefona ili putem interneta.

Određivanje spola fetusa u ranoj fazi

U mreži naših klinika pojavila se nova usluga: određivanje spola fetusa u ranoj fazi. Zahvaljujući ovoj studiji, budući roditelji će moći saznati na sedmom tjednu trudnoće koji će se roditi: dječak ili djevojčica.
Istraživanje se temelji na identifikaciji izvanstaničnog fetalnog DNK koji cirkulira u krvi trudnice. Metoda istraživanja je PCR (lančana reakcija polimeraze). Predmet istraživanja je venska krv trudnice.

Istraživačka značajka

Ekstracelularne nukleinske kiseline koje pripadaju fetusu pojavljuju se u krvotoku tjelesne mame već u prvom mjesecu trudnoće. Njihov broj nije tako velik i iznosi oko 3-5%. Međutim, moderna medicina, koristeći PCR metodu, naučila ih je prepoznati i time dijagnosticirati spol nerođenog djeteta. PCR metoda omogućava određivanje prisutnosti u plazmi trudne DNA fetusa, koja sadrži fragmente SRY gena. Otkrivanje fragmenata ovog gena omogućuje nam da donosimo zaključak o spolu fetusa.

Dječak ili djevojčica

Ako se kao rezultat studije identificiraju nukleotidi karakteristični za SRY gen, zaključuje se da je trudnoća muški fetus. Prema rezultatima istraživanja, točnost analize je 100%. Nasuprot tome, ako se u istraživanju ne otkriju nukleotidi SRY gena, predviđa se trudnoća ženski fetus. Vjerojatnost u ovom slučaju iznosi najmanje 99%.

Koje informacije dobivamo?

Prije svega, to je, naravno, određivanje spola fetusa. Međutim, analiza može pružiti i druge podatke. Ova studija od velike je važnosti u identificiranju rizika prijenosa nasljednih bolesti na nerođeno dijete. Istraživanje bi moglo otkriti rizik od prijenosa više od 300 različitih bolesti, uključujući vrste hemofilije A i B, različite oblike mentalne retardacije, nefrogenog dijabetesa insipidusa, hidrocefalusa, kongenitalne gluhoće itd.