Alkalna voda tijekom trudnoće

Hrana

Alkalna VODA ZA ZDRAVLJE!

+7 965 641 00 88
+7 937 367 55 77

KYK službeni partner u Rusiji

Naš GOAL je:

Društvo koje prepoznaje vrijednost alkalne vode

Ljudi koji ovo znanje primjenjuju u životu,

su oprezni i zdravi!

Kako acidoza utječe na tjelesne sustave

Kako tijelo kontrolira razinu kiselosti

Bubrega, alkalne ravnoteže i vode

Alkalna voda i želučani sok

Alkalna voda za bebe

Alkalna voda za smanjenje težine

Alkalna voda i SPORT

Alkalna voda za ljepotu

Voda protiv AGINGa

KYK vode za kuhanje

KYK vode u svakodnevnom životu

Vrlo je važno za zdravlje trudnice i nerođenog djeteta imati stabilnu ravnotežu kiselina-bazu u tijelu, posebno u ranoj fazi trudnoće. Uzrok jutarnje mučnine uglavnom je zakiseljeno i dehidrirano tijelo majke, stoga, alkalna voda, pijana u dovoljnoj količini, brzo ublažava neugodne simptome. Situacija bi bila idealna ako bi trudnica počela piti alkalnu vodu dugo prije nego što postane trudna. U ovom slučaju, tijelo bi imalo vremena da se očisti i pripremi za buduću trudnoću, i sasvim je moguće da taksiiscosis ne bi imao problema.

Važan je čimbenik salinitet vode koju konzumira trudnica. Ako u tijelu nema dovoljno rezervi vitalnih minerala, kosti i zubi će patiti. Koliko često čujemo od žena da su nakon trudnoće zubi slabi i kosti su krhke! To je zbog gubitka magnezijevih, kalcija i ravnoteže baze kiseline i kiseline u tijelu!

Divlje ptice prije gniježđenja i uzgoja potomaka vraćaju se na sjever kako bi se ispravile akumulirane mutacije pomoću snježnog snijega.

Iznenađeni rezultati dobiveni su tijekom više od 15 godina istraživanja japanskih klinika. U trudnica koje su konzumirale alkalnu vodu, uočeno je značajno smanjenje toksikoze, poboljšanje radne aktivnosti, povećanje razdoblja dojenja i brzi oporavak tijela u postpartum periodu. u

novorođenčadi su pokazale smanjenje incidencije žutice, pravilan rast i razvoj.


Očito je da je ionizirana alkalna voda KYK neophodna tijekom trudnoće, jer zdravlje majke je zdravlje vašeg nerođenog djeteta!

Alkalna voda tijekom trudnoće

U uvjetima suvremenog okoliša, planiranje trudnoće je neophodan proces. Ovo je glavni preduvjet za podnošenje, rađanje i podizanje zdravog djeteta. Zato je potrebno pripremiti se za buduće potomke ne samo moralno i financijski, već i fizički. I prije svega mama, jer je njezino tijelo koje će dijeliti s hranjivim tvarima i elementima u tragovima.

Nedavno, uporaba alkalne vode dobiva zamah. Ovo je posebna tekućina. Proces transformacije nije toliko složen kao kardinal. I za to se koristi jedinstven sustav filtriranja. Ne primjenjuje metode elektrolize, već se mijenja njezin sastav. Pojavljuju se slobodni radikali kisika, a što više ove komponente, to je bolje za tijelo.

To je ono što buduće majke misle. Ipak, još uvijek se brinuti o preporuci da pijete takvu tekućinu. Znanstvenici žure kako bi osigurali da je alkalna voda u planiranju, trudnoći i laktaciji korisna i nužna.

Točka je samo u slobodnim radikalima. Uz njihovu pomoć regulira se razina kiselosti u krvi majke. To vam omogućuje povećanje imuniteta. Ono što je iznimno važno u zanimljivom položaju, budući da su neke bolesti pune smrti za fetus.

Tipično, alkalna voda se koristi za prevladavanje simptoma toksikoze. Potonji - rezultat povlačenja otpadnih proizvoda djeteta kroz posteljicu. Da bi to učinili, majčino tijelo daje mrvicama posebne minerale iz krvi. I uzeli su s njima otpada iz dječjeg krvožilnog sustava.

Za dijete je jamstvo normalnog razvoja, a za majku - neravnoteža. On je onaj koji prevodi u mučninu ujutro. No, u slučaju nadoknade gubitaka, oni nestaju.

Korisno je koristiti takvu vodu u fazi planiranja trudnoće. Simptomi toksične ne mogu se ni pojaviti. Osim toga, znanstvenici su uspostavili vezu između prisutnosti alkalnog medija u tijelu i količine kalcija. To je onaj koji pomaže očuvanju zdravih zuba, dlake, kože i noktiju nakon rođenja. Sjajan način za očuvanje ljepote.

Tvari savršeno uklanjaju žeđ. I obje su se manifestirale izvana i onaj koji signalizira dehidraciju. Zato je pijenje alkalne vode ključ za zdravu trudnoću i laktaciju. Nadopunjavanje gubitka tekućine u tijelu je izuzetno važno u vrijeme dojenja.

Prolazeći kroz sve faze filtracije i alkalizacije, voda je obogaćena elementima elvan, turmalin, ugljen i magnezij. Korisno je za dijete.

Ova voda će također biti korisna za rođenu bebu, ali preporuke pediatre u ovom slučaju neće biti suvišne.

Mogu li piti Kangen alkalnu vodu tijekom trudnoće?

Je li Kangen siguran za majku i bebu tijekom trudnoće? Svjetski poznate organizacije na području zdravstvenih studija provedene su, što je rezultiralo zaključkom da se tijekom trudnoće preporuča piti alkalnu ioniziranu vodu Kangen.

Tijekom 9 mjeseci trudnoće fetus prima hranjive tvari kroz pupak i, nakon obrade, oslobađa rezultate vitalnih aktivnosti u placentu. Budući da nema izravne veze između krvnih sustava fetusa i majke, krvožilni sustav majke ne može zaključiti rezultate vitalne aktivnosti fetusa. Stoga, u prvim mjesecima trudnoće, majčino tijelo daje alkalne minerale u posteljicu kako bi neutralizirala razinu kiselosti koja se povećava kao rezultat fetusa. Budući da je razina kiselosti u krvi oštro skočila odavde, kao rezultat, napadi na mučnina javljaju se ujutro. Ako pijete lijevu vodu Kangen, tada će simptomi toksikoze biti odmah uklonjeni.
Ako žena pio alkalnu vodu prije trudnoće, ona možda čak nema simptome toksikoze tijekom trudnoće. Ako tijelo nema dovoljno sredstava za regulaciju ravnoteže između kiselina i baze, ne samo jutarnje mučnine tijekom prvog tromjesečja trudnoće, već i velika vjerojatnost da beba s novorođenčom žuticom može biti.
Žena bi trebala početi piti alkalnu vodu prije trudnoće, omogućit će joj da se riješi jutarnje mučnine tijekom trudnoće, održava zdrave zube, kosu i roditi zdravu bebu.
Iranski dr. F. Batmanghelidzh u svojim knjigama o pitanju dehidracije, te kao posljedica razvoja mnogih bolesti, kaže da je jutarnja bolest tijekom prvog tromjesečja trudnoće znak dehidracije majke i fetusa. Trudnoća stvara veću potrebu za vodom. Svaka nova stanica fetusa mora biti napunjena vodom. Trudnica mora piti dovoljno vode i izuzeti kofein i alkohol koji uklanja vodu iz potrošnje.

Čudesna priča o trudnoći

Počela sam piti Cangenovu vodu u srpnju 2009. kada sam bila trudna sa svojom drugom djecom. Godine 2007. rodila sam kćer, pa sam imala nešto za usporedbu ove trudnoće. Primijetio sam da sam dodao energiju iz dvije čaše vode. Nisam imao uznemirenog trbuha od prvog dana kad sam počeo piti vodu, nije bilo oteklina nogu i moja je koža bila uklonjena od akni. Imala sam gestacijski dijabetes, a voda mi je pomogla regulirati šećer u krvi bez lijekova koje sam propisao. Dobio sam 4,5 funti manje tijekom moje druge trudnoće, iako je moje drugo dijete rođeno veće od prvog.

Mogu reći da sam osjetio razliku između 2 trudnoće. Ja sam žena od 30 godina, ali osjećam se kao da sam 20. Ne pijem više od druge vode, jer mi je razlika značajna! Znajući da se Kangenova voda razlikuje od ostalih voda - alkalnost i negativnih ORP, svakodnevno pokušavam piti više kangena vode.

Nikad prije nisam mislio da bi alkalna ionizirana voda mogla biti korisna za tijelo. Leveluk SD501 preporučuje mnogi liječnici u Japanu, zemlja koja se nalazi na prvom mjestu u životnom vijeku. A ako odaberem između obične vode i Kangena - izabrat ću kangenu vodu!

Mineralna voda tijekom trudnoće: dobro ili zlo?

Čekanje bebe je divno i uzbudljivo razdoblje u vašem životu, ali i vrijeme mnogih iskustava. Čak i obična žeđ, koja je nesvjesna izvan kuće, postaje razlog za razmišljanje: možete li piti mineralnu vodu ili pijete li čistu vodu? Pogledajmo, je li moguće da mineralna voda tijekom trudnoće?

Može li ili ne može li mineralna voda buduća majka?

Možete ga popiti, a trebali biste slijediti neka pravila i imati potrebne informacije koje će vam pomoći kada idete u trgovinu. Supermarketi nude kupcima veliki izbor mineralne vode. Razvrstavanje je prema stupnju mineralizacije i podijeljeno je na sljedeće vrste:

 1. Blagovaonica (mineralizacija 1 g / l);
 2. Medicinska blagovaonica (mineralizacija od 1-10 g / l);
 3. Liječenje (mineralizacija ˃ 10 g / l).

Što odabrati mineralnu vodu?

Za dugo i redovito konzumiranje alkohola tijekom zanimljivog položaja, preporučuju se nezasićene stolne napitke.

 • One sadrže optimalnu količinu hranjivih tvari i soli koje imaju blagotvoran učinak na buduću majku i dijete;
 • Savršeno ugasiti žeđ, nadoknaditi gubitak elemenata u tragovima, podupirati ravnotežu vode i soli tijela.

Vrste medicinskih tablica koriste se kao nepravilni napitci ili za medicinske svrhe. Medicinsku vodu propisuje liječnik za liječenje bolesti.

Također na prodaju su umjetno mineralizirane vrste. To je uglavnom pročišćena voda iz slavine s dodanom soli. Flaširana voda, umjetno podrijetlo, ne predstavlja posebnu štetu tijelu, ali ne posjeduje ljekovita svojstva.

Najbolje je da ne koristite takvu vodu tijekom zanimljive situacije jer mnogi proizvođači ne udovoljavaju zahtjevima GOST-a i nude robu upitne kvalitete.

Usput! Nekoliko je čuo o mineraliziranim mineralima. Dobivaju se zasićenjem vode kisikom pod visokim tlakom. Stoga se ta pića nazivaju kisikom. Preporučuju se u ranoj trudnoći.

 1. Pri odabiru pića pažljivo proučite naljepnicu;
 2. Obratite pažnju na sastav, pogledajte datum isteka i datum izlijevanja;
 3. Ako su prisutni kloridi, spremnik treba zamijeniti. Ove tvari imaju bazu soli, koja privlači tekućinu i izazivaju oticanje, pridonose povećanju pritiska. Više o oticanju tijekom trudnoće >>>;
 4. Najbolji izbor je voda s kalijevim natrijevim solima, koji su uključeni u mnoge važne procese organizma.

Postoji standardna preporuka: morate piti najmanje 2 litre tekućine dnevno, ne računajući čaj, kompot, voćni napitak, juhe.

Ako vam ova količina vode ne uđe, po potrebi pijte. Odvojeno o pićima u prehrani žene na mjestu koje analiziramo u knjizi Nutricionističke tajne za buduću majku >>>.

Od nje ćete naučiti ne samo o proizvodima koji bi trebali biti na vašem stolu svaki dan, već i o tri važna elementa u prehrani koja će vam omogućiti pripremanje prirodnog porođaja i rađanje bez pauze. Osim toga, naučit ćete kako se nastojati nositi s različitim fenomenima trudnoće bez lijekova, jednostavno mijenjati i prilagođavati prehranu.

Kada ne morate piti mineralnu vodu?

Ako imate:

 • kolelitijaza i veličine kamenja veći od 5 mm, strogo je kontraindicirana za korištenje bilo koje mineralne vode;
 • pankreatitis (pročitajte članak o ovoj temi: pankreatitis tijekom trudnoće >>.);
 • proljev (važan članak: proljev tijekom trudnoće >>>)

onda vam je mineralna voda kontraindicirana.

Nema potrebe piti gazirana mineralna voda tijekom trudnoće. To narušava normalno funkcioniranje gastrointestinalnog trakta, povećava žgaravicu (puno korisnih informacija naći ćete u članku: Žgaravica tijekom trudnoće >>>), pridonosi pojavi boli, gori i nadutost. Mjehurići napuhavaju želudac iznutra, dok je neugodna trbuh, donoseći neugodnosti budućoj mami.

Sjeti se! Ako postoji jaka želja da pijete soda, moguće je dopustiti malo, jedan gutljaj. Glavna stvar je da se prebrodite.

Kada može mineralna voda pomoći?

 1. Toksikoza je uobičajena bolest za trudnice. Tablica mineralne vode tijekom trudnoće savršeno se bori na mučninu, ublažava nelagodu (možete pročitati članak o mučninu tijekom trudnoće >>>);
 2. S nedostatkom kisika i hipoksijom, oksigena mineralna voda (kisikov) savršeno se uzima iz fetusa. Ona hrani stanice tijela potrebnom tvari, pojačava imunitet, dodaje vitalnu energiju;
 3. Mineralna voda koja sadrži kalij, magnezij i natrij se smatra korisnim za buduću majku i bebu.

Udisanje mineralne vode tijekom trudnoće

Tijekom zanimljivog položaja, buduće mame često su hladno. Tijekom hladnoće, početak hipoksije u fetusu. Malaise se mora odmah liječiti, ublažavajući opće stanje.

Osim čaja od limuna, jabuke malina, što može pomoći u borbi protiv virusa? Postoji djelotvoran jednostavan način borbe protiv kašlja i curenja nosa - to je inhalacija s mineralnom vodom. Tijekom postupka postignuti su sljedeći rezultati:

 • disanje je lakše;
 • sluz je ukapljen;
 • zajedno s tada izlaze uzročne bakterije.

Ljekarne prodaju inhalatore koji olakšavaju proces. Nema potrebe za kupnjom fancy dizajna, odgovara najjednostavnijim opcijama. Također ne koristite nebulizatore, oni pridonose ulazu slanih kapi u pluća. Za druge načine kako ublažiti stanje prehlade, naučite iz članka Truljeviti nos tijekom trudnoće >>>.

Ako nema prilike posjetiti ljekarnu, možete upotrijebiti posudu za posude ili srednji spremnik.

 1. Tekućina se zagrije i žena diše pare;
 2. Morate poduzeti mjere predostrožnosti i ne udisati vruću pare, jer je moguće dobiti opekline sluznice;
 3. Preporučeno trajanje postupka je 7-8 minuta;
 4. Za postupak se odabire negazirana, blago alkalna mineralna voda (Narzan, Essentuki);
 5. Ako kuća ima isključivo gaziranu mineralnu vodu, onda je također moguće koristiti nakon što izađu svi plinovi.

Alkalna voda tijekom trudnoće

Unatoč činjenici da mnogi zdravstveni djelatnici smatraju da je voda nakon što je filtracija čista, oni ga definiraju kao "nezdrav". Zovu ovu vodu mrtav, jer je sve uklonjeno iz njega, i loše i dobre. Obično voda iz slavine sadrži različite minerale, od kojih su neke potrebne za naše tijelo. Ali kroz reverznu osmozu takve tvari se također uklanjaju. Ako već dugo pijete vodu, tijelo može izgubiti mnoge važne minerale, kao što su kalij, magnezij, natrij i kalcij. Zato moderni zdravstveni djelatnici ne preporučuju filtre reverzne osmoze.

R. Darrell, autoritetni stručnjak koji proučava problem pročišćavanja vode, napisao je u jednom od njegovih članaka: "Filtri obrnute osmoze uklanjaju sve - i opasne bakterije i korisne minerale. Ova opljačkana voda ne može podupirati život čak ni u akvariju s ribom, jer sve ribe trebaju minerale kako bi normalno živjele, a ako budu dopuštene u akvarij s tom vodom, umrijet će. Ako ovu vodu dugo pijete, tijelo može izgubiti vrijedne minerale, kao što su kalij, magnezij, natrij i kalcij. Potrebno je vodu zasićenu mineralima za obavljanje svih staničnih funkcija, a ako u vodu ne pijete, nema nikakvih minerala, tvoje tijelo, da bi se zadovoljilo potrebu za njima, negdje će ih odabrati od sebe. "

Dvije vrste vode koje liječnici najčešće preporučuju su destilirana voda i voda podvrgnuti reverznoj osmozi. Voda oba spomenuta tipa obično je vrlo čista, iako u objema od njih ostaci zagađivača mogu postojati. Nažalost, mnogi predlagatelji ultrapure vode ne shvaćaju da nije baš dobro za trajnu potrošnju, a dugoročno predstavlja značajnu prijetnju zdravlju.

Tvornice obrnute osmoze reklamiraju se kao najnaprednije u pripremi vode za piće "najviše" kvalitete. Međutim, dokazano je da je voda nakon obrade u postrojenjima reverzne osmoze:

 • destilirana (demineralizirana);
 • deioniziran (oksidiran), jer njegov redoksni potencijal (ORP), mjeren u odnosu na srebrnu kloridnu elektrodu, je pozitivan i nalazi se u rasponu od + (200-400) mV.

Voda dobivena kao posljedica destilacije i reverzne osmoze aktivno apsorbira ugljični dioksid iz zraka, zbog čega postaje kiselom. Ako pijete ovu vodu u malim količinama kratko vrijeme, moći će apsorbirati otrovne tvari u tijelu i ukloniti ih. Međutim, ako dugo pije dugotrajnu demineraliziranu vodu, ona izvlači magnezij, kalcij i druge vrijedne minerale iz tijela.

Što manje minerala ostane u tijelu, to je veći rizik od osteoporoze, osteoartritisa, bolesti koronarnih arterija, visokog krvnog tlaka i velikog broja degenerativnih bolesti koje se obično smatraju rezultatom preranog starenja. Što duže pijemo vodu koja je demineralizirana, to je veća vjerojatnost da će naše tijelo doživjeti nestašicu minerala i pate od povećane kiselosti.

Trenutno, mnogi liječnici, nutricionisti i istraživači vjeruju da je prerano starenje i bolest izravne posljedice ovog nedostatka i dovode do povećane kiselosti u tijelu. Kanadski liječnik i klinički dijetetski profesor, Zoltan P. Ron, kaže da pijenje samo demineralizirane vode tijekom vremena dovodi do složenog nedostatka minerala.

Destilacija i ključanje

Ovo su još dvije popularne metode pročišćavanja vode. Tijekom destilacije, voda se zagrijava do točke vrenja, kada počinje stvaranje pare. Tada se vodena para kondenzira u drugoj posudi, a ta se kondenzirana voda naziva destilirana.

Unatoč činjenici da kipuće vode za određeno vrijeme, bez sumnje, dopušta vam da ubijete bakterije, ova metoda ima svoje nedostatke.

1. Količina vode koja se može tretirati na ovaj način ne može biti veoma velika.

2. Kuhanje ne može ubiti ili deaktivirati viruse, od kojih su neki sposobni izdržati točke vrenja.

3. Kuhana voda bez okusa.

4. Najveća briga treba biti uzrokovana činjenicom da, kao što to pokazuje najnovije istraživanje, kuhana voda je energetski mrtva i stoga nezdrav.

Vodeći istraživač u ovom području, dr. Erik Gauhman iz Njemačke, pokazao je da vruća voda gubi svoju kristalnu strukturu i djeluje u našem tijelu praktički kao strano tijelo, potičući patološki porast crvenih i bijelih krvnih čestica.

Dodirnite vodu.

Voda u vodoopskrbi obično dolazi od jezera i rijeka. Iako voda iz slavine koja koristimo sadrži štetne kemikalije, ona također sadrži vrijedne minerale kao što su kalij, kalcij i magnezij.

Mineral je voda koja se dobiva iz planinskih potoka ili artesijskih bunara. Prema izvješćima koje je objavio Ministarstvo minerala u Michiganu, mineralna voda bi trebala ispunjavati sljedeće uvjete za sadržaj različitih tvari:

- kalcij - 193 mg / l;

- pH - 7,5 - 9,5 ne više.

U mnogim zemljama nitko ne zna što se nalazi u vodi koju opskrbljuje komunalni vodovod. Nema dostupne analize podataka, što znači da će potrošači u mnogim zemljama širom svijeta i dalje piti vodu sumnjive kvalitete.

Flaširana voda.

Sve više i više ljudi, u potrazi za sigurnom pitkom vodom, okreću se u vodu u boci. Malo ljudi zna da je jedini uvjet za takvu vodu poštivanje minimalnih standarda usvojenih u svijetu za običnu vodu iz slavine. Ovi standardi zahtijevaju samo da nema vidljivih krutih i živih bakterija u vodi. Na žalost, u tim normama ništa se ne govori o organskim tvarima, teškim metalima i radionuklidima. Nedavno u svijetu prodaja obične flaširane vode raste. Niti jedan od proizvođača vode u bocama ne pokazuje na bocama svoj mineralni sastav ili točne karakteristike. Međutim, oni ga nazivaju "mineralnom vodom". Najčešće je samo filtrirana voda iz bunara. Neki proizvođači tvrde da je voda kojom prodaju ozonizirana. Ali opet, svi se ne slažu da je ovo najbolji način za rukovanje vodom. U nastavku dajem izvadak gdje piše ozoniranu vodu.

"Tvornice ozona koriste vodu superoksigenata za ubijanje bakterija. Kemikalije, olovo, azbest i čestice ne uklanjaju se. Osim toga, blokovi ugljena koriste se kako bi metoda dovela do savršenstva. Instalacije ozona su skupi. Skupo i eksploatacija. Ozoniranje vode može dovesti do velike količine otrovnih nusproizvoda, kao što su formaldehid i ketoni. Osim toga, prekomjerna količina kisika pridonosi brzom rastu bakterija u cijevima isključenim iz područja liječenja, što uzrokuje ponovnu kontaminaciju vode. "

Nedavne studije su pokazale da čestice plastike od kojih su napravljene boce mogu ući u vodu, a odatle u ljudsko tijelo.

Ionizirana, alkalna voda

Ionizatori vode su popularni u različitim regijama planeta. Samo u Japanu, 6500 liječnika preporučuju ovu vodu kao najbolju pitku vodu. Ovi uređaji ne samo da čiste vodu nego i mijenjaju njegov fizički sastav, stvarajući visoki sadržaj negativno nabijenih iona kroz elektrolizu.

Izrađen krajem šezdesetih godina u Japanu, ionizator vode proizvodi dva različita strujanja vode (tj. Jedan je pozitivan naboj, niski pH, a drugi negativno napunjen, visok pH). Negativno napunjena voda koristi se za piće, a pozitivno nabijena voda koristi se za njegu tijela, za dezinfekciju i za pranje posuđa. Bit djelovanja ionizatora vode je stvoriti trajni izvor negativno nabijenih iona u vodi koji mogu djelovati kao antioksidans.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća Ministarstvo zdravstva Japana odobrilo je upotrebu ovog uređaja kao medicinske opreme.

Zdravstveni filtar proizvodi željene negativno nabijene ione kroz prirodnu ionizaciju vode, bez povećanja sadržaja alkali iznad pH 9,5.

Mikrokluster vode

Struktura vode Što pretvara vodu u vodu. Glavni "čarobni" parametar

"Bio je to stvar života i smrti za Dr. Lee Lorenzen. Pegiejeva je supruga bila bolesna s mijalgijom koja je bila komplicirana respiratornom infekcijom.

"Prošli smo kroz sve", kaže liječnik. "Koristili smo lijekove, bilje, akupunkturu, kiropraktiku. Ništa od toga nije dovoljno dobro funkcioniralo. Naposljetku, odlučio sam ga odnijeti u prirodu iscjeljujućem izvoru - samo leći u vodi i piti. Ništa više se ne bi moglo učiniti... "(Iz intervjua s dr. Lee Lorenzenom Jurij Dubenko).

Lijek Peguy započeo je konačno putovanje do jednog od značajnijih otkrića kraja prošloga stoljeća, koju je pripremio veliki broj istraživača, koji su, međutim, bez velikih nagrada, nagrada, stupnjeva i općenito bilo kakve javne rezonance.

Lee Lorenzen, koji ima titulu doktora prehrambene biokemije, postavio je cilj otkrivanja: što je, uostalom, u izvorskoj vodi koja može izliječiti ljude, doslovno ih podižući od mrtvih? Radovi najvećeg vodnog istraživača, dr. Albert Van Saint-Dury, Nobelove laureate iz medicine, 1937. godine prisilili su Lee Lorenzen i njegove kolege Dr. Ishibashi i Dr. Emoto na vruću stazu. Činjenica je da je sv. Dury sve svoje napore usmjerio na rješenje strukture vode. Ta činjenica bila je prekretnica u njihovom istraživanju. Rad s iscjeljujućim izvorom Kirumis u predgrađima Kyota, znanstvenici su razvili način da odmah zamrzavaju vodu bez promjene unutarnje strukture. Prvi put je bilo moguće vidjeti kako se molekule vode grupiraju jedna s drugom. Da bi to učinio, međutim, bilo je potrebno da zajedno s istraživačima u hladnjaku stave mikroskop i fotoaparat tako da se dobiveni uzorci ne bi otopili.

Sada stvaramo malu digresiju za potpunije razumijevanje onoga što čini strukturu vode. H2O molekule, zbog električnog naboja koji je neravnomjerno raspodijeljen preko njihovog volumena, mogu se privlačiti i oblikovati poremećene oblike roda i naredio "kristale vode". Veza u takvim suradnicima naziva se vodik. Vrlo je slaba, lako destructible, za razliku od kovalentnih veza, na primjer, u strukturi minerala ili bilo kakvih kemijskih spojeva. Slobodne molekule H2O koje nisu povezane sa suradnicima prisutne su u vodi samo u vrlo malim količinama. U osnovi, voda je zbirka neselektivnih rojeva i "vodenih kristala", gdje se broj molekula vezanih za vodikove veze može doseći stotine jedinica. U prosjeku, prema japanskim istraživačima, suradnici vode su strukture od 10-16 molekula u svakoj. "Kristali vode" mogu imati vrlo različite oblike, prostorni i dvodimenzionalni (u obliku prstenastih struktura). Na podnožju svega je tetraedar (najjednostavnija piramida u četiri kuta). Upravo je ovaj oblik koji distribuira pozitivne i negativne troškove u vodenoj molekuli. Kada se grupiraju, tetraedra molekula H20 formiraju različite prostorne i ravne strukture. I od svih različitih struktura prirode, samo jedan je heksagonalan (heksagonalni), kada se šest molekula vode (tetraedra) pridruže prstenu.

Takva je struktura karakteristična za rastopljenu vodu i staničnu vodu svih živih bića.

Vraćajući se epi dr. Lorenzena i njegovih kolega, ispostavilo se da se na izvoru Kirumisa, kao iu drugim posebnim izvorima s iscjeljujućom ili duhovno-mističnom moći, pripisuje molekule vode u obliku kružnih heksagonalnih struktura u obliku snježnih pahuljica (heksagonalni oblici). Ništa takve vrste u običnoj vodovodi ili iz rijeke nije opaženo.

Rezultati su toliko šokirali znanstvenike da su nakon objavljivanja knjige "Poruke vode", koja se uglavnom sastojala od ilustracija, stvorena znanstvena i javna organizacija NADO.

Dr. Mazaro Emoto, nova voditeljica organizacije, struktura vode, samo kao skup fizikalno-kemijskih svojstava prestala je zanimati. Pred njim su se otvorile nevjerojatne mogućnosti potpuno različite vrste. Voda reagirala na procese nematerijalnih, duhovnih svojstava! I to bi se moglo vidjeti, procijeniti i uspoređivati!

Struktura vode s fotografijom impresionirala je psovanje, ili, obrnuto, dobre želje, molitvu. Štoviše, sve pozitivno je utisnuto samo u heksagonalnom obliku, a negativno - u izraženoj destruktivnoj.

Bilo je to kao uvid, kao trag Boga! Eksperimenti su se proširili nakon turbulentne mašte znanstvenika koji su napustili svoju znanost. Pokušali su sve što je došlo u ruke: glazba - različiti stilovi i izvođači, boja i oblik, fotografija supruge, ime božice, riječ "budala" i riječ "hvala", ponavljala je glasom i napisala na naljepnici uzorka vode. Rezultati su jednostavno zaprepastili maštu: glazba Mozarta - uvijek veselo raspršivanje redovitih kristala, tvrda stijena - apsolutno neuredna struktura, ime božice Amaterasu - svjetlucave ogromne kristale neopisive ljepote, riječ "hvala" vrlo je točna, isto nastaju iz mješavine te riječi i vode kristali.

Voda je govorila!

A trag za ovaj jezik obećao je otkrića da očistite Newtona ili Einsteina! Usput, dr. Lorenzen izabrao je posve opipljivu pticu na nebu. - Razvio i patentirao proces revitalizacije vode - mijenjajući svoju strukturu od slučajnih do šesterokutnih ili mikroklustera. Također je proveo apsolutno nevjerojatan eksperiment na svom testiranju. Rezultati su bili više nego pozitivni, - voda nije samo liječila, - obnovila je oslabljeni vitalni potencijal desetaka tisuća ljudi.

Razlog tom utjecaju objašnjen je drugim otkrićem istodobno: Uspoređivanje strukture vode u stanicama djeteta i odrasle osobe ("Aging Mechanism Associated with Function of Biowater". Physiol Chem Phys Med NMR 1992 24: 43-50.), Dr. Katayama je utvrdila da se u tijelu djeteta sve stanične vode grupiraju isključivo u šesterokutnu strukturu, za razliku od starijih ljudi. Štoviše, broj molekula vode kombiniran u šesterokutu bio je najmanji mogući - šest. S takvom strukturom sa šest molekula u jednom klasteru, voda je bioaktivna, a najučinkovitije obavlja svoje funkcije u tijelu. Već u 30-godišnjoj osobi, udio mikrokluster vode u stanicama pao je na 60 posto. Stanična voda u komadićima mrtvog životinjskog tkiva, u razmaženom povrću i plodovima, postaje identična vodu iz slavine, izgubivši svoju mikroklusterovu strukturu.

Druge studije (Dr. Mu Shick Jhon i drugi) utvrdile su da mikroklasteri u tijelu ljudi s rakom mijenjaju svoj oblik od heksagonalnog (heksadecimalnog) do pentagonalnog (pentahedral). Štoviše, prema Aqua Technology, najpopularniji u svijetu reverzna osmoza sustavi za pročišćavanje vode pružaju točno takve pentagonally strukturirane mikroklasters vode. To jest, čista voda može biti bolestan ?! U svjetlu činjenica takve vrste, imamo li pravo skrenuti pozornost na sve ono što nije izravno povezano s procesom pročišćavanja vode od onečišćenja? Uostalom, bilo kakav spominjanje bioaktiviranja vode smatra se u velikoj većini ozbiljnih "vode" organizacija da bude loš oblik. Nije bilo iznimke i onoga u kojem sam nedavno radio (laboratorij podzemne vode Sveučilišta Massachusetts).

Pored navedenih činjenica, kasnije je ustanovljeno da pore u membrani omogućuju vodene nakupine veličine ne više od 3-5 angstrema (5-6 molekula H2O) da prodiru u stanicu. Klasteri ove veličine u običnoj vodovodi i praktički u bilo kojoj flašci čine najviše 15% od ukupnog broja. Sve drugo samo ne prodire u ćeliju, najvjerojatnije, koristeći uobičajeni način kroz gastrointestinalni trakt! Možemo piti vodu, a istodobno se ne pijemo. Suprotno tome, vrlo mala količina bioaktivirane vode može ugasiti snažnu žeđ. Ovdje imate još jedan veliki test za stupanj bioaktivnosti vode. - Kako rijetko idete na zahod, nakon što pijete vodu.

Koja voda u prirodi ima šesterokutnu strukturu mikroklustera?

To je prije svega vodena otopina koja oživljava u proljeće životinja i biljaka od hibernacije i vode iz ledenjaka. Stanična voda voća i povrća (sok), voda iz vrlo malo izvora ili bunara. Prvi muškarac, francuski, jednostrano je plutao preko Atlantskog oceana u veslanju, odgodio žeđ s sokom od riba, stiskajući ribu poput vlažnog donjeg rublja, uvijanje. Krv životinja i ljudi može imati mikroklusternu strukturu samo ako konzumiraju samo mikroaktivnu aktivnu vodu! U običnim slučajevima teško je zasititi žeđ krvlju. Još jedna stvar je stanična voda. Međutim, ako nije teško dobiti ribu iz ribe za jaku osobu, onda ja osobno nemam pojma kako to učiniti, i iskreno, ne želim razmišljati o tome. Hvala Bogu, mnogo je prihvatljivijih načina da se žudnja ugasi s kvalitetom. Međutim, ako je potrebno, imajte na umu sve gore navedeno.

Što je starija osoba, to je poremećenija struktura vode u njegovim stanicama i što mu više treba mikroklusterna voda. Možda je heksagonalna singonija vodenih kristala nužni građevni blok koji osigurava normalno funkcioniranje ćelije. Dakle, dr. John Mu Shik (Dr. Mu Shick Jhon) u svojoj knjizi "Voda dugog života" piše da je najmanja čestica vode na kojoj priroda temelji život nije jedna molekula vode, nego vodeni prsten koji se sastoji od šest molekula H2O. U nedostatku mikrokluster vode ili prisutnosti ispod određene granice, stanica, očito, jednostavno prestaje funkcionirati. Mnogi izvori ukazuju da mikroklusterna voda podupire i liječi molekulu DNA, grupirajući je oko nje. DNA molekula je glavni marker kada se pokreće mehanizam samoubojstva - apoptoza, o kojoj se raspravlja u poglavlju o dugovječnosti iz knjige "Bez ostavljanja ni podloge ili bilježnice praktičara". U principu, to se odnosi na sve proteinske formacije u našim stanicama. Oko zdravih proteinskih molekula nastaje kostur šesterokutnih vodenih klastera. Oko pacijenata, djelomično uništeno - nema ništa. - Čini se da se voda razilazi, ostavljajući ostavljajući neispravne bjelančevine. Dakle, optimizacija sadržaja šesterokutne mikrokluster vode u stanici može biti važan čimbenik za dugovječnost. Jedan ili drugi način, istraživači sada imaju glavni kriterij koji određuje stupanj bioaktivnosti vode. To je prisutnost ili odsutnost šesterokutnih mikroklastera u njegovoj strukturi.

Ovaj članak je preuzet iz C-Practitioner knjige "Voda uznemirujuće ili kako pretvoriti vodu u vodu" www.nisleda.net i www.nisleda.net.

Alkalna voda i trudnoća.

Alkalna voda i djeca.


Pitanje se često postavlja: "Je li moguće piti alkalnu vodu ako je žena trudna?"

Odgovor je nedvosmislen - ne samo moguć, već neophodan kao nitko drugi. Zašto? Budući da je stabilna razina kiselinske baze u tijelu najvažnija za zdravlje trudnice i nerođenog djeteta u današnjem svijetu!

Samu prirodu trudnoće lako je razumjeti zašto je tijelo majke zakiseljeno. Kada žena postane trudna, gubi mnogo alkalnih minerala za fetus. Tako je stvorena žena, da tijekom trudnoće novi život u nastajanju prima prioritet u alkalnim mineralima. Fetus ostaje u placentama kroz 9 mjeseci. Tijekom tog vremena, fetus prima hranjive tvari kroz pupak za razvoj i rast. Kada se hrani hranjive tvari, stvaraju se kiseli otpad, ali ostaju u vodama posteljice. Majčinske krvne žile nisu povezane sa fetalnim krvnim žilama, pa majčinska krv ne može ukloniti ovaj otpad. Stoga dijete jača minerale iz krvi majke kroz pupčanu vrpcu kako bi uravnotežila kiselost pohranjenu u posteljicu prije rođenja. Važno je da fetalna tekućina ostaje alkalna i čista. To je kao beba zdravstveno osiguranje. Ako mamske rezerve nisu dovoljne, u njezinu tijelu postoji borba za očuvanje alkalnog okoliša amnionske tekućine. Ako se ti vitalni minerali ne mogu pronaći u opskrbi, život koji će nastati naći će sve što je potrebno drugdje u majčinom tijelu. I prije svega, kosti i zubi će patiti. Koliko često čujemo od žena da nakon trudnoće zubi postaju slabi ili pada i kosti su krhke. To je od gubitka kalcija.

Posebno je važno pravilna alkalna ravnoteža u ranoj fazi trudnoće, kada je mjesto položeno gdje će dijete biti u narednih 9 mjeseci. Tijelo majke postaje sasvim zakiseljeno, što je često uzrok jutarnje mučnine. Zato je pijenje alkalne vode odmah ublažava jutarnju mučninu.

Održavajući optimalnu alkalnu ravnotežu tijekom trudnoće, žena ublažava stres od jetre. To može spriječiti žuticu koja je tako česta kod novorođenčadi.

Čak i ozbiljnije komplikacije trudnoće, poput eklampsije, javljaju se zbog previše otpada u krvi i preopterećenja funkcije bubrega. Održavanje alkalne ravnoteže trudnica, prije svega, štiti rad bubrega, koji su odgovorni za održavanje alkalne ravnoteže u tijelu.

Tijekom trudnoće potrebno je konzumirati više od 2 litre vode dnevno. Piće kao što su čaj, kava, gazirana slatka voda i drugi napitci za dehidriranje mogu samo poticati dehidraciju. Visoke razine hidratacije mogu pomoći da se bolje apsorbiraju vitamini i minerali, pružajući više hranjivih tvari rastućem djetetu.

Više od 15 godina istraživanja u japanskim klinikama pokazalo je neke nevjerojatne prednosti koje su trudnice primile dok piju alkalnu vodu:

Značajno smanjenje toksikoze u trudnica, poboljšanje radne aktivnosti, smanjenje žutice novorođenčadi, povećanje dojenja, zadovoljavajući rast i razvoj novorođenčadi, brzi oporavak majčinog tijela u postpartum periodu.

Alkalna voda je neophodna za vrijeme trudnoće. Ne samo da uklanja toksine iz tijela, hidratizira tijelo na staničnoj razini i daje dugu alkalnu pH ravnotežu, pomažući bubrezi trudnice.

Trebate trudnoću s alkalnom vodom - sami odlučite. Na kraju, to je vaše tijelo, vaše zdravlje, vaš život, zdravlje vaše buduće generacije. Na vama je.

Njegu kože i kose

Alkalna voda i njezine funkcije

Naša koža i kosa trebaju posebnu njegu. Koža ima malo kiselog PH. Kada se kisela ionizirana voda nanosi na kožu, ona djeluje kao adstrigentno i stoga zateže kožu i pomaže uklanjanju bora.

Za razliku od ostalih astringenata, na koži ne ostaje kemijski otpad. Stalno isprati i isprati tijelo i kosu s kiselom vodom na 5.5 PH. Koža postaje mekana i nježna i postupno se normalizira. Nećete imati više problema s povećanom suhom ili masnom kožom.

Dobre rezultate možete dobiti i kad dodate 5-10 litara kisele vode u kupku.

Ulijte kiselu vodu u bočicu za prskanje i posipajte svoje tijelo nekoliko puta dnevno. Nemoj obrisati. Neka tijelo isušuje! Bit ćete zadivljeni izvrsnim rezultatom!

Jednom mjesečno, možete napraviti duboko ljuštenje s kiselom vodom s indikatorom od 2,5 PH. Tijekom tjedna prskajte lice ovom vrlo kiselom vodom nekoliko puta dnevno. Vaša koža će se obnoviti i pomladiti. Više ne morate posjetiti salone, gdje se koriste skupi lijekovi, osim vrlo često s štetnim kemijskim sastavom!

Za one čija je koža vrlo masna, s takozvanim crnim mrljama preporuča se napraviti masku s vrlo jakom alkalnom vodom s 11,5 PH. Mokri čista gaza u ovoj vodi i nanesite na masnu kožu sve dok se potpuno ne osuši (20-30 minuta). Ovo je osobito korisno kod tinejdžera s problematičnom kožom s aknama. Nakon pranja s kiselom vodom.

Vrlo kisela voda sa 2,5 PH može eliminirati mnoge bolesti kože. Izvrsni rezultati u liječenju ekcema, gljivica i bradavica. Ova voda također pomaže kod nedostataka i mjesta na koži.

Nema ograničenja frekvencije kisele ionizirane vode, češće, to će bolja reakcija biti. Preporučljivo je ne brisati, pustiti vodu suhom.

Osip, rane, abrazije, opekline itd. može se brzo izliječiti s tom vodom. Kisela voda također će pomoći ukloniti svrab od uboda komaraca i drugih insekata.

Naravno, ako pijete li dnevnu alkalnu vodu, sve se tjelesne stanice njeguju i koža će izgledati svježe i živo, samo užaren iznutra (zamislite zrelu jabuku punu sokova). Ako imate papiloma, nestat će za mjesec ili dva!

Mineralna voda tijekom trudnoće

Neke žene piju puno vode tijekom trudnoće i istodobno se oslanjaju na mineralnu vodu, tvrdeći da u njemu nema šećera i da ugasi žeđ dobro. To je istina, ali je mineralna voda mineralna voda sukoba. Zato, razumijmo vrste ovog pića i njegove prednosti za buduće majke.

Slatka soda - tabu!

Ponekad trudnice i dalje konzumiraju slatku pjenušavu vodu, koju su jako voljeli prije početka zanimljive situacije. Ovo je vrlo štetno! Šećer, plinovi, ogromna količina boja i okusa ne samo da neće imati koristi, nego također mogu izazvati veliku štetu tijelu. Trebali biste znati da su rezultati studija dokazani: upotreba velikih doza slatke pjenušave vode dublizira rizik od razvoja karcinoma gušterače. Ovo tijelo "ne voli" slatko, u kombinaciji s kemijskim sastavima slatkoće izuzetno negativno utječe na gušteraču. Stoga trudnice ne trebaju dati takav rizik.

Koja mineralna voda bira?

Mineralna voda smatra se najboljim napitkom za gubljenje žeđi. No, ne treba kupiti vodu koja se oglašava najviše, jer "korisna" voda, prema oglašivačima, može biti štetna. Razumjet ćemo razloge.

Danas postoje tri vrste mineralne vode. Prva - blagovaonica s mineralizacijom od 1 grama po litri. Druga - medicinsko-blagovaonica, čija je mineralizacija 1-8 grama po litri. Treći - terapeutski s mineralizacijom od više od 10 grama po litri. Od ove tri vrste, trudnica može konzumirati samo stolnu mineralnu vodu bez ograničenja. Takva voda neće naškoditi njenom tijelu.

Medicinsko-blagovaonicu i više terapeutske vode (i to, na primjer, "Essentuki" i "Borjomi") mogu se dodijeliti trudnici samo liječniku s odgovarajućim indikacijama. Uostalom, iscjeljujuća voda namijenjena je liječenju. Takva mineralna voda je lijek. Slažem se da nećete jesti pilule samo zato što želite jesti? Tako je i mineralna ljekovita voda. Od nerazumne uporabe takve vode pojavljuju se bolesti gastrointestinalnog trakta i bubrežnih patologija. Da biste to izbjegli, trudnica treba pažljivo ispitati naljepnicu prije kupnje mineralne vode.

Preporuča se korištenje mineralne vode u trudnoći s toksikozom u prvom tromjesečju. Pomaže u borbi s mučninom. U trećem tromjesečju, ugljični dioksid, naprotiv, može izazvati žgaravicu.

Znanstvenici su zabilježili zanimljive statistike: što je više mineralne vode koju žena konzumira prije nego što je to zatrudnjela, to će joj bolje zdravlje biti tijekom trudnoće. Također su uspostavili još jedan odnos: do 40% ranih dječjih bolesti povezano je s kvalitetom vode koju majka koristi za vrijeme dojenja djeteta.

Uobičajeni unos tekućine za zdravu trudnicu je 7-8 čaša dnevno. Svakog dana može koristiti stolnu mineralnu vodu. To ima malo soli, ali za razliku od vode iz slavine, takva voda je mnogo sigurnija, ne sadrži klor, metale i druge opasnosti.

Ne kupujte umjetno mineraliziranu vodu. Razlog tome je da beskrupulozni proizvođači pod svojim izgledom prodaju običnu pročišćenu vodu, dodajući joj sol. Okus je malo vjerojatno da ćete razlikovati lažne.

Danas je problem hipoksije fetusa, odnosno nedostatka kisika, akutan. Ako je trudna majka malo na svježem zraku, obogaćivanje kisika je također moguće kroz probavni sustav uz pomoć mineralne vode koja sadrži kisik. Zove se kisik. Ova voda povećava vitalnost, aktivira imunitet. Zbog toga su kavkaske žene uvijek rodile snažnu i zdravu djecu. Uostalom, oni stalno piju kisikovu vodu iz planinskih mineralnih izvora.

Stoga, za trudnice samo stolna mineralna voda i kisik su korisni. Ostale vrste mineralne vode treba propisati samo liječnik. Želimo da u takvim imenovanjima nije bilo potrebe.

Mineralna voda tijekom trudnoće: kako odabrati i koliko piti

Vjeruje se da mineralna voda može pozitivno utjecati na ljudsko tijelo. Kako utječe na tijelo žene koja očekuje dijete?

Opće informacije

Mineralna voda je različite vrste, a svaka od njih može imati različiti učinak na organizam buduće majke.

Prema sadržaju soli u njoj, voda može biti kurativna, kantina, kao i medicinsko-kantina.

Sastav ljekovite mineralne vode više od 10 grama soli. Terapijska voda se podijeli na alkalnu i kiselu (prema kationskom-anionskom sastavu), to će imati drugačiji utjecaj na izlučivanje želuca.

U medicinskoj vodi ima do 10 grama soli.

U tablici vode, sadržaj soli je najmanji, samo 1-5 grama, to je ova voda koja je potrebna za svakodnevnu upotrebu, jer nema utjecaja na izlučivanje želuca.

Mineralna voda tijekom trudnoće

Može li trudnice piti mineralna voda (mineralna voda)? Govoreći o prednostima i šteti, valja istaknuti da ne-karbonirana mineralna voda neće uzrokovati štetu tijelu trudne žene.

Naprotiv, obogaćuje se raznim korisnim mikroelementima koji su neophodni za puni razvoj djeteta.

Zbog česte uporabe mineralne vode, osobito gaziranih, trudnica može doživjeti abdominalnu distancu, au drugoj polovici trudnoće - abnormalnosti u radu želuca i napadima žgaravice.

Oznaka za korištenje mineralne vode može biti manjak kisika.

Ako trudnica ne hoda puno na otvorenom, dijete može biti obogaćeno kisikom kroz probavni sustav, koristeći mineralnu vodu koja sadrži kisik, koja se također naziva i kisik.

Osim toga, ova voda može aktivirati imunitet i povećati vitalnost.

Unatoč velikom broju hranjivih tvari u sastavu, mineralna voda ima kontraindikacije.

Dakle, ne možete koristiti mineralnu vodu uz pogoršanje gastritisa u kroničnom obliku ili peptički ulkus, koji je popraćen povraćanjem, mučninom i boli.

Ne možete ga piti proljevom i kroničnim pankreatitisom. Ljekovite mineralne vode su kontraindicirane u slučaju da postoji kolelitijaza, a veličina kamenja u promjeru prelazi 5 mm.

Zašto to želim? Pjenušava mineralna voda - program "Live je super!"

Načini korištenja

Preporuča se trudnica koristiti mineralnu vodu bez plina. Bolje je odbiti gazirana pića.

Sadrži štetni ugljični dioksid, kao i kemijski sintetizirane tvari koje mogu blokirati potpunu apsorpciju tvari važnih za život, poput kalcija.

Kakvu vodu za piće?

Kakvu mineralnu vodu piti trudno? Trudnica bi trebala pojesti 7-8 čaša tekućine dnevno.

Svakog dana može popiti stolnu vodu. Nema velike količine soli, međutim, za razliku od jednostavne vode iz slavine, ne sadrži klor i bilo koji metal.

Umjetna mineralizirana voda se ne preporuča kupiti. Činjenica je da se pod njegovim izgledom često prodaje jednostavna pročišćena voda uz dodatak soli. Okus lažne gotovo nikakve razlike.

Tijekom trudnoće ne smije se koristiti ljekovita ili ljekovita voda (npr. "Borjomi" ili "Essentuki"), osim ako je to propisao liječnik.

Takva voda je lijek. može se koristiti samo ako postoje odgovarajuće indikacije.

Tablica vode preporučuje se za uporabu u prvom tromjesečju s toksikozom. Pomaže trudnici da se riješi mučnine.

Mjere opreza

Kada pije vodu, važno je promatrati dnevnu dozu (7-8 čaša tekućine dnevno). Ne treba ga zlostavljati, jer može uzrokovati edem.

U trećem tromjesečju, mineralna voda može izazvati žgaravicu, stoga ga trebate piti oprezno.

Tijekom kupnje vode važno je obratiti pažnju na datum proizvodnje. mjesto njezina prolijevanja i namjene (blagovaonica, medicinska-blagovaonica ili medicinska).

Mineralna voda ima pozitivan učinak na organizam buduće majke i na razvoj djeteta. Važno je zapamtiti da je najbolje piti vodu bez plina.

Za stalno korištenje, morate kupiti stolnu vodu.

Mineralna voda tijekom trudnoće: što odabrati i koliko piti?

Pod mineralnim vodama razumiju podzemnu vodu (a ponekad i površinu), koje se razlikuju po tome što sadrže biološki aktivne tvari.

Ovisno o sastavu, takve vode mogu se koristiti u svrhu liječenja, a koriste se unutar ili su vanjski agensi.

Vjeruje se da mineralna voda može pozitivno utjecati na ljudsko tijelo. Kako utječe na tijelo žene koja očekuje dijete?

Opće informacije

Mineralna voda je različite vrste, a svaka od njih može imati različiti učinak na organizam buduće majke.

Sastav ljekovite mineralne vode više od 10 grama soli. Terapijska voda se podijeli na alkalnu i kiselu (prema kationskom-anionskom sastavu), to će imati drugačiji utjecaj na izlučivanje želuca.

U medicinskoj vodi ima do 10 grama soli.

U tablici vode, sadržaj soli je najmanji, samo 1-5 grama, to je ova voda koja je potrebna za svakodnevnu upotrebu, jer nema utjecaja na izlučivanje želuca.

Mineralna voda - program "Liječnici"

Mineralna voda tijekom trudnoće

Može li trudnice piti mineralna voda (mineralna voda)? Govoreći o prednostima i šteti, valja istaknuti da ne-karbonirana mineralna voda neće uzrokovati štetu tijelu trudne žene.

Naprotiv, obogaćuje se raznim korisnim mikroelementima koji su neophodni za puni razvoj djeteta.

Zbog česte uporabe mineralne vode, osobito gaziranih, trudnica može doživjeti abdominalnu distancu, au drugoj polovici trudnoće - abnormalnosti u radu želuca i napadima žgaravice.

Oznaka za korištenje mineralne vode može biti manjak kisika.

Ako trudnica ne hoda puno na otvorenom, dijete može biti obogaćeno kisikom kroz probavni sustav, koristeći mineralnu vodu koja sadrži kisik, koja se također naziva i kisik.

Unatoč velikom broju hranjivih tvari u sastavu, mineralna voda ima kontraindikacije.

Dakle, ne možete koristiti mineralnu vodu uz pogoršanje gastritisa u kroničnom obliku ili peptički ulkus, koji je popraćen povraćanjem, mučninom i boli.

Ne možete ga piti proljevom i kroničnim pankreatitisom. Ljekovite mineralne vode su kontraindicirane u slučaju da postoji kolelitijaza, a veličina kamenja u promjeru prelazi 5 mm.

Zašto to želim? Pjenušava mineralna voda - program "Live je super!"

Načini korištenja

Preporuča se trudnica koristiti mineralnu vodu bez plina. Bolje je odbiti gazirana pića.

Sadrži štetni ugljični dioksid, kao i kemijski sintetizirane tvari koje mogu blokirati punu apsorpciju važnih tvari za život, poput kalcija.

Kakvu vodu za piće?

Kakvu mineralnu vodu piti trudno? Trudnica bi trebala pojesti 7-8 čaša tekućine dnevno.

Svakog dana može popiti stolnu vodu. Nema velike količine soli, međutim, za razliku od jednostavne vode iz slavine, ne sadrži klor i bilo koji metal.

Umjetna mineralizirana voda se ne preporuča kupiti. Činjenica je da se pod njegovim izgledom često prodaje jednostavna pročišćena voda uz dodatak soli. Okus lažne gotovo nikakve razlike.

Takva voda je lijek, može se konzumirati samo ako postoje odgovarajuće indikacije.

Tablica vode preporučuje se za uporabu u prvom tromjesečju s toksikozom. Pomaže trudnici da se riješi mučnine.

Mjere opreza

Kada pije vodu, važno je promatrati dnevnu dozu (7-8 čaša tekućine dnevno). Ne treba ga zlostavljati, jer može uzrokovati edem.

U trećem tromjesečju, mineralna voda može izazvati žgaravicu, stoga ga trebate piti oprezno.

Tijekom akvizicije vode važno je obratiti pozornost na datum proizvodnje, mjesto punjenja i namjene (blagovaonica, medicinska blagovaonica ili medicinska).

Mineralna voda ima pozitivan učinak na organizam buduće majke i na razvoj djeteta. Važno je zapamtiti da je najbolje piti vodu bez plina.