Top 5 najpopularnijih stolica za kupanje bebe u kupaonici

Zasnivanje

Za gotovo svako dijete kupanje je prekrasna prilika za zabavu. To nameće ogromnu odgovornost za roditelje - neophodno je stalno pratiti bebu kako bi se spriječili neugodni incidenti. Doista, u velikoj kupaonici, dijete može skliznuti, progutati vodu ili biti povrijeđeno. Bilo je olakšati kupanje stvorili stolice za novorođenčad, namijenjen za upotrebu u velikim "odraslim" kupaonicama.

Trebam li?

Učvršćivanje na stolici će pričvrstiti bebu u udobnom i udobnom položaju i omogućiti vam da obavite postupak kupanja bez traumatičnih posljedica, a sve zajedno s ovim atributom, roditelj će moći osjetiti barem malo smireniji pad.

Vrlo često postavlja se pitanje: "Je li uopće kupaći kabinet?" Svaki roditelj ima drugačiji pristup kupanju djeteta, neki su navikli kupati ga u težini. No, stolice mogu učiniti ovaj postupak prikladnijim, olakšati ga i - najvažnije - zaštititi same mrvice.

karakteristike

Izbor ovog atributa za kupanje treba se odnositi odgovorno. Važno je da stolica bude što udobnija za bebu i za roditelja (jer ponekad postoje problemi s uzimanjem djeteta iz plastične visoke stolice). Također morate uzeti u obzir materijal iz kojeg je izrađen, i veličinu velike kupke u kojoj će biti potrebno postaviti. Dodatne funkcionalnosti u obliku usisavača, naslona za ruku, termometra, izgrađenog razvoja također su važne.

Dob i težina

Kao što je napomenuto ranije, stolica se može koristiti od trenutka kada dijete uči sjediti mirno, bez pomoći. Nadalje, traženje optimalne varijante nastavlja se na druge parametre - zapravo po dobi, težini i visini. Najčešće su označeni na ambalaži, tako da izbor neće biti težak. Glavna stvar je da se u stolici dijete treba udobno smjestiti - da će ga čvrsto držati, ali istodobno ostaviti slobodu za svoje pokrete, a ne stisnuti udove.

veličina

Pretpostavlja se da će stolica biti prikladna u kupaonici bilo koje veličine, ali samo ako su usisne čaše na kojima je pričvršćena biti smještene ispod, ispod podnožja stolice. Ako je model pričvršćen pomoću bočnih usisnih čašica, vrijedi konzultirati prodavatelja o veličini i odabiru najbolje opcije prikladne za veličinu velike kupke.

materijal

Većina tih proizvoda izrađena je od plastike, ali također može biti drugačija. Jeftini modeli vjerojatno će biti šuplji iznutra, što ukazuje na krajnju nesigurnost. Suprotno tome, skuplji modeli izrađeni su od izdržljive, jake plastike s čvrstim prijanjanjem.

Na temelju svega navedenog, bolje je uložiti u visokokvalitetnu visoku stolicu, ali kako bi se osigurala djetetova udobnost i sigurnost nego gledati jeftine one odjednom (i možda bez štete zdravlju djeteta). Između ostalog, treba obratiti pažnju na broj i veličinu, u načelu, bez ikakvog korištenja projekcija u stolici. Stručnjaci se pridržavaju istih.

sigurnosni

Budući da će dijete biti u vodi, važno je da ga zaštitite od mogućeg klizanja sa stolice. Da biste to učinili, u različitim modelima postoje posebni privici - usisivači, branici, trake, trake za noge, T-vrat za donje noge. Bolje je ako je u određenom modelu sve to odjednom. Također je vrijedno napomenuti da pojasevi ne bi trebali štipati noge djeteta, ali istodobno moraju biti dovoljno jaki da se dijete ne sklizne.

funkcionalna

Od dodatnih funkcija, koje često uključuju više ili manje skupo modele sjedećih naslona, ​​možemo razlikovati podesivi naslon sjedala, produživi / spušteni rukohvati za lopatice beba i sjedalo koje se može okretati. Često na glavni skup funkcija dodati bilo koji razvija i zabavne igračke, uz pomoć kojih možete pretvoriti kupanje beznadna beba u vrlo zanimljiv i uzbudljiv proces.

Ostali kriteriji

Boja i oblik sjedala također mogu igrati važnu ulogu. Djeca vole svijetle boje, ali mnogi znanstvenici potvrdili su da zeleno savršeno pomaže opuštanju i smirivanju živčanog sustava, a budući da je dijete najčešće okupano neposredno prije odlaska u krevet, trebali biste obratiti pozornost na shemu zelenih boja modela.

Obrazac se odabire na temelju sklonosti roditelja, visine i težine djeteta, a često se također mora podudarati s unutrašnjosti. Trenutno postoje mnogi modeli koji mogu zadovoljiti sve zahtjeve jednog pažljivog i odgovornog roditelja. Bez obzira na ideje dizajera kupaonice, udobnost i sigurnost djeteta dolaze prvi.

Raznolikost mjesta

Kao i svi ostali proizvodi, mjesta za kupanje imaju dosta vrsta koje se razlikuju po kvaliteti i cijeni. Ispod su glavne.

standard

Ovo sjedalo izgleda kao obična visoka stolica, jednostavna, sa strane i bez nepotrebnih pojedinosti. Priključen je velikoj kupki pomoću usisavača, koji su smješteni ispod podnožja visoke stolice ili na njegovim stranama (ponekad i tamo i tamo). Idealno za one koji cijene kvalitetu, pouzdanost i jednostavnost.

S rotacijom od 360 °

Općenito, dizajn ove stolice razlikuje se od prethodnog samo zato što se lako može zakrenuti za 360 stupnjeva, što će pružiti udobnost u kupanju. Roditelj će se brže brinuti, a dijete će biti zabavno - neka vrsta rotirajućeg vrtuljka. Međutim, za vrijeme takvih igara važno je da ne oštetite dijete i unaprijed provjerite postoje li svi dijelovi stolice čvrsto na mjestu. Nažalost, u ruskim dućanima ove vrste stolica vrlo je teško zadovoljiti i stoga će biti brže i isplativo naručiti je u online trgovini.

univerzalan

Universal je transformirajuća stolica koja ima podizne i noge za ugradnju na čvrstu, suhu površinu. Može se koristiti kao stolica za plivanje i kao stol za hranjenje djeteta. Usput, bolje je ne kombinirati prvo s drugom u isto vrijeme (za sigurnosne svrhe).

suspendiran

Od svih vrsta gore navedenih stolica za kupanje, suspendirana je najmanje sigurna, jer je pričvršćena na dno, ali na gornji dio (strana) kupke sa stezaljkom.

 • Nemirno dijete koje voli rotirati jako ga može preokrenuti i pasti u vodu, što će rezultirati barem velikim strahom.
 • Za ovu vrstu stolica morate uzeti punu kupku vode, a redovito je vrlo skupo.

Uvjeti korištenja

Nije dovoljno samo kupiti visoku stolicu za kupanje. Izuzetno je važno prije uporabe kako biste bili sigurni da je sve ispravno, sigurno ga pričvrstite u kadi. Svaki paket s stolicom trebao bi biti popraćen dostupnom i informativnom instrukcijom koja opisuje slijed djelovanja za pričvršćivanje i mjere predostrožnosti.

Montaža i montaža

Stolica s usisnim čašama pričvršćena je isključivo na ravnu površinu kako bi se izbjeglo klizanje i pad djeteta u vodu. A ako se stolica savija, može se jednostavno preklopiti u dva. Prije nego što počnete kupati bebu, morate se pobrinuti da nekoliko puta da je visoka stolica pričvršćena na površinu kupelji.

Tek nakon što se postupak pričvršćivanja vrši u kadi, uvuče se voda čija razina ne bi smjela biti veća od djetetova prsa. Sljedeće na visokoj stolici, polako i pažljivo, izbjegavajući klizanje, stavljaju bebu i pažljivo pričvršćuju trake za pričvršćivanje, ako ih ima, na noge.

Ako u skupu modela postoji ploča s elementima igre, ona je posljednji put instalirana. Nakon kupanja beba se pažljivo oslobađa iz remena i podiže se sa stolice. Zatim se voda isušuje, a uz pomoć posebnih jezika postavljenih na usisne čaše stolica se uklanja s baze kupelji. Pohrana visoka stolica preporučuje se u kupaonici pričvršćenom za pločicu.

Mjere opreza

Potrebno je pratiti trošenje uređaja, a osobito pričvršćivanje baze na kojoj se nalazi mali. Ne možete podići stolicu ako još ima dijete. Zbog težine i nedostatka jednake raspodjele težine, takav teret može skliznuti iz ruku roditelja, što se ne može pokazati bilo kakvim dobrim za njega ili dijete.

Važno je ne izlagati plastičnu stolicu na pregrijavanje jer se mogu odstraniti usisne čaše, pomoću kojih se pričvršćuje na površinu kupke, zbog čega se objekt više ne može koristiti iz sigurnosnih razloga. Bolje je držati sjedalo od baterija i sušila za ručnike. Također, nemojte pretjerano vruće kupke s velikim količinama iste vruće pare.

5 popularnih modela s fotografijama

Kao što znate, kvaliteta je ključ dugotrajne i uspješne upotrebe bilo kojeg kućanskog proizvoda. Stolice za bebe za kupanje - nije iznimka. Ispod su 5 najboljih najpouzdanijih i najpopularnijih modela koji su u velikoj potražnji na tržištu dječjih proizvoda.

Smoby

Ova slatka i udobna standardna stolica opremljena je svime što je neophodno za ugodan svakodnevni kupanje djece - usisavači za pričvršćivanje na bazu kupke i obrazovne igračke koje neće dopustiti djetetu da bude dosadno. Minimalna dob, od čega se može koristiti stolica koju navodi proizvođač, iznosi 6 mjeseci (i zapravo se može koristiti od trenutka kada dijete počinje s pouzdanošću sjediti i držati naslon sjedala).

Izrađen od čvrstog materijala. Može biti zelena ili ružičasta. Nagiban, gladak, glatki, s grubom prevlakom. Kupci pohvaljuju visoku stolicu za pouzdanost i izdržljivost, bez ostavljanja negativnih povratnih informacija. Cijena takve visoke stolice iznosi 2339 rubalja, što u potpunosti zadovoljava njegove kvalitete.

Sretna beba omiljena 34015

Stolica je izrađena od visoko kvalitetnog plastičnog materijala s funkcijom rotacije 360 ​​°, opremljenu usisnim čašama za pričvršćivanje na dno kupke. Također se koristi od 6 mjeseci i minimalno 15 kg. Ima glatku zelenu stranu (ako je potrebno, može se ukloniti) i grubo bijelog sjedala i sigurnu stranu za montiranje.

Okrugli oblik oblikovanog dječjeg ponavljajućeg oblika i relativno male veličine. Među mišljenjima roditelja samo pozitivno. Cijena je 1659 rubalja.

Baby Ok Flipper Evolution 799

Ovaj model je uistinu kraljevsko prijestolje. Opremljena je pločom s igračkama, usisnim čašama za montažu, termometrom za mjerenje temperature vode i prikladnom za upotrebu od dobi od 6 mjeseci i težinom od 13 kg. Ima anatomski oblik koji će pružiti prikladnu lokaciju u dječjoj stolici.

Pokriven je materijalom koji ne sklizne i stoga ne utječe na udobno držanje djeteta. Izrađena od jake i pouzdane plastike. Može biti plava, narančasta, bijela, zelena i plava. Lider je među svim kvalitetnim stolcima za kupanje za djecu. Trošak je 2140 rubalja.

Aprica 91593

To je multifunkcionalna, prilično velika plastična stolica s anatomijskim oblikom, nepokretnim premazom, usisnim čašama i pločom s igračkama. Prikladno za uporabu od 6 mjeseci. Njegova osobitost je mogućnost prilagodbe visine.

Prema proizvođaču, stolica je pogodna za kupanje djece od rođenja, ali je bolje čekati do trenutka kada dijete može sjediti samostalno. Dostupno u žutoj boji. Od pozitivnih kvaliteta - pouzdanost i sposobnost korištenja "za rast". Od negativne - cijena je vrlo visoka. Postoji takva stolica od 5899 rubalja.

Aneksa AngelCare kupka BR-01-BL-EU

Ovo je minijaturno duboko sjedalo s mekom podlogom od trajnog plastičnog materijala. Možete ga koristiti od 6 mjeseci. Opremljen usisnim čašama, odvod i udobne noge. Može biti plava i ružičasta. Pruža slobodu pokreta tijela djeteta, ali ga čvrsto popravlja. Kupci ostavljaju samo pozitivne povratne informacije o proizvodu. Cijena je 2690 rubalja.

Kupanje - važan dio u razvoju bebe i samo prekrasne uspomene djetinjstva za njega i za roditelje. Uz pomoć gore navedenih mjesta, ovaj proces može biti olakšan i raznolik, ali, što je najvažnije, siguran!

Stolica za kupanje

Kupanje za bebe nije samo obvezatan postupak, već i jedan od njihovih najdražih načina provođenja vremena, čak i ako su premali da to izgovorite tako glasno. U najranijim stadijima života, majka mora stalno biti prisutna u kupaonici dok dijete kupanje, jer čak i ako već zna sjediti sam, neće mirno sjediti u kupaonici. Može piti vodu ili skočiti i udariti, a da ne spominjem činjenicu da je čak 30 cm ozbiljna dubina za takvog djeteta.

Kako se ne bi cijelo vrijeme držali malim, izumljeni su posebni uređaji, na primjer posebna stolica za kupanje.

Posebne značajke

Sjedište za kupanje djeteta dizajnirano je da riješi glavni problem - da bebu osjeti slobodno dok boravi u kupaonici, ali nije imao previše slobode da uđe u nevolje.

Strukturno, ovaj objekt lagano podsjeća na visoku stolicu: također dopušta djetetu da sjedne udobno, pa čak i malo vrtjeti, ali ne dopušta mu da ispadne, sklizne ili dopire do ustima s istom vodom. Oblik proizvoda može biti vrlo različit, ali obično je također pričvršćen na zidove kupke na jedan ili drugi način, a ne samo stoji u njemu.

Iako mnogi modeli pružaju visok stupanj fiksacije djeteta koje sjedi, upute obično strogo zabranjuju roditeljima da napuste dijete same.

Dakle, kupanje na takvom stolcu ne negira nadzor nad roditeljima, već dopušta samo da oslobode ruke.

Ne biste smjeli misliti da kupnja takvog dječjeg namještaja rješava sve probleme, mnogi roditelji namjerno odbijaju kupiti takav pribor. Mnogi ne vide točku u takvoj kupnji zbog činjenice da, dok kupanje, još uvijek trebate pratiti dijete. Također je napomenuto da je prikladno odmrzavati i igrati s djetetom na takvoj visokoj stolici, ali ne samo da ne pojednostavljuje stvarni pranje, već i malo komplicira, jer bi se malo isprati s sjedala. Čini se da dijete ne pokazuje želju da izađe, onda se može pričvrstiti na rukohvate stolice i izvaditi ga za ispiranje će biti jako teško.

Kako bi djeca bila zanimljivija da sjednu na takvoj stolici, kreatori im često pružaju uklonjivu igraću ploču - isti mali stol kao i stolice za hranjenje. No, ovo, navodno vrlo korisna značajka, često je podložna oštroj kritici roditelja i dječjih psihologa.

Rečeno je da djeca koja imaju mirni karakter osjećaju najudobnije u takvim uvjetima i ne pokušavaju se kretati, a kupanje je u mnogočemu korisno upravo zato što je djetetu puno lakše razviti motornu aktivnost u uvjetima bez polu-bez težine.

Što se tiče pokretanja djece, njihova slična igraća ploča uopće ne bi bila od interesa, jer u kupaonici već postoje mnoge znatiželjne stvari, na primjer, isti dodir, a želim pustiti igračke da plivaju kroz kadu, a ne samo pored sebe.

Iako je roditeljima malo teže okupati takvu djecu, oni u potpunosti iskoristiti prednosti postupka, točnije, mogli su to učiniti ako nisu stolica koja ograničava njihovu slobodu. Prema tome, bebe s ovim likom obično otkrivaju nezadovoljstvo kupljenim priborom.

model

Dječja stolica za kupaonicu izdana je u vrlo širokom rasponu modela, od kojih svaki ima svoje prednosti. Bitan element za sve modele smatra se ortopedskim stolicom s prilično čvrstim, grubim, nepokretnim sjedalom. Često su takve strukture također opremljene sklonom leđom, jer dok plivanje ne treba oblikovati savršeno ispravno držanje. Umjesto toga, to je opuštanje, odmor, tako da je ovaj oblik proizvoda koji može biti optimalan.

Najčešće se stolice za kupanje izrađuju na usisavačima, koje vam omogućuju sigurno pričvršćivanje proizvoda u kadu napunjenu vodom.

Ovaj je trenutak vrlo važan, jer visoka stolica mora biti stacionarni namještaj, a ne analogni brod, jer takav proizvod obično nema pravilno postavljenu gravitacijsku težinu kako bi ostala na vodi u ispravnom položaju.

Svaka stolica za kupanje pruža sveobuhvatnu ogradu za dijete, ne dopuštajući mu da napusti sjedalo. Ipak, neki modeli imaju prednju ploču s mogućnošću uklonjivosti, pa je vrlo važno da se dijete ne može odnijeti čak slučajno jer bi u tom slučaju bio nezaštićeni ispred. Obično, ove stolice također razlikuju svijetle boje.

Ako govorimo o najčešćim vrstama modela, vrijedi istaknuti sljedeće četiri stavke:

 • Standard - izgleda kao običan sjedište, ne razlikuje se od njega. Izuzetno jednostavna, čime se osigurava maksimalna sigurnost za dijete. Oni su pričvršćeni na kadu pomoću usisnih čaša, koji se mogu nalaziti na dnu, strani, ili čak i tamo i tamo.
 • Rotirajući - montirani su na isti princip, ali sama sjedala može vrtjeti u bilo kojem smjeru. To je učinjeno, naravno, ne za igru, ali kako bi majka mogla prikladno preokrenuti dijete na sebe od strane svake strane - lakše je oprati. Međutim, takva sličnost s veseljem može također ugoditi bebu.
 • Univerzalni - osim usisnih čašica, također su opremljeni nogama koje su idealno uklonjive. Takva stolica može se uspješno koristiti i za kupanje i za hranjenje.
 • Suspendirani - nisu pričvršćeni na dno kupke, već na zidove, oni zapravo vise u vodi na štipaljkama. Takva se varijanta može sigurno smatrati najmanje sigurnom, jer previše mobilni tot, ili čak samo dijete koje već može izdržati, može lako preokrenuti sjedalo. Budući da takvo sjedalo nije vezano za dno, obično je prilično visoka, tako da je prikladnije za majku, ali zbog toga morate dobiti više vode. Ako dijete uspije pokucati stolicu, s njim će ići pod vodu i neće moći sama ustati. Barem je snažno zastrašivanje zajamčeno.

Rješenja u boji

Izbor boja zapravo nije veoma važan, ali još uvijek postoje neki uzorci u njemu. Posebno, budući da je dijete nedirnuto i nalazi se u vodi, vrijedno je obratiti posebnu pozornost na proizvode toplih nijansi koje će psihološki "zagrijati" dijete.

Mnogi roditelji su odbijeni starim stereotipom, prema kojem dječaci trebaju sve plave, a djevojke će, respektivnije, cijeniti ružičastu stolicu. U stvari, to više nije moderno, a neki psiholozi apsolutno ozbiljno vjeruju da je čak i štetno za dijete.

Možda se neće ništa strašno dogoditi ako roditelji daju prednost tim bojama, međutim, ne smijemo učiniti sve da bi dobili pribor strogo takve boje.

Zapravo, jedini vrlo važan faktor koji može igrati ulogu u odabiru boje proizvoda je bebin temperament. Stručnjaci kažu da svijetli, privlačni tonovi mogu malo razveseliti mirno dijete, iako roditelji trebaju zapamtiti da prekomjerna aktivnost u kadi nije uvijek plus. Mnogo zanimljivije za roditelje može biti inverzni uzorak, jer uz pomoć podudaranja boja možete pokušati ublažiti previše aktivnu djecu, zbog toga morate pronaći mirnu hladovinu.

Koga odabrati?

Iako nam izgled dizajna, odrasli, izuzetno jednostavni, svaka od njegovih sorti maksimalno je prilagođena potrebama određene bebe, dok će za druge izgledati posve neugodno. Iz tog razloga, odabir određenog modela, treba obratiti pozornost na brojne kriterije, uključujući:

 • Parametri djeteta. U idealnom slučaju, sjedalo ne smije biti tjeskobno, a ne previše slobodno, jer prvi donosi nelagodu, a drugi ne učvršćuje dijete u stabilnom položaju. U pravilu, proizvođači naznačuju za koju dob i težinu njihov proizvod odgovara. Apsolutno je nemoguće zanemariti gornji prag - roditelji bi trebali biti sigurni da će sjedalo podržati dijete, pogotovo ako mu se ne obilježava mirno ponašanje tijekom kupanja.
 • Parametri za kupanje. Budući da je glavna značajka stolica za kupanje pouzdanost fiksacije, oni rijetko zadovoljavaju nikakve podesive parametre. To znači da su usisne čaše i drugi zatvarači već dizajnirani za određeni prostor. Ako su svi nosači smješteni ispod i usmjereni prema dolje, dopušteno je da visoka stolica bude manja od kupke, ali ako nisu svi usisnici na ravnoj površini, onda je bolje odabrati drugi model.
 • Pouzdanost materijala. Mentalno procijenite koliko dugo izgleda proizvod. U pravilu, stolice za kupanje izrađene su od plastike, ali ovaj materijal može služiti kao model pouzdanosti i biti savršen pacifier. Sjedalo mora biti dovoljno debelo i jaka, stručnjaci također ukazuju da nije poželjno da na strukturu imaju bilo koja dodatna izbočina. Možeš se ozlijediti zbog njih, uz pomoć njih možeš slomiti stolicu što je prije moguće.
 • Sigurnosne mjere. Provjerite kako dijete nije zaštićeno od klizanja iz sjedala. Optimalno rješenje smatra se tračnicom u obliku slova T, kada je djetetu ograničeno ne samo bočnim stolom ispred, već i vertikalnom preprekom koja se nalazi između nogu. Posebni pojasevi za noge također mogu poslužiti kao vrijedna alternativa, ali samo pod uvjetom da su udobno prilagođeni, što vam omogućuje brzo stezanje veličine, a sam dijete se neće moći osloboditi od njih.
 • Dodatne značajke. Najjednostavniji i najjeftiniji modeli pružaju samo jedan zadatak - osigurati dijete tijekom kupanja. Ako želite, i dostupnost novca, ima smisla obratiti pažnju na složenije mogućnosti, na primjer, s podesivim leđima, što će proceduru učiniti što prikladnijim za dijete.

Čak i takva sitnica kao otvaranje rukohvata može biti vrlo pogodna za mamu, jer vam to omogućuje brzo i lako doći do djeteta. Isto se može reći io mogućnosti kružne rotacije sjedala. Ako je prednji rub također opremljen malim stolom, potonji se često dodatno opskrbljuje raznim igračkama za obrazovanje, što dijete omogućuje da provode vrijeme ne samo ugodnim nego i korisnim.

Kako kupiti bebu s stolicom u kupaonici?

Iako korištenje stolca za kupanje izgleda izuzetno jednostavno, proizvođači obično prate svoje proizvode s detaljnim uputama, očito, neki roditelji još uvijek mogu proizvesti neugodne pogreške. Pokušajmo kratko proći kroz osnovna pravila operacije:

 • Vrlo važna točka je korespondencija dobi i težine bebe s onom koju je odredio proizvođač. Općenito, stolicu za kupanje ne preporučuje se djeci u dobi od manje od šest mjeseci, jer je namijenjena djeci koja već znaju sjediti i držati naslon sjedala. Paket bi također trebao reći što je maksimalna težina djeteta: teža beba će jednostavno razbiti uređaj i otići pod vodu, ali ponekad je ta mogućnost također moguća u situaciji u kojoj dijete još uvijek odgovara težini, ali ponaša se prekomjerno aktivno.

Kako odabrati mjesto za kupanje za kupanje beba

Dijete u kući donosi puno pozitivnih osjećaja, ali zajedno s njegovim rođenjem pojavljuje se "tisuća i jedna" briga. Postupak kupanja djeteta može izazvati radost ili tjeskobu od neočekivanih i novih senzacija. Nisu svi djeca vole plivati, neki jednostavno ne vole, dok drugi osjećaju strah od elementa vode. Kuka ili krivotvoritelj, roditelji pokušavaju mamiti djecu u kupku, čineći higijenu udobnom i sigurnom. Koristan dodatak je beba sjedalo za kupaonicu, s kojim dijete osjeća radost i doživljava pozitivne emocije od kupanja.

Može izgledati kao stolica na usisavačima koja ne klize po dnu, ili kao platforma s fiksiranjem na stranama. U takvom uređaju dijete će se moći osjećati prilično slobodno. Istodobno, budući da ima pouzdanu podršku sa svih strana, prestat će se bojati zaroniti u vodu. Modeli s zabavnim modulima ili rotirajući element pretvorit će nepoželjne postupke u zabavnu zabavu.

Koliko je star da počnem koristiti

Od prvog dana beba života, razni uređaji se koriste za kupanje kako bi se osigurala sigurnost. Svjetlosne plastične tobogane za bebe imaju anatomski oblik. Dijete je pod ručkama poduprlo, a između nogu postoji dodatno zaustavljanje kako bi se spriječilo da dođe u vodu.

Klizni stalak također je namijenjen djeci mlađoj od jedne godine, a metalni je okvir na kojem se proteže tkanina. Međutim, nema dodatnih zaustavljanja, a postoji opasnost da će se dijete skliznuti u vodu. Zamijenite anatomsku formu madraca kliznog madraca, viseću mrežu u obliku rešetke pričvršćene za rub kupaonice ili ovratnikom na napuhavanje.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, kada dijete odrasta i počne sjesti, možete koristiti dizajn u obliku stolica. Kada kupujete model koji vam se sviđa, svakako navedite: za koju dob, težinu izračunava. Samo pravilno odabrano sjedalo može osigurati stabilnost i udobnost kao što je navedeno u karakteristikama. Roditelji moraju zapamtiti da odgovornost za sigurnost djeteta leži u potpunosti s njima. Stoga, bez obzira na dob novorođenog, mora ostati pod punom kontrolom odrasle osobe.

Postoji li potreba za kupnjom

Bilo koja majka barem jednom okupirala svoje dijete uz pomoć takvog uređaja će cijeniti sve njegove prednosti. Dok je beba čvrsto fiksirana, imate priliku otvoriti ili zatvoriti slavinu, sapuniti pranje ili uzeti šampon. Ne trebate pomoć vani.

Za "rastreseni manevar", proizvođači koriste elemente igara u dizajnu, što omogućuje malom kupku da se opusti i mentalno se pripremi za postupak. Ali ako vaš učenik ima melankolični temperament i nije baš mobilan, sjedalo će potisnuti njegovu želju za igranjem i veseljem u vodi. Tada beba treba pomoć, pokazuju neke zanimljive vježbe. Ponudite mu da igra s igračkama u kupaonici, jer je poznato da aktivni fizički pokreti u vodi imaju snažan razvojni učinak.

Kako započeti s izborom mjesta za kupanje

Prije nego što odete u trgovinu za takav specifični uređaj, trebali biste poduzeti određena mjerenja i odrediti potrebne funkcije. Prvo, izmjerite širinu dna kupaonice. Noge na sjedalima za kupanje opremljene su usisnim čašama koje čvrsto fiksiraju strukturu pod vodom. Ako je beba starija od 6 mjeseci, valja odabrati poseban anatomski klizač s tvrdokornim trakom za noge, tako da se dijete ne klize.

Važno je zapamtiti da su sjedala namijenjena različitim dobima, a stjecanje "za rast" neće biti primjereno: prevelika struktura neće pružiti odgovarajuću sigurnost i udobnost za dijete, a ako je dijete raslo, nećete biti u tome neugodno.

Odabir kvalitetnog i pouzdanog modela

Prije svega, obratite pozornost na materijal iz kojeg je izvedena konstrukcija. Jeftini kineski proizvodi najčešće su izrađeni od plastičnih materijala niske kvalitete. Ne samo da su razbijanje opasne, već i oslobađanje toksičnih spojeva u vrućoj vodi. Bilo bi točno ako zatražite od prodavatelja potvrde o sukladnosti za mjesto za kupanje kako biste osigurali kvalitetu i sigurnost materijala. Dobra akvizicija bit će opcija s preporukama međunarodnih udruga.

Odabirom određene izmjene obratite pažnju na prisutnost T-oblika poprečne trake ili uređaja za držanje nogu.

Ako odlučite kupiti model određene marke i želite početi čitati recenzije na raznim forumima za majke, izbjegavajte službene web stranice proizvođača, gdje su komentari najčešće kupljeni ili nisu istiniti. Kad vizualno pregledate sjedalo za bebe, ne smijete otkrivati ​​oštre dijelove, kuke ili druge nedostatke na površinama. Kada pokušate saviti elemente kvalitete proizvoda, plastika neće propasti, neće promijeniti oblik.

Materijal za dječja sjedala

Odabir modela, pitajte svoju opremu. U skupljim proizvodima u setu bit će posebne ručke, stube i gumeni podmetač. Dakle, sve što nedostaje morat će se kupiti zasebno, što vjerojatno neće spasiti proračun. Također, cijena može varirati ovisno o materijalu. Vrijedno je razmotriti najpopularnije moguće:

 1. Sjedala za kupanje za djecu iz klasičnog materijala - drva. Glavni dio strukture je napravljen od njega - mjesto za slijetanje. Preostali elementi izrađeni su od metala i plastike. Ova opcija pripada srednjoj cjenovnoj kategoriji, pouzdana i praktična;
 2. Plastično sjedalo. Ovi modeli namijenjeni su maloj djeci do 3 godine, jer su namijenjeni maloj težini. Proizvodi od teških plastičnih materijala za starije dječake koštaju se red veličine više, tako da će biti isplativije kupiti sjedalo od drvenih dijelova.

Koji su modeli

Zahtijevajte posebnu pozornost sjedalu s mogućnošću rotacije oko osi za 360 stupnjeva. Ovaj dizajn omogućit će roditeljima da učinkovito isprati dijete sa svih strana, a dijete će u međuvremenu moći uživati ​​u tom procesu. Uređaj je fiksiran na bilo kojem mjestu prikladnom za vas, kako bi se više pozornosti, na primjer, na leđa ili lice.

Kupalište s dodatnom igralištem bit će jedno od omiljenih mjesta za bebu, a kupanje će se pretvoriti u uzbudljivu zabavu. Patke, žabe i čamci će odvratiti dijete od neugodnih osjeta, eliminirajući osjećaj anksioznosti.

Važno za roditelje koji mudro žele potrošiti svoj proračun bit će sjedalo za bebe za kupaonicu koja se, ako je potrebno, lako pretvara u visoku stolicu. Model u setu ima zamjenjive noge koje omogućavaju brzo mijenjanje proizvoda.

Suspendirana sjedala su fiksirana na bočnim stranama kupaonice i opremljena su visokim naslonjačem. Provjerite da sjedalo nije sklisko, ima gumiranu površinu. No, za djecu koja su hiperaktivna, ova opcija nije prikladna, jer ne može pružiti odgovarajuću sigurnost. Ako dijete snažno gura noge od dna kupaonice ili pokušava ustati, sjedalo može skočiti sa strane.

Glavne prednosti

Određivanje potrebe za kupnjom takvog uređaja, svaki roditelj analizira koje će koristi biti od koristi i da li će biti korisno za svoje voljeno dijete. Stoga vrijedi jasan i sažet opis glavnih pozitivnih aspekata korištenja kupaonskog sjedala:

 • Maloljetnici koji se boje vode, pod stresom kod svakog kupanja, moći će se osjećati ugodno i sigurno tijekom nepotpunog uranjanja;
 • Kada dijete sjedi u sličnom dizajnu, roditelji imaju priliku da ga peru bez brige o sigurnosti kupačića;
 • Uređaji imaju elemente koji se mogu ukloniti, lako se presavijeni, prikladni za pohranu ili uzeti s vama na putu;
 • Transformiranje sjedala pomaže značajno uštedjeti sredstva, eliminirajući potrebu za kupnjom visoka stolica za hranjenje.

Nedostaci nekih modela

Negativne osobine, kao takve, te uređaji to ne čine. Teškoće mogu uzrokovati individualne dizajne i opremu:

 • Kada je beba previše ograničena u pokretu, može ga smetati, što neće donijeti užitak od kupanja;
 • U nedostatku klizanja sjedala, mora se kupiti odvojeno;
 • Ako proizvod ima tkanine i pokrivače pjene i podloge, nakon sljedećeg kupanja morat ćete temeljito isprati, stisnuti i sušiti.

Kako se ne bi zamijenili izborom

Kupnja beba sjedala za kupanje, ne žurite spremiti i odabrati najveću moguću proračunsku opciju. Proizvodi od otrovnih materijala su potencijalna opasnost za zdravlje djeteta, jeftina plastika je krhka i trajat će manje od propisanog razdoblja.

Možete ostaviti "naslijeđe" buduće djece kvalitetnoj konstrukciji od pouzdanog proizvođača pouzdanih proizvoda ili prodati profitabilno na forumima za mumije, djelomično pokrivajući troškove. Uvijek biste trebali biti zainteresirani za dostupnost dozvola i pročitati nezavisne recenzije o proizvođaču. Zapamtite, vaše dijete zaslužuje najbolje, tako da ne biste trebali riskirati njegovo zdravlje i sigurnost.

Stolice za kupanje djeteta u kupaonici: vrste i nijanse izbora

Dnevni tretmani vode za bebe do jedne godine starosti važan su dio života. Mame i tate pokušavaju učiniti ovaj proces ne samo korisnim i zabavnim za dijete nego i sigurno. Stoga mnogi moderni roditelji razmišljaju o kupnji posebne stolice, koja je namijenjena isključivo kupanju u kupaonici. Prije nego što odaberete, morate znati sve o njegovim značajkama i materijalima od kojih je napravljena. Također je vrijedno razmotriti mišljenja onih roditelja koji već aktivno koriste ovu stavku za kupanje svojih malenih.

Posebne značajke

Prije nego što odaberete stolicu za kupanje, trebate uzeti u obzir ne samo njegove prednosti i nedostatke, već i ono doba za koje je namijenjen. Mladi roditelji bi trebali znati da je nemoguće koristiti takvu stavku dok dijete još nije naučilo sjediti.

U pravilu, djeca od šest mjeseci počnu sjediti s povjerenjem, a tek tada se mogu okupati dok sjedaju. Prije toga, bebe su okupane u posebnim pladnjema s mrežama u obliku viseća mreža ili s drugim praktičnim uređajima, zbog čega je dijete na površini.

Što se tiče stolice, koja će se raspravljati kasnije, ovo je vrlo prikladno i nezamjenjivo. Posebnost ove stavke za kupaonicu je da jamči sigurnost djeteta i ne dopušta mu da padne u vodu.

Nešto slično stolici za hranjenje, razlikuje se samo u svojim smanjenim dimenzijama, tako da se savršeno uklapa u bebu.

Danas u dječjim trgovinama možete pronaći široku paletu takvih predmeta za kupanje i kupanje u kadi. Da biste odabrali udobnu i najvažnije sigurnu stolicu za dijete, trebate uzeti u obzir svaku od mogućnosti što je moguće bliže.

Možda je najčešći tip najčešća stolica, koja je opremljena posebnim čepom. To je, izgleda kao stolica za hranjenje, jer ima ploču ispred nje, zbog čega dijete neće pasti. Ovaj model se uklapa u kupaonicu. U pravilu, takvi modeli dizajnirani za mlađu djecu, nalaze se na usisnim čašama, što im omogućuje da se stalno zadrže unutar kupke.

Takvi modeli često se proizvode s igračkama koje se po želji lako uklanjaju s ploče. Oni pomažu odvratiti bebu, uzeti ga nešto za vrijeme kupanja. Postoje i opcije s odvojivim odbojnikom, koji će kasnije odgovarati odraslim bebama.

Postoje opcije za stolice, čije se sjedište može okretati. Naravno, to je pogodno za roditelje, jer tijekom kupanja ne morate presaditi dijete niti preurediti stolicu unutar kupaonice.

Dječja stolica može biti suspendirana. To je lakša konstrukcija koja se prikladno pričvršćuje na strane kupelji. U pravilu, takvi modeli imaju vrlo visoku leđa, što je prikladno za pranje djeteta. Jedna od prednosti ovakvog modela je da možete samostalno prilagoditi svoju visinu, što je vrlo praktično i praktično.

Još jedna popularna mogućnost je svestrana stolica. Činjenica je da se ne može koristiti samo za kupanje, već i za hranjenje. Visoka stolica također je opremljena usisnim čašama, koje se lako zamjenjuju stabilnim nogama. Leđa je regulirana u takvim modelima, a tijekom hranjenja može se lagano naginjati.

materijali

Izbor materijala iz kojih su izrađene takve stvari nije tako velik. Danas je najpopularniji plastični materijal koji ima svoje prednosti. Lagana je, izdržljiva i ne zahtijeva posebnu njegu. Najbolje je odabrati model plastike visoke čvrstoće, kao što će beba rasti, težina će se povećati, a ne svaka plastična stolica će izdržati veliko opterećenje.

Tu su i proizvodi od drva u kombinaciji s plastikom i metalom. Njihov glavni dio, odnosno sjedalo, izrađen je od drveta, a pričvršćivači i drugi dijelovi izrađeni su od gore navedenih materijala. Takvi modeli dobro izdržavaju težinu mrvica i sigurni su za okoliš.

veličina

Veličine proizvoda se najčešće razlikuju. Preporuča se odabrati model koji će odgovarati bebi u ovom trenutku. Obavezno razmotrite dob i težinu djeteta. Mnogi roditelji kupuju veliku stolicu, tvrdeći da će beba rasti, a ovaj model će trajati nekoliko godina. Smatrajte da stolice nisu zbog dobi mogu biti opasne za dijete, jer beba će sjediti previše labav i postoji velika vjerojatnost da će se moći skliznuti u vodu. Također, nemojte mučiti dijete u dizajnu, koja mu se već pokazala malom.

Odabir pouzdane i kvalitetne modele za svoje dijete, pogotovo ako nije ni godinu dana, obratite pažnju na prisutnost posebnog dijela za "gripanje" nogu. Osim toga, budite sigurni da su crossbar, koji će biti smješten između djeteta, ne dopuštajući mu da sklizne.

Preporučujemo da obratite pozornost na modele s dijelovima koji se mogu ukloniti i sklopiti, zahvaljujući kojima možete promijeniti veličinu. Glavna stvar je da je proizvod napravljen s visokom kvalitetom, osobito pričvršćivačima.

Sjedalo za kupanje za bebe. Kada ste počeli koristiti?

Imamo 5 mjeseci, mislim da ćemo nekako dosegnuti 6 mjeseci u krugu. Ali njezina kupka postala je malo! Podiže, skokne iz ovog kruga, već je nekoliko puta zaronio s krugom. Samo malo i pogodio zid. Želi podići ruke, prskanje, krug sputava. Pokušao sam kliziti. Alice smeta ovom slajdu. To se vrti u njemu je nestvarno, pokušavajući izaći s brda, želučane izbočine, ništa se ne događa, bijesno. Kupanje se ne pretvara u užitak, već u mučenje za dijete. Općenito smo odlučili vratiti se u krug.

Stoga mislim da stolica u kojoj dobi možete koristiti? kada dijete sjedi sama po sebi? tako da ona neće uskoro sjesti. Možda ima još pridendala za djecu za kupanje?

Sjedalo za kupanje

Neke kategorije građana ponekad zahtijevaju posebnu skrb i odnose. To vrijedi čak i za uobičajene postupke higijene. Dakle, mala djeca, osobe s invaliditetom i starije osobe često trebaju mjesto za kupanje tako da ih se lako može prati. U ovom ćemo članku predstaviti informacije o sjedalima za kupanje, koje pojedincima olakšavaju život.

Opseg primjene

Ova stavka omogućuje vam uvelike olakšati usvajanje vodnih postupaka za određene kategorije ljudi. Čak i za one bez fizičkih ograničenja, sjedalo za kupanje ponekad može pomoći. Na primjer, udobno sjednite na nju, lebdite noge tijekom hladnoće. Time se eliminira potreba za izlivom vode u bazenima i nosi ih kroz stan.

No, u ovom članku ćemo se usredotočiti na dječja sjedala za kupku, što može biti ne samo zgodan uređaj, već i igračka. Moderno tržište nudi različite mogućnosti sjedenja u kadi za djecu, koje su odvojene izgledom, načinom montiranja, dodatnim funkcijama.

Raspon proizvoda

Svi različiti uređaji koji imaju zajednički naziv za sjedalice za kupanje razlikuju se, kao što je ranije spomenuto onima koje koriste osobe s invaliditetom i namijenjene djeci.

Sjedala za odrasle osobe s invaliditetom imaju najjednostavniji dizajn. Budite sigurni da je ovo sjedalo opremljeno rukohvatima kroz koje se može popeti u kadu i sjediti je puno lakše. Takva mjesta, u pravilu, sigurno su pričvršćena u kadi, što omogućuje ne brinuti o činjenici da osoba može pasti iz njega.

Dječja kupeljska mjesta su zasebna kategorija proizvoda, koja je podijeljena u nekoliko podvrsta, o kojima ćemo raspravljati kasnije.

Kao materijali za izradu sjedala za kupanje najčešće se koriste plastika i drvo. Ali modeli dizajnirani za starije ljude izrađeni su od cjevastog metala, koji vam omogućuje da dobijete najpouzdaniju sjedalicu.

Dizajn dječjeg sjedala

Obično roditelji vole malu kupku za dijete. Ako je prikladno za novorođenče, malo je vjerojatno za starije dijete koje želi prskati u dovoljnoj količini vode. Najbolje je kupiti sjedalo ili zasebni klizač za kupanje djeteta, koji se može lako ugraditi u kupku za odrasle.

Uobičajeno sjedalo za kupanje dječjeg tipa može se napraviti u nekoliko opcija:

 1. Standardna konfiguracija. Ništa komplicirano u ovom dizajnu. Zapravo, to je pojas s ograničenjem u području prepona, u kojemu možete staviti dijete. Takvo sjedalo čvrsto je pričvršćeno na površinu kupke pomoću usisnih čašica. Kako bi procesu kupanja bio veći komfor i dječji interes, pojas takvog sjedala ukrašen je raznovrsnim dječjim slikama i detaljima koji se mogu uvijati ili pritisnuti.
 2. Vrsta rotiranja sjedala. Ovaj proizvod će najviše voljeti majka, jer se u procesu kupanja dijete može rotirati 360 stupnjeva kako bi se čisto tijelo sa svih strana što točnije moguće. Kako bi se uklonila spontana rotacija, sjedalo se lako može učvrstiti u jednom, unaprijed odabranom položaju. U većini slučajeva, kako bi se sjedalo ponovno stavilo na kadu, koriste se usisavači.
 3. Univerzalni model, koji je opremljen ne samo s usisnim čašama već i nogama, koji daju podršku dnu kupke. Nakon kupanja takvo sjedalo je jednostavno ponovno instalirati i koristiti za jednostavno brisanje djeteta.

 • Suspendirano sjedalo. Ova opcija je instalirana na stranicama kupke, opremljena je visokim leđima i može se rotirati za 180 stupnjeva. Glavni nedostatak ovog položaja djeteta je nedostatak montažnih sjedala. Prekomjerno aktivno dijete može gurnuti s dna kupke s nogama, što će biti posljedica nestajanja sjedala sa strane.
 • Klizalište za kupanje

  Zasebna kategorija potpornih proizvoda za kupanje djeteta je roller coaster. Oni su bolja opcija nego samo sjedalo i dopuštaju bebi, čak i dok plivaju, da istraže okolni prostor. Za kupanje su 4 vrste klizača:

  • Anatomski dizajn oblika. U pravilu, ti slajdovi su izrađeni od plastike, imaju anatomski oblik i vrlo su udobni za kupanje. Zbog prisutnosti zaustavljanja između nogu i pazuha, dijete neće skočiti. Takve slajdove postavljaju se na površinu kupelji uz pomoć jakih usisnih čašica.
  • Hill-okvir je izrađen od metala, koji je prekriven krpom. Budući da ovaj uređaj nije ni na koji način pričvršćen u kadi, može biti opasno kada se kupanje za dijete.
  • Hill u obliku viseća mreža za vrlo malu djecu. To je mrežasta krpa, napeta na dnu kupke i pričvršćena posebnim kuka.
  • Podupirajte madrac, koji je alternativa sjedištu ili klizanju. Zbog anatomskog oblika djeteta ne prelazi u vodu i lagano se podupire. Ovaj proizvod ima granice težine. Dakle, prikladan je za djecu od 3 do 8 kg.

  Raznolikost modela pratećih uređaja za udobno kupanje djece omogućuje odabir proizvoda koji je udoban za korištenje i siguran za bebu. Sjedala i slajdovi za kupaonicu postupno zamjenjuju sve uobičajene malene kupke za djecu zbog svoje visoke funkcionalnosti. Osim toga, možemo zamijetiti kompaktnost tih modela, a to je važan čimbenik prilikom odabira, osobito ako apartman ima malu kupaonicu.

  Potreba za sjedalima za bebe u kadi

  Zbog prisustva stolice u kadi, majka može biti mirna za sigurnost djeteta. Uklonjena je mogućnost zastrašivanja djeteta ili gutanja s vodom. Sjedalo pomaže da ne držite dijete, što je vrlo pogodno jer možete prati i igrati s dvije ruke. Prisutnost dodatnih igračaka na ploči sjedala je način da trajno zauzmu dijete. Posebno vrijedi ako dijete ne voli plivati.

  No, unatoč svim pozitivnim aspektima, moguće je istaknuti nedostatke korištenja dječjeg sjedala u kadi. Dakle, aktivno dijete ne želi samo sjesti, pa čak i igračka ploča neće mu pomoći da se smiri. On će biti hirovit i zahtijevati da mama pruži priliku da nauči novi teritorij. Ali mirno dijete, naprotiv, sjedit će bez problema. No, prisutnost stolice može smanjiti njegovu želju da nauči nešto novo, a to je tako važno za mlađe dijete.

  Zato se upotreba sjedala za kupanje bebe nije uvijek poželjno. Ovdje se trebate usredotočiti na interese djeteta i na mogućnost njegovog razvoja, a ne samo na udobnost majke tijekom procesa.

  Kriteriji za odabir

  Kada kupujete sjedalo u kadi, vrijedi biti vrlo oprezan da biste dobili točno model koji će odgovarati djetetu prema dobi i organizirati mamu prema drugim karakteristikama. Dakle, za najmanja, najbolje je kupiti proizvode s potpornim ortopedskim naslonom vertikalnog tipa. Ponekad majke vole stolice koje se mogu koristiti za bilo koju dob od djeteta, do pet godina. Dakle, za pravilan izbor sjedala za kupanje važno je razmotriti brojne čimbenike:

  • Dob i težina djeteta. Svaki model prezentiran na tržištu ima određena ograničenja, pa je to vrlo važan čimbenik. Dakle, u slučaju stjecanja stolice "outgrowth", možda neće dovoljno popraviti dijete koje je ispunjeno opasnim posljedicama. Preblizu stolica otežava kretanje djeteta i kupanje od ugodnog postupka može biti mučenje.
  • Dimenzije kade. Prije kupnje morate izmjeriti kupelj tako da razumijete da njegova širina odgovara dimenzijama sjedala, a usisne čaše ga mogu držati i doći u dodir s dnom. Inače, dizajn neće biti održiv.
  • Materijal sjedala. Ovaj važan kriterij često se zaobilazi, ali zahvaljujući izboru sjedišta kvalitetnog materijala, kupanje će biti udobno. Stoga proizvod ne smije imati nabor i oštre rubove kako bi se izbjegle ozljede djeteta. Suckers se mora razlikovati od velike snage, tako da mogu zadržati dijete čak i sa svojim aktivnim pokretima.
  • Sigurnost. Obavezno pazite da tijekom kupanja beba ne sklizne iz sjedala. Sigurna prisutnost u unutrašnjosti i fiksacija doprinose prisutnosti T-oblika poprečne šipke ili podnožja nogu, koja popravlja dijete.
  • Dodatne funkcionalnosti. Postoje uobičajeni klasični modeli koji predstavljaju samo sjedalo s usisnim čašama, ali postoje i višenamjenske opcije. Opremljeni su posebnim rukohvatima, mogućnost prilagodbe položaja leđa, određivanje željene razine vode u kadi, pa čak i njezine temperature. Ploča s igračkama, zauzvrat, ne samo zabavlja, nego i razvija dijete.
  • Univerzalna sjedala koriste se za djecu koja se već pouzdaju i ne vole kad im je ograničena sloboda. Takvi proizvodi nemaju visoku leđa i branik. Zahvaljujući anatomskom obliku, takvo sjedenje će privući ne samo bebe, već i stariju djecu.

  Pregled modela

  U ovom članku želio bih pokazati koji su modeli dječje kupeljice najpopularniji.

  Ok Baby Crab talijanska proizvodnja. Ovaj proizvod je prikladan za bebe od 6 mjeseci do 2 godine uz težinu ne više od 13 kg. Ovaj model je kompaktan, pričvršćen na kupku usisnim čašama, ima glatku ravnu površinu. Prednost ovog sjedala je prisutnost zaštitnog odbojnika, koji je izrađen u obliku rakova. Pojednostavljuje sjedenje djeteta. Prvo, pandže se otvaraju, dijete sjedne i onda čvrsto pucaju. Sjedalo ima protukliznu prevlaku s oznakom najveće dopuštene razine vode. Ali model se ne zbraja. Trošak je oko 1900 rubalja.

  Geoby YZ100 je kineski model opremljen čepom između nogu i četiri usisne čaše za pričvršćivanje na kadu. Prednosti ovog sjedala su njegova kompaktnost, lakoća i prisutnost igrališta na prednjoj strani, koja razvija taktilne sposobnosti djeteta. Alternativa je prilično proračun, a cijena je oko 800 rubalja.

  Sjedište "Smoby Cotoons" - proizvod francuske proizvodnje odmah privlači svojim neobičnim izgledom. Ovaj model ima polukružni oblik i originalni dizajn. Dizajnirano sjedalo za djecu od šest mjeseci i težine do 13 kg. Oblik visoku stolicu u obliku žabe i prisutnost svijetle ploče za igru ​​privlače pažnju djeteta i čine kupanje zanimljivijima. Prednosti proizvoda su snažne usisne čaše, klizna ploča, koja olakšava sjedenje i kompaktnu veličinu. No, trošak takve visoke stolice iznosi 4000 rubalja.

  Klizalište Aprica je vrsta prijelaza između klizača i kupaonske stolice. Pogodan za velike djecu koja su već izrasla iz viseća mreža, ali ne mogu sjediti s povjerenjem. Zemlja proizvodnje tog proizvoda je Japan. Takvo sjedenje se koristi od 2 mjeseca do dvije godine. Vrlo je pogodno da je model presavijeni, omogućujući vam da ga spremite u kupaonicu, bez brige da će to imati puno prostora. Približni trošak ovog klizača iznosi 4800 rubalja.

  zaključak

  Sjedala za kupanje stvorena su za praktičnost tijekom higijenskih postupaka. Koriste se za starije osobe i osobe s invaliditetom, ali velika popularnost pripada dječjim sjedalima, koja su detaljno opisana u ovom članku. Ako postoji želja i potreba za kupnjom dječjeg sjedala u kadi, trebate obratiti pažnju na sve karakteristike modela koji vam se sviđaju i kupiti ih samo nakon što se potvrdi kvaliteta proizvoda.

  Zanimljive Činjenice O Trudnoći