Mogu li uzeti "Sinekod" tijekom trudnoće?

Hrana

Čak i kad žena odgovorno odgovara svojoj trudnoći, unaprijed ga planira potpuno pregledati, otkriva slabe točke njezina tijela - ne može se osigurati protiv bolesti tijekom trudnoće.

Tijekom ovog ključnog razdoblja, tijelo smanjuje imunološki status - inače beba ne može biti izvedena - sukladno tome, rizik od dobivanja sezonske virusne ili bakterijske infekcije povećava.

Vrlo rijetko, ove bolesti ne ostavljaju komplikaciju u obliku hladnoće i kašlja.

Koji se medicinski proizvodi mogu koristiti za uklanjanje komplikacija i ne naštetiti razvoju fetusa?

Mogu li piti "Sinekod" tijekom trudnoće - jer se ovaj lijek smatra jednim od najučinkovitijih lijekova protiv antitusa?

Informacije o drogama

Aktivna tvar lijeka - butamirata citrata, dostupna je u obliku prevučenih tableta, u kapljicama i "Sinekod" -sirop. Posljednji oblik ima aromu vanilije, a djeca ga prihvaćaju s užitkom.

Lijek se propisuje za bebe već od 2 mjeseca - "Sinekod" u kapi. "Sinekod" tijekom trudnoće ne koristi se 1 trimestar - u tom razdoblju njezina uporaba može nepovoljno utjecati na formiranje organa i sustava fetusa.

Nuspojave su manje:

 • vrtoglavica i pospanost - na dijelu središnjeg živčanog sustava;
 • poremećaj crijeva i mučnina - reakcija probavnih organa;
 • exanthema - dermatološke manifestacije.

Može doći do pojedinačnih alergijskih reakcija koje proizvođač treba zatražiti od prijavitelja. Proizvodi lijek pod izvornim imenom "Novaris Consumer Health S.A.", Švicarska.

Mora se reći da su nuspojave rijetke i u većini slučajeva - s predoziranjem. Ako se to dogodi, morate ubrizgati želudac i uzeti aktivni ugljen. Nema protuotrova za zaustavljanje djelovanja lijeka.

Upute za uporabu:

 • bronhitis - bez obzira na etiologiju;
 • agonizirajući napadaji s krivudavim kašljem;
 • u dijagnostičkim studijama dišnog sustava;
 • nakon operacija na dišnom sustavu.

Farmakološka svojstva

Nakon oralne primjene butamirata citrat se apsorbira u tankom crijevu i širi se kroz krvotok - maksimalna koncentracija u krvnoj plazmi postiže se nakon 1,5 sata.

Kašalj je blokiran, paroksizmalni kašalj je inhibiran, ali istodobno se ne opaža inhibicijski učinak na respiratorne organe - kao u pripremi prethodne generacije iz ove skupine. Uz učinak zaustavljanja kašlja, Sinekod također ima protuupalno i ekspektoransko djelovanje.

Bronhodilacijska svojstva: sposobna povećati lumen bronhijalnih grana, što dovodi do začepljenja grčenja u bronhijalnom stablu, u velikim i malim alveolama. To pomaže tijelu da brzo ukloni iskašicu, u kojem je patogena flora koja je uzrokovala bolest pronašla "sklonište".

Smanjuje se edem sluznice obloge dišnih organa, obnavlja se fiziološka funkcija. Količina izlučivanja proizvedena, koja pomaže u ispiranju toksina iz bronha, povećava se, postaje fluidnija i lako je očekivati. Kada se koristi lijek, pacijent nakon napada kašlja osjeća olakšanje.

Lijek se nakuplja u bubrezima i izlučuje u mokraći. Ne zbiva se nakupljanje u tijelu s produljenom uporabom, ograničenja za uporabu kod bolesnika oboljelih od bolesti mokraćnog sustava, br. Za zatajenje bubrega, koristi se s oprezom.

Poluvrijeme je 6 sati.

Djeca mlađa od 3 godine preporučuju se lijekovima u kapi, preko 3 godine i odraslih - u obliku sirupa. Oblik tablete proizvodi druga tvrtka i koristi se kod odraslih osoba. U trudnoći se pregovara sa svojim liječnikom o mogućnosti korištenja.

"Sinekod" tijekom trudnoće

Od drugog tromjesečja već možete koristiti ovaj lijek. Polaganje organskih sustava već je učinjeno, bez blokiranja svojstava glavnog aktivnog sastojka neće utjecati na daljnji razvoj središnjeg živčanog sustava i stvaranje sposobnosti primanja i reprodukcije impulsa. Također možete koristiti "Sinekod" tijekom trudnoće 3 trimestra.

Međutim, pri propisivanju lijeka, liječnik uvijek uzima u obzir rizike - učinak bolesti na žene
organizam i lijekove za određeno stanje, i samo uspoređujući ih donosi odluku. Žena ne može izvršiti procjenu - uzimati ovaj lijek ili koristiti drugo sredstvo.

Čak i za analoge, djelovanje može varirati na neki način, stoga samo liječnik može propisati određeni lijek. Ponekad je poželjno piti analog ili koristiti recepte za tradicionalnu medicinu za liječenje bolesti.

Analozi Sinekoda

Lijekovi koji su slični Sinekodu također imaju protuupalno i antitusivno svojstvo.

"Ascoril" sirup - glavni aktivni sastojak salbutanol - širi male i srednje bronce učinkovitije, što olakšava i ubrzava oslobađanje sputuma. Ali se ne može koristiti tijekom trudnoće.

Stoptussin je glavni aktivni sastojak guaifenesina i butamira. Oni, djelujući u kompleksu, razrjeđuju bronhijalne sekrecije, olakšavaju pražnjenje sputuma, smanjuju osjetljivost kašlja u središnjem živčanom sustavu. Kontraindikacija je 1. trimestar trudnoće - kasnije, liječnik će odlučiti o imenovanju.

Erespal ima najizraženiji protuupalni učinak. Ovaj lijek je također dostupan u sirupu - tu je i tabletni oblik - a osim toga ima i antialergijski učinak. Međutim, to je najskuplje i nije propisano tijekom trudnoće.

Od svih gore spomenutih pripravaka, "Flyuditek" učinkovitije razrjeđuje ispljuvak, a zbog promjena konzistencije, njegovo uklanjanje iz traheobronhijalnog stabla olakšano je.

Lijek ima više kontraindikacija nego Sinekod, ali već se može koristiti u trudnoći od II. Semestra. Kao što možete vidjeti, unatoč gotovo identičnim svojstvima, svi analozi djeluju malo drugačije. To još jednom potvrđuje da je nemoguće donijeti odluku samostalno i propisati ovaj ili onaj lijek za sebe, osobito tijekom trudnoće.

Prijem "Sinekoda" tijekom trudnoće

Doziranje lijeka tijekom trudnoće održava se na isti način kao u normalnom stanju.

Dragee tablete - 2 puta dnevno, 2 komada, sirup - jedna kapa za mjerenje - 15 ml - 4 puta dnevno, kapi - od 25 do 4 puta dnevno. Učestalost primanja sirupa - "Sinekod" ili kapi - kroz interval od 8 sati.

Tijekom trudnoće preporučuje se korištenje kapi - u ovom obliku doziranja lakše je prilagoditi dozu. Odrasli smiju uzimati do 50 kapi lijeka odjednom, tako da trudnica treba razgovarati o doziranju s liječnikom - to ovisi o kliničkoj slici, dakle o općem stanju.

Kategorije je nemoguće kombinirati upotrebu "Sinekoda" s drugim lijekovima koji imaju ekspektoransko djelovanje - posljedice za tijelo mogu biti vrlo ozbiljne.

Ako slijedite sve preporuke o korištenju lijeka tijekom trudnoće, neće imati štetnih utjecaja na razvoj i rast organizma djeteta.

Kako uzeti Sinekod tijekom trudnoće?

Sinekod je ne-narkotički sredstvo protiv kašlja središnjeg djelovanja za uklanjanje suhog kašlja. Lijek izravno utječe na mozak, suzbijanje kašlja. Sinekod nema gotovo nikakvih nuspojava i ne dovodi do ovisnosti.

Je li moguće piti Sinekod tijekom trudnoće i koliko je to učinkovito tijekom tog razdoblja? Odgovor na ovo pitanje možete pronaći u nastavku.

Opće informacije o lijeku

Tijekom trudnoće, Sinekod se koristi isključivo nakon liječničkog recepta Stručnjak može propisati lijek u obliku sirupa, kapi, jer u ovom obliku, tijelo odmah apsorbira i odmah dovodi do olakšanja.

Lijek je dostupan u sljedećim oblicima:

 • kapi - 20 ml;
 • sirup - u jednu bočicu sadrži 100, 200 ml;
 • Bean - 10 kom. u paketu.

Glavna komponenta lijeka je butamiratni citrat. Također su sastavne tvari:

 • glicerol, etanol;
 • natrijev hidroksid i saharinat;
 • sorbitol;
 • benzojeva kiselina;
 • destilirana voda;
 • vanilin.

Sve dodatne supstance su odabrane u pravoj dozi, stoga poboljšanje stanja pacijenta je vidljivo već nakon prve doze lijeka.

Sinekod ima protuupalno, bronhodilatatorsko i ekspektoransko djelovanje, normalizira disanje kad kašlja. Povećava spirometriju.

Lijek se brzo apsorbira, rezultat se opaža nakon potrošnje unutar sat i pol. Nije zabilježena koncentracija tvari u tijelu. Izlučeno kroz mokraćni trakt.

Koristite tijekom trudnoće

Ne preporučuje se korištenje ovog lijeka u prvom tromjesečju trudnoće. Međutim, uporaba je dopuštena u 2. i 3. trimestru. Već je napravljeno polaganje organa i sustava djeteta, a nikakva interferirajuća svojstva glavne aktivne komponente neće utjecati na daljnji razvoj središnjeg živčanog sustava.

Pri propisivanju Sinekoda liječnik osigurava moguće rizike - učinak bolesti na žensko tijelo, kao i lijekove za određeno stanje, a zatim imenovanje. Stoga, da sami odlučite hoćete li piti ili ne, buduća majka ne smije, kako ne bi štetila ni sebi ni djetetu.

Upozorenja za uporabu

Lijek se koristi u manifestaciji neproduktivnog kašlja raznih etiologija zamorne prirode. Osim toga, prikladan je za liječenje:

 • kašalj;
 • suhi kašalj (bronhitis, traheitis, astma, itd.);
 • prilikom obavljanja dijagnostičkih aktivnosti (bronhoskopija) ili kirurških intervencija;
 • kašalj izazvan pušenjem.

Izbor oblika doziranja određuje se osobnim pogodnostima uporabe, željenom dozom ili određenom dobi.

Sinekod je napravljen samo za suzbijanje suhog kašlja. Ako je prisutan ispljuvak, sredstvo mora biti zamijenjeno. Flegm treba ukloniti iz bronha, kao rezultat toga, mokro kašalj nije zaustavljen.

kontraindikacije

Sinekod je snažan medicinski lijek, stoga zahtijeva obavezne upute za učenje. Ne može se konzumirati:

 • trudnice u 1 trimestru;
 • s plućnim krvarenjem;
 • djeca do 2 mjeseca. kapi su kontraindicirani, do 3 godine - sirup, do 6 godina - draga;
 • s povećanom netolerancijom na određene komponente lijeka;
 • dojenje.

Budući da kemijski sastav sadrži saharin, sirup se koristi s velikim oprezom kod bolesnika s dijabetesom.

Kako uzeti?

Liječenje s Sinekodom kod kašlja je dobro početi odmah s početnim manifestacijama bolesti. To će pomoći da se izbjegne uzimanje značajnih doza lijeka.

Doziranje syyntod i trajanje primanja tijekom trudnoće:

 • 1 trimestr Ne možete koristiti alat u prvim fazama trudnoće jer je opasno za razvoj organizma budućeg djeteta. Međutim, u ekstremnim slučajevima dopušteno je koristiti lijek u obliku kapi (tek nakon temeljitog pregleda i dostave potrebnih testova). Važno je konzumirati minimalnu dozu lijeka - ne više od 10 kapi tri puta dnevno.
 • 2 trimestra. U tom razdoblju liječnik može propisati Sinekod kapljicama ili sirupu. Dopušteno je koristiti minimalne ili standardne doze lijeka, ako nema ograničenja (ako trudna majka ima problema s gastrointestinalnim traktom, ili se povećava razina šećera u krvi, tada će biti potrebno još nekoliko testova). Upute za upotrebu sirupa Sinekod tijekom trudnoće u 2. tromjesečju uključuje korištenje 1 tsp. (tj. 5 ml) tri puta dnevno, ili 10-15 kapi 3-4 puta dnevno.
 • 3 trimestra. Bez straha, možete uzeti lijekove, ali zbog povećanog opterećenja bubrega i jetre, morate ozbiljno shvatiti prijem i dozu lijeka. Preporučljivo je uzeti malu dozu, koja se toliko ne manifestira u ženskom tijelu i ne utječe na dijete. Synecodal tijekom trudnoće u trećem tromjesečju uzima se 15 kapi 4 puta dnevno ili 5 ml sirupa 3 puta dnevno.

Sinekod se koristi za ne više od 1 tjedna. Kada potrošnja lijeka dovodi do nelagode, trebali biste pokušati smanjiti dozu.

Tijekom liječenja potrebno je pratiti probavni sustav. Kada proljev ili povraćanje, lijek ne treba uzimati jer zbog dodatnog pritiska na maternicu, moguće je prerano raditi.

U vrijeme operacije, ili poslije njega, liječnik određuje dozu lijeka.

Nuspojave

Unatoč visokim performansama, Sinekod ima nekoliko nuspojava. Oni se ne pojavljuju uvijek zbog predoziranja ili dugotrajne primjene, uzrok može biti alergija ili netolerancija na komponente.

Nuspojave su:

 • agonizirajući kašalj;
 • nedostatak kisika;
 • osip na koži (urtikarija, svrbež);
 • vrtoglavica, slabost, pospanost;
 • proljev, mučnina, povraćanje.

Često Sinekod dobro podnosi pacijente. Nuspojave se najčešće primjećuju kod djece i trudnica. Zbog toga ne biste trebali sami odrediti dozu lijeka, ali prije toga se savjetujte s liječnikom.

zaključak

Sinekod je izvrstan medicinski lijek, ali samo kada se pravilno koristi. Prije konzumacije morate pazljivo slušati svoje tijelo, odrediti prednosti za fetus i proučiti upute. Dogodilo se da iza suhog kašlja skrivaju opasne bolesti za liječenje u bolnici.

Je li sycnodni sirup dozvoljen tijekom trudnoće u 1-3 tromjesečju

Budući da tijekom trudnoće tijelo smanjuje imunološki status, rizik od dobivanja virusne ili bakterijske infekcije se značajno povećava. Činjenica je da sve snage u tom razdoblju materinski organizam prenose na dijete kako bi se mogao normalno razviti i ojačati. Zato je važno da buduća majka stalno podigne svoj imunitet i spriječi bolesti. Hipotermija također treba izbjegavati. Ako je zaražena hladnoća ili virusna infekcija trudnica, odmah se posavjetujte s liječnikom kako bi započeli liječenje. Trčanje bolesti tijekom ovog razdoblja je izuzetno opasno, jer pobačaj može doći. Što se tiče lijekova, tijekom tog perioda gotovo svi poznati i učinkoviti lijekovi spadaju pod tabu. Mnoge žene su zainteresirane za situaciju: je li moguće uzeti Sinekod tijekom trudnoće? Pokušat ćemo detaljno odgovoriti na ovo pitanje.

Lijek Sinekod: oblik otpuštanja, svojstva

Sinekod je lijek protiv antitusa koji je osmišljen za ublažavanje produljenog neproduktivnog kašlja. Suzbija kašalj na razini živčanog sustava. Nakon njegova recepcije, stanje osobe poboljšava, simptom postupno prolazi. Ovaj lijek dostupan je u sljedećim vrstama:

Sve tri mogućnosti pogodne su za odrasle i djecu. Kapljice Sinekod treba kapati u grlo kako bi alat prolazio kroz upaljene žlijezde.

Sastav svih oblika uključuje aktivnu tvar nazvanu butamirat. Dragee također sadrži laktozu, talk, titanijev dioksid, itd.

Propisujte Sinekod u terapijske svrhe suhim, dugotrajnim kašljem. On inhibira aktivnost središta kašlja u ljudskom mozgu, što smanjuje kašalj. Također, lijek djelotvorno je u kašlju, proučavanju dišnog sustava i djelovanju na respiratorne organe. Imajte na umu da je s određenim pušačem, ovaj alat također produktivan. Ali, naravno, ako osoba nastavi zlostavljati cigarete, tada mu lijek neće pomoći da brzo i učinkovito liječe kašalj. U pravilu pušači kašlju bez prehlade i infekcija. A ako je simptom izazvan bolesti, liječenje često traje nekoliko mjeseci. Ovo je jedan od razloga zašto je bolje odustati od ove ovisnosti.

Svojstva lijeka Sinekod:

 • blokira refleks kašlja;
 • protuupalni učinak;
 • ekspektoransko djelovanje;
 • povećanje lumena bronhijalnih grana;
 • uklanjanje sluznice;
 • daje osjećaj olakšanja pacijentu.

Naravno, ovaj lijek nije čudo, ali pomaže lakše prebaciti kašalj i brže ga izliječiti. Vi sami ne biste trebali propisati ovaj lijek, kao što možete biti u zabludi s dozom. Tada se vjerojatno neće postići željeni rezultat. Bolje se posavjetovati se s liječnikom o tome.

Upute za uporabu

Razmislite o obliku oslobađanja Synekoda i pravilima za prijem

 1. Tablete Sinekod treba uzeti prije jela. Kapljice treba progutati vodom, umjesto žvakanja. Imajte na umu da morate popiti malu količinu tekućine. Do 6 godina, djeca su bolja da ne daju ovaj lijek. Odrasli ne smiju uzimati zajedno s drugim sredstvima za iskašljavanje, jer teške komplikacije mogu započeti. Ako tjedan dana nakon početka lijeka nije počeo djelovati, mora biti napušten. Djeca od 6 do 12 godina Sinekod treba dati 1 tabletu dnevno, od 12 do 15 godina - 1 tableta tri puta dnevno, a od 15 i više godina - 2 tablete 2-3 puta dnevno.
 2. Kap. Moraju se koristiti svakih 6 sati. Ako ne možete uzeti ovaj način, trebate uzeti prije spavanja i odmah nakon buđenja. Kapi imaju antitusivno djelovanje. Oni imaju dobar okus i nemaju nikakav miris. Možete im dati djecu od 2 mjeseca. Od tog razdoblja i do godinu dana potrebno je 10 kapi 4 puta dnevno, od 1 do 3 godine - 15 kapi 4 puta dnevno, od 3 i starije - 25 kapi četiri puta dnevno. U osnovi, kapi su dani djeci, jer ih je lakše poduzeti i oni su ugodniji.
 3. Sirup. Daju se djeci od 3 godine. Sirup se mora piti svakih 8 sati. Također pomaže smanjiti refleks kašlja i ima ekspektoransko djelovanje. Od 3 do 6 godina potrebno je uzimati 5 ml tri puta dnevno, od 6 do 12 - 10 ml tri puta dnevno, od 12 do 15-15 ml tri puta dnevno i za sve ostale - četiri puta po 15 ml po danu.

Vrlo je važno promatrati točnu dozu kako bi lijek imao željeni učinak i pomogao u prevladavanju bolesti.

Sinekod tijekom trudnoće: moguće je ili bolje da ne riskira

Jao, tijekom trudnoće, osobito u prvom tromjesečju, žene često pokupiti razne viruse, jer je tijekom tog razdoblja njihov imunitet oslabljen. Naravno, tijekom trudnoće morate se pobrinuti za sebe, ali nemoguće je potpuno osigurati protiv virusa i infekcija. U ovom određenom razdoblju za svaku ženu, mnogi lijekovi nalaze se na "crnoj listi", jer mogu štetiti fetusu. Što se tiče Sinekoda, dopušteno je uzeti dijete kada nosi dijete, ali tek nakon drugog tromjesečja. Prvo u svakom slučaju nemoguće. Tek nakon što je fetus više ili manje razvijen, dopušteno je uzimanje takvih sredstava. Ako pijete lijek u prvih tjedana ili mjeseci trudnoće, možete izazvati pobačaj i kršenje razvoja pojedinih organa kod djeteta.

Važno je znati da je nemoguće propisati Sinekod, a još više tijekom trudnoće, jer žena ne zna što je točno izazvalo pojavu kašlja i također ne može u potpunosti procijeniti njezino stanje. Dodatno, doza je od velike važnosti.

Dakle, trudnice trebaju uzeti Sinekod dvije tablete 2 puta dnevno. Ako je sirup, a zatim na 15 ml 4 puta dnevno, ako se kapi, tada održava interval u 8 sati. Najbolje je koristiti kapljice tijekom trudnoće, jer je uz njihovu pomoć prikladnije prilagoditi dozu.

Valja napomenuti da žene u situaciji ni u kojem slučaju ne bi smjele miješati synekod s drugim lijekovima za kašalj. Posljedice mogu biti vrlo ozbiljne i prvenstveno će utjecati na dijete. Općenito, liječnici vjeruju da je lijek siguran, ali samo s pravom dozom. Počevši od 13-15 tjedana, možete sigurno piti ovaj lijek, koji će pomoći da oslabi refleks kašlja. Što se tiče recepcije tijekom dojenja, još nije sigurno za to da li je agent pušten u majčino mlijeko. Zato se ne preporučuje da ga uzme u tom razdoblju. Ako je, međutim, potrebna primjena, tada se hranjenje treba zaustaviti nekoliko dana. Međutim, najbolje je odabrati odgovarajući analog koji je siguran tijekom dojenja.

Što zamijeniti Sinekod

Budući da Sinekod možda nije prikladan za trudnice, postoji nekoliko analoga ovog lijeka koji vrijede za ovo posebno razdoblje:

 1. Stoptussin. Može se uzimati tijekom trudnoće, ali ne u prvom tromjesečju. Djeluje na bronhijalnu sekreciju i olakšava ispuštanje iskašljaja.
 2. Flyuditek. Ovaj lijek smije piti od drugog tromjesečja. Djelotvorno razrijedi ispljuvak.

Kao što vidimo, dok nosimo dijete, mnogi lijekovi su neprihvatljivi, ali nakon savjetovanja s liječnikom možete odabrati učinkovite, ali istovremeno sigurne mogućnosti.

Sinekod tijekom trudnoće: samozapošljavanje i recepcija opasni su za vaše zdravlje!

Sinekod je izvrstan alat za liječenje prehlade. Oslobađanje od njegove uporabe dolazi brzo, zahvaljujući aktivnom aktivnom sastojku.

Ali prisutnost nuspojava i kontraindikacija za upotrebu ne mogu govoriti o potpunoj sigurnosti droge. Trebao bi biti posebno oprezan pri uzimanju Sinekod dok nosite dijete.

Koliko je učinkovito droga tijekom tog razdoblja i sigurna za bebu i majku, možete pronaći u informacijama u nastavku.

Informacije o drogama

Aktivna tvar u oba slučaja je butamirat citrat. Pored ovog aktivnog sastojka u sastavu lijeka obuhvaća sljedeće komponente:

 • sorbitol otopina;
 • glicerol;
 • saharin;
 • natrij vodene prirode;
 • benzojeva kiselina;
 • pročišćene vode.

Sve pomoćne komponente su odabrane u preciznim dozama, zbog čega oporavak pacijenta počinje već u prvoj dozi lijeka.

Imenovanje Sinekoda događa se u nazočnosti sljedećih bolesti:

 • sprečavanje kašlja tijekom operacije;

 • liječenje kašlja nakon kirurškog zahvata;

 • suhi kašalj izazvan raznim uzrocima, uključujući zlouporabu cigareta;

 • brzo suzbijanje kašlja za bilo kakve medicinske postupke;

  Prije propisivanja lijeka liječnik treba pažljivo ispitati bolesnu ženu kako bi isključio takve bolesti kao što su gripa, astma, bronhitis i druge složene respiratorne bolesti.

  Ako postoje sumnje o etimologiji kašlja, testovi su obvezni, a fluorografija se provodi ako je potrebno. Tek nakon konačne dijagnoze pacijent može uzeti prvu dozu lijeka.

  Synecode brzo apsorbira tkivo tijela i odmah odlazi u centar za kašljanje koji pomaže ublažavanju simptoma bolesti nakon prve doze lijeka. Jednom unutar bronha i gornjih dišnih puteva, sredstvo djeluje lagano na njih i uzrokuje ispuštanje ispljuvka.

  Zahvaljujući ovoj sposobnosti, mogućnost pojave sluznice je smanjena gotovo na minimum, budući da se ispljuvka počinje odmaknuti unutar 20-30 minuta nakon ingestije.

  Synecod može dugo ostati u tijelu, održavajući neophodnu dozu aktivne tvari kako bi se spriječilo ponovno stvaranje patogenih bakterija.

  Postupno suzbija metabolizam bakterija, lijek potpuno uklanja inficiranu sluz, ostavljajući bronh i ždrijelo čiste.

  Ova svojstva također pomaže u olakšavanju disanja i povećanju količine kisika u krvi. Ovo zauzvrat štedi od pojave glavobolja, stanja letargije i pospanosti.

  Što je opasno (i opasno?) Lijek za trudnice?

  kontraindikacije

  Sinekod je prilično snažan medicinski uređaj koji zahtijeva pažljivo proučavanje kontraindikacija kada se koristi:

  • starost djeteta do 2 mjeseca kada se koristi Sinekod u obliku kapi;
  • dob djeteta do 3 godine kada se koristi Synecod u obliku sirupa;
  • trudnoća u prvom tromjesečju;
  • u II i III trimestrima samo kada je apsolutno nužan;
  • dojenje;
  • alergijski na bilo koju od komponenti.

  U nazočnosti čak i jedne kontraindikacije, potrebno je konzultirati s liječnikom koji posjećujete.

  U rijetkim slučajevima, možete dobiti minimalnu dozu Synekoda, ako će vam prednosti za vas i dijete biti očite. U drugim slučajevima, uporaba lijeka nije opravdana.

  Nuspojave

  Unatoč visokoj učinkovitosti, Sinekod ima nekoliko nuspojava.

  Glavni slučajevi štetnih utjecaja na tijelo uključuju:

  • osip na koži alergijske prirode;
  • suzenje kašlja;
  • pospanost i tešku vrtoglavicu;
  • nedostatak kisika;
  • povraćanje i proljev;
  • anksioznost;
  • povećano emocionalno stanje.

  U većini slučajeva, imenovanje Sinekod tolerirati pacijenti bez manifestacije nuspojava. Najčešće se javljaju pri propisivanju lijeka djeci i trudnicama.

  Stoga ne vrijedi samostalno odrediti doziranje lijeka i savjetovati se s ginekologom i terapeutom. Ako je potrebno, prijeđite na opće testove.

  Doziranje i trajanje davanja

  Poželjno je započeti liječenje Sinekodom u prvim satima bolesti koja se očitovala, jer će to pomoći izbjeći primjenu velikih doza lijeka.

  kapi:

 • u slučajevima kompliciranim drugim bolestima, 5 kapi četiri puta dnevno;

 • u normalnom tijeku trudnoće u prvom tromjesečju, ne više od 10 kapi tri do četiri puta dnevno;

 • u drugom tromjesečju, doziranje se može povećati do 15 kapi, ali bolje se pridržavati sheme prva tri mjeseca;

 • treći trimestar omogućuje imenovanje lijeka u dozi od 15 kapi četiri puta dnevno.
 • U teškim oblicima bolesti i prekompliciranoj trudnoći potrebna je pojedinačna doza lijeka.

  sirup:

  • u prvom tromjesečju nije imenovan;

 • u drugom tromjesečju dopušteno je propisivanje lijeka u dozi od 5 ml tri puta dnevno;

 • u trećem tromjesečju, doza je jednaka drugom razdoblju trudnoće, u rijetkim slučajevima je dopuštena četvrta doza.
 • Tijekom nadolazećih kirurških zahvata ili nakon njih, dozu Sinekoda propisuje liječnik.

  Značajke aplikacije

  Prvo tromjesečje

  Synecod u obliku sirupa ne može se propisati u prva tri mjeseca trudnoće, jer je opasno za razvoj organizma nerođenog djeteta.

  U rijetkim slučajevima, dopušteno je propisivanje lijeka u obliku kapi, ali tek nakon temeljitog istraživanja i imenovanja svih potrebnih testova. Važno je uzeti minimalnu dozu Sinekoda.

  Drugo tromjesečje

  U ovom trenutku već možete uzeti kapljice i sirup, ali prvi oblik lijeka još je sigurniji. U drugom tromjesečju moguće je propisati minimalne i standardne doze lijeka, ako nema kontraindikacija za to.

  Ako imate probleme sa stomakom ili visoki šećer u krvi, potrebno je provesti dodatne preglede.

  Treći trimestar

  Treći trimestar je najprikladniji za primanje Sinekoda. Ali zbog većeg opterećenja jetre i bubrega, pažljivo razmotrite dozu lijeka. Bolje je započeti s minimalnom dozom jer to ne utječe na vaše tijelo toliko i neće utjecati na dijete na bilo koji način.

  Pažljivo pratite stanje vašeg probavnog sustava. Ako se pojave povraćanje i proljev, trebali biste odbiti uzimati lijek, jer to može dovesti do prijevremenog poroda zbog dodatnog pritiska na maternicu.

  Analogues Sinekoda

  Trenutačno u Cinekodu nema kompletnih lijekova u kompoziciji. Međutim, možete podići one koji su identični u svojoj metodi utjecaja na tijelo.

  Herbion s plantainom. Savršeno pomaže suhim kašljem zbog prirodnog sastava i antiseptičkih svojstava.

  Preporučljivo je početi uzimati ovaj lijek samo od četvrtog mjeseca trudnoće, kada je rizik za fetus značajno smanjen.

  Herbiona doze ne smiju premašiti one propisane za djecu s hladnoćom. Ako tretman nema željeni učinak, vrijedno je pronaći učinkovitiji lijek.

  Codelac Neo. Jedan od popularnih lijekova za propisivanje suhog kašlja. Tijekom trudnoće, njegova uporaba se ne preporuča, jer je njegova sposobnost prodiranja u tkivo tijelo nepoznata.

  S oprezom Codelac Neo može se koristiti u posljednja tri mjeseca trudnoće, ako tijek trudnoće prolazi bez komplikacija, a rizik za fetus je minimalan.

  Tijekom nošenja djeteta, tijek liječenja ne može trajati dulje od 5 dana, ako ni najmanji reljef ne dolazi. Ako se bolest od upotrebe lijeka slabi, prihvatljivo je produljiti tijek na 7 dana.

  Omnitus. Ovaj lijek je također propisan samo od drugog tromjesečja, u prvom tromjesečju bolje je tražiti pomoć od biljnih lijekova.

  Doze tijekom trudnoće trebaju biti minimalne. Ako lijek ne pomaže, ponekad je dopušteno povećati doziranje Omnitusa na medij. Tijek liječenja lijekom tijekom trudnoće - ne više od 5 dana.

  Prije upotrebe treba pažljivo ispitati stanje zdravlja, procijeniti prednosti fetusu i pročitati upute za uporabu.

  Ponekad vrlo teška bolest koja može zahtijevati liječenje u bolnici može se sakriti iza suhog kašlja.

  Sinekod tijekom trudnoće: možete, ali pažljivo

  Iscrpljujuće suho kašalj je nevjerojatno neugodno, ne dopušta lako odmoriti, ometa jedenje i piće. Očekujuće majke već su dovoljne za trudnice. Nema potrebe izdržati konstantan kašalj, pogotovo ako je suho, to jest uzrokovano iritacijom sluznice, a ne oslobađanjem sputuma iz bronha. U nekim slučajevima, liječnici propisuju dragee, kapi ili sirup tijekom trudnoće. Ovaj lijek ne djeluje na uzrok kašlja, uklanja reakciju mozga na nadraživanje od upale ili oteklina u bronhija. Odvojeni oblici Sinekoda su dizajnirani čak i za malu djecu, gotovo od prvih mjeseci života. Ali to ne znači da se lijek može samostalno izabrati. I sam lijek i tijek njegove uporabe može i mora biti određen samo od strane liječnika.

  Što je Sinekod

  Ovaj lijek za kašalj pripada ne-narkotičkoj skupini lijekova, ne tvori ovisnost, gotovo nema nuspojava i može se koristiti dulje vrijeme. Sinekod izravno utječe na aktivnost mozga, suzbija refleks kašlja.

  Važno je! Sinekod se razvio isključivo protiv suhog kašlja. Ako se pojavljuje ispljuvka, lijek treba povući. Flegma treba ukloniti iz bronha, tako da se mokro kašalj ne zaustavlja.

  Sinekod je proizveden u nekoliko oblika:

  • pilule (često su zbunjene s tabletama, ali razlike su jasne samo proizvođaču);
  • sirup;
  • kap.

  Oblik otpuštanja razlikuje se u dozi aktivne komponente (butamirata):

  • u jednoj tableti 20 mg butamirata;
  • u sirupu - 1,5 mg na 1 ml;
  • u kapi - 5 mg po mililitru.

  Za malu djecu koristite kapljice, lakše ih je mjeriti u pravoj količini. Za buduće majke dopušteno je koristiti kapljice i sirup: u tekućem obliku, lijek se apsorbira brže i daje reakciju.

  Važno je! Pažljivo poslušajte senzacije nakon uzimanja lijeka. Svako odstupanje od norme trebalo bi upozoriti trudnicu, što znači povlačenje sredstava i obavezan posjet liječniku.

  U skladu s dozom uporabe droga je drugačija:

  • kapi - za bebe od dva mjeseca;
  • sirup - za djecu od tri godine i za odrasle;
  • tablete - za odrasle i djecu od šest godina.

  Doza i trajanje tijeka lijekova koje propisuje liječnik. Činjenica da droga ne pripada opojnim drogama ne znači njegovu punu sigurnost u nekontroliranoj uporabi. U uputama za upotrebu Sinekod, koji treba pažljivo proučavati, posebno za trudnice, upućuje na obvezno razdoblje od 12 sati (ako očekujete dvije doze dnevno) ili 8 sati (za trostruku dozu).

  Kako djeluje droga

  Suhi kašalj nastaje zbog upale i iritacije bronhijalne sluznice. Signal problema se šalje mozgu, koji pokušava ukloniti smetnje kašlja. Djeluje u nazočnosti sputuma, sitnih čestica, prašine ili nekog drugog nadražujućeg. Ali s oteklima i upalom sluznice, kašalj neće pomoći riješiti problem.

  Mozak koristi kondicionirani refleks kašlja u nadi da će poremećaj nestati. Ako se to ne dogodi, signal nije otkazan, kašalj postaje gotovo konstantan. Nema koristi od ovog refleksa za organizam. Naprotiv, stalna napetost samo otežava situaciju, što ga čini teškim smiriti nadraženu mukozu. Stoga, suhi kašalj, za razliku od mokrog kašlja, liječnici se obično pokušavaju zaustaviti.

  Synecod ne djeluje na bronhijalnu mukozu, već na središte mozga, koji je odgovoran za pojavu kašlja. Lijek "vara" mozak, inhibira aktivnost određenog centra mozga, dajući tijelu mogućnost da se oporavi bez uplitanja. Pod djelovanjem lijekova, uvjetovani refleks potpuno nestaje, kašalj se ne vraća tijekom cijelog trajanja Sinekodove akcije.

  Važno je! Relativna sigurnost Sinekod vam omogućuje da uzimate ovaj lijek tijekom trudnoće, počevši od drugog tromjesečja, ali samo onako kako to propisuje liječnik!

  Uz potiskujući refleks, alat širi lumen u bronhiju, poboljšava funkcioniranje dišnog trakta, što kao rezultat pomaže da zasićuje krv kisikom.

  Preporučujemo da naučite koliko je sigurno korištenje Sialor tijekom trudnoće i kako ga ispravno razrijediti.

  Pročitajte: Može li Rennie poduzeti trudnice?

  Lijek se koristi kao dodatak:

  • spazmi u bronhiju;
  • kronične i teške bolesti dišnog sustava (bronhijalna astma, pleuris, kronični bronhitis, itd.);
  • kirurška manipulacija ili dijagnoza;
  • na početku prehlade.

  Ne-narkotična priroda lijeka omogućuje vam da ga koristite u većini kroničnih bolesti, ali samo do trenutka kada se kašalj postaje vlažan.

  Je Sinekod opasno za trudnicu?

  Svaki lijek treba proći kroz klinička ispitivanja koja otkrivaju nuspojave i kontraindikacije za ovaj lijek. Na pitanje utjecaja većine sredstava na fetus takvih podataka nije. Liječnici neće provoditi testove na trudnicama! Stoga su laboratorijski eksperimenti ograničeni na istraživanje razvoja trudnoće kod životinja. U odnosu na Sinekod, ti eksperimenti nisu pokazali nikakvu opasnost za fetus, pa je definirano kao uvjetno sigurno sredstvo. Ali ovo se odnosi samo na razdoblje od trinaestog tjedna trudnoće do porođaja.

  Upozorenje! Sinekod je u prvom tromjesečju trudnoće strogo zabranjen. Odluka o imenovanju lijeka ima pravo uzeti samo liječnika!

  Važno je shvatiti da Sinekod ne liječi, već samo ublažava simptome bolesti. Za pravilno liječenje potrebno je pronaći "korijen zla" - samu bolest koja uzrokuje kašljanje. U ovom slučaju, neovisnost je opasna, potrebna je medicinska konzultacija i eventualno dodatna istraživanja. Prema ginekolozima, Sinekod se može koristiti tijekom trudnoće u drugom i trećem tromjesečju, ali samo suhim kašljem i ako su prednosti lijeka za majku veće od mogućeg rizika od negativnih posljedica za fetus, to jest ako je apsolutno neophodno.

  Skrivene opasnosti od lijekova

  Uz glavni aktivni sastojak (butamirata), proizvod uključuje:

  • tablete: laktoza, talk titan dioksid i makrogol (polietilen glikol);
  • u tekućem obliku: sorbitol, glicerol (glicerin), benzojeva kiselina, vanilin, saharin, natrijev hidroksid, etanol.

  Alergijske reakcije na komponente lijeka, probavne smetnje, inhibiciju ili prekomjerno ublažavanje živčanog sustava, a ponekad i povećani kašalj su moguće. Kôd sinode zabranjen je u sljedećim slučajevima:

  • u prvom tromjesečju trudnoće (nošenje djeteta);
  • tijekom dojenja;
  • djeca do 2 mjeseca (kapi);
  • djeca do tri godine (sirup);
  • djeca do šest godina (dragee).

  Saznajte koje su bolesti propisane Rumisol za trudnice i koliko je bezopasno.

  Savjetujemo vam da naučite kako koristiti septicol u trudnica.

  Proizvođač tvrdi da nuspojave nisu češće nego jedna od tisuću (zapravo, vrlo malo). Prema pregledima trudnica koje uzimaju Sinekod, lijek ima neugodan gorak okus koji ne prekida sladilo i vanilije. Postoje pritužbe o neučinkovitosti lijeka i čak i povećanom kašlju nakon uzimanja. Više potrošača kaže visoku cijenu sredstava.

  U slučaju prekomjernog lijeka, moguće je predoziranje. Karakterizira ga:

  • pospanost;
  • snižavanje tlaka;
  • gubitak ravnoteže ili vrtoglavice;
  • trbuh, mučnina (povraćanje).

  Pranje trbuha pomoći će eliminirati negativne posljedice, au slučaju buduće majke hitni poziv za hitnu pomoć će pomoći jer kardiovaskularni i respiratorni sustavi mogu biti ugroženi, a stanje fetusa izravno ovisi o normalnom funkcioniranju.

  U većini slučajeva, synecode brzo ublažava epizode kašlja, nije zarazna i nema puno kontraindikacija. Ali ne liječi bolest! To je vrsta "sedativ" za mozak, potiskuje aktivnost centra mozga, što uzrokuje uvjetovani refleks kašlja. Da biste dobili osloboditi od uzroka, morate pravovremeno dijagnosticirati bolest i pronaći odgovarajući režim liječenja. I to može samo stručnjak. Nemojte odgađati posjet liječniku i nemojte samorigirajte lijek.

  Lijek "Sinekod" tijekom trudnoće: 5 indikacija za uporabu

  Svaka žena, dok čeka dijete, osjetljiva je na njezino zdravlje, ali oslabljeni imunitet ponekad ne podnosi napad bakterija. "Synekod" tijekom trudnoće propisuje liječnik u slučaju akutne potrebe. "Sinekod" tijekom trudnoće pomaže u borbi sa suhim kašljem, ublažavajući stanje žene. Lijek ne sadrži narkotičke tvari, za razliku od svojih kolegama.

  Kako uzeti "Sinekod": doziranje

  "Sinekod" je lijek protiv kašlja koji djeluje na središnji živčani sustav, zaustavljajući refleks kašlja.

  Alat je propisan za neproizvodni kašalj bez iskašljavanja: sa kašaljom, bronhijalnim grčevima, astmom, kašljem pušača, za suzbijanje refleksa prije bronhijalne kirurgije ili na pregledu.

  Otpustite lijek u obliku kapljica, dražeja i sirupa za unutarnju upotrebu. Kapi proizvode za dojenčad, sirup za djecu stariju od 3 godine, preporučene tablete preporučene odraslim osobama.

  Svi pripravci sadrže aktivnu tvar, butamirat. Razlika leži u njegovoj dozi u različitim oblicima otpuštanja lijeka. Količina jedne doze ovisi o dobi osobe.

  Otpustite lijek "Sinekod" u obliku kapljica, dragee i sirupa za unutarnju uporabu

  Doza za djecu do 3 godine:

  • Od 2 mjeseca do godine, preporučena doza je 10 kapi;
  • Od godine do 3 godine, iznos se povećava na 15 kapi;
  • Djeca iznad 3 godine trebaju uzeti 25 kapi.

  Preporučene doze treba tretirati svakih 6 sati, 4 puta dnevno.

  "Synekod" sirup se uzima tri puta dnevno, nakon jednakog vremenskog razdoblja.

  Jednostruka doza je:

  • Od 3 do 6 godina - 5 ml;
  • Od 6 do 12 godina - 10 ml;
  • Od 12 do 15 - 15 ml.

  Od dobi od 15 godina, broj doziranja povećava se do 4 puta dnevno, 15 ml. Odrasli su obično propisane pilule od 2 kom. za uzimanje 2-3 puta dnevno. U slučaju neučinkovitosti, doziranje i učestalost se ne povećavaju, ali otkazati lijek.

  Mogu li uzeti "Sinekod" tijekom trudnoće 3 trimestra

  Žena u 3 trimestru osjeća jako umorna, teška i nezgodna za kretanje. Bilo koja fiziološka abnormalnost uzrokuje nelagodu, osobito kašalj, što uzrokuje patnju ne samo majci, već i već formiranom fetusu.

  Suhi paroksizmalni kašalj uzrokuje:

  • bronhospazam,
  • Loši pristup kisiku u tijelu;
  • Njegov neadekvatan prijenos vitamina na fetus.

  Ovo stanje može uzrokovati nedostatak opskrbe krvlju za bebu i hipoksiju.

  Posebno pažljivo na državu potrebno je liječiti žene s prijetnjom pobačaja. Napadi kašljanja neizbježno uzrokuju povećanje tonusa maternice. Stoga je potrebno hitno poduzeti mjere za zaustavljanje neproduktivnog refleksa kašlja.

  Sinekod nije zarazna i može se koristiti dugo vremena.

  Glavni zadatak "Sinekod" da se eliminira potreba za suhim kašljem. Upaljena bronhalna membrana je nadražena slanja signala u mozak uzrokujući refleks kašlja. Ako sluznice imaju ispljuvak ili čestice prašine tijekom grčenja kašlja, uklanjaju se, a kašalj se zaustavi.

  Kad sluznica bude upaljena bez iscjedka, cijelo vrijeme živci daju znakove, pokušavaju se riješiti iritacije, uzrokujući snažan, oslabiti, suhi kašalj. To je za takva stanja da je Sinekod namijenjen.

  Zbog nedostatka droga, nije zarazna i može se koristiti dugo vremena.

  Liječnici vjeruju da je lijek prihvatljiv za uporabu u posljednjoj fazi trudnoće, ako prednosti prelaze moguće posljedice za majku i fetus.

  Liječnici ne preporučuju uzimanje Sinekoda tijekom trudnoće tijekom 1 trimestra

  Uz svu sigurnost lijeka, morate znati o njegovim značajkama i nuspojavama. Sinekod se brzo apsorbira u gastrointestinalni trakt i veže se na proteine. Lijek počinje djelovati za nekoliko sati i 30 minuta nakon uzimanja. Poluživot s tijela događa se s urinom nakon 6 sati.

  U rijetkim slučajevima postoje nuspojave:

  • pospanost;
  • vrtoglavica;
  • mučnina;
  • Alergijski osip.

  Liječnici ne preporučuju uzimanje "Sinekod" tijekom trudnoće

  Kontraindikacije za lijek je vrlo mala. To su netolerancije prema aktivnim sastojcima lijeka, u dobi do 2 mjeseca, trudnoći za 1 trimestar i period dojenja.

  Klinička ispitivanja Sinekoda provedena su isključivo na životinjama. Kao rezultat eksperimenata, od strane novorođenčadi nisu otkrivene odstupanja. Ali stručnjaci vjeruju da je lijek uvjetno siguran.

  U prvim tjednima trudnoće postavljaju se svi vitalni organi, tako da se prvi put ne preporučuje lijek za uzimanje 12 tjedana trudnoće, kako bi se eliminirao rizik teorijski mogućih negativnih posljedica. Ako je moguće, recepciju treba odgoditi do 13 tjedana trudnoće, kada beba bude u relativnoj sigurnosti.

  Trenutno nije poznato jesu li lijekovi izlučeni u majčino mlijeko pa proizvođači ne preporučuju uzimanje lijeka tijekom dojenja.

  Lijek "Sinekod" ili "Omnitus": što je bolje tijekom trudnoće

  Postoje lijekovi na tržištu koji su analogni Sinekodu, koji sadrže istu aktivnu tvar i lijekove koji su slični načelu djelovanja.

  Analozi s sličnom tvari:

  Da biste razumjeli koji je lijek bolji izbor, potrebno je razumjeti koja je razlika između njih. Upute za uporabu napominju da su sva sredstva antitusivna i sadrže istu aktivnu tvar - butamirate. Oni imaju učinak širenja bronha, suzbijanja refleksnog kašlja i doprinose zasićenosti stanica s kisikom.

  Omnitus, za razliku od Sinekoda, nema kapljica u kapi i nije namijenjen djeci mlađoj od 3 godine. Stoga, za pedijatriju, Sinekod je poželjan.

  Značajna razlika od 2 lijeka u doziranju aktivne tvari. U "Sinekodi" to je 2 puta više. No, u smislu politike cijena, Omnitus pobjeđuje, što je dvaput jeftinije od njegovog kolege.

  Razlike između Sinicode i Neo Codelac su značajne u cijeni. Posljednji lijek je jeftiniji od oko 100 rubalja. Za ostale karakteristike oni su gotovo isti.

  Omnitus, za razliku od Sinekoda, nema kapljica u kapi i nije namijenjen djeci mlađoj od 3 godine.

  Recenzije o Sinekodeu su u većini slučajeva pozitivne. Ljudi primjećuju djelotvornost lijeka, sposobnost da vodite normalan život nakon kratkog vremenskog razdoblja. Mnogi su se odnosili na gorak okus, ali ovaj je nedostatak bio ispunjen brzim olakšanjem refleksnog kašlja.

  Tu su i negativna mišljenja potrošača, u nedostatku pozitivnih rezultata.

  "Sinekod" je lijek koji potiskuje refleks kašlja, ne može se uzimati s mokrim kašljem ispuštanjem sputuma. Sa hladnim i snažnim, mučnatim, suhim kašljem, možete uzeti "Sinekod" samo prije ispuštanja sluzi, a zatim se lijek otkazuje.

  Od onog što je propisano Sinekod tijekom trudnoće (video)

  Nemojte sami lijekirati dok čekate bebu. Liječnik koji je pohađao obvezan je odabrati lijek protiv kašlja, naznačiti koliko vremena je potrebno da ga uzme i propisati dozu.

  SINEKOD

  CINECODE - oblik oslobađanja, sastav i ambalaža

  ◊ Kapi za oralnu primjenu (za djecu) u obliku bistre tekućine od bezbojnog do bezbojnog s žućkastom bojom, s mirisom vanilije.

  Otopina sorbitola 70% m / m - 405 mg, glicerol - 290 mg, natrijev saharinat - 1,15 mg, benzojeva kiselina - 1,15 mg, vanilin - 1,15 mg, etanol 96% v / v. - 3 mg, natrijev hidroksid 30% m / m - 0,5 mg, voda - do 1 ml.

  20 ml - tamne staklene boce (1) s uređajem za dropljenje i kontrolnim sustavom za prvo otvaranje - pakira kartonsku foliju.

  ◊ Syrup (vanilija) u obliku bezbojne prozirne tekućine s mirisom vanilije.

  Otopina sorbitola 70% m / m - 40,5% m / v., Glicerol - 29% m / v., Natrij saharinat - 0,06% m / v., Benzojeva kiselina - 1,115% m / v., Vanilin - 0,06 % w / v, etanol 96% v / v. - 0,25% m / v., Natrijev hidroksid 30% m / m - 0,031% m / v., Voda do 100 ml.

  100 ml - tamne staklene boce (1) zajedno s mjernim poklopcem - paketići kartona.
  200 ml - tamno staklene boce (1) zajedno s mjernim poklopcem - paketići kartona.

  Farmakološko djelovanje

  Antitusivno sredstvo središnjeg djelovanja, ne pripada alkaloidima opijata ni kemijski niti farmakološki. Suzbija kašalj, koji ima izravan utjecaj na centar kašlja. Ima bronhodilatatorski učinak. Doprinosi olakšanju disanja, poboljšavaju pokazatelje spirometrije (smanjuje otpornost dišnih putova) i oksigenaciju krvi.

  farmakokinetika

  Nakon oralne primjene, butamirat se brzo i potpuno apsorbira. Nakon uzimanja 150 mg butamirata citrata Cmaksimum Glavni metabolit (2-fenilmaslačna kiselina) u plazmi postiže se oko 1,5 sata i iznosi 6.4 μg / ml.

  Distribucija i metabolizam

  U krvi počinje hidroliza butamirata, u početku 2-fenilmaslačne kiseline i dietilaminoetoksietanola. Ti metaboliti također imaju antitusivnu aktivnost. Poput butamiraze, metaboliti karakteriziraju skoro maksimum (oko 95%) stupnja vezanja na proteine ​​plazme, što uzrokuje dugu T1/2 iz plazme.

  Uz višekratnu uporabu lijeka, njegova koncentracija u krvi ostaje linearna i kumulacija se ne opaža.

  T1/2 6 sati. Metaboliti se izlučuju uglavnom putem bubrega, a metaboliti s kiselom reakcijom uglavnom su povezani s glukuronskom kiselinom.

  Doze CINECODE

  Lijek se uzima oralno prije jela.

  Prije uporabe lijeka kod djece mlađe od dvije godine treba se posavjetovati s liječnikom.