Što bi trebalo biti težina i visina preranog beba: stolovi s postavljenim cijenama mjesecima i razlozi za niske stope

Liječenje

Nažalost, prijevremeni rad danas je daleko od rijetkih. No, moderna medicina može ostaviti dijete čak i ako njegova tjelesna težina ne prelazi 900 grama, a ako dijete teži od 1 do 2 kilograma, ima svaku mogućnost da odraste potpuno zdrav.

Takve bebe trebaju posebnu brigu i kontrolu. I važno je znati kako se prerane bebe trebaju razvijati, kako dobivaju i dodaju funte.

Analizirati kako bi takvo dijete trebalo dobiti težinu i visinu, na temelju tablica normi dobitka težine po mjesecu.

Kakva je novorođenčad takva?

Djeca rođena prije 37 tjedana trudnoće i imaju vrlo nisku tjelesnu težinu, tj. Njihova težina rođenja je manja od 2500 grama i raste do 45 centimetara, smatra se preuranjenom.

Pokazatelji u gramima po mjesecu

Kako prerano novorođeno dijete dobiva na težini? Iz donje tablice možete shvatiti koja je brzina dobitka od mjesec dana za preuranjene bebe i koliko beba treba vagati do jedne godine, na primjer, u 4 ili 9 mjeseci.

Koliko beba treba zaposliti dnevno?

Nemoguće je točno reći koliko beba treba dobiti težinu dnevno, budući da sva djeca dobivaju različit broj grama dnevno. Sve ovisi o stupnju preuranjenosti djeteta i njegovom općem stanju. U prosjeku bi ta vrijednost trebala iznositi oko 50 grama dnevno. Ali to bi trebalo uzeti u obzir opće stanje djeteta, kao i broj hranjenja, mokrenje i tako dalje.

Ako vaše dijete dobije malo manje, ne biste trebali odmah paničariti. Glavna stvar nije bila velika mršavljenja.

kalkulator

Također, kako biste kontrolirali dobitak težine preranog beba, možete upotrijebiti posebni kalkulator ili formulu za izračunavanje. Kalkulator, prekomjerno dijete, može se koristiti: http://boyorgirl.ru/rasschitat-opredelit-onlajn-rost-i-ves-novorozhdennogo-rebjonka-do-goda-kalkuljator/ Ili na bilo kojem drugom mjestu koji lako ćete pronaći na internetu.

Stopa rasta po mjesecima

Kako djeca rastu u prvoj godini života? Iz donje tablice saznat ćete o stopi rasta broja djece po mjesecima:

Što određuje povećanje centimetara?

Porast rasta preuranjenih beba ovisi o sljedećim čimbenicima:

 1. Stupanj prijevremenosti.
 2. Paul.
 3. Tjelesna težina pri rođenju.
 4. Uvjeti intrauterinog razvoja.

U prosjeku, tijekom prvih šest mjeseci, beba raste za 2,5-5,5 centimetara. I za prvu godinu života 27-38 centimetara. Stope rasta po godini čine 70-77 centimetara. Sve su vrijednosti dane u prosječnom razumijevanju i ne treba ih se doslovno shvatiti, ali se možete osloniti na njih.

Liječnički savjet

Zašto dijete ne dobiva visinu i težinu? I naravno, svi roditelji se brinu zbog te situacije. Pogledajmo što liječnici kažu o ovome. Razlozi zašto beba ne dobiva težinu:

 • Umjetno hranjenje.

Većina prvih beba su na IV, a razlog za to su mnogi razlozi. Mlijeko može nestati zbog činjenice da beba ima malo jesti ili žena ne može dojiti, a crpljenje nije uspjelo i tako dalje. Ali ne, čak i najbolji, miješa se ne podudaraju s mlijekom majke. Stoga je neophodno sve do posljednjeg trenutka ne prebaciti dijete u IV.

Pomoć! Ako majčino mlijeko nije dovoljno, hranite bebu s mješavinom. Ali to bi trebalo biti učinjeno tek kad dijete spava, tako da se ne navikne na bočicu.

 • Nije prikladna mješavina.

  Ako dijete jede smjesu, onda je potrebno pravilno odabrati. Činjenica je da je tijelo preranog djeteta vrlo različito od punoljetnih beba. Za njihovo hranjenje potrebno je odabrati kvalitetnu, posebno laganu smjesu.

 • Neodgovarajuća prehrana.

  Takve bebe su vrlo slabe i gotovo uvijek spavaju, bez potrebe za jelo. I u ovoj situaciji, majka mora uzeti jasnu kontrolu količine hrane koju jede. Liječnici preporučuju održavanje popisa hranjenja i raspoređivanje kako djeca povećavaju težinu i visinu. A ostaci mlijeka trebaju biti dekantirani, to će povećati razdoblje dojenja.

  Ako dijete odbija jesti, nemojte ga natjerati da ga hrani. U slučaju čestih neuspjeha, posavjetujte se sa svojim liječnikom.

  Dijete i majka i nakon rođenja ostaju neodvojivi bliski odnos. Stoga, bilo koje od vašeg stanja odražava se u bebi. Također loše navike žene imaju jaki loš utjecaj.

 • Zdravstveni problemi djeteta.

  Oslabljeno tijelo se jako protivi infekcijama. U slučaju najmanjih znakova bolesti, odmah se obratite bolnici.

 • Majčinom snagom.

  Ako beba bude dojena, žena bi trebala obratiti veliku pažnju na vlastitu prehranu, jer je vrlo ovisna o tome kako dijete dobiva težinu.

 • Upravljanje težinom.

  Liječnici savjetuju da provode detaljno praćenje režima djeteta. Držite bilježnicu u kojoj zabilježite broj hranjenja, mokrenje i tako dalje. Činjenica je da za prerano dijete nedostatak barem jednog obroka dnevno može značajno utjecati na debljanje.

 • Klokan.

  Također, liječnici nude vrlo učinkovit način klokan. Leži u činjenici da prerana beba tijekom dana nije odvojena od majke. Da biste to učinili, stvorili ste i posebne majice. Dijete se osjeća toplo i zaštićeno od majke, što je vrlo važno jer se, budući da je rođen prerano, još nije bio spreman postojati izvan maternice. Kao i dijete ima stalan pristup majčinom mlijeku.

 • zaključak

  Sada znate pravila za dobivanje težine kod djece i zašto ponekad malo dijete ne dobiva vitalnu težinu. Važno je razumjeti da je prerano dijete isto dijete, samo rođeno u krivo vrijeme. Ako slijedite sva pravila skrbi i pružite adekvatnu, pravilnu prehranu, tada neće biti nikakvih posebnih problema. I takvo dijete za dvije godine neće se razlikovati od svojih vršnjaka. Moderna medicina omogućava brigu o takvoj djeci bez ikakvih problema, stoga ne brinite, jer vaše stanje utječe na dijete.

  Koliko dijete trudi?

  Upravo je to pitanje od primarne važnosti i za mumiju novorođenčeta i rođaka, prijatelja i poznanika. Normalna težina se smatra indikatorima od 2700 do 4000 grama. U ovom slučaju beba bi trebala biti rođena u 37-40 tjedana. Ako je novorođenče rođeno ranije ili kasnije, takvi parametri nisu pouzdani.

  Čimbenici koji utječu na težinu djeteta pri rođenju:

  • Stanje zdravlja majke. U nekim kroničnim bolestima žena, na primjer, dijabetes melitus, poremećaji metabolizma, krvni tlak krvi inkompatibilnost Rh ili patoloških stanja kardiovaskularnog sustava, mrvica mogu roditi s nedovoljnom ili prekomjerne težine.
  • Nepravilna prehrana trudna. Uz višak ugljikohidrata u prehrani matične bebe se rađaju s težine i sa nedostatkom vitamina i hranjivih tvari djeca teže manje potrebno. Više o prehrani dojenja?
  • Ustav roditelja. Bebe od minijaturnih roditelja rađaju manje težine od visokih i punih majki i tati.
  • Paul beba. Dječaci su gotovo uvijek rođeni veći od djevojaka.
  • Broj prethodnih trudnoća u majci. Svako kasnije dijete rođeno je veće od prethodne.
  • Broj beba u maternici. Uz višestruku trudnoću, svaka beba iz blizanaca ili tripleta će težiti nešto manje od standarda. Da, i ova se djeca rađaju najčešće ispred vremena.
  • Stanje posteljice. S placentarnom insuficijencijom, opskrba hranjivih tvari od majke do fetusa je uznemirena, a dijete može početi zaostajati u intrauterini razvoj.

  Ako je težina voća veća od 4 kg, to plod smatra se velikim. Liječnici bi trebali pažljivo pratiti tijek takve trudnoće i, ako je potrebno, donijeti odluku o potrebi za carskim rezom, jer žena nije uvijek sposobna imati veliku bebu sama po sebi. Često se pojavljuje pretilost novorođenčadi zbog edema. Prilagođavanje takve djece u većini je slučajeva teško.

  Stopa dobitka na težini kod djece

  Pedijatri koriste posebne tablice za izračunavanje dobitka na težini kod bebe. No procjena razvoja djeteta treba biti individualizirana i ovisi o težini djeteta u trenutku iscjetka. Tijekom prvog mjeseca života, povećanje od 400 do 800 grama smatra se normalnim, a nakon šest mjeseci ta brojka iznosi 400-500 grama mjesečno.

  Dobitak težine novorođenčeta ovisi o njegovu zdravlju, apetitu, aktivnosti, količini mlijeka u majci, načinu dana i hranjenju.

  Uzroci abnormalnosti

  Do šest mjeseci, beba bi trebala težiti dvaput onoliko koliko je ispuštena i godinu dana - tri puta. Ako je dijete hranjeno na zahtjev, može dobiti 1000-2000 g za prvi mjesec, a ako slijedi strog režim, povećanje može postati beznačajno. Djevojke obično pogoršavaju težinu od dječaka. Dodavanje vode i upotreba dude može također dovesti do povećanja težine.

  Što učiniti kada je abnormalan?

  Ako težina djeteta ne zadovoljava standarde u tablici, potrebno je utvrditi razlog. S velikim povećanjem djeteta kod dojenja, majke trebaju više pažnje posvetiti prehrani, eliminirajući slatke i brašno. U slučaju nedovoljnog dopunjavanja, može biti potrebno dopuniti smjesu ili povećati njegovu količinu ako je dijete na umjetnom hranjenju.

  Kako se izračunava težina?

  U prvim danima života, novorođenče izgubi težinu. Gubitak može iznositi 5 do 7-10% izvornih vrijednosti. Ovo je apsolutno normalno i nije uzrok zabrinutosti. Dojenje majke još uvijek postaje sve bolja i mrvica prima samo malu količinu kolostruma. Dolaskom mlijeka težina počinje aktivno rasti. U prosjeku bi trebalo povećati za 20-30 g dnevno. Tijekom prvih dvanaest dana života, dijete se mora vratiti svojoj težini pri rođenju. Ako je dijete rođeno prerano i / ili malom težinom, tada se ne napušta iz bolnice sve dok ne vidi lik u vagi u 2600

  U budućnosti, povećanje treba biti 125-130 g tjedno, a za djecu koja su dojena, povećanje do 500 g tjedno može se smatrati normom.

  Koliko treba beba vagati? Tablica: dob - težina - visina

  Svako dijete živi prema vlastitom programu visine i težine. Ipak, postoje statistički podaci koji daju predodžbu o prosječnoj težini djece. Također, postoje preporuke liječnika koji nude optimalne vrijednosti za visinu, težinu i njihov omjer.

  Usporedili smo statističke podatke i preporuke liječnika, pokazalo se da se praktički podudaraju s razlikom koja ne prelazi 3%.

  Dakle, podaci navedeni u tablici su optimalne vrijednosti visine i težine djeteta. Imajte na umu da su dječaci i djevojčice vrijednosti nešto drukčije.

  Kako koristiti tablicu

  Procjena težine

  Odstupanje težine djeteta unutar 6-7% onih navedenih u tablici je apsolutna norma.

  Veća odstupanja težine do 12-14% ukazuju na sklonost prekomjernoj težini ili težini.

  Odstupanje težine od više od 12-14% ukazuje na laganu prekomjernu težinu i težinu.

  Odstupanje težine od više od 20-25% govori o prekomjernoj težini i težini, možda će u ovom slučaju biti koristan korektivna snaga, koja se obavlja isključivo na preporuku liječnika.

  Za točniju procjenu težine upotrijebite naš kalkulator ili profesionalne tablice centila visine, težine ili indeksa tjelesne mase.

  Procjena rasta

  Odstupanje rasta djeteta unutar 3% onih navedenih u tablici je apsolutna norma.

  Kada odstupanje rasta od više od 10% ima smisla konzultirati liječnika.

  Za točniju procjenu rasta koristite naš kalkulator.

  Adekvatna procjena visine i težine djeteta

  Općenito, pokazatelji normi za svako dijete su svoji. U oko 10% djece pokazatelji težine i visine idu dalje od predloženog okvira procjene i to će biti njihova norma.

  Pratite težinu djeteta prije svega kako biste pravodobno otkrili bilo kakve probleme s hranom. Na primjer, ako je dijete naglo prestalo dobivati ​​na težini ili je smanjilo bez ikakvog razloga, to je znak da su se neki problemi pojavili. Dakle, za potpunu analizu potrebno je poznavati pozadinu težine i visine određenog djeteta.

  Kontrola tjelesne težine i dobitak na težini također pomažu u procjeni optimalne prehrane za dijete: prilagoditi se određenoj prehrani, prebaciti se na novu mješavinu, normalizirati potrošnju žitarica.

  Pri procjeni težine novorođenčadi treba imati na umu da je tijekom prvog tjedna života djeteta prirodni gubitak težine od 5-8% normalan.

  Dijete težine pri rođenju: 6 čimbenika koji utječu na ovaj parametar

  Težina djeteta pri rođenju može ovisiti o različitim čimbenicima. Rođenje djeteta pravi je čudo. Roditelji unaprijed dolaze s imenima svoje djece i razmišljaju o tome s kime će raditi, tko će izgledati, i koliko će težiti. Svaka majka smatra idealnim novorođenim djetetom. Netko je ponosan na 5 kg kilograma, a netko se neće radovati na Thumbelinu od 2,5 funti. O činjenici da težina djeteta ovisi o mnogim mitovima, danas ćemo ih pokušati raspršiti, dajući iscrpan odgovor na pitanje čimbenika koji utječu na težinu fetusa.

  Ono određuje težinu djeteta pri rođenju

  Svaka stvar želi roditi zdravo i snažno dijete. Naravno, težina fetusa pri rođenju, ako je unutar normalnog raspona, ne utječe na zdravlje i buduće konstituiranje djeteta. Međutim, mislimo da ćete se pitati što ovisi ovaj parametar.

  U pravilu, težina djeteta pri rođenju ovisi o prehrani majke, njezinom tjelesnom i psihičkom stanju.

  Što određuje težinu novorođenčeta:

  1. Prije svega, težina djeteta ovisi o tome što majka jede. Ako majka ne dobije dovoljno hranjivih tvari i vitamina, beba će se roditi male. Međutim, potrošnja velike količine masne i junk food od majke nije jamstvo rođenja velikog djeteta, ali zdravlje vašeg djeteta može se pogoršati zbog vašeg lošeg načina života.
  2. Tjelesno i psihičko stanje majke također djelomično određuje težinu djeteta. Dakle, za žene koje su doživjele tešku toksikozu, živčani stres tijekom trudnoće rođeni su mala djeca. Pušač koji konzumira alkohol i droge od svoje majke može imati dijete s visinom i mršavljenjem. Velika beba može biti posljedica mame dijabetesa.
  3. Nasljedstvo utječe na rast djeteta pri rođenju. Međutim, zakon ovdje: težina djeteta obično ovisi o majčinom tijelu, to jest, velika žena ima veliko dijete, i minijaturno dijete - mali. Međutim, ako je otac djeteta visok i velik, tada tijekom prve godine života dijete nadoknađuje svoje skromne rezultate pri rođenju.
  4. Ako je majka minijaturna prije trudnoće, beba će biti mala. Također, ponekad, tijekom trudnoće, žena dobiva na težini ne zbog nezdravog ishrane, već zbog vrlo velikog fetusa.
  5. Spol djeteta također utječe na njegovu težinu. Prema statističkim podacima, dječaci pri rođenju teže više od djevojaka.
  6. Dijete rođeno prije duljeg vremena će težiti manje od norme. Nositi dijete će biti teško.

  To su glavni čimbenici koji utječu na težinu novorođenčeta. Osim toga, bolesti koje majka prenosi tijekom porođaja su vrlo važne.

  Kako izračunati težinu djeteta pri rođenju

  Najčešća težina djece nakon porođaja varira između 2500-4500gr. Međutim, 5 kg u naše vrijeme - to je normalno.

  Obično kod 38 tjedana ginekolog mjeri parametre majke kako bi pronašao približnu težinu fetusa. Međutim, ako vaš liječnik to nije učinio, i zaista želite barem malo otkriti tajnu rođenja djeteta, onda možete sami izračunati. Naravno, malo je vjerojatno da ćete moći odrediti težinu djeteta s točnošću od jednog grama, ali ćemo vam i dalje pomoći izračunati približni parametar fetusa.

  Rezultat bilo koje od formula može biti pogrešan. Budući da može utjecati na količinu amnionske tekućine, veličinu majke i druge parametre.

  Predstavit ćemo vam sve tri formule za određivanje težine djeteta. Da biste dobili lošiji rezultat, upotrijebite ih sve.

  Kako izračunati približnu težinu djeteta pri rođenju:

  1. Izmjerite opseg trbuha i visinu dna trudne maternice. Prevođenje ovih vrijednosti u centimetre i razmnožavanje.
  2. U drugoj formuli, od vas se traži dodavanje opsega abdomena i visine dna maternice. Rezultirajuća količina podijeljena je s 4 i pomnožena s 100.
  3. Solovijevova formula podrazumijeva uzimanje u obzir dimenzija žene. Morate izmjeriti obujam zglobova. Ako je više od 16, onda je vaš broj 12, ako je manji od 11. Vaš broj se oduzima od visine dna maternice (11 ili 12), rezultat se pomnoži s 155.

  Moraju se dodati sve tri formule. Podijelite primljenu sumu za 3 i približnu težinu djeteta s pogreškom od 200 grama.

  Sude po pregledima, rezultati su prilično pouzdani. Te se formule mogu koristiti nakon 35 tjedana.

  Zašto se rodi velika djeca

  Rođenje velikog djeteta uzrokuje oluju pozitivnih emocija kod roditelja. Većina ljudi misli da što je beba veća, to je zdraviji. Nažalost, međutim, to nije uvijek slučaj. Prekomjerna težina fetusa može uzrokovati različite bolesti, pretilost ili prirodno porođaj nemoguće.

  Zanimljivo je da se tijekom proteklog desetljeća postotak velikih novorođenčadi povećavao. To je povezano s povećanjem kvalitete života i prehrane trudnica.

  Prosječna težina je od 2,5 do 4 kg. Ako vaše dijete koje je novo rođeno težilo više od 4 kg, smatra se velikim, a ako je više od 5, onda je divovski.

  Velika djeca su rođena zbog nasljedstva i dijabetesa

  Zašto dijete ima više težine pri rođenju:

  1. Nasljeđe. Ako je jedan od roditelja pri rođenju bio velik, tada će dijete, najvjerojatnije, biti heroj.
  2. Šećerna bolest. Ova bolest uzrokuje povećanje debljanja fetusa. Majke s ovim sindromom u dobi od 32 tjedna trudnoće nalaze se u bolnici radi očuvanja. Tamo liječnici prate težinu i stanje djeteta, a po potrebi i ubrzavaju isporuku.
  3. Kasna dostava. Ispravan beba će težiti teži od djeteta rođenog u terminu. Istodobno, produljena trudnoća ne dovodi do bilo kakvih posljedica osim povećanja fetusa, a istinito premještanje može uzrokovati loše stanje djeteta.
  4. Prekomjerna majka. Ako se majka ne bi mogla boriti s promijenjenom svjesnošću i snažno jesti "jesti za dvoje" tijekom trudnoće, tada osim problema s težinom nje, može doći do problema s tjelesnom težinom djeteta.
  5. Hemolitička bolest. Ova bolest javlja se ako majka i dijete imaju negativni Rh faktor. U ovom slučaju, malo tijelo bebe bubri, što dovodi do debljanje. Međutim, sada postoje lijekovi koji mogu izbjeći takav problem.

  Kao što razumijete divovski voće - ovo nije baš dobro. Međutim, ne brinite, u većini slučajeva, velika djeca tijekom prve godine života uskladiti svoje performanse.

  Najveće dijete rođeno

  Vjerojatno se pitate koliko je najveće dijete na svijetu težilo. Uostalom, maglovito "više od 5 kg" ne objašnjava što očekivati ​​u ovom slučaju.

  Divno dijete nije uvijek loše. Ponekad su ti junaci rođeni prilično zdravi i jaki.

  Tako je u Guinnessovoj knjizi rekorda donesena beba koja je u rođenju težila 10,2 kg. Rođen je u Italiji 1955. Tu je i beba težine gotovo 11 kg, ali, na žalost, umro je u prvom satu života.

  Većina divovske djece ima dobar apetit i snažan glas. Međutim, neki od njih su sklonija alergijama i neuralgijskim bolestima.

  Što određuje težinu djeteta pri rođenju (video)

  Najbolje je težina djeteta od 2,5 do 5 kg. U ovom slučaju, majka može roditi dijete bez ikakvih problema i ozljeda kod rađanja. Međutim, ponekad odstupanja od norme ne dovode do negativnih posljedica. Gledajte svoju prehranu, registrirajte se kod ginekologa na vrijeme i postat ćete majka jake i zdrave bebe.

  Norme težine novorođenčeta kod rođenja

  Neke su bebe rođene velike, ostale su male. Na to utječu mnogi čimbenici. Prema pokazateljima SZO, normalna težina djeteta pri rođenju će dati njegovo zdravstveno stanje.

  Opće informacije

  Kada novorođenče ima manjak ili višak mase, važno je utvrditi uzrok problema. Rodna težina djeteta pri rođenju kreće se od 2,5 do 4,5 kg. Dječaci imaju veću stopu od djevojaka. U bebama gornja granica iznosi 4 kg.

  Koliko bi dijete trebalo težiti pri rođenju? Najbolji pokazatelj je od 2,6 kg do 4 kg. Vjeruje se da masa ovisi o brojevima koji su zabilježeni pri rođenju roditelja. Zapravo, u maternici se djeca razvijaju prema drugim zakonima.

  Tablica normi težine djeteta pri rođenju:

  Tijekom trudnoće, majke očekuju da će saznati idealnu težinu djeteta po pojmu, opseg glave i trbuščić, duljina bedrene kosti. Ako se samo ovaj indikator razlikuje, a druga odstupanja nisu otkrivena, ne brinite prije vremena.

  Uobičajena težina dječaka pri rođenju je 3,3 kg, a djevojke 3,2 kg. Prema tablici se procjenjuju odstupanja za pravodobno upućivanje specijalista. Glavnu ulogu igra rast i tjelesna težina. Prema njima, postavili su Quetelet indeks. Da biste to učinili, težina u gramima podijeljena je u visinu u centimetrima. Normalno se smatra da je u rasponu od 60-70.

  Ultrazvukom nije uvijek precizno utvrditi što bi trebalo biti težina djeteta. Često se pokazatelj razlikuje od mase pri rođenju. Nove majke zabilježile su razliku u funti. Pri obavljanju ultrazvuka, žena je određena oko 4 kg, a dijete rođeno 3,5 kg.

  Razlozi za promjenu

  Prvi dan nakon rođenja, težina djece se smanjuje za 100-200 g, pod uvjetom da je majka rodila bez posebnih odstupanja. Maksimalno smanjenje događa se na 300 g. To se događa kada se edemi uklone, crijeva se brišu, a dijeta još nije uspostavljena. Sve se normalizira 5. dana, nakon 10 dana masa će se redovito povećavati. Kod dojenja beba se oporavlja sporije nego na umjetnom.

  Što određuje težinu djeteta pri rođenju:

  1. genetska predispozicija;
  2. trajanje nošenja;
  3. pod novorođenčad;
  4. kronične bolesti;
  5. plodan.

  Prerane bebe često imaju nisku masu. Ako se novorođenče rodi kasnije od očekivanog, stopa će biti veća. To je važna prehrana tijekom trudnoće, psihološki stres. Stres i vježbanje povećavaju rizik od malog djeteta. Velike bebe rađaju se s dijabetesom ili pretilosti.

  Parametri djeteta pri rođenju s masom manjom od 2,5 kg ukazuju na nedostatak pa se pribjegavaju posebnoj prehrani kako bi normalizirali težinu djeteta pri rođenju. Unatoč činjenici da se bebe smatraju preuranjenima, za šest mjeseci potpuno se nadovezuju sa svojim vršnjacima.

  Standardna težina djeteta pri rođenju će biti drugačija ako žena puši, plovila uska, placentalni protok krvi smanjuje. Pokazalo se na anemiju, nedostatak kisika, bronhitis, pijelonefritis. Opterećenje na tijelu događa se kada žena rodi prije dobi od 15 i nakon 35 godina. Ti čimbenici ometaju normalno funkcioniranje posteljice, poremeti transport hranjivih tvari. Postoji kašnjenje u rastu i razvoju fetusa.

  Kada novorođenče teži više od 4 kg, to znači da je prekomjerna težina. Često se bebe pate od hipotireoze, metaboličkih poremećaja. To se događa u 8% slučajeva.

  Uzrok prekomjerne težine je:

  • perenashivanie;
  • dijabetes melitus;
  • nepravilna prehrana.

  Ako je termin rođenja prošao, fetus i dalje dobiva masu. Kada mama ima dijabetes melitus, razina glukoze bebe raste, dolazi do pretjeranog porasta hormona rasta. Žena je smještena u rodilištu 32 tjedna kako bi kontrolirala razinu šećera u krvi i urinu. Tijekom trudnoće majka se ne hrani pravilno, što dovodi do prekomjernog djeteta tijekom porođaja.

  Nedovoljan pokazatelj

  Mala je težina fetusa promatrana u maternici. Bebe koje su se pojavile u 28 tjedana i mase 1,5 kg smatraju se preuranjenima. Daju se status laganog. Novorođenčad često nije spremna disati i jesti sami, pa im je potrebna dodatna briga.

  Djeca s punim radom smatraju se blizancima ili trojkama. Njihova težina je manja od 2,5 kg, ali to je normalan pokazatelj. Novorođenčad je potpuno pripremljena za život izvan tijela žene. Medicinska intervencija nije potrebna, samo promatranje stručnjaka.

  Uzroci dojenčadi:

  • srčana bolest;
  • hipertenzija;
  • nekoliko voća;
  • slaba koagulacija;
  • problemi s maternicom;
  • ekologija;
  • česta uporaba kave;
  • pušenje;
  • infekcije;
  • starost žene u radnoj snazi.

  Nedostatak dovodi do kršenja termoregulacije. Dijete je hladno, ne zagrijava dugo, tako da je potrebno puno vremena da se vraća ravnoteža temperature. Djeca su podvrgnuta raznim bolestima, prehladama, hipovitaminozama, anemiji, imaju smanjeni imunitet.

  Da biste vratili normalnu masu fetusa, propisajte prehranu, vitamine, odaberite broj kalorija. Pozornost se posvećuje općem stanju, formiranju unutarnjih organa i vitalnih sustava.

  Žene su propisane vazodilatatori koji poboljšavaju protok krvi i opuštaju mišiće maternice. Potrebne lijekove protiv fetalne hipoksije. Uz pozitivnu terapiju, oni održavaju uobičajene uvjete i metode isporuke. Ako težina nije dobivena, obavite rano porođaj.

  U bolnici se takva djeca tretiraju na poseban način, nakon izbijanja hrane je normalna. Feed je potrebno često i malo po malo. Između obroka daje slatku vodu. Ako je potrebno, dijete se hrani smjesom bogatim proteinima i mastima.

  Preporučeno stvrdnjavanje, kupanje zrakom i suncem. Aktivirajte rast mišića i dobitak na težini uz pomoć gimnastike. Nakon toga, djeca se ne razlikuju od obične djece ili u mentalnom ili fizičkom razvoju.

  višak

  Loš pokazatelj je prekomjerne težine kod bebe. Liječnici to oprezno tretiraju, jer pokazatelj ukazuje na kršenje u razvoju novorođenčadi i probleme s endokrinim sustavom majke.

  Razlozi povećane težine su:

  1. genetska predispozicija;
  2. drugi i kasniji porod;
  3. razvojna kašnjenja;
  4. nezdravu prehranu;
  5. različit Rh faktor za roditelje.

  Veliki rizik od perinealne rupture rezultira u žena koje su propisane carski rez. Nakon rođenja, novorođenčad će trebati veću pažnju.

  Prve godine roditelji kontroliraju razvoj bebe. Žena je propisana uravnotežena dijeta s mliječnim proizvodima s niskim udjelom masti, povrćem i voćem. Isključite maslinovo brašno, kolače, dimljenu hranu i hranu s visokim sadržajem kalorija.

  Na početku formiranja dojenčadi iza vršnjaka, nema vremena za fizički razvoj. Nakon toga postoji alergija, problemi u komunikaciji. Prilagodite težinu pojedinačnih doza u prehrani. Dojenje dovodi do skladnog odgoja, pa će problem kasnije nestajati. Ponekad su bebe propisane plivanje, masaža, vježba.

  Mama bi se trebala usredotočiti ne samo na težinu djeteta, već i na opće stanje. Ako se novorođenče osjeća normalno, tada raste snažan i zdrav. Kako se ne bi brinuli zbog prekomjerne tjelesne težine ili nedostatka, vrijedi paziti tijekom trudnoće.

  Potrebno je odreći se loših navika, jesti uravnoteženu ishranu, pratiti stručnjaci u vremenu, uzeti vitamine i mikroelemete. To su čimbenici koji utječu na dobrobit beba i dobro zdravlje.

  Masa rođene djece treba redovito pratiti kako ne bi tovile. Možete izbjeći probleme ako to učinite u početnoj fazi rasta. Razviti kompoziciju i prehrambene standarde, razjasniti nijanse s specijalistom.

  Dijete težine pri rođenju: norme, odstupanja i fiziološka mršavljenja novorođenčadi

  Težina djeteta pri rođenju jedan je od najvažnijih pokazatelja zdravlja djeteta. Uz rast, parametre prsnog i glavnog opsega, stanja i boje kože, težina igra vrlo važnu ulogu u daljnjoj brzini prilagodbe i razvoja novorođenčeta.

  Fiziološki gubitak težine kod novorođenčadi

  Činjenica da je rast djeteta jedan od najstabilnijih pokazatelja ostaje nepromijenjen i tijekom sazrijevanja djeteta, naravno, i dalje raste. Što se može reći o masi novorođenčadi. U prvim danima nakon rođenja, bebe imaju tendenciju gubiti težinu, a treći dan života težina djeteta može se smanjiti za čak 10%. Ta značajka ne bi trebala nepotrebno poremetiti mladu majku jer je gubitak težine nakon rođenja prirodna reakcija tijela djeteta na iskusni stres i promjene uvjeta okolne stvarnosti. Nakon rođenja transformiraju se procesi prehrane, cirkulacije krvi i disanja djeteta. Osim toga, čin sisanja majčinske dojke zahtijeva stalni fizički napor od bebe. Ove su značajke povezane s činjenicom da se masa novorođenčeta može izgubiti u prvim danima života.

  Djeca gube na težini i kada se hrane od rođenja umjetnim mješavinama. U tom slučaju, dijete gubi manje težine i brže dobiva na težini. To je zbog stabilnog sastava masti i ugljikohidrata u umjetnoj prehrani. A dijete na dojenje u prvim danima dobiva izuzetno korisno kolostrum koji se hrani proteinima i vitaminima. Istodobno, sadržaj masti u njemu je nešto manji nego kod zrelog mlijeka, a kalorijski sadržaj kolostruma je manji.

  Nepromjenjivo, prerane bebe također izgube težinu, kao i bebe s malom težinom. Istovremeno, ove skupine djece mogu izgubiti više od deset posto u prvim danima nakon rođenja, postupno ispunjavajući izgubljene vrijednosti tijekom prvog mjeseca.

  Napustivši rodilište, dječji pokazatelji težine ostaju prilično stabilni i počinju rasti po stopi od 20 do 40 grama dnevno, postupno približavajući se izvornim brojkama. Od desetog dana života, dijete doda 150-300 grama tjedno, a do kraja prvog mjeseca može težiti cijeli kilogram više nego nakon rođenja. Ovaj trend brzog povećanja težine nastavit će se tijekom prva tri mjeseca.

  Normalni pokazatelji težine za punoljetne bebe pri rođenju.

  Pri rođenju prosječna težina punoljetnih novorođenčadi iznosi 2,5-4 kg. Istovremeno, ti pokazatelji, ovisno o mnogim zakonima, prilično su teško predvidjeti. Metoda ultrazvučne dijagnoze omogućuje izračunavanje težine bebe samo približno. Liječnici kažu da prva djeca, u pravilu, vagati prosječno 500 grama manje od njihove braće i sestara, a pokazatelji težine dječaka prelaze vrijednosti težine kod djevojčica za 100-300 grama. Nedavno je očuvana tendencija rađanja "dječa herojima", kada je masa i visina djeteta fiksirana na prilično visokoj stopi. Često težina novorođenčeta može ovisiti o sljedećim čimbenicima:

  • od pokazatelja nasljeđivanja;
  • o trajanju trudnoće (prerano beba ima niže pokazatelje težine, baš kao novorođenče rođeno nakon roka ima veću vjerojatnost prekoračenja normalnog pokazatelja težine);
  • od stila života, navike hranjenja majke tijekom trudnoće i njezine psihološke udobnosti (stres i teška tjelovježba povećavaju vjerojatnost rođenja novorođenčadi male težine);
  • od poda djeteta;
  • od kroničnih bolesti majke (velika djeca često rađaju kod žena s dijabetesom ili pretilosti);
  • od višestrukih trudnoća itd.

  Koja je normalna težina novorođenčeta? Dobivene vrijednosti parametara djece odmah nakon rođenja liječnika pomiruju se s odobrenim vrijednostima. Istodobno, tablica Instituta za pedijatriju Ruske federacije i tablica normalne težine novorođenčadi prema verziji WHO-a malo se razlikuju.

  Tablica pokazatelja težine novorođenčadi (WHO)

  Koliko treba novorođenčad težiti? Problemi herojima i inčima

  Obitelj je sretna kad saznaju da imaju heroj heroja - dijete manje od pet kilograma! Je li mini beba -

  Konzultant-profesor Odjela za prerane bebe Ruskog znanstvenog centra za medicinske znanosti, cijenjeni znanstvenik Ruske Federacije, akademik Ruske akademije prirodnih znanosti Galina Yatsyk govori o velikim i malim bebama.

  Nježne mrvice

  Pogledajmo što to znači - mala. Težina dojenčadi kod rođenja je više od 2,5 kg - normalna težina. Pedijatri ne smatraju bebe 2,5-2,7 kg. Punoljetno novorođenče s takvom težinom ne trebaju posebnu poboljšanu prehranu, omatanje ili zagrijanu sobu. Ponekad roditelji žele hraniti minijaturne bebe, brzo vidjeti kako su postali hrskavi obrazi, pojavile su se nabore na debelim nogama. Počinju davati dječju hranu malo više nego što je potrebno. Rezultat je regurgitacija. Nemojte pretjerivati ​​malu bebu. Da, jede u smislu količine mlijeka ili dojenčadi malo manje od velikog djeteta, ali dovoljno je. Samo ima drugačiji ustav. U roditeljima, bakinima, djedovima i pradjedima, koji su također vjerojatno krhki graditi. On će pojesti svoju normu, ali se normalno razvija, nadoknađuje svoje vršnjake u svakom pogledu i nakon jedne godine ne može težiti ni manje od njih.

  Ali djeca koja su rođena s težinom manjom od 2,5 kg već zahtijevaju veću pažnju liječnika i posebnu njegu. Pediatricki su takve mrvice lagano nazvali.

  Razlozi za rođenje vrlo male djece:

  • prijevremenost,
  • pothranjenost,
  • višestruka trudnoća.

  Preuranentnost nije rečenica

  Glavni problem preuranjenih beba uopće nije mala težina, već nezrelost nekih tijela sustava - respiratorni, temperaturno kontrolirani. Priroda ih ima za život dok im majka stoji u trbuhu, kako bi se dalje razvijala, a njihova težina za intrauterinski život je sasvim normalna. I onda iznenada loša sreća: nešto napravljeno prije roka za rođenje.

  Preuranjene bebe su također podijeljene u one s vrlo niskom težinom - manje od 1,5 kg, a one s izrazito male težine - manje od 1 kg. Naravno, takve mrvice često se ne rađaju, njihovih 0,4% i 0,2% svih preuranjenih beba. Prije toga, činilo se da ako je rođeno dijete mase samo 1 kg - to je katastrofa! Kako izaći? Sada, prema WHO klasifikaciji, fetus rođen živi nakon 22 tjedna intrauterine razvoja i težine više od 500 g (!) Smatra se dijete koje može i treba biti njegovana. Sada su i društvo i liječnici psihološki drugačije raspoloženi, vjeruju da se zdravo dijete može odgajati od novorođenčadi težine 1-1,2 kg, a to će biti mentalno kompletirano.

  Prerane bebe u početku zahtijevaju posebnu skrb, smještaju se u posebne bolnice, ali ako se beba šalje kući, to znači da može živjeti u normalnim uvjetima, poput svih beba, može disati, piti i jesti i hraniti ga kao obično dijete.

  Činjenica da prijevremenost nije presuda, a među poznatim ljudima su preuranjeni, vjerojatno su svi već čuli. Goethe i Napoleon bili su preuranjeni. Niska težina rođenja nije postala prepreka dugovječnosti, talentu ili sreći.

  Ponekad su bebe rođene na vrijeme, a njihov rast je prilično normalan za novorođenče, a njihova težina je vrlo mala - 1,3-1,5 kg. Ovo je hipotrofija. To je uzrokovano mama bolest. Takva se djeca pojavljuju kod žena s kardiovaskularnim bolestima, hipertenzijom i oboljenjima endokrinog sustava. Tanke, dugačke, a oni i dalje gube na težini, iako su nutricionisti stvorili posebnu hranu za njih, obogaćeni proteinima, mastima, vitaminima. Za ostatak života, oni svibanj ostati slabo masnoće, ali oni će se razviti dobro.

  Hipotrofija kod bebe može uzrokovati loše navike majke. Ako žena puši tijekom trudnoće, fetus je konstantno otrovan, dijete se rodilo maleno.

  I još uvijek malena djeca rođena su od višestruke trudnoće, a rođeni su ranije, jer su usko u maternici majke. Njuškane su baš kao prerane bebe. I zdravi blizanci i tripleti izrastaju iz njih.

  Problemi divova

  No, velika djeca, oni koji na rođenju teže više od 4 kg, liječnici nisu jako sretni.

  Teže je rađati, to je razumljivo. Imat će veću vjerojatnost da će ozljeđivati ​​od raka: kosti krvi, hematomi, paraliza. Stoga, kada liječnici, kada čine trudnicu ultrazvuk, vide veliki fetus, često joj nude carski rez.

  Ali najvažnija stvar je da se velika djeca rađaju bolesnim mama. Događa se, naravno, da je beba velika jednostavno zato što mu je tata ispod dva metra, a njegova majka nije mala. No takav razlog za veliku težinu je rijedak. No, junak majke s dijabetesom, uključujući i majku koja još ne zna za njezinu bolest, je pravilo. I svako sljedeće dijete ove majke bit će veće i veće. I postoji velika opasnost da će ta djeca također dobiti dijabetes.

  Dakle, za obitelji s ljudima koji pate od ove bolesti, potrebno je konzultirati trudnicu s endokrinologom. Dobit će poseban tretman tako da dijete ne rodi preveliko i nije ozlijeđeno tijekom razvoja fetusa.

  Veća djeca se prilagođavaju duže nakon rođenja. Obično, tijekom prva tri dana, kardiovaskularni sustav počinje ritmički funkcionirati u prva tri dana, na snazi ​​od pet dana; A za veliku prilagodbu, može potrajati dva tjedna.

  Ali junak je došao kući iz bolnice. Kako ga sad hraniti? On bi trebao jesti volumen toliko hrane kao i prosječno dijete. Ali dobivanje junaka težine u isto vrijeme može biti više od prosječnog djeteta.

  I zasigurno bi takav klinac trebao biti prikazan endokrinologu. Imamo dobro opremljene dječje centre, gdje se dijete može provjeriti za bilo koju endokrinsku patologiju.

  Važno je

  ► U prosjeku, veća djeca rođena su u Skandinaviji, manja u Africi.

  ► Prosječna težina dječaka (3.200-3.500 g) nešto je više od težine djevojčica (3.000 - 3.250 g).

  ► Prva djeca obično rađaju manje od druge i treće djece u obitelji. Iako su roditelji i djeca zdravi - razlike u gramima i centimetrima mogu se jedva primjetiti.

  ► Ubrzanja već pri porodu imaju veću težinu i visinu djece ove generacije, što ubrzanje nije utjecalo.

  Težina dojenčadi pri rođenju: norme i odstupanja

  Bez obzira na to kakve prosječne težine novorođenčadi nije bilo WHO-a, bebe se teško usklađuju s njima: neke su rođene od strane ratnika, druge s mrvicama, a ostale točno "u sredini". Odakle ovisi? U kojim je slučajevima težina novorođenčadi važna? Je li moguće "ispraviti" težinu djeteta tijekom trudnoće? Govori Darya Alexandrovna KINSHT, voditeljica odjela za neonatologiju, neonatolog, anesteziolog i reanimator najvišeg razreda AVITSENNA medicinskog centra majke i djeteta.

  Norme težine u novorođenčadi

  Standardni indikatori težine rođenja su 2,8 kg - 4 kg s visinom - od 46 do 55 centimetara. Stručnjaci napominju kako se danas sve više i veće djece počelo roditi - "junački" težina novorođenčeta na 5 kilograma prestala je biti tako rijetka.

  Prema WHO, težina djece pri rođenju može se klasificirati na sljedeći način:

  Djevojke su težine

  Dječaci su težine

  Prema tim tablicama, kao normu, mogu se procijeniti pokazatelji koji se uklapaju u okvire od "ispod prosjeka" do "iznad prosjeka". Pokazatelji "niski" i "vrlo niski", "visoki" i "vrlo visoki" razlog su više pažnje stručnjaka.

  "Izuzetno je važno ne toliko velika težina kao i njegova usklađenost s razdobljem trudnoće. Na primjer, dijete rođeno u tjednu 40 s težinom od 2000 g i dijete u 32 tjedna s istom težinom su dvije potpuno različite djece.

  Glavnu ulogu ne igraju stvarni parametri težine ili njihova korespondencija s prosjekom, već omjer visine i težine djeteta. Ta vam vrijednost omogućuje određivanje indeksa Quetelet - težina u gramima, podijeljena s visinom u centimetrima. Ako je vrijednost u rasponu od 60 do 70, to se smatra normalnim za punoljetne bebe.

  "Važno: svi gore navedeni podaci i standardi vrijede samo za bebe rođene na vrijeme. Za prerane bebe postoje i drugi kriteriji.

  Stručni komentar

  Postoje posebne tablice težine i visine djeteta u razdoblju trudnoće - za dječake i djevojčice, respektivno. Naravno, upotreba tih tablica može dati samo približnu sliku, jer svaka zemlja i svaka regija mogu imati svoje osobine. Ispravni podaci za takve tablice ozbiljan su problem, ali rad WHO-a već je u tijeku. Što se tiče tablica koje se sada koriste, mogu se dati primjeri, čak i za punoljetne novorođenčadi, "ispravna" težina može biti drugačija: na primjer, gestacijska dob od 37 tjedana (ovo je punopravno dijete), težina od 2.850 g može se smatrati "ispravnim" istodobno dijete s gestacijskom dobi od 41 tjedna smatra da je ta težina nedovoljna. U prosjeku se može smatrati da je težina cjelovite bebe od 3.000 do 4.000 g.

  Težina novorođenčeta i tijela roditelja

  Vjeruje se da veliki roditelji često rađaju "ratnike", dok vitke i kratke žene imaju malu djecu s malom težinom. Također je napomenuto da roditelji koji su sami rođeni veliki, imaju veću vjerojatnost da imaju dijete težilo 4 kg ili više.

  Liječnici kažu da zapravo težina fetusa i novorođenčad nije toliko ovisan o roditeljskoj tjelesnoj masi - u maternici se sve bebe razvijaju prema istim zakonima.

  Stručni komentar

  Težinu novorođenčeta možete povezati s težinom i visinom roditelja, ali u većoj mjeri čini se lošijima kada beba raste. Graciozna žena visoka 150 cm ne bi trebala biti rođena punogodišnje bebe težine dva kilograma, a visoka žena s težinom bliže 90 kilograma - pet kilograma bebe, uopće ne! Otprilike isti pokazatelji su relevantni za njih, iako je u izradi razvoj posebnih tablica i programa koji određuju odnos između težine i visine djeteta s roditeljskim parametrima.

  Težina "ultrazvukom" i težina pri rođenju

  Ponekad se trudnice počinju brinuti o težini bebe mnogo prije rođenja. Tijekom ultrazvuka, liječnik koji obavlja screening uvijek izračunava procjenu težine fetusa na temelju podataka o gustoćima dobi, kretnji glave i abdomena, duljini femura i biparetalnoj veličini glave fetusa (udaljenost između vanjske i unutarnje konture obje parietalne kosti).

  Ako se procijenjena težina djeteta razlikuje od prihvaćenih norma prema gore ili dolje, ali istodobno nije utvrđena odstupanja u stanju posteljice i fetusa - to nije razlog za uzbuđenje.

  Stručni komentar

  Nemoguće je precizno vagati fetus na osnovi ultrazvuka, a očekivana težina djeteta vrlo rijetko se točno podudara sa stvarnom težinom novorođenčeta.

  Fetalna težina tijekom trudnoće

  U nekim slučajevima, mala veličina i težina fetusa mogu ukazivati ​​na odstupanje u razvoju i prisutnosti patologija trudnoće. Ozbiljna razlika između fizičkog razvoja fetusa i pojma gestacije zove se fetalna hipotrofija ili intrauterini sindrom usporavanja rasta.

  Postoje dva oblika pothranjenosti:

  Simetrični oblik pothranjenosti. Zabilježeno je već u ranoj fazi trudnoće, s tim da su svi parametri fetusa mjereni ultrazvukom manji od normativnih.

  Asimetrični oblik neishranjenosti. Razvija se nakon 28 tjedana trudnoće. Karakterizira neravnim razvojem fetusa. Na ultrazvuku, liječnik može utvrditi je li veličina glave i tijela fetusa ne podudara s opsegom abdomena.

  Takva intrauterna retardacija rasta započinje ako fetus primi nedovoljnu prehranu. U pravilu je povezano s patologijama posteljice.

  Razlozi za to mogu biti:

  • pothranjenost,
  • loše navike
  • kroničnih bolesti majke,
  • genetske patologije,
  • infekcija.

  U drugim slučajevima, ultrazvučni liječnik naprotiv, napominje da je veličina fetusa prevelika u usporedbi s normama.

  Što učiniti ako tijekom ultrazvučne studije u zaključku pišu "veliki voće" ili, naprotiv, sumnjaju na intrauterinu usporenu rasta zbog male veličine? Je li moguće nekako utjecati na težinu djeteta koja još nije rođena?

  Stručni komentar

  "Ispravak težine" ispravljanjem načina života trudnice s masnim deficitom u fetusu nemoguće je, budući da je razvojno kašnjenje najčešće povezano s patologijom placente (kronična fetoplacentna insuficijencija) koja ne ispunjava svoje funkcije kvalitete u isporuci hranjivih tvari u fetus. Ponekad uzrok može biti bolesti djeteta, uključujući genetsku patologiju.

  Velika težina fetusa također se ne može ispraviti, jer dijete ne može izgubiti težinu u uteri. U svakom slučaju, prehrana žene mora biti kompletna i uravnotežena, ne smije sadržavati neophodne hranjive tvari potrebne količine (proteini - od životinjskog i biljnog porijekla, ugljikohidrata i masti), ali i elemenata u tragovima i vitamina. Sjedeći na krutoj prehrani tako da je beba "mala" ili ne "dalje raste dalje" u posljednjim tjednima trudnoće je nemoguća, jer može učiniti više zla nego dobro, uključujući i prerano rođenje.

  Prekomjerna novorođenčad

  Najčešće, velika djeca, čija je težina iznad prosječnih normi WHO tablice, apsolutno su zdravi. No, u nekim slučajevima, prekomjerna težina u novorođenčeta simptom je poremećaja koji zahtijevaju pažnju i kontrolu od strane liječnika.

  Posebna pozornost je potrebna kada:

  • majka je imala dijabetes ili druge endokrine poremećaje tijekom trudnoće;
  • beba ima znakove odgađanja (bez originalnog maziva na tijelu djeteta, suhoću i maceraciji (slojevitost, piling) kože).

  Stručni komentar

  Djeca koja su rođena kao prekomjerna težina mogu biti "ustavno velika" i apsolutno zdrava u isto vrijeme. Ali postoje i djeca u kojima se prekomjerna težina može povezati s poremećajima metabolizma kod majke tijekom trudnoće. U prvim danima nakon rođenja, ta djeca često imaju zdravstvene probleme, posebice tendenciju niskog nivoa glukoze u krvi, respiratornih poremećaja.

  Nedostatak tjelesne težine novorođenčeta

  Punoljetne bebe s nedostatkom tjelesne težine (hipotrofije) trebaju posebnu pozornost i njegu u prvim mjesecima nakon rođenja.

  Za liječenje malnutricije, bebe i njihove majke propisuju posebnu prehranu, strogo individualnu za svaki slučaj. To je zbog činjenice da s jedne strane novorođenčad s niskom tjelesnom masom zahtijeva povećanu količinu hranjivih tvari, as druge, prehrana koja je toliko nježna za gastrointestinalni trakt.

  Stručni komentar

  Rođenje djeteta s težinom je ozbiljan problem i ozbiljniji od rođenja velikog djeteta. Nedostatak mase nastaje kada dijete u uteri izgubi potrebne tvari. Prema tome, razvoj svih organa i tkiva javlja se u nepovoljnim uvjetima, koji je popraćen distrofičnim promjenama i oštećenim funkcijama organa, to je izraženije što je veći manjak težine. Stoga se problem treba razmotriti šire nego samo "dobitak na težini".

  Mala je djeca sklona metaboličkim poremećajima, a kod starijih dobi ima veću vjerojatnost da će biti prekomjerna tjelesna težina, au odrasloj dobi, pretilost i povezana hipertenzija i dijabetes melitus tipa II. To ne znači da je potrebno "ograničiti prehranu djeteta", samo je neophodno zapamtiti da prehrana mora biti uravnotežena i visoke kvalitete, koja sadrži sve potrebne hranjive tvari, vitamine i mikroelemte, s pedijatrom s pravodobnim ispravljanjem.

  Gosta
  Ne brini. Rođen sam 40 tjedana, 2600, 40 cm. Brzo narasla na normalu. Koliko se može sjetiti malo veće od normalne. Mnogo veći od svih rodbina sa svih strana. Usput, paparodili gotovo 6 kilograma. Sve će biti u redu. Budite oprezni, budni, ali nemojte paničariti.

  Čista genetika.
  Nemoguće je hraniti ili izgubiti dijete u uteri

  Žao mi je, nisam čitala cijelu temu. Znam 100% da ne morate piti vitamine! Samo u štipaljku! (dijagnoza: nedostatak vitamina)
  Imam prijatelja - opstetričara, pa se ovdje pozvala.
  Djevojke, nemojte se upropastiti

  Moj sin rođen je težine 2890 kg, visine 48 cm. Trenutno imamo 5 mjeseci i sada je težina 7205 (povećanje od rođenja 4315) je li normalno? A onda imam liječnike koji kažu nešto.

  Ali nisam toliko jesti, ali trudno mi je dosta težine, a rođeno je dijete s težinom od 2900, doktor je tvrdio da će biti hipona.

  Moja je kćer rođena 4100 i 53 cm godišnje, imali smo 11.700 i 85 cm, sami smo vagati 43 kg, visina je 163. Njezin muž je 186 i 90 kg. rodila 40 tjedana težila je 68 kg

  Svaki dan su i trudnoća otišle pješice, mnogo se kretale. Djeca su rođena 3100 gr. i 3500 grama.

  Dijete je rođeno 39,3 tjedana, težine 2100 kg i visine 42 cm. Sada imamo 10 mjeseci i težine 6500. 63 Je li normalno?

  Moje nade nisu bile ispunjene. Treći sin je 4400. Ona sama nije mogla roditi. Policajac. Ali sve je dobro.

  Intrauterinsko usporavanje rasta stavljeno je na 3 ultrazvuka. postavili su više nedostatka vode, intrauterini infekcije. Ginekolog je bio skeptičan, savjetovao je da ponovi ultrazvuk. To je sve što je potiologija stavljala sve, mnoge su poslale na genetiku. U plaćenoj klinici na ultrazvuku rekli su da nema manjka vode i bez infekcije, ali dijete je mala. Zatim sam pogledao u mene i moj suprug i rekao da je za našu veličinu normalno. Ja sam 153 cm, 45 kg prije trudnoće. muž 168 cm, 54 kg. I ja sam rođen velik 3000, moje sestre su 2500 kg svaki, moj muž je 2800. Moja svekrva težila 45 kg sada, ona je težila više samo tijekom trudnoće. Za muža i svekrvu, problem je da se bolje, oni mogu jesti ništa i ne riješiti se toga. Tijekom trudnoće nisam imao ni gestoze niti toksikozu. svaki dan sam jeli domaće meso, povrće, voće, orasi. Kći je rođena 2180 visina 47. Prva dva dana rekli da dijete je zdravo malo, prvi dan je pao 20 grama, a zatim je dobio 70 grama. trećeg dana upravitelj je došao i rekao da dijete ne bi moglo biti tako mala i da je bio bolestan. poslali nas u dječju bolnicu. Htio sam napisati odbijanje, oduprijeti se 2 dana, nisam dopustio da pišem s prijetnjama da ako ne i nakon smrti djeteta). bolnica je dijagnosticirana upala pluća, hipotrofija 3 stupnja. Nisam bio siguran u dijagnozu upale pluća. budući da smo imali troje djece u odjelu, svatko je imao dijagnozu upale pluća. ali jedan je imao žuticu, drugi je imao srce i imamo upalu pluća. trećeg dana ležanja u bolnici krvarila sam. Prebačen sam u drugu bolnicu. tamo su se liječnici zaklinjali u rodilištu da su me otpustili bez čišćenja. 3. dan je odbačena odbijanjem, došla u bolnicu djetetu, napisala odbijanje, na koju mi ​​je liječnik rekao da još nismo uhvatili. dijete je bilo natečeno i natečeno, svećenik je bio rastrgan, u crvenim koricama, nije joj činilo da ju potkopava, već je obrisala suhom krpom. nakon povratka kući, prosječno mjesečno stekla je 1500 kg, samo na GW, počela je prevaliti 4 mjeseca na 6, u sedam sela, u 10 je otišla, u devet mjeseci izgovorila prve riječi. na 2,5, ona je recitirala pjesme, tekstove i bajke. imali smo veliki hemisferni jaz nakon tretmana, sve je otišlo. nije bilo više pitanja od neurologa za nas. Sada visina i težina su male za 3 godine, 89 cm, 12,1 kg. u fizičkom i mentalnom razvoju od vršnjaka ne zaostaje. Nismo registrirani kod liječnika. Sad čekamo drugu i bojim se ponavljanja priče. Sjećam se koliko je teško za moju kćer.

  Rodila je 39 tjedana 2300/45, asimetrični oblik zvuka. Do mjeseca, asimetrija je izjednačena, za 3 mjeseca težina je bila 5.800. Nije bilo posebne prehrane, dijete je bilo na HB-u, a bilo je malo mlijeka i jeli je manje od "norme". Smjesa se nije hranila. Sada nitko neće reći da je kćer rođena s vrlo malom težinom, vrlo harmonično razvijenom djevojkom

  Prije rođenja, težila je 44 kg s porastom od 168 cm. Sve trudnoće bilo je istrošeno, mirno samo sanjala. Moj sin rođen je 4.200, 56 cm. Rođen sam, bez carskog cara. Babice su tada, kad je ležala u postpartumu, imala dobru ideju o tome kako se on nalazi u meni tamo. To je unatoč činjenici da su me unaprijed upozoravali da s mojim veličinama tada više od 3 kg nisam mogao roditi sebi. Ovo je iznenađenje

  Prvo je rodila 4230/53 sekundu 4810/58, ali s prvim sam dobila 6 kg više zdrave

  Prvi je rodio 3500. Drugi 4000. Tezina je postala ista. Nadam se da će treći biti ne više od 4000.