Djetetu za umjetno hranjenje postaje jaka i zdrava: najvažnija pravila, norme, preporuke pedijatara

Rođenja

Moderne mješavine hrane prilagođene su potrebama bebe tako da potpuno napune potrebnu količinu vitamina, elemenata u tragovima, masti i ugljikohidrata.

Iz jednog ili drugog razloga mnogi mame moraju hraniti bebu s mješavinom. Istodobno, ona raste normalno i dobiva na težini.

Umjetno dijete ne treba dodatne aditive za hranu, jer mješavina daje mu sve što bi moglo dati majčino mlijeko.

Značajke odabira mješavine

Kao što kažu u popularnim reklamama, majčino mlijeko je najbolje što možete dati svojoj bebi. Ali, nažalost, to nije uvijek moguće. I tada će moja majka pomoći u mješavini. Svake godine, njihova kompozicija je poboljšana, postaje mnogo lakše odabrati pravu od one prije 5-7 godina. U sastavu ima manje alergena, njihov kemijski sastav je što bliže mlijeku žene.

Mješavine za umjetno hranjenje mogu biti:

 • prilagođen, tj. što je moguće bliži sastavu majčinog mlijeka i veći u cijeni;
 • neprilagođen (napravljen samo od kravljeg mlijeka, sastav je slabiji);
 • standard s oznakama 1-2-3, koji su na policama većine, sastav je optimalan;
 • posebna, koja se dodjeljuje malim bebama s bolestima sklonima alergijama, kao i djeci koja su rođena prije roka;
 • soja za djecu s intolerancijom na životinjske bjelančevine;
 • fermentirano mlijeko, koje se koriste za djecu s problematičnom probavom i kao najranija komplementarna hrana.

Većina dojenačkih formula može se kupiti i suhim i gotovim (gotove smjese su skuplje, ali su idealne za obroke na cesti). Bogata selekcija olakšava odabir mješavine za svako dijete.

Osnovna pravila i načela IW

Preporuča se pridržavanje sljedećih standarda za hranjenje smjese:

 • prije prvog mjeseca dijete će jesti 7-8 puta do 100 ml (u prvim danima - ne više od 20-30);
 • od 1 do 2 mjeseca života - 6-7 puta od 110-140 ml;
 • od 2 do 4 mjeseca apetit će porasti na 140-160 ml 6 puta dnevno;
 • do 9 mjeseci bebe napitke 180 ili 200 ml istodobno (5-6 hranjenja);
 • do godine hranjenja 200-240 ml, a on bi trebao pojesti do 4 puta.

Obično, do godine dijete već potpuno ili djelomično odlazi na zajednički stol, a smjesa se koristi najviše dva puta.

Koliko boca treba novorođenčad?

Da biste znali približan broj feedova za vaše dijete, možete pročitati informacije o pakiranju smjese. A možete upotrijebiti točniju Maslovovu metodu.

Kako odrediti energetsku vrijednost dnevne prehrane?

 1. Da biste to učinili, dnevna kalorija po kg množi se težinom djeteta:
 • od 1 do 3 mjeseca - 120 kalorija po 1 kg;
 • do 6 mjeseci - 115 kalorija po 1 kg;
 • do 9 mjeseci - 110 kalorija po 1 kg;
 • do 12 mjeseci - 105 kalorija po 1 kg.
 • Zatim morate odrediti količinu smjese 24 sata. Da biste to učinili, rezultirajući broj (dnevni kalorijski sadržaj) mora biti podijeljen kalorijskim sadržajem jedne litre svoje mješavine u gotovom obliku (informacije su obično na pakiranju, a ako nije, nije teško izračunati). U prosjeku, oko 800 kalorija po litri.

  Primjer: Dijete ima 1 mjesec i teži 3,5 kg. 120 * 3.5 = 420.

  Izračunali smo broj kalorija dnevno. Sada 420/800 = 0,52 litara (520 ml). To je količina mješavine koju dijete treba dnevno.

  Svakih 2,5-3 sata hranimo na zahtjev. To znači da je ukupan broj hranjenja 7-8. Podijelite 520 za 8 = 65 ml. Ovo je preporučena količina jednog porcija mješavine.

  Kako hraniti bebu na IV?

  Hranite svoju bebu na zahtjev. Rijetko dijete jede točno količinu hrane koja je naznačena na pakiranju. Za uvjetni interval, obično je potrebno 3 sata, ali ako dijete dobije glad nakon 2,5 sata, to nije strašno. Također, nemojte probuditi bebu ako je vrijeme za jelo.

  Zadatak roditelja je adekvatno kontrolirati proces. To jest, nemojte ih previše hraniti ako je beba već puna. Također, nemojte uzeti bocu ako dijete to ne dade.

  Koliko puta dnevno treba jesti dijete?

  S obzirom na noćnu 6-satnu stanku, dijete bi trebalo jesti oko 7 puta dnevno. Ako se dijete budi za hranom noću, na početku ih može biti 8, ali bolje je odmaknuti se od noćnih hranjenja. Nakon tri mjeseca, stručnjaci preporučuju održavanje 3,5-satne pauze između jela.

  Preporučeni intervali su uvjetovani. Prije svega, trebate se usredotočiti na vaše dijete (masa, odstupanja, bolesti, itd.) I, savjetujte se s pedijatrom.

  Što je još važno znati mame?

  Da biste izbjegli gutanje zraka, možete kupiti posebnu bocu koja je opremljena ventilima. Ako to nije moguće, morate zadržati bocu tako da nema brazda u šupljinama.

  Prije toga, odlučeno je da za umjetne potrebe neophodno uvesti komplementarnu hranu za 4 mjeseca. No, danas smjese ispunjavaju zahtjeve tijela u hranjivim tvarima za 100%. Stoga se prvi tečajevi mogu dati od 6 mjeseci, kao i kod beba.

  Snaga nijansi noću

  Stručnjaci za pedijatriju preporučuju već od prvog mjeseca nakon rođenja djeteta, glavnu količinu prehrane s mješavinom za prehranu tijekom dana. Noću bi trebalo biti samo jedno hranjenje. Tijelo treba ovo malo svakodnevno predah. Ako se dijete probudilo više od jednom, smiruje se nudeći dude, treseći se, mijenjajući mokre pelene.

  Do koje dobi dijete treba?

  Svjetski poznati pedijatar Komarovsky uvjeren je da zdravo spavanje noću ovisi o režimu hranjenja tijekom dana. Pedijatar smatra da dijete nakon 6 mjeseci više ne treba noćno hranjenje. A ako je dijete zdravo i podržava sve uvjete za njegov zdrav razvoj, on će sami ući u dugi spavanje noću ubrzo nakon rođenja. Međutim, hranjenje od jednog do šest mjeseci nije kritično.

  Kada i zašto trebate noćni odmor?

  Noćna pauza je neophodna za dijete kako bi njegov probavni trakt imao priliku odmoriti. Komarovsky vjeruje da je potrebno "jesti" da jedu noću nakon 6 mjeseci, mnogi pedijatri, naprotiv, preporučuju čekanje do godinu dana. U svakom slučaju, konačna odluka ostaje samo za roditelja.

  Kako ukloniti ove feedings?

  Za razliku od braće i sestara, artefakti lakše odustaju od noćnih zalogaja. Mješavina se probavlja duže od mama mlijeka, a djeca puno bolje spavaju. Ako nakon 6 mjeseci beba još uvijek zahtijeva bocu noću, trebate:

  1. uvesti dodatke tako da dijete dobiva pravu količinu hranjivih tvari tijekom dana;
  2. bolje je da odlazak u krevet na punom trbuhu;
  3. posljednje hranjenje treba biti tek nakon dugog kupanja;
  4. aktivnichat i igrati zabavne igre moraju se zaustaviti za 1,5-2 sata prije spavanja;
  5. temperatura i vlažnost u vrtiću trebaju biti na pravoj razini;
  6. postupno smanjuju količinu smjese u boci pripremljenoj preko noći.

  Kako smanjiti broj obroka?

  Čim se uvede komplementarna hrana, prve žlice nove hrane daju se prije glavne hranjenja s mješavinom. Postupno, svaki dan se povećava (danas 0,5 čajne žličice, sutra jedan, poslije sutra dva, i tako dalje), a novo posuđe potpuno zamjenjuje jednu smjesu.

  To jest, ako mama i tata odluče početi hraniti kašom, ujutro će se hraniti smjesom zamijeniti kašom.

  Tijekom vremena, svako hranjenje bit će zamijenjeno:

  • u jutro - kaša;
  • u popodnevnim satima - juha;
  • za snack - voćni pire;
  • za večeru - mesne okrugle povrće;
  • prije odlaska u krevet - kefir.

  Ispravak prehrane postupno se javlja, trajat će više od tjedan dana ili čak mjesec dana. Stoga (s adekvatnim pristupom), dijete bez stresa i histerije se kreće iz smjese na zajednički stol.

  Moguće pogreške

  1. Ako je beba na rutinskom pregledu na pedijatru iznenada osvojila titulu "puškom" i dosegla gornju granicu norme u težini, slučaj je najvjerojatnije u prejedanju. Da biste jednostavno smanjili količinu hrane koju jedete, koncentraciju smjese trebate učiniti "tekućima" dodavanjem manje praha.
  2. Zatvor je čest problem s umjetnošću. Najčešće, majke jednostavno zaborave dati vodu bebe između hranjenja. Osobito "grijeh" oni koji su se prebacili na IV iz prsa.
  3. Brzo promjene jedne smjese na drugu. Zamjena se postupno, na 20-30 ml dnevno. Štoviše, tijekom tjedna. Ako mješavina ne radi opet, kupi se još jedan, a djetetu se ponovi pokušati 20 ml novog, a zatim se stari. Možete ih pomiješati u jednoj bocu, ali morate kuhati drugačije. Ovo je nužno.

  Preporuke roditeljima

  Da bi umjetno hranjenje donijelo samo korist, morate znati da:

  • Ne biste trebali odabrati pacifiera s velikim (ne dobnim) ili nekoliko rupe za brzo hranjenje gladnog djeteta: to može dovesti do prejedanja;
  • nisu nužno skupe mješavine prikladne za svu djecu: postoje i dobro prilagođene mješavine u srednjoj cjenovnoj kategoriji;
  • što prije prestanete sterilizirati dječja jela, to je manji rizik od pojave alergija (Komarovsky);
  • u sastavu svih smjesa nalazi se količina vitamina D potrebnog za dijete;
  • kako i kada završiti hranjenje mješavine odraslog djeteta odlučuje samo roditelji.

  zaključak

  Mješavine su život mame i bebe mnogo lakše. Žena može završiti dojenje u bilo kojem trenutku kada to želi, a dijete i dalje prima samo potrebne elemente (za razliku od životinjskog mlijeka koje dijete slabo apsorbira). Bogati izbor u svakom kutku zemlje omogućuje svakom djetetu da kupi, i zdravu, a ne vrlo, prikladnu hranu.

  Koje boce je bolje kupiti za novorođenče

  Ako novorođenče dobije izraženo majčino mlijeko, umjetno mlijeko, ili rano hranjenje, ne možete bez boca. S redovitim dojenjem beba će trebati malu bočicu s vodom i veliku bocu za izraženo mlijeko.

  Kada se umjetno ili miješano hranjenje, dijete će trebati najmanje četiri boce raznih veličina za smjesu, mlijeko i vodu. Važno je odabrati pravu ambalažu tako da je udobna za rad i njegu, a što je najvažnije, sigurno za dojenčad. Razmotrimo kako odabrati pravu bocu za hranjenje novorođenčeta.

  Kakvu bocu odabrati

  • Po prvi put odaberite malu bočicu veličine. Dovoljan volumen je 80-120 ml. Iz takvog spremnika prikladno je piti vodu, sokove i kompote. Oni su praktični u radu i skladištenju;
  • Za starije i bebe za umjetno hranjenje potrebno je također jednu ili dvije boce od 150-350 ml;
  • Široki modeli, suženi u sredini, lako se drže pri hranjenju. Ali oni mogu biti neprikladni za dijete koje naučava piti, jesti i držati bočicu samu;
  • Za vodu i napitke prikladna je bočica s širokim vratom, za mješavine i komplementarne hrane - uski;
  • Bolje je pokupiti boce iz nekoliko materijala. Dakle, plastični materijal za hranu je lakši i sigurniji. Ne bori se, ne zauzima puno prostora i lako se kreće. Savršeno za hodanje ili putovanja. Staklo je lakše čistiti i sterilizirati. Podnosi ponovljeno kuhanje i pogodno je za kućnu upotrebu;
  • Kada kupujete plastičnu bočicu za novorođenčad, odaberite samo visokokvalitetnu plastičnu hranu s odgovarajućim znakovima kvalitete, sigurnosti i prikladnosti za vruću hranu. Doista, kada se zagrije, ovaj materijal emitira opasne otrovne tvari;
  • Krivulje bočice s antiholikom stvaraju prirodni protok zraka u spremnik pa zrak ne dolazi do kraja bradavice, usta i trbuha djeteta, što smanjuje koliku djetetu;
  • Prije nego što odaberete bocu za novorođenče, provjerite nepropusnost proizvoda. Kapica mora čvrsto stati na spremnik i ne ostavlja jaz. Najpouzdanije i zbijene kapice s uskim zasunom ili vijkom;
  • Odaberite boce s mjerilom. U tom slučaju skala bi trebala biti jasna, svijetla i neizbrisiva. Obavezno provjerite točnost, jer praksa pokazuje da za neke proizvode odstupanja dosežu 10%;
  • Stručnjaci savjetuju kupiti kontejner koji se vrti i rastavlja u pojedinačne elemente. To će pojednostaviti njegu i poboljšati kvalitetu pranja ili sterilizacije. Možete pažljivo rukovati svakim pojedinostima;
  • Oni proizvode različite modele s kapicama, koji mogu odmah služiti kao šalica. Za šetnje izaberite proizvode s poklopcem ili hermetičkim čepom. Osim toga, možete kupiti dodatnu opremu, uključujući brtveni čistač, zdjelu (šalicu s izljevom).

  Koji materijal odabrati: plastiku, staklo ili silikon

  Izbor kapaciteta postavlja pitanje što odabrati materijal. Danas proizvode plastične, silikonske i staklene proizvode. U ovom slučaju prikladno je i popularno rješenje visoke kvalitete plastike od hrane. Materijal karakterizira lagana težina i udobna uporaba. Prikladno je uzeti bocu s vama, ali se proizvodi moraju redovito zamijeniti. Čak se i visokokvalitetni plastični spremnici postupno deformiraju, prekriveni ogrebotinama i mikrokapljicama. Osim toga, plastika nije prikladna za vruću sterilizaciju i vrenje.

  Staklene boce će biti pouzdan i izdržljiv proizvod. Iako su prilično teški i mogu se slomiti, materijal se razlikuje po higijeni, ekološkom prihvatljivosti i dugotrajnom životu. Takvi se proizvodi mogu stalno sterilizirati i kuhati. Kako pravilno sterilizirati boce za novorođenče, pročitajte ovdje.

  Osim toga, mekana keramika izrađena je od medicinskog silikona. Takvi se proizvodi ne bore, podnose mehanički stres i ne uzrokuju alergije. Meka kontejner može se stisnuti, što olakšava kašu hrane. Međutim, ovo komplicira pranje i njegu. S jakim stiskanjem, mlijeko ili druga tekućina će proliti.

  Bobina boca

  Prikladno rješenje bilo bi korištenje nekoliko boca različitih materijala. Nemojte zaboraviti na bradavicu. Potrebno je odabrati pacifier ovisno o dobi mrvica, obliku i materijalu proizvoda. Proizvodi s brojem "0" pogodni su za djecu do tri mjeseca, "1" - u dobi od 3-6 mjeseci i "2" - za djecu stariju od šest mjeseci.

  Mekani i elastični lateks pogodni su za bebe u prva tri mjeseca života. Trajni i tvrdi silikon je odabran za stariju djecu. Izdržljiva i gruba guma je korisna kod zubiranja. Međutim, to može uzrokovati diatozu. Oštro rastrgani materijal može povrijediti dijete. Zbog toga se preporučuje uporaba gumenih šalica.

  Klasične okrugle bradavice s loptama na kraju i ovalni proizvodi nalik ženskoj bradavici su univerzalni modeli koji su prikladni za svako dijete s normalnim razvojem. Ortodontske bradavice s kosim kutom i ravnim krajem oblikuju točan ugriz, razviti aparat čeljusti i lica.

  Za bebe s nerazvijenom donjom čeljusti odabiru se anatomske bradavice u obliku kapljice s malo spuštenom vrškom. Više detalja o tome kako odabrati kako koristiti i koliko često mijenjati bradavicu, pročitat ćete u ovom članku.

  Ocjena bočica za bebe

  Odabir proizvoda pazite ne samo na oblik, volumen i materijal proizvoda, već i na proizvođača. Nudimo popularne tvrtke i najbolje boca za hranjenje novorođenčadi:

  1. Nuk je svestrana svijetla bočica visoke kvalitete plastike s praktičnim konusnim oblikom. Crtež i boja ne opiru se i ne brišu se. Mogućnost odabira prikladnog bradavica, svijetle i točne skale, volumena od 120 do 300 ml. Međutim, kapa je labav na bocu, što može uzrokovati curenje. Trošak - od 400 rubalja;
  2. DR.BROWN je kontejner s antikolikim sustavom i dodatna cijev koja ne dopušta zrak djetetovom tijelu i sprječava ili smanjuje koliku dojenčad. Široka prikladna usta, estetski dizajn i boja, visoka kvaliteta plastike. Ali slaba vidljivost ljestvice. Trošak - od 300 rubalja;
  3. PHILIPS AVENT je dobra jaka i izdržljiva bočica za bebe izrađena od visoko kvalitetne plastike s ergonomskim oblikom, širokim vratom i antikolikim ventilom. Avent je tražen među majkama, jer su proizvodi hypoallergenic, pažljiva kontrola kvalitete i dostupnost potpornih certifikata. Ima jednostavnu njegu, široki izbor bradavica i dodatnih elemenata. Trošak - od 300 rubalja;
  4. CHICCO je udobna staklena bočica s mekim fiziološkim lateksom. Otporno na toplinu staklo čuva sadržaj temperature, ergonomije, pouzdanosti i trajnosti dugo vremena. Ali kapacitet nema mjernu ljestvicu i razlikuje se po visokoj cijeni od 550 rubalja;
  5. PIGEON s žlicom je najbolja opcija za dopunu ili hranjenje bebe. Prikladno za tekućine i tekuću hranu. Trajnost i trajnost, visoka japanska kvaliteta. Umjesto bradavice - udobna silikonska žlica. Kit se nadopunjuje četkom za pranje i poklopcem. Razlikuje jeftin trošak za ovu kategoriju robe, što je 280-300 rubalja;
  6. CANPOL proizvodi jeftine, pouzdane staklene boce. Ovo je klasičan eko-prijateljski proizvodi s mjernom ljestvicom, standardnim uskim vratom, stalnim uzorkom koji se ne ispire i ne briše. Osim toga, moderne boce CANPOL izrađene su od silikona i moderne, sigurne, izdržljive tritane. Cijena - od 240 rubalja;
  7. Svijet djetinjstva - jednostavan jeftini plastični kapacitet po cijeni od 100 rubalja. Takvi proizvodi su izvrsni za vodu, sokove i kompote. Imaju čvrsto poklopac, sjajne izdržljive slike i crteže, mjernu ljestvicu i silikonsku bradavicu s umetcima protiv vakuuma;
  8. Medela nudi različite količine, od 80 ml. Proizvodi su opremljeni mjernom ljestvicom, dugotrajnim nepropusnim poklopcem. Izrađen od plastike i silikona. Širok raspon cijena od 100 do 1000 rubalja.

  Smatrali smo koje su boce bolje prilagođene novorođenčadi. Nakon kupnje, važno je osigurati pravilnu njegu i uporabu. Ako ne pravilno prati i mijenja boce ili bradavice, štetne bakterije se pojavljuju i množe u proizvodima. To uzrokuje trbušne probleme, infekcije i bolesti u djeteta.

  Primjena i briga

  Boce se odmah isperu nakon svake uporabe. Kako biste olakšali postupak, upotrijebite posebnu četku koja lako prodire kroz uski vrat. Prije prve uporabe svakako kuhajte kontejner pet minuta, pacifier - tri minute. U budućnosti, nakon pranja jednostavno možete staviti kipuću vodu preko posuđa. Boce postavljene da osuše dno ručnika ili papira.

  Obavezno pratite integritet bradavica i bočica, jer mikroorganizmi i opasni mikroorganizmi spadaju u mikroskupine. Osim toga, takvi proizvodi mogu ozlijediti maleno dijete. Nemojte koristiti posuđe ako je nastala patina, promijenila se boja ili se obris briše. Preporučujemo da se bradavice mijenjaju svakih 1,5-2 mjeseca.

  Učenje odabira bočica za novorođenčad

  Boce su moralno ne samo za umjetne namirnice. Potreba za njima također se može pojaviti kod majki koje se bave djetetom, na primjer, kada trebaju napustiti dan ili tijekom terapije lijekovima koji nisu kompatibilni s dojenjem. Neke majke uzimaju dekantirano mlijeko s njima za duge šetnje, kako bi odmah hranile gladnu gladnu plavu kad se probudi.

  Osim toga, čak iu dojenčadi, često postoji potreba za dopunjavanjem vodom, u kojem slučaju je također potrebno imati boce kod kuće.

  Artično dojenčeta bočica za bebe je od vitalnog značaja jer je jedino kroz njih da jede nutritivnu formulu koja mu daje sve što mu treba za razvoj. Ako je u sovjetskim vremenima, izbor proizvoda za bebe bio vrlo slab, a sada su police dječjih trgovina i ljekarni pune različitih oblika i veličina proizvoda. Što je važno pri izboru boce za hranjenje novorođenčadi? Što možete uštedjeti prilikom kupnje? Koliko bočica treba novorođenčad za IV i HB?

  volumen

  Boce za djecu dolaze u različitim prostranstvima. Proizvodi do 150 ml će biti prikladni za novorođenčad jer u prvom tjednu života bebe piju više od 90 ml smjese, a do kraja prvog mjeseca jedu oko 150 ml istodobno.

  Ako ne želite potrošiti novac na kupnju bočica, što će biti dovoljno samo za prvi mjesec života djeteta, možete odabrati proizvode volumena od 210-250 ml. Njihova će sposobnost biti dovoljna za hranjenje jedne i pol godine starog djeteta. Za boce možete podići bradavice potrebne za starost - s malom, srednjom i velikom rupom.

  oblik

  • standardni valjkasti oblik bočica za novorođenče vrlo je prikladan za pranje i preradu;
  • zakrivljeni oblik je dizajniran tako da smanjuje rizik od upijanja zraka kada se hrani dijete iz boce i tako štiti dijete od kolike;
  • ergonomski modeli imaju suženje prema sredini boce, što im omogućuje da budu bolje postavljeni u odrasloj i maloj ruci bez klizanja.

  Također, boce za novorođenčad se razlikuju po veličini vratu. Proizvodi s uskim vratom izrađeni su od stakla ili plastike, oni nisu uvijek prikladni, jer kada se ulije smjesu, neki se prah budi prošlosti. Također postaje problem i briga za takve boce, pranje iznutra može biti samo uz pomoć četke, koje će morati kupiti dodatno. Proizvodi s velikim vratom izrađeni su samo od plastike, oni su vrlo prikladni za punjenje mješavine i skrb, jer ih je lakše čistiti iznutra.

  materijal

  staklo

  Tradicionalne staklene boce su još uvijek popularne kod mama. Vrlo su jednostavne za pranje i vrlo su izdržljive za upotrebu. Nedostaci takvih proizvoda su njihova velika težina u usporedbi sa svjetlom plastikom. Također u procesu sterilizacije, staklene boce za novorođenče mogu prsnuti s oštrim temperaturom ili prekidom, pada na pod.

  plastika

  Plastične boce imaju prilično laganu težinu, stoga, nakon što su naučili upravljati olovkama, dijete će moći samostalno držati takav proizvod i piti iz nje pod vašim nadzorom. Oni su dobro oprali i podnijeli postupak sterilizacije.

  kontra:

  • tijekom vremena, plastični zidovi postaju mutni i mogu čak i bojati čajem ili sokom;
  • plastično tijekom rada može se prekriti mikrokrakom;
  • loša plastičnost tijekom sterilizacije može osloboditi štetne tvari.

  Prije nego što odaberete bocu za novorođenče i odnesete ga u blagajnik, pažljivo ih pregledajte. Težina visoke kvalitete plastične boca je najmanje 25 grama. Kada iscijedite proizvod u ruci, ne smije se savijati ili deformirati. Zidovi boce za novorođenče trebaju biti vizualno iste debljine i glatke.

  Relativno nedavno, na tržištu dječjih igara pojavili su se proizvodi iz novog polimera "Tritan". Ovaj materijal se koristi u medicinskoj industriji, vrlo je jak, otporan na udarce i nije podložan pucanju. S produljenom ekspozicijom topline za bocu novorođenčeta neće se osloboditi opasnih tvari iz ovog polimera jer je tritan ekološki prihvatljiv i ne sadrži fenole.

  bradavice

  U pravilu, termin korištenja samih spremnika i bradavica bitno je različit. Boce kupljene u prvom mjesecu života mogu vam biti dovoljne do kraja umjetne hranidbe, ali morate mijenjati bradavice. Da ne bi trpjeli nakon toga, pri odabiru prve bocice potražite proizvode od silikona ili lateksa koji su prikladni za spremnike, procijenite raspon zamjenskih bradavica koje su dostupne u trgovini.

  materijal

  Bradavice za boce za bebe razlikuju se od materijala iz kojeg su izrađene.

  • latex bradavice su vrlo mekane i elastične, ali istodobno imaju neobičan miris i okus;
  • Silikonski zeci su gušći i izdržljivi od lateksa.

  Latex bradavice mogu se činiti bolje novorođenčadi, budući da su mekše, savitljive i osjećaju se slično majčinoj koži.

  Veličina baze

  Prilikom odabira bradavice potrebno je obratiti pažnju na veličinu baze proizvoda, koju treba staviti izravno na bočicu. Postoje standardizirane veličine koje su prikladne za sve za spremnike s uskim vratom. Ako ste kupili široku bočicu, morat ćete potražiti odgovarajuću mlaznicu.

  Veličina rupe

  Također je važno pravilno odabrati veličinu rupice u bradavici, u pravilu proizvođači označavaju svoje proizvode i pokazuju približnu dob potencijala potrošača.

  1. Najmanja rupa (0) namijenjena je bebama do 3 mjeseca i namijenjena je hranjenju što bliže dojci. Novorođenče će pokušati bolje isisati smjesu iz boce, potičući refleks sisanja i razvijanje točnog ugriza.
  2. Malo velika otvora (1) omogućuju djetetu da pijete smjesu bez napora kao i prije. Ove bradavice organiziraju spor protok tekućine i oblikovane su za bebe do šest mjeseci. Dojenje bebe mogu piti sok i vodu iz boce s takvim otvorom.
  3. Prosječni protok tekućine raspoređen je pomoću bradavica s srednjom rupom (2). Nakon šest mjeseci, djeca već mogu kontrolirati protok tekućine u usnu šupljinu i pravilno ga progutati.
  4. Bradavice s velikom rupom (3) osiguravaju brz protok i osmišljene su za zasićenje mješavine djece starije od godinu dana.
  5. Bradavice za posude (4) imaju veliki otvor u obliku križa, koji se otvara i omogućava prolazu žitarica na zemlji.

  Odabir pogrešne rupe u bocu boce može dovesti do određenih problema. Pretjerano mala rupa može učiniti dijete koje je naviklo na srednje ili brzo tijek ogorčeno. Velika rupa će dovesti do činjenice da dijete koje ne zna kako progutati početi gušiti na previše intenzivan prijem mješavine.

  Oblik bradavice

  • ortodontske bradavice su najugodnije smještene u djetetovim ustima, beveling svojim rubom protiv neba;
  • Standardne bradavice obično imaju dugu bradavicu i usku bazu. Za bebe s mješovitim hranom oslobađaju se bradavice s širokom podlogom, nalik na žensku dojku.

  Neke bradavice ojačane su iznutra s ukrućem koji ne dopušta da se drže zajedno tijekom sisanja. Tu su i antiholici koji imaju otvore kroz koje zrak ulazi u bočicu. Uz dugotrajno usisavanje, djeci postaju teže za nastavak procesa, a zatim su pustili bradavicu kako bi zrak mogao ući u bočicu. Kada dijete nastavlja hraniti, zrak koji ulazi u bradavicu ulazi u trbuh, a potom u crijeva, uzrokujući mukotrpnu bol. Sustav protiv šuga daju zrak u bočicu kroz posebne otvore, izjednačujući pritisak i olakšavajući proces prehrane djeteta.

  Koliko bočica treba novorođenčad u dojenju

  Učenje odabira bočica za novorođenčad

  Boce su moralno ne samo za umjetne namirnice. Potreba za njima također se može pojaviti kod majki koje se bave djetetom, na primjer, kada trebaju napustiti dan ili tijekom terapije lijekovima koji nisu kompatibilni s dojenjem. Neke majke uzimaju dekantirano mlijeko s njima za duge šetnje, kako bi odmah hranile gladnu gladnu plavu kad se probudi.

  Osim toga, čak iu dojenčadi, često postoji potreba za dopunjavanjem vodom, u kojem slučaju je također potrebno imati boce kod kuće.

  Artično dojenčeta bočica za bebe je od vitalnog značaja jer je jedino kroz njih da jede nutritivnu formulu koja mu daje sve što mu treba za razvoj. Ako je u sovjetskim vremenima, izbor proizvoda za bebe bio vrlo slab, a sada su police dječjih trgovina i ljekarni pune različitih oblika i veličina proizvoda. Što je važno pri izboru boce za hranjenje novorođenčadi? Što možete uštedjeti prilikom kupnje? Koliko bočica treba novorođenčad za IV i HB?

  volumen

  Boce za djecu dolaze u različitim prostranstvima. Proizvodi do 150 ml će biti prikladni za novorođenčad jer u prvom tjednu života bebe piju više od 90 ml smjese, a do kraja prvog mjeseca jedu oko 150 ml istodobno.

  Ako ne želite potrošiti novac na kupnju bočica, što će biti dovoljno samo za prvi mjesec života djeteta, možete odabrati proizvode volumena od 210-250 ml. Njihova će sposobnost biti dovoljna za hranjenje jedne i pol godine starog djeteta. Za boce možete podići bradavice potrebne za starost - s malom, srednjom i velikom rupom.

  oblik

  • standardni valjkasti oblik bočica za novorođenče vrlo je prikladan za pranje i preradu;
  • zakrivljeni oblik je dizajniran tako da smanjuje rizik od upijanja zraka kada se hrani dijete iz boce i tako štiti dijete od kolike;
  • ergonomski modeli imaju suženje prema sredini boce, što im omogućuje da budu bolje postavljeni u odrasloj i maloj ruci bez klizanja.

  Također, boce za novorođenčad se razlikuju po veličini vratu. Proizvodi s uskim vratom izrađeni su od stakla ili plastike, oni nisu uvijek prikladni, jer kada se ulije smjesu, neki se prah budi prošlosti. Također postaje problem i briga za takve boce, pranje iznutra može biti samo uz pomoć četke, koje će morati kupiti dodatno. Proizvodi s velikim vratom izrađeni su samo od plastike, oni su vrlo prikladni za punjenje mješavine i skrb, jer ih je lakše čistiti iznutra.

  materijal

  staklo

  Tradicionalne staklene boce su još uvijek popularne kod mama. Vrlo su jednostavne za pranje i vrlo su izdržljive za upotrebu. Nedostaci takvih proizvoda su njihova velika težina u usporedbi sa svjetlom plastikom. Također u procesu sterilizacije, staklene boce za novorođenče mogu prsnuti s oštrim temperaturom ili prekidom, pada na pod.

  plastika

  Plastične boce imaju prilično laganu težinu, stoga, nakon što su naučili upravljati olovkama, dijete će moći samostalno držati takav proizvod i piti iz nje pod vašim nadzorom. Oni su dobro oprali i podnijeli postupak sterilizacije.

  kontra:
  • tijekom vremena, plastični zidovi postaju mutni i mogu čak i bojati čajem ili sokom;
  • plastično tijekom rada može se prekriti mikrokrakom;
  • loša plastičnost tijekom sterilizacije može osloboditi štetne tvari.

  Prije nego što odaberete bocu za novorođenče i odnesete ga u blagajnik, pažljivo ih pregledajte. Težina visoke kvalitete plastične boca je najmanje 25 grama. Kada iscijedite proizvod u ruci, ne smije se savijati ili deformirati. Zidovi boce za novorođenče trebaju biti vizualno iste debljine i glatke.

  Relativno nedavno, na tržištu dječjih igara pojavili su se proizvodi iz novog polimera "Tritan". Ovaj materijal se koristi u medicinskoj industriji, vrlo je jak, otporan na udarce i nije podložan pucanju. S produljenom ekspozicijom topline za bocu novorođenčeta neće se osloboditi opasnih tvari iz ovog polimera jer je tritan ekološki prihvatljiv i ne sadrži fenole.

  bradavice

  U pravilu, termin korištenja samih spremnika i bradavica bitno je različit. Boce kupljene u prvom mjesecu života mogu vam biti dovoljne do kraja umjetne hranidbe, ali morate mijenjati bradavice. Da ne bi trpjeli nakon toga, pri odabiru prve bocice potražite proizvode od silikona ili lateksa koji su prikladni za spremnike, procijenite raspon zamjenskih bradavica koje su dostupne u trgovini.

  materijal

  Bradavice za boce za bebe razlikuju se od materijala iz kojeg su izrađene.

  • latex bradavice su vrlo mekane i elastične, ali istodobno imaju neobičan miris i okus;
  • Silikonski zeci su gušći i izdržljivi od lateksa.

  Latex bradavice mogu se činiti bolje novorođenčadi, budući da su mekše, savitljive i osjećaju se slično majčinoj koži.

  Veličina baze

  Prilikom odabira bradavice potrebno je obratiti pažnju na veličinu baze proizvoda, koju treba staviti izravno na bočicu. Postoje standardizirane veličine koje su prikladne za sve za spremnike s uskim vratom. Ako ste kupili široku bočicu, morat ćete potražiti odgovarajuću mlaznicu.

  Veličina rupe

  Također je važno pravilno odabrati veličinu rupice u bradavici, u pravilu proizvođači označavaju svoje proizvode i pokazuju približnu dob potencijala potrošača.

  1. Najmanja rupa (0) namijenjena je bebama do 3 mjeseca i namijenjena je hranjenju što bliže dojci. Novorođenče će pokušati bolje isisati smjesu iz boce, potičući refleks sisanja i razvijanje točnog ugriza.
  2. Malo velika otvora (1) omogućuju djetetu da pijete smjesu bez napora kao i prije. Ove bradavice organiziraju spor protok tekućine i oblikovane su za bebe do šest mjeseci. Dojenje bebe mogu piti sok i vodu iz boce s takvim otvorom.
  3. Prosječni protok tekućine raspoređen je pomoću bradavica s srednjom rupom (2). Nakon šest mjeseci, djeca već mogu kontrolirati protok tekućine u usnu šupljinu i pravilno ga progutati.
  4. Bradavice s velikom rupom (3) osiguravaju brz protok i osmišljene su za zasićenje mješavine djece starije od godinu dana.
  5. Bradavice za posude (4) imaju veliki otvor u obliku križa, koji se otvara i omogućava prolazu žitarica na zemlji.

  Odabir pogrešne rupe u bocu boce može dovesti do određenih problema. Pretjerano mala rupa može učiniti dijete koje je naviklo na srednje ili brzo tijek ogorčeno. Velika rupa će dovesti do činjenice da dijete koje ne zna kako progutati početi gušiti na previše intenzivan prijem mješavine.

  Oblik bradavice

  • ortodontske bradavice su najugodnije smještene u djetetovim ustima, beveling svojim rubom protiv neba;
  • Standardne bradavice obično imaju dugu bradavicu i usku bazu. Za bebe s mješovitim hranom oslobađaju se bradavice s širokom podlogom, nalik na žensku dojku.

  Neke bradavice ojačane su iznutra s ukrućem koji ne dopušta da se drže zajedno tijekom sisanja. Tu su i antiholici koji imaju otvore kroz koje zrak ulazi u bočicu. Uz dugotrajno usisavanje, djeci postaju teže za nastavak procesa, a zatim su pustili bradavicu kako bi zrak mogao ući u bočicu. Kada dijete nastavlja hraniti, zrak koji ulazi u bradavicu ulazi u trbuh, a potom u crijeva, uzrokujući mukotrpnu bol. Sustav protiv šuga daju zrak u bočicu kroz posebne otvore, izjednačujući pritisak i olakšavajući proces prehrane djeteta.

  preporuke

  • prvi put kupuju boce za novorođenče, odmah kupuju četke da ih peru;
  • pokušajte prati spremnike u vremenu nakon hranjenja od mlijeka i smjese;
  • temeljito isperite boce prilikom pranja, također možete koristiti posebne tekućine za dječja jela koja će se brinuti za njih;
  • isprati sve dijelove boce - sam kontejner, bradavicu i prsten, s posebnom pažnjom na teško dostupna mjesta;
  • nakon pranja, kuhajte sve dijelove boce 10 minuta ili koristite sterilizator za njegu;
  • Preporuča se da se kuhane boce ohlade u vodi, a zatim ih osuši na peglana platna;
  • Sva jela koja koristite za brigu o bebi trebaju se koristiti samo u tu svrhu, četkica će samo očistiti bocu za bebe, također se kuhaju u zasebnom posuđu;
  • Vjeruje se da je za bebe na HB-u bolje kupiti oko 2-3 kontejnera za hranjenje i hranjenje izraženog mlijeka, za umjetnike - oko 4-5 za smjesu i 2-3 za vodu;
  • Ljestvica koju ciljate prilikom izlijevanja vruće vode za smjesu ne smije se izvlačiti, već konveksno, jer se s vremenom brišu boju.

  Koliko boca treba novorođenčad?

  Veliki izbor bočica može izazvati zbrku među roditeljima. Da biste ga ispravno implementirali, morate se osloniti na vrstu hranjenja: majka hrani majčino mlijeko ili umjetno hranjenje. Razmišljajući o tome koliko boca treba novorođenčad, razmislite o razlikovnim značajkama između njih, izračunajte koliko će biti potrebno u prvih tjedana.

  Koliko boca za hranjenje treba novorođenčad?

  Odabir kapaciteta, dajte prednost pogodnom za upotrebu. Kupite poznate robne marke, provjerite dostupnost certifikata koji potvrđuje kvalitetu. Jela za dojenčad bi trebala biti izrađena od ekološki prihvatljivih vrsta materijala.

  Trebam li bocu za novorođenče? Možda možete to učiniti bez nje? Ako dijete jede smjese od rođenja, svakako je potrebno. Dijete koje hrani majčino mlijeko piti će malo vode i soka iz boce. To znači da ga ne treba odmah nakon rođenja.

  Koliko i kakvih bočica treba novorođenčad? Dječak će trebati par spremnika:

  • 1 do 2 do 100 - 120 ml za vodu;
  • 2 do 150 ml po cesti.

  Ponekad mame rade bez njih. Završavaju hranjenje, dodaju dojenačku dojku.

  Veći broj boca je potrebno za dijete kada je na umjetnoj hrani:

  • 3 do 250 ml za smjese;
  • 2 do 150 ml za neku vodu;
  • 1 do 100 ml za sok.

  Koliko boca treba novorođenčad za hranjenje bočica? Najmanje 4 boce su potrebne za novorođenče po danu kada se hrani s hranom. Roditelji trebaju imati vremena sterilizirati posuđe, osušiti ih i pripremiti svježu mješavinu za hranjenje. Kako se mrvice rastu, povećava se broj bočica.

  Koliko se bebi formula može pohraniti u bocu? Rok trajanja može biti do 2 sata ako dijete nije pojelo iz ove boce. Skladištenje se provodi u hladnjaku, na sobnoj temperaturi, brzo se pretvara u kiselo.

  Kad beba nije završila i nešto je ostalo u posudi, pretočite ga. Nemojte čuvati ostatak smjese u boci. Temeljito isperite i kuhajte po potrebi novo. Neke majke vjeruju da mogu dati bebu smjesu preostale od posljednjeg hranjenja, ako se to dogodilo prije manje od sat vremena. Međutim, to nije slučaj. Ostaci smjese brzo se pogoršavaju, mogu uzrokovati trovanje.

  Koliko često trebam mijenjati boce za bebe?

  Prije svega, s obzirom na stupanj habanja. Stoga, netko to čini ranije, netko kasnije. Boce za staklo ne zahtijevaju nikakve zamjene. Liječnici preporučuju redovito mijenjanje plastičnih bočica za bebe, barem svakih šest mjeseci. Ako vidite ogrebotine ili udubljenja koja se pojavljuju na njemu, zamijenite ih brže.

  Bradavice prije propasti. Potrebno je zamijeniti svaka tri mjeseca. Kada čujete zvukove koji izlaze iz usta dok sisate bebe mlijeko, promijenite bradavicu. Rupa u njoj se povećava, dijete može gušiti i progutati zrak.

  Koliko su boce za novorođenčad? Velika je uloga u određivanju vrijednosti cijene naziv proizvođača. Globalni brandovi redovito potvrđuju kvalitetu svojih proizvoda. Danas su se pojavile boce "Aventa". Bradavice se mogu ukloniti, prodavati odvojeno, ako je potrebno, uvijek možete kupiti i zamijeniti puknut ili osvijetljen iz dugog kuhanja.

  Plastične boce su mnogo jeftinije od svojih staklenih kolica. Međutim, ovaj materijal postaje mutan, mogu nastati male pukotine, gdje će se akumulirati bakterija. Slijedom toga, morat će se češće mijenjati.

  Staklo je praktičnije i služi 3 puta duže. Dakle, razmislite o bocama koje je više isplativo kupiti. Procijenjeni trošak baby boce od 150 do 330 rubalja. Odlučujuću ulogu igra proizvođač i mjesto u ocjeni za proizvodnju dječjih jela. Kvaliteta kapaciteta je gotovo jednaka.

  Mnogi mama uspijevaju bez boca kad hrane bebu. Neki trebaju standardni set od tri. Međutim, ako nije sretan s kvalitetom, morat će se promijeniti kao trošenje.

  Boca za novorođenče: njezina važnost, pravila izbora i upotrebe

  U razdoblju čekanja bebe, buduća se majka priprema za pojavu djeteta, nastoji stvoriti idealne uvjete za njega, okružujući ga brižno i ljubazno. Na popisu obaveznih kupnji za buduće bebe posebno mjesto zauzima boce za novorođenčad, bradavice i mačje. Koliko je potrebno ove dodatke tijekom dojenja i kako se ne bi zbunili mladi majka među velikim brojem proizvođača boca za bebe.

  Je li beba potrebna bočica tijekom dojenja

  Pitanje potrebe za bocom, prilično utječe na interese mlade majke, njezina praktičnost i spremnost da u određenoj mjeri žrtvuju njezinu slobodu. Dijete dobiva prve mjesece života i hrane i pije samo majčinim mlijekom. Dijete, osobito u prvim tjednima života, mora osjetiti toplinu majke, njezinu njegu. Stoga, za dojenčad nema ništa bolje od majčinog mlijeka i onog osjećaja sigurnosti i emocionalne intimnosti koju daje dojenje.

  Naravno, ne može se zanijekati u situacijama kad je laktacija nemoguća ili kontraindicirana zbog medicinskih razloga, a boca za bebe jednostavno je potrebna. Osim toga, život moderne žene je toliko intenzivan da su često dječje boce za mamu potrebne za dojenje majčinog mlijeka ili za privremeni prestanak dojenja.

  Također je potrebno napomenuti da je uporaba dude, bradavica i obloge u određenoj mjeri dezorijentirala bebu. To može dovesti do neuspjeha dojke (najčešće je prednost bocu s bradavicom, kao najlakši način za dobivanje hrane). Ovo pravilo je osobito važno primijeniti u prvih 6 tjedana života bebe. Iako su takve metode nešto teže ako dijete želi jesti na javnom mjestu.

  Važno je napomenuti da proizvođači modernih bočica za hranjenje djece koriste tehnologije u kojima proces usisavanja boca s bradavicom oponaša usisavanje majčinske dojke.

  Kako odabrati bocu za novorođenče

  Moderne boce za bebe razlikuju se na mnogo načina. Kako izbjeći pogreške i razumjeti ono što je najbolje za djecu bocu, to vrijedi s obzirom na individualne karakteristike grudnichka: dob, osjetljivost na infantilne kolike, vrsta hranjenja.

  Morate znati da su boce za bebe klasificirane prema brojnim atributima:

  • na materijalu iz kojeg je napravljen; Boce za djecu izrađene su od silikona, plastike i stakla. Čašu stakla lakše je čistiti, ali se može oštetiti ako se udari. Osim toga, mlijeko u njoj se zagrijava dulje, ali i duže i ostaje toplo. Staklena bočica ima značajnu težinu - bebu ga je nemoguće držati u olovkama. Plastične boce pogodne su za šetnju. Pri odabiru takvih bočica važno je u svom sastavu izuzeti opasnu komponentu - bisfenol A. Odsutnost ove komponente označena je na oznaci sa sljedećim simbolima - bez BPF ili 0% BPF. Silikonske boce za bebe imaju meke zidove, što im omogućuje da se ne koriste samo za vodu, mlijeko i mješavinu, nego i za hranjenje djeteta s gustom hranom.
  • u obliku; Postoje boce za novorođenčad standardnog oblika, boce s širokim vratom, i figured boce s rupom u sredini. Boce standardnog oblika su manje stabilne, za razliku od boca s širokim vratom. Zahvaljujući rupi u bocu, dijete ju je lakše držati, ali ga je teže čuvati.
  • po volumenu; Raznolikost bočica je prilično velika: 80, 120, 250, 320 ml. Optimalni volumen za novorođenče iznosi 120 ml, ali za 12 mjeseci taj volumen nije dovoljan - bebu će trebati još jedna bočica. Stoga je poželjno odabrati bocu najvećeg volumena.
  • o prisutnosti i prirodi primjene mjerila odjeljenja; Za pripremu smjese pogodno je mjerilo s 30 ml. Bolje je da se podjele i simboli primjenjuju ekstruzijom, a ne bojom.

  O nekim inovacijama i modernim značajkama boca za bebe

  Mnoge boce za dojenčad imaju antiholika. Ova značajka je neophodna za bebe sklone povećanoj formiranju plina. Posebne tehnologije u ovoj boci sprječavaju ulazak zraka u probavni sustav djeteta.

  Jedna od najboljih bočica za hranjenje novorođenčadi su boce koje se samo steriliziraju. Oni su sterilizirani u mikrovalnoj i ne prelaze 1,5 minuta.

  Neke od bočica za bebe najnovije generacije imaju poseban pokazatelj temperature tekućine. Kada se boji u odgovarajućoj boji, majka zna da je prehrana djeteta dostigla optimalnu temperaturu za hranjenje.

  Neke moderne boce su izrađene od meke cijevi umjesto bradavice. Ova je inovacija prikladna za djecu stariju od godinu dana kao prijelazni element između boce i čaše. Ova slama ne povrijedi bebinu usta. Ponekad ga dijete koristi kao mamac.

  Dobro dokazane bebe boce s žlicom umjesto bradavice. Takav proizvod idealan je za početak hranjenja. Mama preše na meku silikonsku površinu boce i potreban dio kaše ili pire ulazi u usta djeteta. Umjesto bradavice, na bočicu se pričvrsti silikonska ili plastična žlica.

  Koliko boca treba novorođenčad?

  Ako mlada majka ne zna koliko boca treba novorođenčad, tada, kad odgovarate na to pitanje, najprije morate voditi vrsta hranjenja. Ako je beba dojena, ne dobiva dopunu, a majka ne prakticira pumpanje, onda možete to učiniti s jednom bocom. Dijete koje prima mješavinu će zasigurno trebati tri ili čak četiri boce. Povećana količina u drugom slučaju je zbog potrebe za čestom sterilizacijom dječjih jela. Osim toga, umjetna beba treba više tekućine nego beba.

  Kako odabrati pacifier

  Uz pitanje kako odabrati pravu bocu za hranjenje, pitanje bradavica jednako je važno. Bradavica - sastavni dio bebe boca. To, zajedno s kapom i plastičnom brtvom koja je uključena u paket nakon kupnje. Dječji bijač odabire se prema dobi djeteta i vrsti hrane.

  Ovisno o materijalu od kojeg su napravljene bradavice izolirane su lateks i silikonske bradavice. Latex bradavice su mekani proizvodi svijetlo žute boje, mogu zadržati okus gume, brzo izgubiti oblik i mogu se raspasti i držati zajedno. Silikonske bradavice prilično su teške i izdržljive. Jednako važno pri odabiru bradavice je veličina rupa. Ovaj faktor utječe na brzinu unosa hrane. Oni su označeni od 0 (najmanji otvor za vodu i sokove) do 6 (križna rupa za žitarice, juhe, pire krumpir). Svaka bradavica sadrži preporuke o dobi djeteta.

  Neki savjeti o odabiru i korištenju boca za bebe

  • Pored poklopca, bradavica i plastičnih jastučića za izradu mješavine, mnogi proizvođači boca za bebe nadopunjuju osnovni komplet s posebnim četkicom radi temeljitog čišćenja u teškim mjestima;
  • Često, nakon dugih i ponovljenih sterilizacija, poklopac za proizvod je rastegnut i ne drži se dobro na bocu. Stoga je bolje odabrati model s vijčanim poklopcem;
  • Često proizvođači dječjih jela nude prikladne proizvode koji vam trebaju ako se dijete odvedete na putovanje. To je termo torbica, putni spremnik za bradavice, posebni dozator mješavine. Mnogo je prikladnije hraniti dijete u automobilu ili vlakom uz pomoć ovih dodataka.
  • Postojanje elektronskog ili električnog sterilizatora olakšat će život mladoj majci;
  • Ako je majka skrbnika zabrinuta za pitanja o tome kako pravilno naviknuti bebu na bočicu. Ili, naprotiv, dijete naviklo na bradavicu odbije dojku. Možda će izlaz iz situacije biti meke silikonske boce i bradavice koje oponašaju žensku dojku.

  Koji proizvođač preferira

  Mnoge majke ne znaju odabrati bocu novorođenčadi iz takvog ogromnog niza proizvođača, funkcija i koje su boce za novorođenče najbolje. Značajke prikazane u tablici omogućit će vam da usporedite značajke svakog proizvoda i napravite pravi izbor.

  Na uvjeravanje proizvođača, dijete s bocom Avents ili dr. Bocom. Brown je manje sklon simptomima kolike. Chico's boce za bebe opremljene su funkcijom reguliranja brzine protoka na rubu bradavice. Proizvodi nisu idealni u smislu ekonomičnosti. Dječja bočica comotomo je izvrsna opcija za bebe koje trebaju osjećaj mekoće dojke majke.

  Odabir najboljeg boca za bebe

  Postoje situacije kada, iz nekog razloga, žena ne može dojiti dijete.

  Morate hraniti novorođenče iz boce.

  Suočeni s ovom situacijom, roditelji razmišljaju o tome koju bocu odabrati, jer to je novorođenče.

  Što je boca za novorođenče

  To je mala bočica (125-330 ml) volumena, izrađena od stakla ili plastike, s bradavicom za hranjenje. Dok dijete ne drži samo bocu, bolje je kupiti čašu. Lakše je kvalitativno sterilizirati - staklo ne prsne i ne deformira se od vrenja. I dok je dijete maleno i nesposobno za pomicanje, neće moći slomiti staklenu bočicu i ozlijediti se.

  Za djecu malo stariju, možete odabrati svjetlo plastičnu bocu koja se ne boji udaraca i pada. Budući da je dječje tijelo već dovoljno snažno u ovom dobu, dovoljno je staviti bocu kipuće vode na bočicu, dugotrajna sterilizacija nije potrebna.

  Osim odabira boce, morate odabrati pravi pacifier. Oni su lateks ili silikon, različitih veličina, konfiguracija i za dječju hranu različitih konzistencija (brzina protoka ovisi o veličini i broju otvora).

  Je li vaša beba potrebna bočica?

  Odgovor je nedvosmislen - potreban.

  Ako je majka bolesna i uzima lijekove (a niti jedna žena nije osigurana protiv nje), dijete ne može piti mlijeko. Morat će se hraniti umjetnim mješavinama i ne postoji način bez bocu. Također, boca je potrebna kada mama dekantiranje mlijeka za hranjenje bebe za vrijeme svog odsutnosti. Jednostavnim riječima, boca je potrebna u svim slučajevima u kojima majka ne dijete bebu. Čak i ako nema izravne potrebe za bocom, bolje je imati na farmi, tako da mama ima priliku odmora dok pumpa mlijeko. U ovom slučaju, jedan od rodbine će se nositi s hranjenjem djeteta.

  Koliko boca treba novorođenčad?

  Zašto je preporučljivo imati 2 ili više bočica? Uz mješavine i majčino mlijeko, bebe trebaju piti vodu, posebno u vrućem vremenu. Stoga se za ove namjene preporučuje dodatna bočica.

  S punim dojenjem, bebu možete završiti žlicom. Kada se umjetno hrani dijete, broj potrebnih bočica je najmanje 3: dva za smjesu i jedan za tekućinu. Smjesa za artefakte pripremljena je za buduću uporabu, pohranjena u hladnjaku i po potrebi grijana. Noću, novorođenčad se može tražiti da jede 2 i 3 puta.

  Naravno, uvijek pripremi smjesu dugo i neugodno - dijete ne može dugo čekati, stoga je broj bočica samo za mješavinu najmanje dva, a neki roditelji dobivaju 3-4 komada za svoj mir.

  Kako odabrati najbolju bocu za svoje dijete

  Glavno pitanje je staklo ili plastika?

  • Ako govorimo o cijeni, onda plastična boca košta puno manje od stakla. No, s vremenom, plastičnost postaje mutna, na površini boce pojavljuju se male pukotine u kojima se akumuliraju bakterije i treba ih mijenjati. S tim u vezi, staklena boca je praktičnija: staklo tijekom dugotrajnog rada ne gubi svoje izvorne osobine. Život staklene boce je 2-3 puta dulji od plastičnog materijala (osim ako ga dijete ili roditelji slučajno ne slomi).
  • Sigurnost. Plastična bočica je sigurnija za dijete: nije teška - čak i ako novorođenče podiže bocu iznad sebe, a zatim ga kapi, to ne ozlijedi, za razliku od teške staklene boce; ne premlaćuje, odnosno, dijete ne može ozlijediti ulomke. Kao i svaki drugi proizvod za novorođenčad, plastična bočica je napravljena od visokokvalitetnog materijala, pa se vjeruje da štetni plastični plinovi neće naštetiti vašem djetetu. Iako postoje studije koje dokazuju da kada se zagrije, plastična hrana oslobađa bisfenol-toksin, koji se može akumulirati u ljudskom tijelu, nepovoljno utječe na mozak i reproduktivni sustav i uzrokuje rak. S staklenom bocom pitanje štetnosti materijala ne postaje.

  Važno je! Do 2010, bisfenol-A je bio dio 95% svih plastičnih boca hranjenja za novorođenčad. Službena šteta ove tvari priznaje se 2010. godine. Mnoge zemlje priprema službene zapise kojima se zabranjuje uporaba plastike s njenim sadržajem za proizvodnju bočica za novorođenčad. Otpuštanje boca za bebe koje sadrže bisfenol zabranjeno je u Kanadi, Francuskoj i Danskoj.

  Vrste i vrste boca za bebe: što odabrati?

  Neki drugi aspekti prilikom odabira boce za hranjenje novorođenčadi.

  • Oblik boca. Po dizajnu, boce su u obliku ravnog cilindra, mogu se širiti prema dolje, biti konkavni u sredini ili iznad. Postoje boce za amatere - u obliku prstena (prikladno je držati dijete starije, ali apsolutno beskorisno za dojenčad). Glavni kriterij za odabir oblika boce je praktičnost. Može se dodatno opremiti ručkama za držanje ili silikonskim oblogama kako bi se spriječilo klizanje.
  • Volumen. U prvim mjesecima života beba može piti 90 grama mlijeka i 50 grama vode u isto vrijeme. Stoga, po prvi put, dovoljno je kupiti bocu minimalnog volumena - 125 ml. Kasnije, kako dijete raste, kupuju se veće boce (do 330 ml). Mala bočica koju je kupila ranije može se prilagoditi za piće.
  • Oblik i veličina bradavica. Bradavice dolaze u različitim veličinama od # 1 do # 4. Što je veće numeriranje, to je veći bradavica. Oblik bradavice je dvije vrste: anatomska i standardna. Anatomski prilagođen strukturi dječje usne šupljine, napajanje u njemu nije tako intenzivno kao u pravoj standardnoj bradavici. Osim toga, anatomske bradavice za bebe opremljene su ventilom kako bi se omogućio ulaz zraka u bočicu, ili su na strani bradavice rupe koje također dopuštaju prolaz zraka. To sprječava dijete da guta zrak uz hranu i sprečava pojavu kolike u djeteta iz tog razloga. Bradavice su različite u intenzitetu napajanja. Intenzitet je reguliran veličinom i brojem otvora u bradavici.
  • Skala s podjelama. Povučena skala nastoji izblijedjeti. Stoga je bolje kupiti boce s ekstrudiranom volumetrijskom skalom, koja nikada neće nestajati s dugotrajnom upotrebom boce. Osim toga, brojni proizvođači nude boce koje određuju optimalnu temperaturu mješavine hrane. Mehanizam djelovanja je sljedeći: nevidljiva toplinski osjetljiva boja se nanosi na vanjsku površinu boce (na primjer, u obliku riječi "OK") i boja se pojavljuje kada smjesa dosegne temperaturu koja je udobna za hranjenje. Kako temperatura raste, boja boje postaje sve intenzivna.
  • Dodatna oprema za boce. Gotovo sve boce danas se prodaju s kapicama koje pokrivaju bradavicu od vanjskog utjecaja. Može biti uključen četkica za boce i dodatna bradavica. Ako redovito prenosite dijete, trebate kupiti vrećicu za bocu. Zadržat će smjesu na stalnoj temperaturi nekoliko sati.

  Za novorođenče, bolje je odabrati boce poznatih proizvođača proizvoda za djecu. Njihovi proizvodi redovito se potvrđuju, tako da ne morate brinuti o kvaliteti i sigurnosti kupljene robe.

  Boce za novorođenčad: od koje dobi možete primijeniti

  U nedostatku majčino mlijeko iz mame, bočice za hranjenje mogu se koristiti od rođenja. Važno je da novorođenče odabere pravu bradavicu: malu veličinu (broj 1), anatomski oblikovanu, s malom rupom (tako da dijete ne guši). Ako nakon prisilne stanke (uzimanje lijekova za koje je dojenje zabranjeno), majka će ponovno dojiti bebu, rupa u bradavici ne bi trebala biti velika: dijete mora izvlačiti smjesu silom, kao iz dojke. Inače, dijete se može naviknuti na to da mu hrana dobije bez puno truda i odustane od dojke.

  Dodavanje bebe može biti boca ili žlica. Ako je dijete umjetno umjetnik, njegovo tijelo treba više vode i preporučljivo je koristiti bocu za zalijevanje. Prikorm u količini za koju vam je potrebna boca, ubrizgana sa šest mjeseci i starije.

  Kako koristiti bocu za novorođenče: upute za uporabu

  Nakon svakog hranjenja novorođenčadi, potrebno je temeljito oprati i sterilizirati bocu. Za pranje boca morate dobiti zasebnu četku (može se isporučiti s bočicom). Posebna pozornost treba posvetiti teško dostupnim područjima: vratu s navojem i dnom. Može se sterilizirati pomoću posebnog sterilizatora ili pomoću dostupnih alata. Način sterilizacije je u mnogim multivarkama. Ako nema ruku posebnih uređaja, bočicu se može kuhati 10 do 15 minuta u običnom tavi, kao što su činile naše majke i bake. Nakon sterilizacije, bočica se mora okrenuti naopako i osušiti na čistom ručniku.

  Ako se na bocu nalaze pukotine ili čips, plastična bočica je zatamnjena i treba ih zamijeniti što je prije moguće.

  Proizvođači dječjih bočica

  • PhilipsAvent je engleska tvrtka specijalizirana za proizvodnju proizvoda za djecu već 30 godina. Sve boce su opremljene anti-kolikom sustavom. Boce i bradavice izrađeni su od plastike koja ne sadrži bisfenol-A, kako je naznačeno odgovarajućim oznakama na ambalaži. Svi proizvodi su certificirani.
  • Nuk je njemački proizvođač, poznat u 100 zemalja svijeta. Više od 60 godina uspjeha na globalnom tržištu. Sve boce također su opremljene anticolor sustavom. Većina bočica je izrađena od plastike, iako postoji niz serija stakla. Ne sadrži bisfenol-A.
  • Dr. Brown je američka tvrtka koja se pozicionira kao proizvođač inovativnih proizvoda za prehranu baš novorođenčadi. Jedna od rijetkih proizvođača boce posebnog dizajna za prehranu preranih beba. Kao i kod prethodnih proizvođača, sve boce su opremljene sustavom ventilacije, ne sadržavaju bisfenol-A. Kompletno s bocom dolazi četka za pranje.
  • ChiccoNature - Talijanski proizvođač. Proizvodi cijeli niz proizvoda za djecu od 0 do 5 godina, u rasponu od bradavica, kozmetike i završava s kolicima i sjedalima automobila. Boce su izrađene od stakla i plastike bez sadržaja bisfenola-A. U opcijama za novorođenčad koriste se samo mekani latex tkiva.
  • Sanpol - boce izrađene u Poljskoj. Staklo i plastika bez bisfenola-A. Zanimljiv proizvod ovog proizvođača je multifunkcionalna silikonska boca s žlicom: bradavica je uključena u komplet za novorođenčad i meka žlica za bebe od 4 mjeseca. Pritiskom na bočicu dolazi dio mješavine, pire krumpir ili kašu - idealno za prvo hranjenje i poučavanje djeteta u žlicu.
  • Mir Detstva je ruska tvrtka. Boca i bradavica za hranjenje pod markom Kurnosiki. Svi proizvodi su certificirani i ispunjavaju međunarodne standarde, ne sadrže zloglasni bisfenol-A. Vrlo atraktivan u smislu kombinacije cijene i kvalitete.

  Bočica za bebe: recenzije roditelja

  • Karina Smolova, Yaroslavl: Imamo čašu bočicu ChiccoWellBeing. Dugo smo prošli pokraj njega i lizali ga jer smo koristili plastičnu bocu. Nekako je šteta za novac. A onda je moj muž samo uzeo i kupio ovu bocu. Nebo i zemlja! Prvo, udobna bradavica - sin se nije mogao odvojiti od boce. Drugo, crtež se ne briše. Treće, za razliku od plastične boce, staklo ne apsorbira miris smjese i dobro se ispire. Vrlo sretan - i ja, i dijete.
  • Marina Selezneva, Vitebsk: Nedavno sam kupila plastičnu bocu "Kurnosiki" u djetinjstvu. Namijenjen je djeci od 6 mjeseci, moja kćer je već 8. Još nisam otkrila nedostatke. Ne smrdi se s plastičnim, silikonskim ručkama za držanje lako se uklanjaju (ako je potrebno, također možete staviti drugu bocu), svjetlo, bez nepotrebnih "zvona i zvizdaljki", ekstrudirani volumen ljestvice. Iz crteža (lisica s kolobokom - bočica iz serije "Moje prve bajke"), moja kćer samo misli da može sjesti na licu mjesta pola sata i pogledati svijetlo crtež. Stoga se preporučujem kao dodatna bočica za vodu.
  • Daria Kuchinsky, Moskva: Došlo je do problema s nedostatkom mlijeka i dijete je trebalo biti hranjeno. Boca za prvo dijete izabrana je prema principu "najskuplji je najbolji". Kupio PhilipsAventStandart. I... njegov sin nije ga uzeo u usta. Ono što mi jednostavno ne mijenjamo vaš um? Možda bradavica smrdi silikonom, možda će glad potrajati i sin će uzeti bocu - nije bilo. Dječak je plakao, sisao prste, ali je odbio bocu. Morala sam opet otići u ljekarnu i kupiti najjednostavniju bocu s lateksom. Kao rezultat toga, dobro hranio, zadovoljno dijete. I iako su recenzije o Aventu izvrsne, pustila nas je. Uzalud samo novac koji je bio vrlo plaćen.
  • Anna Lesko, Pskov: Zbog pogodnosti djeteta je kupila CanpolBabies s rupom. Kvaliteta je zadovoljna. Boca je lagana, prikladna je za dijete da ga uzme (ponekad poslijepodne nalikuje torbici), podnosi dobro kuhanje, nije pukla nigdje u pola godine, nije rasla. Jedan, ali. Vrlo je teško oprati, ako je kaša osušila malo: ne možete ništa dobiti. Morali smo se natapati u vrućoj vodi. Pa ipak, prilikom kupnje, boksa s intenzivnom količinom tekućine bila je uključena u komplet, koji nam tada nije odgovaralo - dijete je bilo 4 mjeseca. Problem je riješen kupnjom zamjenske bradavice s potrebnim parametrima, korist od prodaje u svakoj ljekarni. Preporučujem mama kao vrlo prikladnu bebu bocu.
  • Maria Lesko, Chekhov: Dr. boca BrownsNaturalFlow nam je preporučio pedijatar s protuventilacijskim sustavom ventilacije, budući da je naša kći stalno mučila kolik nakon hranjenja. Strogo je u skladu s uputama proizvođača i boce vrlo zadovoljan. Da ne kažem da sam se u potpunosti riješio kolike, ali maleni ju je slabio kad je hranio, i naravno, bilo je pozitivno pomak u tom pogledu. Boca je stakla, dobro oprati, sterilizirana. Koristi se gotovo godinu dana, a izgleda kao novi. Komplet sadrži posebnu četku za ispiranje ventilacijskog sustava. Nema problema, vrlo smo zadovoljni.
  • Ekaterina Usacheva, Chelyabinsk regija: Imam samo pozitivne povratne informacije o bocu proizvođača "Mir detstva". Prije toga kupili su nekoliko skupih i duboko razočarani. Zatim su odlučili kupiti bocu jeftinije i odgovara veličini i obliku. Dizajn je vrlo slatka, cijena je pristupačna i moja kćer voli zadržati sebe.

  Kako odabrati bocu za novorođenčad?

  Prije svega, bebe trebaju boce, koje iz raznih razloga ne mogu dobiti u pravoj količini iu pravom trenutku majčino mlijeko. Oni također pomažu u slučaju da je majka skrbnika prisiljena napustiti dugo vremena. Počevši od 6 mjeseci, boce za bebe dobivaju dodatke iz boce.

  KAKO POTREBU MJERI?

  U bocu za hranjenje, ne možete uliti samo vodu ili mliječnu formulu, već i sok, kašu ili juhu od mljevenja. S tim u vezi, roditelji imaju logičko pitanje: koliko boca trebate imati na ruci i koje one?

  Nema univerzalnog odgovora, jer sve ovisi o vrsti hranjenja djeteta, načinu i uvjetima ishrane, kao io dobi djeteta.

  Iskusne majke i stručnjaci vjeruju da:

  • s redovitim dojenjem na zahtjev, možda vam je potrebna samo jedna mala bočica (100-150 ml) za vodu;
  • s redovitim dojenjem u režimu treba staviti jednu malu i jednu veliku (250-330 ml) bočicu - za vodu i izraženo mlijeko;
  • kada se pomiješaju i posebno umjetno hranjenje, potrebno je najmanje 4-6 boca (za mlijeko / mješavine i vodu).

  Na primjer, noću se od djeteta može zatražiti da jede nekoliko puta. Kako ne bi prisilili da mrvica dugo čeka (dok pripremate novi dio smjese), bolje je pripremiti hranu za budućnost i po potrebi brzo zagrijati.

  ŠTO JE VOLUMENJE BOLESTI ZA NOVE BOLJE?

  Važan čimbenik na kojem ovisi izbor bočice za bebe je njegov volumen. Proizvođači nude jela različitih veličina i oblika, vodeći računa o dobi djeteta i njegovom "izborniku". Budući da u prvim mjesecima života beba može piti do 90 ml mlijeka odjednom, dovoljno je da mu bude boca od 100-200 ml. Starije dijete zahtijeva više posuđa - do 330 ml.

  Radi lakšeg korištenja, na površinu boce primjenjuje se stupnjevita ljestvica, omogućujući vam da ulijte optimalnu količinu mlijeka, kao i da biste osigurali točne omjere razrjeđivanja mliječnih formula. Ljestvica se može izvlačiti, konveksno ili ekstrudirati (poželjna je druga i treća opcija, jer iscrtani biljezi zagušuju i blijede se s vremenom).

  MATERIJALI

  Prije su korištene samo staklene boce za hranjenje novorođenčadi. Sada također koristite posuđe od plastike i silikona. Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke, koje treba razmotriti prije kupnje: