40 tjedana

Zasnivanje

Nakon češkog dijela, žena je prebačena u postoperativni odjel (jedinica intenzivne skrbi), gdje će provesti nekoliko sati dnevno pod nadzorom medicinske sestre, anesteziologa. Za to vrijeme promatramo opće zdravstveno stanje, količinu pražnjenja i kako se maternica smanjuje.

Prvih nekoliko sati nakon operacije, mlada majka leži, propisana je anestezija (šava je vrlo bolna i zahtijeva medicinsku anesteziju, učestalost primjene lijeka ovisi o intenzitetu boli), lijekove koji smanjuju maternicu i lijekove koji normaliziraju funkciju gastrointestinalnog trakta. Također se ubrizgava intravenozna fiziološka otopina kako bi se nadoknadio gubitak tekućine. Ako je potrebno, propisani su antibiotici kako bi se spriječile moguće komplikacije. Paket leda se nalazi na donjem trbuhu 20 minuta, što pridonosi smanjenju maternice i smanjenju gubitka krvi.

Mogući simptomi nakon cezariannog dijela: zimice, žeđ, teški umor, bol na mjestu šava, zbog dehidracije, male groznice. Nakon opće anestezije mogu biti bolovi, upalu grla, mučnina i povraćanje.

Kada mogu izaći na carski rez?

Prvog dana nakon operacije, propisana je ležaj za odmor, ali žena bi se trebala okrenuti bočno.

Da biste se popeli i prošetali nakon operacije (najčešće nakon 6 do 8 sati), neke mame moraju naučiti skoro ponovno, ali unatoč bolnim osjećajima, rano ustati je vrlo korisno. To je prevencija crijevne pareze (smanjena intestinalna motorička funkcija), stvaranje adhezija.

Morate postupno, bez žurbe, bez iznenadnih pokreta, a prvi put morate biti u prisustvu medicinskog osoblja ili rodbine. Da biste izašli iz kreveta, najprije se približite rubu, okrenite stranu, spustite noge na pod, naslonite se na krevet jednom rukom i poduprite površinu šavova s ​​drugom. Polako sjesti, sjediti neko vrijeme (slabost i lagana vrtoglavica su moguće). Bez obzira na uporabu opće anestezije ili spinalne anestezije, neizbježan je osjećaj slabosti tijekom prvog uzlaza. Tada ćete morati pokušati, nagnuti se na krevet da se podignete i stojite neko vrijeme, pokušavajući držati leđa ravno, a da se ne pognete. Ovo je dovoljno za početak. U budućnosti možete poduzeti nekoliko koraka, postupno povećavajući tjelesnu aktivnost. Drugi dan, u odsutnosti komplikacija, žena se mora samostalno kretati.

Ponekad, olakšanje od premještanja u prvih nekoliko dana donosi postpartum zavoj ili tijesak pelene zavoj. U budućnosti je bolje odbiti nositi zavoj, jer mišiće treba dati opterećenje i trebali bi raditi.

Nakon operacije, preporučljivo je što više ležati na trbuhu.

Hrana nakon cezariannog dijela

Prvi dan nakon operacije. Tablica 0: mineralna voda bez plina, može biti s limunom, sokovi bez sadržaja šećera. Zabranjeno je: mlijeko, gusta hrana, čak iu obliku pire.

Drugi dan nakon operacije. Tablica 1. Vrlo tekuća kaša, juha od niske masti, juhe, odresirane od žitarica i juha, pire od kuhano povrće (osim kupusa), kao i juha od mlijeka s rezancima; može biti komad kuhanog mesa, slatkog čaja.

Treći dan nakon operacije. Dobra prehrana je moguća - samo hrana koja nije preporučljiva za dojenje isključena je iz prehrane.

Postoperativni postupci

Pažljiva kontrola postoperativnog stanja šivanja je vrlo važna. Tijekom prva 2-3 dana, sestra dnevno liječi postoperativnu šav s antiseptičkim otopinama (npr. 5% -tna otopina kalijevog permanganata), mijenja preljev i pregledava ožiljak kako bi se utvrdili područja sušenja. Ako se šavovi nanesu s materijalom koji se ne apsorbira ili spajalicama, niti ili metalni potpornji uklanjaju se 6. dan prije ispuštanja. S nekompliciranim postoperativnim razdobljem, potrebno je oko dva do tri tjedna da formira ožiljak na maternici.

U postoperativnom razdoblju potrebno je pažljivo pratiti funkciju mokraćnog mjehura i crijeva. Drugog dana postoperativnog perioda stimuliraju se i opterećuju crijeva, za koje se natrij klorid primjenjuje intravenozno, postavlja se krvni sustav s hipertenzivnim (solima). Potrebno je vratiti pokretljivost crijeva. Prva nezavisna stolica trebala bi biti na 3-5 dan nakon operacije, stoga je potrebno isključiti proizvode koji uzrokuju povećanje stvaranja plina i zatvora: bijeli kruh, bunja, krupica, riža, itd. Jedno od najvažnijih opažanja u neposrednom postoperativnom razdoblju je mjerenje volumena izlučenog urina, stoga je potrebno piti, osobito u prvim danima nakon operacije.

Kako bi se poboljšala kontraktilna aktivnost maternice i nedovoljno lučenje luge u postoperativnom periodu, primjenjuje se oksitocin.

Uzmite broj krvi i analizu urina.

Ultrazvučno skeniranje obavlja se na dan 4-5 radi razjašnjavanja stanja postoperativnog ožiljka na maternici, ispitivanja samog maternice, procjene stanja maternice i susjednih organa (mjehura).

Dojenje nakon cezariannog dijela

U nedostatku kontraindikacija majke i djeteta, hranjenje je dopušteno čim žena doživi život nakon operacije.

Hranjenje ispod ruke

Korištenje antibiotika ne zahtijeva odustajanje od dojenja (probiotici kao što su bifidum-bakterin, normoflorin, Linex su propisani majci i bebi.

Nakon cezariannog dijela, mlijeko može doći na isti način kao i nakon prirodnog porođaja - trećeg dana, ili se laktacija može dogoditi kasnije, može se razviti hipogalaktika (nedovoljno izlučivanje mlijeka). Stoga je rano povezivanje s dojkom u ovoj situaciji još važnije nego kod prirodnog porođaja - za normalno smanjenje maternice i stvaranje dovoljne količine mlijeka. Štoviše, poželjno je hraniti dijete ne u rasporedu, već na zahtjev.

Nakon češkog dijela, najudobnija pozicija u kojoj je udobna za ženu da hrani dijete je u položaju - leži na svojoj strani: na ruku, kada majka drži djetetovu ruku ili na jastuku, kada dijete leži na jastuku i mlijeko dolazi iz gornje dojke.

Hranjenje leži na ruci

Također možete hraniti dijete dok sjedi, držeći ga ispod ruke, kada leži preko kreveta. U tom položaju opterećenje se uklanja iz područja skuta, a mlijeko je dobro uklonjeno s donjih i bočnih režnja prsne, tj. Pražnjenje se događa u područjima gdje je često moguće stagnaciju mlijeka. Za hranjenje, jastuk (ili jastuci) stavlja se na ovu poziciju, dječje noge idu iza leđa njezine majke, trbuščić je okrenut prema majčinoj strani, glava je blizu dojke, dječja usta su na razini majčine bradavice (ako ne ispunjavate ovo stanje, majka će se brzo umoriti).

Hranjenje leži na jastuku

Dok se oporavlja, majka može hraniti dijete na drugim mjestima: ležati, sjediti i stajati.

Nakon izbacivanja iz rodilišta

Nakon iscrpljivanja iz rodilišta (bez ikakvih komplikacija žena se isprazni 5-7 dana, nakon uklanjanja šavova ili zagrada, ukoliko se ne koriste materijali koji se mogu upiti), površina za šivanje mora se liječiti još 1-2 tjedna s jednim od antiseptika, ako je to 5% otopina kalij permanganata (koncentrirana tamna otopina kalijevog permanganata). Nemojte dopustiti da nosi mokro i prljavo rublje, jer se vlazi ili prljavim treba zamijeniti suhim.

Neobično bolna ili osjetljiva rana obično je zaražena. Stoga, u slučaju bolesti, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Najkasnije dva mjeseca nakon operacije potrebno je posjetiti antenatalnu kliniku, čiji liječnici trebaju davati preporuke glede prevencije i liječenja upalnih procesa, regulacije menstruacijske funkcije, izbora prihvatljive kontracepcije. S pojavom nepravilnih šablona iz genitalnog trakta, 3-6 mjeseci nakon operacije, prikazana je ultrazvučna scena za intrauterini dijagnostiku i ispravak patologije.

Što se ne bi trebalo provoditi nakon carskog dijela

 • Kupujte, plivajte 1.5 mjeseci nakon operacije. U tom razdoblju žena se mora ograničiti na tuširanje.
 • Aktivno fizičko naprezanje tijekom 2 mjeseca. Rad na abdominalima može biti najranije mjesec dana nakon rođenja.
 • Podignite više od težine djeteta.
 • Seks u trajanju od 1,5 do 2 mjeseca. Budući da rano nastavljanje seksualne aktivnosti nakon operacije može dovesti do razvoja krvarenja i upale u maternici.

© Copyright: kukuzya.ru Ne, bilo kakvo kopiranje materijala je zabranjeno bez pristanka izdavača.

Koliko se dana danas čuva u bolnici? | forum Woman.ru

Koliko dana se čuva u bolnici? Mogu li ići kući rano? Pojedi roditi i sljedećeg dana biti ispražnjen?

kao

 • 1. Gost | 15. 07. 2014., 20:43:13

4, lagao sam sve do posljednjeg dana :) bolje je ležati pod nadzorom liječnika nego kod kuće, nikada ne znate

3 koiko.dnya na nekompliciran kroz ERP, 7 koko.dnya na operativni porođaj. hipotetski, u dvorani, možete zamotati dijete u oružje i otići na primitak, hipotetički, možete staviti jastučnicu na šav nakon kirurške ekstrakcije fetusa, popraviti ga žbukom i uzeti ako noge nose. vezati i popraviti na krevet, ako napuštanje medicinske ustanove ne dovede u opasnost život novorođenčeta ili njegovog bivšeg inkubatora, nitko neće. samo bolnica neće platiti

Ako nema komplikacija, oni se ispuštaju 3. dan. Nakon carezolana - za 5 dana. Imamo tako. Ja sam rođen u subotu, u ponedjeljak sam bio ispražnjen.

Moj susjed je tako napisao, njezino najstarije dijete nije imalo nikoga da napusti, bolnica je puna, nitko mu nije ništa rekao.

Ako ultrazvuk pokazuje da je sve u redu, u maternici nema ostataka i dobro se smanjuje, onda možete napisati. A onda je u Kazanu, ne tako davno, bilo bez ultrazvuka, nakon tjedan dana umrla od trovanja krvi. Ovdje je bolje da ne riskiramo, nema takvih slučajeva koji su skuplji od života i zdravlja.

I ako imam okolnosti kod kuće i ne mogu ostati tamo više od dva dana?

Da! Baka koja ne jede nikoga! A koje mogu zapaliti stan i slomiti vrata.

Pa, nitko drugi više ne bi trebao brinuti? Muž, majka, susjed. I dalje imate dobar razlog za odsutnost.

 • 13. Gost | 15.07.2014 22:44:47

  Možete provjeriti sljedeći, samo vi odlučite. Nema smisla slijediti ga, to je bolje i lakše kod kuće. Bio sam ispražnjen u prvoj polovici trećeg dana.

  Da! Baka koja ne jede nikoga! A koje mogu zapaliti stan i slomiti vrata.

  Oh... pipeti.. suosjećamo s tobom. Bit će teško s baka i djetetom. Imala sam takvu baku. (((I ako je na toj temi, djevojka je rodila u ponedjeljak, a otpustila je u petak. Spb, ako je to.

 • 15. Gost | 15.07.2014 23:04:43

  Nemojte napraviti tragedije iz ničega. U Ukrajini, općenito, nema ultrazvuka prije iscjedak nije, samo leže tamo, to je sve.

  Nemojte napraviti tragedije iz ničega. U Ukrajini, općenito, nema ultrazvuka prije iscjedak nije, samo leže tamo, to je sve.

  Ukrajina, prema vama, živi u pedesetoj godini))

 • 17. Gost | 15.07.2014 23:18:59

  Moguće je roditi djecu na terenu i mlijeko kravama tamo, sada je sve moguće, bilo bi želja

  Ukrajina, prema vama, živi u pedesetoj godini))

  Ja sam je rodio u 2011, uz naknadu. Nakon rođenja nije bilo normalnih pregleda (zbog šavova) ili ultrazvuka.

 • Gosta

  Ja sam je rodio u 2011, uz naknadu. Nakon rođenja nije bilo normalnih pregleda (zbog šavova) ili ultrazvuka.

  Je li ovo u redu za vas?

 • 20. Gost | 15.07.2014 23:49:20

  Iako ste imali carski rez, onda ste tamo bili toliko čistili, ali niste jedva mogli provjeriti sljedeći dan

  Je li ovo u redu za vas?

  Kako mogu znati? Kako sam unaprijed znao što bi liječnici trebali učiniti nakon rođenja? Ovdje, na vumanima, sada znam, ali već je prekasno.

 • Gosta

  Iako ste imali carski rez, onda ste tamo bili toliko čistili, ali niste jedva mogli provjeriti sljedeći dan

  Ne, nažalost, prirodno. :(

  Je li zaista moguće pitati nekoga ili zaposliti nekoliko dana za novac. Zašto riskiraš svoje zdravlje?

  Nemoguće je. Nema novca.

 • Gosta

  Svi se svi dobro! I nisi ga prolazio nigdje

  Nisu prošli, samo mi je soba zaključana i isključim štednjak, a ja ne izađem iz ulaznih vrata bez ključa, svi su proizvodi skriveni, takvi.

  a u travnju ove godine rodila sam se u Ukrajini, ništa se ne razlikuje od 2011., a imam i carski rez, to je samo da je liječnik osjetio, sad idem na ultrazvuk

  Ako ultrazvuk pokazuje da je sve u redu, u maternici nema ostataka i dobro se smanjuje, onda možete napisati. A onda je u Kazanu, ne tako davno, bilo bez ultrazvuka, nakon tjedan dana umrla od trovanja krvi. Ovdje je bolje da ne riskiramo, nema takvih slučajeva koji su skuplji od života i zdravlja.

  Da, ultrazvuk prije iscjedka. ZAHTJEV, bio sam ispušten bez ultrazvuka, nakon 5 dana temperatura je porasla, pokazalo se da je purulent endometritis, infekcija je bila loša i zaraza je otišla loše.

 • 29. Gost | 2014/07/17 00:24:27

  Kotyu, možete ići sljedećeg dana - po primitku. I tako je savjetovao 4 dana da laže. Ispušeni nakon ultrazvuka skeniranja maternice (oni moraju biti sigurni da je dobro smanjena). Prvi put kad sam rodila u podu, otišla sam kući s ostatkom - uz potvrdu. Dobro je da je sve otišlo bez ikakvih komplikacija - i ako je odjednom ono što je pošlo po zlu? Zašto takav rizik? Drugi put je rođen u utorak, ispuštena je u petak - nakon ultrazvuka. Općenito, Kotya, uopće nemaš nikoga tko bi mogao hraniti baka za 4 dana? Pitajte svoje susjede, oni nisu zvijeri - oni neće odbiti. Jednostavna dostava, želim vam sve najbolje! Sve će biti u redu.

 • 30. Simetrija | 17.07.2014., 2:27:16

  Pokušajte zamoliti nekoga da vam pomogne besplatno. Pa, barem netko. Ili za simboličku količinu. Da, čak i samo da se zaštiti, odjednom svejedno neće raditi što prije. Suosjećam s..

 • Pretplatite se na ažuriranja u temi Prijenos iz translit poruke može sadržavati najviše 2000 znakova. HTML oznake i URL-ovi nisu dopušteni. Preuzmite slike samo za registrirane korisnike. Mi smo u društvenim mrežama. Pridružite nam se!
  • Otkrivanje seksualnosti

  Korisnik web stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je u potpunosti odgovoran za sve materijale koje djelomično ili potpuno objavljuje pomoću usluge Woman.ru. Korisnik Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji su im dostavljeni ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne utječe na njihovu čast i dostojanstvo. Korisnik Woman.ru, koji šalje materijale, stoga je zainteresiran za objavljivanje na web stranici i izražava svoj pristanak na daljnju upotrebu od strane urednika Woman.ru.All Materijalni materijali Woman.ru, bez obzira na oblik i datum postavljanja na web stranicu, mogu se koristiti samo uz suglasnost urednika web mjesta. Ispis materijala od Woman.ru nije moguć bez pismenog dopuštenja izdavača. Uredništvo nije odgovoran za sadržaj oglasa i članaka. Mišljenje autora možda se ne podudara s gledišta urednika. Materijali smješteni u sekciji "Sex" ne preporučuju se za gledanje osoba mlađih od 18 godina (18+). Kada posjetite woman.ru, prihvaćate Women.ru Uvjeti korištenja, uklj. i u smislu kolačića. Online izdanje Woman.ru (Mass Media Certificate br. FS 77-51007, izdalo Roskomnadzor 27. kolovoza 2012.).

  Što se događa u bolnici nakon COP-a?

  Što se događa u bolnici odmah nakon carskog reza? Nakon operacije majke koja je rodila, potrebna je pažljiva briga i pažnja, posebno u prvom danu. U pravilu, ovaj put leži u jedinici intenzivne njege (ICU). Neposredno nakon operacije, na komad trbuha stavlja se ledeni paket koji smanjuje krvarenje i smanjuje maternicu. Potrebno je propisati lijekove protiv bolova i oksitocin kao stimulans kontraktilnosti majčinog organa.

  Kao dodatna metoda za olakšavanje brzog smanjenja maternice i ispuštanja endometrija, koristite posebnu tehniku ​​ručnog šivanja. Za kontrolu smanjenja maternice i odsutnosti krvarenja potrebna su ultrazvučna dijagnostika.

  Izuzetno je važno pratiti količinu krvi koja se oslobađa od žene u razdoblju rehabilitacije i promatrati hemodinamske parametre: količinu hemoglobina, ESR i formirane krvne elemente. U slučaju smanjenja hemoglobina propisane su željezne pripravke. Osim općih testova, potrebno je redovito mjeriti temperaturu, tlak i palpaciju trbuha. Ako se barem jedan od tih pokazatelja odstupa, treba propisati antibiotik kako bi se spriječila sepsa ili infekcija trbušne šupljine.

  No, neki liječnici se osiguravaju. Sada, nakon cezariana, antibiotici su propisani svima. Najčešće, lijekovi izbora su Ampicilin u kombinaciji s 1. generacijom cefalosporina.

  Savjeti "iskusni". Što treba odnijeti u bolnicu za carski rez

  U porodničkoj bolnici dajete lijek protiv bolova (ketarol) i lecokain (ako niste alergični na njega). Inače, možete anestezirati analginum. Ali antibiotik treba razrijediti s novokainom ili čak s fiziološkom otopinom, što stvarno boli.

  Također je potrebno pratiti ispuštanje plina iz crijeva kako bi se osigurala obnova njezine funkcije. To ukazuje na odsutnost upale peritoneuma i trbušnih organa. Pored toga, akumulirani plinovi mogu staviti pritisak na maternicu, sprečavajući njegovo smanjenje. U ovom slučaju, ako se žena ne može riješiti akumulacije plinova u crijevnom lumenu, stavlja se na paru cijevi.

  Budući da je carski rez također operacija, u razdoblju rehabilitacije ženama se prikazuje prehrana. Prvi dan preporuča se piti puno tekućina. Najbolje je koristiti mineralnu vodu bez plina. Također na ovaj dan možete nagnuti bujon. Drugi dan u prehrani uključuje žitarice i kuhano meso. Od trećeg dana, dobra prehrana je dopuštena u skladu sa svim preporukama o ograničenjima dojenja.

  Važno je

  • Pravilno oporavak od COP povećat će vjerojatnost neovisne dostave u budućnosti.

  Usput, često privezivanje djeteta na prsa nije samo dobar način za očuvanje laktacije, već i dodatna prilika za ubrzavanje kontrakcije maternice. Činjenica je da u procesu usisavanja bebe stimulira proizvodnju majčinog mlijeka i istodobno počinje kaskadno hormonalne reakcije koje pridonose smanjenju stijenki maternice.

  Što se tiče režima, u prvim danima nakon operacije majke koja je rođena, propisano je potpuni odmor. Počevši od drugog dana, već je poželjno postupno hodati dok djeluju protiv bolova. Naravno, u prvom mjesecu nakon poroda kontraindicirana je dizanja utega i aktivna tjelesna aktivnost. Sljedeća trudnoća može se planirati najkasnije 3 godine nakon cezariannog dijela.

  Ako razdoblje rehabilitacije nije opterećeno komplikacijama, šavovi se uklanjaju 5-7 dana, a majka i dijete otpuštaju se kući.

  Trajanje hospitalizacije nakon cezariannog dijela

  Kada trudnoća dođe do njegovog logičkog zaključka i žena ulazi u rodilište, glavna ideja koja će je povrijediti je uspješan ishod poroda. Pa, kad se sve dogodilo, u mislima se pojavljuje još jedno pitanje: "Kada ćemo se otpustiti kući?"

  Nakon carskog reza, oni se ispuštaju najkasnije u roku od 5 dana, pod uvjetom da sam operacija i postoperativno razdoblje nisu popraćeni. Ali kad se pojave komplikacije, iscjedak se odgađa, od 2-3 dana do nekoliko tjedana.

  Treba također imati na umu da vaša izjava ne ovisi samo o vašem stanju, već io zdravlju vašeg djeteta. Ako pedijatri ne vole nešto, tada se izjava može odgoditi.

  Najgore je gotovo. Imate carski rez. Još je uvijek vrlo teško, trbuh trese, ali mali mali šljunak koji gledaju s kolijevke, zaboravlja vam na sve na svijetu. Kako brzo želite napustiti dom i pokazati svoju obitelj čudo. To je razumljivo, čak i zidovi se tretiraju kod kuće. Kod kuće bit će podrška i pomoć voljenih.

  Danas se izjava približava. Prvo pitanje koje žena traži od liječnika je: "koliko je u maternici nakon carskog cara"?

  Često liječnici neodređeno odgovaraju tom pitanju. Let's vidjeti koliko dugo žene su u bolnici nakon carski rez.

  Ipak, carski rez je operacija koja ima svoje komplikacije. U ranim danima potrebna vam je briga i medicinska pomoć. Vi ste kontraindicirana tjelesna aktivnost. U bolnici liječnici se brinu o vama. A kod kuće moram sve raditi. Stoga - nemojte žuriti.

  Cesarsko šav

  Imate šav na abdomenu koji se uklanja 5-6 dana. Nakon uklanjanja šavova ponekad se javljaju komplikacije. Šava se može raspršiti ili gnječiti. Posebno pune žene, ili ako tijelo ima infekciju.

  I svakodnevno odlaziti u kliniku i ostaviti maleno dijete kod kuće, vidite, nije baš dobro.

  Nizak hemoglobin

  U cezariannom dijelu uvijek postoji gubitak krvi i to je 2-3 puta više nego kod prirodnog porođaja, ali to je pod uvjetom da tijekom operacije nema poteškoća. S niskim hemoglobinom, žena se osjeća jako loše, glava se vrti, postaje vrlo slaba, a oporavak nakon poroda je spor.

  Maternica je jako smanjena. U takvim slučajevima, nakon operacije, potrebno je uzimati lijekove koji sadrže željezo ili čak transfuzije krvi. S niskim hemoglobinom, neće ni pustiti kući.

  endometritis

  Takva ozbiljna komplikacija kao što je endometritis - upala maternice, ne manifestira se od prvog dana nakon operacije, već 5-7 dana. Usput, nakon češkog dijela, nalazi se u svakih 5 žena.

  Za usporedbu, nakon prirodnog porođaja u 1-5% trudnica. Kako ne biste propustili, svakako izmjerite temperaturu. Ako imate bolove u donjem trbuhu, neugodan miris kiselog kupusa od iscrpljenosti, obavijestite svog liječnika.

  Petog dana, liječnik će propisati krvni test, ako je loš (leukociti su povišeni i ESR znakovi infekcije), tada se iscjedak može odgoditi.

  Liječenje antibioticima

  Za prevenciju zaraznih komplikacija nakon cezarianovih propisanih antibiotika. Treba imati na umu da se antibiotici trebaju uzeti 5-7 dana.

  Ako zaustavite tijek liječenja, u budućnosti neće biti ništa za vas. Mikroorganizmi će izgubiti osjetljivost na antibiotike.

  Prevencija tromboze

  Bilo koja operacija je puna stvaranja krvnih ugrušaka u posudama. U opasnosti su žene s visokim krvnim tlakom, prekomjernom tjelesnom težinom, dijabetesom, proširenim vena donjih ekstremiteta.

  To je vrlo ozbiljna komplikacija, jer može dovesti do poremećaja rada vitalnih organa ako trombus začepi svoje plovila. Ako krvni ugrušak uđe u pluća, to može uzrokovati zaustavljanje disanja. Za prevenciju, prva 3-4 dana su propisani lijekovi koji čine krvnu tekućinu.

  Podvodnost maternice

  Nakon rođenja, maternica se nalazi na razini pupka. Svaki dan se smanjuje za 2 cm, a trbuh postaje manji.

  Kod 7-8 dana, uterus se skriva iza grudi. Postoje slučajevi kada maternica polako spora, a u njemu se nakupljaju krvni ugrušci. Ovo je tzv. Subinvolucija maternice.

  Subinvolution je ispunjen krvarenjem ili gubljenjem sadržaja maternice. Krvarenje nakon poroda je vrlo teška, a ako ste kod kuće, dok ne dođete u bolnicu, možda je potrebna transfuzija krvi.

  Za 5-6 dana liječnik će vas pregledati na ginekološkoj stolici. Procijenite veličinu maternice, prirodu ispuštanja, njihovu boju i miris, zatvorene i oblikovane li cerviks, bilo da postoje ugrušci u maternici.

  Ako liječnik sumnja da nešto nije u redu, najvjerojatnije će propisati ultrazvučni pregled. To je učinjeno kako ne bi propustili subinvoluciju maternice. Ako postoji sumnja na ovu bolest, bit će potrebno ostati i liječiti nekoliko dana.

  Pediatri ne ispuštaju dijete

  Neonatolozi mogu odgoditi ispuštanje novorođenčadi, a majka će morati ostati u bolnici još nekoliko dana ako:

  • Vaše dijete ne dobiva na težini dobro;
  • umbilikalna rana slabo iscjeljuje ili postoje znakovi upale;
  • beba je postala žuta, zbog masivnog uništavanja plodnih eritrocita;
  • dijete je doživjelo hipoksiju tijekom oksigenacije ili porođaja - gladovanje kisikom;
  • pronašli su znakove infekcije kod djeteta.

  Svi ti uvjeti zahtijevaju dodatno ispitivanje i liječenje.

  Liječnici vas sami žele propisati što je prije moguće. Postoji takva stvar kao nosokomična infekcija. To su mikrobi koji žive u bolnicama za majčinstvo i ne boji se antibiotika i antiseptika. Stoga, prije što ste otpustili, to bolje. Ali svugdje vam je potreban logički pristup.

  Trajanje boravka u bolnici nakon carskog rezima

  Nije uvijek slučaj da se dijete rodi kroz prirodni prolaz majčinog rodnog kanala. Operacija je jedina šansa da spasi život majke i djeteta u teškim slučajevima. Učestalost operacija doseže 30%. Već prije hospitalizacije (češće ako je dijete prvo) žene su zabrinute zbog pitanja: "Koliko se čuva nakon carskog rezima u rodilištu?". Planirana su hospitalizacija.

  Liječnik koji vodi trudnoću izračunava procijenjeni datum isporuke (DA). U idealnom slučaju, kada se pojam operacije podudara s datumom okružnog tužitelja, približava se. 1-2 tjedna prije PDR-a liječnik antenatalne klinike šalje trudnicu na hospitalizaciju. Sveobuhvatni pregled trudnice i fetusa provodi se u rodilištu. To uključuje: doplerometrija, ultrazvuk, kardiotokografiju, kliničke studije bioloških tekućina. Na temelju dobivenih podataka dodjeljuje se datum planirane operacije, a poželjno je da žena leži u bolnici i čeka to. Aktivni rad može započeti ranije, situacija će zahtijevati medicinsku intervenciju, možda hitnu operaciju.

  Na koji dan hospitalizacije planirani carski rez "je dodijeljen"

  Liječnik ili babica u rodilištu prepričavaju DA, a datum se može razlikovati od liječničkog savjetovanja. Izračun se obavlja na posljednjoj menstruaciji.
  Datum planiranog carskog dijela ovisi o:

  • fetalni uvjeti;
  • trudna;
  • procjena spremnosti tijela za porođaj;
  • status šavova nakon prethodne operacije;

  U posebnim slučajevima (višestruka trudnoća, HIV infekcija majke), datum kirurškog zahvata pomaknut je na rani datum. Liječnik može pričekati prirodni početak rada (cervikalna dilatacija, redovite kontrakcije, ispuštanje sluznice) bez postavljanja određenog datuma.

  Važno je! Ako ne možete čekati da postanete majka, ne postoji želja dugo ležati u odjelu, nemojte požuriti liječnike i događaje. Točno vrijeme rođenja je 40 punih tjedana trudnoće.

  Postoperativno razdoblje rehabilitacije

  Velika većina operacija obavlja se lokalnom (epiduralnom) anestezijom, lijek se ubrizgava lokalno u kralježničkoj regiji. Ubrizgavanje je malo bolno. Žena je svjesna, ali za neko vrijeme je izgubljena osjetljivost donjeg dijela tijela. Majka ne vidi kirurško polje. Mama se susreće s djetetom u prvih minuta rođenja, stavlja novorođenčad na dojku. Opća anestezija - više stresa u tijelu, rijetko se koristi.

  Operacija traje 20 - 40 minuta, nametnuti spojnice ili napraviti šav, staviti mjehurić s ledom. Šava je češće horizontalna kozmetička. Puerperal se prenosi u jedinicu intenzivnog liječenja, prevenciju postoperativnih komplikacija, anesteziju i praćenje stanja.

  Nutricionizam mlade majke se postupno širi. Prvog dana im je dopušteno piti vodu s limunovim sokom; u drugom pilejnom juhu, tijestu s niskim udjelom masnoće, slanom soku. Nakon prvog pokreta prirodnog crijeva, naznačena je dijeta žene koja se brine (4-5 dana nakon operacije). 2-3 dana moja majka je zabranjeno sjesti. Sestra meda dnevno obrađuje šav antiseptičkom otopinom. Tuš se uzima 7. dan.

  Trajanje planiranog pražnjenja

  Važno je! Odjel za majčinstvo - vrsta kontinuirano operativnog "transportera". Dugi put liječnici nemaju namjeru držati majku i dijete u obiteljskoj kući. Svakoga dana mjesto je opravdano uvjetom majke, djeteta.

  Pedijatar piše djetetu, opstetričarku-ginekologu - majku. Koliko dana nakon operacije čuvaju se u bolnici? Uz povoljan tijek događaja 6 - 7 dana.

  Uvjeti ispuštanja ovise o:

  1. rezultati ultrazvučnog pregleda maternice (izvedeni 5. dan nakon carskog rezanja);
  2. stanje žene, prisutnost pritužbi na dobrobit;
  3. spremnost djeteta na iscjedak.

  Koliko dana leći nakon što carski rezident odluči liječnika. Vrijeme provedeno u rodilištu je ograničeno, ako zdravlje novorođenčeta ili majke uzrokuje zabrinutost, prenose se u specijalizirane odjele bolnice.

  Cezarianni dio je ozbiljna operacija abdomena. Često je žena slaba, brzo umorna, osjeća nelagodu na području šavova.

  Važno je! Žena je teško obaviti svoje poslove i voditi brigu o djetetu. Ona treba dobar odmor i spavanje. Pomoćnik može biti muž, baka, mlađa djeca, bliska prijateljica. Prva tri mjeseca ne dižu kolica s djetetom, dopušteno opterećenje je jednako težini djeteta.

  Na ženskim forumima često se opisuju situacije u kojima trogodišnje dijete pruža svu moguću pomoć majci (trese automobil, daje dude, zvečeri zvukove, zabavlja bebu).

  Cezarski ožiljak na maternici nije apsolutna kontraindikacija za daljnje prirodno porođaj. Žena ima priliku doživjeti trudove, pokušaje i pojavu djeteta kroz rodni kanal.

  Koliko se ne može sjesti nakon carski rez. Trajanje boravka u bolnici nakon carskog rezima

  Nakon operacije, prvi dan ćete biti u intenzivnoj njezi pod nadzorom liječnika. Odmah ćete na donji trbuh staviti mjehurić s ledom, tako da se maternica bolje smanji. Za neko vrijeme morat ćete imati kateter u mjehuru. Prije svega sam "volio" trenutke kad je liječnik pokušao dotaknuti kako se maternica smanjuje. Pritisnula je na trbuhu i osjećala mi se da su se izbaci izbaci iz mene. Iako u stvari, sve nije bilo tako loše.

  Prvih nekoliko sati zakašnit ćeš se, a kad se probudite, početi će vas pustošiti s kapaljkama, temperaturom, pritiskom i drugim postupcima. Sjećam se sve ovo loše, u postanestetičkoj magli. Donesite pokazati bebu, pridružit će mu se prsa. Moj sin više nije želio dojku bio je hranjen u odjelu za djecu s mješavinom. Unatoč tome, činjenica da nije bilo potpune prve primjene, a mrvica je hranjena smjesom tri dana, još uvijek smo uspjeli postaviti GW. Tako carski nije prepreka dojenju.

  Sve dok ste u intenzivnoj njezi (ili jedinici intenzivne skrbi - gdje je to), vaše tijelo će se staviti u radno stanje u većoj mjeri. Uostalom, nema vremena da se razvede, beba čeka vas, koja ne može postojati bez tebe. Stoga ćete biti punjeni raznovrsnim lijekovima. Lijek protiv bolova. Oksitocin, tako da se uterus smanjuje. Lijekovi koji normaliziraju rad gastrointestinalnog trakta. Antibiotici također mogu biti prokapati da bi vas zaštitili od infekcija koje se mogu dovesti u maternicu tijekom operacije.

  Isprva, to će vam nauditi da se čak okrenete od strane na stranu. Ali drugi put da se okrenete neće biti tako bolno kao prvi, a treći - lakše nego drugi. Što se prije počnete gomilati, češće ćete to učiniti - brže ćete doći do vaših osjetila.

  Šest sati nakon operacije, možete pokušati ustati. Malo kasnije, medicinske sestre će vam pomoći da malo prošetate. Kada se manje možete samostalno kretati, bit ćete prebačeni na obični postpartumski odjel, gdje će vam biti donijeta beba. To se obično javlja dan nakon operacije. Od sada ćeš biti zajedno.

  Nekoliko dana provodite u bolnici. Morat ćete slijediti određenu prehranu kako bi se tijelo oporavilo nakon operacije. Prvog dana možete samo piti, a samo vodu. Moguće je s limunom (iako, za HB, limuna je nepoželjna). Iskreno, nema nikakve želje. Ne prije. Drugi dan možete jesti kašu, malo meso, kuhano meso, slatki čaj. Od trećeg dana prehrana je moguća - samo hrana koja nije preporučljiva za dojenje isključena je iz prehrane. Obično se provodi pastom za čišćenje radi normalizacije funkcije crijeva otprilike 24 sata nakon operacije.

  Kada odlaziti? - Kao što će liječnik reći. Teoretski, obično pišu za 6-7 dana. U praksi, izjava je dan peti, a ponekad i ranije. Sve ovisi o vašem stanju i stanju djeteta. Prije iscjednje trebali biste imati ultrazvučni pregled maternice kako bi provjerili da li je sve dobro i ukloniti šavove, osim ako nisu samoodobljivi.

  Kako se ponašati kod kuće? - Zašto? U smislu da je poželjno, naravno, više odmarati, da se pridržavate ležaju i da se brinete za sebe na svaki način. Uostalom, vi ste nakon operacije. No, prisutnost novorođenčeta donosi svoje prilagodbe. Samo se pokušajte odmoriti i spavati kad beba spava.

  Zašto ne? Ne možete se kupati za prvi mjesec i pol - samo tuš. Ne možete se baviti sportom tijekom prva dva mjeseca, a općenito nema opterećenja. Ne možete se seksati u prvih šest tjedana. Ne možete ponovno zatrudnjeti. Tijelo treba neko vrijeme da se oporavi. Stoga, sljedeća trudnoća treba planirati najmanje dvije godine nakon cezariana. Usput, postoji tako rasprostranjeno mišljenje da ako je prvo rođenje bilo kroz carski rez, onda sve kasnije moraju biti jednake. Dakle, to nije slučaj. Možda ćete roditi sami, ako COP-u nema izravne naznake.

  Bez obzira na vaše dijete - prirodno ili provedeno uz pomoć COP-a - oni i dalje ostaju sjajni događaj u vašem životu. Uostalom, rođena je nova osoba. A ovo je najvažnija stvar.

  Nije uvijek slučaj da se dijete rodi kroz prirodni prolaz majčinog rodnog kanala. Operacija je jedina šansa da spasi život majke i djeteta u teškim slučajevima. Učestalost operacija doseže 30%. Već prije hospitalizacije (češće ako je dijete prvo) žene su zabrinute zbog pitanja: "Koliko se čuva nakon carskog rezima u rodilištu?". Planirana su hospitalizacija.

  Liječnik koji vodi trudnoću izračunava procijenjeni datum isporuke (DA). U idealnom slučaju, kada se pojam operacije podudara s datumom okružnog tužitelja, približava se. 1-2 tjedna prije PDR-a liječnik antenatalne klinike šalje trudnicu na hospitalizaciju. Sveobuhvatni pregled trudnice i fetusa provodi se u rodilištu. To uključuje: doplerometrija, ultrazvuk, kardiotokografiju, kliničke studije bioloških tekućina. Na temelju dobivenih podataka dodjeljuje se datum planirane operacije, a poželjno je da žena leži u bolnici i čeka to. Aktivni rad može započeti ranije, situacija će zahtijevati medicinsku intervenciju, možda hitnu operaciju.

  Na koji dan hospitalizacije planirani carski rez "je dodijeljen"

  Liječnik ili babica u rodilištu prepričavaju DA, a datum se može razlikovati od liječničkog savjetovanja. Izračun se obavlja na posljednjoj menstruaciji.
  Datum planiranog carskog dijela ovisi o:

  • fetalni uvjeti;
  • trudna;
  • procjena spremnosti tijela za porođaj;
  • status šavova nakon prethodne operacije;

  U posebnim slučajevima (višestruka trudnoća, HIV infekcija majke), datum kirurškog zahvata pomaknut je na rani datum. Liječnik može pričekati prirodni početak rada (cervikalna dilatacija, redovite kontrakcije, ispuštanje sluznice) bez postavljanja određenog datuma.

  Važno je! Ako ne možete čekati da postanete majka, ne postoji želja dugo ležati u odjelu, nemojte požuriti liječnike i događaje. Točno vrijeme rođenja je 40 punih tjedana trudnoće.

  Postoperativno razdoblje rehabilitacije

  Velika većina operacija obavlja se lokalnom (epiduralnom) anestezijom, lijek se ubrizgava lokalno u kralježničkoj regiji. Ubrizgavanje je malo bolno. Žena je svjesna, ali za neko vrijeme je izgubljena osjetljivost donjeg dijela tijela. Majka ne vidi kirurško polje. Mama se susreće s djetetom u prvih minuta rođenja, stavlja novorođenčad na dojku. Opća anestezija - više stresa u tijelu, rijetko se koristi.

  Operacija traje 20 - 40 minuta, nametnuti spojnice ili napraviti šav, staviti mjehurić s ledom. Šava je češće horizontalna kozmetička. Puerperal se prenosi u jedinicu intenzivnog liječenja, prevenciju postoperativnih komplikacija, anesteziju i praćenje stanja.

  Nutricionizam mlade majke se postupno širi. Prvog dana im je dopušteno piti vodu s limunovim sokom; u drugom pilejnom juhu, tijestu s niskim udjelom masnoće, slanom soku. Nakon prvog pokreta prirodnog crijeva, naznačena je dijeta žene koja se brine (4-5 dana nakon operacije). 2-3 dana moja majka je zabranjeno sjesti. Sestra meda dnevno obrađuje šav antiseptičkom otopinom. Tuš se uzima 7. dan.

  Trajanje planiranog pražnjenja

  Važno je! Odjel za majčinstvo - vrsta kontinuirano operativnog "transportera". Dugi put liječnici nemaju namjeru držati majku i dijete u obiteljskoj kući. Svakoga dana mjesto je opravdano uvjetom majke, djeteta.

  Pedijatar piše djetetu, opstetričarku-ginekologu - majku. Koliko dana nakon operacije čuvaju se u bolnici? Uz povoljan tijek događaja 6 - 7 dana.

  Uvjeti ispuštanja ovise o:

  1. rezultati ultrazvučnog pregleda maternice (izvedeni 5. dan nakon carskog rezanja);
  2. stanje žene, prisutnost pritužbi na dobrobit;
  3. spremnost djeteta na iscjedak.

  Koliko dana leći nakon što carski rezident odluči liječnika. Vrijeme provedeno u rodilištu je ograničeno, ako zdravlje novorođenčeta ili majke uzrokuje zabrinutost, prenose se u specijalizirane odjele bolnice.

  Cezarianni dio je ozbiljna operacija abdomena. Često je žena slaba, brzo umorna, osjeća nelagodu na području šavova.

  Važno je! Žena je teško obaviti svoje poslove i voditi brigu o djetetu. Ona treba dobar odmor i spavanje. Pomoćnik može biti muž, baka, mlađa djeca, bliska prijateljica. Prva tri mjeseca ne dižu kolica s djetetom, dopušteno opterećenje je jednako težini djeteta.

  Na ženskim forumima često se opisuju situacije u kojima trogodišnje dijete pruža svu moguću pomoć majci (trese automobil, daje dude, zvečeri zvukove, zabavlja bebu).

  Cezarski ožiljak na maternici nije apsolutna kontraindikacija za daljnje prirodno porođaj. Žena ima priliku doživjeti trudove, pokušaje i pojavu djeteta kroz rodni kanal.

  Koliko ih je u bolnici nakon što su otpušteni iz bolnice. Kada i što jesti i piti nakon cezariana, kada menstruacija počne ponovno, kada možete imati seks.

  Gdje i koliko su na carski rez, kad se ispuštaju

  U pravilu (ako ne postoje komplikacije), žena nakon carskog provede dan u jedinici intenzivne njege (reanimacija). Liječnici se pobrinuti da ne postoje komplikacije (krvarenje, temperatura). Zatim je žena prebačena u postpartum odjel, gdje leži s djetetom. Obično, ako je sve u redu s mamom i djetetom, onda se ispuštaju 5 punih dana nakon operacije.

  Napomena. U mnogim roditeljskim bolnicama u nedjelju nema iscjedak. Stoga se može dogoditi da majka s djetetom ostane u bolnici još jedan dan.

  Prije izbijanja, učinit će sljedeće.

  • Oni će vas ispitati na ultrazvuku.
  • Liječnik će rezati čvorove niti na uglovima šava.
  • Morate napraviti fluorografiju.
  • Dijete mora biti vagano da bi utvrdilo koliko je izgubio težinu nakon rođenja (norma je oko 10%).
  • A ti i dijete pregledat će ih liječnici.

  Kada, nakon carskog cara, morate sjesti, ustaj, ići u toalet

  Nekoliko sati kasnije (4-5) nakon operacije, liječnici preporučuju ženu da se okrene u krevet (s jedne strane, a zatim s druge strane). To bi trebalo biti vrlo sporo i pažljivo. To će ozlijediti, ali svaki put sve lakše.

  Nakon 6-8 sati nakon operacije, možete pokušati sjesti. To je potrebno poduzeti pod nadzorom (tako da je medicinska sestra bila u odjelu i mogla bi pomoći). Prvo morate uključiti svoju stranu, zatim polako spustiti noge s kreveta i sjesti. Sjednite kako biste bili sigurni da nema vrtoglavice. Prvo pokušajte samo ustati i stajati. Pokušajte malo poravnati leđa. Ako postoji leđa u krevetu, najbolje je držati. Stoga stojite nekoliko minuta i ponovno ležite. Sljedeći put (za 15-20 minuta) možete pokušati ponovo. Zatim možete poduzeti nekoliko koraka, bolje naginjati se na uzglavljem, ili muž (sestra).

  Do kraja prvog, početkom drugog dana, žena bi trebala normalno "puzati" u zahod i ići sama do WC-a.

  Svi pokreti će ozlijediti. Pomaže polagano, čekajući bol. Sjedili su u krevetu, čekali su. Ustadoše - čekali su. Svaki put to će biti lakše. Pokušajte učiniti sve vrlo glatko. Ustajanje rano korisno je i za liječenje i kao sprečavanje prianjanja. Također pomaže prianjati na nešto.

  Napomena. Vrlo je bolno za prvi drugi dan. Tada će biti lakše i lakše. Samo ovih dana trebate izdržati.

  Možete otići u tuš kad se prenese na postpartum odjel. Bolje je da vam vaš suprug ili netko drugi pomogne. Pa, ako se tuširaš. U prvom - drugom danu žena je posebno bolna i posebno je oslabljena, pa se morate pomjeriti pažljivo kako ne biste slučajno pali.

  Uzmite parfem ili osobnu higijenu samo s organskom hipoalergenskom kozmetikom. U mami možete kupiti:

  Za 3-5 dana treba biti "neovisna" stolica.

  Napomena. Što se tiče "izleta na zahod". Tema je intimna, ali da budem iskrena, malo je potrebno razjasniti ovu temu. Budući da sam, na primjer, imao prvo carski rez, bilo je potpuno nesporazum o tome kako se to može fizički provesti (naročito prva vremena). Svi rađaju u različitim bolnicama za majčinstvo, s različitim uvjetima. Možda ćete imati svoju privatnu kupaonicu u postpartum odjelu. Ali sasvim je moguće da će kupaonica biti podijeljena. Pitanje je da je vrlo bolno sjesti na zahod i izaći iz nje. Osim toga, u općoj kupaonici, trebate nekako "pripremiti" zahod za sjedenje na njemu. Ne mogu preporučiti ništa za to, to je vrlo bolno. Stoga, kao opciju, možete uzeti WC sjedalo iz kuće na zahodu i sjesti. Ili ga pokrijte s prekrivačima, papirima. Ako postoji nešto što se treba pridržavati (primjerice na zidovima štandova), najbolje je da se priljubite što je više moguće dok stojite i sjedite.

  Ako postoji prilika za vašeg muža da vam pomogne (sjesti i ustati), nemojte se ustručavati pitati za to.

  Što i kada jesti i piti nakon cezariana

  Prvi dan nakon operacije. Ne možete ništa jesti, samo piti vodu, bez plina, možete dodati malo limuna. Bez šećera.

  Drugi dan nakon operacije. Tekući kašuti, nagnuti juhu, pire od juhe (povrće), možete mirisati meso (malo). Juhe bez kupusa. Možete pire krumpir na vodi. Nenastučene infuzije i komadići sušenog voća.

  Treći dan nakon operacije. Možeš raditi skoro sve, sada su samo osnovna ograničenja.

  Napomena. Ponekad kod žena, osobito tijekom prvog porođaja, u prvim danima nakon operacije, u bolnici postoji određeno. Činjenica je da zdravlje jedne žene "nadzire" jedan liječnik, a zdravlje djeteta je drugo. I morate pažljivo kombinirati dvije dijete. Jedan, - postoperativni, a drugi, - kada se hrane. Na primjer, nakon carskog cara zbog boljeg zdravlja, liječnik mi je rekao da pio infuziju ruže. Vidio sam, a dijete je odmah postalo alergijsko. Stoga, iz postoperativne prehrane isključujete one proizvode koji nisu kompatibilni s dojenjem.

  Važno je jesti dovoljno hrane od vlakana (žitarice, pire od juhe). Trebate vaše crijeva da rade ispravno. Za 3-5 dana trebao bi biti nezavisni stolac. Ako se to ne dogodi, liječnik može preporučiti klistir.

  Trebali biste pokupiti čak i za vrijeme trudnoće, ukusnih i slatkih "zalogaja" u maminskoj trgovini. za trudnice i njegu su vrlo hranjive, ukusne, udobne, možete ih odvesti sa sobom u bolnicu ili jesti mrvice nakon rođenja bez naprezanja. U tim proizvodima izvrsna ravnoteža između masti, proteina i ugljikohidrata, a što je najvažnije, hipoalergenskih komponenti.

  Napomena. Vraćanje hrane i kozmetike na naš trošak moguće je samo s netaknutom ambalažom.

  Na žalost, bez obzira na što jedete (čak i ako izbjegavate proizvode koji generiraju plin), možda ćete ga mučiti plinovima. U tom slučaju liječnik može preporučiti lijekove kao što je Espumizana. Može se napiti djeci od rođenja, tako da neće štetiti dojenju, a to će olakšati situaciju s plinovima.

  Zajednički boravak s djetetom nakon carskog rezima

  Kao što je već napisano gore, nakon jednog dana u jedinici intenzivne njege, majka i dijete prenesu se u postnatalni odjel i leže pred iscjedakom. U ovih nekoliko dana postoji "vrhunac" neugodnih učinaka carskog dijela. Stoga, pitanja o tome kako QC oslobađaju svoje stanje ovih dana raspravlja se u zasebnom članku.

  Dom nakon carski rez

  Ako je sve u redu s vama i djetetom, tada ćete biti odbačeni iz bolnice 5 dana nakon operacije. U pravilu, žena koja se vraća kući već sama od ove činjenice osjeća se dobro. No, s druge strane, kod kuće ste "uključeni" u obični život: pored djeteta imate kuhanje, čišćenje i mnoge različite zabrinutosti. Mi dajemo osnovne preporuke o tome što činiti i što bismo izbjegli.

  • Pokušajte ne prekršiti pravilo o dizanju teških. To znači da ništa teže od vašeg djeteta ne podiže. Ako je dijete zabrinuto i morate ga nositi na rukama satima, pokušajte ga koristiti, imat ćete slobodne ruke, a leđa neće umoriti. Pitajte za pomoć tatu, također može nositi dijete.
  • Nemojte ozlijediti pokrete. Pustite malo, vrlo brzo će biti moguće kretati se vrlo mirno. Neposredno nakon povratka kući, može biti teško sagnuti se, može biti bolno s iznenadnim pokretima. Ne pokušavajte to učiniti.
  • Budite oprezni u kupaonici kako ne biste skliznuti. Bolje je da muž pomaže u početku.

  Mjesečno nakon carskog

  Mjesečno nakon cezariana može se nastaviti unutar 3-4 mjeseca nakon operacije. Ali, u pravilu, počinju nakon 7-12 mjeseci ako dojite.

  Seks nakon cezariannog dijela

  Za 1,5 mjeseci nakon operacije, ne možete imati seks.

  Kada vam liječnik dopušta seks (obično nakon 1,5 mjeseca), svakako odaberite pravu kontracepciju. Činjenica da dojenje ne sprječava da ponovno dobijete trudnoću.

  Kada kupujete, jamčimo besplatnu dostavu, zamjenu / povrat proizvoda na naš trošak i, naravno, ugodnu i brzu uslugu.

  Prilično dugo razdoblje oporavka nakon carskog reza također nije baš ugodno. Mnoge žene bi htjele izbjeći takvu operaciju, ali ne uspiju. Prvi dani nakon operacije smatraju se najtežim, ali u ovom trenutku žena je obično u maternici, a pomažu joj medicinske sestre i liječnici: prate joj zdravlje, povezuju i pomažu joj da izlazi iz kreveta po prvi put. Gotovo je nemoguće nositi se sa svime ovim putem, žena je još uvijek vrlo slaba, može pasti i ozlijediti se svemu drugom bez pomoći.

  reanimacija

  Za carski rez, postoje dvije mogućnosti anestezije:

  • opća anestezija;
  • epiduralna anestezija.

  Bez obzira na odabranu metodu, prvi će dan i dalje biti potrošen u intenzivnoj njezi pod stalnim medicinskim nadzorom. Već neko vrijeme nakon operacije trebat će vam anestetik, kapaljka i mjerenje temperature i tlaka. Zahvaljujući kapi, prvog dana, žena prima sve hranjive tvari intravenozno, ali je nemoguće jesti prvoga dana, dopušteno je samo nekarbonirana voda.

  Sateci poslije 12 godina nakon operacije, oporavak nakon carskog rezima prolazi u trenutku kada žena stoji prvi put i treba ići na zahod. Sestra pomaže da ustane i ona je odvede u toalet ako je slučaj teški. Majka koja radi mora biti spremna za činjenicu da će ustati na noge, osjetit će slabost i vrtoglavicu. Ovo je sasvim normalno, jer žena je prošla abdominalnu operaciju.

  Postpartum jedinica

  Sljedećeg dana, majka će biti prebačena na postpartum odjel, dijete će najvjerojatnije ostati u vrtiću. U nekim bolnicama za majčinstvo, žene nakon carskog pušača smiju odmah uzeti bebu. U tom slučaju, oporavak od cezariannog odjeljka bit će nešto teže, jer ćete se često morati oduprijeti djetetu, a to je teško. S druge strane, blizina bebe mnogim ženama pomaže zaboraviti na njihovu nelagodu.

  Od tog dana, ženama u radnom životu moći će se jesti mesojedine i pire krumpir. U isto vrijeme, vjerojatno će se suočiti s takvim problemima kao bol tijekom jednostavnih akcija:

  • promjene položaja;
  • kihanje;
  • izlazi iz kreveta.
  1. 1. Uključite svoju stranu. Prvo, povucite noge na svoje tijelo, odmarajući noge na krevet, zatim podignite kukove, okrenite ih i spustite ih natrag na krevet, a tek onda okrenite gornju polovicu tijela. Ova metoda pomoći će ne samo smanjiti bol, već i smanjiti opterećenje na šav, što je također vrlo važno.
  2. 2. Ispravno kašalj. Ako je operacija izvedena pod općom anestezijom, sluz se neizbježno nakuplja u plućima, koji se moraju ukloniti, a najbolji je način kašljanja. Postoji posebna tehnika koja ima prilično komični naziv - "woof". Za početak, šav mora biti ojačan, na primjer, rukama ili jastukom. Zatim duboko udahnite, potpuno popunjavajući pluća. I poslije toga stvarate zvukove koji izgledaju kao pas koji laje. Ponovite nekoliko puta.
  3. 3. Izlazimo iz kreveta. To je potrebno učiniti vrlo pažljivo, najprije objesite noge s kreveta, pa pažljivo sjesti. Nemoj odmah ustati, bolje je sjediti, naviknuti se na vertikalan položaj. Tek nakon toga možete ustati.

  Za 3-5 dana majka treba imati prvu stolicu, nakon čega može početi jesti redovnu hranu, uzimajući u obzir ograničenja za majke koje se brinu. Osim toga, u prvim danima zasigurno ćete naći priliku da ležete na trbuhu, što će ubrzati uklanjanje krvi iz maternice, inače se mogu stvoriti ugrušci, a to je ispunjeno truljem i infekcijom.

  Sedam dana, majka je uklonjena i šavovi su uklonjeni, i ako su ona i dijete u redu, otpuštaju se kući. Od sada nadalje, oporavak nakon cezariana ulazi u novu fazu, kada se žena mora nositi sa svim problemima. Preporučljivo je pitati rodbinu i prijatelje da vam pomognu barem u prvim danima.

  Home »Hrana» Koliko se ne može sjesti nakon carski rez. Trajanje boravka u bolnici nakon carskog rezima