Dijete u roku od 2 mjeseca. Kako razviti dijete u 2 mjeseca, spavanje i prehranu

Zasnivanje

Dvomjesečna djeca nisu ista kao prije par tjedana. Dijete u dobi od 2 mjeseca postaje vrlo društveno, reagira na različite zvukove i vizualne podražaje i provodi više vremena razmišljanja o okolišu. Odrastao je, naučio neke pokrete i jasno razlikovao glas majke i stranca.

Visina i težina djeteta u 2 mjeseca

Mali kozici trećeg mjeseca života više nisu mali, jer brzo rastu, pa čak i jučerašnji bluzi s kratkim hlačama brzo postaju mali. Tijekom tog vremena, oni se protežu za tri do četiri centimetra i oporaviti za oko osam stotina grama. Djevojke i dječaci razvijaju drugačije. Prema WHO, težina djeteta na 2 mjeseca varira:

 • za djevojke od 3,9 kg do 6,6 kg;
 • za dječake od 4,3 kg do 7,1 kg.

Standardi domaćih pedijatara malo su različiti. Prema njihovim podacima, bebe oba spola trebaju imati minimalnu tjelesnu težinu od 4,2 kg, a najviše:

 • za dječake - 6,0 kg;
 • za djevojčice - 5,5 kg.

Porast djeteta na 2 mjeseca također se razlikuje, ovisno o spolu:

 • dječaci - 54,4-62,4 cm prema WHO i 53,8-59, 4 cm prema tablicama domaćih pedijatara;
 • djevojke - 50,3-61,1 cm prema WHO i 53,3-59,3 cm prema domaćim tablicama.

Prsa i glava mrvica povećavaju se izravno u odnosu na visinu i težinu. Roditelji trebaju biti pažljivi ako iznenada primijetite odstupanje između tih parametara. Ako je glava mnogo veća od volumena dojke i razlikuje se od tabelarnih standarda za ovu dob, to je razlog za ispitivanje djeteta s neurologa. Možda ovo odstupanje u razvoju, ali češće - samo pojedinačna značajka.

Dnevni režim od 2 mjeseca

Ne može biti striktnog rasporeda za dojenčad od dva mjeseca, jer je jedva završio neonatalni period i razdoblje prilagodbe novim uvjetima još nije završeno. Dijete se još uvijek navikne na novo okruženje i ne bi trebalo imati kruti okvir. Dnevni režim dvomjesečne bebe mama gradi postupno, reagirajući na želje i potrebe bebe, na svoje unutarnje biorhythms.

S obzirom na sve osobine djeteta koje je majka već primijetila, postoji približan raspored dnevne rutine:

 • 6.00 - 7.00 - prvi postupak hranjenja, jutarnja voda, igre s mamom.
 • 7.00 - 9.00 - odmor.
 • 9.00 - 10.00 - drugi obrok, masaža.
 • 10.00 - 11.00 - odmor.
 • 11.00 - 12.30 - hranjenje, naplata, igre.
 • 12.30 - 14.00 - hodati i spavati.
 • 14.00 - 15.00 - hranjenje, igranje s mamom.
 • 15.00 - 17.00 - odmor.
 • 17.00 - 18.30 - hranjenje, večernja šetnja / igre.
 • 18.30 - 19.30 - odmor.
 • 19.30 - 20-30 - kupanje, higijenske postupke, hranjenje.
 • 21.00 - 23.00 - odmor.
 • 23.00 - 23.30 - hranjenje.
 • 23.30 - 4.00 - spavanje.
 • 4.00 - 4.30 - noćna prijava.
 • 4.30 - 6.00 - odmor.

Koliko beba spava 2 mjeseca?

Svako dijete je jedinstvena osobnost i raspored može biti vrlo različit od drugog djeteta iste dobi. Mlade majke su najviše zabrinute zbog spavanja bebe na 2 mjeseca. Iako službeni medicinski izvori kažu da djeca ove dobne skupine uglavnom napuštaju svoje dječje krevete za veći dio dana (oko osamnaest sati), u praksi se ispostavlja da to nije slučaj.

Približni režim djeteta u trajanju od 2 mjeseca osigurava do 8 epizoda sna tijekom dana. Nemojte misliti da će mrvica strogo slijediti raspored i smireno odmarati, a žena koja se brine za kućanstvo bavi se kućanskim poslovima. U praksi, sve je drukčije. U određenom broju razdoblja spavanja, žensko stanje polu-spavanja uključeno je ispod dojke, dubok san od 2-3 sata i kratak ostatak od 30-40 minuta.

Postoji nekoliko razloga za plitki san u djeteta u trajanju od 2 mjeseca, a većina čimbenika koji sprečavaju bebu da potpuno opušta roditelji mogu biti isključeni. Često su razlozi sljedeći:

 • beba spava odvojeno od svoje majke;
 • malo je pažnje posvećeno djetetu;
 • soba je vruća / začuđena / suha;
 • u vrtiću bučna i previše svijetla rasvjeta;
 • beba je u emocionalno nestabilnoj okolini;
 • dijete muči koliku;
 • s djetetom hoda malo;
 • beba je pretrpjela traumu rođenja.

Koliko je dijete probudilo 2 mjeseca?

Djeca u ovoj dobnoj skupini ne mogu spavati oko šest sati dnevno. U ovom trenutku, trebali bi jesti, uživati ​​u masaži i toploj vodi u kadi. Kao što praksa pokazuje, to je vrlo uvjetna figura, a često dijete u dva mjeseca plače više nego što želi igrati. To je također normalno, jer se mala djeca lako mogu pretjerivati, a onda dugo vremena ne mogu stabilizirati živčani sustav.

Koliko bi beba trebala biti budna na 2 mjeseca često ovisi o zrelosti njezinog živčanog sustava. Dijete ovog doba ne spava oko sat i pol, nakon čega zna da je umoran i da ne smeta spavati. Jedan pažljivi roditelj primijetit će ove znakove - dijete zezkuje i trlja oči. Takve akcije znače da ne biste trebali čekati vrijeme za spavanje, sada trebate staviti umorni toddler.

Koliko puta dijete jede za 2 mjeseca?

Dijete raste, a njegova potreba za hranjenjem raste. Dijete na 2 mjeseca može izdržati duže interne između hranjenja nego prije mjesec dana. Preporučujemo da bebe koje uzimaju mlijeko prilagođene mlijeku daju bocu svakih 3,5 sati ili 7 puta dnevno. Noću, djeca ove dobne skupine ne bi trebala jesti i imaju pravo na odmor od 24 do 5 sati.

Koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca, ljubavna majka intuitivno zna, iako je ponekad nerealno brojati takve kratkotrajne i punopravne hranidbene epizode. Jedna je stvar poznata - nije potrebno pretjerati dijete i dati mu dojku na prvom cvilju. Poželjno je da je mrvica dobila hranu ne više od deset puta dnevno. Noću, dijete se može primijeniti svaka dva sata ili odmarati cijelu noć - to je individualno.

Kako razviti dijete u roku od 2 mjeseca?

Neki roditelji uzalud smatraju da dijete drugog mjeseca života još uvijek ne treba razvijati aktivnosti. Nitko ne prisiljava djecu da poučavaju pisma i računaju, ali osnovne vještine mogu mu pomoći da uče sada. Postoji mnogo knjiga o tome kako razviti dijete u 2 mjeseca života, stvoreni su različiti priručnici. U ovom dobu trebate jednostavne igračke različitih boja, velike, atraktivne slike u blizini krevetića i mama, spremne posvetiti puno vremena za nastavu.

Koje igračke djeci trebaju za 2 mjeseca?

U ovom trenutku nema potrebe za kupnjom višefunkcionalnih uređaja. Igračke za djecu od 2 mjeseca su:

 • 3-4 zveče, s drugačijim zvukom;
 • igrač skacka;
 • lutke lutke;
 • razvoj tepiha;
 • objekti s grubom površinom za taktilni kontakt.

Razredi s djetetom u roku od 2 mjeseca

Mlada neiskusna žena koja je postala majka možda ne zna kako se igrati s djetetom u dva mjeseca. Nemojte se bojati, jer je vrlo jednostavna i prirodna. Igre za bebu trebale bi biti izuzetno jednostavne:

 1. Uz pomoć igračaka, beba bi trebala biti uvedena u životinje ili heroje bajki.
 2. Trese beba klicati ispred djeteta, odrasli ga pomažu da razvije glazbeno uho;
 3. Možete prikazati bebe svijetle slike.
 4. Na nogama bebe nose svijetle čarape koje privlače njegovu pozornost.
 5. Potrebno je pripovijedati bajkama djetetu, čitati pjesme i pjevati pjesme.
 6. Ne zaboravite na fizički razvoj - potrebna je svakodnevna masaža i kratka tjelovježba.

Što bi beba trebala raditi na 2 mjeseca?

Svaka ljubiteljica razumije da je njezina beba jedinstvena i jedinstvena, no ipak se želi usredotočiti na prosječne informacije o vještinama djeteta u roku od 2 mjeseca. To je neophodno kako bi se razumjelo što bi trebalo biti razvijeno u bebi i što treba obratiti pozornost.

Evo što dijete radi za 2 mjeseca:

 1. Pokušava doći do igračke.
 2. Nasmiješi se u mami.
 3. Uključuje zvuk.
 4. Vještine djeteta na 2 mjeseca su sposobnost držanja malih zvijeri u ručki.
 5. Podiže glavu za 45 ° u odnosu na tijelo leži na trbuhu i drži ga više od 10 sekundi.

Koliko mlijeka ili formule treba beba imati na 2 mjeseca: značajke dojenja i hranjenja bočica

U sveobuhvatnom razvoju novorođenčadi važnu ulogu ima odgovarajuća prehrana. Mlade majke naučiti pravila i sastaviti raspored, ali mjesec dana staro dijete ne uvijek se pridržava toga. Smetnje odrasle osobe i djeteta značajno su različite, jer odrasli mogu jesti čak i zbog dosade. Važno je da roditelji sjetite da dijete nije robot, a on ima svoje vlastite potrebe. Razlog smanjenja apetita može biti loš zdravlje, bolest ili nedostatak raspoloženja. Suvremene majke vole hraniti na zahtjev, a starija generacija inzistira na strogoj usklađenosti. Najbolja bi opcija bila zlatna sredina i uzimajući u obzir želje djeteta.

Dijete ne želi uvijek jesti u točno određenim satima, tako da je potrebno uzeti u obzir njegove želje

Koje su norme?

Standardi prehrane za djecu prve godine života postoje, ali nema smisla slijepo držati ove količine. Tablica prikazuje približne vrijednosti, budući da djeca različito jedu. Apetit ovisi o metabolizmu, izgradnji i aktivnosti mrvica. Fidgets će tražiti hranu češće i biti zadovoljni s malim dijelovima, a mirni tots na vrijeme mogu smanjiti više od norme. Ne možete usporediti djecu, tvrdeći da raste "obzhorka" ili "maloezhka":

 1. Ako dijete ima 2 mjeseca, jede manje nego što je naznačeno u tablici, ali istodobno je aktivan, onda nema razloga za alarm. Nema potrebe tražiti bilo kakvu bolest i tražiti opasne simptome. Tijelo ove bebe ne zahtijeva količinu hrane propisane normom.
 2. Ako je izgled dlake i neugodne dijete uzrokuje roditeljima osjećaj ponosa, postoji razlog za razmišljanje. Preopterećenje neće dovesti do ničeg dobrog, jer će navika jesti više nego što je potrebno dugo će ostati kod djeteta. Prekomjerna težina uzrokuje niz ozbiljnih bolesti, pa ih je lakše spriječiti.

Standard za bebe od dva mjeseca iznosi 700-800 ml majčinog mlijeka ili prilagođenu smjesu dnevno. Za pojedinačni izračun volumena hrane, možete koristiti posebne formule:

 1. Izmjerite i izmjerite dijete zapisujući parametre u gramima i centimetrima. Podijelite težinu po visini i množite rezultat za 7. Ako beba teži 5000 g na 2 mjeseca i visoka je 56 cm, tada će mlijeko ili mješavina za njega biti 625 ml dnevno.
 2. Postoji lagana formula, prema kojoj je stopa hrane za mrvice 1/6 njezine mase. S težinom od 5000 g, dijete će trebati 833 ml dnevno.
Volumen mlijeka potreban za dijete do 1 mjesec otprilike odgovara veličini njegova želuca u različitim dobima.

Dobivene brojke mogu uzrokovati zbrku među roditeljima, jer je razlika među njima značajna. Ovo još jednom dokazuje da su svi gore navedeni rezultati preporučljive prirode i ne bi se trebali provoditi bez pitanja. Zbog praktičnosti, izračunati rezultati mogu biti gornja i donja granica norme, podijelivši ukupnu količinu od 5-6 prijema.

Vrste hranjenja i moguće probleme

Najbolje i najjednostavnije je dojenje. Ako žensko tijelo proizvede mlijeko u dovoljnim količinama, mrvica će pojesti potrebnu količinu mlijeka. Nema pitanja za one majke koje hrane djetetu umjetnom mješavinom, jer su norme navedene na pakiranju. Dovoljno je pročitati upute i pripremiti smjesu, ovisno o dobi bebe, izmjeriti potrebnu količinu žlicom.

Mješovita dijeta

Kada mješovito hranjenje za izračunavanje norme nije lako, pa se pedijatri savjetuju da procijene ponašanje djeteta kao glavni kriterij za sitost. Hranjenje se poželjno izvodi strogim algoritmom:

 1. Ponudite bebu prvu dojku dok je gladan. Potrebno je dati obje dojke, ako postoji nedostatak mlijeka, tako da mrvica s hranom dobiva korisne tvari za razvoj.
 2. Ako beba nije puna, trebali biste ga hraniti iz boce. Volumen smjese je 25-120 ml.
Kada se sekundarno ponudi boca za mješovito hranjenje - nakon majke dojke

Neka djeca već u ovoj fazi odbiju dojke ako majka spremno ponudi drugu. Kao rezultat toga, dijete je objedodilo oboje, ali nije dostiglo dovoljno zbog niske kalorijske količine prednjeg mlijeka. Potrebno je se preokrenuti da biste ponudili jednu dojku za jedan obrok da se ne biste oduzeli od mogućnosti podupiranja prirodnog hranjenja.

Miješano hranjenje se obično prakticira kratko vrijeme, budući da je potrebno provesti snagu na "ekstrakciji" mlijeka, a hrana lako izlazi iz boce. Dijete će vrlo brzo shvatiti razliku i odbiti dojku, preferirajući bocu. Tijekom vremena majka vjerojatno ide samo do umjetnog hranjenja, ako beba počne gubiti težinu i biti pothranjena.

"Umjetno" i preopterećenje

Kod 2 mjeseca, dojenčad se često prenosi u umjetno hranjenje s nedostatkom mlijeka majke. Iz boca mrvica dobiva hranu bez puno napora, tako da rijetko odbija primiti sljedeći unos (preporučujemo da pročitate: kako ispravno hraniti novorođenče iz boce?). Majke se pogrešno pridržavaju visokih standarda kada se hrane, s obzirom na njihovo dijete previše tanko ili uspoređujući s djevojčicom. Malnutricija se smatra opasnim znakom jer negativno utječe na razvoj organa mrvica. Međutim, viška hrane se ne može nazvati pozitivnom.

Korištenje prilagođene mješavine često dovodi do preopterećenja, pa se pedijatri preporučuju da prakticiraju "slobodni" način. Temelji se na pravilu da dijete jede različitu količinu hrane tijekom dana. Djeca troše energiju nejednako, ovisno o tijelu i metabolizmu. Izvedeni postulati za GW i YI glase kako slijedi:

 • s normalnom težinom djeteta mora se hraniti na zahtjev;
 • veličina volumena hrane savjetuje pedijatra, ali vrijeme obroka određuje tot;
 • Liječnik može dodijeliti određeni broj hranjenja, ali dijete jede koliko god želi;
 • uz uvjetno slobodno hranjenje, majka se može pridržavati režima "po satu" (+/- 30 minuta), ali liječnik ne regulira potrebnu količinu hrane.

Prema statistikama, to je "slobodni" grafikon koji vam omogućuje normalizaciju težine mrvica. Boca treba sadržavati 20-30 ml više hrane nego što je navedeno u normi. Nije potrebno dodatno hranjenje jer dijete nejednako jede tijekom dana. Glavni pokazatelj sitosti je mirno ponašanje karapusa, snažnog sna sna i pravovremenog povećanja težine. Tipični standardi za povećanje mase i rasta dojenčadi dostupni su u svakoj dječjoj klinici, a na recepciji pedijatrije medicinska sestra unosi pojedinačne parametre u medicinsku evidenciju.

Izračunavanje posluživanja mlijeka ili mješavine za dijete možete dodati još 20-30 ml

Znakovi sitosti

Postoje slučajevi kada dijete pokazuje dobru aktivnost, dobiva na težini, raste, ali u isto vrijeme jede vrlo malo. U nemirnom apetitu uvijek je bolji nego kod sjedećeg djeteta, ali metabolizam u djece je drugačiji. Ima poslije svih tankih odraslih koji jedu puno veće masne ljude, poput ljudi s prekomjernom težinom, jedući na principu hummingbirds.

"Umjetno", također, ne može se kotrljati, a razlog odbijanja hrane je neugodan okus mješavine. Dovoljno je isprobati drugu marku i promatrati promjene u apetitu djeteta. Provjerava mrvice na principu "mokre pelene". Dijete na 2 mjeseca prazno mjehur normalno svaka 2 sata.

Osim toga, možete provjeriti koliko je puta dijete pušilo (preporučujemo da pročitate: koliko puta dnevno novorođenče treba zaglaviti?). S dovoljnim unosom hrane, stolica se javlja nekoliko puta dnevno. Cilj takve provjere teško je nazvati, ali ako se količina prljavog rublja ne povećava, majka bi trebala biti zabrinuta. Problem nastaje iu činjenici da moderni roditelji ne koriste pelene, već pelene. Pampers također imaju svojstvo punjenja i polu-suho trebaju biti upozoreni. Svaka majka ima svoj raspored promjene pelena, tako da možete pratiti promjene. U ekstremnim slučajevima, ništa strašno neće dogoditi ako se jedan dan beba oslobodi od pelena i zamotana u pelene.

Zdravlje i raspoloženje djeteta može puno reći o:

 • punopravan dijete neće biti bezosjećajno bez razloga, veseli se u komunikaciji s rodbinom;
 • gladna beba će plakati bez ikakvog razloga i spavati loše.
Ako dijete dobro jede, tada će za vrijeme budnosti biti aktivan i budan.

Potrebno je pobrinuti se da beba prima dovoljno majčinog mlijeka, au slučaju nedostatka hrane, vrijeme je da ga pretvori u miješano hranjenje. Možete vagati dijete prije obroka i nakon toga, provjeravajući prisutnost mlijeka u dojci. Ako je mrvica isisala sve za hranjenje, a dobitak na težini iznosio je 100-120 g, onda će biti potrebno hraniti ih s prilagođenom smjesom. Kada vagate, ne možete ukloniti pelenicu ili ukloniti pelenu, čak i ako je vlažan.

Preporuke za nedostatak mlijeka od majke

Dojenjem, pedijatri ne ograničavaju mame u raspored, ako beba se probudi i plače od gladi. Na prvom zahtjevu, trebali biste ponuditi dojku i ne biste ga odnijeli sve dok beba nije puna. Uz dovoljno prirodne hrane, beba se osjeća dobro:

 • dobivanjem težine;
 • povećanje visine može se vidjeti vizualno;
 • ne plače nakon obroka i ne zahtijevaju dodatnu dojku tijekom dana;
 • dobro spava;
 • tiho;
 • aktivno sisanja grudi.

Brižna majka treba biti upozorena simptomima koji ukazuju na to da dijete ne jede dovoljno. Među uobičajenim znakovima je navedeno:

 • plakati bez razloga;
 • loš san;
 • česti skakavci;
 • neznatno povećanje ili nedostatak težine;
 • stalna potražnja dojke;
 • odbijanje jesti nekoliko minuta nakon početka hranjenja.
Česti neprilici i plač bez ikakvog razloga mogu zapravo biti znak upozorenja da beba ne jede dovoljno.

Poremećaji dojenja najčešće se opažaju u razdoblju ovulacije i menstruacije, ali se oporavljaju za nekoliko dana i nisu kritični. Da bi se poboljšala proizvodnja mlijeka, stručnjaci preporučuju dokazane savjete:

 1. Promijenite prehranu. Kalorijske posuđe treba povećati povećanjem volumena. Preporuka se odnosi na proizvode s velikom količinom ugljikohidrata (na primjer, kaša).
 2. Obratite pažnju na uporabu vode. Optimalna količina tekućine koju pijete iznosi 2-2,5 litara. Dopušteni prirodni sokovi i slabi čaj.
 3. Posebna čajeva. Ljekarne prodaju čajeve za poboljšanje procesa laktacije za svaki ukus i novčanik (preporučujemo da pročitate: kakav je čaj za poboljšanje laktacije bolje kupiti?).
 4. Noćno hranjenje. Što se bebi više noću primjenjuje na dojku, aktivnije je proizvodnja hormona prolaktina, odgovorna za laktaciju.

S redovitim povećanjem debljine, pedijatar će primijetiti da dijete jede dovoljno, a ishrana je ispravna. To će reći i razvoj mrvica prema dobi.

Koliko treba beba jesti (mlijeko, formula)? Smatramo količinu hranjenja (po danu, za hranjenje) od 0 mjeseci do jedne godine.

Koji je volumen mješavine ili mlijeka može odjednom jesti dijete? Sve ovisi o dobi vaše bebe. U prvim trenucima života zdravih djeteta sigurno su smješteni na majčin prsima, i po prvi put on refleksno traži i uzima grudi. Ovaj refleks sisanja, i koliko novorođenče treba jesti, programirana je samo prirodom.

Prvo mlijeko je kolostrum.

Kolostrum nakon porođaja ističe se malo, ali ne biste trebali brinuti. Beba neće biti gladna jer:

 • trbuh novorođenčeta je tako malen da može držati samo 10 ml. To je količina mlijeka, koliko novorođenče treba jesti odjednom, to jest, u jednom hranjenju;
 • prvi dan beba dobiva iz grudi majčinog kolostruma - najvredniji proizvod, čija su svojstva i pogodnosti nezamjenjiva oko 10 puta;
 • koliko mlijeka treba novorođenčad, on sam regulira. Dijete može jesti 7 do 10 ml kolostruma u jednoj dozi. Prema tome, njegova dnevna stopa je oko 100 ml mlijeka;
 • stopa jednog hranjenja za novorođenče tijekom mjeseca mijenja, doslovce se povećava svaki dan.

Stopa hranjenja novorođenčeta

Prve dane bebe preporučuje se davanje dojki svakih sat vremena, a zatim na zahtjev. Kada beba bude dojena, sve je puno jednostavnije. Mama ne može izračunati koliko je jeli mlijeko. Količina koju jede se mijenja sa svakim hranom i ovisi o potrebama mrvica. Koliko novorođenče jede, određuje se i oslobađa majčinu dojku kada je puna.

Prema preporukama stručnjaka, zadržavanje bebe na prsima ne bi trebalo biti više od 20 minuta. Neka djeca trebaju 10 minuta, a drugi trebaju malo duže. Gledajući bebu, shvatit ćete koliko vremena treba. Do 2 mjeseca beba je već uspostavila svoj način rada.

U pravilu, bebe do 6 mjeseci nakon hranjenja. To ostavlja zrak i višak mlijeka. Razlog za to je sfinkter (proboj) između želuca i jednjaka, koji je još uvijek slabo razvijen, a kada se prejeda, dijete može zanijemiti ne samo višak, već sve što je upravo jesti.

Nakon nekog vremena beba će opet biti gladna i ponovno će tražiti hranu. Nemojte se iznenaditi, sasvim je normalno, jer je njegov trbuh prazan.

Koliko treba novorođenče jesti?

"A koliko treba novorođenče jesti?" - pitate. Volumen pojedinačnog hranjenja kod dojenčadi i umjetnog umjetnika isti je. Brzina mlijeka za novorođenče i mješavina od oko 10 ml.

Krumpir, jedući smjesu, strogo se hrani satom, jedući se u isto vrijeme koliko bi hrana trebala primiti dijete u svoje doba. Broj hranjenja dnevno - osam puta. Ako vaše dijete rjeđe jede, možete povećati volumen mješavine.

Glavna stvar - nemojte pretjerivati ​​i pridržavati se režima hranjenja. Umjetni umjetnici češće dobivaju višak težine ako majka prekrši pravila.

Prekomjerna težina stvara dodatno opterećenje na koštanom sustavu (leđa i noge), a dijete je teže naučiti sjediti, puzati i hodati. Osim toga, preopterećenje povećava rizik od probavnih poremećaja i metabolizma. Kako bi se to spriječilo, bolje je da majka nauči kako izračunati koliko se mješavina treba pripremiti kako bi se jednom hranila beba.

Koliko novorođenče jede za hranjenje?

Do desetog dana, volumen mješavine se izračunava množenjem broja dana do 10. Na primjer, osmodnevna beba treba jesti 80 ml istodobno.

U prosjeku, novorođenče jede u isto vrijeme:

 • prva dva dana života - 7 - 10 ml;
 • 3 - 4 dana života - 20 - 60 ml svaka 2 sata;
 • prvi tjedan života - 50 - 80 ml svaka 2,5 sata;
 • drugi tjedan života - 60 - 90 ml svaka 3 sata;
 • treći tjedan života iznosi 70 - 100 ml svaka 3,5 sata.

Značajke hranjenja novorođenčadi hranjene mješavinom

 1. Feed beba smjesa treba biti u skladu s režimom.
 2. Preporučeni broj hranjenja - najmanje osam dnevno.
 3. Izračunajte brzinu hranjenja. Pazite da beba ne prejeda.
 4. S tim smjesom slijedite preporuke i upute navedene na pakiranju.
 5. Između jela po potrebi, pijmo toplu kuhanu vodu za dijete.
 6. Pravilno držite bocu tijekom hranjenja kako biste spriječili aerofagiju (gutanje zraka tijekom hranjenja), što može uzrokovati koliku bolest.
 7. Držite dijete vertikalno 10-15 minuta, on će izbaciti zrak i višak mješavine.

Koliko treba umjetno hraniti bebu nakon mjesec dana?

Koliko novorođenče jede već je jasno. Kako izračunati koliko dijete treba jesti za 1 mjesec i više?

Dijete raste brzo i istodobno svoje potrebe i mogućnosti. Poznavajući dnevnu stopu prehrane, lako možete izračunati koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca.

Prema ovoj formuli, izračunajte količinu hranjenja kod djece od 1 do 12 mjeseci.

Dnevna stopa prehrane kod djeteta koje se hrani smjesom je:

 • do 2 mjeseca - 1/5 težine, u prosjeku od 700 do 750 ml;
 • od 2 do 4 mjeseca - 1/6 težine, u prosjeku od 750 do 800 ml;
 • između 4 i 6 mjeseci - 1/7 težine, u prosjeku od 800 do 900 ml;
 • stariji od 6 mjeseci - 1 / 8-1 / 9 dio, u prosjeku od 1000 - 1100 ml.

Pogledajmo primjer koliko dijete treba jesti za 3 mjeseca.

Uzmite dijete mase 5400 g. Dnevna prehrambena stopa izračunava se kao 5400/6, ispada 900 ml. Tromjesečno dijete jede sedam puta dnevno. Nakon što je napravio jednostavan izračun (900/7), dobivamo jednokratnu količinu hranjenja našeg djeteta - 130 ml.

Na isti način možete lako izračunati koliko dijete treba jesti za 4 mjeseca, 5 mjeseci, i tako dalje do godinu dana.

Kao što vidite, nije posebno teško odrediti koliko mlijeka ili mliječne zamjene treba za jednokratno hranjenje. Važno je češće pogledati bežično, razgovarati s njim. Tada možete naučiti razumjeti svoje mrvice.

Kada beba doji, morate slijediti hranjenje na zahtjev. Tada će vaše dijete samostalno postaviti način rada. Sa starošću može se prilagoditi tako da bude prikladna i za bebu i za majku.

Majka koja hrani dijete s mješavinom će trebati malo strpljenja da se prilagodi karakteristikama umjetne hranidbe i da stvori pravu ishranu za svoju bebu.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca za hranjenje

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca?

Mala grubog kikirikija voli očima suosjećajnih rođaka i mama. A možda i debeli obrazi i bore u tako ranoj dobi je bezopasna pojava, ali prejedanje može imati kasnije negativne posljedice. Zato roditelji trebaju pronaći "zlatnu sredinu" s obzirom na prehranu djeteta, kako bi ga ne bi prekomjerno napunili i istovremeno omogućavali rastućem tijelu esencijalnih vitamina, minerala i drugih korisnih elemenata u tragovima.

Već za 2 mjeseca, roditelji bi trebali razmisliti o tome koliko dijete jede, ima li mu dovoljno mlijeka i u kojim slučajevima bebu treba hraniti smjesom.

Koliko treba dijete imati u 2 mjeseca: dobi i individualnim normama

Svako dijete je jedinstveno, a to se odnosi ne samo na sveukupni razvoj, već i na apetit. Ako beba bude dojena, jede na zahtjev, dok je zdrav, aktivan i dobiva na težini dobro, brinući se koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca, roditelji to ne isplati. U tom slučaju, mrvica jede točno onoliko koliko mu treba, a dovoljna mjesečna dobitak težine će potvrditi da je sve u redu s apetitom i masnim sadržajem majčinskog mlijeka.

O nedostatku mlijeka i potrebi za uvođenjem dodatnog hranjenja, majka će biti poznata čak i prije no što pedijatar općine kaže da mrvica ne dobiva na težini. Ako je dijete gladno, to će utjecati na njegovo ponašanje: raspoloženja, slab san i raspoloženje - sve su to prvi znak da beba nije pojela propisani dio. Moguće je potvrditi ili opovrgnuti pretpostavke pomoću jednostavnih izračuna i opažanja.

Bez čekanja na presudu liječnika, majka može izračunati i usporediti dnevni dio koliko dijete treba jesti u roku od dva mjeseca s onim iznosom koji zapravo jede.

U prosjeku, u toj dobi, za jedan dan, mrvica mora jesti 800 mililitara mlijeka ili mješavine. Ovaj dio bi trebao biti ravnomjerno raspoređen za 7-8 hranjenja, tj. U prosjeku za hranjenje djeteta treba jesti 120 ml. Ali to su samo približne brojke, koje mogu varirati ovisno o individualnim potrebama mrvica, doba dana, raspoloženja i zdravlja.

Naravno, kada je umjetno hranjena majka puno lakše kontrolirati situaciju. Vidjevši koliko dijete jede za dva mjeseca u isto vrijeme, u koje doba djetetova apetita je bolja, ona može napraviti optimalnu prehranu za bebu.

Teško je to učiniti tijekom dojenja. Da biste odredili koliko grama mlijeka dijete jede u trajanju od 2 mjeseca u vrijeme hranjenja, možete vagati bebu prije i poslije jela. Na taj način možete osigurati da dijete dobije potrebni dio ili, inače, poduzeti mjere za poboljšanje laktacije ili uvesti dodatnu hranu za hranu.

Koliko treba dijete imati za 2 mjeseca: točne izračune

Uz generalizirane norme postoje preciznije metode koje omogućuju izračunavanje optimalnih potreba svakog djeteta. Primjerice, prema Reichovoj metodi, dnevni dio mlijeka izračunava se na sljedeći način: težina djeteta u gramima podijeljena je s visinom, a dobiveni broj pomnoži se sa sedam.

Još je jednostavnije izračunati potrebnu količinu mlijeka koristeći Geburnovu metodu. Prema posljednjoj, do 2 mjeseca norma je peti dio težine bebe, nakon 2 i 6 mjeseci - šesti dio.

Mogući problemi s laktacijom

U pravilu je moguće uskladiti dijetu s novim majkama 3-4 tjedna nakon rođenja. Ali, sudeći prema opažanjima stručnjaka i iskusnih majki, za 2 mjeseca količina mlijeka počinje opadati, pa je u ovom trenutku izuzetno važno osigurati da mrvica dobije dio koji mu treba. Ako su strahovi potvrđeni i beba stvarno nema mlijeko, ne biste trebali odmah otići do krajnosti i hitno uvesti dodatke. Za početak, bolje je isprobati sve moguće načine za vraćanje laktacije. Treba zapamtiti da žena koja dijete treba jesti i ostati u potpunosti, s nedostatkom mlijeka, dekantirati redovito, piti više tekućine i uzeti vrući tuš.

Plivači za bebe ne znaju kako kontrolirati svoje bowel movements, tako da bi imali priliku vježbati u bazenu, izmislili su vodonepropusne pelene za plivanje.

Pješačenje je važno i korisno svakoj osobi, posebno za dijete čije tijelo stalno raste i poboljšava. Zašto trebate svakodnevno hodati s djecom u bilo kojem vremenu, reći ćemo dalje.

Razvio je mnoge alate, uključujući narodne i dostupne svima, pomažući se nositi s ubodima komaraca na nadraženu kožu djece. Razmotrite učinkovite i dokazane metode.

Nježna koža bebe često je prva meta za komarce. Ali puno je teže nositi se s nepodnošljive svrbež za takve bebe nego za odraslu osobu, a majke žele ublažiti bolnu nelagodu i spriječiti češljanje.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca. Dijeta za 2 mjeseca:

Prije nego što mlada majka uvijek podiže mnoga druga pitanja. Jedan od njih je problem hranjenja djeteta. Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca? Ima li dovoljno majčino mlijeko? Je li potrebno hraniti ga mješavinom?

Sva djeca jedu drugačije

Zapravo, svako dijete je individualno. To vrijedi i za sve i za hranu. Apetit može biti različit, kao i zdravlje i raspoloženje. Stoga, koliko djece treba jesti za 2 mjeseca - odlučuje! Da biste dodijelili strogo definiranu količinu mlijeka tijekom hranjenja, blago rečeno, smiješno. Iznimka su prerane bebe. Jedu samo po satu.

Razvoj djeteta, dobitak na težini i potreba za dodatnom hranom pomno nadgledaju pedijatrijski pedijatri. Ipak, zadnja riječ ostaje samo za majku. Stalno gledajući svoju bebu, moći će odrediti prehranu bebe 2 mjeseca i donijeti zaključke o izvedivosti uvođenja komplementarne hrane.

Puno tjelesno dijete - sretno dijete!

Ako mrvica nije puna, može se vidjeti odmah. Dijete je nervozno, plače, ne spava dobro. Dijete dobro prehranjeno, naprotiv, ponaša se vrlo mirno, igra i osmjehuje. Ukratko, izvana izgleda jaka i zdrava.

Međutim, da li dijete ima dovoljno mlijeka može se odrediti uz pomoć takozvanog "mokrog pelenskog testa". Da biste to učinili, morate eliminirati korištenje pelena tijekom cijelog dana. Sljedećeg jutra trebate izračunati broj mokrih pelena. Ako ih ima više od dvanaest, dovoljno su mrvice mlijeka.

Jedući dijete 2 mjeseca također utječe na njegovu stolicu. Tijekom normalne dojenja, dijete odbija više puta dnevno. To se također mora pomno pratiti.

Koliko djece treba jesti za 2 mjeseca, pedijatar će reći mladim roditeljima

Apetit u djece, naravno, je drugačiji - to je činjenica. Pa ipak, pedijatri još uvijek postavljaju prosječnu prehrambenu stopu od 2 mjeseca. Liječnici su vođeni dobitkom na težini. Ako je za 1 mjesec oko 600 grama, a zatim za 2 mjeseca - već 800 grama.

Pedijatri su vođeni posebnim formulama koje su proveli stručnjaci u različito vrijeme.

Na primjer, prema Reichovoj metodi, potrebna količina mlijeka izračunava se u odnosu na težinu i visinu djeteta. Formula je izuzetno jednostavna. Težina u gramima podijeljena je visinom u centimetrima, nakon čega se rezultat množi sa sedam.

Metoda skarna kaže da beba treba konzumirati oko 800 mililitara mlijeka dnevno. Svakim sljedećim mjesecom taj će iznos povećati za 50 mililitara.

Pri izračunavanju ishrane prema metodi Geyburn, uzima se u obzir težina djeteta. I ovdje, nema ništa teško. U prva dva mjeseca stopa konzumiranog mlijeka je jedna petina težine djeteta, za 2-4 mjeseca - šesti dio.

Dijete dojenja

Nema smisla govoriti o prednostima prirodnog hranjenja beba. Svaka majka zna o tome. Pitanje koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca kada je dojenje apsolutno beznačajno. Moderni pedijatri preporučuju hranjenje bebe na zahtjev. U većini slučajeva, majčino mlijeko neće dopustiti da mrvica jede ili prejeda.

Međutim, vaganje bebe prije i poslije hranjenja je još uvijek neophodno. Samo pomaže mladoj majci da vodi evidenciju kako bi točno razumjela kada će biti potrebno dodati komplementarne hrane u prehranu.

U prosjeku, za 2 mjeseca dijete jede sedam do osam puta, a količina mlijeka ili dojenčadi je oko 120 mililitara. Naravno, jednom dijete može jesti više, a neko manje. Međutim, svakodnevno bi trebalo raditi 800 mililitara dnevno.

Ne brinite ako dijete jede malo manje

Ipak, navedene norme su samo preporuke. Nemojte paničariti ako mrvica jede manje ili manje. Glavna stvar je stabilan rast i dobitak na težini.

Dakle, koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca, to je pitanje koje se ne može točno odgovoriti. Sve su brojke približne. Ako majka i dalje sumnja da je mrvica pothranjena tijekom dojenja, budući da je nemoguće odrediti točnu količinu mlijeka za jelo, potrebno je nekoliko dana za redom squirtati u različito vrijeme. To će omogućiti majci da preciznije kretanje u pogledu dječje prehrane.

Ako nema dovoljno mlijeka

Nažalost, dojenje nije uvijek moguće. Postoji neka vožnja biciklom u pojavi mlijeka u žena. Na primjer, u 3-4 tjedna majka već zna režim i prehranu djeteta. Prošlo je 2 mjeseca od trenutka rođenja, a količina mlijeka počinje smanjivati. U ovom trenutku, uopće nije potrebno hraniti bebu. Međutim, ako majka vidi da mlijeko još uvijek nije dovoljno, a stopa porasta tjelesne mase je smanjena, možda će biti potrebno hraniti. Međutim, ne smije biti više od 150 mililitara dnevno. To je najbolje učiniti prije spavanja. Prije i poslije hranjenja mamca za bebe, još uvijek morate priložiti prsa, najmanje deset minuta. Ako je količina mlijeka obnovljena, više nije potrebno hraniti bebu.

Većina mladih majki laktacija se povećava noću. Stoga, ako dijete mirno spava barem sedam sati, najbolje je probuditi se nekoliko sati prije nego što dijete otvori oči. Nakon što se navečer prekriveno 100 ml mlijeka, možete dojiti djetetu prilično čvrsto prije odlaska u krevet.

Čim žena primjeti da se laktacija smanjuje, hitno treba poduzeti drastične mjere kako bi je vratila. Postoje mnogi postupci za uspostavljanje dojenja - glavna stvar je ispravno odrediti uzrok gubitka mlijeka.

Zašto se laktacija smanjuje

Ukratko, najbolja i najkorisnija mogućnost je prehrana za HB. 2 mjeseca je dob, kada mlijeko može nestati. Kako mogu dobiti natrag? Što trebate učiniti?

Možda je majka previše umorna, ne dobivši dovoljno sna. U ovom slučaju, potrebno je prilagoditi njezin san. Žena koja bi imala skrb trebala bi spavati najmanje sedam do osam sati dnevno.

Majčinska prehrana također se mora razlikovati u posebnoj raznolikosti. Istodobno, ne smijemo zaboraviti na brojne zabranjene namirnice koje se nikako ne smiju konzumirati tijekom dojenja. To su masne, pržene, slano i začinjene hrane, alkohol, bezalkoholna pića, kava, jaki čaj, i tako dalje. D. i, naravno, nakon svakog hranjenja moraju biti sigurni da izdojiti i uzeti vrući tuš.

Proizvodi od kvasca, med, orasi u malim količinama, šljunčani štapići pomažu povećati laktaciju.

Pet minuta dnevna masaža mliječnih žlijezda, unos nikotinske kiseline, apilac, vitamina C i E i pirroxan također savršeno pomaže. Međutim, sve se to može poduzeti samo na recept.

Fitoterapija, usput, također može biti od velike koristi. Supruga konja, kopra, anisa, koromača, Chistava i origana divni su proizvodi!

Ozbiljnije metode su medicinski postupci kao UHF, ultraljubičasto zračenje i elektroforeza mliječnih žlijezda.

Dajte svojoj djeci svoju ljubav i brigu.

Koliko mlijeka ili formule treba beba imati na 2 mjeseca: značajke dojenja i hranjenja bočica

U sveobuhvatnom razvoju novorođenčadi važnu ulogu ima odgovarajuća prehrana. Mlade majke naučiti pravila i sastaviti raspored, ali mjesec dana staro dijete ne uvijek se pridržava toga. Smetnje odrasle osobe i djeteta značajno su različite, jer odrasli mogu jesti čak i zbog dosade. Važno je da roditelji sjetite da dijete nije robot, a on ima svoje vlastite potrebe. Razlog smanjenja apetita može biti loš zdravlje, bolest ili nedostatak raspoloženja. Suvremene majke vole hraniti na zahtjev, a starija generacija inzistira na strogoj usklađenosti. Najbolja bi opcija bila zlatna sredina i uzimajući u obzir želje djeteta.

Dijete ne želi uvijek jesti u točno određenim satima, tako da je potrebno uzeti u obzir njegove želje

Koje su norme?

Standardi prehrane za djecu prve godine života postoje, ali nema smisla slijepo držati ove količine. Tablica prikazuje približne vrijednosti, budući da djeca različito jedu. Apetit ovisi o metabolizmu, izgradnji i aktivnosti mrvica. Fidgets će tražiti hranu češće i biti zadovoljni s malim dijelovima, a mirni tots na vrijeme mogu smanjiti više od norme. Ne možete usporediti djecu, tvrdeći da raste "obzhorka" ili "maloezhka":

 1. Ako dijete ima 2 mjeseca, jede manje nego što je naznačeno u tablici, ali istodobno je aktivan, onda nema razloga za alarm. Nema potrebe tražiti bilo kakvu bolest i tražiti opasne simptome. Tijelo ove bebe ne zahtijeva količinu hrane propisane normom.
 2. Ako je izgled dlake i neugodne dijete uzrokuje roditeljima osjećaj ponosa, postoji razlog za razmišljanje. Preopterećenje neće dovesti do ničeg dobrog, jer će navika jesti više nego što je potrebno dugo će ostati kod djeteta. Prekomjerna težina uzrokuje niz ozbiljnih bolesti, pa ih je lakše spriječiti.

Standard za bebe od dva mjeseca iznosi 700-800 ml majčinog mlijeka ili prilagođenu smjesu dnevno. Za pojedinačni izračun volumena hrane, možete koristiti posebne formule:

 1. Izmjerite i izmjerite dijete zapisujući parametre u gramima i centimetrima. Podijelite težinu po visini i množite rezultat za 7. Ako beba teži 5000 g na 2 mjeseca i visoka je 56 cm, tada će mlijeko ili mješavina za njega biti 625 ml dnevno.
 2. Postoji lagana formula, prema kojoj je stopa hrane za mrvice 1/6 njezine mase. S težinom od 5000 g, dijete će trebati 833 ml dnevno.
Volumen mlijeka potreban za dijete do 1 mjesec otprilike odgovara veličini njegova želuca u različitim dobima.

Dobivene brojke mogu uzrokovati zbrku među roditeljima, jer je razlika među njima značajna. Ovo još jednom dokazuje da su svi gore navedeni rezultati preporučljive prirode i ne bi se trebali provoditi bez pitanja. Zbog praktičnosti, izračunati rezultati mogu biti gornja i donja granica norme, podijelivši ukupnu količinu od 5-6 prijema.

Vrste hranjenja i moguće probleme

Najbolje i najjednostavnije je dojenje. Ako žensko tijelo proizvede mlijeko u dovoljnim količinama, mrvica će pojesti potrebnu količinu mlijeka. Nema pitanja za one majke koje hrane djetetu umjetnom mješavinom, jer su norme navedene na pakiranju. Dovoljno je pročitati upute i pripremiti smjesu, ovisno o dobi bebe, izmjeriti potrebnu količinu žlicom.

Mješovita dijeta

Kada mješovito hranjenje za izračunavanje norme nije lako, pa se pedijatri savjetuju da procijene ponašanje djeteta kao glavni kriterij za sitost. Hranjenje se poželjno izvodi strogim algoritmom:

 1. Ponudite bebu prvu dojku dok je gladan. Potrebno je dati obje dojke, ako postoji nedostatak mlijeka, tako da mrvica s hranom dobiva korisne tvari za razvoj.
 2. Ako beba nije puna, trebali biste ga hraniti iz boce. Volumen smjese je 25-120 ml.
Kada se sekundarno ponudi boca za mješovito hranjenje - nakon majke dojke

Neka djeca već u ovoj fazi odbiju dojke ako majka spremno ponudi drugu. Kao rezultat toga, dijete je objedodilo oboje, ali nije dostiglo dovoljno zbog niske kalorijske količine prednjeg mlijeka. Potrebno je se preokrenuti da biste ponudili jednu dojku za jedan obrok da se ne biste oduzeli od mogućnosti podupiranja prirodnog hranjenja.

Miješano hranjenje se obično prakticira kratko vrijeme, budući da je potrebno provesti snagu na "ekstrakciji" mlijeka, a hrana lako izlazi iz boce. Dijete će vrlo brzo shvatiti razliku i odbiti dojku, preferirajući bocu. Tijekom vremena majka vjerojatno ide samo do umjetnog hranjenja, ako beba počne gubiti težinu i biti pothranjena.

"Umjetno" i preopterećenje

Kod 2 mjeseca, dojenčad se često prenosi u umjetno hranjenje s nedostatkom mlijeka majke. Iz boca, mrvica dobiva hranu bez puno truda, tako da rijetko odbija sljedeći prijem. Majke se pogrešno pridržavaju visokih standarda kada se hrane, s obzirom na njihovo dijete previše tanko ili uspoređujući s djevojčicom. Malnutricija se smatra opasnim znakom jer negativno utječe na razvoj organa mrvica. Međutim, viška hrane se ne može nazvati pozitivnom.

Preopterećenje djeteta strogo je zabranjeno, jer to može dovesti do tužnih posljedica

Korištenje prilagođene mješavine često dovodi do preopterećenja, pa se pedijatri preporučuju da prakticiraju "slobodni" način. Temelji se na pravilu da dijete jede različitu količinu hrane tijekom dana. Djeca troše energiju nejednako, ovisno o tijelu i metabolizmu. Izvedeni postulati za GW i YI glase kako slijedi:

 • s normalnom težinom djeteta mora se hraniti na zahtjev;
 • veličina volumena hrane savjetuje pedijatra, ali vrijeme obroka određuje tot;
 • Liječnik može dodijeliti određeni broj hranjenja, ali dijete jede koliko god želi;
 • uz uvjetno slobodno hranjenje, majka se može pridržavati režima "po satu" (+/- 30 minuta), ali liječnik ne regulira potrebnu količinu hrane.

Prema statistikama, to je "slobodni" grafikon koji vam omogućuje normalizaciju težine mrvica. Boca treba sadržavati 20-30 ml više hrane nego što je navedeno u normi. Nije potrebno dodatno hranjenje jer dijete nejednako jede tijekom dana. Glavni pokazatelj sitosti je mirno ponašanje karapusa, snažnog sna sna i pravovremenog povećanja težine. Tipični standardi za povećanje mase i rasta dojenčadi dostupni su u svakoj dječjoj klinici, a na recepciji pedijatrije medicinska sestra unosi pojedinačne parametre u medicinsku evidenciju.

Izračunavanje posluživanja mlijeka ili mješavine za dijete možete dodati još 20-30 ml

Znakovi sitosti

Postoje slučajevi kada dijete pokazuje dobru aktivnost, dobiva na težini, raste, ali u isto vrijeme jede vrlo malo. U nemirnom apetitu uvijek je bolji nego kod sjedećeg djeteta, ali metabolizam u djece je drugačiji. Ima poslije svih tankih odraslih koji jedu puno veće masne ljude, poput ljudi s prekomjernom težinom, jedući na principu hummingbirds.

"Umjetno", također, ne može se kotrljati, a razlog odbijanja hrane je neugodan okus mješavine. Dovoljno je isprobati drugu marku i promatrati promjene u apetitu djeteta. Provjerava mrvice na principu "mokre pelene". Dijete na 2 mjeseca prazno mjehur normalno svaka 2 sata.

Osim toga, možete provjeriti koliko je puta dijete pušilo (preporučujemo da pročitate: koliko puta dnevno novorođenče treba zaglaviti?). S dovoljnim unosom hrane, stolica se javlja nekoliko puta dnevno. Cilj takve provjere teško je nazvati, ali ako se količina prljavog rublja ne povećava, majka bi trebala biti zabrinuta. Problem nastaje iu činjenici da moderni roditelji ne koriste pelene, već pelene. Pampers također imaju svojstvo punjenja i polu-suho trebaju biti upozoreni. Svaka majka ima svoj raspored promjene pelena, tako da možete pratiti promjene. U ekstremnim slučajevima, ništa strašno neće dogoditi ako se jedan dan beba oslobodi od pelena i zamotana u pelene.

Zdravlje i raspoloženje djeteta može puno reći o:

 • punopravan dijete neće biti bezosjećajno bez razloga, veseli se u komunikaciji s rodbinom;
 • gladna beba će plakati bez ikakvog razloga i spavati loše.
Ako dijete dobro jede, tada će za vrijeme budnosti biti aktivan i budan.

Potrebno je pobrinuti se da beba prima dovoljno majčinog mlijeka, au slučaju nedostatka hrane, vrijeme je da ga pretvori u miješano hranjenje. Možete vagati dijete prije obroka i nakon toga, provjeravajući prisutnost mlijeka u dojci. Ako je mrvica isisala sve za hranjenje, a dobitak na težini iznosio je 100-120 g, onda će biti potrebno hraniti ih s prilagođenom smjesom. Kada vagate, ne možete ukloniti pelenicu ili ukloniti pelenu, čak i ako je vlažan.

Preporuke za nedostatak mlijeka od majke

Dojenjem, pedijatri ne ograničavaju mame u raspored, ako beba se probudi i plače od gladi. Na prvom zahtjevu, trebali biste ponuditi dojku i ne biste ga odnijeli sve dok beba nije puna. Uz dovoljno prirodne hrane, beba se osjeća dobro:

 • dobivanjem težine;
 • povećanje visine može se vidjeti vizualno;
 • ne plače nakon obroka i ne zahtijevaju dodatnu dojku tijekom dana;
 • dobro spava;
 • tiho;
 • aktivno sisanja grudi.

Brižna majka treba biti upozorena simptomima koji ukazuju na to da dijete ne jede dovoljno. Među uobičajenim znakovima je navedeno:

 • plakati bez razloga;
 • loš san;
 • česti skakavci;
 • neznatno povećanje ili nedostatak težine;
 • stalna potražnja dojke;
 • odbijanje jesti nekoliko minuta nakon početka hranjenja.
Česti neprilici i plač bez ikakvog razloga mogu zapravo biti znak upozorenja da beba ne jede dovoljno.

Poremećaji dojenja najčešće se opažaju u razdoblju ovulacije i menstruacije, ali se oporavljaju za nekoliko dana i nisu kritični. Da bi se poboljšala proizvodnja mlijeka, stručnjaci preporučuju dokazane savjete:

 1. Promijenite prehranu. Kalorijske posuđe treba povećati povećanjem volumena. Preporuka se odnosi na proizvode s velikom količinom ugljikohidrata (na primjer, kaša).
 2. Obratite pažnju na uporabu vode. Optimalna količina tekućine koju pijete iznosi 2-2,5 litara. Dopušteni prirodni sokovi i slabi čaj.
 3. Posebna čajeva. Ljekarne prodaju čajeve za poboljšanje procesa laktacije za svaki ukus i proračun.
 4. Noćno hranjenje. Što se bebi više noću primjenjuje na dojku, aktivnije je proizvodnja hormona prolaktina, odgovorna za laktaciju.

S redovitim povećanjem debljine, pedijatar će primijetiti da dijete jede dovoljno, a ishrana je ispravna. To će reći i razvoj mrvica prema dobi.

Koliko bi dvodnevno beba trebalo jesti za jedan dan?

Za normalni razvoj dojenčadi potrebna je odgovarajuća prehrana. Glavna pitanja koja bi majka trebala pronaći odgovor: koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca i što bi trebalo biti prehrana? Nemojte zahtijevati da vaša beba jede točnu količinu mlijeka na svakom hranjenju točno po rasporedu. Dijete nije stroj, može promijeniti raspoloženje, apetit, dobrobit. Postoje suprotne preporuke: hranite strogo prema satu i dajte dojku svaki put kada plače novorođenče. Najvjerojatnije je najrazumnija opcija između ovih krajnosti: slušati želje mrvica i polako, nenametljivo, dovesti ih do točnog rasporeda.

Koliko će dijete dnevno jesti?

U mnogim izvorima možete pronaći informacije da beba treba oko 800 ml majčino mlijeka ili dječje hrane dnevno za dva mjeseca djeteta. Koliko je točno takvo pravilo? Da li se sve mame trebaju usredotočiti na ove brojeve? Prošlo je samo 60 dana od rođenja djeteta, a djeca su rođena s različitim težinama. Preuranjene bebe ne dostižu 3 kg, a neke majke rađaju gotovo 5 kg ratnika - razlika je gotovo 2 puta. Za dva mjeseca neće doći do općih pokazatelja pa ako postavite istu prehranu za njih, minijaturno dijete neće moći jesti pravu količinu mlijeka, a krupni čovjek će uvijek biti gladan.

Točnije, možete odrediti koliko beba treba jesti za 2 mjeseca, s obzirom na težinu djeteta. Uzmite ovu vrijednost u gramima i podijelite po 6. Pretpostavimo da beba teži 5 kg: 5000/6 = 833 g ili ml. Mrkva, rođena s težinom od 2,8 kg i dobila 0,8 kg tijekom 2 mjeseca, trebala bi jesti: 3600/6 = 600 ml. Veliko dijete rođeno 4,5 kg i dobilo 1,2 kg treba 5700/6 = 950 ml. Širenje se pokazalo pola puta.

Postoji još jedna formula: masa u gramima podijeljena je visinom u centimetrima, a rezultat je pomnožen sa 7. Uzmi prosječnu težinu djeteta od 5 kg i prosječnu visinu od 57 cm. 5000 / 57x7 = 614 ml. Prema prethodnoj formuli dobiveno je 833 ml - razlika je cijela stakla. Što vjerovati ako pedijatri vjeruju da su oba izračuna dopuštena za upotrebu? Uzmite ove dvije vrijednosti kao vodič, količinu dnevne hrane koju bi beba trebala nalaziti negdje između tih brojeva. Danas je vruće, dijete je u lošem raspoloženju, pasivno - najvjerojatnije, on jede loše. Sutra će doći udobno vrijeme, dijete će se zabaviti, igrati sa svojom majkom, a njegov apetit će biti ukinut.

Na primjer, uzmite dopuštene granice težine - od 4,5 kg do 5,9 kg - i visine - od 53 do 60 cm. Neuobičajeno visok dijete će težiti do maksimuma, može biti dugo, ali tanka ili kratka i jaka, široka ramena,

Uzmite 5 opcija:

 • prosječni pokazatelji - 5 kg i 57 cm;
 • minijaturna - 4,5 kg i 53 cm;
 • visoka, tanka - 4,5 kg, 60 cm;
 • kratka, zdepasta gradnja - 5,9 kg, 53 cm;
 • visoka, velika - 5,9 kg, 60 cm.

Pogledajte izračune za različite visine, težinu i gradnju i usporedite rezultate. Najveća stopa dvostruko je manja. Uzmi kalkulator, računajte rezultate za bebu i usredotočite se na njih.

Najbolji način je da dijete odlučuje za sebe koliko treba jesti. Ako pedijatar smatra da dijete dobro dobiva na težini, neka jede onoliko koliko on želi. Ako je dijete previše tanko ili, naprotiv, pretjerano snažno, trebate razumjeti uzroke kršenja njegovog apetita. Zdravo dijete treba jesti točno onoliko koliko mu je tijelo potrebno. Ako u mjesec dana beba postaje teže za 800-900 g i raste 2-3 cm, razvoj ide dobro, nema razloga za zabrinutost.

Ako je beba napunjena bočicom, ulijte malo više mješavine u bočicu nego što obično pije. Odjednom će ovaj put imati snažan apetit.

Kako znati da je beba puna?

Zašto zdravo, aktivno dijete jede malo, ali istodobno dobro raste i dolazi u težinu? Obično, nemirne bebe imaju apetit bolji od sjedećih "lijenih ljudi", ali postoje iznimke od ovog pravila. Metabolizam je različit za svakoga, svatko uči hranu na svoj način. Među odraslima, postoje i mršavi ljudi koji mogu mjeriti apetit s slonom, a tu su i debeli ljudi koji jedu paprene duse. Dojenje bebe ponekad se ne hrane, ali se odbijaju miješati, jer im se ne sviđa ukus. Pokušajte promijeniti robnu marku dječje hrane i vidjeti kako se apetit dijete mijenja.

Možete provjeriti sitost novorođenčeta prema broju mokrih pelena. U roku od 2 mjeseca beba bi trebala popiti najmanje 12 puta dnevno. Provjerite koliko puta dijete ide na veliki način. Uz pravu količinu hrane, stolica bi trebala biti nekoliko puta dnevno. Naravno, to se ne može nazvati objektivnim pokazateljem, ali kada je pranje malo, majka treba biti oprezna.

Kako znate da dijete ima dovoljno hrane? Prije svega, prema dobitku na težini i stanju bebe. Zdrava i dobro hranjena beba neće biti uzalud hirovita, zadovoljan, uživa u komunikaciji s majkom, dobro spava. Ako je dijete stalno u lošem raspoloženju, plakanje, i nema razloga, pobrinite se da ima dovoljno mlijeka. Naravno, ovo dijete je bolje da ostane dojena, ali ako nema dovoljno hrane, morat će uvesti dodatnu hranu. Izmjerite novorođenče prije i nakon hranjenja, provjerite ima li mlijeka u dojci. Ako sve isisava do kapi, a dobitak težine je manji od 100-120 g, nema dovoljno hrane, morate dodati smjesu u prehranu.

Kada vagate bebu prije i poslije hranjenja, stavite ga na pelene ili ne mijenjate mokre pelene dok ne ponovite drugi trenutak.

Raspored hranjenja

Teška stopa hranjenja sada nije dobrodošla: zašto bi dijete trebalo biti gladan kad želi jesti ili prisiliti bebu na prsa kad nije gladan? Potpuno napustiti bilo koji režim i hraniti novorođenče na zahtjev samo u slučaju kada je potpuno zdrav i normalno se razvija.

Pedijatar može preporučiti različite tehnike.

 1. Postavite količinu hrane dnevno, a dijete odabire vrijeme i učestalost hranjenja.
 2. Postavite raspored hranjenja, ali tijekom svake bebe će jesti onoliko koliko on želi.

Mnoga djeca kojima je ponuđena potpuno besplatna rehabilitacija zahtijevaju dojku svakih 20 minuta i umakati dosta. Mlijeko je dosta dovoljno, ali moja majka nema vremena za odmor. Ako ovaj način ne otežava vama i liječniku ne nalazite bilo kakve abnormalnosti, možete se hraniti takvim načinom, ali bolje je da se dijete dijete postupno dovede u neku vrstu prehrane. Poželjno je podijeliti dan u intervalima od 7 do 8, a to će se dogoditi negdje 2 sata između obroka. Ako novorođenče pita da jede noću, nemojte odbiti. Lakše mu je dati dojku, a zatim mirno spavati, nego umiriti dugu gladnu gladnu dijete.

Apetit za bebu ovisi o dobu dana. Neke djece pohlepno sisaju ujutro, a navečer jedu vrlo malo; drugi vole popuniti noć. Često, nakon šetnje, beba jede značajno više mlijeka nego kada je u zatvorenom prostoru. Nema odstupanja: svaka osoba u različitim situacijama odabire dijelove različite veličine.

Mama se ne može smiriti kad misli da dijete ne jede dobro. Ne želite potpuno uništiti njegov apetit - smirite se i ne pokazujte svom djetetu uzbuđenje. Ako primijeti da ste nervozni, raspoloženje bebe također će se pogoršati, on će sisati lijeno i malo. Prošetajte bebom na svježem zraku, pjevajte mu veselu pjesmu, vježbajte, a kad se mrvica veseli, dajte mu obilje jesti ukusno majčino mlijeko.