Kada beba napuni hranu: koliko bi dijete trebalo jesti za 1, 2 mjeseca i do godinu dana?

Bol

Umjetno hranjenje uključuje potpunu zamjenu majčinog mlijeka posebnim smjesama. Ovaj način hranjenja bebe uopće nije opravdan.

Odbijanje prirodne prehrane je neophodno ako je ženu teško podnositi trudnoću, bilo je teških isporuka, zbog čega uzima lijekove za oporavak. Također se preporučuje umjetno hranjenje ako dijete nema dovoljno majčino mlijeka za potpuni razvoj.

Ako možete dojiti, izbjegavajte upotrebu mješavine. Čak i unatoč činjenici da se većina smjesa smatra prilagođenom. još uvijek ne mogu u potpunosti nadomjestiti sve prednosti majčinog mlijeka.

Tablice koje određuju prehrambenu stopu djeteta

Razmotrite detaljno, koristeći se tablicom, koliko grama mješavine za jedno hranjenje treba jesti novorođenče i bebe na umjetnom hranjenju u dobi od 1, 2 ili više mjeseci.

Novorođenčad do 10 dana po hranjenju u ml

Tako je volumen smjese u mililitrima po hrani:

Na primjer, dijete ima 8 dana, hranjenje sedmerostruko. 8 x 10 = 80 ml / hranjenje. Dnevna smjesa = 80 x 7 = 560 ml / dan.

Djeca do 1 mjesec

Sve formulacije izračuna pokazuju približnu vrijednost, ali važno je osigurati da dijete ne jede više od 1200 ml smjese dnevno. Tablica pokazuje koliko je mješavine u ml trebalo dati novorođenčad ili starije bebe na vrijeme za hranjenje.

Stopa broja obroka, uzimajući u obzir težinu djeteta

Kako izračunati brzinu mješavine za novorođenče? Pri određivanju potrebne dnevne količine smjese koristite popularnu metodu izračuna, s obzirom na težinu bebe:

Na primjer, potrebno je dijete od 5 mjeseci s tjelesnom težinom od 6.200 g s 6 obroka dnevno:

 • 6200/7 = 886 ml smjese / dan;
 • 886/6 = 148 ml / hrane.

Postoje razne metode izračuna, čije proučavanje može potrajati puno vremena. Da biste pojednostavili ovaj proces, možete koristiti izračun na online kalkulatoru, također uzima u obzir težinu i dob novorođenčeta ili starijih djeteta.

Kako izračunati dnevnu potrošnju?

Postoje alternativne metode proračuna, koje ćemo raspravljati u nastavku. Volumetrijski izračun se koristi ako tjelesna težina djeteta odgovara prosječnoj normi za njezinu dob:

Standardi za visinu i težinu djece, njihova dinamika koju je razvila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Izračun kalorija je optimalan za bebe i prerane bebe. Prosječna potreba djeteta:

Ova metoda uzima u obzir težinu djeteta i kalorijski sadržaj smjese. Na primjer, beba za 3 mjeseca teži 5200 g, mješavina - 680 kcal. Izračun dnevne stope: 115 * 5.2 = 598 kcal / dan. (598 x 1000) / 680 = 879 ml / dan.

Za veliku djecu s visokim stopama fizičkog razvoja koristi se sljedeća metoda proračuna: u prvom mjesecu života beba treba jesti 700-800 ml smjese, a sljedeći mjesec treba dodati 50 ml:

Stope potrošnje po tjednu, naime, koliko je mješavine mješavine novorođenče ili bebe starije trebalo jesti na jednom hranjenju, na temelju izračuna, može se vidjeti u tablici:

Koliko često dijete treba biti hranjeno svakodnevno?

Umjetno hranjenje na prehranu lakše je uspostaviti nego dojenje. To je zbog duže probavljive mješavine mlijeka. To vam omogućuje da poučite bebu da jede u određenim satima. Preporuča se hraniti novorođenče sa smjesom svaka 3 sata, tj. 7-8 puta dnevno, uzimajući u obzir potrebe djeteta.

Pored smjese, dijete treba dati piće u količini od jedne mješavine hrane dnevno. Djeca od 3-4 mjeseca mogu smanjiti broj hrane sa smjesom do 6 puta. Nakon prvog hranjenja u 4 mjeseca - do 5 puta dnevno. Važno je osigurati da dijete ne prejeda i eliminira mogućnost pretilosti.

Bilo da dijete ima dovoljno prehrane, pedijatar određuje težinu i visinu. Brzina razvoja mora biti u skladu s normom za svaki mjesec života djeteta.

Koliko limenki trebate kupiti?

Roditelji koji hrane dijete mješavinom često brinu o broju konzervi potrebnih. Uostalom, hrana nije jeftina, a uz rast bebe, potreba za njom samo će se povećati. Prosječni jar od 400 grama sadrži oko 93 komada praha. Od kojih je 24 potrebna za hranjenje po danu.

S 8 obroka dnevno za dojenčad do dva tjedna, smjesa može trajati 3,5 dana. Mjesečnu bebu - 5 dana. Dakle, za mjesec dana morat ćete kupiti šest limenki. Apetit djeteta postupno će se povećavati, a sukladno tome, svakog sljedećeg mjeseca mješavina će trebati više.

Savjet

 1. Pri kupnji mješavine treba obratiti pažnju na rok trajanja proizvoda. Osim toga, ne zaboravite provjeriti nepropusnost paketa. Ne biste trebali pokušati uštedjeti kupnjom mješavine od malo poznatog proizvođača, bolje je nadoknaditi kvalitetu nego isporučiti nelagodu u probavni sustav djeteta.
 2. Mješavina je nedvojbeno vrijedan izvor vitamina i minerala za novorođenče i zato je njegovo uvođenje nužno u prehrani djeteta. Međutim, važno je uzeti u obzir dob djeteta, pedijatri ne preporučuju da ulaze u smjesu od prvog dana života. Samo u ekstremnim slučajevima, možete se pozvati na umjetno hranjenje djeteta do mjesec dana.
 3. Kada hranite bebu mješavinu, pazite da obratite pozornost na njegovo ponašanje. Njegovo emocionalno stanje će vam pokazati koliko je prikladno proizvod za hranjenje.
 4. Osim toga, nemojte zaboraviti pričvrstiti bebu na prsa kada se hrane iz boce. Važno je da novorođenče osjeti kontakt s majkom. Komunikacija mora biti uspostavljena od rođenja.
 5. Ne zaboravite, broj gramova smjese koja se može dati jednom novorođenčadi nije nužno norma za drugu. Posavjetujte se sa stručnjacima, ali pažljivo pratite reakciju novorođenčadi.

zaključak

Različitim metodama za izračunavanje potrebne količine smjese potrebno je uzeti u obzir karakteristike svakog djeteta, njegov apetit, težinu, razvojnu dinamiku, stanje zdravlja i doba dana. Treba voditi dnevnom stopom, a ne jednom hranom. Počevši od 4 mjeseca, možete početi hraniti i smanjiti potrošnju mješavine.

Koliko novorođenčad treba za jednim hranom

Koliko bi smjesa trebala biti novorođenče za hranjenje

Od prvih dana života novorođenče bi trebalo dobiti količinu mlijeka potrebnu za svoju dob. Iz toga ovisi o zdravlju mrvica i njegovom razvoju. Koliko novorođenče treba jesti na jednom hranjenju je prilično čest pitanje, odgovor na koji mnoge majke traže.

Koliko mlijeka dati novorođenčad?

U prvim danima nakon rođenja djeteta važno je ne preopteretiti ga.

Pedijatri ne daju točne izračune koji vam omogućuju da odredite koliko beba treba jesti mlijeko. Ali kako bi se utvrdilo je li dovoljno za razvoj mrvica nije tako teško. Prije svega, trebali biste znati da potrebnu količinu hrane određuje dva faktora - dob djeteta i njegovu težinu.

Prvih deset dana nakon rođenja mrvica mlijeka ili mješavine potrebno je dati na temelju fiziološke sposobnosti njegova želuca. Volumen trbuha novorođenčeta iznosi 7 ml. Ovo je broj gramova koje vaša beba treba primiti po hranjenju. Ako mrvica ne dobije ovu količinu hrane, a čak i majka proizvodi samo kolostrum, dijete će biti hirovito i plakati. Međutim, čak iu nedostatku mlijeka u razdoblju stvaranja laktacije, kolostrum će biti dovoljan za bebu.

Vrlo je važno u prvim danima ne preopteretiti dijete jer je želudac još uvijek vrlo mala. Prejedanje uzrokuje bol u abdomenu, povećanje plina i kolike.

Četvrti dan od trenutka rođenja, veličina mrvica želuca povećava se do 40 ml. Za desetine, njezin volumen je već 80-90 ml. Kada je vaš mališan mjesec dana - u jednom hranjenju, može jesti 100 ml mlijeka ili mješavinu, jer to je volumen trbuha.

Odredite koliko je mrvica jede u jednoj hrani vrlo je jednostavna. Za to možete upotrijebiti elektroničke vage za djecu. Dijete se mora vagati prije i nakon hranjenja, a dobiveni dobitak težine može se smatrati količinom mlijeka koja se jede. Korištenje mjerila važno je uzeti u obzir male pogreške u primljenim rezultatima. Također možete koristiti drugi način da saznate koliko vaše dijete jede. Stisnite mlijeko i hranite mrvice iz boce.

Kako saznati ima li beba dovoljno mlijeka?

Elektronske vage pomoći će u otkrivanju koliko mlijeka dijete jede na vrijeme.

Zdravu bebu sranje sve više i više kao što dobiva stariji. Dojka žene koja dijete reagira na postupak dojenja, pa se količina mlijeka povećava ovisno o fiziološkim potrebama djeteta.

Na žalost, nisu svi žene majčino mlijeko proizvedene u dovoljnim količinama. Važno je biti u mogućnosti utvrditi ima li beba dovoljno mlijeka za injektiranje mliječne formule na vrijeme ili uzimanje sredstava za laktaciju. Vrlo je jednostavno saznati hoće li beba jesti dovoljno ili ne, već neko vrijeme pomno promatrati ponašanje i dobrobit djeteta:

 1. Ako vaše mrvica pita da jede ne više od dva sata nakon hranjenja, au intervalima između jela hrane se mirno ponaša, on jede.
 2. Obratite pozornost na učestalost mokrenja i stolice. Mokrenje treba provesti do 15 puta dnevno, proces odmrzavanja - do tri puta.
 3. Kad se novorođenčad ponaša nemirno, često traže dojku, a oni ne dobivaju težinu, trebali biste potražiti pomoć od pedijatra.

Ne brinite se da će vaše dijete ostati gladni, novorođenčad je vrlo zahtjevna i ako se osjećaju gladnima, postat će hirovita. Iz određenih razloga, majčino mlijeko može biti nisko u kalorijama, što znači da dijete ne jede dovoljno. U tom slučaju, pedijatri preporučuju završetak hranjenja bebe s formulom mlijeka, čime se osigurava dojenje.

Frekvencija hranjenja novorođenčeta

Nemoguće je točno reći koliko puta dnevno trebate hraniti novorođenče. Učestalost hranjenja ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući:

 • kalorijski sadržaj majčinog mlijeka;
 • aktivnost probavnog sustava djeteta;
 • djetetovo stanje zdravlja.

Smatra se da djeci treba hraniti svaka dva sata. Danas, većina pedijatara preporučuje mlade mame da slijede hranjenje ne na vrijeme, već na zahtjev. Na temelju tog načela trebate staviti mrvicu na dojku ili dati mlijeko djetetu čim beba počne plakati, dajući signal da je gladan. S dobrim probavnim sustavom i dovoljnim sadržajem kalorija u majčinom mlijeku, bebe obično žele jesti dva sata nakon posljednjeg hranjenja.

Konvencionalno, pedijatri nazivaju učestalost hranjenja novorođenčadi. Prema njima, prvi mjesec novorođenčadi može pojesti do 12 puta dnevno, što se smatra normalnim. U tom slučaju, interval između hranjenja je dva do tri sata. Nemoguće je uzeti dijete daleko od dojke prije vremena, trebate ga zadržati sve dok ga ne otpušta. Ovo će biti znak da je beba već puna.

Trajanje hranjenja može varirati od 15 do 40 minuta. Međutim, ne podučavajte bebu da sisanje dugih grudi, jer bi trebao jesti, a ne spavati blizu nje. Upotreba ove metode pada u snu, bit će vrlo teško odbaciti dijete.

Zanimljiva tema:

Koliko hraniti novorođenče?

Svaka nova majka nakon rođenja djeteta podiže mnoga pitanja vezana za njegu i njegu djeteta. Pogotovo često žena se brine o tome da li dijete jede, ima li mu dovoljno mlijeka? Ta su pitanja najčešća pitanja u prvim tjednima i mjesecima života djeteta. Dakle, razgovarajmo o tome koliko trebate hraniti novorođenče?

Koliko hraniti novorođenče dojenje?

Stručnjaci u dojenju tvrde da je prilično teško izvesti prosječne brojke za količinu mlijeka koju pijan dijete. U prvom mjesecu svog života, dijete, u pravilu, jede hranu 10-12 puta dnevno, s pauzom od 2-3 sata. Feed beba treba biti na zahtjev, držeći ga na prsima do potpune zasićenosti. U tom slučaju jedan hranjenje može trajati od 15 do 40 minuta. Međutim, ne biste trebali poticati duge obroke, jer beba treba aktivno sisati majčinu dojku, a ne žvakati u polusnu stanju. Dakle, ako beba bude dojena, on će uzeti onoliko mlijeka koliko mu treba. Stoga, u ovom slučaju, majka ne mora izračunati količinu mlijeka, ali trebate jednostavno povjeriti instinktima djeteta.

Koliko puta hraniti novorođenče na umjetno hranjenje?

Kada se hranite umjetnom prehranom, glavna stvar je ne preopteretiti dijete, jer u suprotnom možete izazvati uznemireni trbuh. U ovom slučaju, bolje je da ga poduprijeti. Stoga je nužna izračunati pravu količinu hrane za dojenčad koja hrani mješavinu. Da bi se riješio ovaj problem, kao i ostali koji se odnose na prehranu, roditelji moraju isključivo s pedijatrom. Istodobno je važno da ih vodimo i preporukama stručnjaka i njihovim promatranjem apetita mrvica.

Kako bi se utvrdilo koliko će hraniti novorođenče, trebate umnožiti broj dana života beba s 10. Na primjer, petog dana života beba treba 50 ml smjese za 1 hranjenje. Koliko hraniti novorođenče u ovom slučaju? Potrebno je hraniti umjetno dijete na režim, s pauzom od 3 sata u popodnevnim satima, a oko 5 sati - noću. To je zbog činjenice da je djetetovo tijelo apsorbira smjesu sporije od majčinog mlijeka.

Koliko hrane treba jesti novorođenčad?

Prvi dan nakon rođenja nova majka započinje proces proizvodnje mlijeka. No, njezino se mlijeko ne pojavljuje odmah. Prethod je kolostrum - vrlo hranjiv proizvod koji zahtijeva vrlo malo da potpuno zasiti dijete. Dakle, koliko biste trebali hraniti novorođenče? Razmislite o povećanju količine hrane dnevno:

 • Dan 1 je dovoljan da beba dobije oko 1 čajnu žličicu kolostruma (ne iznenađuje da je tako malo jer prvi dan života samo dijete dozvoljava hranu, a kolostrum je više kaloričan od mlijeka).
 • 2. dan - nakon što je stekao malo iskustva, dijete počinje malo sisati i sada može piti 2-3 žličice kolostra u jednoj aplikaciji.
 • Treći dan - počinje zamijeniti žedno mlijeko, koje dijete može piti oko 40 ml.
 • 4. dan - beba već treba do 60 ml mlijeka.
 • 5. dan - beba pije do 70 ml mlijeka.

Naravno, količina mlijeka neće se stalno povećavati po ovoj stopi. Polazeći od drugog tjedna života, dijete će pojesti do 500 grama mlijeka dnevno. Tada će njegovi dijelovi biti dobro oblikovani, au prosjeku za pola godine počinje jesti oko 800 do 1000 grama dnevno.

S vremenom, svaka majka sama osjeća koliko će hraniti novorođenče, zasnovanu na njezinim promatranjima i svakodnevnom iskustvu. Kako bi se razumjelo koliko hraniti novorođenče, dovoljno je promatrati svoje ponašanje i stanje. Ako dijete stoji između obroka najmanje 2 sata, spava dobro, dobiva normalnu težinu, pada najmanje 3 puta dnevno i peče oko 15 puta, sve su to znakovi da beba ima dovoljno mlijeka.

Ako dijete ima nemirno ponašanje, on ne dobiva na težini, onda biste trebali provjeriti količinu mlijeka koje pije.

Kako saznati koliko dijete jede?

Kako bi se utvrdilo koliko će puta hraniti novorođenče koje je dojilo, i koliko hrane jede, potrebne su posebne elektroničke vage za bebe. Uz njihovu pomoć, dijete treba izvagati prije i nakon hranjenja. U ovom slučaju, razlika u težini će biti željeni volumen mlijeka. Drugi je način iscijediti mlijeko i hraniti bebu iz boce.

U početku, stvarno se neće lako naviknuti na količinu hranjenja novorođenčadi, ali vrlo brzo će proces hranjenja biti bolji i postati puno lakši. Upravo je to i mama i dijete trebaju vremena da se prilagode interakciji jedni s drugima.

Dragi roditelji, ne brinite se da će beba ostati gladna. Novorođenčad je izuzetno zahtjevno za hranjenje, stoga, oni neće gladovati u tišini. S njihovim plakanjem sigurno će reći da je vrijeme za jesti. Sretno u hranjenju vašeg djeteta!

Koliko novorođenče jede

Bez obzira kakvi osjećaji majke ne bi ohrabrili ženu u jednom ili drugom razdoblju sazrijevanja njezinih potomaka, pitanje pravilne i zdrave hranjenja djeteta za majke uvijek je bilo i ostaje glavno u prvim godinama svog života. U ovom drhtavom i neugodnom vremenu, majke se često brinu: koliko bi dijete trebalo jesti, ima li potpunu prehranu?

Još teže s jednogodišnjim djetetom. U ovom trenutku, mrvica ne može "reći" riječi niti objasniti njihove sklonosti o hrani. Vrijedi se osloniti samo na posebnu majčinsku intuiciju i preporuke liječnika o potrebnoj količini i kvaliteti mlijeka ili mliječnih nadomjestaka za pravilnu prehranu.

U ovom dobu mali čovjek bi trebao primiti mlijeko u iznosu određenom na temelju svoje dobi i težine. Na primjer, u dobi od 3 dana, volumen dječjeg ventrikula je oko 7 ml. Stoga je to optimalna količina hrane koja se može davati djetetu u isto vrijeme. Usput, nakon četiri dana, mrvica već treba 40 ml. mlijeka, a do kraja od 10 dana - do 90 ml. Mjesečnu bebu treba piti do 100 ml. mlijeka.

Pedijatrijski pedijatri određuju potrebnu količinu hrane prema izračunima na temelju dva razdoblja: prvih deset dana i deset dana do godine.

Od prvoga do desetog dana, ovako se broje:

Prvi način. On je najlakši. Jednostruki obrok se određuje množenjem dobi za broj deset.

Drugi način. Dnevna stopa izračunava se na temelju točne težine novorođenčeta s dvije moguće sheme:

- Dijete ima težinu jednaku ili manju od 3,2 kg. U tom slučaju, dnevni volumen hrane izračunava se množenjem broja dana za 70. Jednokratna stopa se može izračunati dijeljenjem rezultirajućeg dnevnog volumena za 8.

- Uz tjelesnu težinu djeteta veću od 3,2 kg. Dnevna količina hrane određena je umnožavanjem dobi djeteta za 80 dana. Na primjer, desetodnevno dijete teži 3,7 kg. Stopa hrane - 800 ml. dnevno, 100 ml. - jednokratna stopa.

U dobi od više od 10 dana koristi se druga shema proračuna za koliko novorođenče jede. Više se ne treba uzeti u obzir doba djeteta djeteta, budući da je dječji organizam već znatno ojačao i razvio.

Možete izračunati stopu hrane već jednom mjesečno:

- od 10 dana do 6 tjedana (1 do 5 težina);

- od 6 tjedana do 4 mjeseca (težina od 1 do 6);

- 4 do 6 mjeseci (težina od 1 do 7);

- od 6 do 8 mjeseci (1 do 8 težina);

- od 8 do 12 mjeseci (1 do 9 težine).

Uvijek treba zapamtiti da stopa hrane za jednogodišnje dijete ne smije prijeći 1,2 litre. po danu.

Nekoliko primjera dnevne hrane za bebu

1. Prvi mjesec. Tjelesna težina djeteta je 4000 g. Količina hrane potrebna za hranjenje djeteta je 900 g (4000 g / 5 = 900 g);

2. Sedam mjeseci. Tjelesna težina djeteta je 8000 g. U tom slučaju, dnevni volumen hrane bit će 8 puta manji od tjelesne težine i 1000 g (8000 g / 8 = 1000 g);

3. Devet mjeseci. Težina djeteta iznosi 1,3 kg. S istim proračunima volumen hrane iznosi 1.444 kg. što značajno premašuje dopuštenu stopu. S tim u vezi, smanjujemo njegovu količinu na dopušteno 1200 ml.

Važno je napomenuti da su svi gore navedeni izračuni prikladniji za hranjenje djece umjetnom hranom jer jedu osam puta dnevno. Dojenčad koja se hrani maminom prirodnom mlijeku može jesti više od 12 puta dnevno, pa je volumen jednog obroka manji.

Vrlo je važno spriječiti prekomjernu tjelesnu težinu u prvim mjesecima, pa čak i danima života djeteta. Izračunajte točnu težinu djeteta može se temeljiti na stopi porasta težine od najviše 200 grama tjedno. Dobitak težine manjeg od 100 g tjedno ukazuje na nedostatak hrane ili prisutnost bolesti u djetetovom tijelu. U ovom slučaju, važno je konzultirati pedijatra. Najvjerojatnije ćete morati ući u dijetu dodatnu hranu uz nedostajući volumen mlijeka.

Da biste saznali točnu količinu mlijeka koju dijete konzumira, trebate ga vagati prije i nakon hranjenja. Razlika u težini bit će količina mlijeka koje je jeli.

Također je nemoguće zaboraviti na obvezno i ​​periodično navodnjavanje djeteta s kuhanom vodom. To bi trebalo biti učinjeno za vrijeme povišene temperature ili nakon što jede masnu hranu od majke koja njeguje.

I zapamti! Ne pokušavajte sami donositi važne odluke u vezi s zdravljem vašeg djeteta! To će vam pomoći iskusni liječnici.

Objavio: Mark Kireev

Datum objave: 10.04

Snimanje navigacije

Izvori: http://mirokdetok.ru/pitanie/grudnoe-vskarmlivanie/skolko-dolzhen-kushat-novorozhdennyj-rebenok-za-raz.html, http://www.wjtoday.ru/skolko-kormit-novorozhdennogo/, http : //nedeli-beremennosti.com/skolko-sedaet-novorozhdennyj/

Još nema komentara!

Koliko smjesa treba jesti novorođenče

Kada se novi član obitelji rodi u obitelji, novi roditelji neminovno će imati puno pitanja. Jedan od najvažnijih problema nakon rođenja bebe - koliko treba novorođenče jesti? Takvo je pitanje najvažnije za one majke koje hrane ili hrane dijete s formulom. Mnogi ljudi misle da dijete može odrediti koliko hrane treba, ali to nije uvijek slučaj.

U ovom članku ćemo vam reći koliko novorođenče treba jesti mješavinu za normalan rast i razvoj u prvom mjesecu svog života i kako odrediti dobiva li dovoljno majčinog mlijeka.

Kod hranjenja s mješavinama mlijeka

Ako ste iz nekog razloga bili prisiljeni napustiti dojenje, morat ćete hraniti bebu posebnim formulama mlijeka. Količina mlijeka ili mješavine koju dijete diči, u svakom je slučaju vrijednost čisto pojedinca.

Dolje su informacije o tome koliko novorođenčad treba jesti - stol je raspoređen po danu. Ti su podaci prosječni pokazatelji količine mlijeka potrebnog za novorođenče u prvom tjednu života:

 • dan 1 (od 0 do 24 sata) - 7 ml (malo više od žličice);
 • dan 2 (od 24 do 48 sati) - 14 ml (nešto manje od 3 žličice);
 • dan 3 (od 48 do 72 sata) - 38 ml;
 • dan 4 (od 72 do 96 sati) - 58 ml;
 • dan 7 (144 do 168 sati) - 65 ml.

Podaci se temelje na jednoj hranjenju. Broj hranjenja određuje majka ovisno o potrebama djeteta i preporukama liječnika, ali ne manje od 6 puta dnevno, a ne više od 12.

Teško je reći koliko novorođenče treba jesti svaki sljedeći dan života. Obično pokušavaju povećati volumen na takav način da do mjesec dana dijete jede 100-120 ml mliječne formule u jednom hranjenju.

Da bi se izračunalo koliko grama novorođenčad treba jesti dnevno, mnogi koriste tehniku ​​podjele za 5 (relevantno za djecu od jednog mjeseca). Ako vaše dijete teži 3,5 kg, onda, da biste izračunali dnevnu normu hrane, njegova se težina mora podijeliti s 5. Prema tome, dijete mora konzumirati 700 g mješavine / mlijeka dnevno, koji su podijeljeni u jednaki udjel prema broju obroka. Za 3. i 4. mjesec - 1/6 tjelesne mase, 5. i 6. mjesec - 1/7 mase, od 7 mjeseci - 1/8 tjelesne mase.

Dojenje bebe zahtijevaju znatno manje mlijeka od onih koji se hrane mješavinama. Uz umjetno hranjenje, djeca ne mogu samostalno kontrolirati volumen mješavine koja im je potrebna za svaki hranjenje. Ako dijete osjeća da je previše konzumirao, on će rasprsnuti višak. Boji se toga ne vrijedi. Regurgitiranje unutar 30 ml se smatra normalnim. Samo u sljedećem hranjenju morate dati malo manje hrane.

Ako ne možete podići količinu hrane za hranjenje, a dijete redovito prejeda, moguće je da je bočica prevelika u bočici za hranjenje. Preokrenite bočicu - smjesa bi trebala polako kapati iz rupice, ali ne prelijevati.

dojenje

Ako dojite, nemoguće je pratiti koliko mlijeka konzumira u isto vrijeme. Moguće je utvrditi da dijete prima dovoljno hranjiva samo pomoću sekundarnih znakova:

 • vaše dojke trebaju postati mekše nakon hranjenja;
 • tijekom hranjenja, trebali biste čuti kako dijete proguta mlijeko;
 • dijete sebe odbija dojiti na kraju hranjenja;
 • nakon hranjenja, izgleda mirnije i najčešće spava;
 • pelena se mora mijenjati nekoliko puta dnevno;
 • Izmet mekan, ima žućkastu boju.

Ne brinite ako novorođenče u prvih nekoliko dana života izgube malo težine. Već u tjedan dana počeo je težiti svakodnevno. U dobi od 2 tjedna, većina beba teže ili malo više nego što su težili pri rođenju.

Prvo hranjenje obično traje oko 40 minuta. Međutim, tijekom vremena proces će se nastaviti mnogo brže i u prosjeku će trajati od 5 do 30 minuta.

Zapamtite da tijekom dojenja u prvim danima života, kada dijete ne jede ništa osim mlijeka, treba dodati vitamin D.

Kako utvrditi da dijete troši dovoljno hrane?

Zdravo dijete koje troši dovoljnu količinu hrane:

 • je mobilan, izgleda zadovoljan i adekvatno reagira na vanjske podražaje;
 • postupno, ali stalno dobiva na težini i raste;
 • redovito izmet i pišanje u pelenama;

Ako beba nakon hranjenja izgleda nesretno, nadraženo i često plače, potrebno je konzultirati liječnika.

Čitajte i članke:

Koliko treba novorođenče jesti?

Svaka nova mama je puna briga i tjeskoba, brinući se za svoju voljenu bebu. Ali glavna je točka uvijek prehrana novorođenčadi. Mama je stalno zabrinuta, a dijete je hranjeno, ima li dovoljno mlijeka za normalan rast i razvoj. Uostalom, dobrobit bebe i zdravstveno stanje izravno ovise o tome. Pedijatri su razvili standarde za rast i rast novorođenčadi. Uspoređujući izvedbu vaše bebe, možete vidjeti je li dječja hrana dovoljna.

Koliko grama treba jesti novorođenče?

Nema jedinstvenog standarda za količinu mlijeka, jer svako novorođeno dijete je hranjeno pojedinačno. To uvelike ovisi o apetitu mrvica, njegovom raspoloženju i dobrobiti. Tako, na primjer, u rodilištu, kada majka ne proizvodi mlijeko, već masni i hranjivi kolostrum, kada prvi put diše, dijete jede vrlo malu količinu, samo nekoliko kapi. To se objašnjava činjenicom da je beba još uvijek prilično slaba, a njegov refleks usta nije potpuno razvijen. Osim toga, volumen trbuha nakon poroda je 7 ml. Međutim, postupno će novorođenče rasti i dobiti snagu, a da bi se zasiti, trebat će više mlijeka. Do trećeg dana volumen trudnoće novorođenčeta povećava se na 30-40 ml, potrebna je ista količina mlijeka za hranjenje. Do sedam dana nakon rođenja, dijete je zadovoljno s 50-70 ml mlijeka. Do dva tjedna života, mrvice su dovoljne za 60-90 ml. 90 do 110 ml mlijeka za majčino mlijeko za jedno hranjenje - to je koliko novorođenče treba sisati u dobi od 1 mjeseca.

Također uzima u obzir ukupni volumen mlijeka koje su usmene novorođenčadi po danu. Sljedećih dana nakon rođenja djeteta je općenito zasićena 80-90 ml. Trećeg dana, kada je mrvica malo "napredovala", volumen mlijeka je 150-190 ml. Oko 300 ml novorođenčadi trebalo je četvrti dan od datuma rođenja. Šestoga dana dijete sranje do 400 ml. Do kraja drugog tjedna života beba treba pola litre majčinog mlijeka. Mjesečnu bebu treba oko 600 ml mlijeka dnevno.

Koliko puta treba novorođenčad morati jesti dnevno?

Moderna pedijatrija zagovara stavljanje prvog zahtjeva mrvica. Ali općenito, u prvom mjesecu života dijete jede do 12 puta dnevno. U početku, interval između hranjenja nije velik, ali do kraja prvog mjeseca beba će tražiti dojku u otprilike jedan do dva sata.

Koliko vremena treba imati novorođenče?

Dijete može provesti što više vremena na dojci koliko želi. Međutim, nije potrebno poduprijeti i prekratko i predugo hranjenje. Optimalni vremenski interval razmatra se kada se beba hrani 15-40 minuta.

Koliko treba novorođenče jesti?

Pri određivanju količine prehrane djeteta tijekom umjetnog hranjenja, situacija je mnogo jednostavnija. Prvo, na ambalaži smjese uvijek sadrži upute za uporabu koja označavaju potrebnu količinu smjese za određeno doba. Općenito, dnevna stopa umjetne umjetnosti je 1/5 djetetove težine, tj. U prosjeku djetetu treba oko 500-700 ml smjese do mjesec dana. Najčešće, u prvom mjesecu života, preporuča se podučiti bebu na 6-8 obroka dnevno, postupno smanjujući se na 5-6 obroka. Mješavina je hranjivije od majčinog mlijeka, pa se dijete hrani svakih tri sata.

Koliko vode treba novorođenčad piti?

Prema aktualnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, majčino mlijeko u potpunosti pokriva djetetovu potrebu za vodom prije uvođenja komplementarne hrane. Za vodu dijete je samo u nekim slučajevima (s proljevom i povraćanjem, u vrućem vremenu, na temperaturi). U prvom mjesecu života, djetetu treba dati oko 35 ml vode dnevno.

Koliko treba novorođenče jesti?

Žena koja je upravo postala majka je uronjena u svijet strahopoštovanja, brige i tjeskobe za svoje voljene bebe. No, na čelu ovog popisa, jedan ili drugi način bit će prehrana novorođenog člana obitelji. Mlada majka uvijek je zabrinuta zbog toga koliko je njezino dijete hranjeno, ima li dovoljno majčinog mlijeka da bi se normalno razvijao i razvio. To je od njega i to ovisi o tome kako je zdrav dijete, kako će se osjećati. Postoje tablice u kojima su naznačene određene stope rasta i dobitak na težini za bebe. Koristeći ove pokazatelje možete vidjeti koliko je vaše dijete potrebna prehrana.

Koliko grama treba jesti novorođenče?

Svako dijete ima individualnu prehranu. U tom smislu, kao takav, nema jedinstvene norme količine mlijeka, a ne može biti. Često to ovisi o raspoloženju bebe, njegovom zdravlju i apetitu. U maternici, kada mali čovjek dođe na svijet, primjenjuje se na majčinu dojku, koja najprije proizvodi debelo, masno i hranjivo kolostrum, dijete može jesti samo malu količinu, ponekad i određenu količinu kapi.

To je zato što su djeca u ovom trenutku preslaba i refleks usisa još nije potpuno razvijen. A sam želudac je izuzetno mali, volumen je samo 7 ml. Naravno, kada beba dobije snagu i odrasti, početi će jesti više majčino mlijeko. Trećeg dana nakon rođenja, trbuh mrvica uzima volumen od 30-40 ml, to je točno količina mlijeka koja je potrebna za hranjenje. Za tjedan dana za njega će biti dovoljno 50-70 ml mlijeka. Kada beba već ima dva tjedna, trbuh može apsorbirati do 90 ml po dozi. U dobi od mjesec dana, beba mora sisati 110 ml mlijeka po hranjenju.

Nije nebitno uzeti u obzir volumen cijelog mlijeka koje novorođenče jeli tijekom dana. Prvi dan nakon rođenja, oko 90 ml mlijeka je dovoljno da se beba zasiđe. Trećeg dana, kada beba "ima akumulirane vještine", količina mlijeka povećava se na 150-190 ml dnevno. Sljedeće, ispada četvrti dan od trenutka rođenja, mala osoba jede 300 ml dnevno, a šesti - 400 ml. Polu-litreni volumen sisanog mlijeka dijete sranje do kraja drugog tjedna. Mjesečne mrvice dnevno trebaju točno 600 ml mlijeka.

Koliko puta treba novorođenčad morati jesti dnevno?

Danas, većina pedijatara savjetuje vas da prvo dijete stavite na prsa u prvim svojim zahtjevima. Djeca tijekom prvog mjeseca života mogu pojesti do 12 puta u 24 sata. Kada je beba stara oko mjesec dana, traži jedan do dva sata s razmacima između hranjenja, iako je pri rođenju taj jaz mnogo manji.

Koliko vremena treba imati novorođenče?

To ovisi o bebi. Glavna stvar nije zadržati previše kratko ili previše hranjenje. Od 15 do 40 minuta smatra se idealnim vremenskim razdobljem za hranjenje djeteta.

Koliko treba novorođenče jesti?

Kada se dijete, iz jednog ili drugog razloga, umjetno hrani, puno je lakše utvrditi količinu hrane za nju. Na pakiranjima s formulom za dojenčad uvijek postoji priručnik za upotrebu, koji označava koliko se suhe mješavine trebaju razrijediti u vodi za svako doba djeteta. Norma mješavine koju bi novorođen umjetni umjetnik trebao piti je 1/5 njegove težine. Prosječna težina mrvice zahtjeva oko 500-700 ml smjese. Pediatricima se preporuča podučiti dijete 6-8 obroka dnevno u prvom mjesecu života. Postupno se broj puta smanjuje na 5-6 puta. Budući da je smjesa puno zadovoljnija u usporedbi s majčinskim mlijekom, hranjena je svaka tri sata.

Koliko vode treba novorođenčad piti?

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da sto posto majčinog mlijeka daje djetetu potrebu za vodom prije uvođenja komplementarne hrane. U nekim slučajevima potrebna je dječja voda. To se odnosi na. proljev, povraćanje, vrućica i vruće vrijeme. U prvom mjesecu života, dnevna stopa vode za mrvice je oko 35 ml.

Vezani članci:
 • Koliko bi trebalo sranje
 • Dobitak težine u novorođenčadi
 • Hranjenje djeteta mjesecima
 • Dijete dijete u 6 mjeseci
 • Norme težine i visine djece
 • Režim djeteta u 4 mjeseca
 • Dnevni režim novorođenčeta
 • Dovršenje djeteta od 3 mjeseca
 • Koliko piti vode dnevno?
 • Prvi mjesec dijete života
 • Treba dati novorođenče
 • Dijete dijete na 7

Izvori: http://elhow.ru/zdorove/zdorove-detej/kormlenie-detej/vozrastnye-osobennosti-pitanija/skolko-dolzhen-sedat-novorozhdennyj, http://womanadvice.ru/skolko-dolzhen-sedat-novorozhdennyy, http://advices4lady.org/1480-skolko-dolzhen-sedat-novorozhdennyj/

Još nema komentara!

Koliko treba dati mješavinu novorođenčeta

Nakon rođenja djeteta, novootkriveni roditelji imaju puno pitanja vezanih uz prehranu novorođenčadi. U početku, mame su zabrinute o tome hoće li biti mlijeka, a zatim usmjeravaju svu svoju snagu kako bi učile djetetu kako da uzme dojku, a istodobno se brine: jede li dovoljno? Da bismo razjasnili problem prehrambene mrvice i raspršili sve sumnje, predlažemo da smo proučavali našu današnju publikaciju.

Iskusne majke znaju da postoje približne norme za određivanje količine hrane koju jede novorođenče, koje svjedoče o normalnom razvoju djeteta. Međutim, pri određivanju tih brojeva vrlo je važno uzeti u obzir vrstu hranjenja: prirodno ili umjetno, jer ovisno o tome, i broj i volumen hranjenja se mijenjaju. Bebe koje jedu dojke jesti više i manje od onih koji su dojeni. Osim toga, količina konzumirane hrane ovisi o težini i dobi mrvica. Pa koliko treba novorođenčad morati sisati ili jesti?

Djeca do mjesec dana

Počevši od prvog dana i tijekom cijelog mjeseca, beba koja je dojena postupno povećava količinu mlijeka koja se jede od 10 ml po hranjenju na 100-110 ml. Istodobno, učestalost prehrane ovisi o djetetu, ali u prosjeku varira od 10 do 12 puta. Ukupno, novorođenčad treba jesti oko 600-700 ml majčinog mlijeka dnevno, tj. 1/5 svoje težine.

Ako je beba na umjetnom hranjenju, onda je hranite smjesom svaka tri sata, tj. 7 puta 90-100 ml, s noćnim intervalom od 5 sati.

3 mjeseca starog djeteta

U ovom dobu volumen jednog hranjenja se povećava na 150-180 ml, dok se broj obroka smanjuje na 8 puta. Na dan bebe jede volumen jednak 1 / 6th vlastite težine. Uz umjetnu prehranu, mrvice daju smjesu - oko 6 puta 140-180 ml.

Šestomjesečno dijete

Dijete koje je navršilo 6 mjeseci obično počinje primati komplementarnu hranu, zamjenjujući ih jednim hranom dnevno. Majčino mlijeko daje 5 puta volumen od 200-240 ml. Ukupno, dijete bi trebalo jesti 1/7. Svoje težine dnevno.

Artificialists se prenose na pet obroka dnevno: 4 puta - sa smjesom od 240-270 ml i jednom - dodataka (povrće ili voćni kaša).

Ne zaboravite također da u ovom dobu djeca trebaju piti, pa između obroka, pustite da ugasi žeđ s malom količinom čaja ili neke vode.

Djeca od 9 mjeseci do godinu dana

U ovom dobu preporučuje se da se sve bebe postupno prenesu na 4-5 obroka dnevno. U ovom slučaju, osnova prehrane već bi trebala biti "hrana za odrasle", a ne majčino mlijeko ili mješavine. Pokušajte osigurati da vaše dijete ne prejeda, a ukupna dnevna količina hrane ne prelazi 1200 g ili 1/9 ukupne težine djeteta.

Po dolasku malog doba od jedne godine, nema potrebe pratiti količinu hrane u jednom hranjenju, jer dijete već svjesno jede onoliko koliko bi trebalo. Osim toga, ako nije bio pun, tražio bi dodatke.

Konačno, želim odgovoriti na još jedno vrlo aktualno pitanje svih novorođenih mama: koliko dugo bi beba trebala sisati na grudi? Nema posebnih pravila, jer proces dojenja za bebu nije samo način zadovoljiti glad, nego i vrijeme komunikacije s mamom. Ako je u dobi do tri mjeseca preporučljivo zadržati mrvicu na prsima sve dok se ne isključi, onda je u budućnosti bolje ukloniti odmah čim beba bude puna i počinje miješati.

I konačno, još jedan savjet: bez obzira na to koliko puta dnevno vaše dijete jede, najvažniji pokazatelj njegovog normalnog razvoja bit će dobitak težine. aktivnosti i dobrog raspoloženja tijekom dana. Možete pratiti dinamiku razvoja mrvica, vagati ih mjesečno i posjetiti pedijatra. Ako je vaše dijete u proteklom mjesecu steklo oko 20% svoje težine, to znači da se savršeno hrani!

Neka vaša djeca odraste zdravo i sretno!

Pogotovo za mirmam.info Ira Romaniy

Koliko bi novorođenče trebalo jesti u isto vrijeme

Od prvih dana života novorođenče bi trebalo dobiti količinu mlijeka potrebnu za svoju dob. Iz toga ovisi o zdravlju mrvica i njegovom razvoju. Koliko novorođenče treba jesti na jednom hranjenju je prilično čest pitanje, odgovor na koji mnoge majke traže.

Koliko mlijeka dati novorođenčad?

U prvim danima nakon rođenja djeteta važno je ne preopteretiti ga.

Pedijatri ne daju točne izračune koji vam omogućuju da odredite koliko beba treba jesti mlijeko. Ali kako bi se utvrdilo je li dovoljno za razvoj mrvica nije tako teško. Prije svega, trebali biste znati da potrebnu količinu hrane određuje dva faktora - dob djeteta i njegovu težinu.

Prvih deset dana nakon rođenja mrvica mlijeka ili mješavine potrebno je dati na temelju fiziološke sposobnosti njegova želuca. Volumen trbuha novorođenčeta iznosi 7 ml. Ovo je broj gramova koje vaša beba treba primiti po hranjenju. Ako mrvica ne dobije ovu količinu hrane, a čak i majka proizvodi samo kolostrum, dijete će biti hirovito i plakati. Međutim, čak iu nedostatku mlijeka u razdoblju stvaranja laktacije, kolostrum će biti dovoljan za bebu.

Vrlo je važno u prvim danima ne preopteretiti dijete jer je želudac još uvijek vrlo mala. Prejedanje uzrokuje bol u abdomenu, povećanje plina i kolike.

Četvrti dan od trenutka rođenja, veličina mrvica želuca povećava se do 40 ml. Za desetine, njezin volumen je već 80-90 ml. Kada je vaš mališan mjesec dana - u jednom hranjenju, može jesti 100 ml mlijeka ili mješavinu, jer to je volumen trbuha.

Odredite koliko je mrvica jede u jednoj hrani vrlo je jednostavna. Za to možete upotrijebiti elektroničke vage za djecu. Dijete se mora vagati prije i nakon hranjenja, a dobiveni dobitak težine može se smatrati količinom mlijeka koja se jede. Korištenje mjerila važno je uzeti u obzir male pogreške u primljenim rezultatima. Također možete koristiti drugi način da saznate koliko vaše dijete jede. Stisnite mlijeko i hranite mrvice iz boce.

Kako saznati ima li beba dovoljno mlijeka?

Elektronske vage pomoći će u otkrivanju koliko mlijeka dijete jede na vrijeme.

Zdravu bebu sranje sve više i više kao što dobiva stariji. Dojka žene koja dijete reagira na postupak dojenja, pa se količina mlijeka povećava ovisno o fiziološkim potrebama djeteta.

Na žalost, nisu svi žene majčino mlijeko proizvedene u dovoljnim količinama. Važno je biti u mogućnosti utvrditi ima li beba dovoljno mlijeka za injektiranje mliječne formule na vrijeme ili uzimanje sredstava za laktaciju. Vrlo je jednostavno saznati hoće li beba jesti dovoljno ili ne, već neko vrijeme pomno promatrati ponašanje i dobrobit djeteta:

 1. Ako vaše mrvica pita da jede ne više od dva sata nakon hranjenja, au intervalima između jela hrane se mirno ponaša, on jede.
 2. Obratite pozornost na učestalost mokrenja i stolice. Mokrenje treba provesti do 15 puta dnevno, proces odmrzavanja - do tri puta.
 3. Kad se novorođenčad ponaša nemirno, često traže dojku, a oni ne dobivaju težinu, trebali biste potražiti pomoć od pedijatra.

Ne brinite se da će vaše dijete ostati gladni, novorođenčad je vrlo zahtjevna i ako se osjećaju gladnima, postat će hirovita. Iz određenih razloga, majčino mlijeko može biti nisko u kalorijama, što znači da dijete ne jede dovoljno. U tom slučaju, pedijatri preporučuju završetak hranjenja bebe s formulom mlijeka, čime se osigurava dojenje.

Frekvencija hranjenja novorođenčeta

Nemoguće je točno reći koliko puta dnevno trebate hraniti novorođenče. Učestalost hranjenja ovisi o mnogim čimbenicima, uključujući:

 • kalorijski sadržaj majčinog mlijeka;
 • aktivnost probavnog sustava djeteta;
 • djetetovo stanje zdravlja.

Smatra se da djeci treba hraniti svaka dva sata. Danas, većina pedijatara preporučuje mlade mame da slijede hranjenje ne na vrijeme, već na zahtjev. Na temelju tog načela trebate staviti mrvicu na dojku ili dati mlijeko djetetu čim beba počne plakati, dajući signal da je gladan. S dobrim probavnim sustavom i dovoljnim sadržajem kalorija u majčinom mlijeku, bebe obično žele jesti dva sata nakon posljednjeg hranjenja.

Konvencionalno, pedijatri nazivaju učestalost hranjenja novorođenčadi. Prema njima, prvi mjesec novorođenčadi može pojesti do 12 puta dnevno, što se smatra normalnim. U tom slučaju, interval između hranjenja je dva do tri sata. Nemoguće je uzeti dijete daleko od dojke prije vremena, trebate ga zadržati sve dok ga ne otpušta. Ovo će biti znak da je beba već puna.

Trajanje hranjenja može varirati od 15 do 40 minuta. Međutim, ne podučavajte bebu da sisanje dugih grudi, jer bi trebao jesti, a ne spavati blizu nje. Upotreba ove metode pada u snu, bit će vrlo teško odbaciti dijete.

Zanimljiva tema:

Koliko treba novorođenče jesti?

Žena koja je upravo postala majka je uronjena u svijet strahopoštovanja, brige i tjeskobe za svoje voljene bebe. No, na čelu ovog popisa, jedan ili drugi način bit će prehrana novorođenog člana obitelji. Mlada majka uvijek je zabrinuta zbog toga koliko je njezino dijete hranjeno, ima li dovoljno majčinog mlijeka da bi se normalno razvijao i razvio. To je od njega i to ovisi o tome kako je zdrav dijete, kako će se osjećati. Postoje tablice u kojima su naznačene određene stope rasta i dobitak na težini za bebe. Koristeći ove pokazatelje možete vidjeti koliko je vaše dijete potrebna prehrana.

Koliko grama treba jesti novorođenče?

Svako dijete ima individualnu prehranu. U tom smislu, kao takav, nema jedinstvene norme količine mlijeka, a ne može biti. Često to ovisi o raspoloženju bebe, njegovom zdravlju i apetitu. U maternici, kada mali čovjek dođe na svijet, primjenjuje se na majčinu dojku, koja najprije proizvodi debelo, masno i hranjivo kolostrum, dijete može jesti samo malu količinu, ponekad i određenu količinu kapi.

To je zato što su djeca u ovom trenutku preslaba i refleks usisa još nije potpuno razvijen. A sam želudac je izuzetno mali, volumen je samo 7 ml. Naravno, kada beba dobije snagu i odrasti, početi će jesti više majčino mlijeko. Trećeg dana nakon rođenja, trbuh mrvica uzima volumen od 30-40 ml, to je točno količina mlijeka koja je potrebna za hranjenje. Za tjedan dana za njega će biti dovoljno 50-70 ml mlijeka. Kada beba već ima dva tjedna, trbuh može apsorbirati do 90 ml po dozi. U dobi od mjesec dana, beba mora sisati 110 ml mlijeka po hranjenju.

Nije nebitno uzeti u obzir volumen cijelog mlijeka koje novorođenče jeli tijekom dana. Prvi dan nakon rođenja, oko 90 ml mlijeka je dovoljno da se beba zasiđe. Trećeg dana, kada beba "ima akumulirane vještine", količina mlijeka povećava se na 150-190 ml dnevno. Sljedeće, ispada četvrti dan od trenutka rođenja, mala osoba jede 300 ml dnevno, a šesti - 400 ml. Polu-litreni volumen sisanog mlijeka dijete sranje do kraja drugog tjedna. Mjesečne mrvice dnevno trebaju točno 600 ml mlijeka.

Koliko puta treba novorođenčad morati jesti dnevno?

Danas, većina pedijatara savjetuje vas da prvo dijete stavite na prsa u prvim svojim zahtjevima. Djeca tijekom prvog mjeseca života mogu pojesti do 12 puta u 24 sata. Kada je beba stara oko mjesec dana, traži jedan do dva sata s razmacima između hranjenja, iako je pri rođenju taj jaz mnogo manji.

Koliko vremena treba imati novorođenče?

To ovisi o bebi. Glavna stvar nije zadržati previše kratko ili previše hranjenje. Od 15 do 40 minuta smatra se idealnim vremenskim razdobljem za hranjenje djeteta.

Koliko treba novorođenče jesti?

Kada se dijete, iz jednog ili drugog razloga, umjetno hrani, puno je lakše utvrditi količinu hrane za nju. Na pakiranjima s formulom za dojenčad uvijek postoji priručnik za upotrebu, koji označava koliko se suhe mješavine trebaju razrijediti u vodi za svako doba djeteta. Norma mješavine koju bi novorođen umjetni umjetnik trebao piti je 1/5 njegove težine. Prosječna težina mrvice zahtjeva oko 500-700 ml smjese. Pediatricima se preporuča podučiti dijete 6-8 obroka dnevno u prvom mjesecu života. Postupno se broj puta smanjuje na 5-6 puta. Budući da je smjesa puno zadovoljnija u usporedbi s majčinskim mlijekom, hranjena je svaka tri sata.

Koliko vode treba novorođenčad piti?

Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da sto posto majčinog mlijeka daje djetetu potrebu za vodom prije uvođenja komplementarne hrane. U nekim slučajevima potrebna je dječja voda. To se odnosi na. proljev, povraćanje, vrućica i vruće vrijeme. U prvom mjesecu života, dnevna stopa vode za mrvice je oko 35 ml.

Vezani članci:
 • Koliko bi trebalo sranje
 • Dobitak težine u novorođenčadi
 • Hranjenje djeteta mjesecima
 • Dijete dijete u 6 mjeseci
 • Norme težine i visine djece
 • Režim djeteta u 4 mjeseca
 • Dnevni režim novorođenčeta
 • Dovršenje djeteta od 3 mjeseca
 • Koliko piti vode dnevno?
 • Prvi mjesec dijete života
 • Treba dati novorođenče
 • Dijete dijete na 7

Izvori: http://mirmam.info/story/skolko-dolzhen-sedat-novorozhdennyy, http://mirokdetok.ru/pitanie/grudnoe-vskarmlivanie/skolko-dolzhen-kushat-novorozhdennyj-rebenok-za-raz.html, http://advices4lady.org/1480-skolko-dolzhen-sedat-novorozhdennyj/

Još nema komentara!

Koliko smjesa treba novorođenčad jesti dnevno?

Prvih nekoliko mjeseci života djeteta mlađa se majka priviknula na njenu novu ulogu. Još uvijek ne zna mnogo, boji se svega. Ima mnogo pitanja o njezinim mrvicama. Na primjer: "Koliko treba novorođenče jesti?" Ili "Koliko dugo treba jesti?". Pokušat ćemo odgovoriti na ova i neka druga pitanja detaljnije.

Koliko puta novorođenče jede?

Sve ovisi o vrsti hranjenja. Ako ga majka dojeda, može jesti onoliko puta koliko hoće, ali ne više od 1 puta za 1,5 sata. Normalno, kada dojenje, dijete jede 10-12 puta - ovo je svaka 2-3 sata.

Ako iz određenih razloga žena ne može dojiti, a novorođenče jede smjesu, broj hranjenja ne smije prijeći 8 puta dnevno.

Koliko dugo dijete jede?

Sva djeca su drugačija, neki sisaju svoje grudi vrlo intenzivno i jedu za 5-7 minuta. Drugi mogu jesti oko sat vremena, ali ne jedu. U prosjeku, jedan hranjenje traje oko 10-20 minuta, najviše pola sata.

Kako odrediti količinu potrebne hrane?

Koliko treba novorođenče jesti? Količina hrane ovisit će o tome treba li se hraniti: majčino mlijeko ili formula.

Za bebe koje su boca-fed, koji još nisu predali 10 dana, jedan volumen može se izračunati na sljedeći način: dan života pomnožen 10. Ako djeca do 2 dana, a onda mu je potrebno jesti 20 ml, 3 dana - 30 ml, itd

Dnevni volumen može se izračunati pomoću 2 formule, ovisno o tjelesnoj težini:

 • težine do 3200 grama - 70 puta stariji u danima. Primjer: beba ima 4 dana, težina je 3000 g, što znači da je 70 x 4 = 280 ml dnevni volumen hrane potrebne za normalan rast i razvoj;
 • težine preko 3200 grama - 80 puta starijih u danima. Primjer: tjedno staro dijete teži 3700 g, što znači da je 80 x 7 = 560 ml dnevna stopa novorođenčeta.

Bebe od 10 dana do 1 godine trebaju sljedeću količinu hrane:

 • 10 dana -6 tjedna -1/5 tjelesne težine;
 • 6 tjedana - 6 mjeseci - oko 1/6 težine;
 • 6-8 mjeseci - 1/8 mase;
 • od 8 mjeseci do jedne godine - 1/9 od težine.

Na primjer: dijete teži od 5500 grama u 3 mjeseca, što znači njegov dnevni unos: 5500/6 = 910-920 ml.

Kada se dijete hrani mješavinom, glavna stvar je ne preopteretiti - to može dovesti do slabljenja. Dnevni odmor između jela mora biti najmanje 3 sata, noćno - 5 sati. Mješavina je hranjiva hrana koja se digla vrlo sporo, tako da će dijete biti puno duže nego s mlijekom.

Za novorođenče koje su dojene, količina hrane bit će drugačija. Približni podaci, koliko trebaju jesti:

 • prvi dan, samo jedna žličica kolostruma je dovoljna;
 • drugi dan potrebno je 2-3 žlice;
 • trećeg dana, kada hranjivi kolostrum nestaje, beba treba sisati oko 35-40 ml mlijeka u jednom trenutku;
 • četvrti dan, ta se brojka povećava gotovo dva puta - 60-70 ml;
 • 5. dan - 70-75 ml.

Otprilike na kraju drugog tjedna novorođenče jede oko 500 ml dnevno. Do šest mjeseci ovaj volumen iznosi 700-1000 ml.

Na bilješku: kako se težina, visina, konstitucija svih beba razlikuju, tada će stopa mlijeka biti drugačija. Netko rijetko jede, ali mnoge, neke djece, naprotiv, često jedu, ali malo. Stoga, nekoliko dana nakon rođenja djeteta, sama majka će moći utvrditi koliko novorođenče treba jesti.

Kako provjeriti količinu hrane koju jedemo?

Kada dijete jede s mješavinom, lako je saznati koliko jede, samo trebate oduzimati količinu hrane koja je bila prije hranjenja, iznos koji je preostao.

Dojenje je teže. To će zahtijevati dječje ljuske. Poželjno koristite elektroničke uređaje - pokazuju točnu težinu i praktično rade s njima. Novorođenče se vagati prije hranjenja (poželjno je zabilježiti koliko to teži), zatim se ponovno hrani i ponovno izmjeri. Oduzmite razliku u težini djeteta i saznajte koliko jede. Postoji još jedan način - izraziti majčino mlijeko, hraniti ih iz boce.

Ima li dovoljno mlijeka za vas?

Ako majka zna koliko novorođenčad treba jesti, ali nije siguran da je pun, jedini način da saznate je promatrati njegovo ponašanje i stanje. Prvi znakovi da beba jede dovoljno mlijeka je dobra dobitak na težini. Također, ako ima dovoljno hrane, mirno će spavati, održavajući 2-satni jaz između hranjenja bez ikakvih problema. Broj pokrete crijeva - barem 3-4 puta, ovisno o dobi djeteta - do 10-14 dana, može se probiti nakon svakog obroka.

Za svu novorođenčad, pitanja o prehrani svoje bebe od izuzetne su važnosti. No, žena ne smije zaboraviti da to mnogo ovisi o prehrani i ispravnoj organizaciji režima hranjenja. Ako je majka sama na dijeti, njezino mlijeko neće biti dovoljno masnoće, a dijete može ostati gladno, čak i uz česte hrane.

Koliko treba novorođenče jesti?

Kada se novi član obitelji rodi u obitelji, novi roditelji neminovno će imati puno pitanja. Jedan od najvažnijih problema nakon rođenja bebe - koliko treba novorođenče jesti? Takvo je pitanje najvažnije za one majke koje hrane ili hrane dijete s formulom. Mnogi ljudi misle da dijete može odrediti koliko hrane treba, ali to nije uvijek slučaj.

U ovom članku ćemo vam reći koliko novorođenče treba jesti mješavinu za normalan rast i razvoj u prvom mjesecu svog života i kako odrediti dobiva li dovoljno majčinog mlijeka.

Kod hranjenja s mješavinama mlijeka

Ako ste iz nekog razloga bili prisiljeni napustiti dojenje, morat ćete hraniti bebu posebnim formulama mlijeka. Količina mlijeka ili mješavine koju dijete diči, u svakom je slučaju vrijednost čisto pojedinca.

Dolje su informacije o tome koliko novorođenčad treba jesti - stol je raspoređen po danu. Ti su podaci prosječni pokazatelji količine mlijeka potrebnog za novorođenče u prvom tjednu života:

 • dan 1 (od 0 do 24 sata) - 7 ml (malo više od žličice);
 • dan 2 (od 24 do 48 sati) - 14 ml (nešto manje od 3 žličice);
 • dan 3 (od 48 do 72 sata) - 38 ml;
 • dan 4 (od 72 do 96 sati) - 58 ml;
 • dan 7 (144 do 168 sati) - 65 ml.

Podaci se temelje na jednoj hranjenju. Broj hranjenja određuje majka ovisno o potrebama djeteta i preporukama liječnika, ali ne manje od 6 puta dnevno, a ne više od 12.

Teško je reći koliko novorođenče treba jesti svaki sljedeći dan života. Obično pokušavaju povećati volumen na takav način da do mjesec dana dijete jede 100-120 ml mliječne formule u jednom hranjenju.

Da bi se izračunalo koliko grama novorođenčad treba jesti dnevno, mnogi koriste tehniku ​​podjele za 5 (relevantno za djecu od jednog mjeseca). Ako vaše dijete teži 3,5 kg, onda, da biste izračunali dnevnu normu hrane, njegova se težina mora podijeliti s 5. Prema tome, dijete mora konzumirati 700 g mješavine / mlijeka dnevno, koji su podijeljeni u jednaki udjel prema broju obroka. Za 3. i 4. mjesec - 1/6 tjelesne mase, 5. i 6. mjesec - 1/7 mase, od 7 mjeseci - 1/8 tjelesne mase.

Dojenje bebe zahtijevaju znatno manje mlijeka od onih koji se hrane mješavinama. Uz umjetno hranjenje, djeca ne mogu samostalno kontrolirati volumen mješavine koja im je potrebna za svaki hranjenje. Ako dijete osjeća da je previše konzumirao, on će rasprsnuti višak. Boji se toga ne vrijedi. Regurgitiranje unutar 30 ml se smatra normalnim. Samo u sljedećem hranjenju morate dati malo manje hrane.

Ako ne možete podići količinu hrane za hranjenje, a dijete redovito prejeda, moguće je da je bočica prevelika u bočici za hranjenje. Preokrenite bočicu - smjesa bi trebala polako kapati iz rupice, ali ne prelijevati.

dojenje

Ako dojite, nemoguće je pratiti koliko mlijeka konzumira u isto vrijeme. Moguće je utvrditi da dijete prima dovoljno hranjiva samo pomoću sekundarnih znakova:

 • vaše dojke trebaju postati mekše nakon hranjenja;
 • tijekom hranjenja, trebali biste čuti kako dijete proguta mlijeko;
 • dijete sebe odbija dojiti na kraju hranjenja;
 • nakon hranjenja, izgleda mirnije i najčešće spava;
 • pelena se mora mijenjati nekoliko puta dnevno;
 • Izmet mekan, ima žućkastu boju.

Ne brinite ako novorođenče u prvih nekoliko dana života izgube malo težine. Već u tjedan dana počeo je težiti svakodnevno. U dobi od 2 tjedna, većina beba teže ili malo više nego što su težili pri rođenju.

Prvo hranjenje obično traje oko 40 minuta. Međutim, tijekom vremena proces će se nastaviti mnogo brže i u prosjeku će trajati od 5 do 30 minuta.

Zapamtite da tijekom dojenja u prvim danima života, kada dijete ne jede ništa osim mlijeka, treba dodati vitamin D.

Kako utvrditi da dijete troši dovoljno hrane?

Zdravo dijete koje troši dovoljnu količinu hrane:

 • je mobilan, izgleda zadovoljan i adekvatno reagira na vanjske podražaje;
 • postupno, ali stalno dobiva na težini i raste;
 • redovito izmet i pišanje u pelenama;

Ako beba nakon hranjenja izgleda nesretno, nadraženo i često plače, potrebno je konzultirati liječnika.

Čitajte i članke:

Koliko treba novorođenče jesti?

Svaka nova mama je puna briga i tjeskoba, brinući se za svoju voljenu bebu. Ali glavna je točka uvijek prehrana novorođenčadi. Mama je stalno zabrinuta, a dijete je hranjeno, ima li dovoljno mlijeka za normalan rast i razvoj. Uostalom, dobrobit bebe i zdravstveno stanje izravno ovise o tome. Pedijatri su razvili standarde za rast i rast novorođenčadi. Uspoređujući izvedbu vaše bebe, možete vidjeti je li dječja hrana dovoljna.

Koliko grama treba jesti novorođenče?

Nema jedinstvenog standarda za količinu mlijeka, jer svako novorođeno dijete je hranjeno pojedinačno. To uvelike ovisi o apetitu mrvica, njegovom raspoloženju i dobrobiti. Tako, na primjer, u rodilištu, kada majka ne proizvodi mlijeko, već masni i hranjivi kolostrum, kada prvi put diše, dijete jede vrlo malu količinu, samo nekoliko kapi. To se objašnjava činjenicom da je beba još uvijek prilično slaba, a njegov refleks usta nije potpuno razvijen. Osim toga, volumen trbuha nakon poroda je 7 ml. Međutim, postupno će novorođenče rasti i dobiti snagu, a da bi se zasiti, trebat će više mlijeka. Do trećeg dana volumen trudnoće novorođenčeta povećava se na 30-40 ml, potrebna je ista količina mlijeka za hranjenje. Do sedam dana nakon rođenja, dijete je zadovoljno s 50-70 ml mlijeka. Do dva tjedna života, mrvice su dovoljne za 60-90 ml. 90 do 110 ml mlijeka za majčino mlijeko za jedno hranjenje - to je koliko novorođenče treba sisati u dobi od 1 mjeseca.

Također uzima u obzir ukupni volumen mlijeka koje su usmene novorođenčadi po danu. Sljedećih dana nakon rođenja djeteta je općenito zasićena 80-90 ml. Trećeg dana, kada je mrvica malo "napredovala", volumen mlijeka je 150-190 ml. Oko 300 ml novorođenčadi trebalo je četvrti dan od datuma rođenja. Šestoga dana dijete sranje do 400 ml. Do kraja drugog tjedna života beba treba pola litre majčinog mlijeka. Mjesečnu bebu treba oko 600 ml mlijeka dnevno.

Koliko puta treba novorođenčad morati jesti dnevno?

Moderna pedijatrija zagovara stavljanje prvog zahtjeva mrvica. Ali općenito, u prvom mjesecu života dijete jede do 12 puta dnevno. U početku, interval između hranjenja nije velik, ali do kraja prvog mjeseca beba će tražiti dojku u otprilike jedan do dva sata.

Koliko vremena treba imati novorođenče?

Dijete može provesti što više vremena na dojci koliko želi. Međutim, nije potrebno poduprijeti i prekratko i predugo hranjenje. Optimalni vremenski interval razmatra se kada se beba hrani 15-40 minuta.

Koliko treba novorođenče jesti?

Pri određivanju količine prehrane djeteta tijekom umjetnog hranjenja, situacija je mnogo jednostavnija. Prvo, na ambalaži smjese uvijek sadrži upute za uporabu koja označavaju potrebnu količinu smjese za određeno doba. Općenito, dnevna stopa umjetne umjetnosti je 1/5 djetetove težine, tj. U prosjeku djetetu treba oko 500-700 ml smjese do mjesec dana. Najčešće, u prvom mjesecu života, preporuča se podučiti bebu na 6-8 obroka dnevno, postupno smanjujući se na 5-6 obroka. Mješavina je hranjivije od majčinog mlijeka, pa se dijete hrani svakih tri sata.

Koliko vode treba novorođenčad piti?

Prema aktualnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, majčino mlijeko u potpunosti pokriva djetetovu potrebu za vodom prije uvođenja komplementarne hrane. Za vodu dijete je samo u nekim slučajevima (s proljevom i povraćanjem, u vrućem vremenu, na temperaturi). U prvom mjesecu života, djetetu treba dati oko 35 ml vode dnevno.