40 tjedana

Liječenje

Čak i pod uvjetom da će majka hraniti djetetu isključivo majčinskim mlijekom, samo u slučaju da trebate imati barem jednu bocu za bebe kod kuće. A majke bebe - umjetnici trebaju cijeli arsenal ove potrebne "jela". Kako odabrati najbolje boce za novorođenče?

Kriteriji za odabir dobre bočice za hranjenje novorođenčadi

Veličina, volumen, oblik

Novorođenčadi ne trebaju boce za "rast" velikih volumena i zamršenih oblika. Odaberite modele s volumenom od 80 do 140 ml s ravnim ili blago konkavnim zidovima - lakše ih držite u ruci i lakše ih prati. Postoje boce s tradicionalnim (uskim) i širokim vratom: potonje se lakše čiste i lakše se mogu koristiti, ali bradavice iz jednog modela s širokim vratom možda neće biti prikladne za druge.

Boce materijala: staklo ili plastika?

Staklo je savršen materijal za prvu bocu, higijensku i otpornu na sterilizaciju, ali minus staklenih modela je da su teški i mogu se slomiti. Plastične boce od polipropilena - lagane i izdržljive. Ima i nedostataka: plastika brzo ogrebotine i gubi prezentaciju, a ne sve može biti kuhano, a štetne nečistoće mogu biti prisutne u jeftinim modelima. Tu su i meke boce: izrađene su od medicinskog silikona.

Bradavica - materijal i oblik

Latex bradavice su meke, ali kratkotrajne, a silikonske su jače, higijenske, ali teže. Oblik bradavice može biti okrugli, ortodontski ili simulirajući oblik dojke. Ono što dijete želi nije moguće predvidjeti. Važno je odabrati pacifier s točnim protjecanjem - novorođenčadi je 0+ (1 rupa), a od 1 mjeseca - 1+ (2 rupe).

Anti-Colic sustav

Na štetu različitih uređaja, ona pruža prirodni protok zraka unutar boce, tako da zrak ne dođe do vrha bradavice, a time i dječjeg trbuha, smanjujući mogućnost kolike i regurgitacije.

skaliranje

Na žalost, sve boce ne mogu pohvaliti odanost podjela koja se primjenjuju na njemu. Odstupanje može iznositi do 10%! Kod kuće, provjera točnosti ljestvice je vrlo jednostavna: sipajte 100 g čiste vode na sobnoj temperaturi u bočicu. Njegov volumen trebao bi odgovarati 100 ml.

Stvoritelji bebe: tko je bolji?

Pri odabiru ovog proizvoda, naziv proizvođača trebao bi biti jedan od glavnih kriterija. Poznate tvrtke: Philips Avent, dr. Brown, Nuk, Rođen Free, Tommee Tippee i ostali brandovi troše puno vremena i novca na istraživanje i pažljivu kontrolu kvalitete proizvoda. Zato su njihove boce najsigurnije, ali ne i jeftine: prosječna cijena je 300 r.

Odabir iz pristupačne opcije, obratite pažnju na Canpol Bebe (oni imaju svoje ozbiljne događaje, a svi materijali su europskog podrijetla) i domaća tvrtka Mir Detstva. Nepotrebno je reći da bi na policama trgovina trebale ostati slabo poznate boce sumnjive kvalitete, i bolje je da ne dođe uopće.

Top boce za novorođenče - TOP-7

"Expert cijena" napravio je vlastitu ocjenu dobrih bočica za bebe, odabirom 7 vrijednih modela.

Kako odabrati bocu za novorođenče

Izbor mirazja za dojenčad je, iako ugodan, ali vrlo odgovoran i uznemirujući. Važna stavka na dugom popisu kupova koji čekaju mlade roditelje s dolaskom djeteta u kuću, zauzimaju bocu za novorođenčad. Bez obzira na to namjeravate li dojiti bebu ili ne, trebat će vam barem jedna bočica za hranjenje. Razumijevanje njihove raznolikosti nije lako, pa prije kupnje boca za novorođenče pokušajte prikupiti što više korisnih informacija kako biste lakše odlučili o izboru dodatne opreme za hranjenje.

Koliko boca treba novorođenčad?

Broj bočica ovisi prije svega o vrsti hrane za dijete. Ako dijete jede samo majčino mlijeko, u načelu možete bez boce i možete završiti hranjenje i hraniti žlicom. U prvih šest mjeseci beba života, boca se može kupiti za majčinu udobnost, tako da ona može izraziti mlijeko u nju i vjerovati hranjenja bebe drugim članovima obitelji. Nakon šest mjeseci dijete može dobiti bocu soka, tekućeg kaša ili kefira. Za vodu i izraženo mlijeko dosta će dvije boce: mala bočica (100-150 ml) i veća - s volumenom od 250 ml.

Ako nema dovoljno majčinskog mlijeka ili je beba potpuno umjetno hranjena, set bočica za novorođenče trebao bi biti ne manje od 5 različitih veličina.

Kako odabrati bocu za novorođenče?

U srcu izbora boca za hranjenje novorođenčadi su dva ključna načela - sigurnost i praktičnost. Prije nego što odaberete bocu za novorođenče, morate odlučiti o materijalu iz kojeg je napravljen, oblik proizvoda i proizvođača.

Boca za novorođenčad mora izdržati visoku temperaturu potrebnu za sterilizaciju, njezine komponente moraju biti tijesno povezane tako da se sadržaj ne prolijeva, a težište proizvoda mora biti smješteno ispod. Osim toga, važan je oblik boce, koji ne utječe na čišćenje.

Koje su boce bolje za novorođenčad - staklo ili plastika?

U proizvodnji bočica za hranjenje novorođenčadi koriste se materijali poput stakla i plastike. Pridržavajući se stoljetne tradicije, mlade majke imaju veću vjerojatnost za korištenje stakla, a ne plastike. Činjenica je da je prema parametrima okoliša ovaj materijal neusporediv: ne sadrži tvari štetne za dijete, proizvodi od njih se lako peru i steriliziraju. Nedostaci staklenih bočica: teški su za dijete, mogu se slomiti i povrijediti.

Kada mrvica uči da samostalno drži bočicu u rukama, bolje je prebaciti na proizvode od sigurne plastike - polipropilena. Boce iz nje su lagane, nemojte se boriti, dobro se isperu vodom i podnose sterilizaciju. Njihov jedini nedostatak je taj da plastika nije izdržljiva i vremenom se na zidovima proizvoda pojavljuju mikro štrcaljke.

Težina plastične boce od 250 ml mora biti najmanje 25 g. Nije vam teško odrediti kvalitetu boce ispred sebe: dovoljno je da ga iscijedite u svoje ruke. Ako je plastična masa u proizvodu mala, to će se lako smanjiti. Ako boca sadrži dovoljnu količinu plastike, neće raditi.

Oblik davanja bočica za novorođenčad

Oblik boca za bebe može biti vrlo raznolik, a glavni kriterij u njihovu odabiru treba biti svrhovitost. Ne zaboravite da jednostavniji oblik jela, to je lakše čuvati ga čistim.

Danas proizvođači nude slijedeće izmjene bočica za hranjenje:

 • okrugle boce, koje se smatraju najfiziološkim, jer nalikuju majčinoj dojci;
 • Boce protiv spužve opremljene sustavom klipova i ventila tako da dijete ne proguta zrak kad usisava;
 • zakrivljene boce - dizajn je dizajniran tako da ih beba može udobno držati u rukama, ali bizarni oblik takvih proizvoda otežava održavanje čistoće.

Odabir bradavica za boce

Ako odlučite koje su boce najbolje za novorođenče, vrijeme je da odlučite o bradavicama. Pravilno sisanje boca je jedna od najvažnijih vještina za svako dijete, jer ima izravan utjecaj na njegov razvoj. Stoga je važno odabrati bradavicu koja će maksimalno dovesti dojenje.

Bradavica mora imati pravu strukturu i brzo reagirati na sve pokrete u ustima mrvica, imitirajući majčinu dojku. Istodobno, trebala bi potaknuti dijete da aktivno sisanje i razvijanje mišića koji su odgovorni za artikulaciju.

Setovi bočica za novorođenče, u pravilu, već su opremljeni bradavicama s malim rupama, idealnim za dojenčad. Što se tiče bradavica s većim rupama, trebat će vam ih kasnije, kada možete ući u smeće i debele sokove s celulozom u dječju prehranu.

Bradavice se obično izrađuju od lateksa ili gumenog silikona:

 • Silikonske bradavice - jake i izdržljive, lako se dezinficirati, ne uzrokuju alergije i ne potamnjuju od sunca. Nedostatak takvih bradavica može se pripisati njihovoj krutosti i nižoj otpornosti na ugriz, umjesto lateksnih bradavica.
 • Latex bradavice su meke i podatne. Vrlo su izdržljivi, a malo je vjerojatno da će ih moći doći do njih. Unatoč mnogim pozitivnim osobinama takvih bradavica, kod nekih djece lateks uzrokuje alergijsku reakciju. Osim toga, ti proizvodi nisu tako izdržljivi kao i njihovi silikon braća i često počinju postepeno propadati od visokih temperatura. Stoga se preporučuje zamjena lateksa za svaku 4-6 tjedana.

Što se tiče njihovog oblika, bradavice mogu biti različite: okrugle, nalik na žensku bradavicu ili spljoštene na stranu jezika kako bi se spriječio razvoj abnormalnog ugriza bebe. Bez obzira na bradavicu koju odaberete, ne zaboravite pratiti njezino stanje i promijeniti ako je potrebno.

Kako odabrati bocu za novorođenče: pribor za prvo hranjenje 5,00 od 5 (Glasova: 1)

o bradavicama i bocama. - Odabir proizvoda - Babyblog.ru - forum što kupiti bradavice i boce za novorođenče

ima puno boca za početak, ali ako se prebacite na IV, onda će vam biti više prikladan za vas. Ipak, ne boli. kolik ako je, zatim biljke i razrijeđene, a onda kada hrana ulazi, a zatim provodi komotik.

Uzeo sam pacifiera u rodilište na savjet prijatelja, općenito morali smo ostati u rodilištu, a ako ne i za bradavicu, tada bi moj boravak bio nervozniji. Bradavica Avent, vrlo udobna i beba voli. Oni još uvijek imaju anatomski oblik, s kosom na bradavici, kao jezikom ili nečim.

• • Ju_liyA • (Haljine za princeze) Bio sam online prije 15 minuta Rusija, Moskva

Kad sam bila trudna, podešavala sam se samo za dojenje - odlučila sam da ne kupujem boce u načelu. Ali kupio sam svejedno pacifier, samo sam površno volio tvrtku bibi s riječima tata je najbolji. Ali, to je ugodnije za tatu.

Jedina stvar je da nakon što su me ispustili, roditelji su mi predstavili Avent set za novorođenče (baš kao što su osjećali). Postoji samo 2 mala boce, 2 velika, bradavica, kist, a po mom mišljenju postoji nešto drugo. I nije skupo, ako se uzme odvojeno.. Evo a

Kao rezultat toga, moja je beba prvi put uzeo bradavicu za 7 mjeseci, a to je zato što se zubi svrbe. A prije toga, uzela je muslimana 10 sekundi i bacila je van.

Ali boca, iskreno još uvijek korisna. Kad imam problema sa ženskim zdravljem nakon rođenja. Općenito, moja se beba hranila 3 dana s izraženim mlijekom i mješavinom.. Tako su spremili boce. iznenada, neočekivano.

Boce za novorođenčad

Izbor bočica za novorođenčad danas je toliko velik da nije tako lako shvatiti što je to. Razmotrimo detaljnije kako se boce razlikuju jedna od druge, koliko boca trebate imati pri ruci i koje su boce pogodnije za novorođeno dijete.

Čak i ako majka doji novorođenčad, još uvijek ne boli da ima nekoliko boca u kućanstvu. Odjednom će biti potrebno završiti mrvice s vodom, ili će moja majka morati neko vrijeme biti daleko? Za izraženo mlijeko i vodu bit će dovoljno dvije boce: mala (100-150 grama) i više (250 grama). Ako nema dovoljno majčino mlijeka ili je novorođenče potpuno umjetno hranjeno, potrebno je imati barem 5 malih bočica različitih veličina.

Staklo ili plastika? Koji materijal treba odabrati za novorođenče

Za proizvodnju boca koristi se staklo ili plastika. Kao i prije mnogo godina, mlade majke su spremne koristiti stakleni proizvodi, a to je razumljivo. Prema parametrima okoliša, staklo je neusporedivo: ne sadrži štetne tvari i ne može štetiti zdravlju djeteta. Osim toga, vrlo je lako prati i sterilizirati staklene boce pa se ova mogućnost može smatrati idealnom za novorođenče.

Kasnije, kada beba nauči samostalno držati bočicu, bolje je obratiti se na sigurniju plastičnu stranu - to je lakše, lakše ga držati i nema opasnosti od ozljeda krhotinama. Danas se u trgovinama prikazuje veliki izbor jeftinih plastičnih bočica, no uštede su nevažne. Bolje je da se obratite proizvodima poznatih, vremenski testiranih tvrtki.

Najsigurnija alternativa staklu danas je polipropilen, koji koriste mnogi poznati proizvođači. Takva jela, poput staklenih proizvoda, lako se čiste i steriliziraju.

Oblik boca za novorođenčad

Oblik bočica za novorođenčad može biti vrlo različit, a glavni kriterij prilikom odabira treba biti svrhovitost. Što je oblik jednostavniji, lakše je čuvati bocu čistom.

Proizvođači trenutno nude mnoge izmjene:

 • Tapered boce. Kako dijete ne proguta zrak dok je sisa, razvijen je sustav klipova i ventila.
 • Okrugle boce. U obliku, oni nalikuju majčinskoj dojci i smatraju se najfiziološkijim. Te boce su savršene za dojenče.
 • Zakrivljena bočica. Njihov je dizajn osmišljen kako bi osigurao da dijete bude udobno držati bočicu samostalno. Popularna mogućnost, na primjer, su uski boce u sredini s lagano rebrastom površinom. Međutim, uporaba takvih bočica za novorođenčad nije sasvim prikladna, budući da bizarni oblik otežava održavanje čistoće.
 • Boce s prijenosnim ručkama.

Kakva bočica koju treba odabrati za novorođenčad je da roditelji odlučuju, ali glavna stvar koju treba zapamtiti jest da su jela sigurna za dijete, izdržati visoke temperature, svi predgotovljeni dijelovi trebaju se dobro uklopiti kako bi spriječili propuštanje, a težište treba biti smješteno ispod. I naravno, glavno pravilo je da oblik boca ne bi trebao komplicirati održavanje čistoće.

Pacifiers za novorođenčad i druge uređaje

Boca za hranjenje obično su već opremljena bradavicama s malim rupama - to je upravo ono što vam treba za novorođenče. Bradavica s većim rupama, koja će biti potrebna kasnije za žitarice ili debele sokove s pulpom, mogu se kupiti kasnije.

Bradavice su često izrađene od gumenog silikona ili lateksa. Silikonske bradavice su vrlo jake i izdržljive, ne uzrokuju alergije, lako se dezinficiraju - u jednoj riječi, ove bradavice su idealne za novorođenčad. Jedini nedostatak silikonskih bradavica je da su oni čvršći od lateksnih bradavica.

Latex šiške su elastične i mekane. No, kod nekih djece, lateks može izazvati alergijsku reakciju, štoviše, ti bradavice nisu toliko trajni kao i njihovi silikoni za skupljanje i često počinju propadati kada su izloženi visokim temperaturama, to jest kao rezultat redovite sterilizacije.

Oblik bradavica je drugačiji: okrugli, nalik na bradavicu majke, ili spljošten s bočne strane jezika kako bi se spriječio nepravilni ugriz.

Bez obzira na odabir pacifera, morate stalno pratiti njegovo stanje, mijenjajući prema potrebi. Vrlo je važno da bradavica raste s djetetom.

Osim toga, za brigu o bocama vrlo je prikladno imati na raspolaganju takve uređaje kao što su pera, sterilizator i spremnik.

Tamara Sigorskaya posebno za www.kinderok.ru. Pri korištenju materijala obavezna je aktivna indeksirana veza na www.kinderok.ru. KomentariIrina Pet, 14/03/2014 - 19:18

Hvala na članku. Ono što je sada izbor boce. Dojeni smo, pa sam zaustavio moj izbor na bocu mamme. Pijemo vodu iz nje. Doista, oblik prsa sliči. Jednostavno čišćenje. Imaju čak i posebnu četku.

Natalya Thu, 16/07/15 - 13:48

Izraelske boce su vrlo dobre. Pozvani su rođeni slobodni. Moja je kćer jela od njih oko godinu dana, nema pritužbi. Usput rečeno, oni imaju antikolik.

Nata Pet, 15.10.2015. - 14:26

Najbolje boce su dr. Brown. Protupožarni sustav zapravo uklanja vakuum. Preporučili smo ga pedijatru. Malo više za pranje, ali vjeruj mi, to je vrijedno toga :)

Pozdrav draga majke i očeve! Pozdrav, draga djed i baka!

U ovom ćemo članku pokušati shvatiti kako odabrati bocu za hranjenje bebe i kako odabrati bocu za novorođenče. Tako da kada dođete u trgovinu ili ljekarnu, jasno ćete razumjeti i objasniti prodavatelju ili ljekarniku što točno želite kupiti.

Kako odabrati bocu za novorođenče? ^

Boca za bebe treba biti svjetla i sigurna, tj. Neraskidiva.

 • Nedavno, boce za novorođenče izrađene su od visoko kvalitetne plastike i stakla. Koju bocu odabrati? Pa, recimo, staklo je prilično ugodno i dobro je oprano i ima više povjerenja u njih. Ali oni se lako mogu slomiti tijekom sterilizacije, a njihov nedostatak je da su teški. No plastična pluća se također lako isperu i steriliziraju. Ali, i oni imaju osobitost - s vremenom se na njima pojavljuju mikro-pukotine i rastu mutne;
 • boce dolaze u različitim oblicima: cilindrični, zakrivljeni u sredini ili na vratu, širi se dolje ili s rupom u sredini. Odaberite one koje vam najviše vole. No, što se tiče praktičnosti, valja napomenuti da je lakše pranje boca sa širokim vratom i prikladnije je da ih se napuni bez gubitka, prašak hranjive smjese;
 • Uklonjive ručke su uključene u neke boce, ona će biti korisna kada vaša beba nauči držati bočicu samostalno;
 • Obratite pažnju na mililitarsku ljestvicu. Bolje je ako je konveksna (ekstrudirana) nego obojana. U postupku česte uporabe, boja se može izbrisati, što će vam dati neugodnosti;
 • sada oni također proizvode boce na kojima postoji temperaturna ljestvica ili se slova "ok" pojavljuju kada se tekućina u boci zagrije na temperaturu koju dijete treba;
 • Morate prati boce posebnim četkama, bolje je ako kupite četku od istog proizvođača kao i bočicu, tako da govorite za potpunu "kompatibilnost" korporativnih interesa.

Vrijeme je da odaberete pacifier za bocu ^

Dakle, s bocom koju ste odlučili, ali što je s njom bradavicom? Kako odabrati pacifier za novorođenče? Odabirom pacifiera za bocu morate uzeti u obzir dob od djeteta. I ne zaboravite o čemu smo pričali pri odabiru dude za dude.

Postoje bradavice s različitim protokom (tlakom ili rupom) za hranu. Morate uzeti tik uz potrebni broj rupa, prikladan oblik za bebu.

Ne zaboravite uzeti u obzir da postoje lateks i silikonske bradavice. Latex brzo potamne i postaje pokriven pukotinama nakon česte sterilizacije. Silikonske bradavice manje su osjetljive na mehanički stres, ne uzrokuju alergije, nemaju okus ili miris.

Kakva je bočica za bebe bolja? ^

Naravno, bolje je hraniti boce za poznate proizvođače novorođenčadi, budući da ih redovito potvrđuju, a možete biti sigurni u kvalitetu materijala iz kojeg je napravljena boca odabrane tvrtke.

Nedavno su majke hvalile bočice Avent, još uvijek vrlo korisne za novorođenče, antiholika bočicu "Doctor Brown". Nemojte uzeti u obzir spomenuti te marke za oglašavanje. Ovo je samo mišljenje.

Koliko boca treba novorođenčad? ^

Ako novorođenčad hranite majčinim mlijekom, možete to učiniti: ili s jednom bocom ili bez nje (možete hraniti i hraniti dijete žlicom).

Neke bebe ne žele jesti iz boce, bez obzira na to kako se ne nadmašite izborom bradavica. Ali umjetni umjetnik treba najmanje 4 velike (po 250 ml) i 3 male (100-150 ml) boce.

Kako odabrati sterilizator boce? ^

Sterilizator je potreban kako bi vam uštedio vrijeme i trud. Postoji električna parna sterilizator i parni sterilizator za mikrovalnu pećnicu. I baka "metoda sterilizatora": klice se ubijaju kipućom bocom i bradavicama u tavi s vodom 15-20 minuta.

Zatim morate pričekati dok se boce ne ohlade u tavi, a tek tada, nabavite ih i pustite da se osuše na čistom ručniku. Morate se složiti da dugo trebate "gnjaviti", a vrijeme i energiju, mlada majka nema mnogo. Stoga je vrijedno kupiti sterilizator, naravno, ako to dopusti obiteljski proračun.

Zaključno, želim reći da još trebate barem jednu bocu u kućanstvu. Za što? Da, samo tako da bi majka mogla odvojiti od djeteta i povjeriti hranjenju, primjerice, ocu ili baki.

Sretno u odabiru boca za novorođenče.

Boca za hranjenje novorođenčeta, što bi trebalo biti

Pozdrav, dragi roditelji. Bez obzira na vrstu hranjenja vašeg djeteta, prije ili kasnije će se pojaviti pitanje odabira boce. Bočica s bocom za bocu je vitalna. Uostalom, ovo je kako oni dobivaju hranu, kao i piju vodu. Kako odrastaju, sva djeca trebaju imati bocu, jer trebaju piti vodu, kompoticu, čaj ili kefir. U ovom ćemo članku pažljivije pogledati kakvi su oblici, veličine i materijali za boce za bebe. Također ćemo saznati koju bocu hraniti novorođenče.

Kada nastane potreba

Boja se može pojaviti u životu svakog djeteta iz više razloga:

 1. Dijete je na umjetnoj vrsti hranjenja (majka je izgubila mlijeko ili je spontano odlučila odbiti dojenje).
 2. Mama mlijeka ne odgovara potrebama malog djeteta. Postoji potreba za kupnjom boce i prijelazu na mješoviti način hranjenja.
 3. Postoji potreba za hranjenjem bebe s malo vode, ako je na umjetnoj vrsti hranjenja, i djetetom s majčinskim mlijekom, u slučaju vrućeg vremena.
 4. Mama se razboljela, bolest je popraćena visokom temperaturom ili postoji potreba za uzimanjem lijekova, osobito antibiotika.
 5. Mama se mora hitno razlikovati od kuće. Skenira majčino mlijeko u bočicu i odlazi na posao.
 6. Dijete je dostiglo doba uvođenja komplementarne hrane. Mnogi roditelji vjeruju da će upotreba boca omogućiti malom djetetu brzu prilagodbu hrani za odrasle. Nakon dojke moje majke, lakše je prvo krenuti u kompotiku ili čak i pire od povrća iz boce. Međutim, bolje je odmah priviknuti dijete na upotrebu odjeće za odrasle.

Kakvu bočicu izabrati za novorođenče

Prilikom odabira boce potrebno je uzeti u obzir oblik, materijal samog boce, kao i vrstu i veličinu bradavice. Osim toga, potrebno je obratiti pažnju na primijenjenu mjeru, prisutnost uklonjivih ručica, do odrednice dovoljnog zagrijavanja; Važno je i vrat boca, jer će pranje vrlo uske rupice puno raditi.

materijal

Svaka bi mama trebala odabrati bocu koja je najprikladnija za nju i dijete.

Postoje tri vrste bočica, ovisno o tome koji su materijali napravljeni:

 1. Staklo. Temelj ovog proizvoda je posebna stakla s vatrostalnim svojstvima. Takve boce imaju prednosti:
 • lako se čisti;
 • može se sterilizirati bilo kojom metodom;
 • ekološki prihvatljiv proizvod.

Međutim, ovaj materijal ima nedostataka:

 • krhkost, lako se slomi kad se ne koristi pažljivo. Iako proizvođači tvrde da se pri kupnji kvalitetnog proizvoda ovaj nedostatak može izbjeći;
 • veća u usporedbi s bocama od drugih materijala.
 1. Plastični. Boce mogu biti potpuno različite oblike. Međutim, u proizvodima od takvog materijala koji posjeduju posebnu čvrstoću mogu se upotrijebiti ozbiljne kemikalije u proizvodnji, osobito bisfenola koji ima toksična svojstva. Kada kupujete bocu, obratite pozornost na njezin sastav.

Plastični proizvodi imaju nekoliko prednosti:

 • ne boriti se;
 • vagati puno manje od stakla, što omogućuje bebi da sama drži bočicu;
 • kvalitetni proizvodi podnose visoke temperature.

Međutim, postoji niz nedostataka:

 • proizvodi slabe kakvoće brzo se pogoršavaju, deformiraju, ispucaju, ne izdržavaju visoke temperature;
 • rizik od otrovne tvari - bisfenol;
 • nisu sve metode sterilizacije pogodne za proizvode od plastičnih materijala niske kvalitete.
 1. Silikonski. Izrađen je od niskog alergijskog materijala, bez mirisa, teži malo, jednostavan za upotrebu. Međutim, lako se mijenjaju oblik i uz jak pritisak postoji opasnost od intenzivnog prskanja mlijeka.

Dakle, koji materijal odaberete ovisit će o vašim zahtjevima i o obilježjima tijela vaših mrvica. Moguće je da ćete morati isprobati sve opcije sve dok ne pronađete onu koja najbolje funkcionira.

Kupio sam bocu za svog sina kad je imao šest mjeseci. Bilo je to vrijeme uvođenja prvog mamca. Pedijatar je savjetovao da stekne takav uređaj. Međutim, gotovo ga nije trebalo. Odmah sam počeo podučavati moga sina da jede iz žlice i da pijem od neprskalice. Ali ponekad je još uvijek volio ležati na jastučići, držeći bocu voća ili čaja. Kupio sam plastičnu bocu za moje dijete. I nije ga požalio.

oblik

Danas postoji širok raspon oblika boce. Možete susresti one koji ponavljaju majčinu dojku s velikom točnošću, u obliku krafne (prikladno je držati dijete, ali je teško temeljito oprati majku). Danas, najviše u potražnji boce s "strukom". Taj će oblik biti prikladan čak iu rukama djeteta, tako da je prikladan za djecu stariju od tri mjeseca.

Također se razlikuju u promjeru vrata. Morate shvatiti da će uže biti teže prati.

Zaštita protiv šuga

Ne tako davno, proizvođači su nas mogli ugostiti inovacijama. Sada možete kupiti bocu s ugrađenom antikolikom funkcijom. Naravno, takav sustav će zaštititi bebu, ako bi uzrok mogao biti suvišni zrak, a ne nepravilno hranjenje majke. Zaštita protiv kolike je sustav posebnih ventila koji ne dopuštaju da zrak uđe u tijelo djeteta kad sisa. Tu su i posebni šeširi koji sprječavaju ulazak zraka. Međutim, morate shvatiti da su takve boce mnogo skuplje od redovitih.

Odabir pacifiera

Prilikom odabira bradavice za bocu, možete biti vođeni informacijama o odabiru pacifiera. Nemojte zaboraviti obratiti pažnju na oblik bradavica, možda ćete morati probati više od jednog proizvoda, sve dok ne pronađete prave stvari vašem djetetu. Također, ne zaboravite da, u skladu s dobnim kategorijama, veličina bradavice mijenja.

Jedan od najvažnijih kriterija kod odabira bradavice je odabir prikladnog materijala. Proizvođači nam nude latekse i silikonske bradavice. Prve se smatraju niskom alergenom, s većom snagom i trajnošću. Potonji mogu uzrokovati alergije, imaju specifičan miris, mijenjaju boju pod utjecajem sunčeve svjetlosti, manje su otporni na fizičke čimbenike, brže troše.

Na bocu moja beba ima silikonsku bradavicu. Budući da se boca pojavila kad je sin već bio šest mjeseci, takva bradavica bila je prilično ugodna zbog elastičnosti. Osim toga, odabrao sam ovaj materijal zbog niske alergenosti. Nisam htio ponovno testirati dijete.

Nužan volumen novorođenčadi

Prilikom odabira boce, ne zadnje mjesto zauzima traženi volumen. Za novorođenče dovoljno kapaciteta u karapuzu od 100, maksimalno 200 ml. Doista, u prvom mjesecu života dijete ne jede više od 90 ml po hranjenju.

Starije bebe već mogu kupiti boce volumena od 330 ml.

Pored dobnih ograničenja, također je potrebno razmotriti svrhu za koju se taj kapacitet stječe. Na primjer, ako vam je potrebna bočica za vodu i kompost, spremnik od 200 ml će učiniti za vas.

Osim toga, važno je obratiti pažnju na diplomu. Ako se vaga koristi kao crtež, pripremite se da će se s vremenom izbrisati. I imat ćete poteškoća kada će biti potrebno davati djetetu točno u skladu s dobnom normom. Ljestvica, koja je doslovno stisnuta na površini boce - trajat će dulje.

Odredite kvalitetu

Važno je pri odabiru prve bočice novorođenčadi da obratite pažnju na kvalitetu. Ne biste trebali tražiti nisku cijenu, iako ne uvijek skupi proizvod ukazuje na visoku kvalitetu. Većina mama odabire plastične boce. To je neophodno znati da takva jela ne smiju sadržavati bisfenol. Može se koristiti u proizvodnji plastike zbog svojstava koja utječu na povećanje čvrstoće i transparentnosti gotovog proizvoda. Za bebu takva jela nisu prikladna. Štoviše, ova kemikalija će vjerojatno izazvati opijenost djetetovog tijela.

Važna značajka je da kvalitetna bočica mora imati težinu koja odgovara količini podijeljenoj sa sto (najmanje), tj. Ako imate proizvod s volumenom od 330 ml, takva jela trebaju težiti najmanje 33 grama. Dodatno možete lagano pritisnuti prst na bocu - ne bi se trebali pojavljivati ​​kao udubljenja.

Koliko komada treba biti

Budući da se boce koriste ne samo za hranjenje mješavina nego i za druge namjene, razumno je da roditelji mogu postaviti pitanje o potrebnom broju bočica.

Ako želite, i mogućnosti možete koristiti bočicu za svaku vrstu tekućine, odvojeno za vodu, kompot (čaj), smjesu (izraženo mlijeko).

Ako je beba na umjetnoj vrsti hrane, tada možete dobiti najmanje jednu bocu za mješavinu i za neku vodu (i pića). Međutim, potrebno je shvatiti da je veće praktično pripremiti dvije ili tri boce u večernjim satima, tako da ne gubite vrijeme pri pripremanju mješavine, kada se vaš ton probudi, plače, želi jesti mnogo.

Ako je dijete na mješovitoj vrsti hranjenja, onda također ne boli za njega da dobije barem jednu posebnu bočicu za mješavinu i malo vode.

Dijete koje je dojilo do 6 mjeseci može bez boca. Međutim, bolje je dobiti barem jedan. Uostalom, tijekom vrućeg dana, tekućina dobivena u majčinom mlijeku možda neće biti dovoljna i bit će potrebna dodatak s nekom vodom. Ili ćete morati otopiti lijek s majčinskim mlijekom i dati ga piti iz boce. Ili, potrebno je da majka hitno napusti posao (bez djeteta), postaje potrebno dekantirati mlijeko i ostaviti je u bocama.

sterilizacija

Prilikom odabira boce, također morate brinuti o tome koliko je prikladan proces brige o jelima za bebe. Obratite pažnju na ono što se sastoji od toga, kako se okreće.

Važno je voditi brigu o higijeni, i samoj boci i bradavicama. Stoga je potrebno temeljito prati komponente sapunom i sterilizirati ih prije prve uporabe. Također je važno pratiti ovaj proces svakodnevno. Po prvi put, posudimo punu sterilizaciju kuhanjem 5 minuta, a u narednom - možete jednostavno sipati kipuću vodu iznad nje. Preporučljivo je da još jednom kuhate komponente jednom tjedno.

Uz korištenje stare metode, možete ići na drugi način i kupiti sterilizator - prikladan uređaj u kojem se djeca za jelo postavljaju i obrađuju tamo s parom.

Roditelji bi trebali shvatiti da je sterilizacija dječjih jela iznimno potrebna u prvih šest mjeseci beba života. Uostalom, dijete još uvijek nije dovoljno ojačalo imunitet, djetetovo tijelo je i dalje vrlo ranjivo. Posebno akutan je proces pažljive obrade boca u bebama koji su na umjetnoj vrsti hranjenja. Naposljetku, ove tate i ne dobivaju stanice imuniteta koje proizvodi maternalni organizam.

Izbor boce vrlo je važan za svaku karapuz. Također, roditelji moraju voditi brigu o dovoljnom broju kontejnera za piće i jelo. Zapamtite da u životu svakog djeteta, prije ili kasnije dolazi vrijeme kada morate dobiti bocu. Iako neki roditelji s uvođenjem mamca odmah idu na tanjure sa žlicama i šalicama.

Koliko bočica treba novorođenčad u dojenju

Učenje odabira bočica za novorođenčad

Boce su moralno ne samo za umjetne namirnice. Potreba za njima također se može pojaviti kod majki koje se bave djetetom, na primjer, kada trebaju napustiti dan ili tijekom terapije lijekovima koji nisu kompatibilni s dojenjem. Neke majke uzimaju dekantirano mlijeko s njima za duge šetnje, kako bi odmah hranile gladnu gladnu plavu kad se probudi.

Osim toga, čak iu dojenčadi, često postoji potreba za dopunjavanjem vodom, u kojem slučaju je također potrebno imati boce kod kuće.

Artično dojenčeta bočica za bebe je od vitalnog značaja jer je jedino kroz njih da jede nutritivnu formulu koja mu daje sve što mu treba za razvoj. Ako je u sovjetskim vremenima, izbor proizvoda za bebe bio vrlo slab, a sada su police dječjih trgovina i ljekarni pune različitih oblika i veličina proizvoda. Što je važno pri izboru boce za hranjenje novorođenčadi? Što možete uštedjeti prilikom kupnje? Koliko bočica treba novorođenčad za IV i HB?

volumen

Boce za djecu dolaze u različitim prostranstvima. Proizvodi do 150 ml će biti prikladni za novorođenčad jer u prvom tjednu života bebe piju više od 90 ml smjese, a do kraja prvog mjeseca jedu oko 150 ml istodobno.

Ako ne želite potrošiti novac na kupnju bočica, što će biti dovoljno samo za prvi mjesec života djeteta, možete odabrati proizvode volumena od 210-250 ml. Njihova će sposobnost biti dovoljna za hranjenje jedne i pol godine starog djeteta. Za boce možete podići bradavice potrebne za starost - s malom, srednjom i velikom rupom.

oblik

 • standardni valjkasti oblik bočica za novorođenče vrlo je prikladan za pranje i preradu;
 • zakrivljeni oblik je dizajniran tako da smanjuje rizik od upijanja zraka kada se hrani dijete iz boce i tako štiti dijete od kolike;
 • ergonomski modeli imaju suženje prema sredini boce, što im omogućuje da budu bolje postavljeni u odrasloj i maloj ruci bez klizanja.

Također, boce za novorođenčad se razlikuju po veličini vratu. Proizvodi s uskim vratom izrađeni su od stakla ili plastike, oni nisu uvijek prikladni, jer kada se ulije smjesu, neki se prah budi prošlosti. Također postaje problem i briga za takve boce, pranje iznutra može biti samo uz pomoć četke, koje će morati kupiti dodatno. Proizvodi s velikim vratom izrađeni su samo od plastike, oni su vrlo prikladni za punjenje mješavine i skrb, jer ih je lakše čistiti iznutra.

materijal

staklo

Tradicionalne staklene boce su još uvijek popularne kod mama. Vrlo su jednostavne za pranje i vrlo su izdržljive za upotrebu. Nedostaci takvih proizvoda su njihova velika težina u usporedbi sa svjetlom plastikom. Također u procesu sterilizacije, staklene boce za novorođenče mogu prsnuti s oštrim temperaturom ili prekidom, pada na pod.

plastika

Plastične boce imaju prilično laganu težinu, stoga, nakon što su naučili upravljati olovkama, dijete će moći samostalno držati takav proizvod i piti iz nje pod vašim nadzorom. Oni su dobro oprali i podnijeli postupak sterilizacije.

kontra:
 • tijekom vremena, plastični zidovi postaju mutni i mogu čak i bojati čajem ili sokom;
 • plastično tijekom rada može se prekriti mikrokrakom;
 • loša plastičnost tijekom sterilizacije može osloboditi štetne tvari.

Prije nego što odaberete bocu za novorođenče i odnesete ga u blagajnik, pažljivo ih pregledajte. Težina visoke kvalitete plastične boca je najmanje 25 grama. Kada iscijedite proizvod u ruci, ne smije se savijati ili deformirati. Zidovi boce za novorođenče trebaju biti vizualno iste debljine i glatke.

Relativno nedavno, na tržištu dječjih igara pojavili su se proizvodi iz novog polimera "Tritan". Ovaj materijal se koristi u medicinskoj industriji, vrlo je jak, otporan na udarce i nije podložan pucanju. S produljenom ekspozicijom topline za bocu novorođenčeta neće se osloboditi opasnih tvari iz ovog polimera jer je tritan ekološki prihvatljiv i ne sadrži fenole.

bradavice

U pravilu, termin korištenja samih spremnika i bradavica bitno je različit. Boce kupljene u prvom mjesecu života mogu vam biti dovoljne do kraja umjetne hranidbe, ali morate mijenjati bradavice. Da ne bi trpjeli nakon toga, pri odabiru prve bocice potražite proizvode od silikona ili lateksa koji su prikladni za spremnike, procijenite raspon zamjenskih bradavica koje su dostupne u trgovini.

materijal

Bradavice za boce za bebe razlikuju se od materijala iz kojeg su izrađene.

 • latex bradavice su vrlo mekane i elastične, ali istodobno imaju neobičan miris i okus;
 • Silikonski zeci su gušći i izdržljivi od lateksa.

Latex bradavice mogu se činiti bolje novorođenčadi, budući da su mekše, savitljive i osjećaju se slično majčinoj koži.

Veličina baze

Prilikom odabira bradavice potrebno je obratiti pažnju na veličinu baze proizvoda, koju treba staviti izravno na bočicu. Postoje standardizirane veličine koje su prikladne za sve za spremnike s uskim vratom. Ako ste kupili široku bočicu, morat ćete potražiti odgovarajuću mlaznicu.

Veličina rupe

Također je važno pravilno odabrati veličinu rupice u bradavici, u pravilu proizvođači označavaju svoje proizvode i pokazuju približnu dob potencijala potrošača.

 1. Najmanja rupa (0) namijenjena je bebama do 3 mjeseca i namijenjena je hranjenju što bliže dojci. Novorođenče će pokušati bolje isisati smjesu iz boce, potičući refleks sisanja i razvijanje točnog ugriza.
 2. Malo velika otvora (1) omogućuju djetetu da pijete smjesu bez napora kao i prije. Ove bradavice organiziraju spor protok tekućine i oblikovane su za bebe do šest mjeseci. Dojenje bebe mogu piti sok i vodu iz boce s takvim otvorom.
 3. Prosječni protok tekućine raspoređen je pomoću bradavica s srednjom rupom (2). Nakon šest mjeseci, djeca već mogu kontrolirati protok tekućine u usnu šupljinu i pravilno ga progutati.
 4. Bradavice s velikom rupom (3) osiguravaju brz protok i osmišljene su za zasićenje mješavine djece starije od godinu dana.
 5. Bradavice za posude (4) imaju veliki otvor u obliku križa, koji se otvara i omogućava prolazu žitarica na zemlji.

Odabir pogrešne rupe u bocu boce može dovesti do određenih problema. Pretjerano mala rupa može učiniti dijete koje je naviklo na srednje ili brzo tijek ogorčeno. Velika rupa će dovesti do činjenice da dijete koje ne zna kako progutati početi gušiti na previše intenzivan prijem mješavine.

Oblik bradavice

 • ortodontske bradavice su najugodnije smještene u djetetovim ustima, beveling svojim rubom protiv neba;
 • Standardne bradavice obično imaju dugu bradavicu i usku bazu. Za bebe s mješovitim hranom oslobađaju se bradavice s širokom podlogom, nalik na žensku dojku.

Neke bradavice ojačane su iznutra s ukrućem koji ne dopušta da se drže zajedno tijekom sisanja. Tu su i antiholici koji imaju otvore kroz koje zrak ulazi u bočicu. Uz dugotrajno usisavanje, djeci postaju teže za nastavak procesa, a zatim su pustili bradavicu kako bi zrak mogao ući u bočicu. Kada dijete nastavlja hraniti, zrak koji ulazi u bradavicu ulazi u trbuh, a potom u crijeva, uzrokujući mukotrpnu bol. Sustav protiv šuga daju zrak u bočicu kroz posebne otvore, izjednačujući pritisak i olakšavajući proces prehrane djeteta.

preporuke

 • prvi put kupuju boce za novorođenče, odmah kupuju četke da ih peru;
 • pokušajte prati spremnike u vremenu nakon hranjenja od mlijeka i smjese;
 • temeljito isperite boce prilikom pranja, također možete koristiti posebne tekućine za dječja jela koja će se brinuti za njih;
 • isprati sve dijelove boce - sam kontejner, bradavicu i prsten, s posebnom pažnjom na teško dostupna mjesta;
 • nakon pranja, kuhajte sve dijelove boce 10 minuta ili koristite sterilizator za njegu;
 • Preporuča se da se kuhane boce ohlade u vodi, a zatim ih osuši na peglana platna;
 • Sva jela koja koristite za brigu o bebi trebaju se koristiti samo u tu svrhu, četkica će samo očistiti bocu za bebe, također se kuhaju u zasebnom posuđu;
 • Vjeruje se da je za bebe na HB-u bolje kupiti oko 2-3 kontejnera za hranjenje i hranjenje izraženog mlijeka, za umjetnike - oko 4-5 za smjesu i 2-3 za vodu;
 • Ljestvica koju ciljate prilikom izlijevanja vruće vode za smjesu ne smije se izvlačiti, već konveksno, jer se s vremenom brišu boju.

Koliko boca treba novorođenčad?

Veliki izbor bočica može izazvati zbrku među roditeljima. Da biste ga ispravno implementirali, morate se osloniti na vrstu hranjenja: majka hrani majčino mlijeko ili umjetno hranjenje. Razmišljajući o tome koliko boca treba novorođenčad, razmislite o razlikovnim značajkama između njih, izračunajte koliko će biti potrebno u prvih tjedana.

Koliko boca za hranjenje treba novorođenčad?

Odabir kapaciteta, dajte prednost pogodnom za upotrebu. Kupite poznate robne marke, provjerite dostupnost certifikata koji potvrđuje kvalitetu. Jela za dojenčad bi trebala biti izrađena od ekološki prihvatljivih vrsta materijala.

Trebam li bocu za novorođenče? Možda možete to učiniti bez nje? Ako dijete jede smjese od rođenja, svakako je potrebno. Dijete koje hrani majčino mlijeko piti će malo vode i soka iz boce. To znači da ga ne treba odmah nakon rođenja.

Koliko i kakvih bočica treba novorođenčad? Dječak će trebati par spremnika:

 • 1 do 2 do 100 - 120 ml za vodu;
 • 2 do 150 ml po cesti.

Ponekad mame rade bez njih. Završavaju hranjenje, dodaju dojenačku dojku.

Veći broj boca je potrebno za dijete kada je na umjetnoj hrani:

 • 3 do 250 ml za smjese;
 • 2 do 150 ml za neku vodu;
 • 1 do 100 ml za sok.

Koliko boca treba novorođenčad za hranjenje bočica? Najmanje 4 boce su potrebne za novorođenče po danu kada se hrani s hranom. Roditelji trebaju imati vremena sterilizirati posuđe, osušiti ih i pripremiti svježu mješavinu za hranjenje. Kako se mrvice rastu, povećava se broj bočica.

Koliko se bebi formula može pohraniti u bocu? Rok trajanja može biti do 2 sata ako dijete nije pojelo iz ove boce. Skladištenje se provodi u hladnjaku, na sobnoj temperaturi, brzo se pretvara u kiselo.

Kad beba nije završila i nešto je ostalo u posudi, pretočite ga. Nemojte čuvati ostatak smjese u boci. Temeljito isperite i kuhajte po potrebi novo. Neke majke vjeruju da mogu dati bebu smjesu preostale od posljednjeg hranjenja, ako se to dogodilo prije manje od sat vremena. Međutim, to nije slučaj. Ostaci smjese brzo se pogoršavaju, mogu uzrokovati trovanje.

Koliko često trebam mijenjati boce za bebe?

Prije svega, s obzirom na stupanj habanja. Stoga, netko to čini ranije, netko kasnije. Boce za staklo ne zahtijevaju nikakve zamjene. Liječnici preporučuju redovito mijenjanje plastičnih bočica za bebe, barem svakih šest mjeseci. Ako vidite ogrebotine ili udubljenja koja se pojavljuju na njemu, zamijenite ih brže.

Bradavice prije propasti. Potrebno je zamijeniti svaka tri mjeseca. Kada čujete zvukove koji izlaze iz usta dok sisate bebe mlijeko, promijenite bradavicu. Rupa u njoj se povećava, dijete može gušiti i progutati zrak.

Koliko su boce za novorođenčad? Velika je uloga u određivanju vrijednosti cijene naziv proizvođača. Globalni brandovi redovito potvrđuju kvalitetu svojih proizvoda. Danas su se pojavile boce "Aventa". Bradavice se mogu ukloniti, prodavati odvojeno, ako je potrebno, uvijek možete kupiti i zamijeniti puknut ili osvijetljen iz dugog kuhanja.

Plastične boce su mnogo jeftinije od svojih staklenih kolica. Međutim, ovaj materijal postaje mutan, mogu nastati male pukotine, gdje će se akumulirati bakterija. Slijedom toga, morat će se češće mijenjati.

Staklo je praktičnije i služi 3 puta duže. Dakle, razmislite o bocama koje je više isplativo kupiti. Procijenjeni trošak baby boce od 150 do 330 rubalja. Odlučujuću ulogu igra proizvođač i mjesto u ocjeni za proizvodnju dječjih jela. Kvaliteta kapaciteta je gotovo jednaka.

Mnogi mama uspijevaju bez boca kad hrane bebu. Neki trebaju standardni set od tri. Međutim, ako nije sretan s kvalitetom, morat će se promijeniti kao trošenje.

Boca za novorođenče: njezina važnost, pravila izbora i upotrebe

U razdoblju čekanja bebe, buduća se majka priprema za pojavu djeteta, nastoji stvoriti idealne uvjete za njega, okružujući ga brižno i ljubazno. Na popisu obaveznih kupnji za buduće bebe posebno mjesto zauzima boce za novorođenčad, bradavice i mačje. Koliko je potrebno ove dodatke tijekom dojenja i kako se ne bi zbunili mladi majka među velikim brojem proizvođača boca za bebe.

Je li beba potrebna bočica tijekom dojenja

Pitanje potrebe za bocom, prilično utječe na interese mlade majke, njezina praktičnost i spremnost da u određenoj mjeri žrtvuju njezinu slobodu. Dijete dobiva prve mjesece života i hrane i pije samo majčinim mlijekom. Dijete, osobito u prvim tjednima života, mora osjetiti toplinu majke, njezinu njegu. Stoga, za dojenčad nema ništa bolje od majčinog mlijeka i onog osjećaja sigurnosti i emocionalne intimnosti koju daje dojenje.

Naravno, ne može se zanijekati u situacijama kad je laktacija nemoguća ili kontraindicirana zbog medicinskih razloga, a boca za bebe jednostavno je potrebna. Osim toga, život moderne žene je toliko intenzivan da su često dječje boce za mamu potrebne za dojenje majčinog mlijeka ili za privremeni prestanak dojenja.

Također je potrebno napomenuti da je uporaba dude, bradavica i obloge u određenoj mjeri dezorijentirala bebu. To može dovesti do neuspjeha dojke (najčešće je prednost bocu s bradavicom, kao najlakši način za dobivanje hrane). Ovo pravilo je osobito važno primijeniti u prvih 6 tjedana života bebe. Iako su takve metode nešto teže ako dijete želi jesti na javnom mjestu.

Važno je napomenuti da proizvođači modernih bočica za hranjenje djece koriste tehnologije u kojima proces usisavanja boca s bradavicom oponaša usisavanje majčinske dojke.

Kako odabrati bocu za novorođenče

Moderne boce za bebe razlikuju se na mnogo načina. Kako izbjeći pogreške i razumjeti ono što je najbolje za djecu bocu, to vrijedi s obzirom na individualne karakteristike grudnichka: dob, osjetljivost na infantilne kolike, vrsta hranjenja.

Morate znati da su boce za bebe klasificirane prema brojnim atributima:

 • na materijalu iz kojeg je napravljen; Boce za djecu izrađene su od silikona, plastike i stakla. Čašu stakla lakše je čistiti, ali se može oštetiti ako se udari. Osim toga, mlijeko u njoj se zagrijava dulje, ali i duže i ostaje toplo. Staklena bočica ima značajnu težinu - bebu ga je nemoguće držati u olovkama. Plastične boce pogodne su za šetnju. Pri odabiru takvih bočica važno je u svom sastavu izuzeti opasnu komponentu - bisfenol A. Odsutnost ove komponente označena je na oznaci sa sljedećim simbolima - bez BPF ili 0% BPF. Silikonske boce za bebe imaju meke zidove, što im omogućuje da se ne koriste samo za vodu, mlijeko i mješavinu, nego i za hranjenje djeteta s gustom hranom.
 • u obliku; Postoje boce za novorođenčad standardnog oblika, boce s širokim vratom, i figured boce s rupom u sredini. Boce standardnog oblika su manje stabilne, za razliku od boca s širokim vratom. Zahvaljujući rupi u bocu, dijete ju je lakše držati, ali ga je teže čuvati.
 • po volumenu; Raznolikost bočica je prilično velika: 80, 120, 250, 320 ml. Optimalni volumen za novorođenče iznosi 120 ml, ali za 12 mjeseci taj volumen nije dovoljan - bebu će trebati još jedna bočica. Stoga je poželjno odabrati bocu najvećeg volumena.
 • o prisutnosti i prirodi primjene mjerila odjeljenja; Za pripremu smjese pogodno je mjerilo s 30 ml. Bolje je da se podjele i simboli primjenjuju ekstruzijom, a ne bojom.

O nekim inovacijama i modernim značajkama boca za bebe

Mnoge boce za dojenčad imaju antiholika. Ova značajka je neophodna za bebe sklone povećanoj formiranju plina. Posebne tehnologije u ovoj boci sprječavaju ulazak zraka u probavni sustav djeteta.

Jedna od najboljih bočica za hranjenje novorođenčadi su boce koje se samo steriliziraju. Oni su sterilizirani u mikrovalnoj i ne prelaze 1,5 minuta.

Neke od bočica za bebe najnovije generacije imaju poseban pokazatelj temperature tekućine. Kada se boji u odgovarajućoj boji, majka zna da je prehrana djeteta dostigla optimalnu temperaturu za hranjenje.

Neke moderne boce su izrađene od meke cijevi umjesto bradavice. Ova je inovacija prikladna za djecu stariju od godinu dana kao prijelazni element između boce i čaše. Ova slama ne povrijedi bebinu usta. Ponekad ga dijete koristi kao mamac.

Dobro dokazane bebe boce s žlicom umjesto bradavice. Takav proizvod idealan je za početak hranjenja. Mama preše na meku silikonsku površinu boce i potreban dio kaše ili pire ulazi u usta djeteta. Umjesto bradavice, na bočicu se pričvrsti silikonska ili plastična žlica.

Koliko boca treba novorođenčad?

Ako mlada majka ne zna koliko boca treba novorođenčad, tada, kad odgovarate na to pitanje, najprije morate voditi vrsta hranjenja. Ako je beba dojena, ne dobiva dopunu, a majka ne prakticira pumpanje, onda možete to učiniti s jednom bocom. Dijete koje prima mješavinu će zasigurno trebati tri ili čak četiri boce. Povećana količina u drugom slučaju je zbog potrebe za čestom sterilizacijom dječjih jela. Osim toga, umjetna beba treba više tekućine nego beba.

Kako odabrati pacifier

Uz pitanje kako odabrati pravu bocu za hranjenje, pitanje bradavica jednako je važno. Bradavica - sastavni dio bebe boca. To, zajedno s kapom i plastičnom brtvom koja je uključena u paket nakon kupnje. Dječji bijač odabire se prema dobi djeteta i vrsti hrane.

Ovisno o materijalu od kojeg su napravljene bradavice izolirane su lateks i silikonske bradavice. Latex bradavice su mekani proizvodi svijetlo žute boje, mogu zadržati okus gume, brzo izgubiti oblik i mogu se raspasti i držati zajedno. Silikonske bradavice prilično su teške i izdržljive. Jednako važno pri odabiru bradavice je veličina rupa. Ovaj faktor utječe na brzinu unosa hrane. Oni su označeni od 0 (najmanji otvor za vodu i sokove) do 6 (križna rupa za žitarice, juhe, pire krumpir). Svaka bradavica sadrži preporuke o dobi djeteta.

Neki savjeti o odabiru i korištenju boca za bebe

 • Pored poklopca, bradavica i plastičnih jastučića za izradu mješavine, mnogi proizvođači boca za bebe nadopunjuju osnovni komplet s posebnim četkicom radi temeljitog čišćenja u teškim mjestima;
 • Često, nakon dugih i ponovljenih sterilizacija, poklopac za proizvod je rastegnut i ne drži se dobro na bocu. Stoga je bolje odabrati model s vijčanim poklopcem;
 • Često proizvođači dječjih jela nude prikladne proizvode koji vam trebaju ako se dijete odvedete na putovanje. To je termo torbica, putni spremnik za bradavice, posebni dozator mješavine. Mnogo je prikladnije hraniti dijete u automobilu ili vlakom uz pomoć ovih dodataka.
 • Postojanje elektronskog ili električnog sterilizatora olakšat će život mladoj majci;
 • Ako je majka skrbnika zabrinuta za pitanja o tome kako pravilno naviknuti bebu na bočicu. Ili, naprotiv, dijete naviklo na bradavicu odbije dojku. Možda će izlaz iz situacije biti meke silikonske boce i bradavice koje oponašaju žensku dojku.

Koji proizvođač preferira

Mnoge majke ne znaju odabrati bocu novorođenčadi iz takvog ogromnog niza proizvođača, funkcija i koje su boce za novorođenče najbolje. Značajke prikazane u tablici omogućit će vam da usporedite značajke svakog proizvoda i napravite pravi izbor.

Na uvjeravanje proizvođača, dijete s bocom Avents ili dr. Bocom. Brown je manje sklon simptomima kolike. Chico's boce za bebe opremljene su funkcijom reguliranja brzine protoka na rubu bradavice. Proizvodi nisu idealni u smislu ekonomičnosti. Dječja bočica comotomo je izvrsna opcija za bebe koje trebaju osjećaj mekoće dojke majke.

Odabir najboljeg boca za bebe

Postoje situacije kada, iz nekog razloga, žena ne može dojiti dijete.

Morate hraniti novorođenče iz boce.

Suočeni s ovom situacijom, roditelji razmišljaju o tome koju bocu odabrati, jer to je novorođenče.

Što je boca za novorođenče

To je mala bočica (125-330 ml) volumena, izrađena od stakla ili plastike, s bradavicom za hranjenje. Dok dijete ne drži samo bocu, bolje je kupiti čašu. Lakše je kvalitativno sterilizirati - staklo ne prsne i ne deformira se od vrenja. I dok je dijete maleno i nesposobno za pomicanje, neće moći slomiti staklenu bočicu i ozlijediti se.

Za djecu malo stariju, možete odabrati svjetlo plastičnu bocu koja se ne boji udaraca i pada. Budući da je dječje tijelo već dovoljno snažno u ovom dobu, dovoljno je staviti bocu kipuće vode na bočicu, dugotrajna sterilizacija nije potrebna.

Osim odabira boce, morate odabrati pravi pacifier. Oni su lateks ili silikon, različitih veličina, konfiguracija i za dječju hranu različitih konzistencija (brzina protoka ovisi o veličini i broju otvora).

Je li vaša beba potrebna bočica?

Odgovor je nedvosmislen - potreban.

Ako je majka bolesna i uzima lijekove (a niti jedna žena nije osigurana protiv nje), dijete ne može piti mlijeko. Morat će se hraniti umjetnim mješavinama i ne postoji način bez bocu. Također, boca je potrebna kada mama dekantiranje mlijeka za hranjenje bebe za vrijeme svog odsutnosti. Jednostavnim riječima, boca je potrebna u svim slučajevima u kojima majka ne dijete bebu. Čak i ako nema izravne potrebe za bocom, bolje je imati na farmi, tako da mama ima priliku odmora dok pumpa mlijeko. U ovom slučaju, jedan od rodbine će se nositi s hranjenjem djeteta.

Koliko boca treba novorođenčad?

Zašto je preporučljivo imati 2 ili više bočica? Uz mješavine i majčino mlijeko, bebe trebaju piti vodu, posebno u vrućem vremenu. Stoga se za ove namjene preporučuje dodatna bočica.

S punim dojenjem, bebu možete završiti žlicom. Kada se umjetno hrani dijete, broj potrebnih bočica je najmanje 3: dva za smjesu i jedan za tekućinu. Smjesa za artefakte pripremljena je za buduću uporabu, pohranjena u hladnjaku i po potrebi grijana. Noću, novorođenčad se može tražiti da jede 2 i 3 puta.

Naravno, uvijek pripremi smjesu dugo i neugodno - dijete ne može dugo čekati, stoga je broj bočica samo za mješavinu najmanje dva, a neki roditelji dobivaju 3-4 komada za svoj mir.

Kako odabrati najbolju bocu za svoje dijete

Glavno pitanje je staklo ili plastika?

 • Ako govorimo o cijeni, onda plastična boca košta puno manje od stakla. No, s vremenom, plastičnost postaje mutna, na površini boce pojavljuju se male pukotine u kojima se akumuliraju bakterije i treba ih mijenjati. S tim u vezi, staklena boca je praktičnija: staklo tijekom dugotrajnog rada ne gubi svoje izvorne osobine. Život staklene boce je 2-3 puta dulji od plastičnog materijala (osim ako ga dijete ili roditelji slučajno ne slomi).
 • Sigurnost. Plastična bočica je sigurnija za dijete: nije teška - čak i ako novorođenče podiže bocu iznad sebe, a zatim ga kapi, to ne ozlijedi, za razliku od teške staklene boce; ne premlaćuje, odnosno, dijete ne može ozlijediti ulomke. Kao i svaki drugi proizvod za novorođenčad, plastična bočica je napravljena od visokokvalitetnog materijala, pa se vjeruje da štetni plastični plinovi neće naštetiti vašem djetetu. Iako postoje studije koje dokazuju da kada se zagrije, plastična hrana oslobađa bisfenol-toksin, koji se može akumulirati u ljudskom tijelu, nepovoljno utječe na mozak i reproduktivni sustav i uzrokuje rak. S staklenom bocom pitanje štetnosti materijala ne postaje.

Važno je! Do 2010, bisfenol-A je bio dio 95% svih plastičnih boca hranjenja za novorođenčad. Službena šteta ove tvari priznaje se 2010. godine. Mnoge zemlje priprema službene zapise kojima se zabranjuje uporaba plastike s njenim sadržajem za proizvodnju bočica za novorođenčad. Otpuštanje boca za bebe koje sadrže bisfenol zabranjeno je u Kanadi, Francuskoj i Danskoj.

Vrste i vrste boca za bebe: što odabrati?

Neki drugi aspekti prilikom odabira boce za hranjenje novorođenčadi.

 • Oblik boca. Po dizajnu, boce su u obliku ravnog cilindra, mogu se širiti prema dolje, biti konkavni u sredini ili iznad. Postoje boce za amatere - u obliku prstena (prikladno je držati dijete starije, ali apsolutno beskorisno za dojenčad). Glavni kriterij za odabir oblika boce je praktičnost. Može se dodatno opremiti ručkama za držanje ili silikonskim oblogama kako bi se spriječilo klizanje.
 • Volumen. U prvim mjesecima života beba može piti 90 grama mlijeka i 50 grama vode u isto vrijeme. Stoga, po prvi put, dovoljno je kupiti bocu minimalnog volumena - 125 ml. Kasnije, kako dijete raste, kupuju se veće boce (do 330 ml). Mala bočica koju je kupila ranije može se prilagoditi za piće.
 • Oblik i veličina bradavica. Bradavice dolaze u različitim veličinama od # 1 do # 4. Što je veće numeriranje, to je veći bradavica. Oblik bradavice je dvije vrste: anatomska i standardna. Anatomski prilagođen strukturi dječje usne šupljine, napajanje u njemu nije tako intenzivno kao u pravoj standardnoj bradavici. Osim toga, anatomske bradavice za bebe opremljene su ventilom kako bi se omogućio ulaz zraka u bočicu, ili su na strani bradavice rupe koje također dopuštaju prolaz zraka. To sprječava dijete da guta zrak uz hranu i sprečava pojavu kolike u djeteta iz tog razloga. Bradavice su različite u intenzitetu napajanja. Intenzitet je reguliran veličinom i brojem otvora u bradavici.
 • Skala s podjelama. Povučena skala nastoji izblijedjeti. Stoga je bolje kupiti boce s ekstrudiranom volumetrijskom skalom, koja nikada neće nestajati s dugotrajnom upotrebom boce. Osim toga, brojni proizvođači nude boce koje određuju optimalnu temperaturu mješavine hrane. Mehanizam djelovanja je sljedeći: nevidljiva toplinski osjetljiva boja se nanosi na vanjsku površinu boce (na primjer, u obliku riječi "OK") i boja se pojavljuje kada smjesa dosegne temperaturu koja je udobna za hranjenje. Kako temperatura raste, boja boje postaje sve intenzivna.
 • Dodatna oprema za boce. Gotovo sve boce danas se prodaju s kapicama koje pokrivaju bradavicu od vanjskog utjecaja. Može biti uključen četkica za boce i dodatna bradavica. Ako redovito prenosite dijete, trebate kupiti vrećicu za bocu. Zadržat će smjesu na stalnoj temperaturi nekoliko sati.

Za novorođenče, bolje je odabrati boce poznatih proizvođača proizvoda za djecu. Njihovi proizvodi redovito se potvrđuju, tako da ne morate brinuti o kvaliteti i sigurnosti kupljene robe.

Boce za novorođenčad: od koje dobi možete primijeniti

U nedostatku majčino mlijeko iz mame, bočice za hranjenje mogu se koristiti od rođenja. Važno je da novorođenče odabere pravu bradavicu: malu veličinu (broj 1), anatomski oblikovanu, s malom rupom (tako da dijete ne guši). Ako nakon prisilne stanke (uzimanje lijekova za koje je dojenje zabranjeno), majka će ponovno dojiti bebu, rupa u bradavici ne bi trebala biti velika: dijete mora izvlačiti smjesu silom, kao iz dojke. Inače, dijete se može naviknuti na to da mu hrana dobije bez puno truda i odustane od dojke.

Dodavanje bebe može biti boca ili žlica. Ako je dijete umjetno umjetnik, njegovo tijelo treba više vode i preporučljivo je koristiti bocu za zalijevanje. Prikorm u količini za koju vam je potrebna boca, ubrizgana sa šest mjeseci i starije.

Kako koristiti bocu za novorođenče: upute za uporabu

Nakon svakog hranjenja novorođenčadi, potrebno je temeljito oprati i sterilizirati bocu. Za pranje boca morate dobiti zasebnu četku (može se isporučiti s bočicom). Posebna pozornost treba posvetiti teško dostupnim područjima: vratu s navojem i dnom. Može se sterilizirati pomoću posebnog sterilizatora ili pomoću dostupnih alata. Način sterilizacije je u mnogim multivarkama. Ako nema ruku posebnih uređaja, bočicu se može kuhati 10 do 15 minuta u običnom tavi, kao što su činile naše majke i bake. Nakon sterilizacije, bočica se mora okrenuti naopako i osušiti na čistom ručniku.

Ako se na bocu nalaze pukotine ili čips, plastična bočica je zatamnjena i treba ih zamijeniti što je prije moguće.

Proizvođači dječjih bočica

 • PhilipsAvent je engleska tvrtka specijalizirana za proizvodnju proizvoda za djecu već 30 godina. Sve boce su opremljene anti-kolikom sustavom. Boce i bradavice izrađeni su od plastike koja ne sadrži bisfenol-A, kako je naznačeno odgovarajućim oznakama na ambalaži. Svi proizvodi su certificirani.
 • Nuk je njemački proizvođač, poznat u 100 zemalja svijeta. Više od 60 godina uspjeha na globalnom tržištu. Sve boce također su opremljene anticolor sustavom. Većina bočica je izrađena od plastike, iako postoji niz serija stakla. Ne sadrži bisfenol-A.
 • Dr. Brown je američka tvrtka koja se pozicionira kao proizvođač inovativnih proizvoda za prehranu baš novorođenčadi. Jedna od rijetkih proizvođača boce posebnog dizajna za prehranu preranih beba. Kao i kod prethodnih proizvođača, sve boce su opremljene sustavom ventilacije, ne sadržavaju bisfenol-A. Kompletno s bocom dolazi četka za pranje.
 • ChiccoNature - Talijanski proizvođač. Proizvodi cijeli niz proizvoda za djecu od 0 do 5 godina, u rasponu od bradavica, kozmetike i završava s kolicima i sjedalima automobila. Boce su izrađene od stakla i plastike bez sadržaja bisfenola-A. U opcijama za novorođenčad koriste se samo mekani latex tkiva.
 • Sanpol - boce izrađene u Poljskoj. Staklo i plastika bez bisfenola-A. Zanimljiv proizvod ovog proizvođača je multifunkcionalna silikonska boca s žlicom: bradavica je uključena u komplet za novorođenčad i meka žlica za bebe od 4 mjeseca. Pritiskom na bočicu dolazi dio mješavine, pire krumpir ili kašu - idealno za prvo hranjenje i poučavanje djeteta u žlicu.
 • Mir Detstva je ruska tvrtka. Boca i bradavica za hranjenje pod markom Kurnosiki. Svi proizvodi su certificirani i ispunjavaju međunarodne standarde, ne sadrže zloglasni bisfenol-A. Vrlo atraktivan u smislu kombinacije cijene i kvalitete.

Bočica za bebe: recenzije roditelja

 • Karina Smolova, Yaroslavl: Imamo čašu bočicu ChiccoWellBeing. Dugo smo prošli pokraj njega i lizali ga jer smo koristili plastičnu bocu. Nekako je šteta za novac. A onda je moj muž samo uzeo i kupio ovu bocu. Nebo i zemlja! Prvo, udobna bradavica - sin se nije mogao odvojiti od boce. Drugo, crtež se ne briše. Treće, za razliku od plastične boce, staklo ne apsorbira miris smjese i dobro se ispire. Vrlo sretan - i ja, i dijete.
 • Marina Selezneva, Vitebsk: Nedavno sam kupila plastičnu bocu "Kurnosiki" u djetinjstvu. Namijenjen je djeci od 6 mjeseci, moja kćer je već 8. Još nisam otkrila nedostatke. Ne smrdi se s plastičnim, silikonskim ručkama za držanje lako se uklanjaju (ako je potrebno, također možete staviti drugu bocu), svjetlo, bez nepotrebnih "zvona i zvizdaljki", ekstrudirani volumen ljestvice. Iz crteža (lisica s kolobokom - bočica iz serije "Moje prve bajke"), moja kćer samo misli da može sjesti na licu mjesta pola sata i pogledati svijetlo crtež. Stoga se preporučujem kao dodatna bočica za vodu.
 • Daria Kuchinsky, Moskva: Došlo je do problema s nedostatkom mlijeka i dijete je trebalo biti hranjeno. Boca za prvo dijete izabrana je prema principu "najskuplji je najbolji". Kupio PhilipsAventStandart. I... njegov sin nije ga uzeo u usta. Ono što mi jednostavno ne mijenjamo vaš um? Možda bradavica smrdi silikonom, možda će glad potrajati i sin će uzeti bocu - nije bilo. Dječak je plakao, sisao prste, ali je odbio bocu. Morala sam opet otići u ljekarnu i kupiti najjednostavniju bocu s lateksom. Kao rezultat toga, dobro hranio, zadovoljno dijete. I iako su recenzije o Aventu izvrsne, pustila nas je. Uzalud samo novac koji je bio vrlo plaćen.
 • Anna Lesko, Pskov: Zbog pogodnosti djeteta je kupila CanpolBabies s rupom. Kvaliteta je zadovoljna. Boca je lagana, prikladna je za dijete da ga uzme (ponekad poslijepodne nalikuje torbici), podnosi dobro kuhanje, nije pukla nigdje u pola godine, nije rasla. Jedan, ali. Vrlo je teško oprati, ako je kaša osušila malo: ne možete ništa dobiti. Morali smo se natapati u vrućoj vodi. Pa ipak, prilikom kupnje, boksa s intenzivnom količinom tekućine bila je uključena u komplet, koji nam tada nije odgovaralo - dijete je bilo 4 mjeseca. Problem je riješen kupnjom zamjenske bradavice s potrebnim parametrima, korist od prodaje u svakoj ljekarni. Preporučujem mama kao vrlo prikladnu bebu bocu.
 • Maria Lesko, Chekhov: Dr. boca BrownsNaturalFlow nam je preporučio pedijatar s protuventilacijskim sustavom ventilacije, budući da je naša kći stalno mučila kolik nakon hranjenja. Strogo je u skladu s uputama proizvođača i boce vrlo zadovoljan. Da ne kažem da sam se u potpunosti riješio kolike, ali maleni ju je slabio kad je hranio, i naravno, bilo je pozitivno pomak u tom pogledu. Boca je stakla, dobro oprati, sterilizirana. Koristi se gotovo godinu dana, a izgleda kao novi. Komplet sadrži posebnu četku za ispiranje ventilacijskog sustava. Nema problema, vrlo smo zadovoljni.
 • Ekaterina Usacheva, Chelyabinsk regija: Imam samo pozitivne povratne informacije o bocu proizvođača "Mir detstva". Prije toga kupili su nekoliko skupih i duboko razočarani. Zatim su odlučili kupiti bocu jeftinije i odgovara veličini i obliku. Dizajn je vrlo slatka, cijena je pristupačna i moja kćer voli zadržati sebe.

Kako odabrati bocu za novorođenčad?

Prije svega, bebe trebaju boce, koje iz raznih razloga ne mogu dobiti u pravoj količini iu pravom trenutku majčino mlijeko. Oni također pomažu u slučaju da je majka skrbnika prisiljena napustiti dugo vremena. Počevši od 6 mjeseci, boce za bebe dobivaju dodatke iz boce.

KAKO POTREBU MJERI?

U bocu za hranjenje, ne možete uliti samo vodu ili mliječnu formulu, već i sok, kašu ili juhu od mljevenja. S tim u vezi, roditelji imaju logičko pitanje: koliko boca trebate imati na ruci i koje one?

Nema univerzalnog odgovora, jer sve ovisi o vrsti hranjenja djeteta, načinu i uvjetima ishrane, kao io dobi djeteta.

Iskusne majke i stručnjaci vjeruju da:

 • s redovitim dojenjem na zahtjev, možda vam je potrebna samo jedna mala bočica (100-150 ml) za vodu;
 • s redovitim dojenjem u režimu treba staviti jednu malu i jednu veliku (250-330 ml) bočicu - za vodu i izraženo mlijeko;
 • kada se pomiješaju i posebno umjetno hranjenje, potrebno je najmanje 4-6 boca (za mlijeko / mješavine i vodu).

Na primjer, noću se od djeteta može zatražiti da jede nekoliko puta. Kako ne bi prisilili da mrvica dugo čeka (dok pripremate novi dio smjese), bolje je pripremiti hranu za budućnost i po potrebi brzo zagrijati.

ŠTO JE VOLUMENJE BOLESTI ZA NOVE BOLJE?

Važan čimbenik na kojem ovisi izbor bočice za bebe je njegov volumen. Proizvođači nude jela različitih veličina i oblika, vodeći računa o dobi djeteta i njegovom "izborniku". Budući da u prvim mjesecima života beba može piti do 90 ml mlijeka odjednom, dovoljno je da mu bude boca od 100-200 ml. Starije dijete zahtijeva više posuđa - do 330 ml.

Radi lakšeg korištenja, na površinu boce primjenjuje se stupnjevita ljestvica, omogućujući vam da ulijte optimalnu količinu mlijeka, kao i da biste osigurali točne omjere razrjeđivanja mliječnih formula. Ljestvica se može izvlačiti, konveksno ili ekstrudirati (poželjna je druga i treća opcija, jer iscrtani biljezi zagušuju i blijede se s vremenom).

MATERIJALI

Prije su korištene samo staklene boce za hranjenje novorođenčadi. Sada također koristite posuđe od plastike i silikona. Svaka opcija ima svoje prednosti i nedostatke, koje treba razmotriti prije kupnje: