Koliko djece treba jesti za 4 mjeseca

Liječenje

Razvoj djeteta u 4 mjeseca: što treba učiniti dijete. Koje nove sposobnosti i sposobnosti imaju bebe? Stopa rasta i dobitak na težini. Posebno prehrana i spavanje. Fiziologija djeteta 4 mjeseca.

Većina djece prošla je kroz stupanj "kolike", postao je mirniji i počeo aktivnije istraživati ​​svijet oko sebe.

Što bi trebalo učiniti dijete u roku od 4 mjeseca:

 • pouzdano drži glavu koja leži na trbuhu;
 • uči voljene osobe, osmjehuje ih;
 • dopire do igračke, zgrabi ga i čvrsto drži rukom;
 • vokabular postaje bogatiji - brbljanje se pretvara u djetinjasti govor;
 • namjerno stavlja prste i prste u usta;
 • u potpunosti se smije;
 • kada pokušavate staviti stojeće guranje noge s poda.

Neke bebe uče složenije sposobnosti i sposobnosti:

 • provodi skreće "od trbuha do leđa", "od leđa do trbuha";
 • podići noge ispod sebe - pokušajte puzati;
 • znati svoje ime;
 • sjede s potporom, okrećući glavu;
 • prepoznajte sebe u zrcalu.

Važno je zapamtiti: svako dijete ima individualni razvoj koji bi trebala biti jedna beba u ovom trenutku, a drugi može kasnije svladati!

Hrana: što i koliko beba treba biti za 4 mjeseca

Djeca na HB-u i dalje jedu samo majčino mlijeko (prema mišljenju modernih pedijatara, prehrana se uvodi nakon 6 mjeseci). Ako beba slobodno hrani, određuje broj samih hranjenja.

Majke beba na umjetnom hranjenju imaju pitanja: kolika bi mješavina beba trebala jesti u dobi od 4 mjeseca? Trebate li dodatnu hranu? Ukupna količina mješavine koju dijete treba dnevno iznosi 1/7 težine bebe (ali ne više od 1 litre). Približna shema je sljedeća: 6 ili 7 puta dnevno, 150-160 ml po hranjenju. Za djecu - umjetnici s ovim dobom, dopušteni su dodatni pripravci soka (razrijeđeni s kuhanom vodom, omjer 1: 1) - od 2-3 kapi do 20-30 g dnevno.

4 mjeseca staro dijete: stolica, pops

Ako je beba na HB-u, može se sramiti onoliko puta koliko se odnosi na prsa. Međutim, 1-2 puta dnevno također je prihvatljiva stopa. Ove djeca pišu 10-15 puta dnevno. Ako je dnevni broj pretplata djeteta za HB manji od 10, onda se može postaviti pitanje ima li djeteta dovoljno mlijeka. Zatim je potrebno analizirati opće stanje djeteta (kapricioznost, pogoršanje sna) i, što je najvažnije, dobitak na težini - ako je ispod normalne razine, onda je najvjerojatnije da vaša beba ne jede dovoljno.

No, odgovor na pitanje koliko je 4-mjesečno dijete koje je na umjetnom hranjenju trebalo biti je dvosmisleno. Norma za dijete može se smatrati 2-4 puta dnevno i 2-4 puta tjedno. Glavni znak u ovom slučaju je opće stanje bebe. Djeca pišu na bocno hranjenje manje često: 8-10 pops dnevno - prosječna stopa.

Koliko bi beba trebala težiti 4 mjeseca

Važno je napomenuti da će se sada mjesečni porast tjelesne mase smanjiti: ako u prvih mjeseci života beba može dobiti od 500 do 1200 grama, onda se sada prosječna stopa može smatrati i 300 g i 400 g. Međutim, s obzirom na to da dijete ima još ne postoji velika motorna aktivnost, ali i dalje puno jede, a tada ovaj put beba može dobiti 400 do 800 grama mjesečno i porasti za 2-2,5 cm. Kao rezultat, ukupna težina zdravog 4-mjesečnog djeteta će se mijenjati unutar 6200-6800 grama, rast je od 62 do 65 cm.

4 mjeseca beba: koliko treba spavati i biti budni

Zdrav i zdrav san je još uvijek vrlo važan za formiranje živčanog sustava djeteta. Ukupna dnevna stopa spavanja djeteta za 4 mjeseca iznosi 15-17 sati. Od tih, 10-12 sati na noćni san, a preostalih 4-5 sati se distribuiraju tijekom dana.

Dijete na 4 mjeseca može dugo ostati budno (1,5-2 sata) i spavati (do 6 sati noću). Optimalni ritam može se smatrati mjestom gdje se dijete osvježi ne više od 1,5-2 sata i spava 1,5-2 sata 3 puta dnevno. Noćno hranjenje je još uvijek prisutno u životu vaše bebe, jer obično samo šest mjeseci dijete uči spavati cijelu noć.

Glavna stvar koju dijete treba učiniti sada je da vas molimo svaki dan!

Pedijatri preporučuju koliko dijete treba jesti 4 mjeseca od rođenja

U pravilnom razvoju novorođenčeta, najvažnija uloga u prvim mjesecima života jest njezina prehrana. Sve majke su prosvijetljene da postoje normi za povećanje težine po mjesecima. Snažno odstupanje od ovih izračunatih normi u jednom ili drugom smjeru nije jednako korisno i negativno utječe na funkcioniranje organa.

Količina hrane za dijete u 4 mjeseca

Nakon rođenja, beba je želudac još uvijek vrlo mala i nije u potpunosti oblikovana, pa stoga, kako bi se dovoljno dotjerala, malena ima ponekad 20 ml. mama mlijeka ili mliječne formule. Ali u ovom trenutku dijete može jesti više od deset puta dnevno. Postoje različite formule pomoću kojih možete izračunati normalnu količinu hrane za dijete tijekom prvih tjedana života, ovisno o njegovoj težini. Ovaj pokazatelj je u prosjeku jednak 350-400 ml., Potrebno je podijeliti primljenu količinu u broj hranjenja.

Razvojem tijela djeteta i povećanjem volumena trbuha smanjuje se broj hranjenja, a količina hrane koja se konzumira dnevno treba povećati. Četiri mjeseca beba bi trebala jesti oko 1/6 ili 1/7 svoje tjelesne težine. To jest, ako teži oko 6 kilograma, trebat će litru mješavine. No najčešće djeca troše 800-900 grama. Ova količina mlijeka mora biti podijeljena za 5-6 puta, a obično djeca u ovoj dobi lako mogu izdržati duge stanke tijekom hranjenja noću.

Shvatite koliko dijete jede, najlakši način, ako je potpuno na umjetnoj hrani. Koliko dijete jede majčino mlijeko jede na vrijeme može se točno utvrditi kontroliranjem vaganja prije i nakon davanja dojke. No, postoje i drugi pokazatelji koji mogu ukazivati ​​na to da je dijete dovoljno hranjeno, uključujući:

Važni savjeti našeg uredništva.

Ako želite poboljšati stanje kose, obratite pozornost na šampone koje koristite. Zastrašujući lik - u 97% šampona su tvari koje otrovaju tijelo. Opasne komponente označene su natrijevim lauril sulfatom, natrij lauret sulfatom, kokosulfatom. Ove kemikalije uništavaju strukturu kovrča, kosa postaje krhka, gubi elastičnost i snagu, boja blijedi. Ali najgore je što se ta stvar upija u jetru, srce, pluća, akumulira u organima i može uzrokovati rak. Savjetujemo vam da odustane od korištenja sredstava u kojima se te tvari nalaze. Obratite pozornost na ne-sulfatne šampone tvrtke Mulsan Cosmetic. Ovo je proizvođač prirodne kozmetike. Svi proizvodi proizvedeni su pod strogim sustavima kontrole kvalitete i certificiranja. Preporučujemo da posjetite službenu mrežnu trgovinu mulsan.ru. Ako sumnjate u prirodnost vašeg kozmetičkog proizvoda, provjerite datum isteka, ne smije trajati više od jedne godine skladištenja.

 • Dijete u četiri mjeseca daje oko 130-140 mililitara mješavine odjednom. Ako ima dovoljno ove količine hrane, tada je u boci još oko 10 ml;
 • Kada dojenje o sitosti djeteta kaže preostalo mlijeko u dojci;
 • Djetinjasto dijete na 4 mjeseca tri ili četiri sata u buđenju može potresati, igrati i mirno leći bez ikakve tjeskobe;
 • Dovoljna količina hrane je naznačena redovitim pražnjenjem crijeva i normalnom količinom mokrenja.

Glavni pokazatelj dobro organiziranog hranjenja djece u četiri mjeseca jest njihova aktivnost, pojava odgovarajućih vještina i, naravno, dobno povećanje dobi za dob.

Pojedinosti prehrane djeteta u četiri mjeseca

Mnogi roditelji vjeruju da već četrnaest godina dijete već treba dodatno hraniti. Mišljenja pedijatara o ovoj temi mogu se čuti drugačije. No, većina od njih je sklona vjerovati da u ovom dobu sve prehrambene potrebe djeteta može biti zadovoljan čak i na štetu formule i majčino mlijeko. Lure je savjetovao da ga uvedu malo kasnije. Djeca koja se bave dojiljama približavaju se 6 mjeseci, umjetni su bliži petorici.

Postoje mlade majke koje sve dojče rukama, ali imaju male mliječne žlijezde, a razmišljaju o kupnji dojke. U ovom ćete članku naučiti koja bolja crpna dojka treba i kako ga koristiti. Iako liječnici ne savjetuju da mlijeko neprestano izražava cijelo vrijeme, jer intenzivna stimulacija mliječnih žlijezda može izazvati pojavu mastitisa.

Preporučuje se diverzificiranje prehrane četveromjesečne bebe kada ima nekih problema s probavom ili je teško odabrati prikladnu smjesu. Pedijatar bi trebao reći mami o pravilima za komplementarno hranjenje u ovom slučaju. U četiri mjeseca, dijete se može početi postupno privikavati na pire i sokove voća i povrća. Najbolje je početi davanje sebe kuhanom zelenom jabučnom kaši. Izrađeno je nekoliko pravila, nakon čega će majka pomoći dječjem probavnom sustavu da se brzo prilagodi proizvodu na koji se nije navikao:

 • Prvi dan, mamac u obliku ribane jabuke se daje u iznosu od četvrtine žličice. Sutradan, malo više i tako postupno povećati volumen, donoseći oko 5 žlica voćnog kaše dnevno do kraja mjeseca;
 • Davanje novog proizvoda, svakako pratite reakciju tijela djeteta. Upozorenje bi trebalo osipati. Pire od voća također mijenja prirodu stolice, ali to nije tako loše, posebno za one djece koja često ne mogu prazna crijeva;
 • Prikorm u početku najbolje je odreći glavnu hranu. Budući da nakon uobičajene hrane dijete može odbiti novu vrstu hrane;
 • Do kraja četvrtog mjeseca, možete postupno dati sok od mrkve, repa, malu količinu žumance i svježeg sira. Ali ne možete dati dva nova proizvoda u jednom danu. Interval između uvođenja nove vrste hrane mora biti najmanje dva dana;
 • Između hranjenja beba treba malo vode, nemojte zaboraviti na to.

Četiri mjeseca beba više nije mrvica koju ste donijeli iz bolnice. Dijete prepoznaje svoje voljene, dobro se nasmiješi, preokreće. Objediniti sve svoje sposobnosti i shvatiti novo pomaže mu punu i pravilnu prehranu.

Video o prehrani četveromjesečnog djeteta

Video o prehrani djeteta od 4 do 12 mjeseci, receptima, posljedicama nepravilnog hranjenja.


Videozapisi o uvođenju hrane za bebe.

Koliko dijete treba jesti za 4 mjeseca

Prehrana djeteta svakog doba ima svoje pokazatelje. Prosječna prehrambena stopa ne ovisi o stopama pri rođenju i načinu prehrane djeteta. Koliko dijete treba jesti za 4 mjeseca lako je saznati.
Prema stručnjacima za istraživanje postoje sljedeće metode proračuna potrebna količina mlijeka ili mješavine.
Šararin je izračunao da dijete od 4 mjeseca života treba dobiti najmanje 800 ml mlijeka, do pola godine, svaki sljedeći mjesec, 50 ml mlijeka se dodaje tom iznosu.
Metoda Geibenera i Cherna temelji se na činjenici da je dnevna količina mlijeka određena težinom djeteta. Od dva do četiri mjeseca, prava količina mlijeka je jedna šestina težine djeteta.
Teorija MS Maslov temelji se na omjeru količine mlijeka i kalorija. Tako je u kilogramu kilograma prisutno u litru mlijeka. Dijete do 4 mjeseca treba 125 kilocalorija po 1 kg težine.
Reich sustav uzima u obzir odnos visine i težine djeteta s količinom mlijeka. Da biste to učinili, težina djeteta dijeli se visinom, a rezultat se pomnoži s 7.
Koliko mlijeka djetetu jede 4 mjeseca dojenja teško je izračunati. Vjeruje se da su bebe koje se hrane majčinim mlijekom sposobne kontrolirati potrebnu količinu. Djeca koja jedu prilagođenu smjesu trebaju jesti 800 ml dnevno. Jedan dio je oko 130 ml smjese. Koliko puta hraniti i koliko često četveromjesečno dijete jede tijekom dana lako je izračunati. Šest - sedam jela - najbolja opcija u ovoj dobi. Raspored hranjenja djeteta u trajanju od 4 mjeseca sugerira da interval između hranjenja treba biti oko 4 sata. Dijete koje ima dovoljno mlijeka je veselo, aktivno i društveno. On nije nestašan u intervalima između hranjenja, ne traži jesti prije određenog vremena. Ako postoji sumnja da je beba puna, trebate držati "test za mokre pelene". Da biste to učinili, morate izračunati upotrijebljenu pelenicu tijekom dana. Broj pelene dosiže dvanaest, što znači da mrvica nije gladna.

U slučaju nedostatka mlijeka, uvođenje komplementarne hrane stabilizira situaciju. Tablica koja hrani dijete u četvrtom mjesecu života pomoći će usmjeriti vrijeme i količinu hrane. Broj novih proizvoda označen je nakon adaptacije, tj. kada im se dijete koristi. Prva dva tjedna, novi proizvodi se uvode postupno, u iznosu od nekoliko žličica.

Dijete 4 mjeseca

Dijete u trajanju od 4 mjeseca mora se nositi s kolikom, a ako ne, želimo roditeljima malo više strpljenja. Zbogom kolika će dati novi krug u razvoju četveromjesečne bebe i dat će mamu novu snagu. Dječak i djevojčica trebali bi postići u rasponu od 5 do 8 kg, i narasti do 58-68 cm (detaljna tablica iz WHO-a u nastavku).

Što bi trebalo biti u mogućnosti da dijete u roku od 4 mjeseca

 • Držite glavu i prsa na vašem trbuhu;
 • Proširene ručke na svijetle stvari, smještene pred njegovim očima;
 • Stisnite predmete koji su pali u njegov dlan (nastojanja);
 • Roll na trbuhu i leđima (pokušaji);
 • Podignuti guzicu na trbuh i gurnuti nogama;
 • Vidjeti na udaljenosti od 3-3,5 metara;
 • Razlikovati zvukove;
 • Pokušajte napraviti zvukove (u raspoloženju);
 • Prepoznajete voljene osobe;
 • Povucite sve u ustima radi suđenja.

Za četiri mjeseca, svako dijete će moći samostalno svladati nove vještine, pa je apsolutno nemoguće usporediti bebu s nekim drugim u određenoj dobi. Glavna stvar je biti u mogućnosti:

 • dobro jesti i povećati težinu;
 • spavati dan i noć;
 • osmjeh;
 • pokušajte pomaknuti ruke i noge;
 • pokazuju različite emocije.

Uzrok zabrinutosti

 • plač i žudnja djeteta će se okrenuti od trbuha do leđa;
 • ponovljeno ponavljajuće kretnje tijela bebe u jednom smjeru;
 • očigledna neusklađenost nabora na desnoj i lijevoj nozi djeteta;

Kako procijeniti fizički razvoj zglobova kuka

 • Stavite dijete na leđa;
 • Podignite dječja stopala koljenima;
 • Polako, osjećajući svaki pokret, rasprostranjen;

Razlog za sljedeću žalbu pedijatru neće biti ujednačeni (ne sinkroni) pomicanje sa strane.

Psihološki razvoj djeteta u 4 mjeseca

Dijete treba još više emocije majke, za razliku od prethodnih tri mjeseca. Dijete prepoznaje majčinske osjećaje i pokazuje ih na svoj način. Od četiri do šest mjeseci, dijete razvija povjerenje u majku. Dijete u ovoj dobi doslovno čita od majčine lice ono što je dobro i što je loše. Nadamo se da ste se već nosili s depresijom nakon poroda i zajedno s tot će naučiti svijet oko sebe s najživljim dojmovima.

Koliko bi beba trebala težiti 4 mjeseca


Prosječna težina bebe udvostručit će se od rođenja. Potrebno je brinuti o lošem porastu ili prekomjernoj težini samo sudeći prema ekstremnim podacima navedenim u WHO tablici označenom crvenom bojom.

Roditelji trebaju znati da 10 do 20% apsolutno zdrave razvijene djece ne ulaze u normu.

Tablica tjelesnih težina za djevojčice od 4 mjeseca (kg)

Tablica težinskih normi za 4 mjeseca dječaka (kg)

Rast djeteta u 4 mjeseca prema tablici normi SZO

Kao i težina, stopa rasta četveromjesečne bebe smatra se sve osim ekstremnih pokazatelja razvoja. Čak i uzimanje bebe na "nisku" visinu nije razlog za paniku, već je samo prigoda za savjet s pedijatrom.

Stol za rast 4-mjesečna djevojčica (cm)

Tablica rasta 4-mjesečni dječak (cm)

motilitet


U 4 mjeseca dijete postaje razvijenije i spretnije. Ruke bebe sada rade istodobno da bi pomogle igrama ili trzavale zvuk. Zapravo, ove će ruke zgrabiti sve što mogu dobiti, uključujući punjene životinje, kosu ili bilo kakve šarene i svijetle stvari koje su bliske. Vjerojatno želite sakriti sve naušnice i privjeske kako bi izbjegli katastrofalne rezultate.

Sve što dijete može podići u roku od 4 mjeseca može biti u ustima - uzorak okusa jedna je od vrsta znanja o svijetu.

Koliko beba treba spavati za 4 mjeseca

 • 14-16 sati dnevno;
 • 6 poslije podne;
 • 8-10 sati noću.

Sve brojke su približne, jer dijete nije stroj, on neće raditi prema biorhythmima koje je odredio netko. Dijete će biti probudilo oko 8-10 sati.

Što se može dati djetetu u 4 mjeseca

Dojene bebe mogu početi davati voćne sokove, ali zašto? GW je dovoljan do 6 mjeseci, a također i umjetno. Ako postoji potreba za hranjenjem bebe, za vas je članak početak uvođenja komplementarne hrane.

Ne preporučuje se hraniti četveromjesečno dijete s voćnim sokovima, jer mogu izazvati alergije. Roditelji bi se trebali pitati: "Hoće li moja beba jesti pšenicu od povrća nakon više ukusnih sokova?".

Razvojna vizija

U 4 mjeseca dijete je razvilo viziju otprilike 20/40. Djeca u ovoj dobi imaju više suptilnih kontrasta, na primjer, crveni gumb na crvenoj bluzi. Beba može liječiti cijelu sobu, unatoč činjenici da je još više voljeti proučavati lica.

Oči četveromjesečne bebe trebaju se glatko kretati i slijediti predmete koji se kreću u sobi. Ako djetetove oči zlostavljaju ili postoje razlike u razvoju vida, svakako se obratite svom pedijatru.

Za četiri mjeseca, boja očiju djeteta može se promijeniti. Oči svjetlosnih nijansi mogu se promijeniti u bebi nekoliko puta prije nego što su konačno mijenjale hlad u šest mjeseci.

Približni dnevni režim

Svaka četveromjesečna beba imat će vlastiti dnevni režim. Dijete jede, spava, ostaje budno, igra u određeno vrijeme i važno je pokušati ne prekidati njegov ritam života. Nakon što se ujutro probudite, trebate hraniti bebu i napraviti higijenske postupke. Tijekom dana, ispunite razdoblja budnosti s odgojnim igrama i neka beba spava barem 6 sati.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 4 mjeseca

170 ili 200 grama (ml) majčinog mlijeka ili malo manje smjese. U nekim obiteljima iz ovog doba početi hraniti bebu s povrćem purees i sokovi.

Zašto se dijete ne zauzima za 4 mjeseca?

Srednje statički, dijete bi već trebalo naučiti kako se valjati s leđa u trbuh, ali sve je tako individualno. A ako je vaša beba koja ne zna kako se još prevrće, ne brinite, uskoro će uspjeti - to je normalno. Dobro hranjene bebe bebe nisu u žurbi da iznenaduju mamu s raznim potresima, i više se kreće i sa manje težine može učiniti taj trik.

Što bi dijete trebalo:

Recenzije

Gotovo se sve poklopilo! Samo težina i visina nešto ispod prosjeka. I tako se već okreće, osmjehne, proučava prostor. Glasno može gagati. Proučava izraze lica i reagira na osmijeh ili tugu. Počeo je ispitivati ​​njegove olovke.

Ovaj bi trebao jesti 170 200 ml ili kako?

Koliko smjesa treba pojesti 4 mjeseca staru bebu.

komentari

Mi smo 4 mjeseca, jedemo 120 ml, vrlo rijetko 150 ml. Pa, u težini smo dodati normalno, za mjesec 750 grama. Sada visina 65, težina 7600.

Anh, i kakvu smjesu jedete. I koliko pauze.

Mi "Frisopep" jesti, alergični smo na krave.

Naš pedijatar poučavao je 1 mjesec 110 ml, 2 mjeseca 120 ml, 4 mjeseca 140 ml. nas 1 g 2 mjeseca još uvijek jesti 150 ml više ne krene. ovdje pojedinačno, možda ćete imati 180 ml i izdržati 3-4 sata.

Izgledaš bolje, ne po godinama, već po težini djeteta. Neki su veliki, trebaju jesti više. Sada imamo još 3 mjeseca i već 180 ml

I kako izračunati prema težini. Poduči me

I ovdje pišemo na staklenku smjese, koliko je mješavina, koliko je težine. Pišu, 5-6 kg, 2-4 mjeseca - 150 ml smjese (5 žlica); > 6 kg ili> 4 mjeseca jesti 180 ml smjese (6 žlica). Zato sam plakao na dob i gledao ravno na težinu. Negdje smo vagati 7500, jedemo 180 ml.

Djetetu. Ako želi jesti 180 ml, neka jede. Najvjerojatnije će se nakon toga promijeniti na 4 sata. broj hranjenja će se smanjiti.

Koliko majčino mlijeko treba jesti dijete?

Dok su u rodilištu, liječnici i liječnici koji daju savjete o pravilnoj hranjenju i brigu o novorođenčadi su stalni pomoćnici mlade majke. Izašavši izvan majčinske bolnice, čak i iskusne žene suočene su s problemima pravilne distribucije majčinog mlijeka tijekom dojenja, tako da dijete ne pada zbog nedostatka ili prekomjernog uzimanja hrane.

Medicinski stručnjaci napravili su izračun i izvodili optimalnu količinu hrane koju je dijete dojilo po mjesecima, kao i potreban broj dojenja. Jedan od glavnih pokazatelja ispravnog hranjenja su pokazatelji dobitka na težini. Ti se pokazatelji obavještavaju tijekom zakazanih medicinskih pregleda ili pokroviteljstva.

Volumen hranjenja do 1 mjesec

Nakon što se dijete rodilo, medicinska sestra ili babica trebaju ga prenijeti na majčinu dojku za prvu aplikaciju. Majčino mlijeko u ovom razdoblju je odsutno, međutim, proizvedeni kolostrum daje tijelo novorođenčadi s esencijalnim hranjivim tvarima.

Drugog dana nakon rođenja, dijete počinje davati znakove gladi svake 3 sata. Svaka vezanost na prsa prema količini hrane koju jede je od 10 do 20 ml. Tijekom dana, mrvica može pojesti do 100 ml.

Trećeg dana nakon rođenja, proizvodnja majčinog mlijeka se značajno povećava kod žena s dojiljama. Do tog trenutka dijete u potpunosti upravlja tehnikom sisanja grudi, a količina hrane koja se jede povećava. U prosjeku, dijete može jesti od 120 do 180 ml dnevno ili oko 30 ml odjednom.

Do kraja prvog tjedna nakon rođenja, dijete može jesti 50 do 70 ml po privitku na prsa. Dnevni volumen u ovom slučaju iznosi do 400 ml. Dijete od 2 tjedna dnevno troši do 500 ml mlijeka.

Kada beba ima mjesec dana, normalna stopa je učestalost pričvršćivanja od 6 do 8 na dan, a količina majčinog mlijeka konzumirana je 90-100 po privitku na grudi.

Naravno, ove su statistike generalizirane, a indikatori mogu biti individualizirani za svako novorođeno dijete.

Količina snage za 1-2 mjeseca

Pri rođenju s normalnom tjelesnom težinom, beba s punim radnim vremenom mora dnevno unijeti oko 700 ml dojke, odnosno oko 120 ml majčinog mlijeka po primjeni.

Količina snage za 2-4 mjeseca

U ovom dobu beba bi trebala pojesti oko 150 ml po grudi. Učestalost privitaka ne bi trebala prelaziti 7 puta dnevno, inače se dijete može suočiti s problemom prejedanja.

Količina hrane za 4-6 mjeseci

U ovoj dobi, potrošnja hrane jednaka 1/6 težine djeteta smatra se normalnim. U mililitra, to se definira kao 180-210 ml odjednom. Ako ponašanje djeteta ukazuje na nedostatak mlijeka, majci se preporuča davati mrvicu svježeg soka od jabuka ili pitke vode. Od šest mjeseci potrebno je uvesti komplementarnu hranu, sastav i količinu koju izračunava pedijatar.

Količina snage 6-12 mjeseci

Od 6 mjeseci do prve godine života, dijete bi trebalo jednom dnevno jesti 170 do 250 ml mlijeka ili mliječne mješavine. U tom razdoblju 1 ili 2 hranjenja zamjenjuju se komplementarnom hranom (žitarice, pire krumpir, sokovi).

Ako je dijete na umjetnoj prehrani, tada se potrebna količina smjese može naći na ambalaži dječje hrane. Proizvođači smjese detaljno opisuju volumen suhe mješavine i tekućine potrebne za pripremu gotove hrane, kao i brzinu potrošnje za djecu različitih dobnih skupina.

Kako odrediti adekvatnost prehrane

Znajući potrebnu količinu konzumirane hrane prema dobi, svaka žena može koristiti metode utvrđivanja adekvatnosti prehrane. Preporučujemo da koristite sljedeće savjete kako biste odredili:

 • Skušajte prije hranjenja. Točnost ove metode ostaje u nedoumici, ali sa svojom pomoći možete saznati približnu količinu mlijeka koje jede. Preporuča se nježno i pažljivo, neposredno prije hranjenja. Čak i pravi pristup ne može osigurati potpuno pražnjenje mliječnih žlijezda. Uz uobičajenu privrženost dojci, dijete jede 15-20 ml više od izraženog volumena. To je važno uzeti u obzir prilikom izračuna.
 • Korištenje kućanskih vaga. Da biste odredili količinu hrane koju jede, potrebno je vagati dojenčad prije hranjenja i odmah nakon hranjenja. Razlika u težini bit će jednaka količini hrane koju jede. Prije vaganja djeteta potrebno je potpuno odspojiti i osloboditi pelene i pelene koje mogu dati dodatnu težinu.
 • Ponašanje mrvica može puno reći. Ako je novorođenče mirna, povremeno plače, a ne kapriciozni, dobronamjerni, dobivaju težinu prema dobi i normalnosti, onda je sigurno reći da dobiva dovoljno hrane.

Kako riješiti problem pothranjenosti?

Ako iz nekog razloga novorođenče ne dobije pravilnu količinu hrane, tada se ponašanje govori za sebe. Kada je pothranjenost, djeca postaju kapriciozan, bjesni i razdražljivi. Osim toga, slaba dobitak težine pouzdan je pokazatelj neishranjenosti.

Da biste riješili problem pothranjenosti, možete koristiti ove savjete:

 • Povećajte učestalost privrženosti prsima. Ova metoda je vrlo učinkovita i omogućuje vam da riješite problem pothranjenosti u nekoliko dana. Povećanje učestalosti hranjenja potiče proizvodnju mlijeka, čime dijete dobiva potrebnu količinu.
 • Minimalno trajanje hranjenja trebalo bi biti najmanje 20-25 minuta. Umjetno skraćeno trajanje često dovodi do neishranjenosti.
 • Povećana unos tekućine. Govorimo o ženki koja se brine za konzumaciju dnevno najmanje 2 litre tekućine kako bi se osigurala normalna laktacija.
 • Ženama u skrbi nije preporučljivo umjetno povećati sadržaj masnoća majčinog mlijeka kroz potrošnju masne hrane. Ove aktivnosti neće pridonijeti brzoj zasićenosti djeteta u procesu hranjenja.
 • Samo pedijatar može odrediti potrebnu količinu hrane, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike djeteta.

Forum za roditelje o zdravlju djeteta na CHADO.RU

Novosti:

Dobre vijesti za stanovnike Moskve i MO.
U glavnom gradu, nedavno je započela s radom Klinika, koja se temelji na načelima dokazne medicine. I jedan od ideologa i glavni liječnik klinike za djecu je Natalya Rashidovna Vasilyeva, pedijatar koji je stajao na početku našeg projekta i koji je godinama odgovorio na pitanja posjetitelja na forumu CHADO.RU i bio je naš glavni stručnjak za dječje zdravstvene probleme. Članovi Foruma znaju Natalia pod nadimkom DrNathalie
Čestitke Nataliji i cijelom prekrasnom timu zore!
Službene stranice klinike - www.klinikarassvet.ru
Grupa u FB - www.facebook.com/klinikarassvet

 • Forum za roditelje o zdravlju djeteta na CHADO.RU "
 • Konzultacije pedijatara i specijalista "
 • Konzultacije pedijatrijskih liječnika (arhiva) »
 • Dijete prehrana (Moderatori Irushka, Natasha 53, Mariotta, Olga N. Maksimova) "
 • Koliko bi dijete trebalo jesti za 4 mjeseca

Autor Tema: Koliko treba dijete jesti za 4 mjeseca (Posjeta: 81495 puta)

0 korisnika i 1 gost pregledava ovu temu.

Spavanje i dnevni tretman 4 mjeseca mrvice

12. veljače 2014.

Što bi dijete moglo učiniti u 4 mjeseca

1. ČETVRTO MJESEC RAZVOJ DJECE


U ovom dobu, mrvica pokušava oponašati zvukove oko sebe. U glasnoći, tempou i intonaciji zvukova koje proizvodi, možete pronaći sličnosti sa stilom govornog jezika roditelja. Dijete osvjetljava svoje osjećaje - on se raduje i osmjehuje kada se mama ili tata pojavi pokraj njega, poziva na razgovor.

Koliko treba dijete jesti za 4 mjeseca: prosječna prehrambena stopa

U načelu, ovdje nema ništa strašno, jer se svako dijete razvija na svoj način, stoga uopće ne iznenađuje da se potrebe beba mogu dramatično razlikovati, a pitanje prehrane u tom pogledu nije posebna iznimka od pravila.

Zato ne biste trebali paničariti kad dijete jede manje od propisane norme, ili obratno, pita se da jede češće, glavna stvar je da je aktivan i budan. Ali, ako i dalje želite znati količinu koju dijete treba jesti za 4 mjeseca, tada se možete upoznati s već izračunatim pokazateljima. Ukupno, postoji nekoliko načina kako saznati koliko beba treba jesti za 4 mjeseca. A ako se prvi od njih spusti na upoznavanje s tabličnim podacima koje je razvila WHO i druga zdravstvena organizacija, drugi je ručno izračunati količinu hrane koju je potrošila dojenčeta, dajući točniji i istiniti rezultat jer se može koristiti za uzimanje u obzir važnih pokazatelja kao što su spol i težinu bebe

Ako vjerujete da je prvi izvor, tada bi kod četveromjesečnog djeteta trebalo jesti 800 do 1050 mililitara mlijeka ili majčinog mlijeka, ali samo pod normalnim razvojem i usklađenosti težine djeteta s normalnom stopom za ovu dobnu skupinu. Važno je napomenuti da voda nije uključena u ove količine, iz jednostavnog razloga zašto moderni pedijatri čvrsto ne preporučuju uvođenje ove vrste tekućine u dijetama mrvica najmanje šest mjeseci.

Ako zanemarimo ova pravila, nemojte se iznenaditi ako dijete jede manje nego što bi trebalo biti, uzimajući masu s vodom. Velika razlika u potrošenim količinama može se promatrati čak i ako je beba potpuno hranjena dojkom, jer će u ovom slučaju biti važna kalorijska vrijednost mliječnih formula. Istodobno, postoji univerzalna metoda za određivanje koliko dijete jede u dobi od 4 mjeseca, što uključuje izvršavanje elementarnog izračuna.

Dakle, znanstvenici su otkrili da u razdoblju od 3 do 6 mjeseci prosječna dnevna stopa kalorija koju konzumira dojenčad treba odgovarati 115 kcal po kilogramu njegova tijela. Obično djeca ove dobne skupine teže od 6,5 do 7 kilograma, a ako uzmemo prosječni statistički indeks koji odgovara masi od 6 kilograma 750 grama, ispada da bi dnevno takvo dijete trebalo konzumirati 6,75 * 115 = 776,25 kcal. Ako, na primjer, kalorijski sadržaj od 100 grama upotrijebljene smjese odgovara 680 kcal, onda bi dijete trebalo jesti 776,25 * 1000/680 = 1142 mililitara ovog proizvoda dnevno.

Naravno, govorimo o prosječnoj dnevnoj stopi koja može varirati u jednom ili drugom smjeru ako se razgrađuje u 5-6 ekvivalentnih jela (navečer vam malo dijete može davati smjesu zbog pretposljednjeg obroka kako bi mogao spavati duže noću),

Izračunajte količinu prehrane može se temeljiti samo na tjelesnoj težini djeteta, znajući da u dobi od četiri mjeseca treba odgovarati 1 / 6-1 / 7 dijelova ukupnog broja kilograma. Kao rezultat toga, znajući točnu težinu mrvica (primjerice, poželjno je uzeti u obzir isti prosječni broj koji odgovara 6 kilograma 750 grama), lako je izračunati da kod 4 mjeseca beba treba jesti od 956 do 1125 mililitara mlijeka ili mlijeka.

Istodobno, pedijatri kategorično nisu preporučili prekoračenje prosječnog dnevnog obujma hrane potrošene za 1 litre, iako je ova odredba revidirana zbog češćeg rođenja djece s prosječnom težinom. Za takve bebe danas postoji odvojeni sustav obračuna koji se temelji na činjenici da u prvom mjesecu beba treba jesti najmanje 800 mililitara majčinog mlijeka ili formule, a svaki sljedeći mjesec potrebno je dodati još 50 mililitara u ovu prehranu. Na kraju, ispada da u 4 mjeseca beba treba jesti 800 + 50 * 3 = 950 mililitara, iako ovaj izračun ipak daje nižu vrijednost nego što se ispostavilo ako koristite tjelesnu težinu djeteta kao osnovu.

Ako se, međutim, vjeruje vjerojatnost standarda danih u WHO-razvijenim sažetim tablicama, dojenčad bi u prosjeku trebalo pojesti oko 180 mililitara mješavine ili mlijeka po obroku, podložno pet do šest jela. Valja napomenuti da se ovaj pokazatelj može promijeniti gore ili dolje, ovisno o kalorijskom sadržaju majčino mlijeka, jer jedenje previše hranjivih namirnica mrvice može jesti manje od propisane norme.

Istodobno, vodeni mliječno mlijeko s malim udjelom masnoća s plavkastom bojom ili prozirnim pigmentom ne zasiti djetetu slabo, pa se on može danima "objesiti" na prsima, ali ne jede dovoljno i dobiva malu težinu, što uzrokuje ozbiljnu zabrinutost roditeljima. I kako bi se izbjegle takve pogreške, pedijatri preporučuju stalno provjeravanje sadržaja masnoća njihovog mlijeka i barem privremeno napuštaju teške naporne dijete koje imaju najveći negativan utjecaj na kvalitetu laktacije.

Moguće je provjeriti da li dijete normalno jede na vrlo jednostavan način, jer pedijatri su razvili sažetak tablice koja detaljno opisuje koliko beba treba skupiti tijekom tekućeg mjeseca i od trenutka rođenja. A ako dijete dobije adekvatnu prehranu, onda u četvrtom mjesecu života mora dobiti oko 750 grama (i 2.950 grama od trenutka rođenja).

Istodobno je izuzetno važno zapamtiti da prekomjerna tjelesna težina nije manje opasna od manjka jer pretilost nastala tijekom prvih dvanaest mjeseci života djeteta može dovesti do izuzetno nepoželjnih posljedica za njegov razvoj u budućnosti.