Koliko mlijeka ili formule treba beba imati na 2 mjeseca: značajke dojenja i hranjenja bočica

Zasnivanje

U sveobuhvatnom razvoju novorođenčadi važnu ulogu ima odgovarajuća prehrana. Mlade majke naučiti pravila i sastaviti raspored, ali mjesec dana staro dijete ne uvijek se pridržava toga. Smetnje odrasle osobe i djeteta značajno su različite, jer odrasli mogu jesti čak i zbog dosade. Važno je da roditelji sjetite da dijete nije robot, a on ima svoje vlastite potrebe. Razlog smanjenja apetita može biti loš zdravlje, bolest ili nedostatak raspoloženja. Suvremene majke vole hraniti na zahtjev, a starija generacija inzistira na strogoj usklađenosti. Najbolja bi opcija bila zlatna sredina i uzimajući u obzir želje djeteta.

Dijete ne želi uvijek jesti u točno određenim satima, tako da je potrebno uzeti u obzir njegove želje

Koje su norme?

Standardi prehrane za djecu prve godine života postoje, ali nema smisla slijepo držati ove količine. Tablica prikazuje približne vrijednosti, budući da djeca različito jedu. Apetit ovisi o metabolizmu, izgradnji i aktivnosti mrvica. Fidgets će tražiti hranu češće i biti zadovoljni s malim dijelovima, a mirni tots na vrijeme mogu smanjiti više od norme. Ne možete usporediti djecu, tvrdeći da raste "obzhorka" ili "maloezhka":

 1. Ako dijete ima 2 mjeseca, jede manje nego što je naznačeno u tablici, ali istodobno je aktivan, onda nema razloga za alarm. Nema potrebe tražiti bilo kakvu bolest i tražiti opasne simptome. Tijelo ove bebe ne zahtijeva količinu hrane propisane normom.
 2. Ako je izgled dlake i neugodne dijete uzrokuje roditeljima osjećaj ponosa, postoji razlog za razmišljanje. Preopterećenje neće dovesti do ničeg dobrog, jer će navika jesti više nego što je potrebno dugo će ostati kod djeteta. Prekomjerna težina uzrokuje niz ozbiljnih bolesti, pa ih je lakše spriječiti.

Standard za bebe od dva mjeseca iznosi 700-800 ml majčinog mlijeka ili prilagođenu smjesu dnevno. Za pojedinačni izračun volumena hrane, možete koristiti posebne formule:

 1. Izmjerite i izmjerite dijete zapisujući parametre u gramima i centimetrima. Podijelite težinu po visini i množite rezultat za 7. Ako beba teži 5000 g na 2 mjeseca i visoka je 56 cm, tada će mlijeko ili mješavina za njega biti 625 ml dnevno.
 2. Postoji lagana formula, prema kojoj je stopa hrane za mrvice 1/6 njezine mase. S težinom od 5000 g, dijete će trebati 833 ml dnevno.
Volumen mlijeka potreban za dijete do 1 mjesec otprilike odgovara veličini njegova želuca u različitim dobima.

Dobivene brojke mogu uzrokovati zbrku među roditeljima, jer je razlika među njima značajna. Ovo još jednom dokazuje da su svi gore navedeni rezultati preporučljive prirode i ne bi se trebali provoditi bez pitanja. Zbog praktičnosti, izračunati rezultati mogu biti gornja i donja granica norme, podijelivši ukupnu količinu od 5-6 prijema.

Vrste hranjenja i moguće probleme

Najbolje i najjednostavnije je dojenje. Ako žensko tijelo proizvede mlijeko u dovoljnim količinama, mrvica će pojesti potrebnu količinu mlijeka. Nema pitanja za one majke koje hrane djetetu umjetnom mješavinom, jer su norme navedene na pakiranju. Dovoljno je pročitati upute i pripremiti smjesu, ovisno o dobi bebe, izmjeriti potrebnu količinu žlicom.

Mješovita dijeta

Kada mješovito hranjenje za izračunavanje norme nije lako, pa se pedijatri savjetuju da procijene ponašanje djeteta kao glavni kriterij za sitost. Hranjenje se poželjno izvodi strogim algoritmom:

 1. Ponudite bebu prvu dojku dok je gladan. Potrebno je dati obje dojke, ako postoji nedostatak mlijeka, tako da mrvica s hranom dobiva korisne tvari za razvoj.
 2. Ako beba nije puna, trebali biste ga hraniti iz boce. Volumen smjese je 25-120 ml.
Kada se sekundarno ponudi boca za mješovito hranjenje - nakon majke dojke

Neka djeca već u ovoj fazi odbiju dojke ako majka spremno ponudi drugu. Kao rezultat toga, dijete je objedodilo oboje, ali nije dostiglo dovoljno zbog niske kalorijske količine prednjeg mlijeka. Potrebno je se preokrenuti da biste ponudili jednu dojku za jedan obrok da se ne biste oduzeli od mogućnosti podupiranja prirodnog hranjenja.

Miješano hranjenje se obično prakticira kratko vrijeme, budući da je potrebno provesti snagu na "ekstrakciji" mlijeka, a hrana lako izlazi iz boce. Dijete će vrlo brzo shvatiti razliku i odbiti dojku, preferirajući bocu. Tijekom vremena majka vjerojatno ide samo do umjetnog hranjenja, ako beba počne gubiti težinu i biti pothranjena.

"Umjetno" i preopterećenje

Kod 2 mjeseca, dojenčad se često prenosi u umjetno hranjenje s nedostatkom mlijeka majke. Iz boca mrvica dobiva hranu bez puno napora, tako da rijetko odbija primiti sljedeći unos (preporučujemo da pročitate: kako ispravno hraniti novorođenče iz boce?). Majke se pogrešno pridržavaju visokih standarda kada se hrane, s obzirom na njihovo dijete previše tanko ili uspoređujući s djevojčicom. Malnutricija se smatra opasnim znakom jer negativno utječe na razvoj organa mrvica. Međutim, viška hrane se ne može nazvati pozitivnom.

Korištenje prilagođene mješavine često dovodi do preopterećenja, pa se pedijatri preporučuju da prakticiraju "slobodni" način. Temelji se na pravilu da dijete jede različitu količinu hrane tijekom dana. Djeca troše energiju nejednako, ovisno o tijelu i metabolizmu. Izvedeni postulati za GW i YI glase kako slijedi:

 • s normalnom težinom djeteta mora se hraniti na zahtjev;
 • veličina volumena hrane savjetuje pedijatra, ali vrijeme obroka određuje tot;
 • Liječnik može dodijeliti određeni broj hranjenja, ali dijete jede koliko god želi;
 • uz uvjetno slobodno hranjenje, majka se može pridržavati režima "po satu" (+/- 30 minuta), ali liječnik ne regulira potrebnu količinu hrane.

Prema statistikama, to je "slobodni" grafikon koji vam omogućuje normalizaciju težine mrvica. Boca treba sadržavati 20-30 ml više hrane nego što je navedeno u normi. Nije potrebno dodatno hranjenje jer dijete nejednako jede tijekom dana. Glavni pokazatelj sitosti je mirno ponašanje karapusa, snažnog sna sna i pravovremenog povećanja težine. Tipični standardi za povećanje mase i rasta dojenčadi dostupni su u svakoj dječjoj klinici, a na recepciji pedijatrije medicinska sestra unosi pojedinačne parametre u medicinsku evidenciju.

Izračunavanje posluživanja mlijeka ili mješavine za dijete možete dodati još 20-30 ml

Znakovi sitosti

Postoje slučajevi kada dijete pokazuje dobru aktivnost, dobiva na težini, raste, ali u isto vrijeme jede vrlo malo. U nemirnom apetitu uvijek je bolji nego kod sjedećeg djeteta, ali metabolizam u djece je drugačiji. Ima poslije svih tankih odraslih koji jedu puno veće masne ljude, poput ljudi s prekomjernom težinom, jedući na principu hummingbirds.

"Umjetno", također, ne može se kotrljati, a razlog odbijanja hrane je neugodan okus mješavine. Dovoljno je isprobati drugu marku i promatrati promjene u apetitu djeteta. Provjerava mrvice na principu "mokre pelene". Dijete na 2 mjeseca prazno mjehur normalno svaka 2 sata.

Osim toga, možete provjeriti koliko je puta dijete pušilo (preporučujemo da pročitate: koliko puta dnevno novorođenče treba zaglaviti?). S dovoljnim unosom hrane, stolica se javlja nekoliko puta dnevno. Cilj takve provjere teško je nazvati, ali ako se količina prljavog rublja ne povećava, majka bi trebala biti zabrinuta. Problem nastaje iu činjenici da moderni roditelji ne koriste pelene, već pelene. Pampers također imaju svojstvo punjenja i polu-suho trebaju biti upozoreni. Svaka majka ima svoj raspored promjene pelena, tako da možete pratiti promjene. U ekstremnim slučajevima, ništa strašno neće dogoditi ako se jedan dan beba oslobodi od pelena i zamotana u pelene.

Zdravlje i raspoloženje djeteta može puno reći o:

 • punopravan dijete neće biti bezosjećajno bez razloga, veseli se u komunikaciji s rodbinom;
 • gladna beba će plakati bez ikakvog razloga i spavati loše.
Ako dijete dobro jede, tada će za vrijeme budnosti biti aktivan i budan.

Potrebno je pobrinuti se da beba prima dovoljno majčinog mlijeka, au slučaju nedostatka hrane, vrijeme je da ga pretvori u miješano hranjenje. Možete vagati dijete prije obroka i nakon toga, provjeravajući prisutnost mlijeka u dojci. Ako je mrvica isisala sve za hranjenje, a dobitak na težini iznosio je 100-120 g, onda će biti potrebno hraniti ih s prilagođenom smjesom. Kada vagate, ne možete ukloniti pelenicu ili ukloniti pelenu, čak i ako je vlažan.

Preporuke za nedostatak mlijeka od majke

Dojenjem, pedijatri ne ograničavaju mame u raspored, ako beba se probudi i plače od gladi. Na prvom zahtjevu, trebali biste ponuditi dojku i ne biste ga odnijeli sve dok beba nije puna. Uz dovoljno prirodne hrane, beba se osjeća dobro:

 • dobivanjem težine;
 • povećanje visine može se vidjeti vizualno;
 • ne plače nakon obroka i ne zahtijevaju dodatnu dojku tijekom dana;
 • dobro spava;
 • tiho;
 • aktivno sisanja grudi.

Brižna majka treba biti upozorena simptomima koji ukazuju na to da dijete ne jede dovoljno. Među uobičajenim znakovima je navedeno:

 • plakati bez razloga;
 • loš san;
 • česti skakavci;
 • neznatno povećanje ili nedostatak težine;
 • stalna potražnja dojke;
 • odbijanje jesti nekoliko minuta nakon početka hranjenja.
Česti neprilici i plač bez ikakvog razloga mogu zapravo biti znak upozorenja da beba ne jede dovoljno.

Poremećaji dojenja najčešće se opažaju u razdoblju ovulacije i menstruacije, ali se oporavljaju za nekoliko dana i nisu kritični. Da bi se poboljšala proizvodnja mlijeka, stručnjaci preporučuju dokazane savjete:

 1. Promijenite prehranu. Kalorijske posuđe treba povećati povećanjem volumena. Preporuka se odnosi na proizvode s velikom količinom ugljikohidrata (na primjer, kaša).
 2. Obratite pažnju na uporabu vode. Optimalna količina tekućine koju pijete iznosi 2-2,5 litara. Dopušteni prirodni sokovi i slabi čaj.
 3. Posebna čajeva. Ljekarne prodaju čajeve za poboljšanje procesa laktacije za svaki ukus i novčanik (preporučujemo da pročitate: kakav je čaj za poboljšanje laktacije bolje kupiti?).
 4. Noćno hranjenje. Što se bebi više noću primjenjuje na dojku, aktivnije je proizvodnja hormona prolaktina, odgovorna za laktaciju.

S redovitim povećanjem debljine, pedijatar će primijetiti da dijete jede dovoljno, a ishrana je ispravna. To će reći i razvoj mrvica prema dobi.

Koliko grama majčinog mlijeka dijete jede 1,2 i 3 mjeseca

Roditelji trebaju znati koliko dijete treba jesti mlijeko ili formulu u prvom mjesecu života. Potrebno je uzeti u obzir vremenski interval između obroka i osobitosti dobitka na težini. Ovo znanje pomoći će procijeniti stanje i zdravlje djeteta. Zdravstveni profesionalci postavljaju standarde koji pomažu utvrditi ima li dovoljno mlijeka kako bi prilagodili vrijeme bez štete tijelu.

Značajke procesa hranjenja prvog dana

Neposredno nakon rođenja djeteta primjenjuje se na majčinu dojku kako bi naučila čin sisanja. Prva tri dana umjesto mlijeka kolostrum se proizvodi. Vrlo je hranjiv, malen, ali taj iznos je dovoljan za mali trbuh. Samo 1 čajna žličica - i beba će biti puna.

Drugog dana, potreba za hranom bebe povećava se, jede više i češće traži mlijeko, u oko tri sata. Koliko u ovom trenutku jede? Za jedno hranjenje beba jede oko 20 grama. Tijekom dana novorođenče bi trebalo dobiti oko 90 grama kolostruma. On jede oko 10 puta dnevno, i još više.

Do trećeg dana dijete postaje naviklo na nove uvjete postojanja, poboljšava se tehnika sisanja. Mlijeko postaje sve veće. Dojenje se poboljšava svakim pričvršćenjem na prsa. Za jednog hranjenja može jesti oko 30 grama. Tijekom dana dijete jede oko 170 ml mlijeka.

Koliko treba majčino mlijeko sisati za 7 dana? Do kraja tjedna života za hranjenje jede 60 grama. Tijekom dana bit će 400 ml. U dva tjedna dijete jede oko 500 ml mlijeka.

Do kraja prvog mjeseca, broj hranjenja dnevno trebao biti 6-7. Za jedan mjesec hranjenja beba treba sisati 90-100 grama.

Stopa potrošnje potrebne količine hrane za dijete od prvih deset dana može se izračunati na sljedeći način: broj dana života množite s 10. Na primjer, novorođenče u dobi od 6 dana pije oko 60 g.

Da biste utvrdili koliko grama djete jede, trebate vagati bebu prije hranjenja i poslije nje. Razlika između brojki dobivenih na ljestvici jednaka je količini konzumiranog mlijeka.

Postoji još jedan način da odredimo ovo - mlijeko izražavamo prije hranjenja. Izlijevanje mlijeka u bocu, možete vidjeti količinu hrane. Potrebno je samo uzeti u obzir da beba uspije sisati 20-30 grama više.

Stručnjaci kažu da nije nužno hraniti dijete u jednom mjesecu silom ili uspostaviti strog režim za nekoliko sati, pogotovo ako je dojen. Potrebno je da je dijete tražilo jesti. U isto vrijeme, on će početi plakati, a kad privuče savijeni mali prst u usta, on će okrenuti glavu i sisati.

Koliko vremena traje hranjenje? Trajanje djetetova boravka u djetinjstvu od 1 mjeseca može biti od 15 do 40 minuta. Ne ostavljajte dijete duže od dojke.

Problemi s napajanjem

Postoje slučajevi kada je jedno mjesečno dijete, cijelo vrijeme visjelo na prsima, ostalo gladno. Nakon toga, otkriva se loša težina. U većini slučajeva to znači nedostatak adekvatne prehrane. Trebate poduzeti sve napore kako biste prilagodili laktaciju ili premjestili bebu na mješovito hranjenje. Nemojte je odmah prevesti u smjesu. Bolje majčino mlijeko ne može biti ništa.

Ponekad beba može odbiti dojku. Uzrok svibanj biti osjećaj loše, nosna zagušenja ili trbušne grčeve. Mama će morati utvrditi točan uzrok, stručnjaci će vam pomoći. On će vam reći koliko dijete treba jesti i nakon kojega vremena.

Da bi se povećala laktacija, potrebno je češće staviti bebu na prsa, piti više tekućine u obliku topline, nemojte trčati bebu dok je skrbništvo (ne smije biti manje od 20 minuta od dojke).

Mama mora strogo nadzirati njihovu prehranu. Uvođenje proizvoda koji ima pijani miris i okus može gurati dijete daleko od dojke. Hrana koju majka za skrb konzumira može uzrokovati alergijske reakcije pa je vrijedno ograničiti potrošnju određene hrane.

Naknadno vrijeme

Kako dijete raste, potreba za hranom raste. Tijelo raste i razvija, dijete jede više, jer treba hranjive tvari. Povećava se težina, što ukazuje na normalno stanje.

 1. U intervalima između prvog i drugog mjeseca, dijete jede 700 grama mlijeka dnevno, 120 ml istodobno.
 2. Do 4 mjeseca volumen mlijeka koji se jede istodobno treba biti 150 ml. Dijete treba hraniti najviše 6-7 puta s intervalom od 3-3,5 sati.
 3. U razdoblju od 4 do 6 mjeseci dijete jede 180-200 ml. Interval između hranjenja može se povećati do 4 sata. U ovom trenutku započinje prvo hranjenje pa morate uzeti u obzir njihov dio. Bilo kakvo uvođenje novog proizvoda treba razgovarati s liječnikom kako ne bi štetilo djetetovom probavnom sustavu.
 4. U razdoblju od 6 mjeseci do jedne godine, hranjenje mlijekom ili smjesom treba zamijeniti komplementarnom hranom. Mlijeko, jede oko 220 ml 5 puta dnevno.

Kad dijete bude hranjeno i ima dovoljno mlijeka, on je zadovoljan, ne nestašan, dobro spava. Povećava se težina. Dojenje bebe trebalo bi dodati oko 180 ml tjedno. Ako je povećanje manja od 100 ml, potrebno je poduzeti mjere.

I količina mokrenja će također pomoći u određivanju je li dijete puno ili ne. Treba urinirati 12-15 puta dnevno, stolica bi trebala biti normalna i odgovarati vrsti hranjenja, bez suženja. Plakanje se može dogoditi zbog kolike u želucu, ali to ne znači da nema dovoljno mlijeka.

Nema potrebe dopustiti da se plače. Zbog toga je vrijedno ispitati znakove da je dijete gladno:

 • glava se okreće u različitim smjerovima;
 • otvaranje usta i izbočenje jezika;
 • usisavanje prsta, kut pokrivača, cam.

Majčino mlijeko sadrži protutijela koja mogu zaštititi tijelo djeteta od raznih infekcija. Stoga, barem do 6 mjeseci, trebate joj pružiti takvu prehranu.

Umjetno hranjenje

Mješavina se sporije probavlja za trbuh malog djeteta, tako da se interval između hranjenja povećava. Vrijeme je oko 3 sata. Noću, mjesečno dijete ne može tražiti da jede do 5 sati.

Dojenje, koje je umjetno hranjenje, ne može biti preopterećeno. Ako se probudio ubrzo nakon hranjenja i plače, nemojte ponovno razrijediti smjesu. Možda ima bol u trbuhu, ili postoji još jedan razlog. Inače, možete oštetiti probavni trakt i povećati težinu.

Strogo je neophodno da se pridržavate uputa za doziranje i uzgoj. Prilikom odabira smjese treba uzeti u obzir posebnosti djetetova zdravlja i dobi.

Koliko mješavine treba piti dijete? Na staklenku s mješavinom uvijek postoje preporuke o tome koliko mjernih žličica trebate uzeti i koliko vode treba razrijediti. Približnu količinu prehrane izračunava se prema težini djeteta.

 1. Od rođenja do jednog i pol mjeseca, volumen mješavine je 1/5 tjelesne težine (težina treba podijeliti sa 5).
 2. Od 1,5 do 4 mjeseca - 1/6 tjelesne težine.
 3. Do šest mjeseci - 1/7 dio.
 4. Od 6 do 8 mjeseci količina hrane će biti jednaka 1/8 težine djeteta.
 5. Posljednja dva mjeseca do godine volumen razrijeđene prilagođene smjese jednak će 1/9 dijelova.

Na primjer, beba teži 4 000 g na mjesec dana, dakle, kako biste izračunali koliko beba treba piti mlijeko dnevno, potrebno je 4000/5 = 800 ml. Nakon 1 mjeseca novorođenče jede oko 8 puta dnevno. Da biste doznali koliko beba mora jesti u jednoj hrani, potrebna vam je 800/8 = 100 ml.

Umjetno hranjene bebe ne smiju biti hranjene. Ako je dijete zdravo, ali istodobno je nestašno i ne spava dobro, možda je potrebno povećati dio mješavine. Neka djeca možda ne trebaju količinu obroka navedenih u općeprihvaćenim standardima.

Država i ponašanje djeteta uvijek će vam reći ima li dovoljno mlijeka ili ne. Glavna stvar je otkriti problem na vrijeme i započeti akcije za popravak. Nedostatak hranjivih tvari dovodi do činjenice da tijelo slabi, gubitak aktivnosti i povećava osjetljivost na različite zarazne bolesti.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca mješavine

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca.

Jučer smo imali liječnika, a naša je težina 6500 na 2 mjeseca, rekla da jedemo puno (150-170), ali smo rođeni velike 57 cm i 4270 težine. Interval između hranjenja je 4-4,5 sati, ako ga hranim svakih 120, vrišti nakon 2 sata gladi. Znam da pauza ne bi trebala biti niža od 3 sata, protein nema vremena za probavu. Pri tome je liječnik rekao da ga hrane vodom, a da ga ne hrane mlijekom, danas je to pokušala učiniti, nije znala kamo da se makne od njega, plače, jeli 150 i zaspali radosno. Zaključak: potrebno je hraniti tako da bi se beba dobro osjećala, a podaci liječnika vrlo su prosječni i nisu prikladni za svako dijete.

Učitajte više komentara

Mama neće propustiti

Novu godinu obilježavamo čudima! Kako svježe pečena kolač miriše! TEST: Koliko ste optimistično majka? Može li HB oštetiti dijete? Dječak je bio gladan za šetnju, što da radi? Koliko POSEBNE MOM su među nama? Uzmite test na imunitet Priče majki Bebi.ru o nevjerojatnim stvarima Na putu s bebom. Praktični savjeti Da, ja sam inovativna mama! Što je još važnije: prehrana ili razvoj? Takve delikatne poput bebe spajaju žlicu za mamu, žlicu za tatu. Mama ili baka? Recite svoju priču i pokupite bajku! Kako odabrati pravu visoku stolicu? Imate li čarobne stvari?) Osjetljiva mama. Je li to to? Govorimo o sastavu, a ne skrivamo ništa. Kako podići malo gurmanski? Bez iritacije, bez pelenskog osipa, bez nelagode. Sad ima čist zrak u našoj kući! Molim vas beba, čak i ako je alergičan Samo hladno? Što ako je to alergija? Budite oprezni: iznenada nije alergija! Koliko nježnost u vašoj majčinskoj skrbi? Svjetski obilazak fascinantnog svijeta mirisa Koliko je važno majčinska nježnost? Teške priče jednostavnih stvari Kakva opasnost sadrže mješavine hrane? Sretna nova godina! Čestitajte djevojkama uz odmor! Pokušajte kašu s mlijekom za žvakanje! U kojem dobu možete dati med svom djetetu? Postoje li aibolne mame? Kako jesti zabranjeno bez posljedica? Jesu li alergeni u krmnim smjesama? 5 vrsta mama. Koji ste vi? Provedeno testiranje mlijeka! Pročitajte recenzije bebe Dijelite svoju nevjerojatnu priču! Moms poštovati! Kako je testiranje mlijeka? Kako je Vanya s alergijama borila protiv alergija na životinje? Nije rečenica! Mogu li mama biti prijatelj? TEST za tendenciju alergije Kolobok je moj novi najbolji prijatelj! Je li dijete bolesno? Saznajte sve o njegovim simptomima! Pelena se više ne spušta na guzicu! Ocjenjujem 5 od 5, idealno nam je! Kako smo oprali zrak u vrtiću Rani razvoj djece: sve najvažnije

Ono što se raspravlja
žene na baby.ru

Koliko puta i vremena beba treba biti za 2 mjeseca

Iako je dijete maleno i ne zna kako objasniti njegove potrebe, teško je shvatiti što ga zapravo muči. Možda mu je bol u trbuhu ili je samo gladan? Ima li dovoljno mlijeka? I općenito, koliko grama dijete jede za dva mjeseca?

Postoje li neke norme ili bi majka trebala odrediti veličinu dijela sama? S toliko mnogo pitanja, mlade se majke lako mogu zbuniti i osjećati nesigurnima. Pokušat ćemo pronaći odgovore na neke od njih.

Frekvencija hranjenja

Dijete u dva mjeseca ne razumije da je majčino mlijeko hrana. Instinkt sisanja položio mu je dok je bio u embrionalnom stanju. Čim ga nešto počne smetati, izazvati tjeskobu, stres, počinje tražiti majčinu dojku. Hugs mama umirujuće, čak i ako je na umjetnoj hrani.

Teško je odgovoriti na pitanje koliko puta dijete jede za dva mjeseca. Preporučljivo je dojiti ga na zahtjev čim počne plakati. Tada će mama imati puno mlijeka, a beba će rasti snažna, zdrava.

Broj hranjenja u ovoj dobi gotovo je neograničen.

Sve ovisi o individualnim potrebama bebe. Neka djeca mogu jesti 10-12 puta dnevno i još 2-3 puta noću, a netko samo 7-10 puta dnevno. Ako beba plakanje i rastezanje na prsima, onda mu ne bi trebalo biti odbijen ovaj vitalni užitak.

Interval hrane

U sovjetskim vremenima liječnici su od ranog doba savjetovali da poučavaju vašu bebu na prehranu. Taktike hranjenja prije određenog sata nisu bile dobrodošle.

Dijete bi trebalo jesti za tri sata, on će dobiti hranu u određeno vrijeme. Ne bi trebalo biti kvarova, neplaniranih hranjenja. Tada je točno bilo poznato koliko dijete jede za 2 mjeseca.

Sada se položaj liječnika radikalno promijenio. Oni inzistiraju na ukidanju strogih vremenskih okvira kod hranjenja beba. Intervalu između dva obroka može odrediti samo novorođenče.

Ako je počeo jesti, i nakon sat vremena je htio ponovno jesti, onda biste ga trebali hraniti.

Nemojte mučiti sebe i dijete, čekajući postavljeni interval.

Ovo je loše za psiću djeteta i njegovo tjelesno zdravlje.

Ako beba ima 2 mjeseca, u kojim intervalima treba jesti? Uobičajeno, između hranjenja može trajati od 2 do 3 sata tijekom dana, a noću od 3 do 4 sata. Međutim, sva djeca su različita.

I na čelu bi trebalo postaviti potrebe djeteta, a ne grafike i prehrambene uzorke. Ako se dijete treba primijeniti na prsima svakih pola sata, nemojte ga ograničavati. Neka pijete majčino mlijeko onoliko puta koliko treba rastuće tijelo.

Norme potrošnje mlijeka

U prvim mjesecima života, dojenčad počinje intenzivno razvijati. Mora dobro jesti. Pedijatar, koji prati razvoj bebe, mjesečno ga bilježi. Ako je povećanje težine ispod normalne, dijete nema dovoljno hranjivih tvari. Možda redovito ne završava.

Koliko mlijeka mlijeka treba beba imati za dva mjeseca? Prema postojećim normama, trebao bi piti oko 120-140 ml mlijeka za jednu punu hranu. Ova se količina izračunava formulom koja je poznata svim pedijatru.

Tijekom dana, zdravo dijete treba konzumirati volumen tekućine jednak 1/6 svoje tjelesne težine. To jest, s težinom od 5 kg, treba jesti 833 g. Ako podijelite ovu brojku brojem hranjenja, možete dobiti stopu potrošnje mlijeka odjednom.

Ali kako možete provjeriti dojenje količinu hrane koju jede? Kako bi se kontroliralo koliko mlijeka dijete jede za dva mjeseca, mora se vagati prije i nakon hranjenja. Razlika u težini bit će ista količina mlijeka koju je pio.

Znakovi sitosti

Kod kuće, majke rijetko trčanje na težine nakon svakog hranjenja i provjeriti koliko dijete jeli. Ponekad nije tako važno utvrditi koliko dijete jede za 2 mjeseca. Mnogo je važnije jesu li jeli i ne pokazuju tjeskobu.

Ako beba ponaša mirno i mirno kada sisa dojku, a onda odlazi dobro spavati nakon jela, onda je definitivno pun. U slučajevima kada pokazuje nezadovoljstvo hranom, trebali biste misliti da beba nema dovoljno mlijeka.

Puno dijete će se udaljiti od dojke, ne isplati ga odvesti daleko od nje. Teško je sa sigurnošću reći koliko je vremena dijete jede za 2 mjeseca. Ovaj pokazatelj može se razlikovati ne samo u različitoj djeci, već iu jednoj u različito doba dana.

Dva mjeseca beba je još preslaba i dugo ne može jesti.

Brzo se umori, zaspi. Jedno hranjenje može trajati od 15 do 30 minuta. Ako dijete jede puno dulje ili brže, onda to nije odstupanje od norme. Mama mora slušati dijete i vjerovati joj roditeljskim instinktima.

Optimalna količina mješavine

S malom količinom ili bez mlijeka majke su prisiljene prenijeti svoju djecu na umjetno hranjenje. To ima malo drugačije pravilo od dojenja. Čak i najbolja mješavina ne može biti potpuna zamjena za majčino mlijeko.

Hrana ne bi trebala biti na zahtjev i poštivanje režima. Dvomjesečno beba trebao bi jesti svakih 2,5-3 sata tijekom dana i svaka 3-4 sata noću.

Na pakiranju s hranom nalazi se tablica koja pokazuje koliko dijete jede za 2 mjeseca. Potrebe svakog djeteta su različite, stoga se norme s vremenom mogu prilagoditi. U prosjeku, beba na 2 mjeseca pije 150 ml mješavine odjednom. Događa se da tijekom dana, bebe brzo jedu cijeli sadržaj boca, a navečer se ne mogu nositi s pola kao dobro. U ovom slučaju, moguće je popodne uliti još 20-30 ml smjese na nju, i bliže spavanju, razrijediti mlijeko malo manje.

Ako niste imali vremena pročitati ovdje. kako odabrati pravu bocu za novorođenčad - vrijeme je da popunite prazninu.

zaključak

Svako dijete sam zna i osjeća koliko treba jesti, i koliko često treba biti učinjeno. Stoga, majka treba samo naučiti razumjeti njezinu bebu, a ne pokušati ga ponavljati kako bi zadovoljila nečije norme i zahtjeve.

Koliko mješavine treba dijete jesti u 2

PLAĆANJE I DOSTAVA

1. Minimalni iznos narudžbe od 100 UAH.
2. Dostava trošak je 50 UAH.
3. Besplatna dostava nakon kupnje za iznos od 700 UAH.

KAKO MI RADITI? - na sajmu!

Prihvaćamo vaše narudžbe tijekom cijelog dana. Ako je narudžba zaprimljena kasnije od 18.00 sati
ili vikend, obrađuje ga operator u sljedećem radu

KAKO PAY? - OD DUHA!

1. Novac na dostavu kurirskom dostavom u Kijevu. 2. Bezgotovinske uplate (za isporuke tvrtki: Autolux. Nova pošta.
Intime).

KAKO DOSTAVLJAJU ROBU? - Brže!

1. Dostava u Kijevu.
Vaša će se narudžba isporučiti istog dana od 15:00 do 21:00, ako je prihvaćena i
potvrdio prije 12:00 u Kijevu, ili sljedeći dan, ako je to bio
dogovoreno nakon 12:00 sati. Također, možete dodijeliti upravitelja
Pohranite najprikladnije vrijeme isporuke. Na dan dostave vama
Obavezno nazovite kurir i odredite prikladno vrijeme dolaska.

Provjerite narudžbu na licu mjesta, po primitku.
Još jednom podsjećamo da ako trošak narudžbe premašuje 700 UAH - mi
mi ćemo vam dostaviti nalog za BESPLATNO!
Vaša će se narudžba isporučiti samo radnim danom u Kijevu (u subotu,
Nedjelja i praznici se ne izvode).

2. Dostava u Ukrajini.
U područjima Ukrajine isporuke robe obavlja bilo koji prikladan za vas.
prijevozno poduzeće.
Plaćanje u Ukrajini obavlja se samo nakon što je narudžba plaćena, on-line trgovina ne radi za gotovinu po isporuci

Napominjemo da ne radimo gotovinu prilikom isporuke,
samo 100% prepaid!

Ako se ne možete prijaviti i staviti narudžbu u našu online trgovinu, pošaljite podatke na adresu: [email protected] Ime, prezime, adresa za dostavu: poštanski broj, grad, ulica, kuća, stan, kontakt telefon, e-mail, naziv i količina proizvoda.
Ili nas nazovite na telefon 0 800 30 11 99, (044) 220 18 77 (besplatno na svim nepokretnim telefonima u Ukrajini), +38 067 536 45 94 (prema tarifama vašeg operatera) i uklonit ćemo vaše poteškoće pri registraciji i narudžbi, najprikladniji način za vas.

Powered by ocStore
Trgovina online dućana za bebe Humana, s bilo kojom upotrebom materijala s web-mjesta, potrebna je aktivna hiperveza za humana.ua.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca?

Do drugog mjeseca života beba se gotovo potpuno prilagodila svijetu oko nje. Dijete postaje aktivnije i brzo apsorbira sve okolne emocije i znanje. U drugom mjesecu života beba već aktivno promatra majku, ležeći na trbuhu. Vrlo brzo je umoran, ali njegova je želja da nauče svijet oko sebe jača od umora i nemoći, pa nakon nekoliko trenutaka klinac ponavlja svoje pokušaje prema onome što je namjeravao.

Za snagu i energiju novorođenčeta u ovoj dobi vrlo je važna pravilna prehrana. Istovremeno, važna je ne samo njegova kvaliteta već i njegova količina. O tome koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca. Puno je napisano, ali pokušajmo utvrditi koja je količina hrane potrebna za bebu u ovoj dobi.

Osnovno pravilo u hranjenju bebe

Glavno pravilo u hranjenju djeteta uvijek je bio i bit će hrana na zahtjev novorođenčeta. To se odnosi na bebe koje su dojene i hranjene u bocama. Nema potrebe pridržavati se određenih pravila tijekom hranjenja, dovoljno da osjetite dijete i reagirate na njega, a možda i nije sasvim jasno, zahtjeve. Plakanje, to znači da želi jesti, ako odbija jesti, trebate provjeriti pelenu, a ponekad dijete jednostavno treba majčinsku toplinu i dodir.

Kako odrediti količinu hrane za bebu od dva mjeseca?

Da biste odredili količinu hrane za dvomjesečno bebu, vrlo je jednostavna pomoću ovih metoda:

 • izračun količine mlijeka po dobi;
 • izračun količine mlijeka po težini djeteta;
 • izračunavanje količine mlijeka po visini i težini.

Za 2 mjeseca beba treba oko 800-900 ml mlijeka ili mlijeka prilagođenu formuli. Ova količina hrane je podijeljena u 5-7 hranjenja od približno 130-150 ml. Razlozi između hranjenja mogu biti na 2-3 sata, bebe na umjetnoj hrani malo više. Ove čitanja nisu standard, ali za normalno stanje zdravlja i razvoj bebe, te brojke treba slijediti.

Ako izračunamo količinu mlijeka po mjesecima za narednih mjeseci, a zatim svaki mjesec, 50 ml mlijeka treba dodati u 800 ml mlijeka. Na primjer, beba za 2 mjeseca jede 800 ml mlijeka, a tri mjeseca beba treba 850 ml mlijeka.

Izračun temeljen na težini djeteta temelji se na podjeljenju težine djeteta u gramima za 6, pa je volumen hrane 1/6 težine djeteta. Na primjer, beba težine 4.600 g treba oko 766 ml mlijeka ili mlijeka prilagođenu obliku.

Ako računate količinu mlijeka po visini i težini, upotrijebite sljedeću formulu - težinu djeteta u gramima podijeljeno s visinom djeteta u centimetrima i pomnožite s 7. Na primjer, beba težine 4600 g i rast od 58 cm treba 555 ml mlijeka.

Količina koliko dijete treba jesti za 2 mjeseca određuje se redovitim vaganjem bebe, mjerenjem njegove visine, općeg blagostanja i aktivnosti djeteta. S dovoljno hrane za 2 mjeseca života za mjesec dana, dijete dobiva 800-900 g težine i 2-3 cm visine i do trećeg mjeseca će težiti oko 5.5 kg s povećanjem od oko 62 cm.

Koliko bi dijete trebalo jesti za 2 mjeseca?

Dobro došli! Moj mali tot je pravi gušter. Mlijeko je gotovo nestalo nakon što se beba rodila (ja sam naglašena) i hranim bebu s mješavinom. On jede 200 grama mliječne formule (Baby) svaka dva sata umjesto tri, mi smo dobri u dobi od 2 kg mjesečno. Ja, nekako, počinje alarmirati, ako se ne pretvori u problem prekomjerne tjelesne težine. Tko zna koliko je potrebno jesti dijete u roku od 2 mjeseca?

Pozdrav svima! Od rođenja imamo mješovite hrane i do 2 mjeseca, kad je moja kćer počela slabo pušiti, tada je moje mlijeko potpuno nestalo, a moja kćer bila histerična kad joj je dala dojku i potpuno smo prebačili u mješavinu, sad shvaćam da nisam bolje slušao liječnici i dali samo dojku, jer Pio sam majčino mlijeko u prvom mjesecu na 20-40 grama. Liječnici su, naravno, rekli da je vrlo malo bilo potrebno za hranjenje mješavine, pokazalo se da je voljno sisao grudi, a mješavina je često trebala biti prepuna (sada mislim zašto sam to učinila). Radije bih imala dojilje, izgled i mlijeko bi se vjerojatno povećalo i sve će biti u redu.

Sad smo 2 metra. i 3 tjedna Jedem je na meni na 120-130 gr. svakih 4-6 sati (prije nego što jede 90 g svaka 3 sata do 2,5 mjeseca), događa se 60-90 grama. jede i ne želi sve više i više nećete gurati više! Isprva sam bio vrlo zabrinut da je naglo počela s takvim lomima između džepova i jede samo nekoliko, zatim pljune ako su gladni, vikali ili izgubili na težini, na primjer, ali nemamo urla i težinu, rođeni smo 3.100, i sada za 2,5 mjeseca težimo 4.650, a dodamo, ali ne kako je napisano posvuda, 600-900 grama mjesečno, a manje, 400-550 grama.

Mislim da je dijete za mnoge pojedince i da je glupo prilagoditi se općim standardima, a čak ćete i pogrešno shvatiti (ako dijete želi jesti, jesti će, ako ne, neće jesti) i ako ga ništa ne smeta i pozorno prati težina, kago je manja i tko je veći, onda ne morate krpati djetetovu hranu ili, naprotiv, izgladnjeti, svi imamo bebe rođene s različitim težinama i različitim veličinama, a prema tome će imati i različite načine, manje ljudi,

Dmitrij 03.21.04 03:48

Čudna metoda! A činjenica da hrana odmah ulazi u energiju, ne uzmete li to u obzir?

Mommy 06/06/14 09:19

Morate hraniti dijete, što gluposti, pijete ovu smjesu i onda ćete vidjeti

Dasha 27.06.14 15:19

Ja hranim dijete u 2 mjeseca 150 grama 5-6 puta dnevno. interval od 4 sata. liječnici se zaklinju da dijete dobiva puno na težini.. 3240 rođen, težio je 5100 mjesečno, a 6400 u 2 mjeseca, to nije loše. Bojim se da će Lalechka dobiti pretilost (((

Anna 14.12.14. 15:45

On svibanj ne biti hranjen sa smjesom, moje dijete jeo 120 grama u prvom mjesecu i bio je stalno gladan, onda su promijenili smjesu i sve je postalo normalno.

Naše smo dojili i koliko bi me pedijatar i naša sestra smetala, dopustila sam djetetu da jede dovoljno, jer je samo bio potpuno hranjen pa je zaspao i lako mogao spavati nekoliko sati bez odvlačenja pozornosti od bilo kakvih poslova. Međutim, ovaj pristup konačno utječe na težinu, dodali smo dosta. Ali nisam se gnjavila. Čim je počeo puzati i hodati u meni, težina je sigurno stabilizirana i podignuta prema normama koje su prihvaćene od pedijatara i kojima su tako željne donijeti sve novorođene bebe.

Kada beba napuni hranu: koliko bi dijete trebalo jesti za 1, 2 mjeseca i do godinu dana?

Umjetno hranjenje uključuje potpunu zamjenu majčinog mlijeka posebnim smjesama. Ovaj način hranjenja bebe uopće nije opravdan.

Odbijanje prirodne prehrane je neophodno ako je ženu teško podnositi trudnoću, bilo je teških isporuka, zbog čega uzima lijekove za oporavak. Također se preporučuje umjetno hranjenje ako dijete nema dovoljno majčino mlijeka za potpuni razvoj.

Ako možete dojiti, izbjegavajte upotrebu mješavine. Čak i unatoč činjenici da se većina smjesa smatra prilagođenom. još uvijek ne mogu u potpunosti nadomjestiti sve prednosti majčinog mlijeka.

Tablice koje određuju prehrambenu stopu djeteta

Razmotrite detaljno, koristeći se tablicom, koliko grama mješavine za jedno hranjenje treba jesti novorođenče i bebe na umjetnom hranjenju u dobi od 1, 2 ili više mjeseci.

Novorođenčad do 10 dana po hranjenju u ml

Tako je volumen smjese u mililitrima po hrani:

Na primjer, dijete ima 8 dana, hranjenje sedmerostruko. 8 x 10 = 80 ml / hranjenje. Dnevna smjesa = 80 x 7 = 560 ml / dan.

Djeca do 1 mjesec

Sve formulacije izračuna pokazuju približnu vrijednost, ali važno je osigurati da dijete ne jede više od 1200 ml smjese dnevno. Tablica pokazuje koliko je mješavine u ml trebalo dati novorođenčad ili starije bebe na vrijeme za hranjenje.

Stopa broja obroka, uzimajući u obzir težinu djeteta

Kako izračunati brzinu mješavine za novorođenče? Pri određivanju potrebne dnevne količine smjese koristite popularnu metodu izračuna, s obzirom na težinu bebe:

Na primjer, potrebno je dijete od 5 mjeseci s tjelesnom težinom od 6.200 g s 6 obroka dnevno:

 • 6200/7 = 886 ml smjese / dan;
 • 886/6 = 148 ml / hrane.

Postoje razne metode izračuna, čije proučavanje može potrajati puno vremena. Da biste pojednostavili ovaj proces, možete koristiti izračun na online kalkulatoru, također uzima u obzir težinu i dob novorođenčeta ili starijih djeteta.

Kako izračunati dnevnu potrošnju?

Postoje alternativne metode proračuna, koje ćemo raspravljati u nastavku. Volumetrijski izračun se koristi ako tjelesna težina djeteta odgovara prosječnoj normi za njezinu dob:

Standardi za visinu i težinu djece, njihova dinamika koju je razvila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Izračun kalorija je optimalan za bebe i prerane bebe. Prosječna potreba djeteta:

Ova metoda uzima u obzir težinu djeteta i kalorijski sadržaj smjese. Na primjer, beba za 3 mjeseca teži 5200 g, mješavina - 680 kcal. Izračun dnevne stope: 115 * 5.2 = 598 kcal / dan. (598 x 1000) / 680 = 879 ml / dan.

Za veliku djecu s visokim stopama fizičkog razvoja koristi se sljedeća metoda proračuna: u prvom mjesecu života beba treba jesti 700-800 ml smjese, a sljedeći mjesec treba dodati 50 ml:

Stope potrošnje po tjednu, naime, koliko je mješavine mješavine novorođenče ili bebe starije trebalo jesti na jednom hranjenju, na temelju izračuna, može se vidjeti u tablici:

Koliko često dijete treba biti hranjeno svakodnevno?

Umjetno hranjenje na prehranu lakše je uspostaviti nego dojenje. To je zbog duže probavljive mješavine mlijeka. To vam omogućuje da poučite bebu da jede u određenim satima. Preporuča se hraniti novorođenče sa smjesom svaka 3 sata, tj. 7-8 puta dnevno, uzimajući u obzir potrebe djeteta.

Pored smjese, dijete treba dati piće u količini od jedne mješavine hrane dnevno. Djeca od 3-4 mjeseca mogu smanjiti broj hrane sa smjesom do 6 puta. Nakon prvog hranjenja u 4 mjeseca - do 5 puta dnevno. Važno je osigurati da dijete ne prejeda i eliminira mogućnost pretilosti.

Bilo da dijete ima dovoljno prehrane, pedijatar određuje težinu i visinu. Brzina razvoja mora biti u skladu s normom za svaki mjesec života djeteta.

Koliko limenki trebate kupiti?

Roditelji koji hrane dijete mješavinom često brinu o broju konzervi potrebnih. Uostalom, hrana nije jeftina, a uz rast bebe, potreba za njom samo će se povećati. Prosječni jar od 400 grama sadrži oko 93 komada praha. Od kojih je 24 potrebna za hranjenje po danu.

S 8 obroka dnevno za dojenčad do dva tjedna, smjesa može trajati 3,5 dana. Mjesečnu bebu - 5 dana. Dakle, za mjesec dana morat ćete kupiti šest limenki. Apetit djeteta postupno će se povećavati, a sukladno tome, svakog sljedećeg mjeseca mješavina će trebati više.

Savjet

 1. Pri kupnji mješavine treba obratiti pažnju na rok trajanja proizvoda. Osim toga, ne zaboravite provjeriti nepropusnost paketa. Ne biste trebali pokušati uštedjeti kupnjom mješavine od malo poznatog proizvođača, bolje je nadoknaditi kvalitetu nego isporučiti nelagodu u probavni sustav djeteta.
 2. Mješavina je nedvojbeno vrijedan izvor vitamina i minerala za novorođenče i zato je njegovo uvođenje nužno u prehrani djeteta. Međutim, važno je uzeti u obzir dob djeteta, pedijatri ne preporučuju da ulaze u smjesu od prvog dana života. Samo u ekstremnim slučajevima, možete se pozvati na umjetno hranjenje djeteta do mjesec dana.
 3. Kada hranite bebu mješavinu, pazite da obratite pozornost na njegovo ponašanje. Njegovo emocionalno stanje će vam pokazati koliko je prikladno proizvod za hranjenje.
 4. Osim toga, nemojte zaboraviti pričvrstiti bebu na prsa kada se hrane iz boce. Važno je da novorođenče osjeti kontakt s majkom. Komunikacija mora biti uspostavljena od rođenja.
 5. Ne zaboravite, broj gramova smjese koja se može dati jednom novorođenčadi nije nužno norma za drugu. Posavjetujte se sa stručnjacima, ali pažljivo pratite reakciju novorođenčadi.

zaključak

Različitim metodama za izračunavanje potrebne količine smjese potrebno je uzeti u obzir karakteristike svakog djeteta, njegov apetit, težinu, razvojnu dinamiku, stanje zdravlja i doba dana. Treba voditi dnevnom stopom, a ne jednom hranom. Počevši od 4 mjeseca, možete početi hraniti i smanjiti potrošnju mješavine.

Koliko i koliko često treba jesti dva mjeseca

U 2 mjeseca života dijete ulazi u fazu poznavanja svijeta oko sebe. Ljudi oko, razni predmeti i igračke počinju intenzivno zanimati mrvice. U dobi od dva mjeseca morat će dobro rasti i oporaviti se za 800 g. Dobra, kvalitetna prehrana: dojka, umjetna ili mješovita, pozvana je da dijete dobije prirodni, pravilan razvoj i rast.

Formule za izračunavanje dnevnih potreba dvogodišnjeg djeteta

Hranjenje djeteta s različitim analogima prirodnog ljudskog mlijeka do punog ili 2/3 ukupne prehrane zove se umjetno. Ako mješavina postane 50% od ukupne prehrane, a mlijeko - drugi 50%, onda se ovo hranjenje zove mješoviti.

Naravno, druga mogućnost je pogodna za mrvice, jer u ovom slučaju, dragocjena svojstva mlijeka su djelomično sačuvana. Nažalost, često mladi roditelji, zbog neiskustva i neznanja, uopće ne izračunavaju stopu korištenja smjese, ili to pogrešno primaju transcendentalne, ponekad fantastične podatke.

Količina dnevnog obroka hrane koju dijete želi ovisit će o starosti, tjelesnoj težini, stopi rasta, aktivnosti. Apetit mrvica može se mijenjati svakodnevno, ponekad je u stanju konzumirati stopu po danu, ponekad - puno više / manje.

Smatra se idealnim za hraniti "po potrebi", tj. Dati mrvicama smjesu, a onda kad oprašta. Malo kasnije, režim hranjenja će se stabilizirati, a pojavit će se jasne granice.

Približan raspored dojenčadi za 2 mjeseca je kako slijedi:

 • učestalost jela: 6-7 po danu;
 • volumen jednog dijela: 120-150 ml.

Ne treba se brinuti ako dijete u jednom trenutku ne može svladati potrebni dio. Najvjerojatnije će za 1-2 dana uhvatiti. Međutim, ako dijete ne jede redovito, to je razlog da se obratite pedijatru.

Također se ne preporuča prisilno hraniti bebu, može uzrokovati probleme s probavom i dovesti do obilne regurgitacije. Liječnici savjetuju kod svakog hranjenja da povećaju dozu za 20 ml, što će omogućiti djetetu da utvrdi vlastite fiziološke potrebe. Kako izračunati željeni volumen smjese?

Postoje mnoge različite formule i metode za određivanje dnevne doze:

 • volumetrijski - od Geibner-Cherni. Ova metoda uzima u obzir dob i težinu djeteta. U tom slučaju, ako težina djeteta odgovara prosječnoj dobnoj normi, njegov dnevni dio hrane bit će za 2-4 mjeseca - 1/6 tjelesne težine. U mililitrima ova je brojka: od 800 do 1050 ml. Na primjer, potrebno je dvomjesečna mrvica s tjelesnom težinom od 5100 g dnevno: 5100 * 1/6 = 850 ml prehrane;
 • visoka kalorija (energija) - prema G.N. Speransky. Metoda uzima u obzir energetske potrebe djeteta. Dva mjeseca beba bi trebala dnevno dobiti 1 kg tjelesne težine: u kalorije - 120 kcal, u Joules - 500 kJ. Stoga, znajući težinu bebe i prosječnom kalorijskom sadržaju mlijeka ili mješavine, možete izračunati željenu dnevnu kalorijsku vrijednost, koja se određuje pravilnom dnevnom dozom prehrane. Na primjer, 1000 g smjese ima nutritivnu vrijednost od 650 kcal. Dvomjesečno bebe težine 5100 g trebale bi primiti 120 * 5.1 = 612 kcal dnevno. Ovaj broj je jednak 1000 * 612/650 = 940 ml smjese;
 • izračun po dobi - formula Shkarin. Ova se metoda smatra najjednostavnijim, ali ne uvijek točnim. Pretpostavlja se da beba u roku od 2 mjeseca mora dobiti 800 ml mlijeka dnevno. Za djecu mlađu od 2 mjeseca, doza se smanjuje za 50 ml svaki tjedan, na primjer: mrvice za 4 tjedna trebaju biti 800-50 * 4 = 600 ml. Ako je starost veća od 8 tjedana, porast se povećava za 50 ml mjesečno, na primjer: dijete u 4 mjeseca treba primiti 800 + 50 * 2 = 900 ml hrane dnevno.

Jedinstvenu dnevnu količinu hrane za dječju bebu najbolje je ispraviti pedijatarom. Međutim, trebali biste slijediti ove preporuke: hranjiva stopa u prvih šest mjeseci života dnevno ne bi trebala prelaziti 1000 ml, u drugoj polovici godine - 1000-1100 ml.

Frekvencija i interval između prijema

Djeca koja hrane dojenčad obično nemaju određeni raspored hranjenja i dobivaju hranu na zahtjev. Biti na umjetnoj prehrani mnogo je lakše i lakše organizirati prehranu. Budući da su ne-prirodne smjese puno duže apsorbirane, vremenski interval između hranjenja također će se povećati. Broj hranjenja dnevno za djecu u smjesama povećava se na 6-7 puta dnevno, s dnevnim intervalom od 3 sata, noću - 5-6 sati. Naravno, podaci pokazuju indikativno, a sami roditelji trebaju pronaći najoptimalnije vrijeme za hranjenje, a isto tako točno pratiti nedostatak ili višak hrane koju primaju.

Kada se mješovito hranite, trebate izmijeniti usvajanje mlijeka i umjetnih proizvoda, te nakon konzumacije mlijeka kako biste smanjili interval između hranjenja do 2-2,5 sati.

Kako utvrditi dijete je hranjeno

S vremenom će majka samostalno naučiti kako odrediti kada je beba puna ili gladna. No, ako roditelji još nemaju odgovarajuće iskustvo, moguće je razumjeti želje bebe nekim znakovima.

Video: razvoj djeteta u roku od 2 mjeseca. Dijete želi jesti ako:

 • otvara usta i traži majčinu dojku;
 • okreće glavu u različitim smjerovima;
 • utiskuje jezik i čini ih sisati;
 • usisava kamere.

Također, glad može biti popraćena plačenjem, koja se smanjuje nakon što je beba dobila potrebnu prehranu.

Dijete ne prima dodatnu hranu, a njegovu prehranu treba prilagoditi ako:

 • nedostatak težine ili vrlo mali pokazatelji. U prvih 6 mjeseci života, dobitak na težini mjesečno treba iznositi 450-900 g;
 • smanjenje količine urina i stolice. Na dan, normalna količina mokrenja od dva mjeseca beba je 15-25 puta, stolica 1-3 puta;
 • nervoza, plač, anksioznost tijekom ili poslije jela;
Sljedeći znakovi govore o prekomjernoj hrani:
 • iscrpljujuće povraćanje i povraćanje nakon hranjenja;
 • napad boli u trbuh odmah nakon jela;
 • Veliki porast tjelesne mase veći od norme.

Djeca loše jedu

Svi roditelji, bez iznimke, prije ili kasnije se suočavaju s činjenicom da dijete počinje jesti loše.

Postoji mnogo različitih razloga zbog slabog apetita:

 • bolesti raznih vrsta - groznica, nazalna zagušenja, bolovi u trbuhu, glavobolja, gnoj. Istodobno, beba može biti gladna, ali fizički neugodnosti ga uzrokuju boli, ubrzavaju bebu i ne daju mu normalno ispunjavanje. Naravno, potpuni oporavak pomoći će vratiti apetit;
 • izmiješajte promjenu. Mnoge majke moraju dugo vremena tražiti prikladnu mješavinu za djecu, koja ne bi uzrokovala alergije, probleme s gastrointestinalnim traktom. Promjena prehrane može dovesti do smanjenja apetita. Nažalost, prije pronalaženja odgovarajuće mješavine, potrebno je pokušati i pogrešno proučavajući nekoliko vrsta hrane različitih marki;

Svako dijete je individualno, jedinstveno i jedinstveno. Ako se aktivno razvija i razvija, dobiva na težini, dobro se osjeća, to znači da se u ovoj fazi svog života njegovi roditelji suočavaju sa zadatkom pružanja dobre prehrane za svoju djecu. Izolirani slučajevi odbijanja da jedu ne bi trebali biti alarmantni, ali ako je dijete hirovito, letargično i ne želi jesti hranu, bolje je kontaktirati kvalificirani pedijatar.