"NAN fermentirano mlijeko": upute za uporabu i recenzije

Bol

Mnoge mame kažu da umjetno hranjenje - prvi uzrok svih vrsta problema s gastrointestinalnog trakta djeteta (opstipacija, poremećaji, kolika, itd...). Djelomično su u pravu. Ali ako ste se odlučili za NAN suhu kiselinsku mliječnu formulu, takvi problemi neće utjecati na vas ni vaše dijete.

Umjetno hranjenje: optimalan izbor ili hitna potreba

Za dijete nema ništa bolje od majčinog majčinog mlijeka. To je savršena hrana za mrvice.

Majčino mlijeko sadrži sve vitalne i neophodne sastojke, supstance i vitamine. Pa, tako je priroda utvrdila da majka daje sve od sebe najbolju bebu s kolijevke. Međutim, postoje slučajevi kada prirodno hranjenje nije moguće zbog različitih razloga.

Važno je! Prije nego što odlučite prijenos beba na umjetno hranjenje, neophodno je kontaktirati svog pedijatara i konzultirati se.

Razlozi prijenosa djeteta na umjetnu prehranu

 • Teška trudnoća i teško porođaj, koji u postpartumnom razdoblju zahtijevaju potpuni oporavak snage zbog unosa droga, prodiranja u majčino mlijeko.
 • Bolesti majke infektivne prirode.
 • Nedostatak proizvedenog majčinog mlijeka.
 • Ostani novorođenčad bez majke.

"NAS" - najbliži analogni majčinom mlijeku

Suhe miješalice za bebe "NAS" su što bliže majčinom mlijeku i imaju određena ljekovita svojstva. "NAN fermentirano mlijeko" odnosi se na skupinu visoko prilagođene dječje formule, koja se može uvesti u dijetu koja je moguća od trenutka rođenja mrvica.

Dječja hrana "NAS": opći opis

"NAN fermentirano mlijeko" namijenjeno je za umjetno hranjenje bebe koje nemaju kongenitalne nedostatke, čije dojenje nije moguće zbog različitih razloga. Slučajevi koji uključuju potpuno napuštanje dojenja opisani su gore.

Suha mlijeka suha mješavina "NAS" odnosi se na prilagođene smjese. Dobivena kao rezultat biološke fermentacije koju osigurava bakterija mliječne kiseline. Time se poboljšava digestija i asimilacija proteina. Svi vitamini i minerali sadrže "NAN fermentirano mlijeko". Sastav smjese uključuje: sirutke demineralizirane, ulja biljnog podrijetla, škrob, prirodne gluten, obrano mlijeko, kalijev kazeinat, maltodekstrim, kalcijev citrat, kalijev klorid, kalijev citrat, soja lecitin, natrijev klorid, magnezijev karbonat, magnezijev klorid, vitamine, taurin, željezo sulfat, bakreni sulfat, kalijev jodid, kultivirani bifidobakterije.

Dječja hrana "NAS" proizvodi se na tradicionalan način, bez dodavanja okusa, boja i konzervansa i genetski modificiranih objekata. Zemlja proizvođača je Švicarska.

Rezultati hranjenja

Suha dječja formula "NAS" ima izuzetno blagotvoran učinak na tijelo djeteta, općenito, pružajući:

 • jačanje imunološkog sustava;
 • rast flore bifidobakterija u mrvicama;
 • poboljšana digestija proteina;
 • poboljšana apsorpcija proteina;
 • poboljšani probavni procesi;
 • aktivacija zaštite od crijevnih infekcija.

Duhanska hrana za fermentirano mlijeko "NAN 1"

Dizajniran za hranjenje beba od trenutka rođenja. Mješavina „NAS mliječnih 1” objedinjuje jedinstvenu kombinaciju zaštitnih komponenti „prvi obrane”, koji doprinose aktiviranje imunitet, ojačati i poboljšati crijevnu mikrofloru. Zdrava mikroflora imuniteta održava se živim probiotičkim kulturama pronađenim u dječjoj hrani. Oni se također nazivaju bifidobakterije Bl. Biofermentacija proizvoda pomaže u poboljšanju crijevne mikroflore te je nezaobilazna prepreka za svaku infekciju na putu do crijeva novorođenčeta. Dječji "NAN fermentirano mlijeko 1" je uravnotežena ishrana djeteta od prvih dana do šest mjeseci, osiguravajući joj optimalan rast i razvoj, i mentalno i fizički.

Mješavina lako probavljivog. To je ugodan kiselo mlijeko okus, što je glavni razlog da je hrana „NAS” već dugi niz godina jedan od najomiljenijih vrsta dojenčad od koje se nije odbila bilo koje dijete u svijetu. No, uživati ​​u ovom hrana nije samo djeca, nego i njihove mame kako bi se dobili osloboditi od opstipacije i GAZ automobili, a time i dati par mirnih sati sna.

Osim toga, djeluje kao profilaktička anemija "NAN fermentirano mlijeko" - smjesa sadrži dovoljnu količinu željeza.

Infant formula za kiselo mlijeko "NAN 2" s bifidobakterijama

Dizajniran za djecu od 6 mjeseci do 1 godine. Mješavina "NAS 2" može se koristiti kao glavno hranjenje i uvodi se kao hrana za mlijeko. Prednosti ove hrane su očite: poboljšava se crijevna mikroflora, ojačava imunitet, stvara se zid između crijevnih infekcija i tijela djeteta.

Važno je! Mješavina "NAN fermentirano mlijeko 2" strogo je zabranjena za uporabu u prvih 6 mjeseci života djeteta, jer nije analogna majčinom mlijeku.

"NAS 3"

"Nan 3" je fermentirani mliječni proizvod namijenjen prehrani zdravih beba čija starost je više od godinu dana. Nan 3 je potpuno uravnotežena mliječna mješavina. Sadržaj hranjivih tvari, vitamina i minerala je apsolutni analog kravljeg mlijeka ili kefira u dnevnoj prehrani djeteta.

Nutricionizam "NAN 3 fermentirano mlijeko" kombinira jedinstvenu kombinaciju zaštitnih komponenti "Zaštita i rast", pomažući jačanju imunološkog sustava mrvica, poboljšavajući proces probave.

Upute za kuhanje

Vrlo je važno pravilno pripremiti dojenačku formulu "NAN fermentirano mlijeko". Upute se prikazuju na vanjskoj strani posude za hranu. Postupak pripreme fermentirane mliječne mješavine "NAS" treba započeti neposredno prije hranjenja.

Konvencionalno se može podijeliti u tri faze:

Faza 1. Pripremni.

 1. Isprati bocu.
 2. Sterilizirajte bocu i dude.
 3. Otvorite posudu s mješavinom. Ovdje odmah privlačimo vašu pozornost na činjenicu da fermentirana mješavina mlijeka "NAS" ne izgleda kao druga mješavina - nije loša. Misa je karakteriziran određenim pritiskom. Stoga se ne biste trebali bojati svog izgleda i kriviti trgovinu ili supermarket za prodaju proizvoda s niskom kvalitetom ili isteklih proizvoda.

Faza 2. Glavna.

 1. Pokupite posudu s hranom i detaljno proučite preporučeni stol za hranjenje, koji je prikazan na njemu.
 2. Ulijte u posudu za hranjenje (sterilizirana bočica) ½ volumena vode preporučene u tablici. Voda treba kuhati i ohladiti na 37 stupnjeva.
 3. Ulijte potrebnu količinu (određenu ovisno o volumenu tekućine izlijevanja i naznačenom u istoj tablici na posudi) mjerenja žlice suhe smjese.
 4. Protresite posudu dok se suha smjesa potpuno ne otopi i pretvori u homogenu masu.
 5. Dodajte preostali dio tekućine u bočicu.
 6. Ponovno se protresite kako bi nastala homogena smjesa. Smjesa je prilično debela pa nemojte zvučati alarm ako očekujete da ćete vidjeti tekuću masu. A još jedna stvar: nakon kuhanja, žitarice ostaju na zidnoj površini boce, to je i norma!

Važno je! Djetetu se može dati samo svježe pripremljena mješavina. Strogo je zabranjeno koristiti onu koja je ostala od prethodnih hranjenja.

Vrlo je važno promatrati točnost doziranja. Inače, u smjesu će se stvarati klonovi, koji će ga spriječiti da teče kroz bradavicu u usnu šupljinu djeteta. Zatim, razgovarajmo o tome kako dati "NAS fermentirano mlijeko".

Kako dati smjesu

Ako je dijete doživjelo zaraznu bolest, neophodno je liječenje baktericidnim lijekovima. Ali, nažalost, takvi lijekovi, s jedne strane, pridonose uklanjanju infekcije, as druge, negativno utječu na crijevnu floru djeteta. Ovdje "NAN fermentirano mlijeko" dolazi do spašavanja. Preporuča se davati smjesu kao profilaktički protiv probavnih poremećaja. U tom slučaju "NAS" se daje djetetu jednom dnevno, svaki drugi dan. Doze variraju ovisno o dobnoj skupini kojoj dijete pripada.

Kada je dječja hrana "NAN" propisana od strane liječnika kao sredstvo za povećanje imuniteta, smjesa bi trebala biti uključena u dnevnu prehranu mrvica.

Doza se određuje na temelju dobi djeteta. U pravilu, pedijatri preporučuju davanje "NAN fermentiranog mlijeka" kada postoji povećan rizik od zaraznih bolesti, osobito u hladnoj jesen ili zimi.

Mliječni proizvodi nisu podložni patogenim bakterijama. Stoga se fermentirana mliječna mješavina "NAN" također može uzeti kao zaštitno sredstvo protiv mikroba, pružajući izvrsnu apsorpciju tvari i elemenata u tragovima, koji su vitalni za dječje tijelo, a posebice bjelančevine, željezo i kalcij. To postaje osobito važno tijekom uvođenja komplementarne hrane, kada je vjerojatnost kontakta s opasnim mikroorganizmima visoka. U tom slučaju, "NAS" bi trebao početi davati istodobno s početkom komplementarne hrane svaki dan, jednom ili dva puta dnevno.

Također, suha hrana za bebe "Nan Fermented Milk" aktivno se koristi kao lijek protiv zatvor za bebe koji su umjetno hranjeni od rođenja. Glavna naznaka za uporabu je sustavna konstipacija. U početku se preporuča dati "NAN" dva puta dnevno, a kada stolica vraća na normalu, treba smanjiti na jednu dozu.

Mješavina "NAS" može se koristiti kao glavni alat za hranjenje djeteta. Zbog činjenice da se fermentirani mliječni proizvod brzo probavlja, preporučuje se djeci koja imaju povećanu sklonost regurgitaciji. "Acidmilk mliječni proizvodi" dovode do ubrzanog pražnjenja. "Mogu li to hraniti cijelo vrijeme?" - Pitanje mnogih mumija. Odgovor je jednostavan: u ovom je slučaju dopušteno.

Značajke pohrane

Moguće je pohranjivati ​​umjetnu dječju hranu "NAS" 18 mjeseci, pod uvjetom da je pakiranje ambalaže netaknuto. Ako je smjesa već otvorena, može se koristiti za hranjenje bebe ne više od tri tjedna nakon otvaranja posude.

"Nan fermentirano mlijeko": recenzije

Većina majki voljno potvrđuje izjave proizvođača o blagotvornom učinku smjese "NAN" na dječjem tijelu. "NAN" je neophodan pomoćnik u crijevnoj disbiosisu, zatvoru, boli i koliku. Zasebno napomenuti da prijenos djeteta na umjetnu prehranu nije teško, beba se brzo navikla na ugodan okus kiselog mlijeka.

"Nan fermentirano mlijeko 1" recenzije imaju najviše pozitivnih. Mnogi potrošači naglašavaju svoje ljekovita svojstva. Rezultat njegove primjene je normalizacija crijevne mikroflore, poboljšanje stolice, jačanje imunološkog sustava, smanjujući rizik zaraznih bolesti. Osim karakteristika kvalitete, zabilježeno je i praktično djelovanje: prikladan jar od trajnog materijala, opremljen mjernom žlicom, čija su cjelokupna svojstva razvijena uzimajući u obzir veličinu vrata bebe boca. I dalje, kombinacija "NAN" je povoljna i sa ekonomskog gledišta - jedan staklenjak je dovoljno za dovoljno dugo razdoblje.

"Nan fermentirano mlijeko 1", čije recenzije sadrže informacije o odvratnom okusu, slaboj topljivosti, nemogućnosti korištenja kao glavne hrane, ne odgovaraju stvarnosti! Prije svega, to je fermentirana mješavina mlijeka, to jest, ne može biti slatko, kako bi zadovoljila sve mame. Da, da, ispravno ste pročitali, upravo tako. Drugo, bilo koji pedijatar će pobiti tvrdnju da se "NAS" ne može koristiti za stalno hranjenje. Naravno, postoje određene indikacije, kontraindikacije, itd., Ali to još uvijek uopće ne znači da se "NAS" ne može dati djetetu stalno.

Analizirajući mišljenja potrošača možemo reći još jednu stvar: smjesu "NAN" karakterizira sitost. A to nisu samo riječi. Ovo je zaključak nakon provedenih amaterskih eksperimenata, kada su žene dali "NAN" smjesu bebi za večeru jednog dana i "Kid" na drugom. Vrijeme zasićenja malog organizma prve smjese znatno premašuje pokazatelje sekunde. Stoga, mnogi mame više vole dati "NAS" noću, tako da dijete jeli i spavao čvrsto.

Prednosti suhe mješavine, već smo raspravljali. Krenimo dalje na nedostatke, ako ih ima, naravno. Koristeći samostalno "NAN fermentirano mlijeko", pregledava čitanje o njoj, može se shvatiti da nema nedostataka po sebi. Za neke je prevelik trošak prehrane, a netko je odlučio da je dijete naviklo na mješavinu i ne želi jesti ništa drugo. Pa, vidite, ti razlozi su pristran.

Zaključno, želim reći jedno: tijelo svakog djeteta je drukčije! Ista mješavina može izazvati potpuno suprotne reakcije kod djece. Ovu činjenicu uzela su u obzir proizvođači dječje hrane, zbog čega se na policama s mješavinama može naći najširi raspon asortimana, zapanjujući broj vrsta koje sadrže određene dodatke kao dio. Nestlé nije loša, jer je švicarski proizvođač jamac kvalitetne hrane. Jednostavno, tu je mješavina koja ne odgovara Vašoj bebi. Zato je tako važno odabrati pravu dječju hranu.

Kako primijeniti mlijeko za fermentirano mlijeko za novorođenčad: način korištenja, pravila pripreme i pregled popularnih marki

Majčino mlijeko - dobra prehrana za novorođenče. Međutim, čak i uz višak mlijeka, može biti neophodno uvesti smjese u dijete. Dakle, u slučaju anemije preporuča se terapijska prehrana koja sadrži željezo, a za oslabljenu djecu s niskom težinom, propisane su smjese s povećanim udjelom proteina.

Mliječna formula za dojenčad također se odnosi na medicinske proizvode i koristi se za kršenje gastrointestinalnog trakta. Može se propisati kao dodatak u hvs, za bebe koje primaju umjetne mješavine i nisu dodatne hrane. Ova terapeutska hrana posjeduje poseban sastav, prilagođen potrebama tijela djece i strogo se primjenjuje prema shemi koju je utvrdio liječnik.

Koja kisela mješavina razlikuje se od uobičajene

Fermentirani smjesa razlikuju od konvencionalnih svježeg analoga kemijski sastav, kiselost, itd Nadalje, ovaj hrana obogaćena probiotici potrebne za apsorpciju željeza, proteina, kalcija.

Probavni organi novorođenog djeteta nisu dovoljno zreli. Slaba enzimatska aktivnost, a ponekad nedostatak enzima doprinosi raznim poremećajima probavnog sustava. To uzrokuje koliku bolest, zatvor i nemirno ponašanje. Tekuća stolica može se zamijeniti potpunim odsutnosti u roku od nekoliko dana. Mješavina fermentiranog mlijeka pomaže normalizaciji procesa u probavnom traktu, korisne tvari vraćaju normalno funkcioniranje tijela. Karakteristične značajke ovog proizvoda su sljedeći kriteriji:

 • ljekovita svojstva. Moguće je koristiti hranu samo ako postoje patološke promjene u dojenčadi;
 • prisutnost prebiotika. Korisne lakto i bifido bakterije potrebne su za normalizaciju ravnoteže crijevne mikroflore;
 • proizvođači koriste žive mikroorganizme za proizvodnju;
 • bakterije moraju biti otporne na vanjske čimbenike; živi organizmi mogu zadržati korisna svojstva tijekom skladištenja i pripreme smjese;
 • proizvodi udovoljavaju najvišim standardima kvalitete i zahtjevima Svjetske zdravstvene organizacije;
 • udio proteina se smanjuje, njegova se struktura dijeli na aminokiseline;
 • mijenjao sastav masti kako bi se olakšala njegova probavljivost;
 • obogaćen vitaminima, mineralima, uljima biljnog podrijetla. Materijal fermentirane mlijeka za novorođenčad također mora biti prilagođen. Inače, vjerojatnost povećanja kiselosti (povećava izlučivanje amonijaka, soli s urinom), a regurgitacija se povećava i povećava.

primjena

Pedijatri propisati medicinsko kiselo mlijeko djeci, ako dijete ima kršenje ili smanjenje funkcije probave. Liječnik bi trebao objasniti roditeljima zašto je potrebna takva mjera, je li potreban potpuni prijelaz na umjetnu prehranu ili treba li se izmjenjivati ​​različite vrste mješavina, koliko će beba hraniti hranu koja sadrži prebiotike. Medicinska prehrana je indicirana za djecu s sljedećim patologijama:

 • nedostatak laktoze;
 • nedostatak enzima;
 • gušavost;
 • dispepsija;
 • crijevne infekcije;
 • smanjeni imunitet;
 • redoviti poremećaji stolice;
 • anemija i drugi

Problem fermentirane prehrane mlijeka je korekcija probavnog trakta. S diatezom (atopičnim dermatitisom) i različitim manifestacijama alergije, ona se ne koristi. U slučaju kada je otkrivena alergijska reakcija na kravlji protein ili druge vrste proizvoda, potrebni su hipoalergijski proizvodi. Balansirana crijevna mikroflora je put do punog dobivanja na težini, zdravog rasta i razvoja dojenčadi. Kada se regulira rad probavnog trakta, crijeva beba bolje apsorbiraju vitamine i elemente u tragovima što se odražava u njegovoj dobrobiti i raspoloženju.

Pro i kontra

Hranidbena terapija temeljena na mlijeku ima značajan pozitivan učinak na dječje tijelo, za razliku od svježih kolega:

 • procesi pojačane formiranja plina se smanjuju smanjenjem učestalosti reakcije fermentacije, što smanjuje bol i grč u abdomenu;
 • aktivira se crijevna peristaltika, što je osobito važno s tendencijom zatvora;
 • normalizacija crijevne mikroflore;
 • vjerojatnost pojave alergije se smanjuje;
 • apsorpcija laktoze je olakšana;
 • smanjena učestalost i obilje regurgitacije.

Unatoč različitim blagotvornim učincima na dječje tijelo, alat je uzrok negativnih manifestacija. Ove nepoželjne reakcije uključuju:

 • mnoge djece ne vole neobičan okus nove hrane, a djeca često odbijaju jesti;
 • tijekom obilne regurgitacije preferiraju se anti-refluksne smjese, budući da fermentirani mliječni ekvivalent zbog svoje sposobnosti da snizuje kiselost želuca često uzrokuje porast neugodnih manifestacija;
 • zbog nepridržavanja prilagodljivosti uzrokuje acidozu kod djeteta;
 • u rijetkim slučajevima može uzrokovati alergije.

Preporuke za hranjenje

Neodgovarajuća uporaba fermentirane mliječne mliječne mješavine može negativno utjecati na zdravlje, pogoršati situaciju. Uvesti novo "jelo" u izborniku djeteta treba postupno, pažljivo, u malim obrocima. Udobno za prelazak na kiselo mlijeko moguće je podlijegati jednostavnim pravilima i preporukama:

 • kuhati smjesu, kao i razrijediti kašu, mora biti neposredno prije hranjenja;
 • uvijek se pridržavajte proporcija navedenih u uputama;
 • prašak u otvorenom pakiranju ne smije se čuvati duže od 20 dana na mračnom, hladnom i suhom mjestu;
 • koliko dugo dijete će jesti ovu vrstu dječje hrane trebaju se obratiti zajedno s pedijatrom;
 • liječnik određuje učestalost hranjenja - kao profilaktička mjera 2 puta dnevno, za konstipaciju i disbakterizaciju kroz hranjenje, za liječenje disfunkcije organa probavnog trakta moguće je potpuno prebacivanje na hranu za fermentirano mlijeko;
 • prehrana intenzivira refluks manifestacije. Nakon što je primijetio pozitivan rezultat i kriterije za poboljšanje povijesti mrvica, liječnik može prilagoditi trajanje tijeka liječenja.

Pregled popularnih marki i sastava

Kakvu smjesu izabrati, savjetovati liječnika. Ako se ne uklapa u bebu, trebate potražiti druge mogućnosti. Većina proizvoda prezentiranih u ljekarnama ima sličan sastav i učinak na dječje tijelo. Napraviti konačni izbor hrane za naknadno hranjenje novorođenčeta s gastrointestinalnom disfunkcijom može pažljivo ispitati popis smjesa, njihov sastav i svojstva.

Glavne komponente takve prehrane su:

 • proteina;
 • biljna ulja (dlan, kokos, suncokret, itd.);
 • ugljikohidrati različitih struktura (laktoza, maltodekstrin);
 • kompleks vitamina i minerala (vitamini C, B, D, kalcij, cink, fosfor, jod, željezo, magnezij, kalij, itd.);
 • taurin. Važno za razvoj središnjeg živčanog sustava, punu apsorpciju masti, uključeno je u sintezu masnih kiselina. U prvim mjesecima života tijelo se u malim količinama proizvodi u tijelu;
 • karnitin. Sudjeluje u zaštitnoj funkciji živčanih stanica;
 • inozitol. Važno je održavati strukturu živčanih stanica, viziju, CNS;
 • palmitinska kiselina;
 • škrob, maltodekstrin (djelomično razdijeljeni škrob). Potrebno je regulirati brzinu kretanja hrane kroz probavni trakt, daje dugotrajan osjećaj punine
 • soje lecitin - antioksidans i emulzifikator;
 • nukleotidi. Oni su dio enzima, deoksiribonukleinska kiselina (DNA), hormoni;
 • oligosaharidi. Potrebno je održavati ravnotežu crijevne mikroflore.
 • kolina (vitamin B4).

beba

Kiselo mlijeko "Baby" je široko poznato na domaćem tržištu dječje hrane. Jedinstvena, posebno dizajnirana formula dizajnirana je za bebe od rođenja do jedne godine. Pomaže protiv konstipacije, jača imunosne sile tijela, sprječava razvoj rakom. Korištenje smjese jamči odsutnost problema s trbuščićem i normalnom probavom.

Agusha

Značajna osobina proizvoda domaće proizvodnje je pristupačna cijena. Ruski brand ozbiljno je konkurencija stranim tvrtkama. Smjesa sadrži nukleotide, starter, fruktozu, kompleks vitamina i minerala. Pedijatri često ne preporučuju proizvode "Agusha", jer ima puno umjetnih aditiva.

Bellakt

Ova bjeloruska robna marka proizvodi tri tipa hrane za fermentirano mlijeko koje su namijenjene potrošačima različitih dobnih skupina. Sadrži bogat sastav, sadrži nukleotide, polinezasićene masne kiseline, vitamin-mineralni kompleks. Na 100 grama gotovog proizvoda otpada 66 kcal, kao i proteini - 1,5 g, masnoća - 3,5 g, ugljikohidrati - 7 g. Proizvod je pogodan za mješovitu i umjetnu hranidbu zdrave djece, kao i malu djecu s crijevnim poremećajima.

Mješavina "Nan" švicarske tvrtke Nestle već dugi niz godina, ima vodeću poziciju u ovom segmentu tržišta. Redak hrane fermentiranog mlijeka predstavlja dva proizvoda. Jedan (1 na pakiranju) sadrži jedinstvenu formulu B. lactis + L. Reuteri, namijenjen novorođenčadi i djeci do šest mjeseci. Proizvod označen s 2 ima drugačiju formulu B. Longum + L. Rhamnosus, namijenjen starijoj djeci. Razina pH varira u rasponu od 4,5-4,9, što omogućuje mješavinu davanja i bebama bez patologija. Često se fermentirano mlijeko izmjenjuje s mješavinom "Nan Optipro". Ovaj proizvod ima visoke troškove.

Nutrilon

Nutrilon je nizozemska dječja formula čija je pH vrijednost do 6.4. Ima jedinstveni sastav, bogat ne samo u živom laktu i bifidobakterijama, već iu taurinima, laktozama i biljnim uljima. Proizvod normalizira probavni sustav, namijenjen djeci do jedne godine.

Similac

Marka ima puno obožavatelja zbog činjenice da je njezin sastav najbliže majčinom mlijeku. Proizvodna linija sastoji se od pet različitih vrsta hrane. "Similac Premium" je mješavina za jačanje imuniteta, a NeoSure je idealno rješenje za djecu prerano rođena. Proizvod sadrži pravu kombinaciju proteina, masti i ugljikohidrata. Vitamini, željezo, kalcij, masne kiseline i druge korisne tvari potrebne za organizam u razvoju sadržane su u prehrani. Zemlja podrijetla je Irska, Španjolska i Danska.

drugo

Nutrilak je ruski proizvod. Smjesa ne sadrži laktozu i škrob. Savršeno je za obnovu mikroflora nakon uzimanja antibiotika, kao i kršenja probavnih funkcija. Masne kiseline, antioksidansi, nukleotidi, lutein - takav kompleks u potpunosti zadovoljava energetske potrebe bebe. Trgovačke marke "Friso" i "Frisolak", "Hipp" (Hipp), "Nestozhen" ne proizvode fermentirano mlijeko suhim prilagođenim smjesama. Među njima možete naći mliječnu dječju hranu s prebiotikom. Dadilja proizvodi proizvode na bazi kozjeg mlijeka. U liniji TM nema mogućnosti fermentiranog mlijeka. Linija proizvoda usmjerena je na hipoalergensku prehranu.

Odgovori na pitanja roditelja

 • Je li moguće stalno hraniti smjesu za kiselo mlijeko? Kompletna zamjena hrane na fermentiranim smjesama mlijeka je moguća u prisutnosti ozbiljnih medicinskih indikacija.
 • Koliko često mogu to dati? Za normalizaciju mikroflore i punopravni rad organa probavnog trakta, prehrana se daje 2 puta dnevno. Koristeći se za medicinske svrhe, smjesa postaje osnova prehrane i češće se koristi. Način rada postavlja liječnik ovisno o dobi, intenzitetu manifestacija negativnih simptoma.
 • Kako ga dati? Pravila kuhanja nalaze se na paketu. Pridržavajte se proporcija i preporuka prikazanih u uputama.
 • Kako uvesti mješavinu fermentiranog mlijeka? Uvođenje kiselog mlijeka u prehranu treba postupno. Prvo, zamijenite jedno hranjenje, pratite reakciju. Sutradan, dvaput upotrijebite novost, i tako dalje, do potpune zamjene, ako je potrebno.
 • Kada ga dati? Kada se uvedu nova mješavina, uključite ga u dijetu kao drugu i noćnu hranu.

Dijete treba paziti na njegovu osobu: pravovremenost razvoja i manifestacije vještina, promatranje štetnih manifestacija. U fazi hranjenja na prirodan način ili umjetnih smjesa, važno je da roditelji uzmu u obzir mogućnost reguliranja funkcioniranja gastrointestinalnog trakta bebe bez uporabe lijekova. Dječja hrana s bifidusom i laktobacillima ima značajne prednosti. Međutim, ne treba uzeti inicijativu i samostalno uvesti smjesu u prehranu novorođenčadi. To zahtijeva određene medicinske indikacije, jer ta hrana pripada kategoriji terapeutskih sredstava.

Fermentirano mlijeko za novorođenče nan

 • Posebne značajke
 • svjedočenje
 • vrste
 • Pravila za hranjenje
 • klijenata
 • Pregled najboljih
 • Blok pitanja i odgovora

Formula za kiselo mlijeko zauzima posebno, vrlo časno mjesto među dječjom hranom za novorođenčad. Ona pripada medicinskim proizvodima i omogućuje prilagodbu funkcionalnih poremećaja probavnog sustava u najmanjim - od rođenja do jedne godine.

Ne smije se stavljati u dodatno hranjenje - samo na preporukama i propisima pedijatara koji je otkrio bilo kakva odstupanja u zdravlju bebe. Roditelji se ne bi trebali bojati prijelaza na ovu vrstu hranjenja, jer donosi s njom isključivo dobru.

Posebne značajke

Glavne prednosti fermentiranih mješavina mlijeka su u sastavu i funkcionalnosti. Sastojci se odabiru na takav način da savršeno uklapaju u rad malog organizma i normaliziraju zdravlje djeteta tijekom razdoblja povećanih bolesti i poremećaja.

Pedijatar koji propisuje takvu prehranu uzima u obzir stanje, dob i osobine djeteta. Što se razlikuje od uobičajenog?

To je ono što razlikuje kiselo mlijeko od uobičajenog: njegovu korisnu kompoziciju, koja nužno sadrži laktobacile i probiotike, kao i terapeutski učinak na tijelo djece od rođenja do jedne godine. Za prebacivanje na takvu prehranu trebate posebne medicinske indikacije i imenovanje pedijatara.

Imajte na umu. Mnogo je mliječnih proizvoda na tržištu (kefir, jogurt, narine), ali oni nisu dječja hrana jer nisu prilagođena potrebama i značajkama malih organizama. One sadrže cjelokupni, ne fermentirani protein kravljeg mlijeka koji uzrokuje alergijske reakcije i funkcionalne poremećaje gastrointestinalnog trakta kod djece mlađe od jedne godine.

svjedočenje

Pedijatar koji je odredio prijelaz na novu prehranu trebao bi objasniti roditeljima što je smjesa fermentirane mlijeka neophodna posebno za bebu. Obično se koristi za smanjenje i smanjenje probavnih funkcija.

Medicinske oznake za uporabu djece do jedne godine su:

 • rizik od infekcije;
 • s nedostatkom laktoze;
 • funkcionalne smetnje u probavi;
 • dispepsija želuca (slaba sposobnost probavljanja hrane);
 • s proljevom i zatvorom;
 • smanjen apetit ili nedostatak;
 • protiv ove pozadine - loša debljanje;
 • akutne crijevne infekcije;
 • s kolikom;
 • smanjeni imunitet;
 • rahitis;
 • crijevna disbioza.

Ali s alergijama, fermentirane mješavine mlijeka nisu propisane. Da, dobro se apsorbiraju, ne uzrokuju odbacivanje malog organizma. Ali njihov glavni zadatak je ispravljanje gastrointestinalnog trakta. Dakle, s ovom bolesti najčešće nisu propisane, ali prilagođene hipoalergenske prehrane.

Istraživanja su pokazala da korištenje dječje hrane s mliječnim i bifidobakterijama povećava intenzitet apsorpcije željeza iz gastrointestinalnog trakta, poboljšava apsorpciju proteina i kalcija. Djeca se počnu oporavljati i razvijati u skladu s njihovim dobnim karakteristikama, a ne zaostaju za svojim vršnjacima.

Roditelji trebaju znati što su fermentirane mješavine mlijeka kako ne bi kupili proizvod koji će biti beskoristan. Na suvremenom tržištu postoji niz tipova takve dječje hrane. Oni se razlikuju po sastavu, dosljednosti, stupnju prilagodljivosti i činjenici da su razvijeni za djecu različitih dobnih skupina.

Prema stupnju prilagodljivosti:

Po dobi:

 • broj "1" na pakiranju znači da je fermentirana mliječna mješavina za bebe koja se može dati od rođenja do šest mjeseci;
 • broj "2" je fermentirana mliječna mješavina za djecu do godinu dana, počevši od 6 mjeseci.

Prema dosljednosti:

 • (razmjer je naveden u uputama), ima dugi rok trajanja, tržište predstavljaju najpoznatije robne marke - Nan, Nutrilak, Nutrilon, Nutricia, Similac itd.;
 • tekućina, koja se mora koristiti unutar 2-3 dana (zastupa Agusha, Bifilina).

Pronalazak dječjeg fermentiranog mlijeka na trenutnom tržištu u skladu s dobi djeteta, individualnim preferencijama (tekućem ili suhom obliku) i financijskim mogućnostima roditelja nije teško. Izbor se uvelike olakšava preporukama pedijatara koji mogu propisati određeni proizvod.

Pravila za hranjenje

Morate znati kako ući u mješavinu fermentirane mlijeke u prehranu djeteta, tako da ne našteti njegovo zdravlje. Ako se to izvrši naglo iu velikim količinama, dobit će se suprotni učinak, tj. Probavu mrvica će postati još više uzrujana. Glavno načelo je postupno i točno poštivanje svih medicinskih preporuka.

 1. Ako je smjesa fermentirane mlijeka propisana kao profilaksa, zamijenit će ga samo 2 hranjenja - drugo i posljednje.
 2. Za konstipaciju i proljev, koji su povremeni, preporučuje se izmjena "kroz jedan". Na primjer, 1., 3. i 5. hranjenje se izvode pomoću uobičajenog majčinog mlijeka djeteta (prilagođena smjesa). I drugi i četvrti - uz uporabu proizvoda s bakterijama mliječne kiseline.
 3. Ako je propisano za liječenje, hranjenje se postepeno zamjenjuje u cijelosti.
 4. Treba imati na umu da ova hrana poboljšava regurgitiranje u bebama do 3 mjeseca, tako da je rijetko propisana kao glavna u ovom dobu.
 5. Trajanje uporabe određuje pedijatar i prosječno 2-3 mjeseca.
 6. Mnogi roditelji pitaju je li moguće hraniti samo mješavinu kiselog mlijeka: s oslabljenim zdravljem i potpunom zamjenom svih hranjenja propisanih od strane liječnika, da.
 7. Prehrana se pripremaju neposredno prije hranjenja u skladu s uputama.
 8. Otvoreni spremnik se čuva 3 tjedna na suhom, hladnom mjestu na temperaturnom području od 0 ° C do + 25 ° C i vlažnosti od najviše 75%.

Koliko dugo i kako davati mješavinu fermentirane mlijeka, liječnik mora reći. On je koji prilagođava razdoblje uporabe, uzimajući u obzir stanje bebe. Ako je počeo dobivati ​​na težini dobro, dostigao svoju dobnu normu, problemi s probavom su nestali, možete ponovno ići na ishranu koja je bila prije, ali nema posebne potrebe za to.

klijenata

Popis mješavina mlijeka sadrži proizvode domaće i strane proizvodnje. Njihove skladbe su vrlo slične, imaju približno isti učinak na probavni trakt djeteta.

 1. Nan. Nestle (Švicarska). 7,5 dolara.
 2. Nutrilak. Nutritek (Rusija). 5,2 dolara.
 3. Nutrilon. Nutricia (Nizozemska). 8,1 dolara.
 4. Similac. Danska / Španjolska / Irska. 7,6 dolara.
 5. Agusha. Rusija. 0,6 dolara.
 6. Bifilin. Rusija. 0,9 dolara.
 7. Biolact prilagođen. Rusija. 7 USD
 8. Kisela kiselina soje. Rusija. 3,9 dolara.

Međutim, ocjena ne može utvrditi koji će od tih proizvoda biti optimalan u određenom slučaju. U pravilu, najbolja mješavina mlijeka fermentirana je ona koju dijete lako jede i koje normalizira probavu i poboljšava stanje bolesnika.

Neznatne razlike u sastavu i funkciji tih proizvoda mogu se naći u detaljnijem pregledu.

Pregled najboljih

Nakon utvrđivanja problema probave, pedijatar će reći roditeljima da su mliječni proizvodi za novorođenče bolji - ruski ili strani, s ili bez ulja, obogaćeni bio-aditivima ili koji sadrže samo laktobacila. Najčešće, liječnici savjetuju nekoliko proizvoda, dajući roditeljima pravo odabrati brand i marku u skladu s njihovim financijskim mogućnostima.

Mali pregled najpopularnijih i najpoznatijih pomoći će roditeljima razumjeti raznolikost raspona.

Prikazuju ga dva proizvoda: "Nan 1 fermentirano mlijeko", "Nan 2 fermentirano mlijeko". Proizvodi čuvena švicarska tvrtka Nestle.

Vrlo korisno za djecu s probavnim poremećajima:

 • normalizira mikroflora;
 • štiti od infekcija;
 • povećava apsorpciju proteina, laktoze, kalcija, željeza.

To je olakšano korisnim i prilagođenim sastavom:

 • B. lactis + L. reuteri - kombinacija dva jednostruka probiotika preporučena od rođenja zbog apsolutne sigurnosti;
 • B. Longum + L. Rhamnosus - ovaj tandem probiotika koristi se za djecu koja su već navršila šest mjeseci, ne obavlja toliko medicinsku zaštitu kao zaštitne i preventivne funkcije.

Često Nan dobiva čak i zdrave bebe koje nemaju majčino mlijeko, pa čak ni u odsutnosti. Ova fermentirana mliječna smjesa ima pH razinu od 4,75-4,9, kao u novorođenčadi, i stoga ne uvodi nikakve negativne korekcije na probavu.

Nutrilak

"Nutrilak Fermented Milk" je prilagođena suha mješavina koja u potpunosti zadovoljava energetske potrebe bebe od rođenja do jedne godine. Upute za uporabu:

 • obnova mikroflore nakon antibiotika;
 • prenesene crijevne infekcije;
 • sprečavanje disbioze;
 • funkcionalni poremećaji probavnog sustava: proljev, zatvor, kolika.

Nutrilak ima vrlo bogat i koristan sastav:

 • sojevi živih bifidobakterija, laktobacili, koji imaju blagotvoran učinak na crijevnu mikroflora i ojačavaju imuni sustav;
 • nukleotidi su neophodni plastični materijal za mikroflore;
 • Omega-3 masne kiseline, 6 su potrebne za imunitet, normalno stvaranje središnjeg živčanog sustava i organa vida;
 • lutein štiti malo tijelo od štetnih učinaka ultraljubičastog zračenja;
 • Antioksidacijski kompleks koji uključuje vitamine i minerale: askorbinska kiselina, vitamini B, cink, taurin, selen.

Još jedna prednost Nutrilaka je da ne sadrži škrob i saharozu, što je slabo apsorbira novorođenčad.

Nutrilon

Nizozemska prehrambena tvrtka Nutricia prodana je s dva proizvoda - Nutrilon 1 Fermented Milk, Nutrilon 2 Fermented Milk. Ovo je suha mješavina za hranjenje beba od rođenja. Sadrži lakto-i bifidobakterije, zbog čega učinkovito normalizira probavu, potiče rast korisne, zdrave crijevne mikroflore.

Pored njih, u sastavu možete pronaći:

 • obrano mlijeko;
 • taurin;
 • maltodekstrin;
 • laktozu;
 • mješavina biljnih ulja: suncokreta, repice, dlan, kokos;
 • kvasac;
 • kompleks vitamina i minerala.

PH vrijednost Nutrilona iznosi 6,0-6,4.

Similac (Similac)

Vrlo popularna mješavina fermentiranog mlijeka, koju predstavlja širok raspon:

 • "Similac-1" - glavna ili dodatna hrana za djecu od rođenja do šest mjeseci;
 • "Similac-2" - kojeg pedijatri od šest mjeseci imenuju;
 • "Similac Premium-1" - ojačati imunitet slabe djece do 6 mjeseci;
 • "Similac Premium-2" - nastavak prethodnog proizvoda koji se koristi nakon šest mjeseci;
 • "Similac NeoSure" - za prehranu preranih beba.

Struktura Similaca uključuje:

 • žive bakterije za poboljšanje intestinalne mikroflore;
 • željezo;
 • masnih kiselina;
 • proteina;
 • masti;
 • ugljikohidrata;
 • vitamin i mineralni kompleks;
 • lizozima;
 • taurin;
 • laktulozu.

Proizvodnja smjese je nekoliko puta prebačena u različite zemlje, pa je na pakiranjima moguće pronaći oznake koje je proizvod napravio u Irskoj, Danskoj ili Španjolskoj. Doprinosi stalnoj debljanoj dobi djeteta unutar dobne norme, a povoljno utječe i na njegov ukupni razvoj. Doista, u sastavu, to je što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Agusha

Fermentirane mliječne mješavine ruske proizvodnje "Agusha 1" i "Agusha 2" su dobre za one koji vole domaće tvrtke čije cijene za proizvode ne ugristi toliko.

Struktura uključuje:

 • cjelovito mlijeko;
 • laktozu;
 • bifidoacidophilus starter;
 • fruktoza;
 • maltodekstrin;
 • mješavina biljnih ulja: visoka oleinska suncokreta, kukuruz, soja, repice, kokos;
 • vrhnje;
 • koncentrirani protein sirutke;
 • nukleotida;
 • mineralna i vitaminska premiks;
 • običnu pitku vodu.

Međutim, sastav Agushove mješavine uzrokuje mnoge pritužbe stručnjacima, budući da je previše umjetno zbog bogatstva biljnih ulja i prehrambenih dodataka koji su posve nepotrebni za takvu malu djecu (na primjer, koncentrirani protein sirutke).

Bifilin

"Bifilin" - nova fermentirana mješavina mlijeka ruske proizvodnje. S jedne strane, njegov sastav je jedinstven, jer sadrži bifidobakterije koje se mogu umnožiti, kao i njihove metaboličke proizvode. S druge strane, preporuča se čak i odraslima da vraćaju crijevnu mikroflora.

Ova činjenica baca sumnju u korist mješavine za male trbuhe, jer je pH u djece i odraslih potpuno drugačiji. Stručnjaci kažu da nije prilagođen djetetovom tijelu i ne preporuča ga davati novorođenčadi.

Svi ovi proizvodi prošli su sve potrebne kliničke studije i stekli povjerenje javnosti i liječnika. Teško je reći koja je fermentirana mješavina mlijeka bolja, jer su sve korisne, prilagođene i uravnotežene. Roditelji moraju odabrati.

S jedne strane, ruski proizvodi su jeftiniji. Ali u inozemstvu su zastupljeni na tržištu u mnogo većim količinama. Osim toga, dobro je poznato da su izrađene na najnovijoj opremi i korištenjem suvremenih inovativnih tehnologija.

Teško je odabrati pravu terapijsku hranu, budući da je svako dijete individualno. Stoga se ne biste trebali oslanjati na iskustvo susjeda ili poznanika: ovo pitanje treba voditi isključivo preporukama i imenovanju pedijatara.

Blok pitanja i odgovora

Odgovore na najvažnija pitanja roditelja o korištenju fermentiranih mješavina mlijeka za djecu pomoći će vam da razriješite sumnje i koristite proizvod za namjeravanu svrhu.

 • Je li moguće da hranite dijete mješavinom fermentiranog mlijeka?

Moguće je, ali samo kako to propisuje liječnik.

 • Koliko često možete dati smjesu fermentiranog mlijeka?

Za profilaksu - 2 puta dnevno, za liječenje - potpuno zamijeniti sva hranjenja.

 • Kako ga dati?

Pravila upotrebe, doza, udio razrjeđenja s vodom detaljno su opisani u uputama. Usredotočite se na njih.

 • Je li moguće miješati s običnim?

Nemoguće je. Dajte prvi - jedan (uz postupnu zamjenu hranjenja), a zatim samo - drugi, u različitim bocama.

 • Mogu li dati mješavinu fermentirane mlijeka druge tvrtke?

Prijelaz iz jedne mješavine mlijeka u fermentaciju na drugi iz drugog proizvođača treba postupno provesti. Ne možete ih miješati.

Druga i posljednja hranjenja zamjenjuju se prvo. Zatim postupno - sve ostalo, u skladu s načinom djeteta.

Korisna svojstva fermentiranih mliječnih smjesa omogućuju liječenje i prevenciju probavnih poremećaja kod djece mlađe od jedne godine. Nije potrebno poduzimati inicijativu i koristiti ih bez liječničkog recepta. To može dovesti do činjenice da će zdravi želudac prestati raditi samostalno, neprestano se nadajući pomoć od probiotika i laktobacila koji su sadržani u takvoj prehrani.

Zlatna sredina, pismenost i strogo pridržavanje medicinskih indikacija - to su osnovna načela za korištenje ove vrste dječje hrane.

Prednost dojenja je neporeciva. Uostalom, majčino mlijeko pruža najrašireniju prehranu djeteta i čini njezin imunitet. Ali, nažalost, postoje situacije kada je iz razloga bilo neophodno koristiti smjesu. Brandovi i vrste dječje hrane u ovom trenutku ogroman asortiman u kojem se možete lako izgubiti. I kao što pokazuje praksa, ljekarne savjetuju skuplje mješavine i one čiji datum isteka. Stoga ćemo pokušati razumjeti ovaj članak u jednoj od tipova dječje hrane - u mješavini mliječne kiseline.

Što je smjesa fermentirane mlijeka i zašto je to potrebno?

Sve smjese su podijeljene u prilagođenu, kurativnu, preventivnu. Mješavina fermentiranog mlijeka, o kojoj će se raspravljati, pripada skupini terapijskih smjesa. Što to znači? Terapeutske smjese se koriste za zatvor, i za alergije, i česte regurgitacije. Za svaki problem ima svoju mješavinu. Obilježja terapijskih smjesa su da se koriste samo na recept, ako dijete ima izravne indikacije za to. Za dnevnu i dugotrajnu uporabu nisu prikladni.

Ne možete zamijeniti samo uobičajenu mješavinu fermentiranog mlijeka samo zato što vaša djevojka hrani dijete i nema nikakvih problema s stolicom, a vaše dijete ponekad ima zatvor ili ukapljenu stolicu.

U svemu trebate tražiti glavni uzrok. Prvo trebate ponovno razmotriti svoju prehranu, ako dojite, dogodilo se da se prilagođena smjesa mora dugo odabrati promjenom različitih marki. Ispod ćete naučiti ispravno unijeti medicinsku smjesu u dijetu ili zamijeniti jednu mješavinu s drugom bez štete vašoj bebi.

Sve mješavine su posebno dizajnirani za djecu od rođenja do 6 mjeseci (označeno brojem 1 uz ime, na primjer, «Nan 1 Fermentirani mliječni», «Nutrilon 1 fermentirani mliječni") i od 6 mjeseci do godinu dana (oni se mogu prepoznati po broju 2 na ambalaži, na primjer,, "Nan 2 fermentirano mlijeko", "Nutrilon 2 fermentirano mlijeko"). Također, sve se fermentirane mješavine mlijeka vrlo lako mogu naći na policama, jer najčešće imaju natpis iza imena proizvođača - "Kiselo mlijeko", kao u gore navedenim primjerima.

Glavne naznake za imenovanje fermentiranih mješavina mlijeka:

 • nepovoljno zarazno okruženje;
 • umjerene funkcionalne poremećaje probavnog sustava;
 • alternativa neprilagođenim fermentiranim mliječnim proizvodima za djecu od 6 mjeseci;
 • kao dijetalna terapija za akutne crijevne infekcije;
 • prevenciju i liječenje crijevne dysbiosis kod djece mlađe od jedne godine.

Terapijski učinak fermentiranih mješavina mlijeka temelji se na djelovanju njegovih probiotika članica, koje u suradnji s kiselom okruženju probavnog trakta kako bi pomogli rast zdravih flore i spriječiti bujanje potencijalno patogenih bakterija.

Kako hraniti mješavinu kiselog mlijeka?

Samo uzmite i idite na hranjenje kako biste djetetu dali novu mješavinu umjesto uobičajenog za njega koji ne može. Potrebno je postupno uvesti bilo koji novi proizvod.

Počeli smo ubrizgavati 30 mililitara mješavine fermentiranog mlijeka kroz jedan hranidbu (ostatak volumena hrane, ovisno o dobi, majčino mlijeko ili prilagođena mješavina) za dva do tri dana. Tada za 2-3 dana koristimo smjesu pri svakoj hrani. Zatim povećavamo volumen do 60 mililitara kroz hranjenje, također 2-3 dana. Opet 2-3 dana svaki hranjenje 60 mililitara. Nakon toga, 90 mililitara kroz hranjenje za 2-3 dana, a drugi 2-3 dana svaki hranjenje. I sada možemo zamijeniti ili nekoliko hranjenja, ili se potpuno prebaciti na smjesu fermentiranog mlijeka.

Razmotrite ovu shemu u vizualnom primjeru. Pretpostavimo da dijete ima 2 mjeseca. Njegova potrebna dnevna količina hrane ima težinu od 4500 g 770 ml. Za jedno hranjenje potrebno je 770: 7 = 110 ml.

Dakle, 1., 3., 5. i 7. hranjenje ostaju iste. Ali tijekom drugog, četvrtog i šestog dana prvo dajemo djetetu 30 mililitara mješavine fermentiranog mlijeka, a zatim preostaje 80 ml s majčinim mlijekom ili prilagođenom smjesom koju koristite cijelo vrijeme. Zapamtite da se na početku daje nova mješavina, to je preduvjet. Tako nastavljamo 3 dana. Za narednih 2-3 dana, svih 7 puta se hranimo, najprije s 30 ml fermentiranog mlijeka + 80 ml mlijeka. Sljedeća 3 dana 2., 4. i 6. hranjenja 60 ml fermentirane mlijeke + preostalih 50 ml prilagođen. Još 2 dana svi se hrane prema gore opisanom shemu. Zatim 3 dana 2., 4. i 6. hranjenja u skladu s shemom prilagoditi 90 ml fermentiranog mlijeka + 20 ml. 2-3 dana popraviti shemu svaki hranjenje, a zatim ići na 110 ml svaki put od mliječne kiseline smjesu. Ako trebate zamijeniti samo nekoliko hranjenja, bolje je zamijeniti isti drugi, četvrti i šesti. Preporuča se da kod djece mlađe od jedne godine prva i posljednja hrana sadrži mlijeko.

Ovisno o namjeni za koju uvodite mješavinu fermentirane mlijeka, oba volumena smjese i trajanje njegove primjene razlikuju se. Ako je fermentirano mlijeko mješavina liječnik dodjeljuje kako bi se spriječilo probavnih problema, a zatim postavite dva obroka dnevno (drugi i pretposljednji) češće, ako se smjesa koristi u terapeutske svrhe, vrlo je vjerojatno da ćete morati u potpunosti prebaciti na mješavinom mliječne kiseline 2-3 u prosjeku (liječnik odluči, s obzirom na stanje bebe).

Dopustite mi da vas podsjetim da se smjesa preporučuje da se pripremi neposredno prije hranjenja, a maksimum se može pripremiti za jedan dan. Otvorite staklenku spremnika ne više od 3 tjedna na hladnom i suhom mjestu pri temperaturi od 0 do 25 stupnjeva i vlažnosti od najviše 75%.

Pregledaj popularne robne marke

"Nan 1 fermentirano mlijeko" i "Nan 2 fermentirano mlijeko" (Nestle, Švicarska)

Normalizira crijevnu floru i štiti od crijevnih infekcija, poboljšava apsorpciju proteina, kalcija, željeza i laktoze, je izbor od mješavine za zdrave djece od rođenja u slučaju nedostatka ili odsutnosti majčino mlijeko. B. lactis L. reuteri - 2 pojedinačna probiotika preporučena od rođenja zbog apsolutnog sigurnosnog statusa novorođenčadi. Za djecu starija od 6 mjeseci, kombinacija probiotika koristi se za postizanje naglašenog zaštitnog učinka: B. Longum + L. Rhamnosus.

Prednost mješavine "Nan Fermented Milk" je da se može koristiti kao glavna hrana zdrave djece u odsutnosti majčino mlijeka. Ova mješavina ima pH od 4,75-4,9, što odgovara pH dojenčadi i ne čini vlastite negativne korekcije u probavi.

Kiselo mlijeko Nutrilak (Nutritek, Rusija)

To je prilagođena mješavina suhog fermentiranog mlijeka koja u potpunosti zadovoljava energetske potrebe djeteta od rođenja do jedne godine.

To pokazuje novorođenče za obnovu crijevne mikroflore nakon antibiotika, prenosi crijevnih infekcija za sprečavanje dysbiosis, dok funkcionalnih poremećaja probave: opstipacija, proljev, kolike.

 • Sojevi laktobacila i živih bifidobakterija, koji ne samo da imaju blagotvoran učinak na crijevnu mikroflora već također pomažu jačanju imunološkog sustava;
 • omega-3 i omega-6 masne kiseline pridonose razvoju imuniteta, struktura središnjeg živčanog sustava i organa vida;
 • nukleotidi - potreban plastični materijal za mikroflore;
 • lutein, koji štiti tijelo od štetnih učinaka ultraljubičastih zraka;
 • antioksidacijski kompleks, koji uključuje vitamin C, vitamine skupine B, cink, selen, taurin;
 • ne sadrži saharozu i škrob.

"Nutrilon 1 kiselo mlijeko" i "Nutrilon 2 kiselo mlijeko" (Nutricia, Holland)

Ova formula za suhu mlijeku osmišljena je za hranjenje djece od rođenja. Zbog djelovanja lakto- i bifidobakterija, smjesa učinkovito poboljšava probavu dojenčadi i stimulira rast zdravih crijevnih mikroflora.

 • Obrano mlijeko;
 • maltodekstrin;
 • mješavina biljnih ulja (suncokret, repom, palmin, kokos);
 • laktozu;
 • taurin;
 • kvasac;
 • vitamina i minerala;
 • PH smjese je 6.0-6.4.

Agusha 1 i Agusha 2 (Rusija)

 • Cijelo mlijeko;
 • bifidoacidophilus starter;
 • laktoza, fruktoza;
 • mješavina biljnih ulja (visoka oleinska suncokreta, kukuruz, soja, canola, kokos);
 • maltodekstrin;
 • krema, koncentrat proteina sirutke;
 • mineralna i vitaminska premiks;
 • nukleotida;
 • pitke vode.

Sastav smjese je previše umjetan zbog velike količine biljnih ulja, dodatnih dodataka hrani (koncentrat proteina sirutke), koji apsolutno nije potrebno dijete ovog doba.

U prodaji također možete pronaći domaće mlake fermentirane mlijeko: "Bifilin", "Biolact adaptirani", "Soy acid", "Lactofidus".

"Bifilin" je nova mješavina, koja uključuje sposobnost množenja bifidobakterija i njihovih otpadnih proizvoda. Također se može koristiti u odraslih osoba za vraćanje crijevne mikroflore. Mislim da nije jako korisno za dječje tijelo, jer je pH gastrointestinalnog trakta u djece i odraslih potpuno drugačiji. A budući da je smjesa dopuštena i za odrasle i za djecu, to znači da nije prilagođeno djetetovom tijelu. Ne preporučujem joj davanje maloj djeci.

"Biolact adapted", "Soy acidolactic", "Lactofidus" je niz domaćih smjesa koje su prošle sva potrebna istraživanja i stekle povjerenje i javnosti i liječnika.

Teško je reći koja je mješavina bolja, jer su svi uravnoteženi, podvrgnuti kliničkim ispitivanjima. Roditelji uvijek moraju odabrati. Naravno, da će mješavina domaćih proizvođača koštati manje. No, strani su mnogo više na tržištu i, bez obzira što se može reći, najnovije tehnologije i oprema koriste se u njihovoj proizvodnji. Osim toga, oni postoje dulje na tržištu. Nije uvijek moguće odmah pronaći pravu kombinaciju, ponekad trebate isprobati nekoliko robnih marki kako biste pronašli svoje. I moj savjet za vas: nikada se ne oslanjajte na iskustvo prijatelja, jer svako dijete je jedinstveno u svemu.

Više o pravilima hranjenja umjetnim mješavinama govori o programu "Škola doktora Komarovskog":

Umjetno hranjenje - Škola dr. Komarovskog

Mnoge mame kažu da umjetno hranjenje - prvi uzrok svih vrsta problema s gastrointestinalnog trakta djeteta (opstipacija, poremećaji, kolika, itd...). Djelomično su u pravu. Ali ako ste se odlučili za NAN suhu kiselinsku mliječnu formulu, takvi problemi neće utjecati na vas ni vaše dijete.

Umjetno hranjenje: optimalan izbor ili hitna potreba

Za dijete nema ništa bolje od majčinog majčinog mlijeka. To je savršena hrana za mrvice.

Majčino mlijeko sadrži sve vitalne i neophodne sastojke, supstance i vitamine. Pa, tako je priroda utvrdila da majka daje sve od sebe najbolju bebu s kolijevke. Međutim, postoje slučajevi kada prirodno hranjenje nije moguće zbog različitih razloga.

Važno je! Prije nego što odlučite prijenos beba na umjetno hranjenje, neophodno je kontaktirati svog pedijatara i konzultirati se.

Razlozi prijenosa djeteta na umjetnu prehranu

 • Teška trudnoća i teško porođaj, koji u postpartumnom razdoblju zahtijevaju potpuni oporavak snage zbog unosa droga, prodiranja u majčino mlijeko.
 • Bolesti majke infektivne prirode.
 • Nedostatak proizvedenog majčinog mlijeka.
 • Ostani novorođenčad bez majke.

"NAS" - najbliži analogni majčinom mlijeku

Suhe miješalice za bebe "NAS" su što bliže majčinom mlijeku i imaju određena ljekovita svojstva. "NAN fermentirano mlijeko" odnosi se na skupinu visoko prilagođene dječje formule, koja se može uvesti u dijetu koja je moguća od trenutka rođenja mrvica.

Dječja hrana "NAS": opći opis

"NAN fermentirano mlijeko" namijenjeno je za umjetno hranjenje bebe koje nemaju kongenitalne nedostatke, čije dojenje nije moguće zbog različitih razloga. Slučajevi koji uključuju potpuno napuštanje dojenja opisani su gore.

Suha mlijeka suha mješavina "NAS" odnosi se na prilagođene smjese. Dobivena kao rezultat biološke fermentacije koju osigurava bakterija mliječne kiseline. Time se poboljšava digestija i asimilacija proteina. Svi vitamini i minerali sadrže "NAN fermentirano mlijeko". Sastav smjese uključuje: sirutke demineralizirane, ulja biljnog podrijetla, škrob, prirodne gluten, obrano mlijeko, kalijev kazeinat, maltodekstrim, kalcijev citrat, kalijev klorid, kalijev citrat, soja lecitin, natrijev klorid, magnezijev karbonat, magnezijev klorid, vitamine, taurin, željezo sulfat, bakreni sulfat, kalijev jodid, kultivirani bifidobakterije.

Dječja hrana "NAS" proizvodi se na tradicionalan način, bez dodavanja okusa, boja i konzervansa i genetski modificiranih objekata. Zemlja proizvođača je Švicarska.

Rezultati hranjenja

Suha dječja formula "NAS" ima izuzetno blagotvoran učinak na tijelo djeteta, općenito, pružajući:

 • jačanje imunološkog sustava;
 • rast flore bifidobakterija u mrvicama;
 • poboljšana digestija proteina;
 • poboljšana apsorpcija proteina;
 • poboljšani probavni procesi;
 • aktivacija zaštite od crijevnih infekcija.

Duhanska hrana za fermentirano mlijeko "NAN 1"

Dizajniran za hranjenje beba od trenutka rođenja. Mješavina „NAS mliječnih 1” objedinjuje jedinstvenu kombinaciju zaštitnih komponenti „prvi obrane”, koji doprinose aktiviranje imunitet, ojačati i poboljšati crijevnu mikrofloru. Zdrava mikroflora imuniteta održava se živim probiotičkim kulturama pronađenim u dječjoj hrani. Oni se također nazivaju bifidobakterije Bl. Biofermentacija proizvoda pomaže u poboljšanju crijevne mikroflore te je nezaobilazna prepreka za svaku infekciju na putu do crijeva novorođenčeta. Dječji "NAN fermentirano mlijeko 1" je uravnotežena ishrana djeteta od prvih dana do šest mjeseci, osiguravajući joj optimalan rast i razvoj, i mentalno i fizički.

Mješavina lako probavljivog. Ima ugodan okus kiselog mlijeka, što je glavni razlog zbog kojeg je hrana "NAN" bila jedna od najomiljenijih formula za djecu već godinama, što niti jedno dijete na svijetu još nije odbilo. No, uživati ​​u ovom hrana nije samo djeca, nego i njihove mame kako bi se dobili osloboditi od opstipacije i GAZ automobili, a time i dati par mirnih sati sna.

Osim toga, djeluje kao profilaktička anemija "NAN fermentirano mlijeko" - smjesa sadrži dovoljnu količinu željeza.

Infant formula za kiselo mlijeko "NAN 2" s bifidobakterijama

Dizajniran za djecu od 6 mjeseci do 1 godine. Mješavina "NAS 2" može se koristiti kao glavno hranjenje i uvodi se kao hrana za mlijeko. Prednosti ove hrane su očite: poboljšava se crijevna mikroflora, ojačava imunitet, stvara se zid između crijevnih infekcija i tijela djeteta.

Važno je! Mješavina "NAN fermentirano mlijeko 2" strogo je zabranjena za uporabu u prvih 6 mjeseci života djeteta, jer nije analogna majčinom mlijeku.

"NAS 3"

"Nan 3" je fermentirani mliječni proizvod namijenjen prehrani zdravih beba čija starost je više od godinu dana. Nan 3 je potpuno uravnotežena mliječna mješavina. Sadržaj hranjivih tvari, vitamina i minerala je apsolutni analog kravljeg mlijeka ili kefira u dnevnoj prehrani djeteta.

Nutricionizam "NAN 3 fermentirano mlijeko" kombinira jedinstvenu kombinaciju zaštitnih komponenti "Zaštita i rast", pomažući jačanju imunološkog sustava mrvica, poboljšavajući proces probave.

Upute za kuhanje

Vrlo je važno pravilno pripremiti dojenačku formulu "NAN fermentirano mlijeko". Upute se prikazuju na vanjskoj strani posude za hranu. Postupak pripreme fermentirane mliječne mješavine "NAS" treba započeti neposredno prije hranjenja.

Konvencionalno se može podijeliti u tri faze:

Faza 1. Pripremni.

 1. Isprati bocu.
 2. Sterilizirajte bocu i dude.
 3. Otvorite posudu s mješavinom. Ovdje odmah privlačimo vašu pozornost na činjenicu da fermentirana mješavina mlijeka "NAS" ne izgleda kao druga mješavina - nije loša. Misa je karakteriziran određenim pritiskom. Stoga se ne biste trebali bojati svog izgleda i kriviti trgovinu ili supermarket za prodaju proizvoda s niskom kvalitetom ili isteklih proizvoda.

Faza 2. Glavna.

 1. Pokupite posudu s hranom i detaljno proučite preporučeni stol za hranjenje, koji je prikazan na njemu.
 2. Ulijte u posudu za hranjenje (sterilizirana bočica) ½ volumena vode preporučene u tablici. Voda treba kuhati i ohladiti na 37 stupnjeva.
 3. Ulijte potrebnu količinu (određenu ovisno o volumenu tekućine izlijevanja i naznačenom u istoj tablici na posudi) mjerenja žlice suhe smjese.
 4. Protresite posudu dok se suha smjesa potpuno ne otopi i pretvori u homogenu masu.
 5. Dodajte preostali dio tekućine u bočicu.
 6. Ponovno se protresite kako bi nastala homogena smjesa. Smjesa je prilično debela pa nemojte zvučati alarm ako očekujete da ćete vidjeti tekuću masu. A još jedna stvar: nakon kuhanja, žitarice ostaju na zidnoj površini boce, to je i norma!

Važno je! Djetetu se može dati samo svježe pripremljena mješavina. Strogo je zabranjeno koristiti onu koja je ostala od prethodnih hranjenja.

Vrlo je važno promatrati točnost doziranja. Inače, u smjesu će se stvarati klonovi, koji će ga spriječiti da teče kroz bradavicu u usnu šupljinu djeteta. Zatim, razgovarajmo o tome kako dati "NAN fermentirano mlijeko".

Kako dati smjesu

Ako je dijete doživjelo zaraznu bolest, neophodno je liječenje baktericidnim lijekovima. Ali, nažalost, takvi lijekovi, s jedne strane, pridonose uklanjanju infekcije, as druge, negativno utječu na crijevnu floru djeteta. Ovdje "NAN fermentirano mlijeko" dolazi do spašavanja. Preporuča se davati smjesu kao profilaktički protiv probavnih poremećaja. U tom slučaju "NAS" se daje djetetu jednom dnevno, svaki drugi dan. Doze variraju ovisno o dobnoj skupini kojoj dijete pripada.

Kada je dječja hrana "NAN" propisana od strane liječnika kao sredstvo za povećanje imuniteta, smjesa bi trebala biti uključena u dnevnu prehranu mrvica.

Doza se određuje na temelju dobi djeteta. U pravilu, pedijatri preporučuju davanje "NAN fermentiranog mlijeka" kada postoji povećan rizik od zaraznih bolesti, osobito u hladnoj jesen ili zimi.

Mliječni proizvodi nisu podložni patogenim bakterijama. Stoga se fermentirana mliječna mješavina "NAN" također može uzeti kao zaštitno sredstvo protiv mikroba, pružajući izvrsnu apsorpciju tvari i elemenata u tragovima, koji su vitalni za dječje tijelo, a posebice bjelančevine, željezo i kalcij. To postaje osobito važno tijekom uvođenja komplementarne hrane, kada je vjerojatnost kontakta s opasnim mikroorganizmima visoka. U tom slučaju, "NAS" bi trebao početi davati istodobno s početkom komplementarne hrane svaki dan, jednom ili dva puta dnevno.

Također, suha hrana za bebe "Nan Fermented Milk" aktivno se koristi kao lijek protiv zatvor za bebe koji su umjetno hranjeni od rođenja. Glavna naznaka za uporabu je sustavna konstipacija. U početku se preporuča dati "NAN" dva puta dnevno, a kada stolica vraća na normalu, treba smanjiti na jednu dozu.

Mješavina "NAS" može se koristiti kao glavni alat za hranjenje djeteta. Zbog činjenice da se fermentirani mliječni proizvod brzo probavlja, preporučuje se djeci koja imaju povećanu sklonost regurgitaciji. "Acidmilk mliječni proizvodi" dovode do ubrzanog pražnjenja. "Je li moguće da se ova mješavina cijelo vrijeme hrani?" Pitanje je mnogih mumija. Odgovor je jednostavan: u ovom je slučaju dopušteno.

Značajke pohrane

Moguće je pohranjivati ​​umjetnu dječju hranu "NAS" 18 mjeseci, pod uvjetom da je pakiranje ambalaže netaknuto. Ako je smjesa već otvorena, može se koristiti za hranjenje bebe ne više od tri tjedna nakon otvaranja posude.

"Nan fermentirano mlijeko": recenzije

Većina majki voljno potvrđuje izjave proizvođača o blagotvornom učinku smjese "NAN" na dječjem tijelu. "NAN" je neophodan pomoćnik u crijevnoj disbiosisu, zatvoru, boli i koliku. Zasebno napomenuti da prijenos djeteta na umjetnu prehranu nije teško, beba se brzo navikla na ugodan okus kiselog mlijeka.

"Nan fermentirano mlijeko 1" recenzije imaju najviše pozitivnih. Mnogi potrošači naglašavaju svoje ljekovita svojstva. Rezultat njegove primjene je normalizacija crijevne mikroflore, poboljšanje stolice, jačanje imunološkog sustava, smanjujući rizik zaraznih bolesti. Osim karakteristika kvalitete, zabilježeno je i praktično djelovanje: prikladan jar od trajnog materijala, opremljen mjernom žlicom, čija su cjelokupna svojstva razvijena uzimajući u obzir veličinu vrata bebe boca. I dalje, kombinacija "NAN" je povoljna i sa ekonomskog gledišta - jedan staklenjak je dovoljno za dovoljno dugo razdoblje.

"Nan fermentirano mlijeko 1", čije recenzije sadrže informacije o odvratnom okusu, slaboj topljivosti, nemogućnosti korištenja kao glavne hrane, ne odgovaraju stvarnosti! Prije svega, to je fermentirana mješavina mlijeka, to jest, ne može biti slatko, kako bi zadovoljila sve mame. Da, da, ispravno ste pročitali, upravo tako. Drugo, bilo koji pedijatar će pobiti tvrdnju da se "NAS" ne može koristiti za stalno hranjenje. Naravno, postoje određene indikacije, kontraindikacije, itd., Ali to još uvijek uopće ne znači da se "NAS" ne može dati djetetu stalno.

Analizirajući mišljenja potrošača možemo reći još jednu stvar: smjesu "NAN" karakterizira sitost. A to nisu samo riječi. Ovo je zaključak nakon provedenih amaterskih eksperimenata, kada su žene dali "NAN" smjesu bebi za večeru jednog dana i "Kid" na drugom. Vrijeme zasićenja malog organizma prve smjese znatno premašuje pokazatelje sekunde. Stoga, mnogi mame više vole dati "NAS" noću, tako da dijete jeli i spavao čvrsto.

Prednosti suhe mješavine, već smo raspravljali. Krenimo dalje na nedostatke, ako ih ima, naravno. Koristeći samostalno "NAN fermentirano mlijeko", pregledava čitanje o njoj, može se shvatiti da nema nedostataka po sebi. Za neke je prevelik trošak prehrane, a netko je odlučio da je dijete naviklo na mješavinu i ne želi jesti ništa drugo. Pa, vidite, ti razlozi su pristran.

Zaključno, želim reći jedno: tijelo svakog djeteta je drukčije! Ista mješavina može izazvati potpuno suprotne reakcije kod djece. Ovu činjenicu uzela su u obzir proizvođači dječje hrane, zbog čega se na policama s mješavinama može naći najširi raspon asortimana, zapanjujući broj vrsta koje sadrže određene dodatke kao dio. Nestlé nije loša, jer je švicarski proizvođač jamac kvalitetne hrane. Jednostavno, tu je mješavina koja ne odgovara Vašoj bebi. Zato je tako važno odabrati pravu dječju hranu.