Hipoalergenske smjese za bebe

Liječenje

Hipoalergenska smjesa se zove specijalizirana dječja hrana, namijenjena za prevenciju ili liječenje alergija na hranu kod djece od rođenja do jedne godine. Popis hipoalergenskih smjesa za novorođenčad prikazana u prodaji je vrlo opsežna. Prilikom odabira mješavine za bebu, potrebno je kretati se u njihovim sortama, budući da hrana s istom oznakom HA (što znači "hipoalergijsko") može biti radikalno različita u sastavu jer hrana netrpeljivost može biti uzrokovana raznovrsnom hranom u dječjoj hrani. Svaka od sorata antialergenskih smjesa daje zamjenu za određeni alergen. Stoga, prije donošenja izbora, morate se pobrinuti da dijete ima alergiju na hranu i da je alergen ispravno identificiran.

Izaberite iz cijele raznolikosti - jedina univerzalna opcija, savršena kombinacija za sve nemoguće je pronaći. Bilo bi ispravnije odrediti što je bolje za određenu bebu, uzimajući u obzir njegovu dob, intenzitet alergijskih manifestacija i, najvažnije, uzroke alergijske reakcije.

Simptomi alergija na hranu

Prije svega, trebate se pobrinuti da dijete ima alergije na hranu, a ne i druge bolesti, te da je alergija na mliječnu formulu.

Važno: Dojenje može pokazati znakove alergije na hranu. U ovom slučaju, majka bi trebala tražiti izvor problema u svojoj prehrani. Za bebe na mješovitoj hrani s alergenom, postoji svibanj biti i komponenta dodatak i proizvoda jede majke.

Nesanica hrane kod djeteta do jedne godine se očituje:

 • na koži - može biti blago crvenilo obraza ili osip cijelog tijela;
 • na dijelu probavnog sustava - upala stolica, kolika, regurgitacija;
 • rjeđe na dišnom sustavu - kratkoća daha, curenje nosa, kašalj.

Simptomi se mogu pojaviti zasebno iu kompleksu. Ako ne poduzmete korake na vrijeme, morat ćete liječiti ne samo alergije, ali i njegove posljedice (ozljede i rane na koži, disbakterija itd.).

Ako vaša beba ima znakove alergije, nemojte se trčati da biste se trčali u trgovinu za drugu mješavinu. Prije svega, trebali biste se obratiti svom pedijatru, proći potrebne testove i saznati koja je komponenta postala alergen u vašem slučaju. Liječnik će vam pomoći u određivanju izbora hipoalergenskih smjesa za novorođenčad.

Klasifikacija hranjivih alergičnih dojki djece

Sve hipoalergijske smjese mogu se razvrstati prema dobi za koju su namijenjene, prema obliku otpuštanja, prema intenzitetu terapeutskog učinka i prema supstanci koja zamjenjuje alergen.

Po dobnim skupinama, dječja hrana za bolesnike s alergijama podijeljena je na isti način kao i redovite mliječne formule:

 • S jedinicom na pakiranju, prilagođeni proizvodi za bebe proizvode se od rođenja do šest mjeseci.
 • Paketi s djelomično prilagođenim sastavom označeni su brojem "2" i namijenjeni su za bebe od 6 mjeseci do godinu dana.

U obliku otpuštanja higijenskih higijenskih dječjih hrana može se naći u obliku:

 • suhi prašak (ima veliko vrijeme skladištenja, razne pakete od malih kartonskih sanduka do kilograma limenki, zahtijeva razrjeđivanje vodom u skladu s uputama, većina smjesa se proizvodi u obliku suhog praha);
 • koncentrat za razrjeđivanje (razrijeđen vodom, lakše otapanje u usporedbi s praškom, manje pohranjeno);
 • piće za piće (samo trebate biti zagrijani prije upotrebe, ne treba razrjeđivanje s vodom, prikladno je uzeti sa sobom na cesti, ima visoku cijenu i mali asortiman).

Za bebe koje imaju samo genetsku predispoziciju za alergije, a za one s kojima se već manifestira, prehrana će biti vrlo različita. Važno je imati na umu da se mješavine za alergije razlikuju u njihovoj svrsi:

 • preventivno - pogodno za zdravu djecu koja imaju genetsku predispoziciju za alergiju hrane, beznačajne ili prve manifestacije, ili kao prijelazni stupanj od terapeutske do redovite hrane nakon dugotrajne remisije (za 3 mjeseca nema znakova netolerancije hrane);
 • medicinske - takve smjese može propisati samo liječnik, oni će vam pomoći čak i ako se zanemare alergije.

Pro i kontra specijalizirane hrane za alergije

Za mnoge roditelje, hipoalergijske smjese mogu biti pravi spas. Medicinska prehrana može ukloniti znakove alergije: očistiti kožu, normalizirati stolice. Dijete će biti veselo i veselo. Preventivne smjese će spriječiti pojavu alergija i prijeći na uobičajenu smjesu bez neugodnih posljedica. Ali ova hrana nije bez nedostataka.

Pri prebacivanju na hipoalergensku smjesu pripravi se zbog činjenice da ima specifičan, gorak okus zbog hidroliziranog proteina ili aminokiselina u pripravku. To je jedan od razloga za postupno uvođenje nove hipoalergenske smjese. Još jedno neugodno iznenađenje može biti visoka cijena takvih proizvoda, osobito terapeutskog tipa, u usporedbi s prehranom za zdrave bebe. Naravno, ne možemo isključiti mogućnost individualne reakcije organizma. Nova mješavina, čak terapeutska, može uzrokovati regurgitaciju i zatvora.

Preventivne hipoalergijske smjese

Sastav profilaktičkih smjesa za novorođenče s alergijama razlikuje se u strukturi bjelančevina. U ovoj se dijeti dijeli na manje molekule kako bi se olakšao probavni proces. Uz teške manifestacije alergije, ovaj proizvod neće pomoći, ali u remisiji ili s manje alergijske reakcije, to će učiniti.

Takve smjese proizvode mnogi proizvođači, od kojih su svi označeni kraticama HA - hipoalergenskim ili NA - niskim alergenom. Većina ih je podijeljena na potpuno (1) i djelomično (2) prilagođeno.

Ocjena najboljom hipoalergenskom profilaktičkom formulom za dojenčad, prema mišljenju potrošača, izgleda ovako:

 • Nutrilon HA s PronutriPlus kompleksom za razvoj inteligencije i imuniteta (obogaćen prebioticima, nukleotidima, biljnim uljima, ugljikohidratima predstavljaju laktozu koja je identična majčinom mlijeku);
 • NAS s proteinskom kompleksom OptiPro za rast i razvoj mrvica (sastav je obogaćen bifidobakterijama za poboljšanje mikroflore, nukleotide za razvoj živčanog sustava i masnih kiselina za imunološki sustav), prikladan je zato što se proizvodi ne samo za novorođenčad do 6 mjeseci i godinu dana, već također i za stariju djecu pod brojevima 3 (do jedne i pol godine) i 4 (od 18 mjeseci);
 • Similac HA je jedna od prvih smjesa proizvedenih bez palminog ulja, zasićene masnim kiselinama, prebiotikom i luteinom za razvoj organa vida;
 • Humana HA dostupna je kao tekućina spremna za upotrebu (brojčana oznaka 0, pogodna od rođenja) i prašak (broj 1 za do šest mjeseci, 2 za najviše 10 mjeseci, 3 za 10 mjeseci).

Osim toga, možete odabrati preventivne mješavine prikladne za djecu s nedostatkom laktoze. Uz djelomično probavljeni protein, njihov sastav također je različit po tome što ugljikohidrati u njemu predstavljaju mješavinu maltodekstrina i laktoze:

 • Frisolak HA;
 • Nutrilak HA (lutein, koji je uključen u razvoj vizualnog analizatora, dodaje se pripravku, a sadržaj laktoze se smanjuje);
 • Celia HA (smatra se manje prilagođenim, budući da se proizvodi bez dobnih ograničenja za djecu od rođenja do jedne godine).

Na raspolaganju su i mješavine bez laktoze, na primjer, Bellakt HA bjeloruske proizvodnje. Ovo je velika proračunska opcija za novorođenčad s hranom netolerancije na laktozu. Ova mješavina je također bogata probioticima i vitaminima.

Kategorija hipoalergenskih smjesa ne uključuje mješavine soje (Friso COY, Similac Isomil) i kozji mlijeko (Dadilja, MAMACO, Kabrita). Postoji mogućnost da će odgovarati djeci s netolerancijom hrane na protein kravljeg mlijeka. Ugodni su okus i ne utječu na stolac. Ali protein soje i kozji mliječni proteini također mogu uzrokovati alergije!

Hypo-alergijske terapijske smjese

Smjese s potpuno hidroliziranim bjelančevinama klasificiraju se kao terapeutski i propisuju liječnik za akutne alergijske reakcije, apsorpciju i probavu, nakon operacija na želucu i crijevima te kod davanja preuranjenih beba.

Takav proizvod se također može nazvati visoko hidroliziranim ili potpunim hidrolizom proteina. Nije podijeljen po dobnim kategorijama, izdaje se u jednom univerzalnom obliku za dojenčad od rođenja do jedne godine.

Proteinska komponenta u medicinskoj prehrani za osobe koje pate od alergija može biti zastupljena hidrolizom proteina sirutke ili kazeinom. Postoji dječja hrana i nema proteina uopće.

 • Dječja hrana koja se temelji na hidrolizatu proteina sirutke ima najvišu nutritivnu vrijednost, među ostalim terapijskim smjesama za osobe koje pate od alergije, što je posebno važno za prijevremenu i malnutrenu prehranu. Ali to je također više alergeni nego kazein. Najpopularnije među smjesama sirutke su Friso PEP zbog ugodnog slatkog okusa, Nutrilon Pepti zbog svog sastava bogatog prebiotikom i nukleotidima, te Nutrilak Pepti zbog nedostatka laktoze i niskih troškova.
 • Medicinska prehrana bazirana na kazeinskom hidrolizatu rijetko uzrokuje alergiju i preporučuje se za najteže oblike, ali ima još gorljivi ukus i nižu nutritivnu vrijednost u odnosu na sirutku. U prodaji možete pronaći dijetnu hranu za kazein pod robnim markama Nutramigen, Progestimil i Friso PEP AS. Njihovi su sastavi vrlo slični, ali Friso je više fiziološki, jer sadrži minimalnu količinu laktoze. Mješavine Nutramigen, jedino među terapijskim, podijeljene su prema stupnju prilagodbe za djecu mlađu od 6 mjeseci (1) i nakon (2).
 • Hrana koja se temelji na sintetskim aminokiselinama uopće ne uzrokuje alergiju na proteine, budući da u njemu nema proteinske strukture, kao i laktoza. Na tržištu dječjih hrane zastupljene su tvrtke Nutricia (Nutrilon Amino Acids, Neocate) i Nestlé (Alfaré Amino). Pod markom Neocate proizvodi i pije za djecu do 12 mjeseci - Neokate Edvans. Značajan nedostatak tih proizvoda je njihova cijena - od 2.000 do 5.000 rubalja po paketu. Proizvodi na bazi aminokiselina propisani su ako se tretman s visoko hidroliziranim smjesama tijekom 2 tjedna nije popravio.

Budite spremni za činjenicu da može izazvati alergijsku reakciju. Zato ne stavljajte mješavine za buduću uporabu i obratite pažnju na rok trajanja proizvoda. U slučaju dugoročne remisije, liječnik će preporučiti prebacivanje na preventivnu, a zatim na konvencionalnu umjetnu dječju hranu. To je neophodno za razvoj probavnog sustava mrvica i punu uravnoteženu prehranu.

Pri odabiru dječje hrane za alergije, postoji mnogo pitanja. Pediatri obično nude nekoliko prikladnih opcija s gotovo identičnim skladbama. Roditelji će morati odabrati najbolju kombinaciju za bebu, a to nije uvijek skup ili poznati proizvod. Prvenstveno se usredotočite na sastav proizvoda, bez obzira ispunjava li sve zahtjeve malog organizma. Povratne informacije od drugih mama također mogu biti od velike pomoći. Ipak, moguće je da će hipoalergenska prehrana biti odabrana empirijski, jer je reakcija tijela individualna.

Odabir najbolje dječje hipoalergenske smjese

Ako nije moguće hraniti novorođenče s majčinskim mlijekom, potrebno je odabrati najprilagodljiviju mliječnu formulu. Potrebno je odabrati hipoalergensku smjesu, budući da bebe imaju rizik od alergije na proteine.

Postoji nekoliko umjetnih smjesa koje su optimalno blizu majčinom mlijeku. Postojeće smjese su uravnotežene i zasićene blagotvornim masnim kiselinama, različitim vitaminima i elementima u tragovima koji su odgovorni za fiziološki razvoj djeteta.

Vrste hipoalergenskih smjesa i njihov sastav

Postoji nekoliko vrsta hipoalergenskih smjesa koje potpuno zamjenjuju majčino mlijeko djeci od prvog dana života. Suhe mješavine kao što su Baby, Hipp i drugi sadrže prebiotike i nukleide zadovoljiti sve hranjive i hranjive potrebe rastućeg djeteta tijelo. Koja je razlika između hipoalergenske smjese i normalne suhe smjese? Hipoalergenska smjesa često ne sadrži prirodne proteine ​​mlijeka.

Formula bez mlijeka. S potpunom netolerancijom na mlijeko djetetovog tijela i prisutnosti alergije na laktozu, preporučuje se hranjenje s formulama bez mlijeka koje sadrže protein soje. To su mješavine: sojina Nutria, humana soja i druge sojine mješavine, na primjer, Heinz.

Niska smjesa bez laktoze i laktoze posebno je prilagođena za bebe koje imaju netoleranciju na laktozu. Budući da enzim laktoza u crijevima ove djece ima smanjenu aktivnost. Ove smjese se koriste za crijevne infekcije i proljev, kako bi se smanjio negativni učinak laktoze na probavne procese u crijevu. To su smjese: Similac, Aldolak, Nutrilon, niska laktoza i drugi.

Prilagođena proteinska smjesa, imenovana je u novorođenčadi u prisutnosti alergije, posebno, prikazana u teškom obliku, na kravljeg mlijeka, njegovom proteinu. Preporučuje se djeci s abnormalnostima slabe apsorpcije konvencionalnih mliječnih formula, preranih beba, bebe s lošom težinom i mucovidozom. Smjese: Hipp GA2, Humana GA2 i drugi.

Mliječna formula bez fenilalanina dodjeljuje se djeci u prisutnosti bolesti fenilketonurije, potpuno prilagođenu dobnim karakteristikama tijela koje razvija dijete. Smjese: Similac, Phenyl Free.

Mješavine bez glutena namijenjene su za hranjenje, koje se mogu početi od prvog dana. Dodijeljen djeci s potpunom netrpeljivosti proteinu žitarica. To su takve smjese: Hipp1, Al110.

Koje beba hipoalergenska mješavina je bolja?

Ako se pojavi situacija s nemogućnošću hranjenja bebe majčinskim mlijekom, zbog nedostatka mlijeka ili medicinskih kontraindikacija, potrebno je konzultirati pedijatra. Specijalist će preporučiti najoptimalniju mješavinu mlijeka u prahu, najprikladniji za majčino mlijeko. Razmatrajući sve nijanse hranjenja i navodeći genetsku predispoziciju djeteta, pedijatar će odabrati pojedinačnu marku mješavine.

Mješavina za novorođenče Nutrilon (Nutrilon)

Nutrilon mlijeko mješavina je dizajnirana za hranjenje bebe. Možete hraniti dijete do 6 mjeseci. Prebiotici sadržani u smjesi jačaju imuni sustav, smanjuju rizik od crijevnih bolesti i infekcija dišnog trakta. Razvoj mozga, živčanog sustava i vizije novorođenčeta pomaže polinezasićenim masnim kiselinama. Sadrži kompleks od 29 vitamina, minerala, elemenata u tragovima, kao i visokokvalitetnih nukleotida potrebnih za dobne potrebe djeteta.

Suhi mliječni prah NAN

Mix NAN je zamjena za majčino mlijeko i koristi se za hranjenje novorođenčadi do određenog razdoblja. Smjesa se temelji na proteinima dobivenim iz sirutke, što smanjuje rizik od razvoja alergija i atopijskog dermatitisa, dobro se apsorbira. Smanjena prisutnost laktoze stabilizira fiziološke procese u crijevu, uklanjajući nelagodu koja se javlja kod djece u prvim mjesecima nakon rođenja. Razvija i jača imunološki sustav, pomaže u razvoju zdrave mikroflore, pomaže u uklanjanju konstipacije, proljeva i kolike u crijevnom traktu.

Similac (Similac)

Mix za djecu Similac je idealan za hranjenje djeteta od rođenja do 3 godine. Poboljšava probavu, uklanjajući nelagodu prvog mjeseca u slučaju preosjetljivosti probavnog trakta na hranu: zatvor, proljev, crijevni kolik, regurgitacija. Upotreba u smjesi živih bifidobakterija pomaže razvoju probavnog sustava, lakše se probavlja hranu. Zasićen kompleksom esencijalnih masnih kiselina koji poboljšavaju razvoj mozga, vizija jača prirodne zaštitne funkcije tijela.

Dječja formula Friso (Friso)

Nutrijent-uravnoteženi sastav mliječne formule, prirodno prilagođen promjenama dobi u rastućem tijelu djeteta. Prisutnost proteina sirutke i kazeina optimizirana je za formulu majčinog mlijeka. Mješavina pomaže da se dobije na težini, poboljšava apsorpciju u procesima probave, sadrži beta karoten i kompleks vitamina koji štiti od slobodnih radikala. Izrađen na temelju učinkovite kombinacije kombinacije vitamina C i željeza, koje su neophodne za razvoj i funkcioniranje hematopoetske funkcije tijela. Oligosaharidi u smjesi imaju zaštitni učinak cijelog tijela bebe.

Bellakt

Preporučuje se da se smjesa Bellakt koristi za hranjenje bebe do 4-6 mjeseci. Sadrži prirodne sastojke s kompleksom minerala i vitamina, kao i masnih kiselina. Prebiotici, poboljšavaju rad probave, što zauzvrat ima blagotvoran učinak na cijelo tijelo u razvoju djeteta, mješavina hipoalergenskog.

Mješavina bellakt jača imunološki sustav, smanjuje rizik od bolesti uzrokovanih infekcijama različitih tipova. Bellakt ne sadrži gluten u svom sastavu, kao ni vitamini iz skupine C i B koji mogu uzrokovati alergije. Korištenje smjese omogućuje poboljšanje razvoja organizma u cjelini, kao i rad živčanog sustava, mozga, gastrointestinalnog trakta, jetre, vida, osigurava stvaranje i razvoj kostiju i zuba. Protein, obogaćen a-laktalbuminom, potiče rast djeteta, smanjujući rizik od opterećenja proteina.

Nestle Nestogen (Nestogen)

Kompletna i hipoalergenska zamjena mlijeka za majke, koja je pogodna za bebe od prvog dana života. Protein sintetiziran u pripravku sadrži najbogatiji kompleks svih aminokiselina potrebnih za razvoj djetetovog tijela. Korištenje mješavine je sigurno i ne uzrokuje alergije, osobito dermatitis, doprinosi razvoju probavnog sustava, normalizira crijevnu mikroflora, sprečava zatvor i proljev. Smjesa se balansira prema sadržaju probiotika i prebiotika, koji ima blagotvoran učinak na rast, dodavanje optimalne težine i fiziološki razvoj organizma.

Celia (Celia)

Preporučuje se formulacija za profilaksu, kao i hranjenje bebe od rođenja do 10-12 mjeseci života. Hipoalergensko zbog sadržaja hidroliziranog proteina, sadržaj proteina sirutke i kazeina, koji su, pak, što bliži sastavu majčino mlijeka. Bifidobakterije pomažu u razvoju cijelog probavnog sustava, uklanjaju regurgitaciju, konstipaciju, proljev, jačaju zaštitne mehanizme rastućeg organizma.

Imunitet se poboljšava, rizik od infekcija dišnih puteva se eliminira i gastrointestinalni trakt se normalizira. Balansirani kompleks mikroelemenata i vitamina sadržanih u mješavini pomaže poboljšanju procesa prilagodbe u razvoju djeteta u prisutnosti obiteljske alergijske povijesti. Preporučuje se za dojenčad koja nije netolerantna u bjelančevina u kravljem mlijeku.

Kako se prebaciti na hipoalergensku smjesu

Prilikom propisivanja suhe kombinacije od strane pedijatara treba strogo slijediti sve preporuke vašeg stručnjaka. Provedite sve potrebne testove, ako ih preporučite liječnik, kako biste izbjegli alergijske reakcije i komplikacije. Budući da je moguće pojedinačno netrpeljivost mješavine ili negativnu reakciju tijela na njegove pojedinačne komponente. Stoga, dobiti jedan paket proizvoda i u maloj količini preporučuje pedijatar, pripremiti smjesu odjednom.

Nakon hranjenja djeteta potrebno je pažljivo pratiti sve reakcije koje se javljaju u dodatku. Ako tijekom određenog vremenskog razdoblja nema vidljivih komplikacija, tada se dozu postupno povećava. Treba imati na umu da se negativne reakcije mogu pojaviti tek nakon nekoliko dana, stoga pazite na sva odstupanja ili nuspojave. U slučaju negativnih rezultata, smjesa se uklanja iz hranjenja i savjetovanje s specijalistom o daljnjim preporukama hranjenja je neophodno.

Video: kako odabrati smjesu za alergije kod djeteta

Ono što je važno je ne samo odabir prikladne smjese, nego i ispravna doza i metode hranjenja. Sve se to može naći promatranjem prezentiranog videozapisa, koji detaljno opisuje probleme koji mogu nastati prilikom hranjenja takvih smjesa, kao i mogućnosti za izbjegavanje nesporazuma.

Recenzije mješavina bez alergije

Milana: Pedijatar preporučio je našem djetetu Nutrilonu suhu mješavinu, jer je moj stres nestao iz stresa. Bojali smo se da mješavina možda nije prikladna. No dijete je brzo pojačavalo tjelesnu težinu i nije bilo negativnih reakcija.

Natalya: Na rođenje svoga sina bilo je potrebno umjetno hranjenje. Preusmjeravajući se na dječju konzultaciju, savjetovali smo sušiti bjelančevinu. Ispalo je da su samo savršene mogućnosti, osip je nestao, koža na licu glatka i zdrava.

Karina: Suhe mješavine su dobra zamjena za majčino mlijeko kada to nedostaje. Pronašli smo našu idealnu opciju i savjetujemo svima. Dijete dobro dodaje težinu i razvija se.

Hipoalergenska formula za dojenčad: kako odabrati

Dojenje je najbolja hrana za novorođenče. Samo majčino mlijeko u potpunosti zadovoljava potrebe djeteta, hrani tijelu sa svim potrebnim vitaminima i elementima.

Međutim, majka ne može uvijek hraniti dijete. Tada mliječne formule dolaze u spašavanje. Prije prelaska na umjetno ili mješovito hranjenje pažljivo razmislite i posavjetujte se s pedijatrom. Pročitajte više o prednostima dojilje i dojenja.

Kada vam je potrebna hipoalergenska smjesa

Mala djeca, osobito u prvih 3-4 mjeseca, osjetljiva su na alergije i poremećaje hranjenja. U ovom trenutku, probavljanje bebe se samo navikla na nove uvjete, dakle, često reagira negativno na hranu. Ako je dijete na mješovitoj ili umjetnoj hrani, vjerojatno je da se alergija manifestira u smjesi. Onda vam je potrebna hipoalergenska formula za dojenčad.

Među simptomima alergije na hranu su:

 • Osip i crvenilo na tijelu;
 • Svrab i ljuštenje;
 • Osip i pušenje;
 • Iscrpna regurgitacija i povraćanje;
 • Promjena konzistencije i boje stolice;
 • Teška kolika, nadutost i bolovi u trbuhu;
 • Nervusna kongestija, curenje nosa i kihanje;
 • Kašalj i upalu grla;
 • Teškoća grla i astme;
 • Izbjeljivanje i iritacija očiju.

Ako se pojave ti simptomi, odmah se posavjetujte s liječnikom. Samo stručnjak će moći ispravno dijagnosticirati i odabrati odgovarajuću smjesu. U slučaju osipa na koži, ni u kojem slučaju ne brišite mrlje s vunenim štapićem umočenim u toploj vodi! Ne dajte svoje bebe lijekove bez savjetovanja s liječnikom. Za više informacija o alergije na hranu u novorođenčeta pročitati na http://vskormi.ru/problems-with-baby/pischevaya-allerguya-u-grudnichka/ link.

Hipoalergenske smjese za novorođenče mogu se koristiti ne samo za alergije. Prikladni su za djecu s povećanim plinovima i probleme u crijevima, s jakom kolikom. Osim toga, ova hrana je bolje odabrati za djecu koja su sklona alergijskoj reakciji. Sjetite se da su alergije često nasljedna bolest. Ako je majka ili tata alergični, bolje je biti siguran. Smjesa će biti dobra prevencija bolesti.

Kako odabrati hipoalergensku smjesu

 • Kod prvog znaka alergije, obratite se liječniku. On će moći odrediti koje supstance dijete ima negativnu reakciju i, ovisno o tome, odabrati odgovarajuću smjesu;
 • Odaberite mješavinu prikladnu za dob. Na pakiranju ćete naći oznake. Za nedonoščad i bebe sa težinom niske porođajne uzeti „0” ili „pre” ( „pre”), za novorođenčad i bebe do šest mjeseci stane „1”, za dobi 6-12 mjeseci - „2” za godinu dana bebe i stariji - "3". Neke marke proizvode posebne bebe mlijeko za zamjenu krave za djecu od 1,5 godina pod brojem "4";
 • Hypoalergenske smjese sadrže "HA" ili "HA" naljepnicu na pakiranju;
 • Poželjno je da pripravak uključi prebiotike i probiotike, dijetalnu vlaknu, jod, željezo i folnu kiselinu u dovoljnim količinama;
 • Izaberite proizvode bez dlana, uljane repice i kokosovog ulja s odgovarajućom oznakom;
 • Nemojte zaboraviti provjeriti datum proizvodnje i rok trajanja;
 • Prilikom uvođenja smjese, dajte novorođenčad mali dio i promatrajte reakciju. Ako postoje negativne posljedice, smjesa mora biti promijenjena. Mješavina mora biti promijenjena ako dijete ne dobiva dobro i spava nemirno, često plače tijekom, prije ili poslije hranjenja;
 • Kada pronađete pravu kombinaciju, nemojte više mijenjati prehranu. Česta promjena dovodi do pogoršanja dobrobiti djeteta.

Preventivne i terapijske smjese

Da biste odabrali pravu kombinaciju i vidjeli koja je bolja, trebate uzeti u obzir vrstu. Prije svega, podijeljeni su na preventivno i kurativno. Preventivne smjese - prehrana, u kojoj se protein djelomično razgrađuje u male molekule (peptide). Lakše je probaviti i pogodno je za djecu s rizikom od alergija. U slučaju umjerenih i teških alergija treba odabrati terapijske smjese koje sadrže visoko hidrolizirani protein.

Preventivne mješavine prikladne su za kontinuirano hranjenje djece koja su prvi put pokazala alergiju na kravlje mlijeko ili povećani rizik pojave takve bolesti. Većina tvrtki koje proizvode takvu hranu uključuju probiotike i prebiotike. Te tvari olakšavaju stanje djeteta i poboljšavaju probavu. Neki također uključuju nukleotide za jačanje imunološkog sustava i luteina za razvoj vizije novorođenčadi.

Ljekovite mješavine ne sadrže cijele proteine ​​kravljeg mlijeka pa su prikladne za bebe s alergijama umjerene i visoke teške. Sastav takve prehrane je fiziološkiji i bolje apsorbiran. Ona promiče brzu dobitak težine i nema podjelu prema dobi. No pedijatri preporučuju prebacivanje na profilaktičke smjese nakon 5-6 mjeseci remisije nakon bolesti.

Mješavine mlijeka soje, sirutke i koza

Sojine mješavine pogodne su za djecu koja su alergična na krave i kravlje mlijeko. Budite oprezni, budući da 30% beba ima alergiju na protein soje. Ova hrana nije prikladna za novorođenčad, preporučljivo je koristiti nakon 5-6 mjeseci. Istovremeno, pored soje, fermentirani mliječni proizvodi (sir, sir, maslac) moraju biti uključeni u dječji jelovnik.

Mješavine bez seruma ili laktoze dobro su probavljene i pogodne su za djecu s problemima u crijevima i probavu. Takva prehrana propisana je novorođenčadi s netolerancijom na laktozu i šećer, s akutnom crijevnom infekcijom. Ali nije prikladan za nedostatak laktoze.

Mješavine u kozjem mlijeku pogodne su za novorođenčad s netolerancijom na kravlje i soje. Ova hrana ima visoku nutritivnu vrijednost, sadrži prave količine životinjskih bjelančevina za potpuni razvoj bebe. Dobro je apsorbirana, normalizira rad probave i stolicu djeteta.

Popis hipoalergenskih smjesa za novorođenčad

Ako beba ima tendenciju alergijske reakcije, najbolje je upoznati hipoalergijske smjese novorođenčadi u prehranu. U pravilu, oni ne sadrže mlijeko, ali se sastoje od hidrolizata proteina. Do danas je popis takvih smjesa ogroman. Zbog toga je neiskusnim roditeljima vrlo teško napraviti pravi izbor. U ovom ćemo članku govoriti o tome kako se hipoalergenske smjese za novorođenče razlikuju jedna od druge.

Koje su hipoalergijske smjese

Bilo koja mama želi hraniti djetetu samo majčinskim mlijekom, ali postoje situacije kada to nije moguće. A onda morate ući u dječju prehranu posebnu hranu za bebe. Ali se događa da se pojavljuje alergija na komponenti djeteta. Naravno, ove mlade roditelje dovode do stanja šoka. Ali nemojte paničariti prerano. Suvremeni proizvođači su uzeli u obzir ovu situaciju i razvili posebnu hipoalergensku smjesu za novorođenčad.

Što je hipoalergenska mješavina za novorođenčad koja nije normalna? A odgovor je jednostavan. Razlika u sastavu. U pravilu nema prirodnih proteina mlijeka. Oni su dizajnirani na takav način da, kada uđu u dječje tijelo, alergijske reakcije nisu izazvane. Pa ipak, oni se mogu koristiti za profilaksu i za liječenje tijekom remisije.

Vrste hrane hypoallergenic

Postoji nekoliko vrsta hrane hypoallergenic:

 1. Mješavine za bebe bez mliječnih proizvoda. Sadrži protein soje. Pogodno za djecu koja uopće ne podnose kravlje mlijeko.
 2. Bez laktoze i niske laktoze. Dizajniran za bebe koje ne podnose laktozu. Koristi se za crijevne infekcije i proljev.
 3. Adaptacija proteina. Dizajniran za djecu s cističnom fibrozom, teškim oblikom alergije na mlijeko, za preranu i lošu tjelesnu masu.
 4. Mliječni bez fenilalanina. Koristi se za djecu s fenilketonurirom.
 5. Bez glutena. Koriste se za djecu s potpunom netolerancijom na žitarice.

Smjesa se može proizvesti u slijedećim oblicima:

 1. Suha. Razrijeđena vodom u omjerima navedenim na pakiranju. To je prah s dugim trajanjem i ekonomičnom potrošnjom.
 2. Koncentrirana tekućina. Ne dugo. Razrijeđena vodom u omjeru 1: 1.
 3. Završen. Takve smjese su zagrijane i spremne jesti svoju bebu.

Hipoalergenske smjese za novorođenčad medicinske

Takve smjese propisuje pedijatar ili alergolog, ako dijete ima alergije na hranu ili bilo koja druga kršenja. Temelji se na kravljem mlijeku visokog stupnja cijepanja (hidrolize) proteinskog supstrata. Sastoji se od minerala, elemenata u tragovima i vitamina. Imenuje se u sljedećim slučajevima:

 1. S apsorpcijskim sindromom u crijevima, koji ima teški oblik.
 2. Pothranjenost.
 3. Problemi s apsorpcijom i probavom. Može biti uzrokovana cističnom fibrozom, insuficijencijom gušterače, kroničnom proljevom, intestinalnim operacijama i drugim uvjetima.
 4. Alergije na hranu različite težine.

Medicinske smjese mogu biti:

 1. Soja.
 2. Kazein. S podijeljenim pesticidima kazeina.
 3. Serum. Oni uključuju pesticide koji su dobiveni probavom proteina sirutke. Ovaj proizvod karakterizira visoka biološka vrijednost.

Hipoalergenske smjese za profilaksu novorođenčadi

Ova hrana za takvu djecu koja imaju visoku razinu rizika od pojave alergijske reakcije. Sastav hipoalergenske profilaktičke mješavine uključuje djelomično hidrolizirani mliječni protein, koji je lakše probaviti cjelinu. Slična prehrana za bebe propisana je u sljedećim situacijama:

 1. Dugo razdoblje remisije nakon alergija.
 2. Došlo je do reakcije na kravlje mlijeko.
 3. Povećan stupanj pojave alergijske reakcije.

Vrste hipoalergenskih smjesa za novorođenčad

Nan hypoallergenic

Na tržištu dječje hrane, ovaj se proizvođač dobro dokazao. Smjesa Nan hypoallergenic smatra profilaktična, ali se također može koristiti za blage alergije.

Značajke koje posjeduje Nan hypoallergenic smjesa:

 1. Cons: visoka cijena (za 400 grama od 320 do 690 rubalja); izmet zelene boje i zatvora.
 2. Profesori: ekonomična potrošnja, prikladna ambalaža uz prisutnost mjerne žlice, sigurnu kompoziciju, prisutnost masnih kiselina praktički nema gorčine koja je karakteristična za hipoalergensku hranu, ugodan okus i brzo otapanje.
 3. Dob: Nan-1 se koristi od rođenja do 6 mjeseci, Nan-2 - od 6 do 12 mjeseci, Nan-3 - preko 12 mjeseci.
 4. Sastojci: maltodekstrin (u Nan-2), bifidobakterije i laktobacili, polinezasićene masne kiseline, laktoza, djelomično hidrolizirani protein sirutke.

Nutrilon je hipoalergenski

Ovaj proizvođač dječje hrane istodobno proizvodi nekoliko tipova smjesa za djecu s hiperosjetljivosti hrane. Sastav Nutrilon hypoallergenic je vrlo sličan majčinom mlijeku i pogodan je za prevenciju bolesti.

Karakteristike hipoalergenske smjese Nutrilon:

 1. Cons: skupo (više od 400 grama će morati platiti od 650 do 800 rubalja), u nekim slučajevima, može uzrokovati povrede stolicu.
 2. Pros: prikladno pakiranje, sprječava nastanak crijevnih infekcija, masne kiseline pridonose pravilnom razvoju vizualne funkcije, mozga i središnjeg živčanog sustava, prebiotici pridonose razvoju jakog imuniteta.
 3. Dob: Nutrilon-1 se koristi od rođenja do šest mjeseci, a Nutrilon-2 stariji od 6 mjeseci.
 4. Sastav smjese je kako slijedi: taurin, minerali, vitamini, soja lecitin, prebiotici, palmino ulje, laktoza, masne kiseline, mliječne bjelančevine, djelomično hidrolizirane.

Hypoallergenic Similac

Ovi proizvodi izrađeni su u Španjolskoj. Većina roditelja koji hrane njihove mrvice s ovom mješavinom ostavljaju puno pozitivnih povratnih informacija. Ali postoje i takve bebe čiji organizam to ne percipira.

Karakteristike Similaca:

 1. Cons: ne pogodan za neke bebe i može uzrokovati crijevne uzbune.
 2. Pros: ne postoji palmino ulje u sastavu, ima dobar učinak na razvoj i formiranje središnjeg živčanog sustava, podržava normalnu crijevnu mikroflora, pridonosi normalnom punom razvoju mozga, smanjuje rizik od nadutosti.
 3. Dob: Similac-1 primjenjuje se do 6 mjeseci, Similac-2 - od 6 do 12 mjeseci.
 4. Sastav proizvoda je sljedeći: maltodekstrin, prebiotici, masne kiseline, nukleotidi, biljna ulja, lutein, minerali, laktoza, vitamini, djelomično hidrolizirani proteini.
 5. Cijena ove mješavine kreće se od 615 do 770 rubalja.

Non-hipoalergijski 1

Nestogenski proizvodi proizvode Nestlé. Hypoallergenic smjesu Nestozhen što je moguće bliže u sastavu za majčino mlijeko. Većina roditelja preferira Nestozhen zbog dobrog sastava i pristupačne cijene. No, neke majke kažu da mješavina Unborn nije prikladna za svoje dijete. Značajke:

 1. Cons: neugodno pakiranje, može izazvati bol u trbuhu i teški zatvor.
 2. Pro: Dječje tijelo može se potpuno razviti zbog obilja hranjivih tvari u sastavu, pristupačne cijene (270 do 490 rubalja), brzo pripremljene, slatkog okusa i ugodnog mirisa.
 3. Dob: primijenjeno od rođenja.
 4. Sastojci: minerali, vitamini, maltodekstrin, prebiotici, hidrolizati bjelančevina.

Hypoallergenic Nutrilak

Ovaj proizvod ima mješovite recenzije. Ova mješavina ima jaku gorčinu zbog čega većina beba odbija koristiti. Smjesa ima takve značajke:

 1. Cons: loš miris, gorak okus, nije prikladan za sve bebe.
 2. Pro: tvari koje su u sastavu ove bebe hrane imaju pozitivan učinak na mišićno i koštano tkivo djeteta, živčani sustav i mozak, niske cijene (od 200 do 410 rubalja), odsutnost palminog ulja.
 3. Dob: nutrilak-1 se primjenjuje od rođenja do šest mjeseci, a nutrilak-2 - od šest mjeseci i stariji.
 4. Sastojci: lutein, vitamini, probiotici, nukleotidi, masne kiseline (dokozaheksenoična i omega-3-6-arahnoidna, prebiotici, djelomično probavljeni protein sirutke, maltodekstrin, laktoza (u minimalnoj količini).

Hypoallergenic Bellakt

Ova formula za dječju hranu proizvodi se u Bjelorusiji. Tržište postoji dugo i ima sljedeće karakteristike:

 1. Cons: moguće je pojedinačno netrpeljivost nekih komponenti koje čine mješavinu.
 2. Pros: potiče zdrav rast i razvoj bebe, pomaže u uklanjanju kolike, ne iritira crijeva i lako apsorbira djetetovo tijelo, ne sadrži takve tvari kao što su: pojačivač okusa, boje, konzervansi, niska cijena (od 240 do 450 rubalja).
 3. Dob: Bellakt-1 se koristi od 0 do 6 mjeseci, a Belact-2 - od 6 do 12.
 4. Sastojci: nukleotidi, aminokiseline, vitamini, minerali, biljna ulja, djelomično hidrolizirani proteini sirutke, prebiotici, maltdekodin.

Friso hipoalergenski

Ovaj proizvod pripada tipu profilaktičke. To je zbog činjenice da u svom sastavu djeluje djelomično hidrolizirani mliječni protein. Ova mješavina je skupa, ali se može smatrati jednim od najboljih (prema mišljenjima roditelja). Friso ima takve karakteristike:

 1. Nedostaci: postoje slučajevi kada djeci nije pogodna zbog okusa, ali ne zbog sastavnih dijelova, skup je (od 620 do 850 rubalja).
 2. Pros: ekonomično i vrlo prikladno pakiranje, pomaže u poboljšanju crijevne mikroflore, poboljšava imunitet, doprinosi pravilnom razvoju organa vid i mozga, kravljeg mlijeka proizvodi glatku toleranciju, profilaktički je.
 3. Dob: Freeso-1 se primjenjuje do 6 mjeseci, a Freeso-2 - do 12 godina.
 4. Sastojci: kolin, karnitin, taurin, maltodekstrin, kalij, biljna ulja, laktoza, kalcij, vitamini, minerali, elementi u tragovima, hranjive tvari, prebiotici, nukleotidi, masne kiseline, proteini kravljeg mlijeka djelomično hidrolizirani.

Hipoalergensko dijete

U dječjoj prehrambenoj firmi "Baby" postoje fermentirani mliječni proizvodi koji su pogodni za mrvice s visokim stupnjem osjetljivosti. No, da ne upozoravamo na nejasne povratne informacije o ovom proizvodu, jednostavno je nemoguće. Ovaj prašak može savršeno percipiraju neka djeca, a naprotiv, za neke, to će samo povećati alergijske reakcije. Smjesa bebe ima sljedeće karakteristike:

 1. Cons: nije prikladan za mnoge, ima visoku cijenu (od 430 do 650 rubalja).
 2. Pros: pomaže bebi da raste i razvije brzo, lako se otapa, ima okus dobro.
 3. Dob: od 0 do 12 mjeseci.
 4. Sastojci: biljna ulja, mikroelementi, hranjive tvari, škrob, masne kiseline, mlijeko djelomično hidrolizirani proteini, vitamini, laktoza.

Kako odabrati hipoalergensku smjesu za novorođenčad

Ako ste primijetili znakove alergijske reakcije kod novorođenčeta ili znate sigurno da je sklon njemu, onda će posjet stručnjaku biti najoptimalnije rješenje. To će biti ispravno ako odaberete hipoalergensku smjesu pod njegovim nadzorom, a posebno ako ste se prvi put susreli s ovim. Proizvodi se mogu kupiti od online trgovina, ljekarni ili supermarketa. Prilikom kupovine takvih proizvoda treba voditi slijedeći savjeti:

 1. Izaberite formulaciju za dojenčad koja je hidrolizirana oznakama "HA" ili "HA".
 2. Sastav ne smije biti palmin, uljani rep ili kokosovo ulje.
 3. Obratite pažnju na rok trajanja i datum proizvodnje.
 4. Mješavina u prehrani novorođenčeta treba postupno uvesti i svakako pratiti njegovu reakciju. Izradite sebi poseban dnevnik hrane u kojem ćete označiti sve što se odnosi na hranjenje. Ako ste koristili nekoliko mješavina hipoalergenskog, onda provesti komparativnu analizu.
 5. Prečesto, smjesa se ne smije mijenjati na drugu. Tijelo djeteta treba vremena da se prilagodi novom proizvodu.
 6. Proizvod za hranjenje je odabran prema dobi djece. Marko „1” - mješavina namijenjena za djecu od rođenja do šest mjeseci, „2” - 6 do 12 mjeseci, „3” - više od 12 mjeseci. Ako je beba preslaba ili prerana, za njega se kupuje hrana s oznakom "Pre" ili "0". Ali to se obavlja tek nakon savjetovanja s specijalistom. Potrebe za određenim hranjivim tvarima su različite i ovise o dobi mrvica.
 7. Kada kupite dječju hranu, oslonite se na sastav, a ne na cijenu. Sastav jeftine i skupe hrane može biti apsolutno ista.

Nestle Nan 3 Hypoallergenic od 12 mjeseci (formula za mlijeko) - recenzije i ocjene

Ljubav iz prve žlice

Dijete jede s užitkom

Zdravi obrazi za sin i kćer

Smjesa nije štetna za zdravlje i ne uzrokuje alergijske reakcije kod djeteta.

Kada se kuhanje ne dogodi grmlje, jednolična konzistencija

Gdje kupiti

Opis proizvoda

Recenzije (4)

Pregled proizvoda: Nestle Nan 3 Hypoallergenic od 12 mjeseci

Nestle uvijek volim kvalitetu robe, kao što smo pokušali i baby food nan. Smjesa je vrlo ukusna, slatka, jer majčino mlijeko je također malo slatko. Volio sam činjenicu da je jako dobro izmješana i da ne ostaje iz grudica.

Ukupna ocjena ocjena

Ljubav iz prve žlice
Dijete jede s užitkom

Zdravi obrazi za sin i kćer
Smjesa nije štetna za zdravlje i ne uzrokuje alergijske reakcije kod djeteta.


Kada se kuhanje ne dogodi grmlje, jednolična konzistencija

Pregled proizvoda: Nestle Nan 3 Hypoallergenic od 12 mjeseci

Nan je mliječna mješavina, prilagođena mješavina koju sam koristio i svi koje poznajem u svom okruženju! Lako se otopi bez ostavljanja gruda, po pristupačnoj cijeni, ali naravno iznad prosjeka. Od nje nije bilo alergija, zatvor ili slično. Kao i unuka ostaje puna za neko vrijeme, što je dobro.

Ukupna ocjena ocjena

Ljubav iz prve žlice
Dijete jede s užitkom

Zdravi obrazi za sin i kćer
Smjesa nije štetna za zdravlje i ne uzrokuje alergijske reakcije kod djeteta.


Kada se kuhanje ne dogodi grmlje, jednolična konzistencija

Pregled proizvoda: Nestle Nan 3 Hypoallergenic od 12 mjeseci

Bila sam jako zabrinuta, odjednom dijete ne bi počelo ponovno jesti (jedemo samo smjesu u 6 sati ujutro) i dali mu 30 ml navečer, za uzorak, tako da kažem. Doslovno 3 gutljaja sina pili su cijeli sadržaj boce, i rasprsnuše suze tražeći dodatke! Prije toga smo pili vrlo ukusnu mješavinu Adapted Kabrita 2 na temelju kozjeg mlijeka, pa sam stoga dvostruko zabrinut okusom hidrolizata.

Ukupna ocjena ocjena

Ljubav iz prve žlice
Dijete jede s užitkom

Zdravi obrazi za sin i kćer
Smjesa nije štetna za zdravlje i ne uzrokuje alergijske reakcije kod djeteta.


Kada se kuhanje ne dogodi grmlje, jednolična konzistencija

Pregled proizvoda: Nestle Nan 3 Hypoallergenic od 12 mjeseci

Naša omiljena mješavina NAN hippoalggenic smo prošli kroz sve korake od 1-2-2-3 koraka, do sada smo koristili 3, moja kćer stvarno volio smjesu, do tada alergija krava protein nije ostavio nas, nikad dobar stolac je uvijek bio uzrokovan dobrim kvalitetom split komponente. bjelančevine sve što vam treba, preporučujem da se nećete požaliti

Naravno, novac se leti kao da ih pišete pisaćim strojem

Najbolja dječja hipoalergenska mješavina

Dojenje je najbolja opcija za novorođenče. Međutim, nije uvijek majčino mlijeko dovoljno. U takvim slučajevima dolazi do spašavanja prilagođene mliječne formule (na primjer "Nan"). Pri odlučivanju o uvođenju komplementarne hrane roditelji ne smiju zaboraviti na alergije na hranu, koje su često osjetljive na djecu.

Fotografija: depositphotos.com. Objavio: teresaterra.

Alergijske manifestacije s uvođenjem komplementarne hrane su očite promjene u boji i konzistenciji stolice, osip na licu i tijelu, crvenilo i piling kože, poteškoće s disanjem, rinitis i čak i pojavu hrkanja.

Ponekad je taj problem nasljedan. Ako bliski srodnici pate od ove bolesti, postoji mogućnost da se to može dogoditi i kod bebe. No, većina slučajeva alergija još uvijek je povezana s kršenjima u prehrani. U tom slučaju, korekcija izbornika pomoći će u zaustavljanju manifestacije neugodnih simptoma.

O važnosti odabira

Odabir prikladne hipoalergenske smjese, prije svega treba imati na umu da dijete treba dobiti sve potrebne hranjive tvari iz hrane. Stoga je važno točno odrediti koje tvari tijelo ne podnosi.

Ponavljano je napravio pogrešku u odabiru gotove hrane može dovesti do akutnijih manifestacija alergije ili prijelaza bolesti u kroničnu fazu. Kako bi se to spriječilo, na prve znakove bolesti, hitno treba kontaktirati pedijatra koji će propisati liječenje i preporučiti najprikladniju opciju za hranjenje.

Dječja hrana sadrži esencijalne vitamine i elemente u tragovima koji mogu poduprijeti imunitet djece.

Glavna stvar je pažljivo razmotriti izbor staklenke gotove suhe hrane. Bolje je ne riskirati i dati prednost hipoalergenskim smjesama. Oni se također nazivaju hipoantigeni.

Ovaj proizvod karakterizira minimalni sadržaj alergena. Prvi je put takav hranjenje počeo koristiti u drugoj polovici 20. stoljeća. Temelj takve prehrane je bjelančevina, posljednja predobrada - hidroliza, tijekom kojega se oslobađaju vrijedne aminokiseline i peptidi.

Sastav mješavina je različit, a to vrijedi razumjeti.

Ključni parametri

 1. Godine. Danas je izbor mliječne formule toliko velik da, prilikom kupnje proizvoda po prvi put, trebali biste vidjeti za koje dobi je namijenjen. Ove informacije su navedene na pakiranju. Važno je odabrati hranu koja je prikladna za bebu na dobnoj skali, jer kako dijete raste, potreba za hranjivim tvarima se preobražava. Prema tome, sadržaj smjese za različite uvjete bit će drugačiji.
 2. Sastav. Zatim pogledajte sastav. Ne smije sadržavati proizvode koji mogu izazvati alergijsku reakciju kod bebe.
 3. Cijena. Ako je izbor između jeftinog i skupog staklenka s sličnim punjenjem, ne biste trebali overpay, s obzirom da skuplji proizvod će biti više kvalitete. Mnogo je slučajeva kada djetetovo tijelo nije uzelo skupe mješavine, ali na jeftinije je reagiralo pozitivno. Stoga visoka cijena nije pokazatelj bolje kvalitete.
 4. Datum proizvodnje je važan parametar izbora. Mora biti naznačeno na kutiji. Ako se rok trajanja dječje hrane završi, ne biste ga trebali kupiti, jer otvaranjem pakiranja sve dok se smjesa potpuno ne potroši, može potrajati nekoliko tjedana. Tijekom tog vremena proizvod će istekati. Također nije potrebno kupiti novorođenčadnu formulaciju za buduću uporabu. Naprotiv, bolje je kupiti najmanju ambalažu. Uvijek postoji šansa da se hrana mora promijeniti ako se novorođenče iznenada reagira na odabrani proizvod u obliku obilne regurgitacije, prečestih stolica ili zatvora, osipa, mjehurića plina ili kolike.

Ako, nakon uvođenja nove hrane, malo se ne osjeća dobro i nema negativnih promjena, možete sigurno zaustaviti pretraživanje.

Alergija - fenomen gotovo nepredvidljiv. Na primjer, može se pojaviti kod proteina mlijeka. Zatim su mješavine soje bez mlijeka prikladne za hranjenje. Imaju slatki ugodan okus. Izbor je odlično:

 • ako beba ima predispoziciju za netoleranciju na kravlje mlijeko, onda su za njega namijenjene profilaktičke ne-mliječne opcije;
 • s umjerenom manifestacijom alergija - liječenja i profilaktičke;
 • u teškim slučajevima, terapeutski.

Posljednje dvije vrste formula za dojenčad nisu kontinuirano hranjene, već samo dok se simptomi alergija ne uklone.

asortiman

Sojom

Za dojenčad s netolerancijom na kravlje mlijeko stvorio je smjesu koja se temelji na soje. Prema roditeljima, najbolji u ovoj grupi su:

 • "Similac Isomil" - Danska;
 • "Nan soja" - Švicarska;
 • "Friso-Soya" (FrieslandCampina) i "Nutrilon Soy" (Nutricia) - Nizozemska;
 • Humana SL (Humana) - Njemačka;
 • Enfamil soja (Mead Johnson Nutritionals) - SAD;
 • "Bellakt Soy" - Bjelorusija;
 • "Detolact Soya" je ukrajinski brand.

Neki ne podnose mlijeko, a drugi - soja. Oko trećine novorođenčadi ima alergije na soje. Zato je bolje konzultirati se sa stručnjakom o bilo kojoj vrsti dječje hrane unaprijed. Ako namjeravate hraniti bebu s mješavinama soje, liječnik će sigurno pitati jesu li vaši bliski srodnici alergični na mahunarke.

Ali čak i ako se sojina smjesa uklapa u mrvice, možete ga dati ne prije 5 mjeseci. Uvesti ovu novu hranu treba postupno, naizmjenično s uobičajenim majčinskim mlijekom, povećavajući broj tijekom tjedna. Istodobno u izborniku, dojenčad ne bi trebalo biti mliječni proizvodi, kao ni sir ili maslac.

Naravno, postoje slučajevi alergije i soje proteina - onda biste trebali razmotriti druge mogućnosti.

S protein hidrolizatima

Za djecu koja ne dopuštaju ishranu soje, hrana s proteinskim hidrolizatima može biti prikladna. Ovo je nova generacija smjesa s hipoalergenskim svojstvima. Oni se biraju, ako dijete ima oslabljen gastrointestinalni trakt, na primjer, postoje problemi s apsorpcijom hranjivih tvari u crijevu.

Ponekad liječnik preporučuje hidrolizne smjese kao profilaktički protiv alergija. Takva hrana danas je vrlo popularna, a recenzije o tome uglavnom su pozitivne. Najpoznatiji:

 • Nutramigen i Pregestimil (Mead Johnson Nutritionals) - SAD;
 • Friso PEP AC (FrieslandCampina) i Nutrilon Pepti Allergy (Nutricia) - Nizozemska;
 • Alfare (Nestle) - Švicarska,
 • Humana (H.A.1, H.A.2 i H.A.3);
 • "Similac Hypoallergenic" i "Similac Alimentum";
 • "HiPP Combiotic" (HA1 i HA2, HiPP) - Austrija;
 • Nutrilak PEPTIDI STST i Tyoma 1 ili 2 H.A. (Unimilk) - Rusija.

Ako beba ima kongenitalnu sklonost alergijama, mješavine dobivene proteinskim hidrolizatima mogu se dati u rodilištu.

Ali imajte na umu da je njihovo uvođenje u prehranu novorođenčadi nije lako: Mumije, u pregledima na roditeljskim forumima, pišu da mješavine ovog tipa imaju specifičan gorak okus kojim se djeca postupno koriste.

Na kozje mlijeko

Masti i proteini kozjeg mlijeka apsorbiraju bebe bolje od krava. Štoviše, dječja hrana koja se temelji na kozjem mlijeku korisna je za apsolutno sve mrvice, bez obzira na to pate li od alergija ili ne.

Sada ta vrsta dječje hrane sa sigurnošću preuzima vodeću poziciju. Najpopularniji proizvodi u seriji su: "Cabrita" i "Nanny".

Marke u fokusu

"Nan hypoallergenic" sadrži protein sirutke, podijeljen u aminokiseline. Time se eliminira mogućnost alergija. Uz to, proizvod ne uzrokuje neugodne senzacije u trbuhu djeteta, kao što je zatvor i kolik. Istinu o toj činjenici potvrđuju brojne recenzije mame i tate.

Za djecu od 6 mjeseci, dizajnirana je "Nan-2" uz dodatak bifidobakterija. Štoviše, smjesa se može dati novorođenčadi: hrana iz staklenke označena "1" dobivena je mrvicama dok je još u bolnici, kada je majčino mlijeko još uvijek nisko. Očigledni plus: ne postoje alergijske komponente u sastavu "Nan".

"Nutrilon" - ukusna mješavina, što je moguće bliže sastavu majčinog mlijeka. Namijenjen je za zdravu djecu, dok ne sadrži tvari koje uzrokuju negativnu reakciju sitnog organizma. Osim toga, prehrambeni brand "Nutrilon" održava ravnotežu crijevne mikroflore.

Biljne masti uključuju dječju hranu kako bi se što je moguće bliže majčinom mlijeku. Pivo, uljane repice i sojino ulje uglavnom su korisne za mrvice, dobro se apsorbiraju u malom tijelu i doprinose razvoju mentalne aktivnosti i vida. Ova ulja sadrže Nutrilon.

Neke majke vole kupiti mješavinu bez palminog ulja, koje danas govore puno prednosti i nedostataka, a koje još uvijek mogu djelovati kao alergeni.

"Similac Hypoallergenic" - hrana za djecu čiji su roditelji alergični. Ova serija smjesa temelji se na hidrolizatu mliječnih proteina. Ova je opcija prikladna za bebe od rođenja do jedne godine.

Proizvođači tvrde da dijete neće imati dermatitis, ako se hrani proizvodima robne marke "Similak". Sastav udovoljava svim potrebama potrebnim za rast i razvoj bebe. Ne sadrži palmino ulje, umjesto toga, u mješavini je poznato povrće ruskom narodu.

Pojedinosti o hranjenju

Fotografija: depositphotos.com. Objavio: orelphoto2.

Upotreba hipoalergenske smjese ima svoje osobine. Prije nego što dadete svoju bebu, morate razjasniti nekoliko točaka. Konkretno, ne preporučuje se drastično prebacivanje na novi proizvod. Ovo bi trebalo postupno.

Rezultati prijelaza na hipoalergensku infant formulaciju neće biti primjetni odmah, ali tek nakon 2-3 tjedna. Tijekom tog perioda, koža bebe vidljivo će se očistiti, ako je prethodno doživio alergije.

Prije nego što donesete novorođenče hipoantigensku formulaciju za dojenčad, trebate se posavjetovati s pedijatrom. Samo stručnjak može uzeti u obzir niz dodatnih čimbenika koji roditelji možda čak i ne sumnjaju.

Recenzije

Tatyana: Moja je beba imala 4 mjeseca kada se laktacija počela smanjivati. Unatoč činjenici da sam poduzimao sve moguće mjere za očuvanje dojenja, bilo je manje i manje mlijeka. Liječnik je objasnio da u našem slučaju ne smijemo bez hrane sa smjesom mlijeka.

Odmah nakon klinike, moj sin i ja smo otišli u apoteku gdje smo kupili bocu "Nan hypoallergenic". Bila sam jako zabrinuta zbog toga kako beba bi prihvatila novu hranu, jer je prije toga stalo do majčinog mlijeka. Prvi put sam širio suhi prašak prema uputama na pakovanju.

Ponudio sam svom sinu bocu, i na moje iznenađenje, pio je sadržaj s velikim zadovoljstvom. Sutradan sam povećao količinu hrane na razinu koju preporučuje pedijatar. Sada, zahvaljujući mješavini "Nan" mi raste i dobivamo na težini. Nema negativnih reakcija.

 1. Pokušali smo dječju hranu različitih proizvođača. Evo što mogu reći o njima.
  "Nutrilon" sin nije baš volio, jer ima gorak okus. Očite prednosti uključuju praktičnu ambalažu i jednostavnost pripreme, ali visoka cijena čini da tražite jeftinu alternativu.
 2. Volim "Similac", jer nema palmino ulje, za koje se osobno osjećam negativno. Ova mješavina ima dobre okuse, ali može uzrokovati takve neželjene reakcije kod djeteta kao i zatvor, gazik i kolik. Morala sam potražiti još jednu opciju.
 3. "Nestozhen" - jedan od najboljih. Odabrao sam ovu marku jer ne uzrokuje alergije i ima dobar učinak na rad gastrointestinalnog trakta zbog sadržaja prebiotika. Moje dijete pije "Nestozhen" sa zadovoljstvom, jer smjesa ima ugodan okus i jedinstvenu konzistenciju bez grudica. Za uzgajanje je vrlo jednostavan, a cijena je vrlo pristupačna.

Elena: Odabrali smo hipoalergijski "Similac". Mješavina proizvedena u Danskoj je visoke kvalitete. "Similak" ima optimalni sastav za bebu. Alergije od bebe nisu bile, hrana je savršeno došla.