Ocjena dječje formule

Bol

Beba nakon rođenja traži mlijeko mlijeko. Sastav joj je idealan za novorođenče i uključuje vitamine, minerale i hranjive tvari koje je mali čovjek trebao. Bit će potpuno hranjen tom hranom pola godine, a tek tada će zahtijevati promjenu u svojoj prehrani.

Ali, nažalost, mnoge majke nemaju priliku da hrane svoje bebe majčinskim mlijekom tijekom svih 6 mjeseci. Razlozi mogu biti različiti: nedostatak mlijeka, ozbiljna bolest ili izlaz majke na posao. U takvim slučajevima, roditelji su prisiljeni primijeniti mliječne formule. Naravno, oni nisu u mogućnosti zamijeniti majčino mlijeko, ali proizvođači pokušavaju dovesti sklad što je moguće bliže majčinom mlijeku.

Ljubavni roditelji žele samo najbolje za bebu, pa pokušavaju pronaći sigurnu i kvalitetnu dječju hranu. Prema riječima stručnjaka, izrađena je ocjena infant formula. Možda će pomoći roditeljima da pravi izbor.

Nutrilon

Među mliječnim mješavinama, Nutrilon ima vodeću poziciju na ljestvici. Proizvodi ga nizozemska tvrtka Nutricia i ima veliki raspon za zdravu djecu i za djecu s različitim poteškoćama. Sastav svake serije je drugačiji, odabran je posebno za novorođenče, vodeći računa o njegovoj dobi i postojećim kršenjima u tijelu.

Sve vrste Nutrilona usmjerene su na jačanje imuniteta, blagotvorno djelovanje na crijevnu mikroflora, sprečavanje nastanka kolike i plina, pravilan razvoj i rast novorođenčadi. Trošak po banci je prilično visok i varira od 270 do 850 rubalja, ovisno o vrsti odabrane mješavine i oblika oslobađanja.

Sljedeće mjesto na ljestvici preuzima dječja hrana Nan, čiji je proizvođač Švicarska. Dostupan je za zdrave djece različitih dobnih skupina. Laktoza i hipoalergijske smjese također su dostupne za djecu koja su sklona alergijama na hranu.

Nan možete koristiti kao komplementarnu hranu, kao i punu obrok. Kompleks vitamina sadržanih u smjesi povećava imunitet djeteta. Komponente proteina omogućuju razvoj novorođenčeta i normalno rastu. Hranjive tvari imaju karitativni utjecaj na probavni sustav djeteta, uklanjajući pojavu problema s probavom. Cijene staklenke smjese variraju ovisno o odabranom tipu i iznose 340 - 650 rubalja.

Nije izbrisan

Častno treće mjesto na ljestvici je dječja hrana Nestozhen. Proizvođač ove mješavine je i Švicarska. Namijenjen je djeci iz rođenja, bez zdravstvenih problema. Dostupno u 5 tipova, svaka od njih namijenjena je određenoj dobi novorođenčeta.

Nestozhen je hranjiva mješavina koja sadrži prebiotike, esencijalne vitamine i minerale za rast i razvoj novorođenčadi. Proizvođači jamče novorođenčad udobnu probavu jedući svoju dječju hranu. Prosječna cijena Nestozhen, čija je težina 700 grama, iznosi 250 rubalja.

Nutrilak

Sljedeće mjesto preuzima domaći proizvođač - Nutritek. Mliječna hrana Nutrilak dostupna je za novorođenče različitih dobnih skupina. Glavni sastojci u sastavu su kravlje mlijeko, biljna ulja, demineralizirana sirutka od mlijeka. Također u mješavini uključuje 30 vitamina i 20 elemenata u tragovima koji su neophodni za puni razvoj bebe.

Sve serije Nutrilak su uglavnom bez saharoze. Proizvođači proizvode i hipoalergensku dječju hranu za liječenje i sprječavanje blagih alergija na hranu kod novorođenčadi. Prosječna cijena po 350 grama mješavine iznosi 165 rubalja.

Humana

5. mjesto na ljestvici, možete dati mješavinu Humane. Njegov proizvođač je Njemačka. Cijeli raspon sastoji se od pet serija za djecu različitih dobnih skupina. Također, proizvođači proizvode dječju hranu za prerane bebe i djecu sklona alergijama.

Humana se sastoji od svježeg mlijeka bez krave bez GMO-a, okusa i konzervansa. Mješavina je obogaćena vitaminom i prebiotikom, koja osigurava zaštitu djetetovog imuniteta. Može ih koristiti djeca koja ne podnose fruktoza, gluten i saharozu. Human Nutrition Humana ne sadrži nukleotide. Prosječna cijena po 500 gr. smjesa je 400 rubalja.

Sljedeća dolazi Hipp mix, produced by Germany. Pogodan je za djecu od 2 tjedna do 6 mjeseci. Postoje i serije za djecu stariju od 6 i 10 mjeseci.

Sastav Hippies uključuje masti bez suhog kravljeg mlijeka, biljna ulja, prebiotike, probiotike i nukleotide. Ova dječja formula štiti probavne organe novorođenčadi, potiče razvoj imunološkog sustava i osigurava prevenciju alergija. Cijena za 350 gr. Hipp u prosjeku iznosi 350 rubalja.

Agusha

7. mjesto na ljestvici je Agusha i njegov proizvođač je Rusija. Tvrtka proizvodi suhe mješavine za djecu od 6 mjeseci i tekućine za bebe od rođenja. Sva dječja hrana Agusha je podijeljena u dvije vrste: fermentirano mlijeko i svježe. Bolje je uvesti hranjenje novorođenčadi sa svježim mješavinama, a zatim se postupno premjestiti na kiselo mlijeko.

Tekuće mliječne mješavine dostupne su u 200 ml i vrlo su jednostavne za uporabu: samo ih treba zagrijati prije upotrebe. Kompozicija uključuje laktozu, cjelovito mlijeko, biljne masti, vitamine, nukleotide, minerale. A suhe mješavine uključuju obrano mlijeko, biljna ulja, laktozu, prebiotike, minerale, vitamine, probiotike, nukleotide. Ali postoje posebne serije Agushi bez nukleotida, prebiotika i probiotika, Omega-3 kiselina i joda. Raspon cijena za 400 gr. ova dječja hrana kreće se od 280 do 420 rubalja.

Semilak

Sljedeće na ljestvici je španjolski mix Semilak. Sadrži jezgre i prebiotike koji poboljšavaju imunitet novorođenčeta i sprečavaju pojavu kolike i nadutosti.

Masne Omega-3 i 6 kiseline pridonose razvoju stanica mozga djeteta i njegove retine. Semilak ne sadrži palmino ulje, koje ima najbolji učinak na probavu i apsorpciju kalcija od strane djetetova tijela. Trošak za 400 gr. Ova mješavina u prosjeku iznosi 350 rubalja.

beba

Beba zauzima pristojno 9. mjesto na ljestvici. Njegov proizvođač je Rusija. Ova dječja hrana je popularna među majkama zbog visoke kvalitete i vrlo povoljnih cijena.

Sastav se razlikuje ovisno o seriji. Glavne tvari su vitamini, minerali, željezo, prebiotici, nukleotidi. Mix Baby ne sadrži šećer, konzervanse, boje, GMO-e. Trošak je 350 grama. je oko 250 rubalja.

Friso

I deseto mjesto na ljestvici zauzimaju proizvođači iz Nizozemske s mješavinom Frisota. Ova dječja hrana je dizajnirana posebno za prerane bebe i bebe rođene s niskom težinom. Proizvođači su dali sve za sazrijevanje crijeva, razvoj živčanog sustava, jačanje imunološkog sustava i mikroflora novorođenčadi. Idealno za hranjenje sonde. Sastoji se od aminokiselina, prebiotika, nukleotida, uravnoteženih masti. Za 400 gr. Cijena Friso mix je 400 rubalja.

Kakva mješavina NAS izabrati za novorođenče?

NAN ("NAN") mliječne formule proizvodi Nestle i nastavlja raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.,

Dječje mješavine "NAS" su među najpopularnijima na modernom tržištu. Kako se razlikuju od drugih?

Razlika od drugih

Glavna prednost je što se prodaju u mnogim trgovinama i ljekarnama, a to je jedan od glavnih kriterija prilikom odabira komplementarne hrane za bebu, jer je vrlo važno da ga možete kupiti u bilo kojem trenutku. Sljedeća je razlika sastav. Proizvodi "NAN" imaju prednost u takvim pokazateljima kao i sadržaj proteina i proteina / kazeina.

Sve vrste NAN mješavina sadrže sljedeće glavne komponente:

 • laktozu;
 • riblje ulje;
 • sirutka koja je prošla proces demineralizacije;
 • biljna ulja;
 • vitamini;
 • taurin;
 • probiotici;
 • histidin;
 • željezo;
 • bakar;
 • cink;
 • proteina;
 • proteina;
 • kalcij;
 • fosfora;
 • natrij;
 • kalija i mnogih drugih korisnih elemenata u tragovima.

"OptiPro 1,2,3"

Mješavine svih OPTIPRO grupa sadrže samo prirodna ulja od suncokreta, visoko ulja, kokosa i repice, bez upotrebe palminog ulja, što je štetno za tijelo. Također u ovoj kategoriji proizvođač je uveo veću količinu fosfora, kalcija, vitamina A i E i pantentenske kiseline i smanjio sadržaj željeza.

 • NAS OptiPro 1 namijenjen je novorođenčadi od 0 do 6 mjeseci (cijena za 800 gr

670 - 770 rubalja.).

 • NAS OptiPro 2 - mješavina za dojenčad od šest mjeseci do 1 godine (cijena za 800 gr

  690-750 mrlja).

 • NAS OptiPro 3 - hrana za djecu od godinu do godinu i pol (cijena za 800 gr

  700-980 rubalja.).

 • NAS OptiPro 4 - za djecu preko 18 mjeseci (cijena za 800 gr

  "Hypoallergenic"

  Koristi se u prisutnosti relativne predispozicije na alergiju na protein ili kravlje mlijeko. Smanjuje rizik od alergijskih reakcija uslijed lako apsorpcije uslijed uporabe proteina osjetljivih na hidrolizu. Ponekad se koristi kao prijelazna mješavina od medicinske komplementarne hrane do uobičajenog prilagođenog. "NAS Hypoallergenic 1,2,3" sadrži žive bifidobakterije BL, koji pomažu povećati imunitet djeteta.

  • NAS Hypoallergenic 1 - od rođenja do 6 mjeseci (cijena za 400 gr

  700-800 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 2 - za dječju hranu od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  660-810 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 3 - za bebe nakon godinu dana (cijena za 400 gr

  „Fermentirano mlijeko”

  Pogodno za bebe koje su podvrgnute terapiji temeljene na antibioticima i sklone su poremećivanju želuca i crijevnog trakta. Pomaže u poboljšanju probave djeteta i normalizaciji mikroflora, štiti od štetnih infekcija crijeva, a također jača imunološki sustav.

  Sadrži posebne organizme koji potiču proces fermentacije mliječne komponente, koji razlikuju mješavine ovog tipa od ostalih NAN proizvoda.

  Proces probave bebe postaje brži i jeftiniji zbog činjenice da fermentirane bakterije preuzima dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta.

  • NAS Kiselo mlijeko 1 - za novorođenčad do 6 mjeseci (cijena po 400 gr

  470-600 rubalja.).

 • NAN Fermented Milk 2 - za bebe od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  500-600 rubalja.).

 • NAN Kiselo mlijeko 3 - za djecu stariju od godinu dana (cijena za 400 gr

  "Trostruka udobnost"

  Uključuje sastojke kao što su L. reuteri lactobacilli, "pametni" lipidi, hidrolizirani proteini Optipro, probiotici, kao i dodatni kompleks vitamina i minerala, oligosaharidi, krumpirov škrob, koji pomažu uklanjanju funkcionalnih probavnih poremećaja koji dovode do kolike, konstipacije i poremećaji intestinalne mikroflore.

  U sastavu je palmino ulje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema dobne razlike.

  Cijene (za 400 grama) kreću se od 630 do 730 rubalja.

  "Antikoliki"

  Ova mješavina ima vrlo sličan sastav s "NAS Triple Comfort". Jedina razlika je u tome što u ovoj smjesi ne postoje probiotici (oligosaharidi). Proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode kod hrane zbog djelomično hidroliziranog proteina. Ova vrsta mješavine također nema dobni raspon.

  Cijena (za 400 grama): 580-610 rubalja.

  "Antireflyuks"

  Preporučuje se za djecu do 6 mjeseci s brojnim žalbama roditelja o regurgitaciji bebe. To se odnosi na kliničku prehranu koja se ne koristi kao glavna dijeta, već djeluje kao aditiv dojenju ili umjetnom hranjenju. Povećanjem količine škroba povećava se viskoznost produkta, koja stvara uski ugrušak u želucu, sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti.

  Cijena po 400 g: od 700 do 790 rubalja.

  "Laktoza besplatno"

  Dizajniran za bebe s nedostatkom laktoze, pomaže djetetu da se nosi s oporavkom tijela nakon proljeva. Omjer proteina sirutke i kazeina je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Dizajniran za djecu od rođenja i nema podjelu prema dobi.

  Cijena za 400 grama: od 650 do 850 rubalja.

  "Pre NUN" i "PRENAN 0"

  Promicati optimalni razvoj i rast preranog djeteta. Pruža unos proteina i esencijalnih tvari u skladu s odgovarajućim potrebama. Optimalna ravnoteža kalcija i fluorida pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Liječnici preporučuju uporabu proizvoda za postizanje težine bebe od 1800 g, nakon čega se preporučuje zamjena običnom prilagođenom smjesom. Sadrži strukturirano palmino ulje.

  • PRENAN 0 namijenjen je djeci mlađoj od 1800 g kako bi se to postiglo.
  • PRENAN je predviđen za hranjenje bebe preko 1800 g kako bi se postigla težina od 2500-3000 g.

  Cijena po 400 g: 820-940 rubalja.

  "PRENAN utvrđivač majčino mlijeka"

  U vezi s višim zahtjevima za bjelančevine, ugljikohidrate, minerale i vitamine, kao i kalorije, za brz rast preranih ili malih dječjih beba, stručnjaci savjetuju dodavanje fortifikat majčinom mlijeku. Tako će dijete dobiti sve komponente neophodne za njegov razvoj. Mliječna utvrda je neophodna ako:

  • Tjelesna težina manje od 1800 g.
  • Gestacijska starost (tj. Dob pri rođenju) je manja od 34 tjedna.
  • Intrauterinsko usporavanje rasta u preranom bebi u dobi od 2 tjedna i starije.

  Kako odabrati koji je bolji?

  U nastojanju da odaberete najbolju opciju, nemojte pokušavati isprobati sve vrste. Bolje je obratiti pažnju na svojstva bebe ili se uputiti na pedijatra. Da biste izbjegli probleme sa zdravljem bebe, postupno unesite umjetnu prehranu u prehranu, počevši od 90 g dnevno. Morate sigurno znati da dijete nije alergično na jednu ili drugu komponentu.

  Samo ako se alergijska reakcija ne očituje unutar tri dana, može li se beba prenijeti na takvu hranu. Isto mlijeko jednostavno ne voli mrvice, u ovom slučaju, također, morat će potražiti još jednu opciju.

  NAN proizvodi nude širok raspon mogućnosti koje se međusobno razlikuju po sastavu i okusu, tako da možete precizno odabrati najbolju opciju za vas.

  Kako uzgajati dječju hranu da ga kuhamo?

  1. Prvo morate pažljivo proučiti upute koje pokazuju u kojoj mjeri vodu morate razrijediti smjesu, kao i rok trajanja otvorene i zatvorene ambalaže.
  2. Pripremite sve što vam je potrebno za kuhanje: bocu, mjernu žlicu, vodu i samu smjesu.
  3. Za proizvodnju koristite samo steriliziranu vodu, prije kuhanja, temeljito operite ruke sapunom i vodom.
  4. Nemojte koristiti vruću ili nepropusnu vodu. Optimalna temperatura smjese je 35-45 stupnja.
  5. Smjesa u bocu treba dobro potresati tako da ima ujednačenu strukturu i nema grudica.
  6. Ne ostavljajte kuhano mlijeko za ponovnu uporabu, već je namijenjeno jednom. Pažljivo izračunajte volumen proizvoda. U prosjeku, seljaci konzumiraju 120-240 ml mlijeka, ovisno o dobi i razini razvoja.

  Upute za uporabu

  1. Prilikom hranjenja držite bočicu pod blagim kutom.
  2. Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu.
  3. Glava bebe treba podizati, a ne baciti natrag ili na stranu, nemojte držati dijete u vodoravnom položaju.
  4. Uzmite pauze tijekom hranjenja kako bi dijete moglo podrhtavati. Da biste to učinili, držite dijete u ravnom položaju nekoliko sekundi.
  5. Tijekom procesa, u bocama bi se trebali pojaviti mjehurići. To sugerira da radite sve u redu.

  Može li se kombinirati s drugima?

  Ako je proizvod iz istog proizvođača, onda je odgovor očigledan - da. No, potrebno je postupno miješati tako da prvo stari mješavina prevladava, a zatim u približno jednakim dijelovima, a kasnije količina nove smjese može prevladati. Međutim, ako planirate prebaciti na hranu drugog proizvođača, svakako se posavjetujte sa stručnjakom.

  Kako utvrditi da je hrana pogodna beba?

  Glavni znak da je ispravno odabrana ishrana je dobivanje zadovoljstva nakon obroka, kao i uravnotežen rast i razvoj bebe. Osim toga, kao što je ranije spomenuto, proizvod ne smije uzrokovati alergijsku reakciju.

  Postoje problemi koji se mogu pojaviti zbog odabira neprikladnog proizvoda. Oni mogu biti zatvor, proljev, disbakterija, gaziki, kolik, regurgitacija, problemi s povećanjem težine i drugima.

  Nestle dječja prehrambena linija nudi veliki izbor tretmana i profilaktičkih smjesa koje pomažu u borbi s tim preprekama (njihove sorte i indikacije za uporabu gore su opisane). Međutim, kada se pojave prvi simptomi takvih bolesti, odmah se posavjetujte s liječnikom. Mješavine Nan su vrlo popularne među majkama. Možda biste trebali i pokušati?

  NAN mliječne formule: pedijatar govori o sastavu i prednostima

  Svaka majka želi vidjeti svoje dijete zdravo i sretno, pa joj pokušava dati sve najbolje. Idealna hrana za bebu je majčino mlijeko. Uostalom, sastav mlijeka je individualan, a njegova je formula zaista jedinstvena.

  Nažalost, dojenje nije uvijek moguće. Što učiniti u ovom slučaju? Kako razumjeti raznolikost mješavina i odabrati onu koja bi zadovoljila potrebe djeteta?

  Danas ćemo govoriti o dječjoj formuli NAS.

  Malo o proizvođaču

  Tvrtka Nestle proizvodi dječju hranu za djecu mlađe od 145 godina. Njihovi proizvodi uključuju: mješavinu "NAS", "Nestozhen", kašu "Nestle" i pire "Gerber".

  Za svako razdoblje djetetovog života postoji proizvod koji je idealan za hranjenje mrvica. Nestlé miješa proći kroz stroge kontrole kvalitete, njihove tehnike proizvodnje su testirane na vrijeme.

  Zašto hraniti novorođenče s kravljim mlijekom?

  Odgovor je jednostavan - to je sve o sastavu mlijeka. Kravlje mlijeko sadrži dva puta više proteina nego dojka. Količina mineralnih tvari - soli, fosfor i kalcij - tri puta premašuje dopuštenu koncentraciju za djecu. Ovaj sastav je neophodan za brz rast teleta i neprihvatljivo je za razvoj djeteta.

  Kravlje mlijeko ne smije se koristiti ni u razrijeđenom obliku, jer proteina kravljeg mlijeka nije dobro probavljena. Njegova nakupina dovodi do alergijskih reakcija i problema s probavom, kolikom. Nezreli bubrezi djeteta ne nose s viškom hranjivih tvari. Nizak sadržaj željeza povećava rizik od anemije.

  Što je OPTIPRO protein?

  Proteini su jedan od najznačajnijih hranjivih tvari, građevni materijal potreban za rast djeteta. Nije ni čudo što se zovu "cigle života". Pravilno uravnoteženi protein koji dolazi iz hrane doprinosi razvoju imunološkog, probavnog sustava, jedinstvenom skupu tjelesne težine.

  OPTIPRO je dio mliječne formule "NAS". Ovo je optimizirani protein kompleks, koji je sadržan samo u NAN Optipro mliječnoj formuli. Dakle, dijete dobiva dovoljno "ispravno" proteina, a unutarnji organi rade bez preopterećenja.

  Što je još u sastavu dječje hrane "NAS"?

  Mješavine "NAS" su vrlo prilagodljive, što znači da je njihov sastav najbliži kompoziciji majčinog mlijeka. U tu svrhu, Nestlé je uveo žive bifidobakterije BL, masne kiseline DHA i ARA, vitamine i minerale.

  Bifidobakterije normaliziraju probavu, koloniziraju crijeva s "korisnim" bakterijama. DHA i ARA su dvije posebne masne kiseline koje imaju veliku ulogu u razvoju imuniteta i pridonose razvoju mozga i djetetovoj viziji. Nije ni čudo da se mješavine prilagođene također nazivaju nadomjesci za majčino mlijeko.

  Vrste smjesa NAN

  Raspon proizvoda je lako razumljiv, jer je za svako doba dizajniran vlastita mješavina.

  Smjesa NAN 1

  Ovo je prva mješavina linije "NAS". Namijenjen je bebama od rođenja do 6 mjeseci. Proizvedena dokazanom tehnologijom bez upotrebe genetski modificiranih organizama, konzervansa, boja. Smjesa "NAS 1" pruža dijete sa svim hranjivim tvarima u odgovarajućem iznosu za skladan razvoj do 6 mjeseci.

  Smjesa NAN 2

  Vaša beba ima šest mjeseci, raste tek pred našim očima. Dijete već zna mnogo i donosi nove uspjehe svaki dan. Potrebe mrvica mijenjaju se, uvodi se prvi feed. Mješavina "NAS 2" pogodna je za djecu od 6 mjeseci do 1 godine i potpuno zadovoljavaju povećane potrebe za hranjivim tvarima. Ugljikohidratnu komponentu predstavlja maltodekstrin, koji je lakše probaviti, a manje je vjerojatno da će uzrokovati alergijske reakcije.

  Smjesa Nan 3, 4

  Dijete je već godinu dana, to je razdoblje visoke intelektualne i fizičke aktivnosti bebe. Zdravstvena zaštita također je potrebna u ovoj dobi. Dijeta bebe proširena je, ali dojenje ili nadomjestak mlijeka također se održava. Za odrasle, mješavina "NAN 3" će biti prikladna, a od 18 mjeseci - "NAN 4". Te mješavine pomažu ojačati imunološki sustav i spriječiti razvoj karijesa mliječnih zubi.

  Ostali NAN proizvodi

  1. "NAS je hipoalergenski." Proizveden prema posebnoj tehnologiji, protein ove mješavine djelomično je podijeljen, hidroliziran. Dakle, lakše je probaviti, pomaže izbjeći takve probleme kao što su zatvor i kolik, alergijske reakcije. Dostupna je u dvije vrste: Nan 1 je hipoalergenska i Nan 2 je hipoalergenska, za bebe do šest mjeseci i od 6 mjeseci do godinu dana.
  2. "Nan fermentirano mlijeko s bifidobakterijama". Često rad karapusa probavnog sustava ne uspije. "Nan Fermented Milk" će doći do spašavanja. Sastav mliječne formule uključuje posebne bakterije mliječne kiseline, koje će vam pomoći u borbi s konstipacijom, vraćanju mikroflora nakon crijevnih infekcija, liječenju antibioticima. Dostupno u dvije vrste, za dvije dobne skupine.
  3. "NAN bez laktoze". Terapijska smjesa za djecu s netolerancijom na laktozu. Zbog posebnog sastava može se koristiti za proljev. Niska osmolarnost mješavine pomaže u prevladavanju proljeva, a uravnoteženi sastav je potreban za skladan razvoj mrvica.
  4. "Pre-NAN". Izrađen za bebe koje su rođene prerano ili pod težinom. Potrebe ove djece su vrlo različite. Sastav Prenana igra veliku ulogu u razvoju probave, intelektualnog i psihomotornog razvoja. Dakle, smjesa "Pre-NAS" je više kalorija, sadrži jedinstvene masne kiseline, koje se lako probavljaju i više proteina.
  5. "NAN Alfar". Za liječenje problema poput proljeva potreban je integrirani pristup. Zajedno s lijekovima, terapijska smjesa ima pozitivan učinak na crijeva, pomaže u borbi protiv bolesti.
  6. "NAS antireflux". Smjesa za djecu s povraćanjem i povraćanjem. Sastav uključuje posebnu probiotičku kulturu. Znanstveno je dokazano da se učestalost regurgitacije smanjuje za 3 puta kada se koristi ovaj proizvod "NAS" linije.

  Trošak mješavina je nešto drugačiji na različitim mjestima, u prosjeku cijena počinje na 400 rubalja po loncu. Posebne terapijske smjese dvostruko su skuplje kao i obično. Nakon čitanja i analize pregleda kupaca i liječnika postaje jasno da je ta cijena razumna. Uostalom, ništa više od zdravlja djeteta ne može biti.

  Nestlé ima dugogodišnje iskustvo u dječjoj hrani. Proizvodi su visoke kvalitete i ugodnog okusa. Među smjesama "NAS", svaki roditelj će pronaći smjesu pogodnu za svoje dijete, jer je njihov izbor raznolik. Odabirom mješavine "NAS" možete biti sigurni u svoju sigurnost i prednosti za mrvice.

  Pregled mješavina NAS Optipro za novorođenčad: sastava dječje hrane, vrste i tablice s uputama

  Mješavine "NAS" su tražene među mladim majkama čije bebe dobivaju umjetno ili mješovito hranjenje. Recenzije o njima su prilično kontradiktorne, ali većina roditelja vjeruje samo ovom proizvođaču. U liniji proizvoda prikazani su mješavine za različite namjene, uključujući i za preuranjene bebe. Shvatite koja će prednost omogućiti proučavanje njihovih značajki.

  Mješavina NAN-a je popularna na tržištu prehrane za djecu umjetne hranidbe, ali koja je njegova prednost?

  O proizvođaču

  Proizvodi NAN marke su proizvedeni od 1962. Nestle zabrinutost. Prva serija mješavina dizajnirana je za zdrave bebe s dobrim apetitom. Postupno, međutim, raspon postaje složeniji i proširen. Od 2004, bifidobakterije su dodane proizvodima za normalizaciju probave. Tijekom 2010. godine potrošačima je ponuđeno Denapro Milk za prevenciju stomatoloških bolesti.

  Asortiman NAN osnovnih mješavina za zdrave djece

  Potrebe hranidbe djece različitih dobnih skupina nisu jednake. S obzirom na to, stručnjaci tvrtke Nestle izradili su takve proizvode:

  1. "NAS 1" - proizvod za novorođenče (0-6 mjeseci). U sastavu - mineralne i vitaminske dodatke za podizanje imuniteta.
  2. "NAS 2" - proizvod od šest mjeseci do godinu dana. Sastav je sličan "edinichke", ali uzima u obzir rastuće potrebe za hranjivim tvarima.
  3. "NAS 3" - mlijeko iz godine. Kao dio proizvoda - korisne bakterije i lipidi, korisni su za probavni sustav i postaju dobra prevencija karijesa.
  4. "NAS 4" - mlijeko od 18 mjeseci. Sastav je sličan "trojici", uzimajući u obzir dobne potrebe malih.
  5. Spremno mlijeko u pakiranju u 200 ml. Treba ih zagrijati i poslužiti u čašu, bocu.
  Mješavine NAS proizvedene za različite dobi djeteta

  Glavne komponente osnovnih NAN mješavina

  Balansirana mliječna formula NAN daje hranjive tvari za djecu u dobi njih. Sastav proizvoda karakterizira takva obilježja:

  • Bifidobacteria BL. Normaliziranje i održavanje zdrave mikroflore, jačanje imunološkog sustava.
  • Optimizirani protein Optipro. Pruža jednostavnu probavljivost mlijeka, punog rasta djeteta.
  • Masne kiseline - omega-3 i omega-6. Jačanje imunološkog sustava, doprinijeti razvoju živčanog sustava i mišića.
  • Nedostatak okusa, boja. Proizvodi imaju prirodni okus, čine pravu prehrambenu naviku.

  Sastav proteina

  "NAN" 1 i 2 - mješavine mlijeka i NAN 3 i 4 - suhe mlijeko za piće i kuhanje. Važna je razlika između proizvoda - nizak sadržaj bjelančevina u smjesama zbog demineralizacije sirutke. Omjer proteina sirutke i kazeina je kako slijedi:

  1. u №1 - 70 do 30 (blizu majčinog mlijeka, u kojem je udio 80 do 20);
  2. u "NAN 2, 3" - 60 do 40 (kao zrelo majčino mlijeko).

  Protein u smjesama NAN i bebe žele se naziva Optipro. Njegova prisutnost smanjuje rizik od pretilosti smanjenjem metaboličkog opterećenja na tijelu. Vrijedne aminokiseline doprinose tome: taurin, gestidin i drugi.

  Sastav masnoća

  Masna komponenta suhih mješavina predstavlja riblje ulje i biljna ulja. Ranije, palmin olein je dodan, međutim, zbog širenja negativnih informacija i palminog ulja, Nestle je odbio i pronašao drugačije rješenje. Osnovna prehrana proizvođača sad sadrži ove ulja:

  • suncokreta;
  • kokos;
  • nisko silovanje repice.

  Također u prehrani su polinezasićene masne kiseline, nazvane "pametne lipide". Najvredniji od njih su DHA i ARA (dokozaheksenska kiselina i arahidonske kiseline), važni za imunološki sustav, oči i mozak.

  Sastav ugljikohidrata

  Laktoza je važna ugljikohidratna komponenta proizvodnje. U kombinaciji s maltodekstinom (brzim ugljikohidratima) daje slatki okus koji djeca vole. Ugljikohidratne komponente daju tijelu potrebnu energiju dojenčadi, daju dugotrajnu zasićenost, utječu na debljinu mješavine (čine ga gustim). Mlijeko proizvođača ne sadrži saharozu (šećer od šećerne trske), što pozitivno razlikuje proizvode od njihovih analoga.

  Ostale komponente

  Proizvodi sadrže živu kulture bifidobakterija BL. To su probiotici koji su odgovorni za stvaranje normalne mikroflore u zidovima debelog crijeva, jačanje imunološkog sustava. U smjesama "NAN 2" također se nalaze bakterije Denta Pro, odgovorne za prevenciju karijesa. Sprječavaju razvoj bakterija koje uništavaju zubnu caklinu, koloniziraju probavni trakt.

  Terapeutske i profilaktičke smjese NAN i njihov sastav

  U svrhu terapijske prehrane koriste se fermentirano mlijeko i druge mješavine s izvornim sastavom. Pediatri ih određeno određeno vrijeme ispravljaju stanje djeteta. Za terapijske i profilaktičke proizvode karakterizirane sličnim sastavom karakterističnim za cijeli raspon hrane. Međutim, postoje značajne razlike povezane s vrstama obveza.

  "NAN" fermentirano mlijeko

  Popularna smjesa fermentiranog mlijeka "NAS" poboljšava probavu, normalizira crijevnu mikrofloru, jača imunološki sustav. U sastavu se odlikuje prisutnošću fermentirane mliječne komponente i uključuje:

  • žive kulture BL - ojačati imunitet djeteta;
  • bakterije mliječne kiseline proizvedene tehnologijom biofermentacije - ojačati tijelo i spriječiti razvoj infekcija.

  Mješavine prilagođene fermentiranim mlijekom NAN 1, 2 i 3 sprječavaju zatvor, koliku, pružaju zdravi zvuk spavanja. Sadrže dovoljno željeza kako bi spriječili anemiju u djetinjstvu.

  Kao što znate, s problemima s probavom, dječji san postaje loš. Taj se problem može riješiti mješavinom NAS

  "NAN" je hipoalergenski

  "NAS 1 hypoallergenic" - profilaktičke smjese, uključujući i djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke. Razina proteinskog cijepanja je znatno veća nego kod ostalih Nestle proizvoda, koji također sadrže djelomično hidrolizirani protein. Dodjeljivanje kada se nalazi za alergiju na kravlje mlijeko bjelančevine ili kao srednje hrane prilikom prelaska na redovne proizvode s medicinskim. Zahvaljujući živim kulturama, hipoalergenske smjese "NAN" 1, 2 i 3 su udobne za probavu (za detalje pogledajte članak: Što su hipoalergenske smjese za novorođenčad?).

  "NAN" antikoliki

  Stari naziv smjesa je "NAN Comfort". Zbog djelomično hidroliziranog proteina, proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode u hrani. Sadržaj male količine laktoze gotovo eliminira fermentaciju i koliku. Probiotici L. reuteri pomažu kolonizirati crijeva s pozitivnom mikroflora.

  Razvijen posebnom tehnologijom, Optipro kompleks omogućuje jednostavnu probavu gotovog mlijeka djetetovim tijelom. Također u proizvodu postoje ARA i DHA lipidi, vitaminski kompleks, važni elementi u tragovima. Smjese mogu poslužiti kao jedini izvor prehrane za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci.

  "NAS" bez laktoze

  Proizvod bez laktoze osmišljen je za hranjenje beba s nedostatkom laktaze u situaciji u kojoj tijelo ne može probaviti mliječne proizvode od rođenja. Oni pomažu da se oporave od crijevnih infekcija, gastroenteritisa, proljeva, nemaju dobna ograničenja (mogu se koristiti čak i za hranjenje novorođenčadi). Često se propisuju za česte kolike i regurgitaciju.

  Proizvod bez laktoze nije hipoalergenski, razlikuje se od proizvoda br. 1 prema postotku proteina i kazeina (60 do 40). Proizvođač je zamijenio laktozu lakše probavljivog laktoza sirupa. L. preuteri laktobacili su dodani kao prebiotici. Smjesa sadrži kompleks vitamina i minerala visokog stupnja, linolensku kiselinu, biljna ulja, cjeloviti mliječni protein.

  "NAN" trostruko udobnost

  "Triple comfort" iz NAN-a je prilagođeni proizvod koji eliminira funkcionalne poremećaje probavnog sustava kod djece od rođenja. Posebna formula pomaže u uklanjanju konstipacije, kolike, smanjenju učestalosti regurgitacije. Mješavina "Toy Comfort" normalizira učestalost stolice, pridonosi stvaranju pravilne crijevne mikroflore.

  Mješavina "Nan Comfort" uključuje lactobacilli L. reuteri, "pametne" lipide, hidrolizirani protein "Optipro", prebiotici. Dodatno su uključeni mineralni i vitaminski kompleks, oligosaharidi, krumpirov škrob. Među sastojcima "Triple Comfort" je palmino ulje.

  "NAN" antireflux

  Mješavine "NAS" AR 1 pedijatri propisati novorođenčadi i bebe do 6 mjeseci s roditeljima žale česte regurgitation. Pozivaju se na medicinsku prehranu koja se ne koristi kao glavna hrana za bebe. Njegov refluks se koristi zajedno s dojenjem, drugim vrstama smjesa. Među sastojcima suhe "Antireflux":

  • hidrolizirani protein sirutke;
  • kulture L. reuteri prebiotika, koje čine normalnu mikroflora i pomažu smanjiti učestalost regurgitacije za 3 puta;
  • optimizirani hipoalergijski kompleks Optipro - minimizira rizik negativne reakcije na protein kravljeg mlijeka;
  • škrob - povećava viskoznost proizvoda što smanjuje vjerojatnost regurgitacije.

  Balansirana formula smjese NAN "Antireflux" također uključuje biljna ulja, laktozu, elemente u tragovima i druge korisne tvari. Moms se žale na njegovu debljinu i neugodan okus, ali imajte na umu pozitivan učinak na probavu beba. Zbog gustoće hrane potrebno je odabrati bradavice za boce. Obično majke koriste bradavice s zamjenjivim protokom. Smjesa se mora dugo miješati, potresati.

  "NAS" za prerane bebe

  Proizvod je važan za prerane bebe, prerane bebe i bebe s nedostatkom težine. Sadrži najveći postotak proteina sirutke (oko 70%), što ga značajno razlikuje od svojih kolega. Proteini smjese su djelomično hidrolizirani, što povećava brzinu njihove asimilacije.

  Za prerane bebe postoji i NAN smjesa, ali prije upotrebe trebate provjeriti dijete za alergije (pročitajte: postoje li mješavine za prerane bebe?)

  Prednosti proizvoda za prerano: beba brzo dobiva na težini, voli okus gotove mlijeko. Proizvod se hrani za bebe dok ne dosegne težinu od 1800 grama, a zatim prenese u uobičajenu smjesu. Kontraindikacije uključuju galaktosemiju, netoleranciju na laktozu, glukozu, alergiju na protein kravljeg mlijeka. Među sastojcima opaženo palmino ulje.

  Upute za pripremu smjese

  Prije kupnje fermentiranog mlijeka i mliječnih mješavina "NAS" treba se posavjetovati s pedijatrom. Liječnik će preporučiti odgovarajući proizvod na temelju dobi, težine, zdravlja bebe i pritužbi roditelja.

  Pri pripremi smjese treba koristiti hranu koja ima dovoljno rok trajanja, koji je bio otvoren najkasnije prije mjesec dana. Da bi mješavina imala koristi i da ne uzrokuje zdravstvene probleme za dijete, važno je promatrati sterilnost pri pripremanju. Da biste se upoznali s načinom doza i razrjeđivanja praha, dopustite uputu na pakiranju, koja ima oblik tablice:

  Mliječna formula NAN 1 Optipro od rođenja 800 g

  Načini za dobivanje ovog proizvoda:

  Potrebno je konzultirati se sa stručnjakom. Za djecu od 0 mjeseci.

  NAN 1 Optipro mliječna formula od rođenja 800 g. Jeste li znali da protein određuje zdravlje vašeg djeteta za život? Znanstveno je dokazano da je protein jedan od najvažnijih hranjivih tvari za rast i razvoj djeteta, uključujući formiranje mozga, mišićnog tkiva i drugih organa. Kvaliteta i količina proteina koje dijete prima od hrane pomoći će izgraditi snažan temelj svog zdravlja sada iu budućnosti. Pravilno odabrani protein u smjesi pridonosi stvaranju imuniteta i razvoju probavnog sustava, kao i zdravom skupu tjelesne težine. Zato vjeverice nazivaju se "kockicama života", a samo uz pomoć najkvalitetnijih proteina možete postaviti čvrste temelje za razvoj vašeg djeteta. NAN 1 Optipro je dojenčad namijenjena prehrani zdravih beba od rođenja u slučajevima kada dojenje nije moguće. Ova mješavina pruža vašem djetetu sve hranjive tvari potrebne za njegov skladan fizički i mentalni razvoj. Optipro je protein kompleks optimiziran u smislu količine i kvalitete koji je sadržan samo u smjesi NAN. Zahvaljujući njemu, dijete dobiva točno onoliko proteina koliko je potrebno za optimalni rast i razvoj, bez preopterećenja nezrelih organa. Live bifidobakterije BL pomažu jačanju imunološkog sustava bebe. DHA i ARA - dvije posebne masne kiseline prisutne u majčinom mlijeku, igraju važnu ulogu u razvoju imunološkog sustava djeteta i pridonose razvoju mozga i vida. Proizvod je izrađen od sirovina proizvedenih od strane odabranih dobavljača. bez upotrebe genetski modificiranih sastojaka, konzervansa, boja i okusa.

  Značajke:

  • Optimizirani protein.
  • Bifidobacteria BL.
  • Smart DHA i ARA lipidi.
  • Bez palminog ulja.
  • Ne-GMO, konzervansi, boje i okusi.


  Preporuke za uporabu: Za očuvanje živih bakterija, kuhana voda treba ohladiti do tjelesne temperature (37 ° C) i zatim dodati suhi prašak. Da biste pripremili smjesu, potrebno je upotrijebiti isporučenu mjernu žlicu koja je popunjena bez klizača. Razrjeđivanje pogrešne količine praha - više ili manje od količine naznačene u tablici - može dovesti do dehidracije tijela djeteta ili njegove prehrane. Ti omjeri se ne mogu mijenjati bez savjetovanja medicinskog stručnjaka.

  Upozorenje: smjesu treba pripremiti neposredno prije hranjenja. Pažljivo slijedite upute za kuhanje. Preostala nakon dovođenja razrijeđene smjese ne može se pohraniti i naknadno koristiti. Tijekom hranjenja potrebno je podupirati dijete kako ne bi prigušio. Kad dijete odraste, idi na hranjenje iz čaše. Korištenje nepropusne vode i neobloženih bočica, kao i nepravilnog skladištenja, prijevoza, pripreme i hranjenja mogu dovesti do štetnih posljedica po zdravlje za dijete.

  Uvjeti skladištenja: prije i nakon otvaranja, pohranjuju na temperaturi koja nije veća od 25 ° C i relativnom vlagom zraka ne većom od 75%. Sadržaj posude treba koristiti unutar 3 tjedna nakon otvaranja, ne preporučuje se pohranjivanje u hladnjak.

  Puni sastav proizvoda: sirutka, obrano mlijeko, mješavina biljnih ulja (suncokret, kokos, soja, ulje Mortierela Alpina), laktoza, kalcij citrat, maltodekstrin, riblje ulje, magnezijev klorid, kalij hidroksid, kalij klorid, soja lecitin, limunska kiselina), kalij-citrat, L-fenilalanin, vitamini (natrijev askorbat (C), DL-alfa-tokoferol acetat (E), nikotinamid (PP), kalcij D-pantotenat (B5), retinol acetat (A) (B1), piridoksin hidroklorid (B6), riboflavin (B2), folna kiselina (B9), D3 kolekalcifer oligonuklearne kiseline (D), filokinon (K), cijanokobalamin (B12), D-biotin (B7)), natrijev fosfat, natrijev klorid, kalcijev hidroksid, taurin, željezni sulfat, L-histidin, inozitol, manje od 10 7 CFU / g), nukleotidi, L-kartonit, bakreni sulfat, mangan sulfat, kalijev jodid, natrijev selenat.

  Upozorenje! Idealna hrana za dojenčad je majčino mlijeko. Dojenje bi trebalo trajati što je dulje moguće. Prije nego što odlučite o dojenčadi, potražite savjet liječnika. Dobna ograničenja navedena su na pakiranju robe u skladu s propisima Ruske Federacije.

  Infant formula NAN /

  Svjetski poznati brand Nan poziva se na liniju za proizvodnju dječje hrane tvrtke Nestle (Švicarska). Godine iskustva i temeljita istraživanja u proizvodnji dojenačke mliječnosti omogućuju stvaranje izvrsnog asortimana dječje hrane "Nan", koju preferiraju mnogi roditelji širom svijeta.

  Dijete je dobro jeli, ali

  NAN 3 OPTIPRO 800 gr pregled

  bio je naš glavni obrok

  Nan fermentirano mlijeko

  Mješavina Nan počela nam je dati besplatno

  Velika mješavina, bolja od bilo kakvih dječaka vani

  NAN je jedan od najljepših robnih marki. Pokušali smo nekoliko mješavina iz NAN-a i dobili vrlo dobre rezultate.

  Nismo imali alergije s NAS-om, iako smo prije nekoliko puta imali dijatozu.

  Ja osobno, kao mama, čije se dijete probudilo i tražilo hranu usred noći, NAN - jednostavno je nezamjenjivo.

  Nan je potpuno otopljen čak iu toploj vodi. Bez gruda, bez pjene, savršeno prolazi čak i kroz najmanju rupu u bradavici. Oduševljen sam Nanom.

  Bez minusa, naravno, nije učinjeno.

  Ovo je cijena. Trošak je nerealno visok. Unatoč činjenici da proizvođač tvrdi da je sve u Nanu bilo divno, gledalo je program, pokazalo se da Nan mješavine, kao i sve ostale mješavine, sadrže palmino ulje. Iako proizvođač na ambalaži ne pruža takve informacije, ne vjerujem im. Ovdje ne vjerujem.

  Nije svaka smjesa pogodna od prvog puta. Bez obzira na to kako želimo prilagoditi mogućnosti našeg novčanika potrebama djece, to nije tako jednostavno. Naše bebe, na primjer, nisu nikako jeli jedan od mješavina. nakon što je počela druga dijareja. Morali smo provesti gotovo dvije tisuće rubalja u prazno, sve dok ne pronađemo "našu" mješavinu. Pristupili smo djetetovoj formulaciji mlijeka Nan-1 Premium.

  Mliječna formula za bebe "NAS" (NAN)

  Bez sumnje, majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete, ali zbog okolnosti, mnoge majke ne mogu sama hraniti bebu. Oni dolaze u pomoć mliječnoj formuli. Neki ljudi odabiru domaći proizvod, drugi obično uvoze opcije. Jedna od rijetkih predloženih marki čak i za prerane bebe je NAN. Aktivira prirodni imunitet djeteta, sudjeluje u održavanju zdrave crijevne mikroflore, izvrsna je prevencija anemije, poboljšava imunitet, potiče puni mentalni i fizički razvoj i što je bliže prirodnom mlijeku. Isporučuje se u 800 i 400 ml limenki.

  Glavni i najčešće korišteni proizvodi linije "NAN" su:

  • dojenčeta formula NAN 1 Premium od rođenja;
  • NAN 2 od 6 mjeseci;
  • NAN 3 od 12 mjeseci;
  • NAN 4 od 18 mjeseci.

  Glavne komponente tih mješavina su demineralizirana sirutka, laktoza, obrano mlijeko, proteina sirutke, biljna ulja, taurin, riblje ulje i vitamini, proporcionalni omjer koji varira ovisno o dobi djeteta. Osim toga, u smjesama su prisutni L-karnitin, L-arginin i L-histidin, kao i razni dodatni elementi, kao što su mangan, željezo, cink i bakreni sulfati. Te su komponente važne za skladan razvoj djeteta.

  Ostale vrste NAN proizvoda

  • Hypoallergenic smjesa. Posebno mjesto među proizvodima NAN linije je hipoalergenska smjesa. Proizvedeno je za dvije dobne kategorije: "od rođenja" i "od šest mjeseci". Zbog posebne tehnologije, bjelančevine u ovoj smjesi smanjuju alergenost, što smanjuje rizik od zatvora i kolike. Imenuje pedijatar za djecu s blagom alergijom na hranu i za prevenciju. Ovaj proizvod je najprikladniji za bebe s negativnom reakcijom na protein krava.
  • "NAN" mliječni proizvodi s bifidobakeryom. Za djecu koja su podvrgnuta terapiji temeljena na antibioticima i koja su sklona poremećivanju želuca i crijevnog trakta, prikladna je mješavina mliječnih proizvoda "NAN" s bifidobakterijama. Da bi se olakšao proces digestije i asimilacije proteina, posebne bakterije mliječne kiseline dodane su ovom proizvodu kako bi se olakšalo stanje dijete s zatvorom (za umjetno hranjenje kod djece, vidi vezu iznad) ili crijevne infekcije. Također dostupno za dobne skupine do šest mjeseci i izvan nje. Obilježavajući sastojci smjese su optimizirani proteini OPTI PRO1 i bifidobakterije Bl.
  • "NAN" bez laktoze. Te majke čija djeca pate od netolerancije laktoze, kao i blage do umjerene proljeva, idealno će biti prikladne za laktozu "NAN". U ovom proizvodu, ugljikohidrati su maltodekstrin, što smanjuje ozbiljnost proljeva uslijed niske osmolarnosti. S druge strane, nukleotidi su uključeni u procese popravljanja tkiva i doprinose formiranju imuniteta.
  • «Pre-NAN». Posebna mješavina "Pre-NAN" namijenjena je za hranjenje bebe koje su rođene prerano i / ili male težine. Sadrži jedinstvene lako probavljive masne kiseline, neophodne za potpuni intelektualni i psihomotorni razvoj, kao i za formiranje funkcija središnjeg živčanog sustava i vida. Visoki sadržaj proteina sirutke pridonosi najlakšoj asimilaciji čak i najmanjih djeteta.
  • «ALFARE». Za djecu s akutnom ili kroničnom proljevom, liječnik može propisati ALFARE smjesu. Ovo je terapeutski proizvod koji se može koristiti samo pod nadzorom pedijatra. Optimizirani sastav aminokiselina, poboljšani okus, lipidi s protuupalnim svojstvima, zajedno s punim brojem vitamina i minerala, pomoći će rastu zdravog djeteta koji pati od problema gastrointestinalnog trakta.
  • "NAN Antireflux". Za bebe koje snažno zapadaju od rođenja. Tvrtka proizvodi "NAN Antireflux". Njena upotreba također može započeti tek nakon razgovora s liječnikom.

  U međuvremenu, valja istaknuti kompleks "Nestogen". Dostupno u sljedećim oblicima:

  • Nestogena 1 smjesa suhe adaptirane mlijeke s prebioticima od rođenja,
  • Nestogen 2 od 6 mjeseci,
  • Nestogen 3 s 12 mjeseci,
  • Nestogen 4 od 18 mjeseci,
  • Nestogen-2 Happy Dreams mlijeko s prebiotikom, s brašnom od riže od 6 mjeseci.

  Zahvaljujući preobioticima GOS / FOS, ove smjese ne samo da daju dobru prehranu i ugodnu probavu, nego također čine redovitu mekanu stolicu. Pročitajte više o smjesi Nestozhen >>>

  Cijene za NAN proizvode

  Moguće je kupiti mješavine kako uobičajenim, tako iu online trgovinama. Cijene se razlikuju ovisno o vrsti proizvoda. Hypollergenic mješavina košta od 600 do 700 rubalja za 400 gr. Mješavina za preuranjeni "Pre-NAN" se prodaje po cijeni od 750 do 850 rubalja za isti iznos. Mješavina bez laktoze košta oko 650 rubalja, a "Antireflux" oko 600 rubalja po limenci. Najjeftiniji u proizvodnoj liniji su obična mliječna formula NAN 1 - NAN 4. Za kutiju ćete morati platiti oko 470 do 500 rubalja.

  Možete čitati recenzije, usporediti cijene i kupiti mješavine u online trgovini obstetrics.ru i trgovini babadu.ru

  Pro i kontra ove mješavine

  Razgovor o pozitivnim i negativnim svojstvima mješavine može biti dug. Sva djeca su drugačija, tako da jedna beba može razviti alergiju ili zatvor, a druga neće imati takvo što. Ako dovoljno visoka cijena "NAN" mliječnih formula nije prepreka kupnji, trebali biste slušati mišljenje pedijatara i pokušati upotrijebiti ovaj proizvod. Mnogi se žale da im djeca imaju problema s stolcima nakon što piju mješavinu NAS. Krivi samo mješavina u ovom slučaju nije u redu. Na stolicu također utječe pregrijavanje djeteta i suvišni zrak u sobi. Nestlé je nesumnjivo maksimalno iskoristio iskustvo u razvojnom procesu svakog proizvoda NAN linije. Smjesa je visoko topljiva u vodi i ima dobro osmišljen sustav za spremanje mjernih žličica odvojeno od praha, što doprinosi higijeničkoj upotrebi proizvoda.

  Važno je ne zaboraviti da se doba uporabe svake pojedine mješavine ne pokazuje slučajno na ambalaži. Ne biste trebali žuriti i prijeći na sljedeći proizvod u redu prije nego što dijete dostigne potrebnu dob, djetetovo tijelo možda nije spremno za asimilaciju novih elemenata i njihovih velikih količina u usporedbi s prethodnom vrstom.

  Svake godine Nestle poboljšava svoj proizvod pa će svaka majka moći odabrati točno verziju NAN mixa koja najbolje odgovara njezinoj bebi.

  Koji su proizvođači mliječne formule?

  Umjetno hranjenje - ponekad je neophodna mjera. Izlazak mame na posao, njezina bolest, teška laktacija i mnogi drugi razlozi postaju poticaj za kupnju formule.

  Na tržištu postoje mnoge marke mliječnih formula. A kako se ne bi "izgubili" u ovim šarenim pultovima s mješavinama, trebate usporediti nekoliko proizvođača ovog proizvoda. Kako odabrati najbolju kombinaciju, a koja će marku odabrati?

  Bick Gulden. Zemlja podrijetla - Njemačka. Patentirani naziv - Byk Gulden. Ovaj proizvođač nudi mliječni pomak "Humana". Za novorođenče dobiva se mješavina Humana0 - visoko prilagođena smjesa s visokim sadržajem proteina za promicanje zdravlja i povećanje težine preranog djeteta. Humana 1 je izvrsna zamjena mlijeka koja je pogodna za dojenčad. Sadrži laktozu, sirutku, kazein, kao i najvažnije elemente u tragovima - cinka, željezo, jod, mangan. Od dobi od četiri mjeseca, možete hraniti djecu s "Humana2" smjesom, koja se smatra manje prilagođenim za majčino mlijeko. Konačno, za djecu sklona alergijskim reakcijama, probavnim poremećajima, smjesom "Humana GA 1", "Humana GA 2", "Humana AR", "Humana SL", "Humana HN mit MCT", "Humana - 2 Folgemilch ”. Doista, ovaj proizvođač je uzeo u obzir sve značajke dječjeg tijela i nudi mliječne formule za sve prigode.

  "Danone". Zemlja podrijetla - Francuska. Patentirani naziv - Danon. Među proizvodima možete pronaći sljedeće formule za mlijeko za dojenčad - "Gallium - 1" s visokim udjelom kazeina, "Galija - 2" s visokim udjelom masnih kiselina za bolju probavu, "Galija soja" za djecu koja ne podnose mliječne bjelančevine "Lactofidus1" s laktozom i bifidobakterijama za redovite dječje stolice "Lactofidus2" za hranjenje zdrave djece od 6 mjeseci. Jedini nedostatak ovih smjesa je nedostatak hipoalergenskih i visoko prilagođenih smjesa.

  International Newtr. Zemlja podrijetla - Danska. Patentirani naziv - International Nutrition Co Posebno je vrijedno napomenuti sljedeće vrste mješavina. "Mameks" - najbolja dojenčeta koja sadrži sve bitne vitamine, minerale i minerale. "Mameks plus" - smjesa koja pruža udobnu probavu i poboljšava imunitet. "Mamex Lactose Free" je terapeutska smjesa koja se koristi za proljev i netoleranciju na laktozu. "Mameks2 noćna formula", koja nadopunjuje čvrstu hranu i izvrsnu mliječnu prehranu s nemirnom noćnom spavom, intestinalnim poremećajima, regurgitiranjem. "Mameks2 plus" - dojenčeta s bifidogenim svojstvima.

  "Nestle". Zemlja podrijetla - Danska. Patentirano ime - Nestle. "Bona" (novo ime - NAN) je mješavina za hranjenje zdravih beba, kao i djeca koja imaju malu alergiju na mješavinu drugih proizvođača ili pojedinačnih komponenti. "Bona-soja" i "Fallou Apsoi" su dječja mliječna mliječna mliječna formula za djecu alergičnu na mliječne bjelančevine. "Nestogen" je mješavina kazeina za djecu sklona recidiviranju, zatvora, proljeva i drugih poremećaja gastrointestinalnog trakta. "Al110" i "Alsoi" su mješavine bez laktoze. Alphare je mješavina za djecu s raznim bolestima probavnog sustava. "NAS s bifidobakterijama" - smjesa za normalizaciju crijevne mikroflore.

  "Nutricia". Zemlja podrijetla - Nizozemska. Patentirano ime - Nutricia. Tvrtka nudi sljedeći izbor proizvoda. "Nutrilon 1" je visoko prilagođena mješavina. Nutrilon-soja preporučuje se djeci koja su alergična na bjelančevine mlijeka. Nutrilon anti-refluks je namijenjen djeci s čestim regurgitiranjem i povremenim povraćanjem. "Nutrilon Pepti TCS", "Nutrilon Pepti - Junior", "Nutramigen" preporučuju se za bebe s teškim alergijama, produljenom proljevu i smanjenom apsorpcijom crijeva. Za prerane bebe, Nenatal ili Pre-Nutrilon. U Rusiji, te mješavine predstavljaju brand "baby", "Baby", "Bebelak".

  Freezeland Newturn. Zemlja podrijetla - Nizozemska. Patentirani naziv - prehrana Friesland. Tvrtka nudi sljedeću mliječnu formulu. "Frisomel" je ukusan međuproizvod u prijenosu djeteta za hranidbu s redovitim kravljem mlijekom. "Frisosa" je namijenjen djeci s blagom netolerancijom na laktozu. Smjesa "Frisopep" lako se probavlja i ne sadrži alergijske komponente. "Frisolak" - smjesa za dojenčad s malom težinom. "Frisovom" - mješavina kazeina za djecu s učestalom regurgitacijom, proljevom, zatvorom, grčeve u trbuhu. Tvrtka je mogla predstaviti sve vrste mješavina za djecu s različitim dobnim karakteristikama i bolestima.

  „hipiji”. Zemlja podrijetla - Austrija, Mađarska. Patentirani naziv - HiPP. "Hipp 1 Adapted", "Hipp1", "Hipp Pre Adapted" - mješavine za zdravu djecu koja nemaju priliku rasti na dojenju. "Hipp HA 1" je hipoalergenska smjesa. "Hipp 2, 3" - "nastavak" mliječnih formula za bebe od petog mjeseca. Nažalost, proizvođač ne nudi roditeljima smjesu koja bi poboljšala probavu i ojačala imunološki sustav. Ali to su najvažniji parametri za umjetno hranjenje.
  Abbot Laboratories

  Zemlja podrijetla - SAD. Patentirano ime - Abbott Laboratories. "Detolact" - najbolja mliječna mliječna kiselina u cijeloj proizvodnoj liniji proizvođača. Smjesa je obogaćena vitaminima, kao i niz mineralnih dodataka za pravilan i zdrav razvoj djeteta. "Similac formula 1, 2" - mješavine kazeina. Na temelju sojinih beba miješa "Similak-Izomil". Mješavina "Similac-Aldolak" za djecu s bilo kojom bolesti probavnog sustava. "Similac sa željezom" je stvoren za djecu koja pate od nedostatka željeza (anemija). "Similac Advance LF" namijenjen je djeci koja ne podnose laktozu. "Similak-Lofenolak" je stvoren za bebe s fenilketonurijom.

  "Heinz". Zemlja podrijetla - Ujedinjeno Kraljevstvo. Patentirano ime - Heinz. "Heinz1,2" - prilagođene mješavine za zdravu djecu. "Heinz Soy Blend" namijenjen je djeci koja su alergična na mješavinu drugih proizvođača. Heinz je prilično popularna mješavina koja se poštuje među mnogim europskim obiteljima. To je zbog činjenice da u svakoj marki smjesa postoje vitamini i tvari koje pomažu ojačati djetetovo tijelo, što je osobito važno kod dojenja.

  Semper Foods and Co.

  Semper Foods & Co. Zemlja podrijetla - Švedska. Patentirano ime Semper Foods Co. "Semper Bifidus" - smjesa s ljekovitim svojstvima za zatvore u djetinjstvu, proljev, regurgitaciju. "Semper Baby 1, 2" - prilagođene mješavine za djecu odgovarajuće dobi.

  "ANEC". Zemlja podrijetla - Danska. Patenti naziv - Aneco. "Damil" je svježa mješavina koja osigurava normalni rast i pravilan razvoj djeteta. "Damil Pepti" preporučuje se za hranjenje djece s alergijom proteina mlijeka.

  "Vitakea". Zemlja podrijetla - Novi Zeland. Patentirano ime - Vitacare. "Dadilja" preporučuje se djeci koja se mogu pratiti netolerancije na proteine ​​kravljeg mlijeka. Mliječna formula "Nanny Golden Goat", bogata vitaminima i mineralima za jačanje imunološkog sustava.

  Wimm-Bill-Dann. Zemlja podrijetla - Rusija. "Agusha" je kiselo mlijeko ili svježa mješavina za umjetno hranjenje djece. Smjesa sadrži acidofilne i bifidobakterije, koje su odgovorne za normalno djelovanje gastrointestinalnog trakta.

  "Valio". Zemlja podrijetla - Finska. Patenti naziv - Valio. "Tutelli" - dojenčeta za novorođenčad. "Tutelli-soja" namijenjena je djeci s alergijom na mliječne bjelančevine. "Peptide Soy" je stvoren za djecu s alergijama na soje.

  Svaki roditelj će moći odabrati smjesu koja će odgovarati djetetu prema njegovoj dobi i zdravlju. I kako prenijeti dijete iz jedne mješavine u drugu reći će pedijatru ili stručnjaku za dojenje.