Pregled infant formula "Nestozhen"

Liječenje

Sažetak članka

Beba miješa "Nestozhen" proizvodi zabrinutost Nestle. Značajka marketing politike tvrtke je strogo pridržavanje Međunarodnog pravilnika za reklamiranje majčino mlijeko Svjetske zdravstvene organizacije nadomjestaka (WHO Code), koji zabranjuje izravnu reklamiranje nadomjestaka majčinom mlijeku za djecu mlađu od godinu dana, uključujući i „Nestozhen” smjese za dojenčad, kako bi se podržala dojenje. Zaposlenici tvrtke mogu se konzultirati samo s medicinskim stručnjacima. U tom smislu, informacije o mješavinama „Nestozhen” za djecu do jedne godine nije dostupan na službenim stranicama tvrtke, ali analiza podataka iz ambalaže na nutritivnu vrijednost tih proizvoda olakšava procijeniti sve prednosti i nedostatke.

Mliječna formula "Nestozhen" za zdravu djecu

Svi Nestozhen proizvodi za zdravu djecu do jedne godine su nadomjestci za majčino mlijeko, koji su, ovisno o dobi, podijeljeni na:

 • mliječne mliječne formule "Nestozhen" 1 i "Nestozhen" 1 Midi od rođenja do šest mjeseci;
 • mliječna formula za bebe "Nestozhen" 2 i "Nestozhen" 2 Midi od šest do dvanaest mjeseci.

Razlika između "Nestozhen" 1,2 i "Nestozhen" 1,2 Midi je samo u ekonomičnom obliku ambalaže, gdje smjesa ne sadrži 350 g, već čak 700 g. Sastav smjese se ne razlikuje. Što se tiče "Nestozhen" 3,4, oni su značajno različiti od majčinog mlijeka, stoga oni nisu zamjena za njega i nazivaju se mliječnim mlijekom podijeljeni na:

 • Mlijeko za bebe "Nestozhen" 3 od dvanaest mjeseci;
 • Mlijeko za bebe "Nestozhen" 4 od osamnaest mjeseci.

Uspješan razvoj tvrtke je ambalaža smjesa koja, nakon otvaranja, pouzdano štiti sadržaj od vanjskih utjecaja zbog kutije s poklopcem i prikladne žličice za pakiranje.

Mliječni sastojci mješavina proizvedeni su od mlijeka švicarskih farmi, odobrenih od stručnjaka tvrtke Nestle, koja jamči njihovu kvalitetu. Mješavine "Nestozhen" kao što su majčino mlijeko imaju nisku osmolalnost zbog kojih nemaju povećano opterećenje na sustav izlučivanja djeteta.

proteini

Proteinska komponenta smjese "Nestozhen" od 1,2 do 60% sastoji se od proteina sirutke, kao kod zrelog majčinog mlijeka žene. U Nestozhenu, 3,4 proteina sirutke čini samo 23% ukupnog proteinskog sadržaja. Kravlje mlijeko se razlikuje u aminokiselinskom sastavu od proteina ljudskog mlijeka, stoga proizvođači nadomjestaka za majčino mlijeko često dodaju potrebne esencijalne aminokiseline u smjesu. Nažalost, samo je jedna esencijalna aminokiselina, taurin, uvedena u smjesu "Nestozhen".

Važno je! Mješavine "Nestozhen" ne sadrže hidrolizirani protein i ne pripadaju hipoalergenskim, tako da mogu uzrokovati alergije na protein kravljeg mlijeka.

ugljikohidrati

Uz mliječni šećer - laktozu, "Nestozhen" sadrži maltodekstrin, što čini mješavinu deblji i daje dugi osjećaj sitosti. Mješavine "Nestozhen" 3,4 ne sadrže saharozu, što ih razlikuje od nekih sličnih proizvoda drugih proizvođača.

masti

Masna komponenta je predstavljena mješavinom biljnih ulja koja tijelo daje masnim kiselinama. Ne postoji palmino ulje među njima. Mješavina sadrži dokozaheksensku kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA) kiseline podrijetlom iz drugih mješavina je riblje ulje, koje je očito nedostatak to, kao ove kiseline pomažu ojačati imunološki sustav i neophodni za pravilan razvoj vida i mozga.

Važno je! Mješavine "Nestozhen" ne sadrže palmino ulje.

Ostale komponente

Smjese koje sadrže prirodne prebiotike Prebio (galaktooligosaharida (GOS) i inulin (FOS)), koji potiču rast korisnih crijevne mikroflore - laktobacila i bifidobakterija. Kao rezultat njihovog djelovanja postiže niski pH u crijevu, nepovoljno za razvoj patogenih mikroorganizama, i masne kiseline kratkog lanca su sintetizirani kao što je na dojene dojenčadi. Masne kiseline kratkog lanca omogućuju normalno stanje crijevnog epitela, njegovu opskrbu energijom, doprinose njegovoj antibakterijskoj i antivirusnoj zaštiti. Smanjenje pH stimulira pokretljivost crijeva, a dovoljna količina masnih kiselina i dijetalnih vlakana zadržava dovoljnu količinu tekućine u debelom crijevu, što pridonosi formiranju mekih stolica. Dakle, uvođenje GOS i FOS u smjesu doprinosi prevenciji zatvora. Omjer kalcija i fosfora u mješavinama također doprinosi stvaranju mekih stolica i smanjuje rizik od razvoja zatvor. „Nestozhen” dodatak sadrži probiotike - Lactobacillus L.reuteri, koji pridonose sazrijevanju probavnog trakta, normalizira mikrofloru i smanjiti nelagodu. Smjesa sadrži dodavanje vitamina i minerala potrebnih za rast i razvoj dojenčadi.

Fotografija "Nestozhen" 1 i upute za uporabu

Vidi također:

"Nestozhen Low Lactose"

Za djecu od rođenja do jedne godine srednje nedostatkom laktaze (smanjenje enzima laktaze aktivnosti, koji cijepa laktozu) u liniji „Nestozhen” mješavina proizvedenih „low-Nestozhen”. Ova mješavina pripada specijaliziranoj prehrani i može ga propisati samo pedijatar. Smjese niske laktoze obično su naznačene za djecu s formulom, budući da potpuno uklanjanje laktoze iz prehrane novorođenčeta prijeti razvojem disbakterijusa, što predstavlja kršenje formiranja živčanog sustava. Nemoguće je unaprijed reći je li ta smjesa pogodna za vaše dijete, jer sve ovisi o stupnju smanjenja laktaze u tijelu. Možda, s obzirom na koncentracije laktoze previsok, a nakon nekoliko dana primjene će dati prednost smjesi s parnim bjelji niske laktoze. Budući da se sadržaj laktoze u smjesi smanjuje, sirup glukoze daje joj slatki okus. Značajka drugih smjesa "Nestozhen" je dodavanje nukleotida koji su potrebni za vraćanje crijevnih zidova nakon proljeva.

Opća pravila za kuhanje

1. Pripremite čistu bocu. Sterilizacija će vam pomoći da se riješite većine bakterija, a posebni deterdženti za pranje boca pomoći će dobro očistiti unutarnju površinu prethodno pripremljene mješavine.
2. Pažljivo pročitajte upute za uporabu na pakiranju. Prema općim pravilima, dječja hrana uvijek se dozira mjernom žlicom bez klizanja u iznosu propisanom uputama.
3. Voda za pripremu smjese treba kuhati s temperaturom od 37 stupnjeva Celzija - tako da će se komponente smjese dobro otopiti i neće izgubiti korisna svojstva. Mnoge majke kapaju malo na zglobu kako bi provjerile temperaturu. Međutim, smjesa ne bi trebala izgledati toplo.
4. Prvo se mjeri potrebna količina vode i zatim se doda smjesa. Sukladnost s ovim pravilom pomoći će da izbjegnete stvaranje uske grudi na dnu boce, što će trebati vremena da se otopi.
5. Sadržaj boce je zatvoren i potresen dok se grudice potpuno ne otapaju.
6. Pripremljena smjesa može se čuvati na sobnoj temperaturi ne duže od 2 sata. Ovo se pravilo ne odnosi na ostatke mješavine od hranjenja - ne može se ponovno koristiti.

Kako se preseliti u drugu mješavinu

Što je bolje dječja hrana "Nestozhen" ili "NAS"

Smjese „Nestozhen” su jeftinije u usporedbi s mješavinama „NAS” - oko 300 rubalja po 350 g, ali nisu kao raznolik sastav, međutim, ako postoji financijska mogućnost je bolje dati prednost mješavinu „NAS” ili neku drugu smjesu koja se sastoji od nukleotida, DHA, ARA, esencijalne aminokiselinske dodatke.

Pluses smjese "Nestozhen"

 1. Zgodna ambalaža.
 2. Niska osmolalnost.
 3. Ne palmino ulje.
 4. Postoji aditiv probiotika.
 5. Sadržani prebiotici dviju vrsta (GOS i FOS).
 6. Optimalni omjer kalcija i fosfora.
 7. Dominantnost proteina sirutke nad kazeinom u smjesama "Nestozhen" 1.2.

Cons miješa "Nestozhen"

 1. U liniji smjesa, postoji samo jedna specijalizirana smjesa "Nestozhen Low Lactose".
 2. Nemojte sadržavati docosaheksaenojeve (DHA) i arahidonske (ARA) kiseline.
 3. U smjesama "Nestozhen" 1,2,3,4 nema nukleotida.
 4. Sadrži samo jednu taurinu aminokiselina.
 5. U liniji smjese "Nestozhen" nema fermentiranog mlijeka, za razliku od mješavina "NAN".

Čitajte i članke o drugoj mliječnoj formuli:

Sve o smjesi Nestozhen za novorođenčad: tko je prikladan, kako pravilno uzgajati i koje su njegove nedostatke?

Postoji mnogo razloga zašto majka ne može pružiti bebu mlijeko ili dovoljnu količinu.

U takvim slučajevima pedijatri prenose dijete u posebne mliječne formule. Ostaje samo odabrati pravu mrvicu hrane.

Većina mladih roditelja odabire Nestogen mliječnu formulu koja će pratiti bebu do 2 godine i osigurati sve potrebne zdravstvene tvari. Pročitajte više o prednostima mješavine Nestozhen razgovor u ovom članku.

Informacije proizvođača

Mješavina mliječnih proizvoda Nestozhen je proizvela tvrtku Nestle. Ovo je ogromna tvrtka koju je 1866. osnovao švicarski ljekarnik Henri Nestlé. Provodio je eksperimente na stvaranju bebe mliječnog brašna koji kombinira pšenično brašno, mlijeko i šećer u različitim omjerima. Kad je njegov proizvod ušao na tržište i postao tražen, kupio je nekoliko farme mliječnih proizvoda.

Od tada se mnogo promijenilo, najmodernija oprema s kojom možete provoditi različite studije. Sastav smjese se poboljšava, postupno postaje što bliži proizvodu dojke, pogodan za djecu od rođenja do dvije godine. Zahvaljujući prirodnim sastojcima i nedostatku kontraindikacija, dječja hrana postala je popularna među mladim roditeljima.

Vrste dječje hrane

Brzo hrani dijete, pruža sve potrebne minerale i vitamine, lako se probavlja. Mliječne mješavine Nestozhen nisu hypoallergenic, kao što je proizvedeno na temelju kravljeg mlijeka. Glavni sastav:

 • Proteini. Proizvođači kako bi se postigao najbliži pripravak dodao serija za godinu dodatne aminokiseline. Nestogen formula sadrži samo jednu taurinsku aminokiselinu.
 • Masti. U sastavu postoje biljna ulja koja djetetu daju tijelo potrebne masne kiseline koje osiguravaju rast i razvoj, ojačavaju imuni sustav i apsorpciju vitamina i minerala, kao i onih koji su odgovorni za viziju i aktivnost mozga.
 • Prebiotici i probiotici. Zbog toga se poboljšava rad probavnog trakta, proizvode se korisne kiseline koje su odgovorne za formiranje epitela u crijevu. Također, ravnoteža vode u rektumu regulirana je, što je prevencija zatvora. Oni imaju antiseptičke i antivirusne učinke, oni su odgovorni za potrebnu količinu bifidusa i laktobacila.
 • Ugljikohidrata. Maltodekstrin je prisutan u formuli, ovaj dodatak daje gustoću, beba ostaje puna dulje.

 1. Nestogen 1 - dizajniran za bebe po prvi put u pola godine. Jod, željezo, cink, fosfor, sve što je potrebno za maleno tijelo za zdrav razvoj.

Broj 1 smatra se najlakšim, lako je uzgajati i lako se asimilira neformiranom ventrikulom. Normalizira stolice, pomaže razviti dobar imunitet. To ima pozitivan učinak na živčani sustav i mentalne sposobnosti novorođenčeta.

 • Nestogen 2 - pogodan za djecu od šest mjeseci do godinu dana. Dijete je odrastao i treba više hranjivih obroka.

  Broj 2 uz dodatak žitarica na zemlji, zadovoljavaju glad više od 3 sata, jer je sastav mješavine hranjiv.

 • Nestogen 3 - za jednu godinu staru i 1,5 godina staru djecu. Do tog vremena dijeta je već vrlo raznolika, a za održavanje crijevne mikroflore potrebno je odabrati mlijeko za bebe.

  Broj 3 obogaćen je vitaminima, biljnim masnim kiselinama, prehrambenim vlaknima, elementima u tragovima, prebioticima. Sve to pridonosi redovitim stolicama i poboljšanom apetitu. Hranjivo mlijeko cijelu je noć cijelu bebu.

 • Nestogen 4 - za djecu od 1,5 do 2 godine.

  Mješavina četvrtog tipa zadovoljava potrebe ovog doba. Također je hranjivo i izvrsno za aktivnu i brzorastuću djecu.

  Kao dio svih potrebnih kompleksa i minerala.

 • Sastav Nestogena (1,2) do godine sadrži 60% proteina sirutke, što je jednako majčinom majčinom mlijeku. Nestogena (3,4) do dvije godine sadrži samo 23% ovih proteina, ova se serija smatra mlijekom za bebe i značajno se razlikuje po sastavu od 1,2.

  Pros:

  • pogodan za djecu od prvih dana života;
  • potiče zdrav zvuk spavanja bebe;
  • mogu se naći u bilo kojoj trgovini ili ljekarni;
  • ne učitava izlučujući sustav djeteta;
  • Kemija nije uključena;
  • mali udio kazeina;
  • poboljšava funkcioniranje probavnog trakta;
  • prebiotike i probiotike;
  • korisni kompleksi vitamina i minerali;
  • Kvaliteta švicarskog proizvoda certificirana je i prihvaćena diljem Europe.

  kontra:

  • moguće alergijske reakcije kod djece s intolerancijom na laktozu;
  • samo jedna esencijalna aminokiselina u pripravku;
  • ne sadrži dokozaheksaenojeve i arahidonske kiseline;
  • seriju za prijevremenu i ozbiljnu bolesnu djecu nije puštena;
  • nema nukleotida.

  Dječja hrana za mlijeko pripada prosječnoj cijeni i iznosi 300-500 rubalja, ovisno o volumenu pakiranja. Njegova je praktičnost da sadrži veliki paket od 700 g, koji sadrži 2 hermetička pakiranja od 350 g. Što dopušta čuvanje svježine proizvoda duže.

  Originalnost i praktičnost ambalaže daju prednost među sličnim proizvodima. Prstić na mjernoj žlici, omogućuje vam da nakon otvaranja održite cjelovitost pakiranja. Kutija s poklopcem ne pravi žlicu i drži ga od mehaničkih oštećenja.

  Niska laktoza

  Specijalizirano mlijeko formula, koju imenuje polaznik pedijatra.

  sastojci:

  • biljna ulja (repu, palmin olein, suncokret, kokos);
  • soje lecitin;
  • nukleotida;
  • protein suhog mlijeka;
  • glukozni sirup;
  • L-karnitina;
  • vitamini i minerali;
  • maltodekstrin.

  Kako bi odgovarala: ova vrsta je terapeutska i namijenjena je djeci s laktozom. Prije svega, prisutni pedijatar trebao bi reći o ovoj osobitosti bebe, kao i savjetovati o dijelu i potrošnji.

  Pros:

  • doprinose obnovi crijevne sluznice;
  • lako probavljivost;
  • normalizira probavni sustav;
  • ispravak nedostatka laktoze.

  Cons: dizajniran za bebe samo do godinu dana

  Poput glavne serije, hermetički pakiranog u kartonsku kutiju, također je dostupna žlicom za šišanje. Obujam pakiranja 350g, košta 200-300 rubalja.

  Kako uzgajati?

  Unatoč činjenici da su prašci suhog mlijeka vrlo česti, nisu svi svjesni kako ih uzgajati. Prašak za mlijeko razrijedi se brzinom od 1 kašiča po 30 ml vode. Na kupljenom paketu tiskane upute koje treba slijediti, pokusi su ispunjeni pogoršanjem stanja bebe.

  Pripremni stupanj

  Prije kuhanja pazite da temeljito operite ruke. Trebat će nam: sterilizirana jela za bebu (bocu s čašom), mjernu žlicu, mliječnu formulu. Kuhajte vodu i pustite da se ohladi na temperaturu od 37-38 stupnjeva.

  Kako izračunati potrebni iznos?

  Intestini novorođenčeta moraju naučiti probaviti hranu koju su primili sami. Stoga, od prvih dana rođenja djeteta, potrebno je razrijediti smjesu počevši od 1 kašiča postupno, do kraja 2 tjedna do 3 lopatice.

  • 1-2 tjedna 90 ml vode, 3 svitka smjese, 6 hranjenja dnevno.
  • 3-4 tjedna 120 ml vode, 4 žlice, 5 hranjenja.
  • 2 mjeseca 150 ml vode, 5 žlica, 5 hranjenja.
  • 3-4 mjeseca 180 ml vode, 6 žlica, 5 hranjenja.
  • 5-6 mjeseci 210 ml vode, 7 žlica, 5 hranjenja.
  • 7-9 mjeseci 210 ml vode, 7 žlica, 4-3 hranjenja, 1-2 jela druge hrane.
  • 10 mjeseci i više 210ml vode, 7 žlica, 3-2 hranjenja, 2-3 obroka druge hrane.

  Korak po korak

  • Polazeći od uputa, ulijemo smjesu u bočicu.
  • Prikupljamo mlijeko u prahu, tako da je žlica bila bez klizanja.
  • Zatvorite poklopac i protresite bočicu kako biste otopili smjesu. Okrećući bocu gore i dolje poput pješčanog sata.
  • Nakon kuhanja, potrebno je čvrsto zatvoriti paket s mješavinom tako da zrak ne prodire u njega.
  • Provjerite temperaturu smjese, kapajući na ruku između palca i kažiprsta.

  Što treba biti dosljednost?

  Gotova smjesa je homogena masa s blagim žućkastom bojom, bez grudica, optimalna temperatura je 37 stupnjeva.

  Kako koristiti?

  • Osjećajte se ugodno, tako da dijete bude malo podignuto.
  • Pobrinite se da bradavica bude potpuno napunjena mlijekom, jer u suprotnom dijete proguta zrak, što će uzrokovati trbuh i nakupljanje.
  • Nakon hranjenja, neophodno je nositi bebu u koloni 15 minuta da se izbjegne belching.
  • Prilikom prvog hranjenja, promatrajte reakciju djeteta. Ako ga gaziki ne muči, mirna je, nema osipa, jede zdravlje.

  Koliko hrane dnevno je potrebno za bebu?

  • 3-4 tjedna - 5 hranjenja.
  • 2 mjeseca - 5 hranjenja.
  • 3-4 mjeseca - 5 hranjenja.
  • 5-6 mjeseci - 5 hranjenja.
  • 7-9 mjeseci - 4-3 hranjenja, 1-2 jela druge hrane.
  • 10 mjeseci i više - 3-2 hranjenja, 2-3 obroka druge hrane.

  kompatibilnost

  Sve više, liječnici su suočeni s pitanjem kombiniranja različitih smjesa. Naravno, nemoguće je ometati prah mlijeka, čak i ako su u istoj marki. Ovo je loše za bebe crijeva. Jedina iznimka je propisivanje liječnika, u slučaju poremećaja probavnog trakta (smjese kiselih mlijeka), profilaktičke prehrane ili specijaliziranih vitamina.

  U slučaju nedostatka laktoze ili zbog masnoga mlijeka majke, propisana je smjesa niske laktoze. Za djecu s tolerancijom na laktozu, liječnici propisuju hipoalergensku prehranu djetetova mlijeka na temelju kozjeg mlijeka.

  Stručnjaci savjetuju da se ne miješaju u proizvođače mješavina mlijeka, osim mlijeka.

  Često odabrane smjese iste tvrtke povećavaju mogućnost kompatibilnosti u sastavu. Najbliže u sastavu za Nestozhen su NAS i Nutrilon. Ako je kombinacija neophodna kako ne biste oštetili bebu, morate slijediti određena pravila:

  • Ne daj više od 30 ml, nova mješavina u jutarnjoj hrani, a ostatak dijela, već iz nove boce, hrani staru.
  • Pažljivo ispitajte reakciju djeteta na novu hranu.
  • Za 2-3 dana dobijte 30 ml.
  • Tada 2-3 dana 60 ml, a završimo s hranjenjem starom smjesom.
  • i tada je samo dopušteno dati cijeli dio nove mliječne hrane.
  • Ako unesete mješavinu fermentirane mlijeka, nakon što se uvjerite da dijete ne smeta bilo što, treba ga hraniti u večernjim satima.

  Nuspojave

  U slučaju da uvjeti skladištenja i pripreme nisu u skladu s uputama, vaša beba očekuje sljedeće:

  • proljev;
  • poremećaj crijeva;
  • alergijski osip;
  • pogoršanje spavanja

  Savjeti za roditelje

  1. Skladištite mješavinu mlijeka na suhom mjestu na sobnoj temperaturi.
  2. Datum isteka trebao bi biti s velikim jazom, nemojte kupiti s pojmom koji će izaći.
  3. Obratite pažnju na obilježavanje, mora biti označen laserom.
  4. Pripremite smjesu odmah prije hranjenja, ne možete pohraniti proizvod.
  5. Provjerite cjelovitost ambalaže.
  6. Izvorna smjesa je mrvica, blago žućkasta boja s ugodnom aromom i slatkim okusom.
  7. Otvorena mješavina se čuva duže od 3 tjedna.
  8. Uvijek pratite reakciju mrvica nakon jela, u slučaju bolesti, posavjetujte se s liječnikom.
  9. Relativno visoka cijena, u roku od 400 rubalja.

  Prije prijenosa djeteta na umjetno hranjenje, najprije se posavjetujte s pedijatrom. Koliko to dijete treba i koliko količina.

  zaključak

  Smjesa Nestozhen nije prva godina uživala popularnost. Mnoge majke vole hraniti svoje bebe s ovim proizvodom. Pa možda biste ih trebali probati?

  Što je bolje - Nutrilon ili Nestozhen?

  Glavni kriterij odabira smjese je reakcija na njezinu bebu. Vrlo je važno odabrati hranu što bliže majčinom mlijeku.

  Vrste mliječne formule

  Nađi kompletnu zamjenu majčinog mlijeka ne može biti, ali sastav mješavine visokokvalitetnih Modern igra njegove glavne komponente: proteina, ugljikohidrata, masti, vitamina i minerala.

  Mješavine koje maksimiziraju majčino mlijeko, nazvane prilagođene. Preporuča se terapijska smjesa za djecu s problematičnom probavom. Takvi proizvodi pomažu u borbi protiv alergija, kolike, zatvora, kao i nedostatka laktoze.

  Postoje tzv noćne mješavine koje sadrže umirujuće biološke tvari i hormone. Prije odabira formule, trebali biste potražiti savjet od pedijatra koji zna značajke vašeg djeteta.

  Koja je smjesa bolja: Nutrilon ili Nestozhen?

  Dječja mješavina poznatih marki Nestozhen i Nutrilon mogu se usporediti s nekoliko osnovnih kriterija: skup komponenti, sigurnost za dijete, jednostavnost korištenja i preporuke mame.

  Visoka kvaliteta dječje hrane trebala bi uključivati ​​prebiotike i probiotike koji potiču razvoj korisnih bakterija u crijevima i normalnoj probavi. Ove komponente bore se protiv alergija, crijevnih infekcija i jačanja imunološkog sustava. Za normalni metabolizam u tijelu također su potrebni nukleotidi i masne kiseline, koji osiguravaju normalni metabolizam.

  Nestozhen: pro i kontra

  Proizvođač smjese ove serije - poznata švicarska zabrinutost Nestle. Ova mliječna formula je pristupačna, miriše dobro, ali ima previše slatki okus. Moms kažu da je karton i meki paketi neprikladni za pohranu, tako da se smjesa mora uliti u druge spremnike. Unland se brzo i jednostavno razrijeđuje toplom vinom.

  Sve smjese Nestozhen sadrže neophodne za dječju kompoziciju vitamina, minerala i elemenata u tragovima.

  Smjese također uključuju:

  • proteini sirutke koje dijete lako probavlja;
  • prebiotici (oligosaharidi) koji promiču probavu i koji su potrebni za normalnu pokretljivost crijeva;
  • velika količina maltodekstrina (melasa slatkog okusa).

  Prema mišljenju stručnjaka, visok sadržaj melase u dojenačkoj formuli je nepoželjno. Nema DHA i ARA (polinezasićene masne kiseline potrebne za normalno stvaranje dječjeg sluha i vida) kao dio smjese Nestozhen.

  Vrste smjesa Nestozhen

  Proizvođači nude četiri vrste mješavina ove marke. Non-blended 1 je mliječni adaptabilna formula za novorođenče. Pored vitamina, sadrži željezo i jod, koji su neophodni za razvoj mozga. Selen i cink ojačavaju imuni sustav, kalcij čini koštano tkivo i zube.

  Neosvijetljeni 2 - smjesa namijenjena za hranjenje beba od 6 mjeseci do 1 godine. Može biti mliječni, s rižinim brašnom i drugim sastojcima. Prirodna vlakna potiču probavu. Kiseline, elementi u tragovima i vitamini osiguravaju normalni razvoj djeteta. Nestozhen 2 "Slatki snovi" namijenjeni su za noćno hranjenje.

  Pomiješajte Nestozhen 3 prikladnu za hranjenje beba od 12 mjeseci. Razrijeđena s kuhanom vodom. Smjesa uključuje vitamine i minerale. Ne-brak 4 namijenjen je za hranjenje djece od 18 mjeseci. Preporuča se koristiti u razvoju higijenskih sposobnosti kada je dijete osposobljeno za lonac.

  Nutrilon: pro i kontra

  Mješavina Nutrilon pomoći u normaliziranju crijevne mikroflore dijete, spriječiti i eliminirati crijevnih grčeva, povraćanja i opstipacije djecu i poboljšati imunitet. Širok raspon vam omogućuje da odaberete smjesu za zdravu djecu i za djecu s teškoćama u probavnom traktu.

  Nutrilon baby formulacije su dizajnirane za djecu od rođenja. Mnoge majke su primijetile poboljšanje probave bebe nakon što je hranila ovaj proizvod.

  Mješavine se prodaju u prikladnoj kutiji s mjernom žlicom. Kako ne bi došlo do gruda, pri pripremanju smjese važno je odabrati pravu temperaturu vode.

  Vrste smjesa Nutrilon

  Postoji nekoliko vrsta Nutrilon mješavina koje su prikladne za djecu različitih dobnih skupina (od 0 do 36 mjeseci). Na pakovanjima označava broj (od 1 do 4), on je simbol dobne skupine. Dakle, smjesa Nutrilona 1 (od 0 do 6 mjeseci) idealan je proizvod za novorođenče, najprikladnije za majčino mlijeko. Smjesa uključuje prebiotike i nukleotide, koji ojačavaju imunološki sustav i pridonose pravilnoj probavi djeteta.

  Nutrilon Comfort 1 je odabran za novorođenčad i bebe s probavnim problemima. Sadrži sirup glukoze i djelomično hidrolizirani protein sirutke. Jača imunološki sustav i čini normalnu crijevnu mikroflora.

  Mješavina Nutrilon PRE namijenjena je za prerane bebe i djecu mlađu od jedne godine. Sadrži povećanu količinu masti, bjelančevina i željeza. Uključuje laktozu i glukozni sirup.

  Sastav Nutrilon Gold je najprilagodljiviji za majčino mlijeko. Sadrži probiotike i masne kiseline ARA, DHA. Može se koristiti za hranjenje beba od 6 mjeseci.

  Značajke hranjenja beba mješavina "Nestozhen"

  Tako je položao po prirodi da je dojenje idealno. Ali ima vremena kada dojenje nije moguće i morate se prebaciti na "Nestozhen 1" mliječnu formulu ili analoge. Razlozi za to su mnogi, od nedostatka majčinog mlijeka i završavanja bolesti majke i djeteta, kod kojih je dojenje kontraindicirano.

  I ovdje se postavlja najvažnije pitanje: koja smjesa izabrati? Vaš bi pedijatar trebao pomoći ovom pitanju.

  Kako odabrati dječju hranu za novorođenčad?

  Do danas je predstavio veliki broj marki dječje formule.

  Glavni zahtjev za bilo koju mliječnu formulu je što je moguće bliže majčinom mlijeku.

  Koliko je opasna prekomjerna količina hranjivih tvari u smjesi?

  • tijekom obrade proteina u jetri, otpuštaju se dušični spojevi, koji se normalno izlučuju bubrega. Ako je količina proteina u mješavini velika, također će biti mnogo proizvoda za razgradnju. I ne uvijek bubrezi će sve ukloniti iz tijela za 100%. S druge strane, proizvodi degradacije proteina (nitrous troske) nepovoljno utječu na razvoj mozga i živčanog sustava;
  • velika količina masti dovodi do takvih posljedica kao metabolički sindrom (pretilost, arterijska hipertenzija u odrasloj dobi);
  • Ako smjesa sadrži veliku količinu ugljikohidrata, tijelo je programirano da razvije dijabetes i druge metaboličke poremećaje.

  Vrste smjesa

  Postoje dvije vrste mješavina:

  Osnovno se koristi u zdravoj djeci. Terapijska smjesa se primjenjuje u slučaju kada postoji problem s zdravljem djeteta.

  Vrste terapijskih smjesa:

  • za prerane bebe (obično dolaze s prefiksom prefiksa);
  • antireflux (ako postoji problem s regurgitacijom);
  • fermentirano mlijeko (za probavne poremećaje);
  • hipoalergijska (s blagim alergijskim reakcijama);
  • aminokiseline (kada postoji teška manifestacija alergija);
  • mješavine bez laktoze i niske laktoze koje se koriste za nedostatak laktaze, nakon što su patili od intestinalnih infekcija.

  Izračun snage

  Doziranje ovisi o sljedećim čimbenicima:

  • dob djeteta;
  • potpuno napunjen ili miješan u bocama;
  • težina djeteta;
  • neke fiziološke značajke (npr. preranost).

  Mnogo je formula za izračunavanje prehrane, no vaš liječnik trebao bi to riješiti i prilagoditi dozu mješavine za hranu, uzimajući u obzir sve značajke.

  Važno je napomenuti da ne dišite dijete u smjesi, što se često događa. Dijete počinje djelovati, a majka, u nadi da će se smiriti, nudi dva umjesto jednog hranjenja. Ovo nije u redu.

  Preopterećenjem bebe možete napraviti mnogo zdravstvenih problema u budućnosti. Ako je beba vrlo zabrinuta, bolje je konzultirati se s liječnikom, a ne ponuditi dodatnu hranidbenu smjesu.

  Hrana s mješavinom "Nestozhen"

  Zašto se mnogi savjetuju koristiti smjesu "Nestozhen"?

  1. Vrlo je prilagođen (sastav je blizu majčinog mlijeka).
  2. Ne uzrokuje probleme s probavom (opstipacija, kolik, regurgitacija).
  3. To jamči redovite stolice zbog prisutnosti Prebio vlakana i laktobacila u sastavu vlakana.

  Razmotriti vrste smjesa:

  1. Smjesa "Nestozhen-1" pogodna je za hranjenje zdrave djece od rođenja do 6 mjeseci. Sadrži prirodne dijetalna vlakna Prebio (prebiotici) i L. reuteri lactobacilli, koji pomažu probavu, redovitoj formiranju stolice i sazrijevanju probavnog sustava. To ima blagotvoran učinak na mikroflore, smanjuje koliku bol, regurgitaciju i smanjuje nelagodu bebe. "Nestozhen 1" također sadrži kiseline (linolenske, pantotenske, folne), maltoze, proteine ​​sirutke, biljne masti, laktoze, vitamine svih skupina, mikroelemenata. Smjesa se proizvodi bez korištenja genetski modificiranih sastojaka, boja, konzervansa i okusa.
  2. Mješavina "Nepotvrđena 2" za djecu od 6 do 12 mjeseci. Sastav prehrambenog vlakna Prebio (prebiotici) i L.Reuteri lactobacilli. Sadrži skup komponenti s ugljikohidratima (17 g po litri) s povećanom količinom laktoze, sirutke, vitamina i minerala. Dizajnirana mješavina za povećane potrebe bebe.
  3. Mlijeko za bebe "Nestozhen 3" i "Nestozhen 4" namijenjeni su djeci nakon 12 mjeseci i 18 mjeseci. One sadrže, u usporedbi s prethodnim smjesama, veću količinu proteina, masti, ugljikohidrata. Oni povećavaju broj prebiotika, jačaju kompleks vitamina / minerala, što je važno za puni razvoj u drugoj godini života.
  4. "Nestozhen" niska laktoza od rođenja. Ova mješavina je niska u laktozi. Može se koristiti kao glavna hrana za djecu od rođenja u slučajevima nedostatka laktaze, kao i nakon prenešene intestinalne infekcije.

  Pravila pripreme smjese

  1. Boca bi trebala biti čista. Sterilizirajte je ili ne - vaš izbor (ne svi bakterije ubijene tijekom tog procesa), ali WHO preporučuje. Ali vrijedi koristiti posebna sredstva za djecu za pranje bočica. Na zidovima boce ne smije biti smjesa prethodnog hranjenja.
  2. Uvijek pročitajte upute za uporabu. Pojedinosti o tome koliko mjeračaka vam je potrebno za hranjenje. Izmjerite je potrebno tako da je žlica bila bez klizača.
  3. Koristite kuhanu vodu, ohlađena na 37 stupnjeva Celzijusa. Ta vam temperatura omogućuje spremanje živih bakterija koje su u sastavu. Postoje mješavine koje zahtijevaju temperature iznad 37 stupnjeva, proizvođač označava u uputama.
  4. Prvo, ulijte vodu u bočicu, a zatim dodajte smjesu, a ne obrnuto. To će mu omogućiti bolje otapanje i postizanje ispravne koncentracije smjese.
  5. Miješajte (tresti) barem 30 sekundi dok ne postane homogena masa bez grudica. Za takve mješavine kao što je "anti-refluks", primjerice, dopuštena je mala količina grinja u gotovoj mješavini, ali ne smije začepiti bradavicu.

  Preporuča se pohraniti pripremljenu smjesu ne duže od 2 sata, ali samo ako dijete nije pojelo iz ove boce. Samu smjesu vrlo je uzgojno tlo za rast bakterija. Stoga, dajući bebi smjesu iz iste boca nakon nekog vremena, stavite bebu na rizik od razvoja crijevne infekcije. Da biste izbjegli takve slučajeve, slijedite pravilo: svako hranjenje je čista boca, nova mješavina.

  Ako se smjesa ne uklapa?

  Kao i kod bilo koje mješavine, Nestozhen može doći do alergijske reakcije. U ovom slučaju vrijedi prebaciti na hipoalergensku smjesu. Na primjer, "Nutrilon pepti-alergija" ili "Nutrilon je hipoalergenski".

  Potrebno je postupno zamijeniti. Za početak, pola volumena stare mješavine + pola volumena novog. Sljedećeg dana - jedan hranjenje s novom smjesom, preostali - stari. Dok se potpuno ne prebacite na novu smjesu. Također je zabranjeno miješanje smjesa dvaju različitih marki u jednoj bocu. Za svaku smjesu ima svoju bocu.

  Vrijednost za novac - kvaliteta smjese "Nestozhen" dostojan. Jednostavno zamjenjuje skuplje analoge ove tvrtke (NAS, Nutrilon). Na primjer, "Nestozhen 1" paket od 350 g u Ruskoj Federaciji košta 270 rubalja, a "Nutrilon 1" 400 g paketa košta 390 rubalja.

  Dostupnost mješavine "Nestozhen" visoka. Možete ga pronaći na policama u gotovo bilo kojoj mreži supermarketa i ljekarni.

  Pregled mješavina "Nestozhen" 1-4: tipovi dječje hrane prema dobi, sastavu i uputama za uporabu od rođenja

  Infant formula Nestozhen je alternativna hrana za bebe koje se zbog određenih okolnosti ne mogu hraniti majčinim mlijekom. Proizvođač - Švicarska zajedno s svjetski poznatom tvrtkom Nestle iu suradnji s ruskim predstavništvom. Svaki paket ima svoju oznaku od 1 do 4, pa nije dovoljno kupiti proizvod, važno je razumjeti kako se razlikuje od drugih, što znači broj na paketu, kako i kada upotrebljavati, kako hraniti bebu.

  Vrste baza miješaju Nestozhen

  Nestogen proizvodi mogu zamijeniti (čak i ako ne i 100%) majčino mlijeko od rođenja. Proizvođači su se pobrinuli za svaku dobnu skupinu:

  • za novorođene bebe od 0 do 6 mjeseci, možete kupiti mješavinu "Nestozhen 1" i mješavinu "Nestozhen 1 Midi";
  • za bebe od 6 mjeseci do godine - mješavina mlijeka "Nestezhen 2" i "Nestozhen 2 Midi";
  • za djecu od 12 do 18 mjeseci prikladno mlijeko za bebe "Nestozhen 3", koje svakako cijeniti;
  • za djecu od 18 mjeseci već kupili mlijeko "Nestozhen 4".

  Ambalaža je vrlo povoljna i ekonomična, na 350 ili 700 grama. Također je važno razumjeti razliku između mliječne mliječi i mlijeka. Druga opcija ne može se koristiti kao zamjena za majčino mlijeko, što je slučajno vidljivo iz dobnih ograničenja.

  Glavni sastojak je švicarsko seljačko mlijeko koje je Nestle temeljito provjeravao i odobrio. Suradnja sa svjetski poznatom tvrtkom govori sama za sebe.

  Sastav bazičnih smjesa

  Proizvod je postao popularan među mladim mama. To ne čudi, jer je sastav smjese iz Nestozhen siguran, koristan i lako se apsorbira malim želučanim mrvicama. Zatvorena ambalaža od kartona, unutar nje možete pronaći mjernu žlicu s funkcijom stezanja, tako da pakiranje može biti prikladno otvoreno i zatvoreno nekoliko puta. Razmotrite sastav i BZHU (proteine, masti, ugljikohidrate) detaljnije.

  Sastav Nestogena 1

  Sastav proteina

  Majčino mlijeko sadrži dovoljno proteina potrebnih za pravilnu probavu. Dječja hrana Nestozhen 1, 2, 3, 4 također je bogata ovom važnom komponentom. Dakle, u suhom mlijeku s oznakama 1 i 2 sadrži 60% proteina sirutke, označavanje 3 i 4 znači prisutnost 23% sirutke u sastavu. Naravno, postotak se izračunava iz ukupne količine proteina.

  Neke mlade mame pokušavaju zamijeniti kravlje mlijeko. Međutim, u sastavu je vrlo različit, a što je najvažnije, nema sve vitamine i aminokiseline koje dijete treba.

  Mješavina je izrađena od kravljeg mlijeka, ali proizvođači pokušavaju nadopuniti sve elemente koji nedostaju. Na primjer, nisu zaboravili uključiti važnu taurinsku sulfonsku kiselinu, a sada se radi na daljnjem poboljšanju sastava.

  Upozorenje: smjesa se ne može smatrati hipoalergenskom, nema hidrolizirani protein. Ako je dijete alergično na kravlje mlijeko, njegove zamjene, uključujući i one u drugim proizvodima, trebaju biti odabrane samo na savjet liječnika.

  Sastav ugljikohidrata

  Sadrži mliječni šećer (laktoza) i maltodekstrin, tako da proizvod ima željenu debljinu i sitost. Optimalna konzistencija mješavine i uravnoteženi sastav ugljikohidrata omogućuju da beba brzo zasititi.

  Paketi s oznakama 3 i 4 ne sadrže saharozu, što je svakako plus, s obzirom da svi proizvođači ne posvećuju pažnju na ovu komponentu.

  Sastav masnoća

  Biljna ulja opskrbljuju tijelo masnim kiselinama. Međutim, vrlo je važno da među njima nema palminog ulja. Tvrtka Nestozhen se može sigurno pohvaliti odsutnosti ove komponente u svojim mješavinama, jer je nesigurna za mali organizam i njegovu probavu. Međutim, ne postoje dokozaheksenska kiselina (DHA) i omega-6 nezasićena masna kiselina (ARA) koji su korisni za tijelo, što je, naravno, značajan nedostatak.

  Ostale komponente

  Tijelo (uključujući probavni sustav) dijete je vrlo različito od odrasle osobe. Zato bi smjesa trebala sadržavati samo prirodne sastojke kako bi se održala ispravna ravnoteža kiselina-baze u crijevu. Na primjer, prirodni prebiotici Prebio (bifidobakterije i laktobacili) imaju blagotvoran učinak na mikroflore i rad crijeva kao cjeline, za zaštitu od bakterija i svih vrsta virusnih infekcija.

  Masne kiseline, dijetalna vlakna, galakto-oligosaharidi, fruktoza i glukoza, kalcij i fosfor u sastavu smjese pomažu pravilnom funkcioniranju želuca, čine meke stolice, održavajući potrebnu količinu tekućine u debelom crijevu. Zatvor u bebi nije samo neugodan, nego i opasni problem. Nestozhen sadrži sve potrebne prirodne sastojke, jer proizvođači razumiju koliko je važno kvalitetno proizvoditi proizvod za djecu, u skladu sa svim standardima i zahtjevima.

  Osim laktobacila L. reuteri, esencijalnih vitamina i minerala, proizvod sadrži sljedeće korisne sastojke:

  • monobazična karboksilna kiselina;
  • omega-6-nezasićeni masni masni tvar;
  • folna kiselina;
  • natrij, kalij, kalcij, željezo, jod, magnezij i drugi korisni elementi iz periodičnog stola;
  • vitamina A, D, E, K, C, B1, B2, B3, B5, B12, PP (vidi također: kako dozirati vitamin D za djecu od 1 godine?);
  • biotika, prebiotika itd.

  Sadržaj kalorija

  Prehrana treba biti uravnotežena, ne samo kod odraslih, već i kod djece. Važno je pratiti ne samo sastav potrošene hrane, već i njihove kalorije. Tako, primjerice, 100 grama suhe adaptirane smjese s prebiotikom s oznakom 1 sadrži 499 kcal, au pakiranju s oznakom 2 već je nešto niži - 472 kcal na 100 grama proizvoda.

  Nestozhen Low Laktoza

  Treba imati na umu da se mnoge bebe rađaju s nedostatkom sekundarne laktoze, a njihova uobičajena mješavina je kontraindicirana. Tvrtka je vodila brigu o takvim bebama oslobađanjem proizvoda s niskim udjelom laktoze. Naravno, laktoza se ne može potpuno isključiti iz prehrane, inače se može razviti disbakterijoza, započeti problemi s živčanim sustavom.

  Glavna komponenta u takvim smjesama iz Nestogena za djecu mlađu od 1 godinu glukoza je sirup, zbog čega je proizvod slatki okus. Dodatak nukleotida, koji se može naći daleko od svih smjesa drugih proizvođača, pomaže vratiti i ublažiti bebe crijeva.

  Kako razrijediti smjesu?

  U svakom pakovanju Nestogena 1, 2, 3, 4 nalazi se foto-upute za upotrebu, koja govori o razrjeđivanju praha. Treba shvatiti da trebate hraniti dijete odmah nakon uzgoja, a u slučaju da dio nije dovoljno za jelo, ni u kojem slučaju ne biste ostavili gotove ostatke do sljedećeg obroka. Dijete bi trebalo jesti isključivo svježu mješavinu, a nije rastavljen prije nekoliko sati.

  Korak po korak:

  1. Prije svega, morate temeljito oprati ne samo venu, već i vaše ruke, jer kuhanje treba obaviti pod sterilnim uvjetima.
  2. Kuhajte poilniki oko 5 minuta.
  3. Pripremite kuhanu vodu, nužno toplo, a ne vruće.
  4. Pogledajte stol i napunite čašu pripremljenom toplom tekućinom.
  5. Dodajte prašak, mjerite potrebnu količinu posebnom žlicom za mjerenje ovisno o dobi djeteta (sve su informacije navedene u tablici). Ne zaboravite da žlica mora biti čista i suha, pa nakon što ga izvadite iz pakiranja, temeljito isperite pod tekućom vodom.

  Učinjeno, ostaje da se trese sap do homogene mase, tako da nema zrnaca praha ili gruda. Sada je dopušteno nastaviti izravno na hranjenje.

  Je li smjesa kompatibilna s drugim proizvodima?

  Ne preporučuje se miješanje različitih tipova smjese. Iznimka su problemi s dječjom stolicom. Tada liječnik izrađuje određeni raspored obroka i dozira nekoliko dobrih smjesa. Nakon što je stolica normalna, možete se vratiti na prethodnu prehranu. Međutim, potrebno je provoditi slične pokuse, kako u jednom tako iu suprotnom smjeru, jer nagla promjena hrane može pogoršati situaciju i poremetiti rad gastrointestinalnog trakta.

  Moguće je kombinirati Nestogen mliječnu dječju hranu s oznakama 1 ili 2 bez prethodnog savjetovanja s liječnikom samo s majčinim mlijekom. Pedijatri obično preporučuju to, kada dijete ne dobiva težinu. Smjesa u ovom slučaju će biti izvrstan dodatak.

  Postoje li nuspojave?

  Kod pogrešne doze ili neovlaštenog nepravilnog miješanja smjesa, reakcija djeteta može biti vrlo različita. Ako mlađa majka učini sve što je propisano, onda ne bi trebalo biti nikakvih problema. Inače, dijete može doživjeti sljedeće neugodne simptome:

  • opstrukcija;
  • bol u trbuhu;
  • proljev;
  • česta regurgitacija;
  • crvenilo kože;
  • alergija.

  Glavna stvar je ne previše mijenjati smjesu - držati se bilo kojeg proizvoda, a onda dijete će jesti s apetitom i neće znati probleme. Među kontraindikacijama može se primijetiti samo manjak laktoze i alergije na pojedine komponente.

  Što je bolje odabrati - "Nestozhen" ili "NAS"?

  Mladi roditelji često tvrde: koja je tvrtka bolja. Glavna razlika između Nestozhen 1 i NAS mješavine je cijena. Razlika je oko 300 rubalja, ali ako to finanše dopuštaju, bolje je dati prednost skupoj opciji - NAS. Visoke cijene opravdavaju najbogatiji sastav: nukleotidi, DHA, ARA, dodavanje esencijalnih aminokiselina itd. Ako obiteljski proračun ne dopušta NAS-u da kupi, to je dobro.

  Nestozhen također ima puno prednosti:

  • kompaktnost i profitabilnost;
  • niska koncentracija osmotski aktivnih čestica u otopini;
  • nedostatak palminog ulja;
  • postoje dvije vrste prebiotika (GOS i FOS);
  • optimalni omjer kalcija i fosfora;
  • proteina sirutke više od kazeina.

  Naravno, treba napomenuti i kontra. Međutim, mnogi od njih ne odustaju od poznatog proizvođača:

  • nedostatak dokozaheksanske kiseline i arahidonske kiseline;
  • u smjesama "Nestozhen" također nema nukleotida;
  • Postoji aditiv samo jedne nezamjenjive aminokiseline - taurin.

  Također se može primijetiti da postoji samo jedna specijalizirana smjesa u liniji - "Nestozhen Low Lactose". Iako neki proizvođači to nemaju, tako se ova činjenica može pripisati i minusima i pluses. Koja je hrana bolja - samo vi odlučite!

  Što treba zapamtiti?

  Mliječni proizvodi iz svjetski poznate tvrtke Nystozhen - izvrsna alternativa, dodatak ili čak zamjena majčinog mlijeka. Važno je zapamtiti sve savjete i preporuke, a zatim neće biti nikakvih problema:

  • u prijelazu na umjetno hranjenje, posavjetujte se sa svojim liječnikom;
  • Prije kupnje, proučite ambalažu, morate odabrati smjesu za djetetovu dob;
  • potrebno je razrijediti smjesu samo pod sterilnim uvjetima i strogo uz kuhanu vodu, inače se dijete može početi u bebi;
  • ne zaboravite provjeriti datum isteka, pokušajte uzeti robu s velikim datumom, a ne blizu;
  • Važno je razrijediti smjesu strogo prema uputama, bez potrebe za eksperimentom;
  • Nemojte čuvati suhu smjesu u hladnjaku, u vrućini ili vlazi.

  Važno je znati ne samo količinu razrijeđenog produkta nego i količinu pakiranja nakon otvaranja. Dakle, rok trajanja dječje hrane je 3 tjedna, čak i ako je na paketu napisano dulje vrijeme, nemojte riskirati zdravlje djeteta.

  Ostatak smjese Nestozhen izvrsno je za hranjenje, a cijena je isplativija od ostalih proizvoda od mlijeka. Slijedite savjete liječnika i proizvođača, a beba će uvijek biti vesela, vesela i puna.

  Mješavina Nestozhen 1, 2, 3 i 4 za djecu različitih dobnih skupina: informacije o proizvodu, recenzije mama, cijena

  Nestogen je hrana za bebe koje su bile prisiljene izgubiti majčino mlijeko. Proizvodi se u Švicarskoj u posebnom istraživačkom centru tvrtke Nestle i ima predstavništvo u Rusiji.

  Razmotrite sve pojedinosti o smjesi Nestozhen: kako pravilno razrijediti, što razlikuje oznaku 1 od 2, 2 od 3 i 3 od 4 na pakiranju, kako odabrati smjesu koja je pogodna za dob?

  Sastav i opis Nestogena

  Nestogen se dugo dokazao. To je najsigurnije, lako probavljiva, nosi mnoge pozitivne osobine.

  Isporučuje se u kartonima, a mlijeko u prahu je zapečaćeno. Na njega je pričvršćena mjerna žlica.

  Nedavno je mješavina prošla neke promjene, a mjerna žlica je dobila dodatnu funkciju - stezanje. Bolje je zatvoriti paket u kojem je pohranjena struktura mlijeka.

  Obratimo se sastavu. Prebiotiki Prebio i posebni lactobacilli L. reuteri prisutni su u proizvodu suhog mlijeka.

  Zahvaljujući ovim tvarima, probavljanje za dijete postaje udobno, razvija se bolje, a pojava gastrointestinalnih poremećaja značajno se smanjuje.

  Kao dio mješavine - kompleks vitamina i minerala, koji dopušta bebi da raste i razvija se skladno. Sve to ima blagotvoran učinak na dječje tijelo.

  U sastavu su:

  • masti, proteini, ugljikohidrati;

 • linoleinska, linolenska, lilenska, pantotenska, folna kiselina;

 • natrij, kalij, kloride, kalcij, željezo, jod, bakar, cink, mangan, selen, fosfor, magnezij;

 • vitamin A, D, E, K, C, Bl, B2, B5, B12;

 • niacin, biotici, prebiotici itd.
 • Sam sastav sastava dojenčadi Nestozhen 1, 2, 3 i 4 je kako slijedi:

  • obrano mlijeko;

 • magnezijev citrat, kalcij, natrij;

 • željezni sulfat, bakar;

  Ako želite znati što je liječenje poliomijelitisa kod djece, pročitajte naš članak.

  Koje su komplikacije moguće nakon scarlet groznice kod djece? Ova publikacija će reći o tome.

  O znakovima rubeole kod djece možete naći u ovom članku.

  Pregleda od kojih mjeseci dati

  Proizvodimo nekoliko vrsta ove formule za dojenčad različitih dobi.

  Ne-brak 1 - za novorođenče, od rođenja do 6 mjeseci. Kao dio mliječne formule - velika količina joda, željeza, cinka, fosfora.

  Prva vrsta mlijeka u prahu omogućuje bebu da se navikne na umjetno mlijeko, kontrolira stolicu, regulira ga, pomaže razviti dobar imunitet.

  Pozitivan učinak na živčani sustav i mentalne sposobnosti novorođenčeta.

  Nestogen 2 - za djecu od 6 do 12 mjeseci. Sastav uključuje takve mljevene žitarice (riža). To omogućava djetetu da se smiri, brzo saturira tijelo nekoliko sati.

  Nestogen 3 - za bebe od 12 mjeseci do 18 godina. Vitamini, elementi u tragovima, biljne masne kiseline, dijetalna vlakna, prebiotici prisutni su u velikim količinama.

  Stol zahvaljujući mješavini postaje redovita, apetit se poboljšava. Treći tip je vrlo hranjiv, tako da se djeca brzo gadožu, smiruju i bolje spavaju.

  Nestogen 4 - pogodan za djecu od 18 do 24 mjeseca. Mješavina četvrte vrste zadovoljava sve potrebe ove dobne skupine.

  Hranjiva je, izvrsna za aktivnu i brzo rastuću djecu. Uključuje sve potrebne komplekse i minerale.

  Trošak

  Svaka vrsta mlijeka u prahu je pakirana u pakiranjima od 350 grama. i 700 gr., cijena svakog ovisi samo o veličini spremnika. Ali svaki pogled je isti.