Sastav smjese Nutrilon

Hrana

Stručnjaci online trgovine "Daughters-Sonnos" će vam reći koje su komponente komponente umjetne hrane ove marke, koje komponente su važne za puni razvoj djeteta.

Nutrilon bazne smjese: Sastav

Poznata nizozemska tvrtka Nutricia, koja je već postala međunarodna briga, proizvodi hranu za najmlađu djecu. Novorođenčad su najranjivija i nezaštićena pa proizvođač posebnu pozornost posvećuje proizvodima za bebe. Nutrilon sadrži prebiotike, masne kiseline i vitaminski kompleks. Ova uravnotežena dijeta je odobrena od strane većine pedijatara, prepoznata je kao apsolutno sigurna i korisna za rastući organizam.

Kada kupujete Nutrilon za bebu, roditelji bi trebali napomenuti da sastav mješavine varira od proizvoda do proizvoda. Da bi se odabrala najoptimalnija prehrambena mogućnost ovisno o dobi i zdravlju djeteta, najbolje je konzultirati pedijatra.

Bazne mješavine Nutrilon se preporučuje da se koristi za glavno ili dodatno hranjenje zdrave djece. Ovisno o digitalnom označavanju pakiranja (1, 2, 3 ili 4), proizvod je namijenjen bebama određene dobi:

 • 1 - od rođenja do 6 mjeseci;
 • 2 - 6-12 mjeseci;
 • 3 - 12-18 mjeseci;
 • 4 - od 18 mjeseci.

Među mineralnim tvarima razlikujemo natrij, kalij, kalcij i jod. Oni su prikazani u dovoljnoj količini za normalan razvoj kostiju i drugih organa djeteta. Vitamin kompleks inspirira povjerenje u puninu. Ova mješavina u potpunosti će osigurati bebu sa svim potrebnim mikro i makro elementima.

Ostale vrste mješavina Nutrilon ima neke razlike u njihovom sastavu, što će pomoći našim stručnjacima da razumiju.

Sastav smjese Nutrilon 1

Smjesa Nutrilon 1 sastoji demineralizirane sirutke, smjesa biljnih ulja (palmino, repičino, kokos, suncokret, Mortierella Alpina), laktoza, obrano mlijeko, prebiotika (galaktooligosaharida, fruktooligosaharida), proteina sirutke koncentrata, minerali, riblje ulje, vitamin kompleksa, soja lecitin, kolin, taurin, elementi u tragovima, nukleotidi, inozitol, L-triptofan, L-karnitin.

Dječja hrana Nutrilon za novorođenče

Nažalost, svaka majka ne može hraniti bebu s majčinim mlijekom. Postoji nekoliko razloga za to, među njima ženska bolest i antibiotici, dječji odbijanje mlijeka, dugo odvajanje od bebe i još mnogo toga. U ovom slučaju, novorođenče se prenosi na posebnu hranu za bebe i mliječnu mješavinu.

Najpopularniji proizvodi na ovom području su Nutrilon miksevi za novorođenče i dojenčad. Ovo je vrhunska kvalitetna hrana. Ima širok raspon proizvoda koji vam omogućuju da odaberete pravu dječju hranu, ovisno o razvoju i dobi djeteta.

Sastav smjese

Nutrilon mliječnu formulu karakterizira uravnotežena sastav koji je što je bliže sastojcima sadržanim u majčinom mlijeku. Ojačava imunološki sustav, doprinosi normalnom razvoju i udobnoj probavi bebe, rijetko uzrokuje alergijske i negativne reakcije.

Sastav ove prehrane uključuje nukleotide i kompleks kiselina, korisnih vitamina i minerala. Osim toga, standardni tipovi uključuju laktozu i riblje ulje. Mješavine za novorođenčad i djecu do šest mjeseci proizvedene oznakom "1". Oni uključuju sirutku i razna biljna ulja, uključujući suncokret, dlan, repice i kokos.

Suha formulacija za novorođenče sadrži prebiotike i masne kiseline. Ovaj sastav se lako apsorbira u mrvicama tijela, pozitivan učinak na mozak i organe vida. Taurin, selen i beta-karotin podržavaju imuni sustav i štite djetetovo tijelo.

Prednosti Nutrilona za novorođenčad

 • Balansirani sastav, bogat koristanim vitaminima, mineralima, kiselinama;
 • Crta proizvoda za novorođenčad i djecu do pola godine sadrži prebiotike koji donose sastav prehrane sadržajem majčinog mlijeka;
 • Kontinuirana kontrola kvalitete, proizvodnja pomoću suvremenih, dokazanih i sigurnih tehnologija;
 • Širok raspon proizvoda, uključujući djecu s preuranjenom i malom brojem rođenja, djeci s problemima u zdravstvu i razvoju;
 • Jača imunološki sustav;
 • Osigurava normalni rast, pravilan mentalni i fizički razvoj djeteta;
 • Poboljšava rad probave i zadržava crijevnu mikrofloru u ugodnom stanju;
 • Dobro apsorbira i ne stvara težinu u želucu;
 • Sprječava nadutost i kolik u novorođenčadi;
 • Ugodan ukus i aroma;
 • Jednostavna i brza priprema;
 • Zgodna ambalaža od 400 i 900 grama. Također, suhi prašak može se pakirati u serijama. U pravilu, paket sadrži šest vrećica.
 • Zgodna mjerna žlica u pakiranju, koja pojednostavljuje doziranje.

Nedostaci smjese

Među nedostacima smjese odaberite visoku cijenu. Osim toga, sadrži ulja od palminih i repice, ali šteta tih komponenti još nije dokazana. Također u sastavu proizvoda nema probiotika koji poboljšavaju učinkovitost probave i crijeva djeteta.

Ponekad umjetno hranjenje može uzrokovati alergije, trbuh i stolice, druga negativna reakcija. Ovisi o individualnim karakteristikama organizma i sposobnosti prijenosa određenih komponenti. Ako je smjesa prikladna za jedno dijete, može uzrokovati alergije u drugoj.

Stoga je vrlo važno odabrati prikladnu dojilnu formulu za novorođenče i postupno uvesti novi proizvod, promatrajući zdravlje mrvica. No, kao što pokazuje praksa, u većini slučajeva, djeca su dobro podnijele mješavinu Nutrilona.

Da bismo odabrali pravu hranu, važno je uzeti u obzir osobitosti razvoja djeteta. Da biste to učinili, posavjetujte se s pedijatrom. Ljekovite mješavine mogu odrediti samo liječnika! Kada uključite u prehranu novog proizvoda, pažljivo pratite reakciju djeteta.

Ako pronađete alergiju ili neku drugu negativnu reakciju morat ćete promijeniti dijetu. Ali čim pronađete odgovarajući proizvod, nemojte mijenjati marku! Koja je smjesa najbolja za bebe i djecu od rođenja, pogledajte ovdje.

Raspon proizvoda

Specijalizirane medicinske smjese

Kako kuhati smjesu

Prije uvođenja smjese, posavjetujte se s pedijatrom. Medicinska prehrana može odrediti samo liječnika! U pravilu, terapeutske smjese se ne konzumiraju stalno, a nakon što se problem eliminira, prelaze na klasične vrste. Specijalist će vam reći koja je mješavina bolje odabrati i odrediti koliko hrane treba dati dijete, ovisno o potrebama djeteta.

Da biste pripremili formulu za bebu, proučite upute i pripremite čistu steriliziranu bočicu za hranjenje. Možete koristiti i staklene i plastične posude. Prvi je izdržljiviji i izdržljiviji, može izdržati ponovljeno kuhanje i sterilizaciju. Plastične boce su praktičnije i praktičnije, razlikuju se po laganoj i udobnoj upotrebi.

Tada morate kuhati vodu pet minuta i ohladiti na temperaturu od 36 do 37 stupnjeva. Uzmite mjernu žlicu željenu količinu proizvoda i razrijedite u vodi. Zatvorite bocu i tresti. Dijete možete hraniti žlicom ili bradavicom. Smjesa se čuva ne više od sat vremena na sobnoj temperaturi, a ne više od 12 sati u hladnjaku. Međutim, bolje je pripremiti novu seriju prije svakog hranjenja.

Nemojte hraniti bebu ostatke smjese iz prethodnog hranjenja! Ne možete zagrijati hranu u mikrovalnoj i ne preporučuje se na peći. Prikladan i siguran način za predgrijavanje je vodena kupelj. Isperite i sterilizirajte bocu prije svakog hranjenja.

Koja je nutrilonna mješavina za novorođenčad, koja se vrsta događa i kako je pripremljena?

Za puni razvoj, rast, formiranje imunološkog sustava, dijete zahtijeva uravnoteženu prehranu, a ta vrsta hrane smatra se majčinskim mlijekom. No postoje situacije koje sprječavaju hranjenje na prirodan način, a pedijatri preporučuju uporabu umjetne prehrane koja ima suhu konzistenciju, a na temelju kravljeg mlijeka uz pomoć aditiva. Zatim ćemo vam reći koji su tipovi Nutrilon mješavine (uključujući Premium 1,2,3 i 4), kako ga pripremiti ispravno i kako je razrijediti.

Ukratko o proizvođaču

Tvrtka "Nutricia" lider je u proizvodnji mliječne formule. Proizvodi veliki izbor dječjih proizvoda, uključujući i brend Nutrilon, koji predstavlja prirodne mliječne formule, koje su idealna dječja hrana na domaćem tržištu.

Mlijeko sadrži masne kiseline, kazein i albumin u proporcionalnom omjeru, koji su pokazatelji apsorpcije tvari, fosfora i kalcija, vitamina i minerala. Svaka tvar je odgovorna za razvoj određenih dijelova tijela.

Prilikom odabira hrane, roditelji su obično vođeni uputama paketa, koji sadrže kategorije prema dobi i razvojnim značajkama djeteta. No, znanstveni pristup također uzima u obzir stanje zdravlja novorođenčeta, podjelu mliječne formule u kategorije, od kojih svaka pomaže u rješavanju određenog problema.

Nutrilon je u sastavu vrlo sličan majčinom mlijeku žena i regulira probavni sustav, težinu, brzinu razvoja bebe.

prednosti

Roditelji, pedijatri emitiraju veliki broj pogodnosti Nutrilon:

 • miksovi pružaju puni rast i razvoj djeteta, su profilaktični;
 • predložene za korištenje zdravstvenog sustava Ruske Federacije;
 • Nutrilon mix proizvodi se u CIS-u, a proizvodi se proizvode u skladu s novim EU tehnologijama;
 • širok raspon proizvoda za preuranjene i male bebe srodnih težini, kao i za bebe s problemima u zdravstvu i razvoju;
 • Nutrilon je punopravni analog dojenja, poput majčinog mlijeka, obogaćuje dječje tijelo korisnim mineralima, vitaminima i jača imunološki sustav novorođenčeta;
 • dojenčeta je idealna dječja hrana u mnogim zemljama;
 • sve se serije temeljito pregledaju, provode se laboratorijske dijagnostike, a ako proizvodi nisu sukladni standardima, onda ih odbacuje;
 • Nutrilon smjesa prošlo je mnoge provjere kvalitete, što potvrđuje i prisutnost europskih certifikata o apsolutnoj sigurnosti proizvoda za djecu;
 • lako se priprema pomoću mjerne žlice iz pakiranja;
 • smjesa je ugodna za ukus i kao djeca;
 • hrana regulira, normalizira rad crijeva, sprečava colic u mrvicama.

mane

Pored prednosti, smjesa ima svoje nedostatke:

 • Sastav prehrane sadrži biljna ulja. Oni su sadržani u mnogim smjesama, ali njihovo negativno djelovanje na zdravlje djece nije dokazano.
 • Visoka cijena proizvoda.
 • Umjetna prehrana možda nije prikladna za dijete i uzrokuje alergije ili probavne smetnje. Sve ovisi o tijelu djeteta.

asortiman

Za zdravu djecu

Nutrilon Premium 1,2,3,4

Ime. Ovisno o specifičnoj dobi djeteta, osnovne mješavine Nutrilona podijeljene su na sljedeće vrste:

 • Nutrilon Premium 1 je pogodan za novorođenčad, bebe do šest mjeseci.
 • Nutrilon Premium 2 namijenjen je prehrani djece u dobi od 6 do 12 mjeseci.
 • Nutrilon Junior 3 propisan je za hranjenje beba 12-18 mjeseci.
 • Nutrilon Junior 4 pogodan je za bebe od 18 do 36 mjeseci.

Imenovanje. Nutrilon Premium 1,2,3,4 se koristi u prehrani bebe, ako majka ima nedostatak majčinog mlijeka, nema mogućnosti prirodnog hranjenja.

Djelovanje i svojstva. Kao dio prehrane, ukupnost masnih kiselina je blizu majčinog mlijeka, a to ima pozitivan učinak na bebino tijelo, a također ima preventivni učinak, sprječava nastanak gušterače, nadutost i probavne smetnje.

Sastav. Kazein, elementi u tragovima, taurin, proteini sirutke, soje lecitin, laktoza, nukleotidi, prebiotici, biljna ulja i riblje ulje.

Što je u paketu? Na svakom pakiranju postoje digitalne oznake koje omogućuju jednostavniju odabir odgovarajuće opcije hrane. Metalna ambalaža, unutra je mjernu žlicu i čep za uklanjanje viška mješavine.

Nuspojave Pojedinačna netrpeljivost sastojaka je moguća, kao posljedica alergijskih reakcija, osip na koži i svrbež.

Pogledajte videozapis o ovom miksu:

Za djecu s rizikom i manifestacije alergije

Hypoallergenic 1,2

Prva faza je namijenjena djeci do šest mjeseci, drugi - za bebe od 6 do 12 mjeseci.

Imenovanje. Koristi se kod djece koja su sklona alergijskim reakcijama.

Djelovanje i svojstva. Djeluje lagano, bez izazivanja negativne reakcije, dobro se apsorbira, razlikuje se u blago gorak okus, sigurno prilagođen sastav.

Sastav. Sadrži djelomično hidrolizirani protein koji se brzo apsorbira u tijelu. Proizvod sadrži aditiv za hranu E472c. Ovo je ester limunske kiseline, koji se dodaje kao stabilizator kako bi se očuvala konzistencija. Ovaj dodatak prehrani dopušteno je koristiti u nadomjestaka mlijeka. Također u "Nutrilon Hypoallergenic" 2 je kukuruzni škrob.

Što je u paketu? Metala može mjeriti žlicu i čep.

Nuspojave Pojedinačna netrpeljivost je moguća.

S aminokiselinama

Imenovanje. Za bebe s teškim alergijama na hranu, soje, krave i druge proizvode.

Akcije i svojstva. Hrana potpuno uklanja pojavu alergija na hranu na protein soje, kravlje mlijeko. Protein je zamijenjen aminokiselinama i izravno se probavlja.

Sastav. Amino kiseline, odobreni antioksidansi, laktoza zamjenjuju sirup glukoze, limunsku kiselinu, masne kiseline.

Što je uključeno u paket. Metal može, mjerenje žlice, graničnik.

Nuspojave Smjesa ima visoku osmolalnost.

Video o ovom miksu:

„Pepto»

Imenovanje. Dizajniran za djecu koja pate od alergija na hranu od rođenja, atopični dermatitis.

Akcije i svojstva. Pomaže u ublažavanju simptoma alergije, djelotvoran je u dermatisu, ima ukusni okus.

Sastav. Potpuno hidrolizirani protein, smanjenje rizika od alergijskih reakcija, maltodekstrin, smanjen udio laktoze.

Što je u paketu? Smjesa se nalazi u metalnom limenku i ima ograničivač. Tu je i mjerna žlica.

Nuspojave Može se pojaviti zelena stolica.

"Pepti Gastro"

Imenovanje. Za djecu s oštećenom upijanju crijeva, kao i netoleranciju hrane od rođenja.

Akcije i svojstva. Smanjuje rizik povezan s pojavom alergija. Poboljšava rad probave, izravno se apsorbira, što je važno za kršenje intestinalne apsorpcije.

Sastav. Sadrži hidrolizirani protein, riblje ulje, dodatak prehrani E472c, biljna ulja, glukoza sirup umjesto laktoze.

Što je u paketu? Mjerenje žlice i čep, metalna ambalaža.

Nuspojave Također može uzrokovati zelene stolice.

Za bebe s probavnim smetnjama

"Comfort 1, 2"

Razine distribucije po dobi su jednake onima u prethodnim smjesama.

Imenovanje. Koristi se za uklanjanje konstipacije, kolike i normalizaciju crijevne mikroflore.

Akcije i svojstva. Debeli mješavina se brzo, lako apsorbira, poboljšava rad probave, normalizira crijevnu mikrofloru, a također uklanja kolik, konstipaciju, obilnu regurgitaciju.

Sastav. Djelomično hidrolizirani protein, modificirano palmino ulje, škrob, smanjena laktoza, sirup glukoze.

Što je u paketu? Metal može, mjerenje žlice, graničnik.

Nuspojave Moguće su alergijske reakcije.

"Kiselo mlijeko 1,2"

Imenovanje. Za djecu s probavnim problemima, od rođenja do šest mjeseci.

Akcije i svojstva. Doprinosi normalizaciji probave, jer je sastav blizu ženskog majčinog mlijeka. Ne sadrži nukleotide i masne kiseline, riblje ulje.

Sastav. Mikroorganizmi mliječne kiseline za fermentaciju mliječne komponente, probiotike, proteine ​​sirutke i kazein u jednakim omjerima, maltodekstrin

Što je u paketu? Smjesa je u metalnom limenku. Unutra se nalazi mjerna žlica i graničnik.

Nuspojave Intolerancija komponenata.

Bez laktoze

Imenovanje. Za djecu s potpunom ili djelomičnom netolerancijom laktoze od rođenja.

Akcije i svojstva. Poboljšava probavu, povećava zaštitne funkcije crijeva, lako apsorbira i stimulira mozak.

Sastav. Kalcij kazeinat, glukozni sirup, aminokiseline, masne kiseline.

Što je u paketu? Postoji mjerna žlica za doziranje, ograničivač za uklanjanje viška. Metalna ambalaža.

Nuspojave Zbog prirode smjese, aminokiselina se uvodi odvojeno.

Video o ovom miksu:

"Antireflyuks"

Imenovanje. Eliminira regurgitaciju djece od rođenja do 6 mjeseci.

Akcije i svojstva. Antirefluxna mješavina sprečava snažnu regurgitaciju, čini meke stolice, uklanja refleks gagea, zatvor.

Sastav. Modificirana guma od rogača, kazein, maltodekstrin i L-cistein aminokiselina.

Što je u paketu? Limenka, mjerna žlica, graničnik.

Nuspojave Kada se u djetetovu prehranu uvodi nova mješavina, priroda stolice može se promijeniti.

Za preuranjene i masivne mrvice

"Pre 0, 1"

Imenovanje. Za mršave, prerane bebe. Nutrilon Pre 0 se koristi dok dijete ne dosegne težinu od 1800 kg, a zatim prenese u Nutrilon Pre 1, gdje je sadržaj proteina manji.

Akcije i svojstva. Visoki sadržaj proteina potiče rast, povećanje težine. Jača imunološki sustav, daje snagu i poboljšava funkcioniranje živčanih stanica.

Sastav. Protein i kazein u omjerima 60/40, riblje ulje, biljna ulja, kiseline, vitamini, minerali u cijelosti

Što je u paketu? Limenka, mjerna žlica, graničnik.

Nuspojave Možda promjena prirode stolice, kolike, zatvora.

Koji proizvod je bolje odabrati i što treba tražiti prilikom kupnje?

Rok trajanja

Neotvoreni spremnik pohranjuje na temperaturi koja nije niža od 0 i ne više od 25 stupnjeva, a relativna vlažnost zraka ne smije biti viša od 75%. Otvorena ambalaža treba biti čvrsto zatvorena nakon uporabe i staviti na hladnom, suhom mjestu. No, ne smijete pohranjiti posudu u hladnjak, jer može biti previše vlažan, kao rezultat, smjesa će se umomati, upijati miris i mikrofloru proizvoda u hladnjaku s mješavinom.

Kako razlikovati izvornik od varalice?

Mješavinu treba kupiti samo u trgovinama specijalizirane za prodaju dječje hrane.

Te su trgovine specijalizirane, što znači da prodaju proizvode stvarnih proizvođača. Specijalizirane prodajne točke strogo nadziru sadržaj hrane za djecu, pridržavaju se uvjeta skladištenja, temperaturne uvjete i provjeravaju trajnost mješavina.

Pri odabiru dječje hrane obratite pozornost na naljepnicu. Ako pakiranje popularne marke dječje hrane nije:

 • rok trajanja;
 • dobne preporuke;
 • sastav proizvoda;
 • način kuhanja.

Ovo je lažna i trgovina koja distribuira takve proizvode nije vjerodostojna.

Još jedna neosporna činjenica koja utječe na kvalitetu proizvoda je cijena. Dječja hrana je izrađena od prirodnih sastojaka, primjenjuju se najnovije tehnologije, visoki standardi kontrole kvalitete. Dakle, pravi dječja hrana ne može trošak denara.

Ostale nijanse

Prilikom odabira hrane obratite pozornost na reakciju bebe. Ponekad djeca imaju alergije na smjesu. Stoga, nakon otkrivanja ove činjenice, prestanite koristiti ovu snagu i posavjetujte se s pedijatrom o zamjeni.

Kako kuhati?

Pripremni stupanj

Prije pripremanja mješavine za hranjenje, pažljivo proučite upute i pripremite jela:

 • Boca, bradavica, mjerna žlica treba temeljito isprati odmah nakon završetka hranjenja.
 • Za pranje posuđa možete koristiti posebne alate za djecu, a možete koristiti ekonomičnu opciju i isprati svu stolnu soda.
 • Posebnu pozornost treba posvetiti teško dostupnim mjestima.
 • Kist, posebne četke će biti prikladne za čišćenje posuda i bit će korišteni za dječja jela.
 • Bočica i čaša trebaju biti sterilizirani. Da biste to učinili, kuhali su u vodi ili koristili sterilizator.

Pribor se priprema unaprijed kako ne bi gubio vrijeme za obradu ako beba pita da jede.

Pregled Nutrilon mikseva: tablica s sastavom i popularnim vrstama dječje hrane (Premium, Pepti Allergy i Gastro)

Prehrana za dojenčad bi trebala zadovoljavati najviše standarde. To su dobro razumjeli stručnjaci u Nutriciji, gdje je razvijen spoj za novorođenče i malu djecu Nutrilon. Nutricia je iz Nizozemske, ali danas tvrtka raste i pretvorena u međunarodnu zabrinutost. Proizvodi poznate marke popularni su u zemljama ZND-a. Danas ćemo detaljnije pogledati komponente Nutrilon mješavine, kao i saznati više o svojim sortama.

Mix Nutrilon dizajniran za dječju hranu od rođenja. Prilikom odabira, trebali biste biti upoznati s sastavom

Mješavine baze Nutrilon

Prije odabira određene vrste proizvoda, treba imati na umu da sastav svake vrste može varirati. Osnovni koncentrati su dizajnirani za djecu različitih dobnih skupina, kao što pokazuje slika na pakiranju. Razmotrite fotografiju i opis glavnih vrsta hrane:

 1. mix od 0 do 6 mjeseci - Nutrilon za novorođenče - Premium 1;
 2. proizvod za djecu od šest mjeseci do godine - Premium 2;
 3. mliječna hrana za djecu od 12 do 18 mjeseci - Junior i ima broj 3;
 4. hrana za djecu od 18 mjeseci - junior 4.

Važan pokazatelj stupnja prilagodbe dječjeg mlijeka je njegov sastav. Nisu svi roditelji pročitali popis tvari na pakiranju, s obzirom da proizvođač dobro zna što dijete treba. Međutim, proizvodi različitih proizvođača razlikuju se po sastavu, a zadatak dobrih roditelja je odabrati najbolju opciju. Nutrilon se sastoji od proteina, masti, ugljikohidrata i dodatnih tvari.

Sastav proteina

Da bi umjetno mlijeko bilo što bliže prirodnom mlijeku, stručnjaci su izračunali omjer proteina sirutke i kazein. U prehrani za bebe od 0 do 6 mjeseci, taj udio je 60:40, au hrani za djecu od 6 mjeseci do 50:50.

U mješavinama s oznakom Junior, omjer proteina sirutke i kazein iznosi 35:65, što je identično kravljem mlijeku. Takvo mlijeko ne može više postati zamjena za majčino mlijeko i samo je aditiv za glavnu hranu. Uz navedene tvari, aminokiseline poput taurina i L-triptofana prisutne su u hrani za djecu mlađu od godinu dana. U juniori - samo taurin.

Sastav ugljikohidrata

Ugljikohidrati u Nutrilonu 1, 3 i 4 mješavine su predstavljeni laktozom, a maltodekstrin je također prisutan u paketu Premium 2. Ova tvar, poput melasa, može produljiti osjećaj sitosti i povećati vrijeme između hranjenja. Maltodekstrin lako apsorbira tijelo, najčešće se koristi kao ugljikohidratna komponenta proizvoda za djecu od četiri mjeseca.

Sastav masnoća

Sastav masnoća, koji pokazuje mješavinu Nutrilona Premium 1 i 2, je kompleks biljnih ulja, ribljeg ulja, gljiva Mortierella alpina, kao i tragove mliječnih masti. Pivo ulje osigurava prisutnost u sastavu palmitinske kiseline, ali također sadrži ulje repice, kokosa, suncokretovo ulje u prahu. Njihova je zadaća ispuniti potrebu tijela bebe za linolenskim i a-linoleinskim kiselinama.

Junior mješavine također sadrže kompleks masti, što uključuje dalmatinski, repičasti, suncokretovo ulje i riblje ulje (više u članku: dobre mješavine bez palminog ulja). Sve ove tvari su potrebne za rastuću bebu, njihov kompleks je dizajniran da osigura tijelo masnim kiselinama.

Sastav smjese je u potpunosti uravnotežen za dječju hranu i pogodan je za bebe od rođenja.

Dodatne komponente

U sastavu smjesa Nutrilon postoje i druge tvari koje su neophodne za skladan razvoj djeteta. To uključuje nukleotide (u premium proizvodima) koji promiču pravilan rast i dijeljenje stanica, vitamine i elemente u tragovima.

Osim toga, u suhom prahu se nalaze prebiotici predstavljeni galakto-oligosaharidima i frukto-oligasaharidima. Ove tvari su dizajnirane da normaliziraju rad crijeva, a one ne apsorbiraju njegove zidove, ali se uklanjaju nakon izvođenja njihove uloge. Glavni zadaci prebiotika:

 • osigurati pravilan rad korisnih mikroorganizama u crijevima;
 • smanjiti vjerojatnost raznih vrsta alergija, održavanje i jačanje imunološkog sustava;
 • utjecati na dosljednost djetetove stolice, čineći ga mekšom.

Sve navedene komponente su prednosti Nutrilonovih proizvoda. Koji su njihovi nedostaci? Navodimo najočitije:

 • nema nukleotida u proizvodima Junior 3, 4;
 • odsutnost probiotika - živi mikroorganizmi dizajnirani kako bi se osiguralo učinkovito funkcioniranje crijeva.

Do doba nutrilona 1

Nutrilon prirodne mješavine mliječnih proizvoda su mjerilo za dječju hranu na domaćem i inozemnom tržištu. Značajka mliječnih formulacija je recept pri korištenju prirodnih komponenti mlijeka, prema najnovijim istraživačima. Dječja hrana je podijeljena na nekoliko desetaka vrsta, od kojih je svaka namijenjena za bebu određene dobi, klase težine i zdravstvenog stanja. Razmotriti glavne vrste mješavina, njihov sastav i značajke.

Zašto odabrati Nutrilon?

U pravilu, prilikom odabira hrane, roditelji se vode prema uputama na paketu: kategorije prema dobi, razvojne karakteristike djeteta. Znanstveni pristup izgleda drugačije: svako dijete ima poseban sastav komponenata. Mlijeko se smatra idealnim za razvoj imunološkog sustava. Ako ne postoji mogućnost prehrane prirodnim putem, ili je količina mlijeka ograničena, majke pribjegavaju djelomičnoj ili potpunoj zamjeni prirodne hrane umjetnim. Umjetno mlijeko je suha mješavina na bazi kravljeg mlijeka i aditiva.

Nutrilon proizvodi sadrže prirodne mliječne sastojke, jednostavne oblike šećera, vitamine, minerale i biljne masne kiseline. Masne kiseline, proporcionalni omjer kazeina i albumina, brzina apsorpcije tvari, količina fosfora i kalcija, vitamini su važni sastojci u sastavu mlijeka. Svaka tvar je odgovorna za razvoj određenih dijelova tijela. Nutrilon je najbliži ženskom majčinom mlijeku na određenoj hranidbenoj točki, sadrži vitamine i elemente u tragovima za regulaciju probavnog sustava, težine i razvojne brzine bebe.

Mješavine za bebe do 6 mjeseci

Kategorija robe za najmanja odlazi ispod broja "1". To su smjese s prisutnošću sirutke, biljnih ulja (dlana, repice, kokosa, suncokreta, Mortierella alpina), mršavih masti, laktoze, prebiotika, minerala, vitamina, ribljeg ulja i drugih tvari. Sastav za zdrave bebe s normalnom težinom sadrži sastojke u omjerima sličnim prirodnom majčinom mlijeku s korisnim aditivima. Kao stimulans koriste se riblje ulje i biljne masne kiseline. Po 100 g razrijeđenog sastava ima do 270 kJ.

Za djecu s teškoćama u razvoju probavnog sustava, prerano, sklone alergijama i koji su podnijeli upalne bolesti razvili su se posebne formulacije. To su recepti s poboljšanim kompleksom tvari za regulaciju normalnog razvoja ili oporavka.

Za prerane bebe, koristite Nutrilon Pres pod brojem "0". Za one koji su stekli težinu od 1,8 kg i više, koristi se Nutrilon Pre "1". Za one čiji je gastrointestinalni trakt vrlo slab, postoje uporni poremećaji, liječnici propisuju "Nutrilon Comfort 1" ili "Fermented Milk 1". Drugi pripravak prikladan je za bebe koje su podvrgnute liječenju upalnih ili drugih bolesti. Obje vrste obnavljaju sastav crijevne flore i eliminiraju toksine. Brand za djecu sklona alergijskim reakcijama, osipima, nazvanim Nutrilon Hypoallergenic 1.

Formulirano za djecu bez sposobnosti probavljanja bilo koje vrste šećera: bez laktoze i Nutrilon Soy. Proizvodi gotovo ne sadrže prirodno mlijeko i šećer. Istaknute su formulacije za bebe s simptomima trajne regurgitacije (Pepti Gastro) ili intestinalne letargije, nemogućnosti apsorpcije probavljene hrane (antireflux). Nutrilon aminokiseline i pepti alergije su namijenjene prehrani.

Svako dijete mora proći visokokvalitetni medicinski pregled prije prelaska na umjetnu mliječnu formulu. Pravilno propisana Nutrilon mješavina pomaže liječiti bebu i vratiti prirodni razvoj.

Crta mješavina za zdravu djecu

 1. Nutrilon 1 Premium je prilagođena dječja formula za bebe od rođenja.

Linija miješa za djecu s zdravstvenim problemima

 1. Nutrilon Comfort 1 - formula za dojenčad s simptomima probavne nelagode
 2. Nutrilon Comfort 2 je smjesa za hranjenje beba s simptomima probavne nelagode.
 3. Nutrilon Fermented Milk 1 je formula za hranjenje djece od rođenja, posebno dizajnirane za prirodno poboljšanje probave beba.
 4. Nutrilon Fermented Milk 2 je formula za hranjenje djece od 6 mjeseci, posebno dizajnirano za prirodno poboljšanje probave beba.
 5. Nutrilon Hypoallergenic 1 - prilagođena smjesa za prehranu zdravih beba s mogućnošću razvoja alergija na hranu.
 6. Nutrilon Hypoallergenic 2 je prilagođena formula za hranjenje zdravih beba s mogućnošću razvoja alergija na hranu.
 7. Nutrilon Pre 0 - suha mliječna mješavina prilagođena prehrani preranih i malih dojenčadi s tjelesnom težinom manjom od 1800 g.
 8. Nutrilon Pre 1 - formula suhe mlijeka prilagođena za dugotrajno hranjenje preranih i malih dojenčadi mase više od 1800 g
 9. Nutrilon Pepti Gastro-suhi mliječni proizvod s oštećenim apsorpcijom intestinalnog sustava. Od rođenja
 10. Nutrilon soja - smjesa koja se temelji na izolatu soje proteina. Smjesa za prehranu djece koja trebaju mliječnu prehranu od rođenja.
 11. Nutrilon laktoza slobodna - bez laktoze. Posebna mješavina za prehranu djece s netolerancijom na laktozu od rođenja.
 12. Nutrilon aminokiseline - Suhi mješavina na bazi aminokiselina, proizvod dječje prehrane (terapeutske i preventivne) prehrane za malu djecu. Za prehranu djece od rođenja.
 13. Nutrilon Pepti Allergy - suha mješavina bazirana na potpuno hidroliziranim proteinima sirutke s prebiotikom. Za prehrambenu (terapijsku) prehranu djece od rođenja.
 14. Nutrilon Anti-Reflux - mliječna formula s nukleotidima. Kompletna posebna mješavina za hranjenje djece s regurgitacijom i povraćanjem. C rođenja.

Mix Nutrilon 6 mjeseci

Djeca od dobi od šest mjeseci već imaju probavni sustav u razvoju. Početak aktivnog rasta kostiju, tkiva i zglobova zahtijeva promjene u sastavu hrane. U ženskom tijelu ovaj prijelaz osigurava mijenjanje prehrane, širenje hrane u prehrani, dodavanje voća i povrća.

Sastav smjese za djecu s normalnim razvojem Nutrilon 2 Premium:

Slično, s prehranom dojenčadi, tipovi smjesa za stariju skupinu podijeljeni su znakom abnormalnosti u razvoju djeteta. Njihova imena su slična, a dob je označen brojem "2", "3" - od godine i "4" - od 18 mjeseci.

Mješavine linije

 1. Nutrilon 2 Premium je prilagođena dječja formula za bebe od 6 mjeseci.
 2. Mlijeko za bebe Nutrilon Junior 3. Za hranjenje djece od 1 godine.
 3. Mlijeko za bebe Nutrilon Junior 4. Za prehranu djece preko 18 mjeseci.

Kako odabrati odgovarajući proizvod?

Da bismo odabrali tečaj wellness prehrane, treba se ispitati u dječjoj klinici, uzimajući u obzir osobitosti ponašanja djeteta. Na primjer, ako dijete ne može ispravno probaviti hranu, njegov san će biti isprekidan. Tu će također biti vidljive stalne iznenađenja i plač. Djeca sa zdravim crijevima, ne doživljavajući bol i nelagodu, vrlo su mirna, a ne bez ikakva razloga.

Može se primijetiti povrede i stanje, učestalost izmeta. Način prehrane je karakterističan. Dječak, koji je teško probaviti hranu, neprestano se skreće, jede se povremeno, čak i ako je gladan. Vidljivi znakovi odstupanja - djetetova težina, slaba kondicija.

Čitamo detaljno: kako odabrati prikladnu mješavinu za dijete

Prednosti korištenja Nutrilon mješavina

 • pružiti puni razvoj tijela i prevenciju bolesti;
 • to je zdrava prehrana za djecu bilo koje dobi;
 • Nutrilon ima pristupačnu cijenu (cijena varira od 345 do 2.000 rubalja);
 • prehrana koju preporučuje zdravstveni sustav Ruske Federacije;
 • širok raspon jedinstvenih formulacija za liječenje abnormalnosti;
 • dostupnost međunarodnih certifikata kvalitete za sve proizvode marke;
 • smjesa se smatra najboljom u mnogim zemljama svijeta;
 • svaka se šarža testira u laboratorijima prije prodaje;
 • biljke u zemljama ZND-a proizvode hranu tehnologijom iz EU.

Smjese se prodaju u EazyPack ("Easy Pack") 400 i 900 gr., Ili u 400 g limenki.

Gdje kupiti?

 • Online trgovina Akusherstvo.ru -
 • Online dućan Babad.ru

Pravilna prehrana - jamstvo zdravlja i dugovječnosti!

 • Službena stranica Nutrilon - Telefonska linija stručnjaka - 8 800 200 33 88

Za djecu pokušavaju pronaći najbolje. Gotovo svaka žena želi dojiti dijete, jer je majčino mlijeko najkorisnije i najukusnije. Ali ponekad se događa da se slučajno, majka mora djelomično ili potpuno prebaciti na umjetne mješavine, što u stvari nisu inferiorni u njihovom sastavu prirodnoj prehrani. Jedna od najpoznatijih smjesa može se nazvati "Nutrilon Premium 1." Povod za nju je također pozitivna. Sastav proizvoda je označen na njegovoj ambalaži i sadrži važne tvari za pravilan razvoj djeteta.

"Nutrilon Premium 1". Sastav smjese

Sastav proizvoda obuhvaća cijeli skup tvari čija racionalna uporaba pomaže dijete da raste i razvije normalno od rođenja. To je pažljivo uravnoteženi i profesionalno odabrani skup sastojaka, tako nužnih za bebu za aktivno funkcioniranje tijela.

Mješavina kompozicije "Nutrilon Premium 1" ima sljedeće: obrano mlijeko, laktoza, demineralizirana sirutka, koncentrat sirutke. Proizvod se također obogaćuje mješavinom biljnih ulja, minerala, ribljeg ulja, elemenata u tragovima, taurina, soje lecitina, vitaminskog kompleksa, inosila, nukleotida, L-karnitina i L-tiosina.

Većina pedijatara preporučuje "Nutrilon Premium 1". Sastav hrane ispunjava sve standarde, što jamči bebi da dobije sve potrebne vitamine i minerale.

sfera primjene

Smjesa "Nutrilon Premium 1" namijenjena je prehrani djece od rođenja do šest mjeseci. Koristi se ako nedostaje majčino mlijeko ili nema mogućnosti dojenja.

Naravno, najbolja hrana za bebe ovog doba bit će majčino mlijeko. Kao zamjena koristi se "Nutrilon 1 Premium". Ona uzima u obzir visoke potrebe djece i štiti ih od bolesti. ImunoFortis prebiotici su vrlo složeni u odnosu na prebiotike majčinog mlijeka, što pridonosi jačanju imunološkog sustava. Specifične masne kiseline ARA i DHA pozitivno utječu na razvoj inteligencije i imuniteta djeteta.

Redoslijed uvođenja

Da bi se osigurala sigurnost uvođenja nove namirnice, smjesu treba dati u malim količinama, koristeći zasebnu bocu prije hranjenja. Beba će se morati prilagoditi novoj hrani. Stoga, postupno, tijekom vremena, povećavajući broj "Nutrilon 1 Premium", ne zaboravite smanjiti uobičajenu prehranu. Postupno će tijelo djeteta naučiti uzeti novi proizvod. Ako je proces prilagodbe popraćen bilo kojim reakcijama organizma, pravodobna procjena postupka pomoći će u sprječavanju negativnih posljedica uvođenja nove smjese u dijete.

Način primjene

Prije kuhanja morate ozbiljno pristupiti procesu pranja ruku i sterilizaciji bočica i bradavica. Zatim kuhati vodu i pustite da se ohladi na 40 ° C. Pronađite svoje parametre u tablici za hranjenje, a sukladno svojim proračunima, izmjerite točan iznos i ulijte ga u pripremljena jela. Sekundarna takva voda je bolje ne koristiti. Prilikom pripreme smjese svakako koristite mjernu žlicu. Kako bi mjerenja bila što točnija, punjenje mjerne žlice mora biti bez klizača. Točna količina proizvoda dodana vodi, jer više ili manje mase može naštetiti djetetu. Zatim zatvorite bocu i snažno protresite nekoliko sekundi sve dok se potpuno ne otopite. Dalje, trebali biste promijeniti poklopac na bradavici. Obavezno provjerite temperaturu tekućine na unutarnjem dijelu zapešća, ne smije biti veća od 37 ° C. Pripremljena smjesa može se koristiti sat vremena.

Mjere opreza

Prije nego počnete primjenjivati ​​"Nutrilon 1 Premium", trebate se posavjetovati s liječnikom. Potrebno je strogo slijediti upute u doziranju pripremljene mješavine kako ne biste oštetili dijete. Nemojte koristiti ostatke hrane za kasnija hranjenja. Nemojte koristiti mikrovalnu pećnicu da biste ga zagrijali, kako biste izbjegli prisutnost vrućih grudica. Nema potrebe da napusti dijete bez nadzora tijekom hranjenja.

kontraindikacije

Djeca ne mogu pojedinačno tolerirati komponente proizvoda. Naime, govorimo o šećeru i kravlji protein (laktoza). U slučaju nedostatka laktaze (lako je identificirati), dijete će imati slabe stolice, regurgitaciju, a također će biti prekriven jakim osipom. Kada se pojave ti simptomi, morate završiti uzimanje mješavine.

Uvjeti skladištenja

Smjesa se treba čuvati u zatvorenom posudu na suhom hladnom mjestu na temperaturi koja nije viša od 25 ° C. Vlažnost u skladištu ne bi smjela premašiti 75%, inače prašak može biti vlažan. Hladnjak nije i najprikladnija opcija jer može "obogatiti" hranu s mirisima i mikroflora proizvoda pohranjenih u njemu. Udaljenost od brašna i proizvoda od žitarica osigurava sigurnost od zaraze insektima.

Rok trajanja

Rok trajanja smjese je 18 mjeseci. Ako je banka već otvorena, njezin sadržaj mora se koristiti u roku od tri tjedna. Pri pohranjivanju mješavine "Nutrilon 1 Premium" potrebno je osigurati nedostupnost djeci. Proizvod se ne smije koristiti nakon isteka roka valjanosti, jer to može dovesti do trovanja.

Ako govorimo o dostupnosti i troškovima proizvoda, možemo reći da nije najskuplji mješavina suhog mlijeka, koji se prodaje u ljekarnama i dječjim trgovinama. Cijena će ovisiti o tome gdje se proizvod kupuje. Dakle, neke dječje trgovine povremeno vrše popuste, a možete ga kupiti za 300-350 rubalja.

U slučaju kupnje Nutrilona Premium 1 u hipermarketima ili drogerijama, cijena će biti blizu 400 rubalja, a ponekad i do 450. Ali to je cijena pakiranja 400 grama.

"Nutrilon Premium 1". Pozitivna povratna informacija

Osim toga, potrebno je reći o odgovorima o ovoj mješavini, jer glavni dio potrošača zaustavlja svoj izbor, nakon što je naučio samo mišljenje svojih prijatelja. Dakle, definitivno možete reći da većina majki kupuje točno "Nutrilon 1 Premium".

Pa zašto je ova mješavina dobra? "Nutrilon Premium 1" preispituje sljedeće:

 • Raspoloživost. Mladi roditelji napominju da se smjesa prodaje u velikim hipermarketima iu ljekarnama i dječjim trgovinama. Nema potrebe tražiti određenu trgovinu za kupnju hrane.
 • Zgodna ambalaža. Za razliku od ostalih smjesa, "Nutrilon 1 Premium" se ne prodaje u kartonskoj kutiji, već u plastičnoj kutiji, što je vrlo povoljno. Poklopac se zatvara vrlo čvrsto, za razliku od pakiranja kartona, gdje se smjesa počinje vlažiti nakon jednog dana. Da, i vjerojatnost da sadržaj pada, minimalan.
 • Ugodan ukus. Mnogi roditelji napominju da smjesa ima prilično ugodan okus, što se ne može reći o prehrani drugih proizvođača. Često roditelji to sami pokušavaju prije davanja smjese djetetu. Dakle, kažu da je iz cijele palete ukusnija
 • Dobro promiješajte. Postoji niz mješavina slabo topljivih, ostaci čašica, čak i ako se mlijeko razrjeđuje toplom vodom. Što se tiče "Nutrilon 1 Premium", tada se kod miješanja ne stvara pjena, nema neugodnih grudica
 • Dijete dobro jede. Ponekad djeca kategorizirano odbacuju neke mješavine. I Nutrilon 1 Premium, većina beba dobro jede.

Negativne recenzije

Unatoč tome što se jedan od najboljih proizvoda smatra mješavinom "Nutrilon Premium 1", postoje negativne ocjene o tome. Glavne negativne točke uključuju:

 • Alergenost. Puno moje žaljenje, neki dio djece slabo reagiraju na smjesu, oni razvijaju osip.
 • Cijena. Unatoč činjenici da "Nutrilon 1 Premium" nije najskuplja mješavina, nije ga jeftino kupiti. Prosječna cijena po pakiranju od 400 grama je blizu 400 rubalja, odnosno dijete jede kutiju za tri dana. U mjesec dana dobiva se velika količina.
 • Sveprisutan, zbog toga što se trošak hrane neprestano povećava.

Iako većina roditelja napominje da je smjesa ukusna, neki tvrde da je nemoguće jesti. Ali, kako kažu, okus i boja drugova nisu. Glavna stvar koju je voljela dijete.

Zapravo, teško je odabrati smjesu. I bez obzira koliko se oglašavalo, možda vam ne odgovara vašem djetetu.

Prehrana za dojenčad bi trebala zadovoljavati najviše standarde. To su dobro razumjeli stručnjaci u Nutriciji, gdje je razvijen spoj za novorođenče i malu djecu Nutrilon. Nutricia je iz Nizozemske, ali danas tvrtka raste i pretvorena u međunarodnu zabrinutost. Proizvodi poznate marke popularni su u zemljama ZND-a. Danas ćemo detaljnije pogledati komponente Nutrilon mješavine, kao i saznati više o svojim sortama.

Mix Nutrilon dizajniran za dječju hranu od rođenja. Prilikom odabira, potrebno je upoznati se sa sastavom Nutrilon osnovnih mješavina

Prije odabira određene vrste proizvoda, treba imati na umu da sastav svake vrste može varirati. Osnovni koncentrati su dizajnirani za djecu različitih dobnih skupina, kao što pokazuje slika na pakiranju. Razmotrite fotografiju i opis glavnih vrsta hrane:

 1. mix od 0 do 6 mjeseci - Nutrilon za novorođenče - Premium 1;
 2. proizvod za djecu od šest mjeseci do godine - Premium 2;
 3. mliječna hrana za djecu od 12 do 18 mjeseci - Junior i ima broj 3;
 4. hrana za djecu od 18 mjeseci - junior 4.

Važan pokazatelj stupnja prilagodbe dječjeg mlijeka je njegov sastav. Nisu svi roditelji pročitali popis tvari na pakiranju, s obzirom da proizvođač dobro zna što dijete treba. Međutim, proizvodi različitih proizvođača razlikuju se po sastavu, a zadatak dobrih roditelja je odabrati najbolju opciju. Nutrilon se sastoji od proteina, masti, ugljikohidrata i dodatnih tvari.

Nutrilon Junior se uglavnom koristi nakon godinu dana, jer potpuno ne mijenja ljudsko mlijeko i prilično je aditiv u hrani.

Da bi umjetno mlijeko bilo što bliže prirodnom mlijeku, stručnjaci su izračunali omjer proteina sirutke i kazein. U prehrani za bebe od 0 do 6 mjeseci, taj udio je 60:40, au hrani za djecu od 6 mjeseci do 50:50.

U mješavinama s oznakom Junior, omjer proteina sirutke i kazein iznosi 35:65, što je identično kravljem mlijeku. Takvo mlijeko ne može više postati zamjena za majčino mlijeko i samo je aditiv za glavnu hranu. Uz navedene tvari, aminokiseline poput taurina i L-triptofana prisutne su u hrani za djecu mlađu od godinu dana. U juniori - samo taurin.

Ugljikohidrati u Nutrilonu 1, 3 i 4 mješavine su predstavljeni laktozom, a maltodekstrin je također prisutan u paketu Premium 2. Ova tvar, poput melasa, može produljiti osjećaj sitosti i povećati vrijeme između hranjenja. Maltodekstrin lako apsorbira tijelo, najčešće se koristi kao ugljikohidratna komponenta proizvoda za djecu od četiri mjeseca.

Sastav masnoća, koji pokazuje mješavinu Nutrilona Premium 1 i 2, je kompleks biljnih ulja, ribljeg ulja, gljiva Mortierella alpina, kao i tragove mliječnih masti. Pivo ulje osigurava prisutnost u sastavu palmitinske kiseline, ali također sadrži ulje repice, kokosa, suncokretovo ulje u prahu. Njihova je zadaća ispuniti potrebu tijela bebe za linolenskim i a-linoleinskim kiselinama.

Junior mješavine sadrže i kompleks masti, koji uključuje dalmatinski, repičasti, suncokretovo ulje i riblje ulje. Sve ove tvari su potrebne za rastuću bebu, njihov kompleks je dizajniran da osigura tijelo masnim kiselinama.

Sastav smjese je u potpunosti uravnotežen za dječju hranu i pogodan je za bebe od samog rođenja. Dodatni sastojci

U sastavu smjesa Nutrilon postoje i druge tvari koje su neophodne za skladan razvoj djeteta. To uključuje nukleotide (u premium proizvodima) koji promiču pravilan rast i dijeljenje stanica, vitamine i elemente u tragovima.

Osim toga, u suhom prahu se nalaze prebiotici predstavljeni galakto-oligosaharidima i frukto-oligasaharidima. Ove tvari su dizajnirane da normaliziraju rad crijeva, a one ne apsorbiraju njegove zidove, ali se uklanjaju nakon izvođenja njihove uloge. Glavni zadaci prebiotika:

 • osigurati pravilan rad korisnih mikroorganizama u crijevima;
 • smanjiti vjerojatnost raznih vrsta alergija, održavanje i jačanje imunološkog sustava;
 • utjecati na dosljednost djetetove stolice, čineći ga mekšom.

Sve navedene komponente su prednosti Nutrilonovih proizvoda. Koji su njihovi nedostaci? Navodimo najočitije:

 • nema nukleotida u proizvodima Junior 3, 4;
 • odsutnost probiotika - živi mikroorganizmi dizajnirani kako bi se osiguralo učinkovito funkcioniranje crijeva.

Posljednja točka smatra se kontroverznom. Neki stručnjaci smatraju da su blagotvorne osobine probiotika neznatno pretjerane. "Alien" mikroorganizmi ne mogu se spustiti u crijevima i obavljati svoj posao par tjedana, a potom izlučivati. Štoviše, oni nisu u stanju ojačati imunološki sustav, koji svakodnevno emitiramo.

Značajke sastava: sažetak tablice

Nutrilon posebni proizvodi

Zatim, razgovarajmo o proizvodima tvrtke Nutricia, namijenjen djeci koja trebaju posebnu hranu. Postoji širok raspon koncentrata za djecu s alergijama i za one koji pate od poremećaja probavnog trakta. Također su na prodaju proizvodi s kojima možete smanjiti regurgitiranje bebe, zaustaviti manifestacije nedostatka laktaze. Posebno uzimamo u obzir mlijeko za prerane bebe. Koja smjesa se bolje razmatra u više detalja.

Koncentrat mlijeka Komfor u prvoj i drugoj fazi pogodan je za hranjenje beba oboljelih od konstipacije i povećanje stvaranja plina. Proteinski sastav suhog praha sadrži djelomično hidrolizirani protein koji je dobro apsorbiran. Osim toga, proizvod ima modificirano palmino ulje, koje omogućuje da se riješite konstipacije.

Nutrilon Comfort može se koristiti kao osnovna formula za hranjenje djeteta od rođenja.

Kako bi izbjegao regurgitiranje, proizvođač je lagano zgušnjavao Comfort Mlijeko, dodavajući ga škrobom. Laktoza je prisutna u ovom proizvodu u ograničenoj količini koja omogućava smanjenje takvih učinaka kao kolik i povećano stvaranje plina. Slične pojave često se opaža kod beba koje nemaju enzim laktozu. Za poboljšanje okusa Nutrilona Comfort, sirutku glukoze dodano je dojenačkoj formuli koja je lako probavljiva.

Univerzalni proizvod za djecu koja imaju problema s probavom. Mješavina Nutrilonovih fermentiranih mlijeka 1 i 2 može se dati kao nezavisna napajanja ili kao dodatna ako se mrvica troši na druge proizvode istog proizvođača. Također, mliječni koncentrat dobro ide s dojenjem, jer je njegova kiselost bliska proizvodnji mlijeka.

Glavna razlika između fermentiranog mlijeka i Nutrilona za novorođenče "Premium" je da se njezina mliječna komponenta fermentira uz pomoć posebnih bakterija.

Proteini sirutke i kazein u ovom proizvodu su u jednakim omjerima, osim toga, mlijeko je obogaćeno probiotikom, maltodekstrinom. Nedostatci uključuju odsutnost nukleotida, kao i masne kiseline, koje u ostalim Nutrilon proizvodima predstavljaju riblje ulje, ulja jednostaničnih gljiva. Nutrilon Fermentirano mlijeko je dostupan u dvije varijante - mješavina za bebe od rođenja (1) i za djecu od šest mjeseci (2).

Nutrilon Hypoallergenic (HA) Nutrilon je hipoalergenski za djecu s tendencijom alergije

Ovaj proizvod je indiciran za djecu s različitim vrstama alergija. Postoji mješavina za bebe od rođenja i Nutrilon Hypoallergenic 2 - za djecu od šest mjeseci. U ovom proizvodu, mliječni je protein prisutan u podijeljenom stanju (djelomično hidrolizirane molekule sirutke), zbog čega se pripremljeno mlijeko apsorbira bez problema.

Ugljikohidrati u hipoalergenskoj smjesi predstavljaju kukuruzni škrob, a kao rezultat, Nutrilon ima gorak okus. Da bi se dijete naviknulo na nju, hipoalergenska smjesa treba postupno uvesti, pogotovo jer se može kombinirati s drugim proizvodima proizvođača. Nadalje se pretpostavlja da će dijete ostati na ovoj prehrani bez ikakvih dodatnih aditiva.

Nutrilon hypoallergenic može se koristiti za zdravu djecu, kao i kao dodatnu hranu.

Roditelji bebe koji pate od nedostatka laktaze cijeniti Nutrilon laktozu slobodnu mješavinu. Uklanjanjem laktoze stručnjaci su ga zamijenili glukoznim sirupom. Koncentrat je također pogodan za djecu s nedostatkom parcijalne laktaze. Možete ga koristiti kao glavnu snagu, a možete i kao dodatak. Proizvođač obećava da će ovaj proizvod pomoći:

 • brzo se riješite manifestacija nedostatka laktaze;
 • poboljšati probavu i optimizirati funkciju crijevne barijere zahvaljujući nukleotidima;
 • imaju pozitivan učinak na mozak, kao i na organe vida, budući da među komponentama postoje masne kiseline.

Nutrilon AntirerefluxIako dijete često pada i jednostavne metode ne pomažu nositi se s tim, onda mu se može dati Nutrilon Antireflux čak i ako je beba dojena

Anti-refluks - proizvod namijenjen dojenčadi koja često i obilno trese nakon hranjenja. Posebna supstancija sprječava regurgitaciju - gusku od gusjenice, koji je zgušnjivač. Ova tvar smatra se najučinkovitijim načinom suprotstavljanja refleksu gaga. Osim toga, ova komponenta služi za normalizaciju probave. Anti-refluks se koristi kao glavna prehrana djeteta, au nekim slučajevima, kao dodatak dojenju.

Nutrilon Amino Acids ima širok spektar primjena. To je propisano bebama koje su bile izložene teškim vrstama alergija - soje, proteina kravljeg mlijeka, na druge proizvode. Osim toga, ovo mlijeko će biti prikladno za bebe kojima je potrebna posebna dijeta s malapsorpcijskim sindromom, enterostomijom. Protein u svom uobičajenom obliku je odsutan - zamijenjen je kompleksom aminokiselina, koji se apsorbira bez pomoći enzima.

Smjesa se može koristiti kao glavna hrana, ali liječnik treba kontrolirati svoj dnevni volumen i vrijeme uporabe. Minus proizvoda je njegova visoka osmolalnost (340 mOsm / kg).

Nutrilon Pepti Allergy

Smjesa Pepti Allergy, jedan od najtraženijih Nutrilon proizvoda. Pomaže smanjiti manifestacije alergija, uključujući zaustavljanje simptoma atopičkog dermatitisa. Pepti's Alergija na mlijeku temelji se na hidrolizatu proteina sirutke, koji svojim gorkim, pa čak i neznatnim okusom ukrašava. Tijekom razdoblja kada dijete konzumira mješavinu Nutrilon Pepti-alergije, moguće je da se boja stolice mijenja u zelenu boju. Smjesa je vrlo učinkovita, obično ga propisuje liječnik.

Nutrilon Pepti GastroPri probavni problemi pedijatar može savjetovati vas da koristite smjesu Nutrilona Pepti Gastro

Smjesa Nutrilona Pepti Gastro razvijena je uzimajući u obzir preporuke međunarodnih stručnjaka. Namijenjeno je novorođenčadi i dojenčadi u kojoj je smanjen proces upijanja intestinalnih tvari. Također Pepti Gastro je pogodan za djecu koja pate od netolerancije hrane. Sastav je hidrolizirani protein i glukozni sirup kao ugljikohidrati. Imajte na umu da tijekom primjene Nutrilon Pepti Gastro mješavine dijete može imati zelenu stolicu.

Nutrilon Pre je dizajniran za prerane bebe, prerane bebe, kao i one koji se ne dobivaju dobro. Povećava sadržaj proteina, a udio proteina sirutke i kazein iznosi 60:40. Među sastojcima kompleksnih ulja - dlan, kokos, soja, suncokreta, jednostaničnih gljiva, večernjih pršuta, kao i riblje ulje. Mješavina uključuje posebno razvijeni kompleks Pronutri +, čiji su glavni sastojci:

 • prebiotici - galakto-oligosaharidi i frukto-oligosaharidi, osmišljeni za poticanje razvoja crijevne mikroflore;
 • kompleks masne kiseline;
 • vitamina i minerala u potrebnoj količini.

Proizvođač predstavlja Pre 0 i 1. Prva se koristi za prehranu preranih beba dok njihova težina ne dosegne 1800 g, a druga za novorođenčad i bebe koja imaju težinu veću od 1,8 kg.

Upute za pripremu mješavina baze Svaki paket ima tablicu koja pokazuje potrebnu količinu vode i mješavine za pripravu

Prije nego što uzgajate mlijeko za bebe, morate oprati ruke i pažljivo pripremiti mjesto gdje će se smjesa pripremiti. Stavite čašu, bocu i mjernu žlicu u sterilizator. Zatim morate postupati prema uputama:

 1. kuhati vodu 5 minuta, hladiti tekućinu na temperaturu od 38-40 ° C;
 2. ulijte odgovarajuću količinu vode u bočicu, pozivajući se na stol;
 3. upotrijebite mjernu žlicu kako biste uklonili suhu smjesu iz pakiranja, uklonite formirani brdo pomoću čepa;
 4. razrijediti potreban broj žlica u spremniku;
 5. zatvorite bocu, protresite dok se ne dobije uniformna tekućina u boji;
 6. uklonite poklopac, stavite na bradavicu;
 7. provjerite temperaturu razrijeđenog mlijeka.

Koliko dugo možete zadržati razrijeđenu mješavinu Nutrilona? Ako se razrijeđeno mlijeko odmah hladi nakon kuhanja, čuvajte ne duže od 12 sati, ako je bez hlađenja ne dulje od 60 minuta. Međutim, trebali biste koristiti samo sterilna jela i uvijek poštivati ​​mjere opreza.

 • hraniti bebu s mješavinom koja je ostala od prethodnog hranjenja;
 • pohraniti u hladnjak ostatke mlijeka;
 • zagrijte gotov mlijeko u mikrovalnoj pećnici.

Ako dijete nije odmah pojelo mješavinu, može se pohraniti ne više od šezdeset minuta nakon pripreme.

Kako miješati smjesu Nutrilona? Kako se ne bi zamijenio brojem mjernih žlica, kao iu volumenu tekućine, potrebno je provjeriti tablicu. To označava dob djeteta, kao i koliko puta dnevno trebate hraniti dijete.

Koliko dugo možete zadržati novi paket praška? Datum isteka označen je na pakiranju, važno je staviti ga na tamno mjesto gdje temperatura nije viša od 25 ° C. Međutim, poželjno je da prašak nije pohranjen u blizini žitarica - postoji rizik od infekcije hrane moljca. Također se ne preporuča staviti ambalažu u hladnjak, jer može doći do povećane vlage. To može dovesti do stvaranja grudica u smjesi, osim toga, proizvod će apsorbirati mirise hrane iz hladnjaka.

Otvoreni se može koristiti u roku od tri tjedna. Međutim, uvjeti skladištenja otvorenog pakiranja moraju se držati još stroži nego zapečaćeni.

Svatko zna da je savršena hrana za novorođenče majčino majčino mlijeko. Posljednjih godina žene često nisu u stanju samostalno hraniti bebu iz raznih razloga. Za takve slučajeve namijenjene su posebne smjese.

Popularni proizvod Nutrilon za novorođenče. Smjese ove tvrtke smatraju se najpopularnijima, sigurnijima na domaćem tržištu. Alat je zastupljen širokim rasponom. Kako pravilno pripremiti, koliko godina možete dati dijete mješavinu? Odgovori na pitanja trebaju poznavati sve mlade roditelje.

 • Sastav dječje hrane
 • Prednosti i nedostaci
 • asortiman
 • Kako uzgajati i hraniti bebu
 • Alergije kod djeteta u mješavinu Nutrilona

Sastav dječje hrane

Nutrition Nutrilon spada u elitnu kategoriju, smjesu za novorođenčad što je bliže majčinom majčinom mlijeku. Smjesa pomaže ojačati imunološki sustav, ispunjava dječje tijelo esencijalnim vitaminima i mineralima, rijetko uzrokuje alergijsku reakciju. Zbog činjenice da je dječja hrana prilagođena majčinom mlijeku, djeca od rođenja savršeno se podnose.

Inovacijski sustav Nutrilona omogućuje vam da spasite nukleotide, kompleks kiselina potrebnih za normalno funkcioniranje djetetovog tijela, mentalni i fizički razvoj. Dovoljno širok raspon vam omogućuje da odaberete pravu hranu za bebu, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike mrvica.

Proizvodi za novorođenče označeni su brojem 1. Nutrilon od 0 do 6 mjeseci uključuje sirutku, mješavinu biljnih ulja (repi, kokos, dlan, suncokret). Također, alat je bogat vitaminima, mineralima, ribljim uljem, laktozom i drugim tvarima. Hrana za djecu dizajnirana je uzimajući u obzir osobine djetetovog tijela, svi sastojci se uzimaju u pravoj količini i omjeru.

Proizvođač je vodio brigu o djeci s teškoćama u razvoju, preranim bebama, mrvicama koje ne mogu tolerirati laktozu. Svaki paket je pisana namjena prehrane, njegove osobine.

Napomena roditeljima! Prije premještanja djeteta u umjetnu prehranu mora se potpuno ispitati. Tek nakon provedenih dijagnostičkih mjera, sve vrste testova, liječnik će davati upute o odabiru smjese. Pedijatri ne preporučuju da sami odaberu hranjiv proizvod za mrvice.

Prednosti i nedostaci

Zašto odabrati Nutrilon? Smjese ove tvrtke prilagođene su za novorođenčad, dobro podnošljiv njihovim organizmima. Roditelji i pedijatri ističu brojne prednosti Nutrilona od 0 do 6 mjeseci:

 • mješavine pružaju puni razvoj bebe, su profilaktične;
 • koje preporučuje zdravstveni sustav Ruske Federacije;
 • biljke koje proizvode Nutrilon nalaze se u CIS-u, hrana se proizvodi u skladu s najnovijim EU tehnologijama;
 • širok asortiman pruža dobru prehranu za bebe s teškoćama u razvoju, prerane bebe;
 • Nutrilon u potpunosti zamjenjuje majčino mlijeko, njeguje dječje tijelo s korisnim mineralima, vitaminima, jača imunitet novorođenčeta;
 • mješavina se smatra najboljom hranom za djecu u mnogim zemljama;
 • svaka šarža podvrgava se temeljitoj inspekciji i laboratorijskoj dijagnostici kako bi se izbjegla isporuka loše hrane u trgovine;
 • Nutrilon je dostupan svim segmentima stanovništva (cijena varira od 350 do 2000 rubalja);
 • Prehrana za novorođenčad je nagrađena mnogim europskim certifikatima kvalitete koji potvrđuju apsolutnu sigurnost dojene mliječnosti;
 • lako se priprema, djeca vole okus i miris proizvoda;
 • prehrana normalizira crijevnu mikrofloru, sprječava kolik u mrvicama.

Saznajte upute za uporabu lijeka Arbidol za djecu.

Učinkoviti tretmani za fimozu kod djece opisani su na ovoj stranici.

Nedostaci Nutrilona za novorođenčad, neki roditelji uključuju:

 • ulazak u sastav hrane za djecu kokosa i palminog ulja. Ove su komponente dio mnogih smjesa za djecu, njihova šteta nije dokazana, stoga se ne biste trebali bojati tih komponenti;
 • relativno visoke cijene. Ako je dijete potpuno umjetno hranjeno, jedan paket je dovoljno nekoliko dana, što može uzrujati siromašne roditelje.

S obzirom na sve gore navedeno, Nutrilon za novorođenčad je izvrstan izbor za hranjenje beba. Prije se posavjetujte s pedijatrom, pokupite idealan proizvod za bebu.

Proizvođač je vodio brigu o bebama različitih dobi i značajki. Mix Nutrilon za novorođenčad prikazana je u sljedećem rasponu:

 • Nutrilon Premium 1 (422 rubalja). Prilagođena mješavina izvrsna je za bebe od rođenja do šest mjeseci. Kombinacija masnih kiselina donosi prehranu majčinom mlijeku, što blagotvorno djeluje na tijelo djeteta;
 • Nutrilon anti-refluks (876 rubalja). Dizajniran za djecu s upornom regurgitiranjem;
 • Nutrilon Hypoallergenic Blend je namijenjen djeci koja su sklona alergijama. Dopušteno joj je dati bebe od rođenja do jedne godine, a hrana je također važna tijekom hranjenja. Trošak je oko 1097 rubalja;
 • Nutrilon mliječni proizvodi (550 rubalja). To uključuje posebne fermentirane mliječne bakterije koje blagotvorno utječu na rad gastrointestinalnog trakta i pridonose normalnoj formiranju mikroflore. Proizvod je pogodan za djecu od prvih dana života do godine dana;
 • Nutrilon je ne ljepljiv (800 rubalja), ne samo da se suočava s problemom, već je dopušteno koristiti djeci koja pate od netolerancije na laktozu;
 • Nutrilon pre (1050 rubalja) - izvrstan izbor za prerane bebe, hrana pomaže u normalizaciji razvoja bebe, ima blagotvoran učinak na mentalno i emocionalno stanje djeteta;
 • Nutrilon soja (650 rubalja). Dizajniran za bebe alergične na protein kravljeg mlijeka, soja, gluten.

Prilikom odabira hrane za novorođenče pazite da obratite pažnju na reakciju bebe. Ponekad dijete ima alergiju na smjesu, nakon što je pronašla tu činjenicu, odmah prestanite davati mrvice hrane, posavjetovati se s liječnikom o zamjeni.

Cijena mješavine Nutrilon može varirati ovisno o gradu kupnje, lancu ljekarne. Ne pokušavajte kupiti hranu za dijete jeftinije, a ponekad postoje i krivotvorine. Pažljivo pročitajte upute za paket.

Koje su najbolje svijeće na temperaturi novorođenčeta? Pogledajte pregled lijekova.

Kako odabrati omotnicu za novorođenče koje treba lansirati? Odgovor je u ovom članku.

Na stranici pročitajte pravila o korištenju suspenzije Nimulide za djecu.

Kako uzgajati i hraniti bebu

Da biste postigli željeni rezultat, pravilno pripremite smjesu. Za početak pripremite jela: sterilizirajte bocu i bradavicu bebe. Svaki put ponovo kuhati vodu, hladiti tekućinu do 40 stupnjeva. Prema tablici za hranjenje, izmjerite količinu hrane, pomiješajte s nekom vodom. Pažljivo pratite upute, prekoračivši doza koja može naškoditi mrvicama.

Prije uporabe, provjerite temperaturu, ne smije prijeći 37 stupnjeva. Dobro protresite bocu dok smjesa nije potpuno otopljena, a zatim ga dajte djetetu. Ako ostane hrana nakon obroka, nemojte je više koristiti. Svježe pripremljena smjesa preporučuje se za uporabu u roku od jednog sata. Čuvajte prašak na hladnom mjestu, ali ne u hladnjaku.

U većini slučajeva Nutrilon za bebe dobro se tolerira, roditelji i pedijatri skloni vjerovati da je mješavina dobra za djetetovo tijelo, potiče aktivan rast i normalni fizički i emocionalni razvoj djeteta. Prije uporabe obavezno se posavjetujte s pedijatrom.

Alergije kod djeteta u mješavinu Nutrilona

Postoje podaci roditelja da Nutrilon ponekad uzrokuje alergijsku reakciju. Ova činjenica je zbog osobitosti djetetovog tijela. U većini slučajeva hrana se dobro podnosi. Ako pronađete osip na koži, groznicu, svakako prestanite davati djetetu Nutrilon smjesu. Zatim se obratite svom pedijatru za odabir nove hrane za mrvice.

Među mnogim hranjivim tvarima za dojenčad emitiraju liniju Nutrilona. Smjesa je slična u sastavu s majčinskim mlijekom, koja se dobro podnosi djetetovom tijelu. Pazite na zdravlje mrvica, hranite korisnu mješavinu.

Video - Pregled Nutrilon mliječne formule: