NAN mliječne formule: pedijatar govori o sastavu i prednostima

Zasnivanje

Svaka majka želi vidjeti svoje dijete zdravo i sretno, pa joj pokušava dati sve najbolje. Idealna hrana za bebu je majčino mlijeko. Uostalom, sastav mlijeka je individualan, a njegova je formula zaista jedinstvena.

Nažalost, dojenje nije uvijek moguće. Što učiniti u ovom slučaju? Kako razumjeti raznolikost mješavina i odabrati onu koja bi zadovoljila potrebe djeteta?

Danas ćemo govoriti o dječjoj formuli NAS.

Malo o proizvođaču

Tvrtka Nestle proizvodi dječju hranu za djecu mlađe od 145 godina. Njihovi proizvodi uključuju: mješavinu "NAS", "Nestozhen", kašu "Nestle" i pire "Gerber".

Za svako razdoblje djetetovog života postoji proizvod koji je idealan za hranjenje mrvica. Nestlé miješa proći kroz stroge kontrole kvalitete, njihove tehnike proizvodnje su testirane na vrijeme.

Zašto hraniti novorođenče s kravljim mlijekom?

Odgovor je jednostavan - to je sve o sastavu mlijeka. Kravlje mlijeko sadrži dva puta više proteina nego dojka. Količina mineralnih tvari - soli, fosfor i kalcij - tri puta premašuje dopuštenu koncentraciju za djecu. Ovaj sastav je neophodan za brz rast teleta i neprihvatljivo je za razvoj djeteta.

Kravlje mlijeko ne smije se koristiti ni u razrijeđenom obliku, jer proteina kravljeg mlijeka nije dobro probavljena. Njegova nakupina dovodi do alergijskih reakcija i problema s probavom, kolikom. Nezreli bubrezi djeteta ne nose s viškom hranjivih tvari. Nizak sadržaj željeza povećava rizik od anemije.

Što je OPTIPRO protein?

Proteini su jedan od najznačajnijih hranjivih tvari, građevni materijal potreban za rast djeteta. Nije ni čudo što se zovu "cigle života". Pravilno uravnoteženi protein koji dolazi iz hrane doprinosi razvoju imunološkog, probavnog sustava, jedinstvenom skupu tjelesne težine.

OPTIPRO je dio mliječne formule "NAS". Ovo je optimizirani protein kompleks, koji je sadržan samo u NAN Optipro mliječnoj formuli. Dakle, dijete dobiva dovoljno "ispravno" proteina, a unutarnji organi rade bez preopterećenja.

Što je još u sastavu dječje hrane "NAS"?

Mješavine "NAS" su vrlo prilagodljive, što znači da je njihov sastav najbliži kompoziciji majčinog mlijeka. U tu svrhu, Nestlé je uveo žive bifidobakterije BL, masne kiseline DHA i ARA, vitamine i minerale.

Bifidobakterije normaliziraju probavu, koloniziraju crijeva s "korisnim" bakterijama. DHA i ARA su dvije posebne masne kiseline koje imaju veliku ulogu u razvoju imuniteta i pridonose razvoju mozga i djetetovoj viziji. Nije ni čudo da se mješavine prilagođene također nazivaju nadomjesci za majčino mlijeko.

Vrste smjesa NAN

Raspon proizvoda je lako razumljiv, jer je za svako doba dizajniran vlastita mješavina.

Smjesa NAN 1

Ovo je prva mješavina linije "NAS". Namijenjen je bebama od rođenja do 6 mjeseci. Proizvedena dokazanom tehnologijom bez upotrebe genetski modificiranih organizama, konzervansa, boja. Smjesa "NAS 1" pruža dijete sa svim hranjivim tvarima u odgovarajućem iznosu za skladan razvoj do 6 mjeseci.

Smjesa NAN 2

Vaša beba ima šest mjeseci, raste tek pred našim očima. Dijete već zna mnogo i donosi nove uspjehe svaki dan. Potrebe mrvica mijenjaju se, uvodi se prvi feed. Mješavina "NAS 2" pogodna je za djecu od 6 mjeseci do 1 godine i potpuno zadovoljavaju povećane potrebe za hranjivim tvarima. Ugljikohidratnu komponentu predstavlja maltodekstrin, koji je lakše probaviti, a manje je vjerojatno da će uzrokovati alergijske reakcije.

Smjesa Nan 3, 4

Dijete je već godinu dana, to je razdoblje visoke intelektualne i fizičke aktivnosti bebe. Zdravstvena zaštita također je potrebna u ovoj dobi. Dijeta bebe proširena je, ali dojenje ili nadomjestak mlijeka također se održava. Za odrasle, mješavina "NAN 3" će biti prikladna, a od 18 mjeseci - "NAN 4". Te mješavine pomažu ojačati imunološki sustav i spriječiti razvoj karijesa mliječnih zubi.

Ostali NAN proizvodi

 1. "NAS je hipoalergenski." Proizveden prema posebnoj tehnologiji, protein ove mješavine djelomično je podijeljen, hidroliziran. Dakle, lakše je probaviti, pomaže izbjeći takve probleme kao što su zatvor i kolik, alergijske reakcije. Dostupna je u dvije vrste: Nan 1 je hipoalergenska i Nan 2 je hipoalergenska, za bebe do šest mjeseci i od 6 mjeseci do godinu dana.
 2. "Nan fermentirano mlijeko s bifidobakterijama". Često rad karapusa probavnog sustava ne uspije. "Nan Fermented Milk" će doći do spašavanja. Sastav mliječne formule uključuje posebne bakterije mliječne kiseline, koje će vam pomoći u borbi s konstipacijom, vraćanju mikroflora nakon crijevnih infekcija, liječenju antibioticima. Dostupno u dvije vrste, za dvije dobne skupine.
 3. "NAN bez laktoze". Terapijska smjesa za djecu s netolerancijom na laktozu. Zbog posebnog sastava može se koristiti za proljev. Niska osmolarnost mješavine pomaže u prevladavanju proljeva, a uravnoteženi sastav je potreban za skladan razvoj mrvica.
 4. "Pre-NAN". Izrađen za bebe koje su rođene prerano ili pod težinom. Potrebe ove djece su vrlo različite. Sastav Prenana igra veliku ulogu u razvoju probave, intelektualnog i psihomotornog razvoja. Dakle, smjesa "Pre-NAS" je više kalorija, sadrži jedinstvene masne kiseline, koje se lako probavljaju i više proteina.
 5. "NAN Alfar". Za liječenje problema poput proljeva potreban je integrirani pristup. Zajedno s lijekovima, terapijska smjesa ima pozitivan učinak na crijeva, pomaže u borbi protiv bolesti.
 6. "NAS antireflux". Smjesa za djecu s povraćanjem i povraćanjem. Sastav uključuje posebnu probiotičku kulturu. Znanstveno je dokazano da se učestalost regurgitacije smanjuje za 3 puta kada se koristi ovaj proizvod "NAS" linije.

Trošak mješavina je nešto drugačiji na različitim mjestima, u prosjeku cijena počinje na 400 rubalja po loncu. Posebne terapijske smjese dvostruko su skuplje kao i obično. Nakon čitanja i analize pregleda kupaca i liječnika postaje jasno da je ta cijena razumna. Uostalom, ništa više od zdravlja djeteta ne može biti.

Nestlé ima dugogodišnje iskustvo u dječjoj hrani. Proizvodi su visoke kvalitete i ugodnog okusa. Među smjesama "NAS", svaki roditelj će pronaći smjesu pogodnu za svoje dijete, jer je njihov izbor raznolik. Odabirom mješavine "NAS" možete biti sigurni u svoju sigurnost i prednosti za mrvice.

Mliječna formula za bebe "NAS" (NAN)

Bez sumnje, majčino mlijeko je najbolja hrana za dijete, ali zbog okolnosti, mnoge majke ne mogu sama hraniti bebu. Oni dolaze u pomoć mliječnoj formuli. Neki ljudi odabiru domaći proizvod, drugi obično uvoze opcije. Jedna od rijetkih predloženih marki čak i za prerane bebe je NAN. Aktivira prirodni imunitet djeteta, sudjeluje u održavanju zdrave crijevne mikroflore, izvrsna je prevencija anemije, poboljšava imunitet, potiče puni mentalni i fizički razvoj i što je bliže prirodnom mlijeku. Isporučuje se u 800 i 400 ml limenki.

Glavni i najčešće korišteni proizvodi linije "NAN" su:

 • dojenčeta formula NAN 1 Premium od rođenja;
 • NAN 2 od 6 mjeseci;
 • NAN 3 od 12 mjeseci;
 • NAN 4 od 18 mjeseci.

Glavne komponente tih mješavina su demineralizirana sirutka, laktoza, obrano mlijeko, proteina sirutke, biljna ulja, taurin, riblje ulje i vitamini, proporcionalni omjer koji varira ovisno o dobi djeteta. Osim toga, u smjesama su prisutni L-karnitin, L-arginin i L-histidin, kao i razni dodatni elementi, kao što su mangan, željezo, cink i bakreni sulfati. Te su komponente važne za skladan razvoj djeteta.

Ostale vrste NAN proizvoda

 • Hypoallergenic smjesa. Posebno mjesto među proizvodima NAN linije je hipoalergenska smjesa. Proizvedeno je za dvije dobne kategorije: "od rođenja" i "od šest mjeseci". Zbog posebne tehnologije, bjelančevine u ovoj smjesi smanjuju alergenost, što smanjuje rizik od zatvora i kolike. Imenuje pedijatar za djecu s blagom alergijom na hranu i za prevenciju. Ovaj proizvod je najprikladniji za bebe s negativnom reakcijom na protein krava.
 • "NAN" mliječni proizvodi s bifidobakeryom. Za djecu koja su podvrgnuta terapiji temeljena na antibioticima i koja su sklona poremećivanju želuca i crijevnog trakta, prikladna je mješavina mliječnih proizvoda "NAN" s bifidobakterijama. Da bi se olakšao proces digestije i asimilacije proteina, posebne bakterije mliječne kiseline dodane su ovom proizvodu kako bi se olakšalo stanje dijete s zatvorom (za umjetno hranjenje kod djece, vidi vezu iznad) ili crijevne infekcije. Također dostupno za dobne skupine do šest mjeseci i izvan nje. Obilježavajući sastojci smjese su optimizirani proteini OPTI PRO1 i bifidobakterije Bl.
 • "NAN" bez laktoze. Te majke čija djeca pate od netolerancije laktoze, kao i blage do umjerene proljeva, idealno će biti prikladne za laktozu "NAN". U ovom proizvodu, ugljikohidrati su maltodekstrin, što smanjuje ozbiljnost proljeva uslijed niske osmolarnosti. S druge strane, nukleotidi su uključeni u procese popravljanja tkiva i doprinose formiranju imuniteta.
 • «Pre-NAN». Posebna mješavina "Pre-NAN" namijenjena je za hranjenje bebe koje su rođene prerano i / ili male težine. Sadrži jedinstvene lako probavljive masne kiseline, neophodne za potpuni intelektualni i psihomotorni razvoj, kao i za formiranje funkcija središnjeg živčanog sustava i vida. Visoki sadržaj proteina sirutke pridonosi najlakšoj asimilaciji čak i najmanjih djeteta.
 • «ALFARE». Za djecu s akutnom ili kroničnom proljevom, liječnik može propisati ALFARE smjesu. Ovo je terapeutski proizvod koji se može koristiti samo pod nadzorom pedijatra. Optimizirani sastav aminokiselina, poboljšani okus, lipidi s protuupalnim svojstvima, zajedno s punim brojem vitamina i minerala, pomoći će rastu zdravog djeteta koji pati od problema gastrointestinalnog trakta.
 • "NAN Antireflux". Za bebe koje snažno zapadaju od rođenja. Tvrtka proizvodi "NAN Antireflux". Njena upotreba također može započeti tek nakon razgovora s liječnikom.

U međuvremenu, valja istaknuti kompleks "Nestogen". Dostupno u sljedećim oblicima:

 • Nestogena 1 smjesa suhe adaptirane mlijeke s prebioticima od rođenja,
 • Nestogen 2 od 6 mjeseci,
 • Nestogen 3 s 12 mjeseci,
 • Nestogen 4 od 18 mjeseci,
 • Nestogen-2 Happy Dreams mlijeko s prebiotikom, s brašnom od riže od 6 mjeseci.

Zahvaljujući preobioticima GOS / FOS, ove smjese ne samo da daju dobru prehranu i ugodnu probavu, nego također čine redovitu mekanu stolicu. Pročitajte više o smjesi Nestozhen >>>

Cijene za NAN proizvode

Moguće je kupiti mješavine kako uobičajenim, tako iu online trgovinama. Cijene se razlikuju ovisno o vrsti proizvoda. Hypollergenic mješavina košta od 600 do 700 rubalja za 400 gr. Mješavina za preuranjeni "Pre-NAN" se prodaje po cijeni od 750 do 850 rubalja za isti iznos. Mješavina bez laktoze košta oko 650 rubalja, a "Antireflux" oko 600 rubalja po limenci. Najjeftiniji u proizvodnoj liniji su obična mliječna formula NAN 1 - NAN 4. Za kutiju ćete morati platiti oko 470 do 500 rubalja.

Možete čitati recenzije, usporediti cijene i kupiti mješavine u online trgovini obstetrics.ru i trgovini babadu.ru

Pro i kontra ove mješavine

Razgovor o pozitivnim i negativnim svojstvima mješavine može biti dug. Sva djeca su drugačija, tako da jedna beba može razviti alergiju ili zatvor, a druga neće imati takvo što. Ako dovoljno visoka cijena "NAN" mliječnih formula nije prepreka kupnji, trebali biste slušati mišljenje pedijatara i pokušati upotrijebiti ovaj proizvod. Mnogi se žale da im djeca imaju problema s stolcima nakon što piju mješavinu NAS. Krivi samo mješavina u ovom slučaju nije u redu. Na stolicu također utječe pregrijavanje djeteta i suvišni zrak u sobi. Nestlé je nesumnjivo maksimalno iskoristio iskustvo u razvojnom procesu svakog proizvoda NAN linije. Smjesa je visoko topljiva u vodi i ima dobro osmišljen sustav za spremanje mjernih žličica odvojeno od praha, što doprinosi higijeničkoj upotrebi proizvoda.

Važno je ne zaboraviti da se doba uporabe svake pojedine mješavine ne pokazuje slučajno na ambalaži. Ne biste trebali žuriti i prijeći na sljedeći proizvod u redu prije nego što dijete dostigne potrebnu dob, djetetovo tijelo možda nije spremno za asimilaciju novih elemenata i njihovih velikih količina u usporedbi s prethodnom vrstom.

Svake godine Nestle poboljšava svoj proizvod pa će svaka majka moći odabrati točno verziju NAN mixa koja najbolje odgovara njezinoj bebi.

Kakva mješavina NAS izabrati za novorođenče?

NAN ("NAN") mliječne formule proizvodi Nestle i nastavlja raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.,

Dječje mješavine "NAS" su među najpopularnijima na modernom tržištu. Kako se razlikuju od drugih?

Razlika od drugih

Glavna prednost je što se prodaju u mnogim trgovinama i ljekarnama, a to je jedan od glavnih kriterija prilikom odabira komplementarne hrane za bebu, jer je vrlo važno da ga možete kupiti u bilo kojem trenutku. Sljedeća je razlika sastav. Proizvodi "NAN" imaju prednost u takvim pokazateljima kao i sadržaj proteina i proteina / kazeina.

Sve vrste NAN mješavina sadrže sljedeće glavne komponente:

 • laktozu;
 • riblje ulje;
 • sirutka koja je prošla proces demineralizacije;
 • biljna ulja;
 • vitamini;
 • taurin;
 • probiotici;
 • histidin;
 • željezo;
 • bakar;
 • cink;
 • proteina;
 • proteina;
 • kalcij;
 • fosfora;
 • natrij;
 • kalija i mnogih drugih korisnih elemenata u tragovima.

"OptiPro 1,2,3"

Mješavine svih OPTIPRO grupa sadrže samo prirodna ulja od suncokreta, visoko ulja, kokosa i repice, bez upotrebe palminog ulja, što je štetno za tijelo. Također u ovoj kategoriji proizvođač je uveo veću količinu fosfora, kalcija, vitamina A i E i pantentenske kiseline i smanjio sadržaj željeza.

 • NAS OptiPro 1 namijenjen je novorođenčadi od 0 do 6 mjeseci (cijena za 800 gr

670 - 770 rubalja.).

 • NAS OptiPro 2 - mješavina za dojenčad od šest mjeseci do 1 godine (cijena za 800 gr

  690-750 mrlja).

 • NAS OptiPro 3 - hrana za djecu od godinu do godinu i pol (cijena za 800 gr

  700-980 rubalja.).

 • NAS OptiPro 4 - za djecu preko 18 mjeseci (cijena za 800 gr

  "Hypoallergenic"

  Koristi se u prisutnosti relativne predispozicije na alergiju na protein ili kravlje mlijeko. Smanjuje rizik od alergijskih reakcija uslijed lako apsorpcije uslijed uporabe proteina osjetljivih na hidrolizu. Ponekad se koristi kao prijelazna mješavina od medicinske komplementarne hrane do uobičajenog prilagođenog. "NAS Hypoallergenic 1,2,3" sadrži žive bifidobakterije BL, koji pomažu povećati imunitet djeteta.

  • NAS Hypoallergenic 1 - od rođenja do 6 mjeseci (cijena za 400 gr

  700-800 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 2 - za dječju hranu od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  660-810 rubalja.).

 • NAS Hypoallergenic 3 - za bebe nakon godinu dana (cijena za 400 gr

  „Fermentirano mlijeko”

  Pogodno za bebe koje su podvrgnute terapiji temeljene na antibioticima i sklone su poremećivanju želuca i crijevnog trakta. Pomaže u poboljšanju probave djeteta i normalizaciji mikroflora, štiti od štetnih infekcija crijeva, a također jača imunološki sustav.

  Sadrži posebne organizme koji potiču proces fermentacije mliječne komponente, koji razlikuju mješavine ovog tipa od ostalih NAN proizvoda.

  Proces probave bebe postaje brži i jeftiniji zbog činjenice da fermentirane bakterije preuzima dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta.

  • NAS Kiselo mlijeko 1 - za novorođenčad do 6 mjeseci (cijena po 400 gr

  470-600 rubalja.).

 • NAN Fermented Milk 2 - za bebe od šest mjeseci do 12 mjeseci (cijena za 400 gr

  500-600 rubalja.).

 • NAN Kiselo mlijeko 3 - za djecu stariju od godinu dana (cijena za 400 gr

  "Trostruka udobnost"

  Uključuje sastojke kao što su L. reuteri lactobacilli, "pametni" lipidi, hidrolizirani proteini Optipro, probiotici, kao i dodatni kompleks vitamina i minerala, oligosaharidi, krumpirov škrob, koji pomažu uklanjanju funkcionalnih probavnih poremećaja koji dovode do kolike, konstipacije i poremećaji intestinalne mikroflore.

  U sastavu je palmino ulje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema dobne razlike.

  Cijene (za 400 grama) kreću se od 630 do 730 rubalja.

  "Antikoliki"

  Ova mješavina ima vrlo sličan sastav s "NAS Triple Comfort". Jedina razlika je u tome što u ovoj smjesi ne postoje probiotici (oligosaharidi). Proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode kod hrane zbog djelomično hidroliziranog proteina. Ova vrsta mješavine također nema dobni raspon.

  Cijena (za 400 grama): 580-610 rubalja.

  "Antireflyuks"

  Preporučuje se za djecu do 6 mjeseci s brojnim žalbama roditelja o regurgitaciji bebe. To se odnosi na kliničku prehranu koja se ne koristi kao glavna dijeta, već djeluje kao aditiv dojenju ili umjetnom hranjenju. Povećanjem količine škroba povećava se viskoznost produkta, koja stvara uski ugrušak u želucu, sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti.

  Cijena po 400 g: od 700 do 790 rubalja.

  "Laktoza besplatno"

  Dizajniran za bebe s nedostatkom laktoze, pomaže djetetu da se nosi s oporavkom tijela nakon proljeva. Omjer proteina sirutke i kazeina je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Dizajniran za djecu od rođenja i nema podjelu prema dobi.

  Cijena za 400 grama: od 650 do 850 rubalja.

  "Pre NUN" i "PRENAN 0"

  Promicati optimalni razvoj i rast preranog djeteta. Pruža unos proteina i esencijalnih tvari u skladu s odgovarajućim potrebama. Optimalna ravnoteža kalcija i fluorida pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Liječnici preporučuju uporabu proizvoda za postizanje težine bebe od 1800 g, nakon čega se preporučuje zamjena običnom prilagođenom smjesom. Sadrži strukturirano palmino ulje.

  • PRENAN 0 namijenjen je djeci mlađoj od 1800 g kako bi se to postiglo.
  • PRENAN je predviđen za hranjenje bebe preko 1800 g kako bi se postigla težina od 2500-3000 g.

  Cijena po 400 g: 820-940 rubalja.

  "PRENAN utvrđivač majčino mlijeka"

  U vezi s višim zahtjevima za bjelančevine, ugljikohidrate, minerale i vitamine, kao i kalorije, za brz rast preranih ili malih dječjih beba, stručnjaci savjetuju dodavanje fortifikat majčinom mlijeku. Tako će dijete dobiti sve komponente neophodne za njegov razvoj. Mliječna utvrda je neophodna ako:

  • Tjelesna težina manje od 1800 g.
  • Gestacijska starost (tj. Dob pri rođenju) je manja od 34 tjedna.
  • Intrauterinsko usporavanje rasta u preranom bebi u dobi od 2 tjedna i starije.

  Kako odabrati koji je bolji?

  U nastojanju da odaberete najbolju opciju, nemojte pokušavati isprobati sve vrste. Bolje je obratiti pažnju na svojstva bebe ili se uputiti na pedijatra. Da biste izbjegli probleme sa zdravljem bebe, postupno unesite umjetnu prehranu u prehranu, počevši od 90 g dnevno. Morate sigurno znati da dijete nije alergično na jednu ili drugu komponentu.

  Samo ako se alergijska reakcija ne očituje unutar tri dana, može li se beba prenijeti na takvu hranu. Isto mlijeko jednostavno ne voli mrvice, u ovom slučaju, također, morat će potražiti još jednu opciju.

  NAN proizvodi nude širok raspon mogućnosti koje se međusobno razlikuju po sastavu i okusu, tako da možete precizno odabrati najbolju opciju za vas.

  Kako uzgajati dječju hranu da ga kuhamo?

  1. Prvo morate pažljivo proučiti upute koje pokazuju u kojoj mjeri vodu morate razrijediti smjesu, kao i rok trajanja otvorene i zatvorene ambalaže.
  2. Pripremite sve što vam je potrebno za kuhanje: bocu, mjernu žlicu, vodu i samu smjesu.
  3. Za proizvodnju koristite samo steriliziranu vodu, prije kuhanja, temeljito operite ruke sapunom i vodom.
  4. Nemojte koristiti vruću ili nepropusnu vodu. Optimalna temperatura smjese je 35-45 stupnja.
  5. Smjesa u bocu treba dobro potresati tako da ima ujednačenu strukturu i nema grudica.
  6. Ne ostavljajte kuhano mlijeko za ponovnu uporabu, već je namijenjeno jednom. Pažljivo izračunajte volumen proizvoda. U prosjeku, seljaci konzumiraju 120-240 ml mlijeka, ovisno o dobi i razini razvoja.

  Upute za uporabu

  1. Prilikom hranjenja držite bočicu pod blagim kutom.
  2. Provjerite je li mlijeko u potpunosti ispunjava bradavicu.
  3. Glava bebe treba podizati, a ne baciti natrag ili na stranu, nemojte držati dijete u vodoravnom položaju.
  4. Uzmite pauze tijekom hranjenja kako bi dijete moglo podrhtavati. Da biste to učinili, držite dijete u ravnom položaju nekoliko sekundi.
  5. Tijekom procesa, u bocama bi se trebali pojaviti mjehurići. To sugerira da radite sve u redu.

  Može li se kombinirati s drugima?

  Ako je proizvod iz istog proizvođača, onda je odgovor očigledan - da. No, potrebno je postupno miješati tako da prvo stari mješavina prevladava, a zatim u približno jednakim dijelovima, a kasnije količina nove smjese može prevladati. Međutim, ako planirate prebaciti na hranu drugog proizvođača, svakako se posavjetujte sa stručnjakom.

  Kako utvrditi da je hrana pogodna beba?

  Glavni znak da je ispravno odabrana ishrana je dobivanje zadovoljstva nakon obroka, kao i uravnotežen rast i razvoj bebe. Osim toga, kao što je ranije spomenuto, proizvod ne smije uzrokovati alergijsku reakciju.

  Postoje problemi koji se mogu pojaviti zbog odabira neprikladnog proizvoda. Oni mogu biti zatvor, proljev, disbakterija, gaziki, kolik, regurgitacija, problemi s povećanjem težine i drugima.

  Nestle dječja prehrambena linija nudi veliki izbor tretmana i profilaktičkih smjesa koje pomažu u borbi s tim preprekama (njihove sorte i indikacije za uporabu gore su opisane). Međutim, kada se pojave prvi simptomi takvih bolesti, odmah se posavjetujte s liječnikom. Mješavine Nan su vrlo popularne među majkama. Možda biste trebali i pokušati?

  Mješavine "NAN": značajke, vrste, prednosti i nedostaci

  Moderna majka novorođenčeta teško je ne bi se izgubila pri odabiru mješavine, ako nema mogućnosti za hranjenje djeteta s majčinskim mlijekom. Na policama trgovina i ljekarni ima toliko mnogo dječjih jela da je sposobno osjećati vrtoglavicu. Jedna je mogućnost mješavina za novorođenče, a ne samo - "NAN" od nizozemskog proizvođača. Mnogi pedijatri to preporučuju.

  Na pro i kontra brand, arsenal vrsta na tržištu, sastav, itd. Ćemo raspravljati u ovom članku. Također, pravila izbora i priprema hrane za dojenčad bit će pogođena odvojeno. Osim toga, otkriva se trenutak koji se tiče mnogih majki o mogućnostima hranjenja djeteta s različitim smjesama u isto vrijeme.

  Značenje brojeva na pakiranju

  Gledajući paket «NAN» mješavine neiskusni roditelji mogu biti zbunjeni činjenicom da su brojke koje se ovdje spominju: 1, 2, 3, 4. Iako je priručnik svim oslikana u detalje, to je korisno pojasniti.

  Dakle:

  • "NAN" 1 je mješavina za novorođenčad - od trenutka rođenja do šest mjeseci.
  • "NAN" 2 - hrana je namijenjena dojenčadi od 6 mjeseci do jedne godine.
  • "NAN" 3 - mješavina za djecu od godinu do godinu i pol.
  • "NAN" 4 - hrana za djecu preko 18 mjeseci.

  Prve dvije mogućnosti su suhe prilagođene smjese s pripravkom što bliže majčinom mlijeku. A treći i četvrti su posebno mlijeko, koje se može dati djetetu kao piće ili kuhati na osnovu prasadi, želea i ostalih jela.

  Izuzetno je važno uzeti u obzir numeriranje pri kupnji dječje hrane. Dajući malu bebu s mješavinom za stariju djecu, možete poremetiti probavni proces. Ako godišnji dijete će jesti ono što je namijenjen za novorođenče, on jednostavno ne osjeća puna, dobivaju manje hranjivih sastojaka i ne može normalno razvijati.

  Mješavina "NAN" za zdravu djecu: značajke, vrste, sastav

  Najpopularnije mješavine "NAS" za novorođenčad i stariju djecu su klasične opcije. Oni bi trebali hraniti zdrave, punoljetne bebe. Za razliku od većine drugih predstavnika marke, oni imaju tradicionalno (iznad) brojčano.

  Također razlikovati suhe i tekuće vrste smjese "NAN". Prva je opcija namijenjena samo-kuhanju od strane roditelja, a druga je već razrijeđena smjesa koja se zagrijava prije hranjenja. Apsolutno su identični u sastavu.

  Glavni sastojci smjese "NAS" su:

  • demineralizirana sirutka;
  • laktozu;
  • obrano mlijeko;
  • biljna ulja;
  • protein sirutke;
  • riblje ulje;
  • taurin;
  • histidin;
  • probiotici;
  • vitamini;
  • željezo, bakar, cink i druge korisne tvari.

  Broj sastojaka i njihov udio u ovoj dječjoj hrani ovisi o dobi za koju je namijenjen. Omjer kazeina i proteina sirutke u smjesi je 3: 7. Za usporedbu - u majčinom mlijeku je 2: 7, pa stoga možemo reći da je "NAN" gotovo potpuno prilagođena prehrana.

  Prije toga, sastav mješavina "NAS" za novorođenčad uključuje palmino ulje. Ali danas, zbog činjenice da su recenzije znanstvenika o njemu nejasne, proizvođač je isključio ovaj sastojak. Tako roditelji mogu biti smireni zbog ovoga.

  Mješavine terapeutskih i profilaktičkih namjena

  Bebe koje se hrane u bocama često su probavni problemi. Često se brinu o koliku, zatvoru, proljevu. Oni, kao i neke druge kategorije - prerane bebe, sklone alergijama ili loše dobivenoj težini, pokazuju terapijsku i preventivnu prehranu. Postoji nekoliko vrsta mješavina "NAS" za novorođenčad, a ne samo s određenim odstupanjima.

  Kratki opis svake od njih:

  • „Fermentirano mlijeko”. Razlikuje se od klasične verzije prisustvom posebnih mikroorganizama koji fermentiraju mlijeko. Bakterije sudjeluju u "radu" dječjeg probavnog trakta, olakšavajući probavu i normalizirajući crijevnu mikroflora. Korištenje ove vrste smjese također jamči jačanje imuniteta i zaštitu od infekcija. Ova opcija je numerirana od 1 do 3. Ne sadrži se oblik fermentiranog mlijeka za djecu dulju od godinu i pol.
  • "Antikoliki". Smjesa je namijenjena uglavnom bebama prvog mjeseca života. Baš kao što često pate od kolike. Protein, koji je dio dječje hrane ove vrste, podvrgnut je djelomičnoj hidrolizaciji. To olakšava proces učenja. Postoji malo laktoze, koja sprečava fermentaciju i formiranje plinova, zbog čega dijete pati od kolike.
  • "Trostruka udobnost". Smjesa ima gotovo isti sastav kao i "Antikoliki". Svrha je također slična - borba protiv probavnih poremećaja (zatvor, nadutost, itd.). Jedina razlika - na „Triple udobnost” dodatno sadrži prebiotici, normalizira mikrofloru još nisu u potpunosti formirao crijeva. Ova mješavina "Nan" također je dizajnirana za najmanju.
  • "Hypoallergenic". Broj je od 1 do 3. Propisan je za nasljednu osjetljivost na netoleranciju na kravlje mlijeko. To je profilaktička smjesa. Protein u svom sastavu se cijepa snažnije nego u drugim vrstama. Obično je ova mješavina preporučljiva za hranjenje djeteta koje se prebacuje iz terapijske prehrane na običan.
  • "Antireflyuks". Dizajniran za dojenčad koja stalno i obilno regurgitirati. Podjele po dobi ne smeta, nego zato što je problem je svojstvena najviše maleni, možemo pretpostaviti da je ova vrsta „NAS” mješavine za dojenčad i malu djecu malo stariji. U sastavu - posebni zgušnjivač na bazi škroba. Zahvaljujući njemu hrana je fiksirana u želucu. Djeca koja pate od konstipacije, ova vrsta je kontraindicirana. Tu je i poseban probiotik koji je odgovoran za borbu protiv regurgitacije. Smjesa je u određenoj mjeri hipoalergijska. Jednostavno apsorbira.
  • „Ne sadrži laktozu.” Ova vrsta bebe može se dati od rođenja. Nije podijeljen po dobi. Dizajniran za dojenčad koja pati od nedostatka laktaze. Razlikuje se od klasične varijante velikom količinom kazeina. Laktoza nije ovdje, već je glukoza sirup, koji ima lakše probavljivost. Ova mješavina pomaže tijelu da se brzo oporavi od produljenog proljeva.
  • "Pre NAS za prerano". Ime govori za sebe. Smjesa sadrži relativno veliku količinu bjelančevina, stoga je nemoguće davati djetetu tijekom cijelog razdoblja hranjenja. Čim prerano dijete dosegne težinu od 1 kg 800 g, preporučljivo je prenijeti na drugu hranu. Ova vrsta karakterizira skladan omjer kalcija i fosfora koji pomaže kostiju da se formiraju.

  U većini slučajeva, mješavina terapeutske i profilaktičke prirode koristi se samo za određeno razdoblje. Iako postoje iznimke. Odredite trajanje hranjenja i doziranje će pomoći liječniku.

  Pravila za odabir smjese za bebu

  Nije uvijek lako odabrati prikladnu mješavinu iz ogromnog arsenala čak i onima koji su već odlučili o marki. Da ne biste pogriješili, morate pažljivo proučiti informacije o paketu. Postoje odgovori na sve neugodne pitanja.

  Prilikom odabira dječje hrane najprije morate uzeti u obzir dob i zdravlje djeteta. To su najvažniji parametri. Ako beba ima bilo kakve abnormalnosti, nije moguće "dodijeliti" smjesu samu. Potrebna je konzultacija pedijatrije.

  Važno je obratiti pažnju na datum proizvodnje proizvoda. Ne biste trebali kupiti mješavinu, rok trajanja koji završava u tekućem mjesecu, a posebno u danu. Svježa hrana - ovo je jamstvo nedostatka problema u bebi i njegovim roditeljima.

  Uvjeti skladištenja također su važni. Treba ih pročitati i razmisliti jesu li poštovani u ovoj trgovinskoj instituciji. Ponekad je soba vlažna, previše hladna ili previše vruća, a upute ne sadrže takve uvjete. U tom je slučaju bolje odbiti kupnju.

  Značajke pripreme smjese

  Malo je uspješno pokupilo hranu. Vrlo je važno znati kako ispravno razrijediti smjesu "NAN" za novorođenčad. Ove informacije su prisutne na ambalaži smjese i treba pažljivo proučavati. Obavezno poštujte udio vode i suhog praha, koji ovise o dobi djeteta. To će vam pomoći mjerenje žlice, u paketu s mješavinom.

  Neke majke, želeći da se njihovo dijete brže oporavi, prelazi količinu praha. I oni čine veliku pogrešku, jer mali organizam možda neće moći probaviti takav koncentrat, i na kraju će sve izaći. Druga moguća posljedica je pretilost.

  Prije razrijeđenu mješavinu „NAS” za novorođenče, boca trebaju biti sterilizirani ili barem isprati s kipućom vodom da joj nema više štetnih mikroba. Uostalom, imunitet mrvica i dalje je praktički nula.

  Voda za razrjeđivanje mora biti specificirana u temperaturi podešavanja. Previše vruće će ubiti sve dobre bakterije, au nedovoljno toplom prahu neće se normalno otopiti. Možete koristiti posebnu dječju vodu koja ne treba kuhati.

  Prvo, voda se ulije u posudu, a zatim se potrebna količina smjese prelije sa suhim mjernim žlicom. Boca je zatvorena i snažno mućkana oko 30-60 sekundi. Važno je postići potpuno otapanje praška u vodi.

  Mješavina koja se daje bebi trebao bi imati temperaturu majčinog mlijeka od 36-37 ° C. Obično, odmah nakon kuhanja, to je veće, tako da morate hladiti tekućinu postavljanjem boca u hladnu vodu. Nakon hrane, odmah uklonite ostatak smjese i temeljito oprati posudu.

  Mnogi neiskusni majke ne znaju, ne samo kako bi se biljka suhe smjese, ali da li je moguće pohraniti spremni (i ako je tako, koliko). Stručnjaci kažu da što je više adaptirano mlijeko miruje, to će manje hranjivih tvari ostati. Osim toga, bit će štetno. Stoga se smjesa mora razrijediti neposredno prije upotrebe.

  U najmanju ruku, ako nema drugog izlaza, pripremljena tekućina se čuva u hladnjaku. Ali ne više od nekoliko sati. Za noćno hranjenje možete koristiti takav uređaj kao grijač. Sterilna bočica vode pripremljena je unaprijed. Noću ostaje samo zagrijavati do željene temperature i razrijediti smjesu. Isto vrijedi i za putovanje na duge staze s djecom. Ako se to prakticira, automobil mora biti opremljen grijačem.

  Kombinirajući različite vrste smjese

  Neke majke su zainteresirane da li je moguće istodobno hraniti dijete različitim vrstama mješavina. Pedijatri ovdje su kategorični: nemoguće je napraviti "mješavinu" u jednoj bocu. Posebno iz različitih marki dječje hrane.

  U istim slučajevima, kada je potrebno prenijeti dijete u drugu mješavinu, a nužno je kombinirati, najprije iz jedne bočice daju malo novu, a potom - s druge strane - poznate osobe. Doza prve se cijelo vrijeme povećava. Pročitajte više o tome što trebate učiniti ako trebate mijenjati smjesu za novorođenče →

  Slično tome, treba biti učinjeno u imenovanju terapijske smjese, koja će biti dodatak glavnoj prehrani. Ali ako situacija dopušta, najbolje je hraniti dijete na različite načine naizmjenično. Prva smjesa, i nakon nekoliko sati - još jedan.

  Znakovi prikladne prehrane

  Neke djece vrlo je teško pronaći hranu. Morate probati mnogo vrsta sve dok ne dobijete najbolju.

  Znakovi da je izbor uspješan:

  • dijete nema problema s probavom (kolika, proljev, zatvor);
  • beba se uopće ne regurgitirati ili se malo zagrijava;
  • na tijelu mrvica nema osipa, sličnih alergijama na hranu;
  • beba je mirna i vesela, spava dobro;
  • Nema nedostatka težine.

  Tijekom složenog procesa odabira hrane, pedijatri savjetuju da se mješavina ne odustaje odmah nakon pojave nekih od gore navedenih znakova. Trebao bi pričekati nekoliko dana. Možda tijelo nije imalo vremena prilagoditi se, a onda će sve biti u redu samo po sebi.

  Pro i kontra od smjese "NAS"

  Mješavina "NAS" je dobar izbor za dječju hranu. Ima mnogo prednosti.

  Naime:

  • udjeli proteina i kazeina su što bliže ženskom mlijeku - danas nema više mješavina s ovim omjerom;
  • nedostaje palmino ulje;
  • mješavina ima sve potrebne elemente za puni razvoj djetetovog tijela;
  • Marka uključuje mnoge tipove koji mogu zadovoljiti gotovo svaku potrebu.

  Nedostaci smjese uključuju:

  • lagano povišeni sadržaj laktoze (manje u majčinom mlijeku);
  • nedostatak prebiotika;
  • veća sposobnost da se izvrši dodatni napor na sustav izlučivanja od ženskog mlijeka.

  Također, mnogi smatraju nedostatak smjesa "NAS" marke kao prilično visoki trošak. Ovaj faktor odbija one koji nisu spremni dati 700 rubalja za posudu od 400 grama svaka 3-4 dana. Ali kad ne postoji drugi izlaz, morate pronaći sredstva.

  Mješavina nizozemske proizvodnje "NAS" čvrsto je ukorijenjena na domaćem i inozemnom tržištu. Pouzdana su ga mnogi roditelji i pedijatri. Ova marka ima jedinstven sastav, prilagođen majčinom mlijeku, kao i širokom rasponu. Postoje vrste za zdravu djecu i za bebe s određenim abnormalnostima.

  U pozadini prednosti "NAS", minusi izgledaju "blijedi". Pravilno odabrana, kao i usklađenost sa zahtjevima skladištenja i pripreme mješavine osigurava puni razvoj djeteta od rođenja do dvije godine života.

  Formula za suhe mlijeko za bebe Nan od 0 do 6 mjeseci: stručne recenzije, pravila hranjenja i vrste dječjih proizvoda tvrtke Nestlé

  Majčino mlijeko je najvredniji i najkorisniji proizvod za novorođenče. Ali ponekad nije dovoljno ili je nemoguće dojiti bebu. Zato su razvijene mliječne formule koje su prilagođene fiziološkim potrebama djeteta.

  Jedan od najpoznatijih marki smjesa je NAS. Proizvedeni su od 1962. godine od Nestléa. Svake godine proizvodi Nacionalne akademije znanosti poboljšali su se nove vrste mješavina za određene skupine djece, vodeći računa o njihovim potrebama. Svrha prehrambenih smjesa - za normalizaciju rada gastrointestinalnog trakta, jača imunološki sustav djeteta, osigurava tijelu sve tvari potrebne za rast.

  Kriteriji za izbor mlijeka

  Pri odabiru mješavine morate uzeti u obzir neke od nijansi:

  • Dob djeteta. Mješavine istog proizvođača mogu se koristiti za različite dobne kategorije. Obično su podijeljeni u nekoliko skupina: djeca od 0 do 6 mjeseci, od 6 mjeseci do godine i stariji od 1 godine.
  • Datum isteka. Proizvođač obično napiše datum proizvodnje mješavine na dnu staklenke ili na poklopcu i označava vrijeme i uvjete skladištenja. Ako su proizvodi pohranjeni uz kršenje uputa, bolje je odbiti kupnju.
  • Sastav. U većini smjesa vrlo je sličan. Razlike mogu biti u obliku bjelančevina korištene masti.

  Vrste hrane iz Nestlea

  Prve smjese NAS razvijene su za zdrave bebe, koje su trebale biti umjetno hranjene. Sadrže sve tvari potrebne za rast i mentalni razvoj bebe (vitamini, minerali, taurin, ulje bakalara, željezo).

  Saznajte više o prednostima i pravilima korištenja ergukukake za novorođenčad.

  Kako razrijediti otopinu Berodual za inhalaciju djece? Odgovor je u ovom članku.

  Glavne linije NAS-a su naširoko koristi:

  • NAN 1 Premium (od 0 do 6 mjeseci);
  • NAN 2 (od šest mjeseci do godine);
  • NAN 3 (1-1,5 godina);
  • NAN 4 (od 1,5 godina).

  Razmotrite smjesu koja se preporučuje djeci od rođenja do šest mjeseci.

  NAN 1 Premium

  Suha mješavina, koja se preporučuje za hranjenje zdravih beba do 6 mjeseci. Pruža tijelo vitaminima i mineralima koje aktiviraju svoje zaštitne funkcije i održavaju crijevnu mikroflora u normalnim uvjetima. Sastav mješavine NAS ovog tipa je puno bogatiji nego obično. Temelji se na proteinu sirutke. Također ima obrano mlijeko, lecitin, biljno ulje.

  hypoallergenic

  Proizvedeno za dvije dobne skupine NAS 1 (do 6 mjeseci) i NAS 2 (od 6 mjeseci). Također se temelji na proteinima sirutke. U svom sastavu postoje aminokiseline koje smanjuju rizik od alergijskih reakcija kod bebe. To znači da su alergeni uklonjeni iz proteina uz pomoć posebnih tehnologija i postaju niski alergeni. Preporuča se djeci s znakovima alergije na hranu, kao i za prevenciju zatvora i crijevne kolike. Ova mješavina je posebno pogodna za one koji su preosjetljivi na goveđeg proteina.

  Sastav NAS hipoalergenskog uključuje vitamine, minerale, laktozu, protein, taurin, karnitin. Smjesa je pogodna za hranjenje zdrave djece bez alergija.

  Pre-NAN

  Posebna mješavina za bebe koje su rođene prerano i mršavo. Pre-NAS sadrži masne kiseline koje je lako apsorbira slabo tijelo bebe i koje su neophodne za njegov puni razvoj. 70% pripravka je protein sirutke, nužan za normalno stvaranje mišićnog tkiva.

  Bez laktoze

  Pogodno za djecu s intolerancijom na laktozu. Također se preporučuje za proljev različite težine. Zbog niske osmolarnosti ugljikohidrata u mješavini, olakšava ozbiljnost proljeva, pridonosi normalnom funkcioniranju crijeva. Nukleotidi pomažu u jačanju imunološkog sustava, vraćaju tkivo.

  Kiselo mlijeko

  Mješavina fermentirane mlijeke Nan preporučuje se malodobnoj djeci s gastrointestinalnom disfunkcijom, kao i tijekom antibiotske terapije, što dovodi do poremećaja intestinalne mikroflore. Kako bi se lako probudio protein, u sastavu postoje dobre bakterije. Oni olakšavaju stanje djeteta s infektivnim bolestima crijeva, disbakterizom. Pediatricima je savjetovano davati smjesu bebama s teškom kolikom i zatvorom.

  Korisni savjeti

  Da bi djeca imala koristi od hranjenja s formulom NAN do maksimuma, trebali bi ih ispravno upotrijebiti:

  • Možete dati samo smjesu koja je prikladna za dijete. Za starije bebe, frakcije su veće, a probavljanje velikih čestica mješavine kod bebe do 6 mjeseci bit će teško.
  • Prije hranjenja morate prati ruke tako da patogena mikroflora ne ulazi u smjesu.
  • Bočica prije svakog hranjenja mora biti sterilizirana (kuhajte 5 minuta u vodi). Mraz je potrebno nekoliko puta umočiti u kipuću vodu.
  • Voda za pripremu smjese treba kuhati, 35-40 o C. Drugi put ne podliježe vrenju.
  • Ulijte smjesu pomoću posebne mjerne žlice prema dozi naznačenom na pakiranju.
  • Stavite dude i kapu na bočicu, protresite ga tako da još nema grudica.
  • Pakiranje sa suhom smjesom treba biti čvrsto zatvoreno, tako da višak vlage ne apsorbira.
  • Preostala kuhana mješavina nakon hranjenja treba pretočiti, ne smije se ponovno koristiti.

  Kako podići imunitet bolesnog djeteta? Pronađite učinkovite načine.

  Na ovoj stranici opisane su upute za korištenje sirupa za djecu protiv kašlja.

  Slijedite vezu http://razvitie-malysha.com/zdorovie/zuby/bol.html i pročitajte kako brzo i učinkovito ukloniti zubobolju kod djeteta.

  Kako ući mješavinu u prehranu dojenčadi

  Bolje je odabrati smjesu za bebe, samo pedijatar koji ima znanje o svom zdravlju i stanju može odrediti. Ne možete redovito eksperimentirati i zamijeniti jednu smjesu s drugom.

  Prije uvođenja mješavine NAS u prehrani morate se pridržavati sljedećih preporuka pedijatara:

  • Jasno slijedite upute za uporabu, razrjeđivanje proizvoda vodom.
  • Prva doza smjese uvedena u dijetu ne bi trebala prelaziti 90 ml.
  • Istodobno, nije potrebno davati djetetu druge nove proizvode koji mogu izazvati alergijsku reakciju.
  • S mješovitom prehranom (formulom i majčinim mlijekom) majka bi strogo ograničila prehranu.
  • Prvih 3 dana nakon uvođenja u prehranu dojene mliječne masti, morate pratiti stanje djeteta (postoji li kršenje stolice, osip, kolik).

  Ako se tijekom uporabe mješavine alergiju očituje, treba promijeniti drugu (kao što to preporučuje pedijatar).

  Trošak proizvoda

  Cijena mješavine NAS se određuje ovisno o vrsti proizvoda i njegovim sastavnim dijelovima. Može se razlikovati od 400 do 700 rubalja. Uobičajena mješavina za zdravu djecu NAS 1 košta roditelje 400-500 rubalja. Terapeutske smjese (hipoalergijsko, fermentirano mlijeko) - 600-700 rubalja.

  Roditeljski pregledi i pedijatri

  Svako dijete je drukčije. Stoga se reakcija na iste mješavine mlijeka može razlikovati. Mišljenja roditelja o mješavinama NAS-a za novorođenčad su prilično kontradiktorna. Mnogi ljudi primjećuju da su proizvodi NAS-a visoke kvalitete i raznolikosti. To eliminira potrebu traženja prikladnih smjesa drugih marki. Dobro je otopljen u vodi, ne ostavlja grudice.

  Neki kažu da je nakon korištenja NAS dijete razvilo alergiju. Ali ovo je kontroverzno pitanje. Moguće je da tijekom perioda hranjenja drugi čimbenici mogu izazvati alergijsku reakciju. Ponekad postoji povreda stolca. To može biti zbog nepravilne doze proizvoda kada se razrjeđuje s vodom, upotrebom ne steriliziranih bočica. Mnogi su uplašeni zbog visokih troškova proizvoda i preferiraju niske cijene domaćih mješavina.

  Pediatri često preporučuju dječju hranu za novorođenče kao glavnu za umjetno hranjenje. No, istodobno naglasiti da bi trebalo dati prednost dojenju. Ali ako to nije moguće, savjetuju da ostanu na jednoj vrsti mješavine jednog proizvođača, a ne da eksperimentiraju s prehranom dojenčadi.

  Video - recenzija o novorođenčadi Nan Premium:

  NAN miješa za novorođenčad

  Danas postoji ogroman izbor mliječne formule za bebe iz različitih proizvođača. Jedan od najpoznatijih proizvoda je Nan baby formula. Unatoč dvosmislenim komentarima na mreži, dječja hrana ove marke potražnja od roditelja.

  Nestlé se bavi proizvodnjom mješavina za novorođenčad i za djecu nešto stariju, pod markom Nan. Godine 1962. prva hrana je puštena, a namijenjena je bebama koje su bile hranjene u bocama i nisu imale nikakvih zdravstvenih problema. Kasnije, 2004, proizvođač počeo uključivati ​​bifidobakterije u smjesama, doprinoseći poboljšanju probavnog sustava novorođenčadi. Od 2010. godine tvrtka je počela proizvoditi mlijeko za jačanje dječjih zuba.

  struktura

  Osnovni sastav dojenačkih formula Nan uključuje tvari koje su obvezne za rastuće tijelo:

  • minerala;
  • željezo (sprečava razvoj anemije);
  • vitamini;
  • taurin;
  • riblje ulje (pomaže apsorbirati kalcij);
  • nukleotida;
  • laktoza.

  Glavni sastojci su mlijeko, sirutka i proteina sirutke. Mliječni protein u nekim bebama uzrokuje alergijsku reakciju, zbog toga postoje negativni pregledi roditelja. No, tvrtka je razvila širok raspon proizvoda i uzela u obzir obilježja raznih djece, uključujući one sklone alergijama.

  vrsta

  Zbog praktičnosti izbora, u skladu s dobi djeteta, mješavine marke Nan broje se od 1 do 4.

  • "1" - mješavina za najmanju, od rođenja do šest mjeseci. Prikladan kompleks vitamina i minerala, usmjeren na formiranje imuniteta.
  • "2" - hrana za bebe u dobi od 6 do 12 mjeseci. Sličan sastav, ali povećan sadržaj kalorija, zbog sve većih potreba aktivno kreće djece.
  • "3" - namijenjeno djeci od 1 do 1,5 godina, uključuje sastav tvari koje pridonose normalizaciji probavnog sustava i štite od propadanja prvih zuba.
  • "4" - koristi se za jedno i pol toddler i starije, kao dodatak osnovnoj prehrani.

  Uz dojenačku formulaciju Nan, postoji seriju fermentiranog mlijeka, koja također varira ovisno o dobi djeteta. Dodaje bifidobakterije koje pomažu u trudnoći djeteta. Ovaj proizvod oslobađa bebe od konstipacije, kolike, vraća crijevnu floru.

  Hrana "Nan" za djecu s alergijama

  Međutim, čak iu tim smjesama, postoji protein kravljeg mlijeka. Samo njegovo tijelo novorođenče i ne može apsorbirati. Nestlé je za takve bebe izdao formulu dojenčeta bez laktoze. Mliječna komponenta je isključena iz njegovog sastava, maltodekstrin, koji poboljšava funkcioniranje crijeva i dodaje se nukleotidi koji jačaju imunološki sustav.

  Specijalizirana prehrana "Nan" za novorođenčad

  Postoje slučajevi kada dijete treba posebnu prehranu, dizajniranu za rješavanje određenih problema. Prije svega, važno je za novorođene bebe. Iz tog razloga, proizvođač dječje formule Nan je proširio svoju liniju proizvoda s dodatnim sortama.

  1. Prienai. Ponekad se djeca rodom prije vremena predviđanja. Moderna medicina omogućuje bebama da dobiju uporište u našem svijetu. Već neko vrijeme čuvaju se u posebnim inkubatorima, stvarajući uvjete blizu majčine utrobe. Ali oni također trebaju hranu prikladnu. U smjesi za prerano dojenčad, Prenan se nadopunjuje kompleksom minerala i vitamina, tako da će u malom tijelu biti sve što je potrebno za stvaranje koštanog i mišićnog tkiva i jačanje imunološkog sustava.
  1. "Antireflyuks". U prvim mjesecima života u djece, proces probave samo postaje bolji, a postoje i male smetnje. Jedan od problema za mnoge roditelje je česta regurgitacija bebe. Možete se nositi s tim odabirom pravi put za hranjenje djeteta.
  1. Alfare. Među smjesama Nan, postoji dijeta koja, uz pomoć potrebnih aminokiselina, ima ljekoviti učinak na crijeva malih i eliminira proljev. Proljev prijeti novorođenčadi s dehidracijom, tako da ova hrana može spriječiti ozbiljne posljedice. Ali za početak prehrane specijalizirana vrsta smjese može biti pod nadzorom pedijatara.
  1. "Nan Premium". Nestlé je također brinuo o najzahtjevnijoj djeci. U novorođenčadi za novorođene bebe "Nan Premium" najrasprostranjeniji je sastav koji ga razlikuje od svih ostalih vrsta dječje hrane:
  • obrano mlijeko;
  • biljna ulja;
  • seruma bez minerala;
  • elementi u tragovima;
  • bakterije koje normaliziraju rad probavnog trakta;
  • nukleotida;
  • riblje ulje;
  • vitamini;
  • karnitin;
  • lecitin;
  • taurin;
  • inozitol.

  Važno je napomenuti da nema mlijeka i proteina sirutke, pa je "Nan Premium" hipoalergenski. Osim toga, sastav ima sve što je potrebno za puni rast i razvoj novorođenčadi i sprečavanje svih vrsta nelagode.

  Uvjeti korištenja

  Kako bebe pomažu bebama da rastu jake i zdrave, roditelji bi trebali znati pravilno pripremiti mlijeko za bebe, koliko i u kojem obliku pohraniti, a koji su omjeri važni za praćenje djeteta.

  • Izbor mješavine na prvom mjestu određuje starost djeteta. Proizvođač posebno označava proizvode s brojem od 1 do 4. Prema tome, prehrana za novorođenčad neće biti dovoljna za odraslu djecu, a mješavine s većim brojem na paketu od djeteta mogu biti slabo apsorbirane od strane dojenčadi, što je previše teška hrana.
  • Prije nego što razrijedite mlijeko, važno je pažljivo proučiti upute, gdje je navedeno u kojoj količini vode i koliko je suhe smjese treba razrijediti, rok trajanja otvorene i zatvorene ambalaže.
  • Za hranjenje, možete koristiti samo sterilizirana jela, i pripremu za upuštanje u dobro oprati ruke.
  • Ne možete koristiti vruću ili kuhanu vodu, optimalnu temperaturu - 35-45 stupnjeva.
  • Smjesa u bocu treba dobro potresati, tako da se miješa sve dok glatko i nema grudica.
  • Pripremljeno mlijeko namijenjeno je jednoj hrani. Ponovno zagrijavanje ili jednostavno napuštanje sljedećeg puta ne smije biti.
  • Započeta kutija za dojenčad može se držati čvrsto zatvorena i koliko je naznačeno na pakiranju. Vlažnost koja može ući u njega, šteti proizvodu, a mnoge komponente dječje hrane u otvorenom obliku brzo se pogoršavaju. Ako preporučeni 3 tjedna dođe do kraja, a suha mješavina ostaje, iz nje možete napraviti kolače ili staviti u drugu pečenje jer je razrijeđena dječja hrana poput mlijeka.
  • Nema potrebe da pokušate svim sredstvima kako biste dobili dijete koliko je preporučilo proizvođač za odgovarajuću dob. No, kada se razmnožava, potrebno je uzeti u obzir onaj dio za koji se pretpostavlja da ne bi ostavio dijete napola izgladnjelo. Najbolji pokazatelj da dijete jede je njegovo dobro stanje i stabilno povećanje težine. U prosjeku, kod jednog obroka, djeca jedu od 120 do 240 ml mlijeka, ovisno o dobi i ukupnoj stopi razvoja.

  Kako odabrati pravu mješavinu bebe

  Trenutno, na policama trgovina postoje mnoge mogućnosti za dječju hranu, različite proizvođače, različite proizvode u asortimanu svake od njih. Pokušavate pronaći najbolju mješavinu za bebu, ne trebate sve probati. Za djecu, naročito novorođenče, česta zamjena umjetne prehrane je štetna i nesigurna. Bolje je obratiti pažnju na značajke razvoja određenog djeteta i savjetovati se s pedijatrom.

  Kako bi izbjegli probleme sa zdravljem bebe i neispravnim zaključcima o specifičnoj formuli dojene mliječnosti, važno je najprije osigurati da hrana ne izaziva alergije i dobro se apsorbira. Stoga, morate početi ući u prehranu novu novorođenčad formulu iz malog volumena, 90 ml. U prvim danima hranjenja nemoguće je dati djetetu druge proizvode koji sadrže alergene. Inače će biti teško razumjeti što je točno uzrokovalo reakciju organizma. Samo tri dana kasnije, ako nema nuspojava, možete se potpuno prebaciti na odabranu smjesu.

  Čak i mliječno mlijeko jednostavno ne voli mrvice, onda morate tražiti još jedan proizvod. Među Nanovim mješavinama iz Nestléa postoje opcije koje se međusobno razlikuju po sastavu i okusu, što omogućuje da pronađete pravu ishranu unutar iste marke.

  Važan faktor izbora za roditelje je cijena mliječne formule. Trošak hrane Nan je nešto veći od nekih drugih: paket od 400 grama nespecijalizirane mješavine košta oko 400 rubalja, a troškovi liječenja i s proširenim sastavom mogu ići do 700 rubalja. Naravno, možete pronaći na prodaju više proračunskih opcija, na primjer, mješavinu "bebe". No, bolje je pri odabiru fokusiranja na sastav proizvoda i očekivanog učinka, uključujući i ljekovito, nego na cijenu.

  Recenzije roditelja i liječnika

  Nan mješavine su popularne. Ali mišljenja o njima su različita i heterogena. Roditelji često optužuju dojenačku formulu ove marke u pojavi alergija ili u neuspjehu crijeva.

  Međutim, druge komponente dječjeg izbornika često uzrokuju alergijske reakcije. Važno je pridržavati se pravila uvođenja komplementarne hrane, promatrati reakciju malog organizma nakon jela svakog novog proizvoda. Ako dijete ima netoleranciju na laktozu, trebate odabrati samo odgovarajuću vrstu smjese.

  Kršenje stolice, u pravilu, rezultat nije dovoljno dobro oprana boca ili bradavica, a ne kuhana voda. Prevelika razrijeđena smjesa može uzrokovati zatvor. Stoga, pri pripremanju mlijeka potrebno je strogo slijediti upute i promatrati higijenu.

  U svakom slučaju, svako dijete ima svoje potrebe i usporedbom sastava, gledajući ponašanje djeteta, slijedeći upute proizvođača, roditelji se zaustave u bilo kojoj mješavini.

  Dječji pedijatri, ako je potrebno, umjetno hranjenje često preporučuju upotrebu mješavine marke Nan, ali ne uvijek pažljivo na primjedbe i pritužbe majki. Ali u većini slučajeva dovoljno je ispraviti samo vrstu dječje hrane, bez mijenjanja proizvođača. Bez odgovarajuće konzultacije roditelji moraju odabrati hranu pokusom i pogreškom, što ne može pozitivno utjecati na zdravlje djeteta. Dakle, medicinski miješa sa zdravim djetetom bit će štetni.

  Jedan primjer illegibilnosti nekih pedijatara je dijalog između dr. Komarovskog i jednog od sudionika njegova foruma. Mama je zatražila savjete o tome koliko često Nanu nanosite novorođenče fermentiranu mliječnu mješavinu, upućujući na činjenicu da se dvoje pedijatara nisu suglasili o broju, ali oboje su predložili da konstantno hranjenje s ovim proizvodom povećava kiselost djeteta. Poznati pedijatar odgovorio je da nije bilo ograničenja za upotrebu fermentirane mliječne mješavine, ako je dijete bilo ugodno.

  Ako nema pouzdanja u kvalifikacije pedijatra, vrijedi saznati mišljenja različitih stručnjaka i, nakon što procijeniti prednosti i nedostatke, napraviti izbor.

  Svi liječnici bez iznimke zagovaraju dojenje, ali nažalost postoje slučajevi kada je umjetna dječja hrana neophodna: majka nema mlijeko, potrebno je uzimati lijekove koji su neprihvatljivi za vrijeme dojenja, odvajanje od bebe, dijete rođeno prerano ili ima bilo kakvu ili odstupanja u zdravlju. Stoga proizvođači, a posebno tvrtka Nestlé, nastoje stvoriti najprilagodljive formule za dojenčad tako da svako dijete može odrasti zdravo i zadovoljno. Među smjesama Nan je pogodan za većinu djece. U raznim ocjenama dječjih prehrambenih proizvoda ove marke među vodećima. Ali zadnja riječ je uvijek za dijete. Glavna stvar nije cijena mješavine, a ne osvrt na to, a ne slavu tvrtke, nego dobrobit i dobro raspoloženje djeteta.