Odabir mješavine bez palminog ulja za novorođenčad: ocjena 5 najboljih proizvođača

Liječenje

Pivo ulje koristi se u dječjoj hrani već desetljećima. Međutim, posljednjih godina počeli su aktivno raspravljati o štetnosti / koristi ovog ulja, uključujući i dječju hranu. Ova rasprava nije se pojavila iz plave boje, već nakon niza studija.

TeĹľak zadatak roditeljima je odabrati sigurnu dojilnu formulu za bebu. Kako se ne bi naškodili djetetu i osigurali joj uravnoteženu ishranu potrebnu za rast i pravilan intelektualni razvoj, to će nam reći naš članak.

Opće odredbe

Dulje vrijeme se upotrebljava palmino ulje, ili njegova tekuća frakcija oleina. Njegova je upotreba bila posljedica činjenice da su proizvođači nastojali donijeti smjesu novorođenčadi u sastavu za majčino mlijeko. Poznato je da u majčinom mlijeku ima puno hranjivih tvari, a jedna od tih prevladavajućih sastojaka su masti, a posebno palmitinska kiselina (gotovo četvrtina svih masti). U palminovom ulju, najveća količina masti iznosi najmanje 45%.

Riječ je o strukturi molekula, položaju kiseline u molekuli masti. U majčinom mlijeku, masti sadrže molekule čije su kiseline vezane u sredini (beta mjesto). A molekule u smjesi su različite.

Ovdje su kiseline na rubovima. I tako se miješaju za bebu mnogo gori od majčinog mlijeka, štoviše tvore sapunske tvari zbog kojih su mogući neki zdravstveni efekti (slaba mineralizacija kostiju, kolika, snažna regurgitacija, konstipacija, teška stolica u djetetu).

Ovi su učinci identificirani u istraživanjima u kojima je bilo nekoliko skupina - bebe hranjene mješavinom palminog ulja i čistog majčinog mlijeka.

Kod beba koje su jele mješavinu, otkrivena je niska mineralizacija kostiju. Kalcij jednostavno nije apsorbiran, ali zbog formiranih sapunskih molekula je izlučeno iz tijela. Dječja stolica postala je čvršća i rjeđa, što je pak pridonijelo pojavnosti zatvora. Osim toga, proučavane bebe imale su koliku čestu regurgitaciju (u usporedbi s kontrolnom skupinom u majčinom mlijeku).

Indikacije i kontraindikacije

U mnogim aspektima, zahvaljujući ovim studijama, suvremene mješavine s palminim uljem su se promijenile, počele su dodavati još kalcija, vitamina D, kao i pred- i probiotike.

Međutim, to nije dovoljno riješilo problem. Sva djeca su drugačija, a posebno osjetljive bebe reagiraju na hranu palminim uljem - regurgitacija, kolika i zatvor.

No, valja istaknuti da se pojavila prehrana koja sadrži modificirano, strukturirano palmino ulje, takozvani β-palmitat, koji je identičan strukturi majčinih masti. A uporaba takvih smjesa ne uključuje posljedice navedene gore.

Nitko ne isključuje alergijsku ili drugu reakciju na neke sastojke smjese, posebno na bjelančevinama (što je poznato i za formiranje plina).

Izravne oznake za upotrebu smjesa bez palminog ulja:

 • Ako dijete ima bolest kardiovaskularnog sustava (ili postoji sumnja na bilo koju), uporaba smjesa s palminim uljem je opasna. Ovo ulje je poznato da odgađa kolesterol.
 • Sva vrsta metaboličkih poremećaja: plin, kolik, konstipacija, teška, rijetka stolica, obilna regurgitacija, povraćanje itd.
 • Postoje znakovi slabe mineralizacije kosti (na primjer, fontanel ne raste).

Kontraindikacije sličnim smjesama za novorođenčad: individualna netolerancija na komponente smjese.

Mješavine ne-palminog ulja su alternativa redovitoj prehrani. Često dolaze k njima već su pokušali neku vrstu hrane koja se iz jednog ili drugog razloga nije uklapala.

Ili odmah počinju dodavati suplement s mješavinom bez palminog ulja (na temelju osobnog mišljenja, savjeta i iskustva njihovog okruženja).

 1. Mješavine na osnovi kozjeg mlijeka. Kao prva mješavina (u slučaju da dojenje nije moguće ili nije dovoljno), možete pokušati koristiti mješavine na bazi kravljeg i kozjeg mlijeka (mlijeka).

Ocjena od 5 najboljih proizvođača

Veliki proizvođači koji su u potpunosti napustili proizvodnju prehrane s palminim uljem ili su ga zamijenili prikladnijim i sigurnijim strukturiranim uljem, mogu se računati na prste.

Abbott globalno

Proizvodimo smjesu pod markom Similac. Kao dio palminog ulja, ali postoje pre- i probiotici, kao i nukleotidi. predstavljen je vrlo širokim rasponom najrazličitijih proizvoda - od jednostavne mješavine za zdravu djecu i medicinu (za djecu s preuranjenom i malom brojem rođenja, anti-refluksa, mliječnih, hipoalergenskih i ostalih).

Similac mješavine ne sadrže GMO, palmino ulje, konzervanse i bojila. Dugo je godina najbolja dječja hrana. Pridonijeti normalizaciji probavnog trakta bebe, smanjiti učestalost konstipacije i kolike, formirati normalnu stolicu i promicati optimalnu apsorpciju kalcija, zbijanje koštanog tkiva, uključujući i hipoalergijske smjese izomila na bazi soje.

Bibikol

Bibicol - proizvođač dadilja. Smjesa na osnovi kozjeg mlijeka Novog Zelanda, prilagođena. Postoje oboje s prebiotikom, i bez takvog.

Crta mješavina namijenjena je djeci od rođenja, od šest mjeseci i više od godinu dana. Koristi se tradicionalna formula za djecu od rođenja u odsutnosti majčinog mlijeka.

Sadrži sve što vam je potrebno za prirodni rast i razvoj djeteta, jer je napravljen od prirodnog kozjeg mlijeka bez dodavanja sirutke i palminog ulja.

Djeca vole NANNI mješavine za svoj ugodan okus i odgovorne majke - jer zadržavaju korisna svojstva prirodnog kozjeg mlijeka i istovremeno su potpuno prilagođena za malu djecu.

ugnijezditi

Dvije marke su proizvedene odjednom, za različite cjenovne segmente: Nestozhen i Nan. Nan ima veću varijaciju u izboru mješavina (ima ljekovitih), ali je i skuplji.

Neizlječiva, koja se može pripisati terapeutskoj smjesi je samo mliječni proizvodi. Mješavine na bazi kravljeg mlijeka. Vjeruje se da Nana optimalni omjer proteina sirutke i kazeina.

Smjesa koja, zbog posebne tehnologije BIO-fermentacije, osigurava dodatnu zaštitu, potiče lako probavu i prevenciju crijevnih infekcija. Poboljšava proces probave, a također osigurava dodatna zaštitna svojstva u odnosu na rizik crijevnih infekcija. Djeca se brzo naviknu na ugodan i blagi okus kiselog mlijeka.

Cabrita

Cabrita - proizvodi mješavinu na osnovi kozjeg mlijeka pod brandom Cabrita Gold. Nizozemska proizvodnja. U sastavu postoje pred- i probiotici.

Sadrži laktozu i biljne masti, među kojima je DigestX kompleks, koji uključuje prirodna ulja (repice, dlan, suncokret). Smjesa sadrži koncentrat proteinskog kvasca sirutke, obrano mlijeko u prahu i cijelo kozje mlijeko u prahu.

Sastav proizvoda uključuje kukuruzni škrob, kao i fruktooligosaharide, galaktooligosaharide. Mješavina je obogaćena mineralima. Dodano je riblje ulje, izvor dokozaheksenska kiselina iz Omega-3 klase. Proizvod također sadrži arahidonsku kiselinu, vitamine, taurin. "Cabrita" uključuje kolin i nukleotide, bifidobakterije i mezoinozitol.

Materna

Mattern brand mixovi (postoje i prilagođene mješavine i medicinske mješavine). Mattern mješavina mlijeka s modificiranim maslacem.

Ima visoku kvalitetu (postoje proizvodi koji se smatraju koserom, na primjer, Meadrin) i cijene. Baš kao u uobičajenim supermarketima, takvi proizvodi nisu pronađeni. U pravilu, to ide samo na red.

Materna dječja hrana razvila su visoko kvalificirane izraelske stručnjake, a sve komponente hrane pažljivo su odabrane kako bi se ta formula uskladila s maksimalnom količinom majčinog mlijeka.

Popis proizvoda za dječju hranu

Svako dijete je pojedinac, a ono što odgovara jednoj osobi neće odgovarati drugoj osobi. Ne postoji takva mješavina koja je 100% pogodna za sve. Mješavine bez palminog ulja ili β-palmitat su vrijedna alternativa konvencionalnim proizvodima. Oni su različitih vrsta, kao i jednostavno prilagođeni, i specijalno - medicinski.

Vrijedno je napomenuti da je ovaj proizvod prilično konkurentan i, zajedno s ostalima, uključen je u različite vrhunske mješavine.

Nan Optipro 1


Smjesa na bazi kravljeg mlijeka, s laktozom. Sastav također sadrži žive bifidobakterije, riblje ulje, omega 3 i 6 kiseline, maltodexin, te niz korisnih elemenata u tragovima. Optimizirano za bjelančevine.
Među prednostima:

 • Puno pozitivnih povratnih informacija.
 • Vrlo uobičajena.
 • Ugodan ukus.

Loša strana je visoka cijena. To je indicirano za prehranu zdrave djece od rođenja do šest mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

Nuspojave:

 1. alergijska reakcija;
 2. povećano stvaranje plina;
 3. zatvor.

Cijena je 441 rubalja.

Similac 1


Na temelju kravljeg mlijeka, s laktozom. Sadrži prebiotike, nukleotide.

Među prednostima:

Loše je otopljen, što je minus. Kreirano za zdrave djece od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

Nuspojave:

 1. alergijska reakcija;
 2. povećano stvaranje plina;
 3. zatvor.

Približna cijena je 279 rubalja.

Similac Premium

Serija se nadopunjuje probioticima, kompleksom "IQ-Intelli-Pro" i što je moguće bliže majčinom mlijeku. To je skuplji način hrane (u usporedbi s jednostavnim Similacom).

Stvorena za hranjenje zdrave djece od rođenja do šest mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

Nuspojave:

 1. alergijska reakcija;
 2. povećano stvaranje plina;
 3. zatvor.

Približna cijena je 390 rubalja.

Nije postavljeno 1

Sadrži prebiotike i laktobacile. Na temelju kravljeg mlijeka, s laktozom. To je proračunska alternativa Nani.

kontra:

 • Neispravna kartonska kutija.
 • Pojasnije se otapa (u usporedbi s Nan).

Prilagođeno za hranjenje zdrave djece od rođenja do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

Cijena je 275 rubalja.

Premium Nutrilak

Sadrži bitne Omega 3 i 6 kiseline, riblje ulje, prebiotike i cijeli kompleks mikro i makro elemenata, vitamina. Na temelju kravljeg mlijeka, s laktozom.

Pros:

 1. Razumna cijena.
 2. Dobro je otopljen.

Za prehranu zdrave djece od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

Moguće nuspojave:

 • alergijska reakcija;
 • povećano stvaranje plina;
 • zatvor.

Nutrilon Comfort 1

Smjesa se temelji na kravljem mlijeku (hidrolizirani koncentrat proteina sirutke), sadrži strukturirano ulje, laktozu, riblje ulje, nukleotide, vitamine i minerale. Ako je smjesa prikladna, može riješiti probleme s probavnim traktom.

Nedostaci su:

 • Visoke cijene.
 • Gorko okus.
 • Loše je otopljen.
 • Miris ribe.
 • Zdrava djeca s tendencijom za zatvora, kolike od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

  Među nuspojave su:

  1. alergijska reakcija;
  2. povećano stvaranje plina;
  3. zatvor.

  Približna cijena je 500 rubalja.

  Dadilja 1

  Izrađen na temelju kozjeg mlijeka. Osnovne kiseline (Omega 3, 6), nukleotidi, vitamini i minerali, 1 - obogaćeni prebioticima. Apsorbira se bolje od kravljeg mlijeka.

  Izrađen za zdrave djece, kao i s netolerancijom na kravlje mlijeko od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

  Među nuspojave su:

  1. alergijska reakcija;
  2. povećano stvaranje plina;
  3. zatvor.

  Približna cijena je 953 rubalja.

  Kabrita GOLD 1


  Na temelju kozjeg mlijeka. Postoji modificirano palmino ulje, pre- i probiotici, kompleks vitamina i minerala, nukleotide, kao i Omega 3 i Omega 6. Pomaže kod problema s gastrointestinalnim traktom.

  kontra:

  Izrađen za zdravu djecu, alergična na kravlje mlijeko od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

  kontra:

  1. alergijska reakcija;
  2. povećano stvaranje plina;
  3. zatvor.

  Približna cijena je 920 rubalja.

  Materna Classik mlijeko

  Mješavina mlijeka uz dodatak modificiranog ulja, nalazi se Omega 3 i 6. Vrlo je kvalitetna.

  kontra:

  • nije uobičajena, može se kupiti samo po narudžbi;
  • visoke cijene.

  Kreirano za zdrave djece od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

  Nuspojave:

  1. alergijska reakcija;
  2. povećano stvaranje plina;
  3. zatvor.

  Cijena je 2300 rubalja.

  Materna mehadrin

  Mješavina na bazi mlijeka uz dodatak modificiranog ulja je Omega 3 i 6. Smatra se košerom.

  kontra:

  • nije uobičajena;
  • vrlo visoke cijene.

  Kreirano za zdrave djece od 0 do 6 mjeseci. Kontraindikacija je individualna netolerancija na komponente.

  1. alergijska reakcija;
  2. povećano stvaranje plina;
  3. zatvor.

  Približna cijena je 2300 rubalja.

  Savjeti za roditelje o izboru i pohrani

  Ako je smjesa izrađena u različitim zemljama, tada predajte proizvod koji ste već koristili. Čak i male razlike u proizvodnji iste marke mogu utjecati na dobrobit bebe.

  Ne kupujte otvorene pakete s rukama. Nema jamstva da je "jučer" taj paket bio otvoren.

  Miješanje s otvorene ambalaže treba konzumirati što je prije moguće. Maksimalno unutar mjesec dana (a za neke je proizvođače termin još kraći).

  Uvijek strogo slijedite upute za kuhanje. Prijavljena je "mjerna žlica bez klizača", što znači samo mjernu žlicu ("klizač" se može ukloniti nožem ili ispupčenim rubom limenke). Pažljivo promatrajte temperaturu vode. Nekoliko mješavina jednostavno se ne miješaju do kraja, ako je voda hladna.

  Obavezno sterilizirajte bocu. Koristite pročišćenu i / ili kuhanu vodu.

  Ne držite smjesu na otvorenom. Ako proizvođač dobije i proglasi na pakiranju, onda hrana koja nije pijana mora se čuvati u hladnjaku.

  Nudimo vam da gledate videozapis o tome što treba uzeti u obzir prilikom odabira dojenačke formule:

  zaključak

  Bilo koja mješavina je neophodna mjera, jer svatko zna da je najbolja prehrana za rastuće bebe majčino mlijeko. Mješavine bez palminog ulja omogućit će roditeljima da odbace sve strahove i sumnje u vezi ovog sastojka hrane. Dajte uvjerenje da je hrana osigurana relativno sigurna i korisna; da će mu se jesti, beba će se osjećati ugodno i rasti će i razvijati heroj, "ne u dan, već po satu."

  Pivo ulje u djetetovoj formuli: popis sa i bez sadržaja

  Naravno, nema ništa bolje i bolje od mamina mlijeka za bebu.

  No, iz različitih razloga, neke su majke prisiljene napustiti dojenje.

  Što hraniti bebe? Kako odabrati zamjene za majčino mlijeko?

  Industrija hrane sa svojom dojenačkom formulom došla je do spašavanja.

  Ali kad sam bio prisiljen prekinuti proces prirodnog hranjenja, moje dijete je odbijao jesti one u kojima se pojavio "palmino ulje".

  Prednosti i ozljede djeteta

  Prije nego što smo okrivljavali proizvođače za trovanje naše djece, proučio sam sve svojstva dopunske. Pivo ulje ima prirodno podrijetlo. Koristan je kao kukuruz, laneno sjeme, morska ptica, suncokret i ostala ulja.

  Ima veliku količinu vitamina A i E. Postoje Omega 3, zasićene i masne kiseline. Čini se da je sve dobro. Istina, iste masne kiseline (barem neke od njih) povećavaju razinu kolesterola.

  Postoji još jedna vrlo važna točka: palmitinska kiselina se nalazi u majčinom mlijeku. Također je sastavni dio ulja. No razina probavljivosti maminske kiseline mnogo je puta bolja.

  Neprobavljena korisna komponenta palminog ulja uspješno ostavlja djetetovo tijelo prirodno, uzimajući kalcij.

  Stoga, novorođenčad može doživjeti akutni nedostatak ovog minerala.

  Sada o proizvodima za starije djece.

  Mliječne delicije za naše sinove i kćeri, kao i bilo koju drugu hranu industrijske proizvodnje dječje hrane, prolaze vrlo zahtjevnim kontrolnim postupkom tijekom proizvodnog procesa (nadam se da se to zapravo događa).

  Pivo ulje, dodano jogurtu, milkshakes i curds, ima vrlo visoku kvalitetu i odgovara GOST. Stoga, pročišćeno, neutralizirano, digestirano je digestivnim tragovima djece i sve njegove korisne komponente asimilirane.

  razlozi

  Zašto, zašto ili zašto dodati? Odgovor na ova pitanja leži u svojstvima palminog ulja. Oleinska kiselina je sastavnica nafte, otporna na oksidacijske procese. To značajno povećava rok trajanja smjese za dječju hranu i mliječne proizvode.

  Gdje se nalazi bez mješavine?

  Postoji li mješavina bez njega i što? Da biste pronašli dječju hranu, uključujući i smjesu, bez sadržaja palminog ulja je vrlo jednostavno - proučite kompoziciju. Pažljivi proizvođači uvijek označavaju sve ulazne komponente u cijelosti i na ruskom.

  Uzmi hranu u specijaliziranim trgovinama dječjih dobara ili velikim maloprodajnim lancima. Manje je šanse za kupnju lažnog.

  usporedba

  Mješavine bi trebale pomoći bebama da pravilno razvijaju, rastu i održavaju zdravlje.

  Stoga bi trebali sadržavati:

  • jod;
  • nukleotida;
  • polisuklađene masne kiseline;
  • aminokiselina, posebno taurina.

  U kojoj mješavini mlijeka nema strukturiranog palminog ulja i u kojem se nalazi?

  Smjese koje sadrže palmino ulje:

  1. Bellakt. Pored biljnog ulja, također ima mlijeko u prahu. Stoga, nije prikladna za svu djecu i može uzrokovati alergije. Ali sadrži sve važne komponente za dijete.
  2. Hipp. Vrlo mala količina joda je u sastavnim dijelovima krumpirovog škroba. Novorođenčad nije potrebna.
  3. Agusha. Bogati u taurinima i nukleotidima, ali malo joda i sadrži mlijeko.
  4. Kid. Konstituirajuće komponente uključuju soje - nema potrebe za dijete do jedne godine starosti. Ali sadržaj hranjivih tvari je vrlo visok.
  5. Nan. Postoji soja i vitamin D, koji sprečava pojavu rahitisa.
  6. Nutrilon. Visoki sadržaj hranjivih tvari.
  7. Beba. Postoje soje, ali preostale komponente su vrlo korisne.

  Mješavine, bez palminih i kokosovih ulja:

  1. Semilak. Kao dio soje i mlijeka u prahu, ali vrlo visok sadržaj joda.
  2. Nije izbrisan. Malo joda, ima mlijeka od soje i praha. Ali postoje pribiotici, koji savršeno utječu na probavu.
  3. Dadilja. Mali jod i taurin, ali postoji vitamin D, laktoza i prebiotici.

  Je li alternativa potrebna?

  Ako žena namjerno odbije dojenje od rođenja - to je glupo.

  A ako je ova vrsta dječje hrane nemoguća, a majka je protivnik umjetnih smjesa, naravno, mješavina je moguće zamijeniti.

  Pitanje je drugačije; trebam

  Naše bake i majke kuhale su kašu za kravlje ili kozje mlijeko s žitaricama, poput mane ili riže.

  Djeca su odrasla zdrava i bez odgađanja u razvoju. Iako roditeljima nije bilo dopušteno spavati uopće, njihovi se trbuh vjerojatno povrijedio.

  Moderni pedijatri u jednom glasu prosvjeduju protiv ove vrste hrane - dječje tijelo može lako apsorbirati životinjsko mlijeko tek nakon godinu dana.

  Po mom mišljenju, bolje je podići smjesu. Njihov odabir je vrlo širok: nealergijski (hipoalergenski), obogaćen vitaminima, mineralima ili željezo, mliječnim, ne-mliječnim... Ako je smjesa tvrda i dijete trpi sa trbuščićem, onda mu ima smisla pomoći kod lijekova. Na primjer, dati "smekta". Jedina opomena: odaberite hranu samo s pedijatrom.

  Moje iskustvo čini me gorljivi protivnik uvođenja palminog ulja u prehranu novorođenčadi. No, djeca predškolske i školske dobi savršeno apsorbiraju proizvode koji ih sadrže. Izbor određene hrane za svoju djecu leži na ramenima roditelja. Mora biti visoke kvalitete.

  I kada na popisu sastojaka nađete "palmino ulje", vodite ga znanjima: masti biljnih masti mogu štetno utjecati na tijelo, a mogu pozitivno, ovisno o dobi osobe.

  novorođenčad

  Posljednjih godina palmino ulje je sve više krivo za štetu ljudskom zdravlju. Samo spomenuti ovaj sastojak u sastavu proizvoda odmah čini proizvod neprivlačan za potrošača. Je li istina da se palmino ulje ne može jesti, ili je to samo mit koji marljivo njeguje konkurentni proizvođači?

  U Moskvi je završila konferencija "Masnoće u suvremenim novorođenčanim formulama: mitovi i stvarnost", na kojem su znanstvenici razumjeli prednosti i štete palminog ulja.

  Zašto dijete ima masti?

  Sretan je dijete koje jede majčino mlijeko. Majčino mlijeko je jedinstveni proizvod koji ima sve što je potrebno za skladan rast i razvoj djeteta. Pored vitamina i minerala, sadrži više od deset masnih kiselina: kaprinska, linolinska, laurinska, stearinska, linolenska, miristinska, oleinska, palmitinska ili heksadekanska.

  Četvrtina svih masti sadržanih u majčinom mlijeku je palmitinska kiselina. Masti su vrlo važne za razvoj djeteta. Tako novorođenče i novorođenče do 3 mjeseca života trebaju dobiti 49,1% masti, 43,6% ugljikohidrata i 7,4% bjelančevina. Do dobi od 1,5 do 2 godine normalne masti čine oko 60% suhe težine mozga kod djeteta. "Masti nisu samo važan izvor energije, već i jedna od glavnih komponenata stanica. Dojilica je idealna hrana za dojenčad, koja sadrži sve masti i masne kiseline potrebne za optimalan omjer ", kaže Natalia Shilina, vodeća istraživača odjela prehrane za dijete u Institutu za prehranu ruske akademije medicinskih znanosti.

  Niti sve masne kiseline mogu se sintetizirati u ženskom tijelu. Na primjer, α-linoleinska kiselina ne proizvodi tijelo. Može se nadopuniti pomoću uljane repice, soje i lanenog sjemena. Usput, bio je laneno sjeme koje je bilo najpopularnije biljno ulje u Rusiji. Prema riječima stručnjaka, u pre-revolucionarnoj Rusiji, 40% ukupnog ulja bilo je flaxseed.

  Stoga je važno pratiti kvalitetu, uravnoteženu i zdravu prehranu majke koja njeguje. Korisnost majčinog mlijeka izravno ovisi o prehrani mlade majke. I možete se pobrinuti za kvalitetu majčinog mlijeka ne samo nakon isporuke, već i tijekom trudnoće. Vjeruje se, na primjer, da jedenje masne ribe barem jednom tjedno hrani mlijeko heksadekanonskom kiselinom.

  Što su oni, nadomjesci za majčino mlijeko?

  Ali što je s djecom koje se iz jednog ili drugog razloga ne mogu dojiti? Uostalom, ova djeca također trebaju puni razvoj u skladu s dobi. Za ove bebe stvorene su nadomjestake za dojke, za koje su znanstvenici pokušali stvoriti nutricionistički prilagođenu hranu za bebe što je bliže majčinom mlijeku. "Sastav moderne mliječne mješavine uključuje kombinaciju biljnih ulja (suncokret, kukuruz, soja, repice, dlan, itd.) I mliječne masti, što približava masnu komponentu mješavina masnog sastava majčinog mlijeka", objašnjava Natalia Shilina.

  Pojavom nove, naprednije dijagnostičke opreme, istraživači otkrivaju sve nove jedinstvene tvari sadržane u ljudskom mlijeku. Stoga, dječja umjetna mješavina stalno se poboljšava i poboljšava.

  Vladimir Bessonov, voditeljica Laboratorija za prehrambenu kemiju, Istraživački institut za prehranu, Ruska akademija medicinskih znanosti, govorila je o izvedivosti uporabe umjetnih masti u smjesama biljnih masnoća: "Mliječna formula za malu djecu jedini je mliječni proizvod u Rusiji, zemljama Carinskog saveza, Europi i svijetu općenito kompletna zamjena mliječnih masti s povrćem. Suprotno popularnim uvjerenjima, smatraju se sigurnima za dijete, jer u modernim formulama za dojenčad koriste se samo jestiva biljna ulja ili njihove frakcije, posebno odabrane tako da budu što bliže "idealnoj masti" za dijete. U ovom obliku, masna komponenta je korisna i lako se probavlja. U tome, dječji proizvodi su nevjerojatno različiti od odraslih, jer u Rusiji praktički ne stvaraju uravnotežene masne proizvode. Tako se roditelji ne mogu brinuti na vidu natpisa "biljnih masti" ili "palminog ulja" na pakiranju mliječne formule, jer su uključeni u proizvod kako bi se beba potpuno razvila. "

  Kravlje mlijeko ili dojenčad?

  Neki roditelji koji sumnjaju u sigurnost dojenčadi preferiraju hranjenje beba kravama ili čak kozjim mlijekom na starinski način. Iznenađujuće, znanstvenici inzistiraju da se nadomjesci za dojene grudi apsorbiraju učinkovitije od bilo kojeg mlijeka životinjskog podrijetla. Samo umjetne smjese sadrže udio "sastojaka" važnih za razvoj bebe toliko blizu majčinom mlijeku.

  Kravlje mlijeko, na primjer, općenito nije pogodno za hranjenje novorođenčeta. Usporedimo omjer zasićenih i nezasićenih masti: kod kravljeg mlijeka, 45,8% zasićenih masti i 28,65% nezasićenih masti. Dok je u majčino mlijeko 33,69% zasićenih masti i 47, 57% nezasićenih.

  Mitovi palminog ulja

  • Kažu da je palmino ulje štetno za zdravlje. Zanimljivo je, međutim, da je bilo jesti više od 5.000 godina prije u vrijeme faraona. Maslinovo ulje, koje je postiglo popularnost među modernim kućanicama, kasnije je "rođeno", jer je njezin najbliži konkurencija suncokretovo ulje. Usput, maslina u smislu koncentracije tvari korisnih za dojenčad ima prilično skromno mjesto u poretku.

  • Kažu da palmino ulje ne apsorbira ljudsko tijelo. Koeficijent probavljivosti palminog ulja iznosi 95,8%. U mliječnoj masti, ta je brojka 90,7%.

  • Kažu da se palmino ulje masovno koristi u prehrani zbog niskih troškova na tržištu. Što se tiče dječje hrane, ova izjava je nerazumna. Stručnjaci kažu da, uz relativno jeftin trošak sirovina, nakon tehnološke obrade - a ne umjetnog palminog ulja, ali palmitinske kiseline za umjetne smjese - i troškova prijevoza, proizvod postaje u istom rasponu cijena s suncokretovim uljem. Zašto u ovom slučaju ne koristite naš izvorni suncokret, upitni čitatelji će vas pitati? Odgovor je jednostavan: jer suncokretovo ulje sadrži vrlo malo palmitinske kiseline.

  • Kažu da je palmino ulje zabranjeno u Europi. Ovo nije istina. Nedostatak spomena u sastavu umjetne infant formulacije palminog ulja u potpunosti je posljedica osobitosti tehničkih propisa za ovaj proizvod. Na uvezenim pakiranjima nadomjestaka za majčino mlijeko natpis "biljno ulje". Međutim, već iduće godine u europskim zemljama će stupiti na snagu zahtijevajući proizvođača da dešifrira točno ono što se koristi biljno ulje. Ruski stručnjaci koji pažljivo prate i proučavaju najnovija dostignuća u sastavu dojenčadi, uvjereni su da će se palmino ulje pojaviti u sastavu proizvoda.

  Naravno, pitanje korištenja palminog ulja u djetetovoj formuli još uvijek je kontroverzno. A odgovornost za odabir umjetne mješavine leži u potpunosti s roditeljima. Važno je, međutim, odlučiti da nećete biti vođeni glasinom ili oglašavanjem, već znanstvenim opravdanjem.

  Pivo ulje u dojenčadi: štetno, popis najboljih mješavina

  Pivo ulje pripada skupini povrća, napravljeno je od plodova palminog ulja. Trenutno se proizvodi u velikim količinama, koristi se u mnogim hranama, ali uzrokuje puno znanstvenih kontroverzi o njegovim korisnim i štetnim učincima na ljudsko tijelo.

  Konkretno, rasprave o tome što čini palmino ulje u djetetovoj formuli, njegovu prisutnost u prehrani za novorođenče i je li sigurno za njihovo zdravlje, ne smanjuju se. Vrlo ozbiljna pitanja koja roditelji bolje razumiju odmah odlučiti za koje proizvode kupiti za svoje mrvice - s njim ili bez nje.

  Informacije o proizvodu

  Ulje palme može se naći u Africi, Indoneziji, Maleziji. Ulje proizvedeno iz plodova jedan je od vodećih poljoprivrednih proizvoda na svijetu.

  Aktivno se koristi ne samo u prehrambenoj industriji, nego iu kozmetičkoj industriji (na primjer, proizvodi iz Dove). Sa 1 hektar zemljišta ovo stablo može dati 8 puta više ulja nego obični suncokret. Jasno je zašto je njezino rudarstvo i proizvodnja takve veličine.

  Prema WWF (World Wide Fund for Nature) statistike, 50% svih proizvoda u paketima sadrži. I sve bi bilo u redu, ali takvo stanje prije nekoliko godina jako uplašeno dijetetičare i pristaše zdravog načina života. Informacije su se širile da je nevjerojatno štetno za zdravlje.

  Ali kako se onda mogu koristiti palmino ulje u dječjoj formuli, koja mora proći mnoštvo testova, kliničkih ispitivanja i dobiti odgovarajuću potvrdu? Stvarno prvi - dopušteno za proizvodnju, a zatim samo otkrila opasnost?

  U stvari, prednosti i štete ovog proizvoda i dalje se ispituju. Unatoč provedenim istraživanjima, ne postoje točni rezultati, znanstveno potkrijepljeni i zabilježeni. Postoje opažanja, pretpostavke, hipoteze, koje će biti detaljno opisane u nastavku.

  Ali sada roditelji moraju sami pojašnjavati istinu: ako se proizvodnja dopusti miješati s palminim uljem, to znači da ne nosi ukupnu katastrofu za zdravlje novorođenčadi. Inače će puštanje takvih proizvoda dugo biti zabranjeno. Štoviše, on ima određeni stupanj korisnosti za djecu umjetnosti.

  Razotkriti mitove. Prije nekoliko godina, užasna priča proširila se na internetu da je palmino ulje dovedeno u Rusiju u spremnicima naftnih derivata. Nema ni službene potvrde niti jednog takvog slučaja. Proizvod ulazi u zemlju na tankerima.

  Prednosti

  Prije nego što govorimo o tome kako je štetno palmino ulje u dojenačkoj formuli, valja razmišljati o tome zašto su proizvođači uopće imali ideju da ga koriste u prehrani za novorođenčad. No, točka u ovom je - i vrlo značajan. Koja je njegova korist?

  1. Ovo je zapis za sadržaj tokoferola, vitamina E, koji je borac protiv slobodnih radikala i sprečava rak.
  2. Retinol (vitamin A) u njemu je 15 puta veći nego kod mrkve.
  3. Otrovnost proizvoda je 6% veća od mliječne masti, približno 96%.
  4. Zahvaljujući palmitinskom ulju, dojenčeta postaje mast, što je bliže dosljednosti majčinog mlijeka. Nijedan drugi proizvod ne može ga ponovno stvoriti.

  Dakle, korisna svojstva proizvoda leže na površini, motivi i želja da ga koriste u prehrambenoj industriji su jasni. Pa gdje su napadi na njega? Zašto roditelji i dalje vole kupiti novorođenčad mlijeko za novorođenčad bez palminog ulja, tvrdeći da su njegovi štetni učinci na malo tijelo?

  Udio opasnosti i dalje postoji, ali ne više nego kod ostalih proizvoda - komponenti dječje hrane.

  Zanimljiva činjenica. Ulje palmi nije zabranjeno u bilo kojoj zemlji u svijetu. A u Rusiji se više ne troši. Naprotiv: uvoz ovog proizvoda u Rusku Federaciju zauzima tek 8. mjesto nakon Indije, Egipta, Pakistana, SAD-a itd.

  U potrazi za pravdom, za razliku od korisnih svojstava, razgovarati ćemo o štetnim učincima ovog prirodnog izvora masnoća na mali organizam. I tada postaje jasno zašto roditelji lakše kupuju mliječne formule novorođenčadi bez palminog ulja.

  Postoje pretpostavke koje se temelje na opažanjima i istraživanjima i svjedoče o opasnosti da ovaj proizvod nosi zdravlje beba. Ovdje su:

  • smanjuje se apsorpcija kalcija djetetovim tijelom, što je nužno za novorođenčad u ovoj fazi za formiranje kostura i mineralizaciju kostiju;
  • Kalcij se veže, ostavlja na takav način da izaziva tvrde stolice u djeteta;
  • neka mast izlazi s stolicom;
  • palmino ulje može dovesti do začepljenja krvnih žila, povećavajući kolesterol u krvi, tako da su smjese na temelju toga kontraindicirane za novorođenče s kardiovaskularnim problemima.

  Istovremeno, ova šteta na novorođenčadi uglavnom je uzrokovana niskokvalitetnim palminim uljem. U većini dojenačkih formula koristi se samo ekstrakt palmitinske kiseline - i tada uopće nema opasnosti.

  Ali neki beskrupulozni proizvođači (ali, na sreću, vrlo malo) umjesto toga dodaju još jednu komponentu ulja u smjesu - olein, što izaziva razvoj svih tih nuspojava. Najnoviji istraživački podaci mogu se naći u tablici.

  S obzirom na identificirana negativna svojstva palminog ulja, proizvođači su revidirali formulu proizvoda dobivenog za uporabu u dojadi. Sada molekule palmitinske kiseline i oleina više ne mogu vezati kalcij - ova nuspojava je potpuno izravnana.

  Dakle, kada vidite frazu "modificirano palmino ulje" na pakiranju novorođenčadi, nemojte se zastrašiti: to je iste modificirane univerzalne formule koja ne šteti mrvicama.

  Nakon analize svih tih činjenica i vaganja svih prednosti i nedostataka, vrijeme je za donošenje odluke: hoće li vaše novorođenče rasti na mliječnoj formi s palminim uljem?

  Tužne činjenice. Nažalost, zbog povećane proizvodnje palminog ulja u tropima, ogromna područja šume za plantaže su smanjena. To narušava ekosustav, neke vrste životinja na tom području su na rubu izumiranja. Najveća zabrinutost zbog štete koju ovaj proizvod može pobijediti Greenpeace.

  Između pro i kontra

  S jedne strane - masa korisnih svojstava. S druge strane - čak i više kritičara i strašnih priča. Zapravo, pitanje je li palmino ulje štetno za dojenčad i dalje je otvoreno za raspravu. Postoje njegovi pristaše, postoje protivnici. Svatko je slobodan napraviti odluke za sebe i svoju djecu.

  Ovdje je glavna stvar biti objektivna, tražiti sredinu, slušati mišljenja stručnjaka. I svakako razmotrite dvije činjenice:

  1. Ako je palmino ulje tako opasno za zdravlje novorođenčadi, ne bi se smjelo koristiti u proizvodnji mliječne formule.
  2. Mnoge poznate robne marke na prehrambenom tržištu novorođenčadi, koje su stekle veliku količinu pozitivnih povratnih informacija, proizvode mješavine s palminim uljem.

  Potonju činjenicu potvrđuju odgovarajući popisi marki dječje hrane u kojima je ovaj proizvod prisutan ili odsutan.

  Za informacije. Svjetska zdravstvena organizacija nikad nije zabranila palmino ulje za prehranu. Ona je uključila samo u popis namirnica koje treba ograničiti u prehrani osobama s kardiovaskularnim bolestima. Sada, ako novorođenčad ima slične probleme, nemojte ga miješati s tim mastima, koji se na paketu pojavljuju kao "povrće".

  Izmijenite popise

  Ako tražite mješavinu bez palminog ulja, proučite naljepnice, proizvođač će naznačiti te podatke na ambalaži.

  Ako se bojite da riskiraš zdravlje svoje mrvice i bojite se priča o ovom neobičnom proizvodu, trebat će vam popis mješavina za novorođenčad bez palminog ulja, tako da možete odabrati odgovarajući proizvod. Zato nećete mučiti savjest.

  Ako želite dati samopouzdanje i donositi zaključke bez obzira na javno mnijenje, popis dječje hrane, u kojoj se nalazi ta biljna masnoća, uvjerit će vas u slavu i vjerodostojnost oznaka koje se pojavljuju u njemu.

  S palminim uljem

  Palmino ulje prisutno je u dječjoj formuli od sljedećih proizvođača:

  1. Nestogen (Nestogen). Švicarska.
  2. Bellakt. Bjelorusija.
  3. Hipp (HiPP). Njemačka.
  4. Agusha. Rusija.
  5. Kid. Rusija.
  6. Nan (Nan). Nizozemska.
  7. Beba. Rusija.

  Morate priznati da su mnogi brandovi prepoznatljivi. Bi li riskiraju svoje vlastite ovlasti i sadrže sumnjivi sastojak svojih proizvoda (pa čak i djece)? Teško.

  Ne palmino ulje

  Imajte na umu da mliječne formule bez palminog ulja ima svoje nedostatke. Prvo, visoka cijena. Drugo, u njihovom se sastavu mogu naći i ne manje sumnjive komponente. Na primjer, soja ili ulje repice, beta palmitat.

  Pročitajte o opasnostima i prednostima ovih sastojaka u dječjoj hrani prije nego što ih kupite. U svakom slučaju, ovaj će vam popis pomoći pri kretanju trenutnom tržištu.

  1. Similac (Similac). Španjolska / Irska / Danska (zemlja podrijetla se nekoliko puta promijenila). Pivo ulje zamjenjuje kokosovo, suncokretovo i soje.
  2. Nutrilon (Nutrilon). Nizozemska. Ima beta-palmitat.
  3. Dadilja. Novi Zeland. U sastavu možete naći kokosovo, suncokretovo, ulje kanala (repičino ulje). To su hipoalergenske mješavine za novorođenčad bez palminog ulja, jer se stvaraju na osnovi kozjeg mlijeka.
  4. Cabrita (Kabrita). Nizozemska. Uz upotrebu beta palmitata.
  5. Heinz (Heinz). Velika Britanija. Opet, nalazimo beta palmitat.

  To su najbolje mješavine za novorođenče bez palminog ulja, sudeći prema pregledima mladih majki i preporukama pedijatara. Koristite ovaj popis kako biste pronašli nešto prikladno za mrvicu.

  Istodobno, moći će razbiti javne stereotipe. Još jednom, razmislite o činjenici da su umjetne tvari uskraćene majčinim mlijekom, što je u ovoj fazi toliko nužno za njih. I samo biljno ulje iz uljnog palmi može dovesti mješavinu što je moguće bliže ukusnom majčinom mlijeku u svojoj konzistenciji i sastavu. Sva svjetovna roditeljska mudrost.

  Postoji niz zaključaka o opasnostima kozmetičke deterdžente. Nažalost, nisu svi novootvoreni mame slušali. U 97% dječjih šampona upotrebljava se opasna supstancija natrij-lauril-sulfat (SLS) ili njegovi analozi. Napisano je mnogo članaka o učincima ove kemije na zdravlje djece i odraslih. Na zahtjev naših čitatelja testirali smo najpopularnije robne marke. Rezultati su bili razočaravajući - najčešće objavljene tvrtke pokazale su prisutnost najopasnijih komponenti. Da ne kršimo zakonska prava proizvođača, ne možemo imenovati određene marke.

  Tvrtka Mulsan Cosmetic, jedina koja je provela sve testove, uspješno je primila 10 bodova od 10 (vidi). Svaki proizvod je napravljen od prirodnih sastojaka, potpuno siguran i hipoalergenski.

  Ako sumnjate u prirodnost vaše kozmetike, provjerite datum isteka, ne smije prelaziti 10 mjeseci. Oprezno dođite na izbor kozmetike, važno je za vas i vaše dijete.

  Popis najboljih mliječnih mješavina bez palminog ulja i GMO-a: odabiremo sigurnu hranu za novorođenčad

  Mnogi ljudi koji kupuju mlijeko i druge mliječne proizvode, znaju da često sadrži palmino ulje, koje igra ulogu jeftine zamjene za masnoću. Postoji mišljenje da je to štetan proizvod. Roditelji male djece obratite pažnju na sastav, pokušavajući odabrati mliječne formule bez palminog ulja. Postoje li razlozi za njihovu zabrinutost? Koji je ovaj proizvod koristan ili ne?

  Trenutno se počelo dodavati mliječnim proizvodima i raznim poluproizvodima. U medijima možete pronaći brojne članke koji navode nedopustivost korištenja palminih masnoća. Vjeruje se da može razviti dijabetes, kardiovaskularne bolesti, pretilost. Ali, zapravo, to nije točno.

  Zbog niske cijene palminog ulja, koriste ga proizvođači većine prehrambenih proizvoda, uključujući i dojenčad.

  Činjenice i mitovi

  1. Ulje palme raste u Indoneziji i Maleziji. Njegovi plodovi se koriste kao sirovine za proizvodnju nafte. Voće se pritisne, a dobivena masa se obrađuje. Masti se dobivaju jako puno. To je jeftino, pa se često koristi u prehrambenoj industriji. Proizvod sadrži više vitamina E i A od bilo kojeg drugog ulja. Masti iz njega su izvanredno asimilirani od strane čovjeka - oko 95%. Ova brojka veća je od kravljeg mlijeka.
  2. U drevnom Egiptu, palmino ulje je korišteno za proizvodnju hrane. Već se smatra vrlo korisnim proizvodom za tijelo. Činjenica da se apsorbira probavni sustav nije istina. Njegova probavljivost je vrlo visoka. Mješavine bez palminog ulja nisu korisnije za dijete.
  3. Glavni zdravstveni rizik u korištenju biljnih masti u kuhanju povezan je s potrošnjom zasićenih masti u velikim dozama. Oni povećavaju kolesterol, pridonose formiranju plakova u posudama i onečišuju ih. Najopasnije zasićene masti su trans masti ili hidrogenirani lipidi. Ostatak masti može se konzumirati. Trans masti se dobivaju transformacijom biljnog ulja u krutu ili polukrutu. Koriste se za pripremu jeftinih slastica i pogodnih namirnica. Pivo ulje je polukruto u prirodi. Nije potrebno hidrogenirati. Poluproizvodi, trgovina slastica i slastica trebaju biti isključeni iz izbornika majke za njegu.
  4. Nije istina da europski proizvođači ne koriste ovaj proizvod u proizvodnji mliječne formule. Ona je prisutna u sastavu hrane, ali na naljepnici je označena kao biljna mast, bez navođenja njegovog podrijetla. Uskoro će ta pogreška biti ispravljena, na pakiranjima će se naznačiti određeni masni proizvod.
  Glavna opasnost u smislu povećanja kolesterola u krvi je slatki kolači i deserti na skladištu - bolje je ne koristiti majku koja njeguje

  Tko vjerovati?

  Bilo je palmino ulje stvarno opasno za zdravlje bebe, nema točnih podataka, ali ne biste trebali koristiti neprovjerene spekulacije pri odabiru dječje hrane. Povjerite znanstveno utemeljene činjenice. Ako je u sastavu uključeno još jedno biljno ulje, a hranite dijete s formulom za dojenčad bez palminog ulja, njegova potrošnja više nije korisna.

  Postoji li mješavina bez palminog ulja?

  Da postoji. Za mame i tate koji apsolutno ne pozdravljaju dodatak ovog proizvoda, bez njega su razvili mješavinu. Koji je bolji, odlučite za sebe: "Dadilja", "Nestozhen", "Semilak" (preporučujemo da pročitate: "Nanny" dojenčad na kozje mlijeko: kako uzgajati?).

  U tim smjesama bez palminog ulja koriste se biljna ulja drugih vrsta. Sastav "Semilak" uključuje sojine, kokosove i šafranske masti. Činjenica da je mješavina bez palminog ulja ne eliminira njihov glavni nedostatak - majčino mlijeko ne izgleda kao njihovo sadržajno. Nisu vrlo prilagođeni probavi djeteta, jer sadrže jednaku količinu proteina sirutke i kazeina. Majčino mlijeko ima više proteina sirutke. Što je hraniti bebu nakon završetka laktacije? Je li moguće da se nekako izađe iz situacije? Moderna prehrambena industrija i medicina pružaju takvu utičnicu. Razgovarajmo o tome detaljno.

  Koliko je opasno proizvod koji se raspravlja?

  Olein i super olein, koji proizvođači dodaju hranu za bebe - to nije samo biljno ulje, već njezine frakcije. Prisutnost velike količine palmitinske kiseline u masti štiti proizvod od oksidacije. Ova svojstva razlikuju palmino ulje od poznatih biljnih masti, čineći svoju prednost, jer oksidacija dovodi do pogoršanja produkta, stvaranja štetnih tvari u njemu. Korištenje drugih biljnih ulja ne postiže isti cilj, stoga suncokret ili maslinovo ulje su opasniji za bebu.

  Koje podatke protivnici koriste za dodavanje palminih masnoća na proizvode? Znanstveni dokazi sugeriraju da se palmitinska kiselina, zajedno s kalcijem, pretvara u kalcijev sapun. Nije apsorbiran dječjim probavnim sustavom i dovodi se van. Nedostatak kalcija, od kojih neki reagira s palmitinskom kiselinom, dovodi do nerazvijenosti i krhkosti kostiju. Može se tvrditi da je takva kiselina u bilo kojem biljnom ulju. Dakle, proces se ipak događa.

  Rješavanje problema

  Da bi riješili taj problem, znanstvenici su izumili modificirano palmino ulje. Djetetu možete hraniti proizvodom s istim uspjehom kao smjesa bez palminog ulja.

  Skup modificiranih biljnih masti uključen je u smjesu "Materna". Zbog visokih troškova nije jako popularan među mladim roditeljima. Jeftinije jeftiniji kolegama, u čijoj proizvodnji se primjenjuje ista tehnologija, mogu se koristiti za hranjenje novorođenčadi. Njihov je popis:

  • "Heinz Infanta 1",
  • "Nutrilon Comfort 1",
  • "Celia anticolic",
  • "Hipp Comfort",
  • "Kabrita Gold 1",
  • "Humane antikolik".
  Nutrilon Comfort 1 - jedna od sigurnih dojenačkih formula s modificiranim biljnim uljima

  Dakle, sažeti gore navedeno: trenutno u proizvodnji smjesa koristi frakcije palminog ulja. U takvoj promjeni u proizvodu sadrži mnogo manje masti.

  Pivo ulje u dječjoj hrani prisutno je u vrlo malim količinama, iako do 2000. godine ovo nije bilo slučajno. Znanost je korak naprijed, čineći hranu sigurnijom. Zaključak - ne biste trebali slijediti mješavinu mlijeka bez palminog ulja.

  Smjese sadrže mnogo različitih tvari, čije prednosti su očite. Na primjer, kalcij u njima je 1,5 puta veći nego kod ljudskog majčinog mlijeka. Znanstvenici smatraju nižu apsorpciju kalcija od prehrane mliječnih proizvoda u usporedbi s majčinim mlijekom. Dodatno, vitamini se dodaju formulama za dojenčad kako bi se poboljšala apsorpcija kalcija. Iz dijareje pomoći će se uključiti u probiotike.

  Mišljenje dr. Komarovskog

  Poznati pedijatar ne smatra da je predmetni proizvod oštećen. On preporučuje korištenje suvremenih formula za dojenčad bez dlana za hranjenje novorođenčeta, kao i palminog ulja kad majka za bilo kojeg razloga zaustavi laktije. Liječnik piše da su proizvodi za malu djecu posebno prilagođeni tijelu djeteta, za razliku od kravljeg mlijeka. Neće naštetiti djetetu. Komarovsky napominje da majčino majčino mlijeko također nije potpuno apsorbira novorođenče. Zaključak - problemi koji proizlaze iz djetetove probave tijekom umjetnog hranjenja slični su problemima s dojenjem.

  GMO prehrana za bebe

  Druga tema koja se odnosi na mlade mame i tate je da li su GMO-i u obliku dojenčadi. GMO označava genetski modificirane organizme. To su živi organizmi i biljke s poboljšanom DNA.

  DNA je modificirana pomoću gena različitih organizama kako bi se dobila sva korisna svojstva. Ako govorimo, na primjer, pšenice, onda pokušavamo učiniti otpornim na sušu na taj način i razvijati imunitet na bolesti. Ovi organizmi čine GMI - sastojke za uporabu u proizvodnji proizvoda s obzirom na njihovu dužu pohranu.

  Mnogi liječnici smatraju da GM hranu ne treba davati djeci. Mogu izazvati trovanja hranom, alergije. Antibiotski tretman djece nakon uzimanja GMO-a ne može dati željeni učinak. Iako štetnost GMO-a nije potpuno dokazana, carinska unija je razvila tehnički propis TR CU 021/2011 "O prehrambenim proizvodima". Navodi nedopustivost korištenja GMO-a za proizvodnju proizvoda za mlade majke i trudnice, kao i dječju hranu.

  Sve zemlje Carinske unije su u skladu s ovim propisom. Ovdje postoji samo jedan problem - pogreška od 0,9% dopuštena je. To jest, ako je količina GMO-a u proizvodu manja od 0,9%, to se smatra tehničkom pogreškom i nije prihvaćeno kao razlog za zabranu distribucije proizvoda.

  U prosincu 2015. istražena su popularna dječja hrana za prisutnost GMO-a. Otkriveno je da takvi proizvodi kao što su:

  • "Agusha - 1", (preporučujemo da pročitate: Agusha mješavina mlijeka: recenzije, prednosti i nedostaci)
  • "Nestle NAN 1 Premium", (preporučujemo da pročitate: cjelovit pregled mješavina NAN)
  • "Similac Premium 1",
  • "Nutrilak Soy 1",
  • "Baby 1"

  pogodne za uporabu u hranjenju bebe, njihovi proizvođači GMO-a u sastavu proizvoda nisu uvedeni. Tvrtka Nestle, koju je prethodno vidjela u korištenju GMO-a, sada proizvodi dopuštenu smjesu NAN-a. Sigurno možemo reći da su to mliječne formule bez GMO-a.