Vilprafen: korištenje tijekom trudnoće

Zasnivanje

Trudnoća je teško razdoblje u životu svake žene, popraćeno ozbiljnim restrukturiranjem svih organa i sustava. Konkretno, postoji slabljenje imunološkog sustava, tako često je trudna majka sklona razvoju velikog broja bolesti koje su nepovoljne za fetus. "Liječiti ili ne liječiti ove bolesti uz pomoć lijekova?" Pitanje koje je aktivno raspravljalo od strane mnogih ginekologa. Vilprafen - jedan od lijekova koji se može dodijeliti trudnoj ženi.

Vilprafen se dobro bori protiv urogenitalne infekcije, a trudnice su tako osjetljive. Unatoč relativnoj sigurnosti, postoje nijanse u indikacijama i dozama lijeka.

Karakteristike lijeka

Vilprafen je antibakterijski lijek koji pripada makrolidnoj skupini. Ta se skupina smatra jednim od najjačih među svim antibioticima i propisuje se u slučajevima kada drugi lijekovi ne mogu pomoći.

Sastav lijeka

Aktivna aktivna komponenta Vilprafena je josamicin. Ova tvar je korištena u širokoj farmakološkoj industriji od 70-ih godina prošlog stoljeća, stoga je dobro proučena.

Kao dodatna komponenta lijeka su:

 • metilceluloza;
 • koloidni silicijev dioksid;
 • polisolrbata;
 • talk;
 • magnezijev stearat;
 • titan dioksid;
 • aluminijev hidroksid, itd.

Mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja Vilprafena povezan je s blokiranjem stvaranja proteinske komponente mikroorganizmima, tj. Lijek je bakteriostatski. Ovaj učinak lijeka je opažen pri korištenju niskih terapeutskih doza.

Tijekom rane trudnoće, vilprafen se može uzimati samo uz minimalnu koncentraciju. Kada se povećava doziranje, učinak koji proizvodi proizvodi već će biti baktericidan, tj. Lijek će svojim djelovanjem izravno uništiti mikroorganizme u središtu upale.

Osobitost antibiotika Vilprafen tijekom trudnoće je da ima visoku aktivnost protiv intracelularnih patogena - klamidiju, mikoplazme, ureaplazme, legionele. Osim toga, visoka učinkovitost lijeka protiv gram-pozitivnih mikroorganizama (stafilokoki, streptokoki, bakterije difterije, itd.) I gram-negativne (meningokoki, gonoreja, hemofilički i intestinalni bacili).

Vilprafen solutab tijekom trudnoće je također dobar jer nema nikakvog utjecaja na prirodnu intestinalnu mikroflora, u uobičajenim terapeutskim dozama ne uzrokuje disbakterijus. Lijek je djelotvoran protiv gotovo svih patogena, čak i onih koji su otporni na eritromicin - glavni predstavnik makrolida.

Nekoliko riječi o farmakokinetici

Govoreći o uzimanju lijekova tijekom trudnoće, osobito antibiotika, važno je razumjeti kako se ti lijekovi ponašaju nakon ingestije. Prijam se provodi usmeno, pa prvo lijek ulazi u trbuh, gdje se ne otapa zbog svoje protu-kiselinske membrane, a zatim ulazi u crijeva.

U crijevu pod djelovanjem lužnatog pH i enzima, razgrađuje se u konstitutivne elemente i prodire kroz zid tankog crijeva u krvotok. I već s protokom krvi, lijek se isporučuje u organe i tkiva.

Nakon akcije, 6-12 sati (ovisno o dotičnoj dozi), lijek također dolazi s krvi u jetru, gdje se neutralizira i izlučuje u žuči u sastavu izmeta. Mali dio se izlučuje u urinu, pa je učinkovit za liječenje urogenitalnih infekcija.

Glavna posljedica Vilprafena tijekom trudnoće je prodiranje kroz posteljicu na fetus, kao i kroz majčino mlijeko djetetu. Lijek dolazi u malim količinama, međutim, ako ne slijedite preporuke liječnika, to može dovesti do nekih komplikacija.

Otpustite obrazac

Lijek je dostupan u nekoliko oblika:

 1. Vilprafen 500 sadrži 500 mg josamicina. U trudnoći je poželjnije jer visoka koncentracija može uzrokovati pobačaj ili patologiju fetusa.
 2. Vilprafen 1000 - disperzivni proizvod koji sadrži 1000 mg aktivnog sastojka. Tijekom trudnoće rijetko je propisano, ovaj oblik se češće koristi za bolesti dišnog sustava (bronhitis) ili urogenitalne infekcije.

Tablete Vilprafen imaju blijedo-žutu boju, duguljasti oblik i rez u sredini. Paket sadrži 10 tableta u dva blistera.

Vilprafen 500 troškova, u prosjeku u Rusiji, oko 550 rubalja, vilprafen 1000 - 700 rubalja.

Upozorenja za uporabu

Spektar djelovanja lijeka je vrlo širok, pa je popis bolesti za koje se koristi vilprafen vrlo različit:

 • infekcija gornjeg dišnog trakta, na primjer, anginu, faringitis;
 • otitis, sinusitis;
 • mogu se koristiti za skrletnu povišenu temperaturu kada je primijećena otpornost penicilina;
 • bolesti nižih dišnih putova - bronhitis, upala pluća;
 • bolesti usne šupljine - gingivitis, stomatitis;
 • infekcija oka;
 • infekcija kože i tkiva - pyoderma, furuncle, carbuncle, erysipelas, acne, itd.;
 • infekcija urogenitalnog sustava - prostatitis, gonoreja, uretritis, sifilis, klamidija i mikoplazma.

Kompetentna prijem Vilprafen - bez oštećenja djeteta

Kako uzimati Vilprafen tijekom trudnoće u svakom pojedinom slučaju odlučuje liječnik, na temelju kliničke slike. Uobičajena doza vilprafena tijekom trudnoće je 500 mg 3 puta dnevno prije jela.

Istodobno, trajanje uzimanja lijekova ovisit će o prirodi infekcije:

 • u slučaju invazije klamidija, unos lijeka trebao bi trajati najmanje 10-14 dana;
 • u slučaju infekcije ureaplazme, dovoljno je provesti tijek od 7-10 dana.

Mnogi liječnici preporučuju pokretanje lijeka samo s dva semestra. U slučajevima kada je rizik od komplikacija infekcije veći od rizika uzimanja lijeka, imenovan je od 10. tjedna trudnoće. Svi stručnjaci se slažu da se u prvom tromjesečju lijek treba koristiti s krajnjim oprezom i pod strogim nadzorom liječnika.

Neki ginekolozi preporučuju uporabu terapijske fortifikacije u obliku vitamina tijekom liječenja. Dokazano je da uravnoteženi vitaminski kompleks može znatno smanjiti štetu uzrokovanu lijekom djetetu.

kontraindikacije

Kao i svaki lijek, Vilprafen ima niz kontraindikacija:

 1. Ozbiljna bolest jetre.
 2. Preosjetljivost na lijek.
 3. Preosjetljivost na sve makrolidne lijekove.
 4. Nije preporučljivo propisati lijek za djecu mlađu od 12 godina.

Mogući razvoj i nuspojave koje, s obzirom na pojedinačne karakteristike organizma, mogu se smatrati normalnim reakcijama:

 1. Gubitak apetita, mučnina, povraćanje, proljev.
 2. Alergijske reakcije u slučaju netolerancije na neke komponente lijeka, najčešće u obliku kožnih reakcija.
 3. U nekim slučajevima može doći do kršenja jetre i žuči, naime: povećani jetreni enzimi, žutica i druge vrste kršenja protoka žuči.
 4. Možda je gubitak sluha, najčešće opažen prekomjernom dozom lijeka.
 5. Vrlo rijetko - može razviti kandidijazu.

predozirati

Do danas nije bilo potvrđenih podataka o predoziranju lijekovima. Vjerojatno će predoziranje Vilprafena biti karakterizirano povećanim nuspojavama gastrointestinalnog trakta.

Interakcija lijekova

Vilprafen nije propisan u vezi sa sljedećim lijekovima:

 1. Vilprafen je bakteriostatski lijek, ne može se koristiti s baktericidnim sredstvima, smanjuje učinkovitost oba lijeka.
 2. Makrolidi usporavaju izlučivanje ksantina, što može dovesti do opijanja teofilinom.
 3. Ne preporučuje se korištenje Vilprafena u kombinaciji s antihistaminicima (mogućnost razvoja aritmija).
 4. Možda povećana vazokonstrikcija krvnih žila kod dijeljenja ergot alkaloida i makrolida.
 5. Ni u kojem slučaju se ne kombinira s primanjem ciklosporina. Ciklosporin je sam po sebi nefrotoksični lijek, a kada djeluje u interakciji s josamicinom, njegova toksičnost se značajno povećava.

Mišljenja ginekologa o uzimanju lijekova tijekom trudnoće, osobito onih koji pripadaju grupi makrolida, podijeljeni su. Neki propisuju veliki broj različitih načina, dok drugi, naprotiv, pokušavaju izbjeći propisivanje lijekova. Trudnice bi trebale biti vrlo pažljive s metodama apsolutno svih lijekova, čak i vitamina, i ni u kojem slučaju ne bi trebali biti sami lijekovi.

Autor: Zuleta Hapsirokova, pripravnik,
posebno za Mama66.ru

Wilprafen tijekom trudnoće 2 trimestra

vilprafen

Vrlo često, buduće majke zabrinute su da je ginekolog propisao određeni lijek, jer mnogi lijekovi su kontraindicirani u razdoblju čekanja djeteta, štoviše, aktivne komponente ovih lijekova mogu uzrokovati intrauterine abnormalnosti. Lijek koji uzrokuje zabrinutost je tijekom trudnoće Vilprafen.

Može li Wilprafen tijekom trudnoće?

Vilprafen je antibiotik čiji je glavni aktivni sastojak josamycin. Jedna tableta sadrži 500 mg aktivnog sastojka. Ovaj lijek je vrlo učinkovit protiv patogena različitih vrsta - cocci, klamidija, treponema i spiroheta. Najčešće, ginekolozi propisuju Vilprafen tijekom trudnoće u otkrivanju urogenitalnih infekcija. Posebne studije o sigurnosti lijeka na fetusu nisu provedene, ali brojni pregledi i iskustva pokazuju da liječenje Vilprafenom tijekom trudnoće nije dovelo do bilo kakvih abnormalnosti u razvoju fetusa i komplikacija tijekom trudnoće.

Naravno, liječnici pokušavaju izbjeći propisivanje lijekova trudnicama. To se posebno odnosi na prvih 12 tjedana trudnoće, kada se formiraju i polažu organi i sustavi fetusa, no to se odnosi ne samo na lijekove namijenjene oralnoj primjeni, već i na lokalne načine djelovanja. Vilprafen nije propisan u prvom tromjesečju trudnoće, a počevši od 2. i 3. tromjesečja, Vilprafen se može koristiti samo ako očekivana korist za očekivanu majku premašuje rizik od razvoja lezija fetusa.

Upozorenja za uporabu

Glavne naznake za propisivanje vilprafena trudnicama su:

- urogenitalne infekcije, uključujući latentne genitalne infekcije (cervicitis, endocervicitis, gonoreja, klamidija);

- kroničnih bolesti gastrointestinalnog trakta, bolesti peptičkog ulkusa s detekcijom Helicobacter pylori bakterije;

- infektivne bolesti donjeg respiratornog trakta (upala pluća, bronhitis).

Wilprafen, posljedice za dijete

Vilprafen, kao i svaki drugi lijek, može se uzimati tijekom trudnoće samo ako postoje ozbiljne indikacije. Korištenje tableta ovog lijeka u prvom tromjesečju trudnoće povećava rizik od razvojnih abnormalnosti u fetusu, jer se tijekom tog razdoblja formiraju svi organi. Pažljivo, možete koristiti Vilprafen u drugom tromjesečju, ali samo prema svjedočenju liječnika i pod njegovom strogom kontrolom!

Samo-liječenje Vilprafen kategorički je neprihvatljivo, čak i ako ste ovaj alat već više puta koristili prije trudnoće. Neispravna doza lijeka ima toksični učinak na buduće majčino tijelo, a aktivne tvari iz vilprafena se isporučuju kroz placentu u fetus, povećavajući rizik od štetnih učinaka - pojavu grešaka u porođaju i abnormalnosti u unutarnjim organima djeteta.

Shemu liječenja lijekova obavlja liječnik, ovisno o dokazima, prisutnosti komplikacija u budućoj majci, težini trudnice i trajanju trudnoće.

Nuspojave i kontraindikacije

Uzimanje antibiotika Vilprafen tijekom trudnoće može doći do niza nuspojava:

Vilprafen tijekom trudnoće propisan je za učinkovito suzbijanje urogenitalnih zaraznih bolesti, kao što su:

Sastav i otpust

Aktivni sastojak od vilprafena je josamicin, što usporava rast i razvoj baktericidnih stanica. Ova tvar je korištena u medicinske svrhe od 1970., a do danas je učinkovit izvor za kontrolu infekcija. Sposobnost uzimanja Vilprafena tijekom trudnoće i dojenja potvrđuju i ruski medicinski znanstvenici i Europska udruga Svjetskog zdravstvenog društva.

Farmaceutski pripravak je proizveden u obliku tableta s dvije sukne u bijeloj ljusci od 500 mg. Mikrokristalna celuloza, polisorbat 80, koloidni silicijev dioksid, karmeloza natrij, magnezijev stearat djeluju kao pomoćne tvari.

doza

Lijek je odobren za odrasle i djecu preko 14 godina. Dnevna doza lijekova ne smije prelaziti 2 g. Tablete se trebaju uzimati 2-3 puta dnevno između obroka, samo pitke vode. Tijek liječenja ovisi o ozbiljnosti bolesti i kreće se od 5 dana do 3 tjedna.

Kod liječenja infekcija ureaplazme i mikoplazme, trudnice se propisuju 500 mg vilprafena 3 puta na dan tijekom 7-10 dana. Tijek liječenja za klamidiju traje do 2 tjedna. Istodobno propisati vitaminski kompleks, koji pomaže ojačati imunološki sustav i vratiti mikroflore gastrointestinalnog trakta.

U slučaju predoziranja, moguće je povećati nuspojave povezane s probavnim sustavom.

Kontraindikacije i nuspojave

Vilprafen tijekom trudnoće može se uzimati već od 1 trimestra tijekom više od 10 tjedana. Nakon 20. tjedna trudnoće, djelovanje lijeka će biti najsigurnije jer se u tom razdoblju formiraju organi i tkivo fetusa.

Lijek se mora isključiti za liječenje u slučaju pojedinačne netolerancije sastavnih komponenata. Lijek je kontraindiciran zbog kršenja funkcioniranja bubrega, zatajenja jetre. Lijek ne smije se davati djeci čija je tjelesna težina manja od 10 kg. Postoje posebne upute za pacijente s dijabetesom: 5 ml suspenzije vilprafena sadrži 3,25 g dekstroze.

Istraživanja su pokazala slučajeve nuspojava: mučnina, povraćanje, žgaravica, nadutost, gubitak apetita, bol u trbuhu, proljev, kolestatički hepatitis, disbioza, alergijske reakcije, pseudomembranozni enterokolititis, kandidijaza, gubitak sluha, hipovitaminoza, vrućica. Ako primijetite slične simptome, prestanite uzimati vilprafen i posavjetovati se s liječnikom.

Liječnici ne preporučuju uzimanje vilprafena istodobno s drugim antibioticima, jer mogu poboljšati ili, obrnuto, ugasiti međusobno djelovanje. Osim toga, negativan učinak ovog lijeka pronađen je kada se uzima sa sljedećim lijekovima:

 • ksantina;
Objavio: moj trudnoća

Vilprafen je antibiotik koji ima antimikrobni učinak. Glavni aktivni sastojak - josamycin, koji se već 40 godina koristi u medicini, nije izgubio svoju važnost.

Vilprafen je propisan za bakterijske infekcije - sinusitis, bronhitis, antraks, za genitalne infekcije - sifilis, klamidiju, gonoreju. Za liječenje urogenitalnih infekcija, liječnici propisuju vilprafen tijekom trudnoće. Međutim, mnogi mame nisu sigurni da se ovaj lijek može koristiti bez oštećenja fetusa.

Domaća medicina ne zabranjuje imenovanje Vilprafena tijekom trudnoće, ali dopušta njegovu upotrebu samo ako je korist puno veća od moguće štete nanesene djetetu. Neki liječnici propisuju azitromicin umjesto Vilprafena za liječenje klamidijskih infekcija.

Wilprafen tijekom trudnoće

Najčešće, ginekolozi propisuju Vilprafen trudnicama kada je ureaplazma otkrivena. Ureaplazma je ozbiljna prijetnja majci, djetetu.

Prije nego počnete uzimati lijek, trebate pročitati upute za to. Zabranjeno je uzimanje Vilprafena zbog kršenja bubrega, s preosjetljivošću na lijek.

Ako postoji žgaravica, mučnina, povraćanje, abnormalno funkcioniranje jetre, bol u trbuhu, a zatim uzimanje Vilprafena tijekom trudnoće treba zaustaviti. Nuspojave kod uzimanja Vilprafena tijekom trudnoće - osip na tijelu, oštećenje sluha, opća slabost i povišena tjelesna temperatura.

Kada klamidijska infekcija liječi Vilprafen tijekom 10-14 dana. Uzmi 0,5 g tri puta dnevno. Tablete se uzimaju između obroka i ispiru vodom.

Vilprafen je imenovan od prvog tromjesečja trudnoće, od 10. tjedna trudnoće. Međutim, veliki broj stručnjaka sklonije propisivanju liječenja infekcija Wilprafenom od 20. tjedna trudnoće, kada se formira fetus, a droga ne uzrokuje značajnu štetu djetetu.

Zajedno s liječnikom Vilprafena propisani su vitamini za jačanje tijela trudne žene. Infekcije tijekom trudnoće trebaju se liječiti, ali bolje je u fazi planiranja trudnoće biti testirano na sve vrste infekcija, kako bi se pristupilo ovom pitanju sa svim ozbiljnošću.

Vilprafen tijekom trudnoće - recenzije

Dari piše da ako je liječnik propisao, onda je vrijedno piti. Tijekom trudnoće ćete dobiti manje štete od vilprafen nego dijete će dobiti od bolova, koje će pokupiti tijekom rođenja. Vidio sam 24. tjedan trudnoće za 3 tablete od 10 dana, svijeće su propisane i terzhinan, Viferon.

Galina iz Kazana piše da je liječnik propisao Vilprafen, budući da su rezultati ispitivanja otkrili infekciju mikoplazme. Ova infekcija se očituje u kasnoj trudnoći, pridonosi ranom odmicanju amnionske tekućine, odnosno ranog rođenja. Vilprafen se može uzimati samo u razdoblju od 16 tjedana trudnoće.

Romska majka piše da su otkrili ureaplazmu, propisanu Vilprafen, 500 mg 3 puta na dan tijekom 10 dana, plus hofitol plus tergynan plus viferon (i njezin suprug). Liječnik je rekao da se Vilprafen može uzimati nakon 22. tjedna trudnoće.

Eugenia piše da je liječnik propisao vilprafen, 500 mg za 10 dana, 2 tablete dnevno u 22. tjednu. Stanje zdravlja je dobro, dijete se ponaša kao i obično.

Anna piše da je u periodu od 32 tjedna trudnoće, vilprafen je propisana 3 puta dnevno, injekcije kokarboxiloze, polygynax. Imenovana nakon Uzi u vezi s debljinom posteljice - 46 mm, polihidramni.

Preporučujemo čitanje članaka o trudnoći

POMOĆ. Pomoć djevojkama!

Djevojke, draga, pomoći! otkrio Ureaplasma Parvum 10 * 4, svi drugi testovi su normalni, razdoblje od 20 tjedana.

imenovano 10 dana za 1 t-3 r dnevno Vilprafen i sve. Što misliš? piti? neće ozlijediti antibiotik masiku? od koga je, dijeli, draga.

Sve s nadolazećim odmorom i dječakom 20 tjedana apchiiiiiiii)))))

31. prosinca 2011. - 00:45

naschla na jednom mjestu. Korištenje Wilprafena u trudnoći

Vilprafen - lijek s antimikrobnom aktivnošću, tj. Antibiotik. Njegov aktivni sastojak je josamicin, koji se od 1970. koristi u medicini.

Popis indikacija za uporabu Vilprafena (josamycin) uključuje mnoge bakterijske infekcije. Među njima su sinusitis, bronhitis, grlobolja, antraks, akne, uretritis, sifilis, klamidija, gonoreja.

Tijekom trudnoće, Vilprafen se koristi za liječenje urogenitalnih infekcija: uglavnom klamidija, kao i mycoplasma i ureaplazma.

Međutim, pitanje sigurnosti Wilfrafena tijekom trudnoće ostaje otvoreno. Neki europski istraživači ne preporučuju upotrebu ovog lijeka, odnosno tvari josamycin, u liječenju trudnica.

Ruska medicina ne zabranjuje upotrebu Vilprafena tijekom trudnoće. Ovo pojašnjava da je potrebno koristiti samo ako namjeravana korist aplikacije bude više potencijalno štetna za fetus. Osim toga, Vilprafen se nameće samo na temelju podataka iz studija o osjetljivosti na antibiotike.

Prije uporabe trpane Vilprafe morate biti upoznati s kontraindikacijama i nuspojavama. Dakle, kontraindikacije uključuju teške kršenja bubrega i preosjetljivost na lijek.

Wilprafen i trudnoća nisu kompatibilni kada žena ima nuspojave lijeka. I takav je, prema uputama, dovoljan. Posebno na dijelu probavnog sustava: nadutost, mučnina, žgaravica, povraćanje, bolovi u trbuhu, proljev, pseudomembranozni kolitis, kolestatički hepatitis, smanjenje funkcije jetre, gubitak apetita.

Osim toga, mogu biti alergije u obliku osipa ili urtikarije, gubitka sluha, manifestacije dysbiosis, kandidijaze, opće slabosti, a ponekad i groznice.

Uobičajeno, doza Vilprafena (josamycina) tijekom trudnoće iznosi 500 mg (0,5 g) 3 puta dnevno 10-14 dana (za klamidijsku infekciju) ili 7-10 dana (za infekcije mikoplazmom i ureaplazmom). Tablete treba uzeti između obroka, pitke vode.

Tijekom trudnoće, Vilprafen može početi imenovati od prvog tromjesečja (ili bolje, od 10. tjedna). Međutim, u liječenju mikoplazmatskih infekcija preporuča se korištenje Vilprafena iz drugog tromjesečja trudnoće.

Stoga liječenje s vilprafenom (josamycin) tijekom trudnoće treba provesti s krajnjim oprezom. Prema međunarodnim stručnjacima, poželjna je upotreba alternativne terapije. Dakle, u liječenju klamidijske infekcije u trudnica, azitromicin se preporučuje umjesto josamycina.

Često se preporučuje antibiotik koji se zove "vilprafen" za uklanjanje takvih bakterijskih infekcija poput angine, sinusitisa, uretritisa, sifilisa, gonoreje i klamidije. Međutim, tijekom trudnoće ili hranjenja djeteta, on je imenovan uglavnom za učinkovito liječenje urogenitalnih infektivnih bolesti (klamidija, ureaplazmoza i mikoplazmoza). Vrijedno je spomenuti da se ovaj lijek ne koristi za samo-liječenje, a recepcija je započeta isključivo na preporuku stručnjaka?

Što kažu o wilprafenu?

Vilprafen tijekom trudnoće propisan je lijekom. Glavni aktivni sastojak ovog alata (koji se koristi u medicini od 1970). Usput, to je josamycin koji preporučuje WHO European Office kao jedan od najučinkovitijih lijekova za liječenje klamidijskih urogenitalnih infekcija u trudnica.

Domaća medicina također ne zabranjuje upotrebu Vilprafena tijekom trudnoće. Međutim, propisano je da je uporaba ovog alata samo u tim slučajevima, ako bi eventualne koristi od njega više potencijalno štetne za bebu u maternici. Uz to, vilprafen se obično propisuje na temelju podataka iz prethodnih studija o osjetljivosti trudnica na antibiotike.

Kako se vilprafen koristi tijekom trudnoće?

Standardna doza vilprafena za buduće mumije je 500 mg (ili 0,5 g) tri puta dnevno. Uobičajeni tijek liječenja za klamidijsku infekciju je 10-14 dana, a za ureaplazmu ili mikoplazmu - 7-10 dana. Tablete će morati piti između obroka. Lijek se ispire isključivo s vodom.

Tijekom trudnoće, Vilprafen se može propisati već od prvog tromjesečja (ali ne prije desetog tjedna). Međutim, u liječenju mikoplazmoze, ovaj lijek obično se preporuča koristiti od drugog tromjesečja trudnoće. Međutim, prije nego počnete uzimati vilprafen, trudnica će se morati upoznati s nuspojavama i kontraindicijama opisanim u uputama. Potonji uključuju ozbiljne kršenja bubrega, kao i preosjetljivost na glavne komponente lijeka.

Korištenje vilprafena obično se zaustavlja kada trudnica ima razne nuspojave. Na primjer, na dijelu probavnog sustava, to može biti mučnina, nadutost, žgaravica ili povraćanje. Osim toga, pojava bolova u trbuhu, kao i smanjen apetit. S bilo kojim od ovih simptoma vrijedi odmah se obratite svom liječniku.

Podijelite sa svojim prijateljima!

Wilprafen tijekom trudnoće

Liječenje trudnica zahtijeva posebnu pažnju i visoku kvalifikaciju liječnika. Mnogi od uobičajenih lijekova bili su na zabranjenom popisu, drugi se mogu uzimati samo u slučaju nužde i samo pod nadzorom liječnika. Potonji je tijekom trudnoće i Vilprafen.

Vilprafen je antibiotik antimikrobnog spektra djelovanja, pri čemu se uporaba tijekom trudnoće ne preporučuje. Glavni aktivni sastojak lijeka je supstanca josamycin, koja je odavno korištena u sovjetskoj medicini. Treba napomenuti da lijek nije toliko otrovan kao i njegovi kolege, tako da domaći liječnici nisu zabranjeni za liječenje trudnica.

Indikacije za uzimanje Vilprafen su različite bakterijske infekcije, uključujući bronhitis, tonsilitis, pa čak i antraks. Tijekom trudnoće, Wilprafen Solyub se propisuje za liječenje genitalnih infekcija: ureaplasmoza, klamidija, gonoreja i drugi. Naravno, bolje je ispitati prisutnost takvih bolesti u fazi planiranja, ali ako je infekcija već otkrivena tijekom trudnoće, Vilprafen tablete su jedno od najoptimalnijih rješenja za taj problem.

Vilprafen tijekom trudnoće - kako poduzeti?

Budući da je dovoljno jak lijek, Vilprafen tijekom trudnoće propisuje se samo u slučaju kada je prednost uzimanja znatno veća od rizika. Naravno, samo za vrijeme trudnoće može se propisati samo vilprafen 500 nakon odgovarajućih testova.

U pravilu je lijek propisan samo u drugom tromjesečju, počevši od 20-22 tjedana. Ako se liječenje ne može odgoditi (zbog rizika od infekcije za zdravlje majke), tada je prema uputama moguće uzimati vilprafen tijekom trudnoće od 10 tjedana. Vrijedno je napomenuti da stručnjaci preporučuju da napuste moćne lijekove do kraja prvog tromjesečja, jer je u ovom trenutku formirana glavna organa fetusa.

Doza Vilprafena tijekom trudnoće iznosi 500 mg tri puta dnevno. Lijek treba uzimati između obroka i piti puno vode. Trajanje tečaja ovisi o vrsti infekcije, ali u pravilu ne prelazi 14 dana. Zajedno s Vilprafenom, u pravilu, propisuju se vitamini za obnovu mikroflora i jačanje tijela.

Vilprafen tijekom trudnoće: učinci, nuspojave, kontraindikacije

Kao posljedica uzimanja lijeka, možete odrediti toksični učinak tvari na fetus. Ako je lijek propisan već u drugom tromjesečju, takvo će djelovanje biti minimalno jer su glavni organi djeteta već praktički formirani. Kada uzimate Vilprafen na početku prvog tromjesečja, postoji rizik od razvojnih nedostataka.

Kontraindikacije za uzimanje lijeka su smanjenje bubrega, kao i individualna netolerancija prema glavnom aktivnom sastojku. Ako je trudnica primijetila pogoršanje njezinog općeg stanja, alergijsku reakciju u obliku osipa, teške mučnine, onda je također bolje odbiti uzimanje Vilprafena.

Popis nuspojava lijeka je dosta impresivan, što može izazvati neke sumnje čak iu osobi u normalnom stanju, da ne spominjem trudnicu. Dakle, Vilprafen može uzrokovati:

 • mučnina;
 • abdominalna distenzija;
 • želudac uzrujan;
 • poremećaj jetre i bubrega.

Osim toga, u nekim slučajevima može doći do vrućice, gubitka sluha, gutanja.

Kako uzimati Vilprafen tijekom trudnoće i njegove posljedice za dijete

Jedan od razloga zašto žena treba podvrći opsežan fizički pregled tijekom planiranja trudnoće je rano otkrivanje ureaplasmoze. Nemojte paničariti ako ste pronašli tu bakteriju, jer se ureaplazma uspješno liječi lijekom Vilprafen tijekom trudnoće i prije nego što se to dogodi.

Ureaplasmoza - opasna bolest sama po sebi i tijekom trudnoće dovodi do kobnih posljedica za dijete. Ureaplazma bakterije žive "mirno" u zdravom tijelu, ali se aktivno proliferiraju tijekom trudnoće, kada imunitet značajno oslabljuje.

Ako se bakterija toliko pomnoži da su pali iz vagine u maternicu, rizik od infekcije fetusa je vrlo visok. U ovom slučaju je potrebna hitna terapija.

Mogu li piti Vilprafen tijekom trudnoće? Hoće li biti opasno za fetus? Koji su rizici uzimanja ovog lijeka, jer je to snažan antibiotik? U ovom članku naći ćete odgovore na sva pitanja koja brinu o budućim majkama.

Ali prvo, doznajemo zašto je ureaplasmoza toliko opasna.

Što je opasna ureaplasmoza tijekom trudnoće

Nekoliko desetljeća, nakon što je žena s ureaplasmosisom bila znak za pobačaj. Srećom, ova bolest uspješno se liječi posebnim antibioticima: Vilprafen, Vilprafen Silva, Josamycin (Josamin) itd.

Dokazano je da bakterije ureaplasme mogu biti u zdravom tijelu, bez da mu nanose štetu. Ali tijekom trudnoće, imunološki sustav je značajno oslabljen, tako da se embrij ne odbacuje. Tijekom tog razdoblja, sve "spavanje" bakterije započinju s aktivnošću.

Ureaplasmoza u naprednom stadiju može dovesti do:

 • propušteni pobačaj;
 • abnormalnosti fetusa;
 • zaustaviti razvoj fetusa;
 • pobačaj (infekcija je nastala u ranoj trudnoći);
 • prerano rođenje (infekcija se dogodila u drugom ili trećem tromjesečju);
 • visoka voda;
 • pothranjenost fetusa;
 • neonatalna upala pluća u rođenom djetetu;
 • neplodnost;
 • adhezije u jajovodima.

Međutim, postoje slučajevi kada ureaplazmoza nema utjecaja na trudnoću i razvoj fetusa. Takvi slučajevi su iznimka, a ne pravilo.

Da biste identificirali bakterije ureaplazme i pravodobno liječenje, obratite pozornost na simptome bolesti:

 • slabo prozirno vaginalno pražnjenje;
 • nelagoda prilikom mokrenja;
 • donja bol u trbuhu;
 • upala prstena i maternice.

Wilprafen tijekom trudnoće

Antibiotik Vilprafen se odnosi na lijekove koji su kontraindicirani tijekom trudnoće.

No, službene upute za droge navode da se tijekom trudnoće i tijekom dojenja lijek može propisati samo ako prednosti Vilprafena opravdavaju rizik njegove uporabe.

Liječenje bi se trebalo odvijati u kombinaciji s drugim lijekovima: vitaminima, probioticima, laktobacilima itd. Ako ste bili propisani Vilprafen, provjerite sa svojim liječnikom koji će dodatne lijekove preporučiti.

Komponente Vilprafena brzo se apsorbiraju iz gastrointestinalnog trakta (tri sata nakon uzimanja pilule). Najveća koncentracija promatra se u slini, suzni kanal i limfni čvorovi.

struktura

Vilprafen predstavlja dva tipa tableta: Vilprafen i Vilprafen Solutab (otapa u vodi kako bi nastala disperzija). Oba ova lijeka imaju za cilj borbu protiv bakterija obitelji Ureaplasma urealyticum, kao i klamidija Chlamydia trachomatis.

 1. Aktivna tvar josamycin. 16-člani makrolidni antibiotik proizveden je aktinomicetom. Uključeno u Popis bitnih i esencijalnih lijekova. Aktivno bori ORL infekcija (otitis, sinusitis, tonzilitis, faringitis, upala grla, hripavac, bronhitis, upalu pluća, upalu pluća, bronhiektazija), kožne bolesti (akne, akne, psitakozu, pioderma, lymphangitis, šarlah), upala limfnih čvorova (lymphangitis, limfadenitis, inguinalni limfogranulom), bolesti urinarnog trakta (prostatitis, uretritis, gonoreja, sifilis). To je indicirano za liječenje klamidije kod trudnica.
 2. Celuloze. Mikrokristali celuloze čine neutralnu ljusku tablete.
 3. Hidroksipropil celuloza. Stabilizator, koji osigurava inertnost ostalih komponenti Vilprafena. U visokim dozama, hidroksipropilceluloza može biti opasna: njegova visoka koncentracija vodi do formiranja stanica raka. To je bio razlog za dobno ograničenje uzimanja ovog lijeka: nije preporučljivo propisati djeci mlađoj od 16 godina Također se ne preporuča za osobe s bolestima probavnog trakta.
 4. Natrij doza Ova voska tvar, lako topiva u vodi, dio je lijeka Vilprafen Solyutab i osigurava stvaranje disperzije.
 5. Magnezijev stearat. Binder.
 6. Silika (precipitirana silika). Obavlja funkciju elastomera, zadržava oblik tablete.
 7. Polisorbat 80. Nije uključen u lijek Vilprafen Solutab. Djeluje kao stabilizator i emulgator. Visoka koncentracija ove tvari je opasna ireverzibilna hormonska promjena.

Upute za uporabu

Standardna doza lijeka za odrasle i djecu preko 14 godina iznosi 1000-2000 mg dnevno. Početna doza je 1000 mg. Dnevna stopa podijeljena je u dvije doze. Tijek liječenja ne smije prijeći 10-14 dana.

Radi lakšeg davanja lijeka oslobađaju se lijekovi s različitim dozama: Vilprafen 500 i Vilprafen 1000.

Pilula se proguta cijela (bez žvakanja ili cijepanja), pijenje puno vode. Za malu djecu preporučuje se Vilufrafen Solutab: otopi se u vodi (oko tri minute) dok se ne stvori disperzija.

Uzmi lijek mora biti strogo u redovitim razmacima. Ako je jedna tableta propuštena, trebalo bi piti čim se zapamti. Ako je vrijeme za sljedeću dozu, tada se ne preporuča piti dvostruku dozu lijeka.

Trajanje i raspored liječenja propisuje samo liječnik. Nepravilno prekinuti prijem ili prekid uzimanja lijeka smanjuje učinkovitost liječenja.

Kako uzeti

1 trimestr Preporučljivo se suzdržati od uzimanja lijeka prije 10. ili 14. tjedna trudnoće. U tom razdoblju položeni su unutarnji organi bebe, a vrlo je važno da mu ne nanosite štetu.

Kao analozi dopušteno je koristiti azitromicin - za liječenje klamidije.

Učinak azitromicina na tijek trudnoće nije proučavan, pa se može uzimati samo kako to propisuje liječnik. Osim toga, ovaj lijek ima vrlo jake nuspojave iz gastrointestinalnog trakta, bubrega, jetre, živčanog sustava i kardiovaskularnih sustava.

2 trimestra. Od 20. tjedna trudnoće, uzimanje vilprafena smatra se sigurnom.

3 trimestra. Lijek se ne propisuje u kasnijim razdobljima, ako infekcija ne ugrožava zdravlje majke i djeteta. Infekcija se liječi nakon isporuke.

svjedočenje

Što je Vilprafen propisano uz liječenje ureaplasmoze:

 • Lymphogranuloma je vrlo rijetka bolest koja se manifestira kao crvenilo i papule na vanjskim genitalnim organima, u preponama i u rektumu, kao i upala ingvinalnih limfnih čvorova; nakon tretmana, nastaje trajni cjeloživotni imunitet;
 • urogenitalne infekcije - najopasnije za fetusnu bolest (dovesti do smrti), koje se manifestiraju u obliku nelagode, gori tijekom mokrenja, iscjedak s oštrim neugodnim mirisom; može biti asimptomatski;
 • trachoma je sličan pojavi na konjunktivitis (purulent ili sluzni iscjedak iz očiju), bolest polako napreduje, dovodi do zamagljivanja rožnice, au naprednim slučajevima - fuzija kapaka i očne jabučice, što dovodi do sljepoće.

Predoziranje lijeka ima snažan učinak na nuspojave gastrointestinalnog trakta. Simptomatsko liječenje (ispiranje želuca, uzimanje aktivnog ugljika ili drugih apsorbiranih lijekova). Također se odmah posavjetujte s liječnikom.

kontraindikacije

Posebna se opreza treba provesti ako se trudnica dijagnosticira:

 • dijabetes melitus (suspenzija Vilprafen sadrži dekstrozu, ali u malim količinama);
 • zatajenje bubrega (kronično);
 • izražena alergijska reakcija na komponente lijeka.

efekti

Nuspojave vilprafena uključuju:

 • Gastrointestinalni poremećaji (disbiosis, nadutost, žgaravica, mučnina, nedostatak apetita);
 • alergije (urtikarija);
 • disfunkcija jetre;
 • kandidijaza (drozd);
 • groznica;
 • gubitak sluha (vrlo rijetko);
 • slabost.

Ako otkrijete nuspojave na Vilprafen, odmah se posavjetujte s liječnikom. Bit ćete dodijeljeni analogni ili smanjite dozu. Nemojte poništiti lijek!

Ako se trudnoća planira nakon tretmana s Vilprafenom, potrebno je ponoviti testove. I tek nakon negativnog rezultata za prisutnost bakterija, može se planirati začeće.

Recenzije

Analizirajući povratne informacije od bolesnika koji su pili Wilprafen u ranoj trudnoći, učinak lijeka na ureaplasmozu može biti neučinkovit. Da biste to učinili, odredite prekid i ponovno liječenje.

Pijenje ili ne piti Vilprafen tijekom trudnoće - samo liječnik koji odluči odlučuje!

Mnoge trudnice se boje nuspojava koje se pojavljuju na drugi ili treći dan uzimanja lijeka. Najčešće je mučnina i osip.

Kako bi izbjegli hitan tretman s jakim antibioticima tijekom trudnoće, potrebno je unaprijed testirati!

Želimo vam dobrodošlicu i djeci!

Vilprafen tijekom trudnoće - pregled videozapisa lijeka.

Vilprafen solutiab tijekom trudnoće

Korištenje Vilprafen i Vilprafen Solutab tijekom trudnoće

Za liječenje zaraznih bolesti, moderni lijekovi nude različite lijekove. Međutim, trudnici se ne preporučuje uzimati lijekove koji mogu imati negativan utjecaj na tijek trudnoće ili razvoj fetusa. Istovremeno, patogeni predstavljaju ozbiljnu prijetnju zdravlju i životu žene i djeteta. Stoga često liječnik mora propisati ženu koja nosi bebu, vrlo moćne lijekove. Ovi lijekovi uključuju Vilprafen, koji ponekad liječnik propisuje trudnicu. Razmotrite kada je propisana Vilprafen tijekom trudnoće, koje su značajke recepcije.

Wilprafen se koristi tijekom trudnoće

Vilprafen je makrolidni antibakterijski lijek. Ima baktericidni učinak protiv mnogih mikroorganizama, osobito stafilokoka, streptokoka, klamidije, mikoplazme, ureaplazme.

Prema uputama, uporaba Vilprafena tijekom trudnoće preporučuje se samo ako je korist za ženu mnogo veća od rizika za zdravlje njenog fetusa. U tom smislu, postaje jasno da ni u kojem slučaju ne može sam propisati ovaj lijek. Samo liječnik može utvrditi sve moguće rizike njegove uporabe i dati preporuke za pravilnu administraciju.

Indikacije za liječenje Vilprafena tijekom trudnoće najčešće su spolno prenosive zarazne bolesti, naime mycoplasma, ureaplasma, klamidija i mješovite infekcije, kao i veneralni limfogranulom, sifilis i gonoreju.

Uz to, Vilprafen se propisuje u liječenju sljedećih bolesti:

 • laringitis, sinusitis, otitis media, paratonsilitis, tonsilitis, faringitis;
 • grimizna groznica, difterija;
 • kašalj, upala pluća, bronhopneumonija, akutni bronhitis;
 • parodontne bolesti i gingivitis;
 • limfadenitis, limfangitis, čireve, pioderme;
 • uretritis.

Upute za uporabu Vilprafen tijekom trudnoće

U ljekarnama možete vidjeti Vilprafen i Vilprafen Solutab. U trudnoći, Vilprafen Solyub se imenuje prema istim indikacijama kao i Vilprafen. Razlika između ovih oblika lijeka je da je Vilprafen Solutab disperzibilna tableta. Prije upotrebe se otapaju u vodi, što uvelike pojednostavljuje proces prijema. Stoga, tijekom trudnoće, Vilprafen Solutab se preporučuje za žene koje teško mogu progutati čvrstu tabletu.

Dozu lijeka, učestalost primanja i trajanje liječenja u svakom slučaju treba odrediti samo liječnik. Međutim, uzima u obzir ozbiljnost bolesti, opće stanje žene, određeni tijek njezine trudnoće, prisutnost kroničnih bolesti.

Prema medicinskim pregledima, Vilprafen tijekom trudnoće obično se primjenjuje 10 dana. U pravilu, dnevna doza lijeka je 1-2 g i podijeljena je u 2-3 doze u redovitim razmacima.

Kontraindikacije uporabe ovog lijeka su slijedeći uvjeti i bolesti:

 • individualna preosjetljivost na komponente lijeka;
 • tešku bolest jetre;
 • zatajenje bubrega.

Kao što neke recenzije pokazuju, Vilprafen ponekad može izazvati nuspojave tijekom trudnoće. Najčešća mučnina i nelagoda u želucu. Osim toga, mogući razvoj takvih fenomena:

 • proljev, povraćanje, rijetko - gubitak apetita, zatvor, stomatitis;
 • žutica, disfunkcija jetre;
 • urtikarija, peckanje i svrbež kože, angioedem;
 • prolazni gubitak sluha (samo u slučaju visoke doze lijeka).

Ako se bilo koji od gore navedenih stanja javlja, trebali biste odmah prestati uzimati lijek i posavjetovati se s liječnikom.

Vilprafen tijekom trudnoće propisuje stručnjaci koji nisu često. U većini slučajeva, liječnik pokušava zamijeniti ga sigurnijim lijekom. Lijek izbora, ovaj lijek obično je samo u liječenju klamidijske infekcije kod trudnica.

Kada je Vilprafen propisan tijekom trudnoće?

Trudnoća žene prati prirodno smanjenje imuniteta i restrukturiranje tjelesnih sustava za obavljanje nove važne funkcije. I bez obzira koliko dobro trudnoća dolazi, žena često ima različite bolesti ili infekcije. Problem njihova liječenja je da je raspon dopuštenih lijekova u prenošenju djeteta prilično usko. Vilprafen - je antibiotik koji se smatra najsigurnijim za liječenje zaraznih bolesti u trudnica. Brojne recenzije trudnica o Vilprafenu upućuju na to da je lijek stvarno učinkovit i praktički ne uzrokuje negativne posljedice.

Pročitajte više o Wilprafenu

Ovo je makrolidni antibiotik, učinkovit u liječenju raznih zaraznih bolesti:

 1. koža (erizipela, apsces, pioderma, furunculosis, itd.);
 2. ENT organi;
 3. organi dišnog sustava;
 4. urogenitalna sfera (klamidijski infekcije, ureaplazmoza, pijelonefritis, cistitis, cervicitis, mikoplazmoza, sifilis itd.).

Aktivni aktivni sastojak u Vilprafenu je makrolidni josamicin, koji može potisnuti i eliminirati gram-pozitivne i gram-negativne intracelularne bakterije koje su otporne na druge antibiotske skupine.

Tablete lijeka dostupne su u dvije koncentracije aktivne tvari: 500 i 1000 mg.

Vilprafen Solutab je tableta topljiva u vodi sa slatkim mirisom jagode, koji sadrži 1000 mg aktivnog sastojka. Oni se razlikuju po tome što imaju blagi i istodobno snažan učinak na bakterije i nemaju praktički nikakav učinak na crijevnu mikroflora.

Vilprafen: upute za uporabu tijekom trudnoće

Ako je infekcija nekomplicirana, 500 mg će biti dovoljno za liječenje, a Vilprafen 500 će biti preporučeni oblik za trudnice.

Preporučujemo da saznate koji su vitamini pri planiranju trudnoće bolje uzeti muškarce.

Bilo Geptrala sigurno tijekom trudnoće, pročitajte ovdje.

Vilprafen Solutab tijekom trudnoće treba uzeti ako se otkrije urogenitalna infekcija, jer je najopasnija za nošenje djeteta.

Preporuča se započeti uzimati Vilprafen tijekom trudnoće s 2 trimestra (21-22 tjedna), kada je dovršena formacija vitalnih organa fetusa. Međutim, ako je infekcija otkrivena već početkom prvog tromjesečja, primjena lijeka započinje u 10 tjedana, uvijek pod nadzorom liječnika.

Važno je! Ako vaš liječnik propisuje Vilprafen za urogenitalne infekcije, ne biste trebali odgoditi prijam, jer dijete može postati zaraženo tijekom prolaska kroz rodni kanal, što može biti vrlo tužan ishod.

Doziranje i trajanje tečaja

Tablete se obično uzimaju 3 puta dnevno, između obroka. Trajanje liječenja:

 • za klamidijsku infekciju - od 10 do 14 dana;
 • s ureaplazmom - od 7 do 10 dana.

Da bi terapija bila učinkovita, nemoguće je prekinuti tečaj ili kršiti pravila propisanih liječnika Vilfrafen tijekom trudnoće.

Ne biste trebali uzimati Vilprafen, budući da je svaki organizam individualan, a samo stručnjak može odabrati potrebnu dozu tijekom primjene.

Prije propisivanja lijeka, liječnik procjenjuje i uspoređuje ono što je opasnije za fetus: percipirani rizik od lijeka ili posljedice infekcije.

Važno je! Vilprafen je lijek preporučen od Svjetske zdravstvene organizacije za liječenje ureaplazmoze u trudnica i infekcija uzrokovanih bakterijom Chlamydia. Neočišćena ureaplasmosisa može uzrokovati gladovanje kisikom ili usporiti rast fetusa, oštećenje uteroplaznog krvotoka i spontani pobačaj.

Na popularnim forumima možete pronaći veliki broj recenzija žena koje su uzimale Vilprafen tijekom trudnoće. Evo nekih od njih:

"Bio sam propisan vilprafen iz klamidije u 18 tjedana. Provela je tijek liječenja 15 dana, uzeo lijek 500 mg 3 puta dnevno. Osim toga, stavila je svijeće Verzininu vaginalno. Proteklo je infekcija poslije tretmana, rodila je prije mjesec dana. Dijete ima slab mišićni ton i slabih ligamenata. Ne znam posljedice uzimanja Vilprafena, ali siguran sam da će oni biti mnogo gori od neobradene infekcije. "

"Odlučila sam napustiti recenziju o Vilprafen Solutab tijekom trudnoće, jer mnoge djevojke sumnjaju da li je to sigurno za uzimanje ovog antibiotika za dijete. Liječnik mi je propisao lijek kad su otkrili ureaplasmosu 28. tjedna, iako su testovi bili čisti prije toga. Moje prvo dijete imalo je sindrome hydrocephalus, pa sam odlučio da ne riskiram ovaj put i pijem stazu. Štoviše, liječnik je inzistirao na nedostatku nuspojava i učinaka na dijete. Vidio sam 2 puta dnevno, 10 dana. Na kraju tečaja, testovi su opet bili čisti. Dijete je već staro 3 mjeseca, a mi nemamo učinaka lijeka. "

Kontraindikacije i nuspojave

Ulazak vilprafena kontraindiciran za trudnice s bolestima jetre, kao i individualnu netoleranciju na komponente lijeka.

Saznajte kako uzimati vitamin C tijekom trudnoće.

Mogu li koristiti Genferon trudna, saznajte ovdje.

U slučaju liječenja lijekom, potrebno je probiotike i imunomodulatorne lijekove uzeti na sveobuhvatan način kako bi se izbjegle neugodne posljedice upotrebe Vilprafena tijekom trudnoće kao crijevna disbioza ili kandidijaza.

Također nuspojave kod uzimanja ovog antibiotika mogu biti:

 • alergijske reakcije: dermatitis, angioedem, urtikarija;
 • mučnina, gubitak apetita, povraćanje;
 • zatvor, proljev;
 • poremećaj jetre i sustava žuči.

Važno je! Ako se neka od nuspojava pojavi tijekom uzimanja lijeka, obavijestite svog liječnika. On će promijeniti lijek na sličan antibiotik ili promijeniti doziranje.

Naravno, ispitivanje prisutnosti infekcija i njihovo liječenje od strane žene najbolje je obaviti tijekom razdoblja planiranja djeteta. Ali ako se infekcija dogodila tijekom trudnoće, a lijekovi su neizbježni, Vilprafen će biti učinkovit i relativno siguran izbor.

Vilprafen: korištenje tijekom trudnoće

Trudnoća je teško razdoblje u životu svake žene, popraćeno ozbiljnim restrukturiranjem svih organa i sustava. Konkretno, postoji slabljenje imunološkog sustava, tako često je trudna majka sklona razvoju velikog broja bolesti koje su nepovoljne za fetus. "Liječiti ili ne liječiti ove bolesti uz pomoć lijekova?" Pitanje koje je aktivno raspravljalo od strane mnogih ginekologa. Vilprafen - jedan od lijekova koji se može dodijeliti trudnoj ženi.

Vilprafen se dobro bori protiv urogenitalne infekcije, a trudnice su tako osjetljive. Unatoč relativnoj sigurnosti, postoje nijanse u indikacijama i dozama lijeka.

Karakteristike lijeka

Vilprafen je antibakterijski lijek koji pripada makrolidnoj skupini. Ta se skupina smatra jednim od najjačih među svim antibioticima i propisuje se u slučajevima kada drugi lijekovi ne mogu pomoći.

Sastav lijeka

Aktivna aktivna komponenta Vilprafena je josamicin. Ova tvar je korištena u širokoj farmakološkoj industriji od 70-ih godina prošlog stoljeća, stoga je dobro proučena.

Kao dodatna komponenta lijeka su:

 • metilceluloza;
 • koloidni silicijev dioksid;
 • polisolrbata;
 • talk;
 • magnezijev stearat;
 • titan dioksid;
 • aluminijev hidroksid, itd.

Mehanizam djelovanja

Mehanizam djelovanja Vilprafena povezan je s blokiranjem stvaranja proteinske komponente mikroorganizmima, tj. Lijek je bakteriostatski. Ovaj učinak lijeka je opažen pri korištenju niskih terapeutskih doza.

Tijekom rane trudnoće, vilprafen se može uzimati samo uz minimalnu koncentraciju. Kada se povećava doziranje, učinak koji proizvodi proizvodi već će biti baktericidan, tj. Lijek će svojim djelovanjem izravno uništiti mikroorganizme u središtu upale.

Osobitost antibiotika Vilprafen tijekom trudnoće je da ima visoku aktivnost protiv intracelularnih patogena - klamidiju, mikoplazme, ureaplazme, legionele. Osim toga, visoka učinkovitost lijeka protiv gram-pozitivnih mikroorganizama (stafilokoki, streptokoki, bakterije difterije, itd.) I gram-negativne (meningokoki, gonoreja, hemofilički i intestinalni bacili).

Vilprafen solutab tijekom trudnoće je također dobar jer nema nikakvog utjecaja na prirodnu intestinalnu mikroflora, u uobičajenim terapeutskim dozama ne uzrokuje disbakterijus. Lijek je djelotvoran protiv gotovo svih patogena, čak i onih koji su otporni na eritromicin - glavni predstavnik makrolida.

Nekoliko riječi o farmakokinetici

Govoreći o uzimanju lijekova tijekom trudnoće, osobito antibiotika, važno je razumjeti kako se ti lijekovi ponašaju nakon ingestije. Prijam se provodi usmeno, pa prvo lijek ulazi u trbuh, gdje se ne otapa zbog svoje protu-kiselinske membrane, a zatim ulazi u crijeva.

U crijevu pod djelovanjem lužnatog pH i enzima, razgrađuje se u konstitutivne elemente i prodire kroz zid tankog crijeva u krvotok. I već s protokom krvi, lijek se isporučuje u organe i tkiva.

Nakon akcije, 6-12 sati (ovisno o dotičnoj dozi), lijek također dolazi s krvi u jetru, gdje se neutralizira i izlučuje u žuči u sastavu izmeta. Mali dio se izlučuje u urinu, pa je učinkovit za liječenje urogenitalnih infekcija.

Glavna posljedica Vilprafena tijekom trudnoće je prodiranje kroz posteljicu na fetus, kao i kroz majčino mlijeko djetetu. Lijek dolazi u malim količinama, međutim, ako ne slijedite preporuke liječnika, to može dovesti do nekih komplikacija.

Otpustite obrazac

Lijek je dostupan u nekoliko oblika:

 1. Vilprafen 500 sadrži 500 mg josamicina. U trudnoći je poželjnije jer visoka koncentracija može uzrokovati pobačaj ili patologiju fetusa.
 2. Vilprafen 1000 - disperzivni proizvod koji sadrži 1000 mg aktivnog sastojka. Tijekom trudnoće rijetko je propisano, ovaj oblik se češće koristi za bolesti dišnog sustava (bronhitis) ili urogenitalne infekcije.

Tablete Vilprafen imaju blijedo-žutu boju, duguljasti oblik i rez u sredini. Paket sadrži 10 tableta u dva blistera.

Vilprafen 500 troškova, u prosjeku u Rusiji, oko 550 rubalja, vilprafen 1000 - 700 rubalja.

Upozorenja za uporabu

Spektar djelovanja lijeka je vrlo širok, pa je popis bolesti za koje se koristi vilprafen vrlo različit:

 • infekcija gornjeg dišnog trakta, na primjer, anginu, faringitis;
 • otitis, sinusitis;
 • mogu se koristiti za skrletnu povišenu temperaturu kada je primijećena otpornost penicilina;
 • bolesti nižih dišnih putova - bronhitis, upala pluća;
 • bolesti usne šupljine - gingivitis, stomatitis;
 • infekcija oka;
 • infekcija kože i tkiva - pyoderma, furuncle, carbuncle, erysipelas, acne, itd.;
 • infekcija urogenitalnog sustava - prostatitis, gonoreja, uretritis, sifilis, klamidija i mikoplazma.

Kompetentna prijem Vilprafen - bez oštećenja djeteta

Kako uzimati Vilprafen tijekom trudnoće u svakom pojedinom slučaju odlučuje liječnik, na temelju kliničke slike. Uobičajena doza vilprafena tijekom trudnoće je 500 mg 3 puta dnevno prije jela.

Istodobno, trajanje uzimanja lijekova ovisit će o prirodi infekcije:

 • u slučaju invazije klamidija, unos lijeka trebao bi trajati najmanje 10-14 dana;
 • u slučaju infekcije ureaplazme, dovoljno je provesti tijek od 7-10 dana.

Mnogi liječnici preporučuju pokretanje lijeka samo s dva semestra. U slučajevima kada je rizik od komplikacija infekcije veći od rizika uzimanja lijeka, imenovan je od 10. tjedna trudnoće. Svi stručnjaci se slažu da se u prvom tromjesečju lijek treba koristiti s krajnjim oprezom i pod strogim nadzorom liječnika.

Neki ginekolozi preporučuju uporabu terapijske fortifikacije u obliku vitamina tijekom liječenja. Dokazano je da uravnoteženi vitaminski kompleks može znatno smanjiti štetu uzrokovanu lijekom djetetu.

kontraindikacije

Kao i svaki lijek, Vilprafen ima niz kontraindikacija:

 1. Ozbiljna bolest jetre.
 2. Preosjetljivost na lijek.
 3. Preosjetljivost na sve makrolidne lijekove.
 4. Nije preporučljivo propisati lijek za djecu mlađu od 12 godina.

Mogući razvoj i nuspojave koje, s obzirom na pojedinačne karakteristike organizma, mogu se smatrati normalnim reakcijama:

 1. Gubitak apetita, mučnina, povraćanje, proljev.
 2. Alergijske reakcije u slučaju netolerancije na neke komponente lijeka, najčešće u obliku kožnih reakcija.
 3. U nekim slučajevima može doći do kršenja jetre i žuči, naime: povećani jetreni enzimi, žutica i druge vrste kršenja protoka žuči.
 4. Možda je gubitak sluha, najčešće opažen prekomjernom dozom lijeka.
 5. Vrlo rijetko - može razviti kandidijazu.

predozirati

Do danas nije bilo potvrđenih podataka o predoziranju lijekovima. Vjerojatno će predoziranje Vilprafena biti karakterizirano povećanim nuspojavama gastrointestinalnog trakta.

Interakcija lijekova

Vilprafen nije propisan u vezi sa sljedećim lijekovima:

 1. Vilprafen je bakteriostatski lijek, ne može se koristiti s baktericidnim sredstvima, smanjuje učinkovitost oba lijeka.
 2. Makrolidi usporavaju izlučivanje ksantina, što može dovesti do opijanja teofilinom.
 3. Ne preporučuje se korištenje Vilprafena u kombinaciji s antihistaminicima (mogućnost razvoja aritmija).
 4. Možda povećana vazokonstrikcija krvnih žila kod dijeljenja ergot alkaloida i makrolida.
 5. Ni u kojem slučaju se ne kombinira s primanjem ciklosporina. Ciklosporin je sam po sebi nefrotoksični lijek, a kada djeluje u interakciji s josamicinom, njegova toksičnost se značajno povećava.

Mišljenja ginekologa o uzimanju lijekova tijekom trudnoće, osobito onih koji pripadaju grupi makrolida, podijeljeni su. Neki propisuju veliki broj različitih načina, dok drugi, naprotiv, pokušavaju izbjeći propisivanje lijekova. Trudnice bi trebale biti vrlo pažljive s metodama apsolutno svih lijekova, čak i vitamina, i ni u kojem slučaju ne bi trebali biti sami lijekovi.

Autor: Zuleta Hapsirokova, pripravnik,
posebno za Mama66.ru