Može li novorođenče spavati s lutkom? Implikacije i važni savjeti liječnika

Zdravlje

Bradavica (dummy) - subjekt koji služi za zadovoljavanje potreba djeteta u usisavanju. U svom sadašnjem obliku, sastoji se od tri dijela: gumena ili silikonska bradavica, mlaznica i ručka. Noćni san je vrlo važan za zdravlje i pravilan razvoj djeteta. Djetetu je tiho spavao cijelu noć, roditelji se pribjegavaju raznim trikovima. Jedan od učinkovitih načina je da djetetu dajte pacijentu. Kako opravdano ovaj alat je, da li postoji bilo kakva šteta iz njega je detaljno opisana u ovom članku.

Može li novorođenčad dobiti noćnu bradavicu?

U novorođenčadi refleks usisavanja je vrlo razvijen. Što je svijetlija eksprimirana, to je teže smiriti bebu bez pacifiera. Takvo dijete će sve povući u usta - prste, pokrivač, pelene. U ovom slučaju, bolje mu je dati pacifier. Nakon što zadovoljava potrebu za sisanjem, dijete će mirno zaspati.

Koje su posljedice ako beba ostane noću s bradavicom?

Najčešći problem kod djece koja ne mogu spavati bez bradavice je da pada iz usta tijekom faze dubokog sna. Čim dijete otkrije gubitak, on će vrištati i zahtijevati ga natrag. Ova se situacija može ponoviti nekoliko puta tijekom noći. Kao rezultat, ni dijete niti roditelji neće imati dovoljno spavanja.

Uz poremećaj spavanja, usisavanje pacifiera noću može dovesti do sljedećih negativnih posljedica:

 • Stvaranje pogrešnog ugriza. Možda zbog redovitog dugog sisanja. Dummy s anatomijskim oblikom pomoći će smanjiti rizik.
 • Problemi s probavnim traktom. Usisavanje pomaže ne samo da se smiri, već i na oslobađanje sline i želučanog soka. Prekomjerne količine tih tekućina tijekom spavanja su štetne.
 • Problemi s dojenjem. Često usisavanje ometa pravilnu formiranost prianjanja bradavica i može dovesti do neuspjeha bebe iz dojke. Posebno nije poželjno zloupotrijebiti lutku u prvim mjesecima uspostave GW-a.
 • Gušenja. Dijete ne može gušiti na lutku zbog zaštitnog diska. Opasnost se javlja nakon zubiranja. Dijete je sposobno probiti bradavicu, a zatim mali dijelovi mogu ući u dišni sustav.
 • Ovisnost. Češće beba sranje dude, to će teže odbiti.

Kako odvojiti dijete od nje?

Odbijanje od pacifiera bolje je započeti prije 5-6 mjeseci. U ovom trenutku refleks usisavanja počinje nestajati, a proces će biti manje bolan.

Ako je trenutak propustio, a dijete nema nikakvih posebnih problema, onda je bolje čekati još šest mjeseci ili godinu dana kada je dijete zrelo za svjesno odbijanje čaše. Obično, djeca se slažu s argumentom da su već odrasle osobe i ne trebaju bradavicu.

Kako bi proces odvikavanja od bradavice bezbolan za dijete, morate slijediti neka pravila:

 1. Nemojte početi odstupati u vrijeme bolesti, promjenu atmosfere ili prestanak dojenja. Ovo će biti dvostruki stres za bebu.
 2. Postupite to postupno. Prvo, smanjite vrijeme usisavanja tijekom dana, odvlačeći dijete. Zatim napustite dude malo prije spavanja i u trenucima intenzivnog uzbuđenja. I tek nakon 1-2 tjedna za uklanjanje.
 3. Ako dijete odbija spavati bez bradavice, možete pokušati dijeliti spavanje. Osjećaj mame topline smiruje bebu.

Što ne možete:

 • Obilježite dud senfa, sjajno zeleno, odrežite dio ili probušite. Takve metode štetne su za psihološko zdravlje djeteta, jer predmet povezan s sigurnošću i spokojnošću iznenada stječe neugodna svojstva. Takve promjene uzrokuju tjeskobu i osjećaj nestabilnosti svijeta.
 • Zamijenite pacifier bocom hrane. Česti noći mogu dovesti do karijesa. I ostaviti dijete s bocom u snu nije sigurno.

Pogledajte video o tome kako odvojiti bebu od bradavica:

Liječnički savjet

Mišljenja stručnjaka o korištenju cjepiva variraju.

 1. Pedijatri vjeruju da je sisanje bradavica u dobi od šest mjeseci opravdano snažnim refleksom usisavanja. Potreba za njom sama će prenijeti dijete i ne brinite se.

zaključak

Nema ničeg lošeg u korištenju lutke ako pomaže dijete da se smiri. U pitanjima davanja pacifiera ili ne, kada i kako odstupiti od nje, trebali biste se usredotočiti na pojedinačne karakteristike i potrebe bebe.

Tumačenje sna bradavice

Ako ste imali lutku u snu, knjiga o snovima će vam pomoći interpretirati takav san. Bradavica u noćnim snovima često služi kao dokaz da vam ne bi smetalo vratiti se u djetinjstvo, kako biste se oslobodili od odraslih briga.

Sanjati djetetove dude u djetetovim ustima znači mirno osjetiti vašu dob, bez pada u depresiju iz svake prošle godine. Stvarno cijenite svoje sposobnosti, nemojte pokušavati skočiti iznad glave.

Spavati u detalje

Kao što piše knjiga o snovima, ružičasta lutka obično sanja o nevinoj romantičnoj avanturi. Žuta - za zabavu. Green kaže da ćete se uskoro moći smiriti i opustiti. I bijelo je znak da je vrijedno kompromisa.

Ako sanjate bebu plavu bradavicu, onda biste trebali pokazati snagu volje. I crna znači da se u vašoj duši nakupila puno negativnosti. Crvena lutka u snu upozorava na moguću agresiju. Siva ili smeđa bradavica znači ravnodušnost prema onome što se događa.

Je li sanjala lutka poderana? Naći ćete se u situaciji u kojoj trebate brzu reakciju i hladan um. I vidjeti prljavo dječje bebe - prema knjizi o snovima, znači riješiti probleme drugih ljudi.

Mnogi se pitaju zašto je bradavica u snu za ljude koji imaju malo dijete. Odgovor je jednostavan: briga i misli o vašem djetetu ne ostavljaju vas danju ili noću. Samo kaže da ste izvrstan roditelj.

 • Bradavice sanjaju u prozoru trgovine - potrošiti novac na zabavu.
 • Dijete drži papila u rukama - priprema se za važan događaj.
 • Kupite ga - razmislite o budućnosti.
 • Davanje svoje bebe - pobrinuti se za nekoga.
 • Oprati mačkicu - raditi na savjesti.

Kao što pretpostavlja Modern Dream Book, nova dječja bradavica sanja o zanimljivim, produktivnim idejama. A ako se već koristi više od jednom, tada će stečeno iskustvo i stečeno znanje pomoći da postignete ono što želite.

Ako ste sanjali o bradavici koju ste sisali - umoran ste od življenja odraslih i želite se vratiti u djetinjstvo. Uopće nije teško to učiniti: idite u zabavni park, kupite vkusnyashek, vozite se vožnje.

Pljunuti pacifiera - prema knjizi sanja, znači poduzeti važan posao nakon odmora. Ako se možete usredotočiti na posao, dobit ćete odlične rezultate svojih napora. Ne isključuje se velikodušna materijalna nagrada.

Koji je san bradavice u usta vašeg prijatelja? Takav san je često pred neočekivanom ponudom prijatelja. Možda se želi zabaviti, odmarati se u vašoj tvrtki.

Budući da je papila u džepu, budite oprezni. Moguće je da vas netko pokušava zavarati. Prevoditelj snova preporučuje da otvorite svoje uši, a ne da podlegneš raznim provokacijama.

Sada kad znate koja je riječ o snovima, bit će vam lako odabrati optimalni model ponašanja u danoj situaciji. Osim toga, bolje ćete razumjeti sebe i ljude iz svog okruženja. Autor: Vera Fractional

I najvažniji savjet

Ako želite dati savjete i pomagati drugim ženama, provesti besplatnu trenersku obuku s Irinom Udilovom, naučiti najpopularniju profesiju i početi primati od 30 do 150 tisuća:

 • > "target =" _ blank "> Besplatno osposobljavanje za treniranje od nule: dobiti od 30-150 tisuća rubalja!
 • > "target =" _ blank "> 55 najboljih sati i knjiga o sreći i uspjehu (download kao dar)"

Dječak spava s pacifierom

Trebam li djetetu ponuditi dude?

Mišljenja i preporuke vezane uz korištenje bradavica stalno se mijenjaju na temelju sve više i više novih istraživanja, dakle, kako bi se pravilna odluka u vezi bradavica, najbolje je konzultirati s pedijatarom.

Vjeruje se da bradavica ne samo da zadovoljava djetetov usmeni instinkt, već također smanjuje rizik od iznenadne smrti dojenčadi u prvih 6 mjeseci.

Pravila pri uporabi bradavica.

Ne preporučujemo:

- koristiti dude do 6 tjedana starosti dok se dojenje utvrdi

- nema potrebe za upotrebom bradavice 24 sata na sat

- Najbolje je ponuditi bebu jednom danju, navečer

- ako bradavica ispadne, nije potrebno ponovno umetnuti bradavicu

- nemojte prisiliti dijete da uzme dude ako ne želi

Je li bradavica "loša navika" ili "dobra navika"?

Važno je osigurati da beba sna ostaje neovisna o bradavicama. Ako je beba uspostavila čvrstu vezu između bradavica i zaspala, tada postoji više štete od bradavice od dobrog. I lutka u ovom slučaju postaje još jedna "loša navika" (link na članak o lošim navikama). Budeći se noću, dijete će svaki put pitati majku da mu dade izgubljenu bradavicu.

Problem s bradavicom riješen je u trenutku kada ga dijete može pronaći bez pomoći roditelja. Tada ovisnost o bradavici ide u kategoriju "dobrih navika" kada zaspi. Možete razviti nezavisnost djeteta, ako počnete dajući mu pršut u ruci prilično rano, i ne staviti ga u usta. Od oko 9 mjeseci, bebe su u stanju gurnuti bradavicu u usta, uključujući i noću.

Dummies često ispadnu iz krevetića na podu, tako da ima smisla dati bebu nekoliko lutke odjednom, staviti ih u ili blizu kreveta. Svake večeri podsjeti bebu da bi trebao uzeti samog pacifiera i, ako je potrebno, ponovo ga pokazati gdje ga može uzeti.

Kada je vrijeme da ispustite bradavice?

Ako je bradavica vašeg djeteta snažno povezana sa spavanjem, a on vas poziva noću kako bi ga mogli ponovo dati, vrijeme je da se odrekne te navike.

Mnogi pedijatri se slažu da je najprikladnija dob za ovo vrijeme 1-1,5 godina. Nažalost, nema ugodnih bezbolnih načina odbijanja bradavice. Ali imajte na umu da je odbijanje uobičajenih bradavica djeci puno lakše nego što se obično čini roditeljima. Međutim, moćda je snažna, to će potrajati najviše tri dana da ga se odriče.

Davanje bradavica - što da radim?

1. Recite bebi da je vrijeme da se predate bradavicama.

2. Dajte svom djetetu nekoliko dana da se naviknete na tu misao i odaberite dan za početak.

3. Ako je dijete jako zabrinuto, smirite ga, udahnite, udarajte ga na leđima.

4. Pripremite se za neke teške noći i dane.

5. Učinite sve što je moguće kako biste ojačali vezu djeteta s omiljenom igračkom (link na članak o kućnim ljubimcima). Reci: "Sada nije vrijeme za bradavicu, ali ovdje je medo, može vas zagrliti". To ga odvlači iz bradavica i daje mu sigurnu zamjenu. Još bolje, dajte mu novu omiljenu igračku. Ova novost ga može još više zbuniti. Možete čak i odvesti dijete u dućan, tako da bira za sebe novog prijatelja.

6. Ako je dijete stariji, možete ga pročitati knjigu o odbijanju bradavice (link na knjigu)

7. Neki pedijatri preporučuju rezanje ili probadanje vrha bradavice, tada više neće voljeti bebu.

8. Što god učinili, uzimajući bradavicu jednom, ne kupiti novi u sat plača!

Ako niste spremni odreći bradavice.

Mnogi roditelji ne žele odvući dijete iz bradavica, radije čekaju, ako ne odbije od nje sam. Ako još niste spremni, preporučujemo

- ne dajte pacifier tijekom dnevnih snova i priprema za noćni san

- ne dopustite da dijete cijelo vrijeme hoda s lutkom

Neka djeca, izgubivši bradavice, počnu sisati palcem. Ali ovo je iznimka, a ne pravilo.

Dakle, sam bradavica nije problem. Ali najčešće se koristi kao pomoć pri zaspanju. Ako se dijete diže noću, ali kako bi zaspao, treba točno bradavicu, odnos je očit - to je bradavica koja je uzrok poremećaja sna kod bebe.

Dijete s lutkom

Dream Dream Baby s dudljim sanom, zašto san u snu Baby s lutkom? Da biste odabrali interpretaciju snova, unesite ključnu riječ iz vašeg sna u obrazac za pretraživanje ili kliknite na početno slovo slike koja označava san (ako želite dobiti online tumačenje snova slovom besplatno abecednim redom).

Sada možete saznati što znači sanjati o djetetu s pacifierom čitajući dolje za besplatna tumačenja snova iz najboljih online knjiga o snovima Doma Sunca!

Spavati s bradavicom

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Što znači fraza "čini mi se štetnim" znači samo to? I zašto ne misliš loše? Slušajte muža, molim vas, on je primjeren
Bradavica u 5 tjedana može negativno utjecati na formiranje laktacije. Ako se hraniš i nemaš problema s njom, neka se bar napuni. Zadovoljava usisavanje reflex prevencije sds.

Slažem se, također nisam razumio "čini se štetnim" bez ikakvog razloga.

Ako se ne spava, ne uzima, onda će uskoro pljunuti u snu, to je dobro. A sada mu treba mirno)

Moj od rođenja u snu pljusnuo je i ako je potrebno da je spavao pronašao

A što štetu od bradavica?

Izbacio sam pacifiera od rođenja do 3. pune tri godine. Stoga nemam ni pogrešnog ugriza. Štetna bradavica, a onda je dvojba nakon jedne i pol godine, moja djeca upravo u toj dobi odbili su, a ja nisam milijunaš svaki dan da ih kupim Avente's bradavice, usta su bila oko jedan i pol, oni gnuwed u smeće, kupio jednom, dva i bacio ga ovaj posao

Mene spavam s lutkom i ništa. U snu pljune kao umorni i spavaju dalje.

A što nije u redu u bradavici koju ne razumijem?

I stvara se pogrešan ugriz i može odbiti od prsa. Možda nije tako, ali vjerojatnost je

Oh, sve ovo smeće koje odbija iz prsa! Moja mješavina za hranu za boce također jede i nije htjela jesti smokve!

To je takva glupost) Iskreno)

Također se izvlačim da spavam

Dajem kada je potrebno. Ako je prije toga normalno zaspala s njom, istisnula je sebe prije no što je izašla! Sada je smokva! Dajte dojke i općenito raste, postaje štetno.

Ja obično spavam spitting out, rijetko kad spavam s pacifier, ali ako ne pljunuti, ja ne uzeti daleko

Vrlo ste sretni da pacifier uzme, ne radimo ništa, spavamo 10 minuta tijekom dana

Ništa nije štetno, već se smirilo))) moj je sin bio kašičica i sve je u redu s njim. Sada samo trpim bez bradavica

Ponekad ne uzimam bradavicu.

Treći i četvrti nisu uzeli pacifiera, a peta ne uzima. I prva dvojica su sisala, ali bili su na vrbi, bili su teški. I tada je noć izgubila uuuu

Spavanje s bradavicom dokazano je da smanjuje rizik od SIDS-a

Dobiti dovoljno spavanja: 7 mitova o dječjem snu

Tatyana Chkhikvishvili ispričala je zašto je dječji spavanje i centar za razvoj BabySleep-a rekao zašto nema potrebe za rock dijete, kako podučavati dijete da spava zasebno i u kojim slučajevima bradavica može biti štetna.

Do 3-4 mjeseca djeca ne razlikuju danju i noću. Isprva, njihovo tijelo ne proizvodi melatonin. U pitanjima zdravog sna u djetinjstvu, ponašanje roditelja igra važnu ulogu. Nema potrebe produžiti dnevni san, no noću, naprotiv, stvoriti sve uvjete za opuštajući odmor.

"Neka igra dovoljno, umori i brzo zaspati"

Mnogi roditelji stavljaju dijete u krevet prekasno kad počinje plakati. Iz umora djeca su brzo preopterećena i teško je zaspati.

Nemojte oštro prekinuti igru. Provedite sat vremena prije smrti prije spavanja: sastavite slagalicu, pročitajte knjigu i pijete čaj.

"Dijete treba biti potreseno"

Ako je dijete hranjeno, smireno, umorno, kao opcija, da ga omamljuju tako da ne utječe na njegove ruke, vjerojatno će zaspati u krevetiću. Ne treba se priviknuti stalnoj umornosti majčinih bolesti.

Ako je dijete "izišlo" (to se uopće događa), možete ga potresati da se smirite. Nemojte preuzimati do posljednjeg spavanja. Kad se smiri, stavite je u krevetić.

"Kasnije se nalazi, kasnije će ustati"

Cirkadijani ritam većine djece postavljen je na rano uspon. 6-8 sati je norma. Čak i ako je dijete kasno u krevetu, još će se rano probuditi, samo ako je još budan. Postavite djecu između 19.00 i 21.00 kako bi u potpunosti primili svoju dobnu normu noćnog sna.

"Hranjenje na zahtjev otežava spavanje."

Samo dojenje ne utječe na uzorke spavanja. Još jedna stvar - pogreške ponašanja roditelja. Polaganje bebe uz pomoć dojke ne treba pretvoriti u sustav. Ako ponekad previše uzbuđeno dijete spava na prsima, to nije zastrašujuće, samo da zaspi. No, to svakodnevno ne vrijedi.

Napunite ga prije spavanja i tek onda legnite. Važno je da dijete klanac.

Ako je uznemiren tijekom hranjenja, pokušajte potamniti sobu, pogledati u oči, ukloniti sve nadražujuće tvari.

"Dijete ne spava dobro ako su zubi zalijepeni"

To je istina, ali morate uzeti u obzir da zub izbacuje nekoliko dana. A ako dijete ne spava dva mjeseca, vjerojatno zubi nemaju nikakve veze s tim. Razjasnit ću da se u ovom slučaju radi o potpuno zdravom djetetu.

"Što je stariji dijete, to je teže ga naučiti na odvojeni krevet"

Ako ste udobni za spavanje zajedno, nemojte premjestiti dijete u krevet. U budućnosti ga uvijek možete naučiti novo mjesto. Da biste to učinili, stvorite pozitivnu sliku krevetića, učinite to nekom vrstom nagrade: "Kada odrastete, zaspati ćete zasebno u svojoj sobi." Odaberite zajedno namještaj, posteljinu, pribor za sobu. Naglasite sličnost vaših soba: pomažite iste slike, posteljinu, pidžama.

Objasnite djetetu da mu dolazite u bilo koje vrijeme, ako je potrebno. Praktirajte poslijepodne, zamolite ga da vas nazove i odmah ode u sobu. Prije nego što odete u krevet, obavijestite bebu što ćete sutra učiniti, kakav ćete se doručak pripremiti za njega, gdje ćete ići.

"Rock baby na prvi poziv"

U bebama udio REM spavanja je vrlo visok. U ovoj fazi, vizualne slike u snovima stimuliraju rast i razvoj mozga. U snu, dijete se kreće, grimase, smacks, može reći. Slušajući plač, nemojte ga uzeti u naručju u istoj sekundi. Pričekajte malo, možda spava. Inače će se naviknuti na bolesti pluća i često će se probuditi.

"Bradavica je zla"

Ako beba bolje zaspi bradavicom, ne treba ga oduzeti.

Kako biste spriječili štetu bradavice, pokušajte ograničiti spavanje bebe s njom. Čim beba zaspa, odnesite je. Inače, bradavica će biti povezana s zaspanjem, a dijete će se probuditi svakih 40 minuta ili 1,5 sata pokušavajući je pronaći.

Što znači bradavica u snu

Koji snovi bradavice u snovima? Sanja beba beba je dobar znak.

Ako je mlađa majka vidjela nešto slično, onda je očito da podsvijest prenosi brige iz stvarnog života na snove. Ako vidite da je dječja mačjuka dogodila osobi koja nema maleno dijete, prevoditelji snova tvrde da je to znak unutarnje želje za povratkom u djetinjstvo, da se osjećaju ugodno i sigurno.

Da biste razumjeli što je bradavica sanjala, morate se sjetiti pojedinosti o snu. Na primjer, čija je bradavica bila, pod kojim okolnostima je bila korištena, koja je veličina bila i kakvu ste osjećaj izazvali.

Čarobno djetinjstvo

Ako pogledate u knjigu o snovima, bradavica koju ste dobili u snu znači da ste u stvarnosti jednostavna i naivna osoba koja je spremna odgovoriti na zahtjev za pomoć. A ako je bradavica u snu stavljena na piće s toplim mlijekom koje ste pili, to znači da ćete vrlo brzo dobiti veliku zaradu koja će ojačati vašu financijsku situaciju.

Sanja ružičastog pacifiera, koju ste dali nekome, znači da ćete u skoroj budućnosti morati osmisliti važan projekt i možda ste oduševljeni i oduševljeni pomažući u razvoju tuđeg posla. Pokušajte se sjetiti kako vam je dolazila lutka u snu. Tumači snova pridržavaju se općih mišljenja o ovom pitanju:

 • Našli ste dječju bebu koja hoda po ulici - uzalud se troši na beskorisne stvari.
 • Pronašao je pacifiera u torbi - s entuzijazmom, preuzeti ćete zadatak koji će šef naplatiti.
 • Sanjajuća lutka kupljena u ljekarnama zapravo je varalica. Budite pouzdani i pogledajte poteškoće s druge strane - rješenje će doći sam po sebi.

Kakvi su snovi lutke koje ste uzeo od djeteta u snu? U stvarnom životu, naići ćete na nepravdu koji će vas spriječiti da se profesionalno razviju. Možda će vas ta osoba moći objasniti zašto stavlja govornik u kotač i kad vidi da ste doista vrijedni kandidat za promociju, on će promijeniti svoj stav prema vama.

Ako pogledate u knjigu o snovima, lutka koju ste sisali znači da ste u stvarnom životu preumorni od zabrinutosti. Podsvjesno, sanjaš da ćeš biti na ugodnom mjestu gdje ćeš se brinuti i lako ćeš živjeti. Sanjate li takvi snovi često? Dakle, vrijeme je da potražite osobu koja će vam pružiti željene životne uvjete.

Ako pogledate istočnu knjigu o snovima, dječja bradavica koju ste sisali u snu znači gubitak vremena. Pokušajte planirati svoje radnje kako biste postigli dobre rezultate. Ali ako sanjate o bradavici djeteta koju je netko drugi sisao, uskoro ćete sresti izvanrednu osobu koja će bolje promijeniti vaš život. Autor: Zoya Krupskaya

Kakvi su snovi

Pacifier u modernoj knjizi sanja

Sanjajuća bradavica simbolizira materijalno blagostanje, prosperitet i dobivanje osjećaja zadovoljstva od njihovih napora. Ako ste sanjali o djetetu s pacifierom, to znači da vas zanimaju zanimljive vijesti i neočekivana iznenađenja. Pogledajte kako je beba s bradavicom u snu nervozna - na dosadne partnere ili prijatelja. Od koje se dugo ne možete riješiti. Bradavica koju vidite bez djeteta daje vam uputu da netko blizak treba vašu brigu i brigu. Pazite na svoju okolinu i pronađite nekoga tko trenutačno treba pomoć.

Pacifier u Millerovoj knjizi o snovima

Vidite se s mačjem u snu - uskoro ćete napraviti smiješan čin i vaše će se naivnosti okrenuti protiv vas. Kao rezultat toga, imat ćete pokvarenu reputaciju i slavu budale. Vidjeti u snu jedan pacifier na bocu s dječjom hranom - dodatni izvor prihoda. Distribucija bradavica znak je da ćete financirati nečiji uspješni projekt. Dummy bradavica sanja obmanjivanja očekivanja. Kupiti dude u snu - na ugodne događaje, uspjeh u ljubavi. Kupite puno bradavica - uz dodatak obitelji

Pacifier u Wang's Dream Booku

Sanja mačjaka znak je da namjerno sisate energiju s vama uz pomoć skandala i svih vrsta intriga. Riješite se takvog ljudskog parazita nije lako, ali moguće. Snoviti puno bradavica različitih konfiguracija - voljeti razočaranja i razbijanje s bliskim rođakom ili voljenom osobom. Pljunuti pacifiera u snu - napraviti pravu odluku u stvarnosti. Ubodna bradavica predočuje topli susret s starim prijateljem i puno dobrih dojmova.

Freudova bradavica

Bradavica u snu je prava osoba koja će vam postati dijete bez obzira na dob. Od njega ćete se pobrinuti, ali to će biti ti. Gubitak pacifiera u snu je da skinemo teret i prekrižemo težak odnos. Da djevojka vidi bradavicu - željenu trudnoću i brigu za bebu. Ako je bradavica bila prazna - vaša očekivanja su uzaludna i trudnoća će biti lažna.

Dream Teat

Ako mlada mama snovi o bradavici, onda se vjerojatno neće pojaviti pitanja zašto ovo sanjaju. To je razumljivo i bez objašnjenja - napori s bebom projektiraju događaje dana u noćne vizije. Još jedna stvar, ako nemate malu djecu, i ta se dječja atribut pojavila u snu. Prema slikama iz snova, ove slike govore o želji sanjara da se odrekne odgovornosti i vrati se u djetinjstvo.

Millerove predviđanja

Vaša naivnost, s kojom ne želite sudjelovati, odigrat će vam okrutnu šalu, kaže Millerova knjiga o snovima onima koji su sanjali da su ga u snu pokazali s pacifierom. Ali ako su donirali mačji mač koji je stavljen na bocu mlijeka, to znači da će sanjar imati dodatni izvor prihoda.

Ali ako u snovu vidite da ste donirao dude za nekoga, onda to može značiti da ćete sponzorirati projekt koji obećava puno koristi.

Gdje si dobio dude

Predviđanja onoga što bradavica sanja može zvučati vrlo različito, ako ste u snu došli na vas na različite načine. Ovdje, na primjer, neke od najpopularnijih, prema najneobičnijim verzijama:

 • u snu vam se predstavilo kao dar - uspjeh u svom namjeravanom poslu;
 • na ulici - na akvizicije koje mogu biti beskorisne;
 • sanjao je o bradavici u svojoj torbi - slučaj ne opravdava troškove
 • kupiti dude - samoobmanu;
 • ukraden od djeteta - preuzmite nečije napore.

Usisavanje bradavice u snu - znak umora od života

Vrlo smiješno viđenje u kojem sisate papilom, prema mišljenju knjige Istočne Sne, ima potpuno logično objašnjenje: previše ste umorni od brige i odgovornosti koje vam se dodjeljuju. Sanjaš se da se vratite u vrijeme kada ste živjeli lako i prirodno - u djetinjstvu. Shvativši da to nije moguće, podsvjesno tražite subjekte koji će olakšati vaš život.

I evo još nekoliko interpretacija sna u kojem ste sisali dude. Snovljeni mjesec vjeruje da taj simbol znači samo nade. I ovdje, prevoditelj Vanga savjetuje da razmisli o odlukama jer mogu dovesti do pogrešaka i tugovanja.

Kid je zabava, kao simbol ugodnih iznenađenja

Ako ste sanjali o djetetu s bradavicom, onda je to znak neočekivanih radosti i veselih iznenađenja, kaže Longova knjiga o snovima. Obratite pozornost na bebu, naime, čiji je to.

Da vidite u snu da je ovo vaše dijete sranje bocu mlijeka - znak pažljivog stava i njege od voljene osobe. No, kakav san u kojemu je izvanzemaljsko dijete sranjela bocu dječje hrane, sanja: osoba koja uopće ne zna, ili s njim imaš "kimanje poznanika", pomoći će ti puno.

Druga uporaba bradavica, ili čuvajte se varanja

Koji snovi djetetove bradavice, kroz koje mlijeko mlade životinje pije mlijeko, potiče knjigu o sanju o pastiru Lofi. Bit ćete suočeni s obmanama. Netko će vas pokušati dovesti u zabludu za vlastitu korist. A ako vidite da je majmun ili štene grickaju bebino dude, onda budite spremni za neugodna otkrića.

Sanjao si da si povezao dječju lutku rupu u zidu ili namještaju? Budite spremni na frustracije. To, na koje ste zacrtali velike nade, bit će neprikladan i neupitno, slavenski prevoditelj tuguje.

BabyNotes

roditeljske bilješke

Kako podučiti bebu da zaspati bez pacifiera?

Spavati bez lutke

Larisa: Naša kćer ima 5 mjeseci. Od rođenja, ona je nekoć zaspala s pacifier, ostatak vremena ona nije zainteresirana za nju. Problem je u tome što sada izgubi ili izvlači bradavicu za vrijeme spavanja, budi se i traži je. A onda, oh, kako je teško zaspati, a onda opet... Što treba učiniti? Kako odvojiti dijete od ove navike?

Koliko slova dolaze na takvu naizgled jednostavnu temu kao "bradavice". Osobno, moje dijete je zaobišlo ovo pitanje. Neposredno nakon rođenja, nisam ga naučio da bradavice, jer dojeno hranjeno "na zahtjev" i to je odgovaralo njegovu usnulom refleksu u potpunosti. A kad je bio zločest i plakao, samo sam ga uzeo češće u rukama, potresao ga, a moja topla i nježna poteškoća smirila ga je bolje od bilo kakvih bradavica. Kad je došlo vrijeme za mamac, onda sam dala sokove, kefir i vodu, najprije iz žlice, a zatim samo iz šalice i najznačajnija jedna odrasla kava :)).

Tijekom zubiranja uloga bradavica izvodila su razne igračke koje je moj sin grickao (naravno, sve su igračke temeljito oprale i sterilizirale me). Tako čak i od bradavice na bocu, pijemo "ne znam kako".

Što mogu savjetovati Larisa? Pokušajte, ako soba nije vruća, stavite toplom pelenama u blizini djeteta. Možete staviti svoju odjeću pored bebe, tako da dijete miris majčin miris i ne plače "od osamljenosti". Možda dopustiti djetetu da sisati prste? Mnogi pedijatri slažu se s mišljenjem da je to prilično prirodno i da roditeljima ne bi smjeli biti zabranjeno uzimati bebe ruke u usta. Postoji i mišljenje (uključujući liječnike) da se preporuča odvesti djecu u nemirne noći u krevetu s majkom. Najčešće se problemi s pacifierom pojavljuju u onima koji se hrane u bocama ili onima koji odbijaju noćno hranjenje.

18 komentara

Što se tiče čašice, mogu reći da je bolje ne poučavati dijete puno, kao da nije izmišljeno. Moja kći je skoro 6 mjeseci. I percipira dude kao igračku, i sama zaspati, gurajući prst u usta. Vi samo trebate više pažnje posvetiti djetetu, razgovarati, ponekad ga uzeti u naručju i ne dajte mu pidžicu.

Ne znam je li dijete može i može kontrolirati njegovu apsorpciju hrane, ali moju, ako se daje hrana, nikada neće odbiti. Već se razvrstava u težini (a to je isključivo na dojenju), ali što bi se dogodilo da je pojedeo kad je htio? Prekomjerna tjelesna težina nije uvijek, ali često dovodi do svih vrsta čireve, osobito ljeti (imamo 38 u sjeni, iu dobro prozračenom prostoru 31-33). Osim toga, to je vrlo veliko opterećenje na srcu. Moj refleks za sisanje uvijek je tamo, bez obzira na to ima li bradavicu ili ne. Sve što je u rukama bilo kojeg poduzimanja, sve je sranje, grickanje i smacking :). I bradavici (iako mu je dala u svakoj prilici, još uvijek je jako teško kada je bolan od vrućine), on je ravnodušan: postoji - pa, nema - čak i bolje. Mislim da ako želi, neka pusti. A dijete ne plače ne zato što je izgubio dude, već zato što se probudio, a nema nikoga oko sebe. I samo se uplašio. A kad je sranje, smiruje se. Kad sam nervozan, također sisati moje bradavice (cigareta :))). Ovisnost, ali umiruje sam proces. Kao i za sve isprane, vjerujem da sve ne može i treba biti oprano, ali upravo suprotno. Tijelo se mora boriti protiv mikroba i ne boji se njih.

Također bih volio pisati o "dummy problemu". Moj dječak ima godinu i dva mjeseca, zaspao je s pacifierom, tiho ga gubi u snu, a da se ne probudi ili se probudi iz drugih uzroka. On je pola umjetnog umjetnika, prebačeni su u mješavine nakon 3 mjeseca. Tako je već dulje vrijeme, vjerojatno oko tri mjeseca, u budnom stanju bradavice, ne koristimo se samo za zaspanje. Zapravo, želio bih govoriti protiv riječi "problem" s obzirom na lutku i protiv naljepnica, kao što je "lutka" - problem umjetnih ili Ovo nije problem umjetnosti, nego specifičnu djecu, a ne njihov problem, već roditelje koji ga stvaraju. Svako dijete ima potrebu zadovoljiti refleks sisanja, ali svako dijete ima svoje. Čak i dok se doji, dijete može biti nezadovoljno, a majka skrbnika čuva majku koja njeguje, kao objekt koji je prikladniji za dugotrajno sisanje od bradavice. Pažljiva majka koja ne pati od "temelja" glede štetnosti lutke, već samo promatrajući njezino dijete, zaključuje za sebe hoće li koristiti lutku ili ne. Usput, isti Spock piše da nema štetu, osim dobro, od pacifiera. Školovanje djeteta odjednom za žlice i šalice je pohvalno, osobito ako to odgovara djetetu, ali moje dijete, na primjer, jede čašu iz boce češće i lakše nego žlicom, iako je sve uvela od žlice do mamaca. Ali, ne postoji ništa strašno u činjenici da dijete pije sokove, mlijeko i žitarice iz boce, naravno, ne koristi cijeli dan i noć, a da ga ne izlazi iz zuba. Zato mu treba. Nije potrebno zamijeniti nježnju i pažnju bebu s bradavicom, ali ne biste trebali ići na principu, a ne davati djetetu bebu kad mu zaista treba. Osim toga, postoje različite životne situacije u kojima nemogućnost malog djeteta da pije ili jede iz boce može biti skupo

Mnogobrojan hvala, Marina, za detaljnu obradbu ovog pitanja. Pogotovo zato što je "šteta" lutke stvarno izvan svega. Da, naravno, u pravu si, ja i drugi. Još jednom, ponavljam da su naša djeca individualna i pravila za svaku svoju. Ne postoji 'prosječno' dijete, koje se obično opisuje u medicinskim i nastavnim pomagalima. Ovo je web mjesto osmišljeno da nam pomogne razumjeti mnoge probleme koji nisu slični standardnim situacijama.

Neću reći da je moj sin zapažen s prasakom (u većini slučajeva samo je pljuvanje), ali subjekt se pokazao iznimno nužnim, prvenstveno u samospoznaji oca u njegovanju djeteta. Uostalom, ako jedan roditelj ima ono što dijete može sisati, a druga ne (u to vrijeme, budući da je sisa glavni način interakcije sa svijetom), onda je njihova situacija izuzetno nejednaka. I sada, nakon vremena, kada postoje zahtjevi za bebu da ga spava nakon hranjenja i kasnije aktivne budnosti, pacifier postaje vrlo učinkovit način. Vrlo je korisno tijekom šetnje i izleta.

Moja kći je već 1 godina i 7 mjeseci, a ona još uvijek spava s pacifier, a ponekad čak i traži za njom, dok je budna, kada je nestašna. Reci mi kako je odvući iz ove navike? Uostalom, s jedne strane - smiruje se, s druge strane - može stvoriti krivi ugriz? (pa su mi rekli na klinici)

Liječnici u klinici su apsolutno u pravu, korištenje pacifiera u razdoblju formiranja denticije dovest će do pogrešnog ugriza. Zubi će biti iskrivljeni i neujednačeni. Odaberite ono što vam je najbolje?

Nedavno sam krenuo kroz katalog s proizvodima za djecu i otkrio da neke tvrtke već počele proizvoditi kravate koji ne deformiraju nepce. Bilo bi lijepo koristiti ovu vrstu bebe. Ali još bolje, naravno, izbjegavamo. Kako? Na žalost, ne znam, nemam iskustva - moj sin nije ga iskoristio. Jednom sam pitao čitatelje da govore o njihovim metodama odbića, ali nikada nisam dobio nikakav odgovor. Možda sada tko će pomoći?

Moja prva kći bila je nešto više od godinu dana kad je stigao stomatolozi. Okrenula ju je naglavce i rekla da je "ugristi odvratno, bacio dude". Bila je moja umjetna žena, pa je bradavica stalno sisala. Morao sam sanjati. Ideja je postala improvizirana: igrala s njom na balkonu, pao pacifiera na tlo i odmah sam iskoristio ovo. Objasnio sam da je bradavica pala i izgleda, pas ga je odveo, nema više bradavica. Razmišljala je o tome, plakala je nekoliko noći prije kreveta, ali sam to neumorno raspravljao s njom. I to je sve. Više bradavice nikad se nismo vratili. Do sada smo tretirali zagriz. Nosimo stroj od šest godina, a već je trinaest godina.

Što se tiče dude, koliko znam, na ugrize ne utječu ravne bradavice. Na primjer, NUK. Koristio sam upravo to. Ali dijete je odvojilo od mačjaka u 6-7 mjeseci. Bilo je to jednostavno za mene. Kupio sam posebnu igračku za prženje (također NUK). Napunjena je tekućinom, a površina s malim prištićima, ali je prilično meka, osim lijepe. Moja je kći odmah voljela. Kad su zubni proizvodi počeli svrbjeti - kći ju je grickala. Ali, istina je, ako dijete preživa prije spavanja i nije moglo spavati, morala joj je dati bradavicu.

Moja se majka odjednom odvukla. Imali smo rupu u dovratnici dvorane, i čvrsto sam vjerovao da miš živi tamo. Jednog dana majka mi je rekla: "Znaš, miš također želi sisati bradavicu. Dajte joj neko vrijeme svoju pacifiera '. Složio sam se. Kad sam navečer odlučila zatražiti mačkicu od moje majke, rekla mi je da miš još nije sisao. Otišao sam u krevet bez bradavice. I izgubila naviku. A s mojim rođakom je još lakše izašla. Spustio je bradavicu u lonac, gdje je samo pokrao. Ideja korištenja prljave bradavice nije ga zavela, a on je nastavio bez bradavice. Moja Dashutka također sisanja bradavicu, ali samo tijekom dnevnog sna. Počela je sisati bradavicu već 7,5 mjeseci, kada su joj se gornji zubi uvukli, a njezin nepce počeo je svrbež. Zubi još nisu izlazili, ali je već izgubljeno manje, stoga za vrijeme budnosti ne trebamo bradavicu. Mislim da ćemo uskoro spavati bez bradavice. A kad moja kćer počinje biti hirovita, ili sam prebaciti svoju pozornost na nešto zanimljivo, ili uzeti olovke i pjevati joj smiješnu pjesmu.

Moja je djevojka odvukla ovcu poput ovog: svaki dan odrezao je usku i usku traku od nje. Dijete u početku nije ništa primijetilo, a onda je upitalo što se dogodilo s bradavicom. Mama je odgovorila: "Vjerojatno su miševi gnječeni" i nastavili s prljavim djelom. Kad je polovica pacifiera ostala, dijete je okrenulo sve zanimanje za nju. Vjerojatno, ova metoda neće odgovarati svakom djetetu, ali ako netko pomaže, bit će mi drago.

Nažalost, ne mogu savjetovati kako odvojiti dijete od pacifiera. Mnogo sam razmišljao o tome kako odstraniti moga sina, osobito kao poznata majka koja mi je rekla kako je u 3 sata ujutro potapšala dijete u tom razdoblju u naručju. Sve smo dobivali spontano. Jednog dana, nakon što su naši gosti otišli, izgubili smo dude. U to je doba sin imao 1 godinu i 3 mjeseca. Bilo je navečer. Bio sam užasnut zamisliti sljedeću noć: sina je cijelo vrijeme plakala, ali nisam spavao, i držao sam ga u naručju cijelo vrijeme. Pretraživali smo, tražili bradavicu: bez uspjeha (i dijete nas je također tražilo). Što učiniti Otišli smo na spavanje. I sve je bilo u redu. Glatko je gotovo kao i obično. Sada dijete ima 1 godinu i 9 mjeseci. Naši su poznanici odsutili dječaka iz boce istom metodom: zaboravili su posjetiti. Istina, zapravo je prestao piti mlijeko iz šalice. Ali dijete je već bilo oko 3 godine.

Ja sam otac dvoje djece, sin već 5 godina i kćer 2 mjeseca. Kako je moj sin otkrio lutku? Tijekom šetnje jednostavno je uspio izbaciti je iz kolica, i previdjeli smo je. Nije bilo druge kuće. Bilo je tri noćne more, ali četvrtog je već mirno spavao i više se nije sjećao za nju.

Također sam imala problema s tim bradavicama neko vrijeme. Tijekom dana, sin ju nije pitao, to je istina, no noću samo s njom, a istodobno, ako je izgubljena, probudi se i zamoli da se vrati na svoje mjesto :). Svi već znaju kako djeca nemirno odmaraju pa se moraju probuditi 5 puta noću. Brzo sam se umorila i odlučila odvojiti dijete. Kako? Prilično banalna metoda: Ja samo jedan dan i navečer nisam mu davao pacifier. Pokušao sam u tom razdoblju dajući dojke dulje u večernjim satima i noću sam hranio na zahtjev. Dva dana zamišljao je o tome i sve. Tjedan dana kasnije, nisam znao što s njom raditi kad sam ga pustila igrati. Onda sam ih sve bacao. Nadam se da će to pomoći nekome.

Sada Alyosha 2.2. A on je sisao bradavicu na oko godinu i pol godina, cijelo vrijeme je zaspala s njom, bez nje su se naljutili. Izabrao sam večer kad nisam morao ustati rano ujutro (od petka), daleko sam sakrio dude (tako da moja baka nije na prvom mjestu). Umjesto bradavice prije spavanja, on je svom sinu dao vitaminu 'Asvitol', dok ga je otapao, već je zaboravio na bradavicu i zaspao sigurno. Do ponedjeljka je tiho spavao bez bradavice. I od vitamina prije spavanja, brzo sam izgubio naviku: samo sam jedne večeri izašla iz vitamina, ali moj sin više nije plakao.

Po mom mišljenju, nema "bezbolnih" metoda. S najstarijom kćerkom bila je tako. Bila je oko dvije godine (malo manje). Odlučili smo se odbiti. Tijekom dana je uspjela bez nje, ali nije mogla kategorizirati zaspati. Oni su sakrili sve bradavice (za boli srca, bolje je baciti ih uopće) i rekao da je Neji jeli tenka (imali smo psa). To je vrijeme za spavanje. Zadrhtati 40 minuta jedenja nije bilo lako, ali konačno sam zaspala na kraju. Zatim je otvorila usta psa i pogledala tamo, govoreći: "Nedzitska, daj sisati". U večernjim satima ponovio je isti urlik, ali oko 20 minuta. I to je bilo gotovo, više se ne mislimo na bradavicu. Mislim da je potrebno odstraniti kada beba već može biti objašnjena razlogom nestanka bradavica i on će ga razumjeti (dali su ga maloj Lali, zecu, automobilu odvezao, itd.). Negdje nakon 1,5 godine. A ugriza ne utječe na to, ako dijete ne ide sa sobom cijelo vrijeme. Stariji ima savršeno zube bez zapisa. Najmlađi 1.1. Bradavica je samo za spavanje. Iako ne odlazi u odmaku.

Moj sin je 1 godinu i 11 mjeseci. Još je usisavao dude (baš kao i Igorova kći, noću, za vrijeme sunca, a ponekad je i pitao za vrijeme budnih sati). A to je bio pravi spas, izvrstan način mira u svakoj situaciji. I tako sam odlučio nešto učiniti. Upitala je prijatelje, tražila savjete u različitim pošiljkama, a potom odlučila - tražit ćemo svoj put. Za tjedan i pol prije sata X, počeo sam pripremati svog sina da kažem da je lijep dječak i da mu ne bi briga za lutku, da je samo "voljela", nakon nekog vremena počeo je zvati "što". Zabrinut sam zbog toga što bi mu bilo teže sudjelovati s lutkom noću. Međutim, ispostavilo se suprotno. Prije noćnog sna, objasnio sam (od iskustva drugih roditelja) da smo davač dude dječaku s trećeg kata, jer je puno plakao da ćemo sutra odnijeti, ali sada moramo spavati. Ali ova činjenica učinila je mojim sinom još više ogorčeni, počeo kucati noge i vrištati, shvatio sam da to nije naš način. Dao sam mu lutku i rekao da je to samo "odvratno" i ona nije išla, pa sam ga zamolio da izbacuje lutku. Sin je svečano bacio dude i izjavio da je to "kaka". Stavio sam ga da spava sa mnom i omesti svoju pozornost (rekla je priče, pjevala pjesme, poljubila ih). Na moje iznenađenje, pokušaji sina da zahtijevaju mačjaše bili su vrlo slabi. U četvrtak i petak, prije noćnog sna, moj sin slabo je podsjetio na dječju bebu, pretvarao sam se da ga ne čujem, ometao pozornost i, zamislite, ne sjeća se za nju prije noći. Bilo je teže prije dnevnog sna. Radim sa svojim sinom koji je sjedio u dadilji. Ona se sama nije usudila uzeti dud dok je spavao (on ju je tako žalosno pitao). Zato smo se ovoga vikenda znojili. U subotu je bilo teško tražiti dude ili igračku. Zaspati jedan sat. Nedjelja je bila lakša. Sada je razgovarala telefonom s dadiljem, a sin je podsjetio na lutku, napustila je sobu pod izgovorom traženja i zaspao. Ne možete zamisliti koliko sam ponosan na sina.