Koristite bradavice. Pro i kontra

Zasnivanje

Prednosti korištenja bradavica

Pomoću bradavice možete smiriti dijete kada je to potrebno. Pomaže djetetu tijekom znoja, smanjuje iritaciju kada čekate svoj red da biste vidjeli liječnika, pomažete spavati i preživjeti neugodne trenutke, poput uzimanja krvi za analizu.

Pomoću bradavice možete zaštititi svoje dijete dok hodate tijekom hladne sezone. Dijete može otvoriti usta u snu, a bradavica sprječava ulaz hladnog zraka i pojavu hladnoće.

Nedostatak korištenja bradavica

Dječji psiholozi vjeruju da plač može pomoći djetetu u uklanjanju negativnih emocija. Bradavica sprječava da se oslobodite tih emocija, kao rezultat kojih možete osjetiti psiho-emocionalne probleme.

I teški trenutak, najvjerojatnije, bit će proces odvajanja od bradavice.

Stvaranje pogrešnog ugriza. Zubari vjeruju da zbog dugotrajne uporabe bradavica u djetinjstvu, ugriza se može slomiti. Rizik od lomljenja ugriza tijekom usisavanja dojke znatno je niži nego kada koristite bradavicu.

Zbog povećanog rizika od infekcije kod sisanja bradavica, vjerojatnost razvoja upalnih bolesti usne šupljine, otitisa i stomatitisa je dvostruko veća.

Kada koristite bradavice, laktacija se može smanjiti i potpuno zaustaviti. Uostalom, češće se beba primjenjuje na majčinu dojku, više se stimulira laktacija. Ako često zamjenjujete grudi s bradavicom, mozak majke neće primati signale da dijete treba mlijeko.

Uvjeti korištenja bradavica

 • Pacifier treba mijenjati najmanje jednom svaka dva mjeseca.
 • Ne ostavljajte dude u blizini bateriju, blizu otvorenog plamena i na izravnoj sunčevoj svjetlosti.
 • Za sigurnost djeteta koristite poseban spremnik za pohranjivanje bradavica, kao i lanci s učvršćivačima.
 • Nemojte koristiti pidžicu koja ima rupe, ogrebotine i druge štete.
 • Bradavica može imati samo jednog korisnika, jer to je čisto pojedinačni predmet.

6 korisnih preporuka liječnika o tome kako učiti djetetu pacifieru i hoće li to učiniti

Pitanje kako podučiti dijete na bradavici javlja se kod onih roditelja koji su suočeni s pretjeranom anksioznosti djece. Glup je svojevrsni trik koji vam omogućuje da umirete dijete i ostvari njegov refleks. Međutim, stručna mišljenja o bradavici i potreba za podučavanjem djece podijeljena su. Neki su stručnjaci uvjereni da ništa nije u redu s upotrebom tih uređaja, dok su drugi uvjereni da je lutka nepotrebna i čak štetna stvar.

U članku ćemo pogledati argumente svake strane, saznati kako se pravilno priviknuti djetetu na lutku, kako odabrati ovu dječju opremu i kako se pobrinuti za to kako bi se izbjegle moguće negativne posljedice.

Je li to vrijedno podučiti dijete do pacifiera: prednosti i nedostatke

Refleksno sisanje je najvažnija vještina koju dijete treba preživjeti jer pruža hranu i uspostavlja snažnu psiho-emocionalnu povezanost s majkom.

Ako je dijete dojilo i prve majčinske dojke na prvom zahtjevu, tada je instinkt sisanja potpuno zadovoljan, stoga mu ne treba dud. Osim toga, mnogi naturalisti počinju sami napustiti ovaj uređaj.

Još jedna stvar - beba na umjetnoj hrani ili mrvica, koja prima po majčino mlijeko po satu. Ova djeca trebaju bradavicu, jer je njihova potreba za sisanjem dojke djelomično ili potpuno ne zadovoljna.

Odvojeni fiziološki eksperimenti pokazali su da se, kod odvajanja od majčinske dojke kod beba, otkucaja srca počne povećavati. Ali ako u ovom trenutku ponudite im duhan, onda se kontrakcije srca postupno vraćaju u normalu. To se događa jer lutka ublažava stres i potiskuje ozbiljnost negativnih emocija.

Dakle, stručnjaci, odgovarajući na pitanje zašto je općenito potrebno koristiti bradavicu, daju glavni argument - dijete se smiruje i brzo zaspati zbog potpunog zadovoljstva refleksa usisavanja.

Prednosti bradavica

Poticanje vitalnog i bezuvjetnog refleksivnog ponašanja nije jedina prednost korištenja bradavice. Prema uvjerenjima nekih stručnjaka, dječja beba može izvesti nekoliko korisnih funkcija, među kojima se posebno ističe:

 • pomoć u prevenciji prehlade tijekom hladne sezone;
 • regulacija rasporeda hranjenja;
 • spriječiti sisanje prstiju;
 • rani san i produljenje snažnog sna;
 • smanjenje boli tijekom zubiranja;
 • prevencija sindroma iznenadne smrti kod djece zbog činjenice da se jezik ne potone;
 • smanjenje negativnih osjećaja u bolnim uvjetima;
 • stimuliranje izlaza plinova iz gastrointestinalnog trakta, što vam omogućuje da spasi dijete od kolike;
 • poboljšanje ugriza pri odabiru posebne ortodontske vezanosti.

Nedostatak korištenja pacifiera

Moguće je podučiti bebu bradavici, međutim, mnogi stručnjaci navode argumente protiv ovog procesa, budući da prednosti sisanja mogu biti blokirane negativnim posljedicama.

Stručnjaci pripisuju sljedeće aspekte negativnim aspektima upotrebe dude:

 • nepravilni odabir bradavica je ispunjen pojavom neispravnog ugriza;
 • usisavanje higijenskih sredstava može izazvati neuspjeh djeteta od dojke, što u konačnici rezultira prijelazom na mješovitu ili umjetnu hranu;
 • dijete koje je naviknuto na bradavicu češće je u opasnosti od ugovaranja zaraznih bolesti usana;
 • stvaranje navika usisavanja bradavica, što je rezultiralo da roditelji budu odstranjeni od pacifiera;
 • hvatanje usana mačjaka razlikuje se od sisanja dojke, tako da majka može osjećati nelagodu dok hrani dijete;
 • smanjuje razvoj djeteta, smanjuje interes djeteta u okolnom svijetu.

Mišljenje dr. Komarovskog

Široko poznato i ugledno novinar majke, Ye.O. Komarovsky, uvjereno je da su pozitivna i negativna obilježja lutke pretjerano pretjerana. Osnovno načelo njihova korištenja, prema mišljenju pedijatara, je obvezno pridržavanje higijenskih zahtjeva.

Međutim, Komarovsky ne preporučuje djetetu da podučava bradavicu, ako žena ima određene probleme s količinom izlučivanja mlijeka. Beba, koju će uzdrmati pacifier, bit će manje pogođen majčinim bradavicama, što je ispunjeno ugnjetavanjem laktacije.

Optimalna dob za školovanje

Još jedno često pitanje koje su se pitali za sebe i mamine stručnjake odnosi se na to koliko starom djetetu može dobiti dud. Odgovor će opet ovisiti o vrsti hranjenja.

Dakle, ako je dijete hranjeno smjesama od prvih dana života, tada ćete morati koristiti dude od rođenja. Bit je ovdje da umjetni umjetnik uzima hranu iz boca mnogo brže od bebe na prirodno hranjenje. Zbog toga se refleks usisavanja ne može potpuno realizirati.

Za novorođenče koji jede majčino mlijeko, taj problem nije tipičan. Stoga, žene ne bi trebale žuriti na uvođenje bradavica. Ako postoji potreba za njom, moguće je davati dude za bebu u 1 mjesecu života, ali ne prije 3-4 tjedna.

Poseban slučaj je prerano dijete s slabo razvijenim refleksom usisavanja. U ovom slučaju, mnogi pedijatri se čak savjetuju da bi mrvicama dali zalogaj, tako da s njom uči pravilno sisanje. U takvoj situaciji treba pažljivo odabrati uređaj.

Vrste bradavica za bebe

Moderni proizvođači proizvode lutke različitih tipova. Razlikovati ih materijalom i oblikom. Ovi kriteriji su vrlo važni, jer neke bebe često pljuju jigove samo zato što ne izgledaju poput majčinih bradavica. Razmotrite tipove lutki detaljnije.

Oblik dijela za usisavanje

Prema ovom kriteriju, stručnjaci razlikuju nekoliko osnovnih tipova lutki:

 1. Klasične bradavice. Standardna verzija čašice, čija je glavna značajka mali okrugli bradavica. Ovo podsjeća dijete majčine dojke, što mu omogućava da se pridodaje pacifieru.
 2. Anatomske bradavice. Dio kojeg je dijete uhvatilo razlikuje se u obliku duguljastog i blago ravnog formata. To vam omogućuje da ravnomjerno podijelite pritisak na palatalni dio usta. Moguće je pokupiti takav pacifier ovisno o dobi djeteta.
 3. Ortodontske bradavice. Ovi uređaji su u obliku kapi. Oni su ih izmislili ne tako davno, ali već su postali popularni među svojim roditeljima. Posebna struktura omogućuje vam da smanjite vjerojatnost promjene oblika zuba i čak formiraju pravo ugriza u bebi.

Prema materijalu

Danas se dva materijala sve više koriste za proizvodnju dude: silikona i lateksa. Svaka od njih ima svoje osobine, koje treba detaljnije razmotriti.


 • drugačija mekoća, elastičnost;
 • najčešće prozirne ili smeđe boje (potamni kada su izloženi sunčevoj svjetlosti);
 • miriše posebnim;
 • kada je vrenje deformirano;
 • počne se držati zajedno nakon dugotrajne uporabe;
 • Alergijske reakcije nisu isključene.

 • različita elastičnost;
 • nedostatak mirisa i boje;
 • povećana krutost;
 • sposobna izdržati visoke temperature;
 • ne uzrokuje alergijske reakcije.

Druga mogućnost je gumeni proizvodi koji se postupno nestaju u prošlosti. Ali takve bradavice će pomoći u važnom razdoblju, kada dijete ima zube rez. Gumenjak od gume može izdržati dječje ugrize, ključanje i ostale negativne čimbenike.

Kako odabrati pravu bradavicu?

Podučavanje djeteta na bradavici može značajno odgoditi ili potpuno zanemariti ako pokupite pogrešan proizvod. Da biste odabrali najbolju opciju, trebali biste razmotriti čimbenike kao što su:

 • dječja dob;
 • oblik bradavice;
 • čvrstoća uređaja;
 • materijal;
 • proizvodna tvrtka.

Odabir uređaja za sisanje treba pažljivo ispitati dobnu oznaku. Lanci ljekarni i dječja trgovina prodaju dojilje za novorođenčad (do 3 mjeseca), za dojenčad (od 3 do 6 mjeseci) i za stariju djecu (od šest mjeseci).

Morate osigurati da je preklop proizvoda širok i opremljen posebnim zarezima za nos.

To će spriječiti gutanje uređaja i pružiti udobnost djetetu prilikom sisanja. Dodatne rupe u podnožju bradavica mogu olakšati disanje.

Oslobađanje baze sprečava akumulaciju sline ispod poklopca i pojavu osipa na koži. To će omogućiti djetetu navikavanje na higijensku napravu, jer je nelagoda isključena.

Kako podučiti djetetu pacifieru?

Škola umjetnog djeteta na bradavicu prilično je jednostavna, jer je takvo dijete već upoznalo bočicu. No, kako bi se prilagodili djetetu, tko je na dojenju, mnogo je teže. Kako bi se olakšao ovaj proces, pomoći će korisnim preporukama:

 1. Pokušajte ponuditi djetetu mačjeg preljuba na mjestu na kojem ste ga dojili.
 2. Možete dati pacifier u trenutku kada je beba već puna, ali nije zadovoljila refleks sisanja.
 3. Mnogi roditelji savjetuju podmazivanje bradavice s majčinim mlijekom ili umjetnom formulom. Upoznatog okusa i mirisa olakšat će bebu navikavanje na uređaj.
 4. Prvi eksperiment s bradavicom može se mjeriti do vremena zubiranja. U ovom slučaju, prikladniji gumeni proizvod.
 5. Da bi dijete naviklo na lutku djeteta, koristite bocu s vodom za hranjenje. Nakon što pijete, promijenite kapacitet na običnu bradavicu.
 6. Ako dijete treba dojku da smiruje, a ne zbog gladi, pokušajte ponuditi pacifiera svaki put. Međutim, ne smije ga ostaviti u ustima dugo vremena kako se ne bi formirao snažnu naviku.

Korisne preporuke

Pored kriterija za pravilan izbor, roditelji moraju znati dati djetetu higijensku napravu. Razuman pristup eliminirat će vjerojatnost nepoželjnih posljedica:

 • prije prvog poznanstva djeteta s uređajem, potrebno je kuhati (sterilizirati) dude. Time će se eliminirati razvoj zaraznih bolesti usne šupljine;
 • nakon 4-6 tjedana rada, morate promijeniti stari uređaj na novu. Ako je čašica izrađena od lateksa, ona mora biti zamijenjena češće;
 • Za siguran rad bradavice treba kupiti poseban slučaj. Nemojte nositi dječji dude na vratu djeteta, spajati uređaj vrpcom ili elastičnom trakom;
 • Nemojte lizati dude prije davanja djetetu. Sludija za odrasle sadrži mikroorganizme koji mogu naškoditi djetetovom tijelu.

Problem, kako poučavati dijete na pacifiera, ne vrijedi živce moje majke i djece. Važno je pratiti reakciju djeteta i razumjeti kada je nestašan, a kada - zahtijeva veću komunikaciju s majkom. Dakle, dječja beba je samo majčinska kćer, a ne alternativa roditeljskoj ljubavi i njezi.

Dummy: pro i kontra

Već dugo nije bila vijest da je jedan od najlakših načina smirivanja djeteta. Ona pomaže da beba spava i umiri plač.

Raspon pacifiera je ogroman. Silikon, lateks, sa i bez ugriza, s prekrasnim dizajnom, sjajnom i za lako pronalaženje u mraku, sjajna, mat.

Pri odabiru bradavice važno je razmotriti dob djeteta. Uostalom, proizvođači proizvode bradavice te veličine, što odgovara veličini djetetovih usta. Također bič treba biti promijenjen na vrijeme. Oko jednom svaka 3 mjeseca.

Pogledajmo što su pro i kontra u pacifiers.

Stvarčice

 1. Umirujuće za bebu
 2. Dummy - izvrsna zamjena za dojku. Također donosi sreću djetetu, ali ne proizvodi endorfine.
 3. Bradavica - Dummy pomaže umjetnim umjetnicima.
 4. Malodobni ljudi koji ne jedu majčinu grudi ne mogu u potpunosti zadovoljiti refleks sisanja, a dijete pomaže u tome.
 5. Dummy smanjuje rizik od iznenadne smrti.

kontra

 1. Bradavica olakšava infekcije.
 2. Može pokvariti ugriz, ako se tijekom vremena ne mijenja
 3. Usisavanje pacifiera također može utjecati na laktaciju.
 4. Usporava rast.
 5. Kada plače, dijete izlijeva svoje osjećaje. Ako neprestano prekrivate usta bradavicom, ostavlja mu emocije, što može negativno utjecati na njegov živčani sustav.

Dakle, zaključujemo:

U djece refleks sisanja traje oko dvije godine, ne može se svaka majka hraniti do te dobi, a ne svako dijete će dugo sisati svoje grudi.

Zahvaljujući bradavici, djeca se vrlo brzo smiruju. Ali bradavica ne može zamijeniti grudi. Usisavanje dojke - ključ za stvaranje ispravnog ugriza, također pomaže u izbjegavanju mnogih neuroloških problema.

Pro i kontra pacifiers: plijen ugriza, ali ne dopušta gušiti

O ovom broju nikada nije postojalo jedinstvo. Kao rezultat toga, svaka majka čini svoj izbor. Ali mi ćemo joj pomoći da razumijemo prednosti i nedostatke sisanja.

Stvarčice

Usisavanje instinkt

U djeci prve godine života instinkt za usisavanje je, može se reći, osnovni i mora biti zadovoljan. To se lako događa ako beba bude dojena na zahtjev. No, često majka nema priliku staviti djetetu na dojku u bilo koje doba dana, a zatim lutka dolazi u spašavanje. Ako je beba napunjena bočicom, tada je fiziološki neophodno nakon svakog hranjenja. A za stvaranje ispravnog ugriza, samo trebate pravilno odabrati ortopedski dud.

zaštita

American Academy of Pediatrics ispituje uzroke smrtnosti novorođenčadi u SAD-u i razvoju otočne države i identificirati uzorak. Na otocima se majke ne brinu za lutke, a broj slučajeva sindroma smrtnosti dojenčadi mnogo je niži nego u najrazvijenijoj zemlji. Razlog tome je što dude ometati jezikom i iznenadni prestanak disanja tijekom spavanja i ne daju dijete gušiti na iznenadne regurgitacije.

diverzija

Ako beba treba podvrgnuti medicinskom zahvatu, primjerice, da se krv prstom prerađuje, lutka će mu pomoći da ga odvratiti i ublažiti bolove iz postupka.

Usta s bravom

Pojavljivanje na javnom mjestu s djetetom u naručju, važno je za majku da se tiho ponaša. U ovom slučaju, ništa ne ostaje samo da doslovno zatvori usta mačem. Ista stvar se ponekad mora obaviti na hladnom ili vjetrovitom vremenu, tako da dijete ne proguta hladni zrak.

kontra

Pogrešan zagriz

Donja čeljust djeteta mnogo je manja od gornje čeljusti, a opterećenje usisava samo uklanja ovu neravnotežu. Ali usisavanje majčinske dojke i dude uključuje različite mišiće, tako da nakon dojenja u djece s dudom, zubi se kreću naprijed, mogu narasti kriviti. Štoviše, ako ne odustanete od pacifiera nakon godinu dana, to će podnijeti pritisak na parodont - mekano tkivo koje drži zube na svom mjestu. U bebama je izuzetno koleban, a stalno opterećenje na njemu čini pogrešan zagriz.

Loša izreka

Govorni terapeuti lako razlikuju djecu koja su zlostavljala pacifiera: zbog nepravilnog ugriza i položaja jezika, postoje problemi s izgovorom nekolicine zvukova.

Sukob grudi i bradavica

Ako je djeteta djeteta dano bebu prije dojenja je potpuno ustanovljena, on može odbiti dojenje. Uostalom, usisavanje pacifiera zahtijeva manje napora.

Infekcije uha

Nekontrolirano usisavanje pacifiera povećava broj infekcija uha za trećinu, posebno ako beba ima zagušljiv nos. Usisavanje pacifiera stvara povećani pritisak u slušnoj cijevi između nosa i uha, što povećava vjerojatnost zaraze.

Problem sterilnosti

Čim dijete uči da se pomakne, moći će podići pali čašu. A ako joj majka najprije ispiče kipuću vodu, dijete ga gura u ustima izravno s poda.

Zamjena pojmova

Majka je potrebna od strane djeteta ne samo za hranjenje, već i za udobnost kada je tužan ili ima nešto bolno za njega. Dajući pacifier u takvim slučajevima, majka "utišava" usta djeteta umjesto da je utješi.

zavisnost

Mjesecima davanja djeteta duda prije spavanja, formiramo ovisnost o njemu, a bez ove "sestre" dijete počinje osjećati neugodu.

Zaglaviti pro i kontra

Korištenje materijala s ove stranice u bilo kojem obliku bez neposredne aktivne hiperveze na karapuzpro.ru je kršenje Federalnog zakona o autorskom pravu i srodnim pravima od 19. srpnja 1993. (kako je izmijenjeno Saveznim zakonom od 19. srpnja 1995. br. 110-FZ od 20. srpnja 2004. Br. 72-FZ) i podrazumijeva obnovu prava nositelja autorskih prava na sudu.

Pro i kontra od pacifiera

Dummy se uvijek smatrao obveznim atributom bebe. Neki ljudi vjeruju da je bradavica štetna, ali netko suprotno misli da je to neophodno. Medicinski radnici nemaju nedvosmisleno mišljenje, stoga samo roditelji odlučuju dati ili ne davati djetetu lutku.

Što je korisna lutka.

Do pet mjeseci, mrvice imaju izražen refleks usisavanja, koji pomaže da zadovolji bradavicu. Ako bebi ne dobije mač, on će tražiti nešto drugo da sisati, na primjer, prst, rub pelene ili dječje potkošulje, vrh pokrivača. U ovom slučaju, bolje je imati lutku, jer usisavanje vlastitog prsta postat će loša navika, što će dijete teško otići od bradavice. Osim toga, može stvoriti pogrešan zagriz.

Uz pomoć bebe lutke, dijete se može smiriti i zaspati, a odrasli u to vrijeme će se moći odmoriti. Aktivno sisanje potiče crijeva na rad, oslobađanje plinova.

Za dijete s bocom hranom, dobivanje mlijeka iz boce mnogo je lakše i brže od majčine dojke. Kao rezultat toga, dijete je već puna, a refleks sisanja nije imao vremena da zadovolji, a doći će i lutka za rješavanje situacije.

Što je štetna lutka.

Do dva mjeseca, dijete samo nauči jesti iz grudi majke, jer je ta priroda imala refleks sisanja. Ako djetetu dajte bebu od rođenja, možete zloupotrijebiti majčinu bradavicu koja će dovesti do bolnih osjeta tijekom hranjenja, lactostasis ili nedostatka mlijeka.

Ako pijete da dijete usisava na dude više od 6 sati dnevno, povećava se rizik od stvaranja pogrešnog ugriza. Stavljanje pritiska na zube i desni, pacifier dovodi do promjene u dentition, jaz može pojaviti između prednjih zuba, postoji rizik od distalnog ugristi.

Korištenje pacifiera nakon godinu dana vrlo je nepoželjno, a nakon dvije godine definitivno dovodi do deformacije dentalnog sustava.

U prvoj polovici godine lako je kontrolirati čistoću bradavice, ali kako dijete raste staro, dijete počinje puzati, izgubiti bradavicu, a zatim ga pronaći na vlastitu i povući je u usta.

Nakon šest mjeseci života, prema neurologima, usisavanje smanjuje želju bebe da istražuje svijet.

Kako odabrati i koristiti lutku sigurno.

Bradavice se trebaju kupiti u ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama s certificiranim proizvodima. Dummy treba odabrati prema dobi djeteta.

Važno je provjeriti da bradavica nije lako rastavljena.

Važno je čuvati čašu, redovito ih se isprati sapunom i kipuće kipuće vode. Odrasli ne smiju nikad lizati bradavice ili ih umočiti u džem, med, jer to može uzrokovati karijes.

Moraju se ukloniti oštećena ili korištena bradavica dulje od jednog i pol mjeseca. Prilikom dojenja, pacifier treba koristiti samo kao posljednje sredstvo. Nakon što je dijete zaspalo, bolje je izvaditi dude.

Slijedeći ove jednostavne preporuke, možete upotrijebiti pacifiera i ne brinuti se o zdravlju bebe!

Poput ovog članka? Dijelite sa svojim prijateljima:

Podučavanje djeteta na lutke: prednosti i mane, savjeti o odabiru

Mnoge majke, odmah ili neko vrijeme nakon rođenja, počinju razmišljati o podučavanju djeteta na bradavici. Postoji mnogo situacija u kojima uporaba pacifiera može biti odličan način za smirivanje djeteta. Međutim, isti proizvod može naštetiti malom čovjeku. Trebam li to učiniti stalnim priborom za bebu, kojega je potrebno odabrati?

Prednosti

Korištenje proizvoda pomaže, kada je to potrebno:

 • Ublažite plačući dijete.
 • Uredite raspored hranjenja.
 • Olakšati proces ispuštanja plinova, koji završava u uklanjanju kolike.
 • Skupiti se za šetnju.
 • Kako bi se postigao mir u klinici i drugim ustanovama.
 • Uspješno probajte odjeću na bebu u trgovini.
 • Oporavite dijete tijekom dugih putovanja.

Korištenje ovog higijenskog proizvoda štedi, ako se beba često probudi noću, kada se zubi. Odvraća proizvod od sisnih prstiju.

Takvi nedostaci korištenja proizvoda kao negativnog utjecaja na oblik zagriza i govora dugo su izgubili svoju važnost. Pravilno odabir pacifiera osigurat će skladan razvoj bebe bez štete po zdravlje.

Ipak, rad bradavica ima svoje nedostatke:

 • Dijete koje je naviklo na nadomjestak za majčinu dojku povećava rizik od zaraze infekcijom.
 • Dijete bebi umakom dok čeka hranjenje može ponovno zaspati s praznim stomakom.
 • Ponekad proces povlačenja iz "djevojke" također može postati problem.

U nedostatku posebne potrebe podučavanja bradavice se ne preporučuje.

Savjetujemo se da djeci dojam na "umjetne načine" za razvoj vještina sisanja (boca mlijeka se može brzo isprati).

Dob za školovanje

Počnite s uvođenjem pacifiera u život novorođenčeta preporuča se u dobi od 3-4 tjedna. Prije toga je nemoguće to učiniti, jer se dijete mora naviknuti na novu vještinu usisavanja i svladati ga. U trenutku kada je beba upoznata s proizvodom, majka bi trebala imati dobro utemeljenu laktaciju kako bi mrvica mogla razumjeti razliku u sisanju, prema cilju, koja je podijeljena u hranu i spokojstvo.

Ne preporuča se davati pacifiera od rođenja, osim ako je riječ o preranom djetetu, koji se može upoznati s njom, ali pod medicinskim nadzorom. Za dijete rođeno na vrijeme, preuranjeno korištenje bradavice može prouzročiti nepravilno držanje dojki, nemogućnost da ga stimulira, što dovodi do smanjenja laktacije, ozljede bradavice i ponekad odbijanja da jede.

Mnogi od novorođenčadi se ne slažu s zamjenom majčine bradavice "lutke" od silikona. Ne biste trebali poučavati svoju bebu silom. Možete pokušati ponovno nakon mjesec ili dva. Ako se mrvice ne mogu učiti, a nakon što navrše šest mjeseci života, nema smisla daljnje ustrajnosti.

Iznimka može biti slučaj odvikavanja djeteta, kad majka može ponuditi pacifiera zauzvrat.

Evgeny Komarovsky o lutki

Poznati liječnik ne preporučuje dojenju djetetu s pacifierom zbog bilo kakvih problema s količinom majčinskog mlijeka. Podsjetio je da refleks sisanja djeteta ima žensko mlijeko za hranjenje. A ako ugasite ovaj refleks s lutkom, onda će utjecaj djeteta na majčinu bradavicu biti manje intenzivan. To može uzrokovati smanjenje laktacije.

Ako je beba obdarena snažnim refleksom usisavanja, a lutka djeteta ne utječe na količinu mlijeka u majci, dopušteno je upotrijebiti.

Odabir "prave" proizvoda

Važna stvar je izbor lutke za mrvice. Ponekad, ako se dijete ne navikne na oblik ili veličinu bradavice, prevelik ili malen, on ga može odbaciti tako da ga izbacuje iz usta. Da bi se to izbjeglo, veličina pacifiera treba odgovarati dobi djeteta.

Što se tiče obrasca, možete odabrati:

 • Klasična, zaobljena "papila". Nedostatak duljeg i prečestog korištenja dude je kršenje formiranja čeljusti i zuba.
 • Anatomski, s laganim izravnavanjem jedne strane, dobro uz jezikom, što pridonosi ravnomjernoj raspodjeli pritiska na nepcu s druge strane. Dijete ne proguta zrak, stvaranje ugriza događa se bez odstupanja.

Teško je predvidjeti kakvu "konfiguraciju" dijete bi radije. Vjerojatno oblik sličan majčinoj bradavici kad je u ustima.

Da biste shvatili koji lutki želite dati prednost, odabirom ga za novorođenče, trebate pitati o materijalima za izradu:

Prema mišljenju roditelja, većina od njih želi odabrati silikonski proizvod, a ne lateks, što može izazvati alergijsku reakciju.

Za proizvodnju prirodnog lateksa koristi se pjena Hevea ili guma, bogata proteinskim česticama, od kojih su većina alergeni.

Bradavica treba imati široki poklopac za sprečavanje gutanja. A također, zbog veće udobnosti djeteta, mogu biti rezovi za nos i rupe u bazi proizvoda koji olakšavaju disanje. Bazu s reljefnom površinom dizajnirana je kako bi se spriječilo nakupljanje sline, iritirajući kožu ispod štitnika. Sve to igra važnu ulogu za uspješno uvođenje čađe u život djeteta.

Načini da se "bebe prijatelje" djeteta s dudom

Odabir pacifiera koji zadovoljava određene parametre, ostaje samo shvatiti kako podučiti dijete na bradavici. Bolje je to učiniti uzimajući u obzir neke nijanse:

 • Za podmazivanje bradavica, možete koristiti malu količinu majčinog mlijeka ili formule. Kada to ne pomogne, lagano možete premazati dude s džemom ili medom, ako dijete ne pati od alergija. Ove tehnike pomoći će mami da ubrza proces pribjegavanja bradavici.
 • Bolje je započeti trening za lutku djeteta tijekom dojenja ili mješavine bočica. Zbog toga beba koja još leži na dojci treba ponuditi lutku "na suđenju". Neko vrijeme, bradavica će morati držati tvoju ruku.
 • Ako se dijete pijenje sastoji od nekog vode ili biljnog čaja, a planirajući ga naučiti da ima čašu, bolje je davati bebu žlicu, a ne bocu. Tako će beba puno brže uzimati dude.
 • Ako dobro hranjena beba ima primjetnu tjeskobu, uz plač, au isto vrijeme ne pati od neishranjenosti, vrijedno je pokušati utješiti dijete s "gumenom dadilom". Takve situacije povećavaju šanse da dijete uzima bradavice bez problema.

Korisni savjeti za rukovanje bradavicom

Za održavanje čistoće trebate:

 • Prije svake uporabe, izlažite pacifier za 2-3 minute kuhanja.
 • Nakon uporabe dude, osobito na podu, operite toplom sapunicom.
 • Jednom dnevno obavite 2-3 minute sterilizaciju mačjeg pažnjaka stavljajući ga u poseban sterilizator ili podvrgavajući se običnom ključanju.
 • Za pohranu bradavica koristite zatvoreni spremnik.
 • Provesti redovito ažuriranje "Arsenala", čak i ako nema nedostataka u proizvodu.
 • Nakon patnje zarazne bolesti ili stomatitisa, neophodno je da se svi pacifiers zamijene.
 • Svaka bradavica treba biti dodijeljena vlastitoj "zoni": kreveti, ulice, itd. Kako bi spriječili padanje bradavica, preporuča se pričvrstiti traku s odjećom djeteta uz pomoć držača.

Dijete, s uspješnim poznanstvom, ne može nikada na trenutak biti dio lutke. Da biste to spriječili ne biste trebali biti, jer to može naštetiti djetetu. Na primjer, kada bradavica ispadne iz usta beba, beba, navikla na stalno usisavanje, odmah reagira s buđenjem. Nakon što je pronašla "djevojku", vratit će je natrag u usta. Bilo bi bolje uzeti bradavicu iz usta nakon dobrog sna.

Ova tehnika je također dobra za upotrebu tijekom dnevne budnosti. Primjećujući da je dijete rastreseno od pacifiera, bolje je ukloniti ga iz vidnog polja. Nema potrebe držati dječju bradavicu čim je cvilio ili gladan.

Pitanje potrebe za datiranjem djeteta s bradavicom može riješiti samo roditelji. S pravilnim radom pacifiera, to ne samo da ne uzrokuje štetu, nego također čini dobru uslugu.

Dummy: pro i kontra

Već dugo nije bila vijest da je jedan od najlakših načina smirivanja djeteta. Ona pomaže da beba spava i umiri plač.

Raspon pacifiera je ogroman. Silikon, lateks, sa i bez ugriza, s prekrasnim dizajnom, sjajnom i za lako pronalaženje u mraku, sjajna, mat.

Pri odabiru bradavice važno je razmotriti dob djeteta. Uostalom, proizvođači proizvode bradavice te veličine, što odgovara veličini djetetovih usta. Također bič treba biti promijenjen na vrijeme. Oko jednom svaka 3 mjeseca.

Pogledajmo što su pro i kontra u pacifiers.

Stvarčice

 1. Umirujuće za bebu
 2. Dummy - izvrsna zamjena za dojku. Također donosi sreću djetetu, ali ne proizvodi endorfine.
 3. Bradavica - Dummy pomaže umjetnim umjetnicima.
 4. Malodobni ljudi koji ne jedu majčinu grudi ne mogu u potpunosti zadovoljiti refleks sisanja, a dijete pomaže u tome.
 5. Dummy smanjuje rizik od iznenadne smrti.

kontra

 1. Bradavica olakšava infekcije.
 2. Može pokvariti ugriz, ako se tijekom vremena ne mijenja
 3. Usisavanje pacifiera također može utjecati na laktaciju.
 4. Usporava rast.
 5. Kada plače, dijete izlijeva svoje osjećaje. Ako neprestano prekrivate usta bradavicom, ostavlja mu emocije, što može negativno utjecati na njegov živčani sustav.

Dakle, zaključujemo:

U djece refleks sisanja traje oko dvije godine, ne može se svaka majka hraniti do te dobi, a ne svako dijete će dugo sisati svoje grudi.

Zahvaljujući bradavici, djeca se vrlo brzo smiruju. Ali bradavica ne može zamijeniti grudi. Usisavanje dojke - ključ za stvaranje ispravnog ugriza, također pomaže u izbjegavanju mnogih neuroloških problema.

Top 10 baby dummies: odaberite dude za djetetu (rating)

Malo dijete od rođenja do jedne i pol godine za fiziološke razloge, morate stalno sisati nešto. To može biti majčinska dojka, prst, kamenje ili igračka, ali najčešće moderni roditelji koriste tučaljku za tu svrhu. Od prvog se puta nije lako odlučiti o najboljoj mogućnosti - najprije morate isprobati različite inačice dječjih lutki kako biste razumjeli koje dijete najbolje odgovara.

Što se tiče kriterija odabira, bradavice se ističu:

 • težinu i veličinu djeteta - obično muškarci su odrasli 0-6 mjeseci (veličina A ili 1), 6-12 mjeseci (B ili 2) i od 12 do 18 mjeseci (C ili 3) kao dijete raste i potrebe mu se mijenjaju ;
 • oblik - može biti okrugla, simetrična, anatomska, a ovdje morate pogledati ono što će vaše dijete najviše uživati;
 • veličina držača - trebala bi biti dovoljno velika, ali ne prevelika, bez dodatnih ukrasa i ne nadraživati ​​nježnu kožu djeteta;
 • sigurnost - pacifier ne bi trebao pucati, lomiti ili rastaviti;
 • materijal je lateks ili silikon, lateks je prirodan i brže se troši, ali sintetički silikon može trajati dosta dugo;
 • proizvođač - naposljetku, poznati brandovi jamče kvalitetu svojih proizvoda, a malo poznati ne može vam jamčiti ništa, pa zašto je to opasno?

U nastavku vam nudimo TOP-10 glavnih proizvođača (brandova) pacifiera, koje možete naći na tržištu dječjih proizvoda. Proizvođač, značajke, svojstva, prednosti i nedostaci, cijena - to su parametri koje ćemo dodirnuti u pregledu.

Nuk Genius - njemačka kvaliteta

Nuk Genius je njemački dud. Dio za usisavanje ima poseban orto-oblik - blago je spljošten i dolazi s posebnim uvlačenjem, što ne dopušta da čašica ispadne iz djetetova usta. Može se smanjiti, ali se ne drži zajedno, tri veličine su na prodaju.

Pros:

 • Pametan ventil zraka;
 • "Zdrav" oblik;
 • mekoća;
 • trajnost;
 • materijali lateks i silikon za odabir.

manje:

Trošak bradavica (prosječno) - 280 rubalja.

Golub se kladio na prirodnost

Japanska bradavica namijenjena je isključivo novorođenčadi u dobi od 0 do 4 mjeseca. Ima neobičan oblik (spljošten u sredini) i ortodontski. Idealni omjer cijene i kvalitete.

Pros:

 • jeftin;
 • kvaliteta;
 • ima lijep dizajn (dizajn u asortimanu zvijezda, automobila, cvijeća).

kontra:

Prosječna cijena iznosi 150 rubalja.

Philips AVENT - vodeći proizvođač silikonskih pacifiera

Klasična silikonska lutka, koja ima šest otvora za ventilaciju. Izdržljivo, pouzdano, sigurno i prikladno za dijete, jer ne tjera pritisak na nebo.

 • uvijek dostupna u ljekarnama i trgovinama;
 • ogromna veličina - od rođenja do tri godine;
 • visoka kvaliteta izvedbe;
 • različite dizajne za odabir;
 • zaštitna kapica uključena.

kontra:

 • oblik u obliku kapi prilično je teško držati u usnama djeteta;
 • vlaga može ući u bradavice zbog otvora za ventilaciju;
 • cijena je još uvijek velika.

Prosječna cijena preko Ruske Federacije - 260 rubalja.

HEVEA - visokokvalitetni lateks

Latex pacifiers HEVEA su među najboljima na tržištu u svom segmentu. Sirovine - prirodna guma, koja svakoj bradavici daje mekoću, ugodnu temperaturu i higijenu. U konstrukciji nema šavova, stoga je gotovo nemoguće ga slomiti.

 • kruto lijevanje;
 • izvorni dizajn;
 • prisutnost ventilacijskih otvora različitih oblika;
 • sve vrste su dostupne - skošene, okrugle, ortodontske;
 • 100% prirodni sastav.

manje:

Prosječna cijena je 400 rubalja.

Izvorni pokretni bradavica Nuby

Pokretni pacifiers Nuby American proizvodnja neće dati mrvica lijen. Glavni "trik" modela je pokretni dio usisavanja koji oponaša majčinu dojku, čini bebu i gume, što dovodi do toga da dijete brže zaspati.

 • jednostavnost korištenja;
 • trajnost;
 • prisutnost "udaraca" na bradavici silikona, koji su dobro izgrebene gume;
 • tri vrste - anatomska, orto, "trešnja".

manje:

 • cijena mogla biti niža.

Prosječna cijena je 300 rubalja.

Chicco - cijena i kvaliteta

Chicco meke latex soothers su ono što vaša beba treba smiriti i zaspati. Meke su i istodobno elastične, izdržljive i fleksibilne. Latex brzo uzima tjelesnu temperaturu djeteta, što ga čini udobnim za dijete. Chico bradavice pridonose pravilnoj formiranju ugriza.

 • anatomski funkcionalni bradav;
 • mekoću i elastičnost;
 • izdržljiva konstrukcija koja dijete ne ispušta.

kontra:

 • lateks i dalje nije vrlo izdržljiv materijal;
 • jednostavan dizajn.

Prosječna cijena u Ruskoj Federaciji iznosi 220 rubalja.

Bibi trešnja silikon - originalnost prije svega!

Neobična lutka definitivno će privući one roditelje koji vole izvorne dječje stvari. Izdržljiva je, kvalitetna i ima neobičan dizajn. Posebni dvokomponentni silikon je izdržljiv i siguran. Stalak za otvorene bradavice i kućište.

 • oblik trešnje;
 • smiješne natpise, živopisne slike koje se ne brišu;
 • dan i noć opcije;
 • Švicarska kvaliteta.

kontra:

 • premali otvori za zrak (postoje dva);
 • ne anatomski oblik;
 • visoke cijene.

Prosječna cijena za Rusku Federaciju iznosi 300 rubalja.

Ortodoncija Canpol Bebe - kvaliteta, jeftina i velika

Poljski brand nudi vrlo visoke kvalitete i prikladne anatomske pacifiere jeftino. Materijali koje možete izabrati - silikon ili lateks.

 • postoji ventilski ventil;
 • izvrsna kvaliteta;
 • pristupačni trošak;
 • u kompletu je kapa;
 • veliki izbor dizajna.

kontra:

Trošak Ruske Federacije - 120 rubalja.

TIGEX - napredna tehnologija

Mekani latex i silikonski pacifiers TIGEX su anatomski oblikovani i stoga ugodno za bebu i ne pate iz usta. Izrađeni od ekološki prihvatljivih materijala, postoje posebni modeli za medicinske svrhe za slabu djecu.

 • različite svijetle mogućnosti izvršenja;
 • izvrsna kvaliteta;
 • široki raspon modela;
 • anatomski;
 • pristupačne cijene.

kontra:

Prosječna cijena je 130 rubalja.

Slijepe doziranje

Dummy dispenzer je idealan izbor za bebe koje neprestano koriste zub. Ako je potrebno djetetu dati lijek, napunite spremnik i dopustiti da tekućina priprema mirotvorac dijete (čitaj također: kako dati bebi lijek u obliku tableta ili sirupa - vodič za roditelje).

 • lijek se dostavlja strogo prema namjeni i ne gubi se "na putu";
 • postoje klipni modeli;
 • dvije veličine (do šest mjeseci i od šest mjeseci do jedne i pol godine);
 • pristupačne cijene;
 • jednostavnost korištenja.

manje:

 • beba će shvatiti da bradavica nije baš ukusna, što može uzrokovati određene poteškoće u budućnosti.

Termometarske bradavice

Gotovo sam zaboravio, ima i udobnih bradavica termometri za mjerenje temperature:

Gdje kupiti?

Veliki izbor pacifiera u online trgovini babadu.ru - http://babadu.ru/store/1427/?bba_aid=62517995

Kako napraviti izbor?

Usredotočite se na vlastite želje i, naravno, ukuse djeteta, kao i pristupačan proračun - dobro, tržište ima dovoljno kvalitetnih i ne vrlo skupih modela. Imati lijep shopping! Pročitali smo detaljno: kako odabrati pacifier >>>

Neki ne mogu odvojiti dijete od bradavica, drugi ne mogu staviti dijete u bradavicu. Da, da, ponekad djeca odbijaju pacifiera, a prilično često je bradavica koja pomaže roditeljima u različitim situacijama... Pročitajte detaljnije o tome trebate li poučiti djetetu pacifieru? >>>

Dummy: Pros i Cons

Soother smiruje bebu, bolje spava i ne smeta roditeljima. Zadovoljava refleks sisanja djeteta. Međutim, neke majke i liječnici tvrde da lutka vodi do abnormalnog ugriza. Pored toga, dijete je teško odvojiti i umiriti bez bradavica. Je li stvarno potrebno za bebu i treba li djetetu dati lutku? Pogledajmo pro i kontra.

Dummy prednosti

Dummy smanjuje osjetljivost na bol, dosadne boli i, naravno, korisniji od droga. Nasuprot lažnom javnom mišljenju, poboljšava zagriz, ali samo kada je pravilno odabran oblik. To je osobito važno za bebe na umjetnom i mješovitom hranjenju. Među tim djecom često je nerazvijenost gornje čeljusti.

Refleks za usisavanje odvaja od neugodnih osjeta i uklanja nelagodu koja smiruje bebu i poboljšava san. Dijete, kada prima bradavice, prestaje biti hirovito i bolje spava. Zanimljivo je da lutka sprječava neke loše navike. Na primjer, beba neće sisati prst.

Važno je da lutka sprečava recesiju jezika, koja može blokirati dišne ​​putove. Osim toga, osigurava sigurnost dojenčadi dok spava na leđima. Usisavanje štiti bebu od sindroma iznenadne smrti dojenčadi!

Negativan utjecaj lutke

Nedavno je sve više i više ljudi koji se snažno protive majčinima. Prije svega, kada bradavice nisu pravilno odabrane, ugriza dijete je slomljena. Kad se dulje vrijeme zalijepljuje u pronalaženju pacifiera u ustima, dolazi do prekomjernog opterećenja parodonta. Periodontium je kompleks tkiva koji se nalaze između korijena zuba i zubne rupe. naknadno, takvo opterećenje postaje uzrok abnormalnog ugriza.

Dummy ostaje izvor infekcija i klica, čak i kada je higijena i pravila korištenja. Dovoljno je teško osigurati konstantnu sterilnost subjekta. Neurolozi često primjećuju da bradavica zapravo zamjenjuje majku, što dovodi do toga da beba nedostaje komunikacija. Odgađa se u razvoju i počinje govoriti kasnije od drugih.

Istraživanja su pokazala da prevelika usisavanje bradavica dovodi do infekcije srednjeg uha i promjena u strukturi usta. Međutim, s ograničenim sisanjem vremena te bolesti neće utjecati na bebu!

Stručnjaci, uključujući poznati TV liječnik Komarovsky, ne preporučuju da daju bečaku bebe s punim dojenjem. Naime, Komarovsky inzistira na takvom hranjenju, jer samo majčino mlijeko sadrži sve potrebne vitamine i korisne elemente za puni razvoj djeteta. Majčino mlijeko ima najveću vrijednost za dijete. Ojačava imunološki sustav, sprječava razvoj različitih bolesti i patologija.

Dummy i dojenje

Komarovsky i drugi liječnici uvjereni su da je sisanje pacifiera negativno utječe na dojenje. Osim toga, oni se protive uporabi bradavica dok mama ne prilagodi dojenju. Obično je potrebno 2-8 tjedana od dana rođenja djeteta. Kako organizirati dojenje, pročitajte vezu http://vskormi.ru/breast-feeding/grudnoe-vskarmlivanie/.

Praksa pokazuje da upotreba bradavice dovodi do rano odbića, a ustajući pacifira smanjuje broj privitaka na dojku, što pogoršava laktaciju. Smanjena dojenja dovodi do smanjenja količine majčinog mlijeka. Nažalost, mnoge majke koje se bave dojiljama suočene su s nedostatkom mlijeka. Često korištenje pacifiera postaje jedan od uzroka ovog problema. Savjeti iz članka "Kako povećati količinu majčinog mlijeka" pomoći će poboljšanju laktacije.

Unatoč negativnim čimbenicima, liječnici, uključujući Komarovskog, nisu savjetovani da uopće napuste lutke. Pridržavajući se preporuka o upotrebi, ispravan izbor proizvoda, rijetke i dugotrajne bradavice neće štetiti djetetu. Ako još niste odlučili je li vaša beba potrebna bradavica, razmotrimo sve prednosti i nedostatke, za i protiv.

Prednosti i nedostaci pacifiera

Dummy Savjeti

 • Nemojte davati dude djetetu u svakoj prilici. Pričekajte dok dijete stvarno ne treba. Na primjer, s kolikom, abnormalnom stolicom, groznicom ili drugim zdravstvenim problemima. Osim toga, postoje mnogi načini za ublažavanje dojenčadi neugode. Kako pomoći novorođenčadi s kolikom, pročitajte ovdje. Važno je da usisavanje pacifiera nije navika!
 • Ne upotrebljavajte pacifiera često i dugo vremena. Komarovsky ne preporučuje uporabu dude prije spavanja. Na bebu je zaspao, bolje je dati djetetu dojku i gurati bebu u naručju.
 • Nemojte davati dječaku bebu dok dojenje ne bude prilagođeno;
 • Kupite bradavice u specijaliziranim prodavaonicama i ljekarnama, po mogućnosti nakon savjetovanja s pedijatrom. Zapamtite da je važno odabrati pravilan oblik, veličinu i materijal proizvoda. Ugriza i dobrobit bebe ovisi o izboru;
 • Pažljivo držite bradavice čistim. Kuhajte i sterilizirajte predmet redovito. Dummy ne može lizati ako padne na pod! To krši standarde higijene i povećava rizik od razvoja zarazne bolesti u bebi;
 • Redovito provjeravajte dummy za integritet. Pukotine i rupe pokupiti klice! Ako postoje nedostaci, svakako zamijenite proizvod novim;
 • Nemojte umočiti bradavicu u slatku hranu i piće, jer mogu uzrokovati alergije i poremećaje probavnog trakta. Osim toga, slatkiši dovode do karijesa;
 • Izbjegavamo dijete iz bradavica je bolje do jedne godine. Nakon godinu dana teže je učiniti.

Kako odabrati pacifier

Važno je da se dob djeteta podudara s dobi za koju je namijenjena. Informacije su navedene na pakiranju proizvoda. Pažljivo pregledajte bradavicu za mjehuriće ili pukotine. Prisutnost grešaka će brzo dovesti proizvod u zapuštenost, takav proizvod neće izdržati ni jedan ključanje. Provjerite da restriktivni prsten ne leži na nosu novorođenčeta. Uz to, proizvod mora sadržavati ventil za izlaz zraka u podnožju.

Kapljice specijalnih preventivnih bradavica imaju nagnuto vrh i pogodne su za bebe s nerazvijenom donjom čeljustom. Da biste uhvatili takav proizvod, potrebno je gurnuti donju čeljust prema naprijed, što poboljšava ugriz. Za bebe koje nemaju problema s donjom čeljustom, trebate bradavicu u obliku trešnje.

Obratite pozornost na materijal iz kojeg je proizvod napravljen. Latex soothers se razlikuju po njihovoj elastičnosti i mekoću, budući da se prirodna guma koristi u njihovoj proizvodnji. Međutim, može izazvati alergijsku reakciju. Osim toga, lateks ne podnosi visoke temperature, a čađa neće izdržati vrenje. Laktoza je prikladna za slabe i prerane bebe, za bebe u prvih 2-3 mjeseca života. Imajte na umu da se ova lutka mora mijenjati svaki mjesec!

Gumene bradavice su stvar prošlosti, jer guma rijetko uzrokuje diatozu. Međutim, samo je takva lutka potrebna za bebe čiji zubi počinju izbacivati. U pravilu, to se događa 6 mjeseci od datuma rođenja djeteta. Međutim, kod nekih djece zubi se počnu rezati već 3-4 mjeseca.

Silikonska lutka je sigurniji lateks. Otporan je na povišene temperature i vrelište, karakteriziran elastičnost i elastičnost, nedostatak mirisa i boje. Ne uzrokuje alergije. Međutim, materijal je tvrđi od lateksa, koji može deformirati mliječne zube. Stoga se preporučuje korištenje silikonskog bradavica prije prvih zubi. Proizvod se mijenja svakih 1,5 mjeseci.

Tako se u prvim mjesecima života djeteta koriste lateks ili silikonske bradavice. I nakon erupcije prvih zuba, potrebna je guma. No, bez obzira na odabrani materijal, proizvod mora biti izrađen od samo jednog komada! Inače će beba moći slomiti bradavicu i gušiti.

Dummy: Pros i Cons

O prednostima i nedostacima bradavica razgovaraju dulje vrijeme. Već ima dosta argumenata za i protiv lutke. Bradavica se oduvijek smatra ključnim atributom bebe. Ona i njegova smirenost, i roditelji će moći tiho odmarati. Tijekom godina, akumulirana je mnogo argumenata za korištenje cjepiva, i protiv.

Mnogi od nas su sisali bradavicu u djetinjstvu i, kako kažu, prošli su kroz svoje iskustvo. Većina komplikacija nije nastala, tako da izgleda da neće ozlijediti i bebe. Zubari jednoglasno tvrde da će šteta - dovesti do formiranja pogrešnog ugriza. Govorni terapeuti se slažu s njima i kažu da upravo zbog odstupanja u rastu zuba pojavljuju se poteškoće u izgovoru određenih zvukova. Infekcionisti odmah podsjećaju: pacifier se često baca, što dovodi do zagađenja, a zatim roditelji pitaju: "gdje dijete ima kršenje želuca i crijeva?"

Na trenutak se otvori i zapamti da je bradavica samo dio umjetne prehrambene sustave, a drugi dio je boca. Ako se beba napuni u bocu, onda je bradavica percipirala kao majčinu dojku. Ako djetetu koja je dojena dobiva dud, onda počinje pravilno sisati dojku ili ga čak potpuno napustiti. Kada beba sranje majčinu dojku, mora naporno raditi na jelu. Mješavina mlijeka se isisava iz boce s minimalnim naporima, stoga je nemoguće sisati puno. A ako u prvom slučaju s dojenjem bradavica bude zabava, onda je u drugom slučaju to apsolutno nužno. Dakle, morate odabrati: dojenje i nedostatak bradavica, ili umjetno hranjenje i korištenje bradavica.

Ali kada zubi počnu smanjivati, onda je čašica jednostavno nezamjenjiva. Ovo je distrakcija i način ublažavanja boli. Ublažite dijete, ali stomatolozi su protiv nje. Ako ne dajte pacifier, djeca počinju stavljati prste u usta, kamere i sve što dolazi u ruke. Psihijatri i terapeuti vjeruju da se mentalni razvoj može spriječiti zbog bradavica, ali "poznati đavo je bolji od nepoznate osobine", tako da nitko nije odbio lutku - nema alternative.

A gdje su prave prednosti lutke?

Zapamtite, prvo smo rekli da bradavica pogoršava zagriz? Sada su razvili posebne bradavice za poboljšanje ugriza. Definitivno se preporučuje bradavica za sprječavanje iznenadne smrti bebe zbog prianjanja jezika, otjecanja u dišne ​​putove, pucanja ili bilo kakvih stranih predmeta. S jedne strane, bradavica može malo usporiti mentalni razvoj, ali s druge strane smiruje dijete i smanjuje razinu stresa.

Možete reći da je bradavica loša navika da se neka djeca ne mogu riješiti do 3 godine, iako postoje i oni koji uopće ne priznaju pacifira. Djeca slijede prirodne reflekse i ako postoji način da se nekako zaštiti, to će učiniti. Proces sisanja bradavica smiruje bebu, stvara u njemu osjećaj sigurnosti i intimnosti majke, distracts od vanjskih podražaja. Jedan je samo ukloniti bradavicu, kako se dijete preobrazuje, postaje nemirno i počinje plakati.

Pro i kontra lutke usko su isprepletene. Što učiniti? Moramo ga pokušati koristiti samo kada je to potrebno. Ako dijete ne traži mačjaka, ne biste joj trebali ponuditi. Od 6. mjeseca morate odvojiti bebu od bradavica. To nije uvijek slučaj, čim zubi počnu smanjivati, a dječija beba ispada da je jedan od rijetkih načina smirivanja djeteta, ali to mora biti učinjeno.

Kako odbaciti dijete iz dječje bebe?

Bean bebin bič trebao bi biti u nekoliko faza. Ovdje samo trik često može pomoći. Na primjer, recite da je lutka izgubljena ili je miš skrivao, a sada morate dobro paziti da je pronađete. Pogledajte zajedno, a istodobno obaviti malo čišćenje u stanu. Nema potrebe da razmazite bradavicu s paprom ili senfom - ovo je ismijavanje. Bolje pokazati na odraslima i obratiti pažnju na činjenicu da nitko ne hoda s pacifier. Također možete pregovarati s mišjem norushkom i duhovima šume za razmjenu: beba će im dati pacifier, a oni sutra će mu dati lutku / stroj. Načini odstranjivanja od pacifiera može doći do ogromne količine, samo trebate malo misliti.

I zadnji savjet. Bradavica bjesnilo - sukob. Postoje lateksne (žute) lutke i silikonske (bijele) lutke. Oba i ostali su gadna kakvoća - od materijala niske kvalitete s mješavinom otrovnih tvari. Čak i ako ste kupili skupe bradavice, neće osigurati dijete protiv mogućih alergija na nju (na primjer, alergija lateksa je uobičajena stvar). Ako se lutka s lateksom ne uklapa, upotrijebite silikon.