NAS (NAN) Premium 1 Hypoallergenic suhi mol. mješavina od rođenja 400 g

Zdravlje

Ako je beba sklona alergijama, odabir mješavine za njega je pravi problem. Mora biti sigurna, promicati fizički i mentalni razvoj djeteta i istodobno biti ukusan.

Svi ti zahtjevi odgovaraju energiji NAN. Proizvodi ga Nestle od 1962. godine. U liniji postoje različite miksete za djecu s nekim zdravstvenim problemima. NAS hypoallergenic je specijalizirana hrana čija je svrha sprečavanje alergija na hranu.

Smetnje NAN Hypo-Allergenic Optipro smanjuje rizik od alergija, uključujući atopijski dermatitis. Klinički je dokazano.

Proizvod je optimizirani protein kompleks s djelomičnom hidrolizom. Razina proteina u njemu je veća nego u ostalim smjesama Nestlea. Propisuje se kada je dijete sklono alergijama i kao srednje hrane pri prelasku iz medicinske smjese na normalan. Ova hrana se koristi ako je novorođenče alergična na protein kravljeg mlijeka.

Sadrži sljedeće važne komponente:

 • Polinezasićene masne kiseline - ARA i DHA, igraju ključnu ulogu u razvoju imunološkog sustava, mozga i bebe. Isti element je u majčinom mlijeku.
 • Bifidobakterije Bl - pridonose razvoju i jačanju imuniteta djeteta. Žive kulture mješavine NAN 1, 2, 3, 4 hipoalergenskog doprinose razvoju dječjeg probavnog sustava.
 • Protein je bitna komponenta za stvaranje cijelog organizma. Uključen je u razvoj mozga, mišićnog tkiva i drugih organa.

Djeca različitih dobnih skupina trebaju vlastitu količinu hranjivih tvari. Zato je za svaku dobnu skupinu NAS objavio svoj proizvod:

 1. 1. NAN 1 - mlijeko za bebe od rođenja (0-6 mjeseci). Sadrži vitamine i minerale potrebne za stvaranje imuniteta.
 2. 2. NAN 2 - proizvod za bebe 6-12 mjeseci. Ima gotovo identične komponente s mješavinom 1, ali uzima u obzir sve veću potražnju za hranjivim tvarima.
 3. 3. NAN 3 - hrana za dijete od jedne godine do jedne i pol godine. Sadrži lipide i žive bifidobakterije, korisne za probavni sustav i služe kao prevencija karijesa.
 4. 4. NAN 4 - mješavina za djecu od 18 mjeseci. Proteini, masti i ugljikohidrati u NAS 4 prilagođeni su prema dobnim zahtjevima mrvica.

U prehrani 1-4, razlikuje se u prisutnosti i koncentraciji sljedećih elemenata:

 • Omega-3 i omega-6 masne kiseline. Oni pridonose razvoju živčanog sustava, mišićima, probavi.
 • Protein Optipro u optimiziranom obliku. Omogućuje djetetu da posve raste.
 • Mliječne bakterije BL. Ojačavaju mikrofloru u crijevima.

Okusi i boje u smjesama nisu. To pomaže ukloniti mogućnost alergija i oblikovati ispravne prehrambene navike.

NAS 1, 2 su mliječne formule, a Nan 3, 4 su mliječni napici za kuhanje i pijenje u suhom obliku. Budući da je protein kravljeg mlijeka snažan alergen, umjesto toga koriste se proteina sirutke i kazeina.

Udio proteina sirutke kazeina:

 • U NAS 1 - 30 do 70 (blizu majčinom mlijeku, u kojem omjer je 20 do 80);
 • u NAS 2-4 - 40 do 60.

Protein koji se nalazi u spojevima naziva se Optipro. Njegova prisutnost u dječjoj hrani smanjuje metaboličko opterećenje na tijelu i kao rezultat smanjuje rizik od pretilosti.

Riblje ulje i biljna ulja koriste se kao masti, a to su:

Pivo ulje bilo je prethodno korišteno, ali zbog negativne reakcije na nju, Nestle je odbio koristiti.

I tu su i polinezasićene masne kiseline:

 • linoleinska;
 • dokozaena (DHA);
 • arahidonska (ARA);

Najvrjedniji od njih su ARA i DHA, oni su odgovorni za razvoj organa vida, mozga i imuniteta.

Laktoza i maltodeksterin prisutni su u smjesi kao ugljikohidrati. Zajedno daju slatki okus koji djeca vole.

Ove komponente izvode nekoliko važnih funkcija:

 • djetetu pružiti potrebnu energiju;
 • dati dugi osjećaj sitosti;
 • čine mlijeko više debelim.

Važna razlika od prehrane drugih marki - NAS ne sadrži šećer od šećerne trske - saharoza. Ova tvar može smanjiti imunitet, njegova uporaba vodi do metaboličkih poremećaja i povećane nervne ekscitabilnosti.

Druga važna komponenta u NAS mješavinama je hipoalergijska - živjeti bifidobakterije BL. Oni su probiotici koji su odgovorni za normalnu tvorbu crijevne mikroflore i kao posljedicu jačanje imunološkog sustava.

Denta pro bakterije se uvode u smjesu NAS 2, one su odgovorne za prevenciju karijesa i uništavanje zubne cakline. Osim toga, prehrana je bogata vitaminima A, E, D, K, C, folna i pantotenska kiselina, taurin.

Među sastojcima su mineralne tvari:

Smjese NAS-a imaju uravnoteženu kompoziciju. Idealan omjer masti i ugljikohidrata, vitamina i živih bakterija mliječne kiseline pridonosi tjelesnom i mentalnom razvoju bebe.

Za djecu različite dobi imaju vlastitu dozu suhog proizvoda i vode. Za očuvanje živih bifidobakterija, prije pripremanja vode za smjesu treba kuhati i ohladiti na temperaturu od 37 ° C, a zatim samo dodati prašak.

Upute navode broj punih žličica smjese bez klizača. Kršenje proporcija u pripremi smjese može dovesti do dehidracije tijela novorođenčeta.

Na pakiranju smjese nalazi se uputa za pripremu smjese za djecu različitih dobnih skupina. Radi jasnoće, prikazana je kao tablica.

Dob djeteta

Količina po hranjenju

(kuhana voda, ml + prašak (mjereni žlice)

Feedovi dnevno

(smjesa + druga hrana)

Infant formula Nestle NAN Hypoallergenic - pregled

Sve mi se svidjelo: sastav, kvaliteta i nedostatak nuspojava kod djeteta. Malo piskanje na temu "Što je mješavina HA-a i kome je propisana"

Moja kćer i ja pokušali smo skupinu hipoalergenskih smjesa, a NASA nije bila iznimka. Postupno širim recenzije hipoalergenskih smjesa, tako da je sada došao u NAS GA. U našoj ocjeni s našom kćeri djelomično hidrolizirane smjese, ovaj čvrsto zauzima drugo mjesto. Jeli smo i 1 i 2 i 3, zadnji jeli do sada. Istaknite sva pojavljivanja za svaku znamenku mješavine, ne vidim točku, pa ću ovdje sve opisati. Zbog pojavljivanja mnogih pitanja u PM-u dopunjujem i ispravljam povratne informacije o mješavini, budući da je potražnja za temom hipoalergenske prehrane beba.

Mješavina Nan HA - smjese koja se temelji na djelomično hidroliziranom proteinu sirutke, namijenjena je za hranjenje zdrave djece, ali na rizik od razvoja alergija na hranu. NAS GA je mješavina profilaktičkih namjena (postoje 3 vrste mješavina hidrolize, ovisno o njihovoj svrsi).

Svrha mješavine ovisi o stupnju cijepanja proteina mlijeka, proizvodnju smjesa nastalih na osnovi visoko ili djelomično (umjereno) hidroliziranog proteina. Unatoč činjenici da je mješavina namijenjena za hranjenje zdrave djece, oni se ne hrane svima, propisana su od strane liječnika kao dijete, usredotočujući se na određene simptome (često manifestacije kože). Stoga nemojte trčati u trgovini na najmanji crvenilo obraza djeteta i kupiti sve što je označeno hipoalergenskim, razgovarajte s liječnikom, opišite svoje brige, probleme djeteta, sjetite se imate li alergije (pitajte roditelje i djetetov otac, uključujući ). Usput, mnogi ljudi ne znaju da ne samo hipoalergenski natpisi mogu stajati na takvim smjesama, nego i HA, HA, Udobnost, ako vidite takav prefiks za ime smjese, to znači da je preventivno, djelomično hidrolizirano i ništa zajedničko s običnom mliječnom formulom. nema. Ponekad je vrlo čudno pročitati neke recenzije ovdje i na internetu općenito, piše da je smjesa toliko loša da je disbacteriosis i zelena stolica počeli iz nje, a druga se nije trudila promijeniti pravila u jednom sjedenju i hraniti dijete novim proizvodom, određeno vijeće majki utvrdilo da su štetne, a četvrti je pročitao da je u prehrani palminog ulja, koji je glavni neprijatelj djece, od njega i hepatitis, tonsilitis i tonzilitis i bronhitis. Glavni neprijatelj djece je glupost majke, gotovo sve drugo se tretira ili ispravlja))).

Zašto propisati takvu smjesu i što je tako hipoalergensko. Pokušat ću objasniti na mojim prstima što sam izveo iz liječničke ordinacije gastroenterologa. Alergija na dijete teško je tolerirati protein kravljeg / kravljeg mlijeka, imunološki sustav odupire se i daje alergijsku reakciju na proizvod koji stalno ulazi u dijete. No, kako bi alergeni ne bi oštetili ili ometali imunološki sustav, uzmite sirutku (ne mlijeko kao i obične mješavine) i razbiti ih u male komadiće, ali ne tako mala da ih imunološki sustav ne primjećuje. S djelomičnom hidrolizom, nutritivna vrijednost je sačuvana, ali je rizik od alergijske reakcije smanjen, tj. Imunitet bebe promatra neprijateljski protein, proizvodi toleranciju na hranu, prilagođava se, koristi se, ali ne šteti.

Sada o smjesi

Smjesa sama po sebi je vrlo dobra, sasvim ne siromašna kompozicija, sadrži sve potrebne tvari, vitamine i elemente u tragovima. Jedino negativno palmino ulje u sastavu, proizvođači spremaju na sve, uključujući i našu djecu. Međutim, nedavno sam pročitao članak koji kaže da palmino ulje u umjerenim količinama ne nosi štetno opterećenje i koristi se samo u umjereno i smisleno u dječjoj hrani. U mješavinu se dodaje mnoštvo ulja kako bi obogatili prehranu masnim kiselinama, možda je njihova kombinacija osigurana iz razloga.

Boja mješavine je žućkasto-bijela, okus je gorak, gorčina se osjeća kao lagani miris, ali ovaj je okus jedva primjetan, možete samo pohvaliti ovu smjesu, vjerujte mi, znam o čemu govorim, jer kao što sam već napisao, puno sam pokušao.

Miris je standard za sve mješavine Nan, mliječni s kiselim, ugodnim.

Djeca koja su navikla na mješavine HA-e, jedu bez problema, za one koji počnu jesti hidroliziranu prehranu, trebat će vremena da se naviknu.

Tekstura je fino zrnata. Smjesa je topiva u vodi savršeno, za razliku od neke druge djelomične hidrolize. Ne gubi se, ne pjeni, dobro se miješa sa toplim kašom, miješamo s remedijskim porozima, bebe, sve je dobro rastavljeno, potrebno je samo promatrati temperaturu i temeljito protresti bocu.

Pojavljivanja: Na koži nikada nije bilo osipa, a problemi s stolicom. Sa stolicom postalo je još lakše. Izdržali smo ga normalno, ali kad smo to prvi put pokušali, već smo imali jednu i pol godina, u to doba dijeta je već bila velika i promjena mješavine nije toliko važna u djetinjstvu, iako imam vrlo osjetljivo dijete, imamo produljenu, postojanu alergiju na proteine kravljeg / kozjeg / majčinskog mlijeka i još uvijek imamo poseban stol.

Nan GA je na prodaju posvuda i svugdje, to je jedna od najpopularnijih profilaktičkih hipoalergenskih smjesa.

Cijena je znatna, ali sve hrane ove vrste koštaju puno, 629 rubalja po loncu, ali u posljednjih nekoliko mjeseci sve je poraslo.

Posavjetujte se s liječnikom prije nego što uzmete hranu za bebu, po mogućnosti ne s njom, nemojte se pouzdati u četvrt pedijatar, smatrajte da je glupost, idite na drugu, svoje sumnje su vaše pravo, za vaše dijete i trebate razriješiti sve ovo. U situaciji s alergijama, osim pedijatara, također možete kontaktirati alergologa, gastroenterologa (ako postoje simptomi gastrointestinalnog trakta), nutricionista.

Sretno i strpljivo mame, dobre noći bebe.

Recenzije na drugim Hypoallergenic mješavinama mogu se pročitati OVDJE

Pregled kolike i kapi za bebe za liječenje disbakterijusa RELA LIFE

Liječenje atopičkog dermatitisa kod djece SKINKAP masti

Smjesa Nan-1 hipoalergenskog

Nan-1 hipoalergenska smjesa posebno je dizajnirana za djecu s povećanim rizikom od alergije na hranu na proteine ​​(prvenstveno mliječne bjelančevine). Sadrži hipoalergijski protein OPTIPRO HA, u kojem su najjači alergeni uklonjeni pomoću posebne tehnologije.

Mora se upotrijebiti mješavina Nan-1 hipoalergenskih ako dijete nema dovoljno majčinog mlijeka ili nedostaje. Prikladan je za bebe od 0 do 6 mjeseci i sposoban je osigurati fizički i mentalni razvoj djeteta prema dobi.

Kalorična vrijednost smjese Nan-1 hipoalergenskog

Kalorična vrijednost mješavine Nan-1 hipoalergenskih je 513 kcal na 100 grama proizvoda.

Sastav smjese Nan-1 hypoallergenic

Sastav smjese "Nan" 1 hipoalergenski je sljedeći: laktoza, biljne masti, proteina sirutke djelomično hidrolizirana, L-arginin, riblje ulje, magnezijev klorid, kalcijev klorid, L-histidin, kolin-bitartrat, L-tirozin, vitamini, taurin, inozitol,, željezni sulfat, cinkov sulfat, L-karnitin, kultura bifidobakterija (ne manje od 106 CFU / g), bakreni sulfat, manganov sulfat, kalijev jodit, natrijev selenat.

Korisna svojstva smjese Nan-1 hypoallergenic

Sastav mješavine Nan-1 hipoalergenskog što je bliže moguće majčinom mlijeku. Tako sadrži lipide u obliku dvije masne kiseline (DHA - omega - 3 i ARA - omega 6), čija je razina slična sadržaju u majčinom mlijeku (kalorizator). Oni su važni za organe vida, za razvoj mozga i jačanje imunološkog sustava.

Osim toga, njegove komponente pridonose formiranju i jačanju imunološkog sustava u početnoj fazi života mrvica.

Održavanje zdrave crijevne mikroflore i povećanje imunološkog sustava doprinose bifidobakterijama BL, prisutnima u sastavu smjese.

Kako koristiti smjesu Nan-1 hipoalergenskog

Postupak pripreme smjese Nan-1 hipoalergenskog je slijedeći:

 • operite i zatim sterilizirajte bocu s bradavicom;
 • kuhati i hladiti vodu do 37 stupnjeva (kako bi se zadržao maksimalni bifidobakterija);
 • Ulijte u bočicu pola potrebnog volumena vode i ulijte u njega točan broj mjernih žličica praha bez klizača;
 • protresite bočicu sve dok se smjesa potpuno ne otopi, dodajte ostatak vode i ponovno protresite.

Da biste utvrdili koliko je potrebna količina vode i suhog praha, morate koristiti tablicu za hranjenje koja se nalazi na pakiranju.

Prije nego što dijete nudi mješavinu, potrebno je na zglobu (samo staviti bocu) da provjerite njegovu temperaturu. Trebao bi biti oko 36-37 stupnjeva (ne smije se činiti hladnim i vrućim).

Hranite bebu samo sa svježe pripremljenom smjesom. Nemojte mu ponuditi ostaci gotovog proizvoda od prethodnog hranjenja.

Kako pohraniti mješavinu Nan-1 hipoalergenskog

Rok trajanja Nan-1 hipo allergenske smjese je dvije godine. Nakon otvaranja limenke, ona se smanjuje na tri tjedna.

"NAN hypoallergenic" - profilaktička smjesa za djecu s blagim alergijama

Svaka majka želi svoje dijete najbolje, uključujući pokušaj dati sve za pravilan rast i razvoj. Najbolji način da to učinite u djetinjstvu je majčino mlijeko, ali nije uvijek moguće pružiti punu dojenja. Razlozi mogu biti različiti - majčinska bolest, nedostatak proizvodnje ili nedostatak mlijeka.

U ovom slučaju, mliječne formule dolaze do spašavanja. Raznolikost umjetne hrane omogućuje odabir mješavine, uzimajući u obzir sve značajke bebe. Za djecu s rizikom od alergija jesu hypoallergenic mješavina. Nestle® zabrinutost je razvila "NAN Hypoallergenic" - to je profilaktička prehrana, čija je osnova djelomična hidroliza proteina. Zbog sastava s smanjenom alergenom, mogu ga koristiti djeca u rizičnoj skupini, djeca s blagim oblicima alergije na hranu. Izuzetna kompozicija omogućuje djetetu da pruži sve što je potrebno za potpuni razvoj i formiranje imuniteta.

Indikacije za uporabu "Nan GA"

Mješavinu treba koristiti samo onako kako to propisuje liječnik, a indikacije za to mogu biti:

 • sklonost alergijama iz prvog dana života;
 • blaga forma alergije na hranu koja je nastala nakon uvođenja komplementarne hrane;
 • miješano ili umjetno hranjenje s povećanom osjetljivošću na proteine ​​kravljeg mlijeka;
 • mala težina djeteta s nasljednom predispozicijom na atipične odgovore imuniteta;
 • kršenje metaboličkih funkcija tijela.

Kreirana dječja hrana u potpunosti zadovoljava sve dobne potrebe djeteta. Proizvođači ga pokušavaju dovesti što je bliže majčinom mlijeku u sastavu i funkciji. Ali ništa ne može zamijeniti majčino mlijeko, pa bi žena trebala poduzeti sve napore kako bi održala laktaciju što je duže moguće.

U tom razdoblju važno je završiti pravilnu prehranu majke, što podrazumijeva hipoalergijski izbornik. Svi novi proizvodi trebaju biti uvedeni s postupnim povećanjem doze, dok je potrebno pratiti reakciju djetetova tijela. Odabir hrane za hranjenje i dopunu je potrebno, s obzirom na dob djeteta, bolje je davati prednost domaćim proizvodima, koji odgovaraju sezoni. Mali trbuh ne treba velike količine hrane, a za puni razvoj djeteta potrebna vam je kvalitetna hrana.

Samopregled HA-smjese može dovesti do pogoršanja simptoma alergije. Profilaktički pripravak se ne može koristiti za umjerene do teške manifestacije alergijske prirode, budući da se temelji na djelomičnoj hidrolizi proteina. U takvom trenutku, tijelo čak može prihvatiti spljoštene čestice proteina kao stranog tijela.

Hidroliza je odvajanje proteina u manje peptide. Djelomično cijepanje podrazumijeva skraćivanje molekularnog lanca, ali njegova težina je još uvijek prilično velika. To je ono što može uzrokovati negativan odgovor u tijelu ako postoji teška manifestacija alergije. U tom slučaju liječnik propisuje terapijski pripravak koji se temelji na potpuno digestiranom proteinu, koji je potpuno siguran za dojenčad s alergijama.

Značajke hrane za bebe

Redak "Nan" predstavlja GA-mješavine 1, 2 i 3. Svaki sastav odgovara potrebama određene dobi:

 • "Nan GA 1" namijenjen je djeci od rođenja, u bendu postoje žive bifidobakterije;
 • "Nan GA 2" je dizajniran za djecu od šest mjeseci, uključuje bifidobakterije i laktobakterije;
 • "Nan GA 3" pogodan je za djecu stariju od 1,5 godina.

Značajke dječje hrane su:

 • sastav ugljikohidrata potpuno je zastupljen laktozom, kao i majčinim mlijekom;
 • polinezasićene masne kiseline u sastavu osiguravaju pravilnu formiranost vida, živčanog sustava i imuniteta;
 • prisutnost živih probiotika koji čine zdravu mikroflora;
 • obogaćivanje nukleotidima koji igraju važnu ulogu u integriranom razvoju djeteta;
 • osmolarnost, iako je u normalnom rasponu za umjetnu prehranu, ali ima relativno visoku stopu, koja utječe na dodatno opterećenje bubrega i crijeva bebe, koji su još uvijek u razvojnoj fazi;
 • za razliku od analoga s djelomično probavljenim proteinima, ima prilično ugodan okus i miris;
 • ne sadrži u sastavu boja, okusa, konzervansa, GMO-a.

Funkcije smjese "NAN GA"

Ona u potpunosti zadovoljava sve potrebe za energijom i prehranom bebe. Njegove glavne funkcije su:

 • smanjenje rizika od atopičkog dermatitisa;
 • kontrola normalne težine;
 • stvaranje imunološkog sustava;
 • postavljanje stolice;
 • uspostavljanje odgovarajuće probave;
 • punjenje crijeva s ispravnim mikroorganizmima;
 • potpora punom razvoju središnjeg živčanog sustava i mozga;
 • reguliranje psiho-emocionalnih procesa.

struktura

Zbog jedinstvenog sastava smjese smjese osigurava zaštitu, pravilno stvaranje djetetovog tijela, sprječava razvoj imunosti preosjetljivosti.

Pregled mješavina NAS Optipro za novorođenčad: sastava dječje hrane, vrste i tablice s uputama

Mješavine "NAS" su tražene među mladim majkama čije bebe dobivaju umjetno ili mješovito hranjenje. Recenzije o njima su prilično kontradiktorne, ali većina roditelja vjeruje samo ovom proizvođaču. U liniji proizvoda prikazani su mješavine za različite namjene, uključujući i za preuranjene bebe. Shvatite koja će prednost omogućiti proučavanje njihovih značajki.

Mješavina NAN-a je popularna na tržištu prehrane za djecu umjetne hranidbe, ali koja je njegova prednost?

O proizvođaču

Proizvodi NAN marke su proizvedeni od 1962. Nestle zabrinutost. Prva serija mješavina dizajnirana je za zdrave bebe s dobrim apetitom. Postupno, međutim, raspon postaje složeniji i proširen. Od 2004, bifidobakterije su dodane proizvodima za normalizaciju probave. Tijekom 2010. godine potrošačima je ponuđeno Denapro Milk za prevenciju stomatoloških bolesti.

Asortiman NAN osnovnih mješavina za zdrave djece

Potrebe hranidbe djece različitih dobnih skupina nisu jednake. S obzirom na to, stručnjaci tvrtke Nestle izradili su takve proizvode:

 1. "NAS 1" - proizvod za novorođenče (0-6 mjeseci). U sastavu - mineralne i vitaminske dodatke za podizanje imuniteta.
 2. "NAS 2" - proizvod od šest mjeseci do godinu dana. Sastav je sličan "edinichke", ali uzima u obzir rastuće potrebe za hranjivim tvarima.
 3. "NAS 3" - mlijeko iz godine. Kao dio proizvoda - korisne bakterije i lipidi, korisni su za probavni sustav i postaju dobra prevencija karijesa.
 4. "NAS 4" - mlijeko od 18 mjeseci. Sastav je sličan "trojici", uzimajući u obzir dobne potrebe malih.
 5. Spremno mlijeko u pakiranju u 200 ml. Treba ih zagrijati i poslužiti u čašu, bocu.
Mješavine NAS proizvedene za različite dobi djeteta

Glavne komponente osnovnih NAN mješavina

Balansirana mliječna formula NAN daje hranjive tvari za djecu u dobi njih. Sastav proizvoda karakterizira takva obilježja:

 • Bifidobacteria BL. Normaliziranje i održavanje zdrave mikroflore, jačanje imunološkog sustava.
 • Optimizirani protein Optipro. Pruža jednostavnu probavljivost mlijeka, punog rasta djeteta.
 • Masne kiseline - omega-3 i omega-6. Jačanje imunološkog sustava, doprinijeti razvoju živčanog sustava i mišića.
 • Nedostatak okusa, boja. Proizvodi imaju prirodni okus, čine pravu prehrambenu naviku.

Sastav proteina

"NAN" 1 i 2 - mješavine mlijeka i NAN 3 i 4 - suhe mlijeko za piće i kuhanje. Važna je razlika između proizvoda - nizak sadržaj bjelančevina u smjesama zbog demineralizacije sirutke. Omjer proteina sirutke i kazeina je kako slijedi:

 1. u №1 - 70 do 30 (blizu majčinog mlijeka, u kojem je udio 80 do 20);
 2. u "NAN 2, 3" - 60 do 40 (kao zrelo majčino mlijeko).

Protein u smjesama NAN i bebe žele se naziva Optipro. Njegova prisutnost smanjuje rizik od pretilosti smanjenjem metaboličkog opterećenja na tijelu. Vrijedne aminokiseline doprinose tome: taurin, gestidin i drugi.

Sastav masnoća

Masna komponenta suhih mješavina predstavlja riblje ulje i biljna ulja. Ranije, palmin olein je dodan, međutim, zbog širenja negativnih informacija i palminog ulja, Nestle je odbio i pronašao drugačije rješenje. Osnovna prehrana proizvođača sad sadrži ove ulja:

 • suncokreta;
 • kokos;
 • nisko silovanje repice.

Također u prehrani su polinezasićene masne kiseline, nazvane "pametne lipide". Najvredniji od njih su DHA i ARA (dokozaheksenska kiselina i arahidonske kiseline), važni za imunološki sustav, oči i mozak.

Sastav ugljikohidrata

Laktoza je važna ugljikohidratna komponenta proizvodnje. U kombinaciji s maltodekstinom (brzim ugljikohidratima) daje slatki okus koji djeca vole. Ugljikohidratne komponente daju tijelu potrebnu energiju dojenčadi, daju dugotrajnu zasićenost, utječu na debljinu mješavine (čine ga gustim). Mlijeko proizvođača ne sadrži saharozu (šećer od šećerne trske), što pozitivno razlikuje proizvode od njihovih analoga.

Ostale komponente

Proizvodi sadrže živu kulture bifidobakterija BL. To su probiotici koji su odgovorni za stvaranje normalne mikroflore u zidovima debelog crijeva, jačanje imunološkog sustava. U smjesama "NAN 2" također se nalaze bakterije Denta Pro, odgovorne za prevenciju karijesa. Sprječavaju razvoj bakterija koje uništavaju zubnu caklinu, koloniziraju probavni trakt.

Terapeutske i profilaktičke smjese NAN i njihov sastav

U svrhu terapijske prehrane koriste se fermentirano mlijeko i druge mješavine s izvornim sastavom. Pediatri ih određeno određeno vrijeme ispravljaju stanje djeteta. Za terapijske i profilaktičke proizvode karakterizirane sličnim sastavom karakterističnim za cijeli raspon hrane. Međutim, postoje značajne razlike povezane s vrstama obveza.

"NAN" fermentirano mlijeko

Popularna smjesa fermentiranog mlijeka "NAS" poboljšava probavu, normalizira crijevnu mikrofloru, jača imunološki sustav. U sastavu se odlikuje prisutnošću fermentirane mliječne komponente i uključuje:

 • žive kulture BL - ojačati imunitet djeteta;
 • bakterije mliječne kiseline proizvedene tehnologijom biofermentacije - ojačati tijelo i spriječiti razvoj infekcija.

Mješavine prilagođene fermentiranim mlijekom NAN 1, 2 i 3 sprječavaju zatvor, koliku, pružaju zdravi zvuk spavanja. Sadrže dovoljno željeza kako bi spriječili anemiju u djetinjstvu.

Kao što znate, s problemima s probavom, dječji san postaje loš. Taj se problem može riješiti mješavinom NAS

"NAN" je hipoalergenski

"NAS 1 hypoallergenic" - profilaktičke smjese, uključujući i djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke. Razina proteinskog cijepanja je znatno veća nego kod ostalih Nestle proizvoda, koji također sadrže djelomično hidrolizirani protein. Dodjeljivanje kada se nalazi za alergiju na kravlje mlijeko bjelančevine ili kao srednje hrane prilikom prelaska na redovne proizvode s medicinskim. Zahvaljujući živim kulturama, hipoalergenske smjese "NAN" 1, 2 i 3 su udobne za probavu (za detalje pogledajte članak: Što su hipoalergenske smjese za novorođenčad?).

"NAN" antikoliki

Stari naziv smjesa je "NAN Comfort". Zbog djelomično hidroliziranog proteina, proizvod smanjuje rizik od alergija i nelagode u hrani. Sadržaj male količine laktoze gotovo eliminira fermentaciju i koliku. Probiotici L. reuteri pomažu kolonizirati crijeva s pozitivnom mikroflora.

Razvijen posebnom tehnologijom, Optipro kompleks omogućuje jednostavnu probavu gotovog mlijeka djetetovim tijelom. Također u proizvodu postoje ARA i DHA lipidi, vitaminski kompleks, važni elementi u tragovima. Smjese mogu poslužiti kao jedini izvor prehrane za novorođenčad od 0 do 6 mjeseci.

"NAS" bez laktoze

Proizvod bez laktoze osmišljen je za hranjenje beba s nedostatkom laktaze u situaciji u kojoj tijelo ne može probaviti mliječne proizvode od rođenja. Oni pomažu da se oporave od crijevnih infekcija, gastroenteritisa, proljeva, nemaju dobna ograničenja (mogu se koristiti čak i za hranjenje novorođenčadi). Često se propisuju za česte kolike i regurgitaciju.

Proizvod bez laktoze nije hipoalergenski, razlikuje se od proizvoda br. 1 prema postotku proteina i kazeina (60 do 40). Proizvođač je zamijenio laktozu lakše probavljivog laktoza sirupa. L. preuteri laktobacili su dodani kao prebiotici. Smjesa sadrži kompleks vitamina i minerala visokog stupnja, linolensku kiselinu, biljna ulja, cjeloviti mliječni protein.

"NAN" trostruko udobnost

"Triple comfort" iz NAN-a je prilagođeni proizvod koji eliminira funkcionalne poremećaje probavnog sustava kod djece od rođenja. Posebna formula pomaže u uklanjanju konstipacije, kolike, smanjenju učestalosti regurgitacije. Mješavina "Toy Comfort" normalizira učestalost stolice, pridonosi stvaranju pravilne crijevne mikroflore.

Mješavina "Nan Comfort" uključuje lactobacilli L. reuteri, "pametne" lipide, hidrolizirani protein "Optipro", prebiotici. Dodatno su uključeni mineralni i vitaminski kompleks, oligosaharidi, krumpirov škrob. Među sastojcima "Triple Comfort" je palmino ulje.

"NAN" antireflux

Mješavine "NAS" AR 1 pedijatri propisati novorođenčadi i bebe do 6 mjeseci s roditeljima žale česte regurgitation. Pozivaju se na medicinsku prehranu koja se ne koristi kao glavna hrana za bebe. Njegov refluks se koristi zajedno s dojenjem, drugim vrstama smjesa. Među sastojcima suhe "Antireflux":

 • hidrolizirani protein sirutke;
 • kulture L. reuteri prebiotika, koje čine normalnu mikroflora i pomažu smanjiti učestalost regurgitacije za 3 puta;
 • optimizirani hipoalergijski kompleks Optipro - minimizira rizik negativne reakcije na protein kravljeg mlijeka;
 • škrob - povećava viskoznost proizvoda što smanjuje vjerojatnost regurgitacije.

Balansirana formula smjese NAN "Antireflux" također uključuje biljna ulja, laktozu, elemente u tragovima i druge korisne tvari. Moms se žale na njegovu debljinu i neugodan okus, ali imajte na umu pozitivan učinak na probavu beba. Zbog gustoće hrane potrebno je odabrati bradavice za boce. Obično majke koriste bradavice s zamjenjivim protokom. Smjesa se mora dugo miješati, potresati.

"NAS" za prerane bebe

Proizvod je važan za prerane bebe, prerane bebe i bebe s nedostatkom težine. Sadrži najveći postotak proteina sirutke (oko 70%), što ga značajno razlikuje od svojih kolega. Proteini smjese su djelomično hidrolizirani, što povećava brzinu njihove asimilacije.

Za prerane bebe postoji i NAN smjesa, ali prije upotrebe trebate provjeriti dijete za alergije (pročitajte: postoje li mješavine za prerane bebe?)

Prednosti proizvoda za prerano: beba brzo dobiva na težini, voli okus gotove mlijeko. Proizvod se hrani za bebe dok ne dosegne težinu od 1800 grama, a zatim prenese u uobičajenu smjesu. Kontraindikacije uključuju galaktosemiju, netoleranciju na laktozu, glukozu, alergiju na protein kravljeg mlijeka. Među sastojcima opaženo palmino ulje.

Upute za pripremu smjese

Prije kupnje fermentiranog mlijeka i mliječnih mješavina "NAS" treba se posavjetovati s pedijatrom. Liječnik će preporučiti odgovarajući proizvod na temelju dobi, težine, zdravlja bebe i pritužbi roditelja.

Pri pripremi smjese treba koristiti hranu koja ima dovoljno rok trajanja, koji je bio otvoren najkasnije prije mjesec dana. Da bi mješavina imala koristi i da ne uzrokuje zdravstvene probleme za dijete, važno je promatrati sterilnost pri pripremanju. Da biste se upoznali s načinom doza i razrjeđivanja praha, dopustite uputu na pakiranju, koja ima oblik tablice:

Pregled dječje formule "NAS"

Sažetak članka

NAN ("NAN") dječja formula proizvodi Nestle zabrinutost, koja ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji takvih proizvoda od 1867. godine, kada je osnivač tvrtke Henry Nestle stvorio prvi prototip moderne zamjene dojke. Od tada, zabrinutost je nastavila raditi na poboljšanju mliječnih formula, primjenjujući teorijska znanja i temeljita istraživanja kako bi se stvorili proizvodi koji su što bliži ženskom mlijeku i davanje bebe prehranom u slučaju odsutnosti ili nemogućnosti dojenja.

Vrste i sastav smjese "NAS" za zdravu djecu

Budući da su potrebe djeteta za hranjivim tvarima i biološki aktivnim tvarima različite u različitim vremenima u životu, Nestleova je zabrinutost stvorila liniju mliječnih formula i dječjeg mlijeka Nacionalne akademije znanosti.

 1. "NAN" 1 Formula suhe mlijeka od rođenja.
 2. "NAN" 2 Formula za suhu mlijeku od šest mjeseci.
 3. "NAN" 3 mliječno mlijeko s dvanaest mjeseci.
 4. "NAN" 4 bebe mlijeko s osamnaest mjeseci.

Morate se pridržavati dobi naznačenog na pakiranju s mješavinom, budući da tijelo mlađeg djeteta još nije prilagođeno percepciji smjese namijenjene starijoj djeci. Oblik pakiranja mješavina je prošao neke promjene. Na poklopcu se pojavio prozirni prozor, koji otvara mjernu žlicu, izoliranu od proizvoda s folijom. Sada možete jednostavno uzeti žlicu, a ne da se uključite u njegovu potragu u smjesi, čime se krši njegova sterilnost.

Pored suhog, postoje tekuće smjese "NAN" 1.2 u pakiranjima od 200 ml, koje se u sastavu ne razlikuju od suhih, a jedina stvar koju treba učiniti prije nego što ih daju djetetu ulijeva je u bočicu i zagrijava.

Što je OPTIPRO bol u mješavinama "NAS" i zašto je tamo uvedena?

"NAN" 1 i "NAN" 2 su prilagođena dojenčeta, a "NAN" 3 i "NAN" 4 suhe mlijeko za piće za djecu. Glavna razlika između ta dva je smanjen sadržaj bjelančevina u prilagođenim smjesama zbog značajne količine demineralizirane sirutke. U mliječnim napicima potrebno je uravnoteženje proteina kroz obrano mlijeko i protein sirutke. Zbog toga u "NAN" 1 optimalni odnos proteina sirutke i kazein 70:30 je blizu istog omjera u majčinom mlijeku jednakom 80:20. Možda niti jedna druga mješavina ne može pohvaliti iste gotovo savršene vrijednosti. Za "NAN" 2, "NAN" 3 i "NAN" 4 omjer proteina sirutke i kazein je 60:40, kao i za zrelo majčino mlijeko žene. Ovaj protein se zove OPTIPRO. Smanjuje metaboličko opterećenje i smanjuje rizik od pretilosti u budućnosti zbog pravilnog omjera proteina i održavanja potrebne ravnoteže aminokiselina. Produljeni učinak prehrane u ranom djetinjstvu na karakteristike metabolizma u odrasloj državi danas postaje sve potvrđen, a u tom svjetlu OPTIPRO protein izgleda vrlo uvjerljivo. Budući da se mliječno mlijeko razlikuje u aminokiselinskom pripravku od kravljeg mlijeka, u smjesu "NAN Optipro 1" uvedene su nezamjenjive aminokiseline, posebno potrebne za dojenčad: taurin, fenilalanin i histidin.

Ostale značajke sastava

Prirodna ugljikohidratna komponenta NAN proizvoda za zdravu djecu je laktoza koja u kombinaciji s maltodekstrinom daje slatki okus, osigurava potrebnu energiju djetetovom tijelu, pridonosi dugotrajnom osjećaju sitosti i čini mješavinu gušća. U NAN 3 i NAN 4 nema sukroze, što ih pozitivno razlikuje od nekih sličnih proizvoda drugih proizvođača.

Masna komponenta je predstavljena mješavinom ulja i ribljeg ulja, pružajući tijelu esencijalne masne kiseline. Sve do nedavno, palminoin, jedna od frakcija palminog ulja, korištena je u smjesama "NAS". Međutim, zbog rasprostranjenog "anti-oglašavanja" palminog ulja, Nestle je odbio koristiti. Sada u dječjoj hrani "NAN" 1,2,3,4, ovisno o podjeli po dobi dojenčeta, iz biljnih ulja možete pronaći samo suncokret, suncokret s visokom oleinskom, niskoreguliranom repom i kokosom. Kompleks višestruko nezasićenih masnih kiselina u smjesama "NAN" naziva se "Smart Lipidi", od kojih su najvažniji dokoza-heksenska kiselina (DHA) i arahidonska kiselina (ARA), koji ojačavaju imunološki sustav i nužni su za pravilan razvoj vida i mozga.

"NAN" mješavine za bebe jedna su od rijetkih svježih mješavina koje sadrže probiotike - žive kulture bifidobakterija BL, koje doprinose formiranju korisne mikroflore velikog crijeva i jačaju imunološki sustav. Kompozicija "NAN" 2,3,4 dodatno uključuje laktobacil DENTA PRO, koji nastanjuje cijeli probavni trakt zdrave osobe i popunjava usnu šupljinu, pridonosi prevenciji karijesa.

Sve mješavine "NAS" sadrže potrebni kompleks vitamina i minerala koji udovoljavaju dobnim potrebama novorođenčeta.

Nova ambalaža i novi sastav smjese "NAS" 1

Čitajte i članke o drugoj mliječnoj formuli:

Terapeutske i profilaktičke i terapijske smjese "NAS"

Te se smjese upotrebljavaju kratko vrijeme koje je propisao pedijatar u svrhu terapeutske i profilaktičke terapije dijetama. U cjelini, oni su karakterizirani istim sastavom kao i za smjese "NAN" za zdravu djecu, ali postoje i razlike koje se odnose na osobitosti njihove svrhe.

"NAN kiselo mlijeko" 1,2,3

Doprinosi normalizaciji crijevne mikroflore, poboljšava probavu, štiti od crijevnih infekcija i jača imunološki sustav.

Sastav "NAN kiselo mlijeko" razlikuje se od uobičajene "NAN" zbog zrenja mliječne komponente pod djelovanjem posebnih mikroorganizama koji uzrokuju laktičku fermentaciju. Ovaj proces je popraćen slomom proteina, laktoze i masti s nastajanjem brojnih kemijskih spojeva iz temelja novih (vitamina, mliječne kiseline, baktericidnih supstanci) ili produkata raspada originalnih spojeva (peptidi, masne kiseline). Zapravo, dio rada probavnih enzima gastrointestinalnog trakta uzima kvasac bakterije, čime proces probave postaje sve brži i energetski intenzivan. "NAN fermentirano mlijeko" 2,3 razlikuje se u jednakom omjeru proteina sirutke i kazeina. Sve smjese "NAS fermentiranog mlijeka" sadrže žive mliječne kiseline i bifidobakterije koje određuju njihova probiotička svojstva.

"NAN Antikoliki"

Glavna je svrha spriječiti nastanak kolike. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Mješavina proteina je djelomično hidrolizirana, što olakšava proces asimilacije smjese i smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Nizak sadržaj laktoze smanjuje fermentacijske procese uzrokovane privremenim smanjenjem aktivnosti laktaze u prvim mjesecima života i stvaranjem plina, što uzrokuje koliku djetetu. Probiotička kultura lactobacilli L. reuteri podržava probavu, potiče razvoj korisne crijevne mikroflore i potpuno je sigurna za novorođenče.

"NAS Triple comfort"

Koristi se za uklanjanje simptoma funkcionalnih poremećaja probavnog sustava, popraćenu kolikom, zatvorom, kršenjem intestinalne mikroflore. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Sastav je sličan onome u "NAN Antikoliki". Razlika leži u dodatnom uvođenju prebiotika (oligosaharida), potrebnih za normalan razvoj korisne crijevne mikroflore.

"NAN Hypoallergenic" 1,2,3

Koristi se ako postoji povezana predispozicija na alergiju na protein kravljeg mlijeka ili kao srednja smjesa pri prenošenju djeteta iz medicinske u konvencionalnu prilagođenu smjesu.

Pripada broju profilaktičkih hipoalergenskih smjesa, jer sadrži djelomično hidrolizirane proteine ​​sirutke, što smanjuje rizik od alergijskih reakcija. Stupanj cijepanja proteina je veći nego u ostalim smjesama "NAN" s hidroliziranim proteinom. Live bifidobacteria BL - jedina kultura mikroorganizama smjese.

"NAN Antireflux"

Pomaže u uklanjanju regurgitacije kod dojenčadi. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Zbog dodavanja sredstva za zgušnjavanje, škrob djeluje kao debeli ugrušak u želucu, koji sprječava regurgitiranje i daje dugi osjećaj sitosti. Istodobno, škrob ima učinak učvršćivanja, dakle, s tendencijom za zatvori, ova mješavina nije prikladna za dijete. Bjelančevina se umjereno hidrolizira, lako probavlja i smanjuje vjerojatnost alergijskih reakcija. Probiotička kultura laktobacila L. reuteri slična onoj koja je dio majčino mlijeka pomaže smanjiti trošenje pljuvače, normalizira mikroflore i blagotvorno djeluje na probavu djeteta.

"NAN bez laktoze"

Dizajniran za djecu s nedostatkom laktaze, pomaže djetetovom tijelu da se oporavi od prošlih dijareje. Smjesa je namijenjena djeci od rođenja i nema podjelu prema dobi.

Smjesa nije hipoalergijska, omjer proteina sirutke i kazein je 60/40, a razlikuje se od "NAN" 1 povećanjem udjela kazeina. Laktoza se zamjenjuje glukoznim sirupom, koji se apsorbira puno lakše. Probiotike predstavljaju L. reuteri lactobacilli.

"Pre NAS" za prerane bebe

Namijenjen prehrani preranih i malih dojenčadi. Pruža dijete sa svim potrebnim tvarima za brz rast.

Omjer proteina sirutke i kazein 70/30. Protein mješavine djelomično je hidroliziran, što pozitivno utječe na brzinu apsorpcije i smanjuje rizik od alergija. Optimalna ravnoteža kalcija i fosfora pridonosi pravilnoj formiranju koštanog tkiva. Smjesa se koristi sve dok dijete ne dosegne 1800 g tjelesne težine, jer sadrži prilično visok udio bjelančevina od 2,2 g / 100 ml smjese, nakon čega se "Pre-NAN" zamijeni s uobičajenom prilagođenom smjesom. Uz suhu smjesu, postoji tekuća tekuća smjesa Pre-NAS 0 (PreNAN) spremna za upotrebu.

Enricher za dojilje "Pre-NAN FM85"

Za posebne medicinske svrhe za mršavljenje i preuranjene bebe kako bi obogatili majčino mlijeko.

PreNAN FM 85 doprinosi obogaćivanju majčinog mlijeka s esencijalnim hranjivim tvarima, čija količina, unatoč jedinstvenom sastavu prerane majke mlijeka, i dalje je slaba. Također, fortifikator za majčino mlijeko (fortifier) ​​omogućuje vam da povećate količinu prehrane djeteta, ako dojite mlijeko nije dovoljno. Moguće je koristiti "Pre NAS FM85" prema općoj shemi uzgoja ili nakon analize majčinog mlijeka žene, uzimajući u obzir pojedinačne karakteristike. Upotreba ove moći zahtijeva obvezno promatranje liječnika.

Pro i kontra suhe adaptirane smjese "NAS"

Bilo koja smjesa nije idealna hrana za hranjenje novorođenčeta i uvijek ima svoje pozitivne i negativne strane. Hranjenje djeteta, čak i sa stajališta majke, s dobrom smjesom koju preporučuje brojna recenzija, uvijek nosi rizik od pojedinačnih reakcija u obliku kolike, zatvora i alergija. Mješavina "NAS" može se s pravom klasificirati kao jedna od najboljih smjesa na tržištu. Ako niste zbunjeni cijenom (oko 650 rubalja po 400 g), možete sigurno povjeriti bogato iskustvo Nestlea i odlučiti se za tu smjesu.

Stvarčice

 1. To je jedina mješavina za bebe od rođenja "NAS" 1 s jedinstvenim sastavom bjelančevina što je bliže omjeru proteina sirutke i kazeina u proteini mlijeka.
 2. U smjesama "NAN" 1,2,3,4 nema palminog ulja.
 3. Smjesa sadrži potrebne polinezasićene masne kiseline, nukleotide, probiotike, esencijalne aminokiseline, vitamine i minerale.

kontra

 1. Sadržaj laktoze nešto je veći nego kod majčino mlijeka, što može imati loš učinak na probavu tijekom nedostatka laktaze.
 2. Osmolalnost smjese je veća u usporedbi s majčinim mlijekom, što daje povećano opterećenje na sustavu izbacivanja djeteta.
 3. Prebiotici su odsutni.

Hypoallergenic mix Nan, najbolja zamjena majčinog mlijeka prema pedijatru

Za dojenčad koja je sklona alergijama, preporučuje se profilaktička hipoalergenska smjesa NAS. Ima nekoliko prednosti nad svojim kolegama.

U brojnim preferencijama pedijatara i roditelja novorođenčadi, njena ocjena čvrsto zauzima vrhunske pozicije. Koje su značajke hipoalergenske smjese NAS Optipro? Kakve opcije dječje terapijske i preventivne prehrane nude proizvođači?

Tvrtka Nestlé podupire koncept WHO-a na apsolutnom prioritetu majčinog mlijeka za prehranu dojenčadi. Ona ne oglašava svoje proizvode. Međutim, dječja hrana NAS i Nestozhen čvrsto zauzimaju prva mjesta u popularnosti za dojenčad.

Hipoalergenska smjesa NAS

Suhe hipoalergenske mješavine Nacionalne akademije znanosti proizvodi međunarodna tvrtka Nestlé. Tvornice se nalaze u Njemačkoj i Nizozemskoj. Stručnjaci tvrtke razvili su ne samo hypoallergenic NAS, ali i mješavine za djecu s osobitostima probave, za preuranjenost, i, naravno, suhu smjesu NAS za zdrave bebe.

Osim toga, Nestlé proizvodi dobru i jeftinu Nestlegenu smjesu za hranjenje zdrave djece na umjetnom i mješovitom hranjenju.

Hypoallergenic smjesa NAN Optipro dizajnirana je za hranjenje zdrave djece i beba s dijagnozom niske razine alergije.

Ovo nije kurativno, već profilaktička dječja hrana koja sadrži djelomično hidrolizirani mliječni protein. Postotak proteina sirutke i kazeina u omjeru je 40/60.

To sugerira optimalni sastav bjelančevina za bebe s alergijama. Oni se mogu koristiti u dugom razdoblju kao jedina hrana ili kao prijelazna opcija od medicinske dječje hrane do uobičajenog.

Sastav hipoalergenske smjese Nan Nanopro na sadržaj ↑

Sastav i svojstva

Sastav hipoalergenske smjese NAS uključuje:

 • proteina kravljeg mlijeka u obliku sirutke i kazein hidrolizata ("skraćene" mliječne bjelančevine);
 • bifidobakterije za bolju probavu i osigurati hipoalergijski učinak;
 • biljna ulja (uključujući palmino ulje), riblje ulje;
 • DHA-ARA posebne masne kiseline pronađene u ljudskom mlijeku;
 • mliječni šećer (laktoza);
 • vitamine i minerale potrebne za rast i razvoj djeteta prema dobnim karakteristikama.

Ovaj proizvod omogućit će ne samo da u potpunosti rastu bebu od rođenja, već i:

 • ga spašava od manifestacija atopijskog dermatitisa;
 • smanjiti rizik od pretilosti u budućnosti, što se često događa s bebama hranjene formulom;
 • dopustiti imunološkom sustavu da se u potpunosti oblikuje
 • ima ugodan okus i miris, za razliku od analoga s podijeljenim proteinom

Hipoalergenska mješavina mlijeka NAS Optipro-a razvijena je uzimajući u obzir najnovija istraživanja utjecaja proteina na fizički i mentalni razvoj dojenčadi.

Vrste hipoalergenskih smjesa na sadržaj ↑

Otpustite obrazac

Hipoalergenska smjesa NAS proizvedena je u zlatnim tonovima konzerviranim u 400 g suhog proizvoda. Energetska vrijednost od 100 ml, pripremljena prema uputama, je 67 kcal.

To je blizu energetske vrijednosti majčinog mlijeka (70 kcal).

Ovisno o dobi, banke su označene brojevima:

 • 1 - za mješavinu NAS od rođenja do 6 mjeseci
 • 2 - za pola godine dječja hrana
 • 3 - dojenčeta za bebe nakon godinu dana

Koliko je hipoalergenska mješavina NAS? Moguće je kupiti suhu smjesu u svim velikim trgovačkim centrima, u specijaliziranim odjelima dječje hrane ljekarničkih lanaca. Cijena za 400 g jar ovisi o prodavaču i kreće se od 570-750 rubalja.

Oblik oslobađanja smjese Nan prema sadržaju ↑

Specijalizirane smjese NAS

Popis suhih mješavina NAS, koji su dizajnirani za posebne potrebe dojenčadi:

 • NAN fermentirano mlijeko - je hipoalergenska smjesa za novorođenčad s probavnim problemima. Za razliku od drugih mliječnih proizvoda dječje hrane, NAS se može dati od rođenja.
 • NAS za prerane i niske porođajne bebe - terapijska formula za poboljšanu prehranu.
 • NAS antikoliki - za djecu od prvog dana života.
 • NAS triple comfort - s colic i nestabilan stolica

Obratite pažnju! Stav roditelja na specijaliziranu dječju hranu trebao bi biti kao lijek.

Najbolja hipoalergenska formula za dječju hranu

Koje su hipoalergijske smjese za bebe? Hypoallergenic se naziva smjese tipa NAS, koji su klasificirani kao profilaktički.

Ovi proizvodi označeni su posebnim znakom "GA". Sadržaj proteina, masti i ugljikohidrata u profilaktičkim smjesama nešto je pristran prema povećanju lako probavljivih masti, u usporedbi s uobičajenom prehranom.

Obratite pažnju! Alergijske manifestacije kod djece trebaju biti tretirane odgovorno, jer "banalna" dijaza može biti, primjerice, uzrok teške astme. Najbolja antialergijska terapija je prava ishrana. U dojenčadi - to je prava hipoalergenska smjesa.

Ono što je najprikladnije za alergične dojene odlučuje pedijatar.

Evo nekoliko proizvoda koje proizvođači nude:

 • Dadilja - dječja hrana za alergije do jedne godine na temelju kozjeg mlijeka. Proizvodnja Novi Zeland. Smještena kao prirodna, profilaktička, za djecu sklona alergijama. Dušo, cijena za staklenku od 1100 rubalja.
 • Bellakt - hipoalergenske mješavine proizvodnje Bjelorusija. HA Bellakt sastav: protein sirutke, aminokiseline, probiotici. Smjesa se lako probavlja i ne izaziva alergijske reakcije. Cijena od 465 rubalja, što je često presudno za izbor ove hrane bez alergenata.
 • Dječja hipoalergenska - suha mješavina fermentiranog mlijeka proizvedena u Rusiji. Najjeftiniji u usporedbi s analognim (od 400 rubalja po pakiranju od 700 g)
 • Nutrilon HA je profilaktička mješavina s hidroliziranim bjelančevinama mliječnih proizvoda što je bliže ženskom mlijeku (od 680 rubalja). Nutrilon soja - bez mliječnih proizvoda za djecu od rođenja, od 630 rubalja.
 • Nutrilak je hipoalergenska smjesa iz niza jeftinih (400 rubalja). Minus - gorak okus i neugodan miris.

Još jedan brand koji zaslužuje pozornost je Hipp proizveden u Njemačkoj u tvornici za dječju hranu. Najjeftiniji feed za novorođenče.

Kućni okvir se može kupiti za 180-250 rubalja. Smjesa je hypoalergijska i ima dobru povratnu informaciju od pedijatara i roditelja. Možda je ona ona koja je najprikladnija za vaše dijete.