Koliko dana, tjedana i mjeseci traje trudnoća?

Zasnivanje

Unatoč svim bolestima i lošem zdravlju, gotovo svaka žena, prisjećajući se njezine trudnoće, ovaj puta poziva na najsretnijeg razdoblja u životu.

Međutim, svaka očekivačka majka neće čekati trenutak rođenja, i, naravno, nastoji izračunati ovaj dan što je točnije moguće. Ali ne svatko zna da kod izračuna trajanja trudnoće postoje neke suptilnosti.

Trajanje trudnoće

Koliko traje trudnoća u žena? Nažalost, apsolutno točno znati datum rođenja je nemoguće. Datum, nazvan liječnicima, je DA - očekivani datum rođenja.

Postoje slučajevi kada se stvarni datum isporuke podudara s procjenom. Ali svi ti slučajevi nisu ništa drugo nego jednostavne slučajnosti.

Čak i ako žena zna točno dan začeća i datum ovulacije, nemoguće je odrediti brzinu spermatozoida, koliko dana se jaje pomiče kroz jajovodne cijevi, kada se ugrađuje, koliko dugo fetus treba za potpuno sazrijevanje i kada je beba spremna za rođenje.

Budući da su svi naši organizmi individualni, u svakom se slučaju ti postupci odvijaju na različite načine. Liječnici koriste prosječni standard, koji je obično orijentiran.

Koliko tjedana traje ženska normalna trudnoća? Znanstvenici su izračunali da je u 80% slučajeva, od trenutka oplodnje do početka rada, odnosno 266 dana, to jednako 38 tjedana.

No teškoće u ovom izračunu leže u činjenici da, u pravilu, buduće majke ne znaju točan dan začeća.

Međutim, prvi dan početka mjesečne stvarne trudnoće još nije bio, dakle, vrijeme izračunato na ovaj način je približno. Naziva se terminom menstruacije ili gestacije.

Zapravo, starost fetusa je oko dva tjedna manje. Taj je pojam točniji. Zove se ovulacija ili gnojidba. Kako bi preciznije odredili datum njihova rođenja, trudnice trebale bi izračunati datum njihove ovulacije.

I u ovom se članku opisuje, a kasni porod može biti opasno.

Kako izračunati datum ovulacije?

To je vrlo teško vjerovati, ali u svakom mjesecu postoji samo jedan dan kada je moguće zatrudnjeti. U vrlo rijetkim slučajevima, tijekom mjeseca ovaj dan dolazi dva puta.

Postoji jednostavna formula s kojom možete izračunati dan ovulacije bez pomoćnih uređaja. Znanstvenici su otkrili da apsolutno svaka žena ovulacija javlja se 14 dana prije početka menstruacije.

Ako menstrualni ciklus traje 28 dana, ispada da ovulacija javlja 14. dana poslije zadnjeg dana ovulacije.

Slažem se, ovaj izračun je vrlo jednostavan. Međutim, postoji samo jedan ulov - ova metoda je prikladna samo za žene koje imaju redoviti ciklus. Osim toga, moguće je izračunati dan ovulacije samo u slučaju kada postoji točan raspored ciklusa najmanje šest mjeseci.

Zato liječnici nazivaju normalnu punopravnu trudnoću koja traje od 266 do 294 dana ili od 38 do 42 tjedna.

Pri izračunu lako je vidjeti da je 280 dana (40 tjedana) samo 9 mjeseci.

Međutim, primalje imaju svoj vlastiti mjesec. Prema njihovim računima, trudnoća traje 10 mjeseci. Činjenica je da se uzimaju u obzir tzv. Lunarni mjeseci, koji se sastoje od 28 dana. Ovo je razdoblje u kojem se ciklus nastavlja za većinu žena.

Čimbenici koji utječu na trajanje trudnoće

Prije svega, buduće majčino zdravlje i drugi čimbenici utječu na trajanje trudnoće. Na primjer:

 • nasljeđe;
 • psihološko stanje;
 • fetalni razvoj;
 • stanje fetusa.

U slučaju prijevremenog porođaja, kao i odgađanja, postoje dodatne prijetnje nepovoljnim radom koji mogu utjecati na zdravlje fetusa i majke.

Ove pojave mogu biti uzrokovane neuroendokrinim poremećajima, prethodnim bolestima i prethodno završenim pobačajima. Prema statistikama, češće se fetus prenosi na žene koje su liječene zbog prijetnje pobačaja. Dugotrajna trudnoća smatra se onaj čiji je pojam prešao crtu od 42 tjedna.

I ovdje možete pročitati članak o tome je li moguće da trudnice igraju sport.

Prevelika trudnoća

razlozi

Mnoge se trudnice počinju bježati od prijevremenog trudnoće. Međutim, zapravo je odgađanje trudnoće vrlo opasno.

Liječnici i dalje ne mogu dati točan odgovor, što je razlog za preveliku trudnoću. Uobičajeno je izdvojiti dva faktora perenashivaniya - medicinske i psihološke.

To se može objasniti sljedećim čimbenicima:

 • kasno zacjeljivanje maternice;
 • mišićni poremećaji maternice i miometrija;
 • spor razvoj fetusa;
 • hormonalni problemi;
 • endokrine i ginekološke bolesti žena;
 • patologija maternice;
 • nasljedstvo.

Štoviše, gestacijska dob ovisi o dobi majke. Najčešće perenashivu u prvoj kasnoj trudnoći.

Svi se razlozi koji se mogu pripisati medicinskom aspektu identificiraju uz pomoć dodatnih pregleda. Ali psihološka strana je teško identificirati.

Događa se da psihološki žena nije uopće spremna za porođaj. Razlog tome leži u nesvjesnom strahu od generičkih procesa. Žena se može bojati boli ili mogućnost gubitka djeteta, usporavajući početak prirodnog procesa.

Prvi znakovi odgađanja vrijedi kontaktirati liječnika. Nakon što je napravio dodatni ultrazvuk, stručnjak će moći odrediti stanje posteljice, amnionske tekućine i, naravno, djeteta.

Ni u kojem slučaju ne mogu odbiti ove zadatke, jer posljedice post-trudnoće mogu biti žalosne.

efekti

U 40% slučajeva, disfunkcija placente se javlja tijekom kasnog rada. Dakle, ona ne može pružiti djetetu potrebnu količinu hranjivih tvari i kisika.

Vrlo često, s post-trajanjem trudnoće, fetus dobiva prekomjernu težinu, što prirodno otežava proces djeteta.

Isto tako, u 20% djece u poslijeopodnevnoj dobi pojavljuje se tzv. Sindrom "prekomjerne zrelosti" u kojem se koža mijenja.

Previše je potkožnog masnog tkiva u tijelu djeteta, što kasni njezin rast. Osim toga, tijekom porođaja, koji je započeo nakon 42 tjedna, stopa ozljeda kod porođaja je veća.

Najčešće se to očituje u Erbovoj paralizaciji, prijeloma udova i kostiju, kao i kod displazije kuka.

U ovom slučaju, žena u radu također ima dodatni rizik, koji se sastoji od sljedećih točaka:

 • vjerojatnost rezanja prepone je velika;
 • rizik od oštećenja maternice;
 • produženi rad;
 • pojavu krvarenja u postpartum periodu.

Nije ni čudo što se ovo stanje naziva patologijom trudnoće. Stoga, da biste izbjegli takve neugodne posljedice, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Mnogo korisnije u posljednjim danima trudnoće psihološki i fizički se prilagođavaju porodu. U tom razdoblju buduće majke trebaju bolji odmor.

Rođenje je težak proces za tijelo svake žene, stoga vrijedi dosta vremena da posveti spavanje. Mnoge žene prisustvuju specijaliziranim tečajevima, gdje stručnjaci kažu kako preživjeti bolje i sigurnije dijete.

Štoviše, sada na Internetu možete pronaći mnogo informacija koje će pridonijeti sigurnosti žena i eliminirati nepotrebni strah.

Glavna stvar koju treba zapamtiti je da će nakon poroda biti susret s najdražom i bliskom osobom!

I ovaj članak će vam reći zašto trbuh boli u ranoj trudnoći.

Koliko dana trudnoća traje od dana začeća?

Teško razdoblje trudnoće, većina žena kasnije podsjeća na najsretnije vrijeme, jarko vrijeme, ispunjeno iznenađujućim osjećajima i fascinantnim otkrićima. Teško je naći ženu na svijetu koja više ne bi voljela doživjeti te osjećaje. Oni su čvrsto zakopani u sjećanje. Kakav je pojam nošenja bebe i koliko dugo to traje, reći ćemo u ovom članku.

Razdoblje do isporuke u brojevima

Trudnoća od dana začeća do dana rođenja može imati drugačije trajanje. Dan, koji je definiran kao očekivani dan porođaja, samo je približna smjernica koja omogućuje liječnicima i budućoj budućoj majci da se ne zbune u terminima.

U opstetrici je uobičajeno izračunati trajanje trudnoće u skladu s pravilom Negale. Navodi da trudnoća traje točno 280 dana od početka ciklusa. Drugim riječima, odbrojavanje počinje od prvog dana posljednje menstruacije, koja se dogodila prije početka trudnoće.

Kao što znate, koncepcija je najvjerojatnije na dan ovulacije ili tijekom dana nakon njega. Ovulacija se događa usred ciklusa, dakle prosječno 38 tjedana ili 266 dana prolazi od začeća do isporuke.

Trudnoća se obračunava u mjesečadi koja se razlikuje od kalendarskog mjeseca koji je uobičajen za razumijevanje većine ljudi. U kalendarskom mjesecu može biti 30 dana i 31 dan, najkraći mjesec - veljača - obično ima 28, au skokovima 29 dana. Obstetrijski mjesec - točno 4 tjedna, bez obzira na to kako se zove u kalendaru.

Dakle, 9 mjeseci trudnoće u nacionalnom smislu je 10 mjeseci nakon opstetriranja, odnosno točno 40 tjedana od datuma posljednje menstruacije ili 38 tjedana od datuma začeća.

Cijelo ovo razdoblje podijeljeno je u tri glavna razdoblja, od kojih se svaka naziva trimestar. Prvi trimestar je vrijeme od početka trudnoće do 13 tjedana. U tom razdoblju odvijaju se najvažniji procesi - polaganje organa i sustava bebe, njihovo formiranje. Drugo tromjesečje je razdoblje od 14 do 27 tjedana, tijekom tog razdoblja dijete brzo raste, interakcija u radu svih svojih organa debugging je. Tijekom trećeg trimestra od 28 do 40 tjedana beba dobiva na težini i priprema za rođenje.

Što utječe na vrijeme?

Trudnoća može trajati 38 porodnih tjedana, 40 i 42 tjedna. Svi ovi uvjeti sugeriraju da je dijete punopravno, spremno za rođenje. Trudnoća od 42-43 tjedna smatra se istrošenim. Na procijenjeni datum rođenja, koji se izračunava prema pravilu Negale, rođena je samo 5% djece, prema statistikama. Zašto jedna žena ima dulju trudnoću i još manje?

Odgovor na ovo pitanje je medicina nepoznata. Religiozni ljudi kažu u ovom slučaju da samo najvišu snagu znaju kada se dijete pojavi na zemlji. Liječnici vjeruju da je trajanje trudnoće pod utjecajem trajanja razdoblja implantacije, kada se jaje pomiče duž jajovoda do maternice, trajanje implantacije, kao i tijekom same trudnoće.

Dakle, za žene koje su rođene u 43. tjednu trudnoće, šanse za nošenje djeteta više od standardnih 40 tjedana su veće. Nasljedni razlozi za produljenje trudnoće jedan su od najvjerojatnijih.

Dugo je uočeno da trudnoća traje dulje u žena koje vode mjereno i opušteno lifestyle. Nesigurne buduće mame imaju sposobnost da pererenuju svoju djecu, dok se lako razdražljivi i nervozni fer spol često rađaju 39 tjedana trudnoće.

Uočeno je da se žene koje se boje rada boli rađaju kasnije od žena koje su moralno spremne za porođaj. Stanje zdravlja majke i fetusa, stanje posteljice, prehrambene navike i način života budućnosti majke može utjecati na trajanje intrauterinog boravka djeteta.

Češće nego drugo, žene koje odluče rađati nakon 36 godina prenose dijete, a prerano rođenje češće dolazi kod žena koje već imaju više djece.

Komponente prirodnih procesa

Znanstvenici su izračunali i saznali da je ljudski mladunac za potpuniji razvoj potreban da bude u maternici najmanje 16 mjeseci od trenutka začeća. Tada će se dečki i djevojčice roditi snažnije, spremni da odbijaju sve prijetnje agresivnog okruženja, razvijajući instinkte za samoodržanje i preživljavanje.

No, anatomska obilježja strukture ženskog tijela neće dopustiti takvom velikom djetetu da prođe kroz rodni kanal, tako da je priroda bila sigurna da je trudnoća trajala što je duže, kako bi dijete moglo prirodno rađati.

Vjeruje se da se prvih 7 mjeseci nakon rođenja beba nastavlja razvijati u istom ritmu koji je postavila priroda u majčinoj utrobi, a zatim intenzitet procesa i biološki ritmovi djetetovog tijela mijenjaju se, usporavaju i postaju "zemaljski".

40 tjedana - optimalno trajanje trudnoće. Nakon 42 tjedna beba postaje nelagodno u bliskoj maternici, gdje se količina vode smanjuje, a iscrpljena placenta više ne može u potpunosti hraniti bebu i osigurati ga kisikom. Preuranjeno rođenje prije 37. tjedna trudnoće izravna je prijetnja za opstanak djeteta, jer njegova pluća još nisu zrela, živčani sustav nije spreman raditi izvan majčine trbuha, a količina potkožnog masnog tkiva ne može jamčiti da dijete može održati željenu tjelesnu temperaturu u novom stanište.

Stimulacija porođaja

Prije nekoliko godina u porodništvu smatra se prilično normalnom i uobičajenom praksom poticanje porođaja svim ženama koje su prešle datum označen kao očekivani datum rođenja. Međutim, veliki broj komplikacija u radnoj aktivnosti i daljnji razvoj djece koji su "žurili" da se rodi, doveli su liječnike na ideju da uplitanje u zakone prirode ne može završiti ničim dobrom za osobu.

Stoga se sada poticanje radne aktivnosti pribjegava samo u ekstremnim slučajevima, kada daljnji intrauterinski boravak može predstavljati opasnost za život i zdravlje bebe ili njegove majke. Postupno, progresivna medicina počinje pronaći zajednički jezik s mudrom prirodom, glavno načelo je načelo neometanja u zakonima svemira.

Rođenje djeteta jedna je od najvećih misterija i misterija, tako da samo dijete sigurno zna kada će doći njegov dan.

O koliko dana trudnoća traje od dana začeća, pogledajte sljedeći videozapis.

Koliko traje trudnoća za žene?

Dok čeka dijete, mnoge žene pitaju koliko tjedana trudnoća traje. Točne informacije o razdoblju čekanja potrebne su za mnoge svrhe. Pomoću nje možete izračunati kada je toksična bolest završena, datum prvog stavka i procijenjeno vrijeme rođenja djeteta.

Trajanje trudnoće kod žena

Određivanje trajanja trudnoće u početnoj fazi pomoći će opstetričaru. Ručno pregledava ženu tijekom prvog posjeta i procjenjuje veličinu maternice kako bi se razumjelo koje razdoblje trudnoće odgovara. Ginekolog kod postavljanja razdoblja uzima u obzir prvi dan posljednje menstruacije - vjeruje se da se sluznica maternice od tog trenutka počinje pripremati za trudnoću.

Dakle, koliko mjeseci normalna trudnoća traje od trenutka začeća? Budući da je svaki organizam individualan, nemoguće je predvidjeti proces do najbližeg dana. Medicina za ovu svrhu koristi standard s prosjekom. Prema općeprihvaćenim standardima, uvjeti djetetova rođenja su:

 • u danima - 266-280 kalendarskih dana trudnoća traje od trenutka oplodnje do porođaja;
 • u tjednima - 38-40 * tjedana;
 • u mjesecima - 9 mjeseci prema kalendaru (ili 10 lunarnih mjeseci s 28-dnevnim ciklusom).

* 38 tjedana - embrionalno razdoblje (trajanje trudnoće od trenutka oplodnje do isporuke); 40 tjedana - opstetrički termin (trudnoća se računa od početka posljednjeg menstrualnog ciklusa do porođaja).

Što može utjecati na trajanje trudnoće?

Postoji niz čimbenika koji mogu utjecati na trajanje određene trudnoće. Neki od njih su izvan nadležnosti medicine, drugi su vrlo predvidljivi i uzimaju se u obzir od trenutka njihove identifikacije. Ti faktori uključuju:

 • stanje fetusa i njegov prenatalni razvoj;
 • zdravlje majke tijekom trudnoće;
 • psihičko stanje trudnice;
 • nasljedstvo.

Gore navedeni čimbenici mogu utjecati na to kako trudnoća prolazi i uzrokovati i prijevremeni porod i perenosheniya bebu u maternici.

 • Pretilna trudnoća je ona koja je završila porođaj u 37. tjednu trudnoće. Slučajevi preranog rođenja nisu neuobičajeni, učestalost ranih poroda do 16-20% svih trudnoća.
 • Dijagnoza "odgođene trudnoće" obično se provodi nakon 42. tjedna trudnoće, kada se pojam kreće iznad trećeg tromjesečja. To je mnogo rjeđe u prijevremenim trudnoćama i čini samo 4% od ukupnog broja poroda.

Oba stanja predstavljaju prijetnju u obliku nepovoljnih porođaja, au nedostatku odgovarajuće kontrole može ozbiljno utjecati ne samo na trajanje trudnoće, već i na stanje buduće majke i njezine bebe.

Trajanje trudnoće i ovulacija

Svaka žena može samostalno izračunati trajanje trudnoće ako zna datum njezine ovulacije. Ovo je jedini dan u mjesecu kada se može pojaviti trudnoća. U vrlo rijetkim slučajevima, ovulacija dolazi dvaput u 28 dana ciklusa, u kojem slučaju ženski ciklus prolazi kroz promjene.

Izračunajte dan ovulacije je vrlo jednostavan - potrebno je dodati točno 14 dana do prvog dana posljednjeg menstrualnog ciklusa. U prosjeku, ženski ciklus traje 28 dana. Ispada da ovulacija javlja samo u sredini ciklusa.

Ako računate trajanje trudnoće od dana ovulacije, ispada da nošenje djeteta traje 266 dana. Ovo je normalna punopravna trudnoća. Na isti način možete predvidjeti datum rođenja.

Dobar vodič za videozapise o tome kako izračunati datum isporuke:

Fetalni pokreti i rok isporuke

Drugi faktor koji vam omogućuje da odredite trajanje rada i trajanje trudnoće općenito, smatraju se fetalnim pokretima.

 • U prvoj trudnoći, trudnica može osjetiti pokrete u razdoblju od 20 do 22 tjedna.
 • Druga i naknadna trudnoća omogućuju trudnici da osjeti kretanje djeteta od 18-20 tjedana.

No, svako dijete u utrobi, u pravilu, ima svoj specifičan ritam kretanja. Vrhunac fetalne aktivnosti dolazi između 28. i 37. tjedna opstetriranja. Broj dječjih šokova dnevno može biti najmanje dvadeset u roku od 12 sati.

Druga i kasnija trudnoća - razlike od prvog

Na forumima mladih majki možete naći mišljenje da je druga trudnoća nešto brža i jednostavnija od prvog. Ta je izjava neutemeljena, budući da je bilo kakvo rođenje individualan i nepredvidljiv proces. Redoslijed i broj trudnoća ne utječu na trajanje određenog razdoblja čekanja za dijete. Rođenja mogu početi dva tjedna ranije ili kasnije, ili kada dođe 40. tjedan opstanka, bez obzira je li prva trudnoća ili ne.

Nositi dječake i djevojčice - postoje li razlike u smislu?

Izjava da trudnoća s dječakom i trudnoća s djevojkom razlikuje se u smislu vremena, odnosi se na niz narodnih znakova. Vjeruje se da se djevojke rađaju prerano, a dječaci "prije pobjede" čekaju na očekivani dan rođenja. Zapravo, ovo mišljenje nije potvrđeno suvremenim znanstvenim teorijama. Nosivanje djeteta od određenog spola može utjecati na unutarnje stanje tjelesne majke, što je u nekim slučajevima zabilježeno od strane reproduktivnih liječnika. No, tijek i trajanje trudnoće ne utječe na spol budućeg djeteta.

Čekanje blizanaca: vrijeme nošenja višestruke trudnoće

Za buduće roditelje, očekujući rođenje nekoliko beba odjednom, postavlja se pitanje - koliko dugo traje trudnoća za blizance? Određivanje trajanja trajanja trudnoće je individualno, ne može se izračunati bez ultrazvučne preglede i tjednog liječničkog pregleda.

Jedino što se može potvrditi jest da se više trudnoće gotovo nikada ne odgađa. U pravilu, žena koja nosi nekoliko voća, rođena ispred vremena. To je zbog prekomjernog stezanja maternice, što uzrokuje prijevremeni rad. Ovdje su opstetri i ginekolozi izvedeni mali uzorak:

 • Uz normalnu trudnoću s dvostrukim rođenjem, porođaj se javlja u 36-37 tjedana trudnoće.
 • Ako žena nosi trojke, porod može se dogoditi 33-35 tjedana trudnoće.
 • U slučaju kvadrata, rođenje djece može se pojaviti između 31 i 33 tjedna.

Trajanje trudnoće u mjesecima i tjednima

Svaka žena, nakon saznanja da je u položaju, odmah se pita: koliko dugo traje trudnoća? A ovdje se pojavljuju mnogi nesporazumi. Uostalom, na ovo se pitanje može odgovoriti na različite načine: 40 tjedana, 9 ili 10 mjeseci, 280 dana i tako dalje.

Pokušajmo razumjeti metode izračuna trajanja normalne ljudske trudnoće.

Kako se određuje trajanje trudnoće?

Prije svega, morate znati da na svijetu postoje dva načina za izračunavanje trajanja trudne žene:

 • Istina ili ovulacija. Proizvedeno od trenutka ovulacije i, posljedično, koncepcije.
 • Poroda. Izračunato počevši od dana posljednjeg menstruacije.

U prosječnoj ženi s menstruacijskim ciklusom od 28 dana, ovulacija i, sukladno tome, namjeravana koncepcija će se dogoditi približno 14. dana. Za takvo je razdoblje (14 dana) da je opstetarski termin obično "ispred" istinskog.

Ovulacija i začeća

Točno vrijeme ovulacije ili začeća vrlo je teško izračunati. Uobičajeno trajanje menstrualnog ciklusa kod različitih žena varira u prilično širokom rasponu: od 21 do 35 dana. Prema tome, datum ovulacije, oni će biti drugačiji.

Poznato je da je ovum nakon ovulacije sposoban samo gnojiditi jedan dan. Ali sperma može biti u ženskom genitalnom traktu relativno dugo: od nekoliko dana do tjedan dana. Također je nepoznata brzina njihovog napretka na putu do jajnih stanica.

Rijetko, ali se događa da ovulacija javlja nekoliko puta u jednom menstrualnom ciklusu.

Zbog toga je to razdoblje opstetrije trudnoće koja se uzima kao osnova za praktičnost izračuna procijenjenog datuma rođenja za sve žene.

Kako izračunati datum isporuke?

Porodničar, što dovodi trudnu ženu koristi u izračunu očekivane datum rođenja od nekoliko podataka: podatke o menstrualnom razdoblju prije začeća, rezultati ispita, ultrazvuk, itd

Međutim, za pojednostavljenu verziju izračuna procijenjenog datuma isporuke (DA) same trudnice, može se koristiti takozvana formula Negele. U tu svrhu, datum prvog dana zadnje menstruacije treba dodati sedam dana i oduzeti tri mjeseca.

Naravno, datum dobiven s ovim izračunom vrlo je približan.

Trajna trudnoća

Vrlo je teško predvidjeti datum rođenja djeteta. Ovu činjenicu utječu mnogi čimbenici - datum začeća, razvoj fetusa, tijek same trudnoće.

Pa koliko trudnica hoda? Jednostavnim proračunima pokušat ćemo saznati.

U danima

Znanstvenici su otkrili da od trenutka začeća do rođenja, u većini slučajeva traje oko 266 dana, što je 38 tjedana. Međutim, taj je broj prilično konvencionalni koncept. Već znamo da je gotovo nemoguće utvrditi točan datum začeća i predvidjeti kako će sama trudnoća nastaviti.

Stoga je pretpostavljeno da trudnoća osobe traje prosječno 280 dana (266 + 14 dana - razlika između ovulacije i opstetričkih pojmova).

Prema liječnicima, trudnoća se smatra punim radnim vremenom, trajanje od 266 do 294 dana.

U tjednima

U praksi, prikladnije je razdoblje trudnoće razmotriti tjednima. Ovu metodu brojanja koriste opstetričari širom svijeta.

Pa koliko tjedana trudnoća traje? Podijelimo 280 dana u 7 (dana u tjednu) i dobijemo 40 tjedana. Na isti način, smatramo da se smatra trajna trudnoća koja traje od 38 do 42 tjedna.

Brojanje mjeseci

Vrlo često postoji konfuzija s pitanjem: koliko mjeseci trudnica ide? Neki će se raspravljati o devet, a drugi - deset. I paradoksalno, oba mišljenja su točna.

Lunar ili kalendar?

Postoje koncepti poput kalendarskog mjeseca, koji je 30-31 dan, a lunarni mjesec, koji sadrži 28 dana. Ako uzmemo kao referentnu točku, trajanje trudnoće je 280 dana, tada će biti samo devet kalendarskih mjeseci (280/30 = 9,3) ili deset mjesečnih mjeseci (280/28 = 10).

Obrtnici koriste mjesečeve mjesece na razdoblje od 28 dana kako bi izračunali trajanje trudnoće i očekivani datum rođenja.

Na primjer, 38 tjedana 9,5 mjesečevih (ili opstetričkih) mjeseci. Izračun je sljedeći: u jednom mjesečevu mjesecu 28 dana, a to je 4 tjedna. Dijelite 38 po 4 i unesite željeni broj.

Obstetrijski i datumi ovulacije

Tako smo saznali da je prema medicinskim računima (razdoblje opstetriranja) žena prosječno prosječno 280 dana. Ovo je 40 tjedana, 10 lunarnih ili 9 kalendarskih mjeseci.

Od trenutka začeća (razdoblje ovulacije) do rođenja djeteta, traje prosječno 266 dana ili 38 tjedana.

Patološki uvjeti rada

Postoji mnogo čimbenika koji utječu na tijek trudnoće u osobi kao cjelini. Njihov utjecaj prije ili tijekom nje može dovesti do podjednake i pretjerane nošenja. U ovom slučaju žena živi manje ili više od utvrđenog razdoblja za normalnu trudnoću.

Na primjer, ovi faktori uključuju:

 • Utjecaj nasljednosti.
 • Razvoj fetusa i stanje fetusa.
 • Psihološko stanje trudnice itd.

Koliko tjedana trudnoća traje kad se ne nosi ili ponovno nosi? A koje su poteškoće nastale? Pokušajmo to shvatiti.

Preuranjena trudnoća

Beba koja je rođena između 22 tjedna i punih 38 tjedana smatra se preuranjenom. Međutim, prema kriterijima SZO, procjenjuje se i težina takvog novorođenčeta: trebala bi biti između 500 i 2500 grama. Ako je prestanak trudnoće do 22 punih tjedana, fetus u ovom slučaju, nažalost, nije održiv.

Do nedavno, u Rusiji i nekim drugim zemljama, porođaj od 28 do 38 tjedana bio je preuranjen. I prestanak trudnoće do pune 28 tjedana odnosi se na pojam "pobačaj" - rano (do pune 12 tjedana) ili kasno.

razlozi

Nećemo se sada boriti za uzroke pobačaja - puno ih je. Ovaj društveno-demografski čimbenici (prerano ili prekasno starost trudnoće, stres, loše navike, itd..), i zdravlje - maternice bolesti, hormonalni poremećaji, kronične interne bolesti, raznih infekcija.

Što je opasno prerano rođenje djeteta?

Glavni problem prijevremenog porođaja je nezrelost novorođenčeta i njena nemogućnost prilagodbe novom okruženju. Zbog toga je stopa smrtnosti među tim djetetom vrlo visoka.

Sada, kada je razvoj reanimacijske službe za skrb novorođenčadi napredovao daleko, postalo je moguće osigurati vitalnu aktivnost takve djece čak i sa svojim prvim rođenjem.

Vrlo je važno pri visokom riziku od pobačaja za određenu ženu da poduzme sve napore kako bi se osiguralo sigurno i, najvažnije, pravodobno završavanje trudnoće.

produljena trudnoće

Ako trudnica trči za 42 ili više tjedana, onda u ovom slučaju govore o repozicioniranju.

Razlozi koji mogu dovesti do odgode rada mogu biti medicinski i psihološki.

Medicinski (obstetrijski) razlozi

Medicinski aspekt tranzicije uključuje fizičku nesposobnost žene da rodi - nezrelost rodnog kanala. Ovo stanje može biti uzrokovano nekim bolestima buduće majke, patologijama iz maternice ili drugim genitalnim organima, raznim hormonskim poremećajima, pa čak i nasljednošću.

Psihološki faktor

Psihološki je razlog teško identificirati. Najčešći je apsolutno nerazuman strah od poroaja. Takav strah posebno je izražen kod žena koje su već imale gubitak nerođenog djeteta.

U takvim slučajevima često je potrebna pomoć psihologa ili povjerljivog razgovora s liječnikom opstetričara koji je povjerena trudnica.

Što je opasno perenashivanie?

Postoji pogrešno mišljenje da je odgođena trudnoća "bolja" od prijevremenog. Nije. Glavne posljedice perenosheniya su:

 • Kršenje normalne funkcije (disfunkcije) placente, koja se razvija u oko polovici slučajeva. To može uzrokovati nestašicu hranjivih tvari i kisika u fetus, uzrokujući tako njegovu patnju, pa čak i smrt.
 • Povećava težinu fetusa. To često dovodi do ozljeda novorođenčeta i rodnog kanala majke tijekom procesa rađanja.
 • Kosti lubanje fetusa počinju rasti zajedno. Takve promjene otežavaju napredovanje kroz rodni kanal. To povećava rizik od ozljeda uslijed porođaja glave fetusa i majčinog porodnog kanala.
 • Postoji snažno smanjenje amnionske tekućine. Ovaj faktor može doprinijeti razvoju slabog rada.

Ako je razdoblje trudnoće dostiglo 42 tjedna, a rođenje nije započelo, potrebno je hitno kontaktirati svog opstetričara kako biste utvrdili daljnje taktike upravljanja.

Koliko tjedana traje trudnoća?

Već od samog trenutka kada je u ginekologu, žena prvi put uvjerena da je stvarno trudna, počinje izračunavati gestacijsko doba u svom umu i pokušava razumjeti kada će se malena osoba roditi. Ginekolog, zauzvrat, također obavlja izračune i objavljuje očekivani datum rođenja budućoj mami. Kalkulacije liječnika i trudnice najčešće se ne podudaraju, jer obično ljudi daleko od medicine smatraju da trudnoća traje 9 mjeseci, a svaka žena odabire polaznu točku na temelju vlastitih razmatranja. Pa ipak: koliko dugo ženina trudnoća traje normalno i kako točno izračunati kada se dijete rodi?

9 mjeseci ili 40 tjedana?

Svi smo naviknuti na činjenicu da se trajanje trudnoće računa u mjesecima. Ali stvar je u tome da u porodništvu nema takvih stvari kao mjeseci. Stoga, ustajanje na račun ginekologa, očekivačka majka uči da će od sada brojati koliko tjedana, a ne mjeseci, traje trudnoća.

Trajanje trudnoće u medicini stvarno se određuje tjednima. Potrebno je najmanje 38 tjedana da fetus završi i postigne punu spremnost za samostalan život izvan maternice.

Maksimalno razdoblje koje dijete može trošiti u majčinom trbuhu je 42 tjedna. Međutim, vjeruje se da normalno trajanje trudnoće obično ne prelazi 40 tjedana. Nakon tog vremena povećava se rizik od komplikacija kod fetusa i majke. Za one koji žele znati točno koliko dana ženina trudnoća traje, liječnici će odgovoriti: barem 266.

Treba imati na umu da su ti pojmovi, iako su općenito priznati, prilično proizvoljni: tijelo svake trudnice je drukčije, a nemoguće je točno predvidjeti koliko će dugo podnijeti dijete. Čak i za istu ženu, trudnoća može nastaviti sasvim drukčije.

Prilikom utvrđivanja koliko tjednih opstetricija traje trudnoća, treba imati na umu da kod određivanja gestacijskog razdoblja ginekolog ne počinje od dana začeća, jer je točno odrediti kada se to dogodi gotovo nemoguće.

Ženski menstrualni ciklus traje 28-35 dana, a postoji mogućnost da se zatrudni samo u određenom trenutku, nazvanu ovulacija. Danas je stanica jajne stanice sazrela, što će morati oploditi spermij.

Ali čak i ako se dogodi spoj današnjih reproduktivnih stanica mužjaka i ženki, budući će embrij trebati dosta vremena da stignu do maternice i ugrađuju se u zid. Staza oplođenog jajašca do maternice i daljnje implantacije može trajati oko tjedan dana, ali nije moguće odrediti točno koji dan nakon što se stanica fuziona odvija. Stoga je, zbog praktičnosti, odlučeno računati na početak trudnoće od trenutka začeća, ali uzimajući u obzir prvi dan posljednjeg menstruacije, stoga možemo reći da je pravi broj tjedana trudnoće u prosjeku 2 tjedna manje od razdoblja opstanka.

Procijenjeni datum isporuke izračunava se i na temelju koliko tjedana trudnoće traje od prvog dana posljednjeg menstrualnog razdoblja. Točno 40 tjedana (280 dana) dodano je do danas i dat je datum na kojem se, prema pretpostavkama liječnika, treba roditi punopravno i potpuno formirana beba.

Što utječe na trajanje gestacijske dobi?

Dakle, otkrili smo da lijepo razdoblje trudnoće, u trajanju od 38 do 42 tjedna, može biti sasvim drukčije od iste žene, a da ne spominjemo različite. Koji čimbenici utječu na to koliko trudnica idu u očekivanju rođenja djeteta:

 • nasljeđe;
 • doba majke. U pravilu, broj dana trudnoće raste ako je trudna majka prerano ili prekasno;
 • prisutnost / odsutnost odstupanja u zdravlju majke. Ako stanje tijela trudne žene ostavlja mnogo na želji, najvjerojatnije će se dijete roditi prije 40 tjedana ili će se roditi prerano;
 • psihološko stanje trudnoće. Čini se da žena dobiva vrlo umorna tijekom proteklog razdoblja trudnoće, a do 38. tjedna ne osjeća najbolji način, pa je vrlo spremna rađati brzo. Takvo raspoloženje može stvarno pomoći bebi da se rodi prije 40 tjedana. Postoje i suprotne situacije kada trudnica nije moralno spremna za nadolazeći proces rađanja, a tijelo reagira na taj strah produžujući gestacijsku dob.

Svaka buduća majka trebala bi se sjetiti da njezina trudnoća ne bi trebala biti slično ničemu drugom, stoga nije nužno biti jednako ostalim trudnicama, računajući uvjete približavanja rođenju. Sve će se dogoditi kako je položila priroda - bez obzira koliko tjedana, koliko mjeseci trudnoće. Čak i ako u 38. tjednu vaša beba ne misli da se rodi, samo trebate čekati: uskoro će se dogoditi dugo očekivani sastanak.

Trajanje trudnoće ili "Sve ima svoje vrijeme"

Predlažem vam da pročitate i odražavaju se na izvrsnom članku Aleksandra Naumov „Trajanje trudnoće ili” Sve u svoje vrijeme „” - o situaciji u PRD u Rusiji i inozemstvu, s detaljnim statistikama i sveobuhvatnim činjenicama.

S početkom trudnoće, žena i njena obitelj pokušavaju se zaštititi od nepoznatih nevolja i žuriti u antenatalnu kliniku kako bi se tamo registrirali. Započinje dugi devetomjesečni maraton za liječnike: isporuku brojnih testova, pregleda, mjerenja, slušanja medicinskih savjeta i preporuka. Jedna od prvih akcija koje obavlja lokalni ginekolog će odrediti trajanje trudnoće i izračunati datum očekivanog rođenja. Predodređena - čak ni od Gospodina ili sudbine, nego od strane liječnika - vrijeme rođenja vlastitog djeteta postaje jasno mnogo prije samog početka rođenja...

Kad je kralj-otac je trudna sama, ona je otišla do hodilos, porođaj, kada je svrbež, pa čak i roditi nešto bilo gdje: u kadi, na terenu. U tim davnim vremenima nitko nije zanimao kad bi trebala roditi.

Nakon što je "Velika listopolska socijalistička revolucija oslobodila ženu od ropstva ugnjetavanja, siromaštva i vodila ju na širok put društvenih i kulturnih aktivnosti" [1, 1961], država se brinula ne samo o napuštenoj obitelji nego i budućem djetetu, Brzo su gradili vrtove, vrtove, škole s produženim danima, ili čak petodnevne škole, kuhinjske tvornice s poluproizvodima. I sve tako da je žena neumorno radila. Samo bolest ili trudnoća oslobodila je ženu iz službe u zajednici. Ali ovdje, također, država je pokušala nametnuti štednju.

Prije nego što su nove vlasti bile u velikoj mjeri suočene sa zadaćom poštivanja pristojnosti u odnosu na trudnice. Ustav jamči trudnici da ima majku, a država je obećala odobriti joj dopust prije i poslije porođaja. Istina, godišnji odmor bio je mali: kad je mjesec, kada je jedan i pol. Preporuča se liječnicima da nauče ispravno predvidjeti datum očekivanog rođenja. To je ono što im je tražilo vrijeme. S jedne strane, ako liječnik pogriješi u jednom smjeru, tada će država kršiti ustavna prava građana, a da se ne otpusti za preporodni dopust za puni kalendarski mjesec. S druge strane, ako liječnik pogriješi u drugom smjeru, zapravo će počiniti prekršaj pred državom, isplaćujući iz državnog džepa dodatne radne dane nesvjesnog "odsutnog". I to je bilo strogo kažnjeno u to vrijeme. Brojna djela liječnika [2, 1932] i ozbiljna znanstvena istraživanja [3, 1939] bili su posvećeni ovoj organizacijskoj i medicinskoj temi.

Koji je rezultat mnogih istraživanja i pisanja znanstvenih radova došao praktičnim liječnicima?

"Liječnici naše zemlje razradili su dijagnozu trudnoće i njezinih pojmova (Genter GG, Figurnov KM, Lebedev AA itd.), Što omogućuje pravodobno određivanje razdoblja antenatalnog dopusta" [4, 1961].
Obratimo se profesoru O.D. Kitaygorodskaya:
"Prenatalni period - od trenutka gnojidbe do rođenja - traje deset obdukcijskih mjeseci (280 dana)" [5, 1963].
Ovdje piše profesor V.I. Bodazhina, prema klasičnim udžbenicima od kojih su mnogi desetljećima educirani mnogi generacije budućih liječnika:
"Prosječna trudnoća traje 280 dana ili 10 mjeseci nakon opstetrije, računajući od prvog dana posljednjeg menstruacije (trajanje mjeseca za opstanak je 28 dana, 10 mjeseci za opstetriranje je 40 tjedana)" [6, 1969].
Je li sve tako jednostavno u životu, kako praktični liječnici žele?

Zaustavite se na trenutak i razmislite

Uznemirujuće. Datumi koje postavljaju liječnici ne odražavaju stvarnu sliku. Razmislite, na primjer, stabla jabuka. Sva stabla cvjetaju gotovo istodobno, slaganjem gnojidbom u tjedan dana. A vrijeme "trudnoće" u svim stablima jabuka različito je. Izrazito brzo zrelo zrelih plodova daje sredinom ljeta. Drugi jabuka do kasne jeseni još uvijek ne može „roditi” zrelih jabuka, koje su prvi snijeg i dalje visi na granama malo „nezrelih”.
A u životinjskom svijetu nije tako jasno: svatko ima varijaciju u trajanju trudnoće.

A samo za nekoga, trudnoća je poput zatvorske kazne, gdje stranci unaprijed planiraju "pojam puštanja" za dijete s točnošću od nekoliko sati. Liječnici su spremni reći, ponavljajući nakon Famusova:

Nije rodila, već prema izračunu
Po mom mišljenju: treba roditi.
AS Griboyedov, "Jao iz Wit", II. Činjenica, 1. fenomen [8, 1971]
Međutim, novorođeno dijete još nikome ne duguje nikome! Osobito dijete prenatalno. Trudnica, najvjerojatnije, također nije obvezna rađati u roku koji je odredio liječnik, jer je čovjek pogrešan.

A kako se sve događa u našem životu nakon devet mjeseci promatranja u antenatalnoj klinici?

Kako bi se pojednostavile kompleksne aritmetičke operacije, stvorene su improvizirane pomagala, tablice i nomogrami za rad s kalendarom trudnoće. Na primjer, ako je, prema medicinskim proračunima, prvi dan posljednjeg menstrualnog razdoblja bio 10. srpnja, tada očekivani datum rođenja bit će 16. travnja iduće godine. Često se čuju pritužbe o trudnicama, koje liječnici plaše sa svim vrstama strasti i doslovno kažu: "Nećete roditi šesnaestog, dolazite u maternicu sa sedamnaestom!" Jasno je zašto: "oni će vam pomoći" da brzo rađaju "na vrijeme".

U ovom lijeku nije tako jednostavno

Medicina se smatra znanjem. Tako postoje trijezni umovi. Evo knjige preporučene za prijevod dopisnog člana SSSR akademije medicinskih znanosti V.I. Kulakov, ravnateljica Centra za zaštitu zdravlja majke i djeteta, SSSR Ministarstvo zdravstva. Ovo je "trudnoća i visokorizična dostava" od Fernando Arias.
Evo što autor piše:
"Prema Negelejevoj formuli, trudnoća osobe traje 40 tjedana. Istovremeno se uočavaju neke biološke fluktuacije: približno 11% trudnoće završava nakon 42 tjedna. Stoga se opstetričari suočavaju s problemima upravljanja post-trudnoćom u jednoj od svakih deset žena. Srećom, samo oko 10% trudnoća koje su dosegle ili prekoračile 42-tjedni period popraćene su razvojem fetalnih komplikacija. Dakle, samo jedna od 100 trudnica bi trebala očekivati ​​pojavu problema povezanih s poslijeratnom trudnoćom "[9, 1989].
Kao što je spomenuo F. Arias, većina velikih studija o trajanju trudnoće utjecala je na 929.069 isporuka "s uvjetima određenim do datuma zadnje menstruacije". Uzorak od "50% svih rođenih koji su završili u rođenju žive djece u 36 država i Distrikta Columbia" pokazalo je da se između 39. i 42. tjedna dogodilo 58% trudnih rođenih... 90% njih rođeno je u roku od 23 dana od datume, izračunate prema vremenu posljednje menstruacije. Prosječno trajanje trudnoće bilo je 284 ± 14,6 dana. Ukupan broj trudnica koje prolaze preko 44 tjedna je 20.216 žena. Nitko se nije miješao s Amerikancima da perenosuju.
Na kraju, niti jedna žena ostaje kronično trudna.

Vanjski liječnici suočeni su s upravom post-trudnoće. Naši stručnjaci, očito, ova sudbina ne prijeti: oni uspješno prilagođavaju ljudsku biologiju svojim idejama.

"Dijete se smatra punim radnim vremenom s gestacijskom dobi od 37 do 42 punih tjedana (tj. 259-294 dana) nakon prvog dana posljednjeg menstruacije" [10, 1998]. Složeni ljudski organizam ne može se opisati jednostavnim matematičkim zakonima. Čovjek je područje primjene probabilističke matematike. Probabilisticka matematika je Gaussova normalna raspodjela krivulja.

Liječnici traže da trudnice rađaju svoju djecu strogo 40 tjedana, po mogućnosti dnevno. Probabilistička matematika govori nam da rasipanje granica dopuštenih pojmova za normalne porode izračunava se pomoću formule:

Više I.F. Žordania (23,3%) i E. Idelson (26,43%) otkrili su da je vjerojatnost da dijete tjedno u tjednu bude prosječno 26%. Ovo nije 100%. I normalno je dati rođenje djetetu s točnošću "dnevno" općenito za mali broj trudnica. Ovaj mali broj izračunava se jednostavno: 26% rođenih pada na 40. tjedan trudnoće, podijelimo za 7 dana u tjednu. I imamo oko 5% od ukupnog broja normalnih poroda. Znači vrijedi gubiti vaše vrijeme i čekati takav nevjerojatan događaj? U takvim slučajevima uvijek treba reći: "Za normalnu hitnu, tj. Isporuku na vrijeme, lijek je pušten na slobodu tijekom 5 tjedana (od 37. tjedna do 42. tjedna). Najvažnije je ovdje pogoditi mjesec rođenja. " Obavijest lijek, a ne liječnici, jer medicine i liječnici su nešto drugačije u svojoj biti.

Slične misli potvrđuju svi stručnjaci višeg nivoa:
"Oko 5% žena rađa 40 tjedana, 50% - unutar 280 ± 7 dana, 85% - unutar 280 ± 14 dana. U 12% žena, porođaj počinje nakon 294 dana i bolji je od početka posljednje menstruacije. Točnost određivanja očekivanog datuma rođenja je u rasponu od 2 do 24 dana "[11, 1987].
Sva ta medicinska točnost potpuno se razlikuje od prethodno izračunatog datuma pokretanja letjelice.

Što možete očekivati ​​od trudnice?

Profesor G.G. Genter:
"Činjenica trajanja trudnoće je fiksna u oba smjera (prema Ganelini - od najmanje 241-247 dana do najviše 320-323 dana)" [12, 1937].
Profesor I.F. Jordania:
"U žena, trudnoća, računato od prvog dana posljednjeg menstruacije, traje prosječno 9 civilnih (solarnih) ili 10 obstetrijskih (lunarnih) mjeseci, odnosno 280 dana. Međutim, treba imati na umu da se rođenje zrelog fetusa događa točno nakon 280 dana samo u 5% "[13, 1961].
Profesor A.I. Petchenko:
"Opisani su slučajevi normalnih trudnoća s minimalnim trajanjem od 210 i 246 dana. II Bogorov navodi slučajeve trajanja trudnoće od 367 dana, I.F. Jordan i M.D. Ganelina - 349 dana "[14, 1963].

To potvrđuju Amerikanci. Evo što akademik RAMS-a, profesor, voditelj Odjela za odgoj i ginekologiju Ruskog državnog medicinskog sveučilišta G.M. Savelyev:
„Perenashivanie. Ovaj pojam se koristi za opisivanje poremećaja sazrijevanja fetusa tijekom trudnoće koja traje više od 42 tjedna. Rođenje tijekom proširenja zove se kasno. Oko 10% svih trudnoća traje više od 42 tjedna, od čega 14% traje više od 43 tjedna.
Najduža registrirana trudnoća bila je 1 godina i 24 dana. Ova trudnoća završila je rođenjem živućeg djeteta... "[15, 1997].
Jasno je da nitko nije stimulirao ovu trudnoću za razdoblje od 1 godine i 24 dana, nije ga izazivao da rodi, ali nitko se ni ne zanima za to. Kako niti jedan od američkih ginekologa ne bi mučio one dvadeset i dvije tisuće dvjesta šesnaest trudnica koje su prošle 44 tjedan trudnoće tijekom velikih promatranja američkih žena.

Ruske žene na zahtjev domaćih ginekologa podijeljene su u dvije skupine. Prvi je "sretan". Nisu imali vremena da se boje. "Čekanje za porođaj sljedećeg tjedna", "neočekivano je porođaj", tipično je sjećanje na ovo. Istovremeno, žene zaboravljaju da "neočekivano" možete samo slomiti nogu klizanjem u led. Da bi rodili "neočekivano", potrebno je barem nekoliko mjeseci proći kroz trudnicu.
Potonji su "veliki bolesnici", kako je rekao jedan od roditelja. Pate, hodaju, ne znaju gdje se staviti, muče nehotice izgubljene obitelji. A sućutni liječnici "pomažu" im da se riješe tih problema. Ali je li ljudski prisiliti osobu da se rodi kada ne želi? To uopće nije humano, nego djelovanje ubojica i otrovara, prisiljavajući osobu na silu da umre. Onda zašto bi mali čovjek oživio silom koja je uzdignuta na čin vrijedan? Trauma djeteta koje proizlazi iz toga ("Oni su me rodili bez mene") ne smeta nikome. Ni vjernici, ali to je nasilje nad nerođenim djetetom, postati pobačaj. Ni oni koji vjeruju u astrologiju i pridaju veliku važnost vezu između datuma rođenja i buduće sudbine čovjeka. Liječnici masovno nameću "strance" sudbine na ljude! Paradoks post-povijesnog društva.

Još jedno pitanje pojavljuje se. Kako bi rođenje djeteta trebalo razmotriti u 38 tjedana, kada liječnik u porodničkoj bolnici piše "prerano 2 tjedna" na grafikonu rođenja? To neznanje osnovnih temelja o odgoju kao znanosti. Takve zapise čine blisko medicinsko bratstvo, to jest ljudi koji imaju samo neki odnos prema medicini kao znanosti. Normalni hitni rad počinje s 37 tjedana. Čak i kod 37, barem 40, barem 42 tjedna - svejedno: žena je rodila na vrijeme. To razdoblje postavljaju sami liječnici, od kojih polovica nisu ni svjesni toga. I pisati u ovom slučaju "preuranentnost" je zločin protiv djeteta, pred roditeljima, pred društvom.
Je li stvarno potrebno da trudnica ima zombi efekt "dobro definiranog" datuma namjeravanog rođenja?

Nemojte govoriti sreće. Nemojte se bojati "perenashivat". Ljubite svoje dijete, pouzdajte se u njega i on će doći onaj dan i sat, koji je poznat samo njoj. Ovaj dan će biti vaš rođendan, čija će sjećanja ostati zauvijek.
Nemojte uplašiti svoju sreću!

Članak je objavljen u 3. izdanju časopisa "Home child"

Normalna trudnoća ne bi trebala trajati 9 mjeseci, kao službeno prihvaćena, ali deset

Američki znanstvenici s University of North Carolina ispitivali su "tradicionalnu" duljinu trudnoće za žene

03/02/2015 u 16:03, Posjeta: 81451

Najnovija istraživanja pokazala su da normalna trudnoća treba biti 10 mjeseci. Da bi došli do ovog zaključka, znanstvenici su gledali 125 trudnica. Prema njihovim istraživanjima, samo 4% trudnica postalo je majke u propisanom razdoblju. Oko 70 posto žena rađa djecu samo desetljeće nakon datuma porođaja postavljenog ultrazvukom, kažu američki stručnjaci. Sve to znači da se trudnoća koja traje 10 mjeseci treba smatrati normom, a ne uobičajenim 9 mjeseci.

Tradicionalno, prema pravilu Negale, koja se koristi za izračun datuma rođenja, trudnoća osobe traje oko 40 tjedana ili 280 dana od posljednjeg menstrualnog ciklusa. Dijete rođeno prije 37 tjedana smatra se preuranjeno, onda, kada je nakon 43 tjedna prerano. Međutim, znanstvenici su to ispitali.

Stručnjaci su isključili šest slučajeva prijevremenog rada. No, čak i uz to, trajanje trudnoća razlikuje se za 37 dana, izvještava novostiua.net.

Svake godine jedna žena nosi dijete još 1 dan. To jest, što je stariji žena, to joj duže traje trudnoća. Osim toga, pokazalo se da će žena koja je sama rođena s većom težinom nositi dijete dulje. Za svaki 100 grama prekomjerne tjelesne mase pri rođenju, trebate dodati 1 dan trudnoće kada nosite svoje dijete, piše MyJane.ru.

metodu koja se koristi za izračunavanje mogućeg datuma nastupa rada: devet mjeseci i sedam dana dodaju se datumu prvog dana posljednjeg menstruacije. Ako se ženski menstrualni ciklus razlikuje od 28 dana, potrebno je izmijeniti i dopuniti prilikom korištenja ovog pravila. ("Medicinski rječnik").

Kod porodništva razlikuju se fiziološke i patološke trudnoće. Uobičajeno, bilo koja trudnoća završava porodom - rođeno je dijete, a u slučaju višestrukih trudnoća blizanci (homo-identični ili heterozigotni - različiti).

Trudnice su podijeljene na tzv. "Trimestre" (razdoblja od tri mjeseca), informira wikipedia.org. Prema tome, oni govore o prvom, drugom i trećem tromjesečju trudnoće. Svako tromjesečje karakterizira određene opstetrije i rizike.

Ljudski razvoj počinje od trenutka oplodnje ženskog jaja čovječjem spermom. Gnojidba je moguća tijekom razdoblja ovulacije, kada zrelo jaje ostavlja jajnika. Razdoblje ovulacije obično pada na 10-16. Dan menstrualnog ciklusa, ali može biti jako raseljeno. Nakon ovulacije, jaje ulazi u jajovod i održava vitalnost otprilike jedan dan. Spermske stanice su sposobne oploditi unutar 2-3 dana nakon ejakulacije.

 • Najzanimljivije
 • Po temi
 • komentari

Ostavite svoj komentar

Popularno u društvenim mrežama

© CJSC "Uredništvo novina" Moskovsky Komsomolets "Elektronički časopis" MK.ru "

Registriran od Federalne službe za nadzor komunikacija, informacijske tehnologije i masovnih komunikacija (Roskomnadzor). Certifikat br. FS77-45245 Uredništvo - CJSC "Uredništvo lista Moskovsky Komsomolets Uredništvo: 125993, Moskva, 1905, 7 st., Bld. 1. Telefon: +7 (495) 609-44- 44, +7 (495) 609-44-33, e-mail [email protected] Glavni urednik i osnivač - P.N. Gusev.

Sva prava na materijale objavljene na web stranici www.mk.ru pripadaju uredništvu i zaštićene su u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
Korištenje materijala objavljenih na stranicama www.mk.ru dopušteno je samo uz pismeno dopuštenje vlasnika autorskih prava i uz obaveznu izravnu hipervezu na stranicu na kojoj je materijal posuđen. Hiperlink treba staviti izravno u tekst koji reproducira izvorni materijal mk.ru, prije ili poslije citiranog bloka.

Za čitatelje: Nacionalna boljševička stranka, Jehovini svjedoci, Vojska narodne volje, Ruski nacionalni savez, Pokret protiv ilegalne imigracije, Pravi sektor, UNA-UNSO, UPA, "Trident ih. Stepan Bandera "," Mizantropik divizija "," Mejlis iz krimskog tatara "," Artprepodka "pokret, sva ruska politička stranka" Volja ".
Poznat kao terorist i zabranjen: "Talibanski pokret", "Kavkazni Emirat", "Islamska država" (ISIS, ISIL), Jabhad al-Nusra, "AUM Shinrike", "Muslimanski bratstvo", "Al Qaeda u Islamskom Magrebu ”.