Posteljina za novorođenče s vlastitim rukama

Bol

Mlade majke često postavljaju pitanje: je li bolje kupiti ili šivati ​​posteljinu za novorođenče? Nema definitivnog odgovora. Ako znate kako šivati, želite prekriti posebnu boju i kvalitetu za mrvice, ili imate krevetić, deku i jastuk nemate standardne veličine, najbolje je, naravno, šivati ​​posteljinu koja je sama postavljena.

Veličine posteljine za novorođenče

Ako promonitor online pohranjuje za "standardni posteljinu za novorođenče", brojevi se neće uvijek podudarati. Sudite za sebe. Standardne dimenzije spavanja za novorođenče su: dužina: 120 cm, širina: 60 cm; setovi za novorođenče koji se mogu kupiti ili naručiti u trgovini imaju sljedeće dimenzije: deka - duljina 140 cm, širina: 100 cm (često označava duljinu 147 cm i širinu 112 cm); jastučnica - duljina: 40 i širina: 60 cm (često označavaju duljinu i širinu od 40 cm), plahte - duljina: 140, širina 100 cm (često možete pronaći dužinu od 150 cm i širinu od 110 cm).

Kao što vidite, moguće je pokupiti točne veličine posteljine samo u jednom slučaju - ako sami šivati ​​set.

Krevet za bebe za novorođenče obično se sastoji od:

 • dječja strana (kako šivati ​​- vidi ovdje),
 • list (veličina 110 cm do 150 cm),
 • pokrivni pokrivač (110 x 150 cm),
 • jastučnica (veličina 40 x 60 cm)

Potrošnja materijala za šivanje posteljine za novorođenčad

Sew posteljinu za novorođenče samo od prirodnih tkanina, uglavnom pamučnih tkanina: pamuk, saten, flanels. Za šivanje plahta, jastučnica, pokrivača trebate oko 3 m 90 cm tkanine širine 150 cm.

Kako posipati kreveti za novorođenče vlastitim rukama

Prije nego što šivate posteljinu, morate pripremiti tkaninu - isperite ga vrućom sapunicom, isprati, osušiti i osušiti na pogrešnoj strani s vrućim željeza. Imamo širinu tkanine od 150 cm, stoga mjerimo za listove duljine 110 cm + 5 cm s dozvolom = 115 cm, odsječeni. Za pokrivač duo, mjere 110 cm + 110 cm + 5 cm s dozvolom = 225 cm, odsječeni. I ostavili smo komad tkanine od 45 cm, iz kojeg smo izrezali jastučnicu za jastuk s dva nabora - pravokutnik širine 45 cm i 60 cm duga + 60 cm + 5 cm za dozvole + 20 cm za pristup = 145 cm.

Ploče za dječje krevete mogu biti ušiveno na uobičajeni način - rubove na četiri strane sa šavom ispod kuglice s otvorenim šarenim sekcijama ili zatvorenim dijelovima. I možete šivati ​​list s elastičnim bendom.

Sklopimo tkaninu za pokrivač duvetu duž označenog reda i šivamo jednu dužu i dvije kratke strane. Način obrađivanja rubova bilo koje vrste - dvostruka šava, pojedinačna s preklapanjem, itd. Ne zaboravite ostaviti malu rupu koja se ne spušta (oko 50 cm) sa strane ili dna za ubrizgavanje pokrivača. Bolje je ne napraviti pričvrščivač za dječje donje rublje u obliku gumba i zmija, ostaviti otvor s otvorom ili zatvorenim šavom u zavoju. Kako se šivati ​​pokrivač na duvetu detaljno je opisana u radionici za šivanje.

Ostaje šivati ​​jastučnicu za jastuk. Za to su kratki dijelovi pravokutnika šivani otvorenim / zatvorenim rezom sa šavom. Preklopimo tkaninu s pogrešnom stranom, kao što je rečeno u majstorskoj klasi na šivaćim jastucima. Šivati ​​rubove na šivaćem stroju, obrezujte dopuštenja. Ispraznimo jastučnicu na zelenoj strani, izravnamo je, ponovno uskočimo rubove do širine nožice šivaćeg stroja. Povratimo jastučnicu na prednjoj strani.

Nakon šivanja, set za posteljinu treba ponovno oprati u toploj vodi, temeljito isprati, osušiti i glačati.

Za šivanje dječjeg donjeg rublja, kao što je već gore spomenuto, bolje je ne koristiti gumbe, zmije, velcro, gumbe, itd. Također, nemojte preopteretiti krevet dekorom - razne primjene, vez, detalje. Posteljina za bebe ne bi trebala biti samo estetski lijepa, već i praktična. Ali prije svega - mora zadovoljiti sve higijenske standarde i zahtjeve.

Kako posipati kreveti za novorođenče vlastitim rukama

Šivanje kreveta u krevetiću s rukama | Zigzagom.com

Posteljina u krevetiću treba biti udobna i za bebu i za majku, koja bi trebala napuniti tu jaslicu. Ako šalite posteljinu zajedno sa stranama i krović s vlastitim rukama od odgovarajućih tkanina u boji, tada će ovaj set u potpunosti odgovarati vašim ukusima, veličinama kreveta, unutrašnjosti itd. Za izradu seta posteljine u krevetiću (krevet veličine 120x60 cm), koji se sastoji od jastučnice, pokrivača i ploče, morat ćete kupiti kalici ili kalici veličine 3 x 1,5 m. Da biste dobro odrežili tkaninu i maksimalno iskoristili cjelokupni prostor, morat ćete primijeniti sljedeće oznake na tkaninu:

Kada se sve oznake prenesu na tkaninu, svi detalji trebaju biti izrezani.

Kako šivati ​​list

Nakon rezanja tkanine za list, rubovi proizvoda trebaju biti obrađeni tako da ne ispadnu i ne uzrokuju neugodnosti.

Na ploči se ispostavlja dvije kriške sirove - to je na stranama, a na druge dvije - na vrhu i dnu, postoji rub. Rub se ne može obraditi, jer neće biti proždiran, ali ako ima neestetski izgled, onda ga treba obraditi.

Za obradu rezana proizvoda treba koristiti s savijanjem. Da biste to učinili, morate savijati rub od 5 mm., Zatim se ponovno savijati u istom smjeru za još 5 mm. Kućište može biti pričvršćeno iglama ili ručno uklonjeno.

Ostaje samo bljesnuti rub na pisaćem stroju.

Spremni za krevetić. Za aktivnu djecu, tako da list ne zaluta, možete ga šivati ​​s elastičnim trakom. Cijeli je proces sličan ovoj majstorskoj klasi, samo su dimenzije neznatno različite.

Kako šivati ​​jastučnicu

Prvo obrađujemo šavove, kao što je prikazano na primjeru listova. Prilikom obrade uglova, bolje je odmah napraviti rub i bljeskati kut s jednim redom, kao što je prikazano na fotografiji.

Presavijte tkaninu duž linije preklopa. Prednja strana mora biti unutra. Ventil koji je lijevo trebao bi biti savijen tako da je kraj na drugoj strani.

Šivamo na pisaćem stroju s jednostavnim ubodom. Gut-iskrivljenje. Jastuk na jastuku u krevetiću je spreman.

Kako šivati ​​pokrivač na duvetu

Rezanje dijela za pokrivač duvet, njezini rubovi također treba obraditi. Obradimo prema istoj shemi, koja je specificirana za šivanje listova. Ali jedina stvar koju treba uzeti u obzir je da rub također treba biti ušiven s rubom, za ljepšim estetskim izgledom.

Nakon što se rubovi proizvoda prerađuju, treba ih sklopiti na pola duž linije, s prednjom stranom unutar proizvoda. Rezultat bi trebao biti pravokutnik veličine 100 x 95 cm. Gornji i strani moraju treperiti na stroju.

Podnožje pokrivača podijelimo na tri dijela: 40 cm, 20 cm i 40 cm, s jedne strane šivati ​​se dno od 40 cm u jednom smjeru, ostavivši 20 cm pukotine - ovo je rupa za pokrivač, a mi šaljemo preostalih 40 cm na pisaćem stroju. Na kraju reda ne zaboravite napraviti barake.

Uključite pokrivač na prednjoj strani.

Spremnik pokrivača za bebe pokrivač spreman.

Krevet je postavljen u krevetić koji se sastoji od jastučnice, ploče i pokrivača za pranje, spremite ga i glačite, a krevet možete napraviti.

Posteljina za bebe može se šivati ​​na drugi način. Ovdje možete naći potpune i detaljne informacije sa svim suptilnostima koje se mogu primijeniti pri šivanju dječjeg donjeg rublja.

Materijal: Helen-Winslet

Kako šivati ​​posteljinu za djecu

U našem suvremenom svijetu trgovine su pune prekrasnih posteljine. Posteljina izrađena od dobrih materijala je vrlo skupo, a ne svatko može priuštiti kupnju takvog pribora. Zato mnoge ženske lutke pokušavaju šivati ​​set posteljine. I kako sami šivati ​​posteljinu, što je bolje odabrati za kvalitetan rezultat, bit će opisano u nastavku.

Krevet za bebe

Mlade mame često se pitaju je li visoko kvalitetna posteljina za novorođenče prodana u dječjim trgovinama. Odgovor je, naravno, zadovoljavajući. Ali takav skup prirodnih tkanina će koštati dosta, tako da majke žele šivati ​​krevet za novorođenče na svoju vlastitu.

Komplet kreveta sastoji se od posteljine, pokrivača, jastučnica i bokova.

Prije rada potrebno je izmjeriti krevetić. Za bebe možete šivati ​​odbojnike. To su pravokutnici šezdeset na četrdeset i sto dvadeset na četrdeset. Oni su vezani, bravu je pričvršćena, a pjenasti sloj je unutra.

Tkanina za takav rad morate kupiti samo prirodno: saten, pamuk ili flanel. Skup će trajati oko četiri metra tkanine.

Važno je! Nemojte zaboraviti prethodno ispirati tkaninu u vrućoj vodi i sapunu i glačati ga s vrućim željeza.

Širina tkanine iznosi stotinu i pedeset centimetara, pa je stoga trebalo izmjeriti stotinu i deset centimetara za posteljinu, plus pet za šavu i smanjiti ga. Za pokrivač duvet, izrezati sto i deset plus stotinu i deset plus pet centimetara, za ukupno dvjesta i dvadeset pet centimetara. Odrezani. Tkanina je ostavila četrdeset pet centimetara. Iz nje ćemo šivati ​​jastučnicu. Širina pravokutnika je četrdeset i pet centimetara i duljina šezdeset plus šezdeset i dvadeset i pet centimetara. Ukupno sto četrdeset pet centimetara.

Vrlo je lako šivati ​​posteljinu za krevetić. Rubovi tkanine savijati i ubod. Najjednostavniji način za šivanje listova na elastičnom traku. Za ukupnu količinu tkanine dodajte dvije mjere jednake širini madraca i dvije visine.

Kako povećati duljinu listova, samo smanjiti višak širine i pričvrstite ga na dužinu.

Pokrivamo sve šavove.

Počnemo šavati sve francuske šavove, šivati ​​dijelove, iznutra s pogrešnom stranom, sada se ispričavamo i ponovno škrabimo. Izraditi dvostruku šav.

Ovdje je kutija za madrac ispostavilo se.

Izmjerite dvadeset centimetara od svakog kuta i postavite ureze. Način gume u četiri komada od trideset centimetara. Sew savjeta na urezima za svaki kut.

Završni list s redovitom šavom. Pažljivo obavite rad, tako da guma ne prianja. Takav list na elastičnom pojasu je još praktičniji nego inače.

Ugodan poklopac

Tkanina pripremljena ranije za pokrivač, potrebno je savijati i šivati ​​duž označene linije dvije strane: jedno dugo i dvije kratke. Rubovi za obradu na bilo koji prikladan način: bilo s jednom šavom s preklapanjem ili dvostrukim. Obavezno ostavite dio prekrivača poklopca koji nije upakiran. Ova rupa bi trebala biti oko pedeset centimetara. Potrebno je staviti deku u nju.

Za set, novorođenče ne treba šivati ​​zatvarač ili gumbe, dovoljno je samo savijati i šivati ​​takvu rupu.

Svijetli jastučnica

Došlo je do okretanja dječjeg jastuka. Sada, nekoliko kratkih rezova pravokutnika treba biti obloženo usjekom s zatvorenim ili otvorenim rezom. Tkanina presavijena unutar iznutra. Sew strane rubova na šivaći stroj, trim obročnice. Izvadite i produžite jastučnicu, ponovno pričvrstite željene rubove strojem. Okreni je natrag. To je spreman jastuk!

Ovi detaljni savjeti govore kako šivati ​​posteljinu za bebe u krevetiću za bebu. Nakon šivanja cijelog seta, isprati je ponovno sapunom i toplom vodom. Obavezno isperite dobro i vruće željezo.

Trebam li šivati ​​krović

Mnoge mlade mame ne žele šivati ​​krov, jer vjeruju da on skuplja prašinu. Iako ga ispravno koristite, može biti vrlo korisno. Pomaže u raspršenju sunčeve svjetlosti, čini udoban krevet, plaši insekte i štiti ih, stvara osjećaj sigurnosti za bebu. Ako govorimo o prašini, trebate ga češće oprati.

Sa šavom možete šivati ​​krović. Za to vam je potrebno kupiti četiri metra tkanine: organza, šifon, mreža. Širina mora biti stotinu i pedeset centimetara.

Uzmi komade tkanine iz koje su šivale posteljinu. Trake pomažu da prigušuju svjetla. Još uvijek trebaju nagnuta inlay tkanina za ručice. Prvo izrezujte detalje slike:

Ako vrpca nije obrađena, treba ga obrađivati ​​cik-cakom, overlockom ili samo ubodom. Procijedite rubove tkanine, pričvrstite vrpcu, pričvrstite luk ili drugi ukras. I ovdje je kompletan set u krevetu za novorođenče već spreman!

Video na temu članka

Za veću jasnoću preporučujemo pregled odabranih videozapisa.

Kako šivati ​​posteljinu u krevetiću vlastitim rukama

Kako šaliti posteljinu u krevetiću vlastitim rukama? Svaki roditelji nastoje dati svoje dijete najbolje. Udoban i ugodan san je važan trenutak u životu djeteta i vrlo je važno opremiti svoje mjesto za spavanje, a to je učinilo uz pomoć lijepog, ugodnog dodira i pouzdane dječje postelje.

Trenutno, u trgovinama i trgovinama koje prodaju posteljinu, možete odabrati odgovarajući proizvod za svaki ukus, boju i novčanik. Ali ovdje je cijelo pitanje u novčaniku, kada vam set koji vam se sviđa prikladan je i po kvaliteti, boji i veličini, ali je vrlo skupo. Što učiniti? Postoji rješenje: napraviti krevet s vlastitim rukama. Štoviše, ako je proizvod šivan za vaše voljeno dijete, proces će biti zanimljiv, a rezultat je odličan.

Naravno, najbolje su tkanine za posteljinu također daleko od pennya, ali prema rezultatima, kombinacija odjeće koja je sama po sebi će biti nekoliko puta jeftinija nego gotova. Kada samozagora ne treba platiti novac za usluge šivaćih vozača - to je ušteda.

Kako odabrati kvalitetnu tkaninu za posteljinu?

Međutim, ono što štedjeti nije apsolutno neophodno, tako da je na izboru visokokvalitetne tkanine.

 • Kako bi se prikrila praktično rublje za spavanje, morate odabrati 100% pamučnu tkaninu, a zatim će dugo moliti majku i dijete. Za ovo savršeno tkivo poput grubog, satenskog, zrnca.
 • Prilikom odabira i kupnje tkanina za izradu kreveta u krevetiću, morate obratiti pažnju na gustoću naznačenu na naljepnici koja se nalazi na svakoj foliji od tkanine. Idealno, gustoća mora biti 128 grama. i do metra, takva tkanina može se sigurno kupiti za šivanje dječjih proizvoda. Općenito, kako ne bi trošili novac na krivotvoreni jeftin proizvod, potrebno je prije kupnje pažljivo ispitati sastav materijala koji mora biti naveden na naljepnicama.
 • Kvaliteta i izdržljivost postolja također ovise o niti koje se koriste za šivanje: potrebno je da su visoke čvrstoće i istodobno vrlo guste. Kada koristite visoku kvalitetu niti, možete biti sigurni da se šavovi neće slomiti, a proizvod se neće slomiti.

Dakle, odabire se materijal koji zadovoljava sve uvjete, što dalje? Naravno - točan izračun.

Koliko tkanine trebate za posteljinu u krevetiću?

Da bi imali dovoljno tkanine za cijeli set, potrebno je izmjeriti sve elemente posteljine za bebe.

 1. Mjerimo jastuk za buduću jastučić,
 2. madrac za plahte
 3. pokrivač za pokrivač.

Alternativno, možete mjeriti stare odjeće, ako ih ima.

Standardne veličine posteljine za bebe za krevetić (od rođenja):

 • jastučnica 40 do 60 cm;
 • pokrivni pokrivač 100 x 140 cm;
 • list 110 do 140 cm.

Standardne veličine kreveta za djetetovu godinu:

 • jastučnica 70 do 70 cm; 50 do 70 cm;
 • pokrivni pokrivač 143 do 215 cm; 150 do 210; 160 do 220;
 • list 180 na 260; 150 do 210;

Nakon kupnje tkanine, koja zahtijeva samo 4 metra za cijeli set, nastavljamo s krojenjem seta za bebu vlastitim rukama.

Ali prvo morate prati stečeni materijal, suhu i željezo!

Kako šivati ​​list?

Prvo i najjednostavnije je, naravno, šivanje listova:

 • odrezati od cijelog komada tkanine (ako je u krevetiću za bebu) 110 cm materijala.
 • širina, odnosno, 140 cm ostaje;
 • širimo doslovno 1 cm ruba oko perimetra. List je spreman!

Čak i kao opcija za drugi set - list sa elastičnim pojasom - idealan za dječji krevetić:

 • izrežite pravokutni komad tkanine koji mjeri 120 do 150 cm;
 • četiri puta i rezati trg sa stranama od 20 cm u kutu desno odozgo sa škarama;
 • onda morate ukrasti uglove i obraditi ih s overlockom;
 • rubovi budućih listova moraju savijati i ubirati, ostavljajući prostor za gumu s četiri strane;
 • stavit ćemo gumu u gotovu ploču i protezati se duž cijelog opsega, čvrsto šivati ​​rubove zajedno.

Kako šivati ​​jastučnicu?

Najteža stvar ovdje je precizno preklopiti uzorak.

 • mjere oko 70 cm tkanine i izvucite izvana iznutra;
 • kut od 30 cm, ostajemo na vrhu (to će biti džep koji nosi jastuk u jastučnicu;
 • točno dvostruko presavijte strane na stranama i bodite;
 • ležalo na jastucima za uključivanje prednje strane.

Kako šivati ​​pokrivač?

 • mjere se dužine 220 ili 230 cm od preostalog dijela tkanine i 150 ili 160, odnosno, u širini;
 • odozgo i ispod šavova trebaju se brusiti i prebacivati ​​preko overlocka;
 • s bilo koje strane, desno u sredini, ostavljamo rupu za rupu (gdje ćemo umetnuti deku). Najbolja opcija 40-50cm; šavovi na stranama u rupu moraju se pomesti i srušiti;
 • rubovi same rupe mogu biti prekriveni prekrasnom trakom.

Ovdje je osnovni komplet za malu djecu i u krevetiću. Djevojke, ako nemate vremena za zanatske radove, savjetujem vam da pogledate ovdje "novu odjeću" za posteljinu - vrlo kvalitetan proizvod i pouzdanu trgovinu.

Kako napraviti odbojnika u krevetiću?

Ali nedavno, gotovo svi roditelji opremaju krevetić s sigurnosnim značajkama, koji se nazivaju odbojnici. Njihova izravna svrha je zaštititi bebu u krevetiću od modrica koji se mogu pojaviti pri udarcu rešetke kaveza.

Strane u krevetiću mogu se lako omotati vlastitim rukama:

 • tkanina za strane trebala bi biti mnogo gušća od ostalih elemenata kompleta;
 • učiniti sa svojim vlastitim rukama obrasce bortikov. Oni bi trebali biti pravokutni u obliku, širine 60 do 40 cm i dužine od 120 do 40.
 • rezultat bi trebao biti dvije male strane i dvije duge;
 • mi brišemo budućim proizvodom na stranama, poput jastuka, nakon što stavimo u kutove jaku pletenicu ili traku s kojom će stranica biti vezana za krevet;
 • Spremna strana mora biti ispred ispred, a unutar nje je potrebno staviti unaprijed pripremljenu pjenaste gume; Nadalje, umetnemo bravu - strana je spremna!

Ostaje ispuniti posteljinu u krevetiću i to je učinjeno!

Mi omekšamo posteljinu za novorođenče vlastitim rukama

Kada se brine za novorođenčad, svaki je detalj važan. Daleko posljednja uloga u tome je posteljica bebe. Mumije su uvijek zabrinute zbog pitanja, što je bolje, kupujete li se ili sami šivate?

Posteljina za bebe uključuje:

Jastučić za jastučić; listova; pokrivač i odbojnici u krevetiću.

Kao i obično, veličina posteljine za bebu uvijek je standardna: za pokrivač i plahtu dužine 140 cm i široki 100 cm; Jastučnica će biti dimenzija 40 cm do 60 cm i široka. Stoga, ako imate krevet za bebu nestandardnih veličina, onda je u ovom slučaju bolje posušiti posteljinu.

Izbor materijala za posteljinu i pravilnu njegu

Briga o nježnoj koži bebe za posteljinu je bolje odabrati prirodne pamučne tkanine. Zato majke odluče za flanels, calico ili saten. Također, uz pravilnu brigu o novorođenčadi, također je važno slijediti pravila za brigu o njegovoj odjeći, posteljici i ostalim dječjim priborom. Kako čistiti stvari za novorođenče pročitajte ovdje. Na web stranici o4istote.ru, majkama su dobili detaljne savjete, kako ukloniti stvari za novorođenče i zašto ih je potrebno ukloniti.

Kako šivati ​​posteljinu za bebu?

Za šivanje seta posteljine potrebno vam je oko 4 m tkanine, širine 1,5 m.

1 korak. Svakako prati tkaninu u vrućoj, sapunskoj vodi prije šivanja. Isprati, sušiti i glačati.

2 koraka. Za listove mjeri duljinu od 110 cm i 5 cm, širine 1,5 m.

3 koraka. Za pokrivač na duvetu mjerimo 1,1 m + 1,1 m + 5 cm = 2,25 m.

4 koraka. Od tkanine koju smo ostavili izrezali smo jastučić s 45 cm širine i 0,6 m duljine + 0,6 m + 5 cm + 20 cm pri pristupu = 1,45 m

Ploče se mogu jednostavno prebaciti s kriškom ili zatvorenim dijelom. Također ga možete šivati ​​na elastičnom traku.

Pokrivni poklopac je šivan prema ovom principu. Tkanina predviđena za pokrivač duvet je savijena u sredini, a zatim smo šivati ​​kratke strane i jedan dugi dvostruki šav ili prekriti. S obje strane morate ostaviti rupu od 50 cm za pokrivač. Rupa vrijedi brišući ili šivanje.

Sad ćemo početi šivati ​​jastučnice. Preklopimo tkaninu s pogrešnom stranom, kao što je prikazano na gornjoj dijagramu, i šivamo rubove na šivaćem stroju. Smanjujemo dopuštenja i ponovno uskočimo rubove na širinu stopala stroja. Sada možete okrenuti jastučnicu na prednjoj strani.

Nakon šivanja posteljine, morat ćete opet oprati i ponovno glačati.

I malo više savjeta za mumije koji se odluče šivati ​​posteljinu za svoju bebu.

Nemojte koristiti gumbe i zmije za dječji krevet, ili bilo koji drugi dekor. Posteljina za dijete trebala bi biti udobna, a najvažnije je da se pridržavate svih standarda za pravilan razvoj i zdravlje vašeg dugo očekivanog djeteta.

Zanimljiva radionica: dječja posteljina u krevetu za novorođenče s vlastitim rukama

Sew posteljinu za novorođenče - težak zadatak? Mnoge majke to žele sami raditi, ali se boje da se neće nositi. U našem članku ćemo detaljno objasniti zašto je bolje šivati ​​sebe, od toga i kako sve ispravno raditi.

Naučit ćete kako odabrati pravi materijal za dječje donje rublje, kako ispravno izračunati veličinu, kako šivati ​​list s elastičnom vrpcom ili neobičnim okruglim oblikom. Također možete pogledati korisni videozapis o toj temi.

Koje su prednosti kompleta za krevet s vlastitim rukama?

 • Sposobnost odabira vrste tkanine, boje, uzorka.
 • Točno odgovara pravoj veličini. To je osobito istinito ako je madrac ili deka nestandardna veličina.
 • Mogućnost šivanja samo onih elemenata koji su potrebni u pravoj količini. Ne možete potrošiti materijal na jastučnicu, ako dijete spava bez jastuka ili šivati ​​dva lista.
 • Štednja - kvalitetna tkanina je jeftinija od gotove donje rublje. Provedite malo vremena, moguće je mnogo uštedjeti.

veličina

Koje tkanine izabrati?

Kako bi napravili pravi izbor, raspravljat ćemo o pozitivnim i negativnim stranama svake od tkanina.

pamuk

Važno je da je posteljina za bebe visoke kvalitete. Najčešće je ušiveno iz različitih vrsta pamučnih tkanina. Koje osobine pamuka čine najprikladnijom opcijom?

 1. Prirodni materijali su hipoalergijski i sigurni za bebe.
 2. Dobra higroskopnost, tj. sposobnost apsorbiranja vlage.
 3. Propusnost zraka.
 4. Nosite otpor i jednostavnost pri izlasku. Dječja odjeća često mora biti oprana, tako da trebate odabrati materijal koji dugo zadržava boju i oblik.

Nedavno su bambuske tkanine dobivale popularnost. Poput pamuka, oni su vrlo izdržljivi, dobro upijaju vlagu i apsorbiraju mirise, a još uvijek posjeduju antimikrobne i anti-krpelje. Međutim, oni također imaju nedostatak - vrlo visoku cijenu, koja do sada ne dopušta da ovaj materijal zamijeni pamuk.

cicani

prednosti:

 • niska cijena;
 • ne zahtijeva glačanje;
 • veliki izbor dječjih boja.

nedostaci:

 • tanka;
 • brzo se troši;
 • gubi boju;

prednosti:

 • visoka gustoća i otpornost na habanje;
 • proizvodi su lako glačati;
 • ne akumulira statički elektricitet;
 • dobro čuva boju i oblik, proizvodi ne sjedaju i ne se protežu;
 • zagrijava zimi, dobro upija vlagu u toplini;
 • niska cijena

nedostaci:

 • tendencija stvaranja peleta;
 • mat boji.

flanel

prednosti:

 • oslikana je samo prirodnim bojama;
 • trajnost i otpornost na trenje, nakon pranja postaje mekša i nježnije;
 • dobro zadržava toplinu;
 • mekana površina s jednostrano ili dvostrano obostrano.

nedostaci:

 • zbog svoje visoke higroskopnosti, flanel se suši dugo;
 • može uzrokovati značajno skupljanje tijekom pranja.

perkal

prednosti:

 • ne sklizne i praktički ne sjede;
 • ne akumulira statički elektricitet;
 • glatka i lijepa.

nedostaci:

saten

prednosti:

 • otpornost na trošenje;
 • ne elektrificiran;
 • nije gmizav, čuva oblik nakon pranja;
 • glatki i sjajni materijal koji izgleda poput svile.

nedostaci:

Kako šivati?

Prije svega, morate pripremiti potrebne materijale i alate.

 • platno;
 • nit za utakmicu;
 • elastična tkanina (ako je potrebno);
 • oštre škare;
 • duga linija (najmanje 1 metar);
 • šivanje igle;
 • suhi sapun, marker od krzna ili tkanine;
 • grafikon papira (ako trebate napraviti obrazac);
 • željezo;
 • šivaći stroj;
 • overlock (ako postoji, izborno).

Posteljina

List može biti standardni pravokutni ili elastičan. Verzija s elastičnom vrpcom prikladnija je za upotrebu, takva se ploča ne sruši, bez obzira na to kako se dijete vrti u snu.

Ali malo je teže šivati. Razmotrit ćemo obje mogućnosti tako da svaka majka može sama odlučiti što ona više voli.

Potrošnja materijala

Veličina listova u tvorničkim setovima varira od 140x100 do 150x120. Ako je madrac nevaljan, lako je izračunati veličinu željenog komada tkanine.

Razmotrite neke točke:

 • Ako dopušta širina materijala i uzorka, možete rezati ploču okomito na duljinu platna, tj. duljina budućeg proizvoda mjeri se širinom tkanine. Ovo je najbolja opcija, jer uopće nema viška.
 • Ako je širina materije manja od dužine listova, tada ćete morati rezati po platnu.

Da biste izračunali protok guma, trebate ukloniti s perimetra madraca 30-40 cm ako prođe kroz cijelu ploču. Ako je guma samo na kraćim stranama, njezina duljina treba biti jednaka ¾ širini madraca.

uobičajen

 1. Izrežite pravokutnik željene veličine.
 2. Procijedite rubove s preklopom, savijte 1 cm i ubacite oko perimetra. Ako nema zastoja, napravite zatvoreni rub (savijte rubove 2 puta tako da je sirovi rez iznutra) i ubod.

Da biste brzo obavili rub, možete koristiti list kartona i željeza. Položite kartonsku ploču 1 cm od ruba, preklopite tkaninu i glačajte ga. Ako vam je potrebna dvostruka, ponovite postupak.

Na elastičnom pojasu

 1. Izrežite pravokutnik željene veličine.
 2. U uglovima, crtanje i rezanje kvadrata sa strane 17 cm (ili savijati tkaninu na pola i opet na pola i odrezati sve 4 slobodnih uglova odjednom).
 3. Šivanje s rezbarenim rezovima dvostruko šavom: prvo preklopite rubove na pogrešnu stranu, šivajte, zatim se okrenite na pogrešnu stranu i ponovno šivite, povlačeći se s ruba malo više nego prvi put.
 4. Savijte rubove listova, čineći zatvoreni rub. Širina ruba treba biti malo veća od širine elastičnog pojasa. Šivajte, ostavljajući 4-5 cm unstitched za umetanje guma.
 5. Pomoću igle za navijanje gume u rub, šivati ​​rubove desni.
 6. Sew rupa kroz koju je elastična umetnuta.

Ako guma treba biti samo na kraćim stranama listova, tada pri obradi ruba (str. 4), 4 rupe treba ostaviti na tlu na udaljenosti od oko 15 cm od kuta na duge strane. Umetnite elastične trake, stavite ih u rub i šivajte u mjestima gdje su ostale rupe.

Vizualni videozapis o šivanju dječjeg lista na elastičnom bendu s vlastitim rukama:

Ovalno ili okruglo

 1. Stavite madrac na grafikon papira i izrezujte obrise kako biste napravili uzorak vlastitim rukama.
 2. Prenesite uzorak na tkaninu, dodajte 2 cm u šav, rezati.
 3. Izrežite pruge na visini madraca + 6-8 cm za savijanje i šivanje gume. Kako bi se spasili materijal, trake mogu biti izrađene od malih dijelova preostao od rezanja i šivanja ih zajedno (u ovom slučaju prilikom izračuna snimke važno je ne zaboraviti dodati 2 cm šavovima za svaki odjeljak). Ukupna duljina madraca 125x75 trebala bi biti oko 330 cm (isključujući šavne doza). Za izračun možete koristiti različite online kalkulatore.
 4. Spojite rezne ovalne / kružne i bočne trake, presavijte ih s prednjim stranama prema unutra, šivajte i zigzagirajte rub. Ako postoji overlock, možete ga koristiti.
 5. Šivanje krajeva bočne stijenke, odrezati višak, obraditi rub.
 6. Šivanje gume u istom uzorku kao u pravokutnom listu.

Duvet Cover

Najudobniji pokrivač za duvet - s rupom na bočnoj strani. Sigurno je sigurnije, jednostavnije za upotrebu i lako se šivati. Za dječje proizvode ne preporučuje se uporaba kvačica, tako da dijete ne slučajno proguta labav gumb ili detalje munje. Standardna veličina je 140x110 cm. Bolje je šivati ​​s dvostrukim šavom tako da rublje traje dulje.

troškovi

Za šivanje će zahtijevati 2 rezove 145h115.

postupak:

 1. Izmjerite i izrežite komad tkanine duljine 230 cm (dvije širine proizvoda) i širine 145 cm.
 2. Skočite na polovicu licem prema gore i stavite ih na tri otvorene strane 1 cm od ruba, ne zaboravite ostaviti rupu u središtu jedne od kratkih stranica kroz koje će se prekriti deka. Veličina vrha - 30-40 cm.
 3. Okrenite se iznutra, ponovno ukopajte, uvucite malo više od prethodne (za to, pomaknite iglu malo na šivaćem stroju).
 4. Svaku stranu rupice svaku stavite odvojeno.

Vizualni videozapis o tome kako šivati ​​pokrivač za djecu s vlastitim rukama:

Jastučnica

Potreba za jastucima u krevetiću bebe do godine dana podiže mnoge roditelje. Ipak, postoje jastuci za djecu, što znači da također trebaju jastučnice. Uobičajena veličina dječjeg jastuka je 40x60 cm.

Koliko vam je potrebno?

Za jastučnicu trebate rez 144x44 cm.

Širina potrebe za dodavanjem 2 cm na šavove.

instrukcija

 1. Izmjerite i izrežite komad tkanine odgovarajuće veličine.
 2. Stavite na stranu 2 cm od ruba ruba, zatim mjere 60 cm (duljina jastučnice), nacrtajte liniju (središnji preklop), izmjerite još 60 (drugu duljinu), ponovno nacrtajte vodilicu (savijanje ventila). Na suprotni rub bi trebao ostati 22 cm - duljina ventila i 2 cm ruba.
 3. Dvostruko zavoja i ubod kratkih stranica rezanja.
 4. Prekid procesa ili zigzagove rubove ventila. Preostali dijelovi se ne mogu obraditi, oni će biti unutar dvostruke šavove.
 5. Preklopite tkaninu duž središnjeg preklopnog lica. Dugi dio rezanja (duljina jastuka + ventila) treba biti na dnu.
 6. Spojite dugačke strane tako da ih šivate. Ventil ostaje slobodan.
 7. Uključite proizvod iznutra, stavite dio s ventilom prema dolje. Savijte ventil tako da je na vrhu.
 8. Sew obje strane duž cijele duljine, uključujući i zaklopac.
 9. Otpustite proizvod, poravnajte kutove.

preporuke

Nekoliko konačnih savjeta:

 • Prije upotrebe svakako prati rublje i ponovno ga glačalo.
 • Za pranje je bolje koristiti poseban dječji prah.
 • Dvostruka funkcija ispiranja uklonit će sve ostatke proizvoda za čišćenje iz rublja i smanjiti rizik od alergijskih reakcija.
 • Promjena djeteta za krevetić treba najmanje 1 put tjedno.

zaključak

Zdrav san spavanja djeteta je zalog skladnog rasta i razvoja. Visokokvalitetna posteljina će stvoriti ugodno okruženje i pomoći beba beba bolje i probuditi se u velikom raspoloženju.

Kako šivati ​​posteljinu u krevetiću za novorođenče

Neke mlade majke se pitaju: što je bolje - posteljina u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama ili gotova kupnja? Rješenje za ovo pitanje je sasvim pojedinačno, jer ako majka zna šivati ​​i želi da njezino dijete napravi lijepu i originalnu odjeću, onda bi radije to učinila. Također, u kućanstvu za novorođenčad trebaju se šivati ​​u posteljini kada je krevet nematerijalne veličine.

Veličine i tkanina

Standardna veličina kreveta u krevetu je 120x60 cm, a gotovi setovi koji se prodaju u trgovinama imaju potpuno različite veličine. Stoga će biti optimalno šivati ​​svoj individualni set s traženim veličinama.

Standardna veličina madraca za dječju krevetić je 120x60 cm, ali ovisno o njegovoj debljini, možda ćete morati savijati različite dodatne centimetere kako se ne bi zgužvali. Druga mogućnost je da se šava list s obodom elastične, što je vrlo povoljno: ona se dobro uklapa na madrac i nije naborana.

Krevet za bebe veličine za bebe:

 • list 140x100 cm (147x112 cm);
 • pokrivač na papiru 140x100 (150x110 cm);
 • jastučnice na jastucima 60x40 ili 40x40 cm, ovisno o obliku jastuka.

Za posteljinu je najbolje odabrati tkaninu:

 • chintz je najjeftiniji materijal, ali tanak i neće dugo trajati;
 • calico - gusti, zadržava oblik;
 • flanel - pogodan za zimski set, jer dobro zadržava toplinu.

Treba imati na umu da se te tkanine skupljaju za oko 10 cm duljine. S obzirom na skupljanje, bolje je prešanje tkanine u toploj sapunici, suhom i željezo s vrućim željeza.

Najčešće kupuju rez od tkanine standardne širine 1,5 m, duljina se može odabrati na temelju točne veličine madraca, pokrivača i jastuka. Obično dovoljno 4-4,5 m.

Šivaći plahte

List za standardni madrac može se ušivati ​​na uobičajeni način u obliku pravokutnika ili najprikladnije opcije - na elastičnom pojasu, koja neće nestati iz previše aktivnih pokreta djeteta. Za normalan list, pravokutnik veličine 140x100 (150x110 cm) je izrezan, rubovi se obrađuju s četvrtastim zidom, a zatim se zakreću na 2-3 cm. Ako nema prepunjavanja, možete dvostruko preklopiti i ubaciti.

Oblik ploče s elastičnim temelji se na standardnim veličinama s malim dopuštenjem za slobodno postavljanje madraca:

1. Baza je pravokutnik 122x62 cm, a zatim s četiri strane dodamo 10 cm da se prilagode madracu, a još 5-10 cm do "vučne šipke" kroz koji će elastični pojas biti rastegnut. Ukupna potrošnja tkanine na takvom listu je 150-160x100 cm.

2. Tkanina se mora šivati ​​na uglovima, šavnim kutovima s dvostrukim šavovima. Istodobno bi trebao dobiti pokrivač za madrac.

3. Rub ploče treba presavijati i šivati ​​tako da se elastična traka slobodno unese, jer je potrebno ostaviti 4 rupe.

4. Širite gumu oko ruba listova i šivajte sve rubove.

Postoji nekoliko mogućnosti za upotrebu guma:

 • tkanina je presavijena, a na vrhu je ušiven elastični pojas;
 • šav je načinjen oko perimetra ploče s "drawstringom", a zatim se u njega ubacuje dugo elastično uz pomoć igle;
 • Gumb od 20 cm (4 komada) može se staviti samo na kutove listova, dobro pričvršćene s obje strane i možete napraviti 5-inčni prolaz;
 • Druga mogućnost je pričvrstiti trake na uglovima elastične trake (kopče).

Na video: kako šivati ​​list s elastičnim trakom.

Pletenica pokriva krojenje

Za pokrivač veličine 140 x 110 cm morate polagati komad tkanine i izrezati materijal duljinom od 143 cm. Izrežite pokrivač s pogrešne strane i preklopite tkaninu prema unutra. Unutarnje šavove najbolje se tretiraju s overlock ili cik-cak ubodom.

Na bočnoj šav na jednoj strani potrebno je ostaviti rupu za navlačenje pokrivača dužine 30-40 cm. Samu rupu treba pažljivo ukloniti preklapanjem tkanine na pola. Odvijte pokrivač i glačalo pažljivo, poravnavajući kutove.

Urezati posteljinu za novorođenčad i bebe

Djevojke, pokušao sam ovdje prikupiti najvažnije trenutke za izradu dječjih posteljina.

Nema ništa bolje od stvarima stvorenih vlastitim rukama za domaću mrvicu, s dušom i majkom toplinom.

Posteljina

Posteljina je jedna od najjednostavnijih stvari, ovdje nisu potrebni obrasci, sve može biti ušiveno sami. Glavno je znati potrebne dimenzije.

Dakle, posteljina za posteljinu obično se sastoji od:

- jastučnica (za novorođenčad nije potrebna);

- strana u krevetu.

Standardne veličine listova i pokrivača u setovima 147x112cm, jastuk 40x40cm, stranice oko 30 cm visok (duž bočnih zidova i nogu) i oko 40 cm na uzglavljem.

Na temelju standardne širine mreže od 1,5 m trebamo 120cm (list) +240 (pokrivač deke) +40 (jastučnice) + 138cm (stranice) = 4,2m. ALI razmotrite ovo samo približan izračun, mjerite krevet i izračunajte sami tkaninu!

Kada se preporučuje samoizrađivanje posteljine uzimajući veličinu mjerenjem kreveta, dodavanjem dopuštenja i skupljanja, netočnosti rezanja 5-6 cm sa svake strane. Razmislite da se dječja posteljica sastoji od integralnih traka tkanine, ne bi trebale imati šavova u sredini proizvoda.

Tkanine se preporučuju za uzimanje pamuka:

Duvet pokriva nije potrebno šivati ​​prevelika, s marginom za rast ne preporuča se, to će ometati bebu, lutalica.

Posteljina treba biti veličina tako da možete ispuniti ispod madraca, s obzirom da se dijete vrti i zabavlja. Idealna ploča s elastičnom trakom.

Smatra se najuspješnija i najčvršća šava za posteljinu - "laneno spajanje":

To omogućuje da šav ne pukne tijekom pranja. Ovaj je šok grubiji od obrade od overlocka i više radne snage.

Glačalo

Bočni element nije općenito neophodan, ali skladno nadopunjuje krevet i pokriva dijete od svjetlosti i moguće svjetlosti.

Ovdje je dobar i detaljan video tutorial o krojištu:

Trebat će vam mnogo setova, pa čak i arsenal pelene.

salvete

Pelene za novorođenče su dvije vrste:

1 - tanka, šivati ​​od čaše,

2 - toplo, šivati ​​od flanela.

Tkanina bi trebala biti široka 80 cm. I snimke po duljini 1,2 metra po pelenama. Ova veličina (80x120) testirana je tijekom godina i milijuni djece.

Prije šivanja, bolje je oprati tkaninu tako da je tkanina zakačen i nakon rezanja ima potrebne dimenzije.

Rubovi se mogu obrađivati ​​s overlockom. Ako ne, onda možete napraviti rub s jednostavnim ubodom ili cik-cakom.

Posteljina u krevetiću "do-it-yourself": korak po korak fotografska pouka za početnike

Svaki roditelj sigurno zna da njihovo dijete zaslužuje najbolje. A ako je to najbolje što možete učiniti sa svojim vlastitim rukama, jedva da se netko može oduprijeti takvoj prilici. U ovom članku ćemo se usredotočiti na posteljinu za krevetić i kako ga šivati ​​kod kuće.

U vrlo ranom dobu snažan i zdrav san u ugodnom ambijentu posebno je važan za dijete, što znači da je gotovo nužno organizirati mjesto za spavanje s dobrom dječjom krevetu i mekim, ugodnim posteljama.

Danas trgovine za djecu predstavljaju ogroman asortiman raznih vrsta posteljine za krevetić, iznenađeni su mogućnošću boja i modifikacija, kao i cijena. Cijena je ponekad cijela veza: ne osjećate se kao da ste odustali od sreće za set odjeće za bebu, ali davanje bebe najboljim je zasigurno glavni zadatak. Osim toga, često plaćate za ime robne marke, a kvaliteta ostaje otprilike jednaka. I to nije tajna nikome, djeca su nekako velike stavke izdataka, od kojih je malo vjerojatno da će uključivati ​​skupe dječje donje rublje za krevetić.

Stoga, ako želite uštedjeti novac i istodobno učiniti vašem djetetu lijep set posteljine vašem ukusu vlastitim rukama, imate barem elementarne osnovne ideje o iglu i konci i puni entuzijazma - ovaj je članak za vas.

trening

Ako je jedan od kriterija za vas sprema, trebali biste je zaboraviti u vrijeme odabira tkanine za bebe posteljinu. Postoji nekoliko točaka koje biste trebali obratiti posebnu pozornost prilikom odabira materijala:

 1. Izbjegavajte umjetne materijale. Idealno rješenje bilo bi kupiti materijal od 100% pamuka. To će vam omogućiti praktičnost, hipoalergensku, praktičnu upotrebu i zdrav san bebe, a time i vaš mir. Satin, grubo čaše, stado će učiniti. Zmije, unatoč nježnoj i mekoj teksturi, nije preporučljivo: takva posteljina brzo će se istrošiti i izgubiti izgled.
 2. Obratite pozornost na sliku (ako je na tkanini). Provjerite da li će boja uzrokovati alergijske reakcije i ne emitira čestu upotrebu tvari štetnih za dijete.
 3. Pažljivo pročitajte naljepnicu koja bi trebala biti na bilo kojem valjku tkanine. Zainteresirani smo za kvalitetu i gustoću konca. Čini se da to nisu najvažnija pitanja, ali ako je naš zadatak izdržljiva i udobna posteljina, kvaliteta niti bi trebala biti visoka, sami niti su gusti, ali ne gusti, a gustoća tkanine treba biti iznad 128 grama. po metru. Svi ti podaci moraju biti navedeni na tkanini.
 4. Obratite pažnju na to da li tkanina ne zahtijeva nježnu pranje ili posebne uvjete ili preporuke za čišćenje. Ipak, to je skup dječjih posteljica, a ne krzneni kaput. Naš je zadatak da ne samo lijep i ugodan za oko i da dodirnemo lan, nego i praktičan, koji se u nepredviđenim događajima (a tu će biti mnogo takvih beba) lako i brzo oprati i vratiti u zgradu.

Provjerite unaprijed ako tkanina sjedne za vrijeme pranja. To ovisi o tome kako će vaš kit izaći i koja će veličina tkanine trebati uz kupnju.

Koliko tkanina trebam za set?

Sada kada je sve postalo jasnije s tkaninom, prema tome moramo nastaviti s mjerenjima. Da ne biste pogriješili, morat ćete se podrezati centimetrom i pažljivo izmjeriti svaki element za krevetić: pokrivač, jastuk, madrac, tako da se pokrivač, jastučnica i ležaljka uklapaju i prilagode posteljinu za dijete da postane ugodna stvar, a ne teškoća s konstantnom obradom i oštećenim materijalom.

Za vašu praktičnost dolje su standardne veličine posteljine.

Standardne veličine za novorođenčad

 • Jastučić 40 x 60 cm
 • List 110 x 140 cm
 • Poklopac pokrivača 100 x 140 cm

Za dijete nakon godinu dana

 • Jastučnica 50 x 70 cm ili 70 x 70 cm
 • List 150 x 210 cm ili 180 x 260 cm
 • Papirni poklopac 143 x 215 cm, 150 x 210 cm ili 160 x 220 cm

Prije kupnje tkanine, poželjno je ponovno mjeriti krevetić, jastuk, madrac i pokrivač - ponekad se veličine mogu razlikovati. U pravilu, u pravilu, set zahtijeva samo 4 metra tkanine, ali ne zaboravite uzeti u obzir skupljanje materijala nakon pranja, pa dodajte najmanje 10 ili više centimetara na mjerenja na svakoj strani.

Nemojte zaboraviti uzeti u obzir da morate dodati oko 1 cm na šav na rubu svakog elementa.

Mjerite sedam puta, izrežite jedan

Sada, kada imamo materijal, čini se, možemo početi rezati i šivati, ali prije svega moramo "ukrasiti" tkaninu. Ako je jednostavnije, materijal treba prati, pustiti da se osuši i budite sigurni da ga udarite vrućim željeznim, tako da će sjesti prije početka, a ne pretjerano pretvoriti cijeli šavni komplet u mali nesporazum nakon posla. Kada se sve to napravi, možete nastaviti s uzorkom.

Čak i ako je tkanina prilično dovoljna, bilo bi ispravnije staviti elemente posteljine tako da polovica materijala ne ide u smeće kao komadiće i smiješne komadiće. Stoga, dijagram u nastavku pokazuje koliko je prikladno odrezati sve stavke na svojem materijalu odjednom.

Crtežemo crtež na materijalu s kredom, pažljivo izmjerimo sve s ravnalom i odrežimo škarama.

Počnemo šivati. Posteljina

Nakon svih praznina za buduće posteljine postavljene za dijete uredno su odrezane i čekaju na krilima, sami odredimo praktični radni postupak i nastavljamo s krojenjem.

Počnite šivati ​​s listom. Ovo je najjednostavniji element kompleta, na kojem će biti moguće napuniti ruku i istodobno razmisliti o tome što će biti - jednostavno, ili na elastičnom pojasu.

Doista, list je prilično podmukao element spavaćeg seta. S jedne strane možete ga šivati ​​na najobičniji i najjednostavniji način - samo šivanje rubova. Da biste to učinili, isperite ih u zastoj ili savijte rubove za 0,5 cm i ponovno ponovite taj jednostavan postupak. Na taj način imamo dvostruku zavoj ruba, koju postavljamo s iglama ili stavljamo bastu žaruljama svijetle boje tako da se može jasno vidjeti kada radite na pisaćem stroju i lakše ga ukloniti nakon toga. Šivati ​​rub na šivaćem stroju, kao što je prikazano na slici.

Ako ste pravilno oblikovali uzorak, najvjerojatnije dva ruba vaših četiriju ploha već imaju tvornički rub i ne možete ih ispirati. Međutim, ako nije tamo ili je vrlo teško - raditi na ovim rubovima.

Vraćajući se na pitanje lista, naravno, možete ga napraviti na elastičnom pojasu. Međutim, odmah imajte na umu da je riječ o napornom procesu s izračunima i dodatnim obrascima. No, aktivni pokreti bebe neće srušiti list, kao što je obično slučaj, što znači da će se rijetko morati ponovo pokrenuti ili ispraviti.

Koristit ćemo standardne tehnike za njegovu proizvodnju.

U prosjeku, tkanina na takvom listu će trebati više nego obično. Potrebno je uzeti u obzir prilagodbu madraca (oko 10 cm), šavne dodatke (oko 2 cm za svaku) i vučenu vješalicu, kroz koju ćemo zapravo istegnuti gumu.

Ukupno, ukupna potrošnja tkanine će biti oko 150 ili 160 cm za 110 cm.

 • Potrebno je šivati ​​tkaninu u kutovima i pričvrstiti ga tako da se ispostavlja da je ništa više od pokrivača madraca.
 • Zatim preklopite list, ubacite i ostavite četiri rupe s očekivanjem da gumu bude slobodan da uđe.
 • Širite gumu oko perimetra ploče i šivajte rubove

Za one koji se još uvijek ne usuđuju trpjeti gumenom trakom, postoji optimalno rješenje, praktično u praksi i jednostavna izvedba - list na kopčama, elastičnim trakama ili elastičnim trakama na uglovima pokrivača.

Šivamo pokrivač na duvetu

S pokrivačem duvetom, sve je jednostavno i jednostavno. Trebamo dio materijala koji si izrezao na veličinu dječjeg pokrivača. Međutim, ako gore navedeni obrasci nisu pomogli, onda je najjednostavnija opcija za pravilno mjerenje veličine tkanine za pokrivač duvet je polagati ga i u tom obliku izrezati komad materijala veličine pokrivača.

Ne zaboravite na uvlake za šavove i ostavite oko 2 cm od svakog slobodnog ruba.

Kada je tkanina za pokrivač duvet je spremna za uporabu, već presavijena na pola, treba ga šivati ​​po svim slobodnim rubovima. Za trajnost i pouzdanost preporuča se korištenje zastoja ili zagrčavanja.

Važno je! Na strani koja vam je prikladna, nemojte zaboraviti ostaviti rupu u kojoj ćete resetirati pokrivač na pokrivač duvet.

Rupa za navlačenje pokrivača, u pravilu, je napravljena oko 30-40 cm i pažljivo šivati ​​rubove prema unutra, na pogrešnoj strani.

Pribor za pokrivanje spreman. Ostaje samo da se okrene na prednju stranu, izravnati je i ispraviti, pogotovo u uglovima.

Početak rada

Uz jastučnicu koja će se nositi s posebnošću rada, neće biti. Još jednom, pobrinite se da se njegove dimenzije podudaraju s dječjim jastukom i nastavite s krojenjem.

Da bismo to učinili, trebamo, analogno poklopcu poklopca, preklopiti tkaninu na pola, označavajte veličinu jastuka u presavijenom dijelu, ali do sada nema potrebe žuriti da se odrezu. Od strane jednog slobodnog ruba trebamo ostaviti tkaninu duljine oko 20-30 cm, au budućnosti će to biti ventil našeg jastuka tako da ne ispadne iz jastučnice i izgleda estetski ugodnim.

Rezni materijal preklopljen je s prednjim dijelom i van, odnosno van, i ostavlja naš ventil van. Šivamo rubove buduće jastučnice i zasebno šivamo rubove ventila, budući da su ih prethodno savijali. Ispraznimo jastučnicu na prednjoj strani, ventil se, naprotiv, ponovno puni iznutra. Voila: jastučnica je spremna.

Napravite strane za krevetić to učiniti sami

Klizaljke nisu samo sastavni dio ukrašavanja dječjeg krevetića - to je zaštićeno bebama od neželjenih udaraca na stražnju stranu ili na rešetkama kreveta ili na vjetru, izravnoj sunčevoj svjetlosti. Iako, vidite, strane također stvaraju osjećaj udobnosti i toplote.

Bit ćete iznenađeni, ali stvaranje vlastitih ruku je također moguće. Za ovo ne trebamo samo tkaninu, već i punilo (sintetički zimski sloj ili pjenasta guma)

Osigurajte visokokvalitetno punilo. Jeftino loše punilo može uzrokovati alergije u bebi.

Kao što je gore spomenuto, prije uzorka, ne zaboravite prati, sušiti i glačati tkaninom željeznom. Za izradu bočne strane potreban nam je tkanina od 110 do 550 cm, iako veličina dječjeg krevetića može biti nestandardna, stoga, ako želite, možete sami mjeriti veličinu vašeg jaslica i označiti ih na tkanini, ne zaboravljajući uvlake na šavove.

Inače, materijal se rezati u skladu s oznakom:

Izrezali smo elemente i šivali, a ne zaboravljamo da ostavimo jedan rub kako bismo ispunili obruč punilom. Rupice su šivan paralelno s načinom na koji se svaki element zaglavi, ali to uopće nije potrebno i ovisi o vašoj želji (naredno poglavlje govori o uređenju dječjeg posteljine).

Zatim odrežite punilo. Njegova veličina bi trebala biti nešto manja od elementa u koji ga namjeravate umetnuti (najmanje 0,5 cm). Stavili smo rezni punjač u rub, pažljivo pazite da punilo odgovara ravnomjerno iu veličini. Zatim šavamo ne-šav šav i za veću praktičnost i praktičnost smo napraviti šav u centru ruba, šivanje tkanina i punila. Dakle, on neće "hodati" iznutra.

Nakon što je rub napunjen, tajni zatvarač može se ubaciti u rub na izrezivanje kako bi mogao odvojeno ispirati punilo i pokrovni poklopac. U tom slučaju punilo i tkanina ne smiju biti povezani zajedno.

Kako ukrasiti set beba posteljinu

Naravno da je set odjeće za dijete s vlastitim rukama već velika zasluga, ali često roditelji žele nekako posebno ukrasiti dječju posteljinu, čineći ga još zanimljivijim i nježnim.

U ovom slučaju vaša mašta će igrati u vašim rukama, ali bi trebala biti ograničena. Nemojte zaboraviti za koga je ovaj krevet set ušiven. Ponekad čak i proizvođači zanemaruju mjere opreza prilikom ukrašavanja seta odjeće za bebe s gumbima ili šivanjem zatvarača u njih. Stoga, prilikom odabira određenog elementa dekoriranja, imajte na umu da je dijete u krevetiću, a na ovaj ili onaj način, gotovo nemoguće pratiti je li u njegovim ustima prisutan opasni komad posteljine. Stoga se preporuča odbiti gumbe i patentne zatvarače na pokrivaču za pokrivanje za pričvršćivanje džepne jastučnice, bolje je staviti ga na stranu i ostaviti sve što je bilo.

U uređenju beba posteljine možete koristiti:

I kategorički se treba suzdržati od:

Korisni savjeti o dovršenju posla

Krev za krevetić je gotovo spreman. Međutim, nakon obavljenog posla, preporuča se ponovno ispiranje svih njegovih elemenata, temeljito osušiti i glačati ih vrućim željeznim, tako da se s povjerenjem i bez straha stavite bebu u krevet koji ste sami napravili. Pa, nakon što sigurno popunite jastuk i deku u našem posteljnom setu i stavite list.

Prije nego počnete koristiti posteljinu za namjeravanu namjenu, pažljivo provjerite postoje li igle ili igle negdje.

Kao što pokazuje praksa, to se događa, što znači da se prije ili kasnije beba može ozlijediti. Ako ste zabrinuti da nećete naći igle ili igle koje se koriste u procesu rezanja, napravite basting s jednostavnim šavovima u svijetlim bojama, tako da ih možete jednostavno pronaći i izvaditi ih od gotovog proizvoda. Ovaj proces je malo više vremena, ali potpuno siguran za bebu.

Još jedan savjet: ako vam se svidio taj proces, a više od živaca, potrošili biste nekoliko od tih setova i pokupiti tkanine kako bi elementi dječjeg donjeg rublja bili međusobno zamjenjivi. Na primjer, neki elementi mogu biti jednobojni i podudarni bojama. Tada možete uvijek, ako je potrebno, zamijeniti, na primjer, jedan list s drugim i istodobno sačuvati ugodan izgled dječjeg krevetića. Prilikom odabira posebnih ili svijetlih uzoraka na materijalu, imajte na umu da se takav set ne može "slomiti" bez oštećenja izgleda, a pri pranju materijalnih rizika izgubiti boje i izgledati ustajale i stare. Stoga, tradicionalno, boje za posteljinu odabiru se kao materijali za posteljinu za bebe, s uzorcima koji nisu svijetli i ne nadražuju oči kako bi stvorili najudobniji i ugodniji ambijent za dragocjeni san djeteta.