Opće informacije

Rođenja

Rođenje je događaj za koji je nemoguće biti potpuno spreman.

Bez obzira na to koliko je kognitivnih i medicinskih knjiga koju je žena pročitao, koje su pozitivne priče i čudesni savjeti čuli od svojih prijatelja - uvijek postoji mjesto za sumnju u sebe, strah i čak sumnju u sebe.

Nema ništa patološkog u ovom stanju! Biti agitiran je posve prirodno. To znači da se trudna majka rađa s punom odgovornošću za sebe i svoju bebu.

Glavna stvar - nemoj paničariti. Nije ni čudo što kažu, "tko je upozorio - da je naoružan." Stoga je dobivanje informacija o svim aspektima trudnoće i porođaja glavni zadatak svake trudnice.

Gdje početi ili pravo stav

I morate početi s optimističkim stavom.

Na internetu, ili samo sjedenje na klupi u dvorištu, možete naučiti prilično jezive priče o porodu.

Trudnica će biti ispričana o pogrešnoj posteljici previa, uskoj zdjelici ("odjednom" pronađenom tijekom poroda), bezobzirnim liječnicima koji su pali novorođenčad na podu...

A sada siromašna stvar čeka namjeravani dan poroda, poput penjanja na skele. Ona je unaprijed konfigurirana da će biti vrlo bolna, zastrašujuća i iz nekog razloga uglavnom loša.

Morat ćemo se truditi - raditi na sebi da uništimo sve neosnovane strahove i stereotipe.

Prvo pravilo: nemoj vjerovati u najgore. Ono što se dogodilo drugim ženama tijekom rođenja djeteta ne odnosi se ni na koji način s vama osobno!

Svaki organizam i svako rođenje je jedinstveno. Svaki kvalificirani opstetrician koji godišnje uzima stotine rođenih će vam reći o tome.

Ne čitajte priče o patološkom porođaju i ne slušajte ljude koji pokušavaju impresionirati da je porođaj kompletna noćna mora i pakao.

Vjerojatno ne želite posebno uplašiti. Jednostavno, osobitost ženske psihe je takva da se godinama kasnije, majka prisjeća neugodnih (i važnih) trenutaka rođenja djeteta.

Stoga, dovodi do sugovornika živahne dojmove ostavljene u sjećanju - ona dijeli svoje iskustvo i govori o svom junaštvu.

Tako bake govore na klupi, zapovjedio je Bog. Stoga, mirno preskočite sve što je gore navedeno.

Ako ostane strah ili sumnja, pričajte srce srcu dok liječnik promatra trudnoću.

U većini slučajeva, ginekolog će reći da je sve u redu s vama, a isporuka je planirana bez patologija. Razina medicine sada omogućuje čak i najteže porođaj da bude uspješan.

I "zli" liječnici u bolnici, nastojeći svim sredstvima da nanose štetu ženi u porođaju - još jedan pečat zajednički u društvu i najčešće se temelji na praznim glasina.

Liječnici su odgovorni za ženu koja rađa i za svoje dijete. Vjerujte mi, čak i ako se još nećete smiješiti, učinit će sve što je moguće kako bi uspješno i pravilno izvršili isporuku.

Pravilo dva: dob nije prepreka. Da, ginekolozi ne pozdravljaju porođaj nakon 30-35 godina. Vjeruje se da žensko tijelo počinje podvrgavati promjenama u dobi u ovom trenutku.

Akumuliraju se kronične bolesti. Spajanje općeg blagostanja je loše navike. Rizik od genetski inferiornog djeteta povećava se. Sve to su neporecive činjenice koje se ne možete raspravljati.

No, istovremeno, i sami liječnici kažu da se broj poroda nakon 30 i 40 godina povećava. Ovaj se trend može promatrati diljem svijeta.

Dovoljno je prisjetiti se holivudskih zvijezda, od kojih su mnogi prvi put rodili nakon četrdeset i ponovno će roditi, tako da je obitelj imala barem dvoje djece.

Liječnici bi trebali imati individualni pristup bilo kojoj dobi žene u radnoj snazi. Sve ovisi o njenom tijelu. Ne nužno prisutnost kroničnih bolesti ili loših navika.

Ako se osjećate dobro, mladi u tijelu i duši - zašto ne rađati? Doći do pomoći modernoj medicini. Prije trudnoće trebate proći sve testove, posjetiti stručnjake i pobrinuti se da ne postoji kronična bolest koja se pojavljuje u latentnom obliku.

Kasna uspješna isporuka je moguća! Bilo da riskira rađanje nakon trideset je privatna stvar svake žene. No, budući da ste već trudni, to je lud da se uznemiravate i posramljujete za svoju dob.

Oslonite se na iskustvo liječnika i odmor. Vaš mir uma će se dati djetetu - lako će se roditi.

Pravilo treće: dokumente u redu. Da biste unijeli porod, bez brige o kvaliteti medicinske skrbi, trebali biste unaprijed paziti na sve potrebne dokumente.

Služba u porodničkoj bolnici i promatranje vašeg djeteta u prvoj godini života ovisi o potvrdi o porodu koji je primila žena koja je posjetila antenatalnu kliniku dvanaest ili više puta.

U idealnom slučaju, tridesetog tjedna trebao bi biti dvanaest posjeta ginekologu.

Bolje je da se registrirate prije 10-12 tjedana. Tada će ovaj dokument biti na vrijeme na vrijeme. Certifikat će vam omogućiti odabir rodilišta i liječnika za porođaj.

Četvrto pravilo: pripremiti tijelo. Obično se žene boje stope glave, koje će morati rađati tijekom pokušaja.

Da biste se zaštitili od puknuća, trebate provoditi posebne masaže za jačanje perineuma i pravilno jesti - u prehrani bi trebalo imati dovoljno hrane s visokim sadržajem vitamina A. Poboljšat će elastičnost kože i sluznica.

Idemo u bolnicu?

Posljednjih godina, praksa rodnog rođenja postala je sve popularnija. Svaka žena ima pravo odlučiti hoće li riskirati najvrjedniju stvar - život nerođenog djeteta.

Ipak, priče o "lošim roditeljskim bolnicama" nisu žica za pokuse na sebi i djetetu.

Naravno, svi se usredotočimo na iskustvo mame koji žive u drugim zemljama. Međutim, prenošenje na naše stvarnosti nije sasvim razumno.

U inozemstvu postoji razvijena skrbnička služba (ili babica). Ovi kvalificirani stručnjaci preuzmu isporuku kod kuće.

Tijekom cijelog procesa isporuke hitna pomoć može biti na ulici. Ili se babica unaprijed slaže s određenom bolnicom da će u slučaju bilo kakvih abnormalnosti u radu donijeti ženu u porodu u automobilu (kao opciju, nazvati hitnu pomoć) i dobit će joj svu potrebnu pomoć.

Možete se dogovoriti s babom preko Interneta. Redovito će posjetiti ženu tijekom trudnoće. Ako je potrebno, pošaljite ga na dodatne testove i ispite.

Usluga se vrši strogo prema teritorijalnim područjima. Uzima se u obzir blizina bolnice ili medicinskog centra u kući pacijenta koji je odlučio rađati kod kuće.

Može li se naša medicina pohvaliti takvom razinom usluge? Sigurno ne.

Međutim, bilo koja buduća majka nije mogla utvrditi točno kada bi morala otići u rodilište. Procijenjeni datum rođenja kojeg vaš ginekolog unese u vašu mjenicu može ostati samo na papiru.

Rodite pojam jedinice. Češće je odgoditi trudnoću jedan do dva tjedna ili kratka dostava za isto razdoblje. O svim prvim simptomima početka porođaja i njihovih značajki mora se unaprijed znati.

Od trenutka prvog kontrakcija i dok se dijete ne rodi, imate dovoljno vremena da se obučete, još jednom provjerite torbicu sa stvarima prikupljenim u rodilištu i doći do rodilišta.

Razmotrite vremenske uvjete i dobrobit, pratite prirodu kontrakcija.

Oštra bol, pojava svijetle i teške krvarenja - razlog da odmah otiđete u bolnicu!

Uz rano ispuštanje vode, liječnik je poželjno vidjeti i tijekom cijelog razdoblja rada, tj. U prvoj fazi rada.

Redoslijed isporuke je važan. Prvi traje do 13 sati ili više, sljedeći mogu biti brz ili vrlo brz.

Da biste odredili optimalno vrijeme dolaska u bolnicu, vrlo je teško. Svako rođenje nastaje s pojedinačnim karakteristikama. Postoje neki korisni savjeti o ovoj temi, koji su također bolje unaprijed pročitati.

Bilo bi pametno doći u bolnicu malo prije odgode i roditi u hitnoj pomoći.

U porodu, tri faze: stvarne kontrakcije, pokušaji (isporuka) i ispuštanje posteljice. Zadatak liječnika je voditi taj proces i učiniti ga produktivnim (što je više moguće). Poslušajte sav savjet opstetričara (ili liječnika) i pokušajte ih točno slijediti!

Tijekom kontrakcija potrebno je pravilno disati, a između njih se opustiti što je više moguće.

Žene su primijetile da refleksno stezanje usana ili zuba na vrhuncu kontrakcije čini bolnim i oštrim. Stoga, trebate disati, izražavajući uzdisati - s opuštenim usnama za kontrolu mišića lica.

Možete pitati svog supruga ako je prisutan pri porodu, podsjećajući vas na potrebu za opuštanjem i pravilnim disanjem.

Treba napomenuti da je prisutnost muževa u stavovima porođaja među ženama nejasna. To je u velikoj mjeri određeno stupnjem povjerenja žene u njegovu izabranu i spremnost samog muškarca da pomogne njegovu voljenom djetetu u rođenju.

Ako muž ne želi biti u dvorani za vrijeme rođenja djeteta, nemojte inzistirati. Svaka osoba ima svoje granice psihološke stabilnosti.

Često ljudi ne mogu smireno gledati svoju ženu, koja je uzdišući od boli i izgubila sreću. Od takvog demoraliziranog pomoćnika malo smisla.

Uostalom, porodno partnerstvo podrazumijeva prije svega psihološku podršku jedne žene u najvažnijem trenutku svog života, kada je u bespomoćnom stanju u lice nepoznatog, pa čak i okružena strancima.

U nekim rodilištima bolnice, vertikalni rad je uključen u praksu. Prikladni su za nekomplicirani rad i prirodniji su i ugodniji za ženu.

Ako odjednom odlucite vratiti se u "podrijetlo" i rađati kako su se rodila u starim vremenima, odredite jesu li takvi rađaci prihvaćeni u bolnici koju ste odabrali roditi bebu.

Vertikalna isporuka ima kontraindikacije. Na primjer, češće su dopušteni samo primiparozni.

Umjesto nadopuna

Bez obzira na stanje zdravlja, dob i kronične bolesti, možete postati majka.

Biti majka je divno! Nijedan teret skrbi i odgovornosti neće zanemariti užitak prve riječi "majka", koju je vaša beba izražavala konstantnim osmijehom, obratio samo vama - glavnoj osobi u njegovu životu.

Članci o porođaju

Nakon poroda, na žalost, želudac se ne vraća odmah u svoj bivši oblik. Morate proći kroz razdoblje oporavka. U želudac brzo otišao bez traga, vrijedi pomagati proces. Pročitajte više

Porijeklo u vodi je alternativna metoda porođaja, za koju se smatra da smanjuje stres koji beba prima kada se rodila. Ali ima puno nijansi, a to je vrijedno reći odvojeno. Pročitajte više

Svim uzbuđenjima povezanim s novim osjećajima prve trudnoće, dodaju se iskustva o tome kako ne biste propustili početak rada. Ipak, takvi strahovi vjerojatno neće biti opravdani - porođaj gotovo nikada ne počinje naglo. Pročitajte više

S vremenom, generička i druga bol prvog rođenja zamijenjena je osjećajima nježnosti za bebu, au nekom trenutku prvo stidljivo, a potom i uporno razmišljanje o drugom djetetu. Pročitajte više

Trudnoća dolazi do kraja, a prvi znak nadolazećeg rođenja je abdominalni prolaps, na taj način priroda priprema majku i dijete za nadolazeći događaj. Pročitajte više

Trudnoća je vrijeme sreće i očekivanja, koja se postupno zamjenjuju svjetlosnim iskustvima. Neke žene ne mogu izdržati zadnji mjesec, pogotovo kada počnu poremetiti borbene vježbe. Pročitajte više

Od svih faza trudnoće, žene oprezno čekaju pojavu prenatalnih kontrakcija. Kontrakcije su kompresijske senzacije u abdomenu koje nisu slične ničemu. Pročitajte više

Sposobnost ženskog tijela da nosi djecu, to jest reproduktivnu funkciju, kao i kvalitetu života žene uvelike ovisi o ravnoteži hormona. Neravnoteža hormona uzrokuje hormonalni neuspjeh. Pročitajte više

Ne može se svaka žena pohvaliti odsutnosti boli u stražnjici nakon porođaja. Nažalost, takvi problemi postoje u gotovo svim trudnicama. Pročitajte više

Dijete se rodi kada je spremno za to, no nije neuobičajeno da dijete "sjedne" ili mama želi rađati dijete na određeni datum. U takvim okolnostima, neki provode stimulaciju rada kroz korištenje narodnih lijekova. Pročitajte više

Majčinstvo je najveća sreća za ženu. Sad, koliko god to bilo, u suvremenom svijetu novac igra glavnu ulogu. Stoga, ovdje možemo reći jednu stvar: što je više žena u radnom životu financijski slobodna, to je veća mogućnost izbora dobre bolnice. Pročitajte više

Sveobuhvatna radost prekrasnog izgleda prirodnih mrvica daje put do ugodnih problema, ljubavi i brige za novorođenče. A sreća majčinstva počinje suživjeti sa željom da bude žena, jednako voljena i jedna i jedina. Pročitajte više

Svaka žena želi izgledati lijepo i atraktivno. Prije svega, nemojte zaboraviti brinuti se za vrijeme trudnoće i nakon porođaja. Uostalom, prisutnost dodatnih kilograma na želudac neposredno nakon cezariannog dijela smeta svima. Kako opet dobiti slabiji. Pročitajte više

Mnogi tvrde da trudnoća ima svoju jedinstvenu ljepotu. Pa, nemojmo se raspravljati. Međutim, gotovo sve žene sanjaju, pogotovo u posljednjoj fazi trudnoće, brzo se riješite "dekoracije" i konačno se vrate u svoj bivši oblik. Pročitajte više o tome kako to učiniti. Pročitajte više

Trudnice drukčije promatraju svoje novo stanje. Netko je sretan s dvije pruge, a netko je, naprotiv, uzrujan. Doista postoji razlog za snažne emocije: rođenje ispred je tajna rođenja novog života. Za ovaj se događaj morate pripremiti. Reći ćemo vam kako. Pročitajte više

Članak o porođaju

Suprug je bacio zanimljive informacije, ponovo i ovdje :) Po prvi put iz ovog kuta čujem o porodu.

Slika koja mi je još jednom pričvršćena natjerala me da mislimo da nas sigurno boli kada rodimo, ali ono što djeca moraju učiniti, čini mi se još bolnijim i vrlo zastrašujućim.

Prije nekoliko tjedana vidio sam kratku, ali vrlo važnu notu na engleskom jeziku o porodu. Hvala Sveta Bezrokovoy za prijevod.

Jeste li znali da je porođaj manje od otvaranja cerviksa, ali više o debljini maternice i snazi ​​kontrakcija koje guraju dijete dolje i van.

Mislimo na slikama i trebali bismo privući točne slike.

Cerviks nije cvijet u cvatu u vagini. Vrat nije vrećica s patentnim zatvaračem. Svrha rođenja nije stvoriti otkrivanje ili prolaz. Cilj je stvoriti trudova snažan maternice (fundus u porodu na vrhu, u solarnom pleksusu - prevoditeljska bilješka), koji, kada ste spremni, jednostavno izgurati bebu poput klipa.

Bez moćnog dna u maternici nema snage, vrat se ne otvara u širinu. Otvara se, povlačeći se, kao rezultat nastojanja maternice da stegne mišiće unutar maternice kako bi ih gurnuo do dna. Otvaranje cerviksa je sekundarno u ovom slučaju. Vrata se povlače prema gore zbog zadebljanja dna. Stupanj objavljivanja ne donosi mnogo razlika, a veliku pogrešku tumačimo tumačenjem napretka rada ili pretpostavkom koliko dugo traje rad, na temelju objavljivanja. Bilo koja iskusna primalja može vam reći da je nemoguće suditi o napretku rada otvaranjem vrata maternice, te da se u nekoliko minuta ili nekoliko sati može pojaviti žena s otkrivanjem od 7 cm, na primjer, dijete. Ako su više uglednih stručnjaka znali istinu o fiziologiji porođaja, to bi se mnogo mijenjalo u percepciji porođaja od običnih žena.

Ono što je važno u porodu je dobra podrška ženi, stvaranje uvjeta za biokemiju rodova, prirodni oksitocin, kao i fizička pomoć u radu za održavanje snage u svojim mišićima. Naravno, trebate vjeru u nju. Moramo poduprijeti ženu koja živi, ​​tako da njezina fiziologija i dijete nisu uznemireni, kako bi mogli završiti ono što su počeli. Ne smijemo mjeriti i tumačiti rođenje žene.

Ovo znanje porođaja može donijeti velike promjene za žene koje vizualiziraju što se događa s tijelom tijekom porođaja. Koliko je više snage ako imaju ispravnu ideju?

Prijevod - Svetlana Bezrokova
Uredio je Natalia Tomilinawww.natidoula.ru

Stvarno mislimo na slikama. I vrlo je važno razmišljati o porođaju ne kao otkrivanje cerviksa, već kao stvaranje klipova! Po mom mišljenju, ovo je ono što trebate pisati o bilo gdje i svugdje. Siguran sam da većina moskovskih opstetričara također razmišlja u starim kategorijama o torbi zatvarača. I ja sam to nedavno mislio. A sada, nakon što sam promijenio sliku unutar sebe, počeo sam obratiti pažnju na radne odnose na one detalje koje nisam primijetio prije i to je vrlo zanimljivo.

Dakle, zapamtite: generička aktivnost je potrebna da se zgusne dno maternice i stvoriti klip, a ne da se protežu vrat dolje i dijete ispalo iz abdomen.

Članci

Život je na ovoj strani sunca

Elena Dranova o latvijskoj babici RUDITE BROWNER: "Primkinja je divna i nevjerojatna žena!" - to mi je ispričala moja prijateljica iz Moskve o Ruditu Bruveru (primalja sama i obiteljski liječnik, upoznala je Rudita na današnjem sastanku za primalje). Govoreći o sastanku

Epiduralna anestezija - dvije strane novčića

Mnogi anesteziolozi opisuju epiduralnu anesteziju kao "Cadillac iz anestezije". Primjećuju da je to idealan način dugotrajne anestezije žene, a maternica se postepeno otvara. Međutim, analizu 11 studija uzorka koje su uključivale sve

Učvršćivanje pupčane vrpce: spomenik ginekološke gluposti. 1. dio

Godine 1981. plan rada kojeg smo napisali uključivao je klauzulu da bi pupčana vrpca našeg sina i posteljice ostala povezana do kraja pulsiranja i dok se pupčana vrpca ne smiri. Imala je na umu neuspjeh pupčane vrpce. Liječnik je zabilježio naš zahtjev, ali čim je moj sin postavljen na trbuh, on

Žene umiru od postpartum krvarenja. Kako završiti ovo?

Ono što se događa svaki dan rijetko je napisano u novinama. U medijima stalno se javljaju vijugavi izvještaji o smrti od bolesti, nesreća, ubojstava, sukoba i prirodnih nepogoda, uzrokujući da ljudi ignoriraju obilje kroničnih problema. nekoliko

Rođenje u Njemačkoj

Kratak pregled sustava porodnične skrbi u Njemačkoj U Njemačkoj sam bio 12. - 26. rujna 2008. na poziv prekrasne osobe - Angele. Angelin otac je njemački po rođenju. I sama je rođena u Kazahstanu (gdje je živjela njezina obitelj), a zatim su se preselili u Lenjingrad. Stoga medicinska škola a

Partnerstvo radne prakse

Rođenje djeteta nevjerojatna je manifestacija u životu cijele obitelji, a sve više i više muškaraca želi sudjelovati u porodu kako bi pomogli djetetu i ženi koju voli u ovom važnom trenutku. No vrlo često postoji situacija kada je želja za pomoći, ali nema specifičnih znanja o tome što

Epiduralna anestezija - "napredak" moderne medicine

Analiza teksta „epiduralne anestezije: pro i kontra” (Medicinska portal Med74.RU) Lebedev: „Apsolutno i potpuno se slažu s ovim člankom, ali i dalje želite dodati neke emotivne linije s tim stručnim izrazima.” Epiduralna anestezija - Met

Znajte sami

Možemo li roditi kako bismo željeli? Vjeruje se da je porođaj proces podsvijesti i na njemu ne možemo utjecati. Je li to tako? Što je u našem podsvjesnom umu? Priroda je djelovala vrlo mudro, oslobađajući naš um od potrebe da se kontrolira svaki pokret

Epiduralna anestezija. U obrani razumnog stava prema epiduralnoj anesteziji

Od mene je zatraženo da odgovorim na dva pisma koja je primila Centar za tradicionalne porodice kao repliku članka "Epiduralna anestezija: pro i kontra". Olga Ch.: "Osoba se osjeća da takav članak nije napisao niti jedna žena koja je sama rođena niti u tom procesu, već

Rođenje kao prekrasna radost

Svaki put je riječ o prirodnom porođaju, pitanje neizbježno nameće: „Kako to boli” Po mom mišljenju, jako očajna želja da se izbjegne bol rada nenamjerno spriječiti ženu da osjeti ljepotu prirodnog procesa rada. Zapravo, ne vjerujem u porođaj

10 mitova o porodu

1. Rođenje djeteta? to sigurno boli
Uopće ne. Sve ovisi o individualnoj osjetljivosti žene, visini njezinog boli za bol i o vještini anesteziologa. Liječnici znaju: što je bolja bol, to je jača žena "stegnuta"? i teže i traumatičnije će biti porođaj. Ali zato što nitko ne daje ženama posebnu mučninu, naprotiv, pokušavaju se opustiti i smiriti ženu na sve moguće načine. Možete li unaprijediti epiduralnu anesteziju ili osigurati vaginalnu inačicu s anestezijom bez lijeka? pod tušem ili u jacuzziju, ili s psihologom koji "govori zube" i masira. I što je najvažnije, morate se prilagoditi činjenici da će sve biti lako i dobro. Uostalom, 70% bolova u porodu? od glave, iz našeg psihološkog stava i samo 30%? od fizioloških senzacija.

2. Muž na rođenju je beskoristan.
Ova je pogreška jednako karakteristična za muškarce i žene. Zapravo, prisustvo na rođenju muškarca? osobito onaj koji je uzeo vremena i pravilno pripremljen za ovaj delikatan proces,? može postati neprocjenjiv. U prisustvu svoje "jake polovice" žena se osjeća sigurno, opušta i istodobno mobilizira svu svoju snagu.
Što stvarno može pomoći mužu? Podržite psihološki: zagrljaj, šapat u uhu, umirite. Podržite fizički: čak i seljačka žena u davna vremena rodila se, sjedila u rukama svoga muža, koja joj je pomogla da gurne, držeći je za ramena. Sada, tijekom partnerstva porođaja, žene često "sag" na vratu svoga muža? i tako ih prenose mnogo mirnije. Muž može ublažiti predaka zbog vrlo specifičnih akcija: na primjer, masaža, koja vrlo dobro odvaja pažnju od bodova boli. Ako žena sama počne rađati, morat će sami mazati ove refleksne zone, ali sretna žena koja je pozvala svog supruga na rađanje ne mora gubiti energiju na samo-masažu.
Još jedna definirana plus porodila porod? da očevi očev otac instinkt obično budi odmah u očima novorođenčeta, i ne pojavljuje se postupno do vremena dijete govori i postaje zanimljiv.

3. Rođenje djeteta? nije estetska
Nitko ne smeta roditi pogledati 100%. Prije nego što su žene bile prisiljene odrezati manikure i odjevene u razderane bolničke haljine. Mnogo se promijenilo: u nekim roditeljskim bolnicama žena može roditi u svom domu, u drugima žene rađaju rađanje ruževitih ružičastih haljina koje mogu biti zavidne. Suvremene buduće mame također se razlikuju od majki generacije svojih majki: dolaze rađati kao praznik, uz punu paradu, spremnu da ne trpe, a ako je moguće uživati ​​u onome što se događa. A ovo u bolnicama za majčinstvo su samo dobrodošli.
Otajstvo rođenja novog života ne može biti ružno. A čak i neke fiziološke nijanse ne pokvariti ukupnu sliku. Žena sama obično nije samo na njemu, a liječnici to nisu vidjeli, vjerujte mi. Jasno je da provjeravanje otkrivanja ili trenutka rezanja glave izgleda previše iskreno za ljude koji su nespremni. Ali ne u vrijeme rođenja i u odgovarajućem okruženju. Bez tih postupaka, a ne samo rođenja. A ako se ne želite posramiti muža koji je prisutan tijekom rođenja, jednostavno ga zamolite da stoji na uzglavljem ili pričekajte najnaporniji trenutak iza vrata. Mora shvatiti.

4. Pazite na rezanje
Epiziotomija ili perinealna rezica,? Ovo je medicinski postupak koji, kao i sve ostale kirurške zahvate, provodi se samo prema indikacijama. Stoga, najvjerojatnije ne prijeti trudnici, ako ona nema takve dokaze. Je li zarez nužno napravljen tijekom prijevremenog rada? To pomaže da se rodi prerano beba, koja još nije posve sazrela. Ako tijekom roenja liječnik vidi da je glava prevelika i da će suzbiti majčino prepone, ili ako su perinealna tkiva slabo rastezljiva i nepodnošljiva? oni će najvjerojatnije napraviti rez, jer šava od zarezivanja ozdravlja lakše nego šav nakon rupture. S brzim isporukama, slabi pokušaji, s pogrešnim umetanjem glave, s prsnom prikazom fetusa, s akutnom hipoksijom, potreban je i dodatni prostor za odlazne bebe i opremljen je rezom.
Neki ekstragenitalni, tj. Problemi koji nisu povezani s trudnoćom i porođajem, također mogu zahtijevati olakšanje od sudbine majke. To su jake miopije ili operacije na oku, visoki krvni tlak, neki vaskularni i respiratorni problemi majke itd.

6. Dijete je rođeno prilično ružičastom lutkom s ružičastim obrazom
Koliko je pasmina žena razočarana, uplašena i uznemirena kad, nakon svih "mučenja", donose ljubičasto, prljavo i naborano dijete. Stvarno novorođenčad? blago plavkasto, prekriveno mastom od sira, s glavom zaglavi na amnionsku tekućinu. Ponekad su "kotrljali" na nosu, glava nekog neobičnog oblika, na njemu? modrice i hematomi. I sve to? samo rezultat teškog putovanja kroz rodni kanal. Sve će to proći vrlo brzo i ispraviti. Ali to nije lakše za mame. Nadali su se da će im biti predstavljena glatka i ružičasta "reklamna" beba. A to su (i ne uvijek) samo djeca koja su rođena tijekom manje zamornih za mrvice carskog rezka.

7. Liječnik mora biti u blizini cijelo vrijeme.
Iako postoji prvo razdoblje rada? naime kontrakcije? Dovoljno je da liječnik kontrolira stanje žene u radu 1 puta u 1 2 sata A to je čak i ako trudna majka rađa pod ugovorom s pojedinačnim liječnikom. Priroda radi svoj posao, a primalja ne prati stanje majke u dinamici. Ona je koja signalizira liječnika ako nešto pođe krivo. Stoga ne vrijedi čekati da "vaš" liječnik bude s vama svih 12 sati rada. "Zauvijek", on će se približiti pokušajima, i tamo će, pod njegovim vodstvom, raditi cijeli tim stručnjaka.

8. Cezarianski dio se vrši pod općom anestezijom.
Carski rez? ovo je abdominalna operacija. To je učinjeno samo u interesu majke i djeteta, prema strogim indikacijama. I prije, bio je carski pod općom anestezijom. Sada, u većini slučajeva, žena ostaje svjesna cijelo vrijeme, jer je anestezirana donjoj polovici tijela istom epiduralnom ili spinalnom anestezijom sličnom njoj. Stoga, danas čak i operativno porođaj omogućuje majci da odmah vidi svoju bebu, dodir, poljubi ga? i lagano se udahnite nakon što je čuo njegov prvi krik.

9. U rođenju ste bespomoćni i ne odlučite ništa
Oni će vas zamotati, zavarati vas žilama i senzorima, ubaciti nešto prljavštine i mučiti vas uopce. Vi ćete satima sjediti sami, dosaditi, ili, naprotiv, biti će mnoštvo vrisnih tetaka oko vas. Tako žene obično rađaju sebe, koji nikada prije nisu bili u porođaju. Uopće nije tako. Ako sve ide dobro, žene se slobodno ponašaju u porodu. Srčani monitor prati stanje djeteta, no to će biti učinjeno povremeno, ne cijelo vrijeme, a sada postoje mobilni monitori srca koji vam omogućuju da se kretate čak i sa senzorom na trbuhu i kapima na kotačima koji ne ometaju hodanje. Usprkos monotoniji procesa, nećemo biti dosadno: prvo, dok su kontrakcije slabe, buduće majke razgovaraju na telefonu (mobiteli su dopušteni da posjeduju gotovo svugdje), a zatim počinju raditi. Da, da će vam liječnici i medicinske sestre roditi dijete za vas, uzimajući sve nevolje,? Ovo je jedna od glavnih zabluda budućih majki. Naravno, liječnici će vam reći kako proći ovaj test s minimalnom agonijom. Ali puno ovisi o samoj ženi, njezinom pozitivnom stavu, njezinom povjerenju u sretnom rješenju tereta, o njezinoj spremnosti da surađuju u korist vlastitog djeteta. Tako će vrištati, dosaditi i mučiti u ovom trenutku apsolutno nema vremena. Usput, gotovo sve manipulacije u radu zahtijevaju pristanak pacijenta ili njezinog predstavnika.

10. Ova bol i ti muci će se pamtiti za cijeli život.
Kada ležite na generičkom stolu, čini vam se da sjećanja onih koji su upravo doživjeli, možda ne i najugodnijih senzacija, progoniti će vam cijeli svoj život. Teško je vjerovati, ali nakon nekoliko tjedana, samo sreća i osjećaj topline koju ste doživjeli kada ste ga prvo pritisnuli za srce beba ostat će u sjećanju. Ostatak će biti zaboravljen. Vaše tijelo će se pobrinuti za to: odmah nakon rođenja, koktel endorfina i oksitocina se oslobađa u krv. Ovi hormoni izbrisat će iz sjećanja sve poteškoće, ostavljajući samo radosna iskustva.

Buduće mame? osim toga, u njihovoj okolini sigurno će biti netko tko smatra da je dužnost "upozoriti", ali zapravo? uplašite siromašnu ženu. Rodno dijete? uopće nije tako bolno, ružno i općenito grozan proces, kako ga oslikava kolektivni nesvjesni. Naprotiv, svaka mlada majka vjeruje da je trenutak rođenja djeteta bio najljepši u svom životu. Ovo je mišljenje definitivno vrijedno slušati.

Pitanja trudnoće

Folna kiselina tijekom trudnoće: zašto je potrebno i koliko je potrebno?

Među vitaminima i mineralima potrebnim za žensko tijelo u pripremi za trudnoću, jedan od najvažnijih je vitamin B9. To je spoj u vodi topljiv, također poznat kao folna kiselina, folat. Vitamin B9 nije sintetiziran od strane tijela, iako je uključen u mnoge vitalne procese u stanicama i organima.

Anemija kod žena. Priprema za trudnoću

Govoreći: "Želim dijete!", Naravno, mislimo "Želim zdravo dijete!". Nije tajna da je stanje majke prije i tijekom trudnoće veliki doprinos zdravlju budućeg djeteta. Koji je najbolji način da se pripremite za ovaj važan korak? Gdje početi? Predlažem da počnem od željeza. Zašto upravo željezo? Postoji nekoliko dobrih razloga za to.

Provođenje trudnoće: kako izbjeći pogreške

Što trebate znati za uspješno rođenje

Priprema za blagu trudnoću: važne nijanse

Priprema za trudnoću jedno je od najvažnijih razdoblja u ženskom životu, usmjerenog na rođenje zdravog djeteta. Što prije počnete pripremati za trudnoću, to je veća vjerojatnost da će svih devet mjeseci proći bez problema i završiti s lakoćom.

Bakterijska vaginoza tijekom trudnoće: kako izbjeći probleme

Prema statistikama, s povredom vaginalne mikroflore ili bakterijske vaginoze, barem jednom u svakom životu susreo se svaka treća žena. Među trudnicama bolest je manje uobičajeno dijagnosticirana: otprilike, svaka četvrta. Međutim, buduće mame bakterijske vaginoze suočavaju se s ozbiljnijim problemima nego fizička nelagoda povezana s simptomima bolesti.

Trudnoća trudnoće. Dobar savjet liječnika-ginekologa

Ono što svaka trudnica treba znati.

Nepobirna navika

Zašto se sve trudnoće ne završavaju u porodu? Prema statistikama - od 10 do 25% svih željenih trudnoća završava spontanim prekidom. Pojam "pobačaj", poznat medicinskim stručnjacima, za mnoge je žene prava tragedija, bol i neutemeljeni strah da se to može ponoviti iu budućnosti.

Dojenje: sve za udobnost majke i bebe od prvog dana života

Majka je najveća sreća za svaku ženu. I unatoč činjenici da izgled djeteta dodaje mnogo novih briga - mlada majka treba uživati ​​svaki dan. Dojenje je uvijek bilo i bit će najbolji način za hranjenje beba. Chicco je brinuo da dojenje bude udobno za mamu i bebu i produži ga što je duže moguće.

Kako je rhesus sukob prvi pobijedio

Dana 22. srpnja 1935. rođena je u Chicagu beba s imenom Alan Darrow.

Inovacije u antenatalnoj dijagnostici

Trudnoća - posebno vrijeme u životu žene, ali s radošću čekaju bebu svaka trudnica osjeća o pravu iskustva i razvoja zdravlja nastao u svom životu.

Napravila je carski rez

Dana 5. ožujka 2000. u povijesti medicine došlo je do slučaja bez presedana: sama žena napravila je carski rez, a ona je preživjela i spasila dijete.

Genetske bolesti: spriječiti, ne može se izliječiti

Medicina 21. stoljeća prije svega je preventivna medicina koja ima za cilj identificiranje rizika i sprečavanje bolesti. Svatko zna da redovite posjete stomatologu eliminiraju potrebu da troše novac na implantate i također omogućuju bez složenog postupka usađivanja stranih predmeta u čeljust. Međutim, kada je riječ o porođaju, budući roditelji više vole da superstitiously ignoriraju moguće rizike. I to je posve uzalud jer genetski pregled za one koji planiraju trudnoću je pristupačan, siguran postupak i, najvažnije, štedi živce buduće majke.

TESA metoda za azoospermiju

Azoospermija je potpuno odsutnost sperme u ejakulatu. Bolest se dijagnosticira nakon niza mikroskopskih analiza ejakulacijskog sedimenta, koji se dobiva centrifugiranjem. Kompletna azoospermija javlja se u jednom od stotinu muškaraca i glavni je uzrok neplodnosti.

Od IVF do porođaja

Početak trudnoće nakon IVF-a je velika sreća za buduće roditelje. Ali ovo je samo prvi korak ka obiteljskoj sreći - dijete ne samo da mora biti zamišljeno, već i uspješno podnijelo. Trudnoća nakon IVF-a ne ide uvijek glatko, tako da svaki takav pacijent treba nadzor nad iskusnim liječnicima. Najopasnije razdoblje je prvi trimestar.

Kako naučiti o zdravlju nerođenog djeteta

Svaka žena u drugom tromjesečju trudnoće dužna je podvrći ultrazvuku. To je učinjeno kako bi se utvrdilo da li dijete razvija ispravno i utvrditi položaj placente u maternici.

Rođenje budućnosti: bez stresa i bez problema

Kada su naše bake izveličale djecu, oni i njihovi liječnici (i često samo primalje) imali su vrlo malo podataka o tome kako se fetus razvija. Mogli su samo nagađati o toj točki, a ako nešto nije u redu s djetetom, nije bilo načina saznati prije rođenja.

Kako vratiti obrazac nakon isporuke

Malo se žena može pohvaliti svojim likom nakon porođaja. Oko 70% majki dobiva težinu nakon rođenja djeteta. Dodatni kilograma, ispupčeni trbuh, rastegnuti mišići i kožu kod mladih majki nezadovoljni su svojim izgledom i čak mogu dovesti do depresije.

Plodnost: korisne informacije

Očuvanje plodnosti. Kako se izračunava indeks, koeficijent i prognoza plodnosti?

Mogućnost majčinstva

Neplodnost je problem koji je relevantan za svaki peti bračni par u Rusiji. IVF je najučinkovitija metoda njegova rješavanja.

Kako odabrati kliniku za trudnoću

Test je pokazao dvije trake, što znači da su sve sumnje iza - trudni ste! Prijavili ste radosnu vijest ocu nerođenog djeteta, a sada je vrijeme da odlučite gdje se prijaviti za trudnoću.

Posebna pozornost zona

Nakon što je rođenje djeteta može imati problema, koji priznaje sram ih liječiti neugodno... seksa donijeti neke nelagode. I urinarna inkontinencija... što učiniti? Budite tretirani! Danas se ti problemi brzo i učinkovito uklanjaju.

Novi život - od nule

Buduća majka možda nije svjesna prisutnosti bolesti, na primjer, ako je bolest u početnoj fazi ili ima skriveni oblik, ta se bolest može pojaviti tijekom trudnoće, što uvelike komplicira život ne samo majke nego i bebe.

Trudnoća bez stresa: tko povjeriti svoje zdravlje

Prije trudnice, potreba za biranjem između "besplatne" i plaćene medicine je akutnija nego ikad. Tko povjeriti njihovo zdravlje i budućnost tijekom idućih devet mjeseci?

Preuranjeni rad - kako izbjeći

Prema statistikama, oko 10% svih rođenih godišnje prerano je. Ova brojka stalno raste, a od ukupnog broja svih rađanja koje su započele prerano, gotovo polovica je posljedica preranog raskida amnionske tekućine. To zauzvrat dovodi do nerazvijenosti fetusa, visoke smrtnosti dojenčadi i gotovo 100% slučajeva intrauterinalne infekcije.

Dojenje: jednostavna pravila

Majčino mlijeko je glavni izvor vitamina i drugih hranjivih tvari za dijete. Činjenica da je majčino mlijeko tijekom dojenja glavni izvor vitamina i drugih hranjivih tvari za bebe ne zahtijeva dokaz.

Kongenitalne malformacije fetusa

Kongenitalne malformacije fetusa - jedna od najopasnijih komplikacija trudnoće

ECO djeca - djeca bez mutacija

Kod IVF-a, intervencija u rođenju djeteta događa se samo u fazi koncepcije, tj. Kada su spermatozoidi i oociti posebno odabrani iz parova povezani. Najvjerodostojniji zametci prenose se u tijelo buduće majke, a onda se proces prirodno odvija.

Koliko je vremena rođena najsavršenija djeca

Kako odabrati najbolje vrijeme za trudnoću i porod? Svaka sezona ima svoje prednosti i nedostatke. Izaberite i odlučite za sebe.

Razmišljajući o zdravim žilama u očekivanju djeteta

Trudnoća je vjerojatno jedno od najljepših razdoblja u životu žene i njezinog djeteta. Pogotovo ako je trudnica brine o svom vene zdravlja: da oteklina i zatvor obilježje posljednjeg trimetar nije izazvalo takve ozbiljne bolesti poput proširenih vena i hemoroida.

Samo najbolje za bebu

Pojava bebe za roditelje i radost i nova senzacija: ono što je sladak, bespomoćan, najbolji i, naravno, najljepši! I nove zabrinutosti: kako da dijete odrasta zdravo, razvijati se ispravno?

Trudnoća bez varikoznih vena

Poznato je da se proširene vene često razvijaju tijekom trudnoće. I sa svakom kasnijom trudnoćom, ova bolest napreduje. Ali postoje dobre vijesti.

Obnova postpartum tijela s VelaShape

Nekoliko postupaka na stroju Vela Shape dovoljno je za vraćanje strukture kože, povećanje elastičnosti i elastičnosti, kao i za uklanjanje dodatnih centimetara.

Četiri razloga da ne odgađaju trudnoću

U tradicionalnim kulturama ljudi su rano započeli obitelji, a žene su rodile prije dobi od 20 godina. Sada to ne izgleda kao norma: trebate se obrazovati, uskočiti, nastaviti karijeru i tek onda razmišljati o djeci.

Slika patnje nakon porođaja

Pronalaženje žene koja bi bila sretna s likom nakon rođenja je zadatak iz serije "misije nemoguće". Štoviše, poznate osobe ulijevaju ulje na tu vatru, lupajući sve one iste luksuzne oblike, čak i nakon rođenja. Kakva će psić preživjeti?

Očuvanje krvi u krvi: zašto i kako

Između mnogih aktivnosti koje nude trudnice, ističe se prikupljanje i skladištenje krvi pupkovine.

Kuvadov sindrom ili mušku "trudnoću"

Ime ove bolesti proizlazi iz francuskog glagola, što znači "pilići iz grozda". Kuvadov sindrom odnosi se na psihogene i psihosomatske poremećaje kod muškaraca tijekom trudnoće njihovih žena.

Ljepota u "zanimljivom" položaju

Počevši od brige o svom tijelu preporuča se ne nakon rođenja djeteta, već tijekom trudnoće. Uostalom, prevencija strijama je jednostavnija i učinkovitija od borbe protiv postojećih.

Knjige o trudnoći i porodu

Danas je veliki izbor knjiga o trudnoći i porođaju. Kako razumjeti bezbroj različitih priručnika i zbirki?

Višak vitamina uzrokuje mutacije

Davno, u 16. stoljeću, poznati liječnik Paracelsus rekao je: "Sve je otrov, a sve je lijek. Samo je mjera važna. "

Video o porođaju

Prije svega, morate unaprijed razgovarati o scenariju, jer će tijekom rođenja imati potpuno drugačije zabrinutosti.

Trudnoća: neplanirano, ali željeno

Što učiniti s onima koji su bili suočeni s činjenicom neplanirane trudnoće? Koje testove treba proći? Koji je rizik za zdravlje majke i djeteta? Što trebam tražiti?

Trudnoća i zdravlje žena

Poznato je da tijekom trudnoće dolazi do velikog broja promjena u tijelu, a mnoge od njih su uzrokovane hormonskim promjenama.

Bezbolni porod: iskustvo naših predaka

U Rusiji se bolovi rađanja smatraju zlim i shvaćeni su kao šteta koju uzrokuju drugi ljudi ili kao kazna koja proizlazi iz nadnaravnih sila.

Prva trudnoća

U nekom smislu, u odrasloj dobi, trudnoća je više svjesna - zapravo, majka je već otporna na stres, disciplinirana, mudrija i odgovornija.

Kako naučiti o zdravlju nerođenog djeteta

Svaka žena u drugom tromjesečju trudnoće dužna je podvrći ultrazvuku. To je učinjeno kako bi se utvrdilo da li dijete razvija ispravno i utvrditi položaj placente u maternici.

Nepobirna navika

Zašto se sve trudnoće ne završavaju u porodu? Prema statistikama - od 10 do 25% svih željenih trudnoća završava spontanim prekidom. Pojam "pobačaj", poznat medicinskim stručnjacima, za mnoge je žene prava tragedija, bol i neutemeljeni strah da se to može ponoviti iu budućnosti.

Koliko je vremena rođena najsavršenija djeca

Kako odabrati najbolje vrijeme za trudnoću i porod? Svaka sezona ima svoje prednosti i nedostatke. Izaberite i odlučite za sebe.

Prva trudnoća

U nekom smislu, u odrasloj dobi, trudnoća je više svjesna - zapravo, majka je već otporna na stres, disciplinirana, mudrija i odgovornija.

TESA metoda za azoospermiju

Azoospermija je potpuno odsutnost sperme u ejakulatu. Bolest se dijagnosticira nakon niza mikroskopskih analiza ejakulacijskog sedimenta, koji se dobiva centrifugiranjem. Kompletna azoospermija javlja se u jednom od stotinu muškaraca i glavni je uzrok neplodnosti.

Kako je rhesus sukob prvi pobijedio

Dana 22. srpnja 1935. rođena je u Chicagu beba s imenom Alan Darrow.

Što trebate znati o porodu: 14 pravila iz Dr. Berezovskaja E.P.

Rođenje je kratkotrajno razdoblje koje karakterizira završetak trudnoće rađanjem djeteta. Predvidjeti ishod bilo koje trudnoće, kao i napraviti točnu prognozu porođaja - na koji scenarij oni će ići, nitko ne može. Ali navikli smo se uvijek prilagoditi pozitivnom - naposljetku, čovječanstvo nije izumrlo i ne umire čak ni u nedostatku kvalitetne medicinske skrbi, stoga opažamo rođenje kao prirodni fiziološki proces i uvijek se nadamo da će trudnoća dobro završiti i za majku i za dijete.

Mnoge komplikacije porođaja mogu se stvarno spriječiti, ali se ne biste trebali oslanjati samo na pomoć medicinskog osoblja. Žena ne bi trebala biti pasivna, već aktivna sudionica u svom rođenju, kao i trudnoća općenito. Ovisno o njezinu interesu i sudjelovanju je li dijete rođeno živo ili mrtvo, zdravo ili bolesno, preživljava (hoće li preživjeti), bez obzira na to će li ona imati ovo teško razdoblje ili ne, ostati zdravi ili će patiti od rađanja komplikacija u budućnosti.

Nitko nije imun na loš. Ipak, predlažem usvajanje nekoliko pravila koja mogu povećati šanse za uspješan ishod trudnoće.

Pravilo br. 1. Znati točno vrijeme trudnoće i očekivani datum isporuke (DA).

To će pomoći u izbjegavanju pogrešaka u taktikama trudnoće i sprječavanju nerazumnih prekida.

Gestacijska dob je uvijek postavljena prvog dana posljednjeg menstrualnog perioda, prilagođena duljini menstrualnog ciklusa ili prema ultrazvučnom skeniranju u razdoblju od 8,5 do 13 tjedana trudnoće, kada je pogreška u određivanju razdoblja 1-3 dana. Što je duže razdoblje trudnoće, više pogrešaka u njegovoj odluci.

DA nije točan datum rođenja, već samo procijenjeni dan kada rok iznosi 40 tjedana. Stoga, naravno, nitko ne zahtijeva isporuku normalne trudnoće na ovaj dan, prilagođavajući se interesima nekoga, osobito liječniku (u žurbi za odlazak na godišnji odmor, na primjer).

Dodatne informacije:
DIAGNOSTIKA RANIH UVJETA POVENCANJA
5.1. Koji dan treba razmotriti gestacijsku dob?
5.4. Ispravna dijagnoza trudnoće u ranoj fazi
5.9. Procijenjeni datum isporuke

Pravilo broj 2. Znati što je punopravno trudnoće. To će omogućiti neuspješne zaključke, a ne da ide protiv prirodnog prestanka trudnoće, ako nema naznaka za preranu umjetnu dostavu.

Moderna klasifikacija rada na vrijeme:

 • rano u doba (ili ranog punog roka) - od 37 do 38 tjedana i 6 dana;
 • puni rok (puni rok) - od 39 do 40 tjedana i 6 dana;
 • kasno u vremenu (kasno punopravno) - od 41 do 41 tjedna i 6 dana;
 • odgođeno - 42 tjedna ili više.

Ako je rad počeo nakon 34 tjedna trudnoće, to ne zahtijeva uvođenje lijekova za zaustavljanje rada jer može dovesti do gubitka bebe i komplikacija iz majčinog tijela.

Pravilo br. 3. Planiranje isporuke i odabir metoda isporuke treba provesti u trećem tromjesečju (nakon 28 tjedana).

Preuranjena fasciniranost temom porođaja može dovesti do stvaranja stresne situacije, nepotrebnih briga i intervencija u procesu nošenja trudnoće.

 • Do 20 tjedana porođaja ne može misliti.
 • Od 20 do 36 tjedana, žena treba dobro proučiti temu prijevremenog rada.
 • Od 36 tjedana važno je znati kako rođenje ide, što je normalno i patološko rođenje, koje su rokovi porođaja, koje su metode isporuke, metode anestezije itd. U tom razdoblju potrebno je razgovarati s liječnikom o temi rađanja, niz mogućih scenarija za njihovu pojavu, uzimajući u obzir visinu / težinu žene, veličinu fetusa, prisutnost komplikacija i ženskog tijela i fetusa, prednosti i nedostatke određenih vrsta dostave ponuđene ženi,

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH
17.2. Uobičajena dostava
17.5. Preranog rada
17.6. produljena trudnoće

Pravilo 4. Priprema za porođaj - ovo je samo moralno i informativno obrazovanje, i ništa više. Ostale vrste pripreme za porođaj u suvremenom porodništvu ne postoje.

Liječenje lijekovima poput tableta u vagini, biljnih dekocija i infuzija, umetanje prstiju i drugih predmeta u cervikalni kanal i još mnogo toga što je navodno nametnuta trudnoj ženi da "brzo" ubrza kraj trudnoće "kako ne bi trpjela", nepristojna, neopravdana i često opasna intervencija, što može dovesti do dramatičnog, pa čak i tragičnog ishoda.

Žena s normalnim tijekom trudnoće ne smije biti u bolnici prije poroda kako bi se pripremila za porođaj! Uvođenje lažnih dijagnoza radi ispunjavanja plana djeteta i primanja nagrađivanja trebalo bi ukloniti iz porodnične prakse, a nitko ne bi poticao.

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH
17.1. Mitovi mitova rođenja

Pravilo broj 5. Saznajte informacije o porođaju, uzete samo iz pouzdanih izvora.

Nažalost, većina tečajeva trudnoće i škola ne uče žene praktična znanja i vještine koje mogu biti korisne tijekom porođaja. Žene su podučavane vježbama disanja, što zapravo ne poboljšava ishod trudnoće, nametnute su različitim mitovima (poput zabrane mesne hrane i seksa prije porođaja), prikazane su lijepe slike koje prikazuju napredak glave i bebe kroz rodni kanal itd. ali ne uče kako pravilno procijeniti svoje osjećaje, što treba tražiti kada vrište i pozivaju na pomoć, te tiho čekaju sljedeću fazu rada.

Pravilo 6. Proučite temu porođaja tijekom trudnoće s ljudima koji će biti prisutni pri vašem rođenju. Jer "jedna glava je dobra, ali dva su bolja" i "sa strane je uvijek vidljiviji".

Tijekom poroda, mnoge žene gube strah od straha i boli, kao i kontrolu nad situacijom, tako da ne mogu procijeniti što se adekvatno događa. Poželjno je da se bliska osoba koja će biti u porođaju (muž, majka, sestra, prijatelj itd.) Promatra situaciju s vještinom i pomaže ženi donijeti informirane odluke.

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH

Pravilo br. 7. Znaš kad trebaš otići u rodilište ili bolnicu.

U rodilištu treba ići kad vidite:

 • redovne borbe s učestalošću od 8-10 minuta, ako možete doći do bolnice u roku od 1 sata;
 • amnionska tekućina u ispustu u bilo kojoj količini;
 • krvarenje i krvarenje;
 • jaka bol u donjem dijelu trbuha, ne ovisna o radu;
 • tešku glavobolju i / ili tešku mučninu s povraćanjem, povišenim krvnim tlakom;
 • teške slabosti i pogoršanje općeg stanja;
 • oštar porast ili smanjenje fetalnog kretanja.

Postoji svibanj biti drugih znakova koji zahtijevaju pažnju liječnika. Stoga, ako postoji sumnja, hoće li otići u rodilište ili ne, jesu li novi osjećaji i znakovi normalni ili ne, najbolje je ne pogoditi, nego nazvati hitnu pomoć ili otići u rodilište u pratnji rodbine ili prijatelja.

Dodatne informacije:
KOMPLIKACIJE PREGNANJA U 2, 3 TRIMESTERA
10.1. Krvarenje u drugoj polovici trudnoće
MAJKE BOLESTI I PREGNANJA
11.1.1. preeklampsija
Placenta, pupak, školjke, paprene vode
Rano pucanje membrana
VRSTE I SVI O NJIH
17.2. Uobičajena dostava

Pravilo 8. Bez iznimke, trudnice trebaju znati koja su razdoblja porođaja i koji znakovi su pratili.

Prvo razdoblje ima dvije faze: latentne (latentne, neaktivne) i aktivne, koje obično počinju kada se vrata maternice otvore 3-4 cm. U aktivnoj fazi prvog razdoblja rada, poželjno je da žena bude već u bolnici. Nije uvijek moguće utvrditi početak rada, osobito tijekom ponovljenih poroda, a ne sve žene osjećaju kontrakcije - porođaj može biti potpuno bezbolan.

Pokušaji (druga faza rada) riješeni su pri otvaranju na 8-10 cm, a ne nužno tijekom rada.

Treće razdoblje je očekivano, stoga ga ne smije pratiti nasilno odvajanje fetalnog mjesta zbog žurbe medicinskog osoblja. Bilo koja intervencija u maternici trebala bi se kombinirati s kvalitetnom i prikladnom anestezijom.

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH
17.2.1. Razdoblja rođenja
17.2.2. Drugi period rada - pokušaji
17.2.4. Treća faza rada

Pravilo 9. Normalan rad ne zahtijeva medicinsku intervenciju, jer fiziološki napreduje.

To znači da kad se ponudi pilula ispod jezika, krema u vagini ili intravensko kapanje - navodno da bi se ubrzao proces poroda, morate shvatiti da je ovo prijenos / prijelaz iz normalnog vaginalnog na patološki, jer se ova intervencija naziva indukcija (izazov) ili stimulacija (ubrzanje ) porod. Dakle, važno je jasno poznavati dijagnozu kao vrstu komplikacije rada, indikacija i kontraindikacija za propisivanje lijekova i drugih metoda za ubrzavanje isporuke.

Napredak porođaja uvijek se procjenjuje pomoću dva kriterija: proširenje vrata maternice i napredovanje djeteta kroz rodni kanal, što je određeno ručnim pregledom. Međutim, česte ručne kontrole strogo su obeshrabrene.

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH
17.8. Indukcija i poticanje rada

Pravilo broj 10. Izbor bolova u porođaju treba biti namjeran.

Rodjenje može biti bezbolno, iako mnoge žene teško vjeruju.

Upotreba epiduralne anestezije u mnogim zemljama često uzima lažni i čak komercijalni smjer. Kretanje "svaka žena ima pravo rađati bez boli" može biti praćeno nametanjem lijekova izazvanih bolova bez upoznavanja žene s nuspojavama i komplikacija takvog ublažavanja boli.

Postoji samo jedan plus za epiduralnu anesteziju - anesteziju porođaja, pa čak i ako je izvršeno na vrijeme i ispravno, ali ima puno minusa. Produljuje tijek rada - i prvo razdoblje i pokušaj, maskira ozbiljne simptome, na primjer, kod rupture maternice, češće zahtijeva završetak rada brzo (pinceta, vakuum, carski rez).

Dodatne informacije:
VRSTE I SVI O NJIH
17.4. Oslobađanje boli tijekom rada

Pravilo br. 11. Kontrolirajte porođaj, igrajući ulogu aktivnog sudionika u procesu. U narodu to zvuči u obliku izreke "Nadam se Bogu, ali nemojte ga počiniti".

Potrebno je održavati dnevnik rođenja, gdje zapisati početak rada, učestalost rada, vrijeme koje su pregledali medicinski djelatnici, koji su lijekovi bili ubrizgani, što je učinjeno.

Svaka pojava primalja ili liječnik ne boji se postavljati pitanja: kako je objavljivanje cerviksa, gdje je glava ili napredovanje ploda u odnosu na porođajni kanal (visoka, umetnuta u malom bazenu, u sredini, na izlazu (u centimetrima, a ne prstima!) ), čut ćete da li fetalnog srca i da li je to normalno, i tako dalje. dalje. ne mogu shvatiti položaj lubanje i opruga šavovima, a ne razumije u glavu okreće sve i mehanizmu rada, ne znam kojim kriterijima procjenu dostave napretka, ali morate pitati liječnik ili babica će objasniti pojednostavljeno rečeno, ono što se događa u određenom trenutku - ne postoji napredak ili ne, ako je sve u redu s djetetom ili imati bilo odstupanje od redovnog porođaja.

Pravilo 12. Kontrolirajte rad medicinskog osoblja.

Bez obzira koliko je teško, ali je potrebno napustiti svoje ideje da je liječnik bog i da se u potpunosti "preda" njegovim rukama. Sada moramo koristiti dokazano nacionalno pravilo "Povjerenje, ali provjerite".

Širom svijeta, postoji degradacija medicinskog obrazovanja i, prema tome, slaba kvaliteta obuke liječnika. Štoviše, takvi problemi su tipični ne samo za medicinu, već i za druge oblike ljudske aktivnosti. Nećete morati ići dalje od primjera: cijenite profesionalnost ljudi s kojima radite, proučavate, živite i shvatit ćete da nema mnogo ljudi koji stvarno znaju svoje stvari.

Drugi problem je navika življenja u laži. Također je karakteristično za svako društvo, kako prošlost tako i sadašnjost. Bilo koji sustav i sustav zdravstvene zaštite nisu iznimka, brinuti se da su pogreške i pogreške ovog sustava opravdane, a potrošač - klijent (pacijent) je kriv. Nije uobičajeno govoriti o medicinskim (bolničkim) pogreškama, nije uobičajeno raspravljati o njima - oni su obično skriveni. Pravni postupak protiv liječnika i bolnica osvaja samo nekoliko, jer vrlo malo uspijeva dokazati krivnju sustava i njegovih zaposlenika.

Odnosi s liječnicima i medicinskim osobljem ne bi trebali biti izgrađeni na punom, slijepom povjerenju, već na stalnom nadziranju njihovih akcija. Liječnik i primalje ne smiju vas zastrašiti - oni su dužni objasniti zašto i što se uvodi u tijelo žene. Za mnoge postupke i uvođenje lijekova potrebna je suglasnost žene, često pisane, dobivena tek nakon detaljnog objašnjenja situacije.

Pravilo br. 13. Postpartum razdoblje nije samo dojenje, već i vrijeme značajnih fizioloških promjena u ženskom tijelu.

Ove promjene počinju krvarenjem i postupnim smanjenjem veličine maternice. Otpuštanja (lochia) mogu trajati 8-10 tjedana. Ali ultrazvuk nakon porođaja se ne provodi bez strogih indikacija, a curettage maternice još je više.

Postporođajno razdoblje može biti praćeno iznenadnim promjenama u tjelesnoj temperaturi, promjenjivoj emocionalnosti, gubitku snage, nesanicom, manjom abdominalnom boli, periodnim krvarenjem, bez menstruacije itd.

Dijete treba zdravu mamu! Ako žena ne razumije što joj se događa i negativno reagira na normalne fiziološke promjene u njezinu tijelu, to također utječe na zdravlje djeteta.

Dodatne informacije:
POSLOVNI RAZDOBLJE

Pravilo 14. Nakon borbe nemojte udarati šakama.

Kada se porođaj dramatično ili tragično završi, mnogi prolaze kroz psiho-emocionalni šok. Psihološka trauma karakterizira činjenica da se može dogoditi dugo razdoblje, a kada je žena ili par će se oporaviti i početi razmišljati o tome što se dogodilo, pokušavajući pronaći uzrok gubitka djeteta ili pojavom bolesnog djeteta, u vrijeme kada je bilo moguće provesti analizu studija (kariotip, broj analiza, itd.) često se propušta.

Svaka žena ima pravo primati kopije svih rezultata testa, bez iznimke, pa čak i cijelu povijest porođaja (to ovisi o pravilima ustanove). No, kada početi prikupljati ove informacije, odjednom ispada da je istraživanje provedeno ispravno, neke studije opisane neprofesionalno stereotipnog izraz koji je napravio poklopac, i nemaju praktičnu vrijednost. U većini slučajeva, uzrok porođaja komplikacija i negativnog ishoda trudnoće je nemoguće naći, a ne zato što je teško napraviti „tehničkih razloga”, ali zato što su mnoge činjenice pogrešno protumačio ili iskrivljene, izmislio ili skrivene. I tada će biti samo jedna stvar: zaboraviti sve kao loš san i započeti život s nove stranice, rješavajući sve probleme koji nastaju, a da ne izgubiš zdrav razum i sposobnost razmišljanja logično.