Osjećaji koji se javljaju u ranoj trudnoći

Zasnivanje

Trudnoća za ženu jedna je od prirodnih stanja. Pa ipak, ona uvelike mijenja percepciju tijela, ne samo svijet, nego i samu. Osjećaji u ranoj trudnoći su osobito važni. Oni su toliko različiti da je vrijedno unaprijed znati što očekivati ​​za budućnu mamu. Uostalom, neki od njih će naglasiti da postoje odstupanja od norme i hitno je potrebna medicinska intervencija.

Pročitajte u ovom članku.

Kada čekati prve simptome

Željeni izgled djeteta ili ne, žena je izuzetno zainteresirana za pojavu simptoma trudnoće. Njegov odbrojavanje počinje od prvog dana prethodne menstruacije. Koncepcija se događa usred ciklusa. Ali u ovoj fazi nije vrijedno čekati nikakve senzacije. Njima se govori samo o posebno osjetljivim ženama, iako ih je vjerojatnije povezano s nestrpljenjem, a ne fiziološkim promjenama. Jedino što se može otkriti je povećano vaginalno pražnjenje. Ova reakcija tijela je povezana s činjenicom da cerviks aktivno stvara sluz za naknadno stvaranje zaštitnog čepa.

Nakon još 6-10 dana, jajašca zauzima svoje mjesto u maternici. Od ovog događaja možete se raspravljati o tome kada počinju simptomi trudnoće, jer se neki od njih već osjećaju. Na primjer, krv i blaga bol u trbuhu mogu se pomiješati s sluzi iz genitalnog trakta. Ti su znakovi obično zastrašujući, jer, prema verbalnom opisu, izgledaju zlokobno. No, nema se čega bojati, ako ne traje više od dva dana. Postupak uvođenja jaja u maternicu nastavlja s oštećenjem krvnih žila.

Međutim, većina tog događaja nema vidljive manifestacije. I za njih je pitanje koliko simptoma trudnoće izgleda još relevantno. Od implantacije embrija možemo reći da se to dogodilo. Kako se fetus razvija, hormonska pozadina žene mijenja, što utječe na njezino blagostanje. Već na dva tjedna, osjećate svoju novu državu.

Manifestacije trudnoće nakon začeća

Najsigurniji simptom za mnoge je nedostatak menstruacije u dogledno vrijeme. Ali to će se pojaviti kasnije. Neke žene čak i prije menstruacije osjećaju manifestacije promjena u tijelu.

Osjećaji u ranoj trudnoći kašnjenja su slabi, lako se zbunjuju znakovi hladnoće ili prekomjernog rada. Žena se može dogoditi:

 • curenje nosa, grlobolja;
 • pospanost, umor;
 • razdražljivost.

Simptom pogoršanja

Nakon implantacije, stanice embrija nastavljaju aktivnu podjelu. Zadatak tijela je osigurati sigurne uvjete i udobnost za postojanje jajašca. U ovom trenutku, količina progesterona se povećava.

Zametak također dodaje novi sastav hormona majke. Ovo je HCG, koji pomaže ginekologu utvrditi dijagnozu. Ni pod kojim uvjetima, ovaj hormon u ženskom tijelu ne može se pojaviti. Ovisno o progesteronu i hCG-u o tome počinje trudnoća, čiji simptomi postaju sve izraženije svaki dan.

Uobičajeno mučnina je progonjena ujutro, ali može se pojaviti i 2-3 puta dnevno. Ona je povezana s unosom hrane i bez njega.

Promjena temperature unutar vagine (bazna temperatura)

Ako ju je žena već kontrolirala, primijetit će da BT ima vrijednost nešto iznad 37 stupnjeva. Stoga tijelo stvara uvjete za razvoj embrija.

Prisutnost embrija čini nemogućim i nepotrebnim zamijeniti gornji sloj maternice s novim.

Promjene izgleda

U prvoj fazi, abdomen još ne raste, ali koža može postati prekrivena pigmentnim mrljama, aknama, a kosa može postati gruba, suha i slaba.

Otpor prema mirisima

Ne radi se samo o mirisu hrane, već o svakom drugom. Bivši ljubljeni ili neutralni mirisi uzrokuju mučninu ili, u najboljem slučaju, iritaciju.

Promjena ukusa u hrani

Žena češće privlači slanu ili odbijanu meso. Može postojati potreba za jesti neodgovarajuću tvar.

Ipak, kada se raspravlja o osjećajima tijekom trudnoće u ranoj fazi, oni uglavnom znače ono što se dogodilo u reproduktivnom sustavu žene. Glavni se usredotočuju na njezin trbuh.

Početak trudnoće i maternice

Glavno tijelo koje obavlja poslove tijekom trudnoće je uterus. Ovo je sklonište embrija dugo vremena. Tijelo najjasnije pokazuje sve promjene. Osjećaji u maternici u ranoj trudnoći su vidljivi od samog početka. Već je rečeno da žena može osjećati kada se embrij u njoj učvrsti, ali to nikako nije sve. Orgulje u ranoj fazi dobiva pojačanu opskrbu krvlju. To ga čini posebno osjetljivim. Ako u normalnom stanju, ne svaka žena će naznačiti gdje se maternica nalazi, lako će ga učiniti tijekom trudnoće. Tkiva sluznica u tijelu oteklina, što može uzrokovati malu težinu u trbuhu, trnci.

Normalni osjećaji u ranoj trudnoći ne uzrokuju nepodnošljivu nelagodu, iako će se sa svojim razvojem povećati. Zbog razloga koji su ih prouzročili, te se manifestacije mogu podijeliti u skupine.

gipertonus

Osjećaj napetosti u želucu poznat je mnogima u tom stanju. Njegova krivnja je grč u mišićima maternice, zvanu hipertonija. Kada se trbuh osjeća nakon 2 mjeseca od početka trudnoće, nije teško naći gornji stup organa. Takvi osjećaji maternice u ranoj trudnoći su zbog nedostatka progesterona. Ako je izvrsno, morat ćete spasiti dijete kroz napore medicinske struke i spavanje. Ali to se također događa tijekom normalne trudnoće zbog opterećenja motora, tresući se u transportu. Ako grč u mišićima brzo prođe, ne nadopunjuje teška bol i krvarenje, nema opasnosti.

Promjene koje se odnose na rast maternice

Kratkotrajna bol u abdomenu u ranoj trudnoći, koja se pojavljuje tijekom povećanja motoričke aktivnosti, lokalizirana je u području prepona. Često se osjećaju žene s oštrom promjenom položaja tijela, čak i kašljanjem i kihanjem. U opisanim slučajevima ovo je običan fenomen uzrokovan porastom opterećenja na ligamentima maternice. Tijelo raste, a premda u ranom razdoblju nije tako očito, pritisak na njegove dijelove raste. Mora proći normalne osjećaje ubrzo nakon pojave.

Utjecaj maternice na susjedne organe

Prve senzacije u ranoj trudnoći mogu biti povezane, čudno, s mjehura i crijeva. Edematous uterus i povećanje bazalne temperature, naravno, utječu na susjedne organe. Stoga česta želja trudnice da urinira. Maternica još nije velika, ali dosadno utječe na zidove mjehura. Ako žena pokuša smanjiti posjete za WC i podnijeti, poriv se povećava, a hipertonija se može dodati.

Nemir tijekom trudnoće u ranoj fazi predstavlja crijeva. Oni su uzrokovani opuštanjem mišića, kao i mnogim drugim organima abdominalne šupljine. S jedne strane, priroda je zabrinuta zbog očuvanja trudnoće. S druge - može uzrokovati zatvor, nadutost. Širenje plovila u području zdjelice, neizbježno tijekom trudnoće, često izaziva pojavu hemoroida.

Početak trudnoće i jajnika

Jajnici tijekom trudnoće kao što raste tkivo maternice su zategnuti na gornji dio trbušne šupljine. U početku to nije toliko opipljivo kao i njegov razvoj. Zapravo, u ovom trenutku, ti organi su obavili svoj posao, to jest, oni su proizveli zdrave zametne stanice i njihovo funkcioniranje je minimalno. Osjećaji u jajnicima u ranoj trudnoći ne smiju prelaziti laganu opuštenost u ovom području. Ali krivci su uglavnom ligamenti maternice, koji moraju podnijeti rastuće opterećenje.

Ako jajnici boluju, to znači da su razvili upalu, koju trudnoća ne može spriječiti. Mora se zaustaviti, inače se stvara prijetnja fetusu.

Vagina tijekom trudnoće

Vagina - način na koji novorođenče mora napraviti prvi pokret. To je dio reproduktivnog sustava, pa će promjene utjecati na to. Osjećaji u vagini u ranoj trudnoći određeni su povećanjem broja i promjera krvnih žila. Za embrion je potreban kisik i prehrana, koji dopiru do svojih stanica kroz krvotok. Zato će žena osjetiti proboj u području prepona. To je uzrokovano istezanjem kapilarnih i venskih zidova, pritisak na njihovu krv. Slično će biti i osjećaj donjeg trbuha u ranoj trudnoći.

Vagine i prije toga proizvodi sluz, koji osigurava normalnu mikroflora organa. Tijekom trudnoće, njegove se sekretorske sposobnosti povećavaju. Žena bilježi njezin bezbojni, mirisni iscjedak. Najgore što mogu donijeti je osjećaj slabe nelagode. Ali sveukupno to je uobičajena pojava.

Matične žlijezde na početku trudnoće

Dojka je vrlo osjetljiv dio ženskog reproduktivnog sustava. Hormoni imaju snažan utjecaj na to. Zato su prve mliječne žlijezde odgovorile na pojavu embrija u tijelu. Priroda ih priprema za proizvodnju mlijeka za nerođeno dijete, koristeći hormon prolaktin da to učini. Žlijezde rastu u volumenu pa čak i za prvih tjedana žena bi trebala zalijepiti rublje veličine ili dvije više nego obično. Kao rezultat toga, osjećaji u prsima u ranoj trudnoći također postaju različiti. Ona postaje osjetljiviji na dodir, ponekad na bol. Zbog širenja kanala dodaje se osjećaj pucanja, kroz koji će mlijeko dotjecati bradavice.

Koža dojke dobiva neku vrstu prozirnosti, jer su posude jasno vidljive na njemu. Bradavice i areola, naprotiv, dobivaju svjetliju boju, a također postaju malo bolne.

Granica manifestacija trudnoće i opasnost za nju

Svi procesi u početnoj fazi trudnoće ne mogu se podudarati s pojedinostima različitih žena. Štoviše, ležaj prvog i drugog djeteta iste mumije nije isti. Nije uvijek moguće razlikovati gdje su svakodnevne manifestacije stanja iu kojim slučajevima postoji opasnost od fetusa. A ipak postoje kriteriji po kojima se može sumnjati da nešto nije u redu:

 • Ne-oštri osjećaji koji dolaze u većini u ranoj trudnoći podudaraju se s rasporedom kritičnih dana. Kada dođe do uočavanja, a bol se s vremenom povećava, to može značiti početni stupanj prekida. Rano razdoblje u tom smislu opasno je, pa odmah odmah požurite na ginekologa.
 • Vidjela je oštru, pulsirajuću bol tijekom trudnoće u ranoj fazi. U pratnji krvarenja mogu značiti pobačaj. S takvim razvojem događaja, fetus se ne može spasiti, ali hitna pomoć je još uvijek potrebna. Ako je bol lokaliziran na bočnom trbuhu trbuha, ne nestaje, nadopunjuje se smeđim sekretima, vjerojatno je da se trudnoća ne razvija u maternici, već u crijevu ili abdominalnoj šupljini. Ovo stanje također zahtijeva hitnu intervenciju. Ako pomoć stigne rano, vjerojatnost da će sljedeća trudnoća biti uspješna nastavit će se.
 • Ako su testovi pokazali da je fetus prisutan, ali žena nema nikakvih osjeta u ranoj fazi trudnoće. To se događa kada embrij prestane razvijati. Frozen fetus znači prestanak dijeljenja stanica, povrat hormonalnih razina u prethodno stanje. Zbog toga se spominje izostanak svih njegovih manifestacija. Zamrznuta trudnoća ponekad završava spontanim odbacivanjem fetusa, ali u čestim slučajevima lijek je potreban.

Pogledajte video o trudnoći u ranim fazama i karakterističnim manifestacijama:

A ako su dvoje?

Neke žene se osjećaju sjajno kad čekaju bebu: gotovo da nisu bolesne, nelagoda, bez koje je neophodna, je minimalna. Ali takva se situacija praktički ne događa ako se očekuju blizanci (osjećaji u ranoj trudnoći mogu se osjećati prije ultrazvuka).

Opterećenje, koje u ovom slučaju nosi žensko tijelo, povećava se. Ono što se odmah vidi iz studije o HCG-u bit će dvostruko više. I količina progesterona koji osigurava gestaciju, što je također uzrok ne najugodnijih manifestacija, veća je. Stoga:

 • toksikoza može biti vrlo izražena;
 • osjetljivost dojke osjetljiva;
 • slabost je izraženija zbog dvostruke potrebe za željezom;
 • želudac postaje veći za 11 tjedana zbog brzo rastućeg maternice, odnosno sve neugodnosti povezane s tim u obliku satnih izleta na zahod, konstipacija se pojavljuje akutnije;
 • Bolovi u trbuhu mogu također biti vidljiviji zbog povećanja opterećenja na ligamentima, povećava se rizik od hipertonije maternice i pobačaja.

Osjećaji u ranim stadijima glatke trudnoće mogu varirati. Ponekad se prenose vrlo teško, ali mnoge žene su prošle kroz to, tako da svatko može. Važno je ne brkati normu i patologiju, a to se može izbjeći ako redovito posjećujete liječnika, slušate svoje tijelo i vjerujete oboje.

Osjeti u abdomenu tijekom trudnoće: što očekivati ​​i što se ne biste trebali bojati

Svaka trudnica tijekom trudnoće sluša male trzajne napore i najmanju bol koja prati cijelo vrijeme razvoja fetusa. Sva tri trimestra osjetila u abdomenu tijekom trudnoće, a onda su se prisilili na radost, to je vrlo alarmantno za žene. Detaljno ćemo opisati koji su simptomi normalni i koji bi se senzumi trebali slušati, kao i u kojim slučajevima je potrebno konzultirati liječnika.

Opće informacije

U prvom tromjesečju trudnoće, najčešća majka kaže da povlači donji trbuh. Takvi simptomi obično traju prva četiri tjedna, jer se promjene događaju u tijelu. Tijekom tog razdoblja, hormon se očituje - relaxin, koji pomaže ublažavanju ligamenta koji drže maternicu. Zbog toga se osjeća nelagoda.

Treba napomenuti da takvi simptomi mogu biti prijetnja pobačaju. Da ne sumnjate, potrebno je odabrati nekoliko faza:

 • Bolovi su grčevi i produženi;
 • U pratnji krvave sekrecije.

Ako primijetite takve manifestacije, potrebno je hitno konzultirati liječnika.

Što se mama može osjećati tijekom hodanja?

Kada putujete na dugo gestacijsko razdoblje, također postoji neobična senzacija u donjem trbuhu, što je posljedica:

 • Visina djeteta;
 • Uvećana maternica;
 • Omekšavanje ligamenata.

Može donijeti i bol, što se manifestira tijekom hodanja. Ali ako se ovi pritisci pojave izravno na majčinoj utrobi, potrebno je obavijestiti liječnika. U ovom slučaju, bit će dodijeljena da nose zavoj,

propisati lijek protiv bolova i odmor.

Kakvi su osjećaji prisutni na kraju gestacijskog doba?

Do kraja trudnoće, žene napominju:

 • trnci;
 • Njuškanje u području zdjelice.

U posljednjem pojmu, ti se osjećaji smatraju normom i ne nose opasnost od rasta djeteta. To je zbog kretanja fetusa u donji dio zdjelice, priprema za rođenje. Ako to donosi nelagodu ženi, trebate leći na lijevoj strani, koja će nositi težinu i pritisak na zdjelicu će se smanjiti.

Razmotrite senzacije u ranoj trudnoći, što je norma:

 1. Povlačenje boli - relaxin omekšava ligamente genitalnih mišića;
 2. Trbuh se ukrućuje - u slučaju ranog razdoblja, maternica počinje rasti, a to je praćeno pritiskom na mjehur, čime se uzrokuje česte uriniranje.
 3. Bloating - oslobađa se mjesto rastućeg trbuha. Otpušta se hormonski progesteron koji smanjuje mišićni ton želuca i to izaziva zatvor i stvaranje plina. U takvim slučajevima hrana budućih majki treba biti pravilno odabrana, svi proizvodi koji uzrokuju nadutost isključeni su iz prehrane.
 1. Pricking - velika količina krvi teče do maternice.

Što se događa u drugom tromjesečju?

Povlači donji dio trbuha, zbog čega:

 • Unutarnja površina maternice je nadražena, a to je olakšano kretanjem bebe;
 • Majčin umor;
 • Povećava ton maternice.

Tako se, na primjer, može naglasiti da se u 17. tjednu bol u donjem dijelu trbuha očituje zbog iznenadnih pokreta. Ako ti simptomi nestanu odmah, alarm se ne može pobijediti. Ako ti simptomi prate krvarenje, morate obavijestiti liječnika.

Osjećaji u trećem tromjesečju.

Prva stvar koja će truditi trudnicu često je mokrenje. Dijete raste i preše na mjehuru. Trbuh postaje veći i položaj se pogoršava.

Maternica dolazi češće, a majka osjeća napetost. Takvi simptomi nazivaju se treninzima koji se manifestiraju u 36. tjednu.

Što je trening borbe?

Braxton-Hicks kontrakcije - njihova učestalost manifestacije traje ne više od pola minute, ponekad može doseći i do dvije minute. Oni se ponavljaju ne više od četiri puta na sat i prate ga petrifikacija trbuha bez boli. Takvi se osjećaji nastavljaju u 37. tjednu trudnoće, jer tijelo priprema maternicu za nadolazeće rađanje. Ako se kontrakcije pojavljuju u istom intervalu, primjerice, svakih 15 minuta, morate otići u maternicu. Tjedan 37. je razdoblje kada se rad može početi ranije.

Da ne biste zbunili lažne borbe sa stvarnim, možete izvršiti nekoliko manipulacija:

 • Uzmi topli tuš ili kadu;
 • Šetnja u čistom zraku;

Nakon tih metoda, lažni se rad povlači, dok se stvarni nastavljaju u istom ritmu, smanjujući interval.

Svi gore navedeni simptomi javljaju se tijekom trudnoće. Vrlo je važno znati da sve ovisi o raspoloženju majke, kako ona provodi vrijeme. Trudnoća bi se trebala dogoditi u radosti i tišini. Da biste pravovremeno rodili dijete, zdravi, bez odstupanja, morate zaštititi svoj život od negativnih ljudi i emocija. Tako će sva osjetila biti manifestirana samo u fiziološkim pokazateljima, ali ne zbog okolnosti.

Kako odrediti ranu trudnoću trbušnim senzacijama

Od prvih tjedana trudnoće u ženskom tijelu počinju promjene koje mogu prepoznati neki znakovi i senzacije. Mnoge promjene prate bol u abdomenu. U nekim slučajevima to je normalna manifestacija razvoja fetusa u ranim fazama i ne bi trebala izazvati alarm u žena. Ali ako ima više intenzivnih osjeta i dodatnih simptoma, potrebno je konzultirati stručnjaka.

U prvih 6-10 dana nakon začeća, embrij je usađen, mnoge žene već u ovom trenutku imaju prve opipljive znakove trudnoće:

 • Pricking - zbog povećanog protoka krvi u maternici i promjenama njegovog oblika. Ova se značajka prikazuje od prvog tjedna i smatra se jednim od najranijih.
 • Pulsiranje u donjem dijelu trbuha - osobito očito, ako ležiš na leđima i opusti se.
 • Osjećaj pucanja - javlja se nakon kašnjenja, ali obično od 6. tjedna. U ovom se trenutku embrij počinje brzo razvijati i rasti, što je popraćeno povećanjem maternice. Susjedni organi možda još nisu spremni za takve promjene, stezanje koja se pojavila unutar njih stvara osjećaj istezanja i pritiska.
 • Lagano peckanje, što je znak proširenog uterusa.
 • Manji nagging boli povezani su s istezanjem mišića u donjem dijelu trbuha pod utjecajem povećanog otpuštanja hormona relaxina. Vrlo su slične onima koje je djevojčica doživjela u razdoblju menstruacije, i pojavljuju se u vrijeme kad raspored treba biti kritičan dan. Takva bol prolazi kad se trudna majka opusti ili zauzima udobnu ležajnu poziciju. Ako se stanje zdravlja nakon toga ne popravlja, potrebno je konzultirati stručnjaka. Tijekom trudnoće, koje proizlaze iz IVF postupka (in vitro oplodnja), bol može biti vrlo jak. U ovom slučaju, postoji i mučnina i opći slom. Žena bi uvijek trebala biti pod nadzorom liječnika.
 • Ozbiljnost donjeg trbuha povezana s kontrakcijama maternice. Osjećaj opcionalnosti, poznat samo ženama s preosjetljivosti.
 • Česti nagon za ispraznost mjehura zbog pritiska na brzo rastuću maternicu.
 • Abdominalna distenzija, koja se javlja iz dva razloga:
 1. 1. Orgenti probavnog sustava mijenjaju svoj položaj, stvarajući mjesta za nerođeno dijete.
 2. 2. Aktivna proizvodnja progesterona pomaže smanjiti ton crijeva, tako da mnoge žene u prvim tjednima trudnoće karakteriziraju konstipacija, povećano stvaranje plina i stvaranje pukotina u anusu. Također može ometati nelagodu u trbuhu i osjećaj težine.

Problemi s probavom u ranoj trudnoći uklanjaju se pijenjem puno obične čiste vode, frakcijske uravnotežene zdrave hrane, uklanjajući prehranu mahunarki, kupusa, jabuka, hrane koja sadrži šećer i uključivanje repe, šljive i fermentirane mliječne napitke.

Pored navedenih manifestacija, stope trudnoće prije početka kašnjenja su:

 • poboljšana sluznica iz vagine - tako da vrat priprema čep, koji će štititi fetus od vanjskog okruženja;
 • težina i nemir u prsima;
 • djela mučnine, opće slabosti i averzije prema mirisima.

Teško je odrediti trudnoću vizualno i dodirom - želudac može ostati nepromijenjen do sredine drugog tromjesečja.

Gotovo sva bol u abdomenu tijekom prvih faza trudnoće treba biti razlog za odlazak liječniku. Prema stručnjacima, razumijevanje razlike između dopuštene i patološke nelagode je vrlo teško. Iz tog razloga, bolje je pogriješiti i dolaziti na posjet. To je osobito nužno ako:

 • Intenzivno i glupo boli donji abdomen, povlači donji dio leđa. Čudni osjećaji su znak smrznute ili ektopične trudnoće, ako se ne zaustave kad se udobno opustite. Krvarenje iz maternice također će ukazivati ​​na patološko stanje. Kada se pojave, žena treba odmah hospitalizirati.
 • Nagli iznenadni bol u donjem bočnom dijelu trbuha, približno na području jajnika, često označava ektopičku trudnoću. Ako su epruvete odvojene od veličine fetusa, žena treba hitnu kiruršku terapiju.
 • Snažan bol na desnoj strani trbuha u prvih tjedana trudnoće može se pojaviti zbog upala slijepog crijeva. U prvom tromjesečju tijelo je preopterećeno, imunitet je oslabljen, što može uzrokovati različite bolesti (svi kronični stekli akutni oblik tečaja, ARVI i drugi često se promatraju).

Bilo koja krvava grimizna boja, zelena i žuta s neugodnim mirisom - ovo je prigoda da se odmah obratite stručnjaku i prođe sveobuhvatan pregled.

Mnoge žene možda nemaju simptome tijekom prvih ili ponovljenih trudnoća. To se smatra normom i pokazateljem pravilnog razvoja fetusa. U tom slučaju, da biste saznali o prisutnosti trudnoće moguće je samo uz pomoć testova.

Trbušne senzacije tijekom trudnoće

Trbušne senzacije u ranoj trudnoći

Tijekom trudnoće, trudnica je pokazatelj dobrobiti i raspoloženja u mnogim trudnim majkama. Što da kažem, ako žena nije uznemirena, onda ima dobru raspoloženost i misli, koje se prenose na mrvice. Osjećaji u abdomenu u ranoj trudnoći mogu biti različiti. Vrlo često uzrokuju fiziološki procesi povezani s rastućom maternicom.

Osjećaji u donjem trbuhu u ranoj trudnoći uključuju sljedeće:

 1. Lagano trnce To je uzrokovano činjenicom da veća količina krvi počinje teći na mjesto maternice nego obično. Ovo stanje ne zahtijeva nikakve intervencije i nikada nije bolno za trudnicu.
 2. Povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha. Ovo je još jedno od normalnih stanja. Hormon relaxin, koji se počinje proizvoditi tijekom trudnoće, čini žene osjećaju uganuće na području ingvinalnih mišića i donjeg trbuha. U pravilu, ove boli nisu jake i nemaju trajnu, lutalicu.
 3. Ton maternice. U kratkim razdobljima trudnoće, žena može osjetiti ovo stanje kao laganu petrifikaciju donjeg trbuha. Štoviše, maternica u ovom razdoblju takve male veličine da neće biti moguće potezati za to. Ali često ići na zahod, ona je već prisiljena. Maternica s ovumom raste brzo, pritiskom na mjehur, što uzrokuje česte poteze da posjete dame.
 4. Nadutost. Nadražaj trbuha za žene u ranoj trudnoći je također norma. Ovo stanje je zbog činjenice da se gastrointestinalni trakt buduće mame postepeno obnavlja, oslobađajući prostor za rastući trbuh. Osim toga, hormonski progesteron, koji počinje aktivno razvijati od prvih dana trudnoće, pomaže smanjiti mišićni tonus crijeva, što dovodi do zatvora i nadutosti. Da biste se riješili ovog ne baš ugodnog fenomena, dovoljno je malo ispraviti prehranu. Iz prehrane treba ukloniti svu hranu koja može izazvati nadutost: grah, kupus, crni kruh itd. I jesti male obroke 5-6 puta dnevno.

Osim toga, ginekolozi preporučuju da se bave osjećajem napuhnutog trbuha u ranoj trudnoći uz pomoć posebne gimnastike. To je skup nježnih vježbi za lumbalnu. U pravilu, to su različite zavoje s i bez produženog rukovanja, kao i podizanje nogu za jačanje mišića trbuha.

S obzirom na činjenicu da je u prvom tromjesečju žena sklona činjenici da se pobačaj može pojaviti, skup vježbi treba obaviti samo nakon savjetovanja s ginekologom.

Kada trebam nazvati liječnika?

No, svi osjećaji u trbuhu u ranoj fazi trudnoće nisu bezopasni. Postoji nekoliko kriterija za koje trebate nazvati hitnu pomoć:

 1. Crtež boli u donjem dijelu trbuha i krvarenje. Ako žena ima nagging bol u donjem dijelu trbuha ili grčevi, slične prirodi od bolova tijekom menstruacije, ona bi trebala slušati svoje tijelo. Možda počinje pobačaj. Ako je ova bol popraćena krvavim krvavim iscjetkom iz genitalnog trakta, tada je trudnica hitno potrebna u bolnici.
 2. Oštra bol u donjem dijelu trbuha na jednoj strani. Tako se ektopična trudnoća može očitovati. Štoviše, može se sumnjati prije prekida loma jajovoda: žena može doživjeti periodičnu bol na mjestu implantacije jajašca. Ako ga nije moguće otkriti na vrijeme, vrlo često kada se epruveta pukne, trudnica izgubi svijest od unutarnjeg krvarenja. Pacijentu je potrebna hitna operacija.
 3. Bol na desnoj strani trbuha. Ne zaboravite na upalu slijepog crijeva. Nitko nikad ne jamči ženi da njezin dodatak ne upali u prvim tjednima trudnoće. Stoga, ako buduća mumija još nije imala operaciju za uklanjanje, bilo koja bol na desnoj strani trbuha sugerira da je potrebno konzultirati liječnika.

Dakle, nisu svi osjećaji u trbuhu u ranim stadijima bezopasni. No, u pravičnosti mora se reći da priroda štiti trudnice i apendicitis u njima, u pravilu, ne proizlazi. Slušajte sebe, a vaša će trudnoća lako proći.

Neobični osjećaji tijekom trudnoće

Organizam buduće majke prolazi kroz značajne fiziološke promjene. Prije svega, hormonska pozadina žene promjena, mnogi organi i sustavi rade u poboljšanom načinu rada. Sve to uzrokuje određene senzacije tijekom trudnoće, a nisu svi ugodni. Neka od novog stanja žene mogu uzrokovati njezine nemire i osjećaje, u većini slučajeva, potpuno uzaludan. Stoga razmotrite kakve osjećaje tijekom trudnoće i s kojim su povezane.

Nove senzacije tijekom trudnoće

Mnoge žene u prvim tjednima trudnoće primjećuju neobičnu opću slabost i umor. U pravilu, ujutro je vrlo teško izlaziti iz kreveta, a poslijepodne se javlja osjećaj slabosti, a nakon 6-7 sati se osjećaju pospani. To se objašnjava činjenicom da na početku trudnoće dolazi do aktivne hormonske prilagodbe kod majčinog organizma, što zahtijeva visoke troškove energije.

Neke žene koje imaju bebu moraju doživjeti mučninu i često povraćati. Štoviše, takva mučnina često se javlja ne samo ujutro, već i iritira buduću majku tijekom dana. U većini slučajeva, nelagoda tijekom trudnoće više nalik na lagani osjećaj anksioznosti u želucu ("krut"), iako ponekad žena može patiti od djela povraćanja. Za mnoge, mučnina postaje prvi simptom početka trudnoće. I to je povezano s istim hormonskim promjenama u tijelu.

Neki hormoni, osobito estrogenski hormoni, odgovorni su za bubrenje ženinih grudi tijekom trudnoće. Grudi se progutaju i postaju bolne, iako bol obično pada s trudnoćom. Stručnjaci nazivaju oticanje dojke dobar znak koji ukazuje na normalan tijek trudnoće i odsutnost prijetnje njegovog prekida.

Žene koje reagiraju na najmanju temperaturu često osjećaju malu groznicu i povezanu mučninu u prvim tjednima nakon začeća. Ako žena održava raspored osnovne temperature, njezino povećanje će biti jedan od dokaza uspješne oplodnje jaja.

I, naravno, nemoguće je spomenuti takav neugodan osjećaj tijekom trudnoće, poput žgaravice. Njegov izgled izaziva hormon progesteron, pod utjecajem koji se jednjak jednjaka opušta. Kao rezultat, malu količinu želučanog soka, ponekad s djelomično probavljenom hranom, bacaju se u jednjak.

Vjerojatno, svi već znaju o neobičnim željama hrane budućih majki. Tijekom tog razdoblja, mnogi od njih mijenjaju svoje preferencije hrane, a često, hrana koja je čak i bolna prije trudnoće može postati najpoželjnija.

Često, žena koja očekuje dijete reagira oštro na mnoge mirise, osobito često na miris duhana, oštre mirise, parfeme i dezodoranse. Na taj način, žensko tijelo je zaštićeno od proizvoda koji sadrže mnogo kemikalija koje su nesposobne za nju i fetus u tom razdoblju.

Većina žena primjećuje promjenu svojih psihičkih osjećaja tijekom trudnoće. Ozbiljne hormonske promjene, osjećaj umora, priprema tijela za trudnoću prikazuju se na emocionalnom stanju. Neke buduće majke postaju razdražljive i nervozne, dok druge postaju apatične i mirne.

Trbušne senzacije tijekom trudnoće

Na samom početku trudnoće mnoge žene osjećaju slabu bol u donjem dijelu trbuha. Obično se javljaju tijekom prvog mjeseca nakon začeća i povezani su s fiziološkim promjenama u tijelu. Tijekom trudnoće proizvodi se biološki aktivna tvar relaksina, čija djelovanja omekšavaju ligamenti, prvenstveno oni koji drže uterus. Lagano omekšavanje tijela maternice i utora koji povezuje tijelo i vrat, pridonosi promjeni relativnog položaja peritonealnih organa. Znakovi tih procesa i obavijesti žene. Važno je razlikovati ove osjećaje od simptoma ugroženog pobačaja, koji su karakterizirani grčevima ili produljenom boli u donjem dijelu trbuha, uz napetost maternice i vaginalno krvarenje. U slučaju takvih manifestacija morate odmah nazvati liječnika.

Povećanje fetusa, maternice, omekšavanje ligamenta često dovodi do pojave neobičnih senzacija u abdomenu tijekom trudnoće u području stidne simfize, tj. U donjem dijelu abdomena. U pravilu, ovo stanje manifestira se kao blaga bol, što se osobito osjeća tijekom šetnje. Ponekad postaje bolno i pritiskom na krilo. U takvoj situaciji potrebno je posavjetovati se s liječnikom koji može propisati nošenje zavoja, spavanje ili uzimanje lijekova protiv boli.

Ponekad se trudna majka žali na trnce, ukočenost u području zdjelice. Taj fenomen ne predstavlja nikakvu opasnost za tijek trudnoće ili razvoj fetusa. To je objašnjeno povećanjem pritiska zbog kretanja djeteta dolje i čini se bliže datumu rođenja. Kako bi se uklonio neudoban osjećaj, žena mora ležati na lijevoj strani, čime se smanjuje pritisak na zdjelicu kroz koju prolaze arterije, vene i živci.

Većina žena je upoznata s takvim senzacijama tijekom trudnoće kao trnci i nelagoda u srednjem dijelu trbuha. Oni obično prate zatvor i nadutost. To je zbog slabljenja mišića crijeva tijekom tog razdoblja i njegovog pomaka prema gore od strane raste maternice. U pravilu, nakon što se riješi zatvora i nadutosti, ovo stanje u ženi odlazi.

U posljednjem tromjesečju trudnoće, mnoge žene imaju osjećaj težine u gornjem desnom hipohondriju, što je uzrokovano promjenom položaja žučnog mjehura rastućim maternicom i povećanjem formiranja žuči.

Kakvi osjećaji tijekom žena trudnoće ovise o mnogim čimbenicima. Ako su ti osjećaji neugodni, neugodno ili uzrokuju bol, potrebno je konzultirati liječnika.

Osjeti i bolovi u trbuhu tijekom trudnoće

Svaka trudnica je slušati svoje tijelo i briga ako postoje neugodne senzacije ili bol u trbuhu tijekom trudnoće. Mnoge trudnice, osobito oni koji su planirali - pratili ovulaciju, vodili su dnevnik BT-a. gledao SC; Gledajući unatrag na početku njihove trudnoće, oni mogu reći da su ga osjećali od prvog dana - nešto nije bilo tako bolno, probijeno, i tako dalje, no s druge strane, u slučaju koncepcije oplođenog jaja, "plutajući" kroz cijev u maternicu, može uzrokovati bol, a nelagoda nije samo ovulacijski sindrom.

Pa kakav osjećaj trbuha određuje trudnoća i koja vrsta boli u abdomenu treba upozoriti buduću majku?

Rana bol u trudnoći

Prve bolove u trudnoći koje se trudna majka može suočiti, a još nije svjesna svojeg položaja, osjećaj je implantacije. Moguće je da će samo nekolicina žena osjetiti implantaciju, a osjećaji neće biti bolni, već samo nepoznati. Ili žena uopće ne obraća pažnju na to. Ali kada se jajnik dosegne maternici i prodire u bujnom endometriju, može se pojaviti kratkotrajna bol, pa čak i mali krvavi iscjedak.

U prvim danima trudnoće želudac se također može povrijediti zbog hormonalnih promjena, posebice povećanja razine progesterona u krvi. Ako je žena prije trudnoće imala bolne periode, tada u ranoj fazi može biti blage boli, slično boli u PMS-u.

Progesteron također utječe na pokretljivost crijeva, usporava, hrana se sporije spušta, nadražuje crijeva u nekim područjima; može biti zatvor, nadutost, nadutost. Bolest se također može pojaviti ovdje u obliku zakrivljenih dosadnih boli na stranama trbuha i češće na lijevoj strani. Liječnici preporučuju podešavanje prehrane, svakako koristite mliječne proizvode, povrće i voće, kao i pijte puno vode.

Može biti i fizioloških bolova uzrokovanih rastom maternice i njezinim postupnim pomicanjem, istezanjem ligamenta vezivnog tkiva, s kojima je uterus vezan između iliacnih kostiju u zdjelici. Takve se boli razlikuju po činjenici da se javljaju pri mijenjanju položaja tijela, kada kašlja ili kihanje, teškim podizanjem. Lokalizirano iznad pubisa, na stranama iu ingvinalnim nabora. I ti osjećaji su kratkotrajni, nisu opasni, mogu se pojaviti u bilo kojem trenutku, ali češće se pojavljuju s očitim trbuščićem i prolaze sami.

Kontrakcije treninga - trudnica ih može osjetiti već krajem drugog tromjesečja, a manifestiraju se napetost trbuha i "petrifikacija" maternice. Kratko je, traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta, samostalno prolazi ili se mijenja položaj tijela, a ponavlja se nekoliko puta dnevno. Ti kontrakti prestrašuju buduće majke, ali ovo je normalni fenomen - tijelo se tako priprema za porođaj.

Svi gore navedeni osjećaji i bolovi su bezopasni i ne zahtijevaju liječenje, ali trebate se posavjetovati s liječnikom, jer s takvim senzacijama mogu započeti ozbiljne poteškoće.

Kontrakcije maternice i krvarenje mogu se pojaviti s odstranjivanjem jajašca i prijeti pobačajem. Stalan osjećaj napetosti, grčevi u maternici, otežavajuće navečer i pojavljuju se čak i na počinak, povlačenjem bolova u donjem dijelu trbuha, dajući crkvi - to su simptomi koji se ne mogu zanemariti, mogu ukazivati ​​na prijeteći pobačaj. Pravovremeni pristup liječniku i propisanom liječenju može zaustaviti taj proces i spasiti trudnoću. Ako postoji takva bol, trebate nazvati hitnu pomoć, a prije dolaska na laž. Kada u toku pobačaja i propuštenog pobačaja kada žensko tijelo odbacuje propustili prvog tromjesečja fetus, grčeve i krvarenje su puno jači.

Izvanmaternične trudnoće - je vezanost jajne stanice u maternicu nije, a najčešće u jajovodu, a manje na drugom mjestu. Fetalni jaje brzo raste, a kad mu veličina postaje veća od promjera jajovoda, počinju bolovi u donjem dijelu trbuha i na strani, koji se povećavaju i kad se epruveta pukne, postaju akuti, popraćeni krvarenjem, povraćanjem, slabostima, vrtoglavicama itd. To se češće pojavljuje u intervalu od 6 do 8 tjedana. Ako izvanmaternične trudnoće dijagnosticiran prije puknuća cijevi, postoji mogućnost da je spasi, ali operacija je neizbježna.

Cista korpus luteuma. Corpus luteum se formira i razvija umjesto pucajućeg folikula. Njegova je zadaća proizvoditi progesteron i podupirati trudnoću. Ponekad postoji korpus luteum cista - stanje u kojem je tijelo nakuplja tekućina raste i uzrokuje vuče bol u trbuhu, često u lokaliziranju stranu. Cista ne predstavlja prijetnju ženi ili fetusu, nego se riješi oko 18. tjedna, ali žene moraju biti oprezne da ne uzrokuju puknuće: izbjegavati napor, podizanje težine, dugo putovanje, seksualni život.

Hipertoničnost maternice je stanje dugotrajnog tonaliteta, koje se manifestira težinom u donjem dijelu trbuha, bolovima koji zrače na donji dio leđa i sa strijama, au drugom i trećem tromjesečju ton se vidljivo vizualno - želuca se stvrdne i skuplja. Postoje mnogi uzroci hipertonije, ali za razliku od kratkotrajnog tonskog, koji se na Zapadu čak ne smatra patologijom, produženi hipertonija je opasna s preuranjenom placentalnom abrupcijom, pobačajem, preuranjenim rođenjem, fetalnom hipoksijom i zahtijeva obaveznu medicinsku njegu.

Trudni trbuh može povrijediti druge, ne-ginekološke uzroke: bubrežnu bolest, crijevne i probavne probleme, upala slijepog crijeva i drugo. Bolesti mogu biti kronične i mogu se razviti prvi put tijekom trudnoće. U svakom slučaju, ne biste trebali paničariti, trebate se pokušati smiriti i brzo se posavjetovati s liječnikom.

Prvi znakovi trudnoće

Planirate imati bebu ili, u svakom slučaju, ne smeta ako se dijete pojavi u vašoj obitelji. To znači da svaki mjesec slušate sa tjeskobom na svoje tijelo, pokušavajući razumjeti ako niste trudni. Dok se test trudnoće ne pokazuje (ili ne pokazuje) dragocjene dvije pruge, još tjedan ili dva, ali promjene u vašem tijelu već su započete, a često su njihovi znakovi prilično očiti. Ali u čemu se oni izražavaju?

Sibmamy je podijelio svoje dojmove o prvim danima trudnoće u temi "Kako ste mislili da ste trudni?, "I prikupili smo statistiku o najčešćim prvih znakova trudnoće.

Neobična senzacija u prsima

24% žena je shvatilo da su trudne zbog neuobičajenog stanja mliječnih žlijezda. To se kretalo od oštrog povećanja (po veličini i više) do osjećaja "napetosti u bradavicama". Najčešće, buduće majke opisuju svoje osjećaje kao "bolno oticanje". Za žene koje ne očekuju svoje prvo dijete, činilo se da mlijeko počinje dolaziti.

Tigra @@@: I odjednom sam imao bol u jednoj dojci, tako goruću bol kada se dotaknu...

Xandrinka: Moj trbuh i prsa su mučili, ali malo prije očekivanog datuma menstruacije, pa nisam pridavao nikakvu važnost.

SweetCotik: Počeo sam sumnjati kada je poprsje porastao od veličine 4 do veličine 5!

Neobična senzacija u donjem dijelu trbuha

Više od 14% žena prijavilo je neuobičajene ili bolne senzacije u donjem dijelu trbuha. Najčešće je to bila blaga bol, slična onoj koja se javlja prvog dana menstruacije, no ponekad su buduće majke primijetile povećanje i zadebljanje donjeg trbuha, povećanu peristaltiku, pa čak i osjećaj škakljavanja. Često, žene kažu da su iznenada nestale iz ljubavi spavajući na trbuhu: "neugodno, ometa".

Marshmallow: Gotovo odmah nakon navodne koncepcije stalno sam imao bol u trbuhu, kao i tijekom približavanja menstruacije, i dalje sam mislila da je nekako počela rano, ali shvatio sam što je bilo tek nakon odgode.

Želim svoga sina: osjetio sam rupu u donjem dijelu trbuha, kao da se nešto proteže i raste, odmah sam shvatila da sam trudna.

Anyyy: Moji leptiri su zurili u donji trbuh.

Promjene u želji apetita i okusa

Gotovo toliko (14%) žena bilo je iznenada htjelo probati neobičnu hranu, ili se osjećao jaki apetit - htjeli su jesti čak i noću. Suprotno popularnim uvjerenjima, trudnice ne uvijek "povuku na slanu", mnogo češće se spominju slatki proizvodi među proizvodima koji su iznenada postali privlačni: marmelade, medenjak, slatkiše.

Anissa: I otišli smo u kebabove, a tamo sam jeli zelene luk, svi su bili iznenađeni, jer nikad uopće nisam jeo, i ovdje ga jedem - i to je ukusno!

Elena 2012: užasno sam htjela jesti noću! Ono što se nikada prije nije dogodilo. I sljedeće tri noći sam bio prazan hladnjak, ali 4. dan sam odlučio napraviti test trudnoće i. trudna!

Mama_Mashi: Razumijem prije odgode - stvarno sam želio kuhani mrkvu. Samo želim sve! Prije toga, nema suosjećanja za mrkva ne doživljava.

Umor i pospanost

11,5% trudnica od prvog dana osjećaju povećani umor i pospanost. Cijelo vrijeme želim sjesti, žene mogu zaspati tijekom dana, a noćni san opisan je kao posebno jak i "slatko".

Imp: Vrlo brzo umorna i stalno htjela sjesti i odmarati se.

* Waterlily *: Prepoznajem drugu trudnoću po istom znaku (čak i prije kašnjenja) - Želim spavati spontano! U svakodnevnom životu nikada ne spavam tijekom dana, ali ovdje poslije podne mogu leći. I po mogućnosti u ranim večernjim satima. I na poslu, sjećam se, stavljen je na stol.

mučnina

Najpoznatiji simptom, mučnina je osjetila nešto manje od 10% žena (sjećamo se, to je slučaj vrlo rane toksikoze, tj. 2-6 tjedana trudnoće). Suprotno drugom zajedničkom mišljenju, na početku trudnoće, mučnina nije povezana s doba dana i ne mora se javljati ujutro - već je to osjećaj opće slabosti.

Zaštitnik: Treći put - mučnina ujutro u šest tjedana, znala je o trudnoći.

marchen: Nisam mogao jesti niti piti, ja snažno reagirao na mirise. Je li test - pozitivan!

Česti mokrenje i upala mokraćnog mjehura

5% žena zabilježilo je česte uriniranje, u nekim je postalo bolno, kao u upali mokraćnog mjehura, iako je dijagnoza "cistitisa" bila postavljena na jedinice.

NaGa: Bilo je vrlo neugodnih osjećaja, poput cistitisa.

Emocionalna nestabilnost

4% budućih majki istaknulo je da su postale razdražljive, cviljene, nervozne ili odjednom prestale ljubiti one aktivnosti koje im uvijek pružaju užitak. Mnogi ljudi uspoređuju svoje stanje s osjećajima prije menstruacije (predmenstrualni sindrom, PMS). Treba napomenuti da je ovaj simptom vjerojatno češći, samo ne sve žene mogu objektivno procijeniti njihovo ponašanje. Ako imate razloga vjerovati da ste trudni, slušajte druge, možda svoje komentare - ne nagging!

Busja: Dva dana prije početka testiranja mužem režanje! Ja sam psiho, shvaćam da se ponašam neadekvatno, ali ne mogu ništa učiniti sa sobom!

Lyode: Uvijek sam volio brzinu. I ovdje, doslovce u dva tjedna nakon začeća (pretpostavljam), brzina je preko 50 - bojim se!

Estelle: I moja prva trudnoća počela je zastrašujuće. Zato nisam nimalo sramežljiv, ali odjednom sam se počeo drhtati na najmanji zvuk.

Bol u leđima

Oko 4% žena je izjavilo da imaju bol u lumbalnoj regiji. Neki ih opisuju posebno kao bol u jednoj ili oba jajnika, drugi osjećaju bol u leđima, strani i donjoj trbuhu.

Taurina: Trećeg dana nakon začeća, moja lijeva jajnika se razboljela, boljela mi je leđa, jednostavno je nemoguće sjediti na poslu na računalu cijeli dan.

Oštrije intuicija

Od prvog dana nakon začeća, 3% majki "upravo je znalo" o svom stanju. Također, žene su napisale da su se majčanski osjećaji odjednom probudili u njima, sve misli odnosile su se na trudnoću i djecu

Mu: Moja sumnja je počela oko tri tjedna, kad su mi dali vrlo slatku lutku za novu godinu i počeo sam doživjeti vrlo čudnu nježnost za njega, što definitivno nije u mom stilu. A kad je njezin muž podigao nogu, općenito, histerija je pala od užasa!

Galina Konstantinovna: Prvi znak, kao što mislim, bio je selektivna vizija: gdjegod gledam, posvuda, trudne ili mame.

Elenka @@@: Tjelesno nisam imao senzacija, probudila sam se jednog jutra i bila sam zaslijepljena (ozbiljno) - trudna sam!

Riana: Osjećala sam prvu trudnoću dan nakon navodne koncepcije. Bilo je jasno da sam trudna! Ujutro su otišli do automobila, a ja sam pitao budućeg muža: "Što ako sam trudna?"

Loša temperatura

Ambrosia: Postojala je i konstantna temperatura od 37.0-37.3, bila je blatna i bacila je u vrućinu, a zatim na hladnoću. Nos je bio napunjen i glavobolja.

Osjetljivost mirisa

Još jedan "raspiarenny" rani znak trudnoće, koji je nastao samo u 2,5% očekivanih majki - iznenadna osjetljivost na mirise, kada žena ili osjeća miris koji drugi ne osjeća, ili se upija iznenadna averzija prema poznatim mirisima. U prvim tjednima trudnoće, kako se ispostavilo, ovo je prilično rijetko.

murka-zhmurka: Osjećala sam oštrije mirise, osobito benzin i drugi WC (na primjer, u podzemnoj željeznici ili na mjestima blizu grmlja i uglova gdje građani vole obrađivati ​​stvari).

Povećana bazna temperatura

U prvih dana trudnoće, bazalna temperatura raste u svim ženama, ali ne i sve, naravno, ona se mjeri. Međutim, 2,5% sibme, koja je planirala trudnoću, zabilježila je tablicu bazne temperature i na taj način saznala o budućem majčinstvu.

Polina1423: Da, i najvažniji znak! Bazalna temperatura je držana na 37,0 iznad. Tada sam shvatio da je vrijeme da kupimo testik.

Razne bolesti koje su nastale ili pogoršane početkom trudnoće

1% žena razvilo je ili pogoršalo bolesti koje nisu izravno povezane sa začećem i nošenjem djeteta. To je vjerojatno zbog činjenice da je imunitet trudnice lagano smanjen, a "nestale" infekcije se aktiviraju.

ljestve: I počeo mi je mlinac od mlaza - prije toga se nikad prije nije dogodilo.

ElenaTarasova: Već treća trudnoća, učim iz činjenice da me isti zub mudrosti počinje smetati. Sve stomatologu i ja za test u apoteku!

Odjednom...

Oko 1% žena kažu da prije nego što su naučili od trudnoće, počeli su proizvoditi u okolici neobično snažan dojam: počeli bi sve komplimente o svojim dobrim izgledom, a muškarci je jasno da oni smatraju ih seksualno privlačna.

Tamiri: I imam vrlo neobičan znak, a svaki put to je isto. Samo tjedan dana nakon začeća, muškarci počinju aktivno "držati". Ne znam kakve tekućine zračim tamo, ali to je činjenica. Ali ja sam već dama u doba! Ovo je prvi put da se ova trudnoća očitovala na novogodišnjem korporativnom partyju supruga, pa sam se gotovo onesvijestio od neočekivanih predrasuda. Ovdje je potvrđeno!

Priprema Alena Novikova

Pozdrav, molim te, recite mi što bi moglo biti. Osjećam se kao nešto u donjem dijelu trbuha. Kao da je neka vrsta gruda. I proteže se. Što je ovo?

Zajedno s ovulacijskim testom bio je test trudnoće. Bez odlaganja, samo odlučili koristiti test, koji ne bi ležao u stanju mirovanja. I postoje dvije trake))))))) I SHOCK i JOY istovremeno))))

Prvi put slučajno sam napravio test. I odmah odmah s toksikozom, drugi dan mučnina + 3 dana odgode))

Prvi put sam jednostavno znao da ću biti trudna i to je sve. Drugi put bio je najjača toksikoza, treći put sve užitke trudnoće trudnica u prvom tromjesečju, pa čak i prije odgode.

Vjerojatno razdražljivost) Muž je odmah rekao, promijenili ste se, trudni ili nešto)) I tako se to dogodilo!

Sve je jednostavno za mene - kašnjenje, test, radost.)))

Shvatio sam nakon što sam prestao jesti slatkiše i počeo me povlačiti na meso i jetru.
Iako se apsolutno ne sviđa meso i ne mogu živjeti dan bez slatkiša. Bio je to samo treći dan zakašnjenja, mislio sam da sam izgubio ciklus, jer se događa da se mjesečno javljaju nepravilno. Je li test, pokazalo se trudno.

Nisam osjetila ništa posebno, napravio sam test u 1. dž, i shvatio sam)).

Imala sam uobičajene znakove približavanja menstrualnosti, osjetljivosti dojki, promjenama raspoloženja, a kada je menstruacija trebala započeti na kalendaru, noću se pojavila neskladna bol, ali kad se ništa nije dogodilo, napravio sam test - odmah je pokazao 2 bara, a ja sam već pogodio bolove. Mislim da je ovo plod bio vezan za maternicu.

Ne razumijem što mi se događa, već je oko tri dana, želim mir i tišinu i leći tako da nitko ne smeta, ima nekih škakljica ili slično u donjem dijelu trbuha, ne znam kako objasniti. Postoji mučnina. Ali mislim da je to samo-sugestija, čak i ne znam

Slijedeći dan nakon začeća (intuicija je pokazala da se to dogodilo i odmah) mučila od kave, a petoga dana trbuhom od jutra do večeri je došlo do blagog proljeva, a onda je sve naglo postalo)) prošlo je mjesec dana.. ponekad donji trbuh Bio sam upaljen, sada sam ponestalo znakova samo za toalet)

Ne vjerujte, oba su puta vidjela lubenicu i ribu. Prije toga, čitala sam u knjigama o snu o čemu lubenica sanja. Ja se probudim, prva misao je "što ako sam trudna?" Istog dana, trčao sam u apoteku za test i voila - dvije trake! I tako su bili oba puta 

Odmah sam shvatila prvu trudnoću - tri dana nakon AP-a, bila je poludnevna temperatura od 37,5 (implantacija), a zatim dva puta ujutro krvarenje iz nosa, bilo je kao da je kamen bio postavljen u trbuh. Test je učinio 2 dana prije očekivanog datuma menstruacije i postojala je jasna šipka. Druga trudnoća nije razumjela. Nepravilni ciklus je postao, a zatim 28 dana, a zatim 45. prestao sam posvetiti pažnju na kašnjenja, ništa nije bilo planirano), upravo je sa suprugom otišlo na poslovna putovanja, moja je kći ostala sa svojom baka. Ovdje je vremenska razlika u Moskvi vrijeme da se probudite ujutro u 4 ujutro i pričekajte ujutro))))) je dosadno ne i kći uopće ne zareži, a ja sam imao nešto s tim mjesecom - čekao sam iz dana u dan)) i nisu bili zaštićeni) općenito su donijeli dar  bi čekali menstruaciju, samo muž kaže: gdje su oni? Iako je test))) dobro, ja sam) svibnja čekamo opće nadopunjavanje)

Moj prvi znak je razdražljivost, a onda su ostali znakovi pooštreni.