Top 5 najpopularnijih stolica za kupanje bebe u kupaonici

Rođenja

Za gotovo svako dijete kupanje je prekrasna prilika za zabavu. To nameće ogromnu odgovornost za roditelje - neophodno je stalno pratiti bebu kako bi se spriječili neugodni incidenti. Doista, u velikoj kupaonici, dijete može skliznuti, progutati vodu ili biti povrijeđeno. Bilo je olakšati kupanje stvorili stolice za novorođenčad, namijenjen za upotrebu u velikim "odraslim" kupaonicama.

Trebam li?

Učvršćivanje na stolici će pričvrstiti bebu u udobnom i udobnom položaju i omogućiti vam da obavite postupak kupanja bez traumatičnih posljedica, a sve zajedno s ovim atributom, roditelj će moći osjetiti barem malo smireniji pad.

Vrlo često postavlja se pitanje: "Je li uopće kupaći kabinet?" Svaki roditelj ima drugačiji pristup kupanju djeteta, neki su navikli kupati ga u težini. No, stolice mogu učiniti ovaj postupak prikladnijim, olakšati ga i - najvažnije - zaštititi same mrvice.

karakteristike

Izbor ovog atributa za kupanje treba se odnositi odgovorno. Važno je da stolica bude što udobnija za bebu i za roditelja (jer ponekad postoje problemi s uzimanjem djeteta iz plastične visoke stolice). Također morate uzeti u obzir materijal iz kojeg je izrađen, i veličinu velike kupke u kojoj će biti potrebno postaviti. Dodatne funkcionalnosti u obliku usisavača, naslona za ruku, termometra, izgrađenog razvoja također su važne.

Dob i težina

Kao što je napomenuto ranije, stolica se može koristiti od trenutka kada dijete uči sjediti mirno, bez pomoći. Nadalje, traženje optimalne varijante nastavlja se na druge parametre - zapravo po dobi, težini i visini. Najčešće su označeni na ambalaži, tako da izbor neće biti težak. Glavna stvar je da se u stolici dijete treba udobno smjestiti - da će ga čvrsto držati, ali istodobno ostaviti slobodu za svoje pokrete, a ne stisnuti udove.

veličina

Pretpostavlja se da će stolica biti prikladna u kupaonici bilo koje veličine, ali samo ako su usisne čaše na kojima je pričvršćena biti smještene ispod, ispod podnožja stolice. Ako je model pričvršćen pomoću bočnih usisnih čašica, vrijedi konzultirati prodavatelja o veličini i odabiru najbolje opcije prikladne za veličinu velike kupke.

materijal

Većina tih proizvoda izrađena je od plastike, ali također može biti drugačija. Jeftini modeli vjerojatno će biti šuplji iznutra, što ukazuje na krajnju nesigurnost. Suprotno tome, skuplji modeli izrađeni su od izdržljive, jake plastike s čvrstim prijanjanjem.

Na temelju svega navedenog, bolje je uložiti u visokokvalitetnu visoku stolicu, ali kako bi se osigurala djetetova udobnost i sigurnost nego gledati jeftine one odjednom (i možda bez štete zdravlju djeteta). Između ostalog, treba obratiti pažnju na broj i veličinu, u načelu, bez ikakvog korištenja projekcija u stolici. Stručnjaci se pridržavaju istih.

sigurnosni

Budući da će dijete biti u vodi, važno je da ga zaštitite od mogućeg klizanja sa stolice. Da biste to učinili, u različitim modelima postoje posebni privici - usisivači, branici, trake, trake za noge, T-vrat za donje noge. Bolje je ako je u određenom modelu sve to odjednom. Također je vrijedno napomenuti da pojasevi ne bi trebali štipati noge djeteta, ali istodobno moraju biti dovoljno jaki da se dijete ne sklizne.

funkcionalna

Od dodatnih funkcija, koje često uključuju više ili manje skupo modele sjedećih naslona, ​​možemo razlikovati podesivi naslon sjedala, produživi / spušteni rukohvati za lopatice beba i sjedalo koje se može okretati. Često na glavni skup funkcija dodati bilo koji razvija i zabavne igračke, uz pomoć kojih možete pretvoriti kupanje beznadna beba u vrlo zanimljiv i uzbudljiv proces.

Ostali kriteriji

Boja i oblik sjedala također mogu igrati važnu ulogu. Djeca vole svijetle boje, ali mnogi znanstvenici potvrdili su da zeleno savršeno pomaže opuštanju i smirivanju živčanog sustava, a budući da je dijete najčešće okupano neposredno prije odlaska u krevet, trebali biste obratiti pozornost na shemu zelenih boja modela.

Obrazac se odabire na temelju sklonosti roditelja, visine i težine djeteta, a često se također mora podudarati s unutrašnjosti. Trenutno postoje mnogi modeli koji mogu zadovoljiti sve zahtjeve jednog pažljivog i odgovornog roditelja. Bez obzira na ideje dizajera kupaonice, udobnost i sigurnost djeteta dolaze prvi.

Raznolikost mjesta

Kao i svi ostali proizvodi, mjesta za kupanje imaju dosta vrsta koje se razlikuju po kvaliteti i cijeni. Ispod su glavne.

standard

Ovo sjedalo izgleda kao obična visoka stolica, jednostavna, sa strane i bez nepotrebnih pojedinosti. Priključen je velikoj kupki pomoću usisavača, koji su smješteni ispod podnožja visoke stolice ili na njegovim stranama (ponekad i tamo i tamo). Idealno za one koji cijene kvalitetu, pouzdanost i jednostavnost.

S rotacijom od 360 °

Općenito, dizajn ove stolice razlikuje se od prethodnog samo zato što se lako može zakrenuti za 360 stupnjeva, što će pružiti udobnost u kupanju. Roditelj će se brže brinuti, a dijete će biti zabavno - neka vrsta rotirajućeg vrtuljka. Međutim, za vrijeme takvih igara važno je da ne oštetite dijete i unaprijed provjerite postoje li svi dijelovi stolice čvrsto na mjestu. Nažalost, u ruskim dućanima ove vrste stolica vrlo je teško zadovoljiti i stoga će biti brže i isplativo naručiti je u online trgovini.

univerzalan

Universal je transformirajuća stolica koja ima podizne i noge za ugradnju na čvrstu, suhu površinu. Može se koristiti kao stolica za plivanje i kao stol za hranjenje djeteta. Usput, bolje je ne kombinirati prvo s drugom u isto vrijeme (za sigurnosne svrhe).

suspendiran

Od svih vrsta gore navedenih stolica za kupanje, suspendirana je najmanje sigurna, jer je pričvršćena na dno, ali na gornji dio (strana) kupke sa stezaljkom.

 • Nemirno dijete koje voli rotirati jako ga može preokrenuti i pasti u vodu, što će rezultirati barem velikim strahom.
 • Za ovu vrstu stolica morate uzeti punu kupku vode, a redovito je vrlo skupo.

Uvjeti korištenja

Nije dovoljno samo kupiti visoku stolicu za kupanje. Izuzetno je važno prije uporabe kako biste bili sigurni da je sve ispravno, sigurno ga pričvrstite u kadi. Svaki paket s stolicom trebao bi biti popraćen dostupnom i informativnom instrukcijom koja opisuje slijed djelovanja za pričvršćivanje i mjere predostrožnosti.

Montaža i montaža

Stolica s usisnim čašama pričvršćena je isključivo na ravnu površinu kako bi se izbjeglo klizanje i pad djeteta u vodu. A ako se stolica savija, može se jednostavno preklopiti u dva. Prije nego što počnete kupati bebu, morate se pobrinuti da nekoliko puta da je visoka stolica pričvršćena na površinu kupelji.

Tek nakon što se postupak pričvršćivanja vrši u kadi, uvuče se voda čija razina ne bi smjela biti veća od djetetova prsa. Sljedeće na visokoj stolici, polako i pažljivo, izbjegavajući klizanje, stavljaju bebu i pažljivo pričvršćuju trake za pričvršćivanje, ako ih ima, na noge.

Ako u skupu modela postoji ploča s elementima igre, ona je posljednji put instalirana. Nakon kupanja beba se pažljivo oslobađa iz remena i podiže se sa stolice. Zatim se voda isušuje, a uz pomoć posebnih jezika postavljenih na usisne čaše stolica se uklanja s baze kupelji. Pohrana visoka stolica preporučuje se u kupaonici pričvršćenom za pločicu.

Mjere opreza

Potrebno je pratiti trošenje uređaja, a osobito pričvršćivanje baze na kojoj se nalazi mali. Ne možete podići stolicu ako još ima dijete. Zbog težine i nedostatka jednake raspodjele težine, takav teret može skliznuti iz ruku roditelja, što se ne može pokazati bilo kakvim dobrim za njega ili dijete.

Važno je ne izlagati plastičnu stolicu na pregrijavanje jer se mogu odstraniti usisne čaše, pomoću kojih se pričvršćuje na površinu kupke, zbog čega se objekt više ne može koristiti iz sigurnosnih razloga. Bolje je držati sjedalo od baterija i sušila za ručnike. Također, nemojte pretjerano vruće kupke s velikim količinama iste vruće pare.

5 popularnih modela s fotografijama

Kao što znate, kvaliteta je ključ dugotrajne i uspješne upotrebe bilo kojeg kućanskog proizvoda. Stolice za bebe za kupanje - nije iznimka. Ispod su 5 najboljih najpouzdanijih i najpopularnijih modela koji su u velikoj potražnji na tržištu dječjih proizvoda.

Smoby

Ova slatka i udobna standardna stolica opremljena je svime što je neophodno za ugodan svakodnevni kupanje djece - usisavači za pričvršćivanje na bazu kupke i obrazovne igračke koje neće dopustiti djetetu da bude dosadno. Minimalna dob, od čega se može koristiti stolica koju navodi proizvođač, iznosi 6 mjeseci (i zapravo se može koristiti od trenutka kada dijete počinje s pouzdanošću sjediti i držati naslon sjedala).

Izrađen od čvrstog materijala. Može biti zelena ili ružičasta. Nagiban, gladak, glatki, s grubom prevlakom. Kupci pohvaljuju visoku stolicu za pouzdanost i izdržljivost, bez ostavljanja negativnih povratnih informacija. Cijena takve visoke stolice iznosi 2339 rubalja, što u potpunosti zadovoljava njegove kvalitete.

Sretna beba omiljena 34015

Stolica je izrađena od visoko kvalitetnog plastičnog materijala s funkcijom rotacije 360 ​​°, opremljenu usisnim čašama za pričvršćivanje na dno kupke. Također se koristi od 6 mjeseci i minimalno 15 kg. Ima glatku zelenu stranu (ako je potrebno, može se ukloniti) i grubo bijelog sjedala i sigurnu stranu za montiranje.

Okrugli oblik oblikovanog dječjeg ponavljajućeg oblika i relativno male veličine. Među mišljenjima roditelja samo pozitivno. Cijena je 1659 rubalja.

Baby Ok Flipper Evolution 799

Ovaj model je uistinu kraljevsko prijestolje. Opremljena je pločom s igračkama, usisnim čašama za montažu, termometrom za mjerenje temperature vode i prikladnom za upotrebu od dobi od 6 mjeseci i težinom od 13 kg. Ima anatomski oblik koji će pružiti prikladnu lokaciju u dječjoj stolici.

Pokriven je materijalom koji ne sklizne i stoga ne utječe na udobno držanje djeteta. Izrađena od jake i pouzdane plastike. Može biti plava, narančasta, bijela, zelena i plava. Lider je među svim kvalitetnim stolcima za kupanje za djecu. Trošak je 2140 rubalja.

Aprica 91593

To je multifunkcionalna, prilično velika plastična stolica s anatomijskim oblikom, nepokretnim premazom, usisnim čašama i pločom s igračkama. Prikladno za uporabu od 6 mjeseci. Njegova osobitost je mogućnost prilagodbe visine.

Prema proizvođaču, stolica je pogodna za kupanje djece od rođenja, ali je bolje čekati do trenutka kada dijete može sjediti samostalno. Dostupno u žutoj boji. Od pozitivnih kvaliteta - pouzdanost i sposobnost korištenja "za rast". Od negativne - cijena je vrlo visoka. Postoji takva stolica od 5899 rubalja.

Aneksa AngelCare kupka BR-01-BL-EU

Ovo je minijaturno duboko sjedalo s mekom podlogom od trajnog plastičnog materijala. Možete ga koristiti od 6 mjeseci. Opremljen usisnim čašama, odvod i udobne noge. Može biti plava i ružičasta. Pruža slobodu pokreta tijela djeteta, ali ga čvrsto popravlja. Kupci ostavljaju samo pozitivne povratne informacije o proizvodu. Cijena je 2690 rubalja.

Kupanje - važan dio u razvoju bebe i samo prekrasne uspomene djetinjstva za njega i za roditelje. Uz pomoć gore navedenih mjesta, ovaj proces može biti olakšan i raznolik, ali, što je najvažnije, siguran!

Stolica za kupanje

Kupanje za bebe nije samo obvezatan postupak, već i jedan od njihovih najdražih načina provođenja vremena, čak i ako su premali da to izgovorite tako glasno. U najranijim stadijima života, majka mora stalno biti prisutna u kupaonici dok dijete kupanje, jer čak i ako već zna sjediti sam, neće mirno sjediti u kupaonici. Može piti vodu ili skočiti i udariti, a da ne spominjem činjenicu da je čak 30 cm ozbiljna dubina za takvog djeteta.

Kako se ne bi cijelo vrijeme držali malim, izumljeni su posebni uređaji, na primjer posebna stolica za kupanje.

Posebne značajke

Sjedište za kupanje djeteta dizajnirano je da riješi glavni problem - da bebu osjeti slobodno dok boravi u kupaonici, ali nije imao previše slobode da uđe u nevolje.

Strukturno, ovaj objekt lagano podsjeća na visoku stolicu: također dopušta djetetu da sjedne udobno, pa čak i malo vrtjeti, ali ne dopušta mu da ispadne, sklizne ili dopire do ustima s istom vodom. Oblik proizvoda može biti vrlo različit, ali obično je također pričvršćen na zidove kupke na jedan ili drugi način, a ne samo stoji u njemu.

Iako mnogi modeli pružaju visok stupanj fiksacije djeteta koje sjedi, upute obično strogo zabranjuju roditeljima da napuste dijete same.

Dakle, kupanje na takvom stolcu ne negira nadzor nad roditeljima, već dopušta samo da oslobode ruke.

Ne biste smjeli misliti da kupnja takvog dječjeg namještaja rješava sve probleme, mnogi roditelji namjerno odbijaju kupiti takav pribor. Mnogi ne vide točku u takvoj kupnji zbog činjenice da, dok kupanje, još uvijek trebate pratiti dijete. Također je napomenuto da je prikladno odmrzavati i igrati s djetetom na takvoj visokoj stolici, ali ne samo da ne pojednostavljuje stvarni pranje, već i malo komplicira, jer bi se malo isprati s sjedala. Čini se da dijete ne pokazuje želju da izađe, onda se može pričvrstiti na rukohvate stolice i izvaditi ga za ispiranje će biti jako teško.

Kako bi djeca bila zanimljivija da sjednu na takvoj stolici, kreatori im često pružaju uklonjivu igraću ploču - isti mali stol kao i stolice za hranjenje. No, ovo, navodno vrlo korisna značajka, često je podložna oštroj kritici roditelja i dječjih psihologa.

Rečeno je da djeca koja imaju mirni karakter osjećaju najudobnije u takvim uvjetima i ne pokušavaju se kretati, a kupanje je u mnogočemu korisno upravo zato što je djetetu puno lakše razviti motornu aktivnost u uvjetima bez polu-bez težine.

Što se tiče pokretanja djece, njihova slična igraća ploča uopće ne bi bila od interesa, jer u kupaonici već postoje mnoge znatiželjne stvari, na primjer, isti dodir, a želim pustiti igračke da plivaju kroz kadu, a ne samo pored sebe.

Iako je roditeljima malo teže okupati takvu djecu, oni u potpunosti iskoristiti prednosti postupka, točnije, mogli su to učiniti ako nisu stolica koja ograničava njihovu slobodu. Prema tome, bebe s ovim likom obično otkrivaju nezadovoljstvo kupljenim priborom.

model

Dječja stolica za kupaonicu izdana je u vrlo širokom rasponu modela, od kojih svaki ima svoje prednosti. Bitan element za sve modele smatra se ortopedskim stolicom s prilično čvrstim, grubim, nepokretnim sjedalom. Često su takve strukture također opremljene sklonom leđom, jer dok plivanje ne treba oblikovati savršeno ispravno držanje. Umjesto toga, to je opuštanje, odmor, tako da je ovaj oblik proizvoda koji može biti optimalan.

Najčešće se stolice za kupanje izrađuju na usisavačima, koje vam omogućuju sigurno pričvršćivanje proizvoda u kadu napunjenu vodom.

Ovaj je trenutak vrlo važan, jer visoka stolica mora biti stacionarni namještaj, a ne analogni brod, jer takav proizvod obično nema pravilno postavljenu gravitacijsku težinu kako bi ostala na vodi u ispravnom položaju.

Svaka stolica za kupanje pruža sveobuhvatnu ogradu za dijete, ne dopuštajući mu da napusti sjedalo. Ipak, neki modeli imaju prednju ploču s mogućnošću uklonjivosti, pa je vrlo važno da se dijete ne može odnijeti čak slučajno jer bi u tom slučaju bio nezaštićeni ispred. Obično, ove stolice također razlikuju svijetle boje.

Ako govorimo o najčešćim vrstama modela, vrijedi istaknuti sljedeće četiri stavke:

 • Standard - izgleda kao običan sjedište, ne razlikuje se od njega. Izuzetno jednostavna, čime se osigurava maksimalna sigurnost za dijete. Oni su pričvršćeni na kadu pomoću usisnih čaša, koji se mogu nalaziti na dnu, strani, ili čak i tamo i tamo.
 • Rotirajući - montirani su na isti princip, ali sama sjedala može vrtjeti u bilo kojem smjeru. To je učinjeno, naravno, ne za igru, ali kako bi majka mogla prikladno preokrenuti dijete na sebe od strane svake strane - lakše je oprati. Međutim, takva sličnost s veseljem može također ugoditi bebu.
 • Univerzalni - osim usisnih čašica, također su opremljeni nogama koje su idealno uklonjive. Takva stolica može se uspješno koristiti i za kupanje i za hranjenje.
 • Suspendirani - nisu pričvršćeni na dno kupke, već na zidove, oni zapravo vise u vodi na štipaljkama. Takva se varijanta može sigurno smatrati najmanje sigurnom, jer previše mobilni tot, ili čak samo dijete koje već može izdržati, može lako preokrenuti sjedalo. Budući da takvo sjedalo nije vezano za dno, obično je prilično visoka, tako da je prikladnije za majku, ali zbog toga morate dobiti više vode. Ako dijete uspije pokucati stolicu, s njim će ići pod vodu i neće moći sama ustati. Barem je snažno zastrašivanje zajamčeno.

Rješenja u boji

Izbor boja zapravo nije veoma važan, ali još uvijek postoje neki uzorci u njemu. Posebno, budući da je dijete nedirnuto i nalazi se u vodi, vrijedno je obratiti posebnu pozornost na proizvode toplih nijansi koje će psihološki "zagrijati" dijete.

Mnogi roditelji su odbijeni starim stereotipom, prema kojem dječaci trebaju sve plave, a djevojke će, respektivnije, cijeniti ružičastu stolicu. U stvari, to više nije moderno, a neki psiholozi apsolutno ozbiljno vjeruju da je čak i štetno za dijete.

Možda se neće ništa strašno dogoditi ako roditelji daju prednost tim bojama, međutim, ne smijemo učiniti sve da bi dobili pribor strogo takve boje.

Zapravo, jedini vrlo važan faktor koji može igrati ulogu u odabiru boje proizvoda je bebin temperament. Stručnjaci kažu da svijetli, privlačni tonovi mogu malo razveseliti mirno dijete, iako roditelji trebaju zapamtiti da prekomjerna aktivnost u kadi nije uvijek plus. Mnogo zanimljivije za roditelje može biti inverzni uzorak, jer uz pomoć podudaranja boja možete pokušati ublažiti previše aktivnu djecu, zbog toga morate pronaći mirnu hladovinu.

Koga odabrati?

Iako nam izgled dizajna, odrasli, izuzetno jednostavni, svaka od njegovih sorti maksimalno je prilagođena potrebama određene bebe, dok će za druge izgledati posve neugodno. Iz tog razloga, odabir određenog modela, treba obratiti pozornost na brojne kriterije, uključujući:

 • Parametri djeteta. U idealnom slučaju, sjedalo ne smije biti tjeskobno, a ne previše slobodno, jer prvi donosi nelagodu, a drugi ne učvršćuje dijete u stabilnom položaju. U pravilu, proizvođači naznačuju za koju dob i težinu njihov proizvod odgovara. Apsolutno je nemoguće zanemariti gornji prag - roditelji bi trebali biti sigurni da će sjedalo podržati dijete, pogotovo ako mu se ne obilježava mirno ponašanje tijekom kupanja.
 • Parametri za kupanje. Budući da je glavna značajka stolica za kupanje pouzdanost fiksacije, oni rijetko zadovoljavaju nikakve podesive parametre. To znači da su usisne čaše i drugi zatvarači već dizajnirani za određeni prostor. Ako su svi nosači smješteni ispod i usmjereni prema dolje, dopušteno je da visoka stolica bude manja od kupke, ali ako nisu svi usisnici na ravnoj površini, onda je bolje odabrati drugi model.
 • Pouzdanost materijala. Mentalno procijenite koliko dugo izgleda proizvod. U pravilu, stolice za kupanje izrađene su od plastike, ali ovaj materijal može služiti kao model pouzdanosti i biti savršen pacifier. Sjedalo mora biti dovoljno debelo i jaka, stručnjaci također ukazuju da nije poželjno da na strukturu imaju bilo koja dodatna izbočina. Možeš se ozlijediti zbog njih, uz pomoć njih možeš slomiti stolicu što je prije moguće.
 • Sigurnosne mjere. Provjerite kako dijete nije zaštićeno od klizanja iz sjedala. Optimalno rješenje smatra se tračnicom u obliku slova T, kada je djetetu ograničeno ne samo bočnim stolom ispred, već i vertikalnom preprekom koja se nalazi između nogu. Posebni pojasevi za noge također mogu poslužiti kao vrijedna alternativa, ali samo pod uvjetom da su udobno prilagođeni, što vam omogućuje brzo stezanje veličine, a sam dijete se neće moći osloboditi od njih.
 • Dodatne značajke. Najjednostavniji i najjeftiniji modeli pružaju samo jedan zadatak - osigurati dijete tijekom kupanja. Ako želite, i dostupnost novca, ima smisla obratiti pažnju na složenije mogućnosti, na primjer, s podesivim leđima, što će proceduru učiniti što prikladnijim za dijete.

Čak i takva sitnica kao otvaranje rukohvata može biti vrlo pogodna za mamu, jer vam to omogućuje brzo i lako doći do djeteta. Isto se može reći io mogućnosti kružne rotacije sjedala. Ako je prednji rub također opremljen malim stolom, potonji se često dodatno opskrbljuje raznim igračkama za obrazovanje, što dijete omogućuje da provode vrijeme ne samo ugodnim nego i korisnim.

Kako kupiti bebu s stolicom u kupaonici?

Iako korištenje stolca za kupanje izgleda izuzetno jednostavno, proizvođači obično prate svoje proizvode s detaljnim uputama, očito, neki roditelji još uvijek mogu proizvesti neugodne pogreške. Pokušajmo kratko proći kroz osnovna pravila operacije:

 • Vrlo važna točka je korespondencija dobi i težine bebe s onom koju je odredio proizvođač. Općenito, stolicu za kupanje ne preporučuje se djeci u dobi od manje od šest mjeseci, jer je namijenjena djeci koja već znaju sjediti i držati naslon sjedala. Paket bi također trebao reći što je maksimalna težina djeteta: teža beba će jednostavno razbiti uređaj i otići pod vodu, ali ponekad je ta mogućnost također moguća u situaciji u kojoj dijete još uvijek odgovara težini, ali ponaša se prekomjerno aktivno.

Stol za kupanje djeteta - kako odabrati po dizajnu, proizvođaču i cijeni

Dnevni postupci vode važan su element higijene djece do jedne godine. Pješačenje u kadi će se pretvoriti u omiljenu zabavu, ako je organizacija procesa za pristup kompetentno. Kupeljska stolica za bebu u kupaonici pomoći će stvoriti razigranu atmosferu, osigurati sigurnost djeteta i dati more emocija. Uređaj će preuzeti teret pri kupanju mrvica, oslobađajući majčinu ruku, ali bi ga trebao pravilno odabrati.

Što je stolica za kupanje

Prvih mjeseci plastična kupka pogodna je za kupanje novorođenčeta - proizvod se koristi u kombinaciji s kliznom ili tekstilnim linijama na okviru. Nakon šest mjeseci, aktivnost djeteta povećava, dijete zna sjediti i doprijeti do igračaka, a praktičniji je provesti vodene postupke u redovitoj kupaonici. Da mrvica nije popila vodu, stajala je u stolici. Uređaj nalikuje stolici za hranjenje - od plastike s restriktivnim stolom. Glavna je razlika u tome što stolica u kupaonici za djecu je napravljena bez nogu, i pričvršćena je na dno pomoću usisnih čaša.

Posebne značajke

Puno proizvođača proizvodi mjesta za kupanje. Proizvodi se značajno razlikuju - boja, oblik i dodatni elementi su različiti. Dodijelite tipične značajke svojstvene svim modelima za kupanje:

 • Osnova proizvoda je plastična. Sjedište se može koristiti u vodi, uređaj je lagan, dobro opran.
 • Ograničivači - u svakom modelu nalazi se ograničavajuća ograda koja se nalazi na stranama i ispred djeteta. Rukohvat neće dopustiti da dijete ispadne iz stolca tijekom postupaka s vodom.
 • Sucker umjesto noge. Sjedalo ne bi trebalo klizati po dnu kupke - većina modela opremljena je s četiri snažna podizača.

vrsta

Sjedala za kupanje su drugačiji pričvršćivanje, oprema za igru, način na koji se dijete nalazi. Glavne vrste uređaja:

 • Tradicionalna. Standardna sjedala s ograničivačima bez karakteristika, opremljena su usisnim čašama s donje ili stražnje strane, uklonjivim ili stacionarnim stolom. Udobno, pružaju sigurnost, ponekad opremljenu pločom igara.
 • „Vrtuljak”. Značajka stolice - sposobnost okretanja sjedala za 360 °. Ovaj učinak omogućuje vam da uključite dijete kao što je prikladno za majku da pliva, a djeca su sretna da voze u "vrtuljku". Rotirajući modeli rijetko se nalaze u domaćim trgovinama.
 • Suspendirana. Dodatna oprema pričvršćena je na stranu kupke pomoću sigurnosne kopče. Stolica se može spustiti ispod ili podići iznad površine vode. Proizvod je siguran - ne možete se bojati da će se usisna čaša kliziti i stolica će se pretvoriti u vodu.
 • Višenamjenski. Roditelji koriste ovu vrstu stolice na različite načine - za kupanje bebe, za hranjenje, pa čak i za spavanje. Da biste promijenili način rada, usisne čaše se zamjenjuju nogu (uključeno), a povratak se može podesiti, na primjer, za spavanje - preklapanje.

Kako kupiti bebu

Tijekom postupaka s vodom beba treba slijediti pravila sigurnosti. Ako prvi put plivate s visokom stolicom, razmislite o ovim detaljima:

 • Potrebno je pričvrstiti proizvod na glatku površinu, izbjegavajući pričvršćenje usisnih čašica na zavoje i udubine.
 • Ne uklanjajte dijete iz vode s stolicom. Sklupčasta, opsežna plastika lako će nestati iz vaših ruku, a mrvica će se ozlijediti.
 • Ne možete sjediti na dječjoj stolici do šest mjeseci, dok dijete ne drži naslon sjedala - to je opasno, beba može pasti iz ograde i piti vodu.
 • Važno je pridržavati se ograničenja dobi i težine navedenih u uputama za model. Ako je dijete veće i teže od karakteristika izvedbe stolice, proizvod se može slomiti, savijati ili otići pod vodu.

model

Prilikom odabira visoka stolca, potrebno je voditi po kriterijima kao što su sigurnost, jednostavnost korištenja, sposobnost korištenja u posebnim uvjetima. Model japanskog proizvođača zadovoljava maksimalni broj zahtjeva:

 • Naziv: Kupeljsko sjedište Combi.
 • Karakteristike: Sjedište za aktivne, pokretne bebe od 3 mjeseca do 2 godine. Najmanji (do šest mjeseci) može nasloniti leđa, čineći kut od 150 ° između njega i sjedala, što se smatra fiziološkim položajem. Kada beba raste, kut nagiba leđa odabire se manjim - 115 °. Težina stolice iznosi 2,5 kg, a restriktivni stol je opremljen zviždukom.
 • Prednosti: može se koristiti od 3 mjeseca, dvije pozicije natrag.
 • Nedostaci: na stranama sjedala nema ograničenja, aktivna beba može ispasti.

Jeftin model ruske tvrtke. Karakterizira ga izvrsni izgled, udobnost i sigurnost:

 • Naslov: sjedalo "Plastika".
 • Karakteristike: proizvod je namijenjen bebama od 8 mjeseci, na prednjoj ploči nalaze se 3 višenamjenske figure koje se mogu okrenuti. Postoji prstenasti prigušivač - dijete neće pasti s mjesta. Parametri stolice - 32x32x21 cm, težina - 0,5 kg. Izrađen od visoko kvalitetnog polipropilena.
 • Prednosti: jeftina, postoje usisavači.
 • Nedostaci: prednja ploča se ne drži i može ometati - nezgodno je staviti i ukloniti dijete.

Svijetla i učinkovita stolica za dijete može se naći u priznatom europskom proizvođaču. Francuski igračke i plastični proizvodi za djecu razlikuju se po izuzetnom dizajnu i sigurnosti:

 • Ime: Smoby Cotoons stolica za kupanje.
 • Karakteristike: proizvod za bebe od 6 mjeseci do 1,5 godina, ograničavajuća stol lean back, 3 igračke su fiksne na njega. Na dnu kupaonske stolice nalazi se usisna čaša, visoka leđa. Veličina proizvoda je 49x34x26 cm, uglovi su zaobljeni, boja je zelena. Dno je označeno razinom vode.
 • Prednosti: prednja ploča se pomiče natrag, visoko kvalitetnog plastičnog materijala.
 • Nedostaci: isporučeni nesastavljeni, složeni sklopovi.

Kako odabrati

Nije teško kupiti stolac za kupanje, a teže je odabrati odgovarajući model. Na prvi pogled, oni su istog tipa i izgledaju slično. Međutim, mnogi nisu prikladni za dijete, drugi postavljaju pitanja o sigurnosti. Pri izboru vrijedi voditi kriterij:

 • Težina. Vrlo lagani proizvodi (oko 500 g) su nestabilni, a veliki i aktivni klinac može slomiti takvo mjesto. Težina od 2-2,5 kg znači da je konstrukcija sigurna, nije tako lako prevrtati, ona sadrži dodatne elemente udobnosti.
 • Pouzdanost se montira. Ako je stolica opremljena usisnim čašama, važno je da rade svoj "posao". Potrebno je procijeniti elastičnost materijala (kruti, malo elastični rubovi usisnih čašica su slabo fiksirani), njihova veličina (loše ako je promjer premali). Usisne čaše moraju biti čvrsto pričvršćene na podlogu - ponekad se pričvršćivači spajaju kada prvi put koristite proizvod.
 • Proizvođač ovjeren. U nekim slučajevima, model poznatog proizvođača jamči kvalitetu materijala. Ako proizvođač nije dobro poznat, trebate pogledati proizvod - ako postoje oštri rezovi, koliko su sigurni elementi sjedala. Prosječna jamstva za proizvode su 12 mjeseci, ako je manje - trebali biste razmisliti o preporuci kupnje.
 • Usklađenost s kućnim uvjetima. Standardno sjedalo za usisni poklopac dobro je fiksirano na dnu lijevanog željeza ili metalne kupelji, ali ne i akril. Ako dno nije glatka, ima "prištiće" - usisne čaše neće zadržati. Pogodna stolica za vješanje, koja je fiksirana na strani kupaonice.
 • Dodatne značajke. Univerzalne stolice, koje se koriste u različitim uvjetima, skuplje su. Odmah bi trebao odlučiti kako će se sjedenje primijeniti. Na prodaji postoje proizvodi opremljeni pločom igara na kojoj su montirane igračke za vodu. Takvi elementi će roditeljima dati par minuta slobodnog vremena - dok dijete radi na ploči, majka se brine o vlastitoj higijeni.

Sjedište za kupanje djeteta može se kupiti u trgovačkom centru, gdje postoje proizvodi za djecu ili mrežnu trgovinu. Cijena plastičnih proizvoda ovisi o proizvođaču i dodatnim funkcijama. Prosječna cijena za kupaonske sjedala u Moskvi:

Trebam li kupiti visoku stolicu za kupanje?

11. mjesec beba. Već smo se u velikoj kupaonici plivali s užitkom. I dokle god dijete naučilo stajati, ona ne želi plivati ​​ili oprati. Stalno se skoči, izlazi. Hoće li stolica za kupanje pomoći riješiti ovaj problem? Ili je to beskorisno? Recite mi tko je pokušao.

U to doba, moj sin i ja nismo koristili visoku stolicu. Samo ako dijete ne sjedi tako, mislite li da će stolac riješiti problem? i dajte mu više igračaka, više djetinjaste pjene. Sjećam se kako sam sjedio u kupaonici i nije ga izvlačio, svi su se igrali s igračkama. I sada se moja kćer počela okupati u kupaonici, pa se ovo trebao ustajati.

Oh, za nas plivanje je cijela priča. Imam sina čak i dok sam još puzao, znao sam kako skočiti i izbiti, tako da ga jedva možemo zadržati u kupaonici. Samo su swi-bei spašeni. U njemu je plivao s velikim zadovoljstvom, a ruke su bile slobodne.

Ali se dogodila jedna strašna stvar: odrastao je, počeo je stajati i više nije volio plivati ​​u krugu, jer je podigao noge na dno kupaonice.

Sada naš tata sjedi u kadi sa svojim sinom i to je jedini način da ga zadržimo. Inače - skakanje glavom prema kupelji i zidovima..

I ne razumijem što je stolica. Imali smo klizicu za plivanje, koja je od rođenja, ali stolica. A čak i tada, u to doba, je li moguće sjediti dijete u njoj, pa čak i u kupaonici. Ne znam, ne znam. Nismo imali ništa slično. Ali vrijeme koje sam okupao i moj tata također je, dobro, davno. Već su izrasli iz ovoga. Tako da ona može pokazati i reći ono što vidi pred sobom. Trebalo bi biti tata u vozilima za kupanje. Zašto? Ako voli sam. Također naučimo i malo plivati. Dakle ovdje ovdje.

Čuo sam puno priznanja za takve visoke stolice, ali osobno nismo vidjeli nikakvu potrebu za njim, štoviše, bilo nam je bilo sasvim beskorisno. Dok sin nije naučio sjesti, plivali su u krug oko vrata (negdje od dva mjeseca), a onda je samo sjedio, stajao u kupaonici i igrao igračke (imamo puno njih) ili plivao uz moju podršku, vrlo je fascinantno, međutim, cijela kupaonica treba biti prekrivena krpama, kako ne bi ispunila susjede))) Bez stolice, moj sin ne bi sjedio, ali ne voli samo vodu, nego me obožava. Svakog dana skupljam veliku kupku, inače se počne tražiti, sada (2,5 godine) on čak i čisti sam sebe, ako samo on bude zasađen tamo. I oprati se, ponuditi mu rublje, sapun, uključiti tuš. tako da je i sam zalirao. Mi smo se okupali, ali kako je došlo do pranja, počele su suze, nezavisnost je pomogla))))

Je li beba potrebna stolica za kupanje?

Danas na trgovinskim policama možete vidjeti mnogo dodataka za bebe prve godine života i starijih. Atraktivni izgled i obećavajući oglasi često prisiljavaju odrasle da kupuju stvari koje kasnije ili koriste samo nekoliko puta ili su potpuno prašnjave na polici. Pokušajmo shvatiti je li stolica za kupanje takva pseudo-korisna stvar.

Zašto je to?

Peć za kupanje osmišljena je kako bi olakšala ulogu roditelja za kupanje: mame i tata više ne moraju trpjeti leđa kako bi zadržali bebu u vodi, stolica će to učiniti za njih. Dakle, recite prodavačima i proizvođačima. Međutim, razmislimo o tome koliko je ova stavka nužna za vaše dijete. Dakle, uporaba visoka stolca preporučuje se samo za one djece koja već znaju sjediti pouzdano - inače prekomjerni stres na nezreloj kralježnici može dovesti do ozbiljnih problema s leđima djeteta.

No dijete, koje zna sjediti, već je vrlo aktivno i neovisno u njegovim pokretima; u pravilu, više nije zainteresiran za mirno sjedenje u vodi: dolazi do pada i utopljenih igračaka, voli svladati prostor kupaonice, netko je oduševljen prvim pokušajima "plutaju", a stolica za kupanje ne dopušta sve te manevre koji često do suza i nasilne nespremnosti da koristite visoku stolicu. Dakle, ako je vaša beba aktivna zabrinutost, trebali biste odbiti kupiti visoku stolicu.

Osim toga, čak i za miran bebe, stolica nije vrlo korisna zbog svoje granične funkcije, jer je kretanje i igranje u vodi jedan od najjačih čimbenika razvoja, što jednostavno nema smisla zanemariti. Bez obzira koliko je svijetla i opremljena igračkama, površina stolice neće zamijeniti prirodni i uvijek novi element vode u slobodnoj interakciji s njom.

Što se tiče opterećenja na poleđini roditelja, lakše je ukloniti taj problem odabirom udobne stolice samo za njega.

Kriteriji za odabir

Ako i dalje želite kupiti kupaonicu, obratite pažnju na njegovu sigurnost. Usisne čaše na nogama moraju čvrsto držati visoku stolicu u vodi, a površina pribora mora biti glatka, s zaobljenim rubovima, tako da se dijete ne može ozlijediti. Usput, sigurnost proizvoda ne ovisi o cijeni: postoje visoke niske cijene za visoke stolice koje zadovoljavaju sve potrebne zahtjeve.

U tom slučaju, zapamtite: u stolici ili bez djeteta ni u kojem slučaju ne smije se ostaviti u vodi samo bez nadzora!

Je li stolica za kupanje neophodna

Poruka Nora »Mon Jun 23, 2008 2:19 pm

Poruka Sandra »Mon Jun 23, 2008 2:27 pm

Nora poruka »Sun Jun 23, 2008 15:41

Post lana! »Mon Jun 23, 2008 4:01

Nora poruka »Mon Jun 23, 2008 16:09

Poruka Sherstl »Mon Jun 23, 2008 21:31

Poruka Nora »Ut 24.06.2008. 07:05

Poruka iz Sandre »Tue Jun 24, 2008 13:17

Poruka Okhotnikova "Tue Jun 24, 2008 19:11

Poruka Ivel "Tue Jun 24, 2008 21:33

Poruka hackee »Wed Jun 25, 2008 01:36

Poruka Elena76 »Wed Jun 25, 2008 05:50

Poruka Fancy »Mon Jun 30, 2008 14:41

Poruka Nora »Mon Jun 30, 2008 17:20

Stolice za kupanje djeteta u kupaonici: vrste i nijanse izbora

Dnevni tretmani vode za bebe do jedne godine starosti važan su dio života. Mame i tate pokušavaju učiniti ovaj proces ne samo korisnim i zabavnim za dijete nego i sigurno. Stoga mnogi moderni roditelji razmišljaju o kupnji posebne stolice, koja je namijenjena isključivo kupanju u kupaonici. Prije nego što odaberete, morate znati sve o njegovim značajkama i materijalima od kojih je napravljena. Također je vrijedno razmotriti mišljenja onih roditelja koji već aktivno koriste ovu stavku za kupanje svojih malenih.

Posebne značajke

Prije nego što odaberete stolicu za kupanje, trebate uzeti u obzir ne samo njegove prednosti i nedostatke, već i ono doba za koje je namijenjen. Mladi roditelji bi trebali znati da je nemoguće koristiti takvu stavku dok dijete još nije naučilo sjediti.

U pravilu, djeca od šest mjeseci počnu sjediti s povjerenjem, a tek tada se mogu okupati dok sjedaju. Prije toga, bebe su okupane u posebnim pladnjema s mrežama u obliku viseća mreža ili s drugim praktičnim uređajima, zbog čega je dijete na površini.

Što se tiče stolice, koja će se raspravljati kasnije, ovo je vrlo prikladno i nezamjenjivo. Posebnost ove stavke za kupaonicu je da jamči sigurnost djeteta i ne dopušta mu da padne u vodu.

Nešto slično stolici za hranjenje, razlikuje se samo u svojim smanjenim dimenzijama, tako da se savršeno uklapa u bebu.

Danas u dječjim trgovinama možete pronaći široku paletu takvih predmeta za kupanje i kupanje u kadi. Da biste odabrali udobnu i najvažnije sigurnu stolicu za dijete, trebate uzeti u obzir svaku od mogućnosti što je moguće bliže.

Možda je najčešći tip najčešća stolica, koja je opremljena posebnim čepom. To je, izgleda kao stolica za hranjenje, jer ima ploču ispred nje, zbog čega dijete neće pasti. Ovaj model se uklapa u kupaonicu. U pravilu, takvi modeli dizajnirani za mlađu djecu, nalaze se na usisnim čašama, što im omogućuje da se stalno zadrže unutar kupke.

Takvi modeli često se proizvode s igračkama koje se po želji lako uklanjaju s ploče. Oni pomažu odvratiti bebu, uzeti ga nešto za vrijeme kupanja. Postoje i opcije s odvojivim odbojnikom, koji će kasnije odgovarati odraslim bebama.

Postoje opcije za stolice, čije se sjedište može okretati. Naravno, to je pogodno za roditelje, jer tijekom kupanja ne morate presaditi dijete niti preurediti stolicu unutar kupaonice.

Dječja stolica može biti suspendirana. To je lakša konstrukcija koja se prikladno pričvršćuje na strane kupelji. U pravilu, takvi modeli imaju vrlo visoku leđa, što je prikladno za pranje djeteta. Jedna od prednosti ovakvog modela je da možete samostalno prilagoditi svoju visinu, što je vrlo praktično i praktično.

Još jedna popularna mogućnost je svestrana stolica. Činjenica je da se ne može koristiti samo za kupanje, već i za hranjenje. Visoka stolica također je opremljena usisnim čašama, koje se lako zamjenjuju stabilnim nogama. Leđa je regulirana u takvim modelima, a tijekom hranjenja može se lagano naginjati.

materijali

Izbor materijala iz kojih su izrađene takve stvari nije tako velik. Danas je najpopularniji plastični materijal koji ima svoje prednosti. Lagana je, izdržljiva i ne zahtijeva posebnu njegu. Najbolje je odabrati model plastike visoke čvrstoće, kao što će beba rasti, težina će se povećati, a ne svaka plastična stolica će izdržati veliko opterećenje.

Tu su i proizvodi od drva u kombinaciji s plastikom i metalom. Njihov glavni dio, odnosno sjedalo, izrađen je od drveta, a pričvršćivači i drugi dijelovi izrađeni su od gore navedenih materijala. Takvi modeli dobro izdržavaju težinu mrvica i sigurni su za okoliš.

veličina

Veličine proizvoda se najčešće razlikuju. Preporuča se odabrati model koji će odgovarati bebi u ovom trenutku. Obavezno razmotrite dob i težinu djeteta. Mnogi roditelji kupuju veliku stolicu, tvrdeći da će beba rasti, a ovaj model će trajati nekoliko godina. Smatrajte da stolice nisu zbog dobi mogu biti opasne za dijete, jer beba će sjediti previše labav i postoji velika vjerojatnost da će se moći skliznuti u vodu. Također, nemojte mučiti dijete u dizajnu, koja mu se već pokazala malom.

Odabir pouzdane i kvalitetne modele za svoje dijete, pogotovo ako nije ni godinu dana, obratite pažnju na prisutnost posebnog dijela za "gripanje" nogu. Osim toga, budite sigurni da su crossbar, koji će biti smješten između djeteta, ne dopuštajući mu da sklizne.

Preporučujemo da obratite pozornost na modele s dijelovima koji se mogu ukloniti i sklopiti, zahvaljujući kojima možete promijeniti veličinu. Glavna stvar je da je proizvod napravljen s visokom kvalitetom, osobito pričvršćivačima.

Trebam li stolicu za kupanje?

opcije:

Uštedite novac s LetyShops cashback!

Registrirajte se sada i ostvarite Premium račun.

 • ne prikazuj moje ime (anonimni odgovor)
 • slijedite odgovore na ovo pitanje)

Popularna pitanja!

 • danas
 • jučer
 • 7 dana
 • 30 dana
 • Sada pročitajte!

  Humanitarni!

  © KidStaff - jednostavno kupiti, pogodno za prodaju!

  Dajte savjete, podijeli, recite

  Korištenje ove web stranice predstavlja prihvaćanje svojih Uvjeta korištenja.

  Kupaći stolac u kupaonici

  Danas police za trgovinu pune su raznovrsnih proizvoda za djecu. S jednostavnim i neophodnim stvarima, poput bradavica, bočica, odjeće, igračaka, sve je više ili manje jasno, no što je s brojnim znanjima koja su namijenjena lakšem životu roditeljima i ukrašavanju djeteta? Što je to stvarno korisno, a što je bolje da ne kupujete, budući da skupi "gadget" na kraju jednostavno skuplja prašinu na polici.

  Ovi kontroverzni pribor uključuju stolice za kupanje u kupaonici. Mnogi roditelji, nakon što su podigli dijete, nikada nisu čuli za to, dok se drugi jednostavno ne mogu radovati zbog prikladne akvizicije. Dakle, kako biste odlučili da li vi i vaše dijete trebate takvu stolicu, morate shvatiti za što je namijenjeno i kakve su njegove vrline.

  Kako dijete raste, malena kupka postaje malena za njega. Osim toga, beba postaje aktivnija, snalažljiva, a kako bi ga plivala, odrasle osobe moraju pokazati čudesa spretnosti i ponekad potrošiti više od desetak minuta na najneobičnijim pozicijama. I već ispiranje karapusa pod tušem općenito je cijeli problem. Pa, ako postoji prilika da se otac ili netko iz rodbine uključi u vodene postupke? A ako se mama mora nositi sama? Ovo je mjesto gdje visoka stolica dolazi u spašavanje.

  Što je dječja stolica za kupanje?

  Stolica za kupanje opremljena je mekim ortopedskim sjedalima i oblikovana na takav način da se dijete ne može izvući ili izvući iz njega. Stolica za kupanje na usisnim čašama čvrsto je pričvršćena na kupaonicu, a majčinske ruke su slobodne za uključivanje i isključivanje vode, obavljanje potrebnih higijenskih postupaka i igranje s djetetom.

  Tu je posebna igra ploča za igranje na stolcu, opremljen svijetlim i zanimljivim igračkama koje mogu pretvoriti jednostavan postupak kupanja u uzbudljivu igru. Nakon što beba ima dosta igrati, može se lako ukloniti tako da ne utječe izravno na kupanje.

  Dizajn visoka stolica zadovoljava sve zahtjeve i sigurnosne parametre, međutim, ne biste ostavili dijete bez nadzora u njemu. Možete ga koristiti od trenutka kada dijete uči kako sjediti pouzdano dok mu težina dosegne 13-14 kg ili malo nemirna neće postati dosadno.

  Je li potrebno beba stolica za kupanje?

  U teoriji koja se čini prikladnom može biti apsolutno beskorisna. Na primjer, prilično aktivno dijete jednostavno nije zainteresirano za sjedenje u vodi - nastoji istražiti novi teritorij, dopire do plutajuće igračke, proučava uređaj dizalice, boce na policama. Igraća ploča također je beskorisna takvoj djeci - ima toliko zanimljivih stvari oko sebe. Stoga će stolica za kupanje spriječiti kretanje bebe i može izazvati oštru negativnu reakciju.

  Ako je dijete mirno i mirno, stolica također ne može biti vrlo korisna jer će odvratiti dijete od glavne stvari - igre u vodi, čiji razvojni učinak ne treba zanemariti. Nijedna igračka ne može zamijeniti razvoj vodenog elementa.

  Ako ipak odlučite kupiti, kao u slučaju ostalih stvari za dijete, trebate dati prednost proizvodu pouzdane proizvođača. To bi trebalo biti od kvalitetnog plastičnog materijala bez mirisa, slučaj ne bi trebao imati oštre kutove, kako ne bi ozlijedio dijete. Treba imati na umu da nije uvijek najskuplji najbolji. Postoje prilično niski troškovi modela stolova za kupanje koji udovoljavaju svim standardima kvalitete i sigurnosti.

  Trebam li kupiti visoku stolicu za kupanje?

  11. mjesec beba. Već smo se u velikoj kupaonici plivali s užitkom. I dokle god dijete naučilo stajati, ona ne želi plivati ​​ili oprati. Stalno se skoči, izlazi. Hoće li stolica za kupanje pomoći riješiti ovaj problem? Ili je to beskorisno? Recite mi tko je pokušao.

  U to doba, moj sin i ja nismo koristili visoku stolicu. Samo ako dijete ne sjedi tako, mislite li da će stolac riješiti problem? i dajte mu više igračaka, više djetinjaste pjene. Sjećam se kako sam sjedio u kupaonici i nije ga izvlačio, svi su se igrali s igračkama. I sada se moja kćer počela okupati u kupaonici, pa se ovo trebao ustajati.

  Oh, za nas plivanje je cijela priča. Imam sina čak i dok sam još puzao, znao sam kako skočiti i izbiti, tako da ga jedva možemo zadržati u kupaonici. Samo su swi-bei spašeni. U njemu je plivao s velikim zadovoljstvom, a ruke su bile slobodne.

  Ali se dogodila jedna strašna stvar: odrastao je, počeo je stajati i više nije volio plivati ​​u krugu, jer je podigao noge na dno kupaonice.

  Sada naš tata sjedi u kadi sa svojim sinom i to je jedini način da ga zadržimo. Inače - skakanje glavom prema kupelji i zidovima..

  I ne razumijem što je stolica. Imali smo klizicu za plivanje, koja je od rođenja, ali stolica. A čak i tada, u to doba, je li moguće sjediti dijete u njoj, pa čak i u kupaonici. Ne znam, ne znam. Nismo imali ništa slično. Ali vrijeme koje sam okupao i moj tata također je, dobro, davno. Već su izrasli iz ovoga. Tako da ona može pokazati i reći ono što vidi pred sobom. Trebalo bi biti tata u vozilima za kupanje. Zašto? Ako voli sam. Također naučimo i malo plivati. Dakle ovdje ovdje.

  Čuo sam puno priznanja za takve visoke stolice, ali osobno nismo vidjeli nikakvu potrebu za njim, štoviše, bilo nam je bilo sasvim beskorisno. Dok sin nije naučio sjesti, plivali su u krug oko vrata (negdje od dva mjeseca), a onda je samo sjedio, stajao u kupaonici i igrao igračke (imamo puno njih) ili plivao uz moju podršku, vrlo je fascinantno, međutim, cijela kupaonica treba biti prekrivena krpama, kako ne bi ispunila susjede))) Bez stolice, moj sin ne bi sjedio, ali ne voli samo vodu, nego me obožava. Svakog dana skupljam veliku kupku, inače se počne tražiti, sada (2,5 godine) on čak i čisti sam sebe, ako samo on bude zasađen tamo. I oprati se, ponuditi mu rublje, sapun, uključiti tuš. tako da je i sam zalirao. Mi smo se okupali, ali kako je došlo do pranja, počele su suze, nezavisnost je pomogla))))