Test trudnoće Evitest - upute i stvarne recenzije

Zdravlje

Točne, brze i kompaktne - brze testove za određivanje trudnoće koriste žene širom svijeta. Test trudnoće Evitest - lider u popularnosti i točnosti rezultata. Ti su pokazatelji stekli univerzalno povjerenje zbog njemačke točnosti i dostupnosti.

Najizravniji brzi testovi su certificirani i dostupni u svakoj ljekarni. Pušteni su bez recepta.

HELM Pharmaceuticals Gmbh je razvio nekoliko vrsta testova za dijagnozu trudnoće. Koga odabrati? Kako ih koristiti? Koliko koštaju? Koja je razlika? Odgovori - u članku.

opis

Test trudnoće Evitest je poseban alat za imunokromatografsku dijagnozu rane trudnoće. Ima oblik jednokratne trake s slojem kemijskog pokazivača ili u obliku plastične kapsule s ulošcima.

Pokazivač reagira na prisutnost ljudskog korionskog gonadotropina (hCG) u urinu. Osjetljivost testa je 20 mIU / ml. Zato su brzi testovi omogućili da odredimo trudnoću čak i za tako kratko razdoblje od 5-10 dana.

Norme hCG

Chorionic gonadotropin je hormon koji izlučuje posteljicu od prvog dana trudnoće, to jest, budući da se zametka pričvršćuje na zid uterusa (u pravilu, to se događa 5. dan nakon začeća).

HCG počinje izdvajati od prvih sati trudnoće i nastavlja se sintetizirati tijekom cijelog razdoblja trudnoće.

Maksimalna vrijednost hCG-a je fiksirana od 7. do 11. tjedna trudnoće. Tijekom tog razdoblja indeks hormona povećava se nekoliko tisuća puta. Zatim se razina hormona postupno smanjuje.

Prisutnost hCG urina u muškaraca i ne-trudnica ukazuje na prisutnost hormona koji proizvodi tumor.

Niske razine hCG u trudnica ukazuju:

 • pogrešno dijagnosticirana gestacijska dob;
 • ektopična trudnoća;
 • smrznuti razvoj fetusa.

Tablica "Norme hCG za trudnice"

instrukcija

Pravilno odabrani brzi test - ključ za objektivan rezultat. Preuzmite samo Evitest, osjetljivost koja se podudara s razinom hCG. Inače, rezultat će biti neinformativan.

Ispitne trake za određivanje trudnoće na princip lakmus papira: kada dođe u dodir s reagensom (u ovom slučaju s urinom), indikator mijenja boju. Za najtočniji rezultat, morate strogo slijediti upute koje su uključene u paket.

Opće upute za test trake tvrtke Evitest:

 • skupljati jutarnji dio urina (u to doba dana razina hCG je najviša) u staklenoj ili plastičnoj posudi;
 • Pažljivo otvorite paket i uklonite test traku.
 • stavite brzo testiranje u urinu na određenu razinu 5-10 sekundi;
 • dobiti test i staviti ga na suhu, čistu i vodootpornu površinu (na primjer, na rubu staklenke ili šalice);
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitnu kasetu tvrtke Evitest:

 • sakuplja jutarnji urin u staklenim ili plastičnim posudama (ponekad je spremnik uključen u kit za brzo ispitivanje);
 • Pažljivo otvorite paket i podignite test na kasetu;
 • pomoću pipete prikupiti nekoliko kapi mokraće i ispustiti je u prozor s kasetama;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Opće upute za ispitivanje srednjeg tiska (inkjet quick tests) Tvrtka Evitest:

 • Pažljivo otvorite paket i nabavite jet test;
 • uklonite zaštitni poklopac i, držeći ručku, zamijenite mlaz urina (također možete skupljati urin u spremniku i ispustiti test na njega 5-10 sekundi);
 • poklopac ispitivanja i stavite ga na ravnu horizontalnu površinu;
 • pratiti rezultat nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Kako brzo test: nakon što je kontakt s urinom na indikatoru polako nastaje kretanje tekućine, što ispunjava prostor s reagensom. Nakon određenog vremena pojavit će se ode ili dvije tamno crvene ili tamnocrvene pruge na pokazivaču.

Što će reći trake na testu

Vrlo često na forumima pitaju kako "dekodirati" trake na brzom testu. Priložimo sve varijacije rezultata:

 1. Jedna tamna traka. Ovo je negativan test trudnoće.
 2. Dvije tamne pruge. Ovo je pozitivan test trudnoće.
 3. Jedna traka je tamna, a druga je blijeda. Ovo je pokazatelj rane trudnoće, ektopične trudnoće ili hormona koji proizvodi tumor. U takvim slučajevima, preporuča se ponoviti test nakon 2 dana i posavjetovati se s liječnikom.
 4. Nema trake. To znači da test nije prikladan za upotrebu ili je pogrešno primijenjen. Mogući uzroci pogrešne reakcije: datum isteka, hermetički paket je bio oštećen, urin nije dobio indikator.

Lažni negativni rezultat - test pokazuje odsutnost trudnoće, iako je žena trudna.

Lažno pozitivan rezultat - test pokazuje prisutnost trudnoće, ali žena nije trudna.

Posebne napomene

Pažljivo pročitajte popis mjera opreza:

 • hermetička pakiranja trebala bi se otvoriti tek neposredno prije ispitivanja;
 • ako je ugrožena cjelovitost zapečaćenog paketa, ne preporučuje se testiranje kako bi se izbjegao netočan rezultat;
 • test trake i kasete mogu se koristiti samo jednom;
 • ne koristite test nakon datuma isteka;
 • zabilježite točno vrijeme navedeno u uputama;
 • nemojte pregrijavati test tijekom rezultata;
 • test je namijenjen samo za vanjsku uporabu;
 • ne konzumirajte mnogo tekućine (i diuretik) tijekom noći prije testa, kako ne bi iskrivili rezultat.

U prvim danima odgode menstruacije u prisustvu trudnoće, drugi pojas, u pravilu, postaje slabiji i sporiji.

Koji su testovi trudnoće?

Prilikom odabira najopasnijeg testa trudnoće potrebno je uzeti u obzir da njihova osjetljivost varira od 10 do 25 ili više mIU / ml. To znači da je kraće razdoblje trudnoće, to je manje osjetljivo test bi trebao biti. Isto tako, što je duže razdoblje, to je veća osjetljivost testa.

Razmotrite sve vrste proizvoda brzih ispitivanja Evitest.

Najgore

Najjednostavniji i najpristupačniji test prve generacije u obliku aplikatora. Spada u podvodne brzo testiranje. Odabrano je za dijagnozu rane trudnoće u prvim danima ciklusa kašnjenja.

Evitest Plus

Ekspresni test prve generacije. U izgledu i svrsi slično Evitest Oneu. Komplet sadrži dvije test trake. Prva traka treba koristiti prvi dan odgode, a nakon nekoliko dana popraviti rezultat s drugom.

Najočitiji dokaz

Brzo ispitivanje tablete ili kasete druge generacije. Komplet sadrži posebnu pipetu. Točniji tip ispitivanja.

Evitest Perfect

Jet (srednji) tip ispitivanja treće generacije. Najskuplji od cijele serije Evitest. Prikladno za upotrebu u bilo koje doba dana. Ne zahtijeva skupljanje urina u zasebnom spremniku.

Evitest Supreme

Inkjet test treće generacije. Razlikuje se u elegantnom dizajnu i visokoj osjetljivosti.

Godine 1998. provedena je analiza rezultata brzih ispitivanja trudnoće. Pokazalo se da domaći testovi koje su proveli iskusni ljudi nisu se razlikovali u rezultatima laboratorijskih pregleda (prosječna vrijednost točnosti bila je 97,4%). Rezultati običnih potrošača bili su znatno niži (u prosjeku 75% točnosti). To sugerira da mnoge žene jednostavno ne slijede upute u priručniku.

Ovisno o vrsti brzog testa, njihova je cijena također promjenjiva (podaci za 24. listopada 2015. prikazani su u nastavku):

Evitest One - 76-93 rubalja;

Evitest Plus - 157-191 rubalja;

Najopasniji dokaz - 212-281 rubalja;

Evitest Perfect - 280-309 rubalja;

Evitest Supreme - 345-427 rubalja.

Cijene za najočitiji proizvodi na vašem području mogu se razlikovati od navedene cijene u ovom članku.

Recenzije

U protekle dvije godine, Evitest proizvodi su sve više propali. Mnoge se djevojke žalile na lažno pozitivne i lažno negativne rezultate. No većina potrošača preferira tu konkretnu tvrtku.

Nekoliko recenzija o Evitestu.

Natalia, Noginsk (Rusija).

Već nekoliko godina bio sam prijatelj s Evitest testovima. U našim ljekarnama cijena za Evitest One kreće se od 50 rubalja. Smatram ga vrlo jeftinim.

Uvijek sam kupio točno jedan, jer je jednostavan za korištenje i bez nepotrebnih "zvona i zvizdaba". Sakupio je urin, umaknuo test, držao ga 5 sekundi, a zatim čekao još 5 minuta i rezultat je bio spreman! Sve je uvijek jasno!

Moja je priča...

U 2011. godini test mi je pokazao prvu trudnoću. Bila je to dobra vijest za mene i moj suprug.

Godinu dana kasnije odlučili smo imati drugo dijete. Ali nisam mogao dugo ostati trudna. Svako zakašnjenje smatralo se trudnoćom, ali test je tvrdoglavo pokazao prugu. Tako je prošlo gotovo godinu i pol.

I sad, uoči nove godine, počeo sam odgoditi. Kupio sam Evitest i nije se nadao ništa. No, 31. prosinca ujutro test je pokazao dragocjene dvije trake. Naša radost nije znala granice.

Nikad test nije razočarao! Preporučujem!

Natalia, Vladivostok (Rusija).

Izvinit ću me! Jednom sam započeo kašnjenje koje smo čekali moj muž i ja. Potrčao sam u apoteku na test. Kupio je Evitest i ispitao drugu tvrtku.

Najočitiji je pokazao jednu svijetlu traku, a drugu - blijedo ružičasta. To je poznato kao pokazatelj trudnoće. Drugi test pokazao je negativan rezultat. Prije toga nisam imala sumnje o kvaliteti Evitesta i rekla mi mužu dobre vijesti. Bio je na poslu. Na povratku kući kupio je još nekoliko testova.

Ujutro sam provjerio rezultat. I opet Evitest pokazao je blijedo ružičastu traku, a ostatak testova pokazao je negativan rezultat. I uvečer istog dana sam išao mjesečno. Kako onda vjerovati proizvođaču?

Alice, Moskva (Rusija).

To razdoblje u mom životu došlo je kad sam odlučila dobiti dijete. U procesu planiranja, pokušao sam mnogo različitih testova trudnoće. Reći ću vam svoje dojmove o Evitestu.

Budući da je to najpopularniji proizvođač, kupio sam ga. Međutim, u uputama, po mom mišljenju, došlo je do nedostatka. On kaže da će rezultat biti vidljiv za 5-10 minuta. Čekao sam 15-20 minuta da vidim drugu traku. Malo me zbunilo, ali nisam prestao koristiti ove testove.

Uglavnom sam obeshrabren duhovnom trakom, koja se pojavila i nestala u različitim vremenima (na jednom testu se pojavila nakon 5 minuta, a drugu nakon 10). Isprva sam mislio da je ovo druga traka, koja pokazuje trudnoću. I mnoge neiskusne djevojke također misle.

Nakon što sam pretražio internet, pronašao sam podatke da je brak proizvođača. To ne ukazuje na trudnoću. Stoga budite oprezni. Provjerite rezultate različitih proizvođača brzih testova.

Kako napraviti test trudnoće. Kaže ginekologu.

Video pregled testa Evitest Plus. Povratne informacije potrošača

Upute za korištenje testova trudnoće Eviteste + preporuke i recenzije

Najjednostavniji i najpristupačniji način za ženu da otkrije je li trudna ili ne je home quick test, koji se prodaje u bilo kojoj ljekarni.

Traka tretirana s reagensom, postavljena u jutarnjoj urini, reagira na sadržaj "hormona trudnoće" - korionski gonadotropin. Ako je prisutan u mokraći (to je naznačeno s dvije trake koje se pojavljuju na aplikatoru), žena će uskoro postati majka.

Trake pokazatelja imaju različitu osjetljivost, ponekad pokazujući pogrešan rezultat. Jedan od super-osjetljivih testova koji rijetko daje pogrešne podatke je Evitest.

Najizravniji - pouzdan test trudnoće

Evitest - alat za određivanje trudnoće u ranoj fazi (naziv se ponekad zbunjuje s kozmetičkim proizvodima marke Eveline). To potvrđuje činjenicu koncepcije za razdoblje od 10 do 14 dana, odgovarajući na sadržaj korionskog gonadotropina u mokraći u iznosu od 25 mIU / ml.

Značajke Evitesta:

 • povećana točnost - do 99%;
 • visoka osjetljivost - od 20 do 25 mIU / ml (prema nekim podacima od 15 mIU / ml);
 • preporučeno vrijeme korištenja - prvi dan odsutnosti menstruacije;
 • Istraživanje praktičnosti - možete koristiti test traku, bez obzira na doba dana i mjesta;
 • rezultati brzih analiza - do 5 minuta;
 • visoku sterilnost i kvalitetu ispitivanog materijala.

Najizravnije, potvrđujući činjenicu da je dijete zamišljeno, ne može utvrditi gdje je embrij fiksiran: u maternici ili izvan šupljine maternice. Ako je rezultat pozitivan, žena bi trebala kontaktirati antenatalnu kliniku kako bi potvrdila "ispravnost" trudnoće.

S velikom točnošću ovog dijagnostičkog alata, vjerojatnost dobivanja netočnih rezultata je moguća zbog curenja paketa ili datuma isteka.

Koje su vrste tijesta?

U seriji Evitest izdaju se nekoliko varijacija testova.

Razlikuju se različitom osjetljivošću, brojem indikatorskih traka u paketu, načelu uporabe.

Najgore

Ovo je standardna traka s indikatorima, pakiranu u ružičastu kutiju. Jedan rub trake obojen je tamnim. Za njega ga drži u ruci. Bijela strana bi trebala biti umočena u spremnik s urinom, s oznakama označenim na test traci s strelicama.

U ispitnoj tekućini se održava nekoliko sekundi. Zatim se ukloni i ostavi na suhoj površini najmanje pet minuta. Nakon tog vremena provjerite rezultat studije.

Evitest Plus

Eviteste plus se razlikuje od baze prisutnošću dodatne trake, čija se studija treba obaviti 48 sati nakon prvog korištenja. Ako je druga crvena crta jedva vidljiva na prvom istraživačkom alatu, onda na drugom, dva dana kasnije, postaje svjetlija.

To je zbog činjenice da je količina hormona hCG, koja se proizvodi nakon začeća, svakodnevno udvostručuje, a svaka sljedeća studija nedvojbeno će potvrditi trudnoću ili ga pobijati. Dvostruki test Evitest plus pruža točne informacije.

Najočitiji dokaz

Ovo je vrlo osjetljiva kazeta za trudnoću. Pokazatelj u njemu nalazi se u plastičnoj kutiji. Osim toga, proizvođač stavlja pipetu u pakiranje. Uzima nekoliko kapi urina i stavlja ih u prozor na kaseti. Rezultat će se pojaviti u drugom prozoru za pet minuta.

Trošak ove vrste je skuplji, ali pokazuje točniji rezultat, jer reagensi u njemu "rade" praktički u laboratorijskim uvjetima. Značajka ove vrste je dijagnoza prisutnosti embrija prije nego što su drugi domaći testovi sposobni.

Evitest Perfect

Najizravniji je dijagnostički uređaj treće generacije ili jet test. To ne zahtijeva prethodno prikupljanje urina.

Može se koristiti na bilo kojem mjestu iu bilo kojim uvjetima. Da biste to učinili, jednostavno uklonite zaštitnu kapicu, stavite indikator ispod mokraće nekoliko sekundi, stavite kapu natrag na njega, pričekajte pet minuta i vidite primljene informacije.

Evitest Supreme

Ovo je još jedan inkjet test sustav. Također radi kao Evites Perfect. Razlika je u tome što je slučaj za dugotrajno pohranjivanje uključen u paket ako žena želi sačuvati uspomenu na ovaj uzbudljiv trenutak kad je saznala da je trudna.

Proizvođač ovih popularnih testnih sustava ne samo da ima za određivanje trudnoće, nego i pokazatelje koji se koriste za kontrolu ovulacije.

Zahvaljujući brzoj dijagnozi Eviplana, žena može samostalno odrediti kako je njezin reproduktivni sustav spreman za začeće, odnosno prepoznati najpoželjnije vrijeme za njega.

Kako koristiti Evitest - detaljne upute

Kako bi studija bila pouzdana, morate znati kako pravilno koristiti ove dijagnostičke alate:

 1. Provjerite je li spremnik urina steril, testni sustav je svjež (datum isteka je označen na njemu), a ambalaža je netaknuta.
 2. Nemojte ponovno koristiti test traku.
 3. Nemojte provjeravati rezultat prije 5-10 minuta nakon testa.
 4. Pri kupnji proizvoda u količinama od nekoliko komada pohranite je na suhom mjestu u zatvorenim pakiranjima.
 5. Izvršite analizu ujutro kada je sadržaj korionskog gonadotropina u mokraći viši nego u drugim doba dana.
 6. Nemojte piti puno tekućine uoči analize. To utječe na točnost rezultata.

Testni sustav se koristi kako slijedi:

 • neki urin se skuplja u čistom spremniku;
 • test traka se okomito umetne u njega nekoliko sekundi do granice označene strelicama;
 • test traka se ukloni i stavlja na ravnu, suhu površinu;
 • za pet minuta rezultat se dešifrira. Jedna traka - negativan rezultat. Dvije trake - pozitivne.

Svjedočanstvo studije je pouzdano samo u roku od deset minuta nakon njega. Ako žena ima sumnje u autentičnost kućnog testa, vrijedno je kupiti drugi sustav za ponovni test ili donirati krv iz vene u laboratorij zbog prisutnosti korionskog gonadotropina u njemu.

U prvih nekoliko sekundi nakon što je test spušten u urin, vidljiva je svijetla prva traka (n). Druga slaba šipka (n2) pojavljuje se malo kasnije, ako je test pozitivan. Čak i ako je jedva vidljiva, daje razlog vjerovati da će žena uskoro postati majka.

Informacije o korištenju Eviteste i njegovih kolega iz druge tvrtke će reći kratki video:

Što može utjecati na konačni rezultat?

Čak i ako se upute za korištenje brzog testa ispravno prate, vjerojatnost dobivanja netočnog rezultata još je uvijek sačuvana.

Dakle, žena može dobiti negativne podatke na početku trudnoće i obratno, pozitivno, ako ona nije trudna.

Dobivanje netočnih podataka povezano je s:

 1. Prekid fetalnog razvoja na početku trudnoće.
 2. Patologije jajnika.
 3. Rano istraživanje (prije odgode menstrualnog ciklusa).
 4. Tumori, izazivajući proizvodnju humanog korionskog gonadotropina.
 5. Nedavni prekid trudnoće (hCG se postupno uklanja iz tijela, stoga ga test otkriva čak i nekoliko tjedana nakon pobačaja).

Koliko košta Evitest?

Najpristupačnija cijena od Eviteste One. Prodajemo u ljekarnama, supermarketima, čak i na nekim benzinskim postajama. Njegov trošak kreće se od 100 rubalja. i iznad. Viša cijena (više od stotinu rubalja) ima sustav testiranja kasete.

Najskuplji Evi test sustav je Vrhovni. Ovo je inkjet test koji izgleda kao moderan pribor. Može se koristiti kao atribut tematskog foto pucanja ili pohraniti zajedno s fotografijama ultrazvučnim skeniranjem djeteta, prvom bradavicom i drugim lijepim stvarima majčinom srcu, u znak sjećanja na izgled djeteta, uzbudljivo za svaku obitelj.

Cijena ovog vrlo osjetljivog ispitnog alata s izvornim dizajnom od 400 rubalja.

U prosjeku, troškovi Evitest test sustava veći su od njihovih proračunskih analoga, ali istovremeno njihova kvaliteta i osjetljivost su veći. Da biste preciznije saznali koliko to troši dijagnostički alati, možete posjetiti nekoliko ljekarni.

Uz pruge, inkjet i kaseta testovi, elektronički tekstovi o trudnoći su popularni, ne samo da potvrđuju njezinu činjenicu, već također pokazuju razdoblje "zanimljive situacije" u nekoliko tjedana.

Takvi se testni sustavi obično ne kupuju kako bi potvrdili da je žena na položaju, ali kako bi saznali koliko je beba tjedan. Ovi testni sustavi također imaju različitu osjetljivost i pouzdanost.

Kupiti ili ne - najgori testni pregled

Na kvalitetu i pouzdanost ispitnih sustava Eve je mnogo recenzija na Internetu. Velika većina njih govori o visokoj preciznosti Evitestea. Mnoge žene tvrde da su zbog visoke osjetljivosti tih testova u prvom danu zakašnjenja mogli saznati o svojoj "zanimljivoj situaciji".

Postoje recenzije koji tvrde da je test "plowed" prije početka kašnjenja, a naknadne studije potvrdile su da je slaba druga traka činjenica, a ne pogreška testa.

Osim pozitivnih mišljenja o točnosti i pouzdanosti Evitesta, postoje i negativni.

Niti sve žene, bez izuzetka, bile su zadovoljne svojim iskustvom u korištenju tih agensa za ispitivanje, ali mnoge negativne recenzije nisu ukazale na to jesu li se pravila korištenja promatrala, jesu li rok trajanja i stanje paketa, kao što se ispostavilo, nakon što se sljedeća istraživanja nisu povrijedila.

zaključak

Kućni brzi testovi - jednostavni i pristupačni dijagnostički alati za prepoznavanje znakova novog života u majčinom tijelu od prvog dana njegova razvoja.

Kao i svaki dijagnostički ekspresni alat, Evitest ima određeni postotak netočnosti, ali velika većina korisnika to smatra pouzdanim i pouzdanim načinom dobivanja punog povjerenja u pozitivne ili negativne indikacije.

Najizravniji test trudnoće

Evitest je jedan od najpopularnijih test sustava koji su u velikoj potražnji među ženama diljem svijeta. To su univerzalni ekspresni uređaji koji vam omogućuju određivanje trudnoće u ranim fazama kod kuće. Najizravniji testovi dostupni su u nekoliko varijanti, što vam omogućuje odabir najboljeg proizvoda u svakom slučaju.

Sadržaj članka:

Prednosti najizazovnijeg testa trudnoće

Ako uzmemo u obzir glavne prednosti Evitest sustava, onda su među njima sljedeći čimbenici:

Osjetljivost ovih uređaja je vrlo visoka u usporedbi s nizom drugih testova. Tako se trudnoća može otkriti već na razini hCG u mokraći od 20 mIU / ml.

Proizvođač uvjerava da je točnost testa 99%, pod uvjetom da je dijagnostički test ispravno izveden.

Evitest je prikladan za korištenje bilo gdje, a ne samo kod kuće, ako kupite inkjet uređaj.

Rezultat se može procijeniti u najkraćem mogućem roku (3-5 minuta).

Evitest nudi 4 vrste uređaja koji žene nude izbor.

Za proizvodnju testova koji koriste samo visoko kvalitetne i netoksične materijale.

Načelo rada

Najizravnije djela na istom principu kao i svi drugi ekspresni sustavi koji imaju za cilj utvrditi trudnoću. Uređaj reagira na prisutnost u urini žene određenog hormona, koji se naziva "ljudski korionski gonadotropin" ili skraćeno hCG. Na traku uređaja nanosi se reagens, koji, kada ga udari hCG, postaje crven (crvena). Za studij će zahtijevati urin žene.

Chorionic gonadotropin proizvodi prvo ljusku embrija (chorion), a zatim placente tijekom trudnoće. Hormon počinje proizvoditi u velikim količinama odmah nakon što se embrij ugradi u stijenku maternice. To se događa 5-6 dana nakon nastanka koncepcije. Međutim, u tim razdobljima, razina hCG još uvijek nije dovoljno visoka da bi test mogao "prepoznati" u urinu.

Međutim, 14 dana nakon začeća, sadržaj hormona u krvi i urinu počinje se brzo povećavati. Svaki dan postaje gotovo dvostruko više. Stoga je potrebno testirati prvi dan kašnjenja menstrualnog razdoblja, što će pružiti najpouzdaniji rezultat. Iako možete pokušati dodati datum ovulacije 10 dana i izvršiti studiju na ovaj dan.

Vrste ispitivanja Evitest

Proizvođač testova Evitest proizvodi niz uređaja koji omogućuju određivanje trudnoće u ranoj fazi i bez posjeta liječniku.

Najgori. Ovaj uređaj je najjednostavniji od cijele Evitest linije proizvoda. Prikazuje se traka koja je pričvršćena na plastičnu podlogu. Da biste izvršili postupak određivanja trudnoće, morat ćete sakupljati urin u zasebnom spremniku, gdje će test biti postavljen.

Evitest Plus. Ovaj je proizvod sličan Evitest Oneu, ali paket neće sadržavati jedan, već dva uređaja. Princip njihova djelovanja ostaje isti. Ako žena kupuje Evitest Plus, dobiva priliku da uštedi novac jer će dva uređaja u kompletu koštati manje od kupnje testova u pojedinačnoj ambalaži. Osim toga, kako bi se razjasnili rezultati ne trebaju ponovno otići u ljekarnu.

Najočitiji dokaz. Ovo je test kazete za trudnoću. Cijeli uređaj je potpuno zatvoren u plastičnoj ambalaži. Kit također dolazi s pipetom, što je neophodno za skupljanje urina i primjenu tekućine u uložak. Ovaj se test smatra uređajem koji nije niži u svojoj točnosti za uređaje koje koriste profesionalni laboratorijski tehničari - dijagnostici. Najsporiji test s kasetom pruža najdjelotvorniju interakciju između urina i reagensa, što povećava pouzdanost rezultata. Međutim, trošak takvog uređaja bit će mnogo veći u usporedbi s klasičnim test trakama.

Evitest Perfect. Ovaj uređaj je mlaz koji vam omogućuje dijagnozu trudnoće s velikom udobnošću. Evitest Perfect opremljen je prikladnim držačem i vrhom s plastičnom kapicom. Sličan oblik uređaja omogućuje provođenje postupka s udobnošću i čini ga higijenskim što je više moguće. Štoviše, nema potrebe za traženjem i pripremom spremnika za sakupljanje urina. Za provođenje postupka ispitivanja dovoljno je dovesti uređaj u struju urina.

Evitest Supreme. Ovaj test je najnoviji razvoj Evitest proizvođača. Osim što ima povećanu osjetljivost, ovaj mlazni ispit je zatvoren u kasetu koja ima ultramoderni dizajn. Ima sve prednosti testova prethodnih generacija, što ga čini najprikladnijom za žene. Međutim, treba shvatiti da takav test ne može biti jeftin.

Upute za testove Evitest

Iako su svi uređaji Evitestovog raspona vrlo jednostavni za upotrebu, ipak morate pažljivo proučiti upute prije početka dijagnoze. Priložen je svakom proizvodu i ima neke posebne značajke. Mogu utjecati na ispravnost postupka i tumačenje rezultata.

Upute za Evitest One i Evitest Plus

Nakon što se traka ukloni iz pakiranja, trebate ga zaštititi od vlage. Prije svega trebate voditi brigu o pripremi spremnika za sakupljanje urina (bilo koji suhi i čist kontejner će učiniti). Urin se skuplja u spremniku, nakon čega se ispitivanje spušta u nju na označenu liniju zone ronjenja. Nakon 3-5 sekundi, test se uklanja i širi na ravnu površinu. Rezultat se može procijeniti za 3-5 minuta, ali nakon 10 minuta bit će nevažeći.

Pojava jedne trake ukazuje na to da nema trudnoće i pojavu dvaju traka da postoji trudnoća.

Ako žena želi provesti kontrolnu studiju, primjerice, pri primitku previše blijedog drugog pojasa, preporučljivo je čekati dva dana, nakon čega ponovno obavite test. Da biste poboljšali točnost studije, trebate uzeti prvi jutarnji dio urina, jer je to najviše koncentriran i sadržavat će više hormona hCG.

Upute za najočitiji dokaz

Ovaj testni sustav predstavlja kazeta koja se najprije mora ukloniti iz pojedinačne ambalaže. Također u kompletu s kasetom treba ići pipetom.

Urin se treba skupljati u spremniku, spustiti pipetu i izvesti tekući unos. Zatim se pomoću pipete uvodi u posebni prozor okruglog oblika koji se nalazi na testnoj kazeti. Sam uređaj mora ležati na ravnoj i suhoj površini. Za studiju neće biti potrebno više od 4 kapi urina.

Rezultat se može procijeniti nakon 3-5 minuta nakon dodavanja tekućine u prozor. Međutim, 10 minuta nakon postupka može se promijeniti, ali njegova je pouzdanost oštećena.

Upute za Evitest Perfect

Ovaj je uređaj inkjet. Stoga za njegovu upotrebu nije potrebno skupljati urin u spremniku. Dovoljno je samo otpustiti probni vrh iz zaštitne kapice i zamijeniti ga 3-5 sekundi pod strujom urina. Zatim se poklopac vrati na svoje mjesto i uređaj se položi na ravnu i suhu površinu. Rezultat se vrednuje nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10 minuta.

Preporuke za upotrebu

Da bi rezultati istraživanja bili što pouzdani, treba uzeti u obzir sljedeće savjete za uporabu Evitest instrumenata:

Isto testiranje ne može se dvaput raditi. Svi proizvodi s najboljom izvedbom su jednokratni.

Nemoguće je procijeniti rezultate testa koji se izvode nakon 10 minuta nakon izlaganja mokraći na ureñaj.

Testovi se trebaju pohraniti na temperaturi koja nije veća od +30 i ne manja od +5 stupnjeva Celzijusa.

Ne mogu se koristiti uređaji čiji je datum isteka.

Nemojte koristiti velike količine tekućine prije ispitivanja.

Ako je za postupak ispitivanja potrebna prethodna zbirka urina u spremnik, onda je vrijedno odabrati plastične ili staklene posude i istodobno mora biti čist.

Ako je test slučajno preeksponiran ili se njegovi rezultati ne mogu procijeniti tijekom prvih 10 minuta, onda može proizvesti lažne podatke.

Može li najočitiji test trudnoće biti pogrešan?

Iako su testovi od strane Evitesta vrlo precizni, ponekad rezultat može biti lažno pozitivan ili lažno negativan, čak i ako je sam instrument u dobrom stanju i poštuju se sva pravila za njegovo djelovanje.

Dakle, može se dobiti lažni negativni rezultat kada je test proveden prerano ili kada je urina s niskom koncentracijom hCG korištena za njegovo izvođenje. Također je moguće u prisutnosti ženske bolesti bubrega, što pridonosi poteškoćama hormona u mokraći.

Lažni pozitivni rezultat najčešće je posljedica nedavnog pobačaja ili pobačaja ili prisutnosti tumora koji proizvodi hormon u žena. Isto tako, test može dati netočne podatke o trudnoći u kontekstu ženskog unosa lijekova koji sadrže korionski gonadotropin u svom sastavu. Takvi alati najčešće se koriste za liječenje neplodnosti.

U slučaju da žena ima sumnje, mora ponoviti test. Ako je rezultat još uvijek nezadovoljavajući, preporučuje se savjetovati se s liječnikom.

Kazeta za testiranje trudnoće ne dopušta dokaz

"Test trudnoće" - vidite ovaj izraz, a srce kuca. Netko se sjeća svoje trudnoće, a netko se samo nada da će vidjeti tamo dvije dragocjene pruge (ili jednu, ali i najdražu).

Na ovaj ili onaj način, ali gotovo se svatko od nas suočava s testovima trudnoće tijekom života barem jednom. A jedna od najpopularnijih robnih marki koje vjeruju žene je najočitiji test trudnoće. Zašto žene odabiru ove testove trudnoće i kako ovi mini-laboratoriji rade uopće - pročitajte dalje.

Testovi trudnoće Evitest

Među velikim brojem testova na trudnoći imaju svoje favorite i, naravno, takav predstavnik je Evitest. Test trudnoće Evitest od strane njemačke tvrtke HELM Pharmaceuticals Gmbh, ima osjetljivost od 20mME / ml, pogodan je za određivanje trudnoće prvog dana zakašnjenja i ima bogatu liniju proizvoda - od jednostavnih test traka do elegantnih uređaja koji se mogu predstaviti kao ugodan "dar" supružnik.

Vrste ispitivanja Evitest

 • Evitest One - test traka za točne i brze rezultate. Potrebna je preliminarna zbirka urina (kapacitet nije uključen u kit).
 • Evitest Plus - set od dvije test trake, što omogućuje da potvrdite rezultat nakon nekoliko dana. Ova ambalaža je isplativija za cijenu jednog testa. Prikupljanje urina je potrebno za ispitivanje.
 • Evitest Proof-cassette test: pravi mini-laboratorij u vašem domu. Opremljena pipetom, koju upijaš urin u prozor za materijal. Pruža najtočniji rezultat.
 • Evitest Perfect je inkjet test, lijep i praktičan, bez potrebe za skupljanjem urina: samo trebate zamijeniti uređaj pod mlazom.
 • Evitest je jedan od lidera u prodaji testova trudnoće, i to je razumljivo: ona je prodan u gotovo svakoj ljekarni i na blagajni u supermarketima, što je više dostupan kupcima.

Kako radi ispitivanje trudnoće?

Princip rada svih testova su isti: oni detektiraju prisutnost određenih tvari u urinu skotnih pojavljuje u prirodi ili hormon humanog korionskog gonadotropina (skraćeno - hCG). Razina se mjeri u međunarodnim jedinicama po mililitru (mMe / ml). Tkivo embrija (korion) započinje proizvodnju tog hormona šestog ili osmog dana nakon oplodnje jaja. Do kraja prvog tromjesečja, njegova se koncentracija povećava nekoliko tisuća puta, a zatim počinje opadati. Te su informacije potrebne kako bi se razumjelo kada je bolje napraviti test.

Razina hCG povećava se dva puta dnevno. To je 7. dana nakon ovulacije (obično se javlja u sredini menstrualnog ciklusa, 14. dana), kada se oplođeno jaje već pričvršćuje na maternicu, koncentracija hCG je 2 mMe / ml (međunarodne jedinice po ml) 8. dana bit će 4 mMe / ml, a poslije podne, 9. dana, to će biti 8 mMe / ml. Budući da većina testova na ljekarnama imaju osjetljivost od 20-25 mMe / ml, test će prirodno biti prazan. Za test je pokazao barem blijedu, ali tako važnu drugu traku, morate čekati 7-10 dana nakon ovulacije: ovo razdoblje će biti prvi dan kašnjenja sljedećeg menstruacije.

Imajte na umu da često ovulacija ponekad "hoda" u jednom ili drugom smjeru. Stoga, domaći testovi ne mogu pokazati pouzdani rezultat uslijed niske koncentracije hormona u urinu ili, naprotiv, pokazati je malo prije zakašnjenja.

Kako test trudnoće?

Svi testovi na trudnoći, uključujući i najizravnije testove trudnoće, bez obzira na tip, raspoređeni su na isti način: određuju prisutnost ili odsutnost trudnoće imuno-kromatografijom. To jest, kada urin koji sadrži hCG reagira s reagensom koji sadrži protutijela na hCG s bojilom, protutijela reagiraju i boje u obliku crvene trake.

I u kontrolnoj zoni na test traci pojavljuje se, uzrokovano oslobađanjem boje kada dođe do urina kapi. Reakcija je u prosjeku 5 minuta. Ako se nakon 5 minuta ne pojavi traka, tada nema trudnoće. Pričekajte da rezultat ne bude dulji od 10 minuta: nakon tog vremena, test postaje neinformativan zbog isparavanja tekućine iz testa. Slušali priče koje je netko proveo ujutro, rezultat je bio negativan, a onda, navečer, primijetivši je u smeće, pronašao blijedu drugu traku? Dakle: rezultat testa ocjenjuje se ovdje i sada, najkasnije 10 minuta nakon njega.

Kada obaviti test trudnoće

Kako bi test trudnoće pokazao željeni rezultat, nužno je da je razina hCG u urinu dovoljna da ga test snimi, odnosno 20-25 mMe / ml. Ova razina - s standardnim ciklusom od 28 dana, s ovulacijom na dan 14 od početka menstruacije - postiže se prvog dana kašnjenja menstruacije.

U isto vrijeme, biti svjesni da je koncentracija hCG u krvi je nešto viša nego u urinu, tako da test krvi je uvijek točniji od standardnog test na trudnoću rano mogu ukazati na prisutnost ili odsutnost trudnoće.

Kako napraviti test trudnoće

U ranim fazama, najbolje vrijeme za određivanje trudnoće s testom je ujutro, odmah nakon ustajanja, budući da je noćas koncentracija hormona HCG najviša u mokraći (dan prije nego što je bolje da ne pijete puno tekućine tako da ne dođete do toaleta noću). Ovisno o vrsti testa, možda ćete trebati spremnik za skupljanje urina (kupiti probni čep u ljekarni), gdje ćete ispustiti test na određenu oznaku nekoliko sekundi ili ćete morati urinirati na ulazu za ispitivanje, zamjenjujući je s mlazom mokraće. Zatim se ispitivanje treba staviti na ravnu površinu i nakon vremena navedenog u uputama procijeniti rezultat:

 • Dvije trake - pozitivne
 • Jedna traka - negativna
 • Prisutnost test trake na neprikladnom mjestu ili odsutnosti kontrolne trake je pogreška

U slučaju pozitivnog rezultata (čestitke!), Trebate posjetiti ginekologa što je prije moguće i biti vođeni njegovim daljnjim uputama.

S negativnim rezultatom i produženim kašnjenjem sljedećeg menstruacije, preporučljivo je ponoviti test nakon nekoliko dana, a također posjetiti ginekologa kako bi utvrdio razloge kašnjenja.

Ako je rezultat pogrešan, ponovite test.

S odgodom od više od tjedan dana, test se može izvesti u bilo koje doba dana. Preduvjet: ne urinirati dva sata prije testa i nemojte piti veliku količinu tekućine.

Kada test trudnoće može pokazati netočan rezultat

 • Test je učinjen prerano, a razina hCG je još uvijek niska.

Rješenje: pričekajte na odgodu i ponovite test nakon nekoliko dana.

 • Ispitivanje je bilo pogrešno: prebačete ga u spremnik s urinom ili ste ga prebrzo dobili, a niste imali dovoljno reagiranja.

Rješenje: Slijedite jasne upute i nemojte se baviti amaterskim aktivnostima.

 • Uzimate hormonske lijekove kako biste stimulirali ovulaciju (gušenje hCG snimaka, itd.). Test može biti lažno pozitivan.

Rješenje: nemojte žuriti na test: u pravilu, kašnjenje HCG-a, primljeno izvana, već će nestati iz tijela, a vaš "trudni" HCG će biti na svom mjestu.

 • Prisutnost određenih bolesti (tumora) može dati lažno pozitivan rezultat u odsutnosti trudnoće.

Rješenje: Posavjetujte se s liječnikom radi pozitivnog testa.

Rješenje: provjerite datum isteka testa i svakako napravite točno onako kako je opisano u uputama. Ponovi test sljedećeg dana.

Na primjer, pregledi testova na Internetu kao cjeline Evitest su prilično dobri, ali ponekad postoje i negativna izvješća o netočnim rezultatima. Nakon što ih upoznate, pokušajte objektivno postupati s takvim postovima, jer ljudi ne ukazuju na sve okolnosti testa i, vrlo vjerojatno, pogreške i pogreške, što zauzvrat dovodi do pogrešnog rezultata.

Mitovi o testovima trudnoće

Super osjetljivi testovi

Ovdje se radi o super-osjetljivim testovima od 10 mMe / ml s mogućnošću određivanja trudnoće tjedan dana prije menstruacije.

Takva ispitivanja više su marketinški potez da privuče pažnju. Osjetljivost ispitivanja za kućnu upotrebu iznosi 20-25 mMe / ml.

Određivanje ispitivanja trudnoće za određivanje ovulacije

Postoji mit o tome da ovulacijski test koji reagira na razine luteinizirajuće hormone pokazat će ako ste trudni. Da, ponekad test ovulacije može biti pozitivan čak i za vrijeme trudnoće: to je zbog činjenice da su hormonske formule slične. Ali druga traka je gotovo uvijek na ovom tipu testa, a prisustvo ovulacije procjenjuje se intenzitetom njegovog bojenja. Dakle, ovulacijski test nije pouzdan izvor informacija za određivanje trudnoće.

Test trudnoće neće pokazati ektopičnu trudnoću

Zapravo, test će pokazati bilo koju trudnoću, bez obzira na njegovu lokaciju. Stoga, nakon dobivanja pozitivnog rezultata, potrebno je posjetiti ginekolog i, u gestacijskoj dobi od 5-6 tjedana, napraviti ultrazvuk kako bi potvrdio trudnoću maternice.

Na primjer, trudnica već piše: kažu, ona je test, ali je negativna. Upišite, ne radi vaunted Evitest! Ti bi trebao znati da se s povećanjem doba razina hCG smanjiti i na kraju nagrizaju trećem tromjesečju - tako da u ovom slučaju možemo govoriti o lažnim presudama čovjeka, a ne test pogreške.

Ukratko, želim reći da odabirom najočitijih testova trudnoće dobivate kvalitetan proizvod koji udovoljava svim standardima, uz potvrđenu osjetljivost od 20mME / ml, s mogućnošću određivanja trudnoće od prvog dana menstruacije po dovoljno razumnoj cijeni.

Rezultati ispitivanja trudnoće Evitest

Ukratko, želim reći da odabirom najočitijih testova trudnoće dobivate kvalitetan proizvod koji udovoljava svim standardima, uz potvrđenu osjetljivost od 20mME / ml, s mogućnošću određivanja trudnoće od prvog dana menstruacije po dovoljno razumnoj cijeni.

Najopasniji probni test za postavljanje pipete za određivanje trudnoće

Stavka nije dostupna

Prijava prijave?

Evitesta probni test d / definicija kasete trudnoće s pipetom, opis:

Farmakološko djelovanje

EVITEST test za trudnoću

EVITEST Provjera - test tableta - pipeta.
Test druge generacije je prototip profesionalne laboratorijske dijagnostike.
Dizajn ispitivanja uklanja pogrešku dijagnoze i jamči vam točan rezultat.

Načelo rada
EVITEST brzi testovi otkrivaju prisustvo u urinu posebnog "hormona trudnoće" - ljudski korionski gonadotropin (hCG), koji počinje proizvoditi placenta u razvoju ubrzo nakon oplodnje.
Izlučivanje korionskog gonadotropina s urinom započinje u dva tjedna trudnoće i često prelazi 100 mIU / ml, a doseže maksimalno 100.000 do 200.000 mIU / ml u 12 tjedana trudnoće.

Način primjene
Otvorite vrećicu, izvadite testnu kasetu i pipetu. Stavite kasetu na vodoravnu površinu. Pipete malu količinu mokraće i dodajte 4 kapi u okruglu rupu na kaseti. Rezultat se može procijeniti za 3-5 minuta, ali ne dulje od 10 minuta, na sobnoj temperaturi.

Uvjeti skladištenja
Čuvati u pakiranju na sobnoj temperaturi (4-30 ° C) na mjestu zaštićenom od izravne sunčeve svjetlosti i vlage.

opis

EVITEST dokaz - precizniji i prikladniji u usporedbi s prethodnim vrstama testova tableta. Za dobivanje rezultata potrebno je ispuštati 4 kapi urina na prozor u tabletu uz pomoć priključene pipete.

Najizravniji test trudnoće i pravila za njegovu uporabu

Brzi testovi trudnoće danas su popularni diljem svijeta. Test za trudnoću Evitest vodi vodeće mjesto u točnosti rezultata.

Ovo je poseban uređaj za imunokromatografske studije rane trudnoće. Pokusni indikator reagira na hormon trudnoće - hCG, ako su indikatori u urinu od najmanje 25 mIU / ml. Suvremeni brzi testovi određuju prisutnost trudnoće, čak i za razdoblje od 10-14 dana.

Kako provjera testova je najopasnija

Bilo koji test za određivanje trudnoće, uključujući i Evitest, djeluje u skladu s jednim principom - određuje prisutnost hCG-a (hormona trudnoće) u ženinoj mokraći, čija se proizvodnja počinje odmah nakon primitka embrija. Svakodnevno se povećava njegova količina u krvi i urinu, što omogućuje odgovarajuću dijagnozu.

Ako žena ima redoviti ciklus, sazrijevanje jaja i izlaz iz folikula jajnika javlja se u sredini. S 28-dnevnim ciklusom, jajnici ovuliraju 14. dana. Nakon toga, začeće se može dogoditi u roku od nekoliko dana. Nakon gnojidbe, jaje se kreću 3-5 dana do budućeg mjesta implantacije - do maternice.

U tom slučaju, pozitivno testiranje trudnoće Evitest se može očekivati ​​već 24. dana ciklusa ako je trajanje 28 dana. No kvaliteta i osjetljivost testa trebaju biti na visokoj razini, jer većina uređaja pokazuje trudnoću tek od prvog dana menstruacije.

Kod nepravilnog ciklusa, žena ne zna uvijek kada je jaja iz folikula, tako da pri planiranju trudnoće preporučuje se test ovulacije ili mjerenje bazalne temperature. Nakon određivanja datuma moguće ovulacije na ovaj broj treba dodati 15 dana - na ovaj dan možete napraviti test trudnoće i očekivati ​​pouzdani rezultat.

Pro i kontra testa

Najizravniji test trudnoće ima sljedeće prednosti:

 • preosjetljivost (20 mIU / ml);
 • točnost više od 99%;
 • dijagnoza trudnoće od prvog dana menstruacije;
 • moguće je provoditi istraživanja u bilo kojem stanju, u bilo koje doba dana;
 • dijagnostički rezultat unutar 5 minuta;
 • Ispitivanje je napravljeno od materijala visoke kvalitete, pod sterilnim uvjetima, uz obvezno ispitivanje u svim fazama proizvodnje.


Ali ovaj brzi test ima nedostatke:

 • Trudnoća, što je potvrđeno testom, nije uvijek "ispravno", tj. Može se razviti izvan maternice, što je vrlo opasno za zdravlje i život žene. Stoga, ako je test Evitest pokazao pozitivan rezultat, trebate se posavjetovati s liječnikom radi konzultacija. Samo stručnjak zna što izgledaju znakovi normalno razvijene trudnoće.
 • Moguće je dobiti pogrešan rezultat.
 • Rizik loše kvalitete proizvoda (istekao test, kršenje čvrstoće pakovanja).
 • Visoke cijene nekih modela.

Opći uvjeti korištenja

Točnost najočitijih testova trudnoće ovisi o usklađenosti s preporukama za njegovu provedbu:

 • ne možete koristiti isti test nekoliko puta;
 • čitanje rezultata studije je važno tijekom prvih 10 minuta nakon postupka;
 • pohraniti brzo ispitivanje mora biti u izvornoj neotvorenoj ambalaži u tamnom i suhom mjestu;
 • ne možete koristiti testove koji su istekli (ovo vrijedi ne samo za Evitestov, već i za sve ostale);
 • poželjno je provesti postupak ujutro, budući da je u ovo doba dana sadržaj hCG u muškom urinu maksimalan;
 • prije dijagnosticiranja ne biste trebali piti puno tekućine, inače će rezultat biti netočan.

Kako koristiti Evitest test trudnoće, neke žene možda ne znaju.

Ovdje su opća načela:

 • urin se mora sakupiti u čistu posudu od plastike ili stakla;
 • test traka se umetne u tekućinu u vertikalnom položaju sa željenim pokazivačem za određeno vrijeme;
 • da bi se pročitao rezultat ispitivanja, ispitivanje se stavlja na ravnu, suhu površinu;
 • rezultat je pouzdan samo za 10 minuta, sve promjene koje se pojavljuju na test nakon ovog vremena trebale bi se smatrati nevažećim.

Ako je Evitest test trudnoće korišten prema uputama, ali žena sumnja u točnost rezultata, preporučljivo je provesti krvni test kako bi se utvrdilo hCG kako bi se uklonio osjećaj neizvjesnosti.

instrukcija

Postoji nekoliko vrsta testova trudnoće ove marke. Stanimo na svaku.

Najgore

Ovo je najlakša verzija brzih testova, koja izgleda kao tanka traka s odgovarajućim oznakama. Na jednom je kraju u boji svijetle boje - traku treba držati iza njega tijekom pregleda. Drugi kraj mora biti postavljen na željenu razinu u skupljenom urinu (zaustavljanja će biti izvučene strelice). Nakon toga, test se stavlja na 5-10 minuta vodoravno na suhu površinu. To su sve jednostavne upute o tome kako napraviti test trudnoće Evitest One.

Evitest Plus

Ovo brzo ispitivanje razlikuje se od gore navedenog samo u činjenici da paket ne sadrži jednu, već dvije identične test trake. Stoga će upute za uporabu testova za trudnoću Evitest One i Plus biti jednake.

Primijenite drugu test traku, poželjno 48 sati nakon prvog testa, pod uvjetom da je menstruacija još uvijek odgođena. Razina hCG udvostručuje se svaka 2 dana, a ako se prvi dijagnostički rezultat može ispitati, drugi će biti pouzdaniji.

Najočitiji dokaz

Osjetljivost ispitivanja trudnoće Evidence Test je veća u usporedbi s test trakama (10 mIU / ml).

Evitest Proof je test kazete za trudnoću. Proizvođač stavlja u pakiranje sam test, zatvoren u plastičnu kutiju i pipetu. U kaseti je prozor u kojem morate staviti 4 kapi prethodno sakupljenog urina. Rezultat treba pročitati u drugom prozoru nakon 5 minuta, analogno gore navedenim test trakama.

Budući da testna kaseta i reagensi urina ulaze u optimalnu, praktički laboratorijsku interakciju, dijagnostički rezultat će biti što precizniji. Valja napomenuti da je Evitest Proof skuplji od test traka, a manipulacija studijom izgleda malo složenija. No, ovaj uređaj može dijagnosticirati trudnoću prije jednostavnijih testnih modela.

Najuzbudljiviji

Test trudnoće Evitest Perfect je sustav treće generacije koji je dizajniran malo drugačije i može se stvarno koristiti u svim uvjetima. Taj se testni sustav naziva jet test. Njegova praktičnost leži u činjenici da žena ne mora prethodno sakupljati urin. Osim toga, ti uređaji jamče visoku točnost istraživanja.

Razmotrite kako ispravno provesti EVITEST Perfect inkjet test trudnoće.

Za to vam je potrebna:

 1. Uklonite ispitni sustav iz ambalaže.
 2. Skinite zaštitnu kapicu s uređaja.
 3. Stavite odgovarajući probni vrh ispod struje mokraće u trajanju od najviše 5-7 sekundi.
 4. Vratite zaštitnu kapicu na sustav.
 5. Nakon 5 minuta, procijenite rezultat dijagnoze.

Evitest Supreme

Još jedna verzija inkjet test sustava. Načelo primjene i djelovanja Evitest Supremeovog testa je točno onakav kakav je bio Evitest Perfect u prethodnom slučaju, razlike među njima bit će samo izvanjske. Evitest Supreme izgleda više elegantan i atraktivan, a sam je uređaj postavljen u plavu kutiju koja se može spremiti za budućnost ako postoji pozitivan test trudnoće.

Što utječe na rezultat ispitivanja

Čak i ako žena zna kako ispravno iskoristiti ispitivanje Trudnoće u Europi, a isključuju se čimbenici kao što su kršenje pravila za dijagnozu i neodgovarajuće pohranjivanje testa, sljedeće bolesti i stanja mogu utjecati na rezultat:

 • poremećaji jajnika;
 • prijetnja prestanka trudnoće;
 • tumori u tijelu koji sintetiziraju hCG (korionski karcinom, cistični skid);
 • nedavni pobačaj ili prošlo porođaj (hCG se uklanja iz tijela nakon ovih uvjeta, ne odmah, već najmanje mjesec dana).

Koliko je učinkovita Evitest

Recenzije o proizvodima tvrtke Izravni su, u većini slučajeva, pozitivni. Žene potvrđuju da se rezultati kućanskog istraživanja gotovo uvijek podudaraju sa stvarnim događajima, a prikladan je i lako ih izvesti. Nažalost, postoje negativne recenzije.

U pravilu to je zbog činjenice da je sam Evitest postavio visoku razinu osjetljivosti svojih proizvoda - 10-20 mIU / ml. No, na službenoj internetskoj stranici proizvođača naznačeno je da takva izjava nije ništa drugo nego marketinška ideja, pa su svi testovi ove tvrtke jednako osjetljivi - od 25 mIU / ml. Važno je uzeti u obzir prilikom odabira bilo kojeg testa Evitest.

Stoga se preporuča izvršiti dijagnostiku od 1 dana menstruacije i poželjno ujutro. Pod tim će uvjetima učinkovitost testova biti maksimalna.

Da biste izbjegli pogrešnu dijagnozu, morate pročitati upute za testiranje i ispravno provesti postupak. Pa, za 100% sigurnost, možete uzeti testove od nekoliko proizvođača odjednom i ocijeniti dobivene podatke. U tom slučaju, vjerojatnost dobivanja točnog rezultata bit će mnogo veća.

Autor: Olga Rogozhkina, liječnica,
posebno za Mama66.ru