Točnost prijevremene trudnoće

Hrana

Gotovo svaka žena barem jednom, ali koristila je test trudnoće. I nije važno hoće li nestrpljivo čekati drugu traku ili užasno čeka rezultat. U oba slučaja žena je vrlo zabrinuta za jedno pitanje: kako odabrati pravi test i može li pokazati pravi rezultat.

Koji je princip testova trudnoće?

Testovi trudnoće, koje danas proizvode farmakološke tvrtke, temelje se na određivanju prisutnosti ljudskog korionskog gonadotropina u tijelu, koji je u urinu. Termin se skraćuje kao HCG ili HCG. Ako postoji kvalitativni odgovor, tada može odrediti prisutnost ili odsutnost trudnoće.

Chorionic gonadotropin je hormon koji samo trudnice imaju. Otpušta se u velikim dozama odmah nakon što se zametka pričvrsti na zid uterusa, što omogućuje dijagnozu začeća u prvim danima. HCG se izlučuje iz tijela uz pomoć urina, što nam omogućuje da na taj način provodimo proučavanje trudnoće.

Najskuplji testovi kvalitete imaju visoku osjetljivost. To vam omogućuje dijagnosticiranje trudnoće čak i prije kašnjenja. Ali ni na koji način ne može dijagnosticirati koncepciju odmah drugi dan nakon spolnog odnosa.

To je zato što se embrij ne priliježe odmah na maternicu. Za ovaj postupak potreban vam je 6 do 10 dana. Tek nakon toga započet će proizvodnja hCG, koja će odrediti trudnoću.

Dakle, uz pomoć suvremenih visoko osjetljivih testova, moguće je utvrditi trudnoću čak i prije nego što počnu pokazivati ​​svoje prve znakove.

4 tjedna trudnoće od začeća - sve o ovom razdoblju, pročitajte našu publikaciju na mjestu.

Kako izmjeriti osnovnu temperaturu možete pronaći u ovom članku.

Odavde ćete naučiti što učiniti s nadutostima u ranoj trudnoći.

Što test trudnoće pokazuje najtočnije rezultate

Najpravilniji način dijagnosticiranja trudnoće bit će posjet ženskim konzultacijama. Ali ako ne postoji takva želja ili prilika, tada je moguće provesti postupak kod kuće, uz pomoć testiranja na trudnoću. Ali ne i svi testovi mogu pokazati sto posto rezultata. Pa što biste trebali koristiti?

Postoji nekoliko vrsta testova:

Odabir testa mora obratiti pažnju na takve čimbenike:

 1. Paket treba pokazati stupanj osjetljivosti. Što je niži broj tamo napisan, osjetljiviji je test. Kao rezultat toga, žena će moći odrediti trudnoću u ranijoj fazi;
 2. Ako se na pakiranju pripravka označi 10 mMe / ml, tada se takav test može primijeniti i nakon tjedan dana nakon spolnog odnosa, ako oznaka pokazuje 20 mMe / ml, tada se može koristiti tek nakon odgode;
 3. Najjeftiniji i najpopularniji tip testa je traka. To je jeftino i ima prosječnu osjetljivost;
 4. Testovi na tabletama imaju istu osjetljivost kao traka, ali je malo skuplji. Njegova prednost je lakoća korištenja;
 5. Najosjetljiviji od svih mlaznih testova. U svom sastavu postoje elementi koji brzo otkrivaju hormon trudnoće, povezuju se s njom i čine ga vidljivima. Ako su na takvom testu jasno vidljive dvije crte, tada je najvjerojatnije žena trudna;
 6. Elektronička ispitivanja djeluju jednako kao i drugi. No, zbog činjenice da se tehnološka oprema koristi, oni su skuplji. Može ih se koristiti samo jednom.

U kojem vremenskom razdoblju test trudnoće pokazuje najtočnije rezultate

Neke žene ne znaju kada će test trudnoće pokazati precizan rezultat. Da biste to učinili, morate znati načelo svog djelovanja, odnosno vrijeme nastanka hormona HCG u pravoj količini (od 7 dana nakon začeća).

Ako vjerujete u medicinske stručnjake, onda odredite da je koncepcija tek treći dan kašnjenja. U takvim će slučajevima biti što vjernija.

Ako nemate strpljenja da pričekate tako dugo, možete koristiti moderni inkjet test. Danas mogu dati najtočnije rezultate u ranoj trudnoći.

Najbolje je napraviti test trudnoće u ranim jutarnjim satima. U ovom trenutku, koncentracija hormona HCG je najviša. Test može pokazati tri rezultata:

 • pozitivni;
 • negativni;
 • slabo pozitivno.

Ako se pokazuje slabo pozitivan rezultat, test se treba ponoviti nakon tri dana.

Važno je zapamtiti da test može pokazati samo prisutnost trudnoće, a ne mjesto na kojem se nalazi. Ako test pokazuje trudnoću i nema fetusa u maternici, potrebno je konzultirati ginekologa. Samo će on moći dijagnosticirati ektopičku trudnoću.

Ako je takav postupak pravodobno prepoznat, tada se mogu izbjeći komplikacije kao što je krvarenje maternice. Tako će biti moguće izvršiti operaciju na vrijeme i sačuvati jajovodu.

Uzroci lažnih rezultata

Bez obzira koliko se pažljivo pridržavaju svih uputa prilikom korištenja testa, uvijek se može pokazati netočan rezultat. Štoviše, rezultat može biti i lažno pozitivan i lažno negativan.

Pogrešan pozitivan rezultat može biti iz takvih razloga:

 • loš niži test;
 • analize su izvršene na pogrešan način ili su pogrešno čitale;
 • ako su istodobno uzeti lijekovi hCG;
 • tijelo još uvijek ima hCG razine nakon nedavnog pobačaja;
 • mjehurići ili chorionepithelioma;
 • postoje prijetnje da će trudnoća biti ukinuta;
 • trudnoća je zamrznuta u prirodi;
 • ektopična trudnoća;
 • urin za test je vrlo razrijeđen (nakon uzimanja diuretika).

Lažni negativni rezultati pojavljuju se iz sljedećih razloga:

 • slabo tijesto;
 • loša kvaliteta analize, pogrešno čitanje;
 • dio urina nije uzeto ujutro, već poslijepodne;
 • trudnoća traje manje od 14 dana (ako postoji nepravilni menstrualni ciklus).

Može se primijetiti da su lažni pozitivni rezultati mnogo češći od lažno negativnih. Ako trudnoća nastavi normalno, test će ga, u većini slučajeva, pokazati.

Ako nema iskustva u izvođenju takvog postupka, možete pogledati trening videozapis o njoj.

Dodatna pravila za učinkovitu uporabu testa

Da bi test prolazio ispravno, a rezultat je bio što točniji, mora se uzeti u obzir posebnost svakog ženskog tijela. Međutim, ako kršite upute, mogućnost dobivanja pogrešnog rezultata povećava se nekoliko puta.

U ranoj fazi trudnoće, važno je testirati ujutro. Ali ako postoji već dugo kašnjenje, to se može učiniti navečer. U takvim slučajevima ovaj faktor nije važan.

Vrlo je važno promatrati sterilnost u radu s lijekom. Nijedan predmet ili supstanca treće strane ne bi trebalo pasti u tekućinu koja se koristi za postupak. Da biste to učinili, operite ruke i obrišite ih suhim. Također morate sterilizirati i sušiti posudu za tekućinu. To će pomoći da se zaštitite od intervencije čimbenika treće strane.

Test traka u urinu bi trebala uroniti samo na određenu razinu. Oslikao je na platnu. Na strani gdje je naznačena razina i tvar koja otkriva trudnoću.

U sljedećem videu - dodatne informacije o testovima trudnoće.

Točnost testa trudnoće

Testovi trudnoće - jedan od najpreciznijih metoda za određivanje kod kuće je li oplodnja dogodila. Osim toga, vrlo je jednostavan za korištenje, ne predviđa sudjelovanje treće strane, može se provesti vrlo brzo i relativno je jeftin. Međutim, mnogi su zabrinuti zbog pitanja kako su točni testovi trudnoće i mogu li im biti pouzdani?

Postoje razni testovi za određivanje trudnoće. Najjednostavniji i najjeftiniji od njih su test trake. Oni su vrlo popularni među ženama, ali su inferiorni u pouzdanosti u usporedbi s skupljim i kvalitetnijim inkjet testovima. Općenito, točnost modernih testova je vrlo visoka - više od 99%. Jedan posto proizvođača uvijek ostaje zbog pogreške - postoji niz razloga zašto testovi mogu pokazati lažni rezultat. Ali posljednjih godina, ginekolozi su postali sve skeptičniji zbog upotrebe kućnih ispitivanja. Danas, liječnici određuju njihovu točnost kao viši od 97%, a često i znatno niži. Međutim, ako je sve ispravno i uzevši u obzir čimbenike koji utječu na rezultat, test može pokazati razumno točan rezultat.

 • Najtočnije su vrlo osjetljivi mlazni testovi.
 • Potrebno je strogo slijediti upute za test, tako da su rezultati što točniji.
 • Nije dopušteno dodirivati ​​reakcijsku zonu ispitivanja.
 • Prije ispitivanja, vlaga ili prljavština ne bi trebali ući u ispitivanje.
 • Ispitivanje se ne može koristiti nakon datuma isteka ili u slučaju očite štete na pakiranju (samo hermetički zadržano).
 • Ne dopustite stranim tvarima ulazak u uzorak urina.
 • Nemoguće je pokušati dijagnosticirati trudnoću kasnije nego što je naznačeno na testu - to neće biti pouzdani rezultat.

Članak. Cijela istina o testovima trudnoće :)

// Djevojke, toliko mnogo postova o testovima, odlučio sam objaviti članak :) Čitaj? :)))))

Nisam znao da je „testovi s oznakom 20 mIU / mL su u stanju prepoznati” trudnu hormona „u manjoj koncentraciji, te stoga više točno odrediti raniji gestacijsku dob od, recimo, svoje” braće „s osjetljivošću od 10 mIU / mL. " Mislila sam da je to suprotno.

Jedno vrijeme, samo su "testovi" koji su utvrdili pojavu trudnoće bili zapažanja.

Prvi je menstruacija, a ne samo odgoda, već i promjena boje i količine.

Drugi je čudovište okusa: očekivačka se majka može zaljubiti u slatki čaj s harengama, i pronaći ovu kombinaciju nenadmašnu poslasticu.

Treće je promjene raspoloženja: hormonalne promjene čine trudnicu izuzetno neuravnoteženu i nervoznu. Četvrti je mali, ali ugodan dodatak u veličini poprsje.

inspekcija

Jedno vrijeme, samo su "testovi" koji su utvrdili pojavu trudnoće bili zapažanja. Prvi je menstruacija, a ne samo odgoda, već i promjena boje i količine. Drugi je čudovište okusa: očekivačka se majka može zaljubiti u slatki čaj s harengama, i pronaći ovu kombinaciju nenadmašnu poslasticu. Treće je promjene raspoloženja: hormonalne promjene čine trudnicu izuzetno neuravnoteženu i nervoznu. Četvrti je mali, ali ugodan dodatak u veličini poprsje.

Međutim, promjene raspoloženja i povećane grudi mogu ukazivati ​​na zloglasni predmenstrualni sindrom (PMS), a menstruacijska kašnjenja mogu ukazivati ​​na hormonalne poremećaje ili ginekološke bolesti. Ponekad simptomi trudnoće u kratkom roku i PMS su slični kao dvije kapi vode. Progesteron hormona, maksimum koji je prisutan u ženskom tijelu i na kraju svakog menstrualnog ciklusa, i cijela trudnoća, dovodi u zabludu. Zato je prisutnost barem jednog znaka s popisa razlog za kupnju testa trudnoće da biste potvrdili ili poništili svoje sumnje.

Ljudski hormon

Testovi trudnoće su raspoređeni na isti princip: svi oni otkrivaju takozvani ljudski korionski gonadotropin, također poznat kao hCG. Ova tvar pojavljuje se u tijelu trudne žene i prisutna je do rođenja u njezinoj krvi i urinu. Djeluje u interakciji s kemijskim reagensom, impregniranjem testa. Minimalno trajanje trudnoće, što vam omogućuje da odredite testove "ljekarne" - 14 dana.

Tri generacije

Ljekarne prodaju tri vrste testova.

Ispitna traka. Uski komad papira s indikatorom trebao bi biti do određene točke i za vrijeme navedeno u uputama treba staviti u spremnik s urinom. Ako ga uronite ispod željene oznake ili podcjenjuje, pokazatelj nije dovoljno zasićen, a test može dati netočne podatke. To je samo sitnica.

Tablet. Izgledaju poput kutije s dva "prozora". U prvom morate ispustiti malo mokraće kako bi se dogodila kemijska reakcija, au drugom će uskoro biti rezultat. Testovi na tabletama prikladniji su za korištenje od test traka, ali njihova je cijena skuplja.

Tinte. Najsuvremeniji. Dovoljno je zamijeniti "aparat" ispod struje urina - i za pet minuta možete saznati rezultat. Pojava dodatnih traka pokazat će jeste li trudni ili ne. Test s "svim sadržajima" je najskuplji.

Lakše ili teže? Jeftiniji ili skuplji? Liječnici savjetuju da ne spasiti i odabrati prema principu: skuplji, to bolje. Činjenica je da su takvi testovi opremljeni najboljim reagensima, a njihova metoda je jednostavnija. Mnogo ovisi o osjetljivosti. Testovi sa oznakom 20 mIU / mL su u stanju prepoznati „trudnu hormona” u manjoj koncentraciji, te stoga više točno odrediti raniji gestacijsku dob od, recimo, svoje „braće” s osjetljivošću od 10 mIU / mL.

instrukcija

Rok trajanja - prva stvar koju trebate obratiti pozornost. Uostalom, istekao reagens ne smije "primijetiti" ništa od gospođice tijekom rušenja ili otkrivanje trudnoće, što se uopće ne spominje. Prije ispitivanja pažljivo proučite upute (usput, ako je alat uvezen, provjerite je li prijevod priložen na njega). Potrebno je probiti jednu od točaka, a odgovor može biti netočan. Algoritam za čitanje rezultata testova različitih marki značajno se razlikuje. U nekim testovima, promjena boje reagensa govori o trudnoći, u drugima - pojavi dodatne trake. No, svi se provode ujutro na prazan želudac - u ovom je trenutku u urinu visoka koncentracija humanog hormona.

Samo u vremenu

Vjeruje se da su testovi ljekarni sposobni utvrditi trudnoću gotovo dan nakon eventualne oplodnje. Liječnici kompetentno ne izjavljuju nikoga i ništa ne može odrediti jednodnevnu trudnoću. Ovo je još uvijek iz područja mašte. Bez obzira koliko želite znati odgovor što je prije moguće, morat ćete pričekati do dana kada započnete očekivanu menstruaciju. Prije toga je nemoguće, inače će test pokazati negativan rezultat, iako u stvari možda ste trudni. Samo u to vrijeme, koncentracija hormona u mokraći je još uvijek toliko slaba da čak i supersenzibilni uređaj ne može otkriti.

Pokušaj br.

Testovi daju točan odgovor u 98 posto slučajeva. Istina, još uvijek ima 2 posto... Na primjer, ako nema trudnoće, a test tvrdoglavo pokazuje suprotno - problem može biti ležati u bolestima jajnika, trofoblastu (jednoj od teških bolesti maternice).

Da biste dobili točan rezultat, ginekolozi savjetuju ponoviti testiranje tri puta s intervalom od tri do pet dana. Ako su svi odgovori bili pozitivni - nemojte se ustručavati otići liječniku. Činjenica da testovi pokazuju samo prisutnost trudnoće, ali ne razlikuju maternicu ili ektopičnu.

Žene se rađaju s određenim zalihama jaja, čija potrošnja kontrolira sama priroda! I samo ona zna zašto se ovulacija može dogoditi daleko od svakog mjeseca.

alternativa

Ako govorimo o svim postojećim metodama za određivanje trudnoće u ranoj fazi, nemoguće je spomenuti i način mjerenja bazalne temperature. Čitajte, drhtite i, kako kažu, osjećaju razliku. Ako mjesečno nije došlo na vrijeme, uobičajeni medicinski termometar morao se ubrizgati u pravi pet minuta odmah nakon buđenja bez izlaska iz kreveta tjedan dana. Ako se temperatura neprestano održava iznad 37 ° C, žena je sumnjala na trudnoću. Osim očite neugodnosti, ova metoda nije bila posve precizna. Na primjer, s prijetnjom pobačaja, temperatura može biti ispod trideset i sedam.

Sve u krvi

Prisutnost ljudskog hormona može se odrediti analizom krvi u antenatalnoj klinici. Istodobno, kada testovi ljekarni nisu bili točni kao i moderni, ovaj je bio jedan kontrolni. Sada se provodi za utvrđivanje krvnog broja i praćenje napretka trudnoće. Na primjer, u normalnoj trudnoći, razina drugog hormona - trofoblastični beta globulin - treba povećati. Ako je njegova koncentracija ispod normale, liječnik će odmah poduzeti mjere: to može ukazivati ​​na ektopični ili propušteni pobačaj.

video

Ako vam testovi govore o trudnoći na prvi dan zakašnjenja, ultrazvučni stroj ga može razlikovati samo na 5-6 dan. Međutim, definicija pojma - a ne njegov glavni zadatak. Svrha ultrazvuka je otkrivanje ektopične trudnoće ili malformacije fetusa što je ranije moguće. Preporučljivo je provesti postupak tri tjedna nakon navodne koncepcije, a ne ranije. Liječnici preporučuju "testiranje" ne s tradicionalnim "željeznim", već s osjetljivijim vaginalnim senzorom koji je umetnut u vaginu. Ali žurite - to se mora obaviti najkasnije u roku od 12 tjedana trudnoće.

Test + kontracepcija

Prije toga, dani ovulacije, to jest, najpovoljniji za zamišljanje žena pokušali su izračunati. Ipak, preciznost "kalendarske metode" ostavila je mnogo želja. I kakvu točnost možemo govoriti o tome da li se žene rađaju s određenom opskrbom jaja, čija potrošnja kontrolira sama priroda! I samo ona zna zašto se ovulacija može dogoditi daleko od svakog mjeseca. Tako je, dok nije bilo test za određivanje ovulacije - kontraceptiv i test trudnoće u jednom setu. Uz to možete izračunati i dane sigurnog spola i razdoblje koje je najprikladnije za začeće.

Žena koja koristi ovaj uređaj ne mora uzimati hormonske kontraceptive. Prema sastavu urina određuje dane u kojima se preporučuje da budu posebno pažljivo zaštićeni, te razdoblja kada je mogućnost gnojidbe minimalna. Identificiranje luteinizirajućeg hormona u mokraći je signal za ovulaciju, test sugerira dane kada je najvjerojatnije trudnoća. Usput, ako nema ovulacije za tri mjeseca, to je ozbiljan razlog da se obratite ginekologu: jajnici su uznemireni, a liječenje je potrebno.

6 najboljih testova trudnoće

Do sada se testovi trudnoće prikazuju u širokom rasponu. Postoji nekoliko vrsta testova:

 • Strip testovi: posebne trake koje se trebaju spustiti u spremnik s urinom, prag osjetljivosti je 10-25 mIU / ml (količina hCG u 1 ml urina).
 • Tableta: plastična torbica u kojoj se nalazi prozor s tvarima osjetljivima na hCG. U ovom prozoru morate dodati nekoliko kapi urina. Prag osjetljivosti 10-25mme / ml.
 • Inkjet: ne zahtijeva unos urina u zasebnom spremniku - test trudnoće može se izvršiti izravno tijekom mokrenja, zamjenjujući analizator ispod struje. Prag osjetljivosti od 10mu / ml.
 • Elektronski (digitalni): imaju nekoliko varijanti i mogu biti namijenjeni ponovnoj uporabi ili odrediti trajanje trudnoće itd.

Svaka vrsta ispitivanja ima svoje prednosti i nedostatke. A koji su najbolji testovi na trudnoći, pokušat ćemo to otkriti.

Frautest Express ultra osjetljiv

Trošak pakiranja s jednim slojnim tijelom iznosi oko 85 rubalja.

Osjetljivost testiranja na trudnoću Frautest Express počinje s 15 mMUEC / ml i, prema proizvođaču, može se koristiti bez čekanja kašnjenja menstruacije i 2 dana prije datuma kada (eventualno) počinje odbrojavanje od "propuštenog" prvog dana menstruacije. Rezultati testa određuju 3-5 minuta nakon uklanjanja trake iz spremnika s urinom.

Nedostatke. Potreba za traženjem spremnika za urin, napuniti ga, držati test trake na 10 sekundi, a zatim razmišljati o tome kako odbaciti ispunjen "spremnik" - to nije vrlo povoljno u vanjskim uvjetima.

Prednosti ovog testa trudnoće su jednostavnost korištenja i visoka pouzdanost rezultata (do 99%). Pa, nemoj se pretvarati da trošak nije bitan. Demokratska cijena je ogroman plus.

Zaključci. Jedan od najboljih testova za trudnoću. Dobar rezultat od 10 bodova od 10.

Mišljenje. "Kupujem test od ove tvrtke dvaput, ili bolje, ovaj put muž ju je kupio, a nije ga pustiti ponovno, mislim da nema potrebe kupiti skupe testove, čak i ako imaju tendenciju da pokazuju broj tjedana.To je test trudnoće pouzdan, prodan u svim ljekarnama, prikladno je koristiti i privući cijenu. "

Planiranje bez prekida

Troškovi seta od 5 testova na trake za određivanje ovulacije, 2 - za trudnoću i 7 spremnika za jednokratnu sakupljanje urina iznose oko 380 rubalja.

Još jedan "nominiran" iz mađarske tvrtke Human ima vodeću poziciju na ljestvici najboljih testova za trudnoću. Frautest Planning je izvrstan alat za žene koji planiraju trudnoću i žele "bez odlaska iz blagajne", kako bi bili uvjereni u činjenicu njezine pojave (dobro, ili treba nastaviti s pokušajem).

Dobro osmišljen paket ovog paketa omogućuje vam pokrivanje cijelog razdoblja od vjerojatnog datuma nastanka ovulacije i "uhvatiti" trenutak koji trebate zamisliti prije određivanja trudnoće (možete započeti provjeru 2 dana prije očekivanog odgode). Dodatni bonus je jednokratni spremnici za prikupljanje urina koji se lako bacaju i omogućuju vam da prođe test u svim uvjetima.

Nedostatke. Jedini nedostatak je visoka cijena. Ali ovo je samo na prvi pogled: isti set, ali "raspršen" u pojedinačnim paketima košta oko 70 rubalja više.

Zaključci. Najbolji test trudnoće za one koji brinu ne samo o pravilnom načinu života od prvog dana trudnoće, nego i razumiju važnost planiranja ovog ključnog trenutka. Zaslužio desetak!

Mišljenje. "Pogriješio sam se nekoliko puta kada sam koristio testove ovulacije i testove trudnoće različitih proizvođača. Posljedice su bile, blago rečeno, bolno za moj živčani sustav. 3 mjeseca nakon korištenja Frautesta za planiranje, konačno sam postigao točan "raspored". Rezultat - u četvrtom mjesecu testa trudnoće potvrdio je da se možete radovati. Preporučujem - skupo, ali je pouzdano i ne zbunjuje se s lažnim rezultatima. "

Clearblue digitalni

Trošak pakiranja s 1 digitalnim tijestom je oko 480 rubalja.

Prednosti. Ako uzmemo pet posto kvalitete posto točnosti s kojom test određuje prisutnost trudnoće, Clearblue Digital ima nevjerojatno visoku razinu: iznad 99%. Do sto posto točnosti pri ruci, a ovaj test danas je jedan od najpouzdanijih. Ali to nije sve. Uz oznaku o prisutnosti / odsutnosti trudnoće ("+" - da, "-" - ne), u prozoru će se pojaviti broj koji pokazuje gestacijsku dob u tjednima. Format indikatora odgovara rasponu od 1-2 tjedna, 2-3 tjedna i više od tri (na zaslonu će se pojaviti slika "3+"). Ako se pojavi koncepcija, točnost određivanja pojma, prema proizvođaču i rezultatima istraživanja, iznosi 92%. Impresivan, zar ne?

Kada mjesec kasni, test se može koristiti od prvog dana njihova početka. Ali ako "čekate unbearablely", a tijelo uporno upućuje na vašu zanimljivu situaciju na druge načine (na primjer, želju za hranom, nakon što ga zamazu pasta za zube), tada se test može provesti 4 dana prije datuma vjerojatnog kašnjenja.

Nedostatke. Nisu svi će razmotriti određivanje roka trudnoće potrebna funkcija. U svakom slučaju, posjetit će liječnika, ultrazvučni pregled i krvne pretrage - sveukupno, sve to će odrediti rok bez testiranja. Ali zapamtite "iznenađenja" trudnoće koja može tiho koegzistirati zajedno s redovitim razdobljima. U ovom slučaju, često je važno da žena razumije: kakav je termin u kojem se nalazi i da li ima dovoljno vremena za odlazak u majčinstvo i registraciju. Klasičan primjer je dugo poslovno putovanje ili poslovno putovanje, kada dilema "sve ispusti i odlazi kući, još uvijek ima vremena, možete pričekati" prekida sve planove. Dakle, nedostatak ili ne ovisi o vama.

Zaključci. S obzirom da je postavljanje točnog datuma bez odlaska liječniku daleko od interesa za svakoga, ali ova funkcija čini cijenu "ugriz", a rezultat je 9 od 10.

Mišljenje. "Osjetila sam da nešto nije u redu, čim stignem na odmor. S mojim plutajućim i nepravilnim mjesečnim ciklusom pretpostavljam da trudnoća možda neće biti u ranom razdoblju. Ispitivanje je pokazalo da sam na položaju već duže od tri tjedna. Ograničavala sam se na vožnju i drugu aktivnu zabavu, a kad sam se vratio tjedan dana kasnije i otišao do liječnika, rok je već bio 6 tjedana. Test se ne vara.

Najočitiji dokaz

Trošak pakiranja s jednim tabletnim tijestom je oko 190 rubalja.

Prednosti. Glavna prednost odnosi se na oblikovanje testa: model tablete omogućava ravnomjerniju raspodjelu urina na površini supstrata s reagensom, što, prema tome, povećava pouzdanost rezultata. Drugi plus je "čistoća" rezultata. Nemoguće je dodirivati ​​reagens u udubljenju prozora svojim prstima čak i slučajno, stoga je moguće da se kontaminacija uzorka (a ne fantastičan događaj, usput) jednostavno isključuje.

Nedostatke. Možete se osjećati kao profesor u kemijskom laboratoriju koji pažljivo i pažljivo dovodi posebnu tvar (urin) na površinu objekta pod testom (test) kako se ne bi došlo do eksplozije. Zapravo, ništa neće eksplodirati, osim možda vašeg strpljenja ako ste nervozni i tresete se. Stoga je bolje provoditi "pokuse" kod kuće, gdje možete priuštiti opuštanje (ili barem izgledati) i završiti posao.

Zaključci. Jedan od najboljih tabletnih testova za trudnoću, ako govorite o točnosti rezultata. A ovo je glavni razlog zbog kojeg ste se odlučili kupiti, zar ne? Dakle, dati mu procjenu od 10 od 10 bit će točna i poštena.

Mišljenje. "Dugo sam se liječio za neplodnost i koristio sam samo ovaj test. Čak i ne znam zašto - praznovjerno se bojim promijeniti ga drugom. I nakon 2 godine prvi put je pokazao pozitivan rezultat! Pozitivan i ispravan.

Premium dijagnostika

Trošak pakiranja s jednim mlaznim tijestom je oko 120 rubalja.

Prednosti. Brzi i točni rezultati (do 99% - ako je test proveden nakon prvog dana zakašnjenja), za koji nema potrebe za skupljanjem urina - velika alternativa tradiciji stripline. Istodobno se u kaseti nalazi ispitni prozor, koji je test. Bez obzira na to je li pozitivan rezultat ili ne - ako se crvena traka pojavila u kontrolnom prozoru - test je proveden pravilno.

Nedostatke. Sposobnost testiranja bez potrebe za prikupljanjem urina za nekoga bit će vrlo korisno ispitivanje kvalitete za nekoga neugodno. No, kao što kažu, nećete ljubiti sve prema svima - nećemo ovo rangirati među minusima.

Zaključci. Izvrstan test trudnoće koji ispunjava svoju svrhu u ugodnom kućnom okruženju, kao iu "putovanjima", kada nema vremena i mogućnosti za pretraživanje i punjenje spremnika za urin. Prema našem mišljenju, 10 bodova je zaslužen rezultat.

Mišljenje. "Otišao sam u bolnicu, a istoga dana sjetio sam se da je već odgodila dva dana. Pitao sam svog supruga da kupi test, doveo mi je Premium Diagnostiks. Bila sam zabrinuta zbog velike količine lijekova u mom tijelu, test bi propustio. Ali test je radio kako treba! ".

Lady test

Trošak paketa koji sadrži 1 test traka je oko 15 rubalja.

Prednosti. Naravno, cijena - prva stvar koja počinje voljeti. Druga je kompaktnost samog testa: individualni hermetički paket može stati u najmanji džep, pa čak i torbicu i uvijek ste potpuno naoružani.

Nedostatke. Prag osjetljivosti testa počinje s 20 mIU / ml. To znači da u ranoj fazi, ili ako ste pili puno tekućine prije testiranja i koncentracije hCG u urinu, ne morate se uvijek osloniti na pouzdani rezultat.

Zaključci. Prihvatljivo (čak i jako puno!) Cijena s jedne strane, as druge - možda će biti potrebno provesti niz testova kako bi se potvrdili rezultati. To znači da ćete morati kupiti nekoliko takvih testova odjednom, što će u cjelini premašiti cijenu jednog, ali osjetljivije, od drugog proizvođača. Dakle, rezultat je 8 od deset.

Mišljenje. "Čak i prije vjenčanja, kupio sam različite testove. Među svim testovima bilo je ovo, Lady test. Cijena - penija. Unutar plave pruge. Od jeftinih testova trudnoće to je najbolje. Doista su pokazale dvije pruge, na što sam bio vrlo sretan. Preostali testovi pokazali su drugu vrlo slabu ili ništa, a ovo je sjajno. "

Kako radi test trudnoće?

Trenutak kada žena otkrije da će postati majka, to je prekretnica u životu bilo koje žene. Mjesečni kalendar ne govori uvijek istinu: često samo 3-4 mjeseca trudnoće, trudna majka počinje sumnjati da jest.

Ultrazvuk i druge metode istraživanja nisu uvijek u stanju otkriti trudnoću u ranoj fazi. Začarani krug? Je li moguće. Ali možete ga natapati uz pomoć testova na trudnoći.

Ljudski korionski gonadotropin (hCG) je hormon koji se proizvodi ljuskom jajne stanice od trenutka prijanja na stijenku maternice. To jest, 6-8 dana nakon začeća. U krvi, ova tvar pojavljuje se gotovo odmah, u urinu - 2-3 dana kasnije. Ali krvne pretrage traju i ne moraju uvijek imati. No, test, koji se može kupiti na putu od posla, odredit će trudnoću u najranijoj mogućoj mjeri, bez manje sigurnosti. A što prije buduće majke uče o trudnoći, brže će promijeniti njezin stil života kako bi odgovarala njezinu položaju.