Test trudnoće na mreži

Zdravlje

Pitanje broj 20 od 20.

Jeste li nedavno imali akutne bolesti?

Materijali na temu:

Ispitni odjeljci

Popularni članci

4d ultrazvuk tijekom trudnoće moderna je tehnika koja vam omogućuje da pogledate fetus unutar maternice iz različitih kutova u stvarnom vremenu.

Danas, sve više stručnjaka i znanstvenika kaže da je suncanje opasno za vaše tijelo, posebno dugo. Također možete

Ne možete živjeti bez kave? Pijete li ga ujutro, navečer i tijekom dana? Ali jeste li ikada razmišljali o tome kako je vaše tijelo pogođeno?

Test trudnoće - odgovori na najvažnija pitanja.

Moguće je što bolje potvrditi koncepciju u bolnici doniranjem krvi za laboratorijsko testiranje, ali većina žena to želi učiniti čak i kod kuće. Za samostalno otkrivanje trudnoće izmišljeni su posebni testovi. Oni su osjetljivi na korionski gonadotropin (hormon koji luči buduća placenta) u urinu.

Koji su testovi na trudnoći?

Načelo rada svih opisanih uređaja je identično, ali stupanj osjetljivosti i ispravnost rezultata su različiti. U nastavku će se detaljno raspravljati o sljedećim vrstama testova trudnoće:

Ispitne trake za trudnoću

Ovo je najjeftiniji, najlakši i najbrži način da saznate je li došlo do začeća. Pakiranje takvih proizvoda sadrži jednu ili dvije papirnate trake impregnirane posebnim reagensom koji je osjetljiv na ljudski korionski gonadotropin (hCG). Svaki brzi test trudnoće treba uroniti u spremnik sa svježe prikupljenim urinom nekoliko (5-15) sekundi. Vrijeme analize je 3-5 minuta. Uz ove prednosti, predstavljeni uređaji imaju nedostatke:

 1. Rezultati testova trudnoće često su pogrešni. Na njih utječu previše neobičnih čimbenika - vrijeme prikupljanja urina, pogreške u korištenju traka, kršenja proizvodnih tehnologija u postrojenju i još mnogo toga. Ponekad se javljaju lažni rezultati kao odgovor na lijekove ili endokrinu neravnotežu.
 2. Niska osjetljivost. Prikazana varijanta uređaja reagira samo na visoku koncentraciju hormona posteljice - od 25 mMe. Ako izvršite opisani test prvog dana kašnjenja, njegova pouzdanost ne prelazi 85-95%.
 3. Neugodnosti. Žena mora prikupiti samo jutarnji urin u čistom ili sterilnom spremniku.

BB test trudnoće

Ova vrsta pribora je također dostupna u obliku papirnatih traka impregniranih s reagensima, ali ima nekoliko prepoznatljivih svojstava. Takav test trudnoće reagira isključivo na korionski gonadotropin i nije osjetljiv na druge hormone, pa neće pokazivati ​​lažne rezultate u odnosu na endokrinološki poremećaj. BB trake su više informativne, otkrivaju trudnoću i pri niskim koncentracijama hCG - od 10 mMe. Čak možete koristiti razmatrani test trudnoće prije kašnjenja, ali ne prije 3 dana prije početka očekivanih menstruacija.

 • visoka cijena u usporedbi s jednostavnim analogima;
 • bljedilo ili mutne trake;
 • neugodnosti zbog prikupljanja jutarnjih urina u sterilnim jelima.

Testovi tableta i dalje su dostupni. Oni su puno skuplji od papirnih traka, ali su potpuno identični. Jedina razlika je prisutnost plastičnog kućišta i pipete u kompletu. Test je sličan uređaj s osjetljivošću od 10-25 mMe, jednostavno ne treba uranjati u urin. Biološku tekućinu treba staviti u posebni prozor s pipetom i pričekati rezultat. Ima smisla nabaviti ove uređaje kako bi elegantno informirala vašeg partnera o začeću ili držati tabletu u sjećanju na uzbudljivi trenutak.

Inkjet test trudnoće

Dodatna oprema treće generacije smatra se najprikladnijom, najbržom i preciznom. Opisani su testovi od cjevastog vlaknastog materijala koji brzo upija urin. Takvi uređaji ne trebaju biti uronjeni u biološku tekućinu, prijemni je kraj jednostavno umetnut pod strujom. Ovo je najpouzdaniji test za trudnoću - nakon začeća reagira gotovo odmah, čak i uz minimalnu koncentraciju hCG (oko 10 mMe), točnost rezultata doseže 99,9%. Jedini nedostatak je visoka cijena ovog pribora.

Elektronički test trudnoće

Doba progresije digitalne tehnologije odrazila se na načine potvrđivanja začeća. Najsuvremeniji test trudnoće opremljen je elektroničkim čipom za čitanje informacija o sadržaju korionskog gonadotropina u urinu i malom zaslonu koji prikazuje odgovor u obliku znakova "+" i "-" ili natpisa "trudna" i "ne trudna".

Načelo rada i pouzdanost razmatranih uređaja potpuno su identični mlaznim analogima. To su najvažniji testovi za trudnoću - u ranoj fazi, u gotovo 100% slučajeva, pokazuju točan rezultat. Jedina je razlika u načinu na koji je primljena. Na elektronskom zaslonu, odgovor se odražava vrlo jasno i nedvosmisleno, žena nema sumnje zbog nejasnih, blijede ili bifurkirane pruge.

Test trudnoće - koji je bolji?

Pri ocjeni opisanih sredstava važno je da se usredotočite ne samo na lakoću korištenja i troškove, već i na osjetljivost i pouzdanost rezultata. Najbolji test trudnoće je onaj koji pomaže u određivanju začeća u najranijim fazama razvoja embrija i rijetko pokazuje lažne odgovore. U nastavku su detaljne upute za odabir predmetnih uređaja.

Koja je osjetljivost ispitivanja trudnoće bolje?

Nakon začeća, strukture potrebne za normalno trudnoću počinju se formirati u ženskom tijelu, od kojih je jedna placenta. Njezina tkiva izlučuju poseban hormon - korionski gonadotropin, njegova količina se stalno povećava. Prisutnost hCG-a bilježi bilo koji test trudnoće. Kvaliteta i pouzdanost tih uređaja ovisi o reagensima koji se primjenjuju na papirnate trake ili vlakna.

Što je veća koncentracija hormona, to je lakše odrediti u mokraći, ne treba osjetljiva i skupo reagens. U proizvodnji većine jeftinih tijesta u obliku papirnih traka, koriste se takvi reagensi. Oni daju pouzdane rezultate samo s visokim sadržajem hCG (od 25 mMe) pa stoga ne mogu potvrditi koncepciju najranijeg datuma i često daju lažne odgovore.

Točan test trudnoće karakterizira uporaba naprednijih reagensa. Kemijski spojevi s preosjetljivosti na korionski gonadotropin daju detekciju hormona pri minimalnoj koncentraciji - od 10 mMe. To pomaže pouzdano odrediti koncepciju u prvom mjesecu razvoja fetusa i prije odgode menstrualnog ciklusa.

Ocjena trudnoće

Proizvođači predmetne robe često proizvode više vrsta uređaja (trake, tablete, inkjet i drugi). Test trudnoće - marka vrijedna pažnje:

 • FrauTest;
 • EviTest;
 • Clearblue;
 • Innotech (BB Test);
 • Budite sigurni;
 • Ženski test;
 • Znati sada;
 • Bona;
 • sigurnost;
 • Odgovor.

Kada napraviti test trudnoće?

Pouzdanost prezentiranih uređaja ne ovisi samo o kvaliteti reagensa, već io točnosti njihove uporabe. Minimalno razdoblje kada će test pokazati trudnoću je 3 dana prije očekivanog početka ciklusa. Takve informacije pružaju skupi pribor s vrlo osjetljivim reagensima, ali čak iu tim slučajevima neizravni odgovor nije isključen.

Koliko će nakon koncepcije test pokazati trudnoću?

Korionski gonadotropin počinje se proizvoditi odmah u trenutku začeća, ali njegova koncentracija u prvom mjesecu je tako mala da je teško odrediti analizom krvi. Najosjetljiviji test trudnoće je sposoban otkriti hCG u mokraći s količinom od najmanje 10 mMe. Neke žene ne proizvode ovaj hormon u standardnoj količini, tako da se rani rezultati ne mogu smatrati pouzdanim. Pozitivan test trudnoće je točan ako se obavlja nekoliko dana nakon kašnjenja. Optimalno razdoblje traje 8-14 dana.

Je li potrebno ujutro provesti test trudnoće?

Vrijeme opisanog kućnog studija ovisi o vrsti uređaja i reagensima koji se upotrebljavaju u njoj. Ispitivanje trudnoće mora se obaviti ujutro ako se koriste papirnate trake (uključujući BB tip) i tablete. Ovi pribor su zasićeni s reagensima s niskom osjetljivošću, a koncentracija gonadotropina opada tijekom dana, dostižući minimalne vrijednosti u večernjim satima.

Korištenje inkjet uređaja eliminira takve neugodnosti. Mogu se koristiti u bilo koje doba dana, jer je osjetljivost kemijskih spojeva primijenjena na vlaknasto tkivo 10 mMe. Slično pouzdan i digitalni test (elektronski) za trudnoću. To pokazuje točne rezultate dan i noć. Glavna stvar je da je urin što je svježiji.

Može li test trudnoće biti pogrešan?

Nijedna od ovih vrsta uređaja ne jamči 100% -tnu točnost, maksimalno 99-99,9%. Dvije trake na testu trudnoće mogu ukazivati ​​na lažno pozitivan rezultat. Vjerojatne razloge:

 • prisutnost u tijelu malignih tumora ili cista koje proizvode hCG;
 • pobačaj, pobačaj ili ektopski vezanost jaja;
 • neispravno pohranjivanje ili uporabu testa;
 • hormonalnih lijekova, uglavnom za liječenje neplodnosti;
 • niska kvaliteta pribora (pogreške u proizvodnji).

Test trudnoće - slaba traka

Nesigurnost je uobičajeni problem, zbog čega je nužno ponoviti analizu ili otići u kliniku za krvni test. Slaba traka na testu trudnoće događa se iz istih razloga kao lažni pozitivni odgovor. Ponekad ovaj rezultat ukazuje na neprikladne uvjete skladištenja proizvoda (visoka vlažnost, izloženost suncu). Jednostavan za prepoznavanje i kasni test trudnoće - dvije trake će imati siva ili vrlo svijetla sjena. To ukazuje na nepostojanje kemijske reakcije izmedu urina i reagensa, njegove neprikladnosti.

Trudnoća s negativnim testom

Lažni pozitivni rezultati su također česti, čak i ako se analiza ne izvodi u najranijem mogućem roku. Negativni test trudnoće ima sljedeće razloge:

 • ektopski vezanost fetusa;
 • prijetnja pobačaja;
 • propušteni pobačaj;
 • prekratko razdoblje nakon začeća;
 • kronične patologije bubrega ili kardiovaskularnog sustava u trudnici;
 • loše kvalitete ili oštećenog testa;
 • uzimanje lijekova koji proizvode diuretski učinak;
 • netočna upotreba uređaja;
 • hormonsko liječenje;
 • niska proizvodnja humanog korionskog gonadotropina iz fizioloških ili prirođenih razloga.

Ritty.ru

Ženski online časopis za lijepe dame

Test trudnoće - 10 osnovnih pitanja i odgovora

 • trudnoća
- 01/17/2017 17/17/2017 0 2193

Mnoge žene su poznata iskustva o trudnoći. Za nekoga je ovo dugo očekivani trenutak čija radost nema ograničenja. Za druge - veliko iznenađenje, uznemirujući planove, ali u većini slučajeva nije manje ugodno nego u prvom slučaju. Pa, kako bi saznali o trudnoći ili njegovoj odsutnosti, pomaže se svim poznatim testovima trudnoće. I iako je poznato gotovo svima, još uvijek ima mnogo pitanja o njegovoj upotrebi, kojoj smo pokušali prikupiti odgovore u našem današnjem članku.

1. Koji je princip testa trudnoće?

Bit testa trudnoće je prepoznavanje u mokraći, ako se test provodi kod kuće ili krv, ako se provodi u laboratorijskim uvjetima, jedinstveni hormon - humani korionski gonadotropin (hCG), proizveden isključivo tijekom trudnoće. Kada žena nije trudna, ovaj hormon u ženskom tijelu nije prisutan u načelu. Ali ako je prisutna trudnoća, razina ovog hormona hCG od trenutka začeća se parni svakih dva do tri dana, dostižući maksimalne razine do oko 12. tjedna trudnoće. Sadržaj korionskog gonadotropina u urinu i krvi osobe do rođenja djeteta i još 2-3 tjedna poslije.

Vizualna poduka o tome kako provesti test trudnoće kod kuće

2. Kada trebam napraviti test trudnoće?

Nemoguće je napraviti test trudnoće odmah nakon intimnosti ili nekoliko dana nakon njega. Samo vrlo osjetljivi testovi mogu otkriti prisutnost gore spomenutog hormona hCG nakon 7-10 dana od datuma moguće koncepcije. Čak iu ovom slučaju, sadržaj hormona može biti tako beznačajan da test neće biti u stanju otkriti svoju prisutnost.

Većina testova može prepoznati trudnoću kod kuće oko 2-3 dana odgode sljedećeg menstruacije. S druge strane, test krvi može prikazati sadržaj hormona hCG prije datuma menstruacije. Napravite takvu analizu u raznim plaćenim medicinskim ustanovama i antenatalnim klinikama.

3. Koja je vjerojatnost pogreške testiranja trudnoće?

Kako ne biste željeli najveću točnost, gotovo svi testovi trudnoće pružaju samo 97-99%. Drugim riječima, prilika za pogrešku, iako mala, ostaje zauvijek. Stoga, kako biste osigurali maksimalnu točnost, trebali biste izvršiti test, a ne žurite na događaj, ako postoji odgoda od nekoliko dana, sa svim suptilnosti uputa za njegovu implementaciju. Nemojte isključivati ​​pojedinačne karakteristike ženskog tijela, kao i druge povezane spletke trudnoće.

Neispravni negativni rezultat, kada ga test ne pokazuje, u prisutnosti trudnoće, moguće je ako:

• Razdoblje trudnoće su vrlo male, zbog čega je sadržaj hCG u mokraći nedostatan;
• dan prije testa, pili su previše tekućine, što je uzrokovalo da koncentracija hCG padne na minimum što ga test ne može otkriti;
• test je istekao;
• Ne slijedi preporuke za korištenje testa.

Rezultat mlaznog testa za trudnoću

Lažni pozitivni rezultat testa može biti rezultat:

• Uzimanje lijekova za neplodnost koja sadrži hCG. U većini slučajeva, ti lijekovi se injektiraju;
• prisutnost malignih tumora, koji se također liječe lijekovima koji sadrže hormon hCG;
• prisutnost u maternici preostalog jajnika u slučaju prijevremenog porođaja ili pobačaja.

4. Koja je doba dana test trudnoće?

Koristite test za otkrivanje trudnoće preporuča se ujutro, jer se u ovom trenutku urina najviše koncentrira i sadrži maksimalnu količinu hormona hCG, ako ih ima. Međutim, dopušteno je testiranje u različito doba dana. Za one koji sumnjaju da li je moguće napraviti test trudnoće tijekom dana, preporučljivo je koristiti posebno osjetljivi mlazni test koji ne ulazi u urin, već je zamijenjen.

5. Kako mogu koristiti test trudnoće?

Pravila za korištenje testova trudnoće ovise o vrsti. Postoje sljedeće vrste testova trudnoće.

• Ako govorimo o strip testovima (prugama), koji su najpristupačniji i najčešći, onda je sve vrlo jednostavno. Komad tijesta spušta se u spremnik s urinom koji se prikuplja ujutro 10-20 sekundi, nakon čega se treba postaviti vodoravno na suhu površinu i pričekati rezultat koji se očituje za nekoliko minuta. Jedna traka - nije otkrivena trudnoća, dvije trake - rezultat je pozitivan.

• Druga vrsta testiranja trudnoće - tableta. Ovi testovi su slični uobičajenim test trakama, ali u njima papirna traka nalazi se u posebnom plastičnom kućištu. U tom slučaju ujutro prikupljeno u jutro baca se u posebnu rupu na testu pomoću pipete pričvršćene na test. Rezultat je također određen, kao u prvom slučaju, s brojem pojavljenih pruga.

• Već spomenuti inkjet testovi su prikladni jer ne morate prikupljati urin. Jednostavno zamijenite test pod mlazom urina, a nije potrebno to učiniti ujutro. Posebna osjetljivost omogućuje vam testiranje tijekom trudnoće tijekom dana. Rezultat je, kao i uvijek, određen brojem traka: 2 trake - trudni ste, a niste.

• I na kraju, druga vrsta testa je elektronička. Ovi testovi su opremljeni posebnom trakom - uzorkivačom, koji je umočen u mokraću prikupljenu u spremniku ili zamijenjen strujom. Za određivanje rezultata, dovoljno je 3 minute, nakon čega znak "+" ukazuje na prisutnost trudnoće, a znak "-" ukazuje na njegovu odsutnost.

6. Što se na testu radi o neznatnoj drugoj traci?

Prisutnost blijedog, jedva zamjetnog drugog reda na testu u većini slučajeva ukazuje na prisutnost trudnoće. I razlog za to nedostatak jasnoće je nizak sadržaj HCG hormona, ako je razdoblje vrlo kratko ili niska razina osjetljivosti upotrijebljenog testa. U svakom slučaju, nakon nekog vremena, preporuča se ponoviti test kako bi se utvrdio rezultat dobiven nakon povećanja razine hCG u ženskom tijelu.

7. Koji je najbolji test trudnoće?

Prilično je teško navesti najbolje testove trudnoće među onima koji postoje na modernom tržištu. U ovom slučaju, sve ovisi o individualnim preferencijama. Ako je važno da saznate rezultat što je brže moguće, onda bi najbolje rješenje bio test krvi u laboratoriju koji vam omogućuje određivanje trudnoće od drugog tjedna nakon začeća.

Za ljubitelje udobnosti, koji ne žele sakupljati urin i prilagoditi se određenom vremenu, inkjet testovi su najprikladniji. I naprotiv, za one za koje postupak zadržavanja tijesta ispod potoka nije baš prikladan, uobičajeni i istodobno najjeftiniji testovi su bolje prilagođeni.

8. Online test: inovacija u definiciji trudnoće ili prijevare?

Bez obzira na to koliko se želimo pomiriti s vremenom, koristeći računalne tehnologije u gotovo svim sferama života, nemoguće je uspostaviti trudnoću na mreži.

Nažalost, prijedlozi testiranja trudnoće na mreži vrlo su česti i imaju različite oblike: od jednostavnih anketa čak se postiže takva glupost, kada se ženi pita da stavlja prst na zaslon računala. Često za takvo istraživanje također traži novac. Sve ovo je najzastupljenija prijevara, koja ni u kojem slučaju ne može dati.

9. Može li test pokazati trajanje trudnoće?

Domaći test trudnoće namijenjen je isključivo odgovoru na pitanje o činjenici činjenice začeća ili njegove odsutnosti. Ovim testom nije moguće utvrditi trajanje trudnoće. To zahtijeva test krvi u laboratoriju, zbog čega će, prema razini hCG-a, odrediti za koji je tjedan trudnoće taj nivo hormona karakterističan. Također, uz pomoć takve studije, priznaje se zamrznuta trudnoća u kojoj se razina hormona zaustavlja, unatoč porastu razdoblja.

10. Može li test pokazati ektopičnu trudnoću?

Rezultat testa može biti pozitivan čak iu slučaju vezanja jajašca izvan maternice. Ako se ne poduzmu potrebne mjere na vrijeme, sama ektopična trudnoća će se prekinuti otprilike u razdoblju od 7-8 tjedana, što će biti popraćeno ozbiljnim gubitkom krvi, teškim bolovima i drugim negativnim posljedicama za zdravlje žena. Kako bi se izbjegli svi gore navedeni problemi, preporuča se da se, ako se otkriju znakovi ektopične trudnoće, treba prekinuti što je prije moguće u stacionarnim uvjetima. Ovi simptomi uključuju nagging bol u donjem dijelu trbuha i krvavi iscjedak u prisutnosti pozitivnog rezultata ispitivanja.

Ektopična trudnoća, u kojoj nema jaja u maternici, a epitel raste kao u normalnoj trudnoći, karakterizira niska razina hCG, koja se mora odrediti krvnim testom provedenim u laboratoriju u dinamici. Ali uobičajeni test trudnoće u ovom slučaju nije učinkovit.

11. Može li pokvariti test?

Kao i svaki drugi proizvod kupljen u trgovini, test trudnoće ima specifičan rok trajanja, nakon čega je njegova upotreba neučinkovita. Pored toga, test može biti neprikladan zbog nepravilnog pohranjivanja.

Da biste se zaštitili od kupnje pogašenog tijesta, prije kupovine trebali biste provjeriti datum isteka paketa i integritet paketa. Pa, za veću uvjerljivost, preporuča se stjecanje 2 testova odjednom, u slučaju sumnje, za ponovno provođenje studije i provjeru dobivenih rezultata.

Podijelite post "Test trudnoće - 10 osnovnih pitanja i odgovora"

Test trudnoće. Kada obaviti test trudnoće

Test trudnoće je najbrži i najjednostavniji postupak za određivanje trudnoće rano, čak i prije kašnjenja. Danas postoje mnoge vrste testova trudnoće s različitim stupnjevima osjetljivosti. Ovaj članak će odgovoriti na pitanja o tome kakve su testove trudnoće, koja je njihova točnost i pouzdanost, što je test trudnoće bolje odabrati i koja je vjerojatnost pogreške.

Test trudnoće na mreži

Nemoguće je dijagnosticirati trudnoću, na temelju nespecifičnih simptoma i sumnjivih znakova koji se javljaju u ranim fazama (mučnina, prigušivanje prsnog koša, itd.). I još više, nijedan test trudnoće na mreži ne može pouzdano odgovoriti na vaše pitanje "Jesi li trudna?".

Ispitivanje trudnoće na mreži nije ništa drugo nego bogatstvo s jednostavnim skupom pitanja. Osnova takvih on-line testova uzimaju se prvi znakovi trudnoće, a rezultati testa trudnoće vrlo su indikativni. A odsutnost ili prisutnost bilo kakvih znakova ne može reći o prisutnosti trudnoće, ili o njegovoj odsutnosti. Test trudnoće naširoko koristi za utvrđivanje točne prisutnosti trudnoće.

Ako imate sumnje ili sumnje, nemojte gubiti vrijeme na odgovaranje na pitanja online testiranja trudnoće, jer kada postoji pitanje o mogućoj trudnoći, bez obzira na to što žene očekuje, pozitivno ili negativno, samo se nada za pouzdan odgovor.

Kako odrediti trudnoću?

Do kraja prvog tjedna nakon začeća (otprilike trećeg tjedna menstrualnog ciklusa), kada je embrij ugrađen u sluznicu maternice, razvojni placenta počinje proizvoditi ljudski korionski gonadotropin (hCG). Na otkrivanju hormona hCG je izgrađen rad svih testova trudnoće, a utvrđivanje tog hormona omogućuje da se pretpostavlja početak trudnoće s velikom vjerojatnošću.

Trenutno postoji mnogo načina za određivanje hCG, ali za definiciju trudnoće, prednost se daje definiciji hCG u:

 • krv (analiza obavljena u laboratoriju);
 • urina (analiza izvodi kod kuće).

Samo načelo određivanja hormona nije apsolutno drukčije.

Što test trudnoće odabrati?

Trenutno postoje testni sustavi za brzo određivanje prisutnosti ili odsutnosti trudnoće, koje žene mogu koristiti kod kuće. Gotovo svi testovi trudnoće koji su komercijalno dostupni - od najjednostavnijih do "sofisticiranih" - dijagnosticiraju se s istim stupnjem točnosti. Ipak, prema stupnju osjetljivosti, testovi trudnoće podijeljeni su u one koji su u stanju prepoznati hCG u ženskom urinu na razini od 10 do 25 mIU / ml. Što je veći broj mIU / ml po paketu, to je manje osjetljivo na test. Tako je za ranu dijagnozu trudnoće potrebno kupiti test trudnoće s osjetljivošću od 10 mIU / ml u ljekarni. Takav test je u stanju otkriti hormon trudnoće već 10 dana nakon ovulacije, tj. Čak i prije očekivane menstruacije.

Postoji nekoliko vrsta domaćih i uvoznih testova za određivanje trudnoće:

 • test trake (testiranje traka) - najjednostavnije papirnate trake s oznakom;
 • test tableta - sastoji se od plastične tablete s dva prozora i pipete za jednokratnu upotrebu;
 • inkjet test - ispisni ulošci mogu se izravno zamijeniti pod strujom urina;
 • elektronski ili digitalni testovi - testovi nove generacije.

Ispitne trake za trudnoću

To su najjednostavniji, a time i najjeftiniji testovi trudnoće. Ispitne trake su traka s impregniranjem s reagensom. Načelo rada takvih testova je jednostavno - potrebno je uranjati test traku okomito u spremnik s urinom na označenu liniju 5-10 sekundi, zatim ga staviti na vodoravnu površinu i nakon 3-5 minuta procijeniti rezultat. Jedna traka - nema trudnoće, dvije pruge - postoji trudnoća.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće iznosi 25 mMe / ml.

Pro: mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni, niske cijene, možete dijagnosticirati trudnoću od 1 dana odgode.

Nedostatak: potrebno je sakupiti urin u odvojenu čistu posudu, u ranoj fazi trudnoće, test se provodi ujutro (kao koncentracija u jutarnjem urinu je maksimalna), moguća nepouzdanost rezultata zbog kršenja metodologije testiranja (na primjer, test traka je uronjena iznad navedene oznake ili nedovoljna količina urina i trake nisu natopljene).

Tablet (kazeta) Test trudnoće

Test traka u plastičnoj tableti. Na slučaju postoje dva prozora. Potrebno je izvaditi kasetu iz pakiranja i smjestiti je na vodoravnu površinu, u okrugloj ruci s pipetom za jednokratnu upotrebu, koja se nalazi u pakiranju, staviti nekoliko kapi urina koja dolazi u dodir s reagensom, a u drugom prozoru (pravokutni) rezultat će se pojaviti nakon 3- 5 minuta. Rezultat može biti u obliku jedne ili dvije paralelne trake, kao na normalnoj test traci.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je 20-25 mMe / ml.

Pros: relativno jeftin, dijagnosticiranje trudnoće može biti od odgode od 1 dana, točnije od test traka, jer njegov dizajn uklanja pogrešku tijekom dijagnoze. Ako želite spremiti rezultat u memoriju, tada je tip tableta najprikladniji.

Nedostaci: kvaliteta i osjetljivost reagensa se ne razlikuje od uobičajenih ispitnih traka papira, za skupljanje urina u pipeti, prvo ga morate sakupiti u spremnik koji mora biti čist.

Inkjet test trudnoće

Test inkjetskog trudnoće je kaseta s držačem i kapom. Uređaj inkjet test kaseta je složeniji. Mlazni test sadrži poseban sloj mikroskopskih čestica koji se čvrsto pridružuju hCG hormonu, pod uvjetom da je prisutan u ženskom urinu (tj. U prisutnosti trudnoće). Ovaj test je vrlo osjetljiv, čak i uz minimalni sadržaj ljudskog korionskog gonadotropina, praktički ne daje pogrešku i može se koristiti nekoliko dana prije kašnjenja menstruacije.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je od 10 do 25 mME / ml.

Pros: pogodan i udoban za rukovanje - nema potrebe tražiti čisti tanjur, samo zamijenite prijemni kraj testa ispod struje urina i vidite rezultat za nekoliko minuta. Pruža higijensku dijagnostiku i točne rezultate, jer dizajn uklanja pogrešku tijekom dijagnoze.

Cons: Cijena je puno veća od ostalih testova za trudnoću.

Digitalni test trudnoće

Digitalni test radi na istom principu kao i sve gore navedene test trake, tablete ili inkjet testove. Također reagira na prisutnost hormona trudnoće u ženinoj mokraći. A neki digitalni testovi sa svojim inteligentnim dvojnim senzorima ne samo da mogu ukazivati ​​na prisutnost trudnoće, već i odrediti razdoblje u tjednima od trenutka začeća.

Da biste izvršili test, uklonite poklopac za aktivaciju baterije, držite traku ispod urina 5 sekundi ili ga spustite u urin 20 sekundi. Na zaslonu se pojavljuje pješčani sat, što znači da je test upotrebljiv i pokrene test. Tada će test pokazati plus ili minus. Postoje i opcije u obliku novih riječi: "trudna" - "trudna" ili "ne trudna" - "ne trudna". Ako ste trudni, točan datum će se pojaviti ubrzo nakon znaka plus.

Jedan od popularnih digitalnih testova je Clearblue DIGITAL test trudnoće s pokazateljem koncepcije. Proizvođač uvjerava da je digitalni test toliko osjetljiv da se može koristiti 4 dana prije datuma očekivanog početka menstruacije (približno od 10. dana očekivane ovulacije (DPO)). Međutim, osjetljivost ovog testa iznosi 25 mMe / ml, kao i većina konvencionalnih test traka zbog mnogo nižih troškova.

Pros: prikladan i udoban za rukovanje, jasna slika na zaslonu (nema potrebe za maštanjem o tome postoji li drugi bar ili ne), određuje broj tjedana od trenutka začeća.

Nedostaci: cijena je znatno veća od ostalih testova trudnoće, a ne prodaje se sve ljekarne, rezultat će ostati na zaslonu oko 24 sata, tako da nije prikladan za one koji žele napustiti rezultat testa testova, test se može koristiti samo jednom, ne najveća osjetljivost.

Krvni test za trudnoću

U laboratoriju se obavlja krvni test za trudnoću. Do danas, krvni test za trudnoću smatra se najtočnijom metodom za dijagnosticiranje najranijih mogućih razdoblja trudnoće. Ova analiza u laboratoriju naziva: humani korionski gonadotropin (hCG, beta-hCG, b-hCG, hCG, hCG, b-HCG). Krv za ovu analizu uzima se iz vena ujutro na prazan želudac.

Poznavanje razine hCG u krvi može se već dijagnosticirati trudnoću već šestog ili osmog dana nakon začeća. Njegova koncentracija u krvi je mnogo veći nego u urinu, tako da je laboratorij test je mnogo točniji od test traka prodaju u ljekarni (koncentracije urina hCG dosiže dijagnostičku razinu za 2-3 dana kasnije). Osim toga, broj hormona može odrediti kako se trudnoća razvija. Na primjer, ako su brojke ispod normalne ili ne postoji povećanje koncentracije, onda to može ukazivati ​​na ektopičnu ili ne-razvojnu trudnoću.

Povećana hCG u krvi može biti u više trudnoća kod žena s dijabetesom, rano toksikoza trudnica, uz razlike od stvarne i postaviti trajanje trudnoće.

Test krvi za trudnoću također se provodi u situaciji kada je potrebno isključiti ektopičnu trudnoću. U toj se situaciji proizvodi i hCG, no povećanje se događa u različitim količinama nego u odgovarajućem razdoblju normalne trudnoće (s ektopičnom trudnoćom, vrijednosti i rast hCG razina su niži nego kod maternice).

Kada obaviti test trudnoće

Neposredno nakon nezaštićenog odnosa, ne biste trebali trčati u ljekarnu za test trudnoće ili uzeti krvni test za trudnoću. Ni u vašoj krvi niti u mokraći još postoji tvar na koju je postavljen test (hormon hCG). Implantacija embrija odvija se u različito vrijeme - između šestog i dvanaestog dana nakon ovulacije, a hCG počinje stajati otprilike 1-2 dana nakon implantacije u maternicu, tako da nema smisla provoditi test trudnoće prije 10-12 dana nakon ovulacije.

Otkrivanje hormona hCG u krvi sugerira da je prošlo najmanje tjedan dana nakon gnojidbe, i iako je moguće uzeti krvni test za trudnoću nekoliko dana prije očekivane menstruacije ili prvog dana kašnjenja, test na trećem ili petom danu dat će najpouzdaniji rezultat mjesečno.

Može li se test tijekom trudnoće provesti tijekom dana? Koliko je doba dana bolje?

Hormon koji određuje trudnoću ne nestaje iz tijela žene, ovisno o dobu dana, a ako se pojavi trudnoća, koncentracija hCG povećat će se. Bez obzira na test odabira trudnoće (normalne test trake ili tintne testove trudnoće) ako nisu posebno osjetljive (paket treba imati oznaku od 10 mMe / ml ili 10 IU / l), za test trudnoće prije očekivanog datuma menstruacija koristeći jutarnju urina, budući da je većina koncentrira (ujutro koncentracija hormona hCG, koji je prikazan u obliku druge trake najveća). Preporučljivo je ne piti previše tekućine prije ispitivanja.

Međutim, ako se napravite test trudnoće od dana očekivanog početka menstruacije (od prvog dana zakašnjenja), test se može obaviti u bilo koje doba dana - i poslijepodne i navečer. Do tog vremena, razina hCG u urinu je prilično visoka, a test neće biti pogrešan čak i ako se ne koristi jutarnji urin da ga provede.

Testovi za trudnoću Test trake za prvu reakciju Početna test - pregled

Jeftin, ali točan test trudnoće, koji će pokazati rezultat prije kašnjenja

Dobar dan!

Nisam često vidio ovaj test trudnoće. Ni ja nisam vidio nikakve reklame, a postoji nepovjerenje prema takvim proizvodima, koji su malo poznati. Uostalom, svaka žena želi znati o trudnoći što je prije moguće.

Osjetljivost testa je 20 mIU / ml.

Proizvođač - SAD

Na prodaji postoje dvije mogućnosti: s jednom test trakom i dva.

Test se prodaje u kartonskoj kutiji.

Unutar vrećice tijesta i letka s detaljnim uputama i informacijama.

Na torbi s datiranim datumom tijesta:

Iskustvo korištenja:

Pokušao sam ovaj test nekoliko puta, pa ću vam reći kako se ovaj test pokazao u različitim situacijama.

Test za odgodu menstruacije:

Po prvi put me je ovaj suprug kupio ovaj test, obično sam uzeo testove poznatijih proizvođača.

Tada nisam imao odgode, ali postojao je "osjećaj trudnoće". Mislim da će me mnoge djevojke razumjeti - često postoje i svi znakovi, iako nisu načelno vidljivi. Očigledno, 6. smisao radi))).

A to je bio taj način. Test trudnoće "Prvi dan" pokazao mi je vrlo slab, jedva vidljiv prugast! Nekoliko dana prije odgode menstruacije!

Tjedan dana kasnije, kada je već bilo kašnjenja, kupio sam 2 lijekova iz različitih tvrtki u ljekarni (budući da još uvijek nisam imao povjerenja u ovu tvrtku). Oba testa pokazala su dvije pruge, a traka na "prvom testu" bila je jasnija i svjetlije.

VAŽNO! Ako test prije odgode menstruacije, morate to učiniti ujutro, noću je bolje da ne pijete tekućinu.

Test nakon kašnjenja s negativnim rezultatom:

Nedavno, opet je postojao izgovor za kupnju testa, bez ikakve sumnje stečen "prvi test", uzeo 2 komada odjednom.

Koristi se i nekoliko dana prije odgode - rezultat je negativan. Ali menstruacija nije počela na vrijeme i odlučila sam da nešto nije u redu s testom. Kupio još jedan, poznatiji test.

S odgodom od nekoliko dana, rezultat oboje je bio negativan. Kao što se ispostavilo kasnije - mali hormonski neuspjeh.

U oba slučaja, test je pokazao svoju izvedbu, slobodno ga preporučujemo! Iako je cijena niža (pogotovo ako kupite dvostruki test nego isti Evitest,

Hvala na pozornosti!

Pitanja i odgovori o testu trudnoće

Nakon nekoliko dana nakon afiniteta, formirana embrija i potom posteljica počela izdvajati korionski hormon (HCG - humani korionski gonadotropin), taj hormon mogao zaustaviti reprodukciju broj oocita jajnika od prirodno može spriječiti ponovno nastajanje embrija. Moderna test trudnoće ukazuje na prisutnost ili odsutnost humanog korionskog hormona u urinu, čime se potvrđuje ili pobijanja trudnoće.

Kada je vrijeme za testiranje i saznati o mogućoj trudnoći?

Nije potrebno da se kandidira za test trudnoće odmah nakon intimnosti ili jedan dan nakon pronalaženja kašnjenje menstrualnog ciklusa, količina hormona humanog korionskog još ne može biti dovoljno, tako da je test opterećenja. Preciznije, moguće je trudnoće zatrudnjeti samo tri, četiri dana nakon što otkrijete odgodu planirane mjesečnice. Bolje je koristiti sutra tijesta, kako se probuditi i bolje prije nego što izradite jutarnji toalet, količina hormona u ovom trenutku je veća.

Je li test trudnoće 100% učinkovit?

Zapravo, svi testovi trudnoće u našoj zemlji mogu biti samo devedeset osam posto istinito. Stoga nemojte žuriti, i ne zaboravite da je za rezultat što točniji, potrebno je točno pratiti napomenu i sve njegove upute. Osim toga, ne bismo trebali zaboraviti na značajke i svestranost žena, jer morate obratiti pozornost na druge prerane harbingers trudnoće.

Može li lijekovi utjecati na test trudnoće?

Do danas nije bilo uočeni učinak na testu učinkovitost lijekova na trudnoću, kontracepcijske pilule, lijekovi s alergijama. Kao iznimka je moguće promatrati udaranja pripravke koji sadrže humani korionski gonadotropin koji se koristi u liječenju bolesti koje graniče neplodnosti, kao i u liječenju bolesti reproduktivne funkcije jajnika, s vremena na vrijeme u liječenju tumora.

Jesu li test trake pozitivne reakcije?

U slučaju da ne zatrudnite, test na trudnoću (kao što je napravio) pokazuje jednu vrpcu, te će se smatrati negativnim, ali u ovom slučaju, kada ste pronašli dvije pruge, test je pozitivan, možete razmisliti o sebi trudna. Međutim, postoje i takvi testovi, gdje je pozitivna reakcija naznačena znakom plus ili jednostavno potpisom "trudnoće".

Ako iznenada niste razumjeli rezultate ispitivanja?

Na primjer, postoje pruge i postoje dva, ali su slaba ili nisu točna, mogućnost trudnoće je još uvijek vrlo visoka. U takvim slučajevima, smisla je koristiti još jedan test tek kasnije, nakon 2-3 dana.

Kada su rezultati ispitivanja trudnoće negativni?

Bilo koji test može dati netočne (i pozitivne i negativne) rezultate, lažni pozitivni rezultati mogu biti, ako ste prethodno imali ektopičnu trudnoću ili pobačaj. Postoji mogućnost da će nakon takvih događaja test zadržati svoju pozitivnu vrijednost 2-3 do X tjedana.

Je li moguće saznati o trudnoći prije odgode menstruacije?

Da, naravno, ovo je stvarno. Možete saznati o trudnoći prije kašnjenja menstruacije uz pomoć krvnog testa koji pokazuje da li postoji krvni koronijski gonadotropin. Takvi testovi mogu dati pozitivne rezultate u drugom, desetog dana nakon začeća, jer je razina ovog hormona u krvi znatno veći od vlastitog broj u mokraći, a njegova koncentracija u prvim mjesecima trudnoće je dvostruko otprilike svake dvije dana.

Što ako postoje dva staza na mojem testu (dobar rezultat)?

Želimo Vam čestitke! Pokušajte razmišljati samo o dobru i primati samo užitak od tako nježne i nezaboravne države. Razmislite o tome tko ste prvi put želim reći o ovom uzbudljive najave i reci, dijeliti, curry, razmišljati o tome, da želite saznati više o daljnjem tijeku trudnoće i slijedeći porođaja.

Kada obaviti test trudnoće: osnovna pravila

Svaka žena koja brine o osobnom zdravlju i zdravlju buduće djece treba znati što je test trudnoće.

Takav test pomaže odrediti je li došlo do koncepcije.

Postoji nekoliko vrsta testova: strip, tablet, inkjet, elektronički.

Izvana se ove vrste razlikuju, ali temelj svakog djelovanja je reakcija na jedan hormon - korionski gonadotropin.

On je koji počinje proizvoditi u tijelu od dana začeća i izlučuje se u mokraći. Hormon se ne akumulira odmah, pa test ne reagira na nisku razinu.

Kada je bolje učiniti?

Često upute govore da već sedmog dana od začeća, koji se dogodio usred ciklusa, možete dobiti rezultat. No, gore opisani hormon za takvo vrijeme ne uvijek ima vremena za akumulirati u pravoj količini.

Ako je ciklus nepravilan (svaki mjesec ima drugačiji broj dana između menstruacije), trebate slijediti druga pravila.

U ovom slučaju, trebate uzeti u obzir kada je postojao seksualni odnos, što je uzrokovalo moguću koncepciju. Ako su prošla dva tjedna, test može reagirati na trudnoću.

Potrebno je pribjeći testu u slučaju kada je već prošao minimalni broj dana u ciklusu, a istovremeno se pojavljuju i drugi znakovi trudnoće.

Koje su vrste umjetne oplodnje: o ovom u ovom članku.

Ovdje ćete naučiti kako liječiti hemoroide nakon porođaja.

Ispitivanje prije kašnjenja ima smisla samo kad je menstrualni ciklus nepravilan. U svim ostalim slučajevima može biti beskorisno.

Međutim, ne treba se vjerovati 99% točnosti većine testova, iako se takve informacije često mogu naći na pakiranju.

Ako se negativnim testom i dalje ne pojavljuje menstruacija, trebate pričekati nekoliko dana i ponoviti postupak.

Prvi negativni rezultat u ovom slučaju nije jamstvo da nema trudnoće.

Ako je rezultat pozitivan, ali linija se ne očituje jasno, vjerojatnost trudnoće je vrlo visoka. Nakon nekoliko dana trebate proći još jedan test, tijekom kojeg vremena hormon ima vremena da se akumulira, a rezultat će biti jasniji.

Kada se potvrde pretpostavke o trudnoći, prvo je otići liječniku.

To će pomoći u određivanju ektopične trudnoće u ranoj dobi. Osim toga, očekivana majka, nakon registracije, od samog početka, moći će izbjeći mnoge probleme s njezinim zdravljem i zdravljem djeteta.

Ako menstruacija ne počne, a test je opet negativan, trebali biste se također obratiti liječniku koji će vam pomoći u određivanju uzroka neuspjeha menstrualnog ciklusa.

U ovom odjeljku http://puziko.online/rody - sve informacije o porođaju.

Kada obaviti test trudnoće: ujutro ili navečer?

Kao što je već spomenuto, test određuje razinu posebnog hormona u mokraći. Ovaj hormon pušta izravno fetus.

Budući da se osoba ne hrani noću, ne konzumira tekućinu, urin postaje najviše koncentriran. Razina specifičnog hormona u ovom slučaju doseže svoj maksimum.

Zato je test trudnoće bolje koristiti ujutro, ali ne i navečer.

Dakle, vrijeme testiranja treba odrediti ovisno o regularnosti menstrualnog ciklusa. Ako je redovito, postupak treba provesti tijekom predloženog menstruacije, a kasnije, ali ne ranije.

Uzorak se provodi ujutro, što omogućuje bolje rezultate. U nedostatku menstruacije i bilo koji testni rezultat bi trebao ići liječniku.

Prvi odgovor na test trudnoće

Test trudnoće "Prvo

Trudnoća je potrebno očuvati, otišao sam u bolnicu za kratko vrijeme, i odmah mazalos.sdala hCG kao potvrdu trudnoće, jer su i SAD nije vidio, on je pozvao hitnu pomoć i čuva vas B.udachi i zdravlje

Test trudnoće

Testovi trudnoće "Prvi odgovor".

Svatko će pokazati ima li B) sreću... I na štetu znakova... Glava mi se samo vrtjela... Zubi su mi bili bolni, a Theivolls se popeo. T je bio njegov sin još uvijek na prsima... I bilo je jako opterećenje na tijelu... A budući da nije bilo znakova ženskog

Ja obično kupujem rublje za 10 i ako je to pitanje ili lažno, onda je možete barem ponoviti)

I koji znakovi?) Mislim da će netko pokazati je li)

Pregled trudnoće na ukrajinskom tržištu s cijenama (ZA ČITANJE)

Članak. Cijela istina o testovima trudnoće :)

Gdje su moje oči bile) i mislio sam da je 10 mIU / ml strmije, kupio sam skup Prvi znak s osjetljivošću od 10 mMe / ml. - pokazuje jednu traku, a Eviteste je 3 puta jeftinija od osjećaja. 20 mIU
ml - 2 trake. Odgoda više od tjedan dana. Sutra ću otići do liječnika, saznati tko od testova laže)))

Kada je brz test trudnoće pogrešan

Imam prvi test na trudnoću u samo 10 tjedana pokazao da sam trudna, već je registrirana s 8 tjedana... samo znala za sigurno da je trudna, ali test nije pokazao (5 testovi učinio), ultrazvuk potvrdio moje sumnje.

u mom 4. tjednu, svih 6 su bili pozitivni, dok su kupovali najjeftiniji

Sve o testovima trudnoće! Što je test trudnoće?

O, ti testovi. Moj suprug i ja planiramo trudnoću od rujna. Prošli smo sve potrebne testove, obrađivali mikroflore, prošli savjetovanje ginekologa, čini se da ništa ne ometa, sve je u redu, ali... nema trudnoće. U posljednjem ciklusu, kašnjenje od 4 dana, test je pozitivan (Jedan svijetli, drugi je slab, prva trudnoća bila je još uvijek ista). Ali još uvijek pozitivno. Oh radost, trudni smo. Prijavio sam se za sastanak s liječnikom, napravio hrpu testova dok čekam na sastanak, a svi su kružili. Ono što nisam kupio, i 10 i 25 milijuna, te inkjet i test trake: odgovor je da. Dva dana prije recepcije, nakon svih kućanskih poslova, pronašla sam krv i, nažalost, oh... menstruaciju. Ali ipak sam otišao u liječnički ured, i svi su testovi bili uklonjeni. Moj liječnik je rekao da je za pouzdani rezultat bolje napraviti HCG, a ne jednom, ali nakon 2 dana. Ako postoji pozitivan trend, tada je trudna i toliko su testovi sada pogrešni. Zaustavio sam se čekajući odgovor: "Čestitam, trudni ste!" Ali ona nije izašla trudna, ali s preporukama o tome što će sljedeće učiniti.

Najvažnije je ne očajavati se i vjerovati da će novi život u vama zasigurno nastati.

Koristio sam ovaj test ovdje: http://www.zdravzona.ru/product/premium-diagnostiks-test-na-beremennost-vysokochuvstvitelnyj-1sht/?u=klukylya! Vjerujem da je test jedinstven, jer već 7. dan nakon spolnog odnosa možete saznati o trudnoći! Naučio sam o svojoj trudnoći nakon 5. ciklusa i zahvaljujući ovom testu.

U prvoj trudnoći koristila je različite testove i tek nakon 10 dana kašnjenja, testovi su počeli kliziti. Ovaj test je za mene to otkriti!

Test trudnoće
Sva pitanja i odgovori

Dragi korisnici usluge Tiensmed.ru! Usluga liječničkog savjetovanja prikladna je za besplatan odgovor na bilo koje pitanje koje imate iz područja medicine i zdravlja u roku od 24 sata. Naravno, služba medicinske konzultacije ne može zamijeniti posjet liječniku, a naši odgovori su samo savjetodavni po prirodi, međutim, čak iu takvim uvjetima, usluga će biti izuzetno korisna za vas i vašu obitelj.

Medicinsko savjetovanje ginekolog, oftalmolog, dermatolog, endokrinologa, nutricionista, terapeut, urolog, ginekolog, pedijatar, onkolog, reumatolog i neurolog. Napominjemo da je odgovor informativan, ali ne i vodič za radnju. Propisati liječenje može samo vaš liječnik na temelju povijesti bolesti.

Prije postavljanja pitanja, preporučujemo da koristite pretraživanje pitanja i odgovora - možda je pitanje interesa već postavljeno i već je odgovoreno. To će vam pomoći uštedjeti vrijeme i naučiti mnogo novih problema vezanih uz vašu zabrinutost.

Tražite pitanja i odgovore

Nedavna pitanja i pitanja koja čekaju odgovor:

Ja sam djevica, s muškarcem gumiranim genitalijama, dobio je masnoću.

Koliko dana nakon začeća treba napraviti test trudnoće?

Dobar dan! Imam takvu situaciju. Prošlo je kašnjenje za nekoliko dana. Probala sam test, Test.

Bok Donio sam krv za analizu b-hCG u Invitro laboratoriju.

Dobro došli! Imam zakašnjenja od 3 dana, moj muž nije zaštićen. Navečer.

Dobro došli! Imam tu situaciju. Planiramo dijete, u travnju je bilo ektopično.

18. studenog je bilo mjesečno, a 30. studenog je bilo krvavo iscjedak.

PA se dogodio 18. studenoga, u roku od 12 sati popio sam pilulu žvakaća.

Koliko treba biti udaljenost (cm ili mm) od prve trake do drugog.

Pozdrav, pisao sam vam jučer (imam 5 dana odgođene menstruacije, test je negativan.

Pozdrav, imam 19 godina. Prvi dan posljednjeg mjeseca 26.10.2012., Kada.

Pozdrav. molim te, recite mi Odgoda 2 tjedna testovi su pozitivni.

Imala sam seks 1. studenog, mogu li napraviti test trudnoće?

Dobro došli! Moj muž bio je PA četiri dana prije O. (02.11.12), a dan O. (07.11.12).

Pozdrav, imao sam PA broj 3-4, bio je bez zaštite, bojim se da mogu.

Pozdrav. Imala sam seks 1. i 8. studenog, kada je bolje držati.

Pozdrav, imam kašnjenje od 13 dana, a test pokazuje jednu traku.

Bok Imam 16 godina. Početkom rujna (2,4,6) bilo je seksualnih čina.

Bok od 1. listopada do 6. listopada mjesečno. onda sam imao upalu.

već treći mjesec test pokazuje drugu traku jedva zamjetljiv i mjesečni prodalzhayut.