Testovi trudnoće

Liječenje

Testovi trudnoće - jednostavan predmet, koji se pokazao u žena, uzrokuje strahopoštovanje i uzbuđenje. Najvjerojatnije daje odgovor na pitanje kako odrediti trudnoću kod kuće.

9 činjenica o brzim testovima, što vrijedi uzimati u obzir svaku ženu.

Glavna veza je hormon

Što točno treba test traka otkriti? Uostalom, ne trudnoća, a ne sam fetus, traži, ali specifičan pokazatelj moguće trudnoće. A to je ljudski korionski gonadotropin - zloglasna kratica HCG-a.

Kada dođe do trudnoće, ova tvar pojavljuje se u ženskom tijelu i ostaje tamo do samog isporuke.

Test je impregniran posebnim kemijskim reagensom koji "zna" kako reagirati s ovim hormonom. Ako se dogodi reakcija - vidjet ćete dvije trake, to znači da je došla trudnoća.

Učiniti samo na dan kašnjenja

Nijedan test, bez obzira na to koliko je skupo, neće vam pokazati trudnoću na prvim očekivanim danima njegove pojave.

Jednostavno je nemoguće, testovi su osjetljivi 2-3 tjedna trudnoće. Provjerite u prvim danima odgode, a onda će biti informativan.

Ako to učinite ranije, test može pogrešno pokazati odsutnost trudnoće, iako jest. Samo koncentracija hormona u prvim danima trudnoće je zanemariva.

A ako doista ne možete čekati, postoji nekoliko načina kako rano odrediti trudnoću bez testiranja.

Jedan test možda neće biti dovoljan

Ali to ne znači da trebate napraviti 18 testova u jednom danu. Također se ne isplati sve nade ostaviti popularne metode za određivanje trudnoće.

Liječnici preporučuju test tri puta tri do četiri dana. Ako se pojave dvije trake, vrijeme je da posjetite liječnika. Više je nego opasno računati vrijeme u vašem umu i prijeći na antenatalnu kliniku samo nekoliko dana prije roka za registraciju.

Testovi pokazuju činjenicu trudnoće, čak i patološki, tj. Ektopičnu.

Nakon testa, trebate ići na ultrazvuk

Danas se ginekolozi sve više savjetuju da idu ovako. Test pokazuje da postoji trudnoća. Ali ni pojam niti njegova lokalizacija, on neće pokazati.

Slučajevi ektopične trudnoće nisu tako rijetki, jer je u ranoj fazi potrebno isključiti mogućnost takvog razvoja.

Ako žena ne ode liječniku nakon što je saznala o trudnoći, a to je ektopično, preko noći fetus može izazvati rupturu cijevi koja je najjača prijetnja zdravlju i životu žene.

Vrste testova - odaberite bilo koji

Ispitna traka

Najpopularnije. Debeli papirnati papir s linijom označenim strelicama. Prije ove linije morate smanjiti traku u spremnik s urinom i držati nekoliko sekundi.

Nakon nekoliko minuta možete procijeniti rezultat. Za veću točnost morate pričekati pet minuta.

Ako postoji trudnoća, druga traka će se pojaviti na testu. Kupite testove proizvođača s dobrom reputacijom, na primjer, test za trudnoću EVITEST, Clearblue, Eve, Frau test, Rest assured i drugima.

potoci

Test je jednostavno zamijenjen strujom urina, rezultat je poznat nakon pet minuta.

tableta

Takva mala kutija s dva prozora. U jednoj od njih morate ispustiti malo urina. Rezultat će biti vidljiv u drugom prozoru.

Pročitajte upute

Od navike, možete očekivati ​​da će druga traka testa postati ljubičasta tijekom trudnoće. No, u određenoj marki tijesta postoji drugačija boja indikatorske trake. Ili vrijeme reakcije reagenta varira.

Kako ne bi vjetar svoje živce, samo pročitajte upute pažljivo.

Ako ne znate kako napraviti test trudnoće: ako ne slijedite osnovna pravila, možete pokvariti više od jednog paketa.

Nemojte zaboraviti na folk metode, na primjer, kako odrediti trudnoću s natrijom ili jodom.

Najbolji test trudnoće: pregled stranih i domaćih testova

Prilično je problematično odabrati najbolji test trudnoće, jer svaki ima svoje prednosti i nedostatke: neki imaju vrlo visoku cijenu, drugi su neprikladni za upotrebu, a drugi ne pokazuju točne informacije. Kako odabrati najbolji test? Što treba tražiti kada kupujete i kako ga ispravno upotrijebiti kako ne biste dobili pogrešan rezultat?

Testovi se mogu naći ne samo u ljekarnama, oni se često prodaju u supermarketima i malim trgovinama. Analizatori za rano otkrivanje trudnoće dostupni su u širokom rasponu cijena, ovisno o proizvođaču i vrsti.

Načelo ispitivanja

Učinak testa trudnoće temelji se na mehanizmu interakcije posebne tvari s humanim korionskim gonadotropinom (hCG). Ovaj hormon počinje se snažno proizvoditi u ženskom tijelu nakon kratkog vremena nakon začeća. Proizvodi ga embrij počevši od osmog dana nakon spajanja muških i ženskih gameta, ili sljedećeg dana nakon ugradnje oplođenog jaja u šupljinu maternice.

Temelj testa temelji se na metodi imunokromatografije. Njegova osobitost leži u činjenici da je supstanca koja će se otkriti vezana za protutijela na nju, što rezultira pozitivnom reakcijom. Kod određivanja trudnoće, ova tvar je hCG.

Aktivna tvar s bojilima nanosi se na komad tijesta. Kada se urin uzme, dolazi do postupnog kretanja hCG, a kada se postigne "pozitivna reakcija", boja se oslobađa i pokazuje rezultat. Ako u urinu nema korionskog gonadotropina, tada se neće pojaviti bojanje druge linije.

Kada se hormon pojavi u urinu, njegova se koncentracija povećava dva puta dnevno. Nakon 7-10 dana nakon spajanja jaja i sperme, količina korionskog gonadotropina doseže 25 mIU / ml, a vrh njegove koncentracije može se vidjeti u razdoblju između osmog i jedanaestog tjedna trudnoće. Pročitajte više o tome kako razina hCG varira od tjedna trudnoće →

Definitivno odgovorite na koji je test trudnoće bolji, teško, jer postoji velik broj različitih vrsta. Testovi s visokom osjetljivošću na hCG omogućavaju otkrivanje trudnoće nakon tjedan dana.

Pregled najboljih ispitivanja inozemne proizvodnje

Postoji veliki broj dijagnostičkih traka koje se mogu nazvati najboljim testovima za trudnoću u ranoj fazi. Svi su podijeljeni u nekoliko skupina, ovisno o stupnju osjetljivosti i materijalu.

Ispitivanje traka

Najčešći i pristupačni testovi trudnoće koji se koriste u ranoj fazi.

Frautest Express - papirna traka za testiranje pakirana u pojedinačnom pakiranju i kutiju s uputama. Osjetljivost je 15 mIU / ml. Prednosti ispitivanja uključuju nisku cijenu, jednostavnost korištenja, brze rezultate (nakon 3-5 minuta).

Prema proizvođaču, točnost rezultata postiže 99% čak i kada se koristi 1-2 dana prije očekivanog datuma početka menstruacije. Međutim, povratna informacija korisnika ne podudara se uvijek s tom izjavom.

Od negativnih strana - potreba za korištenjem spremnika za sakupljanje urina.

Kako koristiti test traku:

 1. Pročitajte upute.
 2. Napunite spremnik urinom.
 3. Otvorite pojedinačnu vrećicu i uklonite test traku.
 4. Spustite test na staklo s urinom na navedenu razinu i pričekajte 10 sekundi.
 5. Postavite na vodoravnu površinu.
 6. Procijenite rezultate nakon 5 minuta, ali ne kasnije od 10.

Frautest Double Control ima slične karakteristike, jedina je razlika u tome što kutijica sadrži dvije testne trake koje potvrđuju rezultat.

Evitest One također se odnosi na testove trake. Paket sadrži jednu traku za proučavanje. Osjetljivost hCG je 20 mIU / ml, što vam omogućuje određivanje točnog rezultata od prvog dana menstruacije.

prednosti:

 • pristupačni trošak;
 • jasne upute za uporabu;
 • jednostavnost korištenja;
 • pouzdanost rezultata 98%;
 • Prodaju se ne samo u ljekarnama već iu trgovinama pa neće biti teško kupiti.

Među nedostatcima može se istaknuti da je cijena za ovaj proizvod nešto veća nego kod sličnih test traka drugih proizvođača. Također nije uvijek lako dešifrirati rezultate ispitivanja zbog toga što druga traka nije jasno obojena.

Upotreba Eviteste je jednostavna:

 1. Nakon uklanjanja iz pakiranja, spustite traku u spremnik urina na razinu navedenu na testu tijekom 5 sekundi.
 2. Ocijenite rezultate za 3-5 minuta. Pojava dviju crvenih oznaka ukazuje na prisutnost trudnoće.
 3. U slučaju sumnje, preporuča se ponoviti studiju sljedećeg jutra.

Evitest Plus sadrži 2 strip testova u kutiji i dizajniran je za pouzdano određivanje trudnoće.

tableta

Frautest Expert smatra se jednim od najboljih testova za trudnoću. Analizator je kaseta s osjetljivom trakom zatvorenom unutar, zajedno s pipetom za primjenu urina. Test je ultrasenzibilan (15 mIU / ml), pa se može izvesti par dana prije menstruacije. Točnost - do 99%.

Upute za uporabu:

 1. Sakupiti jutarnji urin u posudu.
 2. Izvadite test tableta i pipetu koja je isporučena s paketom.
 3. Upišite nekoliko kapi i stavite ih u poseban prozor na kaseti.
 4. Stavite ispitivanje na ravnu površinu.
 5. Procijenite podatke nakon 5 minuta.

Od pozitivnih karakteristika valja napomenuti visoku točnost određivanja trudnoće, uporabu čak i uz malu količinu urina, otkrivanje trudnoće prije početka kašnjenja.

Nedostaci uključuju neke poteškoće u primjeni, kao i veću cijenu u usporedbi s test trakama.

Evitest Proof je tabletni test za otkrivanje trudnoće s osjetljivošću od 20 mIU / ml i točnosti do 99%. Njegova glavna prednost je praktičan dizajn kazete, u kojem se probni prozor nalazi u udubljenju, što eliminira vjerojatnost slučajnog kontaminacije prstima i promjena dijagnostičkih rezultata. Osim toga, tableta omogućuje ravnomjerniju distribuciju mokraće, što utječe na pouzdanost rezultata.

Iz negativnih točaka: da provodite test, morate biti u ugodnom okruženju, po mogućnosti kod kuće, budući da je potrebno da se u toj rupi koja je namijenjena vrlo točno uvesti nekoliko kapi mokraće.

Upute za uporabu su iste za sve testove ove vrste.

mlaz

Prema riječima liječnika, to je jet test koji daje najtočnije rezultate. Da biste dobili odgovor da li ste trudni ili ne, najbolje je napraviti dijagnozu ujutro kada je koncentracija korionskog gonadotropina u urinu najviša.

Lako je koristiti inkjet testove - u procesu mokrenja potrebno je zamijeniti analizator pod mlazom mokraće, pričekati malo, a nakon 3-5 minuta dobiti odgovor na glavno pitanje.

Frautest Comfort je ultrazvučni test koji pokazuje rezultate s koncentracijom urina hCG od 15 mIU / ml. Poseban dizajn vam omogućuje da koristite dijagnostički uređaj bez poteškoća i na bilo kojem mjestu gdje se nalazi WC.

prednosti:

 • nema potrebe za sakupljanjem urina;
 • zgodna struktura tijesta;
 • visoka točnost rezultata (99%);
 • čvrsta kapica za uklanjanje eliminira vjerojatnost ugrožavanja rezultata ispitivanja.

nedostaci:

 • visoka cijena;
 • mali rizik od prljavštine ruku tijekom mokrenja.

Frautest Exlusive ima iste značajke kao i prethodni proizvod. Jedina iznimka je moderniji izgled slučaja, napravljen u ružičastoj boji.

Evitest Perfect je plastična torbica s zaštitnim poklopcem, unutar kojega se nalazi dijagnostička traka. Proizvođač određuje osjetljivost od 20 mIU / ml.

Premium Diagnostics je vrlo osjetljiva mlazna tipska ispitivanja trudnoće koja daje rezultate kada koncentracija hCG iznosi 10 mIU / ml u urinu. Prema proizvođaču, ovaj jet test omogućuje utvrđivanje činjenice trudnoće sedmog dana nakon začeća.

Pros:

 • jednostavnost dijagnoze;
 • visoka točnost rezultata (99%);
 • izvršenje testa je dopušteno u bilo koje doba dana;
 • mogu se koristiti u ordinaciji da bi potvrdili rezultate ispitivanja.

U testu nisu pronađene jasno utvrđene negativne karakteristike.

elektronički

Danas su elektronički analizatori najbolji testovi za određivanje trudnoće.

Clearblue digitalni uređaj je jedan od modernih i najpreciznijih metoda za brzu dijagnozu trudnoće kod kuće. Ima preosjetljivost - 10mIU / ml.

prednosti:

 • točnost rezultata prelazi 99%;
 • uz prisutnost oznake na trudnoći, uređaj prikazuje očekivani period (1-2 tjedna, od 2 do 3 tjedna i više od 3 tjedna);
 • s utvrđenom činjenicom gnojidbe, preciznost detekcije tog pojma iznosi 92%.

Nedostatak je visoka cijena višak od troškova svih prethodno navedenih uzoraka.

Upute za primjenu elektroničkog testa:

 1. Postavite dijagnostičko ispitno područje ispod struje urina, pokušavajući zadržati urin ne preuzimajući ostatak proizvoda.
 2. Osigurajte poklopac i pričekajte da se rezultati studija pojavljuju na zaslonu.
 3. Ispitivanje se također može upotrijebiti uranjanjem u posudu s sakupljenim urinom.
 4. Za točne rezultate, nekoliko dana prije očekivanog dana menstruacije, test se najbolje obavlja ujutro.

Mnoge žene govore o Clearblue Digitalu kao najboljem testu trudnoće.

spremnik

Najrjeđi tip testiranja trudnoće, koji je mjerna posuda s ugrađenom test trakom na svojoj površini kako bi se utvrdila prisutnost korionskog gonadotropina.

Takva su testiranja teško dostupna u ljekarnama, imaju vrlo visoke troškove, tako da je njihova potražnja vrlo niska.

Pregled najboljih ruskih testova

Domaća farmaceutska industrija također je uključena u oslobađanje alata za brzo određivanje gnojidbe. Međutim, danas postoji samo nekoliko analizatora, uglavnom prikazanih testnim trakama. Pokušat ćemo identificirati najbolji test trudnoće proizveden u Rusiji.

Ispitivanje traka

Ruske test trake za određivanje trudnoće:

 • Osigurati test trudnoće s osjetljivošću od 12,5 mIU / ml. Njegove prednosti uključuju visoku točnost rezultata, počevši od procijenjenog datuma početka "kritičnih" dana, jednostavnih i razumljivih uputa za uporabu, razumne cijene. Nema očitih nedostataka, ovo je jedan od najboljih testova za trudnoću.
 • "Budite sigurni" je popularan test među ruskim ženama koji pokazuje točne rezultate. Trake su osjetljive na hCG u mokraći, počevši od koncentracije od 25 mIU / ml. Prednost je niska cijena. Nisu otkrivene negativne strane.
 • "HCG-IHA VERA". Osjetljivost ovih traka započinje koncentracijom od 20 mIU / ml. Ovaj proizvod ima vrlo nisku cijenu zbog čega je potražnja, ali korisnici često kažu da dijagnoza nije bila precizna, pa čak i testiranje ujutro urina često pokazuje lažno pozitivan rezultat.

tableta

"BIO CARD HCG" je test u obliku kazete s dva prozora: u jednom je potrebno staviti 3-4 kapi mokraće s pipetom, au drugoj nakon 5 minuta rezultat će se pojaviti. Osjetljivost je 20 mIU / ml. Prema preporukama navedenim u uputama, dobro je napraviti dijagnostiku u jutarnjim satima odmah nakon buđenja. Istodobno, uoči tekućine ne smije se zloupotrijebiti i uzimati droge, kako ne biste dobili lažni rezultat.

prednosti:

 • visoki stupanj točnosti - do 99%;
 • prihvatljiv trošak u usporedbi s uvezenim analogima;
 • Test se primjenjuje od prvog dana menstruacije.

nedostaci:

 • dugo vrijeme reakcije - više od 5 minuta;
 • druga traka nije uvijek jasno obojana;
 • za pouzdane pokazatelje preporučuje se testiranje s jutarnjim urinom.

Jednostavno je koristiti analizator - dovesti test pod mlaz urina, zatvoriti ga s kapom i pričekati oko 5 minuta.

Što treba tražiti prilikom odabira testa

Prema proizvođačima, niža je brojka navedena u uputama, koja odražava koncentraciju korionskog gonadotropina u urinu, to je veća točnost i osjetljivost analizatora. Međutim, ovo nije sasvim točna izjava, budući da se hCG detektira samo 7-8 dana nakon oplodnje koncentracijom od 25 mIU / ml, a ova vrijednost svakodnevno se udvostruči.

U najkraćem roku, bolje je napraviti test trudnoće ujutro, sadržaj hormona u urinu u ovom trenutku je maksimalan. Provedba ovog jednostavnog pravila omogućuje vam da prepoznate da se koncepcija odvija od prvog dana kašnjenja.

Farmaceutska industrija, kako inozemna tako i domaća, proizvodi veliki broj uređaja za ekspresnu dijagnostiku gnojidbe, stoga je teško nedvojbeno odgovoriti na koji je test trudnoće bolji. Prema statistikama, inkjet i elektronički testovi pokazuju najtočnije rezultate.

Autor: Violeta Kudryavtseva, liječnica,
posebno za Mama66.ru

6 najboljih testova trudnoće

Do sada se testovi trudnoće prikazuju u širokom rasponu. Postoji nekoliko vrsta testova:

 • Strip testovi: posebne trake koje se trebaju spustiti u spremnik s urinom, prag osjetljivosti je 10-25 mIU / ml (količina hCG u 1 ml urina).
 • Tableta: plastična torbica u kojoj se nalazi prozor s tvarima osjetljivima na hCG. U ovom prozoru morate dodati nekoliko kapi urina. Prag osjetljivosti 10-25mme / ml.
 • Inkjet: ne zahtijeva unos urina u zasebnom spremniku - test trudnoće može se izvršiti izravno tijekom mokrenja, zamjenjujući analizator ispod struje. Prag osjetljivosti od 10mu / ml.
 • Elektronski (digitalni): imaju nekoliko varijanti i mogu biti namijenjeni ponovnoj uporabi ili odrediti trajanje trudnoće itd.

Svaka vrsta ispitivanja ima svoje prednosti i nedostatke. A koji su najbolji testovi na trudnoći, pokušat ćemo to otkriti.

Frautest Express ultra osjetljiv

Trošak pakiranja s jednim slojnim tijelom iznosi oko 85 rubalja.

Osjetljivost testiranja na trudnoću Frautest Express počinje s 15 mMUEC / ml i, prema proizvođaču, može se koristiti bez čekanja kašnjenja menstruacije i 2 dana prije datuma kada (eventualno) počinje odbrojavanje od "propuštenog" prvog dana menstruacije. Rezultati testa određuju 3-5 minuta nakon uklanjanja trake iz spremnika s urinom.

Nedostatke. Potreba za traženjem spremnika za urin, napuniti ga, držati test trake na 10 sekundi, a zatim razmišljati o tome kako odbaciti ispunjen "spremnik" - to nije vrlo povoljno u vanjskim uvjetima.

Prednosti ovog testa trudnoće su jednostavnost korištenja i visoka pouzdanost rezultata (do 99%). Pa, nemoj se pretvarati da trošak nije bitan. Demokratska cijena je ogroman plus.

Zaključci. Jedan od najboljih testova za trudnoću. Dobar rezultat od 10 bodova od 10.

Mišljenje. "Kupujem test od ove tvrtke dvaput, ili bolje, ovaj put muž ju je kupio, a nije ga pustiti ponovno, mislim da nema potrebe kupiti skupe testove, čak i ako imaju tendenciju da pokazuju broj tjedana.To je test trudnoće pouzdan, prodan u svim ljekarnama, prikladno je koristiti i privući cijenu. "

Planiranje bez prekida

Troškovi seta od 5 testova na trake za određivanje ovulacije, 2 - za trudnoću i 7 spremnika za jednokratnu sakupljanje urina iznose oko 380 rubalja.

Još jedan "nominiran" iz mađarske tvrtke Human ima vodeću poziciju na ljestvici najboljih testova za trudnoću. Frautest Planning je izvrstan alat za žene koji planiraju trudnoću i žele "bez odlaska iz blagajne", kako bi bili uvjereni u činjenicu njezine pojave (dobro, ili treba nastaviti s pokušajem).

Dobro osmišljen paket ovog paketa omogućuje vam pokrivanje cijelog razdoblja od vjerojatnog datuma nastanka ovulacije i "uhvatiti" trenutak koji trebate zamisliti prije određivanja trudnoće (možete započeti provjeru 2 dana prije očekivanog odgode). Dodatni bonus je jednokratni spremnici za prikupljanje urina koji se lako bacaju i omogućuju vam da prođe test u svim uvjetima.

Nedostatke. Jedini nedostatak je visoka cijena. Ali ovo je samo na prvi pogled: isti set, ali "raspršen" u pojedinačnim paketima košta oko 70 rubalja više.

Zaključci. Najbolji test trudnoće za one koji brinu ne samo o pravilnom načinu života od prvog dana trudnoće, nego i razumiju važnost planiranja ovog ključnog trenutka. Zaslužio desetak!

Mišljenje. "Pogriješio sam se nekoliko puta kada sam koristio testove ovulacije i testove trudnoće različitih proizvođača. Posljedice su bile, blago rečeno, bolno za moj živčani sustav. 3 mjeseca nakon korištenja Frautesta za planiranje, konačno sam postigao točan "raspored". Rezultat - u četvrtom mjesecu testa trudnoće potvrdio je da se možete radovati. Preporučujem - skupo, ali je pouzdano i ne zbunjuje se s lažnim rezultatima. "

Clearblue digitalni

Trošak pakiranja s 1 digitalnim tijestom je oko 480 rubalja.

Prednosti. Ako uzmemo pet posto kvalitete posto točnosti s kojom test određuje prisutnost trudnoće, Clearblue Digital ima nevjerojatno visoku razinu: iznad 99%. Do sto posto točnosti pri ruci, a ovaj test danas je jedan od najpouzdanijih. Ali to nije sve. Uz oznaku o prisutnosti / odsutnosti trudnoće ("+" - da, "-" - ne), u prozoru će se pojaviti broj koji pokazuje gestacijsku dob u tjednima. Format indikatora odgovara rasponu od 1-2 tjedna, 2-3 tjedna i više od tri (na zaslonu će se pojaviti slika "3+"). Ako se pojavi koncepcija, točnost određivanja pojma, prema proizvođaču i rezultatima istraživanja, iznosi 92%. Impresivan, zar ne?

Kada mjesec kasni, test se može koristiti od prvog dana njihova početka. Ali ako "čekate unbearablely", a tijelo uporno upućuje na vašu zanimljivu situaciju na druge načine (na primjer, želju za hranom, nakon što ga zamazu pasta za zube), tada se test može provesti 4 dana prije datuma vjerojatnog kašnjenja.

Nedostatke. Nisu svi će razmotriti određivanje roka trudnoće potrebna funkcija. U svakom slučaju, posjetit će liječnika, ultrazvučni pregled i krvne pretrage - sveukupno, sve to će odrediti rok bez testiranja. Ali zapamtite "iznenađenja" trudnoće koja može tiho koegzistirati zajedno s redovitim razdobljima. U ovom slučaju, često je važno da žena razumije: kakav je termin u kojem se nalazi i da li ima dovoljno vremena za odlazak u majčinstvo i registraciju. Klasičan primjer je dugo poslovno putovanje ili poslovno putovanje, kada dilema "sve ispusti i odlazi kući, još uvijek ima vremena, možete pričekati" prekida sve planove. Dakle, nedostatak ili ne ovisi o vama.

Zaključci. S obzirom da je postavljanje točnog datuma bez odlaska liječniku daleko od interesa za svakoga, ali ova funkcija čini cijenu "ugriz", a rezultat je 9 od 10.

Mišljenje. "Osjetila sam da nešto nije u redu, čim stignem na odmor. S mojim plutajućim i nepravilnim mjesečnim ciklusom pretpostavljam da trudnoća možda neće biti u ranom razdoblju. Ispitivanje je pokazalo da sam na položaju već duže od tri tjedna. Ograničavala sam se na vožnju i drugu aktivnu zabavu, a kad sam se vratio tjedan dana kasnije i otišao do liječnika, rok je već bio 6 tjedana. Test se ne vara.

Najočitiji dokaz

Trošak pakiranja s jednim tabletnim tijestom je oko 190 rubalja.

Prednosti. Glavna prednost odnosi se na oblikovanje testa: model tablete omogućava ravnomjerniju raspodjelu urina na površini supstrata s reagensom, što, prema tome, povećava pouzdanost rezultata. Drugi plus je "čistoća" rezultata. Nemoguće je dodirivati ​​reagens u udubljenju prozora svojim prstima čak i slučajno, stoga je moguće da se kontaminacija uzorka (a ne fantastičan događaj, usput) jednostavno isključuje.

Nedostatke. Možete se osjećati kao profesor u kemijskom laboratoriju koji pažljivo i pažljivo dovodi posebnu tvar (urin) na površinu objekta pod testom (test) kako se ne bi došlo do eksplozije. Zapravo, ništa neće eksplodirati, osim možda vašeg strpljenja ako ste nervozni i tresete se. Stoga je bolje provoditi "pokuse" kod kuće, gdje možete priuštiti opuštanje (ili barem izgledati) i završiti posao.

Zaključci. Jedan od najboljih tabletnih testova za trudnoću, ako govorite o točnosti rezultata. A ovo je glavni razlog zbog kojeg ste se odlučili kupiti, zar ne? Dakle, dati mu procjenu od 10 od 10 bit će točna i poštena.

Mišljenje. "Dugo sam se liječio za neplodnost i koristio sam samo ovaj test. Čak i ne znam zašto - praznovjerno se bojim promijeniti ga drugom. I nakon 2 godine prvi put je pokazao pozitivan rezultat! Pozitivan i ispravan.

Premium dijagnostika

Trošak pakiranja s jednim mlaznim tijestom je oko 120 rubalja.

Prednosti. Brzi i točni rezultati (do 99% - ako je test proveden nakon prvog dana zakašnjenja), za koji nema potrebe za skupljanjem urina - velika alternativa tradiciji stripline. Istodobno se u kaseti nalazi ispitni prozor, koji je test. Bez obzira na to je li pozitivan rezultat ili ne - ako se crvena traka pojavila u kontrolnom prozoru - test je proveden pravilno.

Nedostatke. Sposobnost testiranja bez potrebe za prikupljanjem urina za nekoga bit će vrlo korisno ispitivanje kvalitete za nekoga neugodno. No, kao što kažu, nećete ljubiti sve prema svima - nećemo ovo rangirati među minusima.

Zaključci. Izvrstan test trudnoće koji ispunjava svoju svrhu u ugodnom kućnom okruženju, kao iu "putovanjima", kada nema vremena i mogućnosti za pretraživanje i punjenje spremnika za urin. Prema našem mišljenju, 10 bodova je zaslužen rezultat.

Mišljenje. "Otišao sam u bolnicu, a istoga dana sjetio sam se da je već odgodila dva dana. Pitao sam svog supruga da kupi test, doveo mi je Premium Diagnostiks. Bila sam zabrinuta zbog velike količine lijekova u mom tijelu, test bi propustio. Ali test je radio kako treba! ".

Lady test

Trošak paketa koji sadrži 1 test traka je oko 15 rubalja.

Prednosti. Naravno, cijena - prva stvar koja počinje voljeti. Druga je kompaktnost samog testa: individualni hermetički paket može stati u najmanji džep, pa čak i torbicu i uvijek ste potpuno naoružani.

Nedostatke. Prag osjetljivosti testa počinje s 20 mIU / ml. To znači da u ranoj fazi, ili ako ste pili puno tekućine prije testiranja i koncentracije hCG u urinu, ne morate se uvijek osloniti na pouzdani rezultat.

Zaključci. Prihvatljivo (čak i jako puno!) Cijena s jedne strane, as druge - možda će biti potrebno provesti niz testova kako bi se potvrdili rezultati. To znači da ćete morati kupiti nekoliko takvih testova odjednom, što će u cjelini premašiti cijenu jednog, ali osjetljivije, od drugog proizvođača. Dakle, rezultat je 8 od deset.

Mišljenje. "Čak i prije vjenčanja, kupio sam različite testove. Među svim testovima bilo je ovo, Lady test. Cijena - penija. Unutar plave pruge. Od jeftinih testova trudnoće to je najbolje. Doista su pokazale dvije pruge, na što sam bio vrlo sretan. Preostali testovi pokazali su drugu vrlo slabu ili ništa, a ovo je sjajno. "

Kako radi test trudnoće?

Trenutak kada žena otkrije da će postati majka, to je prekretnica u životu bilo koje žene. Mjesečni kalendar ne govori uvijek istinu: često samo 3-4 mjeseca trudnoće, trudna majka počinje sumnjati da jest.

Ultrazvuk i druge metode istraživanja nisu uvijek u stanju otkriti trudnoću u ranoj fazi. Začarani krug? Je li moguće. Ali možete ga natapati uz pomoć testova na trudnoći.

Ljudski korionski gonadotropin (hCG) je hormon koji se proizvodi ljuskom jajne stanice od trenutka prijanja na stijenku maternice. To jest, 6-8 dana nakon začeća. U krvi, ova tvar pojavljuje se gotovo odmah, u urinu - 2-3 dana kasnije. Ali krvne pretrage traju i ne moraju uvijek imati. No, test, koji se može kupiti na putu od posla, odredit će trudnoću u najranijoj mogućoj mjeri, bez manje sigurnosti. A što prije buduće majke uče o trudnoći, brže će promijeniti njezin stil života kako bi odgovarala njezinu položaju.

Vrste testova trudnoće

Početna test trudnoće jednostavan je i prilično pouzdan način da se ustanovi da li se u vašem životu pojavio novi život. S malo kašnjenja u menstruaciji, ginekolog vjerojatno neće moći utvrditi je li došlo do trudnoće, dok će brzi dijagnostički test najvjerojatnije dati odgovor na vaše pitanje.

Kako odabrati test trudnoće, koji je bolji i precizniji - ta se pitanja bave mnogim ženama, bez obzira na to planiraju li trudnoću ili se boje test rezultata.

Vrste testova trudnoće s fotografijama. Cijena različitih vrsta testova trudnoće

1. Ispitivanje trake ili test traka

Najpopularniji, jeftin i jednostavan tip testiranja trudnoće. To je traka od papira ili tkanine impregnirana s reagensom. Trebalo bi ga spustiti u spremnik urina kroz 5-10 sekundi i pričekati 3-5 minuta da se rezultat pokaže. Prisutnost druge trake ukazuje na to da je došlo do trudnoće, ali prisutnost jedne trake ukazuje na to da je ispitivanje ispravno provedeno, ali koncentracija hormona HCG je niža od razine osjetljivosti testa.

Test trake su vrlo popularne, ali imaju nekoliko nedostataka. Reagensa traka potpuno je podeksponirana ili, naprotiv, preeksponirana u mokraći, a rezultat će biti nepouzdan. Reagens u testu trake se najčešće primjenjuje na papir, a takva baza može donekle netočno prenijeti koncentraciju hCG.

Ova vrsta testa omogućuje vam da utvrdite prisutnost trudnoće od prvog dana menstruacije. Strip osjetljivost obično je ograničena na 25 mIU / ml. Točnost je oko 90% prvog dana kašnjenja, a nakon tjedan dana već doseže 95-100%.

Troškovi test traka su 10-100 rubalja.

2. Tablet test

Ova vrsta testiranja trudnoće nešto je skuplja od prvog, što je posljedica sofisticiranijih uređaja. Takva se ispitivanja koriste u bolnicama za profesionalnu analizu. Princip njegovog djelovanja također se temelji na kemijskoj interakciji hormona HCG i osjetljivog sloja tijesta. Tabletni test ima 2 prozora, od kojih je jedan potreban za ispuštanje urina uz pomoć priključene pipete, a drugi će prikazati rezultat.

Osjetljivost testa tableta iznosi 10-25 mIU / ml, što određuje njihovu točnost. Što je vrijednost ovog pokazatelja manja, ranije test će moći uhvatiti trudnoću.

Test tableta trudnoće košta 50-150 rubalja.

3. Inkjet test

Glavna prednost ove vrste ispitivanja je da kada se izvodi, nije potrebno skupljati urin u poseban spremnik. Rezultat se prikazuje za 1 minutu nakon izvršenja.

Osjetljivost inkjet testova je prilično visoka, od 10 mIU / ml, što omogućuje korištenje njih čak i nekoliko dana prije kašnjenja menstruacije.

Trošak mlaznog testa za trudnoću iznosi 100-250 rubalja.

4. Digitalni (elektronički) test

Najskuplji, ali istodobno, najčešći način da se utvrdi je li trudnoća započela ili ne. Za razliku od prethodnih vrsta testova, digitalna ostavlja mjesta za fantasy o trakama duhova.

Načelo rada digitalnog testa je slično svemu drugom. Glavna prednost ovog testa je da pokazuje nedvosmisleni rezultat: "+" ili "-", "trudnoća" ili "bez trudnoće".

Točnost elektroničkog testa je:

 • 4 dana prije očekivanog kašnjenja - 51%;
 • za 3 dana - 82%;
 • za 2 dana - 90%;
 • za 1 dan - 95%;
 • prvog dana menstruacije - do 99%.

Digitalni testovi trudnoće koštaju se od 180 do 900 rubalja.

Vrste testova trudnoće kašnjenja

Testovi trudnoće prije kašnjenja menstruacije nazivaju se imunokromatografijom. Načelo njihova djelovanja je isto kao u uobičajenim brzim testovima: oni reagiraju na prisutnost hormona HCG u ženskom urinu, ali imaju veću osjetljivost. Već od sedmog dana nakon oplodnje, koncentracija gonadotropina u mokraći iznosi 10 mIU / ml i više, a ta se razina već može popraviti uz pomoć vrlo osjetljivog testa.

Vrste testova trudnoće prije kašnjenja menstruacije:

1) Ispitna traka

Načelo rada takvih testova je gore opisano. Test traka zahtijeva skupljanje urina u zasebnu čistu posudu i pokazuje, kada se pravilno izvodi, jednu (bez trudnoće) ili dvije (trudnoće je stiglo) trake.

Najcjelovitija verzija testa trudnoće do odgode menstruacije. Ako kupite test za ranu dijagnozu, obratite pozornost na osjetljivost testa. Za test trake ovaj indikator iznosi 10-30 mIU / ml, a što je manje, ranije test će vam pokazati pouzdani rezultat.

2) Inkjet test

Prikladnost ovog testa je da urin ne treba skupljati u spremniku. Vrh testa s materijalom-adsorbentom samo treba zamijeniti tok urina.

Osjetljivost mlaznog testa je obično 20 mIU / ml, može se koristiti u bilo koje doba dana, 7-10 dana nakon oplodnje. Uz pravilno izvršenje, točnost rezultata iznosi do 99%.

3) Testna kaseta (test tableta)

Najpouzdaniji test trudnoće prije kašnjenja menstruacije.

Osjetljivost ispitne kazete iznosi 10 mIU / ml, što omogućava 100% -tnu točnost određivanja prisutnosti ili odsutnosti trudnoće već sedmog dana nakon oplodnje.

Koji je dobar, osjetljiv i točan test trudnoće?

Teško je pozvati bilo koji od dostupnih vrsta testova trudnoće najbolje - to će u svakom slučaju biti pristran procjena. Žene izrazito govore o brzim testovima: neki ljudi poput digitalnih, neki koriste testove na inkjet ili tabletu, drugi kažu da to nije cijena, pa čak i najjeftinija test traka pokazala im je pravi rezultat.

U svakom slučaju, izbor je tvoja. Prvenstveno se usredotočite na osjetljivost testa - što je manja vrijednost, točnije i ranije dobit ćete važan odgovor na vaše pitanje o prisutnosti trudnoće. Izaberite proizvode renomiranih proizvođača (Evitest, Frautest, Clearblue, itd.), Obratite pažnju na kvalitetu ambalaže i jasnu napomenu. Najtočniji i pouzdani testovi trudnoće napravljeni su u Njemačkoj i Sjedinjenim Državama.

Sada znate što testovi trudnoće postoje, a vi možete odabrati najprikladniji za vas. I neka pokazati točno ono što čekate!

Test trudnoće. Kada obaviti test trudnoće

Test trudnoće je najbrži i najjednostavniji postupak za određivanje trudnoće rano, čak i prije kašnjenja. Danas postoje mnoge vrste testova trudnoće s različitim stupnjevima osjetljivosti. Ovaj članak će odgovoriti na pitanja o tome kakve su testove trudnoće, koja je njihova točnost i pouzdanost, što je test trudnoće bolje odabrati i koja je vjerojatnost pogreške.

Test trudnoće na mreži

Nemoguće je dijagnosticirati trudnoću, na temelju nespecifičnih simptoma i sumnjivih znakova koji se javljaju u ranim fazama (mučnina, prigušivanje prsnog koša, itd.). I još više, nijedan test trudnoće na mreži ne može pouzdano odgovoriti na vaše pitanje "Jesi li trudna?".

Ispitivanje trudnoće na mreži nije ništa drugo nego bogatstvo s jednostavnim skupom pitanja. Osnova takvih on-line testova uzimaju se prvi znakovi trudnoće, a rezultati testa trudnoće vrlo su indikativni. A odsutnost ili prisutnost bilo kakvih znakova ne može reći o prisutnosti trudnoće, ili o njegovoj odsutnosti. Test trudnoće naširoko koristi za utvrđivanje točne prisutnosti trudnoće.

Ako imate sumnje ili sumnje, nemojte gubiti vrijeme na odgovaranje na pitanja online testiranja trudnoće, jer kada postoji pitanje o mogućoj trudnoći, bez obzira na to što žene očekuje, pozitivno ili negativno, samo se nada za pouzdan odgovor.

Kako odrediti trudnoću?

Do kraja prvog tjedna nakon začeća (otprilike trećeg tjedna menstrualnog ciklusa), kada je embrij ugrađen u sluznicu maternice, razvojni placenta počinje proizvoditi ljudski korionski gonadotropin (hCG). Na otkrivanju hormona hCG je izgrađen rad svih testova trudnoće, a utvrđivanje tog hormona omogućuje da se pretpostavlja početak trudnoće s velikom vjerojatnošću.

Trenutno postoji mnogo načina za određivanje hCG, ali za definiciju trudnoće, prednost se daje definiciji hCG u:

 • krv (analiza obavljena u laboratoriju);
 • urina (analiza izvodi kod kuće).

Samo načelo određivanja hormona nije apsolutno drukčije.

Što test trudnoće odabrati?

Trenutno postoje testni sustavi za brzo određivanje prisutnosti ili odsutnosti trudnoće, koje žene mogu koristiti kod kuće. Gotovo svi testovi trudnoće koji su komercijalno dostupni - od najjednostavnijih do "sofisticiranih" - dijagnosticiraju se s istim stupnjem točnosti. Ipak, prema stupnju osjetljivosti, testovi trudnoće podijeljeni su u one koji su u stanju prepoznati hCG u ženskom urinu na razini od 10 do 25 mIU / ml. Što je veći broj mIU / ml po paketu, to je manje osjetljivo na test. Tako je za ranu dijagnozu trudnoće potrebno kupiti test trudnoće s osjetljivošću od 10 mIU / ml u ljekarni. Takav test je u stanju otkriti hormon trudnoće već 10 dana nakon ovulacije, tj. Čak i prije očekivane menstruacije.

Postoji nekoliko vrsta domaćih i uvoznih testova za određivanje trudnoće:

 • test trake (testiranje traka) - najjednostavnije papirnate trake s oznakom;
 • test tableta - sastoji se od plastične tablete s dva prozora i pipete za jednokratnu upotrebu;
 • inkjet test - ispisni ulošci mogu se izravno zamijeniti pod strujom urina;
 • elektronski ili digitalni testovi - testovi nove generacije.

Ispitne trake za trudnoću

To su najjednostavniji, a time i najjeftiniji testovi trudnoće. Ispitne trake su traka s impregniranjem s reagensom. Načelo rada takvih testova je jednostavno - potrebno je uranjati test traku okomito u spremnik s urinom na označenu liniju 5-10 sekundi, zatim ga staviti na vodoravnu površinu i nakon 3-5 minuta procijeniti rezultat. Jedna traka - nema trudnoće, dvije pruge - postoji trudnoća.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće iznosi 25 mMe / ml.

Pro: mogu se kupiti u bilo kojoj ljekarni, niske cijene, možete dijagnosticirati trudnoću od 1 dana odgode.

Nedostatak: potrebno je sakupiti urin u odvojenu čistu posudu, u ranoj fazi trudnoće, test se provodi ujutro (kao koncentracija u jutarnjem urinu je maksimalna), moguća nepouzdanost rezultata zbog kršenja metodologije testiranja (na primjer, test traka je uronjena iznad navedene oznake ili nedovoljna količina urina i trake nisu natopljene).

Tablet (kazeta) Test trudnoće

Test traka u plastičnoj tableti. Na slučaju postoje dva prozora. Potrebno je izvaditi kasetu iz pakiranja i smjestiti je na vodoravnu površinu, u okrugloj ruci s pipetom za jednokratnu upotrebu, koja se nalazi u pakiranju, staviti nekoliko kapi urina koja dolazi u dodir s reagensom, a u drugom prozoru (pravokutni) rezultat će se pojaviti nakon 3- 5 minuta. Rezultat može biti u obliku jedne ili dvije paralelne trake, kao na normalnoj test traci.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je 20-25 mMe / ml.

Pros: relativno jeftin, dijagnosticiranje trudnoće može biti od odgode od 1 dana, točnije od test traka, jer njegov dizajn uklanja pogrešku tijekom dijagnoze. Ako želite spremiti rezultat u memoriju, tada je tip tableta najprikladniji.

Nedostaci: kvaliteta i osjetljivost reagensa se ne razlikuje od uobičajenih ispitnih traka papira, za skupljanje urina u pipeti, prvo ga morate sakupiti u spremnik koji mora biti čist.

Inkjet test trudnoće

Test inkjetskog trudnoće je kaseta s držačem i kapom. Uređaj inkjet test kaseta je složeniji. Mlazni test sadrži poseban sloj mikroskopskih čestica koji se čvrsto pridružuju hCG hormonu, pod uvjetom da je prisutan u ženskom urinu (tj. U prisutnosti trudnoće). Ovaj test je vrlo osjetljiv, čak i uz minimalni sadržaj ljudskog korionskog gonadotropina, praktički ne daje pogrešku i može se koristiti nekoliko dana prije kašnjenja menstruacije.

Osjetljivost testova trudnoće ove vrste najčešće je od 10 do 25 mME / ml.

Pros: pogodan i udoban za rukovanje - nema potrebe tražiti čisti tanjur, samo zamijenite prijemni kraj testa ispod struje urina i vidite rezultat za nekoliko minuta. Pruža higijensku dijagnostiku i točne rezultate, jer dizajn uklanja pogrešku tijekom dijagnoze.

Cons: Cijena je puno veća od ostalih testova za trudnoću.

Digitalni test trudnoće

Digitalni test radi na istom principu kao i sve gore navedene test trake, tablete ili inkjet testove. Također reagira na prisutnost hormona trudnoće u ženinoj mokraći. A neki digitalni testovi sa svojim inteligentnim dvojnim senzorima ne samo da mogu ukazivati ​​na prisutnost trudnoće, već i odrediti razdoblje u tjednima od trenutka začeća.

Da biste izvršili test, uklonite poklopac za aktivaciju baterije, držite traku ispod urina 5 sekundi ili ga spustite u urin 20 sekundi. Na zaslonu se pojavljuje pješčani sat, što znači da je test upotrebljiv i pokrene test. Tada će test pokazati plus ili minus. Postoje i opcije u obliku novih riječi: "trudna" - "trudna" ili "ne trudna" - "ne trudna". Ako ste trudni, točan datum će se pojaviti ubrzo nakon znaka plus.

Jedan od popularnih digitalnih testova je Clearblue DIGITAL test trudnoće s pokazateljem koncepcije. Proizvođač uvjerava da je digitalni test toliko osjetljiv da se može koristiti 4 dana prije datuma očekivanog početka menstruacije (približno od 10. dana očekivane ovulacije (DPO)). Međutim, osjetljivost ovog testa iznosi 25 mMe / ml, kao i većina konvencionalnih test traka zbog mnogo nižih troškova.

Pros: prikladan i udoban za rukovanje, jasna slika na zaslonu (nema potrebe za maštanjem o tome postoji li drugi bar ili ne), određuje broj tjedana od trenutka začeća.

Nedostaci: cijena je znatno veća od ostalih testova trudnoće, a ne prodaje se sve ljekarne, rezultat će ostati na zaslonu oko 24 sata, tako da nije prikladan za one koji žele napustiti rezultat testa testova, test se može koristiti samo jednom, ne najveća osjetljivost.

Krvni test za trudnoću

U laboratoriju se obavlja krvni test za trudnoću. Do danas, krvni test za trudnoću smatra se najtočnijom metodom za dijagnosticiranje najranijih mogućih razdoblja trudnoće. Ova analiza u laboratoriju naziva: humani korionski gonadotropin (hCG, beta-hCG, b-hCG, hCG, hCG, b-HCG). Krv za ovu analizu uzima se iz vena ujutro na prazan želudac.

Poznavanje razine hCG u krvi može se već dijagnosticirati trudnoću već šestog ili osmog dana nakon začeća. Njegova koncentracija u krvi je mnogo veći nego u urinu, tako da je laboratorij test je mnogo točniji od test traka prodaju u ljekarni (koncentracije urina hCG dosiže dijagnostičku razinu za 2-3 dana kasnije). Osim toga, broj hormona može odrediti kako se trudnoća razvija. Na primjer, ako su brojke ispod normalne ili ne postoji povećanje koncentracije, onda to može ukazivati ​​na ektopičnu ili ne-razvojnu trudnoću.

Povećana hCG u krvi može biti u više trudnoća kod žena s dijabetesom, rano toksikoza trudnica, uz razlike od stvarne i postaviti trajanje trudnoće.

Test krvi za trudnoću također se provodi u situaciji kada je potrebno isključiti ektopičnu trudnoću. U toj se situaciji proizvodi i hCG, no povećanje se događa u različitim količinama nego u odgovarajućem razdoblju normalne trudnoće (s ektopičnom trudnoćom, vrijednosti i rast hCG razina su niži nego kod maternice).

Kada obaviti test trudnoće

Neposredno nakon nezaštićenog odnosa, ne biste trebali trčati u ljekarnu za test trudnoće ili uzeti krvni test za trudnoću. Ni u vašoj krvi niti u mokraći još postoji tvar na koju je postavljen test (hormon hCG). Implantacija embrija odvija se u različito vrijeme - između šestog i dvanaestog dana nakon ovulacije, a hCG počinje stajati otprilike 1-2 dana nakon implantacije u maternicu, tako da nema smisla provoditi test trudnoće prije 10-12 dana nakon ovulacije.

Otkrivanje hormona hCG u krvi sugerira da je prošlo najmanje tjedan dana nakon gnojidbe, i iako je moguće uzeti krvni test za trudnoću nekoliko dana prije očekivane menstruacije ili prvog dana kašnjenja, test na trećem ili petom danu dat će najpouzdaniji rezultat mjesečno.

Može li se test tijekom trudnoće provesti tijekom dana? Koliko je doba dana bolje?

Hormon koji određuje trudnoću ne nestaje iz tijela žene, ovisno o dobu dana, a ako se pojavi trudnoća, koncentracija hCG povećat će se. Bez obzira na test odabira trudnoće (normalne test trake ili tintne testove trudnoće) ako nisu posebno osjetljive (paket treba imati oznaku od 10 mMe / ml ili 10 IU / l), za test trudnoće prije očekivanog datuma menstruacija koristeći jutarnju urina, budući da je većina koncentrira (ujutro koncentracija hormona hCG, koji je prikazan u obliku druge trake najveća). Preporučljivo je ne piti previše tekućine prije ispitivanja.

Međutim, ako se napravite test trudnoće od dana očekivanog početka menstruacije (od prvog dana zakašnjenja), test se može obaviti u bilo koje doba dana - i poslijepodne i navečer. Do tog vremena, razina hCG u urinu je prilično visoka, a test neće biti pogrešan čak i ako se ne koristi jutarnji urin da ga provede.

Test trudnoće na mreži

Jeste li već nekoliko dana primijetili čudno ponašanje, dobrobit i oštru averziju na mnoge stvari? Da, i na sve što imate kašnjenje u menstruaciji, a ne postoji test trudnoće pri ruci? Uzmite online test trudnoće i saznajte jeste li trudni ili ne.

Najlakši i najbrži način određivanja trudnoće u ovoj situaciji jest pokušati odrediti online trudnoću - proći test trudnoće na mreži

Svaka djevojka može dobiti rezultate ovog testa: potpuno besplatno, bez upisa i slanja SMS poruka. Prema anonimnim studijama, točnost ovog testa je 91%.