Trental tijekom trudnoće

Rođenja

Tijekom trudnoće mogu se pojaviti razni poremećaji cirkulacije, koji su u svakom slučaju prije svega opasni za fetus. U drugom tromjesečju, buduća majka može razviti komplikaciju kao što je preeklampsija (ili kasna toksikoza), koja je povezana s stagnacijom krvi u kapilarnama. Početak ovog procesa očituje se u pojavljivanju edema, a zatim se promjene pojavljuju u bubrezima, koje karakteriziraju pojava proteina u mokraći, i konačno, to se odnosi i na mozak (žena je zabrinuta zbog glavobolja, grčeva, u teškim slučajevima, koma je moguća).

S obzirom na činjenicu da su u našem vremenu sve buduće majke pod stalnim nadzorom opstetričara i ginekologa, slučajevi ozbiljne gestoze su iznimno rijetki (obično se tretiraju odmah u fazi edema).

Drugi "poznati" uzrok koji može izazvati poremećaje u krvotoku tijekom trudnoće jest FPN (fetalno placentna insuficijencija). To je obično izazvano razvojem vaskularnih grčeva posteljice, zbog čega fetus "gladuje" zbog nedovoljne količine kisika i proizvedenih hranjivih tvari. Prateći ovaj proces može nastanak krvnih ugrušaka u krvnim žilama posteljice. Čak i na niskim Fetoplacentarni insuficijencije u djeteta može razviti perinatalne živčani sustav lezije blaga, to se također može promatrati razvojnih kašnjenja. U teškim oblicima NEF-a može doći do ozbiljnih oštećenja mozga.

Trentalna uporaba tijekom trudnoće

Posebno važno tijekom trudnoće su lijekovi koji imaju sposobnost obnavljanja normalne cirkulacije krvi. To uključuje Trental, čiji glavni aktivni sastojak je pentoksifilin, zbog čega se protok krvi poboljšava, a uslijed usporavanja procesa lijepljenja trombocita i crvenih krvnih stanica, njezina viskoznost se smanjuje. Zahvaljujući Trentalu, posude su proširene, što poboljšava proces opskrbe organa i tkiva krvlju, kisikom i hranjivim tvarima. "Trental" tijekom trudnoće pridonosi širenju krvnih žila placente, čime se poboljšava opskrba krvlju fetusu. "Trental" tijekom trudnoće propisuje se za preeklampsiju (kasnu toksikozu), kao i za vrijeme fetalne hipoksije.

Iako upute za Trental ukazuju na kontraindikacije tijekom trudnoće, lijek se široko koristi za liječenje poremećaja u krvotoku buduće majke. Korištenje Trentala u trudnoći opravdano je viškom mogućih prednosti u odnosu na pojavu potencijalnog rizika za tijelo fetusa. Neosporna je činjenica da je uporaba lijeka moguća samo s imenovanjem liječnika.

Kod liječenja žene kod kuće (ambulantno), obično se propisuje da uzme jednu pilulu dvaput ili tri puta dnevno. Možete uzeti pilule tijekom obroka ili odmah nakon ovog procesa.

Ako je rizik od gubitka djeteta visok i liječenje trudnice odvija se u bolnici (bolnica), Trental se intravenski primjenjuje putem IV linije.

"Trental" tijekom trudnoće propisuje se samo u trećem tromjesečju i uzima se do potpunog izlječenja kašnjenja u razvoju budućeg djeteta, do uklanjanja hipoksije fetusa ili do kraja same trudnoće. U svakom slučaju, trajanje tijeka liječenja ovim lijekom propisuje samo liječnik.

Kada nije moguće koristiti Trental tijekom trudnoće?

"Trental" nije propisano budućim majkama s peptičkim ulkusom, jer izaziva iritaciju želučanog sluznica. Također nije propisana za krvarenje zapažene kod žena, ili s niskim zgrušavanjem krvi. Pokušajte izbjeći uzimanje lijeka nakon 33. tjedna trudnoće, jer to može uzrokovati krvarenje tijekom poroda. Ne možete uzimati lijek u slučaju preosjetljivosti na njegove pojedinačne sastojke.

Trental ne utječe na razvoj fetusa. Čak i ako trudnica ima alergijsku reakciju na lijek, to neće naškoditi djetetu. Unatoč kontraindicijama na uporabu lijeka tijekom trudnoće, naznačeno u uputama za to, "Trental" je naširoko koristi u obdukcijskoj praksi.

Trental tijekom trudnoće

sadržaj:

Poznato je da tijekom trudnoće žensko tijelo ima ogroman pritisak na sve organe i sustave, a često u njima postoje "kvarovi". Najčešće, liječnici su suočeni s problemima koji proizlaze iz cirkulacijskog sustava.

Dijete u maternici treba potrebne hranjive tvari i kisik kroz posteljicu, a isporuku u posteljicu provode mnoge posude ispunjene krvlju, u kojoj se raspada sve što je potrebno za rast i razvoj fetusa. Dogodilo se da su male posude u posteljici spazmene i trombi se formiraju u njima, a zatim dijete počinje "gladovati". Takvo kršenje krvotoka naziva se placentalna insuficijencija (FPN).

Uz "manje" probleme u cirkulaciji krvnih žila majke, može se razviti još jedna strašna komplikacija trudnoće - to je gestoza. Ovaj patološki proces je opasan i za majku i za dijete i mora se liječiti.

Trental pomaže opstetričarima i ginekologima da se suoče s uzrokom tih stanja tijekom trudnoće.

InformationTrental je lijek koji poboljšava mikrocirkulaciju u područjima slabije cirkulacije krvi zbog slabog vazodilatatorskog učinka i smanjenja agregacije trombocita (lijepljenja), tj. Smanjuje vjerojatnost krvnih ugrušaka.

primjena

Upute za uporabu Trental je zabrana korištenja tijekom trudnoće. Međutim, lijek je dobro utemeljen u svakodnevnoj medicinskoj praksi:

 • Daje pozitivne kliničke rezultate;
 • Dobro podnosi;
 • Dobar učinak na posudice posteljice, poboljšava reološka svojstva krvi;
 • Ometa stvaranje krvnih ugrušaka.

Naravno, korištenje Trentala tijekom trudnoće treba strogo opravdati, a koristi od toga iznad mogućeg rizika.

U posljednjim fazama trudnoće, počevši od 33. tjedna, bolje je odbiti uzimati lijek jer se povećava rizik od krvarenja tijekom poroda ili tijekom kirurških intervencija (carski rez).

Prijem tijekom dojenja

Ako nakon dostave postoji potreba za nastavkom uzimanja lijeka, morat ćete odlučiti o odbijanju dojenja jer se ljekovita tvar prodire u majčino mlijeko i može biti opasna za bebu.

doza

Osim toga, liječenje lijekom može se pojaviti i na ambulantnoj osnovi i u bolnici, a koriste se i tablete i intravenozne infuzije lijeka. Ovo je osobito korisno u liječenju akutnih stanja u trudnica koje prijete životu djeteta. Pri liječenju žene kod kuće, lijek preporuča se 2-3 puta dnevno.

Nuspojave

Iako liječnici primjećuju svoju dobru podnošljivost, Trental nema bez nuspojava. Prilikom uzimanja može doći do:

 • Mučnina, povraćanje;
 • Glavobolja i vrtoglavica, poremećaj spavanja;
 • Osjećaj težine u želucu;
 • Rijetko: tahikardija, smanjenje tlaka;
 • Alergijske reakcije.

kontraindikacije

Trental također ima svoje kontraindikacije:

 • Peptički ulkus;
 • Nizak krvni tlak;
 • Loša zgrušavanje krvi;
 • Preosjetljivost na lijek.

Mnoge trudnice nakon čitanja uputa za uporabu kategoriziraju odbijanje uzimanja lijeka, čime se nanosi štetu za sebe i stavljajući dijete u opasnost. Ne zaboravite da vam liječnik ne propisuje tretman prema vašem ćudlu, on je strogo utemeljen na vašem stanju. Povjerite liječnika! Blagosloviti!

Trental tijekom trudnoće: metode korištenja

Terapeutski učinak

Trental je lijek koji poboljšava mikrocirkulaciju. Pentoksifilin djeluje kao aktivna tvar, pomaže u normalizaciji reološka svojstva same krvi, sprečava proces agregacije stanica trombocita, a značajno smanjuje i viskoznost. Zahvaljujući tretmanu s Trentalom, opaža se obnova normalnog oblika eritrocitnih stanica, što omogućuje bolji transport kisika. Uz to se bilježi vazodilatni učinak, otpor plovila se smanjuje.

Prema istraživanjima, Trental je učinkovit u liječenju cirkulacijskih poremećaja u mozgu. Također, lijek se uspješno koristi u mnogim bolestima koji su popraćeni pogoršanjem cirkulacije krvi u plućima, uključujući degenerativne promjene na pozadini patologije posuda unutarnjeg uha.

Treba imati na umu da se tijekom trudnoće zgrušavanje krvi povećava, to je ispunjeno daljnjim pogoršanjem krvotoka maternice. U ovom slučaju, upotreba lijeka pomaže da se razlozi krv i poboljšava njegova cirkulacija u posteljici.

Ali također trebate obratiti pažnju na činjenicu da se povećanje razine trombocita u maloj mjeri (tijekom trećeg trimestra) smatra sasvim normalnim. To je očitovanje specifične zaštite tijela od mogućih krvarenja tijekom porođaja. Razvijanje istinske placentalne insuficijencije se prilično rijetko opaža, takva se dijagnoza odvija nakon ultrazvuka Dopplera u slučajevima otkrivanja usporavanja u razvoju fetusa.

Trentalna uporaba tijekom trudnoće

S obzirom na težinu patološkog procesa i stanje žene, može se propisati ambulantno ili pacijentovo liječenje. Pri provođenju medicinske terapije kod kuće, propisuje se da imaju 1 karticu. dvaput ili triput na dan. Poželjno je koristiti lijek istodobno s hranom. Trajanje liječenja je obično 2-3 tjedna, tijekom tog razdoblja zdravlje majke značajno se poboljšava.

U slučaju ozbiljnih poremećaja cirkulacije u kasnijim razdobljima, kada postoje bolovi u donjem dijelu trbuha, preporuča se intravenozno davanje lijeka trudnoj ženi (kapanje ili injekcije). Liječenje se provodi u bolnici. Također, liječnik može dodatno propisati lijekove koji se koriste samo izvana.

Doziranje lijekova je obično 100-600 mg dnevno. Prikazana je spora primjena lijeka - ne više od 100 mg na 1 sat. Neki se bolesnici žale da je zastrašujuće napraviti kapaljke, pa se taj postupak mora provoditi pod nadzorom medicinskog osoblja.

U teškim uvjetima, kontinuirano davanje lijeka tijekom dana je prikazano (kap se postavlja). Izračun doze temelji se na tjelesnoj težini, ali treba imati na umu da ne smije prijeći 0,6 mg po 1 kg težine.

Tipično, postupak jet infuzije traje oko 5 minuta, preporuča se to provesti dva puta dnevno, koristeći 100 mg lijekova. Trajanje liječenja postavljeno je pojedinačno.

Je li Trental opasna tijekom trudnoće?

Vodič za pripremu sadrži podatke koji se na povrede a1 protoka krvi (opskrbu hranjivim tvarima do placente i maternice tijekom trudnoće kasni) tijekom prvog tromjesečja lijeka nije imenovan kao manifestaciju mogućih teratogeni učinci, tada može doći do usporavanja razvoja djece u maternici.

Prikazuje se imenovanje u trećem i trećem tromjesečju, s ciljem da se normaliziraju pokazatelji koji odražavaju protok krvi u placenti, tako da će tijelo beba dobiti puno vitamina i hranjivih sastojaka, a oblikovanje i rast organa odgovarat će razvojnom kalendaru. Doziranje lijekova određuje se tjednima trudnoće. Počevši od 34 tjedna. lijek treba prekinuti kako bi se smanjila vjerojatnost krvarenja. Nakon poroda, potreba za nastavkom liječenja određuje se pojedinačno.

Važno je zapamtiti da je lijek propisano uzimajući u obzir moguće prednosti fetusu. Zbog širenja krvnih žila u maternici promatra se povećanje brzine protoka krvi i cirkulacije krvi u malim kapilarijama. Osim toga, Trental sprečava trombozu. Glavna prednost lijekova u usporedbi s drugim lijekovima koji imaju sličan učinak je blagi negativni utjecaj na funkcioniranje kardiovaskularnog sustava.

Važno je napomenuti da je lijek propisan samo od strane liječnika, a Vi ne možete uzeti Trental.

Kontraindikacije i nuspojave

Ne liječite Trental kada:

 • Prisutnost pretjerane osjetljivosti na komponente
 • Otvaranje krvarenja
 • Znakovi infarkta miokarda
 • Dijagnosticiranje krvarenja u mozgu ili očne jabučice
 • GW
 • Poremećaji CAS-a, bubrežnog sustava i jetre
 • Smanjeni krvni tlak
 • Ulcerativne patologije probavnog trakta.

Ne možete uzimati lijekove pacijentima mlađim od 18 godina.

Treba imati na umu da Trental tijekom trudnoće može izazvati razvoj simptoma:

 • Migrene poput glavobolja
 • Razvitak konvulzivnog sindroma
 • Poremećaj spavanja
 • Osjećaj suhoće sluznice u usnoj šupljini
 • Smanjenje krvnog tlaka
 • proljev
 • Napadi na mučninu i želju za povraćanjem
 • Izgled pruritusa, osipa, otekline
 • Bronhospazam, pojava angioedema.

Zbog činjenice da je lijek karakteriziran velikim brojem nuspojava, savjetujte se sa svojim liječnikom o mogućnosti odabira sigurnije zamjene.

analoga

Curantil je jedan od analoga Trental, jer ima sličan učinak na tijelo. Glavna prednost ovog lijeka je minimalni rizik razvoja nepovoljnih simptoma. Osim toga, tablete Curantil jačaju imunosnu obranu.

Lijek lijekova na recept Curantila predviđen je za:

 • Znakovi hipoksije fetusa
 • Povećan krvni tlak
 • Smanjena cirkulacija krvi u posteljici
 • Povećana stope zgrušavanja krvi
 • Prevencija tromboze i varikoznih vena.

U nekim slučajevima, Curantil se propisuje u svrhu profilakse, ali se ne može koristiti tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Prilikom odabira lijeka je procijeniti njegova korisna svojstva, popis kontraindikacija i nuspojava.

Trental tijekom pregleda trudnoće

Trental tijekom trudnoće

Tijekom trudnoće mogu se pojaviti razni poremećaji cirkulacije, koji su u svakom slučaju prije svega opasni za fetus. U drugom tromjesečju, buduća majka može razviti komplikaciju kao što je preeklampsija (ili kasna toksikoza), koja je povezana s stagnacijom krvi u kapilarnama. Početak ovog procesa očituje se u pojavljivanju edema, a zatim se promjene pojavljuju u bubrezima, koje karakteriziraju pojava proteina u mokraći, i konačno, to se odnosi i na mozak (žena je zabrinuta zbog glavobolja, grčeva, u teškim slučajevima, koma je moguća).

S obzirom na činjenicu da su u našem vremenu sve buduće majke pod stalnim nadzorom opstetričara i ginekologa, slučajevi ozbiljne gestoze su iznimno rijetki (obično se tretiraju odmah u fazi edema).

Drugi "poznati" uzrok koji može izazvati poremećaje u krvotoku tijekom trudnoće jest FPN (fetalno placentna insuficijencija). To je obično izazvano razvojem vaskularnih grčeva posteljice, zbog čega fetus "gladuje" zbog nedovoljne količine kisika i proizvedenih hranjivih tvari. Prateći ovaj proces može nastanak krvnih ugrušaka u krvnim žilama posteljice. Čak i na niskim Fetoplacentarni insuficijencije u djeteta može razviti perinatalne živčani sustav lezije blaga, to se također može promatrati razvojnih kašnjenja. U teškim oblicima NEF-a može doći do ozbiljnih oštećenja mozga.

Vidi također razvoj fetusa tjedno trudnoće.

Trentalna uporaba tijekom trudnoće

Posebno važno tijekom trudnoće su lijekovi koji imaju sposobnost obnavljanja normalne cirkulacije krvi. To uključuje Trental, čiji glavni aktivni sastojak je pentoksifilin, zbog čega se protok krvi poboljšava, a uslijed usporavanja procesa lijepljenja trombocita i crvenih krvnih stanica, njezina viskoznost se smanjuje. Zahvaljujući Trentalu, posude su proširene, što poboljšava proces opskrbe organa i tkiva krvlju, kisikom i hranjivim tvarima. "Trental" tijekom trudnoće pridonosi širenju krvnih žila placente, čime se poboljšava opskrba krvlju fetusu. "Trental" tijekom trudnoće propisuje se za preeklampsiju (kasnu toksikozu), kao i za vrijeme fetalne hipoksije.

Iako upute za Trental ukazuju na kontraindikacije tijekom trudnoće, lijek se široko koristi za liječenje poremećaja u krvotoku buduće majke. Korištenje Trentala u trudnoći opravdano je viškom mogućih prednosti u odnosu na pojavu potencijalnog rizika za tijelo fetusa. Neosporna je činjenica da je uporaba lijeka moguća samo s imenovanjem liječnika.

Kod liječenja žene kod kuće (ambulantno), obično se propisuje da uzme jednu pilulu dvaput ili tri puta dnevno. Možete uzeti pilule tijekom obroka ili odmah nakon ovog procesa.

Ako je rizik od gubitka djeteta visok i liječenje trudnice odvija se u bolnici (bolnica), Trental se intravenski primjenjuje putem IV linije.

"Trental" tijekom trudnoće propisuje se samo u trećem tromjesečju i uzima se do potpunog izlječenja kašnjenja u razvoju budućeg djeteta, do uklanjanja hipoksije fetusa ili do kraja same trudnoće. U svakom slučaju, trajanje tijeka liječenja ovim lijekom propisuje samo liječnik.

Kada nije moguće koristiti Trental tijekom trudnoće?

"Trental" nije propisano budućim majkama s peptičkim ulkusom, jer izaziva iritaciju želučanog sluznica. Također nije propisana za krvarenje zapažene kod žena, ili s niskim zgrušavanjem krvi. Pokušajte izbjeći uzimanje lijeka nakon 33. tjedna trudnoće, jer to može uzrokovati krvarenje tijekom poroda. Ne možete uzimati lijek u slučaju preosjetljivosti na njegove pojedinačne sastojke.

Trental ne utječe na razvoj fetusa. Čak i ako trudnica ima alergijsku reakciju na lijek, to neće naškoditi djetetu. Unatoč kontraindicijama na uporabu lijeka tijekom trudnoće, naznačeno u uputama za to, "Trental" je naširoko koristi u obdukcijskoj praksi.

Posebno za beremennost.net Anna Zhirko

Trental tijekom trudnoće: recenzije

Tko je napravio kapaljke s trentalom?

Trental je kapao u 1. trimestru... nije izgledao kao da ima loš učinak. =)

Prijenosni medij. Moja glava je boljela nakon toga, ali bila je posve podnošljiva. I laganje tako dugo bilo je teško. Imala sam trental (ampula) + 500 ml. reopoliglyukina.. bilo je dugo vremena. Mee-edlenny kapaljka. Negdje u 5 sati. Ovo je najosnovnija neugodnost.

Wow 5 sati. Da li mora lagati i da se uopće ne kretati? Jeste li radili u bolnici? Dobio sam 1 dan aktovegin i 1 dan trental, prvo kod kuće 5 dana, a zatim u dnevnoj bolnici 17. r / d. Pročitao sam bilješku, čini se kao 60 minuta. kapi i jedan i drugi..

Ja sam kapala u medicinskom centru plaćenom.. i liječniku koji je vodio trudnoću propisan za mene.. Actovegin stvarno kaplje brzo (ja je kapanje previše, ali u 30 tjedna negdje).. i zašto sam imao trental za tako dugo - ja Ne znam.. možda zbog reopoliglyukina ili iz nekog razloga. Potrebno je lagati, ako se igla nalazi u venu, a ako kateter (ili kako je tamo napisan?), Onda možete hodati, hodati, kapati nositi.. =)))

Oh, vidim. Moj trental će biti razveden u fizičkom stanju. Stavit ću iglu u venu.

Morat ću ležati iglom.. ali je čak i ugodna ležati za sat i pol, pročitajte malu knjigu. glavna stvar za odlazak na zahod prije kapanja! sretno vama! Stvarno sam zabrinut za tebe.. :)

:)) Pasib :) Nadajmo se da sve ide dobro!

Bio sam propisan za 31-38 tjedana, ali ja. Odbijala je jer nije osjećala da se morala miješati u proces na tako kasnim fazama. Moj savjet je razgovarati s drugim liječnikom, dobiti drugo ili treće mišljenje - je li sve tako ozbiljno? Bili smo vrlo ozbiljni (hipotrofija fetusa, koja je zaostala u razvoju tijekom pet tjedana), stimulacija rada bila je 38 tjedana, no to bi teško moglo pomoći ovdje.

Već imam dva mišljenja, a ja se jako vjerujem u jedan od njih. Ona kaže da je to neophodno. Ali još uvijek se bojim. Još uvijek nemam znakova zaostajanja u razvoju fetusa, ali posteljica je ubrzana, za 1 tbsp. Za mjesec dana počinjem s 28 tjedana. Sada nema nigdje rasti, ne znam koliko će se protezati do 3 žlice. zrelost. Dropper u teoriji trebao bi je podržati. Jednostavno trpim ako uporaba droopa prevaziđe štetu od njih..

Imala sam lošu reakciju na trental u prvoj trudnoći - povraćanje, nesvjestica. : - ((

O tome čuo. Jesi li to otkazao nakon toga? Glavna stvar za mene je da masu nije jako pogođen. Ako se osjećam loše, primijetit ću.

Sam to otkazao. o tome obavijestiti liječnika o tome da se zdravlje majke razlikuje od zdravlja djeteta kako lijek može pomoći djetetu, ako se majka počne izlaziti nakon 10 minuta prijema.

Pa, mislim da, vjerojatno, događa se da lijek ima svoj terapeutski učinak, ali istovremeno daje i strašnu nuspojavu. Jednostavno, ako se osjećam vrlo, vrlo loše, onda, naravno, ja ću se žaliti liječniku i otkazati ga, a ako je dijete loše, onda se iznenada neću osjećati? Kako znate da je loš... nećete svakodnevno raditi ultrazvuk. A CTG je još uvijek rano za mene.

Ne znam. Mislim da su liječnici općenito reinsured kao i obično s nama :-(

Zaboravio sam pitati: jeste li ga pili u tabletama ili ste napravili kapaljke? Ako je u tabletama, onda je teže prenijeti mamu, jer radi na trbuhu, a čini se lakšim kroz vene.

u tabletama. za droppere, ne bih išao na oružje. ako nije bila sigurna da je liječnik bio u pravu. za drugu trudnoću shvatio sam da su gotovo sve obveze koje sam propisao bili samo reosiguranje. Ovdje je moj slučaj :-(

U našim domovima, korištenje Trental je uobičajena praksa. Izletio sam na 30. tjedan i na 38. - nije bilo nikakvih problema. Provezao se s mučninom, sve dok nije bio prisiljen vrlo sporo

Jasno, to znači da ovisi io brzini infuzije. Hvala vam!

Da sam na vašem mjestu, svakako ću podijeliti moje sumnje s liječnikom. Liječnik koji je propisivao vašu terapiju započeo je s određene kliničke slike i istraživačkih podataka, a cilj mu je pomoći da sigurno rodite zdravu bebu i za to ima znanje i iskustvo, a što je najvažnije, vaše povjerenje. Sve će biti dobro))

Imam liječnike zadolbala :) Razumijem, nakon što su imenovani ovaj lijek, to ne može biti, pa rekao sam, „I to nije opasna za fetus, može ti želiš?” A oni rekoše: „Ne, onda, naravno, nije potrebno ! " :)

Ali možete pitati "mogu li propisani lijekovi štetno utjecati na bebu?" "Kako je to bilo u vašoj praksi?" i tako dalje)) ne brinite, sve nije stvarno kritično, ali u ovoj situaciji ne bih odbila liječenje)

Nisam mislio odustati, jer to otvestvennost sama po sebi ne može uzeti, liječnici sve isto iskustvo, ja nisam jedini, pa samo ja vlastite ideje u nizu „što ako sam sasvim u redu do otkaza”, oni KSAT obojica ne odbacuju ovu verziju, ali kažu da ako iznenada ne bude, onda će biti prekasno, maska ​​će početi trpjeti i bit će potrebno da se u svjetlost puno ranije nego na prirodan način. Dakle, sutra počinjem puštanje. Općenito, ne mogu čekati CTG 29. svibnja. Rekli su mi da je to najsigurnije, šteta je što je propisana samo od 34. tjedna.

Pokušavate se smiriti, pogotovo jer je situacija pod kontrolom, a vaše dijete uopće ne treba vaše hormone stresa)))

:) Hvala vam! Sada mislim da je za mir uma potreban takav uređaj s kojim liječnik mjeri otkucaje srca u plaćenom centru :) Tamo ne primjenjuju samo cijev, ali neki uređaj daje otkucaje srca kroz mikrofon i također prikazuje otkucaje srca na zaslonu. Ja bih to provjerio tri puta dnevno :)

Tko je pio Trental tijekom savjetovanja o trudnoći

Dobra večer. Savjet za pomoć! Imam trudnoću od 26 tjedana za mjesec dana, imam 5 kg. Liječnik je dijagnosticirao gubitak trudnica i propisao lijek Trental, i dijetu bez soli. sinoć sam popio tabletu, probudio po noći od bolova u trbuhu mislio da je zbog činjenice da je gladna, ujutro prije posla popio još jednu tabletu trbuhu nije povukla, a tu je bila glavobolja, mislio da je možda vrijeme, ručak pili još jednu tabletu glavobolju i želudac to boli, pitam se može li to biti iz ovog lijeka. Nastavite piti ili ne?

niski tlak? visoka? mikrobni slom? Je li to kratki poziv ili hoće li se zemlja raspasti bez vašeg posla? još više urina, ne? može doći * urki hyponatremia oteklina tretirana s soli bez dijeta? ILI GLOMERULONEPHRITIS UZROKOVAN, identičan sa želučanom mikroflora - samo trentalni detoks i smanjenje agregacije crvenih krvnih stanica? Pentoksifilin (TRENTAL, INN) nema super razliku od analoga koji se nalaze u kavi i češnjaku. možda ste općenito samo pokupili pseudomonade u medicinskoj ustanovi, od čega glava pukne. i piti. Da, u bolnici koju sam vidio, onda sam ga bacio u WC, otišao sam kuhati u kuhinju.

niski tlak? visoka? ubrzano prouzročiti, ili bez vašeg posla, zemlja će se razgraditi? urin barem postati više, ali ne može uryki hyponatremia edem može biti tretiran sa soli bez dijeta? Pentoxifilin (TRENTAL, INN) nema super razlike od analoga koji se nalaze u kavi i češnjaku. Možete li jednostavno podignuti pseudomonade u medicinskom objektu, a glava pucanja i piti. Da, u bolnici koju sam vidio, onda sam ga bacio u WC, otišao sam kuhati u kuhinju.

dojam da je napisala zechka koja drži medicinski imenik u rukama!

Trental mi je kapnuo kapaljkom, inače je droga teška, ali jako, vrlo korisna za krv.

Od droppera nebylo bočno?

dojam da je napisala zechka koja drži medicinski imenik u rukama!

I ja sam bio šokiran)))

 • 6. | 25. 02. 2015. 21:50:40

  imenovan sam trental zbog zaostaju u razvoju fetusa, kako se pokazalo kasnije zaostatak nije bilo, drip drip, ponovno nositi kao to nije vrlo dobar, ali prije svega ber strah i slušati liječnika. Na internetu, a ne vrlo preporuke o trentalu. Općenito, mislim da činjenica da ste se oporavili za 5 kg nije razlog za propisivanje takvih ozbiljnih lijekova. Sigurno se taj problem može riješiti na štedljiv način.

  A što, da si bolje? Već sam se oporavio za 7 kg, a vrijeme je manje od vašeg. Ne ovisi. Ili ste rekli da imate otekline? Možete pokušati piti kanefron za bubrege. Što onda za Trental?

  A što, da si bolje? Već sam se oporavio za 7 kg, a vrijeme je manje od vašeg. Ne ovisi. Ili ste rekli da imate otekline? Možete pokušati piti kanefron za bubrege. Što onda za Trental?

  Pa, da, oteklina, samo izvan njih nisu, on kaže da bubrega iznutra, navodno placenta je natečena, navečer nisam pio pilulu, osjećam se lakše

 • 10. | 02.26.2015, 06:39:36

  Pa, za mjesec dana, 5 kg je ono što još uvijek mislim da nije norma za mene, unatoč činjenici da pokušavam jesti vrlo dobro, samo na poslu pijem puno

  Pa, za mjesec dana, 5 kg je ono što još uvijek mislim da nije norma za mene, unatoč činjenici da pokušavam jesti vrlo dobro, samo na poslu pijem puno

  Tako vam savjetujem da pijete cannephron, jer je edem u suštini bubrezi ne uspiju. Pročitajte na internetu, mnogi koji su uspjeli riješiti ovaj problem. Još bolje, idite na drugog ginekologa i posavjetujte se s njom. Tijekom vremena koje sam promatrao, već sam opazio nekoliko puta kada sam propisane lijekove za koje ne trebam (hormoni, antibiotici)

  Pa, liječite mikrobnu posteljicu bez antimikrobnog sredstva dalje, tada se antimikrobni lijek može propisati tijekom odrasle sepsije. djelomična tromboza izlaznog trakta i dalje se liječi s najmanje heparinizacijom.

  dojam da je napisala zechka koja drži medicinski imenik u rukama!

  Kuhani čaj je isti svugdje - u opstetricije institucije podređene Akademije medicinskih znanosti, u općinskim bolnicama, da zdravstvene ustanove UDP - čaj upravlja konobarica, a ne autor medicinske katalog (obično imenik pisati-besposličar studenata slovima postdiplomaca i potpisali akademici bez gledanja ili za sabotažu i subverzivne aktivnosti, uključivši u imenike namjerno lažnih odredbi, dobivaju trostruke isplate zbog zaobilaženja novca i oporezivanja)

 • 13. | 02.26.2015, 15:19:41

  Autorice, ovi simptomi mogu biti vrlo opasni i mogu značiti blagu neskladu. Idite na drugog liječnika, možda je početak preeklampsije. Bolje je napraviti ultrazvuk, dati test urina i provjeriti pritisak. Ne želim se uplašiti, također sam počeo, nisam poduzimao, rezultat je loš.

  Autor cijenjen upute lijeka je propisan za slabe cirkulacije, a ne za liječenje njegove otechnosti.Bolee kontraindicirana piće beremennosti.Kstati imam sad 23 tjedana i zabio lishnego.Bolshe pije preparat.I ako postoji oteklina, pa su vidljivi su, izvori postaju sve veći i prstenovi se ne uklapaju, tako sam bio u prvoj trudnoći.

  Korisnik web stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je u potpunosti odgovoran za sve materijale koje djelomično ili potpuno objavljuje pomoću usluge Woman.ru. Korisnik Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji su im dostavljeni ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne utječe na njihovu čast i dostojanstvo. Korisnik Woman.ru, koji šalje materijale, stoga je zainteresiran za objavljivanje na web stranici i izražava svoj pristanak na daljnju upotrebu od strane urednika Woman.ru.All Materijalni materijali Woman.ru, bez obzira na oblik i datum postavljanja na web stranicu, mogu se koristiti samo uz suglasnost urednika web mjesta. Ispis materijala od Woman.ru nije moguć bez pismenog dopuštenja izdavača. Uredništvo nije odgovoran za sadržaj oglasa i članaka. Mišljenje autora možda se ne podudara s gledišta urednika. Materijali smješteni u sekciji "Sex" ne preporučuju se za gledanje osoba mlađih od 18 godina (18+). Kada posjetite woman.ru, prihvaćate Women.ru Uvjeti korištenja, uklj. i u smislu kolačića

  Svjedočanstvo: Lijek Pentoxifilina - Savršeno poboljšava protok krvi. Pomaže kod mnogih bolesti.

  Tako se dogodilo da sam od nekog vremena imala problema s plovilima. Nikad prije nisam čuo za takvu bolest, ali u dobi od 27 godina morao sam se suočiti. I još iznenađujuće je da se, naprotiv, ne liječi s našim lijekom. Umjesto toga, na internetu i tiskanom izdanju postoje reklame o raznim klinikama koje nude tečajeve liječenja. Ali kad sam nazvao jednog od njih, koji se nalazio negdje u prostranstvu Sibira, pristojno, ali uvjerljivo mi je jasno pokazao da ako nemam vlastitu naftu, onda ne mogu govoriti o liječenju. Tako su rekli, naši naftaci čekaju svoj red za 3 godine.

  Nemam vlastiti toranj. Naš lijek u mom slučaju nudi konzervativne i prilično zastarjele metode liječenja. Na primjer, moram uzeti tijek od 10 kapaljki 2 puta godišnje. Dugi popis različitih lijekova uveden je u ove kapaljke i dobiva se bezbolan koktel, koji se mora dati vrlo sporo. Osim toga, treba stalno uzimati propisane lijekove (nikotinsku kiselinu, tromboazu i pentoksifilin). No, u principu, to mi ne donosi nikakve neugodnosti, provodio je tijek droppera i bio slobodan šest mjeseci. Glavna stvar kod kuće, nemojte zaboraviti uzeti lijekove. A ako sve to učinite na vrijeme i ne postupajte baš tako, onda ne primjetim moju bolest.

  Sada o Pentoksifillinu. Ovaj lijek poboljšava protok krvi i djeluje kao vazodilatator. Prihvaćam ga već nekoliko godina. Prije nego što sam pronašla moju bolest, od djetinjstva sam osjetio da su mi noge i ruke zimi hladnije i ranije od ostalih ljudi. Pa sada, čak i unatoč naizgled postojećoj bolesti, u zimi osjećam se samouvjereno. Ljudi pored mene žale se na zamrzavanje ruku / stopala i dobro sam.

  Činjenica je da se postupno nakuplja u tijelu, Pentoxifyllin obuzima krv i time poboljšava svojstva tekućine. Također poboljšava cirkulaciju krvi u perifernim kapilara. I zajedno s vazodilatornim učinkom, sve to dovodi do vidljivog poboljšanja u opskrbi krvlju cijelom organizmu.

  Ali ovdje, također, ne bez incidenta. Nakon što sam pronašao vaskularnu bolest, moj kirurg me naredio da uzmem lijek Trental400. I to košta puno novaca. Pakiranje od 20 tableta i mjesecu treba 4 pakiranja. I pod imenom Trental400 Pentoxifylline je napisano malim slovima. Postala sam zainteresirana i saznala sam da su Pentoxifylline i Trental jedno i isto. Samo Trental proizvodi se u inozemstvu i vrlo je skup, a Pentoxifylline je naš lijek i košta samo 40 rubalja. za staklenku u kojoj se nalazi 60 tableta.

  I kada je ista stvar, zašto platiti više? No, ono što je zanimljivo, zašto svi, kao jedan liječnik, propisuju Trental i ne govore ništa o Pentoxifilinu? Jesu li svi plaćeni? Bio sam kod liječnika u različitim gradovima.

  Ovaj lijek je indiciran za uporabu kod svih pacijenata koji su imali problema s opskrbom krvlju. Ovaj dijabetes i ateroskleroza, cerebralna cirkulacija i trofični ulkusi. U svim tim slučajevima lijek će vam savršeno pomoći i uštedjeti novac.

  Za mene sam zaključio da nakon pronalaženja problema nikada nećete morati slobiti i pažljivo pratiti svoje zdravlje. Tako, na primjer, uz pentoksifilin, također uzimam laneno ulje, koje također ima veliki utjecaj na cirkulaciju krvi, na cijeli organizam i na vitamine. Uzimam i terpentinske kupke prema Zalmanovu. Općenito, glavna stvar je ne odustati i pratiti svoje tijelo. I to nije ništa što su ljudi primijetili: hrskav stablo traje duže.

  Trebam li Trental trudnoće?

  Trudnoća je vrijeme ne samo za sretno čekanje vaših voljenih mrvica, već i pravi test za žensko tijelo. Cirkulacijski poremećaji koji se javljaju tijekom trudnoće vrlo su opasni za dijete. Za njihovo liječenje, liječnici često propisuju Trental za trudnice.

  Sastav i opis lijeka

  Trental je dostupan u 3 vrste:

  • u obliku tableta (sadržaj aktivnog sastojka je 100 mg);
  • u tabletama dugotrajne izloženosti (glavna komponenta - 400 mg);
  • u obliku koncentrata za proizvodnju otopine za kapaljke u ampulama.

  Aktivna komponenta je pentoksifilin. Kao dodatne komponente koriste se škrob, silicijev dioksid, talk, laktoza i drugi.

  Trentalna uporaba tijekom trudnoće

  Što se tiče recepcije Trental tijekom trudnoće, ne postoji nedvosmisleno mišljenje između trudnica i liječnika.

  Argumenti za uporabu lijeka

  Liječnici propisuju Trental prilikom dijagnosticiranja gestoze i FPN-a.

  Gestoza - kasna toksikoza nastala uslijed stagnacije krvi u kapilarnama.

  Placentna insuficijencija (FPN), nastaje kada je protok krvi uznemiren u sustavu majko-fetus. Kao rezultat toga dijete ne prima odgovarajuću količinu kisika i hranjivih tvari.

  Patologije koje se razvijaju kao rezultat FPI:

  • odgođeni razvoj fetusa;
  • smanjena težina fetusa;
  • hipoksija;
  • rano porođaj;
  • oštra oštećenja mozga;
  • smrt bebe.

  Trental je lijek koji može spriječiti ozbiljne posljedice, liječiti preeklampsiju i FPI u početnoj fazi. Poboljšava mikrocirkulaciju krvi, smanjuje njegovu viskoznost, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka. Zbog toga se povećava protok krvi s djetetom.

  Korisno je naučiti kako koristiti mumiju za strijama.

  Lijek se uspoređuje s analognim sredstvima jer nema praktički nikakav negativan utjecaj na rad srčanih posuda.

  Druga prednost lijeka je ta da obnavlja normalni oblik crvenih krvnih stanica i može nositi više kisika.

  Referenca: hipoksija je gladovanje kisika fetusa. Posljedice hipoksije su vrlo ozbiljne. To su razni neurološki poremećaji, hiperaktivnost djeteta, mentalne patologije, odgođeni razvoj govora, mentalna i fizička retardacija.

  Argumenti protiv upotrebe Trental

  Mnogi stručnjaci vjeruju da je povećanje zgrušavanja krvi i lagano zadebljanje - normalni fiziološki proces, osobito u kasnoj trudnoći. Ovo stanje sprječava teška krvarenja tijekom porođaja i ne zahtijeva liječenje.

  Osim toga, svi se liječnici ne slažu s cjelokupnom dijagnozom "placentne insuficijencije", ako uzmemo u obzir samo Dopplerovu studiju krvnih žila. Vjeruju da je glavni simptom FPN-a izrazita usporenost fetusa.

  Učinkovitost pentoksifilina dokazana je samo u liječenju venskih trofičkih ulkusa, terapijska svojstva drugih bolesti nisu dovoljno proučavana.

  Postoje dokazi da su studije provedene na Kalifornijskom sveučilištu, koje su pokazale da pentoksifilin ne predstavlja nikakav terapeutski značaj. Dakle, Trental je lijek s nedokazanom učinkovitosti.

  Drugi čimbenik protiv imenovanja Trentala trudnicama je da je pentoksifilin u kategoriji C za procjenu rizika FDA. To znači da su eksperimenti provedeni na životinjama pokazali negativan učinak lijeka na razvoj fetusa. Niti jedna studija nije provedena na trudnicama.

  Preporuča se korištenje lijekova iz skupine C samo ako je učinkovitost višestruko veća od potencijalnih rizika za majku i dijete.

  Reference: FDA je klasifikacija lijekova. Ovisno o stupnju rizika tijekom trudnoće, postoje 5 kategorija (A, B, C, D, X).

  Metode primjene

  Režim liječenja propisuje liječnik. Prema uputama, uzmite 1 tabletu (100 ili 400 mg) dva puta dnevno. Jedno vrijeme ne više od 400 mg dnevno - 1200 mg.

  Koncentrat se koristi u obliku kapljica ili kapljica. Za dobivanje smjese pomoću otopine glukoze ili otopine natrijevog klorida, Ringerova otopina. Sudeći prema pregledima trudnica, što je sporije ubrizgava Trental kroz kapaljku, to se lakše tolerira. Doziranje lijeka je 100-600 mg 1-2 puta dnevno.

  Kontraindikacije i nuspojave

  Popis kontraindikacija i ograničenja upotrebe ovog lijeka vrlo je opsežan. Trudnica bi svakako trebala ispitati i obavijestiti liječnika o prisutnosti određene bolesti:

  • netolerancija na sastojke;
  • krvarenja;
  • krvarenje u očne jabučice, mozak;
  • infarkt miokarda;
  • u dobi do 18 godina;
  • trudnoća;
  • razdoblje dojenja;
  • srčani problemi;
  • smanjeni tlak;
  • ulkus želuca i ulkus dvanaesnika;
  • neispravnosti u bubrezima, jetri;
  • uzimanje određenih lijekova itd.

  Mnoge žene se žale na nuspojave od Trental, osobito nakon droga tijekom trudnoće. Evo njihova nepotpuna popisa:

  • migrene, grčeve;
  • problemi sa spavanjem, stanja anksioznosti;
  • tahikardija, niskog krvnog tlaka, angine;
  • krvarenja;
  • suha usta, mučnina, povraćanje, proljev;
  • problemi s vidom;
  • pruritus, urtikarija, oticanje;
  • anafilaktički šok, bronhospazam.

  U slučaju predoziranja, vrtoglavica, mučnina, povraćanje, oštar pad krvnog tlaka, kršenje srčanih ritma, konvulzija, nesvjestica. U prisutnosti ovih simptoma, morate ispirati želuca, uzeti aktivni ugljen.

  Trental ima vrlo velik broj nuspojava i, prema nekim podacima, nedostatak učinkovitosti. Stoga, u slučaju imenovanja, potrebno je saznati je li moguće zamijeniti ga sa sigurnijim kolegom. Za reosiguranje možete se posavjetovati s drugim liječnikom. U svakom slučaju, uzimanje jednog ili drugog lijeka je izbor buduće mame.

  Trental tijekom trudnoće: je li moguće primijeniti

  Prihvaćanje Trentala tijekom trudnoće ima nejasne preporuke. Žena tijekom trudnoće je objekt bliske medicinske kontrole, jer je u tom razdoblju odgovorna ne samo za sebe nego i za svoje dijete. Nažalost, rijetka žena može podnijeti trudnoću bez komplikacija. To je zbog slabe ekologije, "ludog" ritma života i konstantnog stresa. Stoga, većina očekivanih majki prisiljena je uzimati lijekove. Međutim, nisu svi dopušteni dok dijete čeka, a liječnici tvrde da su lijekovi propisani od njih sigurni. Trental je među takvim kontraverznim lijekovima. Pogledajmo za što se koristi i jesu li sigurni.

  Zašto Trental koristite tijekom trudnoće?

  Dok dijete čeka, tijelo žene je prilično neugodno. Nedostatak nekih elemenata u tragovima, zdravstvenih problema i ostalih neugodnih čimbenika može uzrokovati probleme s cirkulacijom. Takva je bolest opasna za žene i djecu. Stoga, u slučaju njegove pojave, propisuju se posebni pripravci. Jedan od tih lijekova je Trental.

  Trental će proširiti krvne žile i ne dopustiti trombocitima da se drže zajedno, čime se poboljšava cirkulacija krvi.

  Korištenje Trental tijekom trudnoće uzrokuje mnogo kontroverzi. Međutim, vjeruje se da ako vam liječnik propisuje ovaj lijek, to neće donijeti nuspojavu. Pogledajmo kada je ovaj lijek propisan.

  Trental je propisan za rano sazrijevanje posteljice.

  Indikacije za uporabu Trental:

  • Trental je propisan za rano sazrijevanje posteljice;
  • Također se može propisati za preeklampsiju;
  • Također je propisana za placentarnu insuficijenciju.

  Ovi simptomi se smatraju razlogom primanja Trental. Međutim, u svakom slučaju to samo liječnik može propisati. Nepravilna doza ovog lijeka može uzrokovati ozbiljne nuspojave. Liječnici tvrde da Trental ima vrlo korisna svojstva. Stoga se često propisuje u tabletama, au teškim slučajevima propisane kapaljke.

  Pozitivna svojstva Trental:

  • Ima izvrsnu učinkovitost;
  • Bez problema, prenose ga buduće mame;
  • Proširuje krvne žile, poboljšava protok krvi u posteljicu;
  • Interferira s pojavom krvnih ugrušaka.

  Ove korisne osobine bilježe brojne liječnike iz područja ginekologije. Međutim, mnogi se mame ne slažu s njima.

  Trental Droppers: Koliko je sigurno

  Vrlo često, Trental se propisuje u obliku tableta tijekom trudnoće. Međutim, u posebno ozbiljnim slučajevima, tablete se zamjenjuju kapaljkama. Međutim, je li sigurno?

  Sada su mišljenja liječnika podijeljena na dva logora. Neki vjeruju da će Trental poboljšati cirkulaciju krvi i donijeti samo dobrobit majci i djetetu, drugi ističu učestalost nuspojava i tvrde da postoje studije koje dokazuju da glavne aktivne tvari Trental nema medicinsku vrijednost.

  U uputama za uporabu Trentala kaže da je tijekom trudnoće zabranjeno. Štoviše, zabranjeno je djeci mlađoj od 18 godina. Ova činjenica uzrokuje toliko kontroverze oko ovog lijeka. Mnoge se majke žale da se nuspojave često očituju nakon uzimanja Trental. Oni su prilično neugodni, tako da mnoge žene odbijaju koristiti ovaj lijek.

  Trentalni kapaljki tijekom trudnoće zabranjeni su.

  Nuspojave Trental:

  • Mučnina koja se može razviti u povraćanje;
  • Teška glavobolja ili vrtoglavica;
  • nesanica;
  • Teška tjeskoba u želucu;
  • Smanjeni tlak, kao i tahikardija;
  • Alergija.

  Imenovanje Trental opravdano je samo kada je rizik od fetusa iz bolesti veći od štete od lijeka. Kapaljka s ovim lijekom ima svoje kontraindikacije koje se ne mogu doživjeti kada ga uzimate.

  Kontraindikacije za primanje Trental:

  • Trental se ne smije uzimati ako postoji čir na želucu;
  • Ovaj lijek je zabranjen pod niskim krvnim tlakom;
  • S lošim zgrušavanjem krvi ne smije se koristiti Trental, jer ga razrjeđuje još više;
  • Pojedinačna netolerancija na komponente lijeka.

  Trental ima velik broj nuspojava i vrlo upitnu učinkovitost. Zato savjetujemo da odjednom imate telefonske brojeve nekoliko ginekologa, pa ako vam vaš liječnik propisuje upitni lijek, možete ga igrati na sigurnom savjetovanjem s drugim stručnjacima.

  Trentalni analog

  Trental ima analogni, većina liječnika ga preferira. Ima još jedan aktivni sastojak koji se bolje podnosi tijekom trudnoće.

  Ako vaš liječnik propisuje bilo kakav sumnjivi lijek, zamolite ga da napiše više i njegove analoge. Na taj način možete pročitati upute svih mogućih sredstava i odabrati najprikladnije za vas.

  Curantil ima drugačiji sastav, ali akcije slične Trentalu. Nuspojave tih lijekova također su slične, ali manje su u Curantili. Još jedna prednost Curantile je njegova sposobnost povećanja imuniteta.

  Curantil ima drugačiji sastav, ali akcije slične Trentalu

  Kada se propisuje Curantil:

  • Fetalna hipoksija;
  • Prevencija tromboze i varikoznih vena;
  • Problemi s cirkulacijom krvi u posteljici;
  • Loši protok krvi u kapilare;
  • Povećana zgrušavanje krvi;
  • Visoki krvni tlak.

  Ovaj lijek propisan je više za prevenciju nego za liječenje oboljenja. U svakom slučaju, nepoželjno je koristiti u prvom tromjesečju jer se krvarenje može otvoriti.

  Koji lijek je bolji, Curantil ili Trental definitivno se ne mogu reći. Učinkovitost oboje je upitna pa ako vam je propisano, odmah se savjetujte s nekoliko stručnjaka.

  Trentale recenzije tijekom trudnoće

  Trental ima vrlo mješovite recenzije. Neki tvrde da je ovaj lijek pomogao da se nose s hipoksijom fetusa, drugi se žale na jake nuspojave. Mišljenja liječnika su također dvosmisljivi, neki tvrde da je Trental apsolutno siguran i može se koristiti tijekom trudnoće, dok drugi kažu da je neučinkovit lijek zabranjen u europskim zemljama. Pozivamo vas da pogledate izjave iskusnih majki o ovom lijeku.

  Recenzije o drogama vrlo su kontroverzne

  Recenzije mama iz Trentale:

  1. Dobio sam rano sazrijevanja posteljice i propisao sam kapljicu s Trentalom. Složila sam se s tim lijekom, ali nakon prvog kapaljka osjetila sam teške vrtoglavice i zagušenja u ušima. Zamolio sam zamijeniti Trental s nečim drugim. Moj zahtjev je ispunjen i problemi su nestali. Sada sam majka zdravog i punopravnog dječaka. (Irina, Uzhgorod)
  2. Uzeo sam Trental zbog hipoksije fetusa. Imam ovaj lijek. Zajedno s pravilnom prehranom i čestim šetnjama, pomogao je nositi se s tim problemom. Moja kćerka raste lijepo i zdravo. (Elena, Izhevsk)
  3. Imala sam dijagnozu poremećaja mikrocirkulacije. Provalio sam ovaj lijek dva dana i otišao u bolnicu s visokom temperaturom i teškom slabosti. Ate je pumpan. Ne savjetujem nikome. (Christina, Tver)

  Recenzije, kao što vidite, nisu nedvosmislene. Stoga je teško odrediti potrebu za uzimanjem ovog lijeka. Stoga, ako imate iskustva s Trentalom, možete ga podijeliti malo niže nego što možete pomoći mnogim trudnim majkama.

  Trentalni lijek tijekom trudnoće (video)

  Trental je lijek koji uzrokuje mnogo kontroverzi. Njegove kontraindikacije i nuspojave uplašuju mnoge trudnice. Bilo da uzimate ovaj lijek ili zamolite liječnika o zamjeni.

  Trental tijekom trudnoće: prednosti više od štete

  Smatra se da su trudnoća i lijekovi apsolutno nespojivi koncepti. Nažalost, samo mali postotak trudnoće čini bez uzimanja bilo kakvih lijekova.

  Trental se može nazvati jednim od tih lijekova, čije prednosti daleko nadilaze moguće rizike za zdravlje majke i djeteta.

  Informacije o drogama

  Pod trgovačkim nazivom Trental, aktivni sastojak, pentoksifilin, je vazodilatator i sredstvo za pojačavanje mikrocirkulacije.

  Svrha lijeka zbog sljedećih učinaka:

  • smanjenje povećane viskoznosti krvi;
  • smanjenje rizika od krvnih ugrušaka;
  • jačanje zidova krvnih žila;
  • poboljšanje mikrocirkulacije u slučaju cirkulacijskih poremećaja.

  Trentalova imenovanja opravdana su u sljedećim situacijama:

  • poremećaji cirkulacije uzrokovani aterosklerotskim promjenama krvnih žila;
  • trofički poremećaji;
  • smrzotine;
  • trombozu;
  • poremećaji cirkulacije u plućima mozga;
  • ishemijsko stanje;
  • stanje nakon moždanog udara;
  • disfunkcija plovila u mrežnici;
  • patologija posuda unutarnjeg uha;
  • otoskleroza.

  Trental tijekom trudnoće - je li to opasno ili ne?

  U prenatalnom razdoblju, puni razvoj fetusa u velikoj mjeri ovisi o funkcioniranju posteljice - kroz njega, kisik i hranjive tvari ulaze u djetetovu krv.

  Normalni tijek trudnoće moguć je uz slobodan protok krvi u plućima, a njihovo sužavanje je izuzetno negativan učinak na stanje djeteta.

  Zato je vrlo važno pratiti cirkulaciju krvi u maternici, jer su fetalni nedostaci i smrt fetusa najčešće uzrokovani problemima krvnog protoka maternice.

  Često se trudnoća komplicira uvjetima poput gestoze i prijetnje raskida. U takvim situacijama, protok krvi u posudama posteljice je uznemiren, a placentna insuficijencija može se razviti.

  Kršenje se može dogoditi na samom početku trudnoće, au drugom i trećem tromjesečju. FPN može uzrokovati velik broj patologija:

  • odgođeni razvoj fetusa;
  • nedovoljna težina djeteta;
  • gladovanje kisika fetusa (hipoksija);
  • prijevremena dostava;
  • intrauterini smrt djeteta.

  Lijek širi maternicu koja služi za hranjenje, uzrokuje povećanje brzine protoka krvi i cirkulacije u malim kapilarijama. Osim toga, Trental sprečava krvne ugruške u posudama.

  Prednost lijeka među analozima može se nazvati blagim negativnim utjecajem na rad srčanih posuda.

  kontraindikacije

  Trental može znatno pogoršati stanje trudnice ako ima sljedeće bolesti:

  • zatajenje srca;
  • srčani udar;
  • hipotenzija;
  • zatajenje bubrega;
  • ulkus želuca;
  • zatajenje jetre;
  • smanjena zgrušavanje krvi.

  Također, lijek je kontraindiciran tijekom dojenja. Tijekom terapije s Trentalom preporučuje se prebacivanje na hranjenje umjetnim mliječnim smjesama.

  Nuspojave

  U većini slučajeva pacijenti dobro podnose lijek. Ali ipak, uzimanje lijeka, pa čak i više, tako da doziranje preporučene od strane liječnika može premašiti sljedeće nuspojave:

  • mučnina i povraćanje;
  • proljev;
  • bol u trbuhu;
  • konvulzije;
  • angina pektoris;
  • alergijska reakcija.

  Treba napomenuti da su abnormalnosti u radu srca iznimno rijetke, češće nuspojave su mučnina i povraćanje.

  Alergijska reakcija na lijek također je nerijetko otkrivena.

  Doziranje i trajanje uporabe

  Ovisno o ozbiljnosti stanja trudnice, Trental terapija se obavlja kako kod kuće tako iu bolnici. Za izvanbolničko liječenje, preporučljivo je uzeti jednu tabletu dva ili tri puta dnevno.

  Za teške poremećaje cirkulacije, trudnice se tretiraju u bolnici. Trental se primjenjuje intravenski, bolus ili kapanje.

  Doza može biti od 100 mg do 600 mg na dan. Lijek se daje polako - ne više od 100 mg na sat.

  U izuzetno teškom stanju preporuča se dodavanje kapaljke neprekidno tijekom dana. Doza se izračunava prema težini pacijenta: ne više od 0,6 mg po kilogramu težine.

  Injekcija traje oko pet minuta i provodi se dva puta dnevno na 100 mg.

  Značajke lijeka

  Zbog mogućeg teratogenog učinka na razvoj fetusa, lijek se ne propisuje u prvom tromjesečju.

  Sljedećih mjeseci Trental se može propisati dok ne dođe do pokazatelja koji su tipični za puni cirkulaciju u posteljici ili do kraja trudnoće.

  Nakon 34 tjedna, uporaba lijeka se ne preporuča zbog povećanog rizika od krvarenja tijekom poroda.

  Učinkoviti analozi

  Zajednički analog Trental-a koji se rabi u liječenju placentalne insuficijencije je Curantil. Mehanizmi djelovanja tih dvaju lijekova vrlo su slični.

  Curantil je naširoko koristi više od deset godina i pokazuje dobre rezultate kada se uzme. Za razliku od Trental, Curantil se može propisati u prva tri mjeseca trudnoće (uz prijetnju prestanka).

  Hofitol (drugi lijek za poboljšanje cirkulacije krvi) prirodni je ekstrakt dobiven iz listova artičoka. Prilikom primanja Hofitola povećava protok kisika u fetus i značajno poboljšava stanje djeteta.

  Hofitol se pokazao dobro u liječenju FPN-a i često se propisuje u liječenju trudnica. Lijek se ne preporučuje za žene s abnormalnostima u funkcioniranju jetre i žučnog mjehura.

  Nažalost, očekivana majka često mora uzeti ne samo prenatalne vitamine. Liječenje većine patoloških stanja tijekom trudnoće ne može se bez uporabe moćnih lijekova.

  Neprestana medicinska promatranja i primjena medicinskih preporuka pomoći će u izbjegavanju opasnih posljedica i očuvanju zdravlja djeteta.