Dijagnoza UPB-a u 7. tjednu trudnoće

Hrana

Imam 7 tjedana trudnoće, počelo je krvarenje.

Ultrazvučna dijagnoza UPB. Ginekolog je provjerio i rekao da je vrat zatvoren. Propisao sam ditsinon, ali-shpa injekcije 2 puta dnevno i duphaston pilule.

Može li dijete preživjeti? A kada će krvarenje završiti?

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Opasnost od prestanka trudnoće ovisi o uzroku prijetnje pobačaja, kao io prirodi krvarenja koja je jaka i zatvorena. Jedan od razloga za prijetnju prekida je hipertonija maternice http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/tonus-matki.html Od lijekova koji pomažu u održavanju trudnoće s UPB-om također je vrijedno spomenuti o metacinu i vitaminu E. Upitajte svog liječnika o prikladnosti njihove upotrebe i doza.

Potpuni odmor. Pitam se zašto vas nisu spasili! Kod kuće, u svakom slučaju, kuhati ćete, ili sjediti na računalu, onda trebate malo otići čistiti... Znam za sebe da kod kuće nema potpunog odmora. I sada samo lagate! U bolnici će vas hraniti, a medicinska sestra će obaviti čišćenje u odjelu, a nema tvrtke.
Apsolutno se slažem da će biti potrebno dodati hormone - bilo duphaston ili utrogestan http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/utrozhestan.html. Krvarenje što prije završi, to bolje, nitko ovdje neće reći vremena. Kada nema prijetnje, tj. Kada se hormoni vrate u normalu, krvarenje će prestati.
Pogledajte preporuke za sprječavanje pobačaja ovdje http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/nevynashivanie.html

Neke trudnice imaju krvarenje u ranoj fazi, ali to ne znači da će trudnoća nužno završiti. Glavna stvar za napraviti je poduzimanje mjera. Trebali biste biti poslani na spremanje, jer ćete u bolnici, pored lijekova i fizičkog odmora, dobiti IV. pod stalnim nadzorom liječnika. I umjesto duphaston, vaginalni supozitoriji su bolje poznati, učinak na njih je veći i manje stresa na želucu i jetri. Inzistirati na tome da ćete biti poslani da spasi, to je vaše pravo.

Naravno, može ustrajati. SAR - vrlo česta i s pravom ponašanja i liječenja nije tako opasna dijagnoza. Je li ton maternice prisutan? Sada je važno da leći i bolje leći na očuvanje i uzeti liječenje u bolnici. Bit će sigurnije liječiti liječnike u blizini, a to je za vas vrlo važno.

Srednja škola samostalne općinske obrazovne ustanove c. Velikoknyazevka Belogorsk okrug Amur regije

Stranica je u izradi

Svrha UPB-a: formiranje harmonično razvijene osobnosti, uzimajući u obzir njegove pojedinačne osobine.

Zadaci kojima se suočavaju članovi FBL-a:

- opće vještine rada

-proučavanje novih tehnologija na terenu

U P B MOAU SOSH s. Velike obveze stvorene su 1958. godine s ciljem dubokog praktičnog usavršavanja studenata za stručnim aktivnostima, a vremenom je i gospodarski faktor postao važan. Trenutačno, uključivanje studenata na posao je kako slijedi:

- učenici srednjih škola u proljeće i jesen na nastavi tehnologije bave se školskim terenima.

- U ljetnim mjesecima učenici srednjih škola rade na polju UPB. Svake godine učenici razreda 9-11 čine jedinice FBU: polja usjeva, krumpir, popravak

Rad na polju i granama krumpira uključuje cijeli ciklus poljoprivrednog rada na uzgoja soje, krumpira i zobi. Uzgoj tih usjeva provodi se na tradicionalan način pomoću rotacija usjeva.

U proizvodnim aktivnostima učenici dobivaju vještine i znanja o tome kako to učiniti bez mineralnih gnojiva: plutaju organske rezidue, proučavaju i primjenjuju poljoprivredne prakse za povećanje prinosa (neobrađena obrada zobi, zimsko oranje za soje i krumpir).

Obuka vještina eksperimentalne i istraživačke aktivnosti provodi se tijekom školske godine u kompleksu mjera koje kombiniraju nastavni plan, krug i praktične aktivnosti za uvođenje znanstveno utemeljenih metoda i tehnologija za uzgoj poljoprivrednih kultura.

Tijekom proljetno-ljetnog razdoblja 2008. godine, u provedbi eksperimentalnih i istraživačkih aktivnosti provedeno je istraživanje i eksperimentalni rad: "ovisnost zrelog prinosa na svom prethodniku". Dobiveni su sljedeći rezultati:

Prednica pšenice, oranje - 5 ha - prinos 10 centnera / ha;

Soybean's prethodnik, proljeće spas - 5 ha - prinos 2t / ha.

Tijekom svog rada u UPB-u, djeca su se upoznala s raznim usjevima, svojstvima i različitosti usjeva jedni od drugih; upoznali sa svrhom i klasifikacijom poljoprivrednih strojeva; teoretski je proučavala štetočine krumpira, a zatim je u praksi obavljala radove na zaštiti plantaža krumpira od bolesti i štetnika, umjetnih gnojiva; proučavao kombinirane žetelice Dalekog istoka.

Tim je formiran od dečki koji su sudjelovali na regionalnom sastanku studentskih proizvodnih brigada. Sastanak je održan u kolovozu na osnovu naše škole. Natjecanja su sudjelovali članovi UPB-a iz 5 škola: vrtlari, vinogradari, uzgajivači povrća, inovatori, poljoprivrednici, voditelji, propagandni timovi). Nakon što je prva mjesta na nekoliko natjecanja (ploughmen, racionalizatori, poljoprivrednici, propagandni timovi), naš tim "Kolosok" osvojio je prvo mjesto.

U istom sastavu, UPB tim sudjelovao je na III regionalnom skupu studentskih proizvodnih brigada, koji je održan u gradu Blagoveshchensk na temelju Regionalnog ekološko-biološkog centra, na kojem je sudjelovalo 11 ekipa iz 10 okruga. Na prvom mjestu dobili smo UPB naše škole i dobili nagradu četverocilindarskog modela traktor JDT 645. Svi sudionici skupova iz tima dobili su darove, a jedanaestoglasnici (Korolev Vika, Serikov Stas, Avramenko Vyacheslav) dobili su certifikate za prijem u DalGau.

Razvoj UPB-a, njegovo očuvanje pola stoljeća, olakšava se bliskom suradnjom s Pansionom Victory (voditeljica Kildeshov S.P.), na temelju kojeg su učenici 10 i 11 razreda razvili praktične vještine u vožnji, popravljanju poljoprivredne opreme, oranju i uzgoju zemljišta, kao i desetak godina suradnje s Državnom institucijom Regije Amur, središtem zapošljavanja stanovništva grada Belogorsk (redatelj Yu.M. Oleynikov), koji plaća za rad djece u UPB-u u proljeće-ljetnom razdoblju, a ove godine dodjeljuje sredstva za kupnju kostima za članove škole produ Građevinski tim i proizvodnja informativnih odbora o vođenju karijere u školi.

Zahvaljujući interakciji s drugim KFH-ima, roditeljima učenika, zajednici sela, djeci koja sudjeluju u produktivnom radu na terenu formiraju civilne položaje, razvijaju društveno aktivan stav prema okolišu, potiču ljubav prema maloj domovini, uvode djecu u poljoprivredni rad, dobivaju materijalno i duhovno zadovoljstvo rješavanjem specifičnih problema. Kroz rad u UPB-u, pravi majstori se obrazuju u svojoj zemlji, a ne samo potrošačima svojih prednosti.

UPB ima površinu od 60 hektara, koje besplatno prenosi okružna uprava, ima sljedeću opremu: MTZ-80, SKD-60, DT-70, T-40, Kit. mini traktor, traktor tvrtke COO "John Deer Tian MOT".

Novac koji ostaje od prodaje proizvoda, nakon nagodbe za implementaciju mehaniziranog rada (nema puno opreme u UPB-u), ide na kupnju materijala potrebnih za školske popravke, tiskanice, događaje, rezervne dijelove i gorivo, plaća članovima UPB-a, jela studenti tijekom rada u poljima.

Danas, momci sanjaju da će doći do All-Russian rally studentskih produkcijskih timova, i ako postoje sponzori, tada će možda njihov san doći.

Koja je prijetnja pobačaju?

Kako se UPB očituje?

Glavni znakovi: krvavi iscjedak iz usne šupljine i povlačenje bolova u donjem dijelu trbuha, zračenje na donji dio leđa. Ako se simptomi pogoršaju - ovo je vrlo loš znak, odmah se obratite svom liječniku.

Kakvo se ispitivanje postavlja u ovom slučaju?

Na recepciji, opstetričar-ginekolog provodi anketu i ispituje trudnicu. Možda će vam također trebati sljedeće dodatne studije: ultrazvuk zdjeličnih organa kako bi se razumio uzrok prijetnje (povećani ton maternice, hematom), davanje krvi za hormon hCG i progesteron, koji podržavaju normalni tijek trudnoće.

Možete postaviti sva vaša pitanja i dogovoriti sastanak putem telefona
8 800 250 24 24

Upb što je to

kontrola borbene obuke

Rječnik: Rječnik kratice i kratice vojske i posebne usluge. Comp. A. A. Šchelocov. - Moskva: AST Publishing House LLC, Geleos Izdavačka kuća CJSC, 2003. - 318 str.

Rječnik: S. Fadeev. Rječnik kratica modernog ruskog jezika. - S.-Pb.: Veleučilište, 1997. - 527 str.

Rječnik: S. Fadeev. Rječnik kratica modernog ruskog jezika. - S.-Pb.: Veleučilište, 1997. - 527 str.

univerzalni matični brod
univerzalna plutajuća baza

Rječnik: Rječnik kratice i kratice vojske i posebne usluge. Comp. A. A. Šchelocov. - Moskva: AST Publishing House LLC, Geleos Izdavačka kuća CJSC, 2003. - 318 str.

 1. Uralprombank
 2. UPB

Ural Industrial Bank

banka., Chelyabinsk, organizacija

banka, Jekaterinburg, organizacija

banka, organizacija, Ukrajina

prijetio pobačajem

melasa jedan odstranjen nakon što je izgorio bard

Ukrajinska profesionalna banka

Ukr.: UPB, ukrajinska banka Ukrajine

Kijev, organizacija, ukrajinski, Ukrajina, fin.

Rječnik kratica i kratica. Akademik. 2015.

Pogledajte "UPB" u drugim rječnicima:

UPB- - mobilna bušilica u označavanju Primjer korištenja UPB 40... Rječnik kratica i skraćenica

UPB - univerzalni matični brod Battle Training Administration intenziviranje jedinica

razina sigurnosti integriteta; UPB - 3.1.28 razina sigurnosti integriteta; SIL: Opća sigurnosna mjera koja određuje potrebni stupanj pouzdanosti da će objekt izvršavati određene sigurnosne funkcije. Napomene 1 UPB uključuje: vrijednost (raspon vrijednosti)...... Rječnik - referentna knjiga pojmova regulatorne i tehničke dokumentacije

granični zahtjevi za SIL (za podsustav): ПТУББ - 3224 Izvor... Rječnik - referentna knjiga o uvjetima regulatornog i tehničke dokumentacije

MiG-15bis - u Središnjem muzeju zrakoplovstva. Upišite... Wikipedia

Križevi - selo križi zemlju Rusiju Rusiju... Wikipedia

GOST R 54504-2011: Funkcionalna sigurnost. Politika, sigurnosni program. Dokaz o sigurnosti željezničkih prijevoza - Terminologija GOST R 54504 2011: Funkcionalna sigurnost. Politika, sigurnosni program. Dokaz o sigurnosti željezničkih prijevoza Izvorni dokument: 3.1.5 dokaz o sigurnosti; DB:...... Rječnik pojmova regulatorne i tehničke dokumentacije

MiG-15 - MiG 15... Wikipedija

MIG-15 - Odredište: borac Prvi let: 30. prosinca 1947. Usvojen za uporabu... Wikipedia

Mig-15 - Odredište: borac Prvi let: 30. prosinca 1947. Usvojen za uporabu... Wikipedia

UPB položaj

Usvojen na skupštini

UPB 20. ožujka 2008.

1. Opće odredbe.

1.1. Studentski tim za proizvodnju (UPB) je strukturna podjela od općinske obrazovne ustanove "Alkeevskaya mainstream škola Buinsky district of Republic of Tatarstan", što je glavni oblik organizacije proizvodnog rada, rada i strukovne izobrazbe učenika, integralni organski dio obrazovnog procesa, predmet tržišnih odnosa.

1.2. UPB vrši svoje proizvodne i gospodarske aktivnosti na temelju godišnje razvijenog poslovnog plana, koji mu daje profitabilnost, daje svrhovitost aktivnosti, omogućava ostvarenje profita i druge željene rezultate.

1.3. UPB posluje tijekom cijele godine obrazovnog procesa, provodi cijeli ciklus agrotehničkog rada i provodi glavne smjernice poslovnog plana.

1.4. UPB je u svojim aktivnostima vođen školskom poveljom, zakonodavnim i drugim pravnim aktima Ruske Federacije, normativnim aktima Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije i Republike Tajikistan, normativnim aktima Općinskog okruga Buinsky.

1.5. Kao strukturna jedinica škole, UPB ima osobni račun, koristi službeni pečat i pečat škole. Računovodstvene i statističke evidencije UPB ima svoje računovodstvo.

1.6. Pravna adresa UPB-a:

422416, Republika Tatarstan, Buinsky Distrikt

a. Alkeevo, sv. Prijateljstvo, 14

MOU "Alkeevskaya srednja škola"

II. Nadzor nad radom studentskog tima za proizvodnju.

2.1. Izravno upravljanje UPB-om provodi ravnatelj škole - voditelj UPB-a.

Ravnatelj škole - UPB menadžer:

· Odgovoran je za ispunjavanje zahtjeva za zaštitu prava djece i odgovoran je za kvalitetu i djelotvornost rada SIL-a;

· Zajedno s brigadnim vijećem vodi radnu skupinu na razvoju poslovnog plana i njegovoj provedbi;

· Pruža pedagoško upravljanje UPB-om;

· Predstavlja interese UPB-a u državnim, lokalnim i javnim organizacijama;

· Zajedno s Brigadnim vijećem nadgleda prodaju poljoprivrednih proizvoda i primitak sredstava za prodaju;

· Ima pravo na dodjelu radnika, kako u monetarnim tako i u naturi (poljoprivredni proizvodi);

· U ime brigade mogu sklopiti sporazume s komercijalnim strukturama za prodaju i preradu poljoprivrednih proizvoda.

.2. Prvi zamjenik voditelja UPB-a, - voditelj predškolskog odjela:

· Planiranje i organiziranje aktivnosti školske djece u UPB-u;

· Priprema i predlaže razmatranje Vijeća UPB-a nacrt poslovnog plana, koordinira rad na njegovoj provedbi i logističkoj podršci;

· Zajednički provodi jedinstveni račun rada i prati njegovu kvalitetu;

· Odgovoran je za stvaranje zdravog i sigurnog radnog stanja;

· Zajedno s nastavnicima tehnologije, biologije, zemljopisa i drugih predmeta, usmjerava provođenje poljoprivrednih pokusa na poljima FBL-a;

· Organizira agrotehničke, ekonomske studije, klase u TB s pripadnicima brigade;

· Kroz učitelje, učitelje i učitelje, organizira rad biljnih polja;

· Izravno upravlja radom iskusnih menadžera;

· Odgovorni za stanje školskog teritorija, što je UOU škole, stvara sigurnu radnu sredinu u UOU.

2.3. Drugi zamjenik šef UPB-a, zamjenik. Ravnatelj škole škole BP:

· Upravlja edukacijskim radom u UPB-u;

· Koordinira aktivnosti Vijeća UPB-a, veze, školski muzej, ljetni kamp, ​​klubove, odjeljke itd.;

· Odgovoran je za planiranje i provođenje rekreativnih aktivnosti i organiziranje značajnih aktivnosti za slobodno vrijeme u SPS-u;

· Nadgleda stvaranje sigurnog okruženja za vrijeme školskih praznika, izravno organizira rad veze savjetnika i vezu anala i oglašavanja.

2.4 Organizacija životne djelatnosti SPS provodi Vijeće UPB-a.

2.5. Odbor UPB-a uključuje brigade, ravnatelja škole, njegove zamjenike i časnike u redovima.

· Utvrđuje upute za korištenje UPB fondova, razmatra izvješća o njihovoj potrošnji;

· Odlučuje o pružanju materijalne pomoći za proizvode koje je FBU uzgajao djeci s teškoćama u razvoju i nastavnicima - ratnim i radnim veteranima;

· Čuje izvješća o radu UPB veza, proizvodnih sektora, svih UPB zaposlenika;

· Dolazi s prijedlozima ravnatelju škole i njegovim zamjenicima za poboljšanje organizacije rada i odmora u timu, kako bi se potaknuli najbolji linkovi i učenici.

2.7. Odluka Vijeća je valjana ako njenom zasjedanju prisustvuje najmanje 2/3 sastava Vijeća, i ako najmanje 2/3 prisutnih glasova za to.

2.8. Odluke Vijeća obvezujuće za sve članove SIL-a.

III. Sadržaj i organizacija UPB-a.

3.1. Glavni ciljevi UPB-a.

Ciljevi i ciljevi studentske proizvodne brigade određeni su sadržajem obrazovanja u školi i usmjereni su na rješavanje kompleksa društvenih i pedagoških zadataka:

· Formiranje i obrazovanje potpuno razvijene osobnosti;

· Kombiniranje teorijskog osposobljavanja i prakse;

· Njegovanje stvaralaštva djece na posao;

· Priprema mladih ljudi za aktivnu radnu aktivnost;

· Uključivanje proizvodnih timova i javnosti u proces industrijske obuke i obrazovanja radnika;

· Dubinsko osposobljavanje kvalificiranih radnika za agroindustrijski kompleks Rusije.

3.2. Glavna područja rada UPB-a su:

· Rad i stručno usavršavanje studenata;

· Praktično osvajanje studenata poljoprivredne tehnologije.

3.3. Vijeće UPB-a, u skladu s poslovnim planom, razvija proizvodni program, plan obrazovnog rada, veličinu i strukturu površine površine, radi na pitanjima prodaje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

3.4. UPB se redovito organizira iz redova studenata 8-11, a učenici u razredima 2-7 kao kandidati za članove UPB-a.

Učenici u razredima 5-9 podvrgavaju se praktičnoj obuci na FBD bazama tijekom praznika. Trajanje ljetnog radnog iskustva za učenike u razredima 2-4 nije duže od 6 dana, razredi 5-7 nisu duži od 8 dana, ocjene 8-9 nisu duže od 10 dana. Radni dan za učenike u razredima 2-4 je 1,5 sata, razred 5-8 - 3 sata, ocjena 8-9 - 4 sata. UPB obavlja svoj posao samo tijekom dana.

Učenici se podvrgavaju praktičnoj obuci pod vodstvom mentora i strogo poštujući pravila o TB i higijenskim standardima.

3.5. UPB posluje tijekom cijele godine, ima multidisciplinarni fokus u okviru strukovne izobrazbe djece, provodi cijeli ciklus rada, sudjeluje u izradi poslovnog plana i provodi svoje glavne smjernice. Proizvodne aktivnosti brigade postavljaju kao svoj cilj ekonomičan i profitabilan rad.

IV. Formiranje i korištenje materijala i tehničke baze.

4.1. Dio teritorija (zemljišta) nepokretne imovine (objekata, ostalih građevina i prostorija), opreme, strojeva i opreme se daje UPB-u za korištenje pod operativnim pravima upravljanja, a dio se iznajmljuje iz temeljnog gospodarstva.

4.2 CBA ima pravo, na svoj trošak, stjecati i primiti kao dar bilo kakve vrijednosnice i opipljive predmete.

Upravitelj ove nekretnine od strane UPB-a je ravnatelj škole - voditelj UPB-a.

4.3. UPB alati formiraju se od:

· Prihodi od poslovnih aktivnosti UPB;

Sponzorstva organizacija i pojedinaca.

4.4. UPB ima pravo materijalno nagraditi najbolje studente.

4.5. Financijska i materijalna sredstva sigurnosne opreme, koja se dodjeljuju sigurnosti i sigurnosti osnivača i u njegovom vlasništvu, koriste ih po vlastitom nahođenju u skladu sa zakonskim zadaćama i ne podliježu izuzeću, osim ako je to propisano zakonom.

4.6. UPB posjeduje vlasništvo nad svim monetarnim fondovima, imovini i drugim objektima imovine prenesene na njega u obliku darova, donacija, kao i prihoda iz vlastite djelatnosti i imovine stečene za ove prihode.

4.7. Odgovornost za ispravnost financijskih i gospodarskih aktivnosti UPB-a drži ravnatelj i računovođa u skladu sa važećim zakonom.

V. Prestanak djelatnosti.

5.1. Prestanak aktivnosti UPB provodi se u skladu s važećim zakonom.

5.2. UPB-ove aktivnosti mogu se raskinuti odlukom osnivača ili suda.

5.3. UPB-ove aktivnosti mogu se prekinuti u obliku reorganizacije ili likvidacije.

5.4. U slučaju zatvaranja sigurnosti i sigurnosti rada, škola koristi njezinu imovinu i sredstva.

VI. Lokalni akti UPB.

6.1. Propisi o UPB-u.

6.2. Interna pravila za zaposlenike i studente FPA.

6.3. Opisi poslova za UPB zaposlenike.

Upb što je to

TXBP - popis UBP-a, potpune informacije o organizaciji.

TXPU - popis GFS-a, ne sadrži UBP kôd.

TXCH - popis l / s.

TXRQ - Popis udaljenih primatelja koji ispunjavaju uvjete za primanje novca s računa br. 40116. Ovaj format nije iz inačice 18.1 (ne mora se navesti).

Imenik obrasca za ispis:

1. Iskrcaj i ispis registra (TXPU, TXBP) ​​izvodi se od procijenjenog datuma kompleksa.

Iskrcaj i ispis registra provodi se u kontekstu proračuna (zasebna datoteka ili izvješće). Unosi registra bez datuma akcije ili datuma akcije kasnije od datuma namire nisu istovareni. Za prijenos registra kod UPS kodova, morate primijeniti verziju formata (pogledajte postavke prijenosa) TXBP.

TO blok prikazuje tijelo riznice na koje je pridružena organizacija korisnika.

Polje PU.KOD_TOFK prikazuje riznični organ na koji je pridružena organizacija korisnika.

1.1 Prijenos i ispis registra (TXRQ) putem proxy poslužitelja 40116.

Da biste prenijeli popis, na gumbu "Prijenos" upotrijebite "Popis udaljenih primatelja proračunskih sredstava koji ispunjavaju uvjete za primanje novčanih sredstava s računa br. 40116", dok je načelo odabira zapisa koji idu na istovar sličan tiskanju popisa (pogledajte opis gumba "Ispis" ). Format prijenosa popisa nije konfiguriran - posljednji koji je dostupan u bazi podataka automatski se preuzima.

Ime voditelja financijske institucije (i polje RQ.FIO_RUK_FO) - naziv voditelja organizacije koji izvršava relevantni proračun (direktoriju "Proračuni" - parametar "Organizacija" - direktorij "Korespondenti (sve)" - parametar "Naziv upravitelja"). Ako se u referentnom okviru "Dopisnici (svi)" podaci o upravitelju ne popunjavaju, potom se cijeli naziv upravitelja preuzima iz postavki direktorij "Odgovorne osobe" korisniku koji predstavlja prijenos.

2. Uklanjanje nadređene nadzemne jedinice.

Da biste to učinili, prvo ga morate ukloniti iz svih nizvodnih organizacija (izbrišite kao višu organizaciju). Samo tada izbrišite samu organizaciju. U protivnom, poruka: "Korisnik proračuna nije izbrisan. Korisnik proračuna je nadređena organizacija".

4. Prihvaćanje registra bankomata.

Prilikom primanja, kod regije parcele uspoređuje se s regionalnim kodom registra blagajnika u bazi podataka navedenoj u konfiguraciji
"Postavke Stablo - ELEKTRONIČKA VEZANA DOKUMENATA - REGISTAR SUDIONIKA PROCESA PRORAČUNA - Šifra MF RF". Kodovi moraju odgovarati.

Potraga za postojećim objektima za predoziranje nakon prijama provodi se u fazama:

1. Potražite zapise GUID-a.

2. Pretraživanje prema UBP kodu.

3. Traži po imenu. U slučajevima kada se u bazi nalaze više organizacija s istim imenom, zapisi se preskaču i ne sudjeluju u ažuriranju (nije prihvaćeno).

5. Kratka imena.

Veličina polja kratkog imena u imeniku organizacija manja je od maksimalno moguće u registru. Da biste imali ispravne kratke nazive u registru, trebate ih registrirati jednom, a zatim, za naknadna ažuriranja registra, ne označite stavku "kratko ime" u postavkama ažuriranja (ažuriranje atributa) kako ne biste prebrisali.

6. Uklonite organizaciju iz registra.

Kada se organizacija briše iz registra (izvršavanje aplikacije za isključivanje organizacije iz registra PSU-a), ona se ne fizički uklanja iz referentnih knjiga, već isključuje iz odabira dopisnika. Da bi pristupili dopisniku u referentnim knjigama, korisnici moraju biti ponovno dodijeljeni isključenoj organizaciji (uključeni u odabire) ili u registru isključene organizacije, promijeniti atribut na "povratak".

Oznaka glave FD. Koristi se pri odvođenju registra (vidi odjeljak 2).

2) Registar usluga prijenosa gotovine (prijenos) - postavljanje - Dodatna obrada izlaznih dokumenata - Zamijenite detalje glave.

Zamjena glave DF-a pri pražnjenju registra u sljedećim formatima: TXPU (Popis bankomata) i TXRQ (Popis udaljenih primatelja za primanje novca).

Povijest stvaranja UPB-a (Udruženje radnika učenika ROSTOK) u školi # 22

Rad otkriva povijest stvaranja studentskog produkcijskog tima škole, sudjelovanje članova UPB-a u okrugu i regionalnih sastanaka UPB-a.

Učenička škola govorila je o značajnim postignućima članova UPB-a po godinama, provela analizu utjecaja UPB-a na izbor profesije diplomanata u školi.

preuzimanje:

Pregled:

Povijest dječjeg pokreta

Tema: "Povijest UPB-a (Udruženje radnika školske djece" ROSTOK ") MOU srednja škola br. 22"

student razreda 11

Zhulina Galina Vasilyevna

profesor biologije MOU SOSH №22

najviše kategorije kvalifikacije

357853, područje Stavropola

Kursk okrug, h.Zaytsev

Povijest stvaranja UPB-a (radnička udruga školske djece "Rostock")...................................................

Utjecaj UPB-a na izbor zanimanja ruralnih učenika............

Istraživanje povijesti Rusije je nemoguće bez pribjegavanja lokalnoj povijesti. Posljednjih godina zabilježen je veliki interes za povijest domovine. Samo kroz sudbinu malene domovine možete dirati svoje korijene, svoje korijene. U selu je središte života škola. Naša škola ove godine ima 14 godina. Tijekom godina mnogi događaji dogodili su se u povijesti škole. Njezine su se tradicije rodile i ojačale. I mnoge tradicije UPB-a u potpunosti su primjenjive za danas, učinit će život ruralnih školskih učenika zasićenijim, korisnijim i uzbudljivijim.

Proučiti povijest nastajanja i aktivnosti studentske proizvodne brigade (udruga radnika školske djece "Rostok") s ciljem povećanja značaja SPS-a u formiranju profesionalnog samoodređenja i obrazovanja radnika školske djece.

Glavni ciljevi studije su:

-Proučavanje povijesti stvaranja studentske proizvodne brigade;

-definiranje područja djelovanja udruge radnika "Rostock";

-Razvoj školskih tradicija, njihovo očuvanje, promjena;

-Analiza utjecaja UPB-a na izbor diplomskog studija.

Studentski tim za proizvodnju (Udruženje rada školske djece "Rostock") - kao jedan od oblika izvannastavnih aktivnosti ruralnih učenika.

-Teorijska studija problema temeljena na analizi pedagoške literature;

-Sociološka istraživanja (intervju, intervju);

-Sustavizacija podataka.

Praktično značenje rada:

Podaci dobiveni tijekom studije mogu se koristiti za izradu jedne od izložaka povijesti muzeja škole tijekom lekcija lokalne povijesti, kako bi se organizirali susreti s diplomantima škole.

1. Povijest stvaranja UPB-a (radnička udruga školske djece "Rostock")

Učenički tim za produkciju u srednjoj školi № 22 osnovan je 1. travnja 2003. godine s ciljem oblikovanja aktivnog životnog položaja studenata koji su sposobni za navigaciju u sadašnjim socioekonomskim uvjetima poboljšanjem znanja i vještina iz područja poljoprivredne proizvodnje. Glavni smjerovi u radu udruge rada su privući studente na produktivni rad temeljen na osobnoj i socijalnoj motivaciji; podučavanje školskih učenika osnove eksperimentalnih i istraživačkih aktivnosti, znanstvenih metoda i tehnologija uzgoja usjeva; Sudjelovanje studenata s rezultatima istraživanja i eksperimentalnog rada na natjecanjima, konferencijama i natjecanjima Nakon provedenog sociološkog istraživanja studenata, maturanata, nastavnika škole i prikupljanja fotografskih materijala uspjeli smo vratiti kronologiju događaja razvoja UPB-a (radne udruge školske djece "Rostock") u našoj školi.

Slika 1. Sudionik regionalnog skupnog natjecanja na plivačkom natjecanju Lisitsyn N.

2002 UPB (udruga radnika školske djece "ROSTOK") U srednjoj školi br. 22 sudjelovala je prvi put u četvrtoj četvrtoj školi studentske proizvodne brigade u Mirniškoj školi, te je na taj način osvojila 4. mjesto u timskom natjecanju. Učenik naše škole, Nikolaj Lisitsyn (slika 1), na prvom je mjestu natjecanja za oranice i sudjelovao na regionalnom skupu UPB-a iz naše škole, a treće mjesto u nominaciji "Mlada ekologa" preuzela je Yuliya Sukhova. Sl. 2 Sudionici 5. UPB

2003 Rally je uvijek nezaboravan odmor za djecu, a ako se osim toga odvija u podnožju naše škole, onda je to dvostruki praznik. Dana 17. svibnja 2003. održan je svečano otvaranje 5. mitinga UPB Kursk regije, koji se održao na osnovu MOU SOSH br. 22, Zaytsev, (Slika 2). Na skupu su se okupili 16 ekipa našeg okruga i mnogi časni gosti na čelu s voditeljem poljoprivrednog odjela V. Popov. Victor Stepanovich primijetio je da se kretanje školskih brigada ustanovilo kao "krivotvorenje" osoblja u seoskim zanimanjima, a plodna vatra tih tradicija gori i podržava dobri radnici koji žive i rade na plodnim poljima Stavropola. Slika 3. Poslijediplomski predmeti Beryumova T.

Ljubav prema djelu treba odgajati od ranog doba, kako kažu od bosonog djetinjstva. V. Buryumov je znao što je bio traktor kad još nije mogao hodati jer je rođen u obitelji nasljednih strojara. I stoga, desno na regionalnom skupu, u konkurenciji operatora strojeva zauzeo je drugo mjesto. U konkurenciji predstojnika - učenik 11. razreda Martseniuk Viktor zauzeo je treće mjesto. Već drugu godinu zaredom Zulina Evgenia sudjelovala je na natjecanju šumara i zauzela 3. mjesto. Među ekoloskim osobama, učenik razreda 11. Beryumovoy Tatiana, osoba s visokom razinom ekološke kulture, ekološki tip razmišljanja, nije imala ravnopravnost. Na općinskom natjecanju, Tatiana (slika 3) zauzela je prvo mjesto i postala sudionikom regionalnog skupljanja studentskih proizvodnih brigada. Prema njegovim rezultatima, Beryumova T. je upisana u ekološku školu za regionalnu korespondenciju, koju je uspješno diplomirala. Prema rezultatima natječaja UPB-a (udruženja radnika školske djece "Rostok"), trebalo je 3. mjesto tima. Godina 2003

Regionalno okupljanje studentskih proizvodnih brigada u okrugu Izobilnensky u selu Ryzdvyany. Od 32 sudionika na ekoloskom tečaju, Buryumova T. ušla je na prvih deset i zauzeo je 10. mjesto (Slika 4).

Slika 4. Regionalni sastanak UPB-a u selu Ryzdvyany

Regionalna UPB sastanak posvećen 50. obljetnici UPB-a održava se u školi br. 2 postaje Kursk. U nominaciji "Mlada ekologa" 1 mjesto je snimio Tatjana Beryumova (slika 5).

Slika 5. Na skupu u st.Kurskoy

2005. 1. mjesto na natječaju "Mladi ekolog" (Zhulina J.)

Drugo mjesto na natječaju "Young Ploughman" (Beryumov V),

2. mjesto "Mladi šumar" (Zhulina E)

3. mjesto u natjecateljskim voditeljima (Nazarov G.)

Sl. 6 Zhulina E. na regionalnom sastanku UPB-a

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

Od 2005. Na regionalnom skupu studentskih proizvodnih brigada, Zulin E. (sl. 6) ušao je u prvih deset i zauzeo je 5. mjesto u ekološkom smjeru ekoloskog čovjeka. Fig.7 Otvaranje UPB-a u Grafskyu

1-2 mjesto - u konkurenciji ekolosa Zhulina E.

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

2006 Okrugli skup UPB u srednjoj školi x. Grafsky (slika 7). Kako bismo oživjeli i dalje razvili UPB Kursk Distrikta i sačuvali jedinstveno iskustvo obrazovanja radnika i odgoja školske dobi, 19. svibnja 2006. naš tim od 9 osoba stigao je na UPB sastanak u 8. okrugu. Prema rezultatima natjecanja, članovi tima osvojili su 3 nagrade: 1. u ekološkoj konkurenciji i 2. mjesto - Julija Zhulina, Kostya Sukhov, 3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednih poljoprivrednika.

2007. 11. svibnja, na temelju škole umjetnosti. Stoderevskoy je bio 9 okruglih skupova UPB. Pobjednik (1. mjesto) u konkurenciji za zaštitu okoliša i dobitnik nagrade (2. mjesto) na natjecanju šumara bio je Zhulina E.

Slika 8. Na regionalnom sastanku UPB-a

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

Godine 2007., na temelju Solnechny okruga u Pyatigorsku, od 25. do 28. lipnja održan je 39. regionalni sastanak UPB-a. Učenik regionalne ekološke škole Zhulina J. više puta postao dobitnikom mnogih konferencija o ekologiji, branivši čast škole i regije na događajima različitih razina.,

Sl.9 Udruga rada "Rostock"

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

2008. Dobitnik nagrade u imenovanju "Mladi stočar" (3. mjesto) bio je Anastasia, 11. razreda 11. razreda, u selu. Edision na 10. regionalnom sastanku studentske proizvodne brigade (sl. 9). 2009 Otvaranje okruga 11. UPB okupljanja u MOU SOSH broj 6, sela Poltava. Prema rezultatima okupljanja, školski tim je zauzeo 6. mjesto od 20 timova, a pobjednici na nominacijama "Young Gardener" i "Young Brigadier" bili su Egorova N. i Bogaevsky Peter (slika 10).

Sl.10. Susret s UPB

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

2010. Pobjednik u imenovanju "Mlada ekologa" na 12. sastanku UPB-a u čl. Galyugaevskaya je postao student razreda 11 Lebedinsky A. (Sl.11). Učenica 8. razreda Zemtsov Ilya predstavljala je našu školu na 42. regionalnom skupu u nominaciji "Mladi ekolog". Slika 11. Pobjednici i dobitnici nagrada UPB-a

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

U rujnu 2010. godine, tim UPB-a i udruge radnika školske djece ROSTOK predstavili su Kursk okrug na regionalnom događaju "Dan žetve" kao jedan od najboljih UPB-a 2010. godine, koji se održao u Dramskom kazalištu M. Lermontov u Stavropolu. 2011.

Prvo mjesto u imenovanju "Mlada stoka" Kozlova E, drugo mjesto u imenovanju "Mladi šumar" - Ryabtseva K. i pri imenovanju ekologa Zemtsova Ilya.

Sl. 12 "Dan berbe" u Stavropolu

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

Čast regije u regiji branila je među stočarima Kozlova Eugene. 2. Prvenstveni rad

Eksperimentalni rad obavlja se na obrazovnom i eksperimentalnom mjestu koji se nalazi na školskom području u jugoistočnom dijelu školske lokacije od 0,5 hektara. Području dominiraju tamne kesteničke zemlje, koje karakteriziraju slabi sadržaj humusa. Mehanički sastav tla je uglavnom plamjen. Osmišljeno je edukativno i eksperimentalno mjesto za obavljanje obrazovnih i izvannastavnih aktivnosti s ciljem stvaranja intelektualnih i praktičnih vještina u uzgoju biljaka, provođenja eksperimenata i promatranja procjenom stanja okoliša i oblikovanjem mjera za unapređenje školskog prostora.

Obrazovni i eksperimentalni site je baza studentskog iskustva. Ovdje na satovima tehnologije pod vodstvom tehničara Bogdashkina TA i A. Voronkova, nastavnici biologije Zulina G.V. Učenici proširuju i produbljuju znanje o osnovama poljoprivrede, poznavanju biologije stekli u klasi, uče biljni organizmi, gospodarstvu metodama rasta i razvoja biljaka, uče zaštititi i zaštititi prirodu kolektivnom radu.

Rad na mjestu treninga uključuje kognitivnu i edukativnu vrijednost. Fascinirani radom na terenu, studenti rade na tri zapovijedi poznatog poljoprivrednog znanstvenika T. Maltseva:

Ja zapovijed - trebate znati. U našoj zemlji postoje uvjeti za stjecanje obrazovanja i zanimanja - nemojte biti lijeni, učiti, učiti.

II zapovijed - moramo biti u stanju. Međutim, vještina ne dolazi sama po sebi i shvaća se u procesu samostalnog rada.

Treća zapovijed je strastveno, sa svim svojim životom nastojite postići svoj cilj, morate biti vrlo voljni i djelovati.

Učitelji geografije, biologije, ekologije, kao i učenici škole i roditelji uključeni su u organizaciju stranice i pripremu rada na njemu.

Kao što je poznato, u poljoprivredi, subjekt rada su biljke i životinje. Stoga se poljoprivredna proizvodnja razlikuje od industrijske proizvodnje u tome što tehnologija uzgoja usjeva tijekom proljetno-ljetnih i jesenskih razdoblja mijenja nekoliko puta. Odavde mnogi poljoprivredni radovi karakteriziraju sezonalnost (slika 13). Stoga je moguće samo razumjeti suštinu poljoprivrednog rada ako već znate o tlu i njegovoj plodnosti, o razlozima produktivnosti kulturnog polja. Istodobno je potrebno znati da poljoprivredni strojevi omogućuju rad farmera. Svi ti aspekti poljoprivredne znanosti i prakse u osnovnom planu ugrađeni su u teme projekata studenata:

- "Učinak hillinga na razvoj gomolja i žetve krumpira";

- "Utjecaj različitih vrsta hillinga na razvoj gomolja i žetve krumpira";

- "Učinak ubacivanja u glavni pucanje cvjetnih i ukrasnih biljaka na pojavu bočnih izbojaka i trajanja cvjetanja"

Slika 13 Rad na eksperimentalnoj plohi

3. mjesto - u konkurenciji poljoprivrednika - Sukhov K

- "Ispitivanje različitih sorti mrkve" Svake godine sudjeluje kolektiv radne udruge studenata "ROSTOK" u okruţnom natjecanju - pregled treninga i eksperimentalnih mjesta. U 2009. godini škola je postala pobjednica na ovom natjecanju i sudjelovala u regionalnoj fazi natjecanja.

U 2008. godini u regionalnom pregledu natjecanje eksperimentalnih parcela MOU SOSH br. 22 preuzelo je prvo mjesto, a student škole Ryabtseva K. postao je pobjednik natjecanja istraživačkih radova na testiranju sorte mrkosa koji se održavaju u školskom okrugu. Prema rezultatima natječaja, bila je pozvana na konačnu biološku olimpijadu u Moskvi, na tom mjestu 4. mjesto.

3. Istraživanje studenata.

Studentski tim za proizvodnju u ruralnoj školi korak je za rast prekrasnih radnika sela i budućih velikih znanstvenika. Ovdje su dečki pokušali ruku na teškom seljačkom radu, a ovdje su razmišljali o poboljšanju života njihovih rođaka. Rad škole na dizajniranju i istraživačkim aktivnostima omogućio je našim studentima da izvode mnogo zanimljivih i obrazovnih radova unutar SPS-a. Iako je ovaj put uvijek dug, postoje usponi i padovi, radost i sreća. Ali sve više pobjeda, najprije plah, a zatim uvjeren, težak.

Glavni rezultat istraživačke aktivnosti je intelektualni rad djece, koji bi trebao biti zastupljen negdje. Svaki učenik ima priliku razgovarati o svom radu, prvo isprobati njegovu ruku u različitim dijelovima školske konferencije, a zatim studentima predstaviti najbolja djela na godišnjoj znanstvenoj konferenciji "Discovery".

No, bez obzira što radi, projekti ne provode dečki, bliska veza s malom domovinom, s lokalnom poviješću, prolazi kroz crvenu nit.

Danas je moderan život postao mnogo zanimljiviji, ima više prilika da isprobate svoju ruku, da posjetite mnoga mjesta, da upoznate zanimljive ljude.

Svojim istraživačkim radom studenti se bave različitim natjecanjima i konferencijama na različitim razinama:

- godišnje sudjelovati na znanstvenoj i praktičnoj regionalnoj konferenciji "Problemi zaštite okoliša i lokalne sigurnosti Stavropola"

- na sveučilišnoj internetskoj konferenciji za studente (2009. godine, treće mjesto u imenovanju "Biologija" (Zhulina Y.)

- u Baltičkom znanstvenom i inženjerskom istraživačkom natjecanju u St. Petersburgu u najbrojnijoj nominaciji "Biologija". (2 finalista 2009. i 2010. - Kristina Ryabtseva i Anton Lebedinsky);

- na regionalnom natjecanju "Podrost" (3. mjesto - N. Egorova, E. Zhulina, A. Voronkova)

- u All-Russian olimpijadi istraživačkih projekata djece i mladih o problemima zaštite okoliša "Čovjek-Zemlja-Kozmos" (Olimpijada "Constellation");

- na regionalnom natjecanju "My Little Homeland";

Sl. 14 Sudionici konferencije "Otvoreni svijet". Počnite u znanosti "

- na znanstvenom skupu "Otvoreni svijet". Početak znanosti "RGAU-Moskvanska poljoprivredna akademija nazvana KA Timiryazev (slika 14) (svake godine učenici škole postaju pobjednici i dobitnici nagrada); - u III. sve Ruskom natjecanju istraživačkih i inovacijskih projekata "Čist planet za našu budućnost" u organizaciji međunarodne organizacije "Siemens";

- na regionalnoj sveučilišnoj znanstveno-praktičnoj konferenciji školske djece "U znanosti, prvi koraci" Sev-Kav.GTU u Stavropolu;

- u regionalnom otvorenom znanstvenom skupu Stavropola školske djece Male akademije znanosti itd.

Od 2004. godine, od 5 do 8 studenata razreda 8-11 koje se bave projektiranjem i istraživanjem, godišnje se upisuje na Regionalnu školu zaštite okoliša.

Školska administracija pokušava poduprijeti djecu iz udruge radnika "Rostock" kroz:

 1. nagrađivanje studenata s certifikatima i vrijednim nagradama;
 2. predstavljanje studenata u obrazovni odjel uprave Općinskog okruga Kursk, Ministarstvu prosvjete Stavropolskog teritorija (2 studenta dodijeljeno je značenje godišnjice "50 godina školskih produkcijskih timova u Stavropolu" čast pobjednicima regionalnih i regionalnih natjecanja, konferencija itd.);
 3. održavanje godišnjeg školskog događaja "Zvijezda kiša", posvećenih počastima pobjednicima, pobjednicima nagrada i sudionicima konferencija i natjecanja različitih razina, kao i njihovih roditelja;
 4. predstavljanje najboljih učenika iz škole za sudjelovanje u enciklopedijskom članku "Darovita djeca - budućnost Rusije";
 5. predstavljanje najboljih učenika na štandu "Rusija je poznata po učenicima...";
 6. objavljivanje u medijima;
 7. ulazak u koncesijske uvjete na sveučilištima u zemlji (SSU, SSAA, RGAU-Moskva Poljoprivredna akademija imenovana KA Timiryazev);

Rezultati rada studenata objavljeni su u medijima ili zbirkama na materijalima Ekološke i regionalne konferencije Stavropola, u zbirkama rezultata All-Russian festivala studijskih radova "Portfolio". (Dodatak 1). U tim zbirkama prikupljeni su studentski radovi učinjeni tijekom nekoliko godina u suradnji sa stručnjacima DIP-a kolektivne farme Kanovsky i znanstvenicima ruskog Državnog agrarnog sveučilišta - Moskovske poljoprivredne akademije. KA Timiryazev i druge organizacije. Svaki od djela ima veliku praktičnu vrijednost. Uspjeh potvrđuje brojna slova (Dodatak 2).

4. Utjecaj UPB-a na izbor zanimanja ruralnih učenika.

Školske godine - najteže i odgovorno vrijeme formiranja ljudske osobe u svojoj raznolikosti. A UPB je pomogao u ovom - jednom od prvih koraka uvođenja mladog čovjeka na ruralni rad, u život. Ovdje učenici ne samo da rade, ovdje su svjesni svog mjesta u društvu. Mnogi su davali početak u životnom timu za proizvodnju naukovanja. Dečki iz udruge radnika školske djece "Rostock" postali su agronomi, inženjeri, operatori strojeva i jednostavno ljubazni, vrijedni ljudi. Za mnoga je djeca sudjelovanje u natjecanjima, natjecanjima, konferencijama postalo pokroviteljstvo za odabir budućeg puta života. Može se reći da je natjecanje odobrilo profesionalni izbor sudionika i pobjednika.

2002 Lyudmila Solovyova - dobitnica regionalnog UPB rallya u nominaciji "Mladi uzgajivači stoke". Diplomirala je na Veterinarskom fakultetu AASA 2007. Godine.

2004 Beryumova Tatjana - nagrada-pobjednik regionalnih olimpijada na ekologiju, pobjednik regionalnog slotov UPB -2003, 2004 u kategoriji „Young ekolog”, sudionik rub skupova UPB, višestruki dobitnik studije konferencije, cache konferencija, pobjednik regionalne i član All-ruski natječaja „Water Rusije”, Dobila je jubilarnu značku "50 godina školskih brigada u Stavropolu". Diplomirao je Regionalnu ekološku školu. Diplomirala je na RGAU-Moskovskoj poljoprivrednoj akademiji. KATimiryazev - Moskovska poljoprivredna akademija nazvana po KATimiryazev, fakultet zooloških znanosti.

Lebedinsky Artem, pobjednik regionalnog UPB rallya u nominaciji "Mladi poljoprivredni poljoprivrednik". Dobio je komemorativnu značku "50 godina školskih timova učenika u Stavropolu". Diplomirao je iz SSAA u 2008. Agronomskom fakultetu.

2007 Zulin Evgenia - pobjednik okruga, regionalnog i sudionika Olimpijade sve ruske ekologije u Sočiju; pobjednik i dobitnik nagrade u okrugu i regionalnom skupu UPB-a u imenovanju "Mladi ekolog", ponavljajući dobitnik sve ruske konferencije "Otvoreni svijet". Počnite u znanosti. Primila su 3 potvrde za besplatno obrazovanje u SSU, SSHA i RSAU-Moskvi Poljoprivredna akademija. KA Timiryazev. Diplomirao je Regionalnu ekološku školu. Danas je studentica Akademije poljoprivrede Moskve imenovana KA Timiryazevom i povezala je svoju budućnost s okolinom.

Voronkova Anastasia - pobjednik regionalnog UPB rallya u nominaciji kultiviranja poljoprivrednih kultura, sve-ruske konferencije "Open World". Započnite u znanosti "Diplomirala Regionalne ekološke škole. Danas je studentica Moskovske akademije poljoprivrede nazvana KA Timiryazevom i povezala svoju buduću profesiju sa zoologijom.

2009 Nadezhda Egorova - sudionica regionalnog UPB rallya u imenovanju "Young Gardener", dobitnika regionalnog natjecanja "Podrost". Diplomirao je Regionalnu ekološku školu. N. Egorova - student Moskve Poljoprivredne akademije po imenu KA Timiryazev, fakultet zooloških inženjerstva.

2010 - Lebedinsky Anton - dobitnik „Young ekolog” u proizvodnim distrikt rally učenik brigade, dobitnik Stavropola istraživačkoj konferenciji: „Ekološki problemi Stavropol”, pobjednik 1. i 2. faza All-ruski olimpijada na ekologiju u 2009-2010 akademskoj Godine i ušla među deset najboljih među školama regije na regionalnoj pozornici predmetnih olimpijada, pobjednika (3. mjesto) baltičkog Znanstvenog i inženjerskog natjecanja - Sveučilišni znanstveni turnir učenika (biologija i ekologija) - u St. Petersburgu,

Slika 15 Pobjednik natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava Lebedinsky A.

U ožujku 2010. postao je pobjednik natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava "All-Russian Competition of Young Environmental Researchers" održanog u Moskvi. Dobitnik znanstvenog i tehničkog natjecanja školske djece ruskog Državnog agrarnog sveučilišta - Moskve Poljoprivredna akademija imenovana po K.A. Timiryazeva u 2010 i pobjednik ovog natjecanja u 2009, Moskva. Anton je diplomirao Regionalnu ekološku školu 2010. godine. Godine 2011. uključen je u članak o putovanju enciklopedije "Darovita djeca - budućnost Rusije" (Sl. 15). 2011 Kozlova Eugenia - pobjednik u okrugu i sudionik regionalnog UPB rallya u imenovanju "Mladi uzgajivači stoke". Diplomirao je Regionalnu Ekološku školu, student Akademije Moskovske akademije nazvan KA Timiryazev, fakultet "Zooengineering".

Ryabtseva Kristina - sudionica regionalnog UPB-a u nominaciji "Mladi šumar",

Diplomirao je Regionalnu ekološku školu. Student Akademske akademije u Moskvi nazvan po KA Timiryazev, fakultet - "Agronomski"

Uspjeh škole u radnom i patriotskom smjeru određuje se kako je postignut planirani rezultat. Ali individualna dostignuća svakog sudionika postaju važna: osobne promjene i stečena iskustva.

5. Zaključak i zaključci

1. Pedagoški tim škole stvorio je i u skladu sa zahtjevima vremena razvio takav model seoske škole koja se temelji na radu na zemlji, povezanost s okolnom prirodom, sposobnost njegovanja, osjećaja i življenja s njom u harmoniji. Zadatak škole je razviti kompetentni korisnik zemljišta koji gospodarstvu može upravljati na znanstvenoj osnovi, a ne naštetiti zemlji, okolnoj prirodi, osim svoje domovine - sela.

2. Osposobljavanje mladih ljudi je jedan od glavnih prioriteta u obrazovnoj strategiji bilo koje zemlje, u svim vremenskim razdobljima, bez obzira na ekonomsku i političku orijentaciju.

3. Koristeći se primjerom povijesti UPB-a, ponovno vidimo da je posao neodvojivo povezan s procesom postaje osobom i stoga obavlja goleme društvene funkcije. Danas, više nego ikada, pitanja izobrazbe radne snage i obrazovanja mlađe generacije su vrlo relevantni. Ne samo budućnost današnjeg školovanja, nego i budućnost sela, Rusije kao cjeline, u velikoj mjeri ovisi o njihovoj odluci.

4. Tim za produkciju učenika (udruga radnika školske djece "Rostock") ima ključnu ulogu u podizanju razine znanja studenata, oblikovanju radnih vještina i razvoju kreativnih, istraživačkih i osobnih osobina školske djece.

5. Sada mnoge ruralne škole izgubile su svoju osnovnu kvalitetu - bliski odnos s kopnom. Postoji jaz između generacija: djeca ne žele naslijediti rad svojih roditelja, a suvremeno društvo treba moralne, poduzetne, poduzetne ljude koji mogu donositi odgovornu odluku u situaciji izbora, obdarenom osjećajem odgovornosti za sudbinu zemlje. Sva ova pitanja i odlučuje tim za produkciju studenata (radna udruga studenata "Rostock").

 1. Foto materijali.
 2. Arhivski dokumenti.
 3. Sjećanja na maturante u školi.
 4. Izvadci iz narudžbi na srednjoj školi № 22 i obrazovni odjel Kursk regije.

Ministarstvo zdravstva Ruske Federacije, Idi na Orenburg State Medical University Odjel za mikrobiologiju, imunologiju, virologiju

KLINIČKA MIKROBIOLOGIJA MODULA

(radna knjiga za studente)

Klinička mikrobiologija modula okupacija

Tema: "Opportunističke infekcije. Uvjetno patogene bakterije su uzročnici endogenih bolesti. Nosokomialne infekcije.

Proučiti ulogu određenih skupina oportunističkih mikroorganizama (UPM) u humanoj patologiji i razvoju nosokomijskih infekcija. Važnost nosokomičnih infekcija za bolnice različitih profila.

Učenje glavnih metoda laboratorijske dijagnoze infekcija mokraćnog sustava

3. Učiti metode identificiranja bolničkih sojeva.

Kliničke mikrobiološke studije bolesti mikrobiološke etiologije u klinici neinfektivnih bolesti: oportunističke infekcije, nosokomijske infekcije, disbakterija

Oportunističke infekcije uzrokuju UPM u oslabljenom ljudskom tijelu.

To uključuje bakterije, gljive, protozoe. Na mnogo načina blizu

UPM neke vrste virusa (herpes virusi tipa 1 i 2, P-herpes virus, papovavirusi,

određene varijante adenovirusa, Coxsackie virusa i ECHO). UPM dolazi s ljudskim tijelom u nekim slučajevima u odnosu simbioze, komensalizma i / ili neutralizma,

u drugima, u konkurentne odnose, često dovodeći do razvoja bolesti.

Stoga su dobili naziv "uvjetno patogenih mikroba", tj. Posjedujući nisku

stupanj patogenosti za ljude, oni pokazuju svoje patogena svojstva samo pod određenim uvjetima, na primjer, kada imunološki status tijela smanjuje. Veza između patogenih mikroba i UPM-a vrlo je relativna. Budući da je UPM u Zagrebu

književnost se često naziva "oportunističkim mikroorganizmima" (od engleskog, da se uzme u obzir), bolesti koje uzrokuju nazivaju se oportunističkim infekcijama. Oportunističke infekcije mogu biti uzrokovane više od sto vrsta UPM-a. Najčešće, u svojoj etiologiji igrati ulogu predstavnika sljedećih rodova: Staphylococcus, Streptococcus, Peptostreotococcus, Escherichia, Enterobacter, Klebsiella, Citrobachter, Serratia, Proteus, Haf- Nia, Providencia, Pseudomonas, Haemophilus, Branhamella.Acinetobachter, Moraxella, Alcali- geni, Flavobacterium, Vibrio, Propionibacterium, Bacteroides, Fusobacterium, Bacillus, Mycobacterium, Eikenella, Mycoplasma, Actinomyces, Candida, Cryvtococcus, Pneumocysta.

Faktori patogcnosti: adhezini, toksini, enzimi zaštite i agresije, u stvari

upornost i ostali

Glavni klinički oblici infekcije: purulentno upalni i gnojni

septičkih bolesti različitih organa i tkiva, infekcija rana i opeklina, akutne crijevne infekcije.

Predstavnici normalne mikroflore mogu se prebaciti na druge biotope tijela (translokacija, migracija), što dovodi do različitih lezija. Na primjer, epidermalni stafilokok kolonizira intravenozne katetere iz kože; E. coli iz crijeva ulazi u urinarni sustav (cistitis, itd.); pseudomonadi iz nosa migriraju do srednjeg uha.

Izvor infekcije najčešće je bolesna osoba, osobito s izbrisanim oblicima bolesti ili prijevoznikom. Najveća opasnost u epidemiološkom smislu je medicinsko osoblje bolnica koje može biti

Lem bolničke sojeve UPM, na primjer stafilokoke. Izvor infekcije može biti životinja, na primjer, krave koje pate od mastitisa u slučaju stafilokokne toksične infekcije i enterokolitis. Ponekad je izvor infekcije bolnički okolišni predmeti koji su obilno zagađeni slobodnim živim vrstama UPM, na primjer, pseudomonadi, acinetobakterije (sapronoze). Dakle, oportunističke infekcije u većini slučajeva su antroponi, rijetko zoo antroponoze, a ponekad i sapronoze.

Laboratorijska dijagnoza (slika 1)

Sl. 1 Shema laboratorijske dijagnoze mikrobiološke etiologije u neinfektivnoj klinici

Važan uvjet za učinkovitost bakteriološkog istraživanja je ispravno uzimanje materijala koji se istražuje. Razmislite o sljedećem:

a) odabir biološkog materijala za istraživanje određuje se lokalizacijom sumnjivog patogena u ovoj fazi bolesti. U odsutnosti ili nesigurnosti lokalnih žarišta, pregledava se krv. Materijal treba uzeti izravno od izvora infekcije ili se treba ispitati odgovarajuće iscjedak (gnoj, urin, žuč, itd.);

b) preporuča se uzimanje materijala prije početka antibakterijske terapije ili nakon određenog vremenskog perioda nakon davanja lijeka, potrebnog za njegovo uklanjanje iz tijela (od 8h do 3 dana, ovisno o lijeku i sumnjivom patogenu).

c) potrebno je uzeti materijal tijekom najvišeg sadržaja patogena u njemu (na primjer, krv za oslobađanje krvne kulture s povećanom temperaturom na početku razdoblja rashlađivanja, itd.).

d) slijediti pravila asepsisa (kako bi se izbjegla kontaminacija uzorka s mikroflora okoliša i predstavnici normalne mikroflore tijela);

d) izbor materijala za izolaciju aerobnim i fakultativne anaerobe proizvesti sterilni pamuk obrisak (sekret rane, razmaza iz sluznice očiju, nosa, grla, vrata maternice, vagine, anusa), specijalne uređaje (petlje cijevi, četke, itd ), štrcaljka (krv, gnoj, eksudat) izravno u sterilni spremnik (urin, sputum, separator).;

f) materijal za izolaciju strogih anaeroba dobiva se iz patološkog fokusa probijanjem pomoću injekcije iz kojeg je prethodno uklonjen zrak, u istraživanju

Sokov tkivo uzeti iz dubine ognjišta. Ako trebate koristiti tampone, odmah ih uzimati odmah nakon uranjanja u transportni medij;

g) količina materijala mora biti dovoljna za proučavanje i ponavljanje, ako je potrebno; s niskom koncentracijom patogena pokušavaju uzeti veliku količinu materijala;

h) prijevoz prirodni materijal u kliničkom uzorku koji se izvode u laboratoriju što je prije moguće, jer dugotrajno skladištenje mnogih smrti vrsta pojavljuje patogeni počinju se razmnožavati i manje zahtjevne brzorastućih vrsta, što dovodi do smetnji u udjelu vrsta bakterija. Ako se materijal ne može odmah transportirati u laboratorij treba koristiti transportna sredstva ili staviti materijal u smislu kućnom hladnjaku (ne prihvatljiv za sve patogene). Materijal za mikrobiološke studije su prevezeni u posebnom Bix, posudama, itd.;

u) klinički uzorci za uzgoj anaerobe se transportira u laboratoriju, maksimalno ih zaštiti od izlaganja atmosferskim kisikom (pomoću posebnih zatvorene bočice napunjene smjesom plina bez kisika ili namjenski transportnog medija u kojem što ispitivanog materijala injekcijske igle putem gumenog čepa bočice, materijal može transportirati izravno u štrcaljku s sterilnim gumenim čepom na vrhu);

a) klinički uzorak poslan u laboratorij, što je prateći dokument koji sadrži osnovne informacije potrebne za mikrobiološke studije (prirodu materijala, ime pacijenta, naziv ustanove ili odjela, povijesti broj, vjerojatne dijagnoze bolesti, prethodna antimikrobno terapija, datum i vrijeme materijala, potpis liječnika, vodič materijal za proučavanje).

Značajke uzimaju istraživan materijal s različitim lokalizacijom gnojno upalnog procesa:

a) Bakterija i sepsa. Krv za sjetvu se uzima iz vena: 5-10 ml krvi se siju u 50-100 ml tekućeg nutrientnog medija (1% šećerne juhe, dvostupanjski medij, SCS, itd.).

b) Infekcija mokraćnog sustava. Nakon pažljivog toaletnog djelovanja vanjskih genitalnih organa, prikuplja se prosječni udio od 3-5% slobodno otpuštenog urina. Prikupljanje urina pomoću katetera provodi se samo ako pacijent nije u stanju urinirati ili razlikovati lokalizaciju upalnog procesa u bubrezima i mokraćnom mjehuru. Kultura urina obavlja se prema Golda (sektorskoj metodi sjetve) kako bi se odredio stupanj bakteriurije.

c) Infekcije donjeg respiratornog trakta (bronhitis, upala pluća). Ispitajte jutarnji dio iskašljaja. Prije sakupljanja sputuma pacijent treba isprati usta kuhano vodom i četkati zube. Ispljuvak se skuplja u prskanju, Petrijevu jelu. Najpoznatija studija sputuma uzeta tijekom bronhoskopije.

d) infekcije gornjih dišnih puteva. Nosni iscjedak se uzima s sterilnim vatom od dubokih dubina u nosnoj šupljini. Materijal iz nazofarinksa uzima se sterilnim stražnjim ždrijelom, od ždrijela (s tonzilima) s navlaženom pamučnom brisom, bez dodirivanja korijena jezika.

e) Meningitis. Uzorkovanje cerebrospinalne tekućine probijanjem s debelom iglom leđne moždine u lumbalnom području provodi se s najstrožim asepsijom. Prve kapi CSF koji ulaze kroz iglu (do 1 ml) se skupljaju u epruvetama za citoskopske pretrage. Za sjetvu, upotrijebite sljedeći dio tekućine - 2-5 ml. Ako sumnjate na tuberkulozu ili gljivičnu etiologiju meningitisa, trebali biste uzeti najmanje 10 ml CSF-a.

f) ženske genitalne infekcije. Ispuštanje vagine uzeti s sterilnim pamučnim brisom iz stražnjeg ovarija. Ispuštanje cervikalnog kanala uzima tanak pamučni obrisak nakon liječenja cerviksa maternice. S porazom unutarnjih genitalija

Informativni materijal koji se proučava može biti menstrualni sadržaj, uzeti u skladu s aseptičkim pravilima.

g) Infekcija rana. Rana iscjedak se uzima sa sterilnim pamučnim obrisom iz dubine rane. Ako se u ranu nalazi drenaža, iscjedak se uzima sterilnom štrcaljkom.

h) Infekcije očiju i ušiju. Odvojiva oka uzima oculista sterilnim mikro tamponom od pamučne vrpce s unutarnje površine donjeg kapka u unutarnji kutak palpebralnog kanala. Za purulentni otitis medij, otorinolaringolog uzima gnoj od tamponske šupljine s čepom kroz rupu u bubnjiću ili probijanjem.

i) crijevne infekcije i trovanja hranom. Materijal za proučavanje su izmet, povraćanje, ispiranje želuca, hrana i sirovine, koji su povezani s razvojem bolesti. Testni materijal u količini od 1 g (1 ml) suspendira se u 10 ml 0,5% -tne otopine natrijevog klorida, protresa se, stavi 15 minuta, i nedovoljno tekućina se inokulira na hranjivom mediju.

Pri identificiranju uvjetno patogeni mikroorganizam kao uzročnika, sljedeće mikrobiološke kriterije: Brzina mikrobne kontaminacije materijala (> 1x10 5 cfu / ml ili cfu / g), prisutnost čimbenika virulencije i postojanosti, slike intermicrobial interakciju u biotipa (često bolesti uzrokovanih patogenima komore) kriteriji migracije (translokacije) patogena; povećanje titra antitijela na autostam (serološka metoda).

Terapija. Antibiotici, bakteriofagi, probiotici, specifični serumi (imunoglobulini).

Prevencija. Povećanje prirodne otpornosti tijela, uklanjanje imunodeficijencije: uporaba imunomodulatora, adaptogena.

Nosokomialne infekcije (VBI)

Nosokomialne (bolničke, nosokomijske, iatrogene) infekcije

utječu na pacijenta kao rezultat boravka u bolnici.

Etiologija. Aktivatori - patogene i oportunističke vrste mikroorganizama. Patogene vrste S. aureus :., S.pyogenes, S.flexneri, virus gripe, virus hepatitisa B, itd Oportunističke vrste može uzrokovati i egzogene i endogene (oportunistički) BIV.

Često agenti bolničkih infekcija su sojevi bolničke - ekovary dobro prilagođen i uporni u određenim bolničkim uvjetima. Sojevi bolnica naznačen slijedećim svojstvima: otpornost na više antibiotika, otpornost na antiseptika i dezinfekciju, visoke polimorfizam populacije, a širine i varijabilnu set patogenosti faktora izraženim sposobnost kolonizirati ljudsko tijelo.

Patogeneza. patologija oblici: Pyo-upalne bolesti gnoynosepticheskie oblik infekcije, postoperativnih komplikacija, rane i infekcija opekotina, crijevne infekcije i druge uvjete za razvoj bolničkih infekcija: oslabljenu pravelo aseptičan ;. rasprostranjena uvođenje dijagnostičkih postupaka koji se odnose na povredu integritet kože i sluznice; širenje spektra i ozbiljnost kirurških intervencija; upotreba imunosupresiva; formiranje i cirkulaciju bolničkih sojeva. BIV, raslojavanju za temeljne bolesti, teži protoka, dijagnostici i liječenju teško.

Kriterij za identifikaciju bolničkog sojka je izolacija istog ekowara od pacijenata i njihovih izvora infekcije.

Epidemiologija. Izvori infekcije: medicinsko osoblje (bakterije), pacijenti, objekti vanjskog okruženja (alati, instrumenti, itd.). Načini prijenosa: umjetni (kontakt, parenteralno), hrana, aerogeni.

Prevencija. Identifikacija nositelja bakterija među pacijentima i medicinskom osoblju. Proučavanje objekata okoliša zbog kontaminacije bolnim sojevima. Izvršite mjere asepsise.

PITANJA ZA OBUKU:

Koncepti "trajne (autohtone) i prolazne (alohtone) mikroflore", "uvjetno patogeni mikroorganizam", "oportunistička infekcija". Čimbenici koji doprinose razvoju oportunističke infekcije.

Glavne vrste UPB, patogeni oportunističkih infekcija (enterobakterija, stafilokok i streptokok). Anaerobni DSP (klostridija i anaerobni spojevi koji nemaju spore).

Čimbenici patogenosti TSP (čimbenici kolonizacije, virulencije i upornosti). Mehanizmi upornosti bakterija.

Etiologija, patogeneza i klinička svojstva endogenih bolesti.

Laboratorijska dijagnoza endogenih infekcija.

Značajke epidemiologije nozokomijalne infekcije.

Karakteristike bolničkih sojeva i njihovih kriterija identifikacije.

Glavni smjerovi prevencije i liječenja oportunističkih i nosokomijskih infekcija.

Samostalni plan:

Proučite tablicu: Mehanizmi i prijenos zaraznih bolesti.

Izvođenje praktičnog rada:

Laboratorijska dijagnoza infekcija mokraćnog sustava

Identifikacija stafilokoknih sojeva bolnice.

NEOVISNI PRAKTIČKI RAD

cilj: Učiti vještinu bakteriološke dijagnoze infekcija mokraćnog sustava.

Zadatak. U bakteriološkom laboratoriju primljeno je 3 uzorka urina od bolesnika s preliminarnom dijagnozom infekcije mokraćnog sustava. Provesti laboratorijsku studiju kako bi se potvrdila moguća dijagnoza UTI i procijeniti njezin rezultat.

Metoda (Gouldova metoda sijanja)

Bakteriološka promjer petlju 3 mm za proizvodnju sjemena (30-40 udaraca) materijala (mokraće) th sektoru 1 na Petrijeve zdjelice s hranjivim medijima (Endo i 5% agara krvnih pločica). Nakon toga petlje burn i proizvoditi 4 bar sijanje iz 1. sektora do 2 minute, na sličan način iz 2-og sektora 3. i od 3. do 4. (vidi, na slici), spaljivanje petlju nakon reseeding iz svakog sektora. Šalice su inkubirane u termostatu na 37 ° C tijekom 18-24 sata.

Navedite broj kolonija koje se uzgajaju u različitim sektorima. Broj bakterija u 1 ml tekućine određen je tablicom.