Vježbe nakon poroda: uklonite želudac

Liječenje

Čak i uz dobru genetiku, žene koje su nedavno postale majke nesretne su s promjenama koje su se dogodile liku nakon rođenja djeteta. Ovaj trenutak povećava rizik od opasnog stanja - postpartumne depresije. Pogotovo žene su depresivne od stanja abdomen. Vježbe nakon porođaja za abdomen - alat dostupan svakoj mladoj majci koja će omogućiti da se vrati u svoj bivši oblik

Što se događa s trbuščićem?

Trudnica posljednjeg tromjesečja umorna je od ogromnog, neugodnog trbuha. Želim rađati veću vjerojatnost da ću povući uske traperice i otići u šetnju s djetetom. Međutim, u postpartum razdoblju, čini se da se želudac nije dovoljno smanjio.

Ostaje približno jednako kao i kod 4-6 mjeseci trudnoće, a istodobno izgleda slabo i saggy. Često se na njima pojavljuju strija, a mračna longitudinalna pigmentna linija ostaje, dijelivši tijelo na pola. Zašto se to događa?

Uterus je rastegnut

U maternici tijekom 9 mjeseci fetus raste i razvija se, težina koja je u vrijeme rođenja u prosjeku 3,5 kg, a rast je 51-54 cm.

Kontrakcija maternice se javlja nakon isporuke u roku od nekoliko mjeseci. Čak i sitne djevojke s trbušnim pritiskom napuhane prije trudnoće moraju se suočiti s tim.

Trbuh odmah nakon poroda je neizbježan i posve prirodan fenomen.

Omekšava trbušne mišiće

Mišići prednjeg abdominalnog zida, pod utjecajem hormona relaxina koji nastaju tijekom trudnoće, omekšaju i postaju elastični. To je neophodno tako da se protežu i raspršuju pod pritiskom rastućeg maternice.

Nakon što se dijete rodi, sve se obično pada na svoje mjesto - ali ne odmah (i, nažalost, ne uvijek: postoji često komplikacija kao što je diastasis).

Povećava tjelesnu masnoću

Tijekom trudnoće hormonska prilagodba odvija se u ženskom tijelu i postotak povećanja tjelesne masti. Njegova je zadaća zaštititi razvoj fetusa od negativnih vanjskih utjecaja.

Iz očitih razloga, većina masnoća pohranjena je na trbuhu. I nakon poroda potrebno je ponovno se radovati u prekrasnom tiskaru i slaboj slici.

Koža se smanjuje

Dodaje još pedeset centimetara do ranjenog struka s kožom koja probija. Epiderme se morale protezati na neuobičajen način kao abdomen, a koža se nije mogla odmah vratiti u prethodno stanje.

Svaka žena je nezadovoljna stanju trbuha nakon rođenja djeteta. No, težina problema ovisi o brojnim čimbenicima:

 • Vrsta tijela. U vitkim djevojkama zbog nedostatka viška masnog trbuha proteže se manje i, stoga, ostavlja brže.
 • Redoslijed djeteta. Svakim kasnijim djetetom, stražnji trbušni zid deformiran je sve teže i vraća se na prvobitni izgled.
 • Stanje mišićavog okvira žene koja radi prije začeća.
 • Životni stil tijekom trudnoće. Je li se odgovarajuća tjelesna aktivnost ili žena pomaknula malo.
 • Veličina fetusa i broj djece. Ovdje je sve logično: veliko dijete i višestruke trudnoće uzrokuju veće istezanje maternice, mišića i kože. Pročitajte više o višestrukoj trudnoći →
 • Vrsta hranjenja. Dojenje pomaže u opeklinama i povećanju stope kontrakcije maternice.
 • Nasljeđe. Neki sretni ljudi uspijevaju dobiti savršen oblik bez ikakvog napora u nekoliko mjeseci.

Što učiniti

Za brz povratak tanke, oblikovane figure, postoje 2 alata: ispravak snage, trbušne vježbe nakon porođaja. Ali bit će potrebno eliminirati slatku, masnu i pušenu hranu iz prehrane koja je korisna ne samo za lik, već i za dobrobit bebe koja prima majčino mlijeko sve što mu majka jede.

Također biste trebali odustati od takozvanih "praznih" kalorija:

Majka koja se brine ne može strogo ograničiti na prehranu: to će utjecati na njeno zdravlje i kvalitetu mlijeka.

Odgovarajuća tjelesna aktivnost koja uključuje provedbu vježbi usmjerenih na jačanje mišića prednjeg trbušnog zida - upravo ono što vam je potrebno.

Teretana posjet je idealan, ali često mlada majka ne može priuštiti da napusti dijete za dugo vremena. Ali vježbe kod kuće dostupne su svaka.

A dijete neće ovdje biti prepreka, jer dodjeljivanje 15-20 minuta za dovršetak kompleksa tijekom dana nije problem.

Kada mogu početi trenirati?

Nema žurbe. Vježbe koje će pomoći smanjiti trbuh nakon porođaja, morate obaviti nakon obnove tijela iscrpljen snažnim restrukturiranjem - kada je dijete staro najmanje 7-9 tjedana.

Ako je dijete rođeno carskim rezom, ili je žena bila ukrašena, trebat će 2,5 do 3 mjeseca. Inače, posljedice nisu isključene: divergencija šavova, propuštanje zidova vagine, povećanje intra-abdominalnog tlaka.

Bolje je obratiti pažnju na prehranu kako bi izgubili težinu u ovom osjetljivom razdoblju: odbiti slatko, prženo, masno.

Početna vježba: opća načela

Poštivanje jednostavnih načela omogućit će postizanje dobrih rezultata bez oštećenja zdravlja u najkraćem mogućem roku:

 • sat vremena prije treninga i otprilike u isto vrijeme nakon nastave ne možete jesti;
 • pouke s praksom ne vrijedi;
 • tijekom izvođenja kompleksa tiska mora biti u stresnom stanju;
 • morate slijediti tehniku ​​izvedbe: radimo na postizanju rezultata, pa je bolje napraviti 25 ispravnih vježbi od 55 neispravnih;
 • klase bi trebale biti redovne: tisak se stvara kada kompleks bude izvršen najmanje tri puta tjedno;
 • broj pristupa i broj vježbi treba postupno povećavati - posebno za žene koje prije nisu sudjelovale u sportu (međutim, bolje je biti oprezan prilikom posjeta teretani nakon prisilne pauze).

Prije nastavka vježbi, preporuča se istezanje:

 • Prva opcija: na udisaj, prednji trbušni zid je zaokružen koliko god je to moguće, na udisaj, privučen je i učvršćen u tom položaju nekoliko sekundi (obavljajte 10 setova svake od njih);
 • Opcija 2: leži na vašem trbuhu, morate se saviti koliko god je to moguće i zamrznuti za 5-7 sekundi (također trebate izvesti 10 puta).

Učinkovite vježbe

Vježbe koje pomažu jačanju mišićnog okvira prednjeg trbušnog zida i spaljivanja višak masnoća pomoći će uklanjanju trbuha nakon poroda:

 1. Swing pritisnite. Vježba, koja je većina poznata iz škole, izvodi se na podu s rukama proširenim iza glave i čvrstim nogama savijenima na koljenima. Ritmički liftovi za trupove su napravljeni brzinom, ali bez žurbe i buke.
 2. Izrada donjeg tiska. Laganje na podu, podignite noge, pokušavajući napraviti udaljenost od pete do maksimuma.
 3. Naginje se na stranu. Stavljanjem nogu širine ramena, pokušavamo naizmjence doći do poda s desnim i lijevim rukama.
 4. Pelvic se diže. Laganje na podu, podignite zdjelicu gore, istiskujući mišiće tiska i zadržite se na ovom mjestu 10-12 sekundi. Trebate najmanje 10 ponavljanja.
 5. Planck. Teška, ali učinkovita vježba usmjerena na jačanje dubokih trbušnih mišića. Da bismo to učinili, ležemo na trbuhu, oslonimo se na podlaktice (ravni kut se formira između ramena i podlaktice) i postupno srušimo prsa, trbuh i koljena s površine. Kao rezultat, formiraju se 2 točke podrške - prsti i podlaktice. Tijelo je fiksirano u tom položaju 20-30 sekundi (za početak, a zatim se vrijeme postepeno povećava). U ovom slučaju, zdjelica se ne bi trebala pomicati gore i dolje.
 6. Čučanje uza zid. Mi stojimo do zida, zatvaramo leđa na nju, a zatim stavimo noge po širini ramena i napravimo korak naprijed. Nakon toga počnemo glatko kliziti prema dolje dok bokovi ne budu paralelni s podom. Sljedeća faza je podizanje bez ruku. Dosta parova pristupa za 14-15 ponavljanja.
 7. Noga dizala. Vježba pridonosi stvaranju struka. Da bismo ga izvodili, položili smo na stranu i podignuli nogu kako bismo pravili pravi kut s podom. Idealno - par pristupa za 20 ponavljanja (izmjenjujući rad desne i lijeve noge).
 8. Križanje. Ležeći na podu s rukama iza naših glava, podižemo oštrice ramena i savijamo koljena, zatežući ih u prsa. Zatim uspravimo lijevu nogu, istodobno dolazimo li desnom koljenom do desnog koljena, nakon čega sve radimo upravo suprotno: ispravljamo desnu nogu i dodirnemo lijevu koljenu desnim lakom. Broj pristupa i ponavljanja određuje sposobnosti žene: što više, to bolje. Vježba trenira kosu trbušne mišiće, čineći lijep struk.

Ako se ženi dijagnosticira diastolic nakon poroda, neke od gore navedenih vježbi su kontraindicirane.

Diastasis - komplikacija nakon trudnoće i poroda, očituje se prekomjernom divergencijom abdominalnih mišića. Pod pritiskom rastućeg maternice, žena ima mišiće koji se omekšavaju hormonom relaxinom.

Uobičajeno, nakon što se dijete rodi, sve se diže na svoje mjesto u 2-3 mjeseca. Ali ako je djevojčica imala problema s težinom prije trudnoće ili je podnijela veliku bebu (ili 2 ili više djece), mišići se nikada ne povezuju.

Kao rezultat toga, dijete i vježbe ne pomažu: neumoljiv trbuh ne može se ni na koji način ukloniti. Pored kozmetičkog nedostatka, neugodno stanje može očitovati bol.

Osim toga, na visokoj dijastazu (odstupanje mišića 10 cm i više) za formiranje kompleks s tradicionalnim tisak opasan visok rizik prolapsa unutarnjih organa ili hernije, praćeno štipanje tijela.

Za žene s dijastasirom prikladni su sparing vježbe:

 • mačka - izvodi se 10-15 puta od položaja "na sva četiri": uzdisati - okrenuti leđa i crtati u trbuhu, udisati - vratiti se u početni položaj;
 • savijanje nogu - izvodi se u sklonoj poziciji naizmjenično savijanje i ispravljanje nogu (noge klize na podu);
 • kompresija - početni položaj ležeći (koljena savijena, stopala na podu, ispod slabinskom ručnik rastegnut, a krajevi su u rukama vlakove) na izdisaju Podignite glavu i ramena, čvrsto povlačenjem ručnik oko struka, udisanje - Povratak na podu.

Obuka za kućanstvo

Redovite vježbe za gubitak težine nakon porođaja su preduvjet za tanku, lijepu figuru. No, maksimalni učinak i održavanje rezultata postiže se kombinacijom kompleksa s tzv. Domaćim vježbama - vježbama koje se lako obavljaju, ne prekidajući svakodnevne aktivnosti.

Dovršavanjem svakodnevnih poslova, možete:

 • povucite prednji trbušni zid dok izdišete i opustite se tijekom udisanja;
 • u tušu redovito trljati trbuh hladnom vodom;
 • kupanje u ribnjaku (ili raditi u bazenu) kako biste imali masažu trbuha, vodoravno zakačite dlanove i vodite ih na udaljenosti od 4 cm od prednjeg trbušnog zida;
 • što je češće moguće biti u položaju "natrag ravno, trbuh" - to će postupno postati navika;
 • hodajte više s kolicima: hodanje uz prosječnu brzinu na otvorenom s težinom u obliku prijevoza s djetetom učinkovito je kardio trening.

Kada čekati rezultat?

Ovo pitanje posebno se brine za mlade majke. Sve ovisi o nizu čimbenika:

 • intenzitet i pravilnost obuke;
 • poštivanje načela zdrave prehrane;
 • nasljeđivanje i stanje lika žene prije trudnoće;
 • vrsta hranjenja - dojke ili umjetne.

U prosjeku, ovisno o redovitom treningu, nakon 2 mjeseca formira se mišićni okvir koji drži trbušni zid i osigurava precizne obrasce tijela.

Lijepa figura ili dijete? Ultimatum danas nije jedinstven. Nije potrebno objasniti nesavršenost lika rađanjem djeteta. Samoorganizacija i mali napori su ono što je potrebno za postizanje dragocjene ravnine trbuha.

Autor: Natalia Roy,
posebno za Mama66.ru

Kako ukloniti želudac nakon porođaja? Sve tajne.

Poštovanje, gospodo, a posebno dame.

Dame, cvrčati :)! danas čekamo čisto žensku notu, a posvetit ćemo se pitanju donošenja voljene osobe, odnosno, kako ukloniti trbuh nakon rođenja. Nakon čitanja članka, svaki od vas će znati što treba učiniti da bi napravio šest kockica jedne lopte.

Dakle, uzmite svoja mjesta, bit će zanimljivo.

Kako ukloniti želudac nakon porođaja? Što, što i zašto.

Već sam jednom rekao da je linija svih žena želja da ugodi što je moguće više ljudi, a ne mora biti muški predstavnik. Često je važno da djevojka jednostavno staviti svoju djevojku na pojas do poda i dokazati joj se da je ona dostojnija kandidat, tako da, na primjer, ona je blizu ovog ili onog čovjeka. Stoga, ljepota je njihovo (vaše) glavno oružje. Također, u svakoj ženi, priroda ima instinkt majčinstva - realizaciju sebe u ovom svijetu kroz rođenje djeteta. Međutim, potonji najčešće podrazumijeva negativan utjecaj na prvu, tj. gubitak glatke linija, senzualnih krivulja i laganih djevojčica. I moram reći da ovo ne ide nigdje, djevojke moraju žrtvovati svoju ljepotu kako bi nastavile tok života kroz potomstvo.

Jedan od glavnih problema svih trudnica je riješiti pitanje - kako ukloniti želudac nakon porođaja? Uostalom, taj je dio tijela najviše pogođen posljedicama djeteta i najproblematičniji je. Shaking preko Interneta, shvatio sam da, iako je ova tema vrlo relevantna, ne postoji razumljiv strukturirani materijal s akcijskim planom. Naravno, ova situacija nije odgovarala (i, mislim, većina dame), pa sam odlučila sažeti sva postojeća znanja i dati najpotpuniji vodič za uklanjanje postpartumnog abdomena. Ono što sam učinio, saznajmo sada.

Napomena:

Radi boljeg razumijevanja materijala, sva daljnja pripovijedanja bit će podijeljena u pod-poglavlja.

Što se događa ženskom tijelu nakon poroda

Pa, želim započeti svoju priču postavljanjem djevojaka na pozitivan način, jer je to najvažnije u ovom slučaju. Dakle, dajem instalaciju - uspjet ćete, bilo koji problem možete rame! Također sam primijetio da su umovi ne samo običnih djevojaka zauzeti problemima nastupa nakon porođaja, zvijezde show biznisa također su zabrinute zbog svojih odluka. Posebno ću dati fotografiju poznatih osoba koje su postale majke 2013. i nakon nekoliko mjeseci uspjele su ukloniti trbuh nakon porođaja i vratiti se svom bivšem obliku.

Dakle, sada radimo teoriju i, najvažnije, praktične probleme.

Treba podrazumijevati da nakon rođenja djeteta dolazak u bivšem obliku treba vremena, a ponekad i vrlo dug (oko 1 godine). Najsporiji dio tijela je trbuh. Bio je onaj koji je, u procesu nošenja fetusa, popeo poput kugle, a on je trebao najviše vremena za smanjenje veličine. Otpuštanje trbuha je uzrokovano hormonskim promjenama koje se javljaju u ženskom tijelu tijekom tog razdoblja.

Oko 4 tjedna, maternica je dužna vratiti se na prenatalnu veličinu. Sve stanice vašeg tijela koje su natečene tijekom trudnoće počnu postupno odreći svoje tekućine (uključujući u obliku tajni i sekreta). Dodatni masni naslage koje je tijelo povećalo za povoljnu trudnoću počinju sagorijevati, pogotovo ako dojite bebu i krećete se (čak i ako možete čak i šetati stanom :)).

Nakon poroda, još uvijek možete primijetiti lini nigra - tamne pigmentne linije u srednjem dijelu trbuha. Osim toga, tijekom tog razdoblja pojavljuju se i nove areola strijama. Oni se javljaju kao posljedica brzog rastezanja kože tijekom trudnoće. Sljedeće napomene [kako se riješiti strijama] pomoći će se da se potpuno oslobodite, ali značajno smanjujete i smanjite njihov intenzitet i vidljivost.

Što se tiče samih trbušnih mišića, oni su rastegnuti i malo odvojeni jedni od drugih kako bi pružili mogućnosti za postavljanje fetusa. Vjerojatno su mnoge dame čule diastasis - to je odvajanje mišića rectus abdominis iz sredine vezivnog tkiva koje prolazi kroz središte trbuha.

Diastasis rektuma abdominis je simptom prekomjernog intraabdominalnog tlaka - to znači da se unutarnji pritisak unutar trbuha i zdjelice gura, naprijed i dolje. Ovaj pritisak može uzrokovati izbočenje trbuha. Prema grubim procjenama, 1/3 svih primarnih polukrutina i oko 75% sekundarnih žena imaju određeni stupanj dijastaze, što uzrokuje nestabilnost mišića kore i trbuščića.

Što se tiče trbuha, također je potrebno jasno shvatiti da je proteklo 9 mjeseci kako bi se protezali mišići i trebalo bi im puno ili više vremena da se vrate u svoj bivši oblik.

Općenito, brzina (stupanj povrata) ovisi o nizu čimbenika, uključujući:

 • kakav oblik (vrsta figura) i veličina imali prije trudnoće;
 • koliko kilograma stečeni tijekom trudnoće;
 • koliko ste aktivni tijekom trudnoće;
 • što su vaši geni i sklonosti tijelu.

Bit će lakše riješiti se težine i ukloniti želudac, ako:

 • ovo je vaše prvo dijete;
 • postigao je manje od 13 kg za sva vremena;
 • koristite dojenje.

Prosječni privremeni smjernica za vraćanje na antenatalni oblik je brojka od 6 mjeseci.

Napomena:

Dolazak u formu nakon rođenja je individualni proces. Tijelo jedne žene može "preokrenuti" taj proces puno brže nego drugo tijelo. Također je korisno znati da je starija žena (kasnije zatrudnjela), niža je brzina dobivanja oblika i oporavka. tj a ne činjenica da je rođen nakon 30 godina, dolazite u uobičajeni oblik. Dakle, u pitanjima pronalaženja iste ljepote, princip je da što prije letite), to bolje!

Masnoće na trbuhu: sve što trebate znati da biste je uklonili.

Prije nego počnete proučavati mjere za čišćenje trbuha, potrebno je što više saznati o neprijatelju, pa ćemo to poduzeti.

Dakle, sve u ljudskom tijelu postoje dvije vrste masti:

 • subkutane masti koja se nalazi neposredno ispod kože, osoba može vidjeti i osjetiti;
 • visceralna - obuzima unutarnje organe, nevidljive ljudima, ali vrlo opasne.

Visceralna mast čini želudac većim izgledom. Ako ima puno toga, ona će istjerati potkožnu masnoću i vizualno (i stvarno) povećati volumen abdomen. Zapamtite - rad na čišćenju trbuha trebao bi se smanjiti na uklanjanje obje vrste subkutanih masnoća.

Razlozi povećanja težine i pojave trbuha mogu biti različiti, ovdje smo govorili o tome zašto ljudi rastu? U ovom članku, nećemo se zadržavati na njima, ali uzmemo zdravo za gotovo da se trbuh pojavio nakon porođaja i morate se riješiti toga.

Pa, završili smo s teorijom i glatko smo se približili praktičnom dijelu bilješke, au njemu ćemo govoriti o...

Kako ukloniti želudac nakon porođaja? Dva alata.

Da bismo uklonili želudac, usredotočit ćemo se na dva alata:

 1. specijalizirana tjelesna aktivnost;
 2. prilagodba snage.

Oni će nam pomoći da učinkovito riješimo zadatak.

Počnimo s redoslijedom...

I. Posebne vježbe za uklanjanje abdomena

Prvo, vrijedno je reći da nije važno za abdomen da li ste nakon isporuke ili ne, tj. Vježbe će biti tipične za svakoga tko se želi riješiti kruglyash ispred. Samo vi, kao žena u radu, morate imati na umu da tjelesna aktivnost (vježba) treba slijediti najmanje 3-4 tjedna nakon isporuke.

Što se tiče samih vježbi, popis najučinkovitijih je sljedeći.

№1. Pelvic se diže.

Lezite na leđima, savijte koljena. Pritisnite leđa na pod, zategnite trbušne mišiće i lagano podignite zdjelicu. Držite ovu poziciju 10 sekundi. Izvršite 10 ponavljanja. Ovo je izvrsna tonikska vježba bez iscrpljujućih opterećenja.

№2. Crunchy (uvijanje na podu).

Lezite na leđima, savijte noge na koljenima, rukama prekriženim na prsima. Na uzdisanje, koristeći samo trbušne mišiće, pomaknite ramena (gornji dio tijela) na koljena. Napravite vršnu redukciju na kraju točke amplitude i vratite se na početnu poziciju. Izvršite 2 kompleta od 20 ponavljanja. U ovoj izvedbi, ne biste trebali suzbiti leđa od poda, povećavajući amplitudu, jer u ovom slučaju, ekstenzorski mišići leđa, a ne abs, su uključeni u rad.

Dobra prijelazna (do teže) vježbe.

№3. Dizalo se uspravno leđima.

Lezite na leđima, prekrižite ruke preko prsa i premjestite noge ispod bilo kakve fiksne površine (komad namještaja). Od spuštene pozicije, počnite srušiti leđa s poda, podižući je. Izdahnite na kontrakciju i vratite se na polaznu poziciju. Počnite s 3 seta od 10 ponavljanja, postupno povećavajući broj puta sa svakim izvršenjem. Vježba je slična kranju, međutim amplituda kretanja mnogo je veća.

№4. Zadržavanje statičkog kućišta

Lezite na trbuhu, nagnuti podlaktice na pod, stvarajući pravi kut u vašim rukama. Podignite iznad površine, podignite prsa i trbuh. Trebali biste imati dvije kontaktne točke - podlakticu i stopalo. Nategnite se na žicu i ne dopustite da zdjelica hoda gore-dolje. Zaključaj se u tom položaju. Izvršite 3 seta od 30 sekundi. Postupno povećavajte vrijeme stajanja u stalak. Drugi naziv vježbe je daska, i čitajte sve informacije o njemu u bilješci [ploča]. Ovo je jedna od najtežih, ali i najučinkovitijih "prešutnih" vježbi. Ako su prethodne vježbe uglavnom usmjerene na vanjske slojeve trbušnih mišića, daska je dizajnirana za jačanje unutarnjih mišića (osnovni mišići).

№5. Čučanje uza zid.

Idite na zid i čvrsto ga pritisnite. Stavite noge širine ramena i poduzmite korak naprijed. Počnite kliziti niz zid. Čim stignete do paralelne bokove na pod, ustatnite se bez pomaganja sa svojim rukama. Izvršite 2 seta od 15 ponavljanja. Ovo je izvrsna kućna vježba usmjerena na integrirani razvoj brojnih mišićnih skupina (noge, stražnjice, kormilar).

Pored svladavanja ovih vježbi možete dodati sljedeće u zbirku.

Dakle, s tjelesnim aktivnostima podoba, sada idite na vrhunac programa.

II. Podešavanje snage.

O hrani na stranicama ovog projekta rečeno nije malo. I 70% uspjeha u tome kako ukloniti želudac nakon porođaja, ovisi o postavljanju ove komponente.

Daleko od činjenice da je mladi mama prije pojave bebe dobro jede. Osim toga, tijekom trudnoće, djevojke se dopustiti da se opustite i izoštriti razne dobrobiti. S jedne strane, što drugo raditi, muž je na poslu, sjedite kod kuće, smrt je dosadna, a hladnjak je u blizini i tako pozivajući poziva: dođite, Anya, jesti kolač :). Posebno u razdoblju nošenja slatkog ploda više nego ikad. Pa, u redu, uživali smo dok smo bili na položaju, ali vrijeme i čast znati.

Slijedite sljedeća pravila i brzo ćete vratiti stare (i možda manje) brojeve na vagu.

№1. Provedite više kalorija nego što konzumirate.

Da biste izgubili težinu, morate konzumirati više kalorija nego što konzumirate. Ako imate kalorijski deficit, vaše tijelo troši energiju pohranjenu u masnim stanicama, smanjujući njihovu veličinu. Tijekom vremena to će dovesti do gubitka tjelesne težine. Nasuprot tome, čak i ako intenzivno radite, prejedanje i nezdrava prehrana može ometati gubitak težine, zbog višak broja kalorija koji se konzumira tijekom konzumiranja.

Kako žena može konzumirati kalorije bez teretane / fitness sobe? Vrlo jednostavno. Svaka aktivnost pokreta ključ je za paljenje. Dat ću primjer najbogatijih, ali učinkovitijih načina:

 • penjite se stubama do svog stana pješice;
 • hodanje s djetetom u kolicima (bilo koja druga aerobna aktivnost). Usput, jedan je čitatelj podijelio da su njihova poslovanja s invalidskim kolicima vrlo popularni u svojoj zemlji (Njemačka). tj Posebne kolica (grah) prodaju se za aktivno jahanje. Drugim riječima, mame mogu organizirati utrke invalidskih kolica. Možete pokušati i vi, od Rusije je gore;
 • stana (razni kućanski poslovi u pokretu).

№2. Dojenje.

Nije izravno povezan s vašim prehrambenim procesom, već vam omogućuje i izgubiti težinu. Znanstveno dokazano da dojenje (proizvodnja mlijeka) i čin hranjenja omogućuju vam da sagorijevate kalorije. U prosjeku, dojenje opeklo oko 500 kalorija dnevno, pomažući mamama da gube na težini dok hrane svoje bebe. Također, dojenje oslobađa hormon oksitocin, koji uzrokuje snažne kontrakcije maternice. Ovi rezovi smanjuju njegovu veličinu i vraćaju maternicu trbuhu na svoju izvornu veličinu.

Napomena:

Ako dojite, preporuča se pričekati 1,5 do 2 mjeseca prije "ukrcaja" na prehranu.

№3. Izbjegavajte prazne kalorije.

Prazne kalorije su sve one koje vam dugotrajno ne naplaćuju energijom, tj. nema koristi od njih. To uključuje različite vrste šećera, jednostavnih ugljikohidrata i nezdrave masti koje doprinose povećanju težine. Najvjerojatnije, vaši omiljeni "prenatalni" proizvodi sadrže te kalorije, zato se držite dalje od sladoleda, slatkiša, pečene robe i prerađene hrane (pogodne hrane). Zamijenite pogrešne slatke s pravim - med, sušeno voće, voće, bobice.

Izbjegavajte bijelu hranu - rižu, kruh i još mnogo toga. Umjesto toga, odaberite žitarice od cjelovitog zrna, branu, smeđu rižu, zobi.

№4. Prebacite fokus na hranu na proteine ​​i vegetaciju.

Prehrana bogata prehrambenim bjelančevinama i slaba životinjska mast dovodi do brzog gubitka težine. Vaša nova dijeta treba sadržavati hranu bogatu bjelančevinama. Zeleni kao što su brokula, špinat, chard i drugi su pun zdravih vlakana, vitamina i elemenata u tragovima. Voće (banane, jabuke, grejp i tako dalje) mogu zadovoljiti vaš slatki zub, kao i osigurati niz vitamina i hranjivih tvari, uključujući kalij, vitamin C i folnu kiselinu.

Ja ću dati podsjetnik, koji odražava deset najboljih proizvoda koji pomažu spaliti masnoću u abdomenu.

№5. Smanjite veličinu obroka, ali povećajte broj obroka.

Više ne morate jesti za dvoje, pa smanjite veličinu servira uzimajući tanjur manjeg promjera. Čini se da smanjimo veličinu dijelova, ali povećavamo učestalost jela, kakvu glupost? Nema gluposti, u redu, ako ne vjerujete, onda pročitajte bilješku [koliko puta dnevno trebate jesti?]. Kao rezultat toga, trebate jesti 4-5 umjesto 2-3 puta dnevno.

№6. Pravilo tbm

- kaže da biste trebali jesti više ujutro i manje u večernjim satima. Drugim riječima, sa svakim obrokom, mi smo odrezali dijelove. Možda, prije trudnoće, dopustili ste imati hrčak za noć (možda čak i slatki), tako da sada to može biti učinjeno, ali samo s ovom metodom trebao bi biti mršav sir na jogurtu.

Ni u kom slučaju ne preskažite doručak, to bi vam trebalo biti najvažniji obrok. Uostalom, to vam omogućuje da ostanete puni dugo tijekom dana i eliminiraš šanse za jelo previše jelo.

№7. Pijte više vode.

Drugi implicitni alat za gubitak težine. Osim činjenice da će vam omogućiti da ostanete hidratizirani i pomoći vam da se brže oporavite od trudnoće, to će vam omogućiti i preciznije određivanje jeste li stvarno gladni ili je samo žeđ. Često gubimo glad žedom. Pijte prije svakog obroka (30 minuta) 1-1,5 šalice hladne vode, aktivira metaboličke procese i pomaže pravilno asimilirati kalorije (osobito ujutro kad ne želite jesti). Osim toga, hladna pitka voda gori kalorije više nego u zatvorenom, jer tijelo treba potrošiti energiju za apsorpciju vode, grijanje na tjelesnu temperaturu.

Pa, možda, i sav savjet i preporuke o tome kako ukloniti želudac nakon porođaja i vratiti njegov bivši oblik. Vrijedno je napomenuti da će ova dva alata dati sinergistički učinak (2 + 2 = 5) kada se upotrebljavaju u kombinaciji, tj. jedan bez drugih djela, ali krajnji rezultat bit će "tako-tako", pa sve zajedno primjenjujemo.

pogovor

Druga je napomena došla na kraj, usput, najveći na projektu, pa pažljivo proučavajte, dame, i što je najvažnije - primjenjujte. Želim se vratiti u svoj bivši oblik i uhvatiti divljenje muškog pogleda na sebe svaki dan! Uspjesi, moje ljepote, sve će raditi!

PS. Postoji nešto za dijeljenje, a zatim komentare na vašu uslugu, poništite pretplatu.

PPS. Je li projekt pomogao? Zatim ostavite vezu na nju u statusu vaše društvene mreže - plus 100 bodova za karmu, zajamčeno :).

S poštovanjem i zahvalnošću, Protasov Dmitrij.

Kako ukloniti trbuh i strane nakon porođaja

Svaka mama nakon rođenja djeteta želi brzo vratiti stari oblik i oblik. Često su žene suočene s činjenicom da ima prekomjernu masnoću, saggy i labavu kožu na abdomenu nakon poroda. Postoji niz tehnika i vježbi, kako riješiti taj problem. Ali ne i svaki način će odgovarati majci za njegu. Uostalom, stanje žene izravno utječe na proizvodnju majčinog mlijeka i dojenčeta. Pogledajmo kako ukloniti trbuh i strane nakon što se sigurno rađaju za dojenje i dojenčad.

Kada početi fizičku aktivnost

Prije početka vježbanja ili vježbanja, obratite se svom liječniku. Svaka vježba može početi tek nakon uklanjanja i ozdravljenja šavova. Za carski rez, dopušteno je ući u sport najranije tri do četiri mjeseca nakon rođenja djeteta.

U normalnom porođaju, u nedostatku komplikacija i kontraindikacija, svjetlosne vježbe mogu se obaviti u prvih tjedana. No, stručnjaci preporučuju prvo uspostavljanje dojenja. U prvom tjednu možete nositi zavoj, izvesti vezivanje i spavati na trbuhu. To će vam pomoći ukloniti masnoću i opuštenu kožu na abdomenu nakon porođaja.

Ako skrbna majka ima niski krvni tlak i nizak hemoglobin, vrtoglavicu i pretjeran umor, odgodi nastavu i pričekajte da se stanje vrati na normalu. Vježba ne bi trebala uzrokovati bol. U suprotnom slučaju, odgoditi početak nastave ili pokupiti još jedan set vježbi. Razmotrimo koji je sport najprikladniji za majku koja njeguje.

Gdje započeti i što ne raditi

Odaberite sport i aktivnosti koje vam se sviđaju, a ne preopterećujte tijelo. Koristite vježbe koje su usmjerene na gubitak težine, jačanje mišića i opuštanje tijela. Nakon vježbanja, trebali biste osjetiti laganu umor, a ne iscrpljenost i slabost.

Počnite s laganim vježbama i postupno povećavajte opterećenje, ali nemojte pretjerati. Uz intenzivne vježbe i teška opterećenja, možete se suočiti s problemom nedostatka majčinog mlijeka. Obavezno slijedite režim pića i pijete najmanje dvije litre tekućine dnevno. Štoviše, polovica volumena bi trebala biti obična pitka voda.

Kada dojenje zabranjuje brzo trčanje i maratone, atletiku, dizanje utega i sportske snage, vježbe s jakim opterećenjem na prsima. Takve aktivnosti mogu ozlijediti grudi i dovesti do pogoršanja dojenja. Nemojte se žuriti da biste stresili tisak i odgodili ove vježbe najmanje šest mjeseci.

Prikladno rješenje bilo bi zajednički sport s djetetom. To može biti joga i pilates, plivanje, vježbe s fitballom ili posebna kondicija za mamu i bebu. Tijekom takvih klasa, lik i tijelo žene su obnovljene, dijete se razvija fizički.

Osim toga, zajedničke vježbe pomažu uspostaviti psihički i emocionalni kontakt između bebe i mame. U ovom slučaju, dijete će biti nadgledano i ne mora odlučiti o tome kome ostaviti dijete. A sada nudimo skup vježbi koje će vam pomoći ukloniti želudac kod kuće i zategnuti kožu nakon porođaja.

Prva vježba nakon porođaja za ravni trbuh

 • Vježbe disanja - prvi korak do ravnog trbuha. Veliki plus u sigurnosnim vježbama koje se mogu obaviti u roku od nekoliko dana nakon izbijanja iz bolnice. Laganje na leđima, duboko udahnite i glatko izdahnite. Tijekom udisanja, povucite u trbuh i ponovite vježbu pet do deset puta;
 • Lezi na vašu stranu i ispruži trbušne mišiće, povlačeći trbuh u ravnom stanju. Držite položaj tri do četiri sekunde i opustite se. Započnite pet puta i postupno povećavajte broj pristupa do dvadeset. Usput, ova vježba je lako izvesti kada hrane bebu, leži na svojoj strani. Ta se pozicija naziva "pod ruku". Kako hraniti bebu u ovom slučaju, pogledajte članak "Pile za dojenje";
 • Naslonite se na leđa i savijte koljena, stavite bebu na trbuh. Tijekom udisanja, izbacite trbuh, podignite dijete, dok izdahnite, opustite se. Počnite tri puta i postupno povećavajte na dvadeset seta;
 • Lezite na leđima i ispravite noge i stavite bebu na trbuh. Smanjiti i opustiti mišiće stražnjice;
 • Naslonite se na leđa i savijte koljena, ispružite trbušne mišiće i čvrsto pritisnite svoj donji dio leđa na pod. Popravite položaj tri do četiri sekunde. Ova vježba može se obaviti samo kad je prestanak poroda nakon poroda;
 • Leži na krevetu, stavlja bebu na trbuh. Podignite ruke unatrag i malo gore, istezanje tijela u potpunosti, od krune do pete. Zatim povucite ruke dijagonalno i istegnite tijelo;
 • Lezite na leđima i stavite ruku iza glave. Glatko podignite noge do 30-40 stupnjeva. Prvo, podignite svaku nogu deset puta, zatim podignite obje noge deset puta.

Sedam učinkovitih trikova za ravni trbuh

Nakon što se tijelo navikne na blagi tjelesni napor, tijelo se vraća, a poslijeporođajni ispad prestaje, možete dodati nove vježbe. Prvo, izvodite kompleks jednom dnevno, a zatim povećajte broj na tri. Nudimo najučinkovitije vježbe nakon porođaja za abdomen. Oni će u najkraćem mogućem roku osloboditi lažnost kože i vratiti stan trbuščić.

letva

Naslonite se na podmetač, ostale ruke na nogama i prstima koje su savijene u laktovima. Povucite u trbuh i zategnite stražnjicu, pomaknite ramena natrag i povucite tijelo u žicu. Držite se ravno. Popravite položaj nekoliko sekundi. Počnite s tri sekunde i povećajte svaki trening dok ne dođete do minute.

igračka brod

Lezite na trbuhu i ispružite ruke prema naprijed. Pokušajte istovremeno skinuti noge i gornji dio tijela. Držite se tri sekunde i vratite se u početni položaj. Zatim povećajte vrijeme na minutu. Ako ne možete istodobno podignuti ruke i noge, podignite ih jednu po jednu.

Swing noge

Lezite na vašoj strani i okrećite gornji dio nogu deset puta. Zatim ga savijte na koljeno i leži naprijed. Uz donju nogu, okrenite prst deset puta. Zatim podignite dvije noge pet puta. Zadnje podizanje držite noge pet do deset sekundi.

Dječja čučnja

Ustani ravno i držite dijete u rukama. Čučnite što dublje možete. U isto vrijeme, koljena ne bi trebala pasti unutra, gledati ravno, držati leđa i glavu ravno. Započnite s pet čučnjeva.

kovrčav

Lezite na leđima, savijte noge na koljena, stavite ruke na ramenima. Glatko i mirno podignite torzo iznad poda za 45 stupnjeva, bez povlačenja donjeg dijela leđa od poda. Držite se nekoliko sekundi. Ponovite vježbu deset puta.

bicikl

Lezite na leđima, savijte koljena i podignite noge okomito na pod. Simulirajte pokret, kao kod vožnje biciklom. U početku obavite vježbe na minutu, a potom povećajte trajanje do dvije minute.

obruč

Remen ili hula-hoop mogu se koristiti ranije od tri mjeseca nakon poroda, a tek nakon što se mišići zdjelice u potpunosti oporave. Započnite s klasičnom laganom metalnom omotačem, a zatim se prebacite na težu masu za masažu. Ovo je učinkovita metoda, kako vratiti struk i stan trbuščić.

Ne zaboravite ponoviti vježbe iz prethodnog stavka. Kako biste poboljšali učinak i vratili stan trbuhu u najkraćem mogućem vremenu, vježbajte zajedno s vodom i kozmetičkim postupcima, slijedeći pravila prehrane. Koristite razne kreme, pilinga i ulja, ali ne zaboravite da proizvodi ne bi trebali uzrokovati alergije. Povežite oblozi i masažu. I kakvu vrstu masaže se može učiniti s dojenjem, pogledajte vezu ovdje.

Zavoj i vezanje

Važno je znati da će samo tjelesno napor i pravilna ishrana pomoći riješiti višak tjelesne težine i masti, vratiti i zategnuti lik. Korištenje samo zavoja ili vezivanja neće dovesti do željenog rezultata. Međutim, dodatne tehnike poboljšat će i ubrzati učinak.

Obloga predstavlja korzet koji podupire leđa, donji dio leđa i tkanine za tisak. Pridonosi obnovi tjelesnih funkcija, uklanjanju strija i tjelesne masnoće. Zavoj se ne smanjuje čak ni na želudac. Učinkovita metoda za rješavanje koagulacije kože je vezana.

Pomoću vezivanja odabiremo i uklonimo vješanje u trbuh nakon porođaja. Ova metoda pomaže u smanjenju maternice, vraća bivši položaj unutarnjih organa i vraća funkcioniranje probavnog sustava. Za spajanje, uzmi komad prirodne guste tkanine duga tri metra i pola metra široka. Savršen klasik šal ili ukrašen, kao i remen s prstenima ili remen-šal.

Za vezivanje položite sredinu izravnane tkanine na trbuh i prijeđite proizvod iza leđa i povucite je naprijed. Učvrstite trbuh na razini zdjelice s čvorom. Spojite tkaninu na stranu tako da ne pritisnete maternicu. Umočite ruke u rezultirajući "džep" i podignite trbuh što je više moguće. Dakle, spajanje pruža samo-popravak organa. i stvara dodatnu podršku mišiću.

Pravilna prehrana

Pravilna i racionalna prehrana pomoći će brzo vratiti tijelo i vratiti lik nakon porođaja, kao i utvrditi laktaciju. Nemojte poći na strogu prehranu i posta. Dijete mora od majčino mlijeka primiti potrebne vitamine i elemente kako bi se potpuno razvila i razvila. Pored toga, oslabljeno tijelo žene nakon porođaja još je više iscrpljeno. Ali tijekom tog razdoblja morate nadopuniti rezerve vitamina.

Uklanjanje trbuha nakon porođaja je pravi! Kako se vratiti u harmoniju kod kuće

Tijekom trudnoće i nakon njega, transformacija tijela je neizbježna, i bolje je da se smireno, kako ne bi zasjenila radosna postignuća u životu. Danas govorimo o tome kako ukloniti želudac nakon rođenja kod kuće. Sigurna vježba, koliko brzo možete dobiti oblik i upozorenja iz očajnih postupaka štetnih za zdravlje majke i bebe.

Nije svatko u mogućnosti izaći iz bolnice kao da se ništa nije pojavilo. Ali problemi se mogu riješiti! Od velike važnosti je psihološka stabilnost u novoj fazi života. Tri glavna savjeta za mlade mame:

 1. Budite ljubazni prema sebi i razmislite o prioritetima. Zdravlje i dobro raspoloženje važniji su od antenatalnih centimetara u struku. Ove prednosti pomoći će vam da poboljšate oblik tijela u budućnosti.
 2. Obratite pozornost na svog supruga: više nježnosti i osmjeha. Ako je čovjek svjesno postao otac, njegova prva briga je vaš odnos, intimnost i ugodna klima u obitelji.
 3. Budite mudri u svojoj novoj ulozi i usredotočite se na slatke trenutke s bebom. Djeca odrastaju tako brzo! Dodatni kilograma koje ispadnete nakon 3 mjeseca, a prvi "Agu!" Se događa samo jednom u životu.

A sada o razlozima ispupčenja trbuha i najboljim načinima da se stan kod kuće.

Kliknite stavku broj 4 - najbolje preporuke za nastavu i postupke kod kuće.

Brza navigacija na članak:

Zašto trbuh pojavljuje nakon trudnoće?

Uobičajeno je dolje navedeno 2-3 razloga.

 • 1) Hormonalne promjene koje se javljaju u svima.

Tijelo aktivira taloženje masti tijekom trudnoće. Ako lik "jabuka" trbuh će patiti više. Ali čak i s gradnjom "kruške" povećava rizik od zaliha masti oko struka.

Prevencija - nedostatak viška kalorija tijekom trudnoće i kompetentna prehrana, najviše zasićena hranjivim tvarima.

 • 2) Previsoka kalorija.

Baka mit "Sad trebate jesti za dvoje!" Utječe na prekomjerne kalorije. Iako, logično, to bi najviše trebalo utjecati na kvalitetu prehrane - "za dvoje", tj. ekološki prihvatljivost proizvoda, njihovu raznolikost i koncentraciju korisnih tvari.

Na štetu estetike su naše kulinarske strasti. Kada se opustimo, primajući zeleno svjetlo na "hranu za dvoje", sastav izbornika se širi u slatko, brašno i masnoće. Žena se oporavlja iznad normalnih brojeva za trudnoću.

U prosjeku, za vrijeme vođenja normalne debljanje - 9-12 kg.

Razumjeti unaprijed: sve što je više će promijeniti vaš izgled nakon rođenja djeteta. Abdom, bokovi, ruke, leđa, vrat - bilo koji dio tijela može postati drugačiji zbog masnog sloja.

 • 3) Fiziološki istezanje trbušnih mišića.

Dijete mora stati unutra. Mišići se protežu i tanki. To postaje još jedan signal akumulaciji masnih naslaga oko trudne trbušne mišiće - za zaštitu od mehaničke ozljede.

Nakon isporuke, potrebno je vježbanje mišića i strpljenje. Tkanine trebaju vremena da se stegnu.

Prosječno vrijeme za povratak u obrazac iznosi od 6 do 12 mjeseci.

Najviše ovisi o prehrani, nedostatku sna i redovitom treningu. Dijeta za dojenje nije često u vašim rukama. Nedostatak sna - čak i više. Stoga se smirite, usredotočite se na dijete i pričekajte dok više ne bude slobodno za velike klase ljepote.

Ako ste prvi put formirali masnoću oko pupka, trebat ćete izgubiti težinu, stvarajući kalorijski deficit. Zatim će se probiti olakšanje jakog mišića. Ovdje se ne razlikujete od žena koje su zatrudnile, već imaju prekomjernu težinu.

Kada započeti aktivne napore nakon isporuke

 • Ako je rođenje prirodno (EP) i bez komplikacija, tada se površinska masaža trbuha može odmah izvršiti, kao što je ispuštena iz bolnice. Daljnje vježbe za disanje su dozvoljene 7-10 dana.

Nakon EP-a: preslatko pritisnite seriju - ne prije 6 tjedana.

 • Ako ste prolazili kroz carski rez (CS), na području šavova ne treba provoditi masažu i vanjske postupke 3-5 mjeseci. Odvojene statičke vježbe mogu se primijeniti nakon 8 tjedana nakon operacije. Na primjer, lagani "vakuum" samo iz sklona položaja. Ovo je vrlo glatka vučna trbušna mišića - do srednjeg napora.

Nakon COP: intenzivna vježba - tek nakon 4-5 mjeseci.

Slično tome, nakon EP-a s komplikacijama kod žena (pauze, hemming itd.)

 • Koristite pomagača: pravilno nošenje zavoja smanjuje bol u području šava i podupire donju trećinu trbuha.
 • Mnogi liječnici imaju oprezan stav prema zavoju nakon što je porođaj povezan s jakim ponderiranjem, koji se koristi neozbiljan žene. Ova utyazhka štetna za normalno smanjenje maternice.

Loše vijesti za najneočekivanije ljepote.

Ako niste sportaš, a ne yogi, a ne obješen s domaćicama, dadiljem i vozačima, onda je oštar početak stroge prehrane i fitnesa već 1-2 mjeseca nakon porođaja može dovesti do nervozne iscrpljenosti i drugih opasnih stanja:

 • hipovitaminoza i anemija;
 • problemi s laktacijama;
 • divergencija šavova;
 • krvarenja;
 • prolaps maternice i vagine.

Kako ukloniti želudac, uzimajući u obzir osobne karakteristike

Situacija broj 1. Imate prekomjernu težinu i rastegnute mišiće.

Trebate: polako izgubiti težinu, dajte tijelu osnovnu tjelesnu aktivnost od 3-4 tjedna tjedno (čučnjeva, udubljenja, push-up i bar kod kuće, hodanje) i stalno pritisnite press (do 6-7 p / tjedan).

U isto vrijeme zapamtite! Ako je dojenje utvrđeno, važno je formulirati dijetu uzimajući u obzir reakciju bebe, a ne želju vitkih oblika. Sastav proizvoda često je diktiran od alergija u mrvicama i problema s crijevima.

Do dobi od 1, moći ćete završiti laktaciju, a zatim izabrati iz čitavog niza kompetentnih dijeta za mršavljenje. Među njima su najučinkovitiji i udobniji takozvani "PP" (pravilna prehrana) i low-carb izbornik. Potonji mogu osigurati gubitak težine do 10 kg u 1 mjesecu.

Situacija broj 2. Nemate viška masnoća i slabih trbušnih mišića.

Čestitamo! Bit ćete lakši od mnogih drugih. Za uspjeh, potrebno je pumpa tiskati na gori osjećaj 7 puta tjedno i jesti bez viška kalorija.

Upozorenje! Ako imate diastasis recti

Situacija broj 3. Kako prepoznati patološku dijastazu i što učiniti.

O diastoli je korisno znati sve mlade majke.

Do 40% žena doživljava ovo stanje.

Odabrali smo vam kratki videozapis o tome kako brzo procijeniti problem kod kuće.

Upozorenje! Terapeutske vježbe trebaju odabrati liječnika! Lako je nanijeti štetu po zdravlje i povećati stupanj dijastasija, ako po vlastitom nahođenju izradite "mačkicu" na sva četiri, povlačenjem trbuha dok stoji, mnogi uvijanje s poda i podizanje nogu.

Vaša je zadaća konzultirati liječnika. Diastasis bi trebao biti tretiran, inače će napredovati, bit će kila.

S 1 i 2 stupnja, kada ekspanzija nije veća od 9-10 cm, moguće je uspješno konzervativno liječenje. Treći stupanj zahtijeva intervenciju kirurga.

Za fizikalnu terapiju korisno je proučiti mogućnosti Pilatesa, "vakum trbuha" sa sklonog položaja i upoznavanje s video blogovima sportskih liječnika.

Vježbe za jak tisak i ravni trbuh

Dakle, vrijeme je za ulazak u tjelesnu vježbu.

Top 5 pravila za treniranje trbušnih mišića:

 1. Prije treninga - zagrijavanje. Ples za 5 minuta, okrećite ruke, noge, 5-10 čučnjeva i zavoja.
 2. Pritisnite intenzivno zamah, 20-50 ponavljanja svake vježbe. Općenito, lekcija traje ne više od 15 minuta dnevno, do 7 puta tjedno. Tisak se ne boji dnevnog opterećenja, idealna je mogućnost zasebna kratka lekcija.
 3. Vaš zadatak je slijediti tehniku. Bolje 15 puta s visokokvalitetnim treningom mišića od 30 puta.
 4. Cijelo vrijeme vježbanje leđa je ravno, tisak je napet, slijedimo dah. Dah - na opuštanje, izlaz - na napor.
 5. Čim se uključite i naučite tehniku ​​vježbi, pokušajte napraviti trening savršen. Zbog toga se trbušni mišići moraju "spaliti". Svako kretanje je povoljno za izvođenje spaljivanja i 5-7 zadnjeg truda - bez obzira na gori. S takvim radom na sebi, čak kod kuće, brzo možete spustiti trbuh nakon porođaja i formirati jak mišićni okvir.

Klasično uvijanje

 • Ležeći na leđima, stopala pritisnuta na pod, koljena savijena, ruke iza glave, koljena razdvojena.
 • Izvršite zakretanje tijela čvrstim nogama.
 • Kretanje se obavlja glatko, zbog trbušnih mišića.
 • Na 2 računa raste, na 1 računu zakašnjenje u vrhu, na 2 računa pada.
 • Od 20 do 50 ponavljanja, 2-3 pristupa.
 1. Naš je zadatak okretanje tijela približiti prepone, a ne da ga skinemo s poda.
 2. Pogledamo u smjeru putovanja. Brada je sklona koljenima.
 3. U zadnjem položaju leđa od srednjeg do dolje do struka čvrsto je pritisnuta na pod.
 4. Ruke ne povlače glavu. Ramena su se uspravila, koljena su ostala otvorena što je više moguće.

Terapeutski učinci na zdravlje:

 • Ritmičko opterećenje opušta i smiruje.
 • Djelovanje žučnog mjehura je normalizirano. Bolje je protok žuči, učinkovitiji čišćenje crijeva i asimilacija hranjivih tvari. To se posebno odnosi na žene čiji su unutarnji organi pod pritiskom tijekom trudnoće.

Složena opcija broj 1.

 • Popravljeno na pola puta. Jednom je podigao ramena s poda i zadržao se. DVA = nastavak na vrh. Tako drugi dio pokreta preciznije opterećuje trbušne mišiće.

Komplicirana opcija broj 2.

 • Uz podignute noge bez potpore. Kut prema vlastitom izboru: 45 stupnjeva na pod ili 90 stupnjeva do bokova.

Još nekoliko opcija dobro su prikazane na slikama u nastavku. Koristite ih samo nakon 2-3 tjedna neprekinutih sati ako postanete dosadni.

Pa ipak, zapamtite: tisak najviše odgovara naporima kroz spaljivanje, čak i bez mijenjanja vježbi.

 • Stoga predloženi program iz osnovnih vježbi ne može se mijenjati 1-2-3 mjeseca.
 • Bolje je poboljšati tehniku ​​ili dodati spor način izvođenja. To znači povećanje trajanja sve tri faze uvijanja: glatki uspon, pričvršćivanje na vrhu i spuštanje tijela.

Obrnuti uvijanje

 • Ležeći na leđima, ruke uz tijelo, dlanove na pod, noge na težini, savijeni koljena.
 • Na uzdah, nježno odvojite stražnjicu od poda, ostavljajući noge savijene.
 • Kad udahnemo, vraćamo se na polaznu poziciju.
 • Kretanje koljena na prsima nije učinjeno guranjem nogu, već uvijanje trbušnih mišića.
 • 20-40 puta, 1-2 pristupa.
 • Oštar "bacanje" nogu kada se vraća u početni položaj.
 • Gurnite noge ravnajući koljena.

Komplicirana verzija "sultana".

 • Prešli smo gležnjeve i razapeli koljena.
 • U tom položaju, noge ostaju cijeli ciklus kretanja.

Dijagonalno uvijanje

 • Početni položaj i tajne tehnologije - kao kod klasičnog izravnog uvijanja (vidi gore).
 • Odvojimo ramena od poda i istodobno usmjeravamo rame na suprotno koljeno.
 • Zamijenite par ramena.
 • 30-50 puta, 1-2 pristupa.
 • Lakiranje u svim fazama kretanja.
 • Lakat aktivne ruke u pokretu nalazi se ispred ramena.

Komplicirana verzija - s dinamičnim nogama.

 • Dok se uvijamo, mi radimo s nogama na težini, kao da smo vrtjeli bicikl.
 • Alternativno zategnite koljeno u lakat. Druga noga u ovom trenutku proteže se ravno i također ostaje na težini.

istezanje udova

Ispunjavanje vježbanja ispravno. Dijagonalna napetost mišića nogu i ruku vraća sklad u kralježnicu.

 • Podupiremo ruke i noge, pritisak je zategnut, pogled je usmjeren na pod.
 • Na izdisaj nježno nježno povucite nogu i suprotnu ruku, lagano ih podignite.
 • Ne podignemo glavu, izgled je još uvijek dolje.
 • Popravite položaj na 4-10 računa.
 • Tijekom udisanja postupno se vraćamo na izvornik i mijenjamo par "ruke-stopalo".
 • Do 10-15 puta na svakoj dijagonali.
 • Uvijanje tijela ili kukova.
 • Sagnuo se ramenom.
 • Fleksija ruku i nogu.

Lijepa držanja - osnova elegantne figure

Žene nakon trudnoće imaju koristi od brige o njihovom položaju i kralježnici. Bonus napora:

 • Više energije i snage tijekom dana;
 • Dublje disanje + u vježbama i novinama;
 • Stabilno dobro raspoloženje;
 • Lakše je nositi bebu i ne bolovati od bolova u leđima;
 • Slika postaje mršava vizualno (kao što se vidi sa strane minus 2-3 kg!).

Kao rezultat toga, poboljšano držanje tijela i snažna leđa olakšat će vam i izgubiti težinu bez štetnog utjecaja na zdravlje čim možete stvoriti kalorijski deficit.

Nudimo Vam jednostavan i sažet kompleks za skladan stav kod kuće. Potrebno je samo stolac s leđima. Pogledajte videozapis od 3:56. Iskusni trener će razjasniti sve detalje.

Samo-masaža abdomena za turgor i gubitak masnoće

Kada je teško planirati svoje vrijeme, a beba gotovo uvijek treba pozornost majke, najbolje mjere za ljepotu su kućni postupci.

Njegova učinkovitost temelji se na fiziologiji. Što je aktivnije opskrba krvlju masnom tkivu u bilo kojoj od zamki, to su jači svi procesi tamo, a gori spaljivanje nije iznimka. Osim toga, snažan protok krvi pomaže u stezanju kože.

Odabrali smo informativan videozapis o tome kako brzo i jednostavno izvršiti kratku masažu trbuha nakon poroda. Neće biti potrebno više od 15 minuta dnevno.

Djevojka daje pismene akcente i ispravna upozorenja. To daje jasne izbliza od tri vrste pokreta u procesu samostalne masaže. Korisno je svladati ih za bilo koju od problematičnih područja.

Dopunjujemo samo skup toplih uređaja. To može biti bilo koja ručna rukavica i štitnici, kao i naš omiljeni valjak Lyapko s metalnim iglama.

Ako se bojite prekomjernog istezanja kože, možete se ograničiti valjkom i ugađanjem. I zapamtite, pritisnite, morate cijelo razdoblje masaže, da utječu samo na kožu i potkožnu masnoću. Još jedan statički trening mišića! Dvije prednosti u jednoj metodi.


Nadamo se da ste imali korisne preglede jednostavnih i pristupačnih metoda kod kuće, kako ukloniti želudac nakon porođaja. Ako je beba zadovoljna zdravljem i ne zahtijeva dodatne napore, moći ćete napisati vježbe i postupke u novi sretan život.

P.s. Sažetak: kratki algoritam samo-pomoći

Rezultati će biti za 1-1.5 mjeseci:

 1. Samo-masaža trbuha - do 15 minuta, 4-5 puta tjedno. Možete dobiti vremena nakon crpne preše, ali ne nužno. Učinak će biti u svakom slučaju.
 2. Vježbe za tisak - 15 minuta, 6-7 puta tjedno, prije spaljivanja, bolje je odvojiti od ostalih ciljanih vježbi.
 3. Vježbe za držanje tijela - 10-15 minuta dnevno, 5-6 puta tjedno. Idealno za jutarnje vježbe, pogotovo ako dodate vježbe "vakuum" za abdomen, 7-10 puta.