Kako rađati lako i bez pauze?

Zasnivanje

Pojava bebe u obitelji je svijetla i radosna manifestacija. Prirodna želja svake majke je rađanje bez komplikacija, a beba se zdrava. Ne manje važno je brzi oporavak žene nakon poroda kako bi se što prije mogla vratiti kući s djetetom u ljubavnu obitelj. Svaka buduća majka tijekom trudnoće bavi se pitanjem kako roditi bez pauze.

Ne sve u vrijeme rođenja djeteta ovisi o ženi koja radi ili liječniku. No, neke pripremne postupke i poštivanje nekih pravila tijekom poroda će izbjeći komplikacije.

Uzroci i čimbenici koji utječu na stanke tijekom rada

Da biste razumjeli je li moguće rađati bez pauze, potrebno je razumjeti razloge njihova pojavljivanja. Razlozi tijekom porođaja javljaju se iz raznih razloga. U nekim slučajevima, velika vjerojatnost njihova formiranja može se predvidjeti tijekom trudnoće, a ponekad nastaju spontano.

Vjerojatnost rupture mekih tkiva povećava se ako:

 • žena u dobi od 35 godina, u to doba tkivo gubi elastičnost;
 • lijeve ožiljke iz ranijih rođenja;
 • mora biti rođen velikim djetetom;
 • dijete je u prsnom prikazu;
 • provodi se stimulacija roda rađanja;
 • postoji aktivna medicinska intervencija u procesu porođaja (opstetarska pinceta, vakuumska ekstrakcija);
 • rođenje je brzo;
 • postoje prerani pokušaji koji proizlaze iz panike majke;
 • postoje kronične infekcije genitalija.

Stupnjevi i vrste pauze

Ovisno o dubini oštećenja tkiva, razlikuju se slijedeći stupnjevi perinealne rupture:

 1. Prvi stupanj - razbija zidove vagine i straga, mišići perineuma su netaknuti.
 2. Drugi stupanj je lom na koži perineuma, zidova vagine i mišića do sfinktera.
 3. Treći stupanj - dodano je dodavanje rupture sfinktera ili zida rektuma.

Ako se perineum razbije, žena može dalje razvijati svrab, šuškanje, šuškanje i neugodne senzacije koje traju do šest mjeseci. Šavovi mogu izliječiti i postati upaljeni. Kada se napravio kirurški rez, vrijeme iscjeljivanja rane je skraćeno, a sam postupak oporavka je mnogo lakši.

Osim rupture perineuma tijekom rada, moguće je i oštećenje cerviksa, koje su također klasificirane po stupnjevima:

 1. Prvi stupanj - manji od 2 cm.
 2. Drugi stupanj - više od 2 cm;
 3. Treći stupanj - oštećenje vaginalnog izmeta.

Značajke i uzroci boli

Nažalost, bol u porodu je neizbježan. Žena doživljava bolne senzacije tijekom rada i pokušaja. Oni su uzrokovani kontrakcijom maternice i napetosti ligamenta, iritacije unutarnjeg dijela sakrale i fetalnog tlaka.

Ispravan psiho-emocionalni stav žene u radu može smanjiti bol. Nasuprot tome, ako se žena uplaši, panici, onda će bol biti izraženiji, jer oslobađanje adrenalina u krv uzrokuje grč mišića. Takva nepropusnost mišića dovodi do poteškoća u otvaranju cerviksa, prolasku kroz fetus kroz rodni kanal, povećavajući patnju majke.

Strah smanjuje mogućnost da žena rodi bez suzenja. Prema liječnicima, samo trećina bolnih osjeta uzrokovana je fiziologijom, a ostatak uzrokuje strah od procesa. Pročitajte više o tome kako se ne bojati porođaja →

Kako smanjiti rizik od prekida?

Kako roditi bez rezova i praznina? Jedinstveno jamči porođaj bez praznina, nitko ne može. Ali preliminarni trening pomoći će smanjiti vjerojatnost. To uključuje:

 • tjelovježba usmjerena na povećanje elastičnosti tkiva perineuma (posebne vježbe, masaža);
 • racionalna prehrana: potrebno je ograničiti potrošnju slatkiša, proizvoda od brašna, tako da beba nije veoma velika;
 • pravi psihološki stav žene, usmjeren na sigurnu isporuku;
 • preliminarna studija tehnika disanja.

Priprema za porođaj bez pauze

Porođaj bez boli ili suza zahtijeva određenu tjelesnu i psihološku pripremu trudnice.

Tjelovježba

Počnite trenirati prije koncepcije. Vjerojatnost jednostavnog tijeka rada može se povećati:

 • odgovarajuća prehrana;
 • tjelovježba;
 • masaža perineuma.

Svi znaju da se prehrana tijekom trudnoće treba pažljivo liječiti. No, svi ne razumiju što to znači. Buduća majka ne smije jesti za dvoje, njezin bi izbornik trebao biti raznolik i uravnotežen.

U posljednjih nekoliko mjeseci, poželjno je smanjiti količinu životinjskih bjelančevina i ne koristiti komplekse vitamina i dodatke kalcijevima bez liječničkog recepta. Ne bi trebalo biti u ovom razdoblju, pečenje, proizvodi od brašna. Kvasac u njihovom sastavu može izazvati drozd, što smanjuje elastičnost tkiva perineuma. Preporuča se uključiti u izbornik večernje jaglacem ulja. Ovaj proizvod, izvor vrijednih polinezasićenih kiselina, priprema cerviks za rad.

Elastičnost mišića perineuma povećava određene fizičke vježbe za porođaj bez pauze. Današnji način života uključuje, u većini slučajeva, sit-down rad, osobni automobil. Imobilnost mišića koji trebaju sudjelovati u porođaju dovodi do smanjenja cirkulacije krvi i time gubitka elastičnosti.

S početkom trudnoće, teško je dramatično promijeniti svoj stil života, tako da trebate izvesti određene vježbe. Prije svega, to je zajednički kompleks s ciljem održavanja dobrog fizičkog oblika i poboljšanja protoka krvi. To uključuje vježbe istezanja, hodanje. Zimi, preporuča se hodati sat i pol dana, a ljeti, trajanje šetnji treba povećati na 3 sata.

Za pripremu prepone povećava elastičnost mišića, preporučuje se izvršiti posebne vježbe Kegela. Pročitajte više o kegel vježbama tijekom trudnoće →

Pojavljivanje poroda bez pauze i rezova je vjerojatno s redovitom perinealnom masažom. Preporučljivo je izvršiti ga svakodnevno od 30. tjedna trudnoće.

To možete učiniti na drugom rasporedu:

 • do 20. tjedna jednom tjedno;
 • od 20 do 28 tjedana - dva puta tjedno;
 • 28-35 tjedan - svaki drugi dan;
 • dalje dnevno.

Za obavljanje postupka trebate zalijepiti sterilne rukavice i bilo koje prirodno ulje. Prikladna badema, ulje kalendula, pšenična klica. Možete uzeti maslinu ili suncokret, kuhani u vodenoj kupelji.

Stavite malo ulja na rukavice. Masaža se izvodi u kružnom kretanju: prvo masirati usne, zatim se stimulira unutar vagine. Da biste to učinili, jedan prst je umetnut u jednu falanx i pritisnute su na zidove nekoliko sekundi dok ne osjećaju trnce. To obrađuje cijeli opseg vagine.

Postupak je neugodan, ali učinkovit. Trajanje je od 5 do 10 minuta. Prije početka postupka preporučuje se savjetovanje s ginekologom.

Psihološka obuka

Da biste rodili bez boli i suza, trebate preliminarnu psihološku pripremu buduće majke koja uključuje:

 • teorijsko proučavanje procesa porođaja, tako da postoji razumijevanje kako rodno dijete prolazi;
 • rani izbor majki i liječnika;
 • pohađaju tečajeve za trudnice;
 • žalba psihologu ako žena shvati da se ne može nositi s panikom prije rođenja.

Disekcija perineuma kao način da se rodi bez pauze

Ako je pri rođenju velika vjerojatnost rupture tkiva perineuma, ili je proces već započeo, disekciju perineuma. Ova metoda ima određene prednosti:

 • čak i zarez izliječi bolje od ranjive rane;
 • disekcija vam omogućuje izbjegavanje perinealne deformacije u budućnosti;
 • infekcija zarezivanja događa se mnogo rjeđe od upale rana;
 • disekcija izbjegava ozljede sfinktera i rektuma.

Perinealni rez obavlja se s ciljem očuvanja zdravlja majke i djeteta, jer omogućava da glava slobodno prolazi kroz rodni kanal. Ova metoda se prakticira u prijevremenom radu, fetusnoj hipoksiji i pincetama. Također se koristi za očuvanje zdravlja majke. Na primjer, moguće je smanjiti intenzitet pokušaja miopije, hipertenzije i drugih bolesti žene.

Koja je najbolja metoda disekcije?

Primijenite dvije vrste disekcije:

 • perinetome - smjer incizije izvodi se do sfinktera;
 • epiziotomija - rez na stranu.

Koja je metoda poželjnija određuje primalja, s obzirom na veličinu fetusa i druge nijanse. Disekcija ne zahtijeva anesteziju, ali zarez se samo širi pomoću analgetika. Potrebna je daljnja obrada šavova i poštivanje preporuka liječnika. U tim uvjetima, potpuno iscjeljenje odvija se u roku od mjesec dana.

Govoreći o disekciji perineuma, treba napomenuti da se primjenjuje samo u skladu s indikacijama. Ako je takvo postupanje provedeno, to znači da postoji izravna potreba da pomogne majci i djetetu.

Prethodno usavršavanje pomoći će budućoj majci da shvati kako je lako rađati bez suzenja. Posebne vježbe, perinealna masaža, pravilna prehrana i pozitivan psihološki stav pojednostavit će porođaj. Ako se pojavi prijetnja perinealnog lomljenja tkiva, ženi će dobiti pravovremenu pomoć u obliku epiziotomije koja će vam omogućiti da se brzo oporavite u budućnosti.

Autor: Olga Khanova, liječnica,
posebno za Mama66.ru

Kako roditi bez pauze

Kada se očekuje datum rođenja, žene se počinju čuditi kako se roditi bez pauze? I ovo je vrlo žuran problem za buduće majke. Priprema za porođaj uključuje posebne vježbe za treniranje perineuma, masaže i još mnogo toga. Zato se podarimo potrebnim znanjima i vještinama o ovom pitanju.

Uzroci i čimbenici utjecaja na praznine u porođaju

U posljednjem stoljeću liječnici su počeli sumnjati u izvedivost epiziotomije - rez perinealnog tkiva kako bi se olakšalo rođenje djeteta. Liječnici su rekli da je šteta ove manipulacije veća od prekida u radu. Ali jedno i drugo mogu se izbjeći.

Više o tome kasnije, ali za sada se upoznajemo s razlozima pojavljivanja praznina:

 • Tjelesne vježbe za žene. Elastičnost tkiva perineuma - osnova rođenja bebe bez pauze. Nedostatak takvog treninga (vježbanje, masaža) je uzrok mogućih prekida.

Naravno, elastičnost tkiva ovisi o genetici. Naposljetku, nasljedna koža nam se prenosi. I rizik rupture se povećava s prijevremenim radom. Iako se čini da dijete manje težine uzrokuje manje ozljede perineuma, ali zapravo nije. Doista, samo u dobi od 37 do 38 tjedana, elastičnost tkiva perineuma povećava se fiziološki, tj. Sama po sebi. Zato žene koje rađaju u doba velike djece ponekad ne dobivaju pauze tijekom porođaja. Štoviše, takvi roditelji rade bez pukotina!

 • Prehrana trudnice. Posebno je važno kontrolirati dnevnu prehranu u posljednjem tromjesečju trudnoće. Prehrana može poboljšati elastičnost tkiva perineuma u kombinaciji s tjelesnim treningom. Ako će trudna majka zlostavljati sol, mesne proizvode i pekarske proizvode, tada se ne smije povećati elastičnost tkiva.
 • Psihički stav trudnoće. Vizualizacija je mentalna reprezentacija zdravog i sigurnog porođaja s rođenjem snažnog djeteta i dobrim oblikom majke. Žena bi svakodnevno trebala predstaviti takvu sliku i tako se psihički prilagoditi činjenici da će porođaj dobro napredovati, a ni razmišljati o prekidima.
 • Veličina dječje glave. Ako je dijete veliko, s velikom glavom, povećava se rizik od rupture, pogotovo ako majka ima usku zdjelicu. I u ovom slučaju teško je promijeniti nešto: njegova majka ne može utjecati na veličinu fetusa. Ne može utjecati na brzinu prolaska glave kroz rodni kanal. Uz brzu isporuku, to je visoka. A ako rođenje ide polako, tada se pojava praznina u velikoj mjeri ovisi o djelovanju primalje, čak i uz veliku glavu fetusa. Njezino kompetentno vodstvo o ponašanju žene i sukladno tome adekvatnosti odgovora potonjeg može smanjiti rizik od rupture.

Kako smanjiti rizik od prekida rada

Na temelju gore navedenog, trebate učiniti sve kako biste imali bebu na vrijeme, pripremiti prepone s fizičkim vježbama i pozitivno prilagoditi konačnom rezultatu. A sada više o pripremi prepone.

Danas postoje različite tehnike za sprječavanje puknuća tijekom porođaja, tjelesne vježbe za povećanje elastičnosti tkiva ove zone.

Očekujuće majke trebaju biti svjesne posebnog ulja za perinealnu masažu. Obično se preporučuje svojim pacijentima od strane iskusnih liječnika. I iako je prepone bliže porodu postaje sama po sebi elastičnija, ali teško možete pokvariti kašu. Zbog toga će upotreba ulja samo smanjiti rizik od rupture. Ako ne kupite specijalno ulje, možete koristiti druge vrste. Savršeno za ovo masline, badem i sezam. Ova ulja mogu se aromatizirati s nekoliko kapi aromatskih ulja: naranče, eukaliptusa, limuna po vašem izboru.

Kako roditi bez pauze?

Svaka žena doživljava tjeskobu i strah kada se datum očekivanog poroda približava. Tako je povijesno, porođaj povezan s strašnom boli i nečovječnim mučenjima. Kako bi se malo zaštitili, buduće majke postavljaju pitanje: kako pravilno rađati i da se suze mogu izbjeći?

Što su pauze?

Više od 20% žena dobiva pukotine i suze za vrijeme rada. Pojavljuju se kad se meko tkivo rodnog kanala ošteti. Oni koji prvi put rađaju dobiju takve ozljede mnogo češće od onih koji su drugi i treći put prolazili porodom. Stoga ne čudi da su žene zabrinute zbog toga kako roditi bez suzbijanja ili da smanje traume u genitalije.

Mnogo puta postoje situacije kada je fetus već na izlazu u malu zdjelicu, ali cerviks nije otvoren. Zbog bolnih osjeta, prateće žene osvajaju žudnju za stiskanjem. U tom slučaju, morate se suzdržati i podnijeti, jer pritisak na vratu maternice izaziva njezine rupture. Kako bi spriječio ozljede, fetus mora polako i postupno, bez oštrih izbijanja, spustiti, širiti meko tkivo vagine i perineuma. Da bismo bili sigurni da je ovaj proces prošao glatko, treba slušati i slijediti sve upute liječnika i babice.

Ginekolozi razlikuju dvije vrste oštećenja: unutarnji (zatvoreni) i vanjski (vanjski) pauze. Na grliću maternice nastaju zatvorene suze, one su najopasnije i bolne. Vanjski se javljaju na vanjskim genitima i vagini, oni su manje ozbiljni. Najčešće ozljede perineuma, zbog brzog oslobađanja fetusa.

Odvojeni perinealni slomi u tri faze:

 • Prvi karakterizira jaz stražnji usana, međutim, mišiće međice ostaje neozlijeđen.
 • Druga faza, trauma kružnih mišića anusa, ponekad mogu proživjeti zidovi rektuma
 • Treća faza je naročito teško, uz doda se simptomi drugu fazu, a trauma mišića dna zdjelice.

Svaka od ovih faza ima ozbiljne posljedice koje zahtijevaju dugoročnu rehabilitaciju.

razlozi

Mnoge žene vjeruju da se puknuće pojavljuju ako je pogrešno teško pritisnuti tijekom porođaja, ali to je samo jedan od razloga. Saznajte čimbenike koji utječu na pojavu praznina:

 1. Veličina dječje glave. Ako se rođenje odvija u određeno vrijeme, tj. U 38-40 tjedana, a dijete nema puno težine, tada se smanjuje rizik od prekida. Štoviše, tijekom tog razdoblja perinealnog tkiva karakterizira dobra elastičnost. Rođenja se javljaju bez pauze, pa čak i pukotina. Pojava velikog djeteta može se dogoditi s boli i teže. Težina fetusa određena je genetikom i praktički je nemoguće uticati na to. Sjedni stil života i dodatne funte budućih majki utječu na težinu djeteta, ali u maloj mjeri.
 2. Elastičnost tkiva. Čak i tanka žena s uskim zdjelicom ima priliku roditi veliku bebu bez boli i oštećenja. To možete učiniti ako koristite različite vježbe i masažu kako biste povećali elastičnost tkiva. Naravno, nedostatak takvog treninga nije jamstvo praznina. Ginekolozi kažu da je elastičnost tkiva ramenog kanala genetski određena. Moguće je poboljšati plastičnost tkiva uz pomoć prehrane. Ozbiljno shvatite pripremu prehrane. Preferirajte prirodnu hranu bogatu vitaminima, ograničavajući štetne i visoko kalorijske namirnice, kako ne biste povećali težinu.
 3. Iscjeljeni ili novo pogoršani upalni procesi i infekcije genitalnih organa (šuga, itd.) Imaju negativan učinak na smanjenje elastičnosti tkiva.
 4. Anatomska obilježja. "Visoka prepona" je opstetarski pojam koji znači veliku udaljenost (> 7 cm) između ulaza u vaginu i anus. Pojedinačne značajke strukture zdjelice.
 5. Pogrešne akcije opstetričara ili neispunjavanja trudnica potrebnih naredbi
 6. Porijeklo s pomoću pinceta. Pelvicni prikaz fetusa. Nježnost mekih tkiva nastala tijekom produženih pokušaja.
 7. Stopa prolaska fetusa kroz rodni kanal. Potrebno je pratiti brzinu kretanja djeteta. Porođaj može nastupiti tiho i polako, ali posljednji pokušaji (kao posljedica pojavljivanja bebe glave i ramena) obično postaju vrlo brzo. U ovom trenutku potrebno je strogo slijediti sav savjet i upute liječnika.
 8. Ožiljci i šavovi iz prethodnog porođaja i ostale operacije. Gotovo uvijek postoji prilika da će se jaz na ovom mjestu pojaviti.
 9. Profesionalne sportaše često imaju problema tijekom poroda zbog pumpiranih mišića zdjelice. Budući da mišići ne mogu postići neophodno istezanje, što rezultira formiranjem ozljeda perineuma.
 10. Kasna dob. Nakon 40 godina starosti, mogućnost kidanja se povećava i povećava zbog smanjenja proizvodnje kolagena i smanjenja elastičnosti tkiva.

Jednostavna isporuka je jednostavna

Zanimaju se većina očekivanih majki: kako roditi bez pauze i ima dovoljno pripreme neposredno prije rođenja? No, nažalost, to nije slučaj, za jednostavnu dostavu, važno je početi brinuti o sebi od prvog dana trudnoće. Ljubaznost, briga, mirno i ugodno ozračje zalog je ne samo obiteljske sreće, već i bezbolnog porođaja. I dalje postoji popis metoda prevencije.

Psihološki stav i ponašanje

Znanstvenici su se složili da što je bolja psihološka priprema majke, to će lakše biti rođenje. Naravno, žena se boji i suoči se s tim strahom, morate slijediti ove preporuke:

 1. Pohađajte tečajeve za trudnice. Iskusni stručnjaci će vas naučiti tehnikom disanja, vizualizacije i opuštanja, također će vam reći kako se ponašati u samom procesu, a ne paničariti. Preporučljivo je voditi nastavu s psihologom s kojim možete razgovarati o svim detaljima i riješiti se strahova. Primljene informacije bit će neprocjenjive.
 2. Komunikacija je već održana s mama. Podijelit će svoja iskustva i odgovoriti na sva vaša pitanja.
 3. Pronađite se kao omiljena aktivnost. To može biti crtanje, pletenje ili druge aktivnosti. Glavna stvar je da se trudnica može opustiti i smiriti živčani sustav.
 4. Potrebno je razumjeti da je porođaj fizička bol koja se normalno tolerira tijelom. Nagrada za iskusene patnje je neprocjenjivo i voljeno dijete.

masaža

Kako biste izbjegli puknuće i rezove perineuma, morate obaviti masažu pomoću ulja poput badema, kamilice ili masline. Glavna stvar - kako bi se izbjegle kozmetički aditivi, koji mogu izazvati iritacije ili alergije, i izabrati samo sredstva na prirodnoj osnovi. tehnika izvedbe:

 1. Masaža se poželjno provodi navečer, nakon kupanja, tuširanja ili saune. Postupak se izvodi u polukružnom položaju.
 2. Pokazni prst ili palac s kratkim rezanim noktima trebaju biti umočeni u ulje. Pažljivo i polako umetnite je u vaginu na dubinu od oko 3-5 cm.
 3. Izvršite zatezne pokrete s jedne na drugu stranu dok ne osjetite napetost u mišićima i lagano trnce. Ovaj postupak se ponavlja 5-10 minuta s kratkim stanjem, nekoliko puta tjedno.

Mjerenje možete izvesti sami ili uz pomoć svog muža, kao što je to u kasnijim razdobljima želudac očito ometao.

Ne biste trebali provoditi postupak masaže ako se otkriju upalni procesi ili abnormalni vaginalni iscjedak.

Intimna gimnastika

Posebne vježbe za treniranje mišića u trudnica pomažu rađanju lako i bezbolno, povećavaju razinu seksualnog života, povećavaju plastičnost i tkivo tkiva i štite tijelo od ginekoloških bolesti. Ova vježba može biti u bilo kojem trenutku, sjediti kod kuće ili hodati u parku.

Navodimo najučinkovitije vježbe za jačanje mišića vagine, opuštanje i naprezanje u određenoj točki:

 • Bag. Izvođenje ove vježbe bi trebalo stajati, blago savijene koljena. Zamislite zamišljenu torbu s ručkama koje su pod vama. Izazov je uhvatiti ručke i podići vrećicu iznad poda s vagom. Držite se nekoliko sekundi i spustite se. Onda ponovite, ali sada pokušajte podići više i zadržati duže. Takvi usponi čine 7-9.
 • Spora kompresija ili vježba kegela. Morate se udobno smjestiti i maksimalno naprezati mišiće vagine i anusa, a zatim se, obrnuto, opustiti. Izvršite 15-20 kompresije do 5 puta dnevno.
 • Dizalo. Zamislite lift koji je u vagini. Počinje svoj put. Na prvom katu napunite mišiće par sekundi, a zatim se približavajući drugom katu, istisnite mišiće malo više za 4-5 sekundi itd. Prođite kroz podove dok mišići ne budu maksimalno napeti. Opustite se, također, u fazama.

Unatoč svemu navedenom, nemojte se bojati porođaja i suza. Sposobnost da ovaj proces bude bezbolan i što je udobniji moguće bilo kojoj ženi koja radi.

Jednostavan i bezbolan porod - istina ili san: naučimo rađati bez suzenja

Svaka trudnica s tjeskobom, pa čak i strahom čeka nadolazeće rođenje, jer vrlo često rođenje djeteta povezuje s boli, dugim satima bolnog rada i, naravno, rupturama koje mogu znatno potamniti radost.

Upravo zbog toga mlade majke često imaju suprotne osjećaje u prvim mjesecima nakon rođenja, a također imaju i mnogo neugodnosti.

Zašto se to događa?

Ne čudi da trudnice i žene u radu često se pitaju kako roditi bez suza i rezova, ili barem smanjiti intenzitet i dubinu? Potrebno je posavjetovati se sa svojim liječnikom, pohađati posebne predmete i tečajeve za trudnice, čitati literaturu i pripremiti se za porođaj kako ne biste izgubili u svom procesu, a ne kako biste učinili nepotrebne pogreške.

Izvođenje svih medicinskih timova i pridržavanje odgovarajućih tehnika disanja bit će vam značajno ublažavanje vašeg stanja i pomoći bebi da se rodi što je prije moguće.

Stupnjevi i vrste pauze

Liječnici razlikuju nekoliko vrsta suza: unutrašnji se mogu pojaviti na grliću maternice, a vanjski ili vanjski mogu se pojaviti na zidovima vagine (vani).

Unutarnje stanke najčešće su ispunjene situacijama: kada je glava djeteta, već pritisnuta na ulazu u malu zdjelicu, stavlja pritisak na druge unutarnje organe i uzrokuje jake bolove, no cijelo otvaranje cerviksa još se nije dogodilo.

Već pri prijelazu u vaginu, glava djeteta može vas i ozlijediti ako zategnete prije nego stignete do izlaza iz zdjelice. Ozljede sluzavih usnica genitalnih usana su moguće ako se, pri rođenju, glava preniska prebrzo.

Postoji definicija nekoliko stupnjeva diskontinuiteta, ovisno o njihovoj težini:

 • s prvim stupnjem, samo zidovi vagine mogu patiti, a moguća su manja ozljeda na stražnjoj komisiji, dok mišići samog perineuma ostaju neprekinuti;
 • Drugi stupanj ozljeda znači da ne oštećuju samo zidovi vagine, već i kožu perineuma, osim toga, i mišići do sfinktera mogu patiti;
 • treći stupanj je najteži, jer u ovom slučaju sfinkter zajedno s zidovima rektuma također se dodaje suzama drugog stupnja.

Značajke i uzroci boli

U uređaju ljudskog tijela sve je mudro i jasno promišljeno. Tako, neposredno prije rođenja, mišići perineuma ili zdjelice postaju elastičniji, istezanje, tako da dijete nije samo lakše proći kroz rodni kanal, ali to je općenito moguće.

Naime, ako je vaša trudnoća normalno prolazila, ti i vaša beba dobivate težinu, prema pravilima, u redu ste sa zdravljem, rodite se na vrijeme i dovoljno ste svjesni kako disati i gurati ispravno, najvjerojatnije će rođenje proći bez pauze,

Međutim, takve idealne situacije, na žalost, nisu sve. Ali gotovo svaka druga mlada majka žali se za suze i nelagodu na koju vode. Prvo morate razumjeti glavne razloge zašto se to dogodi i saznati je li moguće smanjiti rizik od praznina.

Prvo, pukotine i oštećenja tkiva moguće su s nepravilnom organizacijom radne aktivnosti, tj. Kada žena ne slijedi preporuke ili upute primalje i liječnika, ne kontrolira kontrakcije i čini mnogo pritiska umjesto vježbanja disanja.

Drugi rasprostranjeni razlog za pojavu suza je velika težina djeteta u odnosu na usku zdjelicu majke (osobito kada je u pitanju prvo rođenje). Zato liječnik tijekom cijele trudnoće kontrolira vašu težinu, budući da je vrlo važno pratiti vašu prehranu, ne samo da vam olakšava formiranje, već i da ne hranite bebu na velike veličine.

Ako ste prethodno operirali ili ste imali ozljede na perineumu, od kojih postoje ožiljci, to također može dovesti do puknuća.

Kada majka ima vrlo brzu i brzu dostavu, tako da se ramena i beba glave pojavljuju iznenada, a primalja ne može podnijeti njen unos, majčino tkivo je rastrgano zbog takvog pritiska i brzine rada.

Fizička priprema budućih majki također je izuzetno važna. Trudnoća ne bi trebala biti povezana s potpunom amorfnošću i nedostatkom fizičkog napora. Naravno, sve vježbe, vježbe i vježbe trebaju se provoditi samo uz dopuštenje liječnika i ako nemate nikakvih kontraindikacija.

Međutim, mnogi ljudi misle da bi profesionalni sportaši trebali biti u redu: mišići su trenirani, tijelo se koristi za fizičko naprezanje. Nažalost, stvari nisu tako jednostavne, a samo žene koje su profesionalno uključene u sport mogu trpjeti još više tijekom porođaja, jer se pumpane mišiće mnogo češće puše.

Isto tako, anatomska obilježja žene ponekad uzrokuju puknuće, na primjer, ako žena ima razmak od više od 7-8 centimetara između ulaza u vaginu i anus, smatra se da ima visoku prepone koja značajno povećava rizik od pukotina i suza. A kada je radna aktivnost vrlo slaba i spora, tako da produženi pokušaji izazivaju oteklinu perineuma, to također može poslužiti kao izazovni čimbenik pojave lomova.

Liječnici obratite pažnju na činjenicu da prisustvo bilo kakvih upalnih procesa ili bolesti u vagini i drugim ženskim genitalnim organima može pridonijeti smanjenju elastičnosti tkiva (ponekad koža žene može biti slabo rastegnuta samo po prirodi), kao i povećanje ozljede tkiva.

Disekcija perineuma kao način da se rodi bez pauze

Ponekad, kako bi se spriječile ozljede, liječnik će uzeti isporuku, odlučuje napraviti rez. U ovom slučaju, rez je poželjniji jer će kod pucanja došlo do razorenih rana s neravnim rubovima, koji će se još dugo i lošije izliječiti nego s glatkim rubovima rana od rezova.

Za epiziotomiju postoje određene indikacije u kojima je jednostavno bitno:

 • Ako trudnica pati od kroničnih ili drugih bolesti u kojima se njezino stanje pogoršava, a vrijeme rada treba hitno skratiti (ovo se odnosi na žene koje rade s kongenitalnim ili stečenim srčanim defektima, teškim poremećajima endokrinog sustava, problemima bubrega, kratkovidnosti itd.). );
 • Također, rezovi su neizbježni ako se pojavi potreba za operativnim ili hitnim isporukama - teškim krvarenjem, teškim situacijama, kao što je upotreba vakuumskog odvodnika ili primjene pinceta. To također uključuje slučajeve prijevremenog rada;
 • Uz prsni prikaz, disekcija će biti učinjena i bez iznimke, jer je beba glava znatno veća od stražnjice koja će se prvo pojaviti, stoga, kako bi mu olakšala, morat će se posvetiti epiziotomiji;
 • Ako se dijagnosticira intrauterinska hipoksija, tada će liječnici biti prisiljeni uzeti isporuku što je prije moguće, a za to ćete morati imati disekciju.

Sam po sebi, jaz će početi od stražnjeg komarca, postupno se kreće do perineuma i zidova vagine, tako da pri izlaznoj prijetnji liječnik će radije napraviti disekciju i spriječiti vas da se suzu.

Koja je najbolja metoda disekcije?

Ovisno o situaciji, odabire se metoda kojom se perineum izrezuje. Ako je došlo do preranog rada ili prijetila "visokog perineuma", tada se obavlja perineotomija - rez koji ide ravno do rektuma.

Epiziotomija se provodi u sljedećim situacijama:

 • s prsnom prikazom;
 • ako se kosti symphysis zgloba konvergiraju u oštrim potplatima;
 • uz prijetnju rupture "nisko" perineum;
 • u nazočnosti scarring na perineum nakon prethodnog rođenja ili druge operacije;
 • ako postoji potreba za opstetrijskim operacijama (pinceta, vakuuma).

Ovaj rez je usmjeren bočno. Ali ako perineum s patološkim promjenama (eventualno u prisutnosti tumora), tada će liječnik primjenjivati ​​lateralnu epiziotomiju (to znači da će rez na struku biti striktno). Istina, šavovi s takvim rezom duže i teže iscjeljivati.

Već na kraju rada, liječnik će ispitati mekog tkiva perineuma, kao i nakon puknuća (ako se ikako dogodilo), a nakon rezova, njihov integritet mora biti obnovljen, tj. Zalijepljen.

Kod rupture maternice šavova primjenjuju se apsorbirajući šavovi (ne trebaju se ukloniti), kao i u slučaju ozljeda malih usnica ili vagine.

No, u slučaju ozbiljnih oštećenja perineuma, čak se mogu koristiti i anestezije za šivanje, a šavovi se primjenjuju i sa katranom (apsorbirajućim šavovima) i svilenim niti (takvi šavovi se uklanjaju 5-6 dana nakon rođenja).

Što trebate znati?

Nakon sutra, morate slijediti nekoliko pravila:

 • Za praćenje higijene perineuma (stalno pranje, dobro sušenje, stalno mijenjanje jastučića, redovito liječi ranu lijekovima koje vam liječnik propisuje);
 • Moguće je sjesti samo s pola strane, oslanjajući se na stranu na kojoj ne postoji rez, već prije petog dana nakon rođenja (ako nema komplikacija). Kada uklonite šavove, možete početi polagano sjediti na tvrdu površinu;
 • Ni u kojem slučaju ne biste trebali napinjati ili napinjati u toaletu (kako biste se mogli isprazniti, prvo ćete dobiti laksativ ili klistir);
 • Prvih nekoliko dana liječnik će vam najvjerojatnije savjetovati da se držite dijete (lagana jela tako da nema stolice);
 • Hranite bebu bolje prilagodite ležeći.

Ako osjetite najmanju bol, krvarenje ili druge opasne simptome, bolje je da se odmah obratite svom liječniku kako biste spriječili bilo kakve ozbiljne komplikacije.

Sprječavanje suza ili što se može učiniti za rađanje lako i bezbolno?

Unatoč činjenici da je bezbolno porođaj percipiran kao mit, oni su stvarno mogući i dogoditi. Lako je rađati bez stanki. Liječnici kažu da puno ovisi o ženi.

Pravi stav je prije svega.

Prva i najvažnija stvar koju trebate učiniti je pažljivo pripremiti za proces nastanka vaših mrvica u svijet. Pravilno ponašanje u porođaju - ključ uspješne i relativno lagane dostave bez praznina i mnogo sati patnje.

Obavezno se prijavite za posebne tečajeve za porođaj, gdje će vas naučiti tehnika pravilnog disanja i opuštanja, reći vam kako gurati, kako brojati kontrakcije i dati mnoge druge vrlo korisne savjete.

Ako planirate partnerstvo s roditeljima, idite na trening sa svojim supružnikom - on će također naučiti mnogo novih stvari, na primjer, kako dobiti masažu i kako pomoći drugoj ženi u radnoj snazi.

Fizička kondicija i masaža

Zapamtite vježbu. Najoptimalniji fit yoga, plivanje, aerobik u vodi, specijalne gimnastičke vježbe kompleksi za trudnice.

Osim toga, trebali biste naučiti vježbati vježbe za perineum ili Kegel koje će vam pomoći kontrolirati mišiće vagine i perineuma, naprezati ih i opustiti ih kada je to potrebno.

 1. Jedna od najpopularnijih vježbi je takozvani "lift".

Sastoji se od postupno stezanja mišića s različitom snagom, kao da se penju i spuštaju na liftu, dodajući intenzitet kompresiji na svaki zamišljeni pod.

 1. Druga učinkovita tjelovježba je guranje, to jest, mali pokušaji, kao u slučaju čišćenja.

Pa trenira anus, abdominalne i perinealne mišiće.

 1. Također možete polagano komprimirati mišiće perineuma, iscijediti ih za različite vremenske periode (postepeno povećavati), a zatim se opustiti.
 2. Pokušajte napraviti snažne kontrakcije mišića brzim tempom.

Liječnici to preporučuju u bilo kojem trenutku, povećavajući učestalost bliže porodu. Počevši od trideset osmog tjedna, ova masaža treba biti vaš dnevni postupak.

U pravilu, bolje je provesti ga u večernjim satima, prije nego što se toplo tušira i odlazi u toalet. Neke žene vole napraviti vlastitu masažu, a druge se obratiti za pomoć svojim muževima. Za postupak ćete morati prirodno ulje (bilo koje biljno - maslinasto, ružičasto, kamilica, sjeme grožđa, itd.). Prije masaže temeljito oprati ruke (nokti trebaju biti pažljivo odrezani).

Pokušajte sjesti, sjesti ili stajati kako vam se sviđa. Prvo trebate mazati obilno prostirke i područje prepone. Zatim uzeti ulje na prst ili dva i polako ga polako umetnite u vaginu. Masažite ga neko vrijeme, čineći ljuljanje i pritiskanje pokreta na stražnjem zidu (prema anusu).

Držite se napetosti nekoliko sekundi, otpustite, a zatim ponovno počnite. Nemojte dugo raditi masažu - prvo će biti dovoljno tri minute. Glavni zadatak za vas tijekom ove masaže je da se opustite što je više moguće, a zatim to možete učiniti u ključnom trenutku pojave djeteta.

Ostali savjeti

Da biste trenirali prepone, možete svakodnevno sjediti ili raditi u određenim položajima koji pomažu u sprečavanju rupture:

 • na primjer, potrebno je oprati podove samo kucavajući;
 • sjedite s nogama prešli ispred vas, inače zauzmite poziciju leptira (pridružite se petama, sjedite i povucite noge do prepone);
 • šetnja "kući";
 • kleknuti, čvrsto se pridružio njima i nježno sjednite na pete, a onda se ustatnite.

Razgovarajte sa svojim liječnikom kako bi vam mogao dati poseban multivitamski kompleks koji će vam pomoći u jačanju vaših krvnih žila i učiniti ih elastičnijima.

zaključak

Rođenje je posao, jer svijetu dajete novi mali život. Pokušajte ne paničariti i skupljati snagu. Da biste rodili pravilno (bez pauze i epiziotomije), poslušajte svog liječnika i primalje, slijedite njihove preporuke i upute, a ako se pripremate za porođaj, a sad ćete pravilno disati i gurati, sve će ići dobro i bez pauze.

Kako roditi bez pauze? Priprema prepone za porođaj.

Zanimljiv članak, koji može biti koristan.

U pripremi za porođaj, koje ja podučavam dugi niz godina, jedna od trudnica uvijek postavlja pitanje: "Je li moguće pripremiti perineum na poseban način kako bi se u potpunosti izbjegao ili barem smanjio stupanj njegovog raskida u porodu?" Priprema žena obično uključuje perinealnu masažu, čija tehnika se nalazi u nekim knjigama za trudnice. U pravilu dolazi do sljedećeg pitanja: "Ako ne masirate perineum, morate li se rastati u porodu?"

Razbije se pri rođenju. Čimbenici rizika.

Prvo, morate shvatiti što određuje stupanj rizika od prekida. Ovdje su važni:

 • elastičnost tkiva dna zdjelice;
 • veličina glave djeteta;
 • brzina glave i ramena (to je s tim dijelovima tijela da dijete može raskinuti majčino tkivo).

S druge strane, elastičnost tkiva perineuma ovisi o genetskim čimbenicima (dermatolozi i kozmetičari dobro znaju da postoji koža koja se ne narušava po prirodi, ali je sklona odstranjivanju), kvaliteta lokalne prehrane i rok rođenja.

Ispada da ako žena prerano rodi, njezina prepona je sklona rasturanju. Čini se da je rođeno prerano dijete, što znači da beba s malom glavom i uskim ramena, ali njegova majka je u opasnosti da se ozbiljno razbije.

Taj se fenomen jednostavno objašnjava: sve što je u tijelu žene tijekom trudnoće u skladu je s ciljem vođenja i sretnog djeteta.

Stoga, bliže porodu, tj. 37 do 38 tjedana, elastičnost tkiva perineuma dramatično se povećava, a mnoge majke koje rađaju vrlo velike bebe ne samo da ne rastresu, već čak i bez pukotina.

Drugi čimbenik: veličina djetetove glave. Kao što je gore navedeno, čak i vrlo mala glava može srušiti prepone ako žena rodi prerano. Međutim, ako se porođaj dogodi na vrijeme, a beba je velika, rizik rupture je još uvijek veći nego kod rođenja djeteta srednje veličine. Utjecaj veličine novorođenčeta je vrlo težak, prvenstveno ovisi o genima i, u manjoj mjeri, prehrani i načinu života trudnice.

Treći čimbenik: brzina prolaska glave i ramena kroz žensko perineum. U slučaju brzog dostava, ova stopa može biti prilično visoka. Osim toga, čak i ako rođenje polako ide, posljednja dva - tri pokušaja (zbog čega glava, ramena i cijelo tijelo izlaze) obično su vrlo snažni. U ovom trenutku akcije primalje su izuzetno važne. Ona je koja usmjerava ženu i može utjecati na brzinu izlaska djeteta.

Kako roditi bez pauze.

To smo zapravo došli do praktičnog zaključka. Dakle, kako ne biste prekršili porođaj, trebate:

 1. Učinite sve što je u vašoj moći da djetetu budete pravodobno.
 2. Vodite brigu o lokalnoj prehrani perineuma.
 3. Učiti prepoznavati i, ako je moguće, kontrolirati mišiće vagine i zdjelice, kako bi bili aktivni sudionici vlastitog rada.

Detaljno ćemo raspraviti svaku stavku.

Naravno, preuranjeno rođenje, osim fizioloških razloga, također ima psihološku osnovu, ali to je tema za zasebni članak. Mogao bih pokušati opisati kako izbjeći trudnoću nakon toga (posljedica toga, povećanje glave, i, posljednje, ali ne manje važno, zbijanje kostiju lubanje) u mom članku "Posljednji dani prije rođenja".

Priprema prepone za porođaj. Podmazivanje.

U literaturi za trudnice postoje preporuke za pripremu ženske perineum za porođaj. Postoji čak i posebno stvoreno ulje za perinealnu masažu (znam to iz Welede). Obično preporučujem ulje ne samo perineum, već i tijelo, jer se tijekom trudnoće koža cijelog tijela obično suši i njegova elastičnost se smanjuje. I iako je priroda začeta na takav način da, zbog hormonalnih promjena, elastičnost perineuma do porođaja očito raste, neće biti suvišno poboljšati.

Za podmazivanje tijela, možete uzeti bilo koje biljno ulje. Badem se smatra najvrjednijim, ali su pogodni i maslina, sezam i suncokret. Bilo koji odabran može se aromatizirati s nekoliko kapi aromatskog ulja. U mom iskustvu, većina trudnica odabire naranču, limun, cedar ili eukaliptus. U ovom slučaju vrijedi slušati vaše vlastite sklonosti.

Sam postupak ulja najbolje je u sauni ili kadi, ali ako ne odete tamo, koristite kupaonicu. Nakon što ste pripremili ulje, trebali biste posvijetliti i podmazati cijelo tijelo s puno ulja, hvatajući intimno područje. Nakon toga morate sjediti barem 10 do 15 minuta, a zatim dodati ulje onim dijelovima tijela koji su apsorbirali prethodni dio (vrlo često noge, noge, podlaktice i laktovi su posebno suhi).

Nakon još 5 do 10 minuta, možete početi prati. Da biste oprali ulje, najprije biste trebali širiti tijelo s "kašikom" načinjenim od zobene pahuljice, kukuruza ili graška (jednostavno dodajte toplom vodom do konzistencije tekućeg kiselog vrhnja). Koža od takvog papa dobiva dodatnu hranu, a višak ulja se lako uklanja. Nisu potrebni gelovi ili pilingovi.

Važno je napomenuti da su u Indiji trudnice podmazane na ovaj način svaki dan, ali čak i uz ovaj postupak, dobit ćete dobar rezultat jednom tjedno.

Osim toga, već je moguće prije rođenja (otprilike mjesec dana) odmah početi tankati vaginu. Za takvo ulje koristi se ghee. Savjetujem vam da ga sami kuhate, jer gotovi ghee nisu uvijek visoke kvalitete.

U večernjim satima, prije nego što odete u krevet, trebate odvojiti komad ghee veličine oraha i ući dublje u vaginu, noću će ulje dobro prožeti zidove. Kontraindikacije za takvo ulje izražene su upalnim procesima, popraćene svrabom i obilnim izlučevinama. U tim slučajevima najprije morate izvršiti sankciju, a tek onda nastaviti s uljanjem.

Priprema prepone za porođaj. Intimna gimnastika.

Kako bi se povećao protok krvi, a time i poboljšanje prehrane bilo kojeg mišića u našem tijelu, potrebno je redovito proteći i opustiti ovaj mišić. Stoga, kako bi se utjecalo na elastičnost zdjeličnog tkiva, svakodnevno je potrebno obaviti intimnu gimnastiku.

Predlažem tri vrste vježbi iz takve teretane. Možete ih izvesti u bilo kojem položaju tijela: leži, sjedi, stoji u "mačka poza". Ne uzimaju puno vremena i redovite izvedbe donose dobre rezultate. Kroz ove vježbe poboljšava se protok krvi u tkivo dna zdjelice te se povećava elastičnost. Osim toga, vježbate se u sposobnosti kontroliranja mišića vaše vagine i perineuma.

Vježba 1. Kegelova vježba

Alternativno, zategnite i opustite mišiće perineuma. U vrijeme napetosti što je više moguće stisnuti mišiće anusa i ulaz u vaginu.

Vježba 2. "Torba"

Zamislite da imate ispod torbe. Grabajte zamišljene ručke s vaginom i pokušajte podići torbu iznad poda. Držite je na ovom mjestu nekoliko sekundi. Sad stavite torbu na pod.

Ponovno zgrabite ručke i podignite torbu iznad poda, a zatim podignite torbu još veću i držite je u tom položaju nekoliko sekundi.

Ponovite ovu vježbu nekoliko puta pokušavajući podići torbu iznad poda iznad.

Vježba 3. "Dizalo"

Da biste izvršili ovu vježbu, zamislite da je vaša vagina osovina dizala. Počnite ustajati od ulaza u vaginu duboko u cerviks, naizmjenično, kao na podu, pričvrstite različite dijelove vagine. Osjetivši da je vaša vagina stisnuta sve više, počnite polako, poda po podu, opustiti ga od vrata do izlaza. Na kraju vježbe, "spustite se u prizemlje", s malo izvlačenja vagine.

Zaključno, želim reći da se ne treba bojati rupture perineuma. Prvo, svi su opstetričari i ginekolozi dobri u šivanju, što u većini slučajeva brzo liječi. Drugo, primalje pažljivo nadgledaju rizik od rupture (to se određuje bojom tkiva perineuma), a zatim liječnik čini epiziotomiju. Glatki rezni rub mnogo je lakše šivati ​​nego suzu.

Učinite sve što ovisi o vama i povjerite ostatak ljudima koji će se roditi. Međutim, kada se susretnete s liječnikom i primaljom, nije neophodno reći da ste ozbiljno pripremili i zaista ne želite imati šavove u takvom intimnom dijelu tijela. Jasno je da nisu svi liječnici spremni na adekvatan način. Međutim, prisjetimo se kako je nedavno bilo teško raspravljati o pitanju stavljanja djeteta na majčin trbuh. Sada se to radi svugdje, iu mnogočemu zahvaljujući brojnim upornim zahtjevima žena rada.

Čitala sam, pomislila sam, zaista početi pripremati prepone za porođaj noću? Pasta ulja. Vrlo se plašim suza i da će me izrezati (((Ali, to je zastrašujuće ako ću ga pogoršati.

Priprema za jednostavnu i brzu dostavu: niz pripremnih vježbi, preporuka i savjeta

Svaka trudnica želi rađati brzo i jednostavno. A to je moguće ako unaprijed obavite neke jednostavne vježbe. Svaki gimnastički kompleks ima svoj smjer, koji će se raspravljati u nastavku i pridonosi ubrzanju i ublažavanju rada.

Generički proces zahtijeva maksimalni stres od ženskog tijela. Ali priroda je mudra i razumna, ne ostavlja ženu u milosti sudbine, ne odustaje od nje. U vrijeme rođenja postoji snažno oslobađanje hormona, što daje tijelu dodatnu snagu.

Mehanizam pojavljivanja generičke boli

Izvor boli se također stiskanje tijekom kontrakcija i protjerivanje krvnih žila fetusa, jer njihovi zidovi imaju vrlo osjetljive živčane elemente. Odbijene bolove najčešće se pojavljuju u donjem trbuhu, sakralno-lumbalni, prepone i gornji bedrima.

Kontraindikacije za gimnastiku

Ponekad takve vježbe mogu biti kontraindicirane. U prvoj fazi rada gimnastika može biti kontraindicirana u takvim situacijama:

 1. Pre-eklampsija i eklampsia.
 2. Prisutnost teških kroničnih bolesti poput dijabetesa, tuberkuloze i drugih.
 3. Placenta previa.
 4. Prerano odstranjivanje posteljice.
 5. Pogrešno mjesto fetusa.
 6. Prerano ispuštanje amnionske tekućine.

Ograničenja tijekom trudnoće

Prije nego što počnete pripremati za porođaj uz pomoć treninga i raznih vježbi, trebate se posavjetovati s liječnikom. Pokretanje gimnastike, mjerite puls i krvni tlak. Sve bi trebalo biti u redu.

U takvim situacijama može se propisati privremeno ograničenje tjelesne aktivnosti:

 1. Prisutnost nejasnog vaginalnog pražnjenja.
 2. Bol u bilo kojem dijelu tijela.
 3. Vrtoglavica.
 4. Nemir u srcu.
 5. Povećan krvni tlak.

Uvijek promatrajte svoje osjećaje. Vrijedno je čuvati i nakon vježbanja, ako se fetus spusti u maternicu ili, naprotiv, postaje previše aktivan.

Kada je gimnastika prije rođenja, prije svega mišićni korzet je ojačana. Organizam će stalno biti u tonu, metabolizam će se poboljšati, tkanine će se natopiti kisikom. Sve je to neophodno ne samo za lako porođaj, već i za razvoj djeteta.

Preporuke za implementaciju u trećem tromjesečju

  Priprema prije porođaja kako bi prolazila bez prekida mora se provesti u skladu sa sljedećim pravilima:

 • Sjedilačka slika žene nepovoljno utječe na njeno zdravlje i rad. Ali nemojte trčati do ekstrema. Sve mora biti postupno i pripremiti svoje tijelo za vježbanje.
 • Morate pokušati promatrati pravilnost tjelesne aktivnosti. Epizodne vježbe neće dati željeni učinak.
 • Preporučljivo je izvesti gimnastiku u grupi pod nadzorom instruktora.
 • Fizička priprema za porođaj trebala bi biti usmjerena na jačanje mišića zdjelice, bedara. To vam omogućuje kontrolu mišića tijekom rada.
 • Vrlo važne i vježbe disanja.

  Kompleks za poticanje rada

  Priprema za porođaj i poticanje njihova početka omogućit će provedbu sljedećih vježbi:

  1. Kosti zdjelice - vrlo je važno pripremiti ovaj dio ženskog tijela za generički proces. Stavi na koljena i stavi ruke na pod. Dlanovi bi trebali biti udaljeni 30 cm, a koljena bi trebala biti na udaljenosti od 20 cm. Femoralni dio je strogo okomito na pod. Polako zavijte leđa i podignite stražnjicu što je više moguće. Ovo uzima dubok dah. Dovoljno je ponoviti ovu vježbu 4-5 puta.
  2. Izvođenje vježbi za rastezanje kukova - originalni položaj lotosa, tj. Sjedenje na turskom jeziku. Spojite noge, širite koljena. Ruke su zahvatile gležnjeve. Nagnite se naprijed i nježno pritisnite koljena na koljenima, kao da ih pokušavate odvojiti. Izrađuju 4-5 pristupa, a trudnice čine trudnice kako bi lakše rađale.
  3. Osposobljavanje vaginalnih mišića. Te vježbe su imenovane po njihovom izumitelju, Kegelu. Oni pomažu u procesu rođenja bez pauze. Njihova se suština sastoji u komprimiranju sa svim svojim snagama mišića vagine i usporavanju. Trebate raditi takve vježbe nekoliko puta dnevno.
  4. Penjanje staza je jednostavna, ali učinkovita vježba koja potiče početak rada trudnica.

  Kompleks za pripremu i otkrivanje cerviksa

  U prvorazrednim ženama, maternica se polako otvara tijekom rada. Stoga se s velikom pažnjom moraju pripremiti za taj proces. Ali ove vježbe su također pogodne za multiparativne žene.

  Stoga, tjelovježba uključuje sljedeće vježbe:

  1. Šeću češće, može hodati kod kuće ili na velikim udaljenostima na ulici.
  2. Posjetite bazen.
  3. Mnogi liječnici preporučuju seks bez kondoma u zadnjim fazama trudnoće.
  4. Prijemni topli tuš.
  5. Pokreti za masažu u lumbalnom području.
  6. Poticaj u području bradavice.
  7. Korištenje fitballa, dok je potrebno izvršiti odskakanje i kružni pokreti.

  Vrlo je važno pravilno disati tijekom rada. To treba znati više tijekom trudnoće. Ovdje nemamo teške preporuke o postavljanju disanja u pravom smjeru:

  1. Duboko udahnite i počnite postepeno puhati zrak, kao da pokušavate ugasiti svijeću.
  2. Udahnite duboko i polagano kroz nos i izdahnite kroz usta.
  3. Udahni za psa - uzmite kratak dah i izdišite jedan za drugim brzim tempom 1 minutu, a zatim opet mirno duboko disanje.

  Vježba fitball će biti vrlo korisna i za pripremu za porođaj i za vrijeme poroda:

  1. U početku biste se trebali opustiti koliko god je to moguće, mirna glazba, prigušena svjetla itd. Pomoći će vam.

  Mehanički učinci za sprečavanje pucanja

  Žena se može pripremiti za porođaj i smanjiti vjerojatnost puknuća, jer nitko ne može dati točno jamstvo da se neće dogoditi.

  Smetnje tkiva u perinealnom području mogu se promatrati uz smanjenu elastičnost mišićnog tkiva. Konkretno, prijeti ženama u dobi od 35 do 40 godina koje rađaju svoje prvo dijete.

  Pripremno razdoblje uključuje sljedeće radnje:

  1. Pravilna prehrana. Morat ćemo se ograničiti na neke proizvode, tako da plod nije prevelik.
  2. Izvršite vježbe za jačanje mišića perineuma (Kegel).
  3. Saznajte pravilnu tehniku ​​disanja.
  4. U zadnjim fazama trudnoće možete masažu perineumom i vaginom rukama ili rukama supružnika i masažnog ulja. Da biste to učinili, morate se tuširati, tretirati prste s uljem za masažu i iznutra masaža perineuma i vagine, kao da se lagano istegnu.

  Također je vrlo važno gurati pravo. Da biste to učinili, postoje sljedeće preporuke:

  1. Potrebno je započeti pokušaje samo nakon što opstetričar daje dopuštenje da to učini.
  2. Tijekom jedne borbe potrebno je napraviti 3 pokušaja.
  3. Pokušaji trebaju biti usmjereni prema perineumu, a ne na licu.

  Korisni videozapis

  Nudimo gledanje videozapisa o skupu savjeta i vježbi za fizičku kondiciju i stresno djelovanje prije poroda:

  zaključak

  Priprema za porođaj nije ništa manje važno od samog procesa. Možete se pripremiti za taj proces prema svim pravilima, ali ne zaboravite slušati svoje tijelo i opstetričarke-ginekolog, koji vodi proces porođaja. Pozitivan stav također može igrati pozitivnu ulogu.