Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Zasnivanje

Utrogestan je lijek temeljen na hormonskom progesteronu.

Ova tvar u određenoj količini potrebna je za normalni tijek trudnoće. Zbog toga, Utrozhestan se široko koristi u ginekologiji i porodništvu. Da biste razumjeli njegovu vrijednost, trebali biste znati učinak prirodnog progesterona u žensko tijelo.

Značajke proizvodnje progesterona

Progesteron u tijelu žene proizvodi nadbubrežne žlijezde, korpus luteum i posteljica.

Ovaj steroidni spoj se često naziva hormon trudnoće. Uostalom, njegova dostatna razina ukazuje na učinkovitost ovulacije, bez koje gnojidba ne može doći.

Tijekom trudnoće, koncentracija ovog hormona u krvi postupno se povećava. To je zbog funkcioniranja posteljice i važan je čimbenik koji podržava trudnoću.

Indikacije za imenovanje Utrozhestana

Utrozhestan ima gotovo jedini pokazatelj - nedovoljnu količinu progesterona. No klinički je izrazio različite države: Formiranje ciste, hiperplazija endometrija, simptomi hiperandrogenemije, koja se očituje teškim acne i karakteristike muškog dlačica.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće propisan je samo u tri slučaja:

  1. Asimptomatsko smanjenje razine progesterona u krvi. To je vrlo čest fenomen koji je opasno ne samo za vrijeme trudnoće, nego i smanjuje mogućnost začeća. Utrozhestan se i dalje uzima čak i za vrijeme prenošenja djeteta, ukoliko postoji opasnost od prestanka trudnoće u ranoj fazi ili je dopušteno prerano rođenje. Naročito je često ovaj lijek propisan u prvih tjedana trudnoće.
  2. Neplodnost zbog nedostatka progesterona.
  3. Pobačaj zbog hormonske neravnoteže u smjeru smanjenja količine progesterona u ženskom tijelu.

Da biste bili sigurni da trebate uzimati ovaj lijek, provodi se posebna laboratorijska studija.

Važno je znati dan menstrualnog ciklusa jer se analiza tog pokazatelja preporučuje u drugoj polovici.

Kontraindikacije i nuspojave

Ali njegova uporaba je moguća samo u svrhu ginekologa. Uostalom, samo liječnik može pratiti ozbiljnost stanja, koja su kontraindikacije za korištenje ovog hormonskog lijeka.

U ovom slučaju, to ne smeta što je oblik doziranja će biti dodijeljen vama: svijeće ili tableta.

Kontraindikacije uključuju:

  • tromboflebitis;
  • izražene vene varikoze, kao i komplikacije ove bolesti;
  • problemi s jetrom;
  • malignih tumora određenih lokalizacija.

Mnogi patološki uvjeti su razlog da ne daju svrhu Utrozhestanu. U slučaju bronhijalne astme, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, lijek se uzima s oprezom.

To je s pojavom tih simptoma, liječnici mogu preporučiti da napuste vožnju i vožnju, jer progesteron blago utječe na središnji živčani sustav, što može nepovoljno utjecati na brzinu reakcije prilikom vožnje.

Čak su i manje česte nuspojave od reproduktivnog sustava: intermenstrualni krvarenje ili krvarenje mogu započeti. Također ponekad zabilježene reakcije preosjetljivosti.

Kako uzeti utrozhestan?

Doza lijeka pri planiranju trudnoće u većini slučajeva iznosi 200-300 mg (kapsule).

Doza se podijeli u dvije doze, a hormonsko sredstvo se koristi ujutro i navečer. U osnovi, alat se uzima od 16 do 25 dana menstrualnog ciklusa (tečaj je 10-12 dana).

Utrogestanske kapsule se uzimaju oralno, bez žvakanja i isprati vodom.

Budući da se utrožestanske svijeće pri planiranju trudnoće brže apsorbiraju u krvi, ovaj lijek ima manje nuspojava. Svijeća se mora unijeti u skloni položaj i poželjno je prije odlaska u krevet.

Ako se oplodi, terapija se nastavlja. Trajanje tog lijeka određuje samo liječnik.

Ali najčešće trudnica treba piti Utrozhestan tijekom prvog tromjesečja. Istovremeno, ponekad je potrebno produžiti liječenje na 18-20 tjedana trudnoće.

To ovisi o prisutnosti ili odsutnosti bilo kakvih komplikacija kod nošenja djeteta. Utrozhestan, iako nije kontraindiciran u trudnoći, ali u trećem tromjesečju, imenovan je s velikim oprezom zbog povećanog rizika od razvoja oštećenih funkcija jetre.

Otkažite Utrozhestan na početku trudnoće

Specifičnost hormonalnih lijekova je da treba postupno otkazati jer naglo zaustavljanje njegove uporabe može negativno utjecati na stanje posteljice. I ovo, zauzvrat, puna je pobačaja.

Stoga ukidanje ovog alata u slučaju trudnoće dolazi pod strogim medicinskim nadzorom: doza hormona se smanjuje na 50 mg svaka 3 dana.

Recenzije lijekova "Utrozhestan"

Mnoge su žene bile uvjerene u učinkovitost Utrozhestana, a zahvaljujući njemu su doživjele sreću majčinstva.

Marina, Kazan: "Bio sam dijagnosticiran kao manjak u drugoj fazi ciklusa, tj. Ovulacija se nije dogodila u mom slučaju. Predao je analizu na hormone i pokazalo se da je progesteron spušten. Po preporuci liječnika, počela je uzimati Utrozhestan i postala trudna u prvom ciklusu! "

Olga, St. Petersburg: "Zbog pobačaja u nedavnoj prošlosti, moj ginekolog imenovao je Utrozhestan. A željena trudnoća nije dugo dolazila. Pokazalo se da se pobačaj tada dogodio upravo zbog nedostatka progesterona. Ali ovaj put sam ipak uspio postati majka. "

Elena, Moskva: "Zabilježen sam u centru za planiranje obitelji i tamo sam bio zadužen za uzimanje Utrozhestana odmah nakon ovulacije s 15-dnevnim tečajem. Glava mi se malo vrtjela. Čak i ne znam: bilo je to sporedna posljedica uzimanja lijeka, ili slično, zbog uzbuđenja u predosjećanju da se život može drastično promijeniti. Tada su liječnici rekli da provode test trudnoće. Ispalo je da je pozitivno i nisam čekala menstruaciju. Ali nakon 9 mjeseci vidio sam moje malo čudo! "

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Zamijenio Duphaston u Utrozhestanu i vrlo zadovoljan
Mi smo pet prijatelja i mi smo prijatelji sa studentima. Živimo u različitim dijelovima grada.
Susrećemo se jednom mjesečno, ali većinom komuniciramo putem glasnika. I nekako se ispostavilo da su naše trudnoće postale godinu dana, jedna za drugom.
Zabavite se. Sve zajedno biti trudno. Razmjenjujte vijesti, analizu i znanje dnevno. I to je čudno, samo jedan nisam propisan lijek tijekom trudnoće.
Bio sam uzrujan i otišao na obračun s liječnikom koji je vodio moju trudnoću.
Ispostavilo se da je droga Duphaston, koju sam zahtijevao da me odrede za tvrtku, nije tako sigurna. Liječnik je rekao da je često bio oslobođen za osiguranje i bio je vrlo popularan među brojnim ginekolozima. Ali ako problem doista postoji, učinkovitije je riješiti s Utrozhestanom jer je to prirodni hormon, a ne sintetički, a zapravo čuva trudnoću i također je korisno za dijete. Čuo sam to sve, odletio sam na Skype i podijelio s mojim princezama. Dugo smo razgovarali i raspravljali. Čak su se i svađali. Ali dvojica prijatelja odlučili su eksperimentirati - prijavio sam se za konzultacije s mojim liječnikom, budući da je ovo privatna klinika, a ne konzultacija žena). Rezultat - jedan lijek otkazan je kao nepotreban, drugo je potrebno hormonsku podršku zbog promjena u cerviksu, ali Utrogestan je imenovan (kasnije se ispostavilo da čak i po redu Ministarstva zdravstva, Utrotestan dolazi prvi u preporukama, a potom Duphaston). Urozhestan prijatelj izravno je uveden izravno na vrat, prednosti ovog - bez nuspojava, jer ne prolazi kroz probavni sustav. A u svom roku (22 tjedna) drugi lijekovi nisu prikazani. Tako se ispostavilo da ne samo ja, nego i djevojke nisu trebale tablete.
Pa, jasno je da od tada imamo jedan ginekolog, naša draga Irina Berezovskaja))). I vjerujem da je ona ona koja je uključena u rođenje naše djece zdravo i sretno, jer ona svojim pacijentima preporučuje samo najsigurniji i najpouzdaniji tretman.

Pijem urozhtestans 16-26 ds, u 2-3 dana počinje menstruacija, a ako je došla trudnoća, hoće li biti pobačaja dok čekate mjesečnicu?

Pozdrav, ja, također, dodijeljen sam urozhestan 200, nemam planove za trudnoću 8 mjeseci, nadam se da neće biti gore. Ako se urozhestan vaginalni uzmjeri, možete paralelno sudjelovati u koncepciji ?!

Dobro došli! Imam 30 godina, želimo drugo dijete. Liječnik je propisivao folnu kiselinu u prvoj fazi, u drugoj fazi vitamina E. Ako ne možete truditi u roku od tri mjeseca, pijte 100% svoje prehrane jednom dnevno od 16 do 25 dC. Pitanje: Imam ciklus od 25 dana, što znači da je ovulacija ranija, ne pijem je od 16. dana ili mogu početi ranije? Puno vam hvala na odgovoru!

Da, potrebno je piti lijek kako to propisuje liječnik. Ali siguran sam da nećete morati piti. U roku od 3 mjeseca trudnoća se javlja u 70% parova. Folna kiselina i vitamin E pomoći će vašem tijelu puno.

Pijte lijekove kako je propisano. Od onog dana kojeg ste imenovali urozhestan? Upravo od tog dana i piti, bolje je ne donositi samostalne odluke ovdje.

Dobar dan! Liječnik je propisao Utrozhestan 200 prije spavanja kako bi održao drugu fazu, po prvi put uzimam malo prigušenja u donjem trbuhu, sada s desnim, zatim s lijevom, a zatim u sredini, može biti nuspojava, a Utrogestan održava osnovnu temperaturu ili ga podiže ?

Temperatura se može promijeniti, ali kao i za trnce ili nešto drugo, onda ga ovdje očito nije on. http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
http://puziko.online/beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ovdje imate nešto drugo. Morate ići na ginekologa, jer droga ne uzrokuje trnce, a to može biti uzrokovano nečim drugim, nitko vam ne može reći bez potpunog ispitivanja. http://puziko.online/rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

Pozdrav, Tatiana. Utrozhestan rijetko uzrokuje nelagodu i, najvjerojatnije, simptomi koje opisujete imaju malo veze s njom. Kao što je napomenuto ranije, pokušajte saznati imate li problema s ostalim tjelesnim sustavima, kao što je probavni trakt.

Tatyana, urozhestan pomaže u nastanku ili potpori trudnoće. Na GH temperaturu utječu ne samo prijem, već faza ciklusa, same ovulacije ili trudnoće u razvoju. Samo utrozhestan dopušta maternicu pod djelovanjem progesterona da stvori stanje u kojem će doći prije trudnoće. glasi:
http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/dyufaston-2.html
http://puziko.online/planirovanie/ovulyaciya/stimulyatsiya-ovulyatsii-otzyvy.html
http://puziko.online/rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html

Dobar dan! Urozhestan ne bi trebao uzrokovati trnce, ali utječe na bazalnu temperaturu povećanjem. Ako vam trnce puno brine, onda mislim da je bolje razgovarati s liječnikom, možda je razlog drugačiji. Na primjer, kao i kod vaših intestina, jeste li promatrali nadimanje? Uostalom, uzrok nelagode na dnu mogu biti plinovi. Čitajte za sebe: http://puziko.online/planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, http://puziko.online/planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, http://puziko.online/planirovanie/pl-info/regulyatsiya-menstrualnogo-tsikla.html.

Dobro došli! Prihvaćam Utrozhestan 4 mjeseca Trudnoća još nije došla, postoji razlog za zabrinutost? Može li se uputiti liječniku ili ga uzeti više?

Već četiri mjeseca uzimam drogu, nema ni sumnje na sumnju na ovulaciju, iako kao liječnik kaže da je to samo u progesteronu! Zavidim onima kojima je pomogao.

Utrozhestan pri planiranju

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Kažite, pijem 16 NN. NAKON M. UTROZSTSTA, DOKTOR PONOVO PONOVA 12 DANA, I ZA PROVJERITE TESTOVU PRAĆENJA NA KOJU DAN PRIKAŽI, Zahvaljujem

Test trudnoće pokazuje svima na različite načine. Prvo, kupite test s osjetljivošću od 10 m / m - oni su najosjetljiviji i mogu pokazati 1-2 dana prije očekivane menstruacije ili ako postoji mogućnost da donese krv za hCG bolje - to je najsigurniji način.

HVALA ANNA, DANAS DAN 25. DAN, CIKLUS I ISPIT NIJE SHOW, NE ZNAM JEDAN ODGOVOR. Čekao sam misli utrozhestan pomoć i dobiti

Inna, dok ne znate jeste li trudni ili ne, nastavite piti urozhestan! Zato što ako imate nisku razinu progesterona, tada ćete prestati uzimati urozhestanu. I to će dovesti do gubitka trudnoće! Ako trudnoća doista nije došla - i dokaz je kritičnih dana, onda prestanite uzimati lijek sve do sljedećeg "trećeg dana nakon ovulacije". Iskreno želim da pomogne i uspije.

Ginekolozi propisuju od 16 do 25 ds, O ne mogu biti 14 ds.

HVALA MI SMO LIJEČNO 2,5 GODINA S MUŠKAMA KOJI VOLJA DJEČAK KOJI NIJE SAMO UREĐENI, NADOPLATE JA NE ZAKLJUĆI I ZABAVIM SVIH VAMA ZA SAVJETI, UBOJAMO JA NEMOJ PITI I VAGIN. Ja ću. I DANAS 28 DANA CIKLUSA JA FEEL THAT NOW WILL START M.

i ne znam što da radim, nastaviti postavljati nakon 25. dana ciklusa ili ne ((((

HELLO! DJEVOJKE KOJE NIKADA NIKADA NIJE POGLEDAJU I BOROVU, I POMOĆU DOBITI SJEMEN

Također pijem urozhestan, od 14 do 25 dana. Ginekologija je rekla da me želi nastaviti svaki dan. i između ostalog imam multicystic ovario, malu cističnu, anovulaciju, adheziju lijevog jajnika i upalu. Mislila sam da prijemu grousa ništa ne bi bilo tako. I ovdje je to pokazalo.

Djevojke! Ovdje sam pročitao i shvatio da sam cjelovito selo. Za 6 tjedana imao sam ST. Prije toga, prije godinu dana rodila sam sina, ali slika je identična za 5-6 tjedana daubinga, ali samo srce tuklo i bio sam propisan utrozhestan. Zahvaljujući ovom izdržljivom. Sad počinjem shvaćati da sam vjerojatno trebala biti pijana unaprijed. Samo ja ne razumijem vaše sheme. Što to znači za 16-25 ds? računati od mjesečnih ili kako?

Djevojke, pa, recite mi, vidjeli kontracepcijsku 2 mjeseca, ovog mjeseca bacio, planiram trudnoću. Ginekolog je propisao folk i urozhestan 2 puta dnevno od 14. dana ciklusa za 25, (pijem samo drugi dan) i 25. dana test trudnoće. Stvarno je moguće zatrudnjeti, ako samo ne pijem kontracepcijske pilule. I nekako se ne osjećam jako dobro nakon što sam bila urozhestana, glava mi se vrti i letargira, ali ovo je samo sutra, navečer popijam sve normalno.

Elena, 1 d.ts. - Ovo je prvi dan menstruacije. Dane su mi utrozhestan od 11 do 25 d.t. Ali nisam znao ništa o testu. Rekli su mi da ga samo piju svaki mjesec u istim danima ciklusa. Nakon otkazivanja moje mjesečne uplate stigle su unaprijed. A što dalje, ne znam. Piti ili ne. Za one koji su pomogli u prvom ciklusu, jeste li prestali piti i saznali o trudnoći ili ste prvi put testirali? Ginekolog nije rekao da prvo morate napraviti test.

Utrozhestan pri planiranju pregleda trudnoće

Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Ponekad se događa da žensko tijelo proizvodi nedovoljnu količinu jednog ili drugog hormona, zbog čega u nekom funkcioniranju postoje neke neispravnosti. Dakle, zbog nedostatka hormonskog progesterona, trudnoća se ne može dogoditi dugo. U tom slučaju, kako bi se ispravila situacija, liječnici propisuju progestogene, koji su sintetske zamjene za progesteron. Jedan od tih lijekova je utrozhestan.

Utrogestan je hormonalno sredstvo čija je prepoznatljiva značajka da kemijski potpuno ponavlja molekule progesterona. Osim toga, Utrozhestan, za razliku od prirodnog hormona, potpuno se apsorbira u crijevu. Dostupan je u dva farmaceutska oblika: kapsula i supozitorija. Svijeće se smještaju vaginalno, po mogućnosti noću, ali opstetričar-ginekolog planira točnu shemu. Ponekad pacijent propisuje obje vrste lijekova: kapsule za unutarnju upotrebu, svijeće za lokalnu (vaginalnu).

Pročitajte i svijeće iz trbuha tijekom trudnoće

Vrlo često se nedostatak progesterona osjeća u obliku cista i u obliku endometrijske hiperplazije maternice. Na temelju toga, kako bi se spriječio razvoj svih tih neugodnih fenomena tijekom trudnoće, Utrozhestan se imenuje i prije njene pojave, u fazi planiranja. Uz to, preporuča se korištenje ovog lijeka za žene koje imaju znakove hiperandrogenizma (karakterizira povećanje rasta kose, prisutnost akni). Također je dobro da ne uzrokuje povećanje tjelesne težine, pojavu edema ili povećanje krvnog tlaka.

Istina, recepcija Utrozhestana - nije uvijek dobro. Morat će ga napustiti bolesnici s varikoznim vena, kao i žene koje pate od bolesti jetre ili složenih tromboflebitisa. Također, nije propisano ženama s malignim tumorima mliječnih žlijezda ili genitalija, poremećaj jetre, koji je preosjetljiv na komponente lijeka. Uz oprez koji se koristi u bolesti kardiovaskularnog sustava, dijabetesa, bronhijalne astme, bolesti središnjeg živčanog sustava.

Postoje li nuspojave kod uzimanja Utrozhestana? Postoje, ali rijetko. Ako je vaginalni put primjene, njihova pojava može biti povezana s predoziranjem. Čim liječnik smanjuje dozu, negativni simptomi nestaju. Kapsule u unutrašnjosti također mogu dovesti do "back-up". To se posebno odnosi na poremećaje središnjeg živčanog sustava: postoji stanje pospanosti, vrtoglavica. Zato, uzimajući spomenuti lijek, budite oprezni vožnja ili tijekom aktivnosti koje zahtijevaju veću pozornost.

Imajte na umu da je uporaba Utrozhestana bez liječničkog recepta neprihvatljiva!

Pogotovo za beremennost.net - Ksenia Dakhno

Utrozhestan pri planiranju trudnoće: recenzije

Pozdrav Natalia. Želim s vama podijeliti svoje iskustvo primanja urozhestane i upozoriti na nedovoljan unos tog lijeka. Nakon četiri mjeseca neuspjelih pokušaja trudnoće, prošao sam analizu na razini progesterona. Moj rezultat bio je 21,7 u fazi luteala, laboratorijska stopa je do 87, pa su mi tako objasnili da za koncepciju, 21.7 nije dovoljno, trebala bi biti što je bliža gornjoj granici norme. Od sljedećeg ciklusa trećeg dana nakon ovulacije, počeo sam ga uzimati urozhestan, a ovdje postoji jedna vrlo važna točka - trebate ga uzeti ne 25. dana ciklusa, već prije potpunog otklanjanja trudnoće. tj Uzeo sam ga i na 26. i 27. i 28. dan ciklusa i nastavio dalje uzimati rezultat testa krvi za hCG - 50.1 - PREGNANT, a test "dva traka" pojavio se tek nakon tjedan dana. Ako nakon 25. dana prestanem uzimati urozhestan, moja razina progesterona bi dramatično padala, što bi dovelo do gubitka trudnoće, a tada uopće ne bih znala da sam zatrudnjela, samo bi sljedeći kritični dani došli. Kasnije su me odveli pod nadzorom liječnika (podesila je dozu) do 18. tjedna.

Stoga, s niskom razinom progesterona, potrebno je prestati uzimati urozhestan ako JAKOSNO uvjereni da nije trudna, ali ne nakon 25. dana.

Iskreno vam želim "dvije trake".

19:07 | 21. siječnja 14

  • pretplata

Korisnik web stranice Woman.ru razumije i prihvaća da je u potpunosti odgovoran za sve materijale koje djelomično ili potpuno objavljuje pomoću usluge Woman.ru. Korisnik Woman.ru jamči da postavljanje materijala koji su im dostavljeni ne krši prava trećih osoba (uključujući, ali ne ograničavajući se na autorska prava), ne utječe na njihovu čast i dostojanstvo. Korisnik Woman.ru, koji šalje materijale, stoga je zainteresiran za objavljivanje na web stranici i izražava svoj pristanak na daljnju upotrebu od strane urednika Woman.ru.All Materijalni materijali Woman.ru, bez obzira na oblik i datum postavljanja na web stranicu, mogu se koristiti samo uz suglasnost urednika web mjesta. Ispis materijala od Woman.ru nije moguć bez pismenog dopuštenja izdavača. Uredništvo nije odgovoran za sadržaj oglasa i članaka. Mišljenje autora možda se ne podudara s gledišta urednika. Materijali smješteni u sekciji "Sex" ne preporučuju se za gledanje osoba mlađih od 18 godina (18+). Kada posjetite woman.ru, prihvaćate Women.ru Uvjeti korištenja, uklj. i u smislu kolačića

Komentari na pregled

  • Jada10 Lipanj 2013 - 20:36 Što užas, sretan. Ali mislim da se može oporaviti nakon prekida lijeka, kada se tijelo počini na ovoj intervenciji.
  • Inneska10 June, 2013 - 20:38 Nadam se da i ja, ali za sada, nažalost.
  • ElenaIsaeva10 Lipanj 2013 - 20:50 Ovulacija će zasigurno oporaviti! Utrozhestan - tzv. Sintetski hormon progesteron trudnoće. Pretpostavljam da samo u tijelu ovog hormona postoji višak, a tijelo misli da je trudno i da nema ništa za proizvodnju jajašca. I sama je imala iskustvo suočavanja s ovim lijekom, kako ju je liječnik propisao prije godinu dana s prijetnjom pobačaja. Nisam čak ni imao vremena piti, nažalost, to nije pomoglo. Pobačaj je neizbježan. Zatim je pio pola godine za OK Chloe, kao što je propisao liječnik. Nakon nje, međutim, ovulacija je postala luda, posebice u prvim mjesecima, bila je vidljiva na ultrazvuku, istodobno sazrijela nekoliko jaja, što je povećalo izglede za trudnoću s blizancima, no zbog otkrivenih displazija vrata maternice i dalje mi je zabranjeno trudnoće, ali ipak, dijete je dobrodošlo za nas. A sada je glavna stvar oporaviti se i nastaviti nositi i roditi zdravog dječaka ili kćeri, a želim vam isto! Uspjet ćemo! Ne razumijem malo zašto ljudi idu u plaćene klinike, iskreno, iako imam sredstva, osobito za zdravlje, radije idem na slobodne, dobra stvar, liječnici dolaze k meni od Boga i ne traže ništa zauzvrat.
  • Inneska10 Lipanj 2013 - 20:54 Hvala vam na podršci, nadam se da će sve biti bolje. Sam je sada OK (Janine) - zraka endometrioze, a plaćenih i besplatnih klinika - bio sam uopće, a sad vidim poznati ginekolog - ne plaćam denar.
  • ElenaIsaeva10 Lipanj 2013 - 21:05 Ja, usput, zatrudnjela sam endometriozom, što je ono što je dovelo do trudnoće. Bio sam ostrugiran i kasnije zdravi sloj sluznice maternice porastao. Sada, prolazeći kroz sve patnje, razumijem, sve je bilo dobro, ali ozbiljno sam preuzeo tretman i ostao samo malo. Drago mi je što imate i lijep liječnik čiji je cilj pomoći, a ne iznuđivati ​​novac.
  • Inneska10 Lipanj 2013 - 21:07 ElenaIsaeva, sad stvarno shvaćam da ljudi koji se trude besplatno pokušavaju postići rezultate, a ne za financije.
  • Esa10 June, 2013 - 22:39 Ja ću razmotriti, nije znao da ovaj lijek radi takav
  • inna_keils11 June, 2013 - 11:39 Bio sam otrovan pola godine od droge (naravno, u kombinaciji s drugim lijekovima), osjećaj "0". pokušavajući zatrudnjeti 2 godine i mogu vjerovati samo u čudo!
  • Inneska11 Lipanj 2013 - 17:16 inna_keils, nadam se da ćete uspjeti.
  • Terra Incognita30 Kolovoz 2013 - 22:25 Slušajte, imate liječnika iz nekog razloga ** jebeno, molim vas velikodušno! Nisam čuo za takav da, počevši od desetog dana ciklusa, moram biti zadovoljan. Bio sam mu postavljen čim je test pokazao dvije trake, a trbuh mu se povlačio na mjesečnice. Još uvijek sjedim na njemu, trbuh se gotovo više ne povlači. Ali ovo je s postojećim B.! Stavio sam 2 puta na dan 200 puta. Nikad nisam čuo za urozhestan staviti u očekivanju. Ovulacija će biti obnovljena, ne brinite. Vrlo mala količina apsorbira se iz vagine, tako da ne bi trebalo biti promjena u prirodnoj hormonskoj podlozi. Djeluje više na lokalnoj razini, opuštanje maternice i uklanjanje tonusa, čime se sprječava protjerivanje oplođenog UC. Sad se čvrsto sjedim na njemu, ali to je opravdano. U vašem slučaju - ovo je neka vrsta limenke! Posebnu pozornost treba posvetiti "liječniku", koji vas nije uputio na testove, ili njezin suprug na spermogram. Šteta što niste iz mog grada, preporučujem vam prekrasan liječnik koji ne prima novac za prijem, obični liječnik u običnoj državnoj klinici je pametan i profesionalan od Boga. Držite se i pokušajte! Usput, moj dugo očekivani B. bio je prethodio nekoliko promjena u mom načinu života, ako ste zainteresirani, napišite osobno. Naravno, ovo nije panaceja, ali odjednom će vam i pomoći, rado ću ga podijeliti.
  • Utegestan je stvarno stavljen, ako postoje prijedlozi da se može pojaviti trudnoća, što bi podržalo početni fetus, ali u kasnijim danima - barem sa 16 - 18, kada postoji mogućnost trudnoće. I rekli su mi od 10! Sad shvaćam da je ovo pogrešno. ali tada je vjerovala u "iskusnog liječnika".
  • ellochka5 Rujan 2013. - 08:28 Imala sam ST, a normalni ginekolog, nakon saznanja da je OK zaštićen, naprotiv, rekao je da je od početka trudnoće bilo potrebno uzeti Utrogestan ili Duphaston, jer nije bilo dovoljno hormona za trudnoću da se normalno razviju. A sada, s drugom, već sam uzeo isti liječnik - sve je u redu, bebe su zdrave, a ja, također. Želim vam i sve najbolje. Glavna stvar je znati da će sve biti u redu!
  • Annik @ 3 Listopad, 2013 - 12:30 Utrozhestan hormon za održavanje trudnoće! ni na koji način.
  • Eirini846 Listopad 2013 - 17:42 Koliko dobro razumijem vas, ja sam se potrčao do liječnika u potrazi za željenom trudnoćom, a bilo je samo jedna crpljenje iz novca i raznih dijagnoza posvuda, pljunuo sam sve liječnike i odustao od liječenja, trudnoće poput mnogih, došao sam iznenada, iskreno želim da se riješite svih čireva i rađate onoliko djece koliko želite!
  • Wonderful15 Listopada 2013 - 18:59 Neću bacati papuče i blato! Iskreno želim da vi i vaš muž budete podržavali jedni druge i vidjeli dragocjene //, nosite dijete i budite zdravi. Molite?
  • Inneska17 Listopad, 2013 - 06: 50A divna, hvala na podršci. nadamo se da će sve raditi. Eirini84, pokušao sam odustati, ali stalno sam našao neku drugu metodu, lijek, liječnika koji je dao nadu i počeli smo novo liječenje. Dovršeno spuštanje ruku nekako ne uspije.
  • LiBu4 Prosinac 2013 - 14:43 Ne brinite! Sve je točno kao i ti i vaš muž uspjeli. Moja prva trudnoća završila je jadno, a onda muž i ja trčali tri godine za liječnike (plaćeni i besplatno), glavna stvar je pronaći "moj liječnik" (ali već ste ga pronašli). Imala sam cist + endometritis + puno bolesti, jer krvne skupine (4 negativne) + benigni tumor u jednoj dojci. Ništa, sve prolazi i proći će! Pacijent je bio propisan kada je trudnoća bila planirana (nakon testiranja), ovulacija nije nastala, s hormonskim problemima. Vaginalno je uvedeno od 17. dana ciklusa do 10 dana. Tečaj je dizajniran za 3 mjeseca, do 3 mjeseca da nije došao)))))) - Dimka smo došli k nama)))) I uspjet ćete. Općenito, želim reći da je s takvim poteškoćama potreban skup mjera i da ne biste trebali slušati one koji počinju vikati, da biste ga trebali popiti s početkom trudnoće - ne prije ili od 15. dana - ne, od 20. sve je individualno! Zdravlje za vas
  • Inneska5 Prosinac, 2013. - 20: 07LiBu, hvala vam na podršci. Dodao sam recenziju o drogama koji su mi pomogli da vratim ovulaciju. Sada čekamo dostojanstvenog supruga //.
  • Polinka050729 Prosinac 2013 - 05:34 Da, vaš liječnik je lud. Pa, tko propisuje progesteronske lijekove gotovo cijeli ciklus? To se zove dohtoru tako željeli. Ali želim reći da je to samo liječnik koji je kriv, a ne pilule. Imam i problem zbog čega moram sjesti na takve pripreme za ostatak svog života. Nekad sam pio Duphaston, ali nakon što sam pročitao nešto pozitivno o Utrozhestanu, odlučio sam ga piti. Moja glava se vrti od kapeta, naravno)) Kao pijan idem negdje sat vremena nakon što je uzimam. Ali m stalno dolaze, a to je ono što trebam sada!
  • Inneska31 prosinac 2013. - 14: 00Polinka0507, sam na početku moje recenzije napisao da vino nije u pripremi, nego u liječniku koji ga je postavio. Ali sad je zastrašujuće za mene da popijem nešto slično ili isti lijek, čak i ako ga drugi liječnik propisuje kao nužno.
  • Polinka05071 Siječanj 2014 - 20:08 Pa, vaša tvrtka, naravno. ako, nakon svega, odlučite se jednom vratiti, a zatim piti 200 mg jednom dnevno od 17. do 26. dana ciklusa. U ovom slučaju sigurno neće biti štete! Budući da sam ja liječnik i pijem ovaj lijek, znam o čemu govorim.
  • Inneska1 siječanj 2014. - 23: 39 Polink 0507, razmotrit ću vaše preporuke.
Devojka 12, 2005, 07:21 PM Pozdrav svima! Moj muž i ja planiramo dijete dva mjeseca zaredom. Liječnik mi je propisao primijeniti Duphaston od 16. do 25. dana ciklusa. Nakon nekoliko dana prijema, takvi osjećaji počeli su kao osjetljivost prsa, u donjem dijelu trbuha, često se malo otižem na zahod, trbuh je napuhan i raspoloženja. Može li se to dogoditi zbog uzimanja lijeka ili eventualno trudnoće. Prije mjeseca u tjednu Je li itko imao takav osjećaj i da je netko zatrudnio tijekom prvog mjeseca liječenja? * Anuta * 12. prosinca 2005, 07:28 PM Duphaston je hormonalna priča, stoga je sve što ste opisali je moguće. Uzeo sam djufaston od 4. do 18. tjedna trudnoće, jer Povećao sam muške hormone testosterona i DHA. Nafanya 12. prosinac 2005, 07:38

Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Utrogestan je lijek temeljen na hormonskom progesteronu.

Ova tvar u određenoj količini potrebna je za normalni tijek trudnoće. Zbog toga, Utrozhestan se široko koristi u ginekologiji i porodništvu. Da biste razumjeli njegovu vrijednost, trebali biste znati učinak prirodnog progesterona u žensko tijelo.

Značajke proizvodnje progesterona

Progesteron u tijelu žene proizvodi nadbubrežne žlijezde, korpus luteum i posteljica.

Ovaj steroidni spoj se često naziva hormon trudnoće. Uostalom, njegova dostatna razina ukazuje na učinkovitost ovulacije, bez koje gnojidba ne može doći.

Tijekom trudnoće, koncentracija ovog hormona u krvi postupno se povećava. To je zbog funkcioniranja posteljice i važan je čimbenik koji podržava trudnoću.

Indikacije za imenovanje Utrozhestana

Utrozhestan ima gotovo jedini pokazatelj - nedovoljnu količinu progesterona. No klinički je izrazio različite države: Formiranje ciste, hiperplazija endometrija, simptomi hiperandrogenemije, koja se očituje teškim acne i karakteristike muškog dlačica.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće propisan je samo u tri slučaja:

  1. Asimptomatsko smanjenje razine progesterona u krvi. To je vrlo čest fenomen koji je opasno ne samo za vrijeme trudnoće, nego i smanjuje mogućnost začeća. Utrozhestan se i dalje uzima čak i za vrijeme prenošenja djeteta, ukoliko postoji opasnost od prestanka trudnoće u ranoj fazi ili je dopušteno prerano rođenje. Naročito je često ovaj lijek propisan u prvih tjedana trudnoće.
  2. Neplodnost zbog nedostatka progesterona.
  3. Pobačaj zbog hormonske neravnoteže u smjeru smanjenja količine progesterona u ženskom tijelu.

Da biste bili sigurni da trebate uzimati ovaj lijek, provodi se posebna laboratorijska studija.

Važno je znati dan menstrualnog ciklusa jer se analiza tog pokazatelja preporučuje u drugoj polovici.

Kontraindikacije i nuspojave

Ali njegova uporaba je moguća samo u svrhu ginekologa. Uostalom, samo liječnik može pratiti ozbiljnost stanja, koja su kontraindikacije za korištenje ovog hormonskog lijeka.

U ovom slučaju, to ne smeta što je oblik doziranja će biti dodijeljen vama: svijeće ili tableta.

Kontraindikacije uključuju:

  • tromboflebitis;
  • izražene vene varikoze, kao i komplikacije ove bolesti;
  • problemi s jetrom;
  • malignih tumora određenih lokalizacija.

Mnogi patološki uvjeti su razlog da ne daju svrhu Utrozhestanu. U slučaju bronhijalne astme, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, lijek se uzima s oprezom.

To je s pojavom tih simptoma, liječnici mogu preporučiti da napuste vožnju i vožnju, jer progesteron blago utječe na središnji živčani sustav, što može nepovoljno utjecati na brzinu reakcije prilikom vožnje.

Čak su i manje česte nuspojave od reproduktivnog sustava: intermenstrualni krvarenje ili krvarenje mogu započeti. Također ponekad zabilježene reakcije preosjetljivosti.

Kako uzeti utrozhestan?

Doza lijeka pri planiranju trudnoće u većini slučajeva iznosi 200-300 mg (kapsule).

Doza se podijeli u dvije doze, a hormonsko sredstvo se koristi ujutro i navečer. U osnovi, alat se uzima od 16 do 25 dana menstrualnog ciklusa (tečaj je 10-12 dana).

Utrogestanske kapsule se uzimaju oralno, bez žvakanja i isprati vodom.

Budući da se utrožestanske svijeće pri planiranju trudnoće brže apsorbiraju u krvi, ovaj lijek ima manje nuspojava. Svijeća se mora unijeti u skloni položaj i poželjno je prije odlaska u krevet.

Ako se oplodi, terapija se nastavlja. Trajanje tog lijeka određuje samo liječnik.

Ali najčešće trudnica treba piti Utrozhestan tijekom prvog tromjesečja. Istovremeno, ponekad je potrebno produžiti liječenje na 18-20 tjedana trudnoće.

To ovisi o prisutnosti ili odsutnosti bilo kakvih komplikacija kod nošenja djeteta. Utrozhestan, iako nije kontraindiciran u trudnoći, ali u trećem tromjesečju, imenovan je s velikim oprezom zbog povećanog rizika od razvoja oštećenih funkcija jetre.

Otkažite Utrozhestan na početku trudnoće

Specifičnost hormonalnih lijekova je da treba postupno otkazati jer naglo zaustavljanje njegove uporabe može negativno utjecati na stanje posteljice. I ovo, zauzvrat, puna je pobačaja.

Stoga ukidanje ovog alata u slučaju trudnoće dolazi pod strogim medicinskim nadzorom: doza hormona se smanjuje na 50 mg svaka 3 dana.

Recenzije lijekova "Utrozhestan"

Mnoge su žene bile uvjerene u učinkovitost Utrozhestana, a zahvaljujući njemu su doživjele sreću majčinstva.

Marina, Kazan: "Bio sam dijagnosticiran kao manjak u drugoj fazi ciklusa, tj. Ovulacija se nije dogodila u mom slučaju. Predao je analizu na hormone i pokazalo se da je progesteron spušten. Po preporuci liječnika, počela je uzimati Utrozhestan i postala trudna u prvom ciklusu! "

Olga, St. Petersburg: "Zbog pobačaja u nedavnoj prošlosti, moj ginekolog imenovao je Utrozhestan. A željena trudnoća nije dugo dolazila. Pokazalo se da se pobačaj tada dogodio upravo zbog nedostatka progesterona. Ali ovaj put sam ipak uspio postati majka. "

Elena, Moskva: "Zabilježen sam u centru za planiranje obitelji i tamo sam bio zadužen za uzimanje Utrozhestana odmah nakon ovulacije s 15-dnevnim tečajem. Glava mi se malo vrtjela. Čak i ne znam: bilo je to sporedna posljedica uzimanja lijeka, ili slično, zbog uzbuđenja u predosjećanju da se život može drastično promijeniti. Tada su liječnici rekli da provode test trudnoće. Ispalo je da je pozitivno i nisam čekala menstruaciju. Ali nakon 9 mjeseci vidio sam moje malo čudo! "

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Zamijenio Duphaston u Utrozhestanu i vrlo zadovoljan
Mi smo pet prijatelja i mi smo prijatelji sa studentima. Živimo u različitim dijelovima grada.
Susrećemo se jednom mjesečno, ali većinom komuniciramo putem glasnika. I nekako se ispostavilo da su naše trudnoće postale godinu dana, jedna za drugom.
Zabavite se. Sve zajedno biti trudno. Razmjenjujte vijesti, analizu i znanje dnevno. I to je čudno, samo jedan nisam propisan lijek tijekom trudnoće.
Bio sam uzrujan i otišao na obračun s liječnikom koji je vodio moju trudnoću.
Ispostavilo se da je droga Duphaston, koju sam zahtijevao da me odrede za tvrtku, nije tako sigurna. Liječnik je rekao da je često bio oslobođen za osiguranje i bio je vrlo popularan među brojnim ginekolozima. Ali ako problem doista postoji, učinkovitije je riješiti s Utrozhestanom jer je to prirodni hormon, a ne sintetički, a zapravo čuva trudnoću i također je korisno za dijete. Čuo sam to sve, odletio sam na Skype i podijelio s mojim princezama. Dugo smo razgovarali i raspravljali. Čak su se i svađali. Ali dvojica prijatelja odlučili su eksperimentirati - prijavio sam se za konzultacije s mojim liječnikom, budući da je ovo privatna klinika, a ne konzultacija žena). Rezultat - jedan lijek otkazan je kao nepotreban, drugo je potrebno hormonsku podršku zbog promjena u cerviksu, ali Utrogestan je imenovan (kasnije se ispostavilo da čak i po redu Ministarstva zdravstva, Utrotestan dolazi prvi u preporukama, a potom Duphaston). Urozhestan prijatelj izravno je uveden izravno na vrat, prednosti ovog - bez nuspojava, jer ne prolazi kroz probavni sustav. A u svom roku (22 tjedna) drugi lijekovi nisu prikazani. Tako se ispostavilo da ne samo ja, nego i djevojke nisu trebale tablete.
Pa, jasno je da od tada imamo jedan ginekolog, naša draga Irina Berezovskaja))). I vjerujem da je ona ona koja je uključena u rođenje naše djece zdravo i sretno, jer ona svojim pacijentima preporučuje samo najsigurniji i najpouzdaniji tretman.

Pijem urozhtestans 16-26 ds, u 2-3 dana počinje menstruacija, a ako je došla trudnoća, hoće li biti pobačaja dok čekate mjesečnicu?

Pozdrav, ja, također, dodijeljen sam urozhestan 200, nemam planove za trudnoću 8 mjeseci, nadam se da neće biti gore. Ako se urozhestan vaginalni uzmjeri, možete paralelno sudjelovati u koncepciji ?!

Dobro došli! Imam 30 godina, želimo drugo dijete. Liječnik je propisivao folnu kiselinu u prvoj fazi, u drugoj fazi vitamina E. Ako ne možete truditi u roku od tri mjeseca, pijte 100% svoje prehrane jednom dnevno od 16 do 25 dC. Pitanje: Imam ciklus od 25 dana, što znači da je ovulacija ranija, ne pijem je od 16. dana ili mogu početi ranije? Puno vam hvala na odgovoru!

Da, potrebno je piti lijek kako to propisuje liječnik. Ali siguran sam da nećete morati piti. U roku od 3 mjeseca trudnoća se javlja u 70% parova. Folna kiselina i vitamin E pomoći će vašem tijelu puno.

Pijte lijekove kako je propisano. Od onog dana kojeg ste imenovali urozhestan? Upravo od tog dana i piti, bolje je ne donositi samostalne odluke ovdje.

Dobar dan! Liječnik je propisao Utrozhestan 200 prije spavanja kako bi održao drugu fazu, po prvi put uzimam malo prigušenja u donjem trbuhu, sada s desnim, zatim s lijevom, a zatim u sredini, može biti nuspojava, a Utrogestan održava osnovnu temperaturu ili ga podiže ?

Temperatura se može promijeniti, ali kao i za trnce ili nešto drugo, onda ga ovdje očito nije on. http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
http://puziko.online/beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ovdje imate nešto drugo. Morate ići na ginekologa, jer droga ne uzrokuje trnce, a to može biti uzrokovano nečim drugim, nitko vam ne može reći bez potpunog ispitivanja. http://puziko.online/rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

Pozdrav, Tatiana. Utrozhestan rijetko uzrokuje nelagodu i, najvjerojatnije, simptomi koje opisujete imaju malo veze s njom. Kao što je napomenuto ranije, pokušajte saznati imate li problema s ostalim tjelesnim sustavima, kao što je probavni trakt.

Tatyana, urozhestan pomaže u nastanku ili potpori trudnoće. Na GH temperaturu utječu ne samo prijem, već faza ciklusa, same ovulacije ili trudnoće u razvoju. Samo utrozhestan dopušta maternicu pod djelovanjem progesterona da stvori stanje u kojem će doći prije trudnoće. glasi:
http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/dyufaston-2.html
http://puziko.online/planirovanie/ovulyaciya/stimulyatsiya-ovulyatsii-otzyvy.html
http://puziko.online/rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html

Dobar dan! Urozhestan ne bi trebao uzrokovati trnce, ali utječe na bazalnu temperaturu povećanjem. Ako vam trnce puno brine, onda mislim da je bolje razgovarati s liječnikom, možda je razlog drugačiji. Na primjer, kao i kod vaših intestina, jeste li promatrali nadimanje? Uostalom, uzrok nelagode na dnu mogu biti plinovi. Čitajte za sebe: http://puziko.online/planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, http://puziko.online/planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, http://puziko.online/planirovanie/pl-info/regulyatsiya-menstrualnogo-tsikla.html.

Dobro došli! Prihvaćam Utrozhestan 4 mjeseca Trudnoća još nije došla, postoji razlog za zabrinutost? Može li se uputiti liječniku ili ga uzeti više?

Već četiri mjeseca uzimam drogu, nema ni sumnje na sumnju na ovulaciju, iako kao liječnik kaže da je to samo u progesteronu! Zavidim onima kojima je pomogao.

Lijek je urozhestan: vjeran asistent u planiranju trudnoće

Utrozhestan pri planiranju trudnoće preporučuje se za djevojke s menstrualnim poremećajima i nisku bazalnu temperaturu u drugoj fazi. Korištenje lijeka normalizira hormone i spriječava pobačaj. Utrozhestan pomaže da se zatrudni i sigurno nosi dugo očekivano dijete. Ali ovaj lijek nije za svakoga, ona je postavljena strogo prema indikacijama.

Progesteron i neplodnost

Čest uzrok neplodnosti i pobačaja je nedostatak progesterona. Ako je njena razina krvi niska, endometrija (maternica) ostaje tanka, a oplođeno jaje ne može se konsolidirati. Da bi riješili problem, trudnice se ispuštaju urozhestan. Ovaj lijek je prirodni progesteronski analog.

Utrozhestan je propisan da normalizira razinu progesterona u krvi. Dokazano je da količina ovog hormona ima izravan utjecaj na mnoge procese u tijelu buduće majke. Kako biste odredili učinkovitost lijeka, morate shvatiti kako se trudnoća nastavlja na urozestanu. Farmakološki učinak mikroniziranog hormona je sljedeći:

  • stvaranje zdravih endometrija, povećanje njegove debljine;
  • priprema sluznice kako bi se osigurala oplođeno jaje;
  • olakšavanje implantacije i daljnji razvoj embrija;
  • smanjenje kontraktilnosti mišića maternice i cijevi;
  • stimuliranje rasta mliječnih alveola i proliferacije tkiva grudi.

Utrozhestan i ovulacija

Propisani lijek postavlja mnoga pitanja u bolesnika koji planiraju trudnoću. Na primjer, mnogi su zainteresirani za to kako to utječe na ovulaciju, bez obzira na to da li ona potiskuje.

Postoji mišljenje da je životinja blokirana blokira sazrijevanje jaja. Da biste razumjeli koliko su zabrinuti, morate razumjeti kako ovulacija korelira s urozestanom. Ženska stanica raste zbog folikul-stimulirajućeg hormona follitropina (FSH) kojeg izlučuje hipofiza. Kada potpuno sazrijeva, dolazi do razdoblja proizvodnje luteinizirajućeg hormona - luteotropina (LH). Oslobađanje LH uzrokuje pucanje folikula, čime se oslobađa jaja. Previsok progesteron može zapravo blokirati proizvodnju luteotropina, zbog čega se ovulacija potiskuje.

Međutim, kompetentni ginekolog se nikada neće registrirati urozhestan za začeće, ako za to nema ozbiljnih razloga. Da bi zatrudnili, piju ga samo kada ženke jajnici i nadbubrežne žlijezde ne proizvode dovoljno hormona, a morate ih popuniti nedostatkom u tijelu.

Iz gore navedenog, može se zaključiti da urogestan potiskuje ovulaciju samo kada se uzima za neprikladnu svrhu, kada to učini laik. Ili kada nije pijan u drugoj fazi ciklusa, kao što je preporučeno uputama, ali u prvom. Dakle, ako nakon iscrpnog pregleda, dokazani ginekolog propisuje da se urozhestan zatrudni, slobodno ga uzmite.

Proizvođači lijeka proizvode sintetske i prirodne zamjene za progesterone. Prednost roditelja je da ona pripada potonjem. Među modernim ženama postoje mnogi koji su se trudili uz njegovu pomoć, jer ima pozitivan učinak na razvoj fetusa i dobrobit buduće majke.

svjedočenje

Pri planiranju trudnoće prikazano je u slučaju:

  • anovulacija. Menstrualni ciklus, u kojem jaje ne izlazi iz jajnika, jedan je od uzroka neplodnosti;
  • nedostatak lutealne faze. Zbog slabe proizvodnje hormona, proces implantacije embrija je uznemiren;
  • pripremu tijela za IVF ili umjetnu oplodnju. Podrška lutealnoj fazi traje do 20. tjedna;
  • potreba za normalizacijom tonus maternice. Ako je povišena, povećava se rizik od pobačaja.

Utrozhestan je pomogao mnogim očajnim bračnim parovima da ostanu trudni. No, osim neplodnosti, lijek ima i mnoge druge indikacije za upotrebu. Nedostatak progesterona je uzrok razvoja brojnih patoloških promjena u ženskom reproduktivnom aparatu. Utrozhestan se propisuje ako se dijagnosticira žena:

  • disminoreya;
  • endometrioza;
  • fibrocistična mastopatija;
  • prerana menopauza;
  • predmenstrualni sindrom (PMS).

Ne zaboravite da su sve informacije na Internetu prezentirane na pregled. Samo liječnik zna da li trebate biti urozhestan pri planiranju trudnoće i hoće li pomoći da se riješi jedne od gore navedenih bolesti. Samo iskusni stručnjak treba odlučiti o potrebi za korištenjem hormona. Nemojte sami lijekirati.

Režim doziranja

Shema prema kojoj se poduzima pri planiranju trudnoće odabire liječnik nakon testiranja. Samozirenje je opasno za reproduktivno zdravlje žena. Samo stručnjak odluči kako poduzeti urozhestan u svakom slučaju. Upute detaljno prikazuju dozu:

  • pijenje utrozestana nakon ovulacije, od ciklusa od 16 do 25 dana, preporučuje se za kratku lutealnu fazu, PMS, mastopatiju, dismenoreju. Dnevna doza (200-400 mg) podijeljena je u dvije doze;
  • hormonske nadomjesne terapije, kada tijelo ne proizvodi dovoljno progesterona sami piće utrozhestan potrebno, uzimajući estrogena za 25 dana na 100 mg dnevno, ili u menopauzi za 10-12 dana (druga faza ciklusa) pri 200 mg menopauze ;
  • kada vlastitu progesteron se ne proizvodi, uvodi se u vaginu 1 kapsulu u noći od 13. do 14. dana 2 (jedan ujutro, drugi navečer) od 15. do 25. dana, a zatim 3 kapsule dnevno. Pri planiranju trudnoće ova terapija traje dva mjeseca;
  • urozestana tijekom trudnoće, u slučaju prijetnje pobačaja, 2 kapsule se daju intravaginalno 2 puta dnevno tijekom prvog i drugog trimestra;
  • Tijekom in vitro oplodnju ciklusa od vremena primjene gonadotropina i prije 20. tjedna trudnoće dnevno daje duboko u vagini 3-4 kapsule ili se Utrogestan 300-600 mg oralno (doza postupno povećava);
  • s induciranim menstrualnim ciklusom, neplodnosti, kao i nedostatkom lutealne faze, primjenjuju se urozestan od 16. dana kroz 10 dana. Intravaginalno se primjenjuju 2-3 kapsule lijeka.

kontraindikacije

Mnogi su zainteresirani za to jesu li zdrava djeca rođena, zamišljena "u urozestanu". Nedostatak progesterona je vrlo čest problem, a liječnici često propisuju lijekove koji sadrže taj hormon prije zamišljanja. I zato što je ova situacija dobro proučavana od strane liječnika. Medicinska istraživanja, iskustva i povratne informacije od žena ukazuju da je to maternica tijekom trudnoće i prije nego je zamišljanje bezopasno za nerođeno dijete.

"Imam troje djece", rekla nam je Eugenia R. "Prije prve koncepcije bilo je ozbiljnih poteškoća, doktori su tražili uzrok neplodnosti tri godine. Otkriven je cijeli kompleks hormonalnih problema, a jedan od njih je anovulacija u kombinaciji s tankim endometrijom. Propisali su nekoliko lijekova, uključujući i urozestan. Uzeo sam je i prije i poslije začeća - do oko 2 mjeseca trudnoće. Sada imam troje djece, i svi su bili zamišljeni ovim lijekom. Sva tri su zdravi, pametni, razvijeni momci. S obzirom da sam ja majka u dobi (prvo dijete rođeno je 29, a treće od 39 godina), smatram da je ovaj lijek siguran za buduću djecu. Provjerio sam to na sebi.

Recepcija urozhestan pri planiranju trudnoće strogo je zabranjena pod određenim uvjetima i bolestima. U drugim slučajevima treba ga koristiti s oprezom. U ovom slučaju, umjetni progesteron može i treba biti uključen u popis lijekova koji podržavaju buduću majku koja je podvrgnuta postupku ekstrakorporalne oplodnje (IVF).

Ako vam je ginekolog propisao da ste trudni, prije početka terapije morate znati tko je lijek kontraindiciran. Ako imate neku od navedenih bolesti, obavijestite svog liječnika. Hormon se ne koristi za:

  • trombozu;
  • tromboflebitis;
  • teške bolesti jetre i bubrega;
  • prisutnost malignih tumora;
  • krvarenje maternice nepoznatog podrijetla.

Uz oprez, urogestan se propisuje za:

  • migrena;
  • varikozne vene;
  • depresija;
  • hipertenzija;
  • bolesti središnjeg živčanog sustava;
  • dijabetes;
  • bronhijalna astma.

Dakle, ako imate dokazano nedostatak progesterona, ako je lijek propisan od strane nadležnog liječnika, uzimajući u obzir sve testove i kontraindikacije, nema potrebe sumnjati: ovaj lijek je dobra prilika da postane majka.

Upute za uporabu (kliknite za uvećanje)