Djevojke koje su uzimale urozhestan do porođaja. Kako i kada su počeli smanjivati?

Zdravlje

Bit pitanja je kako slijedi:

koji su uzeli / prihvatili urozhestan prije samog rođenja prema indikacijama.

Upute kažu da to odvede do 36. tjedna.

36 je li uključivo? Prihvati i završi 36 ili 35?

Pa, jasno je da morate smanjiti dozu svaki put za sotochku... itd., A onda u dan...

To je ono što se bojim da... pokušavam otići s utrozhestanom u 26 tjedana kada je primio dan kasnije pojavila se krv...

Ili moram to podnijeti sve do 37. godine?

Naravno, posavjetovat ću se s liječnikom, ali njezino mišljenje nije zakon za mene... Moram znati mogućnosti za sheme prestanka za ovaj termin kako bi analizirali...

Uostalom, naredila mi je da otkazam urozhestan, naravno da mi je drago što sam se bojao, a kad sam smanjio dozu dan nakon toga, odmah sam otišla u bolnicu... brinući se ako ne uzmete isporuku na 36-37, hoćete li odmah početi raditi nakon posljednjeg stola?

Ako počnu na 38, onda je suprotno dobro! Može li biti i do 37?

Djevojke, kako i kada su počele smanjivati ​​prijem i koje su posljedice? Je li netko imao krv ili porođaj na 36-37 tjedan zbog ukidanja ozlijeđenih?

Mobilna aplikacija "Sretna mama" 4.7 Komunikacija u aplikaciji mnogo je praktičnija!

Počeo se smanjivati ​​kada se razina progesterona vratila u normalu. Vidio sam 400. Tjedan kasnije ujutro 100 noću 200, a zatim samo ujutro 200, zatim 100 i svi

Jednom tjedno smanjuje se na preporuku liječnika, to je opasno

Hvala vam! Da, jesam, kad je bilo potrebno smanjiti. 100 manje tjedan dana. Zanima me razdoblje od 36 tjedana. Što ste učinili za to vrijeme?

33-36, iako su mnogi prije, samo moj liječnik bio spor, kasno je otišao u plaćenog liječnika. i tako bi prestali rano u trudnoći

Kome, kako, i počeo sam smanjivati ​​(odbiti ga) i udariti u bolnicu krvlju... Moji poznanici s kojima sam ležao, već su odavno počeli puhati iz WC-a i sve je bilo u redu, ali nisam.

Bio sam propisan u prvom tromjesečju na 2 tabl po danu. Smanjen tada na 1 kom. i tada je potpuno otkazana. Ukupno za tjedan negdje. Nisam se previše brinuo o ovoj temi.

Hvala, ali suština pitanja je malo drugačija, pričam o 36 tjedana, a to su oni koji prihvate prije rođenja.

Mislio sam prije rođenja, u smislu trudnoće :)

bacio oštro na 36, ​​sve je u redu

rodila je 40 tjedana i 3 dana

Hvala vam! Jasno je)) Ovo je dobro!

Ja sam bio propisan za njega u 8. tjednu, koristio sam samo jedan... došao sam do liječnika i rekao da ga ne bih uzimao (ne znam zašto)... općenito, zbog njega, moj hCG je ustao... Bojim se da bih trebao piti ove tablete... Ali, ako vam je potrebna, trebate) )))

Niste razumjeli bit pitanja malo... onih koji su bili propisani da piju prije kraja trudnoće... to jest, ako ne uzmem već 36, hoće li prijevremeno rođenje početi... Imam problem s manjkom progesterona. Bez njega ni na koji način.

Ispričavam se... vjerojatno već spavam))) Zdravlje vama i djetetu)

Hvala vam toliko! Nema problema

Pio sam od 8 do 37, postupno smanjen od 34 tjedna, rodio točno 41

I u uputama koje pišu, uzimaju se do 36... pa se slažem da prije 37. godine nikad ne znate, što ako na otkazu isporuka počne 36. Bolje je biti siguran, a 38. možeš roditi :)

Također ću postupno smanjiti!

Dobar dan! Reci mi, molim te, kako si završio recepciju urozhestan? koliko dugo? prema kojoj shemi? Imam sličnu situaciju... sve trudnoće sjedim na njemu... sada je doza 600 mg dnevno. Ne razumijem kako ga smanjiti, i bojim se, ali moj liječnik je glup.

Pokušajmo smanjiti 100 mg tjedno.

Imate 32 tjedna - uzmite 600 mg kao i prije,

33 uzeti još 600

34 uzeti na 500

35 uzeti 400

36 uzeti 300

37 uzeti 200

38 uzeti 100 svaka

Ja bih smanjila kao što sam napisao.

Ako osjetite promjenu stanja tijekom smanjenja, na primjer: bol u stiskanju, bolovi u grčevima ili pojavu krvarenja, a zatim vratite dozu koja nije prethodna!

Na primjer: uzeli su 600 čelika 500 - normalni osjećaj... ušli su u čeličnu 400-satnu normu od 500 tjedana, a nakon tjedan dana počeli su uzimati 300 i počeli su se zgrabiti, a zatim se vratiti na dozu od 400 i napisati i razmišljati o tome kako dalje smanjiti u ovom slučaju.

Moja shema nije liječnički recept, ali kako se osjećam prihvatljivo u vašem slučaju.

Napiši samo koliko dugo uzimate u koje vrijeme je to prijetnja, bilo je krvarenja itd. Moglo bi biti potrebno revidirati shemu, ali vjerojatno sam napisao do sada, tako da trebate više pouzdano znati tijekom svoje trudnoće.

Usput, čim završim s preuzimanjem toaleta u 38. tjednu, započela je vježba... otkrivanje je bilo doslovce svaki drugi dan do vrha prsta... zatim inkrementalno, na kraju 38. tjedna sam rodila.

Uzeo sam do 38 tjedana, a kao 38 godina već možete roditi... pišu u uputama koje do 36, ali je toliko riskantno da ovisi o...

Hvala vam na savjetu! zastrašujuće za stvarno smanjiti, jer je trudnoća vrlo teško. cijela trudnoća predstavlja prijetnju, već u prvim tjednima u doslovnom smislu. ton ili ne, nitko mi nije mogao reći (uterus kamenet od 14 tjedana da promijeni položaj, do perturbacije, oštro reagira na crijeva, itd.), malo po malo i vrat se skrati... tj. recimo da je u prvom tromjesečju bilo 40 mm, zatim 21 tjedan 34 mm, na 26 tjedana -32, na 31-30 mm. Nosim zavoj, puno ležem, na ulici samo na LCD-u, a zatim taksijem.

Nitko mi ne može dati razlog za tu situaciju (bio sam u ginekologiji, u perinatalnom centru i u rodilištu) -7 bolničkih priznanja za sva vremena.

u smislu infekcija, sve je čisto. trudnoća je planirana i vrlo poželjna.

Tjednici od 5 su bili stavljeni na duphaston, a zatim su bili žuti ispusti 8-9 tjedana - bili su povezani s urogestanom, za 22 tjedna umjesto doze duphaston zamijenjeni su urogestanom i ukupno je dobiveno 600 mg urogestana.

Ali nakon tjedan dana na ultrazvuku i tamo ću vjerojatno potrošiti najmanje 100 mg ukloniti i promatrati.

Još se brinem što će se dogoditi s mojim tijelom ako ne mogu otkazati urostan prije rođenja? Što bi moglo biti posljedica toga što ne znate?

Jasno je. Imam ton iz 12. tjedna... 5 puta na spas je... možete čitati moje bilješke.

s 27, željeli smo otkazati izjavu i sljedeći dan nakon otkazivanja krvavog pražnjenja... pa idemo od 34 do 100 manje ili čak od 35, ili čak 36 do 100 manje... jer je sve tako teško. I dalje se gleda kad ste spremni rađati... Bio sam svjesno spreman roditi se u 38 i imao sam prezentaciju, a otkazom sam pomislio da ako se nešto dogodi i ako rodim nakon otkazivanja, dijete će "zrasti"...

Vaša je situacija nešto složenija nego kad sam cijelo vrijeme ležala skoro cijelo vrijeme, gotovo cijelo vrijeme ležala sam sve do nove godine, a potom 2 mjeseca ponovno sam se okrenula)

A ako ga ne smanjite na 40. godinu, kako ćete roditi? Drži vas leđa ne samo od pobačaja, već i od preranog ili na primjer u 40. tjednu pravovremene dostave!

Potrebno je završiti prije dostave 100%

Tada će shema u vašem slučaju biti malo drugačija (ako ste spremni rađati za 39-40 tjedana)!

od 35. tjedna idite na 500 (pazite na dobrobit)

od 39 do 100 (4 dana), a zatim nemojte uzeti dan, uzmite dan, uzmite dan i ponovo uzmite dan i to je to!

Ili takvu shemu ako ste spremni roditi 38

od 35. tjedna idu na 500

počevši od 37, smanjite dozu svake 4-5 dana za 100

i zadnja 4 dana završite ovako: nemojte uzeti dan, uzeti dan, nemojte uzeti dan i dan, uzmite dan i to je to!

Ili druga shema reosiguranja.

od 36. tjedna idite na 500 (pazite na dobrobit)

počevši od 38, smanjite dozu svakih 4-5 dana za 100

i zadnja 4 dana završite ovako: nemojte uzeti dan, uzeti dan, nemojte uzeti dan i dan, uzmite dan i to je to!

Kako se osjećaš svoje tijelo? U koliko ste sati spremni za borbu? Odaberite ovo!

Napišite koju shemu pokušavate, a zatim tjedno pisati o svojim osjećajima na najmanji detalj!

Utrozhestan: recenzije i 5 razloga za imenovanje

Neke žene, pri planiranju trudnoće, suočavaju se s problemom nošenja djeteta koje mogu prijetiti pobačajima, a često se mnogi ljudi obavještavaju o njihovoj neplodnosti, odnosno njihovoj nemogućnosti da ostanu trudni. U takvim slučajevima, stručnjaci propisati Utrozhestan, prije uporabe koje morate pažljivo slušati i pregledati recenzije i preporuke liječnika. U srcu lijeka je aktivna tvar kao što je progesteron. Na drugi način, naziva se "hormon trudnoće", koji počinje proizvoditi neposredno nakon što tijelo postane trudna.

Što je Utrozhestan propisan tijekom trudnoće?

Lijek je propisan da stimulira i mijenja hormonsku pozadinu žene koja planira trudnoću ili je već u poziciji. Utrozhestan djeluje kao analog progesterona, ima samo sintetičko podrijetlo.

Ovaj lijek obavlja dvije vitalne funkcije:

 • Pomaže ženi u vrijeme začeća;
 • Potiče proces trudnoće bez problema.

Proizvodnja progesterona je osobito visoka kada žena ima svoje razdoblje, a u odsustvu trudnoće, njena razina zbog beskorisnosti počinje se smanjivati. Pod utjecajem ovog hormona u trudnica, menstruacija se zaustavlja, a uterus počinje rasti.

Utrozhestan propisan u slučajevima rizika od pobačaja

Stoga je Utrozhestan propisan u sljedećim slučajevima:

 • Prevencija rizika pobačaja;
 • Obnova i stabilizacija hormonskog podrijetla;
 • Nedostatak progesterona kada dođe do prijetnje prekida;
 • Tijekom planiranja trudnoće;
 • U slučaju krvavog ili smećkastog iscjetka.

Nedostatak progesterona je indiciran nadutostima, produženim i bolnim menstruacijskim ciklusima, krvarenja između razdoblja, a tijekom spolnog odnosa nastaje manja količina prirodnog lubrikanta itd. U prvom tromjesečju, Utrozhestan osigurava prijelaz i transformaciju unutarnje sluznice maternice (endometrija) u stanje koje je potrebno za normalan razvoj fetusa. Osim toga, ovaj lijek smanjuje ton uterusa i broj kontrakcija mišića maternice i cijevi.

Utrozhestan svijeće

Lijek se proizvodi u obliku kapsula, koji se mogu uzeti kao tablete i kao svijeće. U ranoj fazi, stručnjaci preporučuju vaginalno primjenu Utrozhestana, to jest, kao svijeće. Zbog onoga što je mnogo učinkovitije i brže je prevencija rizika od pobačaja i smanjuje intenzitet kontrakcija maternice.

Kapsule su dostupne u dva oblika:

Ovisno o količini progesterona koje sadrže. Kapsule imaju žućkastu želatinsku školjku, unutar koje je homogena bijela uljasta suspenzija.

Utrogestanske kapsule su dostupne u dva oblika.

Uz glavnu komponentu - progesteron - Utrozhestan sadrži niz pomoćnih komponenti:

 • Soje lecitin;
 • Titan dioksid;
 • Maslac od kikirikija;
 • želatina;
 • Glicerol.

Intravaginalna primjena Utrozestana propisana je u sljedećim situacijama. Kada je potrebna hormonska terapija, ako menopauza počinje rano, spriječiti poznati ili prijetiti pobačaj koji može biti uzrokovan nedostatkom progesterona. Oporavak nedostatka progesterona u slučaju odsutnosti ili poremećaja funkcije jajnika.

Kada dođe do prijetnje pobačaja zbog nedostatka progestina, ovaj lijek je također učinkovit.

Je propisano u pripremi za oplodnju in vitro postupak za održavanje lutealne faza i maternice kako sprječavanje mioma, mastopathy ili endometrioze i neplodnosti povezane s nedostatkom lutein. Osim toga, vaginalna primjena lijeka postaje neophodna u slučaju kada je oralna primjena kapsula ograničena ili nemoguća. Isto tako, ako, kada se lijek uzima kao pilula, trudna žena započinje migrenu, vrtoglavicu i pospanost.

Pilule Utrozhestan

Okrugle kapsule volumena od 100 mg prikazane su u obliku pakiranja s mjehurićima od 14 do 15 komada, a blisteri s ovalnim kapsulama od 200 g svaki uključuju 7 komada. Postoje 100 mg kapsula od 28-30 komada u pakiranju od oko 370-450 rubalja, i 200 mg kapsule od 14 komada oko 370-420 rubalja.

Uporaba Utrozhestana oralnim putem kao tableta propisana je iz sljedećih razloga:

 1. Neuspjeh menstruacijskog ciklusa, anovulacija ili poremećaj procesa ovulacije.
 2. Klimakterijumom, uz uključivanje lijeka u složenu hormonsku terapiju.
 3. Neplodnost zbog nedostatka luteala.
 4. Pojava simptoma mastopatije fibrocističnog porijekla.
 5. Tijekom predmenstrualnog sindroma.

Utrogestanske tablete mogu se davati u slučaju nestanka ciklusa menstruacije

Tijekom planiranja trudnoće, ženama se može dijagnosticirati zastrašujuća dijagnoza neplodnosti koja proizlazi iz nedostatka progesterona u tijelu. Budući da je prisutnost potrebne količine ovog hormona, tijelo se može pripremiti za rano majčinstvo.

Napomena: zašto uzeti Utrozhestan

Utrozhestan utjecaj na žensko tijelo kao cjelinu nije negativan, jer on ne djeluje kao zamjena za prirodne hormone, ali samo čini se za nestalim zalihe hormona koji pružaju normalan proces trudnoće. Na kraju tečaja liječenja gotovo je svaka žena saznala da je trudna.

Pri uzimanju lijeka u ženskom tijelu postoje različite promjene:

 • Glukoza se brzo izlučuje iz tijela;
 • Povećana je količina gonadotropina proizvedenih u hipofiza;
 • Poznato je poticanje postupaka laktacije;
 • Glikogen se akumulira u jetri;
 • Postoji smanjenje azotemije, zbog povećanja količine dušika izlučenog iz tijela zajedno s urinom.

Vaginalna primjena kapsula ima učinke samo kada lokalni utrozest utječe na sam uterus, cijevi ili jajnici. Iako se potreba za oralnom primjenom lijeka pojavljuje u slučaju složenog utjecaja na organske sustave i pojedinačne organe.

Kontraindikacije i nuspojave od utrozestana

Režim liječenja i doziranje lijeka za trudnice propisuje liječnik, on je onaj koji određuje koliko dugo i koliko dugo treba uzeti lijek određenom pacijentu. Treba podrazumijevati da ako se nepravilno uzme od Utrozhestana, neće se pojaviti korist, već samo štetu.

Osim toga, u postupku liječenja može se pojaviti nuspojava:

 • Alergija u obliku osipa i svrbeža kože;
 • Smanjenje trajanja menstruacije;
 • Oralna primjena može izazvati pospanost, vrtoglavicu ili često bol;
 • Pojava žutice zbog kolestaza;
 • Pojava krvarenja između menstrualnih ciklusa.

Takve posljedice mogu ukazivati ​​na to da je došlo do predoziranja, tako da postoji potreba za prekidom ili otkazivanjem lijeka nakon što je o tome razgovarala s liječnikom. Ali negativna reakcija na lijek se javlja u izoliranim slučajevima.

U postupku liječenja s Utrozhestanom mogu se pojaviti nuspojave

Osim toga, recepcija Utrozhestana ima brojne kontraindikacije:

 • porfirijom;
 • tromboembolija;
 • Bronhijalna astma;
 • Varikozne vene;
 • Poremećaj jetre ili bubrega;
 • Alergija na pojedine komponente lijeka;
 • Rizik od tromboze;
 • Bolesti kardiovaskularnog sustava;
 • Nepoznato vaginalno krvarenje;
 • Flebitis oštre prirode;
 • Dijabetes melitus;
 • Nepotpuni pobačaj itd.

Ove kontraindikacije sugeriraju potpunu zabranu uzimanja Utrozhestana pri planiranju trudnoće, tijekom trudnoće, kao i tijekom dojenja. Međutim, sam lijek ne može uzrokovati kršenje procesa djetetova razvoja ili trudnoće.

Recenzije Utrozhestana tijekom trudnoće: imenovanje i preporuke

Uzimanje kapsula uzrokuje hormonske promjene u tijelu, osobito povećava količinu proizvedenog progesterona, što je slabo apsorbirano u svom prirodnom obliku u crijevu. Kapsule se moraju umetnuti duboko u vaginu, što sama žena čini, pa je najbolje koristiti aplikator. Preporuča se ubrizgavanje lijeka u vrijeme spavanja i sat vremena prije nego što se podigne tako da se može apsorbirati. Nakon što je trudnica propisana lijekom usmeno, treba ga piti dva puta dnevno - ujutro i navečer - prije i poslije jela.

U slučaju menstrualnih nepravilnosti, tijek liječenja trebao bi trajati 10 dana, od oko 16 do 26 dana cijelog ciklusa.

Da bi se upoznalo točno dan kada treba staviti kapsulu po prvi put, potrebno je izračunati trenutak nastupa ovulacije pomoću posebnog testa ili mjerenja bazalne temperature. Unos kapsula mora započeti tijekom 5. dana ovulacije i nastaviti 10 dana. Cijeli tijek liječenja može se održati tijekom nekoliko razdoblja.

S smanjenim progesteronom i sprječavanjem pobačaja, potrebno je koristiti lijek tijekom cijelog prvog tromjesečja trudnoće do 12. tjedna.

Prihvaćanje utrozestana uzrokuje hormonske promjene u tijelu.

Protiv menopauze, lijek se može koristiti samo u kombinaciji s estrogenskim lijekovima, kao hormonskom nadomjesnom terapijom. Potreba da se hitno završi tijek liječenja može se pojaviti samo u slučaju pojave izraženih nuspojava. Općenito, ukidanje lijeka postupno, a samo liječnik može potpuno otkazati svoj prijem. Upute za primanje Utrozhestana sastavljene su ovisno o problemu koji je identificirala žena. Na primjer, u menopauzi preuzeo lijekove jednom dnevno u dozi od 200 mg, a rizik od pobačaja lijek mora proći preko svakih 6-8 sati u dozi od 400 mg. Potrebno je shvatiti da situacija u kojoj žena zaboravi uzeti drogu ne smije biti, jer ovisi o učinkovitosti cijelog tretmana.

Utrozhestan, kao i mnogi lijekovi, ima svoje kolege, koji uključuju:

 • Duphaston;
 • Iprozhin;
 • Estrozhel;
 • Pradzhisan;
 • Kraynon;
 • Prožestozhel, itd.

Naročito, dio droga nije samo kapsula, već i poseban vrhnje ili gel za vanjsku upotrebu.

Drug Utrozhestan: recenzije (video)

Dakle, žensko tijelo jako treba progesteron, što utječe na cijeli proces trudnoće. Uz nedostatak ovog hormona, propisani su posebni lijekovi, kao što je utrozestan. Lijek je pomogao mnogim ljudima, od onih ljudi koji su pili dugi tečaj. Za kupnju lijeka treba biti tretiran odgovorno i ne biste ga trebali naručiti na Internetu, jer pravi proizvod ne odgovara uvijek slici.

Utrozhestan recenzije

Utrozhestan - gestagenny droga. Progesteron, aktivni sastojak droga Utrozestan, je hormon korpus luteuma. Proizvođač: Besins Healthcare, Belgija

Aktivni sastojak: Progesteron

Utrozhestan liječnik pregledava

Učinkovito sredstvo

Utrozhestan je vjerojatno jedan od najpopularnijih sredstava u porodništvu i ginekologiji. Ovaj lijek se koristi za probleme s trudnoćom, uz prijetnju preuranjenog rođenja, s različitim vrstama neplodnosti, s poremećajima u menopauzi i tako dalje.

Lijek je vrlo dobro podnošljiv, nuspojave su prilično rijetke.

Moguće je primijeniti Utrozhestan i vaginalno (najčešći način primjene) i iznutra.

No, pri propisivanju lijeka trudnicama potrebno je pažljivo vagati pro i kontra, jer postoje dokazi da uporaba Urozhestana može dovesti do hipoksije u fetusu.

Kod dojenja iu pedijatrijskoj praksi, Utrozhestan nije primjenjiv.

Urozhestan - najčešće korišteni progesteron lijekova

Utrozestan je najčešće korišten lijek za progesteron koji se koristi u ginekološkoj praksi. Sadrži prirodni mikronizirani progesteron, koji ima visok stupanj biodostupnosti (apsorpcija i koncentracija lijeka).

Njegova učinkovitost i sigurnost potvrdili su mnogi multicentrični studiji s najvišom razinom dokazne baze Razina A. To je najčešće proučavani lijek progesterona i prema dokaznoj medicini. Druga važna razlika je da se koristi u trudnica prije 36-37. Tjedna trudnoće. I to je prema njegovim službenim uputama, u takvim vremenima se više ne koriste progesteronski lijekovi, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva i uputama na indikacije za uporabu terapijskih lijekova.

Također, jedna od prednosti Utrogestan - liječenje cervikalne patologije trudnoće - kratka vrata maternice (CIN) u nepotpunom trudnoće u smislu 30-36 tjedna, a rezultati su pokazali značajno povećanje grlića maternice i produljenje razdoblja trudnoće do punog termina trudnoće do 37 tjedana i eliminira rizik od preranog isporuka.

Također, ovaj lijek koristi 2 načina uvođenja kapsula, bilo vaginalno ili oralno (u obliku tableta), što znatno širi raspon njegove uporabe kod žena. Doziranje lijeka je najoptimalnije na 200 i 100 mg, što omogućuje korekciju sheme primjene s postupnim smanjenjem doziranja.

Često se koristi tijekom trudnoće, uz prijetnje spontanim pobačajima i pri planiranju trudnoće. Također u menstrualnog ciklusa i premenopauzalnih žena s ciljem hormonske nadomjesne terapije, vlaknasta mastitisa, predmenstrualni sindrom, endometrioze i uterinskih fibroida.

Ovaj lijek praktički nema nuspojave, što ga čini praktičnim i praktičnim, sigurno. Zahvaljujući ovom lijeku, broj preranih poroda i neonatalnih gubitaka značajno je smanjen. Također se uspješno koristi u IVF protokolima.

utrozhestan

Utrogestan je doista jedinstven lijek, to je mikronizirani progesteron, stvoren od biljnih sastojaka. Prije pojave ovog lijeka korišten je progesteron čija je upotreba bila ograničena zbog slabe apsorpcije u probavnom traktu, što je zahtijevalo davanje velikih doza. Stvaranje umjetnih analoga progesterona povećalo je njegovu biodostupnost, ali je otvorio problem povećanja rizika nuspojava nepoželjnim za pacijenta. Mikronizacija progesterona povećala je brzinu apsorpcije, otapanja i primanja lijeka u krvi, dostatna za očitovanje izrazitog terapeutskog učinka.

Utrogestan je jedan od najpopularnijih lijekova u opstetriji i ginekologiji, a koristi se u slučaju nedostatka endogenog (vlastitog) progesterona. Važno svojstvo u slučaju korištenja u kasnoj trudnoći je njegova tocolytic aktivnost. Sposobnost korištenja lijeka usmeno i vaginalno postala je značajna prednost.

U svojoj kliničkoj praksi, i odrediti utrozhestan kod bolesti kao što su neplodnost (zbog lutealne insuficijencije), predmenstrualne napetosti sindroma, menstrualni poremećaji, fibrocističnu bolest dojke, kao MGT (menopauzi hormonske terapije) u perimenopauzi i postmenopauzi (u kombinaciji s lijekovima estrogena sadržavaju ), prijeteći pobačaju ili sprječavanju abortusa, uobičajenog pobačaja, kako bi se spriječilo prijevremeno rođenje kod žena u opasnosti s utvrđenim ICN-om (to je TIIC-cervikalne insuficijencija) ili prisutnost anamnestički podataka preuranjenih trudova, preuranjenog pucanja fetalnih ovojnica, kao priprema za IVF protokol (pripravak pogoduje gnojidba potiče vezanje oplođeno jajašce eksponata antiestrogenih, antiadrogenički i antialdosteronovy efekt).

Jedna od značajnih prednosti urozestana je nedostatak kontracepcijskog djelovanja. Lijek ne utječe na težinu i profil lipida, ne zadržava tekućinu i ne pokazuje hipertenzivni učinak. Poput prirodnog progesterona, proizvedenog u ženskom tijelu, utrogestan ima hipertermni i sedativni učinak (osobito kada se koristi oralno). Korištenje utrozestana tijekom menopauze iu razdoblju u postmenopauzi smanjuje rizik od malignosti endometrija, sprečava smanjenje mineralne gustoće kostiju. Predmenstrualni sindrom, menopauza, menstrualne poremećaje u oralnom Utrogestan prikazano, kao što je u ovom slučaju, antiestrogeno i sedativni učinci očituju se najjasnije.

Kao i svi farmaceutski proizvodi, urozhestan ima vlastite nuspojave, a intravaginalnom primjenom se ne primjećuju sistemske nuspojave, naročito pospanost ili vrtoglavica.

Kvalitetan i povoljan profil sigurnosti potvrdio je nekoliko velikih, multicentričnih, randomiziranih kliničkih ispitivanja.

S obzirom na njihovo kliničko iskustvo, s povjerenjem mogu reći da je proizvod je vrlo jednostavan za korištenje (postoji i oblik otpuštanje 100 mg i 200 mg, što olakšava ulazak za podešavanje doze lijeka), ima nizak postotak nuspojava te se vrlo dobro dokazano u praksi liječnika.

Do tjedna da se uzme urozhestan tijekom trudnoće

Urozhestan tijekom trudnoće

Nažalost, danas su takvi tragični ishodi trudnoće koji ne podnose prečesto - drugim riječima, pobačaja. Slaba ekologija, moderni tempo života daleko je od najboljih utjecaja na zdravlje žena. Ali, srećom, znanost je otišla naprijed i mnogi od gore navedenih problema već su pobjedili metode moderne medicine.

Često uzrok pobačaja, kao u načelu, a ne pojava trudnoće, može biti smanjena količina progesterona u ženskom tijelu. Kako bi to spriječili, buduća mama je dodijeljena Utrozhestan. Lijek se koristi kao hormonalni. U stvari, Utrozhestan je sintetički analog progesterona ili, drugim riječima, hormon trudnoće - hormon žutog tijela. Kemijski, potpuno ponavlja molekule progesterona. Njegov sintetički koleg, Utrozhestan, stvoren je jer prirodni progesteron u crijevu se ne apsorbira. Možeš uzimati lijek i topikalno - u svjetlosti svijeća i iznutra - u kapsulama.

Idealno, hormoni progesterona - progesteron - proizvode jajnici. S početkom trudnoće - placente, onda postaju glavni hormoni koji reagiraju i osiguravaju očuvanje i normalni razvoj jajašca. Za pravovremeni početak isporuke i njegov pravilan smjer, oni su također odgovor.

Akcija Utrozhestana za žensko tijelo nije sama po sebi opasna: ona ne zamjenjuje izvorne hormone, već ih jednostavno dodaje, ako iz nekog razloga nisu dovoljni za normalni tijek trudnoće. Ovi spolni hormoni ne utječu na dijete.

Za trudnicu Utrozhestan - potencijalno siguran, unosi se u lijekove skupine B, ali to znači da do sada nije dovoljno proučeno.

Zajedno s Utrozhestanom, liječnik može propisati i druge lijekove, kao što su antispasmodici ili sedativi - oni su kompatibilni s njim.

Urozhestan tijekom rane trudnoće doprinosi prijelazu endometrija u stanje nužne za njegov razvoj. Ako postoji opasnost od pobačaja, smanjuje kontraktilnost mišića maternice i jajovoda.

Urozhestan tijekom trudnoće: upute

Tijekom trudnoće, u pravilu, Utrozhestan se obično propisuje za intra vaginalni umetanje - moguće je smanjiti nuspojave.

Pročitajte i Prijetnja pobačaja u ranim fazama

Koliko dugo treba uzeti lijek određuje liječnik i samo liječnik. U prvom i drugom tromjesečju, čini se da mu je priznanje "spriječeno" od pobačaja, ali u trećem tromjesečju već su propisani drugi lijekovi, jer u ovom trenutku može uzrokovati abnormalnu funkciju jetre.

Urozhestan može uzrokovati u sat vremena nakon primanja pospanosti i vrtoglavice, potrebno je biti oprezan i na recepciji lijeka na poslu, u transportu jer može biti prekomjerna odsutnost. Utrozhestan također djeluje sedativno: smiruje živčani sustav.

Ako žena ima tendenciju tromboze i tromboflebitisa, Utrozhestan se najbolje uvodi u vaginu ili se uopće ne uzima. To je kontraindicirano u slučajevima krvarenja iz genitalnog trakta nepoznatog podrijetla, te u prethodno prenesenim malignim bolestima mliječnih žlijezda ili genitalija.

U slučajevima ozbiljnih kršenja jetre, s varikoznom bolesti komplicirano tromboflebitisom, liječnik je također vjerojatno da će propisati Utrozhestan.

Pojedinačno se uzimaju u obzir propisivanje lijeka i budućih mama s bolestima kardiovaskularnog sustava, dijabetesa, astme i bolesti središnjeg živčanog sustava.

Dobra vijest je da maternica "ne baca" one dodatne kilograma tijekom trudnoće, kao i da ne ostavlja iza sebe edem i visok krvni pritisak. Ne može uzrokovati malformacije fetusa.

Ukidanje Utrozhestane tijekom trudnoće

Otkazivanje lijeka uvijek se postupno i prema preporukama stručnjaka. "Slazyat" iz droge postepeno, jer naglo otkazivanje može dovesti do pobačaja. Shema odbijanja Utrozhestana propisan od strane liječnika. Na primjer, u početku je doza iznosila 400 mg dnevno. Liječnik će preporučiti da ga odustane prema sljedećoj shemi: dva tjedna na 300 mg, dva tjedna na 200 mg, jedan - na 100 mg.

Dakle, doza se postupno smanjuje i vrlo sporo, tijekom razdoblja od 4-6 tjedana. Istodobno, pažljivo praćenje stanja trudnice je obavezno: ako smanjenje doze lijeka dovede do pojave krvarenja i povlačenja boli u donjem dijelu trbuha, najvjerojatnije ćete se morati vratiti na prethodnu dozu Utrogestana.

Ako se ne opažaju opasni uvjeti, lijek se prekida u skladu s shemom, kao rezultat toga, gubitak težine je u potpunosti otkazan ili zamijenjen alternativnim prikladnim lijekom.

Pogotovo za beremennost.net - Maria Dulina

Urozhestan tijekom trudnoće: recenzije

Kada otkazati urozhestan tijekom trudnoće!

Poslao Stanu-mamoi,

16. siječanj 2013 · 17.885 Posjeta

Djevojke, recite mi, pliz, inače se ne brinem jesam li prestala piti utrik. Moj prog Uvijek sam imao dobar, oni dodjelu lutka kad sam dobio za spremanje u 9 tjedana. Kao što se ispostavilo ništa strašno, bilo je malo ružičasti iscjedak samo jedne večeri, odvajanje nije pronađen, oni su rekli da je to iz cerviksa. Sada je 17,5 tjedana, i odlučio sam da je vrijeme da se prestane piti utrik, a liječnik kaže da trebate piti 20 tjedana, kao što sam povećao testosterona, a to je rizik. Dugo vremena nisam imao nikakav ton ili bol, pa drugi dan ga ne pijem (paket je gotov), ​​ali najviše me plašim. S druge strane, pročitao sam da je već otkazan u 15-16 tjedana pa posteljica već u potpunosti radi. A sve dok ste proveli prog, zašto vam je dodijeljen? 16 siječanj 2013. - 21:55 također se činilo da je vidio 16, bilo je niska deka, također ležao na očuvanje u 9-11 tjedna zbog ispuštanja, smeđe. Nije bilo nikakvog odstranjivanja hematoma. Ali, ako bi mi pio za 20, pio bih. Također ste imenovali liječnika. Neće biti gore od njega.

 1. alergijske reakcije
 2. stagnacije žuči, zbog čega se žutica može razviti,
 3. povećana zgrušavanje krvi, što može dovesti do stagnacije u obliku tromboze koja može uzrokovati loš učinak na fetus,
 4. opipljivi učinci na bubrege i nadbubrežne žlijezde.

Postoje još neke činjenice o tome koje nuspojave su poduzete. Na primjer, postoji pojedinačna netrpeljivost, ali je rijetka. Nakon takvog popisa nuspojava, ne postoji želja za kupnjom uopće.

Koji tjedan treba uzeti urozhestan

Budući da ovaj alat ima snažan učinak na hormone, njegova uporaba je moguća samo u jasnom uzorku. Ako kršite režim, možete dobiti nepotrebne probleme u obliku negativnog utjecaja na zdravlje fetusa i majke.

Zato je pitanje što tjedan da se urozhestan vrlo relevantno. Međutim, čak i nakon propisane režima, ponekad se mogu pojaviti nejasni simptomi, koje morate nužno obavijestiti svog liječnika.

Evo nekoliko brojeva koji se tiču ​​upisa:

 • U kapsule oralno (kapsule se stave u usta i isperu vodom). Uz prijetnju pobačaja, lijek se može uzimati do 36. tjedna, postupno smanjujući dozu u završnoj fazi. Obično propisana doza od 400 mg svakih 6-8 sati. No ove se brojke mogu prilagoditi ovisno o svakoj situaciji. Podešavanje mora provoditi samo liječnik.
 • Davanje lijeka je vaginalno. Obično liječnik propisuje upotrebu za 16 tjedana. Iako, opet, situacije su različite za sve, pa samo nakon konzultacija i ispitivanja možemo govoriti o određenim brojevima. Neki se propisuju tek do 8. tjedna, a neki se preporučuju za nastavak tečaja do 22. tjedna.

Urozhestan povlačenje tijekom trudnoće

Potrebno je razumjeti sljedeće. Ovaj lijek pomaže vam da tijelo daje potrebnu dozu progesterona, što je nužno za normalni tijek trudnoće.

Nadalje, počevši od 17. tjedna, tijelo obično počinje proizvoditi progesteron u dovoljnim količinama. Stoga, trebate glatko prestati koristiti ovaj lijek. I ovdje također ne može bez potpore stručnjaka, kao pitanje individualnog karaktera.

Stoga, sada ću vam dati opću shemu, ali, ne biste trebali uzeti za sebe, jer ne znam vašu specifičnu situaciju.

Ovdje je shema za otkazivanje urozhestana tijekom trudnoće:

Ako ste imali dozu od 400 mg, najprije trebate ići na 300 mg. Za to je obično 4-5 dana dovoljno. Nadalje, po istom načelu, potrebno je prebaciti na dozu od 200 mg. Zatim još nekoliko dana na 100 mg, a zatim ga potpuno poništite.

Nadam se da vam je članak o nuspojavama urozhestan koji su vam pomogli, ali od sebe želim vam dobro zdravlje.

Točan prijem "Utrozhestan" do 36 tjedana trudnoće

Naravno, trudnoća je razlog za radost, pa čak i sreću budućih roditelja, međutim, u eksploziji osjećaja ne treba zaboraviti na oprez i težinu održavanja zdravlja tijekom trudnoće. Da, i briga za trudnicu, odgovarajuće lijekove i slične metode kako bi se spriječile komplikacije neće biti suvišne.

Dakle, od Potrebno je na samom početku trudnoće, naravno ne dovodi do panike, da prisustvuju na očuvanje zdravlja, prevenciju bolesti ili pojave edema i druge simptome trudnoće komplikacija i zdravstvenih rizika. Da biste to učinili, možete se obratiti svom liječniku i pojasniti koje prijetnje mogu nastati u određenom slučaju, što treba izbjegavati i što isključiti, a koji je dio ograničen. To se odnosi ne samo na dijeti, ili popiti kavu, ali i samog načina života, odnosno u onom dijelu kada se bavi fizičkom brainwork mulja, naprezanje određene grupe mišića i tako dalje.

Vrlo često, s komplikacijama, propisano je korištenje urozestana prije 36. tjedna trudnoće. To znači da su određeni lijekovi dozvoljeni za određena razdoblja, dok za druge mogu uzrokovati oštećenje fetusa ili čak štetnije posljedice za zdravlje majke ili nerođenog djeteta.

Konkretno, ako uzmemo u obzir takav lijek kao urozestani, možemo primijetiti njegovu potrebu za velikim brojem trudnica. Liječnici ga koriste za hormonsku podršku. Ta podrška provodi tijelo na štetu glavne komponente urogestan - progesterona. Ova tvar, kada se pravilno i pravodobno koristi, uz poštivanje svih mjera opreza i nakon liječničkog recepta, dopušta izjednačavanje razine hormona u tijelu trudne žene. To jest, utrozhestan osigurava stabilnost razvoja fetusa i zdravlje majke, što je nužnost povoljnog rodiljnog i porođaja.

Ako smatrate da je lijek sam urozhestan, kako ga uzeti, samo će liječnik odrediti. To jest, samo-liječenje nije samo štetno nego i kontraindicirano, čak iu situaciji kada je trudnica sigurna da ima dijagnozu hormonske neravnoteže. Dakle, konzultacija liječnika je obavezna i slijedeći i njegov recept.

U kojim slučajevima je propisano prihvaćanje urozhestana? Ispada, vrlo često, a ne samo krši hormonalnu ravnotežu, ali i za prevenciju, ako liječnik samo sumnja u mogućnost pobačaja. Također, ovaj lijek može propisati liječnik u slučaju in vitro oplodnje ili mogućeg rizika od pobačaja. To je, doktor ispituje, dijagnoze na temelju svih potrebnih testova, a tek onda donijeti odluku, iako utrozhestan mogu prazniti, a na rješavanje dijagnoze na temelju prethodnih trudnoća, ili zdravstvenom stanju.

Jedno od glavnih pitanja u ovom slučaju je hoće li uzeti urozhestan, jer trudnica ima osjećaj straha i neizvjesnosti o potrebi da "otrovi" dijete lijekom. Ako uzmemo u obzir situaciju s određenim lijekom, naime, urozhestan, liječnik odlučuje na temelju razmatranja o zdravlju djeteta i njegove majke.

Slijedom toga, njegovi postupci računaju sličnu situaciju i on razumije odgovornost za prihvaćanje ekstrakta za uzimanje droge. Drugim riječima, ovaj lijek neće samo oštetiti tijelo, nego će biti jedina prava odluka u napetoj situaciji, ali njegova upotreba je obavezna za trudnicu. U slučaju odbijanja lijeka ili prijma, liječnik, u većini slučajeva, neće preuzeti odgovornost za stanje trudnice i njezinog djeteta. Stoga se može smatrati dokazanom da je uzimanje urozhestane tijekom trudnoće nužno, ali opet, samo odlukom samog liječnika.

Doziranje i vrijeme davanja također će odrediti liječnik. Treba napomenuti da je kršenje bilo koje stranke moguće samo prema njegovim uputama, a doza se ne smije prekoračiti čak ni ako iz bilo kojeg razloga postoji propust tijekom primjene lijeka.

Bit će važno istaknuti da takav lijek kao urozestina uključuje uzimanje nekoliko tjedana. To jest, on je dizajniran za dugo razdoblje, tijekom koje hormonska ravnoteža postupno mijenja. Ta činjenica omogućuje nam da odredimo glatku intervenciju u tijelu i njegovu stabilizaciju normalnog djelovanja, što omogućuje takvu intervenciju s minimalnim posljedicama. Ovaj razlog također potvrđuje potrebu da se pridržavate prihvaćenih i propisanih doza i vremena uzimanja lijeka kako bi se spriječile previše drastične promjene koje nisu manje štetne za tijelo.

Da bi se utvrdilo koliko uzeti utrozhestan vremena, morate proći kroz konzultacije s liječnikom koji će provoditi istraživanja i saznati u kojoj mjeri je lijek bio u mogućnosti vratiti na hormonsku ravnotežu i da li produljiti tijek liječenja je potrebno. Konkretno, vrlo često kraj recepcije prethodio je posredni pregled, koji pokazuje koliko je učinkovit lijek i koliko još treba poduzeti kako bi se poboljšalo stanje.

Sam lijek se provodi metodom vaginalne primjene ili usta, uzimajući u obzir upute za uporabu. U trudnoći bit će relevantnije koristiti prvu metodu koja će tijelu omogućiti apsorpciju tvari brže i stoga brže primati rezultat liječenja. Također treba napomenuti da se unutrašnjost ne može uzimati ako je smanjena jetra, jer se apsorpcija ove tvari javlja zbog rada gastrointestinalnog trakta.

Prilikom uzimanja lijeka prema prvoj metodi bit će važno to učiniti kada postoji prilika da leći i provesti na tom mjestu do pola sata. To je neophodno da se lijek potpuno apsorbira, a ne izađe nakon otapanja.

Drugi faktor za djelotvoran rad bit će prijem u određeno vrijeme (svaki dan na jednom), prema preporukama liječnika. Stoga, prije svega, potrebno je posjetiti liječnika i konzultirati se s njim o uzimanju ovog lijeka.

Yuska Bio sam na mjestu 17. travnja, 17:49 Ukrajina, KievVaginal ne utječe na jetru. Još uvijek uzimam 600 ml dnevno. Naravno, račun za novac, pa, što možete učiniti. Anya sam bio online prije 37 minuta Russia, Tomsk

Moj je vrat počeo skratiti za 20 tjedana kad sam ga gotovo otkazao. Sada sjedim s pedijatrom i 400 mg. Ja ću smanjiti od 32 tjedna do 100 mg tjedno. I tako je moguće i da se ne isporučuje. Ispada da ću ga za 35 tjedana otkazati. Pa, svaka 1-2 tjedna prolazim, a tamo već nije zastrašujuće roditi.

Natalya Bio sam na vezi prije 13 sati

Također sam uzimala vaginalno otrozhestan 200 mg dnevno noću od dana ovulacije. Na LCD-u, ginekolog je ustrajao na otkazivanju jutra u 12 tjedana, a moj ginekolog je rekao da se točno za 20 tjedana, a onda ćemo vidjeti! Stoga sam se opirao i nastavio uzimati. Za 20 tjedana održan je drugi screening. sve je u redu! Nisam mogao doći do moje gvineje (ona je u Donetsk).. ona se osjećala dobro. i ja to budem otkazao. u 23 tjedna došla je u rodilište s prijetnjom preranog rođenja, jakim tonovima i kao posljedica kontrakcija. Tu sam stavljen na utkrik 800 mg za 2 tjedna. zatim se reducira na 600 mg. Imam punih 28 tjedana i još uvijek imam 600 mg. Znao sam da nisam ne bih ga otkazao u 20 tjedana, a nastavili ga koristiti do 34-36 tjedana u dozi od 200. I tako da sam samo to učiniti sjediti do 36 tjedana u dozi od ne manje od 400 mg.

Trajanje lijeka ovisi o tijeku trudnoće. Obično je potrebno koristiti lijek do 16 tjedana (u tom se razdoblju formira placenta koja sama sintetizira progesteron). Ako je potrebno, možete koristiti do 22 tjedna. Odustani od lijeka treba postupno, obično smanjiti dozu za 0,5-1 tableta tjedno. Uzeo sam do 17 tjedana, a zatim postupno počeo smanjivati ​​"van V." (c). Moskva, znaš, za 6 tjedana bio sam u bolnici, dobio sam progesteronske metak, a onda su propisali duphaston. Počeo sam ga piti od 8 tjedana, pa je moj liječnik napisao jedan ekstrakt s prilagodbom doze, do 20 tjedana, a zatim mi je objasnila da je obično 18 tjedana otkazan, a vi kažete da ne odustate od 20 pića. ne mogu govoriti prije bacanja. pa sam pio na 20.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće

Utrogestan je lijek temeljen na hormonskom progesteronu.

Ova tvar u određenoj količini potrebna je za normalni tijek trudnoće. Zbog toga, Utrozhestan se široko koristi u ginekologiji i porodništvu. Da biste razumjeli njegovu vrijednost, trebali biste znati učinak prirodnog progesterona u žensko tijelo.

Značajke proizvodnje progesterona

Progesteron u tijelu žene proizvodi nadbubrežne žlijezde, korpus luteum i posteljica.

Ovaj steroidni spoj se često naziva hormon trudnoće. Uostalom, njegova dostatna razina ukazuje na učinkovitost ovulacije, bez koje gnojidba ne može doći.

Tijekom trudnoće, koncentracija ovog hormona u krvi postupno se povećava. To je zbog funkcioniranja posteljice i važan je čimbenik koji podržava trudnoću.

Indikacije za imenovanje Utrozhestana

Utrozhestan ima gotovo jedini pokazatelj - nedovoljnu količinu progesterona. No klinički je izrazio različite države: Formiranje ciste, hiperplazija endometrija, simptomi hiperandrogenemije, koja se očituje teškim acne i karakteristike muškog dlačica.

Utrozhestan pri planiranju trudnoće propisan je samo u tri slučaja:

 1. Asimptomatsko smanjenje razine progesterona u krvi. To je vrlo čest fenomen koji je opasno ne samo za vrijeme trudnoće, nego i smanjuje mogućnost začeća. Utrozhestan se i dalje uzima čak i za vrijeme prenošenja djeteta, ukoliko postoji opasnost od prestanka trudnoće u ranoj fazi ili je dopušteno prerano rođenje. Naročito je često ovaj lijek propisan u prvih tjedana trudnoće.
 2. Neplodnost zbog nedostatka progesterona.
 3. Pobačaj zbog hormonske neravnoteže u smjeru smanjenja količine progesterona u ženskom tijelu.

Da biste bili sigurni da trebate uzimati ovaj lijek, provodi se posebna laboratorijska studija.

Važno je znati dan menstrualnog ciklusa jer se analiza tog pokazatelja preporučuje u drugoj polovici.

Kontraindikacije i nuspojave

Ali njegova uporaba je moguća samo u svrhu ginekologa. Uostalom, samo liječnik može pratiti ozbiljnost stanja, koja su kontraindikacije za korištenje ovog hormonskog lijeka.

U ovom slučaju, to ne smeta što je oblik doziranja će biti dodijeljen vama: svijeće ili tableta.

Kontraindikacije uključuju:

 • tromboflebitis;
 • izražene vene varikoze, kao i komplikacije ove bolesti;
 • problemi s jetrom;
 • malignih tumora određenih lokalizacija.

Mnogi patološki uvjeti su razlog da ne daju svrhu Utrozhestanu. U slučaju bronhijalne astme, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, lijek se uzima s oprezom.

To je s pojavom tih simptoma, liječnici mogu preporučiti da napuste vožnju i vožnju, jer progesteron blago utječe na središnji živčani sustav, što može nepovoljno utjecati na brzinu reakcije prilikom vožnje.

Čak su i manje česte nuspojave od reproduktivnog sustava: intermenstrualni krvarenje ili krvarenje mogu započeti. Također ponekad zabilježene reakcije preosjetljivosti.

Kako uzeti utrozhestan?

Doza lijeka pri planiranju trudnoće u većini slučajeva iznosi 200-300 mg (kapsule).

Doza se podijeli u dvije doze, a hormonsko sredstvo se koristi ujutro i navečer. U osnovi, alat se uzima od 16 do 25 dana menstrualnog ciklusa (tečaj je 10-12 dana).

Utrogestanske kapsule se uzimaju oralno, bez žvakanja i isprati vodom.

Budući da se utrožestanske svijeće pri planiranju trudnoće brže apsorbiraju u krvi, ovaj lijek ima manje nuspojava. Svijeća se mora unijeti u skloni položaj i poželjno je prije odlaska u krevet.

Ako se oplodi, terapija se nastavlja. Trajanje tog lijeka određuje samo liječnik.

Ali najčešće trudnica treba piti Utrozhestan tijekom prvog tromjesečja. Istovremeno, ponekad je potrebno produžiti liječenje na 18-20 tjedana trudnoće.

To ovisi o prisutnosti ili odsutnosti bilo kakvih komplikacija kod nošenja djeteta. Utrozhestan, iako nije kontraindiciran u trudnoći, ali u trećem tromjesečju, imenovan je s velikim oprezom zbog povećanog rizika od razvoja oštećenih funkcija jetre.

Otkažite Utrozhestan na početku trudnoće

Specifičnost hormonalnih lijekova je da treba postupno otkazati jer naglo zaustavljanje njegove uporabe može negativno utjecati na stanje posteljice. I ovo, zauzvrat, puna je pobačaja.

Stoga ukidanje ovog alata u slučaju trudnoće dolazi pod strogim medicinskim nadzorom: doza hormona se smanjuje na 50 mg svaka 3 dana.

Recenzije lijekova "Utrozhestan"

Mnoge su žene bile uvjerene u učinkovitost Utrozhestana, a zahvaljujući njemu su doživjele sreću majčinstva.

Marina, Kazan: "Bio sam dijagnosticiran kao manjak u drugoj fazi ciklusa, tj. Ovulacija se nije dogodila u mom slučaju. Predao je analizu na hormone i pokazalo se da je progesteron spušten. Po preporuci liječnika, počela je uzimati Utrozhestan i postala trudna u prvom ciklusu! "

Olga, St. Petersburg: "Zbog pobačaja u nedavnoj prošlosti, moj ginekolog imenovao je Utrozhestan. A željena trudnoća nije dugo dolazila. Pokazalo se da se pobačaj tada dogodio upravo zbog nedostatka progesterona. Ali ovaj put sam ipak uspio postati majka. "

Elena, Moskva: "Zabilježen sam u centru za planiranje obitelji i tamo sam bio zadužen za uzimanje Utrozhestana odmah nakon ovulacije s 15-dnevnim tečajem. Glava mi se malo vrtjela. Čak i ne znam: bilo je to sporedna posljedica uzimanja lijeka, ili slično, zbog uzbuđenja u predosjećanju da se život može drastično promijeniti. Tada su liječnici rekli da provode test trudnoće. Ispalo je da je pozitivno i nisam čekala menstruaciju. Ali nakon 9 mjeseci vidio sam moje malo čudo! "

Tražimo autore!

Znaš li kako napisati zanimljive tekstove i razumjeti temu web mjesta?

Zamijenio Duphaston u Utrozhestanu i vrlo zadovoljan
Mi smo pet prijatelja i mi smo prijatelji sa studentima. Živimo u različitim dijelovima grada.
Susrećemo se jednom mjesečno, ali većinom komuniciramo putem glasnika. I nekako se ispostavilo da su naše trudnoće postale godinu dana, jedna za drugom.
Zabavite se. Sve zajedno biti trudno. Razmjenjujte vijesti, analizu i znanje dnevno. I to je čudno, samo jedan nisam propisan lijek tijekom trudnoće.
Bio sam uzrujan i otišao na obračun s liječnikom koji je vodio moju trudnoću.
Ispostavilo se da je droga Duphaston, koju sam zahtijevao da me odrede za tvrtku, nije tako sigurna. Liječnik je rekao da je često bio oslobođen za osiguranje i bio je vrlo popularan među brojnim ginekolozima. Ali ako problem doista postoji, učinkovitije je riješiti s Utrozhestanom jer je to prirodni hormon, a ne sintetički, a zapravo čuva trudnoću i također je korisno za dijete. Čuo sam to sve, odletio sam na Skype i podijelio s mojim princezama. Dugo smo razgovarali i raspravljali. Čak su se i svađali. Ali dvojica prijatelja odlučili su eksperimentirati - prijavio sam se za konzultacije s mojim liječnikom, budući da je ovo privatna klinika, a ne konzultacija žena). Rezultat - jedan lijek otkazan je kao nepotreban, drugo je potrebno hormonsku podršku zbog promjena u cerviksu, ali Utrogestan je imenovan (kasnije se ispostavilo da čak i po redu Ministarstva zdravstva, Utrotestan dolazi prvi u preporukama, a potom Duphaston). Urozhestan prijatelj izravno je uveden izravno na vrat, prednosti ovog - bez nuspojava, jer ne prolazi kroz probavni sustav. A u svom roku (22 tjedna) drugi lijekovi nisu prikazani. Tako se ispostavilo da ne samo ja, nego i djevojke nisu trebale tablete.
Pa, jasno je da od tada imamo jedan ginekolog, naša draga Irina Berezovskaja))). I vjerujem da je ona ona koja je uključena u rođenje naše djece zdravo i sretno, jer ona svojim pacijentima preporučuje samo najsigurniji i najpouzdaniji tretman.

Pijem urozhtestans 16-26 ds, u 2-3 dana počinje menstruacija, a ako je došla trudnoća, hoće li biti pobačaja dok čekate mjesečnicu?

Pozdrav, ja, također, dodijeljen sam urozhestan 200, nemam planove za trudnoću 8 mjeseci, nadam se da neće biti gore. Ako se urozhestan vaginalni uzmjeri, možete paralelno sudjelovati u koncepciji ?!

Dobro došli! Imam 30 godina, želimo drugo dijete. Liječnik je propisivao folnu kiselinu u prvoj fazi, u drugoj fazi vitamina E. Ako ne možete truditi u roku od tri mjeseca, pijte 100% svoje prehrane jednom dnevno od 16 do 25 dC. Pitanje: Imam ciklus od 25 dana, što znači da je ovulacija ranija, ne pijem je od 16. dana ili mogu početi ranije? Puno vam hvala na odgovoru!

Da, potrebno je piti lijek kako to propisuje liječnik. Ali siguran sam da nećete morati piti. U roku od 3 mjeseca trudnoća se javlja u 70% parova. Folna kiselina i vitamin E pomoći će vašem tijelu puno.

Pijte lijekove kako je propisano. Od onog dana kojeg ste imenovali urozhestan? Upravo od tog dana i piti, bolje je ne donositi samostalne odluke ovdje.

Dobar dan! Liječnik je propisao Utrozhestan 200 prije spavanja kako bi održao drugu fazu, po prvi put uzimam malo prigušenja u donjem trbuhu, sada s desnim, zatim s lijevom, a zatim u sredini, može biti nuspojava, a Utrogestan održava osnovnu temperaturu ili ga podiže ?

Temperatura se može promijeniti, ali kao i za trnce ili nešto drugo, onda ga ovdje očito nije on. http://puziko.online/beremennost/slozhnosti/kak-izbavitsya-ot-toshnoty.html
http://puziko.online/beremennost/info/kogda-vstat-na-uchet.html Ovdje imate nešto drugo. Morate ići na ginekologa, jer droga ne uzrokuje trnce, a to može biti uzrokovano nečim drugim, nitko vam ne može reći bez potpunog ispitivanja. http://puziko.online/rannie-sroki/problemy/pochemu-bolit-zhivot.html

Pozdrav, Tatiana. Utrozhestan rijetko uzrokuje nelagodu i, najvjerojatnije, simptomi koje opisujete imaju malo veze s njom. Kao što je napomenuto ranije, pokušajte saznati imate li problema s ostalim tjelesnim sustavima, kao što je probavni trakt.

Tatyana, urozhestan pomaže u nastanku ili potpori trudnoće. Na GH temperaturu utječu ne samo prijem, već faza ciklusa, same ovulacije ili trudnoće u razvoju. Samo utrozhestan dopušta maternicu pod djelovanjem progesterona da stvori stanje u kojem će doći prije trudnoće. glasi:
http://puziko.online/planirovanie/pl-lekarstva/dyufaston-2.html
http://puziko.online/planirovanie/ovulyaciya/stimulyatsiya-ovulyatsii-otzyvy.html
http://puziko.online/rannie-sroki/simptomy/simptomy-beremennosti.html

Dobar dan! Urozhestan ne bi trebao uzrokovati trnce, ali utječe na bazalnu temperaturu povećanjem. Ako vam trnce puno brine, onda mislim da je bolje razgovarati s liječnikom, možda je razlog drugačiji. Na primjer, kao i kod vaših intestina, jeste li promatrali nadimanje? Uostalom, uzrok nelagode na dnu mogu biti plinovi. Čitajte za sebe: http://puziko.online/planirovanie/pl-info/planirovanie-beremennosti-s-chego-nachat.html, http://puziko.online/planirovanie/vitaminy/folievaya-kislota-2.html, http://puziko.online/planirovanie/pl-info/regulyatsiya-menstrualnogo-tsikla.html.

Dobro došli! Prihvaćam Utrozhestan 4 mjeseca Trudnoća još nije došla, postoji razlog za zabrinutost? Može li se uputiti liječniku ili ga uzeti više?

Već četiri mjeseca uzimam drogu, nema ni sumnje na sumnju na ovulaciju, iako kao liječnik kaže da je to samo u progesteronu! Zavidim onima kojima je pomogao.