Kako blizanci postaju trudni: predisponirajući čimbenici, tijek trudnoće

Zdravlje

Žensko tijelo planira nositi jedno dijete, pa se dvostruka trudnoća smatra patološkim. Mnoge žene sanjaju o blizancima, a kada ultrazvuk odrede trudnoću jedne trudnoće, one se malo uznemiruju. No, da nosi višestruku trudnoću, da rodite, a još više da se brinete za bebe, nije lako. Osobito kao s dvostrukim tijelom dolazi do snažnog, dvostrukog opterećenja, što može dovesti do komplikacija.

Zašto se pojavljuju blizanci?

Prema statistikama, pokazalo se da nešto više od 1% žena na ultrazvuku određuje znakove blizanaca. Uzroci višestrukih trudnoća su različiti. Glavnu ulogu igra nasljedni faktor. Ako postoje rodbina u obitelji, onda se vjerojatnost da se trudna s blizancima dramatično povećava. I to bi trebalo biti blizanke od majke. To se objašnjava činjenicom da u ženki ne sazrijevaju jedna, već dva ili tri ovule.

Vrlo često, trudnoća blizanaca se opaža kod žena starijih od 30 godina, jer u toj dobi dolazi do nepravilnosti ovulacije, ali istovremeno zrele i dvije jaja. Drugi razlog višestruke trudnoće je odbijanje tableta za kontrolu rađanja. U pozadini njihovog otkazivanja moguće je sazrijevanje dvaju jajašca.

Nemoguće je isključiti uobičajenu metodu stimulacije jajnika, kada se umjesto jednog dominantnog folikula dva često promatraju. Na primjer, koncepti Klostilbegita i blizanaca često se kombiniraju, iako se nakon upotrebe, prema opažanjima liječnika, višestruke trudnoće pojavljuju samo u 11-13% slučajeva. Ispada da Klostilbegit doprinosi pojavi višestruke trudnoće, ali to ne daje.

Višestruka trudnoća tijekom ekstrakorporalne oplodnje također je česta pojava, jer povećanje vjerojatnosti zatrudnjeti, 2-3 jaja često su posađene, dogodilo se da se svi implantiraju i razvijaju.

No, kako su identični blizanci, odnosno, kakvi su uzroci ovog fenomena, još uvijek nisu shvatili. Postoje teorije da podjela gnojidbe jaja u dva odvojena organizma događa pod utjecajem traume, infekcije, zračenja, i nakon 30 godina, kada se povećava vjerojatnost abnormalnog razvoja zigota.

Važno je! Često, identični blizanci rođeni manje prilagođeni okolišu. Dakle, kod blizanaca, dišni sustav se razvija ranije od fetusa tijekom trudnoće jedne singletona, pa čak i kod prijevremenog zastoja, imaju manje problema s otvaranjem pluća tijekom prvog daha.

Blizanci ili blizanci

Zašto se djeca iz blizanaca ponekad nazivaju blizancima, a ponekad se blizanci lako razumiju. Blizanci se razvijaju iz jednog jajašca, podijeljenog na 2 dijela, a kasnije se dijeli, veće razlike mogu biti u blizancima. Razlike se pojavljuju u karakteru, ponašanju, ali ne u genotipu.

Blizanci se razvijaju od pojedinačnih jaja, tako da su njihovi genotipi slični, kao kod bliskih srodnika, ali nisu identični. Blizanci mogu biti različitih spolova, ali blizanci nisu.

Više trudnoća blizanaca komplicirano je činjenicom da blizanci mogu imati jednu posteljicu za dvoje i tijekom dostave hipoksija se može pojaviti u drugom djetetu.

Ultrazvučno snimanje višestruke trudnoće. Dva embrija

Dijagnoza višestruke trudnoće

Kako prepoznati blizanke zanimaju mnoge žene. Sada, koliko je jaja oplođeno i implantirano u sluznicu maternice, lako se određuje ultrazvukom od sedam tjedana trudnoće. Ali ranije, kada nije postojao ultrazvuk, znakovi višestruke trudnoće mogli bi se ustanoviti puno kasnije, obično tijekom pregleda, kada je moguće sondirati velike dijelove fetusa, ili kada slušaju dječji otkucaji srca.

Neki kažu da postoje drugi znakovi definicije blizanaca, na primjer, pokret beba je vidljiv prije, jer su tijesni, to nije tako. Fetalni pokreti s blizancima mogu se osjećati tijekom trudnoće 18-20 tjedana u primiparusu ili 14-16 ako to nije prva trudnoća.

Žene koje pokazuju znakove višestruke trudnoće ponekad imaju snažnu toksikozu, promjenu pigmentacije kože u ranoj fazi, druga traka u testu je izraženija, ali to su subjektivni znakovi, jer mnoge trudnice nisu smetale toksikoza i širina trake je relativna.

Ultrazvuk može pokazati znakove blizanaca od 5-7 tjedana, a razvoj trudnoće placenta može identificirati identične blizanke ili ne.

Važno je! Često ultrazvučno skeniranje pokazuje 2 embrija, no na sljedećem ispitivanju ostaje samo jedan, znanstvenici su čak nazvali tu pojavu "ugrožena blizanka". Razlog je vrlo jednostavan: nepodnošljiv fetus umire, a njegova tkiva aktivno apsorbiraju fagociti, poput stranog tijela. Bilo bi kliničke slike pobačaja, ako ne i za drugi fetus.

Tijekom višestruke trudnoće

Ako se u maternici nalaze dvije voćne jaja, tada plan upravljanja za trudnicu mijenja se, na primjer, ultrazvučno skeniranje svaki mjesec, budući da prisutnost dva fetusa u maternici uzrokuje:

 • povećati opterećenje na majčinom tijelu. Značajno povećava volumen cirkulirajuće krvi, što utječe na kardiovaskularni sustav. Možda je razvoj teške toksemije od prvog dana i preeklampsije u drugoj polovici trudnoće, anemija;
 • mogućnost poremećaja razvoja fetusa Potrebno je ispitati i prepoznati kršenja u svakom fetusu. Uostalom, postoji mogućnost da se jedan jaje normalno razvija, a drugi ne, i to može biti prijetnja oboje;
 • teško porođaj. Mnogo trudnoće uzrokuje veće istezanje maternice, i iako mnoge žene rađaju blizanke sami, s nedovoljnom radnom aktivnošću i nepravilnom brigu (prsni, poprečno), potrebna je operacija.

Da bi se smanjio rizik od komplikacija, posebno žene iznad 30 godina trebaju se posvetiti posebnoj pozornosti, slijediti sve promjene, slijediti preporuke odgojno-ginekologa. Značajke tijeka trudnoće s blizancima su kako slijedi:

 • morate se prijaviti na vrijeme u antenatalnoj klinici, morat ćete je češće posjetiti;
 • povećati količinu folne kiseline u tijelu, što smanjuje rizik od razvoja abnormalnosti fetusa;
 • podesite snagu. Kad kažu da trudnice moraju jesti za dvoje, onda bi trebale jesti za tri. To je često teško provesti, budući da je toksično djelovanje u ranim fazama dvostrukog je izraženije, au kasnijim razdobljima snažno povećanje maternice uzrokuje pritisak na trbuh i osjećaj brzog zasićenja. Koliko trebate jesti, tako da se djeca normalno razvijaju? Potrebno je jesti češće, postupno, kako bi pratili sastav hrane, prisutnost vitamina u njoj i pravovremeno pražnjenje crijeva, jer nakon 30-32 tjedna često dolazi do zatvora;
 • dobitak težine. Žene su zabrinute: koliko kilograma se može dobiti s dvostrukim? Naravno, s više od jednog voća, težina normalno raste za 18-20 kg;
 • s dvostrukom vjerojatnosti povećanja preeklampsije, što može dovesti do budućih majčinih bolesti (dijabetes). Kod žena u dobi od 30 godina često se promatra eklampsia i povećanje krvnog tlaka;
 • simptomi anemije javljaju češće, prehrana bogata željezom nije uvijek dovoljna. Zahtijeva dodatke za željezo. Isto vrijedi i za probleme s kalcijem, koji su neophodni za stvaranje kostura bebe;
 • porođaj može početi prerano, s višestrukim trudnoćama, žene često rađaju 35-37 tjedana pa stoga dvostruko praćenje tijeka trudnoće provodi se u bolnici. Ako postoje bilo kakve abnormalnosti, patologije 2-3 tjedna prije rođenja, trudnice se šalju za spašavanje;
 • Postoji mogućnost carskog rezima ako su djeca u krivom položaju, iako mnoge žene rađaju blizance, a postotak neovisnih isporuka ostaje visok.

Najteže razdoblje je treći trimestar trudnoće ili 30 tjedana. Tijelo djece već je u potpunosti formirano i reagira ne samo na raspoloženje i dobrobit majke, već i na sve vanjske podražaje. Kako bi pomogla ženi u ovom razdoblju može privući pozornost svojih najmilijih. Uostalom, povećanje trbuha, težine, znakovi preeklampsije i lošeg zdravlja, utječe ne samo na trudnicu nego i za bebe.

Rođenja u višestrukoj trudnoći

Isporuke su često komplicirane, uzrok može biti pogrešan položaj fetusa, gubitak dijelova tijela u procesu, preuranjenost, tako da se trudnice žele unaprijed staviti u centralizirane bolnice za majčinstvo koje imaju svu potrebnu opremu za preranu bebu.

Unatoč činjenici da su nakon 30 tjedana trudnoće svi organi i sustavi fetusa već formirani, a suvremena oprema omogućava da djeca koja su rođena prerano izaći, pokušavaju održati čak 35-37 tjedana, ako je moguće, ako to dopušta stanje majke.

Kako su blizanci i blizanci?

Nitko se ne može svađati s činjenicom da je rođenje djeteta velika sreća, više od čega može biti samo rođenje dvoje djece u isto vrijeme. Za neke, to postaje iznenađenje, dok su drugi proveli na proučavanju kako blizanci i blizance dobivaju puno vremena i truda. A ako se prije njihova rođenja zove čudo, tada su moderne reproduktivne tehnologije uvelike pojednostavile taj proces.

Kako blizanci?

Da biste shvatili vjerojatnost da žena ima dvoje djece istodobno, morate najprije razumjeti mehanizam ove koncepcije:

 • blizanci ili dvuayaytsy blizanci - rezultat je istodobnog sazrijevanja i gnojidbe para jaja, druga mogućnost za njihov izgled može biti gnojidba jednog jaja po dvije sperme istovremeno;
 • Odgovor na to kako su identični blizanci je podjela oplođenog jajeta u dva dijela (zigoti), od kojih svaki nosi isti set gena.

Zašto blizanci?

Ova opcija gnojidbe je u konstantnom procesu učenja, jer je nemoguće točno reći što uzrokuje da se tijelo udovoljava svim uvjetima potrebnim za rođenje blizanaca ili blizanaca. Međutim, uspostavljeni su neki neizravni čimbenici. Tako npr.

 1. Najveću ulogu igra genetska strana izdavanja. Mogućnosti začeća blizanaca se povećavaju, ako se to dogodi u obitelji žene, a najbolje od svega - u oba supružnika.
 2. Jamac rođenja blizanaca ili blizanaca - prolaz IVF postupka. Pod budnim okom embriologa, odvija se proces oplodnje i transplantacije embrija, čiji je broj ukorijenjen, nepredvidiv je. Ponekad ostaje samo jedan od svega, ili nekoliko preživjelo. Tada žena odabire koliko je ostaviti.
 3. Odgovor na to kako se blizanci dobivaju mogu biti dugi koraci korištenja kontracepcijskih hormona ili lijekova koji liječe neplodnost. Kao rezultat toga, stimulira se funkcija jajnika, nakon čega se može istodobno zrasti par jaja. Međutim, to ne znači da sami možete samostalno dodijeliti sličan tečaj - to je puna krvarenja i cista u jajnicima.

Kako pridonijeti rođenju blizanaca ili blizanaca?

Postoje neke medicinski neutemeljene teorije kojima se može izazvati žensko tijelo da proizvede nekoliko jaja spremnih za oplodnju. Na primjer:

 • za nekoliko mjeseci prije datuma oplodnje, morate početi uzimati folnu kiselinu;
 • nakon mliječne prehrane i jedenja hrane koja ima poticajni učinak na jajnike - to su matice, jaja, cjelovite žitarice i tako dalje;
 • za zarazu blizanaca, vrijedno je riskirati da se trudne u dobi između 30 i 40 godina;
 • postoji još jedno mišljenje da izgled blizanaca ili blizanaca doprinosi prekomjernoj težini žene koja je ostala od prethodne trudnoće;
 • Također, ako je razdoblje između trudnoća mala i žena i dalje doji, onda se vjerojatnost da se dvoje djece istodobno podigne značajno raste;
 • Pa, najviše ili manje razumno mišljenje o tome zašto se blizanci dobivaju je prestanak dugotrajne primjene kontraceptiva - u ovom slučaju, tijelo reagira na "slobodu" otpuštanjem velikog broja jaja za gnojidbu.

Treba podrazumijevati da ni metoda IVF-a, pa ni najopsežnija prianjanja na medicinske ili narodne metode, jamči trudnoću s nekoliko plodova. Pripremite se za puno novaca, vremena, živaca i mogućih razočaranja. Definitivno će prevladati priroda, bez obzira koliko ga te pokušavate kontrolirati.

Chesnachki.ru

Dobrodošli, dragi čitatelji!

Jučer sam šetao ulicom i vidio prekrasne blizanke. U mojoj sam glavi odmah razmišljala o tome. I danas predlažem da se pokušam baviti pitanjem o tome što je vjerojatnost rođenja blizanaca ili blizanaca, a istodobno procijeniti njihove šanse za takvo čudo.

Podizanje djece iste dobi je nešto teže i skuplje, iako je uvijek puno nevolja s jednim klincem. No, tu su plusi - djeca uvijek imaju partnera za igre, a općenito, imajući brata ili sestre mnogo je bolje nego biti sami.

Blizanci uvijek uzrokuju povećani interes za druge, jer se oni rađaju puno rjeđe od djece - "usamljenici". U prošlosti se fenomen blizanaca može pripisati mističnim svojstvima. U nekim kulturama, pojava nekoliko djece iz jedne trudnoće smatralo se darom bogova i blagoslovom obitelji, au drugima - makinacije mračnih sila.

Do sada, postoji percepcija da blizanci mogu imati jednu dušu za dvoje. Bilo je to tako, ne znamo, ali ima dosta koincidencija u sudbini. Iako to može biti posljedica istog tipa sklonosti, sklonosti i nasljednih osobina.

Odakle dolaze?

Poznato vam je odgovor na pitanje "odakle dolaze djeca". Ako je susret jajne stanice i spermatozoida bio produktivan, dogodio se njihovo spajanje, formirana je stanica zigota, a iz ove stanice u narednih 9 mjeseci razvija se najsloženije višestanični organizam. I što dalje? Jedan dijete ili više?

U nekim slučajevima, embrij koji se oblikuje podijeljen je na dva dijela, što rezultira genetski identičnim organizmima, nužno istog spola. Zapravo, ovo je analog klona, ​​samo prirodno. Tkanina im je ista u svim parametrima.

Oni mogu biti donatori jedni za druge. Budući da se dva malena čovjeka razvijaju iz istog jaja, oni se nazivaju identični blizanci. Da, i tata, također imaju točno jedan. U tom slučaju će se dogoditi, što može uzrokovati da se embrij podijeli u dvije polovice - znanost još ne zna.

Ovisno o razdoblju podjele, djeca mogu imati zajedničku placentu, ili jednu za dva amnionska mjehura. Ili sve odvojeno, ako su djeca podijeljena u prvim danima nakon začeća. Mogućnost problema - ždrijeb, ili "sijamski" blizanci. Ali ovo je vrlo rijetko - jedan slučaj po 10 milijuna rođenih.

Situacija s bratskim blizancima nešto je složenija, ali su češća, a njihov izgled ima objašnjenje. Usput, ljudi ih nazivaju blizancima, iako s gledišta medicine termina "blizanci", "triplets", "fours" itd. Znači samo broj fetusa tijekom trudnoće.

Samo se sada dogodila misao da imena "pet", "oprema" također sliče nešto drugo. Ali kamo krenuti - koliko ih se broji i zove. Pa zašto su bratski? - jer je majka istodobno sazrela dva jaja, ili još više.

To se dogodilo tijekom jednog ciklusa, oplodnja se dogodila, najvjerojatnije u isto vrijeme. Pojedinačno jajašca oplodila su pojedinačna sperma. Kao rezultat toga, imamo dva različita voća, s različitim genetikom, sasvim je moguće da su spolovi različiti.

A biološki jedni za druge, oni su blizu ništa drugo nego obična braća i sestre iz različitih trudnoća. Izvorno - da, ali ne i identično. I ne možemo prikriti takvu činjenicu od vas - ovdje se pape mogu razlikovati.

Ako je žena sazrela dva jaja, i uspjela je seksati s nekoliko muškaraca, a najmanje dva, mogla bi doći do takozvane "super oplodnje" - embriji će imati različite očeve. Kakva je vjerojatnost takvog razvoja događaja i može li se takva stvar dogoditi - vidljiviji od trudnice.

Uloga nasljedstva

Odmah smo naveli da vjerojatnost istovremenih blizanaca nije naslijeđena. A s bratskim blizancima na drugačiji način. Nasljeđivanje sposobnosti hiperovulacije, tj. Istodobno sazrijevanje nekoliko jaja.

Jasno je da ga samo žene mogu očitovati, a trudnoće s blizancima iz blizanca imaju šanse isto kao i iz bilo kojeg drugog. Ali kćeri takvog oca mogu dobiti gen hyperovulacije, i oni su oni koji mogu otkriti svijetu višestruku trudnoću.

Samo kćeri. Sinovi nemaju nikakve veze s tim, a rođenje njihovih blizanaca ovisi o njihovim ženama. Sada je jasno, na kojoj se liniji ta sklonost prenosi - na žensku, a posredno na muškarca.

Jasno je i zašto se u nekim obiteljima blizanci pojavljuju u nekoj generaciji (lanac "baka-unuka", ako je baka imala samo sinove), au drugima - u svakoj (neprekidnoj "ženskoj" liniji baka, njezine kćeri, a potom od kćeri)

Tko ima bolje šanse?

Određeni savjeti o tome kako zatrudnjeti s blizancima s punim jamstvom, br.
Međutim, mnogi su čimbenici koji doprinose ovom rezultatu, a pored nasljedstva koja se raspravlja gore:

 1. Starost buduće majke - u mladoj i mladoj dobi, vjerojatnost blizanca je izuzetno mala. Bliže do 30 godina, a često čak i nakon 35 godina, to je veće. To je zbog intenzivne proizvodnje hormona u žena. Nadalje, prema dobi, izgleda da su šanse manje, ali kasnije trudnoće često postaju moguće nakon liječenja, uključujući hormonsku terapiju koja stimulira ovulaciju. Stoga mnogi parovi, bez djece, postaju roditelji više djece odjednom, a to se ne radi o IVF-u, već o njemu nešto niže.
 2. Ponovljeni rad - sa svakim naknadnim porođajem vjerojatnost rođenja blizanaca je veća.
 3. Hormonska terapija - a ne samo uporaba lijekova koji stimuliraju ovulaciju u liječenju neplodnosti. Ulazak kontraceptiva također igra pozitivnu ulogu, čudno je to zvuči. Naravno, blizanci "rade" ne tijekom kontracepcije, već nakon otkazivanja. Žensko tijelo počivalo je i sada intenzivno proizvodi vlastite hormone. Važan uvjet - trajanje tijeka uzimanja lijekova trebao bi biti najmanje 6 mjeseci. Tada možete dobiti očekivani učinak. Nemojte uzimati nikakve, čak i mikrodozijske pripravke. I vijeća koja hodaju na različitim forumima, kako povećati šanse da se više nasljednika rodi u isto vrijeme - piti ovulacijske lijekove koji stimuliraju, općenito izvan onoga što je dopušteno. Svi lijekovi, posebice hormoni, propisuju samo stručni liječnici nakon pregleda. On će odabrati tijek liječenja koji vam odgovara. I zapamtite, hormoni nisu vitamin ki, što možete popiti, iako to nije potrebno.
 4. U IVF-u (in vitro oplodnja, tj. Oplodnja izvan majčinega tijela, u epruveti, uvjetno govoreći), nekoliko se embrija stavlja u maternicu, u nadi da će barem jedan korijeniti. Ali se događa da su neki fiksni, ako ne i svi. Neki zametci u takvim slučajevima nude uklanjanje, ali roditelji odlučuju što treba učiniti u ovoj situaciji.
 5. Vrijeme koncepcije, preciznije, sezona godine. Kada je danje svjetlo dulje, hormoni se proizvode intenzivnije. Stoga, proljetno-ljetni pokušaj stjecanja nasljednika može vam zadovoljiti dvostruko ili više rezultata.
 6. Potpunu prehranu i dovoljnu tjelesnu težinu. Čak i malo suvišne. Veća i korpulentna mama može imati nekoliko beba vjerojatnije od tankog i plitkog djeteta. Da ne spominjem iscrpljenu prehranu, ako bi odjednom mogla zatrudnjeti.
 7. Nacionalnost, točnije, čak i rasa. Poznato je da je vjerojatnost da se blizanac ili blizanac rodi veći za tamnopute žene, svijetle kože Europljani su na drugom mjestu, a žene latinoameričkih i posebno azijskog podrijetla čak imaju blizanke - rijetkost, da ne spominjemo više.

Ukratko

U kojim slučajevima i od kojih su rođeni dvostruki, trojni i drugi "nyashki", i kako se razlikuju, razumjeli smo malo. Najveći koeficijent, ali bez ikakvih garancija, daje IVF. Možete transplantirati nekoliko zametaka, ali iznenada, nitko se ne navikne...

Što doprinosi rezultatu, sada znate. Mi sami možemo utjecati na neke čimbenike, samo medicina može utjecati na neke čimbenike. Nešto ovisi o trenucima koji se ne mogu mijenjati. Na primjer, nitko nije uspio mijenjati utrku, izbjeljivanje kože ne računa.

Da, i ne možete se svađati s naslijeđenjem - ono što se daje je ono što jest. Pokušajte se pouzdati u sudbinu. Jeste li zatrudnili? Koliko beba, test se ne može prikazati, samo ultrazvuk.

Značajke tijeka višestruke trudnoće, priprema za porođaj - pitanja za individualne razgovore. Nadamo se da vam se svidio naš članak, ako je tako, možete ga preporučiti da ga pročitate svojim prijateljima.

S vama je bila Ekaterina Chesnakova s ​​češnjakom, paprom i zestom. Vidimo se uskoro.

Kako zatrudnjeti s blizancima ili blizancima

Mnogi roditelji razmišljaju o prednostima višestruke trudnoće. Danas se nude brojni stručni savjeti i popularne metode. Razmotrite načine kako zatrudnjeti s blizancima ili blizancima i analizirati koliko je to učinkovito.

Kako je proces začeća

Parovi traže mogućnosti da postanu trudne s blizancima na prirodan način, pronalazeći mnoge prednosti u tome. Djevojke su u iskušenju da će dobiti dvije dugo očekivane djece odjednom, a njihovo tijelo će proći promjene samo jednom. Također će morati napustiti posao samo za jedan porodni dopust, što je važno za mnoge žene koje su zabrinute zbog njihove karijere. Ali što je najvažnije, zanimljivo je da dvoje djece raste, razvija se i igra zajedno, jer je najbolji prijatelj uvijek tu.

Samo želim napomenuti da je višeslojna koncepcija rođenja veća ako u obitelji slučajevi blizanaca nisu neuobičajeni. U drugoj situaciji, potrebno je mnogo truda, a rezultat se ne može jamčiti.

Rođenje blizanaca privlači mnoge žene zbog činjenice da se svi procesi pojavljuju samo jednom i ako ona više ne planira djecu, više ne možete otići na rodiljni dopust i ne vratiti se u bolnicu

Da biste shvatili kako zatrudnjeti s blizancima, morate rastaviti proces stvaranja jaja i gnojidbe. Pojavljuje se prema sljedećim načelima:

 1. Jajnici proizvode folikul u kojem stanica potječe i sazrijeva.
 2. Sredinom ciklusa, stanica doseže željenu veličinu, probija se kroz zidove mjehura i izlazi.
 3. Ako se u ovom trenutku događa susret s spermom, javlja se oplodnja.
 4. Jaje dopiru do maternice i ugrađuju se u endometrij.
 5. U nedostatku muških stanica, ženka propada. Nakon određenog vremena počinje menstruacija i ciklus se ponavlja.

Ako jajnik odmah oslobađa dvije stanice, tada se istodobno može oploditi. Ali se u njoj bave različiti spermi, pa se rodi i blizanci. Nisu slični u izgledu, jer su postojala dva različita jaja i dva različita sperma. Ako je jedna stanica podijeljena na dva dijela, samo jedna sperma može je oploditi. U ovoj situaciji postoje blizanci, koji se nazivaju "identični" iz gore opisanih razloga.

U dvostrukoj trudnoći, jajnik istodobno oslobađa dvije stanice, a obje su oplođene.

Proučavajući problem kako se truditi s blizancima ili blizancima i analizirati odgovore ginekologa, možete saznati takve detalje:

 • Prosječna jajnika na 100 ciklusa proizvodi dva jaja u isto vrijeme.
 • Slučaj podjele jaja u dva dijela javlja se samo u svakoj 200. trudnoj ženi.

Kao što vidite, statistike nisu baš ohrabrujuće. Osim toga, postoje djevojke koje nikada ne proizvode dvije stanice u svom životu, dok druge često rade.

U kojim slučajevima blizanci rode češće

Ali ipak, postoje savjeti, oslanjajući se na to koji mogu utjecati na pojavu većeg broja ćelija. Na primjer, poznato je da će se to vjerojatno pojaviti u takvim slučajevima:

 • Majka preko 35 godina.
 • Prije planiranja, djevojka je uzimala hormonske lijekove za kontracepciju.
 • Djevojka je bila podvrgnuta liječenju zbog neplodnosti hormona.
 • U vrijeme začeća, ona doji.
 • Ciklus djevojke je manje od 22 dana.
Prema statistikama, dvostruka trudnoća događa se u svakoj 200. ženi.

Kako zatrudnjeti s blizancima na prirodan način

Glavni odgovor, kako se zatrudnjeti s blizancima na prirodan način jest učinak hormona ili njezine neravnoteže. Na primjer, kada se uzimaju duge pilule protiv začeća, prethodno depresivni jajnici počinju raditi u pojačanom načinu rada. I tijekom dojenja, proizvedeni su određeni hormoni koji mogu potaknuti oslobađanje dviju stanica.

Trudnoća blizanci nakon IVF-a

Naravno, IVF daje najveću šansu za pojavu nekoliko beba. Uostalom, postupak se najprije pokreće prema scenariju oplodnje nekoliko stanica s nekoliko spermija. To je učinjeno kako bi se poboljšale šanse, jer gnojidba se ne može dogoditi ili jaje neće moći otvrdnuti na maternici. Stoga, s IVF-om, rađanja dvoje bebe i različitih spolova prilično su česta.

Šanse za blizance su velike za žene s genetskom predispozicijom. To je uzrokovano posebnom strukturom maternice, podijeljenog na dva dijela. To se događa u 5% žena. Pa, i naravno, sadržaj gena višestruke trudnoće, koji se prenosi u obitelji, ponekad kroz generaciju. Ali ovo je još rjeđe.

Nakon IVF-a vjerojatnost trudnoće s blizancima je visoka

Kako povećati šanse za blizance

Da bi se povećala vjerojatnost trudnoće s blizancima, liječnici savjetuju uzimanje vitamina ili hrane koja povećava funkciju jajnika. Vjeruje se da pileća jaja, orasi i cjelovite žitarice pridonose sazrijevanju većeg broja stanica. Liječnici moraju propisati folnu kiselinu svim pacijentima. Ovaj vitamin potiče rast stanica, poboljšava stvaranje krvi, poboljšava imunitet.

Također u prehrani treba dodati:

 • Ptica, nemasno meso;
 • Plodovi mora, riba;
 • sir;
 • Mliječni proizvodi, sir;
 • Marelice, grožđe, breskve, kiwi, ananas, kruške, jabuke;
 • Svježi voćni sokovi.

Slatki krumpir i jams su bogati supstancom koja je slična estrogenu. Budući da su ti proizvodi nužno potrebni u prehrani.

Povećanje izgleda za trudnoću s blizancima pomaže dodati prehrani: meso, ribu, mlijeko i voće

Ako pogledate savjete tradicionalne medicine, kako postati trudna s blizancima, češće se preporučuje propisivanje začeća za ljetno vrijeme. Vjeruje se da je tijelo zasićeno vitaminima i radi punom snagom. Također se savjetuje da u prehranu uključe veliku količinu mesa i mliječnih proizvoda. To je protein koji utječe na proizvodnju ženskih hormona. Također u narodnim vijećima propisane su biljke koje pomažu u koncepciji blizanaca:

 • Morski pas Sadrži vitamin E koji stimulira funkciju jajnika.
 • Uterus Borovaya. Biljni dekocija ima ljekovitu funkciju.
 • Kadulja. Utječe na cervikalnu sluz kako bi se olakšalo put sperme.

Bilje su bez sumnje korisne i obavljaju terapijsku funkciju, ali nisu potrebne za upotrebu bez pristanka vašeg liječnika. Samo on može točno naznačiti dozu i režim.

Folk lijekovi i biljke preporučene od strane liječnika za koncipiranje blizanaca: morska buckthorn, pine-forest uterus, kadulja

Utjecaj na spol djece

Ako ste zabrinuti zbog trudnoće trudnoće dječaka, trebate preferirati proteinsku prehranu, konzumirati mahunarke, orahe, čokoladu, meso, kobasice, krumpir, gljive, dimljene meso, datume, šljive i kolače. Također je potrebno ograničiti proizvode koji sadrže kalcij i dati prednost kalija i natrija. Ovi minerali čine spermatozoide s Y kromosomima (odgovorne za muški spol embrija) više održiv.

Također je potrebno imati spolni odnos izravno na dan kad se jaje pojavljuje na ženskim načinima. To je neophodno, tako da Y-stanice mogu biti prvi koji će ga dosegnuti i oploditi. Oni su mnogo brži i agilniji od njihove "braće" i stoga, pod povoljnim uvjetima, neće ostati šanse.

Ako želite dobiti dvije djevojke, trebate dodati mliječne proizvode, patlidžane, šparoge, rajčice, paprike, jagode, maline, lubenice, plodove mora, rižu, krupicu i zobene pahuljice. Minimizirajte potrošnju soli i šećera, a kruh treba odabrati bez kvasca.

Liječnici preporučuju pridržavanje proteinske prehrane za željenu trudnoću blizanaca dječaka.

Spolni odnos u ovom slučaju mora unaprijed odrediti, čak i prije pojave jaja. Najbolje vrijeme je 2 dana. No, nakon toga, ne preporučuje se ponoviti pokušaj da ne daju šansu za stanice Y-vrste. Istodobno će stanice s X kromosomima čekati pojavu ženske ćelije, a svi Y do tog vremena već će umrijeti, budući da žive samo jedan dan.

Tajne dvostruke sreće: kako zaraziti blizance dječaka ili djevojčica?

U praksi, sama želja za roditeljima blizanaca nije dovoljna. Kako bi se postigao željeni nije tako lako. Doista, prema statističkim podacima, blizanci se dobivaju samo u jednom od 80 slučajeva trudnoće.

Trenutačno se blizanci mnogo češće rađaju. To je uglavnom zbog činjenice da mnoge žene počinju uzimati kontracepcije i druge hormonske lijekove rano, ili liječe neplodnost pomoću medicinskih proizvoda koji stimuliraju jajnike i promoviraju začeće.

Ako vaš slučaj pripada ovom popisu, tada možete zabavljati nadu da ćete uskoro roditi blizance.

Tko su blizanci?

Blizanci su bratska djeca. Takva trudnoća nastaje kada se dvije jaja oplodi različitim spermatozoama. Svaki se fetus formira u zasebnoj posteljici.

Blizanci mogu biti i slični i potpuno različiti. Isto vrijedi i za seks.

Vjerojatnost zamišljanja blizanaca je 3 puta veća od koncepcije blizanaca. Također je primijećeno da se blizanci vjerojatnije roditi u starijoj ženi.

U dobi od 20-30 godina, očekivana majka ima 3% šanse začeljavanja blizanaca, naravno. I u dobi od 30-40 godina, ove šanse se povećavaju na 6%.

Svakom kasnijom trudnoćom povećava se i mogućnost začeća blizanaca, jer rođenje djeteta u većini slučajeva prati dobitak na težini. I žene s laganim viškom tjelesne težine imaju veću vjerojatnost da postanu trudne s blizancima.

Osim toga, prema istraživanjima, majke koje dojiti i zatrudnjeti u tom razdoblju imaju veću vjerojatnost za pojavu blizanaca.

Kako možete zamisliti blizance?

Najlakši način za zamisliti blizance za stanovnike Bliskog istoka i Afrikanaca. Jednako važno u stvaranju blizanaca i zemljopisnog faktora.

Na primjer, u selu Kopan (Karpati), preko 50 godina, rođeno je 54 bratova bratska djeca. Seljaci kažu da je to zbog iscjeljujućeg izvora vode u selu. On je taj koji stvara povoljne uvjete za rođenje blizanaca.

Stoga mnogi ljudi koji žele postati dvostruko sretni roditelji idu na taj izvor. Neki parovi uspjeli su zaraditi blizance nakon putovanja na ovo čarobno mjesto.

U regiji Rostov, u selu Denisovka, zabilježeni su nevjerojatni fenomeni. Tu za svakih 500 ljudi postoji 19 parova blizanaca. To utječe na plodnu zemlju.

Mještani kažu kako znaju kako zatrudnjeti s blizancima. Prema njima, čak i nakon što su posjetili selo, suprug i supruga će moći začeti dvoje djece u isto vrijeme.

Umjetna oplodnja i blizanci

Liječnici također znaju o tajnama zamišljanja bratske djece. Metoda IVF-a, kao ništa drugo, pridonosi njihovom rođenju.

Kako zaraziti blizanke, naravno?

Ako stvarno želite roditi blizance, ali IVF nije izvorna metoda za vas, konzultirajte genetičara. On će vam reći kako napraviti svoj san ostvariti.

Prije odlaska liječniku, saznajte sve informacije o svojoj obitelji, uzmite povijest slučaja (vlastite i vašeg supruga), a zatim idite na kvalificirane savjete.

Osim toga, po savjetu liječnika, prestanite pušiti i prestati konzumirati alkoholna pića. Vašu prehranu treba dominirati mliječni proizvodi.

Nekoliko mjeseci prije začeća, raznovrsni dnevni meni s obrokom koji stimulira funkciju jajnika i doprinosi otpuštanju više jaja tijekom ovulacije.

Radi se o cjelovitim zrnima, orasima, kokošjim jajima.

Kako zaraziti djevojke blizanaca?

Kad zamišljate blizance, položaj u kojem volite ljubav je od velike važnosti. Bolje je odbiti u tom slučaju od duboke penetracije. Pogodniji misionarski položaj.

Tu je i posebna dijeta koja vam omogućuje da povećate šanse za osmisliti djevojke. U dnevnoj prehrani morate uključiti šećer, med, začine, začinsko bilje, džem. Preporuča se izbjegavati hranu koja sadrži kofein i slanu hranu.

Budući da se ženina krv obnavlja svake tri godine, a muškarac svake četiri godine, potrebno je odbrojavanje koje počinje od zadnjeg većeg gubitka krvi: operacije, pobačaja, porođaja.

Ovisno o čijoj krvi je mlađa u vrijeme začeća, možete odrediti spol budućeg djeteta.

Kako zaraziti dječake blizanke?

 1. Vođeni želje da postanu roditelji dvojica dječaka, možete upotrijebiti duboke penetracijske poze, koje su dobre, jer se Y spermija lakše daju kratkom udaljenost od maternice i žive manje od X-rivala. Postoje informacije da je povoljan prodor ovih spermatozoida mnogo učinkovitiji nakon ženskog orgazma, budući da se oslobađaju tvari koje doprinose održivosti Y spermija.
 2. Seks prije ovulacije. Potrebno je pogoditi vrijeme ovog procesa ženskog tijela zbog kratkog životnog vijeka Y spermija. To će povećati svoje šanse za dostizanje zrelog jaja brže od svojih kolega.
 3. Pridržavajte se posebne prehrane, koja osigurava isključivanje iz prehrane mliječnih napitaka, škampi, rakova, kavijara, umaka, peciva, kruha, vafla, salate, zelenih grašaka, sirovog kupusa, kopra, oraha, kakao.

Umjesto toga, aktivno konzumirajte čaj, kavu, voćne sokove, mineralnu vodu s natrijom, sve vrste mesa i ribe, kobasice, bjelanjak, kekse, kolačiće, griz, rižu, krumpir, gljive, leće, grašak, sve voće i suho voće, suhe marelice, datumi), tamne čokolade. Salt više hrane, često jedu konzerviranu hranu i jela kuhana s kvasac.

Idite na svoj cilj i učinite sve kako biste postigli željeni. Vjerujte mi, vaš rad će biti nagrađen dostojanstveno.

Ne dopustite da blizanci, ali jedno dijete. Ali sreća majčinstva i očinstva nije u broju djece, već u tome kako se nosite s odgovornom ulogom roditelja.

Stručni komentar

Ovdje saznajte više o našim stručnjacima.

Ljudsko tijelo je dizajnirano za nošenje i rođenje samo jednog djeteta. Bez obzira koliko se čudno činilo, s medicinskog stajališta, višestruka trudnoća smatra se anomalom.

Ako je jedno oplođeno jaje podijeljeno točno na pola, kopirajući genetski kod, proizvodi identični blizanac. Mehanizam kopiranja je poznat, razlozi nisu jasni. U svakom slučaju, izgled monozigotnih blizanaca ne ovisi o činjenici začeća.

Split jaje se javljaju kasnije. Ako se iz nekog razloga dogodi kasnije od zigote, formiraju se blizanci, koji su prvi put opisani u Tajlandu - sijamcima.

Uzroci formiranja nekoliko jaja

Ženski ciklus obično osigurava pojavu samo jednog jaja. Čini se i uključi mehanizam druge faze menstrualnog ciklusa. To se događa tijekom dobne dobi žene. Što je veća količina folikula, to je razdoblje menstruacije duže.

Hormonalne promjene koje pridonose formiranju nekoliko jaja:

 • uzimanje hormonskih kontraceptiva tri mjeseca, nakon čega slijedi njihovo otkazivanje;
 • stimulacija lijeka ovulacije;
 • nasljeđe;
 • udvostručenje maternice u embrionalnom razdoblju.

Učitaj efekt

To je stvaranje jajeta nakon otkazivanja hormonskog lijeka. Pri uzimanju hormonskih kontraceptiva jajnici se "odmaraju" tri mjeseca. Hormonski ciklus je umjetno održavan.

Reboot efekt - fenomen, iako planiran, ali nekontroliran. Pojava je spontana.

Poticanje ovulacije

Stimulacija lijekova dovodi do sazrijevanja nekoliko folikula u isto vrijeme. Kada dođe do ovulacije, dva ili tri jaja. Svi su oplodeni, bilo sami.

Nasljedni faktor

Predispozicija za koncepciju lažnih blizanaca nasljeđuje se uz žensku liniju. U pravilu, u generaciji. Ako je baka rodila blizance, unuka ima sve šanse. U nedostatku pobačaja. Prisilno prestanak trudnoće, bez obzira na blizance ili jedan fetus, uništava originalnu genetsku instalaciju.

Abnormalni razvoj maternice

Kompletno udvostručenje ili prisutnost septuma u tijelu dovodi do povećane proizvodnje jaja. Formiraju se na zahtjev. Ako je maternica jedno, potrebno je jedno jaje.

Dodatni čimbenici koji doprinose koncepciji blizanaca

Uvjeti neovisni o stanju ženskog tijela, ali koji utječu na njega, dodatni su čimbenici.

Klimatski čimbenik

Pod određenim uvjetima: duljina dnevne svjetlosti, vlažnosti i prirodne radioaktivne pozadine, - rad dodataka aktivira se. Nekoliko ovula oblikuje se u jajnicima. U nekim je lokalitetima zabilježen porast broja višestrukih trudnoća.

Putovanje na takva mjesta za jedan ili dva dana ne jamči rođenje blizanaca. Formiranje jaja se javlja u roku od dva tjedna.

Faktor dobi

Tako se formiraju nekoliko jaja, ali ne i činjenica da se svaka od njih, nakon gnojidbe, pretvori u zametak. Implantacija ovisi o zdravlju žene.

Uz višestruku ovulaciju može se pojaviti samo jedno dijete. Ili nitko.

IVF kao alat za planiranje obitelji

In vitro oplodnja, nakon stimulacije jajnika, proizvedena su nekoliko jajnih stanica. Fertilizirajte četiri do šest. U različitim zemljama na različite načine.

Ili se svi embriji uklanjaju, ili dva. U svakom slučaju, sva druga djeca su uništena, osim za dvoje.

Stoga, IVF može jamčiti rođenje bratskih blizanaca i ne može jamčiti ništa. Nema sigurne da oplođena jaja ostaju u maternici tijekom umjetnog presadanja.

Koju liniju čekati blizanke i blizanke?

Pozdrav, dragi čitatelji blogova. Opet mi je drago dočekati vas na stranicama ovog resursa. Dobivam puno pitanja od žena koje samo planiraju svoju trudnoću. Mnogi ljudi su zainteresirani da znaju, blizanci su naslijeđeni u kojoj liniji? Koji drugi uvjeti će dodati priliku za "dvostruku" trudnoću? Što trebate učiniti da budete rođeni blizanci?

Pretvaranje stranica prošlosti

Ako se okrenemo povijesti, vidimo dvosmislen stav različitih naroda prema rođenju blizanaca.

Inka plemena poštovali su muške blizance kao sinovi boga munje. A među drevnim hindusima i aboridžinima Južne Amerike, kada su rođeni blizanci, to se smatralo dokazom nevjerice supruge i njezine veze s nečistim duhom.

Sjevernoamerički Indijanci vrlo su nježno i poštovali blizance, prihvaćajući ih kao dar od bogova. Ali drevni Japanci su se bojali da su zaražene od takvih žena i protjerane iz plemena.

"Virus" višestruke trudnoće

Razvojem znanosti pokazalo se da je bilo nemoguće dobiti zaraženo višestrukom trudnoćom, kako je mislio Aion. Da saznamo kada se rađaju blizanci?

Najveći utjecaj ima genetski čimbenik - o tome ćemo detaljnije govoriti;

Majka je oko 35 godina. Vjerojatnost se postepeno povećava od puberteta i vrhova na oko 35, zatim polako padne;

Majčino državljanstvo. Tko može imati blizanke češće od drugih? Na prvom mjestu - crne žene, zatim bijele kože, a zatim azijske. Ako živite u Nigeriji, vjerojatnost da ćete imati blizanke 10 puta veća od vaše majke iz Kine;

Nutricionizam - opazilo se da se žene s dvostrukim oblicima rađaju češće. Zanimljiva je činjenica da su prvaci u broju blizanaca iz Nigerije iskoristili jamce. Ovo povrće sadrži veliku količinu posebne tvari slične ženskom hormonu estrogenu;

Vrijeme koncepcije - najčešće dvostruko oplodnja javlja se u proljeće ili ljeto. Duljina dnevne svjetlosti izravno utječe na proizvodnju gonadotropina, povećavajući funkciju jajnika;

Prolazeći sada popularan način začeća djece "iz epruvete" (IVF).

Važno je da svi ti čimbenici utječu samo na vjerojatnost da će blizanci bratskih blizanaca imati blizance. U identičnim životinjama je konstantna i iznosi 3 slučaja po 1000 trudnoća.

Odakle dolaze blizanci?

Kada je oplođeno jaje podijeljeno na dva (tri, itd.) Jednaka dijela, pojavljuju se identični blizanci. Vjerojatnost takve trudnoće nije naslijeđena. Ovo je vrlo slično procesu kloniranja. Njihove tkanine identične su u svim pogledima.

Nema znanstveno dokazane teorije o tome zašto su monozigoti podijeljeni u nekoliko dijelova, a formiraju se dva embrija.

Odakle dolaze blizanci?

Bratski blizanci pojavljuju se kao posljedica činjenice da je maternica sposobna istodobno proizvesti više jajašaca. To jest, jednostavno se rađa istodobno braća i sestre. Razlog za tu sposobnost leži u geni hyperovulacije.

Ako majka ima blizanac, njezine su šanse za višestruko trudnoću oko dva puta veće od normalne žene. Kako bi rodila blizance nakon blizanaca, ona je 3-4 puta veća vjerojatnost. Na primjer, u Madalena Granate iz Italije trojke su rođene 15 puta.

To je znatiželjan, ali činjenice su poznate kada su, tijekom dizygotic trudnoće, očevi blizanaca bili potpuno različiti muškarci. Zvuči nevjerojatno ipak. Samo je fuzija muških i ženskih stanica nastupila u različitim danima.

Dakle, jedan Amerikanac, u braku s bijelim muškarcem, zaljubio se u zgodnog crnca. Iznenađujuće, žena je zatrudnjela oba muškarca i rodila dva dječaka, bijela i tamnoputa.

Razlika između dvije oplodnje obično nije dulje od 7 dana, jer nakon tog razdoblja hormonska pozadina žene neće dopustiti da se implantira još jedno jaje.

Neke žene vjeruju da jajnici funkcioniraju naizmjenično. Zapravo, jedan od njih može istovremeno ovulirati nekoliko ciklusa u redu ili oba jajnika. Može biti nekoliko valova ovulacije s vremenskom razlikom od najviše 7 dana.

nasljedstvo

Genetski faktor najviše utječe na vjerojatnost da postane dvostruka mama. Gdje se noge "rastu" u mitu da se kromosomi gena prenose duž ženske linije?

Nema sumnje da je samo žensko tijelo sposobno ovulirati. U ovom slučaju, ništa ne ovisi o čovjeku. A ako je iz blizanaca, samo njegova kći može imati višestruku trudnoću.

Kombinacija i uzorak nasljeđivanja gena majke i oca ima veliki utjecaj. Koliko generacija se manifestira? Ako je baka imala višestruku trudnoću, tada je njezina unuka imala velike šanse da ima blizance, tj. U generaciji. Ali ova teorija još nije dobila znanstvenu potvrdu.

Postoje 3 hipoteze o tome kako čovjek može utjecati na rođenje blizanaca:

Sperma može sadržavati posebne enzimske tvari, koje se drobe u nekoliko dijelova jaja. Ovaj koncept ide protiv položaja da sposobnost da se blizanci kreću samo po ženskoj liniji.

Poremećaji u maminoj RNK koji dovode do mutacija u stanicama u razvoju.

Promjene na razini gena u zametku mogu potaknuti drugu polovicu, s obzirom da je izvanzemaljac. Kao rezultat toga, formiraju se dvije bebe.

Nadam se da su ove informacije korisne i imate manje "bijelih mjesta" u ovoj temi. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte me u komentarima. Ne zaboravite se pretplatiti na ažuriranja.

Uvijek tvoje, Anna Tikhomirova

Ovaj blog čitaju 3675 žena. Budi sljedeći!

Pretplatite se na članke

 1. 2017-03-07 Tatjana

Zanimljiv članak. Imamo blizance među našim prijateljima:

- druga trudnoća (djevojka je stvarno htjela, jer je prvi sin, ali, nažalost, dva dječaka),

- zatrudnjela su ljeti početkom lipnja,

- Mama u vrijeme trudnoće imala je 35 godina.

Sve što pišem

Moj prijatelj je također rodio blizance, u dobi od 35 godina.

I želimo i drugo dijete - djevojka. Točno u 2-3 godine. Tada ću biti 35 i imat ću drugu trudnoću. Jesu li ponovno blizanci ?!

Zašto ne :) Znam jednu bloggericu čiji su se blizanci rodili 2 puta za redom :)

To je ono što ja razumijem - blogeri s nama!

I blizanci ne smiju biti zapreka njima!

Dakle, ti, Ana, još uvijek je naprijed! : - (

Imate izbor, možete čekati ovo doba, a zatim za uzrok.

Razmislit ću o vašem prijedlogu))) Bojim se, međutim, da što više od bebe, manje se želim vratiti na pelene.

Sve se to događa na različite načine. Moja djeca imaju 11 godina. I nije bilo teško za nered s pelenama, a sin je već odrasla osoba, nema potrebe za nošenjem na olovke i hranjen je žlicom.

Takve zanimljive činjenice o rođenju blizanaca. Nešto što je znala, ali puno novih stvari.

Sudeći po komentarima - mnoge su činjenice već potvrđene i više puta.

U našoj rodovnici postoje identični blizanci i postoje suprotstavljeni. Ovo je sreća!

U obitelji Lyudmile, jasno je da postoji genetska predispozicija za višestruke trudnoće. Ima blizanaca i blizanaca, a ne svatko je toliko sretan.

Sreća je neizmjerna, ali kad nema pomoćnika - ovdje želim urlati. Sedam mjeseci bio sam praktički sam - moj je muž stalno bio na poslu, a djed i baka bili su 5500 km. Spavanje nije uspjelo.

jadna Anya, koliko je teško! Nadam se da će vaši dječaci odrasti i da će vas nositi samo na svojim rukama!

Ponekad pročitate savjete - koristite pomoć rodbine, ne odbijte pomoć. i ako nije! nema opcija! najzadovoljnija stvar je da svi ti nedostatak sna imaju dugoročne posljedice - nakon godinu dana bez normalnog sna, počeo sam s problemima s hormonima, indikatori su nestali! kao rezultat - sve vrste neoplazmi, Slava na stopalo, nakon dugog tretmana koje sam oporavio. Ali najvažnija stvar je da sam počela spavati, samo dopustite da spavam, ostavljajući stvari na stranu! NEMA JE VAŽNA ZA DJECU OD STUDENATA I Sretne majke! To je ono što preporuke stručnjaka znače o činjenici da morate brinuti o sebi, samo sam to shvatio tijekom vremena! Zamislite da ste pitali svoje dijete / djecu što bi voljeli - da vaša majka spava ili opere puno jela? Da, vi i djeca sami? mislili ste? to je dobro - idite i mirno spavajte!

imamo i blizance na majčinoj liniji, a ne sami, ali mi smo 4 sestre i nitko nema blizanke ili blizanke.

Možda će djeca imati slatki par)

Jedan nećak već je oženjen i još ima jednog sina))

Moja najstarija kćer ima blizanke, prije toga, u našoj rodovnici i njezinu mužu, blizanci nisu promatrani.

Također smo otkrili da moja baka ima trostruku sestru koja je davno davala rođenje. Ali nitko se nije sjetio toga dok nisam imao blizanke.

Znam jednu obitelj, oni žive u našem području. Tako je mlada majka uspjela tri puta za redom roditi blizanke. Sada imaju šestero djece. Ali ne znam jesu li imali takve slučajeve u obitelji ili ne.

Sumnjam da su imali IVF sva tri puta. A kad bi se ikad pojavili blizanci, onda drugi i treći - ovo je već nasljedstvo očigledno.

zašto. Također znam djevojku, ona ima i bebe 2 puta i oba IVF.

oh god su živi i dobro?

Dvostruka ova generacija može se nalaziti na MAN'S line od GRANDSON. I NE NA ŽENSKOJ LINI. I SAMO ZA MUŠKU. : - (

Toliko zanimljivosti saznalo je o izgledu dvoje djece. Nemamo ni blizance niti blizance u našoj obitelji, ni od mog supruga ni s moje strane.

Ni ja nisam znao ništa o nasljeđivanju dok nisam zatrudnjela blizancima. Ispada da imamo trojke.

Oh, također sam želio blizance. Moj muž ima oca iz blizanaca. Ali kći je rođena. S jedne strane, blizanci ili blizanci su dobri - odjednom dvoje djece, a s druge strane - naravno teško. Pogotovo bez pomoćnika.

Sada čekajte blizanke unučadi) U mom slučaju to se dogodilo)

Katya, posebno da im daju visoko obrazovanje i "stavi ih na noge". Vrlo je teško u financijskoj stvari.

Kakve zanimljive informacije! Imam i poznanike koji imaju blizanke. Uvijek je mislio, kako su se istodobno bavili s dva novorođenčeta? Ali kad se odraste dobro, dvoje su zanimljivije.

Ovo je sigurno. Moja je sestra rođena kada sam imao 13 godina. I sama sama se uvijek zabavljala. A onda svaki dan dvostruke igre.

Otac moje supruge ima brata blizanca, a tijekom trudnoće mislili smo da bismo imali i blizanke, ali, ne uzgajani zajedno, rođena je jedna prekrasna kćer, koju oboje ljubavimo.

Sada pričekajte blizance iz svoje kćeri. Na primjer, ne očekujem od mojih blizanaca (iako naravno da su još uvijek vrlo mali). Ali čekam od moje unuke)

Moj prijatelj je rodio blizance nakon 30 godina, drugi rođenje, bila je mršava, ali svako dijete je težilo najmanje 3 kg

I nemamo blizance u rođacima. Barem s bliskim rodbinom. I još uvijek možete se ugodno osvježiti. Imam djevojku u 43 je rodila djevojku, a prije toga su imala 4 dječaka

Ohhhh, ako imam još dva dječaka, vjerojatno više neću odlučivati ​​o djevojci)

Moj tata je također želio dječaka, mislio je: "Pa, tamo!" Nije bilo tamo, mi smo 4 kćeri. Roditelji kažu da je kad je bio obaviješten da nije Misha rođen, rekao je kao vic: "Neću ga odnijeti, opet sam pukotina")))

Merry tata))) Ali vjerojatno su unuci mnogi. I većina su dječaci.

Naravno, ako u obiteljima rođaka postoje blizanci, tada se vjerojatnost da se slatki par odmah povećava. No, svako dijete treba biti voljeno i željeno u obitelji kako bi bila sretna.

Loše razumijem roditelje koji izdvajaju djecu - "Ali to više volim!". Ne razumijem kako možete voljeti djecu više ili manje. Djeca su takva sreća. Ne mogu biti nepoželjni.

Ja, također, s istim blizancima. I moj muž ima dva blizanca jaja. Ovdje razmišljamo o Kinderu. )))) ili dva

Obavezno napišite koje će se promjene dogoditi u vašoj obitelji. Na primjer, kažem svima - sad se ne bojim ništa osim tripleta)))

Bojim se da je dudu dvostruko

Ali ja sam s blizancima (imam brata), uvijek sam se nadao da ću zaobići mogućnost rađanja blizanaca, znam koliko je to bilo teško za moju majku, i stoga, kao da se to boji! Mislila sam da je ovo nešto poput kasnije generacije, ali ovdje sam pročitao da ako majka ima blizance, onda postoji dvostruko više šanse da rađaju blizance! Ovdje s mužem planiramo bebu, vidimo kako smo sretni))

A moja sestra i ja također su blizanci, a sada mislim da će vjerojatnost da će blizanci zamišljati biti sa mnom ili mlađom sestrom, a moja majka je također rekla da je teško s nama, nema odmora, spava, drugi plače i obrnuto.

I ja nemam u rodoslovlju blizanaca ni mog supruga. Ali u 39, rodila sam eko ​​dječake i blizance bez eko blizanaca. To je dar od neba! Nakon 4 djevojke i jednog dječaka dvostruka sreća. Naravno, sada je prilično teško da budu mali, ali onda mislim da je to samo radost!

Ali tada ste bili u dobi kada se vjerojatnost da se blizanci digne. O ovom možete pročitati ovdje gemelos-feliz.ru/interesn. vanie-bliznecov /

I moj mladić ima blizanku

Tako ih je mama rodila u dobi od 20 godina, prva trudnoća i rođena je u listopadu (tj. Koncepcija je bila zimi, a ne u proljeće ili ljeti, kako kažu) i nije se promatrala na obje strane blizanaca i blizanaca

Apsolutno sve suprotno

I njegova blizanka rodila je dvojicu dječaka, ali dvije trudnoće (također nisu prenesene na djevojčicu)

Velika je važnost fiziologija. Statistika je statistika, ali priroda nalaže vlastita pravila.

I moja sestra i ja smo također blizanci, a Vaga je također rođena u listopadu. Pitam se: Je li sestrina vašeg dečka starija ili mlađa?

Zanimljivi članak, hvala vam))) Pitam se gdje su mi blizanci))), ali do sada nisam pronašao odgovor na pitanje. Nije bilo dvostrukih članova u obitelji, a ne IVF-a, bilo sam 29 godina i zamišljeno.

Pogledajte svoje doba - moja djeca su zamišljena i kod 29 godina. Ako pročitate druge članke o blizancima, vjerojatno ste naišli na činjenicu da je 30-35 žena veća vjerojatnost da će roditi dvoje djece odjednom. Ovo je vrhunac rada jaja. Jednostavno je vaše doba uzrok blizanaca.

Već sam pročitao mnogo stvari o blizancima i blizancima, a ja to želim i toliko. )))) Znam da na majčinoj strani postoje dva para blizanaca, ali mi ne komuniciramo s njima i ne znam točno tko su mi

Nadam se da ću još imati dvije bebe

Pozdrav, ja sam 21. Na strani mog oca ima blizanaca. A ona je udana za jednog od blizanaca. Mogu li zatrudnjeti s blizancima

Imaš veliku postotku trudnoće s blizancima. Štoviše, ako prva trudnoća bude jedno dijete, onda se drugi povećava za nekoliko puta, što će biti blizanci. Sretno.

Pozdrav!) Imam 27, drugu trudnoću. Uzi nisu učinili)

S druge strane, čini se da nitko nije imao blizanke, ali od supruga, baka i majka (svekrva), ali istina je da oboje imaju pobačaja (((

Imam li priliku truditi se s blizancima? Je li prenesena kroz mušku liniju?

Mislim da imate 40% trudnoće s blizancima. Sve ovisi o ženskom tijelu! Sada, ako imate djevojku, onda njezine šanse za rađanje blizanaca značajno povećavaju! Moji su blizanci upravo prošli na očevu liniju.

Moja najmlađa kćer rodila je dvojicu dječaka u dobi od 30 godina, a stariji je 7-godišnji brat. Moja svekrva (kćerova baka nakon svoga oca) imala je blizance i dječake, otac dječaka imao je blizanku majku (bio je blizanac), mnoge unučadi obje bake, ali sudbina je izabrala moju kćer. Bilo je tri embrija, ali 3 su se zamrznuli u ranijem razdoblju, uzimajući mjesto više udobno, tako da je jedan od blizanaca zapeli neuspješno i cijela trudnoća borila za život. Rođena 36 tjedana. : 2.900 - 48 cm i 960 g - 35 cm.

Medicina za njegu takvih mrvica je na razini svemirskih tehnologija 1. "Raspored pluća u takvim mrvicama košta državu oko 140 tisuća rubalja.

Sada su djeca stari 10 mjeseci, a za dvoje ima 12 zuba. Velika je od dva tjedna, a dijete aktivno puze, krećući se oko nogu s nogu. Velika težina - 10 kg - 75 cm, beba - 6500, visina -69 cm. Bog nam pomaže

Mi s drugom baka sve vrijeme skrenite s djecom i kćeri. Reći da je teško reći ništa: Kćer spava vrlo malo. Sada se svaki hrani 2 puta noću u različito vrijeme, različitu hranu, u različitim sobama, jer oni se probude jedni druge, i skače dati bradavicu, prebaciti ga na drugu bačvu, itd. itd Ne govorim o moralnim iskustvima - bolestima (stariji se vuku iz škole), zubima koji daju temperaturu od 39,3 za 4 dana, prilagodbu novim vrstama hrane i tako dalje.,

Nemojte zavidjeti majkama blizanaca - ovo je najteži posao, bolje je imati više djece zauzvrat od blizanaca i blizanaca istodobno. Znam za sebe, ima 3 odrasle djece i sina sa 3 djece, ali rođena u različito vrijeme.

Ali ovdje izbor više nije s nama - 1, blizanci, trojke itd. Ono što je dano gore mora se uzeti zdravo za gotovo.

Naravno, puno je radosti! Ne možete opisati sve, ali cjelovita sreća vjerojatno će se ostvariti s vremenom kada djeca odrastaju, a tjeskobe barem malo opadaju.

Također sam imao trudnoću s dječacima blizanaca, ali u tom sam trenutku imao loše hladnoće i dobio sam antibiotik "kanamicin". što je kontraindicirano kod trudnica, stoga sam morao prekinuti trudnoću. Bila je to treća trudnoća, a prije toga bilo je dvije kćeri - dvije godine razlike. I tada otkrijem da roditelji imaju blizanke, ali nisu ni do rođenja, ne znam zašto. Ovdje mislim, hoće li biti na mojim djevojkama, mojim unucima - blizancima. Moji su blizanci došli kroz moju ocu.

Pa, pitam se, koja je vjerojatnost da dobivam trudne blizanke? Moja je majka imala blizanke, ali trudnoća je trebala biti prekinuta, sestra moje mame također imala blizanke, a njezin je muž imao djeda iz blizanaca. Planiramo trudnoću godinu dana, ja ću biti 34. Prvo dijete - draga kćer))) Želimo blizance više)))

Oksana, imate veliku vjerojatnost da imate blizanke. Rekao bih 70%. Ali nemojte odgađati, jer se višestruka trudnoća smatra patologijom, jer je ljudsko tijelo dizajnirano da nosi jedno dijete.

I u mojoj obitelji svaka je generacija bratski blizanci (na žalost, jedan u uteri umire). Moja starija blizanka. Moja baka je imala blizance.

Pitam se postoji li mjesto na kojem možete izračunati vjerojatnost blizanca / blizanaca s obzirom na sve pokazatelje (nasljedstvo, dob, itd.) Zaista želim pronaći informacije

I ja sam iznimka. Prvo rođenje u 18 godina. Dvije bratske djevojke. Potpuno se razlikuju u izgledu, čak i kod različite skupine krvi. Tata imaju identičan blizanac.

pa zašto ste izuzetak? Tata je iz blizanaca!

jer u 18 godina, ne u 35 godina; prvo rođenje, ne višestruko; bez stimuliranja pilula; bez IVF-a; oplođena su dva jaja, a ne jedna koja bi kasnije bila podijeljena; a ne kasnije, kao što su svi govorili.

A to su riječi iz članka - Kada je oplođeno jaje podijeljeno na dva (tri, itd.) Jednaki dijelovi pojavljuju se identični blizanci. Vjerojatnost takve trudnoće nije naslijeđena.

- U ovom slučaju, ništa ne ovisi o čovjeku. A ako je iz blizanaca, samo njegova kći može imati višestruku trudnoću.

Na primjer: imam svekrvu Bleznetsi je li moja supruga mogla rađati i bleznyashek

odnosno je tvoja svekrva dvostrukog para? Postoje šanse. Pogotovo ako je vaša žena bliža 30.

Pitam se ako imam priliku roditi blizance, ako je otac tata (moj djed) jedan od blizanaca?

Vjerojatnost da ćete imati blizanke. Pogotovo jer si samo generacija daleko.

Dobro došli! Moj muž je imao blizance ili blizanke (to zapravo ne razumijem) 8-), iako je nekoliko generacija pred nama :) i moj otac je jedan od blizanaca (ili blizanaca) :) Kakva je vjerojatnost da se 2 karapuzika osjeti? Ako je prva trudnoća i ja sam nešto manje od 25 godina?

Pa, neki ovo pišu. Gemini se ne prenose (sami znanstvenici ne znaju zašto je jaja stanica podijeljena), blizanke i trojke, da (to je žensko tijelo pokušava nekoliko jaja).

I o činjenici da generacija također nije točna. U našoj obitelji tri generacije za redom, blizanci idu i možda će i dalje rasti - djeca će odrastati

Sve na različite načine.

Vrlo zanimljiv članak) moja baka je majka od 8 djece, među kojima su identični blizanci (jedan od njih ima blizanke), druga tetka ima druga i treća trudnoća identična dvojica blizanaca i blizanci blizanaca, a druga teta ima 5 djece među kojima su blizanci, Najzanimljivije je to što je rođenje blizanaca i blizanaca bilo nakon 30 godina. Dakle, rodila sam 3 djece mlađu od 23 godine (zadnji carski rođendan), čuo sam da je višestruka trudnoća nakon carezana kontraindicirana, naravno, naravno, ali ja ću pričekati 30 godina s Božjom pomoći, nadam se da će biti dvostruka sreća))) zdravlje djece.

Moja očinska baka imala je dvostruke djevojke, a njezina je majka imala dvostruke dječake, ali ne znam dvojice blizanaca ili blizanaca, ali maternji ujaka muža je identičan, a moj muž je blizanac, on i njegov brat su blizanci i majke (rođaci blizanci ili blizanci ne znaju). Htio bih jako puno. U samo dvojica dječaka i upravo sada rekao isti dječak, stvarno se nadam i želim.