Koliko dana, tjedana i mjeseci traje trudnoća?

Liječenje

Unatoč svim bolestima i lošem zdravlju, gotovo svaka žena, prisjećajući se njezine trudnoće, ovaj puta poziva na najsretnijeg razdoblja u životu.

Međutim, svaka očekivačka majka neće čekati trenutak rođenja, i, naravno, nastoji izračunati ovaj dan što je točnije moguće. Ali ne svatko zna da kod izračuna trajanja trudnoće postoje neke suptilnosti.

Trajanje trudnoće

Koliko traje trudnoća u žena? Nažalost, apsolutno točno znati datum rođenja je nemoguće. Datum, nazvan liječnicima, je DA - očekivani datum rođenja.

Postoje slučajevi kada se stvarni datum isporuke podudara s procjenom. Ali svi ti slučajevi nisu ništa drugo nego jednostavne slučajnosti.

Čak i ako žena zna točno dan začeća i datum ovulacije, nemoguće je odrediti brzinu spermatozoida, koliko dana se jaje pomiče kroz jajovodne cijevi, kada se ugrađuje, koliko dugo fetus treba za potpuno sazrijevanje i kada je beba spremna za rođenje.

Budući da su svi naši organizmi individualni, u svakom se slučaju ti postupci odvijaju na različite načine. Liječnici koriste prosječni standard, koji je obično orijentiran.

Koliko tjedana traje ženska normalna trudnoća? Znanstvenici su izračunali da je u 80% slučajeva, od trenutka oplodnje do početka rada, odnosno 266 dana, to jednako 38 tjedana.

No teškoće u ovom izračunu leže u činjenici da, u pravilu, buduće majke ne znaju točan dan začeća.

Međutim, prvi dan početka mjesečne stvarne trudnoće još nije bio, dakle, vrijeme izračunato na ovaj način je približno. Naziva se terminom menstruacije ili gestacije.

Zapravo, starost fetusa je oko dva tjedna manje. Taj je pojam točniji. Zove se ovulacija ili gnojidba. Kako bi preciznije odredili datum njihova rođenja, trudnice trebale bi izračunati datum njihove ovulacije.

I u ovom se članku opisuje, a kasni porod može biti opasno.

Kako izračunati datum ovulacije?

To je vrlo teško vjerovati, ali u svakom mjesecu postoji samo jedan dan kada je moguće zatrudnjeti. U vrlo rijetkim slučajevima, tijekom mjeseca ovaj dan dolazi dva puta.

Postoji jednostavna formula s kojom možete izračunati dan ovulacije bez pomoćnih uređaja. Znanstvenici su otkrili da apsolutno svaka žena ovulacija javlja se 14 dana prije početka menstruacije.

Ako menstrualni ciklus traje 28 dana, ispada da ovulacija javlja 14. dana poslije zadnjeg dana ovulacije.

Slažem se, ovaj izračun je vrlo jednostavan. Međutim, postoji samo jedan ulov - ova metoda je prikladna samo za žene koje imaju redoviti ciklus. Osim toga, moguće je izračunati dan ovulacije samo u slučaju kada postoji točan raspored ciklusa najmanje šest mjeseci.

Zato liječnici nazivaju normalnu punopravnu trudnoću koja traje od 266 do 294 dana ili od 38 do 42 tjedna.

Pri izračunu lako je vidjeti da je 280 dana (40 tjedana) samo 9 mjeseci.

Međutim, primalje imaju svoj vlastiti mjesec. Prema njihovim računima, trudnoća traje 10 mjeseci. Činjenica je da se uzimaju u obzir tzv. Lunarni mjeseci, koji se sastoje od 28 dana. Ovo je razdoblje u kojem se ciklus nastavlja za većinu žena.

Čimbenici koji utječu na trajanje trudnoće

Prije svega, buduće majčino zdravlje i drugi čimbenici utječu na trajanje trudnoće. Na primjer:

 • nasljeđe;
 • psihološko stanje;
 • fetalni razvoj;
 • stanje fetusa.

U slučaju prijevremenog porođaja, kao i odgađanja, postoje dodatne prijetnje nepovoljnim radom koji mogu utjecati na zdravlje fetusa i majke.

Ove pojave mogu biti uzrokovane neuroendokrinim poremećajima, prethodnim bolestima i prethodno završenim pobačajima. Prema statistikama, češće se fetus prenosi na žene koje su liječene zbog prijetnje pobačaja. Dugotrajna trudnoća smatra se onaj čiji je pojam prešao crtu od 42 tjedna.

I ovdje možete pročitati članak o tome je li moguće da trudnice igraju sport.

Prevelika trudnoća

razlozi

Mnoge se trudnice počinju bježati od prijevremenog trudnoće. Međutim, zapravo je odgađanje trudnoće vrlo opasno.

Liječnici i dalje ne mogu dati točan odgovor, što je razlog za preveliku trudnoću. Uobičajeno je izdvojiti dva faktora perenashivaniya - medicinske i psihološke.

To se može objasniti sljedećim čimbenicima:

 • kasno zacjeljivanje maternice;
 • mišićni poremećaji maternice i miometrija;
 • spor razvoj fetusa;
 • hormonalni problemi;
 • endokrine i ginekološke bolesti žena;
 • patologija maternice;
 • nasljedstvo.

Štoviše, gestacijska dob ovisi o dobi majke. Najčešće perenashivu u prvoj kasnoj trudnoći.

Svi se razlozi koji se mogu pripisati medicinskom aspektu identificiraju uz pomoć dodatnih pregleda. Ali psihološka strana je teško identificirati.

Događa se da psihološki žena nije uopće spremna za porođaj. Razlog tome leži u nesvjesnom strahu od generičkih procesa. Žena se može bojati boli ili mogućnost gubitka djeteta, usporavajući početak prirodnog procesa.

Prvi znakovi odgađanja vrijedi kontaktirati liječnika. Nakon što je napravio dodatni ultrazvuk, stručnjak će moći odrediti stanje posteljice, amnionske tekućine i, naravno, djeteta.

Ni u kojem slučaju ne mogu odbiti ove zadatke, jer posljedice post-trudnoće mogu biti žalosne.

efekti

U 40% slučajeva, disfunkcija placente se javlja tijekom kasnog rada. Dakle, ona ne može pružiti djetetu potrebnu količinu hranjivih tvari i kisika.

Vrlo često, s post-trajanjem trudnoće, fetus dobiva prekomjernu težinu, što prirodno otežava proces djeteta.

Isto tako, u 20% djece u poslijeopodnevnoj dobi pojavljuje se tzv. Sindrom "prekomjerne zrelosti" u kojem se koža mijenja.

Previše je potkožnog masnog tkiva u tijelu djeteta, što kasni njezin rast. Osim toga, tijekom porođaja, koji je započeo nakon 42 tjedna, stopa ozljeda kod porođaja je veća.

Najčešće se to očituje u Erbovoj paralizaciji, prijeloma udova i kostiju, kao i kod displazije kuka.

U ovom slučaju, žena u radu također ima dodatni rizik, koji se sastoji od sljedećih točaka:

 • vjerojatnost rezanja prepone je velika;
 • rizik od oštećenja maternice;
 • produženi rad;
 • pojavu krvarenja u postpartum periodu.

Nije ni čudo što se ovo stanje naziva patologijom trudnoće. Stoga, da biste izbjegli takve neugodne posljedice, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Mnogo korisnije u posljednjim danima trudnoće psihološki i fizički se prilagođavaju porodu. U tom razdoblju buduće majke trebaju bolji odmor.

Rođenje je težak proces za tijelo svake žene, stoga vrijedi dosta vremena da posveti spavanje. Mnoge žene prisustvuju specijaliziranim tečajevima, gdje stručnjaci kažu kako preživjeti bolje i sigurnije dijete.

Štoviše, sada na Internetu možete pronaći mnogo informacija koje će pridonijeti sigurnosti žena i eliminirati nepotrebni strah.

Glavna stvar koju treba zapamtiti je da će nakon poroda biti susret s najdražom i bliskom osobom!

I ovaj članak će vam reći zašto trbuh boli u ranoj trudnoći.

Normalna trudnoća ne bi trebala trajati 9 mjeseci, kao službeno prihvaćena, ali deset

Američki znanstvenici s University of North Carolina ispitivali su "tradicionalnu" duljinu trudnoće za žene

03/02/2015 u 16:03, Posjeta: 81545

Najnovija istraživanja pokazala su da normalna trudnoća treba biti 10 mjeseci. Da bi došli do ovog zaključka, znanstvenici su gledali 125 trudnica. Prema njihovim istraživanjima, samo 4% trudnica postalo je majke u propisanom razdoblju. Oko 70 posto žena rađa djecu samo desetljeće nakon datuma porođaja postavljenog ultrazvukom, kažu američki stručnjaci. Sve to znači da se trudnoća koja traje 10 mjeseci treba smatrati normom, a ne uobičajenim 9 mjeseci.

Tradicionalno, prema pravilu Negale, koja se koristi za izračun datuma rođenja, trudnoća osobe traje oko 40 tjedana ili 280 dana od posljednjeg menstrualnog ciklusa. Dijete rođeno prije 37 tjedana smatra se preuranjeno, onda, kada je nakon 43 tjedna prerano. Međutim, znanstvenici su to ispitali.

Stručnjaci su isključili šest slučajeva prijevremenog rada. No, čak i uz to, trajanje trudnoća razlikuje se za 37 dana, izvještava novostiua.net.

Svake godine jedna žena nosi dijete još 1 dan. To jest, što je stariji žena, to joj duže traje trudnoća. Osim toga, pokazalo se da će žena koja je sama rođena s većom težinom nositi dijete dulje. Za svaki 100 grama prekomjerne tjelesne mase pri rođenju, trebate dodati 1 dan trudnoće kada nosite svoje dijete, piše MyJane.ru.

metodu koja se koristi za izračunavanje mogućeg datuma nastupa rada: devet mjeseci i sedam dana dodaju se datumu prvog dana posljednjeg menstruacije. Ako se ženski menstrualni ciklus razlikuje od 28 dana, potrebno je izmijeniti i dopuniti prilikom korištenja ovog pravila. ("Medicinski rječnik").

Kod porodništva razlikuju se fiziološke i patološke trudnoće. Uobičajeno, bilo koja trudnoća završava porodom - rođeno je dijete, a u slučaju višestrukih trudnoća blizanci (homo-identični ili heterozigotni - različiti).

Trudnice su podijeljene na tzv. "Trimestre" (razdoblja od tri mjeseca), informira wikipedia.org. Prema tome, oni govore o prvom, drugom i trećem tromjesečju trudnoće. Svako tromjesečje karakterizira određene opstetrije i rizike.

Ljudski razvoj počinje od trenutka oplodnje ženskog jaja čovječjem spermom. Gnojidba je moguća tijekom razdoblja ovulacije, kada zrelo jaje ostavlja jajnika. Razdoblje ovulacije obično pada na 10-16. Dan menstrualnog ciklusa, ali može biti jako raseljeno. Nakon ovulacije, jaje ulazi u jajovod i održava vitalnost otprilike jedan dan. Spermske stanice su sposobne oploditi unutar 2-3 dana nakon ejakulacije.

 • Najzanimljivije
 • Po temi
 • komentari

Ostavite svoj komentar

Popularno u društvenim mrežama

© CJSC "Uredništvo novina" Moskovsky Komsomolets "Elektronički časopis" MK.ru "

Registriran od Federalne službe za nadzor komunikacija, informacijske tehnologije i masovnih komunikacija (Roskomnadzor). Certifikat br. FS77-45245 Uredništvo - CJSC "Uredništvo lista Moskovsky Komsomolets Uredništvo: 125993, Moskva, 1905, 7 st., Bld. 1. Telefon: +7 (495) 609-44- 44, +7 (495) 609-44-33, e-mail [email protected] Glavni urednik i osnivač - P.N. Gusev.

Sva prava na materijale objavljene na web stranici www.mk.ru pripadaju uredništvu i zaštićene su u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.
Korištenje materijala objavljenih na stranicama www.mk.ru dopušteno je samo uz pismeno dopuštenje vlasnika autorskih prava i uz obaveznu izravnu hipervezu na stranicu na kojoj je materijal posuđen. Hiperlink treba staviti izravno u tekst koji reproducira izvorni materijal mk.ru, prije ili poslije citiranog bloka.

Za čitatelje: Nacionalna boljševička stranka, Jehovini svjedoci, Vojska narodne volje, Ruski nacionalni savez, Pokret protiv ilegalne imigracije, Pravi sektor, UNA-UNSO, UPA, "Trident ih. Stepan Bandera "," Mizantropik divizija "," Mejlis iz krimskog tatara "," Artprepodka "pokret, sva ruska politička stranka" Volja ".
Poznat kao terorist i zabranjen: "Talibanski pokret", "Kavkazni Emirat", "Islamska država" (ISIS, ISIL), Jabhad al-Nusra, "AUM Shinrike", "Muslimanski bratstvo", "Al Qaeda u Islamskom Magrebu ”.

Koliko traje trudnoća za žene?

Dok čeka dijete, mnoge žene pitaju koliko tjedana trudnoća traje. Točne informacije o razdoblju čekanja potrebne su za mnoge svrhe. Pomoću nje možete izračunati kada je toksična bolest završena, datum prvog stavka i procijenjeno vrijeme rođenja djeteta.

Trajanje trudnoće kod žena

Određivanje trajanja trudnoće u početnoj fazi pomoći će opstetričaru. Ručno pregledava ženu tijekom prvog posjeta i procjenjuje veličinu maternice kako bi se razumjelo koje razdoblje trudnoće odgovara. Ginekolog kod postavljanja razdoblja uzima u obzir prvi dan posljednje menstruacije - vjeruje se da se sluznica maternice od tog trenutka počinje pripremati za trudnoću.

Dakle, koliko mjeseci normalna trudnoća traje od trenutka začeća? Budući da je svaki organizam individualan, nemoguće je predvidjeti proces do najbližeg dana. Medicina za ovu svrhu koristi standard s prosjekom. Prema općeprihvaćenim standardima, uvjeti djetetova rođenja su:

 • u danima - 266-280 kalendarskih dana trudnoća traje od trenutka oplodnje do porođaja;
 • u tjednima - 38-40 * tjedana;
 • u mjesecima - 9 mjeseci prema kalendaru (ili 10 lunarnih mjeseci s 28-dnevnim ciklusom).

* 38 tjedana - embrionalno razdoblje (trajanje trudnoće od trenutka oplodnje do isporuke); 40 tjedana - opstetrički termin (trudnoća se računa od početka posljednjeg menstrualnog ciklusa do porođaja).

Što može utjecati na trajanje trudnoće?

Postoji niz čimbenika koji mogu utjecati na trajanje određene trudnoće. Neki od njih su izvan nadležnosti medicine, drugi su vrlo predvidljivi i uzimaju se u obzir od trenutka njihove identifikacije. Ti faktori uključuju:

 • stanje fetusa i njegov prenatalni razvoj;
 • zdravlje majke tijekom trudnoće;
 • psihičko stanje trudnice;
 • nasljedstvo.

Gore navedeni čimbenici mogu utjecati na to kako trudnoća prolazi i uzrokovati i prijevremeni porod i perenosheniya bebu u maternici.

 • Pretilna trudnoća je ona koja je završila porođaj u 37. tjednu trudnoće. Slučajevi preranog rođenja nisu neuobičajeni, učestalost ranih poroda do 16-20% svih trudnoća.
 • Dijagnoza "odgođene trudnoće" obično se provodi nakon 42. tjedna trudnoće, kada se pojam kreće iznad trećeg tromjesečja. To je mnogo rjeđe u prijevremenim trudnoćama i čini samo 4% od ukupnog broja poroda.

Oba stanja predstavljaju prijetnju u obliku nepovoljnih porođaja, au nedostatku odgovarajuće kontrole može ozbiljno utjecati ne samo na trajanje trudnoće, već i na stanje buduće majke i njezine bebe.

Trajanje trudnoće i ovulacija

Svaka žena može samostalno izračunati trajanje trudnoće ako zna datum njezine ovulacije. Ovo je jedini dan u mjesecu kada se može pojaviti trudnoća. U vrlo rijetkim slučajevima, ovulacija dolazi dvaput u 28 dana ciklusa, u kojem slučaju ženski ciklus prolazi kroz promjene.

Izračunajte dan ovulacije je vrlo jednostavan - potrebno je dodati točno 14 dana do prvog dana posljednjeg menstrualnog ciklusa. U prosjeku, ženski ciklus traje 28 dana. Ispada da ovulacija javlja samo u sredini ciklusa.

Ako računate trajanje trudnoće od dana ovulacije, ispada da nošenje djeteta traje 266 dana. Ovo je normalna punopravna trudnoća. Na isti način možete predvidjeti datum rođenja.

Dobar vodič za videozapise o tome kako izračunati datum isporuke:

Fetalni pokreti i rok isporuke

Drugi faktor koji vam omogućuje da odredite trajanje rada i trajanje trudnoće općenito, smatraju se fetalnim pokretima.

 • U prvoj trudnoći, trudnica može osjetiti pokrete u razdoblju od 20 do 22 tjedna.
 • Druga i naknadna trudnoća omogućuju trudnici da osjeti kretanje djeteta od 18-20 tjedana.

No, svako dijete u utrobi, u pravilu, ima svoj specifičan ritam kretanja. Vrhunac fetalne aktivnosti dolazi između 28. i 37. tjedna opstetriranja. Broj dječjih šokova dnevno može biti najmanje dvadeset u roku od 12 sati.

Druga i kasnija trudnoća - razlike od prvog

Na forumima mladih majki možete naći mišljenje da je druga trudnoća nešto brža i jednostavnija od prvog. Ta je izjava neutemeljena, budući da je bilo kakvo rođenje individualan i nepredvidljiv proces. Redoslijed i broj trudnoća ne utječu na trajanje određenog razdoblja čekanja za dijete. Rođenja mogu početi dva tjedna ranije ili kasnije, ili kada dođe 40. tjedan opstanka, bez obzira je li prva trudnoća ili ne.

Nositi dječake i djevojčice - postoje li razlike u smislu?

Izjava da trudnoća s dječakom i trudnoća s djevojkom razlikuje se u smislu vremena, odnosi se na niz narodnih znakova. Vjeruje se da se djevojke rađaju prerano, a dječaci "prije pobjede" čekaju na očekivani dan rođenja. Zapravo, ovo mišljenje nije potvrđeno suvremenim znanstvenim teorijama. Nosivanje djeteta od određenog spola može utjecati na unutarnje stanje tjelesne majke, što je u nekim slučajevima zabilježeno od strane reproduktivnih liječnika. No, tijek i trajanje trudnoće ne utječe na spol budućeg djeteta.

Čekanje blizanaca: vrijeme nošenja višestruke trudnoće

Za buduće roditelje, očekujući rođenje nekoliko beba odjednom, postavlja se pitanje - koliko dugo traje trudnoća za blizance? Određivanje trajanja trajanja trudnoće je individualno, ne može se izračunati bez ultrazvučne preglede i tjednog liječničkog pregleda.

Jedino što se može potvrditi jest da se više trudnoće gotovo nikada ne odgađa. U pravilu, žena koja nosi nekoliko voća, rođena ispred vremena. To je zbog prekomjernog stezanja maternice, što uzrokuje prijevremeni rad. Ovdje su opstetri i ginekolozi izvedeni mali uzorak:

 • Uz normalnu trudnoću s dvostrukim rođenjem, porođaj se javlja u 36-37 tjedana trudnoće.
 • Ako žena nosi trojke, porod može se dogoditi 33-35 tjedana trudnoće.
 • U slučaju kvadrata, rođenje djece može se pojaviti između 31 i 33 tjedna.

Koliko tjedana traje trudnoća?

Već od samog trenutka kada je u ginekologu, žena prvi put uvjerena da je stvarno trudna, počinje izračunavati gestacijsko doba u svom umu i pokušava razumjeti kada će se malena osoba roditi. Ginekolog, zauzvrat, također obavlja izračune i objavljuje očekivani datum rođenja budućoj mami. Kalkulacije liječnika i trudnice najčešće se ne podudaraju, jer obično ljudi daleko od medicine smatraju da trudnoća traje 9 mjeseci, a svaka žena odabire polaznu točku na temelju vlastitih razmatranja. Pa ipak: koliko dugo ženina trudnoća traje normalno i kako točno izračunati kada se dijete rodi?

9 mjeseci ili 40 tjedana?

Svi smo naviknuti na činjenicu da se trajanje trudnoće računa u mjesecima. Ali stvar je u tome da u porodništvu nema takvih stvari kao mjeseci. Stoga, ustajanje na račun ginekologa, očekivačka majka uči da će od sada brojati koliko tjedana, a ne mjeseci, traje trudnoća.

Trajanje trudnoće u medicini stvarno se određuje tjednima. Potrebno je najmanje 38 tjedana da fetus završi i postigne punu spremnost za samostalan život izvan maternice.

Maksimalno razdoblje koje dijete može trošiti u majčinom trbuhu je 42 tjedna. Međutim, vjeruje se da normalno trajanje trudnoće obično ne prelazi 40 tjedana. Nakon tog vremena povećava se rizik od komplikacija kod fetusa i majke. Za one koji žele znati točno koliko dana ženina trudnoća traje, liječnici će odgovoriti: barem 266.

Treba imati na umu da su ti pojmovi, iako su općenito priznati, prilično proizvoljni: tijelo svake trudnice je drukčije, a nemoguće je točno predvidjeti koliko će dugo podnijeti dijete. Čak i za istu ženu, trudnoća može nastaviti sasvim drukčije.

Prilikom utvrđivanja koliko tjednih opstetricija traje trudnoća, treba imati na umu da kod određivanja gestacijskog razdoblja ginekolog ne počinje od dana začeća, jer je točno odrediti kada se to dogodi gotovo nemoguće.

Ženski menstrualni ciklus traje 28-35 dana, a postoji mogućnost da se zatrudni samo u određenom trenutku, nazvanu ovulacija. Danas je stanica jajne stanice sazrela, što će morati oploditi spermij.

Ali čak i ako se dogodi spoj današnjih reproduktivnih stanica mužjaka i ženki, budući će embrij trebati dosta vremena da stignu do maternice i ugrađuju se u zid. Staza oplođenog jajašca do maternice i daljnje implantacije može trajati oko tjedan dana, ali nije moguće odrediti točno koji dan nakon što se stanica fuziona odvija. Stoga je, zbog praktičnosti, odlučeno računati na početak trudnoće od trenutka začeća, ali uzimajući u obzir prvi dan posljednjeg menstruacije, stoga možemo reći da je pravi broj tjedana trudnoće u prosjeku 2 tjedna manje od razdoblja opstanka.

Procijenjeni datum isporuke izračunava se i na temelju koliko tjedana trudnoće traje od prvog dana posljednjeg menstrualnog razdoblja. Točno 40 tjedana (280 dana) dodano je do danas i dat je datum na kojem se, prema pretpostavkama liječnika, treba roditi punopravno i potpuno formirana beba.

Što utječe na trajanje gestacijske dobi?

Dakle, otkrili smo da lijepo razdoblje trudnoće, u trajanju od 38 do 42 tjedna, može biti sasvim drukčije od iste žene, a da ne spominjemo različite. Koji čimbenici utječu na to koliko trudnica idu u očekivanju rođenja djeteta:

 • nasljeđe;
 • doba majke. U pravilu, broj dana trudnoće raste ako je trudna majka prerano ili prekasno;
 • prisutnost / odsutnost odstupanja u zdravlju majke. Ako stanje tijela trudne žene ostavlja mnogo na želji, najvjerojatnije će se dijete roditi prije 40 tjedana ili će se roditi prerano;
 • psihološko stanje trudnoće. Čini se da žena dobiva vrlo umorna tijekom proteklog razdoblja trudnoće, a do 38. tjedna ne osjeća najbolji način, pa je vrlo spremna rađati brzo. Takvo raspoloženje može stvarno pomoći bebi da se rodi prije 40 tjedana. Postoje i suprotne situacije kada trudnica nije moralno spremna za nadolazeći proces rađanja, a tijelo reagira na taj strah produžujući gestacijsku dob.

Svaka buduća majka trebala bi se sjetiti da njezina trudnoća ne bi trebala biti slično ničemu drugom, stoga nije nužno biti jednako ostalim trudnicama, računajući uvjete približavanja rođenju. Sve će se dogoditi kako je položila priroda - bez obzira koliko tjedana, koliko mjeseci trudnoće. Čak i ako u 38. tjednu vaša beba ne misli da se rodi, samo trebate čekati: uskoro će se dogoditi dugo očekivani sastanak.

Trajanje trudnoće u žena tjednima

Koliko tjedana traje trudnoća?

Po saznanju da je na položaju, svaka se žena odmah počinje zapitati koliko tjedana trudnoća traje i kada može uzeti njezinu bebu u naručju. Nažalost, nemoguće je utvrditi točan dan i sat njegova rođenja. Moguće je da su vaši izračuni ili izračuni opstetričara točni, ali to će biti sreće više od pravila.

Glavna prepreka za pronalaženje duljine trudnoće za određenog pacijenta je da nije moguće ustanoviti točan dan začeća ili gnojidbe. Kao i da otkriju kako će sperma "potjerati" jajnu stanicu kada ga fertilizira, a embrij se ugrađuje u maternicu i da će se prepoznati po svom rastu i razvoju. Za proučavanje ovog procesa, za svaku trudnicu morate izdvojiti puno vremena. Tako su opstetričari razvili neku vrstu "srednje zemlje" koliko tjedana traje normalna trudnoća.

Znanstvenici su otkrili da u većini slučajeva, otprilike 70-80%, od tjedana oplodnje, 38 tjedana ili 266 dana proteklo prije nego što počiva raspodjela tereta. Tu su se pojavile poteškoće, budući da praktički sve žene ne znaju cijelo vrijeme kad su imale koncepciju ili ovulaciju. Jedino što na umu ima na umu jest kada su počeli posljednja menstrualna razdoblja. Tako je odlučeno da će ovaj datum biti početna točka za izračunavanje trajanja trudnoće kod žena. Prema ovoj teoriji, razdoblje trudnoće traje 280 dana ili 40 tjedana.

Međutim, tu je i korekcija ove metode: budući da s početkom menstruacije, uopće se ne može govoriti o trudnoći, odlučeno je da se tako dobiveni menstrualni period zove, budući da je fetus najmanje 2 tjedna manji nego što je bio izračunat.

Kako izračunati trajanje trudnoće?

Obično se vrijeme ovulacije javlja dva tjedna nakon završetka menstruacije. Tako se ispostavlja da bi ova 14 dana trebala biti oduzeta od preuzetih 280 dana, tijekom kojih je začeće jednostavno nemoguće. Tako se ispostavlja da prijenos traje 266 dana. Opet, ne smijete izgubiti iz vida individualnost svake žene, zbog čega ovulacija može doći ranije ili kasni.

Zato je trajanje trudnoće kod žena, koje normalno prolazi, u rasponu od 32 do 34 tjedna. Iako se nedavno ovaj okvir pomalo pomaknuo i stekao vrijednost od 37 do 43 tjedna. Ispada da su svi matematički izračuni čisto približni i ne mogu odrediti datum pojavljivanja djeteta.

Što može utjecati na promjenu u trajanju trudnoće u nekoliko tjedana?

Na trajanje "zanimljivog položaja" mogu utjecati sljedeći čimbenici:

 • zdravlje majke;
 • fetalni razvoj i zdravlje;
 • nasljeđe;
 • trajanje normalne trudnoće može čak ovisiti o psihološkom stavu majke kada želi rađati određeni dan i dati značajan datum.

Ako ste stalno uznemiravani zbog problema s obzirom na koliko tjednih opstruktivnih tjedana traje trudnoća i hoćete li roditi bebu na vrijeme, ne biste trebali napraviti nezavisne izračune i još više buke sa svojom psihićom. Ovaj događaj ne ovisi o vama, već je u potpunosti posljedica stalnih prirodnih procesa. U razdoblju prosječnog trajanja trudnoće vrijedi uživati ​​u novom položaju, slušati pokrete djeteta i slijediti upute liječnika. Ovo će jamčiti činjenicu da će se beba pojaviti u pravo vrijeme.

Koliko tjedana traje trudnoća?

U prosjeku, ovulacija se javlja 14. dana nakon završetka menstruacije. Ako se taj datum uzme kao referentna točka, tada se ispostavlja da trudnoća traje 280-14 = 266 dana. No, opet, slučaj je individualan, ponekad se ovulacija događa malo ranije, netko može kasniti, pa se u opstetriciji uobičajena trajna trudnoća smatra onom koja traje prosječno 266-294 dana, odnosno 280 dana plus ili minus 14 ili 38 -42 tjedna (iako je ovaj koridor nedavno proširen na 37-43 tjedna).

Ako izračunate, vidjet ćete da je 280 dana ili 40 tjedana gotovo 9 mjeseci, kako su ljudi govorili. U postklinama tvrde da trudnoća traje 10 mjeseci - riječ je o tzv. Lunarnim mjesecima koji se sastoje od 28 dana. Tako dugo ciklus traje prosječnoj ženi. Dakle, ako je mjesečno označeno nepravilnošću ili ciklus je duži / manje od 28 dana, morate uzeti u obzir pogreške u opisanom računu. Načelo gestacije od 280 dana (40 tjedana) sugerira da žena ima 28-dnevni menstrualni ciklus s ovulacijom 14. dana.

Bez sumnje, stanje vašeg zdravlja, razvoja fetusa i fetalnog stanja, nasljednosti, pa čak i psiholoških stavova utjecat će na trajanje trudnoće: postoje slučajevi kada žene rode na fiksni dan za sebe (za odmor ili povratak muža od dugog poslovnog putovanja).

Dakle, svi izračuni su prilično proizvoljni. Kao što možete vidjeti, plus ili minus može biti dopušteno najmanje dva tjedna, a zajedno to već već cijeli mjesec! Dakle, ako odlučite začeti dijete u takvom danu, da je rodite novogodišnjoj dobi, možete je jako propustiti s uvjetima.

Ako ste uznemireni zbog sumnje o tome jeste li rodili ili možda ne previše produljite trudnoću, onda se trebate usredotočiti na vlastito dobro, na ponašanje fetusa, na senzacije i, naravno, na medicinske zapise i medicinske zaključke.

Bez obzira koliko i bez obzira koliko trudna trudnoća, ovo razdoblje doista je nezaboravno. Uživaj, jer nije beskonačan. Neka rođenje bude lako i sigurno, a beba se rodila jaka i zdrava!

Pogotovo za beremennost.net - Elena Kichak

Koliko tjedana traje trudnoća?

Iskusni ginekolog može odrediti približno trajanje trudnoće već tijekom prvog posjeta trudnice čak i prije njezine registracije. No, kad se vratim kući, nova buduća majka donijet će vlastite izračune kada bi se moglo dogoditi koncepcija i bit će zbunjena: najvjerojatnije će njezini izračuni razlikovati od medicinskih u prosjeku za dva tjedna.

To je ono što zbunjuje većinu žena: trudnoće prvi put, pokušavaju shvatiti kako izračunati duljinu vremena i koliko tjedana trudnoće traje.

Koliko tjedana normalna trudnoća traje od trenutka začeća

Odmah ćemo reći da se za ovo razdoblje može razlikovati pod normalnim razvojem fetusa i sigurnim tijekom cijele trudnoće. No, na temelju višestoljetne prakse, opstetričari su zaključili da je prosječno trajanje tog razdoblja 280 dana. Što se tiče tjedana, to će biti 40, ali govorimo o opstetričkim uvjetima. Kako razumjeti ovo?

Većina nas, možda, zna da najveća vjerojatnost začeća postoji u razdoblju ovulacije. Štoviše, to je preduvjet za početak trudnoće: jaje svakako treba zrasti i ostavlja folikul tako da sperma može oploditi. Pronalaženje točnog datuma ovulacije nije vrlo lako, iako je moguće, podložno posebnim anketama u tom razdoblju. No, većina žena ih ne ponaša, pa čak i ako je poznato kada se dogodila ovulacija, nemoguće je popraviti trenutak začeća: može se dogoditi odmah nakon ovulacije, a dan ili dva kasnije. Osim toga, u svakom slučaju, potrebno je različito vrijeme za napredovanje u maternicu i implantirati fetalno jajce u njegovu šupljinu, pa je stoga nemoguće utvrditi kada se trudnoća počinje razvijati, tj. Kada jaje uzme korijen.

Kao što možete vidjeti, postoji mnogo nijansi, a sve njih, na kraju, utječu na trajanje određene žene trudnoće. Među najznačajnijim čimbenicima, liječnici nazivaju sljedeće:

 • vrijeme ovulacije (trajanje menstruacijskog ciklusa);
 • vrijeme i trajanje implantacije;
 • dob i zdravstveno stanje oba predstavnika trudnog para;
 • održivost i aktivnost sperme;
 • značajke fetalnog intrauterinog razvoja;
 • nasljedni čimbenici (ako su rodbina žene rodila prerano ili su se ponovno razvodila, tada postoji velika vjerojatnost da će u ovom slučaju trudnoća i dalje biti manje ili dulje od prosjeka);
 • psihološki čimbenici (u nekim slučajevima, žena može čak "programirati" sebe da rodi na određeni dan).

No, vratimo se na obračune s poremećajima. Budući da je utvrđivanje točnog datuma ovulacije teško, tada liječnici računaju trajanje trudnoće, počevši od datuma zadnjeg menstrualnog razdoblja - gotovo ga se sjećaju žena. Ovo razdoblje predstavlja referentnu točku pri određivanju pojma ginekologa. U stvari, začeće se može dogoditi samo 13-14 dana nakon toga, pa stoga postoje odstupanja u brojkama liječnika i osobnim brojem žena koje zatrudne.

S obzirom na činjenicu da se 28-dnevni menstrualni ciklus smatra smjernicom, a ovulacija se najčešće javlja 13-15 dana nakon početka ili otprilike dva tjedna prije početka sljedećeg menstrualnog razdoblja, a tijekom tog perioda može doći do pojave koncepcije, postaje jasno zašto se takva zbrka pojavljuje.

Dakle, ginekolozi smatraju početak trudnoće datum kada su počeli posljednja menstrualna razdoblja (iako u to doba nije bilo trudnoće), a to se razdoblje naziva opstetričkim. Ako se početak trudnoće broji od datuma začeća bebe, tada se taj pojam zove embrionalni.

Već smo rekli da normalna trudnoća traje 40 tjedana opstetrije, odnosno 10 mjeseci nakon opstetriranja. Prema kalendaru ovo razdoblje je nešto više od 9 mjeseci, a to je trajanje intrauterinog života koje mrvice zovu u svakodnevnom životu. Ako počnete od dana začeća, trajanje trudnoće iznosi 38 tjedana (ili oko 266 dana), jer je ovulacija i začeća dogodila nakon menstruacije, što liječnici smatraju početkom ove trudnoće.

Budući da ne može biti zajamčeno da je precizno opstetriranje, trenutačno trajanje trudnoće može se neznatno razlikovati. Iz tog razloga, normalna punopravna trudnoća smatra se onom koja završava prirodnim porođajem za razdoblje od 37 do 42 tjedna opstetrije.

Dakle, sažeti: normalno, od trenutka začeća do rođenja, prolazi 38 tjedana ili 266 dana, a od datuma početka posljednje menstruacije do isporuke - 40 tjedana ili 280 dana.

Koliko tjedana traje druga, treća trudnoća?

Postoji percepcija da drugi rođendan dolazi ranije od prvog. To znači da će se drugo dijete roditi prerano, ali to baš i nije tako.

Prvo, svako se dijete razvija na sasvim drugačiji način, baš kao što je svaki trudni napredak posve jedinstven. Najčešće se događa da se različite trudnoće i isporuke iste žene odvijaju na apsolutno različite načine. Ali uvjeti mogu biti isti. Žene na forumima često raspravljaju o ovom pitanju, a mnogi od njih potvrđuju iz osobnog iskustva: nema veze između broja trudnoća na računu i njezina trajanja! Neke od njih rađale su se u isto vrijeme, a druga u različito vrijeme, ali se događa s istom učestalošću da je drugo dijete rođeno kao i prije, pa kasnije od prvog.

Drugo, određena sklonost činjenici da drugo rođenje može početi prije nego što prvi, još uvijek postoji, kažu opstetri. No, pod jednim uvjetom: da trudnoće dolaze jedna za drugom. Ako je između njih prošlo nekoliko godina, ženski organizam "percipira" takvu ponovljenu trudnoću kao prvi.

Koliko tjedana traje trudnoća s djevojkom, s dječakom, s blizancima

Ali gledište da su dječaci rođeni ranije od djevojaka (i prema nekim verzijama, upravo suprotno) je čisti mit koji nema osnovu. Spolni odnos djeteta ni na koji način ne utječe na trajanje trudnoće. Takvi čimbenici mogu uključivati ​​nasljedstvo, emocionalno i mentalno stanje žene, ali u najvećoj mjeri ovisi o zdravlju majke i prisutnosti / odsutnosti komplikacija ove trudnoće.

Bez obzira koliko dugo trudnoća traje u vašem slučaju, glavna stvar je da je dijete željeno i voljeno! Redovni posjet antenatalnoj klinici smanjit će sve moguće rizike na minimum. Uostalom, kako bi se odredilo razdoblje u tjednu, liječnik može analizirati usklađenost razvoja djeteta sa standardima uspostavljenim za određeno razdoblje.

Trajanje trudnoće kod žena

trudnoća

Trudnoća je biološko stanje ženskih životinja, karakteristično za sisavce. Ovo stanje je uzrokovano konceptom novih osoba i proces je nošenja mladunčadi unutar ženskog tijela. Vrijeme trudnoće završava s porođajem. Tijekom trudnoće, embrij se razvija i raste zbog primanja hranjivih tvari od majke, a kod žena, zauzvrat, tijelo se restrukturira i priprema za nadolazeće hranjenje rođenih beba.

Trajanje trudnoće

U različitim vrstama životinja, trajanje trudnoće može varirati od nekoliko dana do nekoliko godina. Tako, na primjer, trudnoća u slonovima traje oko dvije godine, iu dugotrajnim trbuščićima i u običnom possumu - 12-13 dana.

Uobičajeno razdoblje trudnoće kod ljudi je 40 tjedana (9 mjeseci).

Određivanje razdoblja trudnoće i datuma rođenja temelji se na pretpostavci da žena ima 28-dnevni menstrualni ciklus s ovulacijom na 14-15 dana ciklusa. Trajanje trudnoće je u prosjeku () od početka posljednjeg menstruacije. U mjesečnom mjesecu ili. Stoga, trajanje normalne trudnoće je ili se zove.

Jednostavna formula za izračunavanje procijenjenog datuma rođenja - to je tzv. - do datuma prvog dana posljednjeg menstruacije dodaje se 9 mjeseci i 7 dana. Pojednostavljena metoda ovih izračuna - od prvog dana posljednjeg menstruacije se broji prije 3 mjeseca i dodaje se primljenom broju 7 i plus 1 godinu. Na primjer, prvi dan zadnjeg menstruacije je 04.01.2010. Procijenjeni datum rođenja: 01/08/2011 (1 + 7 = 8. dan, 4 - 3 = 1. mjesec, 2010. + 1 = 2011. godina),

Međutim, 280 dana je uvjetni broj dana trudnoće. Određivanje istinitog trajanja trudnoće je teško zbog činjenice da je teško odrediti točno vrijeme ovulacije, vrijeme kretanja spermija i gnojidbe, teško je uzeti u obzir sve osobine ženskog tijela i predvidjeti vrijeme bebe spremnosti za rođenje. Čak i pri određivanju vremena rođenja, valja imati na umu da se ovulacija ne događa uvijek u sredini ciklusa. Osim toga, trajanje trudnoće povećava se za otprilike 1 dan za svaki dan menstrualnog ciklusa koji prelazi 28 dana. Na primjer, s ciklusom od 35 dana, ovulacija se događa 21. dana, a zatim će se radni odnos pomaknuti tjedan dana kasnije.

Stoga se dijete smatra punoljetnim ako se rodi između 266 i 294 dana (38-42 tjedna) trudnoće. Prema statistikama, više od 10% svih trudnoća traje više od 42 tjedna, od čega 14% traje više od 43 tjedna. Trudnoća koja traje više od 42 tjedna zove se post-trajanje. Od ukupnog broja poroda, 5-10% trudnoće traje manje od 37 tjedana. Takva trudnoća prije kraja normalnog razdoblja intrauterinog razvoja smatra se preuranjenom.

Dani začeća

Jaja stanica je spremna za oplodnju u samo 24-36 sati. Spolni odnos ne mora nužno biti podudaran s vremenom njegova sazrijevanja, jer Spermatozo može trajati 3-5 dana u ženskim genitalnim organima, osobito u takozvanim kriptama usta maternice. Kroz ovo vrijeme postoji mogućnost začeća. Stoga, ako se spolni odnos dogodio 5 dana prije ovulacije, žena može postati trudna. Ali bolje je da će se seksualni odnos (ejakulacija) usko povezati s ovim momentom. Dovoljno je predvidjeti. Normalno, jaje je spremno za gnojidbu 14 dana prije kraja ciklusa. Ako traje 28 dana, bit će to 14. dana od početka. S ciklusom trajanja: 25 dana - 11., 32 dana - 18., 35 dana - 21. (tj. 25-14 = 11, 32-14 = 18, 35-14 = 21).

Koncepcija djeteta prema lunarnom kalendaru. Jonas Metoda

Dr. Jonas je otkrio i dokazao kao rezultat svog istraživanja da je vjerojatnost začeća vrlo visoka u onom vremenskom razdoblju kad faza mjeseca (tj. Kut između mjeseca i sunca) ponavlja tu fazu koja je bila pri rođenju žene. Štoviše, vjerojatnost začeća dramatično se povećava, bez obzira na razdoblje hormonskog ciklusa, ponavljanje lunarne faze. Koncepcija se najvjerojatnije događa kada se ponavljanje faze podudara s ovulacijom, ali na drugom mjestu, čudno, dolazi do slučajnosti ponavljanja faze s menstruacijom.

Rezultati istraživanja sugeriraju da se do 85% koncepcije događa točno po ponavljanju faze, a samo 15% - u znanstveno utemeljenoj spremnosti da se pojavi. Tajanstveno, tijelo toliko želi zamisliti za vrijeme ponavljanja mjesečeve faze, da sve prepreke na putu mogu biti neučinkovite.

Francesca Naysh u svojoj knjizi "Lunar Cycle" sugerira da bi se idealno ova dva razdoblja trebala podudarati. Otkrila je da u žena koje vode zdrav stil života, bez stresa i slušanja ritma njihovih tijela, lunarne i hormonske faze konačno su sinkronizirane.

Pozicije za koncepciju

Najbolji stav za one koji žele postati roditelji je misionar. U klasičnoj verziji čovjeka je na vrhu, između širenih nogu žene koja leži na leđima. u slučajevima kada je uterus presavijen anteriorly (uterus anteflection), ili previše prekomjerno prednje odstupanje (maternica hyperflexia) (ima smisla staviti jastuk ispod partnera stražnjice). A onda se preporuča ležati na leđima, pritiskom koljena na prsa ili podizanjem nogu (tzv. "Birch" pozi).

Osim toga, (položaj na koljenima, položaj koljena u koljenu, dogi-stil, pas-like položaj, to je kada partner, klečeći, prodire u leđa u partnera, naslonjen na koljena i laktove, držeći ga strukom, kukovima, bedrima ili stražnjica). Ova pozicija je povoljna za koncepciju, budući da su vanjski otvor uretre penisa i cervikalnog kanala u istoj ravnini i najbliže su se međusobno naspram. u slučajevima kada se uterus posteriorno savijati (retroveracija maternice) ili držanje tijela kada partner leži na trbuhu, a čovjek iza sebe (dok ima smisla staviti jastuk pod partnerov trbuh). A nakon spolnog odnosa preporuča se da leži na trbuhu.

Ako se vrat maternice zakreće na stranu (lijevo ili desno), nakon spolnog odnosa morate ležati na strani gdje gleda cerviks i ne zaboravite odabrati odgovarajuću poziciju.

Vjerojatnost trudnoće se smanjuje ako sperma nakon ejakulacije teče iz vagine i ne dolazi u dodir s grlićem maternice. Stoga izbjegavajte položaje kada je žena na vrhu, stojeći ili nagnuto.

Planiranje spola nerođenog djeteta

Znanstvena metoda. Hezela Chesterman-Phillips i J. Martin Young metoda planiranja

Ova metoda planiranja spola nerođenog djeteta, na temelju razlike sperme. Sperma koja nosi muški Y kromosom je više pokretljiva od nosivog X kromosoma i može ranije doći do jaja. No, sperma s X kromosom je više održiv, i može preživjeti duže u fallopijskoj cjevčici, "čeka" ovulaciju. Metoda je nazvana. Vjeruje se da je to metoda planiranja spola nerođenog djeteta. Da biste, morate imati spolni odnos na dan koji prethodi ili se podudara s datumom ovulacije. Da biste, morate imati posljednji spolni odnos, najkasnije 2-3 dana prije vremena ovulacije.

Planiranje spola djeteta prema mjesečevom kalendaru

Također su sadržavale najjednostavniju preporuku o tome kako planirati seks. Suvremena istraživanja potvrđuju njegovu učinkovitost: u one dane, kada je Mjesec u ženskim znakovima zodijaka, pojavljuje se koncepcija djevojke (Bik, Rak, Djevica, Škorpion, Jarac i Ribe su žene). Kada noćna ljepota pliva muški znakovi - lako je zamisliti budućeg ratnika (Ovan, Gemini, Leo, Vaga, Strijelac i Vodenjak smatraju muški znakovi).

Planiranje spola djeteta po danu u tjednu

preporučio da se ponovo i petkom ljubi. Uostalom, ovih dana kontrolira se. na ovaj sustav stane -. No, utorak, srijeda i subota bili su na "crnom popisu". Vjerovalo se da je ovih dana bolje zaboraviti na radosti braka.

Usklađenost s posebnom prehranom. Francuska prehrana

Da biste se trebali pridržavati sljedeće prehrane:

: čaj, kava, pivo, voćni sok, mineralna voda s natrijem. (Nije preporučljivo: mlijeko, mliječni napitci, mineralne vode s kalcijem).

: sve sorte, kobasice.

: sve sorte. (Ne preporučuje se: škampi, rakovi, kavijar).

: samo protein. (Nije preporučljivo: u umacima, kolačima).

: kekse, kekse, riža, krupica. (Nije preporučljivo: kruh, palačinke, vafli, slatkiši na mlijeku).

: krumpir, gljive, suhe bijele grah, leće, sušene grašak. (Ne preporučuje se: zelena salata, zeleni grah, zeleni grah, sirovi kupus, konopac, kopra).

: sve, osobito banane, datumi, marelice, naranče, breskve, trešnje.

: šljive, suhe marelice, datumi, tamna čokolada. (Ne preporučuje se: orasi, lješnjaci, bademi, kikiriki, kakao, mliječna čokolada). Razno: Slane što je moguće više svu hranu, konzerviranu hranu, kvasac.

Da biste se trebali pridržavati sljedeće prehrane:

: kava, čaj, čokolada, kakao, mineralne vode kalcija (sok od konzerviranog voća, Coca-Cola, gazirana pića se ne preporučuje).

: Govedina, teletina, svinjetina, janjetina u ograničenim količinama. (Ne preporučuje se: kobasice, pršut, kukuruzni govedina, dimljeni meso, mesne, pečene). Riba - svježa, brzo smrznuta. (Ne preporučuje se: dimljena, sušena i slana riba, konzervirana riba u marinadi, rakovi, ulje od škampa).

: mlijeko, krem ​​sir, svježi sir. (Ne preporučuje se: svi sirevi i sladoledi). Kruh bez soli, kolačići bez soli, domaće kolače bez soli i bez kvasca. (Nije preporučljivo: obični kruh, obični kekse, industrijska tijesta).

: riža, krupica. (Ne preporučuje se: kukuruz). Povrće: krumpir u ograničenom broju, patlidžan, šparoge, repa, mrkva, gljive, krastavci, potočarka, zeleni grah, salata, grašak, paprika, paprika luk, kuhana rajčica. (Ne preporučuje za oštre, konzervirano povrće, špinat, rabarbara, sve vrste kupusa, gljiva, tikvice, sirova rajčica, sušeno povrće, bijeli grah, leća).

: neuljasti bademi, lješnjaci, kikiriki. (Ne preporučuje se: smokve, grožđice, suhe marelice, datumi, šljive, sušeno suho voće).

: jabuke, kruške, jagode, maline, ananas, breskve, grapefruits, limun, lubenica, mango, dunje, slatke trešnje. (Ne preporučuje se: šljiva, marelica, slatka trešnja, banana, naranča, ribizla, dinja).

: šećer, med, džem, žele, svježi kiseli vrhnje, jaja, bilje. (Ne preporučuje se: sol, kvasac, soda, sitnice, masline, margarin, slano maslac, ketchup.

To jest, prevladavanje kalija i natrij iona, s nedostatkom kalcija i magnezija, doprinosi pojavi muškog djeteta. Jer, naprotiv, prednost kalcija i magnezijeva iona je neophodno. Oba supružnika moraju slijediti odabranu prehranu oko mjesec dana prije namjeravanog začeća. Prosječan postotak uspješnih rezultata - 82%.

Sigurni su da za rođenje dječaka žena tijekom seksualnog odnosa mora ležati na sjeveru i da začini djevojku - na jugu.

tvrde da ako partneri u trenutku blizine leže na desnoj strani, ovo jamči rođenje dječaka, ako je s lijeve strane, a zatim djevojke.

ljudi koji sanjaju o sina, stavljaju sjekira pod jastuk, a oni koji su željeli pletenice, respectively, razoružali su se.

bilo je uobičajeno da se usredotočite na vremenske prilike: ako se pojava dogodi na kiši, djevojka bi se rodila, a ako je na suhom vremenu, dječak.

oni su gledali na nastavak utrke dublje i preporučili prije ključnog trenutka da piju mješavinu vina i lava krvi, tako da će dječak izaći.

Drevni grčki filozof Empedocles tvrdio je da spol djeteta ovisi o vremenu - u toplini, sinovi počinju češće, au hladnim kćerima.

Čovjek može utjecati na spol djeteta ako, na vrhuncu ljubavnog čina, ugrize svoje voljene po uhu. Jer desno - bit će dječak, za lijevo - djevojka.

Što više mesa, soli i začina buduća majka jede, prije će roditi sina. Ako se oslanjaš na slatkiše - kćer.

Ako na punom mjesecu pospite šećer na prozoru, djevojka će se roditi, ako je sol dječak.

Prva riječ koju će beba reći određuje rod od djeteta koji ga slijedi - "mama" - čekajte mlađu sestru, "tatu" - bratu.

određivanje spola djeteta u vrijeme začeća. Točan rezultat dobiva se u 90% slučajeva.

Starost roditelja u vrijeme začeća je presavijena, primljena, a zatim. Ako je rezultat podijeljen s ostatkom od 2 ili bez ostatka, tada. Ako -. Postoji samo pogreška, ako je rođendan + - mjesec je blizu roditelja, rezultat je točan s 90%.

Spol djeteta znakovima, znakovima, uvjerenjima

Potrebno je kuhati jednaku količinu mokraće i svježeg mlijeka (po mogućnosti s vrećicom koja je upravo otvorena), ako - to će, ako -. Kuhati dulje vrijeme nije potrebno.

Ako, onda, onda, ako je žena.

Kosa na nogama jača tijekom trudnoće, to je dječak. Prema tome, ako se vegetacija nije povećala - djevojka.

Ako žena, onda ona i "vuče" na slanu, mesu i druge ozbiljne proizvode.

Vjeruje se da djevojka "uzima majčinu ljepotu", pa ako, onda je to.

Vjeruje se da je karakterističnija za one koji, trudnoća u prvom tromjesečju, lakše prolaze.

Ako je fetalni otkucaj srca 140 otkucaja po minuti ili češće - ako -.

Potrebno je uzeti iglu ili prsten na žicu (ponekad s majčinom kosom) i podignuti iglu iznad dlana s iglom prema dolje. Ako igla počne kretati po dlanu, onda ako. Druga uobičajena varijanta ove metode je držanje igle preko trbuha, i ako je tamo, a ako je to.

Ako trudnica ima svijetlo žuti urin - dječak, ako je glupo svijetlo žuta - djevojka.

Ako je dojka uvelike povećana - onda djevojka.

Ako je pravo gurnuto, onda dječak.

Ako se u snu trudna žena osjeća kao muškarac, tada će biti dječak.

Ako volite staviti jednu nogu na dasku i povucite da biste položili desnu stranu - bit će dječak, ako je lijevo - djevojka.

Ako se snažna pigmentacija pojavi na trbuhu, onda će sigurno biti djevojka.

Ako traka na trbuhu prolazi s desne strane pupka - dječak, lijevo - djevojka.

Vjeruje se da ako je čovjek aktivniji i podložan stresu i stresu u obitelji, tada će biti i ako se žena više umori: kućanstvo će se raditi.

Vjeruje se da se u razdobljima rata i sukoba rađa više dječaka.

Prvi (pretpostavljeni, vjerojatni) znakovi trudnoće

Raskid (kašnjenje) menstruacije;

Mučnina (toksično djelovanje), povraćanje u jutro;

Promjena apetita (povećani apetit, žudnja za određenom hranom);

Promjena u mirisnim osjećajima;

Metode određivanja datuma isporuke

Danas postoji nekoliko načina određivanja trajanja trudnoće:

 • • Fetalni. Prema ovoj metodi, moguće je odrediti koliko tjedana normalna trudnoća može trajati koristeći točan datum začeća i dan sazrijevanja jaja. Sazrijevanje ženske stanice događa se oko 15 dana nakon završetka menstruacije, to jest usred ciklusa.
 • • Opstetrički. Pomoću ove metode moguće je odrediti koliko dugo traje trudnoća i očekivani datum isporuke do datuma početka menstruacijskog ciklusa.

Metode za izračunavanje trajanja trudnoće kod žena

Kako bi se izračunalo koliko dana traje trudnoća, neophodno je zapamtiti da svaka zdrava žena ima 28-dnevni menstrualni ciklus, usred kojih se ovulacija javlja u 14-15 dana - sazrijevanje jaja. Trajanje trudnoće u žena je 280 dana ili 40 punih tjedana, koje se broje od početka posljednjeg menstrualnog razdoblja.

Kako bi se razumjelo koliko tjedana opstruktivnih tjedana traje trudnoća, neophodno je znati da mjesec s poremećajem traje 4 punog tjedna kalendara, odnosno 28 punih dana. Iz toga možemo zaključiti da je, prema opstetrnim proračunima, trajanje trudnoće kod žena deset mjeseci.

Ali, na temelju svih izračuna, vrlo je teško odrediti točno koliko tjedana trudnoća traje, jer postoji teškoća pri izračunavanju točnog datuma sazrijevanja ženskih genitalnih stanica, vremena oplodnje jaja i karakteristika ženskog tijela. S tim u vezi, 280 dana trudnoće samo je uvjetna kazna.

Da biste utvrdili koliko tjedana opstruktivnih tjedana trudnoća traje i kada se pojavi spontana dostava, upotrijebite formulu Negele. Prema ovoj formuli, potrebno je dodati 9 punih mjeseci i jedan tjedan do prvog dana posljednje menstruacije. Postoji i pojednostavljeni oblik takvih izračuna - od početka prošlog mjeseca trebate uzeti tri puna mjeseca i dodati tjedan.

Također, pri izračunavanju trajanja trudnoće, potrebno je zapamtiti da se na svakom dnu menstruacijskog ciklusa, koji traje duže od 28 dana, dodaje jedan dan, pa se stoga procijenjeni datum rođenja kreće tjedno.

Određivanje trajanja trudnoće na prvom kretanju fetusa

Vrlo često u medicini, kako bi se utvrdilo koliko dugo traje trudnoća i kada dolazi datum dostave, uzimaju u obzir prvo kretanje fetusa.

Kako odrediti koliko tjedana trudnoće nakon opstetrije traje nakon prvog kretanja fetusa?

Do dana kada je žena osjetila prvo miješanje djeteta, pet punih mjeseci opstetriranja dodaju se ženama koje se po prvi put pripremaju za porođaj i pet i pol mjeseci, ako žena ne počne rađati po prvi put. Takvi izračuni služe kao pomoćna opcija, ali se ni u kojem slučaju ne bismo trebali osloniti na njih, jer neke žene ne odmah osjećaju kretanje djeteta.

Koji su uvjeti normalne trudnoće?

Trudnoća svake žene nastavlja se prema individualnom ritmu. U prosjeku je trajanje trudnoće kod žena oko 42 tjedna. Trudnoća, koja traje više od ove norme, liječnici su pozvani kao poslijeratni. Takav tijek trudnoće uglavnom se javlja kod žena koje nikad nisu rodile, ili imaju pet ili više trudnoća.

Odgođena trudnoća može imati mnogo uzroka. To može biti zbog hormonske pozadine žene, nasljednosti, metabolizma žene i drugih čimbenika.

Svaka žena koja se priprema da postane majka mora znati koliko tjedana trudnoća traje. Ako je došlo vrijeme rođenja, a generička aktivnost je odsutna, onda to može ukazivati ​​na bilo kakve povrede u zdravlju žene. Također može dovesti do štetnih posljedica za dijete i kršenja njezine sazrijevanja, koja traje do 42 tjedna, a zatim se zaustavlja. Da bi žena imala dobru radnu aktivnost, preporučuje se mnogo toga kretanja, obavljati posebne vježbe i poticati je uz pomoć posebnih gelova.

Preranog rada

Većina mladih žena će imati normalnu trudnoću za toliko tjedana koliko fetus treba za svoj intrauterni razvoj. Ako se rad pojavljuje prije 37 tjedana, dijete će se smatrati preuranjenim. Već je spomenuto da prosječno trajanje trudnoće za žene iznosi 40 tjednih opstetrije.

Gotovo 5-10% svih trudnica rađa prerane bebe. Dijete koje je rođeno prije vremena u osnovi teži manje od 2500 grama i ne premašuje 45 centimetara.

Uobičajeno trajanje trudnoće u žena je 40-42 tjedna, ali postoji niz razloga zbog kojih dolazi do preranog rođenja:

 • • slabost cervikalnih mišića i njihova nemogućnost držanja fetusa, kao i rezultat neuspješnih pobačaja i rupture cervikalnog tkiva tijekom porođaja;
 • • razni upalni procesi u cerviksu i vagini;
 • • veliki broj muških hormona u ženskom tijelu;
 • • Razni hormonski poremećaji žene;

Dakle, na pitanje koliko tjednih opstetricija traje trudnoća, postoji odgovor, ali samo on može odgovoriti na pitanje kada će se dijete pojaviti. Trenutak kada dijete "odluči" rodi, ne ovisi o trudnici, već je gotovo u cijelosti posljedica tijeka same trudnoće i prirodnih procesa. Mlađa majka treba slušati nerođeno dijete i onda će se osjećati kad je čeka.

Koliko je dugo trudnoća?

Svaka žena koja je upravo saznala o njezinoj trudnoći pita se koliko dugo će ovo sretno razdoblje trajati. Tijekom cijelog razdoblja budućna majka je zainteresirana kada će doći uzbudljiv trenutak susreta s bebom. Međutim, ne može se utvrditi točan broj kalendara s sto posto vjerojatnosti. Stoga, ginekolozi koji koriste određene metode izračunavaju DA - očekivani datum rođenja.

Metode brojanja rokova

Koliko je dugo trudnoća? Odgovor na ovo pitanje komplicira činjenica da većina žena ne zna datume začeća i gnojidbe. Ali čak i ako su poznati, samo se trenutni pojam može pouzdano utvrditi. Ali apsolutna točnost datuma isporuke nije zajamčena, budući da su karakteristike tijela za sve žene individualne, a tijek svake trudnoće ima svoje specifičnosti. Stoga su opstetričari izračunali uvjetni prosječni standard trajanja trudnoće - 266 dana (ili 38 tjedana) od oplodnje do porođaja. Ova metoda brojanja omogućuje određivanje embrionalnog (ovulacijskog) pojma. Trenutak oplodnje dolazi u vrijeme ovulacije 14. dana ciklusa (ako uzmete prosječno trajanje ciklusa za žene - 28 dana). Tako liječnici kažu da trudnoća traje 280 dana (266 + 14) od prvog dana posljednjeg menstruacije. Ovo razdoblje od 40 tjedana zove se opstetrički (gestacijski). Važno je napomenuti da se pojam "mjesec" nešto razlikuje od kalendara za opstetre - mjeri se točno za 4 tjedna (28 dana), tako da trudnoća traje deset mjeseci nakon opstetrije. To je oko 9 mjeseci u kalendaru. Unatoč činjenici da, zapravo, prvog dana menstruacije, još uvijek nema trudnoće i ne može biti, to je opstetrički pojam koji se često koristi u medicinskoj praksi. Uz ove dvije metode izračuna trajanja trudnoće kod žena, ginekolozi nužno koriste ultrazvuk. Rezultati ultrazvuka pružaju podatke o veličini i razvoju fetusa, od kojih liječnik može zaključiti u tekućem razdoblju. Također, moguće je dobiti dodatne podatke mjerenja visine stanja dna maternice, opsega abdomena i drugih parametara. Također se uzima u obzir i prvo kretanje fetusa. Obično u prvorazrednim ženama, to se zapaža na 20-22 tjedan, au višekratnim ženama - ranije, oko 18 tjedana. Ali ova metoda je vrlo netočna i samo je pomoćna, budući da je svako žensko tijelo individualno. Prenošenje prvog djeteta može osjetiti kretanje fetusa i mnogo ranije. U pravilu, u suvremenim opstetricijama koristi se kombinacija svih ili nekoliko metoda. Liječnik, uspoređujući dostupne podatke jedni s drugima, određuje najvjerojatniji datum isporuke.

Što utječe na trajanje trudnoće

Zajednički 40 tjedana vrlo su uvjetovani. Naravno, dijete zbog raznih okolnosti može se roditi prije ili kasnije. Uobičajeno trajanje trudnoće je razdoblje od 38 do 42 tjedna (266-294 dana). Prematurno se govori kada je porođaj došao do 37 punih tjedana. Dugotrajna trudnoća je ona koja je prekoračila prag od 42 tjedna. Čimbenici koji utječu na trajanje trudnoće:

Koliko tjedana traje trudnoća?

 1. zdravlje budućih majki;
 2. dobi (najčešće tijekom prve trudnoće vrlo rano ili, obrnuto, u kasnijoj dobi, dolazi do produljenog trošenja);
 3. razvoj i stanje fetusa (koliko je spremno za porod);
 4. nasljedni čimbenik;
 5. psihološko raspoloženje. Ponekad se događa da žena još nije spremna za rođenje moralno, tako da se trudnoća odgađa. Postoje slučajevi kada se trudna majka tako podešava na određeni datum, osobito za nju, koja rodi ovog dana.

Žene, oboje s opasnošću od preranog rođenja i s tendencijom da perenashivaniyu trebaju zatvoriti pozornost liječnika. Ako se porođaj ne pojavi prirodno nakon određenog vremena, oni su uzrokovani lijekovima.