Sew DIY jastuci u krevetiću za novorođenčad: savjeti i korak po korak upute

Liječenje

Sve odrasle osobe su iscrpljene svakodnevnim problemima i radom, tako da je jastuk poput uklanjanja problema. Kada glava dotakne jastuk, došlo je vrijeme za očekivani odmor i dubok san.

Mnogi roditelji postavljaju jedno glavno pitanje: treba li novorođenče imati jastuk u krevetiću? Što odabrati ako je sve potrebno?

Mišljenja su drugačija, ne morate se temeljiti na nečijem iskustvu, već se posavjetujte s liječnikom.

Jesu li potrebne za bebe?

U sovjetskim godinama novorođenčadi nisu imale jastuke. Sve bebe stavljaju pelenicu ispod glave, nekoliko puta se preklopilo. I beba je slatko spavala na takvom jastuku. To stvara udobnu poziciju za vrat i kralježnicu bebe zbog pravilnog podizanja glave.

Dječji liječnici se slažu da zdravo i snažno dijete ne treba jastuk, jer bebina kralježnica još nije formirana.

Bebe koje imaju problema s deformacijama kralježnice i lubanje preporučuje se da imaju ravnu podlogu, koja se naziva ortopedska. Ona će osigurati poseban položaj za dijete u kojem će se osječati sjajno četiri mjeseca. Nije potrebno kupiti jastuke s ukrasima za takav jastuk, ali to je na vlastitu odgovornost roditelja.

U trgovinama gdje se nalaze dječji odjeli, postoji vrlo veliki izbor jastuka za bebe i stariju djecu.

Kako šivati ​​svoje ruke?

Odabir materijala

Sa svojim rukama možete šivati ​​jastuk za bebu. Obavezno pročitajte zahtjeve za izbor materijala, jer je to važno za zdravlje djeteta. Materijal mora biti: higijenski, ekološki, tako da je lako prati, ne boji se visoke temperature i ne uzrokuje alergijsku reakciju kod djeteta.

Što se tiče vanjske tkanine, takve tkanine kao što su:

punjenje

Mommi su vrlo rijetko počeli koristiti pliš kao punilo. Ovaj je materijal počeo izlaziti iz mode. Razlozi za to su sljedeći čimbenici:

 1. S donje strane je iskočeno iz jastuka, tako da pokrov mora biti šivan od izuzetno debele tkanine.
 2. Plijesan je prirodni materijal, ali uzrokuje alergije kod mnogih beba.
 3. Materijal je teško oprati.
 4. Povremeno treba riješiti.
 5. Skuplja zajedno.

Sintepukh - kombinira moderne sintetičke materijale (sintepon, lateks, poliuretan, hollofayber) i svojstva pahuljica. Stoga, ako je prednost predviđena za plamene proizvode, preporučljivo je koristiti sintepukh. Ako koristite sintetički zimski bojler, tada će stola nepotrebna jakna s ovim punilom, koja je već prošivena, biti prikladna za krojenje.

instrumenti

Počnite rezanjem materijala. Ne postoji ništa teško u ovom, to možete učiniti sami. Potrebni su osnovni alati:

 • škare;
 • linija;
 • olovka;
 • kredom ili komadom sapuna.

Korak po korak upute i uzorak

Ako postoji neizvjesnost o rezanju napernika, bolje je napraviti uzorak na grafu papira. Također možete koristiti obrazac koji je prikazan u nastavku:

Veličina napernika ovisit će o tome koliko je tkanina u zalihi. Bit će pravokutnik širok 20 centimetara i 40 centimetara dug.

 1. Tkanina se spušta na pola. Preklopna linija bi trebala biti mjesto gdje će bebino vrat biti. Bit će to duga strana.
 2. Dalje, morate priložiti predložak na tkaninu tako da se jedna strana podudara s redoslijedom.
 3. Potrebno je kružiti predložak.
 4. Obavite razlike od 1 centimetra sa svih strana.
 5. Na isti način izrezati jastučnicu.

zbor

Počinje šivanje napernika:

 1. Vratite se gore, morate unovčiti napernik.
 2. Sweep i šivati ​​bočne rubove. Gornji dio ostaje otvoren. No, ako se sintetski pokrivač koristi kao punilo, potrebno je ostaviti samo dio šavova koji se nalazi bliže sredini.
 3. Zatim preklopite kosinu na uglovima.
 4. Nakon toga ispada obrada.

Korisni videozapis

Dalje, vizualni video o jastucima za šivanje novorođenčadi s vlastitim rukama:

zaključak

Mišljenja o skrbi o djeci i obrazovanju su vrlo mnogo. Svaka mlada majka odlučuje za sebe što je potrebno za njezinu bebu i što nije. Ako se zaključi da je jastuk neophodan za malo dijete, možete ga šivati ​​vlastitim rukama i nositi se s ovim zadatkom bez ikakvih problema.

Pozicioner jastuka: izbor i značajke korištenja za snažan i siguran san novorođenčeta

Moderna sredstva za novorođenče olakšavaju život mama i pružaju udobnost bebama. Novorođeni roditelji saznat će o mnogima u specijaliziranim trgovinama i donijeti odluku o kupnji na licu mjesta. Jedan od pribora, čija je stjecanja ponekad nedoumica, je pločica za pozicioniranje. To je krevet s anatomski ispravnim rasporedom valjaka za držanje djeteta za vrijeme spavanja.

Positioner jastuka će zadržati bebu na željenom mjestu, dok majka obavlja svoj posao.

Prije izuma položaja, naše bake i majke koristile su čvrsto namotane pelene ili deke. Pomogli su bebama da spavaju na svojim stranama, ali su bili nepouzdani ograničivač. Zamijenio je pozicioner, koji ne utječe na kretanje ruku i nogu bebe, ali ne dopušta mu da se prevrće u snu. Proizvođači tvrde da će pomoći mladim roditeljima u rješavanju takvih problema:

 1. Oslobodite se spavanja na strani beba s tendencijom regurgitacije.
 2. Nemojte dopustiti da dijete slučajno prevrće i pada, neugodan položaj.
 3. Kako bi spriječili strah i krik aktivne bebe, koji su se okrenuli na trbuhu ili natrag.

Positioner - pomoćnik mlade majke

Dimenzije pribora za ograničenje idealne su za bebe. Valjak koji podupire trbuh ne ometa kretanje ruku i nogu, a leđa štiti od slučajnog rotacije do neugodnog položaja. Paket obično uključuje poklopac vodonepropusnog materijala. Fiksirano je na gumbima, lako se uklanja za pranje. Dijete dobro spava na ovakvom jastuku, a povremena regurgitacija pada na njenu bazu, a ne na nosu.

Uređaj smije biti postavljen pored majke, u krevetiću, kolicima i drugim mjestima kada trebate popraviti bebu na stranu. Mekani i prozračni materijal osigurat će ugodan san za bebe. Mama će ostati pokraj njega, koji može biti siguran da je dijete sigurno.

Trebate li stvarno pozicioner za vrijeme spavanja?

Positioner nije na popisu bitnih elemenata. Osim toga, mnogi roditelji tiho zamjenjuju ga valjcima i jastucima prema "baki" metodi. Na temelju osobnog iskustva, dr. Komarovsky tvrdi da je posve moguće bez pozicionera. Međutim, postoje takvi slučajevi kada se majke nisu odmarale od misli da bi dijete tijekom spavanja slučajno prevaljano na trbuhu ili leđima, zabrinuto zbog sindroma iznenadne smrti beba.

Postoje također i mnoge situacije kada čak i djeca koja nisu naučili kako puzati kreću se od kreveta do poda (ako su bili na posebnom uređaju za pričvršćivanje, to se ne bi dogodilo). Za kupnju takvog jastuka, prema Komarovskom, treba prije svega biti uznemirujući roditelji i oni koji žele da beba ima sve prema najvišem standardu. Služi za 3-5 mjeseci, tako da možete kupiti proizvod ne samo u trgovini, već i rukama u pristojnom stanju.

Funkcionalne prednosti pozicionera

Njihove funkcionalne prednosti su sljedeće:

 • umanjuje rizik od deformacija lubanje;
 • udobnost dok spava s mamom, boraveći na stoliću ili krevetu koji se mijenja bez odbojnika;
 • prepreka za samopokretanje bebe na trbuhu u snu;
 • sprječavanje regurgitacije zbog pouzdane pričvršćivanja na stranu (rizik gušenja je minimalan);
 • psihološka udobnost novorođenčeta - strane proizvoda stvaraju osjećaj da je u majčinom trbuhu.

Kako odabrati pozicioner?

Prilikom odabira posteljine za novorođenčad, važno je obratiti pažnju na činjenicu da su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala, a sintetički hipoalergenski punilo (poliuretan, lateks, sintetički zimski inženjer) ispran je u stroju. Prirodna punila povećavaju rizik od alergije kod dojenčadi i nisu preporučljivi u prvim mjesecima života.

Pri kupnji pozicionera važno je pregledati certifikat o njegovoj usklađenosti s europskim standardima. Poželjno je da model ima uklonjivi poklopac koji se lako peru. Obratite pozornost na sljedeće čimbenike:

 • univerzalnost modela (mogućnost korištenja u krevetiću, kolicima i drugim mjestima);
 • 1-2 pokrivača po smjeni;
 • zgodna baza - idealno, trebala bi imati "efekt pamćenja" (uzimati oblik djetetovog tijela tijekom vremena).

Vrste položaja

Bilo koji pozicioner jastuka modela čini život mama lakšim. Dogodilo se da hitno treba osloboditi ruke, a tada će ovaj uređaj biti pouzdaniji od stola ili kreveta za presvlačenje. Dijete koje se može okrenuti ne smije se ostaviti same u njoj, jer se povećava rizik od klizanja i pada s kreveta. Pri odabiru proizvoda važno je obratiti pažnju ne samo na reputaciju i cijenu proizvođača, već i na značajke dizajna.

Granična valjci

Jednostavna i funkcionalna verzija pozicionera. Služit će 3-4 mjeseca, ali s povećanjem aktivnosti bebe i pokušajima da se preokreće, trebali biste voditi brigu o modelu s kopčama za zaključavanje. Kompaktni valjci se koriste kod kuće, na stoliću za mijenjanje u klinici, u invalidskim kolicima. Oni su prilično pristupačni, ali majka-iglice mogu stvoriti sličan model vlastitim rukama.

Klasični pozicioneri jastuka

Za razliku od prethodnog modela, valjci ovdje nemaju cilindričan okrug, već prizmatični trokutasti oblik. Na većoj podlozi, novorođenčad je podržan od strane leđa, a ispod trbuha postoji mali trokutasti jastuk. Udaljenost između nosača nije podesiva, tako da se model obično koristi do 3-4 mjeseca.

Postavnici za madrace

Dodatna oprema, koja je korisna kod kuće, u invalidskim kolicima, tijekom rutinske inspekcije u klinici. Uključuje ortopedsku podlogu (madrac) s jastukom i bočnim valjcima za prikladnu fiksiranost bebe. Ispravno postavljanje nosivih stupova sprečava slučajno skretanje mrvica u snu. Prije kupnje, roditelji bi trebali pojasniti treba li im dijete imati ortopedski dodatak.

Kreveti od čarapa

Skupna, ali vrlo zgodna opcija, ako mrvica spava pored roditelja. To će zaštititi dijete od slučajnih ozljeda i padova, a posebni remen za pričvršćivanje će osigurati dijete i osigurati dobar san. Kada putujete i putujete, čahura će zamijeniti dijete s redovitim krevetom (vidi također: standardnu ​​veličinu dječjeg madraca u krevetu). To je prilično lagano, pogodno se uklapa u torbu za nošenje.

Obuhvati modele

Baza pribora ima oblik nagnutog jastuka, koji je poželjan za zdravo dijete. Na njemu je beba fiksirana velcro-zatvaračem koji ne sprječava okretanje glave i ručica. Ovo je skupo, ali vrlo povoljno i pouzdano gledanje položaja. Zamjenjivi pokriva omogućuju jednostavnu brigu i hipoalergijski materijali daju vašem djetetu zdrav san.

Postavljač za automatizaciju

Najjednostavnija opcija je dva valjka međusobno povezana čvrsto odrezanim tkaninom. U radu će vam trebati pamučna tkanina, sintetička zimska zima ili podrezivanje za punjenje valjaka, velcro za pričvršćivanje na bazu.

Stvaranje dodatne opreme odvija se u nekoliko faza:

 • uzorak je izrađen od velikih malih valjaka i baze (pravokutnika);
 • rezanje, pričvršćenje dijelova, brisanje dijelova valjka, punjenje s poliesterskom podlogom;
 • glavni dio, koji povezuje valjke, izrađen je od dva sloja pamučne tkanine, između kojih se postavlja tkanina ili čašica za vafle;
 • završna obrada šavova na stroju, pričvršćivanje čičaka;
 • Dodatna oprema je spremna, sastoji se od dva valjka, međusobno povezana bazom (ovaj dizajn je lako rastaviti i oprati - plastični jastučić brzo se suši).
Uređaj za pozicioniranje spavanja može to učiniti sami

Prigušivač položaja spavanja

Niz američkih povjerenstava poziva na zaustavljanje puštanja bebenih pozicionera. To objašnjava činjenicom da prilagodbe povećavaju rizik od gušenja, manifestacije iznenadne smrti sindroma bebe. Tijekom 13 godina promatranja majki koje koriste takve uređaje zabilježeno je 13 smrti djece (za detalje pogledajte članak: Najbolji i sigurni krevetići za novorođenčad). Međutim, ukupan broj statistika promatranih i nesreća bez korištenja takvog pribora nije prikazan. To je razlog za vjeru da je buka oko njih je daleko preuzeta.

U procesu brige za bebu mama, važno je koristiti što više pomoćnika što je više moguće. Moderni pozicioner je jedan od njih. Učinit će beba san duboko i sigurno, pružiti mirno i pravilan odmor roditeljima.

Učiteljska klasa
Jastuci za novorođenče Leptir, medvjed i sova (+ uzorci)

Danas želim pokazati kako šivati ​​jastuci za novorođenčad u obliku leptira, medvjeda i sova. To su jastuci pod glavom za bebe od jednog mjeseca, dizajnirani da ispravno poprave glavu djeteta za vrijeme spavanja. Mišljenja stručnjaka o tim jastucima su različita, pa prije nego što šivati ​​ili kupite takav jastuk za svoje dijete, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Za proizvodnju jastuka, trebat će nam: prirodna pamučna tkanina, sintetička zimska zavarivača (također će se nalaziti Alpolux ili holofiber list), punilo (holofiber ili comfort), niti, igla, igle, mjerna traka. Ako želite šivati ​​jastuke s različitim izgledom, onda je u nastavku osnovni uzorak jastuka za novorođenčad, s kojim možete graditi uzorak bilo kojeg oblika. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Jastučić za leptir

Leptir jastuka u obliku obrasca. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Izrežite 2 identična dijela od tkanine.

Šivamo po jednoj ili obje strane ruba poliestera (ili Alpoluxa).

Odrežite dodatni padding na rubovima.

Stavili smo oba detalja u obliku leptira jedni na druge s prednjim stranama prema unutra i sažvakli ih s pogrešne strane ostavljajući malu rupu.

Izrezali smo rubove na zaobljenim dijelovima.

Izlazimo kroz lijevu rupu.

Zatim kružimo krug na pravom mjestu. Da biste to učinili, možete izrezati krug iz uzorka papira, pričvrstiti ga s iglama na jastuku i staviti ga na rub kruga.

Ispunjavamo jastuk punilom.

I ručno šivati ​​rupu tajnim ubodom.

Jastuk leptir za novorođenčad spreman.

Medvjed jastuk

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku medvjeda. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Također smo odrezali glavni dio tkanine u dvije kopije, uho detalja 4 kom.

Iz šavne strane šivanja prvo, onda drugo uho, pretvorimo ga i napunimo malim stvarima. Šivamo uši u gornjem dijelu jastuka, kao što je prikazano na fotografiji. Sew ostatak, kao što je gore opisano.

Jastuk za novorođenče u obliku medvjeda je spreman.

Jastuk u obliku jazbine

Oblikovani jastuci za novorođenčad u obliku sove. Na uzorak morate dodati šavove 1-1,5 cm sa svih strana.

Glavni dio tkanine izrezan je u dvije kopije, dijelova za oči i kljun, napravljen od osjetila.

Na jednoj strani prvi šivati ​​oči i kljun, a onda šivati ​​također, kako je gore opisano u leptir-jastuk.

Jastuk za novorođenče u obliku sove je spreman.

Imam takve jastuke ispod glave za djecu.

Što je pozicioner za spavanje novorođenče

Uskoro ćeš imati dijete! Ili si možda majka novorođenčeta? Čestitamo! Kako želite kuhati za dijete sve najbolje, korisne i neophodne. Savjetujete se sa svojom majkom, prijateljima koji već imaju djecu, čitaju puno, a ponekad samo čine spontane kupnje.

Koliko je teško razumjeti među beskonačnim brojem uređaja koji bi trebali pomoći da se uspostavi život s djetetom. Trebam li poziciju kod kuće za spavanje novorođenčeta i kako ga koristiti?

Što je pozicioner?

U trgovinama možete pronaći široku paletu sličnih uređaja za djecu. Često je ime pozicionera jastuka, što nije sasvim točno. Stavili smo jastuk pod glavu. Positioner pomaže držati maleno dijete u određenom položaju.

Najjednostavniji oblik su dva valjka međusobno povezana trakom od tkanine. Složenije mogućnosti imaju ograničenja, sigurnosne pojaseve, jastučići...

Zašto trebaš pozicioner

Da biste odlučili kupiti ili ne kupiti, a možda dati ili ne dati ovaj moderni uređaj, morate razumjeti koje je zadatke ovaj uređaj osmišljen za rješavanje.

Glavne funkcije koje obavlja pozicioner za spavanje novorođenčeta:

 1. Nemojte dopustiti da dijete prevrne na trbuhu. San na trbuhu smatra se glavnim krivnjom u iznenadnoj smrti sindroma bebe (za više detalja, pročitajte članak: Sindrom iznenadne smrti novorođenčadi >>>);
 2. Osigurajte dijete u lažnom položaju na svojoj strani. Ova pozicija smatra se fiziološkom za djecu. S tendencijom čestih i obilnih napetosti djeteta može se staviti u krevetić samo da se ne guši. Ako stavite dijete u ispravnu fiziološku poziciju, mrvica će bolje spavati;
 3. Ograničite kretanje djeteta tako da se ne slučajno izbacuje iz kreveta, kauča, stol za mijenjanje i drugih ravnih površina.

Za super-anxične mame, proizvođači pišu još jedan način za korištenje: u slučaju zajedničkog sna, pozicioner će zaštititi dijete od nenamjernih ozljeda. Postaje čak i zastrašujuće - što će drugi proizvođači izmisliti o svom izumu?

Već više od 11 godina radim kao savjetnik za dojenje i novorođenče, a cijelo vrijeme nije bilo NEMA žena koja bi na neki način ozlijedila dijete tijekom zajedničkog sna.

Naravno, svi su naučili sigurno spavanje i razumjeti zakone razvoja djeteta od rođenja nadalje. Možete naučiti kako hraniti bebu koja leži i udobno spavati s njim uz pomoć velikog online tečaja za obuku Moja omiljena dijete >>>

Vrste pozicionera za djecu

 • Najjednostavniji pozicioner sastoji se od dva valjkasta valjka ili jastuka povezanih trakom od tkanine. Udoban je i kompaktan, pogodan za bebe od rođenja do 3-4 mjeseca. Može se koristiti u kolicima, a spavanje na šetnji biti će u ispravnom položaju;

Ako imate poteškoća sa spavanjem i beba odbija spavati kod kuće tijekom dana, pročitajte članak: Dijete spava samo na ulici >>>

Važno je! Kada beba počne pucati, ne možete ga ostaviti između valjaka bez nadzora. Saznajte iz članka kada se dijete počinje prevrnuti? >>>

 • Klasični pozicioner sastoji se od dva trokuta u obliku jastuka povezanih krpom. Još jedan, a dijete se oslanja na nju, a drugo - manje i ograničava kretanje djeteta. Novorođenče se neće moći prevrnuti na leđima ili trbuhu;

Takav pozicioner je prikladan za održavanje fiziološkog položaja djeteta tijekom spavanja. Od minuses - najčešće udaljenost između jastuka nije podesiva, a mrvica u svojim 3-4 mjeseci jednostavno raste iz ovog uređaja. Što se događa s djetetom u ovoj fazi razvoja, pročitajte članak: Što beba mora biti sposobna raditi 4 mjeseca? >>>

 • Sleeper "sleepress" u potpunosti opravdava svoju svrhu. Baza je ortopedski madrac. Ima jastučić ispod glave i dva valjka koji ograničavaju kretanje djeteta i pomažu pri ugrađivanju djeteta na njegovu stranu;

Takav pozicioner možete uzeti sa sobom za šetnju i putovanje umjesto djetetovog bassinet, koristite ga u invalidskim kolicima i u krevetu za odrasle, ako želite spavati zajedno.

 • Također možete pronaći model s kopčom. To je veliki ležajni madrac koji je najprikladniji za zdrav san djeteta. Uostalom, novorođenčad u porodničkoj bolnici spava točno u nagnutom krevetu. On ima kopču, možete čvrsto pričvrstiti dijete u fiziološkom položaju, kako u snu, tako i u budnosti.

Kako odabrati pozicioner

Ako odlučite da će vam ovaj uređaj pomoći vašem djetetu miru, obratite pozornost na sljedeće pojedinosti:

 1. Idealno, pozicioner treba imati certifikat o kvaliteti za novorođenčad;
 2. materijali iz kojih je izrađen moraju biti ekološki prihvatljivi;
 3. visoka kakvoća moderne sintetike poželjna je prirodnim punilima jer manja vjerojatnost da uzrokuju alergije kod djece;
 4. uklonjivi poklopac ili bolji set pokrivača, omogućit će održavanje položaja čistim;
 5. trebali biste odabrati univerzalne modele koji se mogu koristiti do 6 mjeseci (pročitajte trenutni članak: Što bi dijete moglo učiniti u roku od 6 mjeseci? >>>;
 6. Obratite posebnu pozornost na model s "efektom pamćenja" koji se prilagođava djetetovom tijelu.

Imajte na umu da prilikom odabira pozicionera za spavanje morate pročitati recenzije mama, koji će vam dati potpunu sliku kvalitete i funkcionalnosti određenog modela.

Trebate pozicioner

 • Positioner nije na popisu bitnih elemenata. Da, naša je generacija odrasla bez ovog uređaja. Naše su majke učinile dobro bez pozicionera. Umjesto toga možete koristiti presavijene ručnike i pelene i spremiti obiteljski proračun;
 • Može se reći da tisuće djece izlazi iz kreveta ili čak na stoliću za mijenjanje, a to se može izbjeći pozicionerom;
 • No, isti se učinak može postići ako jednostavno ne ostavljate dijete samo na opasnim površinama, a budući da dijete uči puzati, jednostavno ga prenijeti na pod na toplom deku. O kada dijete uči ovu vještinu, naučite iz članka: Kada dijete počinje puzati? >>>

Za kupnju ili ne kupiti pozicioner je na vama. Svatko ima različite financijske mogućnosti. Moje mišljenje je da je bolje uložiti u pravu skrb, razumjeti kako organizirati prostor za dijete, uspostaviti mirni san za dijete, pomoću kursnog tihog sna za bebu od 0 do 6 mjeseci >>> i nećete trebati nikakav pozicioner.

Kako napraviti poziciju za automatsko obavljanje zadataka

Jednostavno možete sami postaviti pozicioner.

 1. Najprimitivniji uređaj ove vrste je uobičajena čista beba pelena ili ručnik namotan čvrsto. Stavite valjak ispod leđa djeteta i pružite mu bočni položaj;
 2. Možete napraviti udoban "gnijezdo" saga, što je manje prostora oko novorođenčeta, to je udobnije jer se navikao na trbušnu majčinu trbušinu.

Moms needlewomen lako mogu napraviti pozicioner za spavanje sa svojim vlastitim rukama, za to morate odabrati model i uzeti pravu veličinu. Najlakši način za izradu modela s dva valjka.

Za to ćete trebati:

 • pamučna tkanina;
 • sintetski zimski punjač za punjenje;
 • Čičak.

Prije nego što otvorimo tkaninu, bolje je oprati i udariti.

 1. Za početak, napravite obrasce: pravokutnu bazu, 2 pravokutna oblika za izradu cilindara, 4 baze cilindara;
 2. Izrežite pojedinosti o tkanini i mljevene;
 3. Nakon toga, šivajte velcro i napunite cilindre s poliesterom za podstavljanje;
 4. Vaš je omiljeni pozicioner za bebe spreman. Dobro ste učinili! Sada će vaš i vaš san biti mirni i zvučni.

Važno je da vaša beba ima li pozicioner kod kuće ili ne. Vaša ljubav, strpljenje, razumijevanje, briga i beskonačna ljubav važni su za njega. Ako ste sigurni da će vam pozicioner pomoći u uspostavljanju života s novorođenčadom, odaberite onaj koji udovoljava svim vašim zahtjevima ili ga sami šivati.

Omiljena omča za bebe i domaći valjak

Ili radim nešto loše, upravo sam stavio ovaj valjak na pogrešan način, ili smo tako ljubili lijevu stranu, da ni valjak nije prepreka

Tko može zgrabiti fotografiju, kako staviti ručnik / valjak, nešto, tako da dijete gleda s druge strane i ne okreće se njegovoj voljenoj

i reći mi, da li leži na njegovoj strani ili na leđima?

p.s je dobiven samo povremeno da se odvažite igračkama na nepoželjnoj strani, ali ne uvijek peciva

Jastuk za novorođenčad: ortopedski, leptir, jastuci odbojnici u krevetiću, freyka, anatomski, sklon. Fotografije i cijene. Kako šivati ​​svoje ruke, uzorak

Mladi roditelji moraju se suočiti s potrebom za jastukom novorođenčadi. Možete saznati je li potreban ortopedski jastuk, a možete se upoznati s svrhom, glavnim vrstama i korisnim svojstvima ove posteljine.

Je li dijete potrebno jastuk

Na temelju anatomske osobine strukture kralježnice, kostur novorođenčeta povećava fleksibilnost, a njeno oblikovanje utječu vanjski čimbenici. U početku, svi novorođenčadi imaju glatku kralježnicu. Krugovi se postupno pojavljuju u procesu razvoja, u fazama sa svakom novom vještinom kretanja.

Ispravan oblik vrata nastaje kada dijete uči držati glavu. Zatim, torakalna regija razvija s mišićavim korzetom, koji se otprilike podudara s prvim uspjesima djeteta u svladavanju vještine sjedenja. Nakon prvog koraka počinje stvaranje zavoja u području lumbalne regije.

Koristeći redoviti jastuk, vrat će se savijati na neprirodan način. Ta je situacija neprihvatljiva.

Ortopedski modeli, razvijeni s obzirom na strukturalne značajke kralježnice dojenčadi, imaju potpuno drugačiji učinak na kralježnicu. Stručnjaci ne nedvosmisleno misle o svrhovitosti korištenja ove vrste spavaće sobe. Konačni izbor čine roditelji, uzimajući u obzir preporuke liječnika i pojedinačne osobine djeteta.

Što je ortopedski jastuk za novorođenčad?

Ortopedski jastuk za novorođenčad posebno je stvoren kako bi se poboljšala kvaliteta spavanja najmlađih klijenata. Može se dobiti oblik prikladan za pojedinačne fiziološke karakteristike djeteta, kako bi imao pozitivan učinak na zdravlje.

To je uređaj različitih oblika, različite konfiguracije i svrhe. Često ima poseban usjek koji mu omogućuje prikladno postavljanje glave novorođenčeta, kako bi se odredio određeni položaj.

Ima ortopedske jastuke

Popis značajki i korisnih svojstava proizvoda dosta je dug. Svaki proizvođač proširuje ga s izdavanjem novog modela.

Među glavnim korisnim svojstvima su:

 • osiguravajući normalan tonus mišića (učinkovit u hipertoničnosti i hipotonije);
 • ublažava napetost iz područja cerviksa;
 • stvara uvjete za ispravno stvaranje oblika lubanje, sprječava pojavu ravnog vrata;
 • ima svojstva izmjene topline;
 • poboljšava cirkulaciju krvi;
 • pruža udobnu poziciju glave u snu iu trenucima budnosti.

Argumenti za i protiv

Prednosti i mane ortopedskih posteljica prikupljaju se u tablici:

U kojoj dobi beba može biti korištena?

Zdravo dijete ne treba dodatni spavaći pribor, tako da pedijatri preporučuju uporabu redovitog jastuka u dobi od 3 godine.

Do tog vremena, odluka o potrebi korištenja jastuka se u svakom slučaju pojedinačno, ali ne ranije od 2-3 mjeseca. Ako roditelji primijetiti da u snu dijete stavlja ruke pod glavu ili igračku, razmislite o kupnji prvog jastuka.

U situacijama u kojima trebate opremiti mali kut nagiba položaja djeteta, privremeno rješenje je podizanje madraca s jedne strane, postavljanje valjka ispod nje (maksimalni dopušteni kut 30 stupnjeva). Ova pozicija preporučuje se djeci koja često regurgitiraju ili ublažavaju simptome tijekom crijevnog nosa.

U kojim je slučajevima prikazano korištenje ortopedskih jastuka

Novorođenče uvijek moraju koristiti posebni ortopedski jastuk iz nekih medicinskih razloga.

Ove patologije uključuju:

 1. Potporna terapija za prerane bebe (dopušteno je koristiti prije 2. tjedna nakon rođenja).
 2. Ozljede u rađanju, poremećaji kralježnice vrata maternice.
 3. Kongenitalna ili stečena tortikuloza - nagnuti položaj glave uzrokovan promjenama tkiva, kostura i živčanih završetaka vrata. Uspjeh terapije ovisi o mnogim terapijskim mjerama, uključujući upotrebu posebnog jastuka.
 4. Ako je potrebno, prilagodite oblik glave - meke kosti djeteta lubanje ponekad izravnate na jednoj strani, na kojima dijete češće laže. Razni ortopedski aparati pomažu ispraviti situaciju.
 5. S povećanim ili smanjenim tonusom mišića.
 6. Pri dijagnosticiranju rakova u ranoj fazi (sprečava deformacije u području cerviksa).
 7. Stvoriti uvjete za pravi odmor s poremećajima spavanja.

Kako odabrati

Treba voditi općenitim pravilima i preporukama liječnika.

Standardni parametri dječjeg spavaćeg pribora od 1. godine: duljina 40 cm, širina 60 cm.

Približna debljina:

 • do 18 mjeseci - 2,5 cm;
 • 1,5-3 godine - 3 cm;
 • 3-7 godina - 5 cm;
 • nakon 7 godina - od 8 cm.

Kako bi izračunali idealnu debljinu, širinu ramena bebe treba podijeliti s 2.

Glavni kriteriji za odabir najmanjih:

 • Proizvod treba biti što je moguće ravniji (unutar nekoliko cm).
 • Dimenzije jastuka moraju odgovarati širini krevetića.
 • Važno je uzeti u obzir djetetovu dob i opseg glave.
 • Materijali koji se koriste za izradu proizvoda moraju biti visokokvalitetni, punila su hipoalergijska.
 • Previše mekan jastuk ne vrijedi. Najbolji izbor bio bi proizvod srednje tvrdoće.
 • Također je važno obratiti pozornost na fleksibilnost, a materijal za pakiranje mora u potpunosti obnoviti svoj prvobitni oblik nakon drobljenja.
 • Minimalni nakit, dodatni pribor, šavovi bi trebali biti ravni i neprimjetni.
 • Odsutnost bilo kakvog mirisa.
 • Obavezna prisutnost u priručniku za instalaciju.
 • Dostupnost certifikata o kvaliteti proizvoda.

vrsta

Ortopedski jastuk za novorođenčad izrađen je u različitim oblicima, obavlja mnoge funkcije koje zadovoljavaju potrebe i dob djeteta.

Među brojnim ortopedskim uređajima mogu se razlikovati glavni tipovi:

 • Jastuk leptira također se zove anatomski. Predočen je tankim ravnim valjkom (3-4 cm) s kružnim šupljom za glavu. Ovaj oblik idealno se prilagođava vratu i okcipitalnoj regiji, poboljšava cirkulaciju krvi, pomaže pri učvršćivanju glave u željenom položaju. Preporuča se korištenje od 1 mjeseca do 2 godine.
 • Positioner je ravni uređaj s dva valjka različitih veličina koji fiksiraju položaj djeteta u snu. Razmak između valjaka lako se prilagođava individualnim parametrima djeteta.
 • Oblačna - gusta struktura materijala s nagibom od oko 15 stupnjeva, lateralna kriška u obliku trapeza. Površina jastuka podudara se s širinom krevetića tako da dijete ne rotira.
 • S memorijskim efektom - posebnim uređajem koji ima svojstvo da se zagrije na individualni oblik glave i vrata novorođenčeta.
 • Za kupanje - krug napuhavanja ili vodonepropusni uređaj koji podupire glavu novorođenčeta u vodi. Dopušteno je primjenjivati ​​od trenutka kada dijete počinje samouvjereno držati glavu.
 • U kočiji - pričvršćuje položaj novorođenčeta za udobnu vožnju, štiti od oštrih udara tijekom kretanja. Mora biti elastičan, staviti pod dimenziju kolijevke.
 • Otporan na udarce - od prozračnog punila, najčešće poliuretanske pjene. Omogućuje pristup kisiku, siguran za spavanje na želucu.
 • Pod cijelim tijelom - raspodijeljeno kao nepotpuno prsten, koji se koristi za prikladnu hranidbu, stavljen na koljena majke.

punila

Jastuk za novorođenčad ortopedske bi trebao biti visokokvalitetan. Preporuča se odabir materijala gornjeg sloja s prirodnim sastavom, tkaninom s podlogom od pamuka ili lana. Za punjenje jastuka pomoću prirodnih i umjetnih materijala. Sintetički sastojci su praktičniji, ne uzrokuju alergijske manifestacije.

Karakteristike glavnih tipova punila:

 1. Holofiber je trajno punilo na sinteponovoj osnovi, prilično elastično, ali slabo prozračeno.
 2. Downy stuffing - smatra se klasičnom verzijom, ima prekomjernu mekoću, može uzrokovati alergije.
 3. Vuna punilo - zahvaljujući izvrsnom prijenosu topline smatra se univerzalnim modelom za svaku sezonu. Nije preporučljivo za djecu sklona alergijama.
 4. Lyotsel - jedan od najnovijih zbivanja, materijal se dobiva od vrsta drveća. Kombinira kvalitetu optimalne termoregulacije, hipoalergenskog i dugog vijeka trajanja.
 5. Heljda ljuska - čest prirodni punilo, idealno se prilagođava obliku glave, ne prolazi. Ima karakterističan zvuk šuškanja koji nije pogodan za sve.
 6. Bambus punjenje je ekološki prihvatljiv materijal s antibakterijskim svojstvima, čuva oblik dugo vremena, ne uzrokuje alergijske reakcije.
 7. Latex je posebna pjena dobivena kao rezultat obrade Hevea soka. Posjeduje optimalnu krutost, idealnu za ortopedske svrhe. Prijenosni materijal kombinira prijateljsku zaštitu okoliša i antibakterijske osobine. Jednostavno se brinuti, a ne elektrificirani, služe dugo vremena. Među nedostatcima može se odrediti samo visoka cijena.
 8. Sintepon materijal - vrsta netkanog materijala, izrađuje se na temelju mješavina vlakana od poliestera. Odnosi se na prihvatljivu cijenu segmentu. Također je hypoallergenic punilo, bez izraženog mirisa, sprječava pojavu grinja. Nedostatak je brz gubitak forme.
 9. Kofrel - punilo u obliku kuglica koje proizlaze iz prerade silikoniziranih vlakana. Posjeduje isključivo pozitivne osobine, među kojima su antibakterijska impregnacija, hypoallergenic, slobodna cirkulacija zraka. Materijal za njegu lako zadržava svoj izvorni oblik.
 10. Poliuretanska pjena je najpopularniji materijal. Porozna struktura s memorijskim svojstvima, optimalna elastičnost i fleksibilnost. Podešava se na anatomske osobine novorođenčeta, udisaja.

Način primjene

Preporuke za uporabu jastuka trebaju biti navedene na ambalaži ili zasebne upute u kompletu.

Osnovna pravila primjene:

 • Proizvod stavlja uski valjak ispod vrata, ako dijete spava na leđima široko - u položaju na svojoj strani.
 • Glava djeteta leži u kružnom udubljenju (za leptirni jastuk).
 • U modelima s valjcima, dijete je postavljeno na njegovu stranu i tijelo je dobro fiksirano.
 • Na nagnutim jastucima beba se nalazi na glavi na visokom rubu, ramena na dnu površine.
 • Dodatna oprema za kupanje nosila se oko vrata tako da otvoreni dio bude ispred i ne ometa normalno disanje.

Upute za njegu

Da biste osigurali da proizvod traje dulje vrijeme, zadržavajući njezina korisna svojstva, trebali biste slijediti nekoliko jednostavnih preporuka za njegu. Glavna točka - redovito pranje ili čišćenje. Dopušteni načini pranja su označeni u uputama koje treba slijediti.

Kratke preporuke za pranje popularnih materijala:

 • Latex artikli se ne mogu oprati. Pribor ovog materijala očistite deterdžentom pomoću spužve. Nakon čišćenja potrebno je temeljito isprati hladnom vodom i sušiti u sobi bez pristupa suncu.
 • Sintetski nadjev može se ispirati u pisaćem stroju u načinu rukovanja vodom. Voda ne bi trebala biti vruća (optimalni način rada - 30 stupnjeva), bez predenja. Korištenje sušilice dopušteno je.
 • Bolje je povjeriti pranje rublja, pera ili vunenih uređaja na suhim profesionalcima za čišćenje kako ih ne bi pokvarili. Kod kuće, operite samo ruke u toploj vodi. Važno je pokušati ispraviti pakiranje što je moguće ravnomjernije prije sušenja kako ne bi ostale čvorove.
 • Proizvodi ispunjeni udobnošću se opiru na bilo koji način i osuše bez ograničenja.

Opće preporuke:

 • Preporučljivo je isprati posebne praške za bebe. Nakon pranja morate posve sušiti, širite se ravnom površinom i dobro prozračite pribor;
 • Preporuča se povremeno pregledati posteljinu zbog oštećenja;
 • Izravnati zalutali punilo treba biti svaki dan;
 • Bolje je skladištiti posteljinu u uskoj kući.

Jastuk za DIY

Ortopedski jastuk za novorođenče može se koristiti za zdravlje djeteta, u nedostatku kontraindikacija. U takve svrhe, sasvim je moguće napraviti udoban jastuk vlastitim rukama.

Nije teško šivati ​​dodatnu opremu sa šupljom za glavu, ako koristite korak-po-korak preporuke:

 1. Pripremite potrebne materijale (tkanina za vanjsku oblogu, sintepon, holofiber ili punilo za udobnost), alate (niti, igle, igle), mjerne trake. Također na rukama treba biti veliki list za uzorak i škare.
 2. Nacrtajte obrazac osnovnog oblika u obliku trapeza. Duljina gornje linije je 30 cm, donja je 25 cm, a visina 23 cm. Izrezan je s dodatkom 1,5 cm sa svake strane na šavove.
 3. U sredini uzorka potrebno je nacrtati krug promjera 7 cm i rezati.
 4. Rezultirajući model mora biti pričvršćen na tkaninu i izrezati dva identična dijela.
 5. Zatim morate šavati svaki element na sloju sintepon. Da se materijal ne pomakne, najprije se tkanina pričvršćuje s iglama, a zatim ga ručno pričvrste uz lagane šavove, na kojima se izrađuju čisti strojevi.
 6. Suvišak ruba sintetičkog zimzelera je odsječen.
 7. Dva su dijela presavijena prema unutra i omotana tako da postoji mali otvoreni prostor kroz koji se rezultirajući element mora okrenuti.
 8. Prethodno odrezani krug treba pričvrstiti na učvršćenje, nakon čega se šava stroja izvodi uz rub kruga, stvarajući produbljivanje anatomskog jastuka.
 9. Sada možete početi ispunjavati jastuk punilom.
 10. Kada je sve spremno, potrebno je šivati ​​rupu s urednim neupadljivim šavom i jastuk je spreman.

Osnovni uzorak se može prilagoditi prema obliku, dodati elemente, kako bi dobili rezultat individualnog dizajna vaše bebe.

Ortopedski jastuci za novorođenče "Butterfly"

Kako šivati ​​i ukrasiti jastuk za novorođenče sa svojim vlastitim rukama:

Recenzije roditelja i liječnika

Mnogi roditelji zdrave djece se slažu da njihovo dijete ne treba poseban oblik jastuka. Druga polovica pozitivno reagira o proizvodu s memorijskim efektom. Vodeći ortopedi također daju pozitivnu osobinu ovog tipa, preporučuje se podnijeti zahtjev za ispravno stvaranje lubanje i razvoj kralježnice.

Sljedeći vođa među ortopedskim priborom leptir jastuk. Postoje pozitivne promjene nakon upotrebe u onoj djeci koja su propisana terapijom.

Također iskusni moms preporučuju odabir modela s uklonljivim poklopcem, koji su praktičniji za upotrebu. Posebno prikladan pribor s izmjenjivim dodatnim poklopcima.

Popularni brandovi

Odabir pribora za dijete vrijedi davati prednost dokazanim robnim markama s dobrom reputacijom i puno pozitivnih povratnih informacija od kupaca. Takvi proizvođači uvijek imaju dokumente u obliku certifikata kvalitete koji potvrđuju ekološke i hipoalergijske proizvode.

Najbolje ocijenjene robne marke uključuju:

 • Feretti je talijanski brend. Najpopularniji je model protiv gušenja, pri čemu se proizvodnja ne-tkanog vlakna koristi u kombinaciji s perforiranim vlaknima. To se događa u dvije dimenzijske varijacije s parametrima 60/40 i 55/35. Politika cijena tvrtke u srednjem rasponu, ovaj model košta oko 1.500 rubalja.
 • Trelaks - ruska proizvodnja, lider u prodaji je model u obliku banane. Razlikuje se u multifunkcionalnosti, dovršen je s dodatnim uklonjivim poklopcem. Punjenje polipropilenskim kuglicama osigurava dobru cirkulaciju zraka, ne pluta dijete u snu. Udobne postavke jastuka (135/26) podržavaju cijelo tijelo novorođenčeta. Približna cijena - 3200 rubalja.
 • Vomar je poljska marka koja proizvodi visoku kvalitetu kosih poliuretanskih uređaja. Uključeno je i drugi jastučnica od frotirne tkanine. Ima standardne dimenzije od 60/36 s kutom od 17 stupnjeva. Procjena cijena - 900 rubalja.
 • Laoma - rusko-finska produkcija. Jedan od najboljih smatra se modelom koji pamti oblik glave djeteta i opremljen je udubljenjem koja pomaže u održavanju ispravnog položaja vrata maternice. Mala veličina pribora (25/23) namijenjena je najmlađoj djeci (do 18 mjeseci). Cijena u roku od 1100 rub.

Gdje kupiti, cijene

Stjecanje posteljine nije problem. Širok raspon je predstavljen u pojedinim prodajnim mjestima, trgovinama i trgovačkim centrima. Još jedna zgodna opcija je mrežna trgovina čiji posjeti ne zahtijevaju puno vremena. Dostava će biti ugodan bonus za kupnju.

Prosječna cijena jastuka ruskog proizvođača: 400-1500 rubalja. Cijena stranih robnih marki varira u rasponu od 1500 do 3500 rubalja. Viši troškovi uvezenih proizvoda ne ukazuju uvijek na bolju kvalitetu. Često je razlika u cijeni zbog svijesti o robnoj marki.

Ortopedski jastuk nije obvezatan atribut novorođenčeta bez zdravstvenih problema. Njegova uporaba će pomoći da beba beba ugodnije.

U slučaju nekih kršenja proizvoda nadopunit će se terapeutske mjere.

Dizajn članka: Svetlana Ovsyanikova

Video na temu: ortopedski jastuk za novorođenče

Kako šivati ​​ortopedski jastuk "Medvjed" za novorođenče:

Šivaći valjci u krevetiću čine ga sami

korak po korak radionica o šivanju zaštitnog valjka za novorođenčad u krevetiću

Naravno, svaka majka želi da kreveti ne budu samo udobni, nego i sigurni, jer čak i ako se ne može samostalno onesposobiti, dijete se može povrijediti na drvenim stranama. Dakle, šivanje valjka u krevetiću za dijete relevantno je pitanje. Imajući takvu "mekanu zaštitu", ne samo da štitite novorođenče od mogućih oštećenja, nego također ukrašavate vrtić.

Nijedan interni projekt neće vas nagraditi više nego stvoriti topao, ugodan okoliš za bebu. Za dječji kreveti trebali biste pokušati upotrijebiti nezapaljive tkanine i završi; pažljivo provjerite sve naljepnice na naljepnicama koje su relevantne za punila - jesu li one u skladu s državnim standardima zaštite od požara.

Da biste izbjegli nezgode s gušenjem, uzmite takve zavjese čvrste i istovremeno dovoljno velike kako se dijete ne može progutati; obrezivanje gumba, kuglica i visećih elemenata, koji se često koriste za uređenje doma, treba držati na mjestu koje djeca ne mogu doseći.

Valjkasti odbojnici u krevetiću pružaju dijete s fizičkom i emocionalnom zaštitom. Oni apsorbiraju zvukove, štite dijete od slučajnih ozljeda i pretvaraju takav veliki krevet u mali udoban gnijezdo. Budući da su valjci izrađeni od četiri sekcije s vezicama u obliku vrpci, oni su vrlo lako popraviti. Ventili madraca na donjem rubu sigurnosnih valjaka nalaze se između madraca i rešetkaste stijenke krevetića, zatvaraju list i pomažu u održavanju valjaka na mjestu.

U ovom članku možete se upoznati s korak po korak upute o šivanju valjaka u krevetiću.

Kako napraviti valjak u krevetiću za bebu: mjerenja

Za izradu valjaka u krevetiću, izmjerite duljinu, širinu i dubinu madraca na isti način kao i kod bilo kojeg kreveta. Zatim napravite sljedeća mjerenja:

Dubina jastuka: od vrha madraca do dna stranice rešetke kreveta, kada je spuštena i na najnižem položaju.

Dubina uzglavlja: od vrha madraca do vrha središnjih letvica.

Duljina bočnih valjaka: ta udaljenost je jednaka duljini madraca plus 2,5 cm.

Širina bočnih valjaka: ta udaljenost je jednaka dubini valjka plus 2,5 cm.

Duljina valjaka u nogama: ta udaljenost je jednaka širini madraca plus 2,5 cm.

Duljina bočnih krilaca: ta udaljenost jednaka je duljini madraca plus 2,5 cm.

Širina bočnih krilaca: ta udaljenost je jednaka dubini madraca plus 2,5 cm.

Prije nego što šivate jastuk u krevetiću, izračunajte potrošnju materijala. Točna količina tkanine koju trebate ovisi o veličini krevetića, dubini sigurnosnih valjaka i širini tkanine. Tkanina također može utjecati na to da trebate rezati dionice valjaka u duljini ili širini. Najbolji način za određivanje prave količine tkanine je izraditi uzorak sekcija valjaka, a zatim ga u trgovini jednostavno priložiti pravi materijal i brojiti.

Šivanje valjka u krevetiću za novorođenče s vlastitim rukama

Korak 1: Napravite uzorak jastučića za glavu u krevetiću.

Gornji rub jastuka glave obično je zaobljen, čak i ako su gornji rubovi bočnih stijenki i jastuk noge ravni.

Korak 2: Uklonite sve dijelove valjka.

Iz ukrasne tkanine:

 • Četiri strane valjaka
 • Dva valjka na nogama
 • Dva valjka na glavnoj ploči
 • Četiri strane zatvora

Tkanina od poliestera za košuljicu:

 • Dva bočna valjka
 • Jedan valjak na nogama
 • Jedna glava s valjkom

Lagani materijal za oblaganje:

Za šivanje jastuka u krevetić i izbjegavajte zbunjenost uz obrasce, kada se svi komadi odrežu, odvojite odgovarajuće podloge, tapete, zakrpe i vrpce, presavijte ih u hrpe po jedan na svakoj od četiri strane krevetića.

Od vrpce:

Trebat će vam samo 17,5 m trake za sve. Izrežite dvadeset i šest žica, svaki duljine 61 cm:

 • Šest za svaki strani valjak
 • Šestorica za stopalo
 • Šest za valjak na glavi

Korak 3: Sastavite zaštitne valjke bočne strane u krevetiću vlastitim rukama.

 1. Podijelite i podijelite gornji rub valjka na četiri dijela. Označite uglove.
 2. Zakačite, a zatim četkajte šav na pogrešnu stranu jednog od bočnih valjaka.

Savjet: tako da jastučići izrađeni u krevetiću jesu čak i plumper, kucati ih svaki s dodatnim slojem šivanja poliestera.

Čučavajući ukrašene dijelove, šivati ​​ih sa stranom na kojoj se nalazi šupljina. Za ubacivanje bregastog valjka u klupe kao što je moguće blaže, i da spriječite da se stopica šivaćeg stroja zaglavi u šav, koristite trake papira ili netkane tkanine ili stabilizacijski sloj otporan na suzu između šivanja i stopala. Kada završite šivanje, nježno izvucite papir ili stabilizator.

Ako želite napraviti gornje rubove strana i noga valjaka u krevetić za novorođenčad s kovrčava komada, tada ćete morati napraviti zasebne uzorke za njih s vlastitim rukama. Za početak, nacrtajte na papiru dva pravokutnika - jedan bočni val jednak veličini, umanjen za šavove, a drugi jednako nogavilu, minus šavova.

Za bočne valjke, podijelite i podijelite jedan dugi rub u četiri dijela. Zatim na svakom uglu označite dolje 5-10 cm i izvucite crtu preko cijelog valjka. Što je dublji trag, to je dublji lik izrezan. Spojite oznake tako da se presijecaju s tim redom. Odredite središnju točku na vrhu ruba valjka, između svakog reda oznaka. Nacrtajte luk oblika koji spaja središnju i dvije četvrtine, kao što je prikazano na slici u nastavku. Prilikom izrađivanja valjka za vaše dijete, upotrijebite ovaj luk kao uzorak za sva tri podoba. Nakon što označite luk, dodajte 12 mm šavova.

Za noge valjci, podijeliti i podijeliti jedan dugi kraj na pola. Izmjerite, označite i pratite dva izbočenja na isti način kao i za bočne valjke. Dodajte 12 mm šavova.

Kao što možete vidjeti, stvaranje jastuka u krevetiću za dijete je ugriz, a tu je i mnogo koristi od ovog proizvoda.

Pokrivač, krpelj i jastuk za dječji krevet

Osim valjaka u krevetiću, možete napraviti pokrivač, krilom i jastuk vlastitim rukama.

Budući da nema standardnih veličina za kolijevke i deke za djecu, uzmite kao početnu točku dimenzija madraca vašeg jaslica. Nacrtajte pokrivač oko 20 cm šire i kraći od veličine madraca. Pokrivač ove veličine udobno će prekriti bebu u krevetiću i bit će dovoljno velika da se koristi kao mijenjanje prostirke.

Šipka za dječji krevetić je jednostavno manja verzija popločanog donjeg ruba s otvorenim kutovima. Budući da većina kreveta nema prozorsku mrežu, krilca se stavlja na drvenu platformu umetnutu pod dno madraca. Iako suknja može pasti na pod, popularnija duljina je duljina koja doseže donji rub bočnih krilaca krevetića kada su spušteni.

Prikladan jastuk prekrasan je dodir dizajnu dječje sobe; ona će također biti izvrsna podrška za leđa ili za ruke roditelja u trenutku kada hrane dijete. Uzmi mali jastučić (30-35 cm). Odaberite tkaninu i završite što odgovara pokrivaču. Izaberite lako uklonjivu jastučnicu koja se često može oprati.