Jastuk-valjak s vlastitim rukama

Zasnivanje

Interijer kuće sastoji se od mnogih detalja koji stvaraju ugodnu toplinu u kući. Jedna od tih interijera je dekorativni jastuk u obliku valjka. Takvi jastuci, zajedno s poufovima i sagovima, došli su od istočne kulture. Tu su igrali ulogu oružja na kaučima, drvenim sofama. Punila za njih bili su konjska kosa, slama ili suhe lišće.

No, dolje i perje za punjenje takvih valjaka se ne koriste, jer nasloni za ruke trebali su biti dovoljno elastični da zadrže svoj oblik, a ne sagging s težinom njihovog tijela.

Danas su kaučasti nasloni za ruke postali moderan pribor - jastuk na jastucima na kojima možete leći ili se naginjati dok gledate TV ili čitate knjigu.

Ako vam se sviđa ručno izrađen, tada se takav jastuk za valjanje može lako omotati vlastitim rukama, koristeći ostatke raznih komada guste tkanine. Veličina jastuka može biti apsolutno svaka, određena je prema vašim željama ili veličini sofe. Krajevi jastuka mogu biti ukrašeni cvjetnim tekstilom, dekorativnim napuklinama, plisiranjem, lukovima, vrpcama, rukavima, apliciranim ili dekorativnim vezom.

Na pokrivačima za takve jastuke često se izrađuju udobni čičak, gumbi ili patentni zatvarači. Zatim su vrlo prikladni za uklanjanje i pranje kao onečišćenje. Sredstvo za zimovanje, vunena vuna, holofiber, pjena od gume i drugi moderni materijali koriste se kao punila. Također možete koristiti gotove umetke jastuka. Mogu se lako kupiti u tekstilnim dućanima, gdje se nalaze umetci različitih veličina. Bit će potrebno samo šivati ​​poklopac željene veličine, umetnite košuljicu unutra i jastuk je spreman.

Takav elegantan komad unutrašnjosti može šivati ​​čak i željnu iglučicu iz svih ostataka tkanine. Danas gledamo kako šivati ​​valjak jastuka vlastitim rukama na jednostavnom uzorku.

Jastuk s užetom

Za šivanje takvog jednostavnog, ali vrlo udobnog jastućeg valjka, moramo zalijepiti na minimum materijala i nekoliko sati slobodnog vremena.

Za posao ćete trebati:

 1. Gusta tkanina (velika, jacquard);
 2. munja;
 3. moždine;
 4. igle;
 5. Teme za toniranje tkanine;
 6. škare;
 7. Mjeritelj mjerača;
 8. Line-gon;
 9. Jednostavna olovka;
 10. Šivaći stroj.

Upute za šivanje

Počnimo s rezanjem glavnog dijela poklopca. Uz pomoć oznake vladara i trokuta izrezati ravni pravokutnik iz tkanine. U kojemu će uzdužne strane biti kraće od stranica koje su prošivene do kraja okruglih dijelova. Dimenzije pravokutnika obavljaju mjerenja.

Sada obrezujemo rubove za okrugli dio jastuka. Širina oba uzorka trebala bi biti širina 4-6 cm od glavne mreže. Širina okrenutosti trebala bi biti 8 cm.

Obrve okrugle krajeve označavaju, koristeći kao matricu bilo koji okrugli objekt (tanjur, poklopac iz tave, driblati, itd.). Izrežite dva identična dijela.

Sada nastavljamo šivanju valjka i šivanjem zatvarača. Preklopite veliki obrazac prema unutra, pričvrstite bočni šav s iglama.

Šivamo šavom 1,5-2 cm od ruba.

U načinu rada "Parna" smo glatko šav, okrećući rubove u različitim smjerovima.

Sada primjenjujemo munje, mi prikvačimo igle s jedne strane, kao što je prikazano na fotografiji.

Umetnuti šav šav na šivaći stroj. Zatim zatetnite drugu stranu zatvarača pomoću zatika, pričvrstite drugi rub zatvarača na bazu. Da bismo zaštitili rubove šavova od lomljenja, preklapamo ih s cik-cakovim šavom. Prekoračemo rub zatvarača kratkim šavom, odrezali smo nepotrebni dio zmije.

Posebni alat otkvačite stranu šavova. Rezultat je uredno zaklonjeni skriveni zatvarač.

Sada nastavite s dizajnom dekorativnog ruba. Pritisnemo unutar kratkog ruba uzorka širine 1-1,5 cm. Zatim, preklopite prašinu na pola, glačajte ga, kao što je prikazano na fotografiji.

Postavljamo kabel duž dobro urezane linije, preklopimo detalje na polovinu duljine. Zakačite s iglama tako da je tkanina čvrsto zgrabila kabel.

Položite šav na bastingu, što je bliže moguće kabelu, čvrsto ga učvršćuje unutar ruba.

Prekomjerna tkanina je odrezana. Oko ruba slobodnog ruba vršimo malo česte rezove tako da se dio lako može okretati. Izrađujemo dva dijela.

Sada uzmimo jedan detalj okruglog kraja, pričvrstimo jedan rub granice do ruba kruga. Sada s iglama, pažljivo pospremiti cijeli rub u krug, rezanje od viška.

Nakon toga, na obris, spojimo granicu s kabelom na bočni dio. Slično tome, napravimo drugi dio.

Glavni radni dio je okrenut prema van. Na krajnji dio nanosimo na lice s licem, označavamo spojnu šav s iglama.

Na rubu postavimo strojnu šav na udaljenosti od 1,5 cm.

Otvorite zatvarač, okrenite jastuk na prednjoj strani. Ovdje je naš jastuk za jastuk i spreman, ostaje staviti punilo i zatvoriti zatvarač.

Tipka jastuka

Takav jastuk će dodati svijetle boje i malo romantike u unutrašnjost. Za svoje krojenje uklapa ostatke bilo koje obojene tkanine. Ukupno je potrebno 4 različite boje.

Za posao ćete trebati:

 1. 4 komada svijetle guste tkanine;
 2. Cylindrical liner (duljina 35 cm, promjer 15 cm);
 3. 3 dekorativne tipke u obliku srca;
 4. šivaće alate (škare, igle, niti, igle, stroj).

Upute za šivanje

Odaberite 3 boje tkanina koje će ići na glavni dio i ostaviti četvrti segment za rezanje okruglih krajeva. Stavite zajedno tri pravokutne komadiće duž duljine gotovog valjka. Od četvrtog krhotina izrezali smo dva kruga promjera 15 cm plus 2 cm za dopuštenja.

Nejednaki šavovi u različitim smjerovima, zigzag preko rubova, tako da se ne bore. Radni dio bi trebao biti 35 cm dug plus 3 cm za šavove i širinu jednaka opsegu plus 2,5 cm za šavove. Stavljamo oba ruba glavnog weba, a mi šavamo širine 2 cm.

S jedne strane, mi ćemo napraviti petlje, s druge strane, mi ćemo šivati ​​gumbe - srca.

Uz jedan rub s prednje strane šavljamo tri gumba na istoj udaljenosti. Za prazninu smo odustali od ruba 4-5 cm.

Od suprotnog ruba ispred svakog gumba trošimo tri petlje, u njima se smanjuju.

Nakon što ste pričvrstili gumbe, okrenite cilindrični štitnik iznutra, pričvrstite okrugle dijelove krajnjih dijelova s ​​iglama, stavljajući ih licem prema gore.

Sada fiksiramo dijelove, odrezemo sve što je suvišno. Svi su šavovi pažljivo glačali.

Odvodili smo proizvod tamo, stavili smo unutar cilindričnog obloga, pričvrstili šav. Evo lijepog, valjkastog valjka, šivanog vlastitim rukama na jednostavnom uzorku.

Personalizirani jastuk za jastuk može se prilagoditi za ukrašavanje spavaće sobe, dnevnog boravka ili ljetnikovca. I ako šivati ​​poklopac od vodonepropusne tkanine, onda se može postaviti na ležaljku u blizini bazena ili ga možete uzeti sa sobom na plažu.

Za šivanje je bolje koristiti debelu tkaninu koja će biti dovoljno otporna na habanje, ali ne i grubo na dodir. Shema boja može se podudarati ili kontrastirati s ukupnim bojama tekstila u sobi.

Učiteljska klasa
Valjci-odbojnici u krevetiću (+ uzorak)

Danas ću vam pokazati kako šivati ​​branike u krevetiću.

Ukupno za 3 večeri za njih su se dogodila 4 valjka i 4 poklopca koji se mogu ukloniti. Moguće je samo šivanje valjaka od tkanine s uzorkom, u ovom slučaju pokrivači nisu potrebni, ali je prikladnije za pranje s poklopcem (nije potrebno prati cijeli valjak tako često, često je potrebno prati poklopac).

Jastuci u krevetiću

Za proizvodnju valjaka trebamo: tkaninu (pamuk, bolje je 2-4 različite boje, međusobno kombinirane), punilo (koristim holofiber), niti i ostale pribor za šivanje koje obično koristite.

Za krevet 120x60 cm šaljemo 2 valjka duljine 60 cm i 2 valjka duljine 100 cm, promjer valjaka je 12 cm.

Jastuci u krevetiću

Veličina uzorka za valjke dužine 60 cm: pravokutnik 60x40 cm + krug promjera 13 cm.
Veličina uzorka za valjke duljine 100 cm: pravokutnik 100x40 cm + krug promjera 13 cm.
Dakle, izrezati dijelove za naš valjak.

Pojedinosti uzorka valjka

S unutarnje strane izrezamo pravokutnik u prsten s velikim stranama.

Iz šavne strane šivaju krug prema jednom od rupa valjka.

Šivanje kruga u rupu valjka

Izgleda poput prednje strane.

Šupljamo valjke u krevetiću

Zatim šavamo drugi krug u drugu rupu, bez šivanja 5-7 cm. Prebacimo ga na prednju stranu i napunimo valjak punilom.

Napunimo valjak punilom

Ručno smo šivati ​​rupu.

Ručno smo šivati ​​rupu

Ispada da su ti valjci ovdje u krevetiću. Ako su šivati ​​od tkanine s uzorkom ili drugim bojama, onda su vam valjci spremni, ali možete i šivati ​​pokrivače za njih.

Jastuci u krevetiću

Sad šaljemo pokrivače za naše valjke.

Za valjke duljine 60 cm, veličina pravokutnika za pokrivač = 90x42 cm.
Za valjke duljine 100 cm, veličina pravokutnika za pokrivač = 130 x 42 cm.

Za žice smo odrezali pruge 100x4 cm (3-4 stringa su potrebni za jedan slučaj).

Šivanja pokriva na valjcima u krevetiću

Šivamo kravate za poklopac na strani valjka, kao što je prikazano na fotografiji.

Šivamo kravate za poklopac na strani valjka

Pokušajte na mjestu žice.

Šivati ​​poklopac na strani valjka

Stavite šavove koji će biti u središtu poklopca. Za mali valjak, šavimo jedan bod u sredini pokrova, a za dugačak valjak šivamo 2 šavova u sredini na jednakoj udaljenosti. Vezovi na rubovima poklopaca nisu ušiveni, budući da ih jednostavno povezujemo.

Aem je vezan za središte poklopca

Sada šavamo poklopac u prstenu s velikim stranama tako da žice ostaju na prednjoj strani. Duljina žica je oko 25 cm, okrećemo rubove pokrova u krugu i šivamo.
Stavite kućište na valjak.

Jastuci u krevetiću

Imam te valjke u krevetiću.

Jastuci u krevetiću

Jastuci u krevetiću

Nemojte propustiti i druge radionice:

Kako napraviti stranu (branik) u krevetiću vlastitim rukama

Dječja krevetića sigurno bi trebala biti zaštićena od udaranja šipki i slučajnih skica. Posebni odbojnici (ili odbojnici), koji se mogu kupiti ne samo u gotovom obliku već i samostalno, dobro se nositi s ovim. Let's saznati sve detalje i tajne ovog procesa.

Kako sami napraviti stranu u krevetiću

Za početak morate biti strpljivi i ugodni, ali prilično dugi procesi, pogotovo ako često ne sjednete na šivaći stroj. Naravno, trebate kupiti sve potrebne materijale: prirodnu pamučnu tkaninu i izolaciju - sintepon ili gumu od pjene.

Odredite ono što vam je potrebno prije nego što šavate odbojnike na krevetu

Prije nego što šavate odbojnik u krevetić za novorođenče s vlastitim rukama, trebate razmišljati o uzorku proizvoda, odlučiti o količini materijala, njegovoj kvaliteti, materijalu za punjenje i potrebnom broju odbojnika.

Postoje različite vrste odbojnika:

 • obična tkanina s finim punilom;
 • s uklonjivim poklopcima;
 • od jastuka.

Osim toga, morate odrediti visinu odbojnika koje želite i kako će se montirati - s velcro, trakom ili žicama.

Koliko je strana potrebno u krevetiću

Broj odbojnika u krevetu ovisi isključivo o vašim željama. Neki šivati ​​četiri odjednom kako bi potpuno zaštitili dijete oko ruba krevetića. A neki roditelji vole polovicu, u kojoj samo bočni dijelovi štite branikima.

Naravno, ako je dijete dovoljno stara, a vi ste spustili jedan zid, onda trebate šivati ​​odbojnike samo na preostale tri strane.

Koliko treba tkanina sa strane u krevetiću

Potrebna količina tkanine određuje se ovisno o odabranom broju branika i parametrima kreveta.

U prosjeku, četiri strane standardnog kreveta zahtijevaju 5-5,5 metara tkanine širine 110 cm, a također zahtijeva oko dva metra pjene od gume ili drugog punila 150 cm širokog i debljine 1-1,5 cm.

Ako namjeravate šivati ​​odbojnike s uklonljivim poklopcima, možete kupiti dvaput toliko materijala za šivanje dva seta odjednom. Ili za drugi izabrati tkaninu različite boje.

Kako odabrati tkaninu za strane u krevetiću

Rješavanje problema kako šivanjem jastucima s vlastitim rukama u krevetiću za novorođenčad ne biste trebali zaboraviti na kvalitetu samog tkanine.

Glavni zahtjevi za tkaninu na branicima - je gustoća i prirodnost. Tkanina mora biti ekološki prihvatljiva, dobro disati i ne izazivati ​​alergijske reakcije. Bez obzira koliko je dobra sintetička tkanina, nikada se neće usporediti s prirodnim materijalom. Stoga, odaberite bilo koji tkanina na bazi pamuka, može imati drugačija imena, na primjer, flanel, lan, čašu, pamuk i pamuk. Riječi "pamuk" ili "pamuk" također se odnose na pamučne sirovine.

Što punilo za odbojnike u krevetiću biraju

Stranice u krevetiću za novorođenčad trebaju biti dovoljno meke da bi ugasile bilo kakve slučajne udarce djeteta na rešetkama, stoga, nakon što ste ih počeli šivati ​​svojim rukama, najbolje je to učiniti upotrebom poliestera ili pjenaste gume.

Oba materijala imaju izvrsnu elastičnost i mekoću, dobro se zagrijavaju i potpuno su bezopasne za dijete. Jedini nedostatak pjene je da se suši predugo, a mokri materijal može postati okruženje za širenje bakterija. Zato držite ovu činjenicu kada se brinete o gotovom proizvodu. Osim ove dvije klasične punila, postoji nekoliko drugih mogućnosti - hollofiber, periotek, hallcon i poliester. To su moderni netoksični materijali s dobrom otpornošću na toplinu i trajnosti. Usput, holofiber je suvremeni analogni sintetski zimski zidar, samo stabilniji i bolji za održavanje svojeg oblika, ali, s druge strane, to košta više.

Neki se koriste poput pahuljica, pera, pa čak i životinjske kose kao bumper punila, ali to se ne bi trebalo učiniti. Prvo, oni mogu doprinijeti razvoju alergije u bebi, a drugo, oni su uzgojni tereni za krpelje i razne štetne mikroorganizme.

Uzorci odbojnici u krevetiću

Da biste izrezali branik, morate poduzeti sljedeće korake:

 • Pažljivo izmjerite dimenzije kreveta i odaberite željenu visinu bočne strane.
 • Prilikom traženja papira ili papira primijenite obrazac budućeg proizvoda.
 • Postavite tkaninu i strogo ga odrežite prema vašem uzorku.
 • Koristeći šivaći stroj, izbacite sve rubove odbojnika, osim jednog.
 • Obratite proizvod kroz posljednji rub bez ruba.
 • Umetnite sintepon unutar odbojnika, nakon što je prethodno izrežite 0,5 cm manji od glavnog proizvoda.
 • Ubodite preostali rub na prednjoj strani i pričvrstite čipke ili čipku po želji.
Za referencu, standardni krevet ima dimenzije: duljine - 120 cm, širine - 60 cm, visine - 55 cm.

Visoke pravokutne strane

Visoki odbojnici imaju određenu prednost, jer potpuno štite bebu od crte i štite od ozljeda. Ovi odbojnici su posebno dobri za novorođenčad koja je još uvijek malo zainteresirana za vanjski svijet i zahtijeva povećanu zaštitu.

Da biste štitili odbojnike za potpunu zaštitu, morate:

 • Izrežite četiri komada od 43x63 cm i 43x123 cm (3 cm).
 • Pripremite rubove - rezanje tkanine od oko 15x180 cm.
 • Izrežite izolaciju u skladu s uzorcima.
 • Pričvrstite prežvakane ljuskice na duljinu proizvoda i pričvrstite ih između dva glavna dijela, ostavljajući jednu stranu nepotreban.
 • Umetnite sintetički zimovnik ili drugu izolaciju unutar proizvoda i utisnite preostalu stranu.
 • Urezajte šavove i ukrase na branicima.

Kako šivati ​​jednu stranu u krevetu 60 cm i ukrasiti je rušom

Dakle, odlučili ste da želite stranice u krevetu za novorođenčad ručno izraditi i planiraš šivati ​​odbojnik ukrašen ruševinama na standardnom dječjem krevetu širine 60 cm.

Tada se cijeli proces rada može podijeliti u sljedeće faze:

 1. Potrebno je izrezati četiri pravokutna dijela za veliki branik dimenzija 43x123 cm (3 cm).
 2. Izrežite četiri dijela za bočne rubove dimenzija 43x63 cm.
 3. Pripremite 30 komada za vezove s dimenzijama 8x30 cm.
 4. Pripremite ruff - dugu usku traku tkanine: dva komada veličine 7x183 cm i dva - 7x93 cm.
 5. Dvaput presavijte tkaninu na rupe (uzmite visinu od 3,5 cm) i pričvrstite ga uzduž duljine glavnog proizvoda, a ako vam se sviđaju natečeni nabori, možete više odvojiti duljinu tkanine.
 6. Zatim, morate ravnomjerno prisobiraya ruche, šivati ​​između dva dijela branika, ostavljajući jednu stranu unstitched.
 7. Umetnite izolaciju unutar odbojnika i uklonite preostali rub.
 8. Ušicu šavove.
Kao rezultat toga, dobit ćete stranu koja ostavlja trećinu visine koja nije zatvorena i omogućuje vašem djetetu da nauči sve što se događa oko njega.

Kako šivati ​​odbojnike u krevetiću s uklonljivim poklopcima

Odbojnici s uklonljivim poklopcima imaju svoje prednosti, jer je moguće prati samo vanjske pokrivače, a ne cijeli proizvod. Takve se pokrivače stavljaju na branik kao jastučnice i pričvršćuju se zatvaračem.

Za šivanje tih pokrivača morate rezati 4 komada dimenzija 45x126 cm u veliki obod i 4 komada dimenzija 45x65 cm u prednji dio. Sigurnosni zatvarač ili drugi zatvarač šivati ​​se na kratkoj strani proizvoda.

Osim osnovanosti, takvi odbojnici također imaju nedostatke. Moms znaju da svako dijete lako može zamaziti ne samo poklopac, već i njegov sadržaj. Osim toga, dijete može progutati mali dio zatvarača - munja ili gumb.

Niske strane za krevet od jastuka

Nizak odbojnik je dobar jer ne ometa bebin pogled na okolni prostor, što je vrlo važno za dobivanje novih informacija i sveukupni razvoj djeteta. Jastuk uključuje upotrebu velike količine izolacije koja će djetetovom krevetu učiniti ugodnijim. Između jastuka nisu povezani, pričvršćeni su na žice s žicama ili čičakom.

Nemojte sumnjati da ćete moći šivati ​​dječake u jastučnom krevetu vlastitim rukama, jer to ima mnogo uzoraka s veličinama. Ovdje je jedna od varijanti ovakvih branika: pripremite četiri detalje jastuka za završni zid od 50x70 cm, četiri dijela velikih jastuka za bočni zid - 50x70 cm, šest dijelova malih jastuka za bočni zid - 40x50 cm i 28 dijelova za žice od 28 x 30 cm.

Kao rezultat, dobivate sedam jastuka, od kojih su tri smještene na strani pristupa krevetu. Usput, slobodno ispunite jastuk izolacijom što je moguće čvršće, to će samo poboljšati njihovu kvalitetu i izgled.

Praktični odbojnik s čičakom

Odlučujući da šivaju bočne jastuke u krevetiću za novorođenčad, možete napraviti vlastite obrasce. Velcro uboda često se koriste kao zamjena za konvencionalne kravate za pričvršćivanje odbojnika ili odbojnika u krevet.

Za pravilno šivanje čičak, stavite završio branik u krevetiću i označite mjesta gdje trebate šivati ​​čičak. Tako da se drže čvrsto, prvo ih pričvrstite oko perimetra, a zatim i dijagonalno. Samo imajte na umu da čičak može biti poništen, ako dijete, uspravan, napreži branik prema njemu. Stoga razmotrite osobitosti ponašanja vašeg djeteta i za odraslu aktivnu bebu razmotrite mogućnost varijante s kopčama.

Što šivati ​​odbojnike u krevetiću za djevojčice

Naravno, kao i kod ostalih dječjih stvari, strane u krevetiću mogu gotovo nepogrešivo pogoditi svog vlasnika. Za djevojke, tople ružičaste boje, mnogo čipke i ryusha tradicionalno se odabiru. Neki roditelji čak koriste materijale kao što su saten, iako je za unutarnji dio jaslica nešto surovo, bolje je da ih uređe vanjski.

Usput, sva djeca dobro reagiraju na slike poput slatkih životinja, a možete pokušati napraviti uzorke i šivati ​​strane u krevetić u obliku jastuka, na primjer, s omiljenim crtanim životinjama vašeg djeteta. A ako želite koristiti čipku kao ryusha, pokušajte odabrati meke prirodne materijale. A krevet vašeg princeza izgledat će samo šarmantan!

Ono što šivati ​​odbojnike u krevetiću za dječaka

Strane u dječjom krevetiću obično su ušivene iz tkanine hladnije plave ljestvice, često pomoću crteža strojeva, životinja, biljaka.

Poznato je da su okusi i interesi neke osobe položeni u duboko djetinjstvo. Možda je to razlog zašto su dječaci jako voljeni kad se na branicima zagrljaju veliki džepovi, gdje možete staviti ili dobiti nešto. Malo se istraživača može dugo nositi s ovim procesom.

Pokušajte pokazati maštu i raditi vlastite ruke u krevetiću u obliku životinja ili ptica. Na primjer, prilično je lako napraviti jastuk u obliku sove, samo treba šivati ​​velike bijele krugove u obliku očiju i tamnih - nešto manji, označavajući učenike i tijekom rezanja kako bi se osigurao blago prošireni dva ugla jastuka koji opisuju ptice uši. Vaše dijete će oduševiti takvom sova!

Ekskluzivni odbojnici u krevetiću za bebe

Ako želite učiniti nešto posebno, izradite krevet bebe, onda možete, na primjer, šivati ​​tematske odbojnike - u nautičkom stilu, afrički, kraljevski ili čak indijski. Upotrijebite, primjerice, neke ostatke tkanine da biste na krevetu dobili različite primjene ili ukrase.

Pogledajte asortiman najbližeg dućana tkanine, možda ćete naći inspiraciju za nove i neobične ideje.

Sada znate kako napraviti strane za krevetić vlastitim rukama i čak možete dati majstorske tečajeve svojim prijateljima. Ovaj jednostavan proces svakako će vam donijeti puno užitka, a vaše dijete će donijeti još više topline, udobnosti i majčinske ljubavi.

Šivaći valjci u krevetiću čine ga sami

korak po korak radionica o šivanju zaštitnog valjka za novorođenčad u krevetiću

Naravno, svaka majka želi da kreveti ne budu samo udobni, nego i sigurni, jer čak i ako se ne može samostalno onesposobiti, dijete se može povrijediti na drvenim stranama. Dakle, šivanje valjka u krevetiću za dijete relevantno je pitanje. Imajući takvu "mekanu zaštitu", ne samo da štitite novorođenče od mogućih oštećenja, nego također ukrašavate vrtić.

Nijedan interni projekt neće vas nagraditi više nego stvoriti topao, ugodan okoliš za bebu. Za dječji kreveti trebali biste pokušati upotrijebiti nezapaljive tkanine i završi; pažljivo provjerite sve naljepnice na naljepnicama koje su relevantne za punila - jesu li one u skladu s državnim standardima zaštite od požara.

Da biste izbjegli nezgode s gušenjem, uzmite takve zavjese čvrste i istovremeno dovoljno velike kako se dijete ne može progutati; obrezivanje gumba, kuglica i visećih elemenata, koji se često koriste za uređenje doma, treba držati na mjestu koje djeca ne mogu doseći.

Valjkasti odbojnici u krevetiću pružaju dijete s fizičkom i emocionalnom zaštitom. Oni apsorbiraju zvukove, štite dijete od slučajnih ozljeda i pretvaraju takav veliki krevet u mali udoban gnijezdo. Budući da su valjci izrađeni od četiri sekcije s vezicama u obliku vrpci, oni su vrlo lako popraviti. Ventili madraca na donjem rubu sigurnosnih valjaka nalaze se između madraca i rešetkaste stijenke krevetića, zatvaraju list i pomažu u održavanju valjaka na mjestu.

U ovom članku možete se upoznati s korak po korak upute o šivanju valjaka u krevetiću.

Kako napraviti valjak u krevetiću za bebu: mjerenja

Za izradu valjaka u krevetiću, izmjerite duljinu, širinu i dubinu madraca na isti način kao i kod bilo kojeg kreveta. Zatim napravite sljedeća mjerenja:

Dubina jastuka: od vrha madraca do dna stranice rešetke kreveta, kada je spuštena i na najnižem položaju.

Dubina uzglavlja: od vrha madraca do vrha središnjih letvica.

Duljina bočnih valjaka: ta udaljenost je jednaka duljini madraca plus 2,5 cm.

Širina bočnih valjaka: ta udaljenost je jednaka dubini valjka plus 2,5 cm.

Duljina valjaka u nogama: ta udaljenost je jednaka širini madraca plus 2,5 cm.

Duljina bočnih krilaca: ta udaljenost jednaka je duljini madraca plus 2,5 cm.

Širina bočnih krilaca: ta udaljenost je jednaka dubini madraca plus 2,5 cm.

Prije nego što šivate jastuk u krevetiću, izračunajte potrošnju materijala. Točna količina tkanine koju trebate ovisi o veličini krevetića, dubini sigurnosnih valjaka i širini tkanine. Tkanina također može utjecati na to da trebate rezati dionice valjaka u duljini ili širini. Najbolji način za određivanje prave količine tkanine je izraditi uzorak sekcija valjaka, a zatim ga u trgovini jednostavno priložiti pravi materijal i brojiti.

Šivanje valjka u krevetiću za novorođenče s vlastitim rukama

Korak 1: Napravite uzorak jastučića za glavu u krevetiću.

Gornji rub jastuka glave obično je zaobljen, čak i ako su gornji rubovi bočnih stijenki i jastuk noge ravni.

Korak 2: Uklonite sve dijelove valjka.

Iz ukrasne tkanine:

 • Četiri strane valjaka
 • Dva valjka na nogama
 • Dva valjka na glavnoj ploči
 • Četiri strane zatvora

Tkanina od poliestera za košuljicu:

 • Dva bočna valjka
 • Jedan valjak na nogama
 • Jedna glava s valjkom

Lagani materijal za oblaganje:

Za šivanje jastuka u krevetić i izbjegavajte zbunjenost uz obrasce, kada se svi komadi odrežu, odvojite odgovarajuće podloge, tapete, zakrpe i vrpce, presavijte ih u hrpe po jedan na svakoj od četiri strane krevetića.

Od vrpce:

Trebat će vam samo 17,5 m trake za sve. Izrežite dvadeset i šest žica, svaki duljine 61 cm:

 • Šest za svaki strani valjak
 • Šestorica za stopalo
 • Šest za valjak na glavi

Korak 3: Sastavite zaštitne valjke bočne strane u krevetiću vlastitim rukama.

 1. Podijelite i podijelite gornji rub valjka na četiri dijela. Označite uglove.
 2. Zakačite, a zatim četkajte šav na pogrešnu stranu jednog od bočnih valjaka.

Savjet: tako da jastučići izrađeni u krevetiću jesu čak i plumper, kucati ih svaki s dodatnim slojem šivanja poliestera.

Čučavajući ukrašene dijelove, šivati ​​ih sa stranom na kojoj se nalazi šupljina. Za ubacivanje bregastog valjka u klupe kao što je moguće blaže, i da spriječite da se stopica šivaćeg stroja zaglavi u šav, koristite trake papira ili netkane tkanine ili stabilizacijski sloj otporan na suzu između šivanja i stopala. Kada završite šivanje, nježno izvucite papir ili stabilizator.

Ako želite napraviti gornje rubove strana i noga valjaka u krevetić za novorođenčad s kovrčava komada, tada ćete morati napraviti zasebne uzorke za njih s vlastitim rukama. Za početak, nacrtajte na papiru dva pravokutnika - jedan bočni val jednak veličini, umanjen za šavove, a drugi jednako nogavilu, minus šavova.

Za bočne valjke, podijelite i podijelite jedan dugi rub u četiri dijela. Zatim na svakom uglu označite dolje 5-10 cm i izvucite crtu preko cijelog valjka. Što je dublji trag, to je dublji lik izrezan. Spojite oznake tako da se presijecaju s tim redom. Odredite središnju točku na vrhu ruba valjka, između svakog reda oznaka. Nacrtajte luk oblika koji spaja središnju i dvije četvrtine, kao što je prikazano na slici u nastavku. Prilikom izrađivanja valjka za vaše dijete, upotrijebite ovaj luk kao uzorak za sva tri podoba. Nakon što označite luk, dodajte 12 mm šavova.

Za noge valjci, podijeliti i podijeliti jedan dugi kraj na pola. Izmjerite, označite i pratite dva izbočenja na isti način kao i za bočne valjke. Dodajte 12 mm šavova.

Kao što možete vidjeti, stvaranje jastuka u krevetiću za dijete je ugriz, a tu je i mnogo koristi od ovog proizvoda.

Pokrivač, krpelj i jastuk za dječji krevet

Osim valjaka u krevetiću, možete napraviti pokrivač, krilom i jastuk vlastitim rukama.

Budući da nema standardnih veličina za kolijevke i deke za djecu, uzmite kao početnu točku dimenzija madraca vašeg jaslica. Nacrtajte pokrivač oko 20 cm šire i kraći od veličine madraca. Pokrivač ove veličine udobno će prekriti bebu u krevetiću i bit će dovoljno velika da se koristi kao mijenjanje prostirke.

Šipka za dječji krevetić je jednostavno manja verzija popločanog donjeg ruba s otvorenim kutovima. Budući da većina kreveta nema prozorsku mrežu, krilca se stavlja na drvenu platformu umetnutu pod dno madraca. Iako suknja može pasti na pod, popularnija duljina je duljina koja doseže donji rub bočnih krilaca krevetića kada su spušteni.

Prikladan jastuk prekrasan je dodir dizajnu dječje sobe; ona će također biti izvrsna podrška za leđa ili za ruke roditelja u trenutku kada hrane dijete. Uzmi mali jastučić (30-35 cm). Odaberite tkaninu i završite što odgovara pokrivaču. Izaberite lako uklonjivu jastučnicu koja se često može oprati.

Šivamo bočne jastuke za krevetić. 1. dio

Odlučio sam podijeliti iskustvo šivanja strane u krevetiću. Kad mi se ova ideja dogodila, tražio sam internet za majstorsku klasu za krojenje samo takvih strana. Ali nije našao ništa. Možda nema takve majstorske klase, a možda je loše izgledala :) S obzirom na to, posao je trajao više vremena nego što sam planirao, ali rezultat je vrijedio!

Odmah pojasnite da je vrijeme uvjetno! U prisustvu dvoje djece, proces je bio neprekidno prekinut, a zatim ponovno prikupljao moje misli, a zatim sakupljao sve, a zatim je izlagao.. Potrebno mi je gotovo 5 dana za sve! Ali u stvari to traje mnogo manje!

Dakle, trebat će vam:

1. Fabric. Poželjno x / b. 100%. Različite boje i puno! Uzeo sam veliku maržu, imam dvije djevojke, tako da uvijek postoji gdje staviti ostatak. Moj savjet: uzeti 5-6 varijante iste boje. Ovo će vam dati više kombinacija. Imam ove tkanine ovdje.

Dvije boje, ali odjekuju na slici. Prije otvaranja pazite da se isprati i izvaditi (tkanina koja će se koristiti iznutra je potrebno najmanje 2 metra).

2. Izolacija. Sintepon, holofiber. Koristio sam sintetički zimovnik 100 g / m2 za stražnjim stranama.

3. Punilo u kuglicama. Imam ovaj holofiber. Lopte nisu jako velike, ali vrlo meke.

4. Alati. Škare, vladari, iglice, konac, šivaći strojevi. Bilo bi lijepo imati poseban rezač i patchwork sag, što značajno ubrzava rad.

Razvoj projekta

Prvo, svakako bojite svoj projekt na papiru. Nacrtajte model stranica, izračunajte veličine, dopuštenja. Navedite broj dijelova.

Moji blokovi lica su širi nego što trebam, jer ću postaviti suprotne nabore na vrhu i na dnu kako bih stvorio izbočinu.

Sve se to odražava u projektu!

Napravite nekoliko izgleda tkanina. Pogledajte kako će ići zajedno.

Nakon toga, upravo u projektu pišite gdje će biti tkanina. To će uštedjeti vrijeme i snagu. Nemojte vući tkaninu od mjesta do mjesta.

Sada možete nastaviti s rezanjem. Nemam veliki stol, pa ću ga izrezati na pod. Širila sam deku, posebno dizajniranu za tu svrhu, i izrežite ga. Mala fotografija o procesu jasnoće. Možda će među čitateljima biti vrlo početnik krojačica.

Počela sam šivati ​​od velikih blokova. Iz nekog razloga činilo mi se da je to bilo lakše :)

Sada šivati. Prerezao sam se međusobno s iglama, a onda ih šivati ​​kontinuiranom linijom.

Sada glačanje. Budite sigurni da sve parne pare! WTO je 30% uspjeha. Ponekad željezo vam omogućuje da ispravite neke nedostatke :) Prvo, glačajte šav kao što je to. Čak sam ga malo podigao ispod željeza. To smanjuje napetost šivanja i pomaže u izbjegavanju sitnih predmeta.

Sada šav može se glačati ili peglati. Izvađujem. Zato šav postaje gotovo neprimjetan.

I svakako gurnite prednju stranu. Dajte šavu konačni izgled.

Sada se možete diviti onome što radimo.

Čini se da je sve učinjeno, i kako je lijepo već :) Također sam morao raditi polako jer sam se često divio :)

Trebali bismo imati dva takva bloka.

Na unutarnjoj tkanini napravite oznaku koja će ubodne šavove vrha.

Izrađujemo utore (male rezove).

Ne zaboravite to učiniti sve u dva dijela. Preporuča se da ih preklopite jedan prema drugome i učinite sve oznake na pogrešnoj strani. Ja radim na prednjoj strani jer inače fotografija ne može ništa vidjeti. Napravi nadsechki i gornji i donji rub.

Sada spojimo gornju jedinicu i izvana.

Stavite šavove gornjeg bloka točno na oznaku. Nagnite se s vrha i dna. Vi ste stvorili takve viškove.

Postavili smo ih na suprotnu stranu. Ja to radim po oku, ali možete napraviti ureze. Svršite tako da je izbočina na prednjoj strani. Fotografija se dobro prikazuje.

Nakon što sam ispunio blokove holofiberom, imao sam takav nedostatak.

Možda bi bilo bolje izraditi mali skup, umjesto savijanja. Tada se takav val ne formira. Ali ovo je samo pretpostavka. Nije bilo načina da se to ponovi. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan konačnim rezultatom i, kako mi se čini, ta se mana čak pretvorila u ukras!

Dakle, nakon uboda nabora, stavljamo praznu stranu na sintetički zimski uređivač, odrežimo ga. Stavljamo na donji rub.

Lagano pritisnite šav i okrenite prazno licem prema gore tako da je zglobna šav u sredini. Pritiskamo šav na bočnoj strani poliestera. Peglanje s prednje strane! Inače, vaš sintepon će se pretvoriti u komad sintetičkog kartona :)

I položi liniju na poleđini bočnih strana koje se odlaze iz šavova 3-5 mm. Ubačena na prednju stranu!

To mora biti učinjeno tako da je šav lijepo položen i mali valjak je formiran na stražnjoj strani, što će omogućiti da ne otpada dnu šav.

Sada smo odrezali bočne šavove. Pljusemo. Uključivanje

Izrežite kut šavova kao što je prikazano na fotografiji.

Znači možete izaći iz samog kuta i izbjegavati gustu ružni grumen. Ali nemojte pretjerati. Ako izrezati vrlo blizu šav, tkanina se može proširiti!

Uključujemo prednju stranu.

Sve smo poravnali i na nekoliko mjesta izrezali prednji i stražnji dio stranice. Kao što je prikazano na fotografiji.

Napustite strane strane.

Sada možete postaviti naše postove. Postavljam široku dekorativnu liniju. Želim naglasiti razdvajanje između boja. Jednostavno možete ukloniti šav. To je ono što sam dobio s prednje strane.

Učinit ćemo prilagodbu. Odrežite sve nepotrebne. Tako da se ista ravnopravan vrh ispostavilo.

Stavljanje nabora na vrh ruba. Ne moraju šivati ​​ništa. Možete ostaviti i samo sjeckane igle, ali kada se puni postoji svaka prilika da ogrebete svoju ruku.

Još se možete diviti :) :) Ljepota se dobiva :)

WTO! Preporučljivo je saviti sve nabore!

Sada počinje prilično zamoran i dugotrajan proces. Skuhajte kavu, sjednite. Možete čak i uključiti film i. mi ispunjavamo. mi ispunjavamo. i punjena.

Fotografije holofibera u lopticama, iznenada netko ne zna što izgleda.

Imajte na umu da cijela ruka ide u "džepove". Svakako razmislite o tome kad izradite svoj projekt. Koliko će vam biti široki stupci i kako ćete ih ispuniti. Naravno, možete upotrijebiti vladara ili neko drugo učvršćenje, ali s kvalitetom punjenja ruku, po mom mišljenju, ništa se ne može usporediti. Osim toga, kao što se sjećamo, dolje formirani valovi, i oni također moraju biti popunjeni.

Nemojte pretjerati. Stranice bi trebale biti mekane, ali elastične. Osim toga, previše napunjene stupove bit će teško sašiti.

Fotografija za jasnoću.

Nabili stupac, budite sigurni da ga zakačite ili samljeti!

I sada možete jasno vidjeti koji val koji smo stvorili :) Nema potrebe za panikom. Znači, to bi trebalo biti! Prema mom projektu :)

To se dogodilo nakon punjenja.

Cijeli rub.

Sada sam skrivala vrh ruba u malom cik-cak. Pokušavam točno postaviti liniju, to jest, ne pomjeram se paralelno s križem! Ovo je važno jer ću izrezati rub!

Crta se može položiti bliže rubu nego ja. Kasnije, negdje sam morao kopirati cik-cak, kao što je vidljivo nakon završne obrade. No, postoji opasnost da se cigla začepi na uglovima, a zatim se morate ponovno škrabati. Možda biste trebali odabrati liniju koja je čak i manja od moje, ili izravno kvrgi.

Formirani uglovi su odsječeni! Pokušavamo dati gornji rub glatkom rubu. Ali nemojte se truditi. Prvo, malo je vjerojatno da ćete uspjeti u tome, a drugo, moramo poduprijeti donji rub, a tamo imamo, kao što se sjećamo, val.

Kraj majstorskog razreda, pročitajte drugi dio ovdje >>

Mi govorimo u fazama: kako šivati ​​bočne jastuke u krevetiću novorođenčadi vlastitim rukama

Izbor odbojnika u krevetiću za novorođenče nije jednostavan zadatak. Pogotovo za majke koje čekaju prvo dijete. Budite ekonomični i uzmite jednostavne odbojnike od pjene u dječjoj trgovini? Ili biti rasipan i naručiti set u obliku vesela malih životinja iz popularne majstorice?

Najbolje je biti praktičan i odabrati svestrani opciju - jastuci. Možete ih kupiti u trgovini, redom od majstora ili šivati ​​svoje ruke. I za to nije nužno dovršiti tečajeve rezanja i šivanja, dovoljno je imati šivaći stroj i znati koja će joj strana pristupiti. Zatim ćete naučiti što trebate znati o veličini jastuka, o alatima za izradu obrazaca, o pravilima za odabir materijala, a ne samo o tome.

Značajke, prednosti i nedostaci

Za početak, pogledajmo koje su glavne prednosti takvih strana:

 • Svestranost. Nije bitno je li dječji krevet pravokutni, okrugli ili ovalni. Budući da odbojnici nisu čvrsti, već se sastoje od pojedinačnih elemenata, lako se postavljaju oko perimetra, a da pritom ne skrivaju dodatni prostor. Jedino što treba uzeti u obzir je da krevet treba imati tračnice, jer su one one koje se koriste za pričvršćivanje odbojnika.
 • Stilska raznolikost. Da li dijete ima odvojenu sobu odmah od rođenja ili je krevet u spavaćoj sobi roditelja, takve strane neće ometati stil prostorije jer, ovisno o izabranom tkaninu, mogu biti neozbiljni, nestašni i strogi.
 • Funkcionalnost. Kada beba raste i potreba za zaštitnim odbojnicima nestaje, možete ih ukrasiti s kaučem, koristiti je za sjedenje na podu ili čak za spavanje.
 • Sigurnost. Stranice zatvaraju unutarnji prostor krevetića od skica, štite ruke i noge djeteta, sprečavajući ih da ostanu zaglavljene između letvica, omekšavaju udarce na zidove krevetića.
 • Kognitivna funkcija. Proučavajući crteže, beba se upozna s predmetima, uči razlikovati boje.

Koji su nedostaci vrijedni:

 • Najvažnije je, kao i svaki tekstilni proizvod, strane su prašine, pa ih treba redovito oprati, tako da dijete ne diše.
 • Stranke ometaju pregled, ne daju se upoznati sa vanjskim svijetom. Je li to važno? Ne, barem u prvih šest mjeseci ili godinu dana života djeteta. U ovom trenutku dijete ne može fokusirati svoju viziju na udaljene objekte, tako da ne treba pregled. Mnogo je važnije osjećaj udobnosti i sigurnosti, koji stvaraju odbojnici, zatvarajući bebu iz vanjskog svijeta.
 • Ako koristite guste, dobro napunjene jastuke u kružnom krevetiću, to može biti i nedostatak jer takvi kreveti nisu u početku velika. U tom slučaju, poželjno je napraviti ne-gusti paket ili upotrijebiti holcon kao punilo.
 • A posljednji - značajan broj veza bit će značajan nedostatak za neke, jer svaki element je zasebno priložen.

Korak po korak

Izračunajte broj proizvoda i njihove veličine

Uobičajena veličina za jastučić za odbojnik je 30-32 cm. Standardni pravokutni dječji krevetići za novorođenče dostupni su veličinom od 120x60 cm ili 125x65 cm. U oba slučaja koriste se 4 elementa na dugačkim stranama kreveta i 2 na kraćim stranama. Ako zatvorite cijeli periferni prostor jasle, trebat će vam 12 jastuka.

Jedna duga strana (vanjski) može ostati otvorena za majku da vidi dijete - u ovom slučaju to je dovoljno. 8. U okruglom krevetu također sjedaju 8, u ovalnom - 12. Ponekad na kratkim stranama dječje krevete čine jedan pravokutni odbojnik dužine 60 cm, ali trebate uzmite u obzir da je teže izbrisati, pogotovo ako su čvrsto napunjeni i ne prekriju se.

Potrebni alati

Ništa nije potrebno. Prije svega trebate šivaći stroj. Bilo koja prikladna, zbog funkcija vam je potrebna samo ravna linija i cik-cak. Još uvijek trebaju škare za krojenje, vladar, kredu ili marker za tkaninu i upaljač. Ako kod kuće nema škare za krojače, bilo koji oštar s dugim noževima će učiniti kako bi rezanje bilo udobno. Potrebno je upaljač da se rastane rubovi vrpci, inače će se raspasti. Da biste izradili uzorak, potreban vam je grafički papir ili papir za crtanje.

Odabir materijala

Važno je obratiti pažnju na gustoću tkanine - ne smije biti previše tanka, inače, pri korištenju postoji rizik da se naiđe na problem kada se punilo ispušta iz proizvoda izravno kroz tkaninu. Ako je odabrani materijal tanak, preporučuje se šivanje jastuka s dvostrukim poklopcem, što čini unutarnju gustu tkaninu (najčešće se koristi jeftin bijeli grubi kalici).

Postoje mnogi punjači, najpopularniji su pjenaste gume, sintetički zimski uređaji, holofiber i holcon. Za strane najbolje odgovara zadnja dva. Holofiber se koristi za stvaranje "pot-bellied", guste proizvode, holcon za stan, mekana. Oba su materijala odlična za dječje proizvode jer ne uzrokuju alergije, brzo se osuše, zadržavaju oblik, ne apsorbiraju vlagu i mirise, a insekti ne ulaze u njih. Proizvodi s njima mogu se prati pisaćim strojevima i glačati.

Pjena i sintetski zimski uređaji također će raditi, ali imaju nedostatke - prvo se dugo suši, a drugi ne voli česte prašine i gubi oblik.

Još jedan važan element su žice. Mogu biti ušiveno, ali je lakše kupiti satenske ili repne vrpce. Preporučujemo upotrebu traka veličine 1,5-3 cm.

Kako odrediti veličinu i količinu?

Obično su stranice izrađene u obliku kvadrata s bokom od 30 cm, u tom slučaju dobro su postavljene i u pravokutni i na okrugli ležaj. Odmah zapamtite da 30 cm treba biti strana gotovog proizvoda. Da biste to učinili, uzorak bi trebao biti oko 4-5 cm više, jer 1 cm treba ostaviti na šavovima, a još 2-3 cm će biti gusta kada se puni.

Preporučamo rezati kvadratiće sa stranom od 35 cm - to će biti dovoljno za šavove i nadoknaditi "gubitak" tijekom punjenja.

Najčešće su moderne pamučne platirane ploče široke 150-160 cm, naravno već ili šire od 80 cm do 2,2 m, ali uzmemo u obzir opciju 1,5-1,6 m (za ostale tkanine, lako je izračunati potrošnju na vlastitu), Širina od 1,5 m omogućuje vam postavljanje u nizu 4 kvadrata od 35 cm od kojih će biti 2 jastuka. Za bod 8, trebate 1,4 metra tkanine, za 12 - 2,1 metara.

Ako tkanina ne zahtijeva postavljanje na uzorak, onda možete uzeti bez zaliha. Ali ako trebate uzeti u obzir ornament, onda mora postojati opskrba tkaninom tako da postoji prostor za manevar.

Za punjenje jednog proizvoda potrebno je oko 200 g holofibera, a jastučić će biti gust i elastičan. Ako želite ga učiniti mekšom, količinu punila treba smanjiti. Holcon - roll materijal, prodaje ga metar. Prilikom izračunavanja potrebno je uzeti u obzir koliko je sam list i koliko slojeva planira učiniti.

Za pričvršćivanje vrpce se koriste. Mogu se postaviti u uglovima ili u sredini jastučnice. Za kutne kravate, duljina jednog segmenta je 40 cm. Uz takvu potrošnju potrebno je gotovo 8 metara, a 12 - 38,4 metara za 12 elemenata.

Drugi način je korištenje široke vrpce, šivanje jednog segmenta u isto vrijeme do središta onih strana koje će biti na strani. U ovom slučaju, krevet će biti manje žice, ukupni izgled će biti složeniji. Dužina segmenta bi trebala biti najmanje 50 cm, ali bolje je uzeti čak i više kako bi se lijepi lukovi, a ne ostaviti labave krajeve vrpci visi dolje.

Ako namjeravate ukrasiti jastuke cijevi, trebat će vam trake i kabel za pristranost. Za izračunavanje količine, pomnožite duljinu stranice s 4 (broj stranica) i 8 ili 12 (broj komada) i dodajte 20-30 cm rezervi. Za naše primjere trebat ćemo 11,5 m ili 17 m kabela i bei.

Priprema i rezanje tkanine

Kada se tkanina obrađuje, možete nastaviti s rezanjem. Upotrijebite uzorak ili nacrtajte kvadrate izravno na tkaninu duž vladara - obje opcije su jednako jednostavne i ne trebaju puno vremena. Prije početka šivanja, glačajte tkaninu.

Kako šivati?

Najlakši način za šivanje jastuka bez poklopca:

 1. Potrebno je savijati dva komada tkanine s prednjom stranom prema unutra, ubaciti tri strane potpuno, a četvrti (koji će biti niži od toga - to je važno ako postoji uzorak na tkanini koja se ne može okrenuti) - 5-7 cm od svakog kuta, ostavljajući središnji dio unstitched.
 2. Zigzag rubove tkanine tako da se ne otapaju.
 3. Važno je ne zaboraviti na vrpcu koja pričvršćuje proizvod u krevet. Ako su veze na četiri točke, trebate označiti vrpce sa strane, ali ne i u samom kutu, već ih premjestiti za 0,5-1 cm dolje i gore od uglova. Trebate odmah šivati ​​vrpcu - stavljaju tkaninu na pravo mjesto između rezova, popravljaju ga s iglama i bodiraju. Za pouzdanost, preporučujemo da dodatno trepere priključne točke.
 4. Nakon toga, proizvod se mora iskriviti na prednjoj strani, punilo se mora staviti u njega i rupu mora biti upakirana tajnom šavom. Ako se koristi za popunjavanje jastuka, vrijedi ga šivati ​​na jastuk iznutra, barem na nekoliko mjesta - onda se neće skupljati u kuglu pranja. Ako se to, naposljetku, dogodilo, dovoljno je odmah pronaći jedan kutak nakon pranja i, držeći ga, ispraviti materijal. Ne morate raspakirati poklopac.

Postoje jastuci s ili bez uklonjivih pokrivača. Ako su materijali koji se mogu prati i glačati upotrijebiti kao punilo, tada nema posebne potrebe za uklonjivim poklopcima. Međutim, mnoge majke ih odabiru. U ovom slučaju, trebat će vam više skrivenih munje duljine 30 cm.

Izrada patentnog jastuka je malo teža:

 1. Prvo morate šivati ​​unutarnji poklopac, a zatim napraviti jastučnicu, nemojte zaboraviti pričvrstiti traku.
 2. Posljednja od svega je ušivanje zatvarača (najbolje je koristiti tajnu).

Možda postoje poteškoće, jer ovaj proces zahtijeva određenu vještinu. Ali nemojte se bojati, može se dovoljno brzo savladati. Za više samopouzdanja vrijedi prakticirati na komadićima tkanine, a zatim preuzeti sam proizvod.

Preporučujemo da gledate videozapis o tome kako šivati ​​jastuk za dječji krevetić:

Savjeti za uređenje

 • Ako se uobičajeni kvadratični jastuci čine dosadnim, možete ih dodati cjevovodi, čipku ili ručice, stavljajući ih na konturu ili na prednju stranu.
 • Drugi način ukrašavanja bočnih aplikacija. Za njihovu proizvodnju, pogodan osjećaj, iz kojeg možete izrezati životinjske figure, cvijeće itd. Osjetljiva je dobra jer ne križi rubove, pa dodatna obrada nije potrebna.
 • Nije preporučljivo koristiti gumbe, kuglice, rhinestone i druge male ukrasne elemente - odrasle bebe mogu ih odgurnuti i stavljati ih u nos ili usta.

Proizvodi za njegu

Pravila skrbi ovise uglavnom o punjenju - ako je pjena, holofiber ili holcon, jastuci se mogu prati u osjetljivom stroju. Ručno je pranje sintetičkog zimska zagađivača, perilica je opasna za njega. Klima uređaj nije neophodan. Možete birati željeznice u sintetičkom načinu bez upotrebe pare.

Sigurnost, ljepota i udobnost - sve to može se stvoriti uz pomoć bočnih jastuka. Možete ih kupiti u trgovini, ali puno je bolje da se sami šivite - to vam daje svoje dijete više svoje brige i ljubavi.

SIDE u krevetu za novorođenčad s vlastitim rukama. Obrasci i savjeti

Strana za dječji krevet je vrlo praktična i neophodna stvar. Ovaj element omogućuje ne samo zaštitu djeteta od hladnog nosa, već i oslabiti njegov kontakt s tvrdim štapovima kreveta.

Veliki dar novorođenčeta bit će branik na krevetu.

Zahvaljujući tim softnim uređajima, beba neće ispuniti bumps u prvoj godini svog života, kada se pokušava samostalno kretati u njegovu krevetiću.

Krevet bebe mora imati sličnu zaštitu. Meke strane mogu prilično zaštititi djecu od ozljeda, modrica i abrazije. Moguće je napraviti lijepe i originalne odbojnike s vašim majcinskim rukama, koristeći gotove uzorke ili stručne savjete.

Ležaljke za bebe za vašu bebu mogu biti i vaša prva ručna šava.

Slični proizvodi mogu se kupiti u bilo kojem od trgovačkih centara. Oni se nazivaju i "odbojnici" ili "stražari", ali je li potrebno provesti veliku količinu novca, jer je prilično lako napraviti rub za krevet od pada s vlastitim rukama.

Da biste osigurali da sve ide glatko, slijedite preporuke navedene u nastavku u članku.

Vrste kreveta za dječji krevetić

Prije donošenja odluke o vrsti šava za odbojnike za dječji krevet, morate razumjeti osnovne pokazatelje za svaku vrstu tih proizvoda i značajke krojenja.

Šivanje strana u krevetu za novorođenče nije teško.

 1. Obrezivanje s uklonljivim poklopcima.

Sastoji se od jastuka s pokrivačima prirodne tvari. Omoti pokrivaju jastučnice i pričvršćuju se patentnim zatvaračima. Prednost je što je moguće šivati ​​dva seta vanjskih pokrivača i oprati ih samo. Međutim, takav aspekt je sumnjičav, jer dijete može zaraziti i jastučnice i jastučići.

Iz tog razloga, strane neće dugo biti suhe i čiste, također će morati biti oprane.

Za šivanje trebat će vam dodatna pamučna tkanina i 4 patentna zatvarača, duljine najmanje 42 cm, što će dovesti do dodatnih troškova. Zamjenjivi pokrivači su zašiveni za nekoliko centimetara više jastučića kako bi ih mogli udobno nositi. Čuva potrebu za upotrebom patentnih zatvarača i patentni zatvarači, budući da imaju male krugove, koje dijete može progutati.

Zato je munje bolje učiniti tajnu, nevidljivo djetetu.

 1. Bočne jastučići.

Pogodno je da je moguće upotrijebiti više punila. U slučajevima malih jastuka veličine 40 - 50 cm debljina bočnih stranica može se povećati. Dakle, krevet će biti topli i udobniji.

Proizvođači jastučića jednostavno se pričvršćuju na šipke uz pomoć žica ili ljepljive vrpce.

 1. Visoki odbojnici.

Pokriti drvene šipke u jasle u cijelosti. Oni su prilično dobro zaštitili bebu od crte i štite od šoka. No dječak se mora ograničiti samo na pogled na unutrašnjost njegova kreveta, što može utjecati na njegovu razinu mentalnog razvoja.

Nedostatak je da potpuno pokrivaju pregled djeteta.

 1. Donje strane djelomično pokrivaju štapove kreveta.

U trgovačkim centrima možete pronaći mnogo izmjena stranica, koje će zasjeniti krevet za 2/3 ili 1/3. Takvi proizvodi imaju nedvojbenu prednost - ne ograničavaju recenziju djetetu i omogućuju mu da prati što se događa oko sebe.

Ali sigurnosne funkcije takvih proizvoda su prilično ograničene.

 1. Kanta s džepovima.

Ako želite napraviti odbojnik s džepovima, onda će bitno stanje biti njihova prisutnost na vanjskoj strani kreveta. Interni smještaj uvijek će mamiti bebu.

Pokušat će izvaditi i ispitati sadržaj.

 1. Valjci.

Oni su izrađeni i osigurani na isti način kao i jastučići. Ova opcija se koristi mnogo rjeđe, jer loše štiti glavu djeteta od udaraca i padova. No, u uvjetima visoke temperature u sobi gdje se dijete nalazi, ova vrsta rubova omogućuje pristup svježem zraku.

Stoga je ova opcija prikladna za novorođenčad koja još uvijek ne zna kako se sami kretati ili puzati.

Zaštitni predmeti izrađeni od vezica u obliku žica, brave ili velcro sposobni su se odmaknuti u trenutku kada dijete skloni ustati i povući rub.

Iz tog razloga, pregled s običnim kopčama je pouzdaniji.

Materijal za primjenu odbojnika je također vrlo važan. Umjetni materijali mogu iritirati kožu, uzrokujući alergijske ili upalne reakcije. Stoga je poželjnije dati samo prirodnu tkaninu.

To će omogućiti da se proizvod opere dobro, brzo se osuši, a da ne izgubi svoj oblik.

Vrste punila za branike u dječjoj postelji

Danas je razvijen veliki broj punila koji imaju svoje zasluge. Naime:

 1. Pjena od gume - mikrofilm, zahtijeva poštivanje posebnih uvjeta.

To je prije svega skrupulozno i ​​kvalitetno sušenje. Ova baza ima tendenciju da zadrži vodu dobro, što pridonosi stvaranju mikroorganizama iznutra.

Pjena od gume ima dobru trajnost, što je važno kod čestih pranja.

 1. Sintetički inverzator je najbolji mikro punilo.

Ovaj materijal nije skup, jednostavan, prilično fleksibilan, savršeno prati i odmah se suši. Njegove osobine ometaju stvaranje gljivica.

Najvažnija stvar u izradi strane vlastitim rukama je prekriti tkaninu tako da se punilo ne rolati.

 1. Hollofiber - najnoviji punjač, ​​kvaliteta prelaska sintetičkog zimovala.

Apsolutno netoksičan, ne zadržava vlagu, odmah se suši, bez promjene izvorne konfiguracije. Zbog spiralne teksture, punilo je vrlo otporno na habanje.

To ne uzrokuje alergijske reakcije, što je vrlo važno za djecu.

 1. Periotek je inovativno vlakno.

Njegova glavna prednost je hipoalergijska. Ovo je vrlo fleksibilan umjetni materijal, savršeno prati.

Također se brzo suši i savršeno održava svoj oblik.

 1. Hollkon - umjetno punilo.

Ima fantastične značajke otporne na toplinu. Apsolutno nije alergičan, fleksibilan i otporan na habanje.

Neophodan za hladne i puhane sobe.

 1. Poliester - šuplje vlakno.

Ima antialergijske osobine. Ne gubi svoju originalnu konfiguraciju. Ne privlači vodu i miris.

Dijete se osjeća u takvom krevetu vrlo udobno.

Kako šivati ​​odbojnika u krevetiću za novorođenčad sa svojim rukama, korak po korak upute

Kako bi se odbojnici u krevetiću za novorođenčad s vlastitim rukama, obrasci nisu obvezni. Označavanje možete napraviti izravno na tkanini. Da biste napravili pravu mjeru za šivanje strane, samo trebate izmjeriti perimetar krevetića i podijeliti ga s brojem jastuka. No, budući da kolijevci obično imaju standardne parametre, možete koristiti sljedeće veličine.

 1. Napravite 4 pojedinosti - 43 za 63 cm.
 2. Napravite 4 pojedinosti - 43 do 123 cm
 3. Za rubove bit će potrebne komade materijala, širine 7 cm, duljine 180 cm.

Obrnute strane u krevetu s veličinom.

Spremni odbojnici u krevetiću za novorođenče.

Kako šivati ​​krilati u stranu

Da biste se šavali, morate znati nekoliko nijansi. Duljina krilca može se mijenjati. Minimalno, to bi trebalo biti 1,5 puta dulje od dijela. U tom slučaju neće se pojaviti vrlo bujne nabore.

Kada je dulji od dva puta duži, nabori će biti vrlo voluminozni.

Lončar se lako može pričvrstiti na šivaći stroj. Prikupljajte rukavice rukom s pravilnom iglom. Da biste to učinili, uzmite iglu željene duljine iglom. Onda je ležao stvar "harmonika", probijajući joj iglu. Sada ostaje samo da se ravnomjerno rasprostire po čitavoj duljini niti.

Da biste odmah dodirnuli grudicu, trebate ga postaviti između dva sloja materije.

Vjerujte u vlastitoj snazi. Ako majka ili baka stvarno žele napraviti ruku za bebu sa svojim vlastitim rukama, zasigurno će se riješiti.

Uostalom, ljubav i energija, koju narodni ljudi prenose, ne mogu biti zamijenjeni bilo kakvim tvorničkim ljepotama, ali djeca to posebno osjećaju.