Kupaonica za bebe

Bol

Novorođeno dijete je malo čudo koje treba ljubav i njegu. Jedan od najvažnijih dnevnih postupaka je kupanje bebe. Po povratku iz rodilišta, dijete i majka mogu ostati bez kolica za nekoliko dana ili čak tjedana, nekoliko mjeseci bez hodalice i visoka stolica, ali kupka za novorođenčad je potrebna od prvog dana i može trajati više od jedne godine.

Zašto nam je potrebna posebna kupka za bebe?

Roditelji koji samo čekaju svoje prvo dijete možda neće biti dobro upoznati sa osobitostima za njegu djeteta i kako će izgledati, na primjer, kupanje za bebe. Dakle, sama potreba za kupnjom kupke može se ispitati.

Dakle, trebali biste kupiti kadu za novorođenče jer:

 • Novorođenče ne može ni stajati, niti sjediti ni držati glavu. Uvijek ga drži samo s dvije ruke. I dok se kupanje, beba glava mora biti iznad razine vode tako da ne ulazi u nos, usta, uši i oči. Stoga, ako nemate odvojenost pomoćnika, onda vam je potrebna posebna kupka.
 • Malodobni, nedavno rođeni, navikli su na ugodnu blisku atmosferu. Kupanje u vodi donosi bebu bliže državi u kojoj je nedavno bio u majčinom trbuhu. Stoga, mala udobna kupka, granice koje on može osjetiti, donijet će mu radost.
 • Zasebna kupka također je važna zbog higijene. Zbog male veličine, lako se prati i priprema za sljedeće postupke za vodu. Ako dekocija kamilice boje beba kupka u žućkastoj boji - to nije tako zastrašujuće kao zamišljati žute cakline od odraslih spremnika.
 • Ne treba puno vode, to je ne samo ušteda nego i praktičnost vremena. U malom volumenu, lakše je stvoriti željenu temperaturu vode.
 • Mali kapacitet je mobilan, pogodan za prijevoz i pohranu. Možete odabrati mjesto gdje možete oprati bebu.
 • Ova kućna potreba prikladna je ne samo za bebu, već i za odrasle, jer kada se kupate bebu, ne morate se saviti i stati u neugodan položaj. Dijete možete ostaviti na razini pojasa ili prsa, a svi će uživati ​​u tom procesu.

Glavne vrste i modeli kupelji

Da biste odlučili koju kupku odabrati za novorođenče, trebate razmotriti cijeli raspon ponuđen na tržištu danas. Međutim, toliko je širok i raznolik u smislu parametara i cijena da je, možda, vrijeme da napravimo klasifikatora.

Načelo raznolikosti sastoji se od tri parametra:

 1. Kvaliteta upotrijebljenih materijala (plastike, polietilen, guma, polipropilen)
 2. Broj dodatnih funkcija (ugrađen ili odvojeni ležaj, ugrađeni ili odvojeni termometar, označava sapun, kadu s pelenama, s policama, s ladicama s krevetom, s visokim nogama)
 3. Dizajn (okrugli, ovalni, anatomski, boja, dubina, protuklizni premazi, crteži).

Tu su i izvorne značajke i značajke dizajna, kao što su majčinska trbušna kupelj, antibakterijski.

plastika

Standardni modeli obično su najjeftiniji zbog jednostavnosti proizvodnje i odsutnosti složenih dodataka i dijelova. Oni su dobri jer ih je lako održavati - lako se pranje i nema potrebe za rastavljanjem ili sušenjem pojedinačnih komponenti. Istina, stavite bebu da nema ništa. Pogodan je za ljude koji zajedno okupaju mrvicu kad drži i drugi ispire.

Ali nakon šest mjeseci, kada dijete može sjediti i igrati se u vodi, ova kupka savršeno se uklapa, jer u njoj ima relativno mnogo prostora, a dno je ravnomjerno.

Dobra je vijest: kupelj ili klizač na kojemu se udobno može prilagoditi vašem djetetu mogu se kupiti zasebno i umetnuti svaki put kad plivate.

Podupirači su plastični, pjena, tkanina na metalnoj podlozi, tkanina "viseća", koja je pričvršćena na standardni spremnik s posebnim kuka. Neki plastični letci su obloženi posebnim premazom tako da dijete ne sklizne i gurne u vodu, što može biti opasno.

Važno je odabrati postolje tako da je čvrsto na dnu spremnika ili pričvršćen s posebnim usisnim čašama, jer će u protivnom biti vrlo neugodan kada ulijete vodu, to će još više otežati.

Možda, umjesto brda, anatomski potporni madrac Easy Bath će vam odgovarati, drži dobro dijete, ne mokri, ima petlju za površinsko sušenje.

anatomski

To je plastični proizvod s izlivenim slajdom. Vrlo je pogodno u prvim mjesecima života, jer je brdo apsolutno nemoguće kretati, bez obzira na to kako se dijete vrti, ostat će tamo gdje je. Kad dijete odrasta i nauči sjesti, može se staviti na suprotni kraj rezervoara. Zahvaljujući anatomskom dizajnu slajdova za bebe, dijete koje će sjediti nasuprot njemu neće ni skliznuti niti će jesti u potpunosti u vodu. Nedostatak je u tome što je nemoguće staviti bebu u trbuščić, možda ćete morati kupiti još jedan, jednostavniji.

I nije u svim modelima anatomska klizač prikladna za bebe od rođenja, može se pokazati prilično velikom, a onda će se dijete morati držati kako ne bi netko zaronio pod vodom.

Tipičan primjer je brand Cam Baby Bagno. Ovi proizvodi imaju ugrađeni ventil za ispuštanje vode, džepove za pribor za kupanje, protuklizni premaz.

Također, anatomski spremnici, zbog prirode strukture, imaju mnogo zavoja, pa im je potrebno pažljivo održavanje: detaljno pranje i dobro sušenje.

Bez obzira na kupku koju odaberete, ako u njemu postoji dijete, ne ostavljajte ga na trenutak bez nadzora.

Plastično pričvršćivanje

Ima mehanizam kojim je ugrađen na vrhu odrasle kupelji. Roditelji će se povoljno smjestiti u blizini djeteta u stolici i obaviti pranje u pozi odmora. U tom položaju sve je uvijek pri ruci, a beba može uživati ​​u plivanju ne samo, gledajući samo vaše noge ili ruke, već gledajući vaše lice.

Ovakav način uređenja pribora za kupanje prikladan je po tome što se može sastaviti i rastaviti ako je potrebno, a elementi se trebaju presavijati sve do sljedećeg plivanja.

Prije no što kupite plastičnu kupelj s nosačem, pazite da se prilagodi vašoj kućnoj kupelji u veličini zatvarača i nemojte ga koristiti ako se ne uklapa. Obavezno provjeravajte mogućnost servisiranja mehanizma za pričvršćivanje svaki put prije početka postupka za vodu, jer napunjeni spremnik teži više od 25 kg, a ako je u njemu beba, a zatim više od 30 kg. Ne možemo mu dopustiti da padne s visine od pola metra.

napuhavanje

Podsjeća nas na sunčano ljeto, madrace na napuhavanje, morski zrak, kako dobro plivati. Plivanje u njoj je stvarno dobar, jer je napuhana kupka za bebu sigurna, lagana i pokretna. Budući da u njemu postoje mnoge sekcije, izolirane jedna od druge, kada se probode na jednom mjestu, ne ispušta sve i ne stane.

Istina, puhati i napuhati - prilično je umoran. Dobro je ako ima dovoljno mjesta za trajno postavljanje.

Zbog meke strukture teško je čistiti spremnike na napuhavanje, što je osobito važno za bebe. Ako želite kupiti spremnik za napuhavanje - budite spremni svakodnevno ga čistiti.

Sklopivi

Moderna praktična inačica beba kade, koja se može nositi ispod ruke. Za takav proizvod potreban vam je minimalni prostor, lagan i zanimljiv, dadovi će se svidjeti. Možete se kupati s tobom na putu, na primjer, na plažu.

Zbog popularnosti i prikladnog prijevoza, cijena suvremenih sklopivih proizvoda nešto je viša od prosječne cijene monolitnih plastičnih spremnika. Primjer je model Stokke FlexiBath, koji je izrađen od ne-kliznih materijala, opremljen odvodom i nabora više nego kompaktno.

antimikrobno

Moderna moderna mogućnost za djecu s predispozicijom za alergije ili za roditelje koji vole sterilnost. Ovaj spremnik dizajnirani su od strane britanskih znanstvenika i sastoji se od plastike s posebnim materijalom koji ubija više od 99 posto bakterija na površini proizvoda. Istodobno, materijal ne emitira ništa u okoliš. Treba napomenuti da užitak primamljivanja da takav kup «čudo» nije jeftin.

Mijenjanje stola s kadom

Ovaj proizvod je transformator. Sastoji se od metalnog okvira, među čijim je nogama često police na kojima se postavljaju dječja oprema i proizvodi za njegu. U gornjem dijelu nalazi se mjesto za pričvršćenje spremnika za kupanje i / ili mijenjanje središta (mijenjanje odjeće za bebe). Komplet sadrži crijevo za odvod vode. Dizajn je pokretan jer se nalazi na kotačima s čepovima.

Kupka s postoljem

Stalak je izrađen od metala i sklopivi, izrađen na principu glačalo ili sušilicom za rublje. Ovaj dizajn je dobar za njegovu sigurnost, trajnost i lakoću. Spremnik stabilno stoji na svojim nogama, prilično visok, na razini pojasa i iznad pojasa.

Takve kupke često su opremljene sudoperom.

Ladica za novorođenče s setom pribora

Primjer takvog kompleta je komplet Bebe Jou. Popis dodatnih elemenata kupke za bebe uključuje: termometar, klizač, postolje, rupu za odvod, posebnu kantu za odvod, ručnik - pregača. Potonji je prilično zanimljiv trag, objesite ručnik oko vrata, zaštitit ćete ga od vode tijekom postupaka, a zatim možete staviti novorođenčad u nju. Istodobno, za ručnik se ne treba doprijeti i razmišljati o tome kako ga razmjestiti kako bi beba više udobno omotala.

Kupka "Majčin trbuh"

U izgledu nalikuje na kantu ili bačvu, opremljenu odvodom za vodu. U takvom svojstvu beba se stavlja u položaj fetusa. Smatra se da se dijete približava državi koju je izgubio, budući da je rođen. Prema pregledima onih koji su koristili takav pribor za kupanje, nije prikladan za pranje bebe u njemu zbog uskih mjesta.

Prije nego što upotrijebite takvu kupku za novorođenče, savjetujemo vam da se posavjetujte s pedijatrom, jer simulira trbuh moje majke, ali zapravo nije. Dijete koje još nije naučilo držati glavu ima vertikalno povećano opterećenje na kralježnici kad se stavi u kadu. Liječnik vam razumno može zabraniti da se u takvim djetinjama kupate u prvim mjesecima života.

Prednost je ušteda vode, pogotovo ako iznenada imate problema s njegovim grijanjem, ona također održava bolju temperaturu i s njim je lako uroniti dijete u vodu preko ramena.

Koga odabrati: pravila

Bilo koji izbor danas je kompromis između cijene i kvalitete. Osim toga, trebali biste nastaviti s vašim individualnim potrebama.

Prije nego što odaberete kupaonicu, odlučite gdje ćete voditi postupke s djetetom jer model izravno ovisi o tome.

Ako se kupanje odvija u kupaonici, razmislite ima li u njemu mjesto za puni stacionarni dječji spremnik za kupanje ili ako trebate paziti na mogućnost montaže na kontejner za odrasle. S nedostatkom prostora, također su prikladni sklopivi i napuhani. Malo više prostora će uzeti model s postoljem ili "mama trbuščić".

Da biste napravili pravi izbor, prije svega trebate slušati sebe i procijeniti uvjete u vašem domu, jer ono što idealno odgovara jednoj osobi ne bi voljela drugu, i obratno.

Što treba uzeti u obzir prilikom odabira kupke za novorođenče

Da biste razumjeli kako odabrati kadu za kupanje novorođenčadi, morate odrediti glavne kriterije koje mora ispuniti. Ona su kako slijedi:

 • Glavni uvjet za odabir dječjeg proizvoda je sigurnost. Morate provjeriti je li vaša kupnja ovjerena, tj. Izrađen od sigurnih netoksičnih materijala. Odabir pribora za kupanje novorođenčeta, pobrinite se da nisu neispravni, ne slomljeni, da nema čipova i pukotina.
 • Cijena proizvoda povećava se u odnosu na povećanje broja funkcija (dodavanje džepova, termometra, klizača, stajanja, odvoda itd.). Možda nećete moći uštedjeti kupnjom robe bez dodatne opreme jer su stvari poput termometra i klizača vrlo važne, a možda ćete ih morati kupiti dodatno.
 • Veličina proizvoda razlikuje se od 78 do 100 centimetara. Što je duljina veća, to će trajati. Ali, s druge strane, veliki volumen spremnika u prvoj godini života vrlo je neprikladan za uporabu, puno vode je izgubljeno, što također treba drenirati nakon svake kupke, ako nema odvoda.
 • Dobro je za bebe kada se kontejner lako i temeljito ispere, stoga je važno procijeniti i proizvod u smislu praktičnosti. Pa, ako postoji poseban odvod, olakšava silaz vode.
 • Nemojte zaboraviti na dodatnu opremu: termometar, klizač (tkanina ili plastika), ako nije dostupan (alternativa: viseća mreža, pjenasti jastučić, vodootporni madrac). Osim toga, na vratu možete kupiti krug napuhavanja, podupirati glavu iznad vode, vizira na čelu i svakako posebnu igračku za kupanje, kako bi lijepe fotografije napravili u novoj kupelji i zanimljivo je provesti vrijeme prskanja s djetetom u vodi.

Kategorija cijena

Najjeftiniji su standardni plastični kupelji. Cijena počinje od 250 rubalja. Anatomski spremnici su približno dva ili više puta skuplji. Proizvodi za sklapanje i napuhavanje se prodaju po različitim cijenama od 500 rubalja do 4000.

Najskuplje ladice u setu s drugim komadima namještaja koštaju oko 10.000 rubalja.

zaključak

Kupanje je postupak koji treba donijeti dijete zadovoljstvo i održavati zdravlje, osloboditi napetosti, opustiti dijete i pripremiti ga za slatki san. Briga za majke, nakon savjetovanja s pedijatrom, dodajte morsku sol ili biljni ekstrakti u kupke kako bi normalizirali ton, spriječili i liječili alergije, čak i liječili prehladu.

Podijelite svoje iskustvo: stojite za bebu

komentari

Imao sam sličan stalak, na njega je smještena vrlo manja kupaonica, što je također prikladno jer je poželjno kuhati vlado ranu prije ozljede pupčane rane. Stalak je vrlo prikladan i ovaj dizajn je vrlo pouzdan. odvodna rupa. Nakon šest mjeseci kupio sam dječju kupelj za bebe za bebe za kabine općenito super. Dijete u njemu sjedi na sjedalu poput bačve i igra s igračkama. Možete ga staviti točno u posudu i možete imati sudoper.

sretno dijete za kabine, točno sam pronašla?

i u takvom novorođenju se kupati? pišite da su oni za one koji mogu sjesti

I ja sam prevarant zbog ovog problema i ne mogu doći ni na što

Julia, govoriš li o sretnom djetetu? Ona je za starije djece koja sjede, a ne za novorođenčad. Ili govoriš o nekoj drugoj kupelji?

o ovom, nisam ih vidio živ, nikad ne znate, možda postoji neka vrsta losiona, poput umetka ili klizača za djecu.

Da, pokušavam to shvatiti. Dok je ova opcija:

Bacio sam i branje, sve dok nisam pronašao najbolje

Da, da, da, to jest, tamo sjedalo je uklonjivo unutra, jako mi se sviđa, toliko je kompaktan ako želite, ako je možete uzeti automobilom.

I ja imam tuš, stavljam slajd izravno u tuš i okupao bebu na njemu oko 6 mjeseci, a zatim u stolici, i kada sam s pouzdano sjeo, jednostavno sam sjedio u tušu. Istina, naša paleta je duboka, dijete je poput kadom. Isprva smo isprali tuš kabinu sapunom prije svake kupke. Kupka je bila neprikladna za odvod, bila je teška i glomazna, doslovno se upotrebljavala nekoliko puta.

Tatjana, hvala. Uopće nismo ni imali kabinu, imali smo montažnu strukturu: nisku paletu + zasebna staklena vrata koja su izravno spojena na zidove. Nažalost, tu se ne može ispuniti. Hvala još jednom.

Kao opciju, možete samo vodu iz tuširanja na brežuljku. Možda ne svaki put, zamijenite s pranjem u kadi.

Imali smo ovu opciju (100 cm kupka plus štand kao na slici), ispran na godinu dana (također i tuš kabina). Nemojte propustiti nikakve probleme, spustiti se, oduzeti moj muž ili sam izvukao vjedro 5 minuta. Moram komentirati u nastavku.) Od godine kada sam kupio bazen na napuhavanje, sad plivamo u njemu, moglo se započeti mjesec dana od 9 mjeseci, ali bilo je prikladnije za mene

Lily, hvala ti jako. Vjerojatno ste kupali bez odvoda? Stavljate li na dno kabine bazen na napuhavanje, bez nosača?

Kupaonica je bila s umivaonikom, ali nisam ga mogla koristiti kako bi se pravilno ispraznila

Evo kako to sada izgleda (imamo dno na napuhavanje, ali ja sam previše lijen da bi cijelo vrijeme pušio)

Imali smo sličnu kupku i veliku, bila je vrlo prikladna za pranje bebe, oprali smo u ovome dok se ne sjeli, a zatim u kadu. Dugo sam služio - dobili smo dvoje djece i dvojica mojih preživjeli. Jedino je pitanje isušivanje. Podesio sam crijevo

Pa, ako ima nekoga da ga napuni i izlije svaku dan. vrlo teško. Pogotovo ako planirate na kupku malo duže, dijete starijih, to je oštrije kretanje, čak i na brdu, Bog ne dopusti, to je sve. Ne bih se usudio, ne vidim praktičan smisao u ovoj strukturi - postoji veći rizik.

Olga, imamo tuš. Opcija za pranje djeteta u kuhinji na kuhinjskom stolu čini mi se neugodnijom. Što savjetujete?

Imamo i kabinu, planiram kupku, bilo da ga stavim tamo, ili ako to nije prikladno, na podu kupaonice. S prvim djetetom u drugom stanu na perilicu u kupaonici.

Olga, hoćeš reći bez stana, na podu? Mislila sam, ali imala sam problema s leđima i mogućnost da se tako malo oslanjao nije za mene. Moja je djevojka prešla na krevet, a ne na krevetiću ili komodoru, stalno se žaleći za leđima, a kupka na podu još je niža.

prijatelji imaju tuš kadu dok dijete nije sjela, oprana na stolici, u samoj kabini. Zatim u njemu, ali već na podu kabine stavili su kadu. Ja sam prvo oprala djecu u kupaonici na stolici po prvi put. Za mene, tako stol u kuhinji ili stolici je mnogo sigurniji od dizajna na fotografiji

Hvala vam na savjetu.

Glavna stvar je kakav je štand za kupnju. Dano nam je na dahi - pa se bojim staviti punu zdjelu vode na nju - tako slab. Ne kao kupka s vodom i bebom. A u Moskvi, prijatelj također ima kabinu i takav štand, pa mi se čini da odrasla osoba može popeti i ništa se neće dogoditi - to je tako čvrsto i stabilno.

Hvala ti. A koja je tvrtka bila štand, možete li se sjetiti? Ili možda zapamtite: domaće ili uvezeno?

Slično tome, uvoz, ali ono što ne znam. Vidi, pitam.

Hvala vam, ja ću čekati onda, svibanj ispasti da razjasni tvrtku.

Koristio sam upravo to od rođenja do 5-6 mjeseci, nisam ni razmišljao o razini vode, ali imamo kadu manje nego na fotografiji. Za mene vrlo zgodan stvar, i još uvijek ga koristiti kao sušilica na ovaj dan)))

Natalia, hvala. A koja je tvrtka bila štand, možete li se sjetiti? Ili možda zapamtite: domaće ili uvezeno?

Kupljen u Kćeri-sinovima.

Jesu li stavili stajati i oprali dijete u kupaonici?

Stalak u mojoj sobi je tamo, i oni su i oni oprali. veličina kupaonice niti ne dopušta da se postolje smjesti)))

Jasno je. Hvala na pomoći.

Natalia, puno hvala!

Već smo uživali do 8-9 godina. Voda je izlivena normalno, na kupelji je naznačena maksimalna razina. Tray je uzeo najveći.

Alexandra, hvala. A koja je tvrtka bila štand, možete li se sjetiti? Ili možda zapamtite: domaće ili uvezeno?

Jednostavno domaće, kao što ste vidjeli na slici. Sušila sam joj odjeću, jednostavno)

Alexandra, veliki supružnik

Vidi također

Bath BabyOK "Onda Evolution" (Italija) prilagođen je rastu djeteta zahvaljujući dvije mogućnosti. Prvo, to je opcija za novorođenčad, s prikladnim ugrađenim anatomskim stalakom za leđa djeteta. Zahvaljujući štitu, dijete ne klizi prema dolje i na stranu, nije potrebno.

Djevojke, koje imaju takvu kupelj s postoljem, molimo vas da podijelite svoje mišljenje o tome. Koliko je prikladno, koliko je vremena potrebno? Unutarnja duljina od 70 cm zbunjuje se malo. Bojim se da ćemo vrlo brzo rasti.

Korišteni set za kupanje: stalak, kupaonica i klizna tvrtka OK baby u dobrom stanju. 1. Ok Baby Metalna kupeljna stakla Cavalletto je vrlo stabilna, posjeduje posebne nosače, ne zauzima puno prostora kada se presavijeni.

Hi BBShechki! Htjela sam pitati koja je kupka bolje kupiti za dijete? Nemamo kupaonicu, imamo tuš, stoga nam je potreban i stalak! Za sada sam izabrala sljedeće: Kupelj za kupanje.

Prodavanje bebe kade Onda Evolution OkBaby sa stalak za veliku kupku nakon jednog djeteta. Boja je vapna. Komplet uključuje: plastični stalak (podesivi od 54 cm do 80 cm), preporučeni gumeni umetak s vodom.

Djevojke, sve je već kupljeno za naše bebe, ali nismo kupili kadu. Planiram ga kupiti kako bi se dijete bečavalo do 1,5-2 mjeseca, a tek onda se preselimo u veliku kupku za odrasle. A ovdje u.

Prodati bebu kupku s vrlo udobnim stalakom, kao i klizanje za kupanje anatomski oblikovane bebe s posebnim kliznim umetcima. Sve je u izvrsnom stanju. Cijena za cijeli set od 1000 rubalja.

Cijena 1490 rubalja. Kupka za dijete koje drži dijete u savršenom položaju za kupanje ne dopušta mu da se sklizne pod vodom. Dizajniran za djecu od 0 do 1 godine. Vrlo je jednostavan za korištenje. Na stranama se nalaze.

Prodavanje baby kade Mothercare, krem ​​boje, u izvrsnom stanju (koristi se 1 mjesec.). Podrška olakšava savijanje tijekom kupanja bebe. Brijeg podupire dijete u vodi.

djevojke savjetuju. sve izgleda kao osnovno. napustio kupelj. točno na postolju potrebnom. ali. koja veličina? uzeti uobičajene male? nije siguran. imamo tuš. nema kupke stoga postoje zabrinutosti da će se dijete uvaliti.

8 (495) 245-00-92 (višekanalni)

Fotografije dječjih dobara

Hit prodaja

Nove stavke

Dječja soba

Kreveti na rasklapanje

Ovdje ste

Dječja kupelj, kupelj

stranica

flagcount

Prijavite se na stranicu

koš

U vašoj košarici nema stavki.

Na našu internetsku stranicu možete naručiti u bilo koje doba dana,

7 dana u tjednu.

Možete kontaktirati naše menadžere na gore navedenim kontaktnim brojevima dnevno.

od 10-00 do 22-00.

8 (495) 245-00-92

Popularni brandovi

Službena skupina VKontakte

Roba za bebe

Za naše klijente

Informacije za kupca

Dječja robna marke

Kontakt informacije: +7 (925) 362 60 10 +7 (965) 281 69 66 +7 (495) 245 00 92

© Sva prava pridržana. Dječji online hipermarket Roba za djecu 2011-2018

Adresa: Rusija, Moskva, sv. Klochkova, 4

Želimo Vam samo pravu i neophodnu kupnju!

Materijali na ovim stranicama zaštićeni su autorskim pravima i srodnim pravima i ne mogu se koristiti bez pismenog dopuštenja vlasnika autorskih prava!

Proizvodi dostupni: 6878 stavaka na 20.08.18

Kupke za kupanje novorođenčadi, pravila izbora

Kupanje je jedna od najvažnijih postupaka za dijete. Proces ne samo da daje čistoću i udobnost, nego i donosi mir i spokoj. Dijete je u vodenom okolišu do rođenja od 9 mjeseci, tako da kontakt s tekućinom neće biti nova stvar za njega. Međutim, trebali biste voditi brigu o najugodnijem kupanju, bez negativnih emocija. Najbolji uređaj za prvo poznanstvo s vodom je beba kupka, kupanje proces u kojem će biti lako i prikladno i za dijete i za majku.

Koga odabrati

Ponekad širok raspon proizvoda samo distracts attention, ne dopuštajući vam da se usredotočite na važne bodove. Da ne biste izgubili u odgovornom izboru dodatne opreme za kupanje djeteta, trebali biste znati važne pojedinosti o kojima biste trebali obratiti pažnju na:

 • kvaliteta proizvoda: beba za kupanje bi trebala biti izrađena od sigurnih, trajnih materijala;
 • sigurnost: prvi kriterij pouzdanosti je stabilan, ne sklizak dno. Velika prednost je prisutnost posebnog protukliznog premaza;
 • kupka treba čestu i temeljitu njegu. Stoga, prilikom odabira, razmislite koliko je prikladno čistiti proizvod koji vam se sviđa;
 • veličina: dječja kupaonica treba držati dijete barem prvih šest mjeseci svog života;
 • kupke, opremljene posebnim atributima, uvelike pojednostavljuju kupanje. Takvi pribor uključuju klizanje, viseću mrežu, ugrađene termometre, termičke senzore ili otvore za pražnjenje, stol za presvlačenje, posteljinu za kupanje. Također, postoje modeli opremljeni s utezima, što vam omogućuje da stalno budete svjesni promjena tjelesne težine.

Prilikom odabira kupke treba uzeti u obzir mnoge čimbenike, ali glavni je da beba i roditelji trebaju uživati ​​u kupanju.

Vrste kupki

Danas je spektar kupki za novorođenčad u svojoj raznolikosti upadljiv, a budući roditelji često pitaju: "Koja je kupka bolje odabrati kako bi se beba osjećala ugodno". Klasična kupka još uvijek ima posljednje mjesto na tržištu i zahtijeva se, međutim, novi, poboljšani proizvodi osvajaju svojom praktičnost. Mali detalji, kao što su, na primjer, klizač, viseća mreža, stol za promjenu ili stalak, koji nadopunjuju standardni dizajn kupaonice, pojednostavljuju proces kupanja, posebno ako dijete još uvijek ne može držati glavu.

plastika

Dječja kupka je smanjeni model odrasle kupelji. Dječje kade se razlikuju u raznim nijansama, dizajnu i širokoj dostupnosti. Najčešće, tradicionalni plastični model nema pomoćne osobine, kao što su vodeni toplomjer, klizač ili viseća mreža, no mogu se kupiti zasebno. Zabavan i pouzdan dizajn omogućuje vam korištenje termometra bez straha.

Klizanje za kadu ima prikladan oblik, tako da se beba lako nalazi na njemu. Posebni uređaji za ruke i noge pružaju udobnost cjelokupnom procesu. Klizač podrazumijeva da je dijete pod kutom, ali površina protiv klizanja sprječava klizanje dolje. Neki poznati proizvođači u kompletu na kadi pružaju poseban madrac, čija je osnova pjenasta guma. Bilo koja dječja trgovina, u pravilu, nudi odabir omiljenog modela među brojnim tradicionalnim kupkama.

Kupanje djeteta tijekom prvih tjedana života može biti vrlo težak proces u klasičnoj kupelji, posebno za roditelje koji nemaju iskustva. S jedne strane, dijete treba podršku, s druge strane, treba ga oprati. S vremenom proces više neće izgledati tako komplicirano, ali za prvo kupanje u tradicionalnoj kupelji, bolje je povezati tata ili baku. Kupanje je bilo zabavno i bez bolova u leđima treba obratiti pažnju na posebnu pozornicu. Stalak se može postaviti u veliku kupku ili na pod. Vrlo je jednostavno odabrati ovaj atribut, vrijedi razmotriti snagu i prisutnost protukliznih dodataka na postolju.

anatomski

Ova kupka je kontejner u kojem je ugrađen posebni klizač kako bi podržao dijete. Dizajn reproducira obrise tijela djeteta. Klizač pretpostavlja da će beba biti smještena u ležećem položaju. U tom slučaju, glava bebe fiksirana je iznad vode, a poseban štand služi kao podloga za leđa. Anatomska kupka će vodne postupke pretvoriti u ugodan i siguran proces. Mama će imati jedan zadatak - dobro oprati dijete, a klizač će pružiti stalnu potporu. Za dijete koje može sjesti, suprotna strana kade je opremljena, dublje, a ne ortopedski. U nekim slučajevima anatomski modeli opremljeni su ugrađenim odvodom, termometrom ili termalnim senzorom.

Plastično pričvršćivanje

Kupaonica, uz prisustvo veze s odraslom kupelji - je anatomski ili tradicionalni model, opremljen posebnim nosačem za ugradnju na veliku kupku. Prilikom odabira, vrijedi obratiti pažnju na kombinaciju veličina kupelji i čvrstoće pričvršćivanja, koji model nadopunjuje termometrom, spremnicima za sapun ili perilicu, drenažu i još mnogo toga.

napuhavanje

Kupka na napuhavanje za dijete prikladna je za davanje ili rekreaciju na otvorenom, ali se također može koristiti svaki dan kao kućanski aparat. Jedan od mogućih dodataka kupelji može biti slajd. Također, dizajn uključuje mekani naslon za glavu, a dno je izdržljiv, odbojnik - prihvatljiva visina.

Prednost kade za napuhavanje je da se lako prevozi i lako se može pohraniti. Za vrijeme kupanja ne brinite zbog činjenice da se zrak može izbjeći iz kupelji, budući da kružna konstrukcija omogućuje puše samo onaj dio proizvoda koji je pretrpio. Ipak, napuhivanje kupke svaki put prije kupanja nije racionalno, a kad se pohrani u gotovom obliku, kupka će zauzeti puno prostora, a postoji i mogućnost da se guma može probiti. Kupka na napuhavanje zahtijeva posebnu pažnju kako bi se izbjegla pojava virusa i klica. Prikazani model nije opremljen termometrom.

Sklopivi

Uz sve potrebne funkcije, proizvod ima sposobnost odustati. Takva sposobnost da bude korisna kako u putovanju, tako iu malom stanu, gdje se cijeni svaki milimetar prostora. U razvijenom obliku kupka je čvrsto fiksirana, ostavljajući mjesta za prisilno presavijanje. Sklopiva kupka također može biti opremljena odvodom s čepom, posebnim protukliznim umetkom i čvrstom ručkom za lakši transport. Temelj za protukliznu prevlaku može poslužiti kao pjena guma ili guma. Jedna od mogućih dodatnih instalacija je viseća mreža.

antimikrobno

Kupka je idealna opcija za bebe koje pate od alergijskih reakcija. Takav proizvod ne zahtijeva dodatnu obradu, jer u početku sadrži posebnu tvar - mikrobanu. Ova komponenta uništava do 99,6% bakterija na površini. Antiseptik ne utječe na zdravlje djeteta i ostaje u kadi cijelo vrijeme njegove uporabe. Baktericidna kupka će zaštititi osjetljivu kožu bebe od negativnih učinaka klice.

Mijenjanje stola s kadom

Napredak ne prestaje, tako da danas možete odabrati kadu koja će biti opremljena stolom za mijenjanje ili čak čitavim komodom ladica. Za odvod vode ima posebnu cijev ili cijev. Mijenjanje stola može imati kotače kako bi ga premjestili u kupaonicu. Prednost je da će sve potrebne stvari biti pri ruci. Međutim, mijenjanje tablice s kadom također ima nekoliko nedostataka. Prvo, to je mala veličina kupke, beba će brzo rasti iz nje. Drugo, stol za presvlačenje i kadu ne smiju stati u kupaonicu, a kupanje u dječjem vrtiću nije uvijek prikladno. Osim toga, stol za promjenu može se brzo pogoršati zbog stalnog kontakta s vlagom. Ako je izbor pao na ugrađenu kadu, treba obratiti pozornost na dizajn, u kojem kupka djeluje samostalno, na primjer, ostavlja ili naslanja.

Dječja kupka "Majčin trbuh"

Kupka ima izvorni oblik, koji izgledom podsjeća na kantu. Zahvaljujući jedinstvenom dizajnu, dijete se osjeća udobno i poznato. Podignuta leđa podupire dijete odozdo, a majčinske ruke brinu o položaju glave. Izum zadržava vodu toplom dugo, a prisutnost prikladne ručke osigurava lagani prijenos strukture.

Hammock kupka

Kupka, uključujući i viseću mrežu u svom pakiranju. Vrata za kadu - mrežica koja je pričvršćena na strane kupke s kukama. Dobar izbor za prve mjesece djeteta. Hammock vam omogućuje da koristite dvije ruke za kupanje bebe, bez brige o njegovoj podršci. Jedan od nedostataka ovog uređaja je vrijeme njegove uporabe. Hammock prikladan je za bebe ne starije od 3 mjeseca. Kada dijete uči da se prevrće, viseća mreža gubi sigurnost.

Trošak

Ovisno o proizvođaču i vrsti kupke, cijena može varirati u rasponu od 250 do 10 tisuća rubalja. Najniže cijene su na tradicionalnom izgledu kupke - od 250 rubalja i više. Modeli koji koštaju oko 600 rubalja mogu biti opremljeni sagom i sudoperom. Za izradu sagova izaberite visoko kvalitetne, nepokretne materijale, kao što je pjena od gume ili gume.

Anatomske kupke su malo skuplje - od 660 rubalja i više. Proizvođači koji nude proizvode vrijedne oko 2000 rubalja, dovršite komplet s termometrom, odvodom, dispenzerom za šampon.

Sklopive kupke su slabije popularne od tradicionalnih i anatomskih modela. Njihov trošak počinje od 2000 rubalja.

Mijenjanje tablice s kadom iz stranih proizvođača (Italija) ima minimalnu cijenu od oko 7.000 rubalja. Neke opcije uključuju mogućnost odvojenog korištenja odvojive kupelji. Mijenjanje tablice, u pravilu, opremljeno je odbojnicima i remenima tako da dijete osjeća sigurno.

Trošak kupke na napuhavanje počinje od 1800 rubalja i više. Značajka ovog modela je različita oblika i dizajna. Vesela patka s mekim stranicama neće samo dodati pozitivne emocije, nego i sigurno kupanje. Kupka "Majčin trbuh" - novost u svijetu dječjih proizvoda. Njegov trošak počinje od 1.800 rubalja.

Potpora za kadu pogodna je za velike kade, ili se mogu osnovati samostalno. Nadzemni stalak je jednostavan za korištenje i pogodan je za sve vrste kupki. Prosječna cijena spajala - od 1500. Stand, koji je instaliran na podu, češći. Cijene su vrlo različite, od 1000 i više. Na takvom stalku može se osigurati vješalica za ručnike, stol za zamjenu ili sušilica. Trošak tobogana za plivanje, ovisno o materijalu i kvaliteti, započinje od 150 i više, viseća mreža košta malo skuplje, od 200.

Kako odabrati udobnu bebu za kupanje novorođenčadi

Dječja kupka je potrebna za novorođenče, jer u kupaonici za odrasle dijete je neugodno i nehigijalno se okupa. Važno je da vodeni postupci daju bebu pozitivne emocije, jer ako se tijekom prvog kupanja u životu beba ne sviđa, u budućnosti će taj postupak uzrokovati plač i nelagodu. Udobnost postupka ovisi o odabranoj kupelji. Danas su trgovine spremne pružiti veliki broj beba kupaca iz različitih proizvođača.

Vrste kupki

 • Klasična plastična kupka sa i bez odvoda.

Ovo je jednostavna kupka zaobljenog oblika. Ovaj je model prikladan za upotrebu i je jeftin. Prednosti uključuju činjenicu da je kupka prostrana i široka, što znači da će se mrvica osjećati ugodno u njemu, čak i kada raste. Drenažni ventil pomoći će ispustiti vodu bez ikakvog napora. Nedostatak je u tome da u ovoj kupki nije prikladno kupati novorođenčad sama, ali taj problem se lako može riješiti kupnjom dodatne opreme ili dovođenjem drugog člana obitelji u proces.

 • Anatomska kupelj.

  Ovi modeli su neophodni za djecu koja još ne znaju sjesti i držati glave sami. Dizajn kupke uključuje ugrađeni slajd koji ponavlja krivulje djetetovog tijela, što dijete omogućuje udobno sjedenje, a roditelji mogu sigurno uživati ​​u procesu. To je samo dijete brzo raste, a nakon nekog vremena anatomska kupka postaje mala i roditelji moraju stjecati novu. Nedostaci anatomske kupke uključuju nesposobnost da se beba na trbuhu.

 • Sklopiva kupka za stopala.

  Ovaj će model biti izvrsna akvizicija za ljude koji žive u malim apartmanima. To će uštedjeti prostor, lako se uklapaju u ormar. U razvijenom obliku ovaj model ni na koji način nije inferiorni od klasične kupelji. Sklopiva kupka za kupanje novorođenčadi prikladna je i sigurna za upotrebu, osim toga, možete ga odvesti kamo god krenuli. Među nedostacima relativno visoke cijene.

 • Kupka za napuhavanje.

  Zgodna i kompaktna opcija. Takva kupka u ravnom pogledu nema, prikladan je za vikend sa sobom na kolibu ili na plažu, a postupak za kupanje u njemu je siguran. Nedostatak: lako probušite kupelj i morate pumpati i puhati svaki put prije i poslije kupanja.

 • Kupaonica sa stolom za zamjenu.

  Takva kupnja značajno štedi prostor u stanu. Kupaonica sa stolom prikladna je u tome što su potrebne stvari pri ruci, a nakon vodenih postupaka dijete se može odmah oprati. Takav model često je opremljen crijevom za ispuštanje vode i kotača radi lakšeg korištenja. Takvi proizvodi su visoke kvalitete i odgovarajuće cijene.

 • Kupka za kupanje novorođenčadi s pričvršćenjem na kadu.

  Uložene na ladicama imaju različit oblik. Pros: optimalna visina za majku, tj. Kada se kupanje dijete neće morati saviti. Uz pomoć posebnih nosača kupka se stavlja u standardnu ​​kupku. Prije kupanja mrvica važno je provjeriti zadržava li se kupka.

 • Okrugla kupka "Majčin trbuh".

  Taj je naziv dobio zahvaljujući obliku u obliku kante. U takvoj kupki dijete je udobno i sigurno, kao u utrobi. Tu kupku preporučuju pedijatri kako bi spriječili kolik u bebama. Od minusa, mame uočavaju neugodnosti kupanja: teško je kupati dijete u tako skučenom, a djeca rasti iz nje brzo. Takva kupka pogodna je za tuširanje.

 • Antimikrobna kupelj.

  Da biste se riješili pitanja: kako se nositi s kupkom za prvo kupanje novorođenčeta, možete odabrati antimikrobnu kupelj. Sastoji se od posebnih dezinfekcijskih aditiva. U isto vrijeme za dijete takva kupka je sigurna, ne gubi svojstva čak i nakon dugotrajne uporabe. Takvi modeli ne prodaju se u svakoj trgovini, a nisu jeftini.

  Dodatna oprema

  Kada kupujete kadu za novorođenče treba obratiti pozornost na pribor i pribor za kupanje.

  • Klizanje za kupke. Klizač je koristan kao dodatak klasičnoj kupelji. To je staja koja ne dopušta da dijete sklizne za vrijeme kupanja. Postupci s vodom s klizačem sigurni su i jednostavni.

  Postoje modeli slajdova koji mogu zamijeniti kupku za kupanje novorođenčadi. Oni se lako ugrađuju u kadu i zbog strukture sprječavaju klizanje bebe.

 • Hammock za kupanje novorođenčadi. Proizvod je napravljen od mrežice i montiran je iznad dna kupke tako da dijete leži nepomično na njemu kada kupanje.

 • Madraci na napuhavanje. Sa sličnim madracom, možete kupiti bebu čak iu odrasloj kupelji, bez straha da će voda ući u uši.

 • Gumeni krug na vratu. Uz to, beba pliva bez problema u kadi.

 • Spužva u kadi. Postoji ogromna količina prirodnih, pjenastih i spavaćih spužvi za bebe. Bolje je davati prednost prirodnim morskim spužvama, sigurni su i ne uzrokuju alergijske reakcije.

 • Termometar. Ova stavka mora biti instalirana u bebenskoj kupelji. To će vam omogućiti prilagodbu temperature vode prilikom kupanja, sprječavajući prekomjerno hlađenje ili pregrijavanje.
 • Sigurne gumene igračke. Igračke će vašem djetetu pomoći da vole kupanje, svaki put kad se veseli ovom postupku. Kupnja dječjih igračaka za kupaonicu, obratite pozornost na njihovu boju i miris. Kvalitetni proizvod obično je glup boje i bez mirisa. Ako ste u nedoumici, od prodavača zatražite sigurnosni certifikat.
 • Stand. Ovim dizajnom reguliraju udoban položaj kupke. Kupanje ne bi trebalo donijeti neugodnosti mami.
 • do sadržaja ^

  Što treba uzeti u obzir prilikom odabira

  Odabirom kupke pažljivo pregledajte. Obratite pozornost na sljedeće značajke:

  • Veličina kupaonice za kupanje novorođenčadi. Što je širi model, to će biti više komotno mrvice, osim velike kupke će trajati duže.
  • Kupka treba biti izrađena od izdržljivog, sigurnog materijala. Ako nema dovoljno prostora u stanu, razumno je kupiti kupelj ili napuhavanje.
  • Kupka treba biti što je moguće stabilnija. Gumene noge pomažu spriječiti klizanje.
  • Pa, ako ima drenažu u kadi.
  • Rubovi moraju biti zaobljeni i površina glatka. Međutim, dno kupke treba prekriti zaštitnim premazom.
  • Anatomski utori i ručke na stranama - dobar dodatak za jednostavnu uporabu.
  • Je li prikladno za pranje i čišćenje kupke nakon upotrebe?

  Najbolje ocijenjeno

  Ocjena sastavljena po trošku u silaznom redoslijedu.

  1. Baby Expert Trottolino. Ova prekrasna komoda s stolom za presvlačenje i kadom može uvelike olakšati život roditelja, a takva će kupnja ukrasiti svaku dječju sobu. Gornji dio je namijenjen mijenjanju, ispod nje je kupka, koja se lako izvadi. Svi korišteni materijali su prirodni i sigurni za mrvice. Zemlja podrijetla - Italija.

 • Foppapedretti s ladicama imaju iste funkcije kao i Baby Expert Trottolino. Razlikuje se samo skromniji dizajn. Isto vrijedi i za Italiju.

 • Vruća kada s toplim vodopadom je lagana i izdržljiva i pogodna je za djecu mlađu od 2 godine. Kupka je opremljena funkcijom cirkulacije vode duž djeteta. Posebni umetak s automatskim tušem i umetkom za udobnost djeteta. Zemlja podrijetla - Kina.

 • Thermal Bebe Jou je u stanju održavati optimalnu temperaturu. Komplet sadrži ugrađeni termometar i posudice za sapun. Ovaj model može značajno pojednostaviti postupak kupanja novorođenčeta. Proizvedeno u Nizozemskoj.

 • Kupka Hoppop bato ima originalan i elegantan dizajn. Idealno uklapanje u bilo koji interijer. Termometar za zaustavljanje postaje bijeli kada je temperatura vode iznad +37 stupnjeva. Savršeno glatka površina kupke je jednostavna i prikladna za čišćenje. Zemlja podrijetla - Belgija.

 • Ladica s anatomskim slajdom Happy Baby Bath Comfort je jedna od najprodavanijih u Rusiji. Anatomski klizač ponavlja sve zavoje tijela mrvica, omogućujući mu da se osjeća ugodno i ugodno. Izrađena od visokokvalitetnog i sigurnog materijala. Uključeno je lopata. Zemlja podrijetla - Kina.

 • Sklopiva kupka za kupanje novorođenčadi Stokke. Ova kompaktna kupka zauzima minimalan prostor kada je presavijena, a kada se odvija, prilično je prostrana. Tu je umetnuta novorođenčeta Stokke, koja pruža udobno kupanje novorođenčadi. Ova kupka je bogomod za one koji žele uštedjeti puno prostora u kući, ali istodobno udobno kupati bebu. Zemlja podrijetla - Mađarska.

 • Kupka za kupanje novorođenčadi IKEA. Dobar proizvod u odnosu na cijenu i kvalitetu. Ovo je klasičan model, jednostavan i istodobno visokokvalitetan i udoban, opremljen s protukliznim premazom i oblogom. Zemlja podrijetla - Poljska.

  Kakvu kupku možete odabrati za kupanje novorođenčeta: anatomskog, preklopnog modela i pregleda drugih opcija

  Dnevna higijena, pranje i kupanje potrebni su za bebu od prvog dana života. Kvalitetna beba kupka je jedna od primarnih kupnji novorođenčeta i njegovih roditelja, ali se koristi dugo vremena. Izaberite između raznih dostupnih opcija, modela i materijala nije lako. Zahvaljujući ovom članku možete lako razumjeti kako odabrati glavni pribor za kupanje vašeg voljenog potomka.

  Kvalitetna kupka za kupanje novorođenčeta bit će korištena najmanje godinu dana.

  Što tražiti pri odabiru kupke?

  Novorođenče je krhko i bespomoćno na zemlji. U vodi se osjeća lagano i pouzdano, jer bilo je u ovom okruženju koje je proveo prethodnih 35-40 tjedana. Liječnici preporučuju ne samo brisanje ili zalivši vodu na dijete samo za higijenske svrhe, već i za potpuno kupanje. To je kupanje koje će omogućiti mladunku da se smiri i opusti prije spavanja, da se potpuno opusti noću.

  Postoje brojni parametri koji valja paziti na odabir:

  • veličina i volumen (koliko litara drži kupka);
  • oblik;
  • proizvodni materijal;
  • unutarnja prevlaka.

  Je li beba potrebna vlastita kupka?

  Dječja kupka je potrebna prvenstveno za roditelje. Pravilno odabran, ponekad je sigurniji od odrasle kupke, što znači da mama i tata mogu uživati ​​u procesu kupanja, a ne biti u stalnoj napetosti, držeći glavu novorođenčeta nad vodom. Mnogi modeli imaju mekanu prevlaku na mjestima najdubljih dodir s dječjim tijelom (dno, leđa, glava), tako da dijete neće biti ozlijeđeno tijekom postupaka s vodom.

  Briga za kupku za bebu je mnogo lakša nego za odraslu osobu. Prvih nekoliko tjedana (prije nego što umbilikalna rana ozdravi), prije svake kupke, kupka mora biti dezinficirana. Koliko će raditi majci ako smatrate da se novorođenčad svakodnevno okupa. Također, raznovrsne biljne čajeve, koje se dodaju u vodu za malu djecu, mogu se bojati s emajliranim i akrilnim kupkama.

  Kapacitet beba kade je u prosjeku 30-40 litara. U nedostatku vruće vode za kupanje beba neće biti problem - samo čajnik kipuće vode.

  Vrste kupki: pro i kontra

  Izbor određene vrste kupke ovisi o nekoliko čimbenika:

  • parametri prostorije u kojoj se planira raditi (to će biti kupaonica, kuhinja ili dnevna soba);
  • mogućnosti organiziranja opskrbe i ispuštanja vode;
  • potreba za čišćenjem kupke nakon postupka;
  • proračun za kupnju.
  Ako je kupaonica malena, možete kupiti mali pribor koji je ugrađen u umivaonik prije kupanja

  Među raznim kupkama za bebe mogu se razlikovati klasični i modelni know-how. Informacije u nastavku pomoći će vam odrediti koje vam je potrebno.

  Konzervativni modeli

  Klasična (ovalna) kupka. Najjednostavnija i najpristupačnija vrsta spremnika za kupanje. Kapacitet - oko 30 litara. Izrađen je od plastike, sličnog oblika do odrasle kupke. Važno: ovaj model je prikladniji za djecu koja sjedaju samostalno. Za novorođenčad, bolje je kupiti mrežu ležaja.

  Anatomska (ortopedska) kupka ima blagu nagib u dječjoj leđnoj strani, mali nasloni za ruke i posebnu izbočinu između djeteta kako bi se spriječilo klizanje. Nije nužno zadržati dijete u njemu - može mirno leći potpuno samostalno. Mama u ovom trenutku imat će vremena napraviti dodirnu fotografiju za obiteljsku arhivu. Važno: anatomski klizač ne dopušta da dijete skrenete na trbuščić ili uronite u vodu glave. Da biste naučili roniti mrvicu, potrebno je na drugom mjestu.

  Kupelj s postoljem ne zahtijeva dodatni prostor za postavljanje, već se postavlja izravno na kupku za odrasle pomoću posebnih učvršćenja. To vam omogućuje da kompaktno stavite novi pribor u malu kupaonicu i učinite kupanje prikladnim za roditelje zbog lokacije kupke na velikoj nadmorskoj visini.

  Zamjena kupaona je cijeli kompleks kupke, mijenjanje stolova, police i ladica. U pravilu ima 2-3 stupnjeva, na kojima možete organizirati kozmetiku za kupanje, ručnike ili dječju odjeću, kao i pelenatora (može se postaviti na stranu kupke ili staviti na vrh). Mora biti opremljen odvodnim crijevom.

  Znanje za napredne roditelje

  Sklopiva kupka namijenjena je malim apartmanima, u kojima fizički skladište skupno stvari nigdje. Zahvaljujući svojim fleksibilnim stranama i mehanizmom preklapanja, može se pohraniti na polici, skriven iza ormara, pa čak i objesiti na zid. Upozorenje: provjerite integritet sklopnog mehanizma prije svake uporabe. To će spriječiti oštećenje od spontanog preklapanja.

  Kavana, ugrađena u tuš kabinu, izgleda kao visok okrugli bazen ili velika kantu. Ima posebnu odvodnu rupu koja se povezuje s odvodom u samoj kabini, tako da nema potrebe za pranje poslije pražnjenja.

  Kupka za napuhavanje novorođenčeta češće se koristi kao "marširanje", jer roditelji su se bojali iskoristiti naizgled nepouzdane građevine svakodnevno. Ovo je izvrsna opcija za one koji planiraju uskoro prenijeti dijete u veliku kupelj i ne žele kupiti prostranu predmet zbog nekoliko tjedana korištenja. Vrlo su kompaktni u ispuhanom obliku, nemaju čvrste površine koje bi omiljeno dijete moglo naštetiti, opremljeno sustavom za ispuštanje po presjeku, koji sprečava izlijevanje vode i okretanje u slučaju bušenja.

  Antimikrobna kupka izrađena je od plastike s antibakterijskim aditivima koji neutraliziraju patogene mikroorganizme. Zbog toga ne zahtijeva uporabu kemikalija za kućanstvo tijekom njege i dodatne dezinfekcije prije uporabe. Pogodno za djecu s osjetljivom kožom. Jedina negativna je visoka cijena robe.

  Popularni modeli i proizvođači

  Kupke za novorođenče proizvode stotine tvrtki specijaliziranih za proizvodnju dječjih dobara. Nudimo malu ocjenu pouzdanih i visokokvalitetnih proizvoda od pouzdanih proizvođača:

  1. Brevi's Bagnotime je kompletan sustav za kupanje zajedno sa stalakom i stolom za mijenjanje. Metalni zatvarači mogu se podesiti po širini, što čini model univerzalnim - lako se postavlja na bilo koju kupku.
  2. Ladica s odvodom od SEVI BABY. Jeftin plastični model opremljen odvodom. Klasični oblik, mirne boje i sigurni materijali omogućili su ovom uzorku da se ponese mjesto na popisu najboljih.
  3. Ovalna kupka HAPPY BABY s odvojivim anatomskim postoljem. Jedan od najboljih dizajna u ovom trenutku. Odvojivi klizač omogućuje sigurno korištenje kupelji od prvog dana života i produljenje uporabe do 7-8 mjeseci, čak i do godinu dana. Koristan dodatak je ugrađena ladena za dezinfekciju djeteta i isušivanje vode.

  Mjere opreza pri kupanju djeteta

  Bez obzira koliko je kvaliteta odabrana kupka, bez obzira na to koliko je poznata proizvođač, sjetiti da odgovornost za sigurnost kupanja leži kod roditelja. Jednostavan algoritam akcija učinit će kupanje ugodnim i sigurnim:

  • stavite kupelj samo na ravnu površinu;
  • pobrinite se za integritet i pouzdanost montaža i stalaka;
  • provjerite temperaturu vode prije ronjenja bebe;
  • kupajte dijete u čistom stanju (kuhana voda);
  • uklonite višak stavki iz dosega djeteta.

  Zapamtite da se kupanje treba dogoditi samo u prisutnosti odrasle osobe. Nikad ne ostavljajte djecu u kadi bez nadzora!