Trudnoća nakon 30

Zdravlje

Možda, svaka očekivačka majka u nekom trenutku misli: "Što ako sam trudna s blizancima?", "Kakva je vjerojatnost rađanja blizanaca?"

Ovaj članak će vam pomoći shvatiti što ovisi o rođenju blizanaca i procijeniti vaše šanse da daju svijetu dvije slatke djece odjednom.

Za početak, neka razjasni da su blizanci (tzv. Blizanci) tzv. Bratski blizanci. To je, rođeno kao posljedica oplodnje dva odvojena jaja, za razliku od identičnih blizanaca, koji su rođeni kao rezultat podjele jednog oplođenog jaja u dva nezavisna zametka. Istovjetni blizanci uvijek nalikuju jedni drugima poput dvije kapi vode, a blizanci ne mogu biti sličniji od braće ili sestara rođenih u različito vrijeme.

Koji čimbenici mogu pridonijeti rađanju istovjetnih blizanaca - još uvijek nije poznat. Ali mogući su razlozi za rođenje blizanaca moderne znanosti. Postoji sedam glavnih čimbenika koji povećavaju vjerojatnost zaraze blizancima.

 1. Nasljedna predispozicija. Ako želite znati koja je vjerojatnost da ćete zatrudnjeti s blizancima, prije svega proučite obiteljsko stablo, svoju obitelj i vaš muž. U vašoj ili njegovoj obitelji bili su slučajevi blizanaca? Dakle, imate priliku postati roditelji dva puta odjednom.
 2. Upotreba oralnih kontraceptiva. Ako ste uzimali oralne kontraceptive najmanje šest mjeseci i odmah postali trudni nakon otkazivanja, moguće je da će trudnoća biti dvostruko veća. Činjenica je da jajnici imaju sposobnost nadoknaditi reakciju, tj. Nakon dugog lijeka "odmori" počnu raditi s dvostrukom snagom. Zato, tijekom tog razdoblja, jedno jaje ne može sazrijeti u jednoj ovulaciji, već dva ili više.
 3. Upotreba in vitro oplodnje (IVF). Možda ste čuli uzbudljive priče o ženama koje su rodile trojke ili čak zupčanike. To je moguće jer je tijekom IVF-a 2-6 oplođenih jaja transplantirana u maternicu žene, koja se naziva "s rezervom". U pravilu, većina tih jaja ne prežive i ostaju sami. Ali ponekad se događa da dvije ili više oplođenih jaja prežive i nastave razvijati.
 4. Dob nakon 35 godina. Dok se približavamo vrhuncu (starost povezana s padom reproduktivne funkcije), ovulacija postaje nepravilna. To jest, u jednom ciklusu žene jaje ne može zrele, ali u drugom (zahvaljujući istoj kompenzacijskoj reakciji jajnika, koja je gore spomenuta), nekoliko jaja mogu sazrijeti odjednom. Nema potrebe objasniti što će se dogoditi ako se najmanje dvije gnječe.
 5. Vrijeme koncepcije. Vjerojatnost zamišljanja blizanaca u proljeće je veća, jer je dulja od dnevnog svjetla, a to zauzvrat povećava aktivnost spolnih hormona.
 6. Još jedna trudnoća. Zanimljivo je da se s svakim naknadnim porođajem povećava vjerojatnost da se blizanci povećavaju. Nakon drugog rođenja dva puta, nakon petog - pet. A ako ste već imali blizance, umnožite svoje šanse za još dvije.
 7. Snaga. Naravno, znanost još nije svjesna nekih specifičnih proizvoda koji povećavaju vjerojatnost da će se truditi s blizancima. Ali jedna stvar je sigurna: neishranjenost i stroge dijete će vas oduzeti takvoj prilici.

Ako ste nedavno zatrudnili i zainteresovani, koja je vjerojatnost da imate blizanke, vjerojatno se pitate koji su znakovi blizanaca? Što se tiče vaših subjektivnih osjeta, neizravne toksikoze, slabosti i brzog povećanja debljanja mogu indirektno ukazivati ​​na prisutnost višestruke trudnoće. No, u stvari, nije potrebno znati nikakve posebne znakove, jer će vaš ginekolog, kada se ispituje od 6. tjedna trudnoće, vjerojatnije da će preuzeti višestruku trudnoću. I već prvi ultrazvučni pregled može dati točan odgovor na pitanje o broju voća.

Kako zatrudnjeti s blizancima

Postoje li tablete za trudnoću s blizancima?

 • vitamini topljivi u mastima "A", "D" i "E".
 • folna kiselina;
 • droga "AEvit".

Kako i za koje je vrijeme lakše zatrudnjeti s blizancima?

Meso je bolje kupiti tržište kada se životinja hrani prirodnom hranom. No, dobro je kuhati, podvrgavajući se dugoročnoj toplinskoj obradi kako bi se isključilo enkapsuliranje jaja i larve crva. Isto vrijedi i za riječne ribe - samo svježe pripremljene, dobro pečene, pečene i kuhane.

Umjetni način zatrudnjeti s blizancima

Zašto su blizanci i blizanci rođeni?

Mnogo rjeđe se rađaju vrlo slični blizanci - dvije sperme istodobno su prodrle u jajnu stanicu, nakon čega je podijeljena na 2 fetalna jaja, kao na slici.

Što je starija žena, to je veća šansa da ostanu trudni s blizancima?

Vjerojatnost trudnoće s blizancima ovisi o dobi?

Sposobnost trudnoće s blizancima nakon 30 godina?

Jednom sam pročitao članak koji su američki znanstvenici došli do ovog zaključka - kod žena nakon 35 i čak 50 godina, šanse za porođaj blizanaca povećavaju. To je zbog činjenice da američke žene nemaju žuriti rađati rano. Ali za mene osobno, jer je malo teško vjerovati u nju. Svejedno, zamišljajući blizanke mogu proći samo kroz maternicu. Ako su vaše majke ili bake, bake velike bake blizanke ili blizanke, onda ste možda naslijedili takav genetski dar. Uostalom, ako pogledate, blizanci se dobivaju dvostrukom oplodnjom, ili ako su dva jaja izašla i oboje su oplodeni. Naravno, vjerojatnost blizanaca, pa čak i tripleta, povećava se ako imate pribjegavanje IVF-u

Dvostruka trudnoća: kako povećati šanse?

Neki parovi sanjaju o tome da postanu roditelji nekoliko beba odjednom, pa aktivno istražuju pitanje kako se truditi s blizancima. Vjerojatnost višestrukih trudnoća je izuzetno niska, ali u nekim slučajevima šanse se povećavaju. Vjeruje se da postoje načini za promicanje rađanja blizanaca. Pokušajmo shvatiti što to utječe i kako roditi blizance.

Zašto se truditi s blizancima je teško

Više trudnoća ne pojavljuje se često kao kod žena starijih od 20-30 godina, ta vjerojatnost iznosi samo 3%. Za rođenje blizanaca potrebno je istodobno istodobno oploditi dva jaja, zbog čega se rodila djeca koja mogu biti slična jedna drugoj, imaju drugačiju krvnu grupu i različite spolne skupine. Šanse za rođenje identičnih blizanaca još su 3 puta niže.

Svakog mjeseca zrelije samo jedno jaje u zdravih žena reproduktivne dobi. Dvostruko ovulacija se smatra rijetkima, tako da postoji vrlo malo šanse da dvoje djece odjednom.

Postoje čimbenici koji malo povećavaju izglede za trudnoću s blizancima ili blizancima, među njima:

 1. Nasljedna predispozicija. Prema studijama, ova predispozicija prenosi se kroz žensku liniju. Ako su u obitelji bili blizanci ili blizanci, postoji velika vjerojatnost da će se pojaviti višestruka trudnoća.
 2. Dob od preko 30 godina. Nakon 30 godina, žensko tijelo proizvodi jaja, tako da se šanse začeljavanja dvoje između dobi od 30 i 40 godina povećavaju.
 3. Prekomjerna tjelesna težina. Ova stavka vrijedi samo za žene s malim viškom težine, jer veliki višak tjelesne težine, naprotiv, smanjuje ovulaciju. Najvjerojatnije je ta činjenica povezana s učinkom težine na hormone.
 4. Dojenje. Koncepcija tijekom laktacije povećava vjerojatnost blizanaca zbog učinka laktacije na hormonalnu pozadinu žene.
 5. Uzimanje tableta za kontrolu rađanja. Nakon odustajanja od tableta hormoni se mogu osloboditi.
 6. IVF. Rođenje blizanaca ili blizanaca najčešće se događa upravo nakon in vitro oplodnje. Pročitajte više o tome u sljedećem odjeljku.

In vitro fertilizacija - IVF metoda

Uz pomoć umjetne oplodnje često se rađaju blizanci. Oni se služe postupcima u slučajevima kada iz različitih razloga nije moguće samostalno zatrudnjeti, no neki su toliko spremni postati roditelji dvoje djece odjednom, da odlučuju o IVF-u čak i potpuno zdravi i ne posjeduju dokaze o postupku. U ovom slučaju, važno je uzeti u obzir pro i kontra.

Zašto velika vjerojatnost blizanaca? Kada je in vitro oplodnja, embriologi uzimaju ženske i muške spolne stanice, prenose ih u posebnu okolinu, blizu prirodnog, gdje se oplodnja odvija. Nakon toga, oplođeno jaje se prevozi u maternicu buduće majke.

Prije postupka, ženama se daje hormonska terapija kako bi stimulirala jajnike. Dakle, ne sazrijeva se jedno jaje, koje će se naknadno oploditi. Nakon što su implantirani, ugrađuju se u šupljinu maternice, obično ne više od dva. Sigurno su svi čuli za slučajeve u kojima su žene rodile četiri ili čak petero djece, pa liječnici nisu uvijek u opasnosti. Ovaj postupak povećava vjerojatnost da će barem jedan embrij ukoriti.

Ovakvom koncepcijom rođeni su bratski i identični blizanci i blizanci.

Što može povećati vjerojatnost zaraze blizancima?

Kako biste postali trudni s blizancima, naravno, trebate pokušati unaprijed utjecati na rad jajnika i hormonsku pozadinu žene. Ispod su čimbenici koji dopuštaju malo doprinijeti koncepciji blizanaca, ali imajte na umu da ništa od toga nije 100% uzrok višestruke trudnoće.

hrana

Neki stručnjaci tvrde da uz pomoć hrane također možete povećati šanse da postanete sretna majka blizanaca ili blizanaca. Da biste to učinili, u fazi planiranja potrebno je uključiti u prehranu:

 • mliječni proizvodi;
 • kokošja jaja;
 • cjelovite žitarice;
 • orasi.

Ti proizvodi doprinose stimulaciji jajnika i time povećavaju vjerojatnost dvostruke ovulacije. Vjeruje se da je protein također povezan s ovulacijom. Posebna pozornost treba posvetiti jetri životinja, sadrži puno proteina. Također morate uzeti folnu kiselinu. Međutim, ona je dodijeljena svim trudnim majkama, pa čak i očevima, izuzetno je važno za buduće roditelje.

klima

Iznenađujuće, klima se također naziva čimbenicima koji utječu na dvostruku ovulaciju. Vremenski uvjeti, vlažnost, dnevno svjetlo mogu aktivirati jajnike. Ova izjava temelji se na statističkim podacima, prema kojima žene koje žive u toplim zemljama često rađaju blizance. Neki tvrde da su ta mjesta Afrika i Bliski Istok. Međutim, trebali biste ići na godišnji odmor ne nekoliko dana, ali barem dva tjedna.

Stres i živčani udar

Znanstvenici su došli do zaključka da stresne situacije i snažni nervni šokovi utječu na višestruku trudnoću. Proveli smo ranija istraživanja, prema kojima je bilo moguće primijetiti činjenicu čestog pojavljivanja blizanaca ili blizanaca nakon ratnika ili drugih jakih šokova. Snažna osobna iskustva također mogu utjecati na tu činjenicu. Najvjerojatnije, ova pojava je objašnjena potrebom da tijelo mobilizira izgubljenu snagu.

Kako dijagnosticirati više trudnoća

Definicija trudnoće blizanaca gotovo se ne razlikuje od definicije trudnoće s jednim djetetom. Ultrazvuk može najviše točno odrediti broj embrija. Pomoću analize za hCG, moguće je predložiti moguću višestruku trudnoću, ali točan broj djece ne može se ni na koji način utvrditi.

U očekivanju blizanaca, žena će vjerojatno primijetiti neke osobitosti. Prvi pokreti se osjećaju malo ranije nego kod žena koje očekuju jedno dijete - od 12. tjedna. Pored toga, dobitak težine je često brži, zbog čega se prekoračuju indikatori karakteristični za određeno razdoblje.

Trudnoća blizanaca nakon pilule za kontrolu rađanja

Nakon kontracepcije uz kontracepcijske pilule, postoji mogućnost višestrukih trudnoća. Nakon završetka uzimanja pilula u ženskom tijelu, hormoni često počinju snažno proizvesti, što može uzrokovati sazrijevanje nekoliko jaja, što povećava šanse za trudnoću s blizancima.

S druge strane, vjeruje se da je vjerojatnost da blizanci nakon uzimanja kontracepcija bude mit. Jedna studija pokazuje da nema veze između uzimanja oralnih kontraceptiva i rađanja blizanaca. I zbog drugih rezultata, stručnjaci kažu da trudnoća unutar godinu dana nakon uzimanja pilula povećava šanse za monozigotne blizanke.

Također biste trebali znati da nakon dugotrajne uporabe kontracepcijskih jajnika može "usporiti" njihovu aktivnost. A onda vam je potrebno nekoliko ciklusa za vraćanje ovulacije.

zaključak

Rođenje blizanaca je rijetkost, predispozicija se prenosi kroz maternicu i kod mladih žena je samo 3%. Postoje neki čimbenici koji malo povećavaju šanse za višestruke trudnoće, kao i preporuke koje povećavaju vjerojatnost da će postati roditelji dvoje bebe odjednom. Međutim, treba imati na umu da takve preporuke neće biti jamstvo od 100% i samo su teorijske.

I uspjeli ste zatrudnjeti s blizancima zahvaljujući jednom od gore navedenih metoda?

Na kome dolazi do rođenja blizanaca: vjerojatnost da se blizanci osjete

Ponekad se roditelji boje blizanaca u obitelji. I netko naprotiv želi reproducirati blizanke. Dakle, koja je vjerojatnost blizanca i može li se predvidjeti?

Sigurno, mnogi su razmišljali o tome zašto su neke žene rođene blizanke, a druge ne. Na tom računu mnogo mišljenja. Ispada da bi roditi dva, nije potrebno izračunati dane, raditi obrede i pridržavati se znakova.

Općenito, prilično je teško objasniti pojavu blizanaca. Stoga je bolje početi od samog početka kako bi je jasnije. Dakle, kada nekoliko jaja zrele u jajniku jedne žene odjednom i sasvim drugačije spermije ih oploditi, tada se nekoliko embrija može pojaviti u maternici. Takve bebe mogu imati različit rod. Ali izvana, oni će biti identični.

Ispada da je vrlo važno u kojoj dobi žena rodi. Znanstvenici kažu da u većini slučajeva nakon 30 godina žena može imati blizanke. To je zato što se ovulacija ne pojavljuje u svakom ciklusu. Time se akumuliraju nerealizirani hormoni, a potom se otpuštaju u vrijeme kada počinje sljedeći ciklus.

Također, rođenje blizanaca ovisi o genetici. To znači da se blizanci mogu roditi ako su bili s nekim od rodbine. Čarobni lanac treba pregledati do 10. generacije.

Statistike pokazuju da se svake godine povećava pojavnost blizanaca u svijetu. Kažu da bi žena nakon 30 godina rodila blizance, a za 4-5 godina ponovno će moći roditi blizance.

Malo ljudi zna da prehrana također utječe na trudnoću. Prošla je sljedeća verzija: ako žena jede malo, ograničava se u nekim proizvodima, bojeći se da će se oporaviti, onda je malo vjerojatno da će roditi blizance. S druge strane, ako jedete slabo, onda se dijete može roditi bolesno. Postoji sve što vam treba: pekara, slatka, slana, itd. Naravno, bolje je napraviti izbornik za tjedan dana. Ali ako nema vremena ili želje, možete jednostavno jesti ono što želite, ali u razumnim granicama.

Ispalo je da je moguće roditi blizance u slučaju da se u proljeće provodi seksualni odnos. Iako, nakon analize nekoliko poznatih blizanaca, možemo zaključiti: blizanci se najčešće rađaju ljeti. Stoga, ako želite blizanke, tada možete početi zatrudnjeti u studenom-prosincu. Postoje mnogi primjeri koji potvrđuju ove riječi. Evo nekoliko njih: sestre Mary-Kate Olsen i Ashley Fuller Olsen (13. lipnja), pjevači iz Brothers Grim grupe Boris i Konstantin Burdaevs (6. lipnja), nogometaši Alexei i Vasily Berezutsky (20. lipnja), glumice Polina i Ksenia Kutepovs (1. kolovoza). Blizanci su manje vjerojatno da će se roditi u jesen. Ta činjenica je bolja da se roditelji sjećaju.

Ali ako je žena već dugo uzimala kontraceptivne lijekove, u ovom slučaju vjerojatno neće imati blizanke. Ponekad čak i jedno dijete je teško roditi nakon uporabe takvih lijekova.

Mnogi ljudi u dobi od 1 do 2 godine okreću se stručnjacima kako bi saznali kakav seks ima dijete i koliko će biti u količini. Trošak takve usluge je prilično visok. Međutim, nemojte misliti da će reći točne informacije. Čak i profesionalci su u krivu.

Poznavajući neke od razloga za rođenje blizanaca, par se već može odlučiti za sebe: učiniti sve kako bi pokušao rađati blizance ili ostati na prvom bebu.

Liječnici kažu da je trudna žena s blizancima mnogo teža od one koja čeka jedno dijete. Općenito, trebali biste slijediti nekoliko savjeta kako bi rodili zdravu djecu. Sve počinje s hranom. Preporučljivo je povećati udio. Uostalom, drugo dijete također treba hranu. Preporučljivo je stalno posjetiti antenatalnu kliniku, jer nije poznato kako se dvije bebe u trbuhu mogu prevrnuti. I trebali biste se upisati u školu materinstva, gdje objašnjavaju kako sjesti, jesti, hodati itd. Profesionalci će pokazati vježbe koje treba obaviti sustavno. Također je zabranjeno reći trudnicama da će se s dolaskom blizanaca život promijeniti puno. Uostalom, morat ćete slijediti ova dva. Ponekad se buduće majke brinu i brinu zbog ovoga, pogotovo kad prvi put rađaju. Potrebno je stalno podupirati i reći da će sve biti u redu.

Sada vrijedi još jedno neriješeno pitanje: nakon svega, na koga se ovisi rođenje blizanaca? Općenito, odavno se kaže da je žena čuvar gena. U većini slučajeva djeca izgledaju kao mame. Naravno, ako mladi ljudi različitih nacionalnosti, onda će biti mutacija. Na primjer, ruska je žena rodila dijete uz pomoć kavkaske ili turske. U ovom slučaju, dijete će izgledati kao otac, bez obzira na spol djeteta. Činjenica je da ljudi s Istoka dominiraju prilično snažni geni. I ako muškarac ima "vruću krv" u obitelji ili udaljeni rodbina ima blizanke, u 67 slučajeva se rađa 100 blizanaca. Štoviše, karakter, izgled i navike bit će naslijeđene od oca. Ako je majka s Istoka, onda će dijete imati istu genetiku. No, mnogi stručnjaci kažu da je takvo miješanje još uvijek nepoželjno, kao neka vrsta mutacije.

Ukratko, treba odgovoriti na najvažnije pitanje: koja je vjerojatnost da se par rodi s blizancima? Treba imati na umu da njihovi rođaci nikada nisu imali blizanke. Naravno, pitanje je višestruko vrijedno. Ali ipak, vjerojatnost je vrlo mala.

Štoviše, u 21. stoljeću postoji mnogo načina da se rodi blizanci, ili obratno - 1 dijete. Netko se okreće fortunetelima, a netko izračunava dane. U svakom slučaju, svatko ima svoje metode za ovaj slučaj.

Nedavno su američki znanstvenici otkrili: ako djevojka piju kavu 2-3 godine prije trudnoće, vjerojatnost blizanaca je vrlo mala. Ali nemojte zloupotrijebiti ovo piće. To također uključuje pjenušavu vodu i sokove.

No, bez obzira koliko se rodi, morate se radovati. Uostalom, glavna stvar je da oni budu zdravi i sretni. Općenito, poželjno je da takve misli ne opterećuju glavu. Bolje je razmišljati o dobru i voditi aktivan način života. Onda neće biti vremena za bilo kakve misli.

Chesnachki.ru

Dobrodošli, dragi čitatelji!

Jučer sam šetao ulicom i vidio prekrasne blizanke. U mojoj sam glavi odmah razmišljala o tome. I danas predlažem da se pokušam baviti pitanjem o tome što je vjerojatnost rođenja blizanaca ili blizanaca, a istodobno procijeniti njihove šanse za takvo čudo.

Podizanje djece iste dobi je nešto teže i skuplje, iako je uvijek puno nevolja s jednim klincem. No, tu su plusi - djeca uvijek imaju partnera za igre, a općenito, imajući brata ili sestre mnogo je bolje nego biti sami.

Blizanci uvijek uzrokuju povećani interes za druge, jer se oni rađaju puno rjeđe od djece - "usamljenici". U prošlosti se fenomen blizanaca može pripisati mističnim svojstvima. U nekim kulturama, pojava nekoliko djece iz jedne trudnoće smatralo se darom bogova i blagoslovom obitelji, au drugima - makinacije mračnih sila.

Do sada, postoji percepcija da blizanci mogu imati jednu dušu za dvoje. Bilo je to tako, ne znamo, ali ima dosta koincidencija u sudbini. Iako to može biti posljedica istog tipa sklonosti, sklonosti i nasljednih osobina.

Odakle dolaze?

Poznato vam je odgovor na pitanje "odakle dolaze djeca". Ako je susret jajne stanice i spermatozoida bio produktivan, dogodio se njihovo spajanje, formirana je stanica zigota, a iz ove stanice u narednih 9 mjeseci razvija se najsloženije višestanični organizam. I što dalje? Jedan dijete ili više?

U nekim slučajevima, embrij koji se oblikuje podijeljen je na dva dijela, što rezultira genetski identičnim organizmima, nužno istog spola. Zapravo, ovo je analog klona, ​​samo prirodno. Tkanina im je ista u svim parametrima.

Oni mogu biti donatori jedni za druge. Budući da se dva malena čovjeka razvijaju iz istog jaja, oni se nazivaju identični blizanci. Da, i tata, također imaju točno jedan. U tom slučaju će se dogoditi, što može uzrokovati da se embrij podijeli u dvije polovice - znanost još ne zna.

Ovisno o razdoblju podjele, djeca mogu imati zajedničku placentu, ili jednu za dva amnionska mjehura. Ili sve odvojeno, ako su djeca podijeljena u prvim danima nakon začeća. Mogućnost problema - ždrijeb, ili "sijamski" blizanci. Ali ovo je vrlo rijetko - jedan slučaj po 10 milijuna rođenih.

Situacija s bratskim blizancima nešto je složenija, ali su češća, a njihov izgled ima objašnjenje. Usput, ljudi ih nazivaju blizancima, iako s gledišta medicine termina "blizanci", "triplets", "fours" itd. Znači samo broj fetusa tijekom trudnoće.

Samo se sada dogodila misao da imena "pet", "oprema" također sliče nešto drugo. Ali kamo krenuti - koliko ih se broji i zove. Pa zašto su bratski? - jer je majka istodobno sazrela dva jaja, ili još više.

To se dogodilo tijekom jednog ciklusa, oplodnja se dogodila, najvjerojatnije u isto vrijeme. Pojedinačno jajašca oplodila su pojedinačna sperma. Kao rezultat toga, imamo dva različita voća, s različitim genetikom, sasvim je moguće da su spolovi različiti.

A biološki jedni za druge, oni su blizu ništa drugo nego obična braća i sestre iz različitih trudnoća. Izvorno - da, ali ne i identično. I ne možemo prikriti takvu činjenicu od vas - ovdje se pape mogu razlikovati.

Ako je žena sazrela dva jaja, i uspjela je seksati s nekoliko muškaraca, a najmanje dva, mogla bi doći do takozvane "super oplodnje" - embriji će imati različite očeve. Kakva je vjerojatnost takvog razvoja događaja i može li se takva stvar dogoditi - vidljiviji od trudnice.

Uloga nasljedstva

Odmah smo naveli da vjerojatnost istovremenih blizanaca nije naslijeđena. A s bratskim blizancima na drugačiji način. Nasljeđivanje sposobnosti hiperovulacije, tj. Istodobno sazrijevanje nekoliko jaja.

Jasno je da ga samo žene mogu očitovati, a trudnoće s blizancima iz blizanca imaju šanse isto kao i iz bilo kojeg drugog. Ali kćeri takvog oca mogu dobiti gen hyperovulacije, i oni su oni koji mogu otkriti svijetu višestruku trudnoću.

Samo kćeri. Sinovi nemaju nikakve veze s tim, a rođenje njihovih blizanaca ovisi o njihovim ženama. Sada je jasno, na kojoj se liniji ta sklonost prenosi - na žensku, a posredno na muškarca.

Jasno je i zašto se u nekim obiteljima blizanci pojavljuju u nekoj generaciji (lanac "baka-unuka", ako je baka imala samo sinove), au drugima - u svakoj (neprekidnoj "ženskoj" liniji baka, njezine kćeri, a potom od kćeri)

Tko ima bolje šanse?

Određeni savjeti o tome kako zatrudnjeti s blizancima s punim jamstvom, br.
Međutim, mnogi su čimbenici koji doprinose ovom rezultatu, a pored nasljedstva koja se raspravlja gore:

 1. Starost buduće majke - u mladoj i mladoj dobi, vjerojatnost blizanca je izuzetno mala. Bliže do 30 godina, a često čak i nakon 35 godina, to je veće. To je zbog intenzivne proizvodnje hormona u žena. Nadalje, prema dobi, izgleda da su šanse manje, ali kasnije trudnoće često postaju moguće nakon liječenja, uključujući hormonsku terapiju koja stimulira ovulaciju. Stoga mnogi parovi, bez djece, postaju roditelji više djece odjednom, a to se ne radi o IVF-u, već o njemu nešto niže.
 2. Ponovljeni rad - sa svakim naknadnim porođajem vjerojatnost rođenja blizanaca je veća.
 3. Hormonska terapija - a ne samo uporaba lijekova koji stimuliraju ovulaciju u liječenju neplodnosti. Ulazak kontraceptiva također igra pozitivnu ulogu, čudno je to zvuči. Naravno, blizanci "rade" ne tijekom kontracepcije, već nakon otkazivanja. Žensko tijelo počivalo je i sada intenzivno proizvodi vlastite hormone. Važan uvjet - trajanje tijeka uzimanja lijekova trebao bi biti najmanje 6 mjeseci. Tada možete dobiti očekivani učinak. Nemojte uzimati nikakve, čak i mikrodozijske pripravke. I vijeća koja hodaju na različitim forumima, kako povećati šanse da se više nasljednika rodi u isto vrijeme - piti ovulacijske lijekove koji stimuliraju, općenito izvan onoga što je dopušteno. Svi lijekovi, posebice hormoni, propisuju samo stručni liječnici nakon pregleda. On će odabrati tijek liječenja koji vam odgovara. I zapamtite, hormoni nisu vitamin ki, što možete popiti, iako to nije potrebno.
 4. U IVF-u (in vitro oplodnja, tj. Oplodnja izvan majčinega tijela, u epruveti, uvjetno govoreći), nekoliko se embrija stavlja u maternicu, u nadi da će barem jedan korijeniti. Ali se događa da su neki fiksni, ako ne i svi. Neki zametci u takvim slučajevima nude uklanjanje, ali roditelji odlučuju što treba učiniti u ovoj situaciji.
 5. Vrijeme koncepcije, preciznije, sezona godine. Kada je danje svjetlo dulje, hormoni se proizvode intenzivnije. Stoga, proljetno-ljetni pokušaj stjecanja nasljednika može vam zadovoljiti dvostruko ili više rezultata.
 6. Potpunu prehranu i dovoljnu tjelesnu težinu. Čak i malo suvišne. Veća i korpulentna mama može imati nekoliko beba vjerojatnije od tankog i plitkog djeteta. Da ne spominjem iscrpljenu prehranu, ako bi odjednom mogla zatrudnjeti.
 7. Nacionalnost, točnije, čak i rasa. Poznato je da je vjerojatnost da se blizanac ili blizanac rodi veći za tamnopute žene, svijetle kože Europljani su na drugom mjestu, a žene latinoameričkih i posebno azijskog podrijetla čak imaju blizanke - rijetkost, da ne spominjemo više.

Ukratko

U kojim slučajevima i od kojih su rođeni dvostruki, trojni i drugi "nyashki", i kako se razlikuju, razumjeli smo malo. Najveći koeficijent, ali bez ikakvih garancija, daje IVF. Možete transplantirati nekoliko zametaka, ali iznenada, nitko se ne navikne...

Što doprinosi rezultatu, sada znate. Mi sami možemo utjecati na neke čimbenike, samo medicina može utjecati na neke čimbenike. Nešto ovisi o trenucima koji se ne mogu mijenjati. Na primjer, nitko nije uspio mijenjati utrku, izbjeljivanje kože ne računa.

Da, i ne možete se svađati s naslijeđenjem - ono što se daje je ono što jest. Pokušajte se pouzdati u sudbinu. Jeste li zatrudnili? Koliko beba, test se ne može prikazati, samo ultrazvuk.

Značajke tijeka višestruke trudnoće, priprema za porođaj - pitanja za individualne razgovore. Nadamo se da vam se svidio naš članak, ako je tako, možete ga preporučiti da ga pročitate svojim prijateljima.

S vama je bila Ekaterina Chesnakova s ​​češnjakom, paprom i zestom. Vidimo se uskoro.