Kako zatrudnjeti s blizancima

Bol

Dobrodošli, dragi čitatelji!

Jučer sam šetao ulicom i vidio prekrasne blizanke. U mojoj sam glavi odmah razmišljala o tome. I danas predlažem da se pokušam baviti pitanjem o tome što je vjerojatnost rođenja blizanaca ili blizanaca, a istodobno procijeniti njihove šanse za takvo čudo.

Podizanje djece iste dobi je nešto teže i skuplje, iako je uvijek puno nevolja s jednim klincem. No, tu su plusi - djeca uvijek imaju partnera za igre, a općenito, imajući brata ili sestre mnogo je bolje nego biti sami.

Blizanci uvijek uzrokuju povećani interes za druge, jer se oni rađaju puno rjeđe od djece - "usamljenici". U prošlosti se fenomen blizanaca može pripisati mističnim svojstvima. U nekim kulturama, pojava nekoliko djece iz jedne trudnoće smatralo se darom bogova i blagoslovom obitelji, au drugima - makinacije mračnih sila.

Do sada, postoji percepcija da blizanci mogu imati jednu dušu za dvoje. Bilo je to tako, ne znamo, ali ima dosta koincidencija u sudbini. Iako to može biti posljedica istog tipa sklonosti, sklonosti i nasljednih osobina.

Odakle dolaze?

Poznato vam je odgovor na pitanje "odakle dolaze djeca". Ako je susret jajne stanice i spermatozoida bio produktivan, dogodio se njihovo spajanje, formirana je stanica zigota, a iz ove stanice u narednih 9 mjeseci razvija se najsloženije višestanični organizam. I što dalje? Jedan dijete ili više?

U nekim slučajevima, embrij koji se oblikuje podijeljen je na dva dijela, što rezultira genetski identičnim organizmima, nužno istog spola. Zapravo, ovo je analog klona, ​​samo prirodno. Tkanina im je ista u svim parametrima.

Oni mogu biti donatori jedni za druge. Budući da se dva malena čovjeka razvijaju iz istog jaja, oni se nazivaju identični blizanci. Da, i tata, također imaju točno jedan. U tom slučaju će se dogoditi, što može uzrokovati da se embrij podijeli u dvije polovice - znanost još ne zna.

Ovisno o razdoblju podjele, djeca mogu imati zajedničku placentu, ili jednu za dva amnionska mjehura. Ili sve odvojeno, ako su djeca podijeljena u prvim danima nakon začeća. Mogućnost problema - ždrijeb, ili "sijamski" blizanci. Ali ovo je vrlo rijetko - jedan slučaj po 10 milijuna rođenih.

Situacija s bratskim blizancima nešto je složenija, ali su češća, a njihov izgled ima objašnjenje. Usput, ljudi ih nazivaju blizancima, iako s gledišta medicine termina "blizanci", "triplets", "fours" itd. Znači samo broj fetusa tijekom trudnoće.

Samo se sada dogodila misao da imena "pet", "oprema" također sliče nešto drugo. Ali kamo krenuti - koliko ih se broji i zove. Pa zašto su bratski? - jer je majka istodobno sazrela dva jaja, ili još više.

To se dogodilo tijekom jednog ciklusa, oplodnja se dogodila, najvjerojatnije u isto vrijeme. Pojedinačno jajašca oplodila su pojedinačna sperma. Kao rezultat toga, imamo dva različita voća, s različitim genetikom, sasvim je moguće da su spolovi različiti.

A biološki jedni za druge, oni su blizu ništa drugo nego obična braća i sestre iz različitih trudnoća. Izvorno - da, ali ne i identično. I ne možemo prikriti takvu činjenicu od vas - ovdje se pape mogu razlikovati.

Ako je žena sazrela dva jaja, i uspjela je seksati s nekoliko muškaraca, a najmanje dva, mogla bi doći do takozvane "super oplodnje" - embriji će imati različite očeve. Kakva je vjerojatnost takvog razvoja događaja i može li se takva stvar dogoditi - vidljiviji od trudnice.

Uloga nasljedstva

Odmah smo naveli da vjerojatnost istovremenih blizanaca nije naslijeđena. A s bratskim blizancima na drugačiji način. Nasljeđivanje sposobnosti hiperovulacije, tj. Istodobno sazrijevanje nekoliko jaja.

Jasno je da ga samo žene mogu očitovati, a trudnoće s blizancima iz blizanca imaju šanse isto kao i iz bilo kojeg drugog. Ali kćeri takvog oca mogu dobiti gen hyperovulacije, i oni su oni koji mogu otkriti svijetu višestruku trudnoću.

Samo kćeri. Sinovi nemaju nikakve veze s tim, a rođenje njihovih blizanaca ovisi o njihovim ženama. Sada je jasno, na kojoj se liniji ta sklonost prenosi - na žensku, a posredno na muškarca.

Jasno je i zašto se u nekim obiteljima blizanci pojavljuju u nekoj generaciji (lanac "baka-unuka", ako je baka imala samo sinove), au drugima - u svakoj (neprekidnoj "ženskoj" liniji baka, njezine kćeri, a potom od kćeri)

Tko ima bolje šanse?

Određeni savjeti o tome kako zatrudnjeti s blizancima s punim jamstvom, br.
Međutim, mnogi su čimbenici koji doprinose ovom rezultatu, a pored nasljedstva koja se raspravlja gore:

 1. Starost buduće majke - u mladoj i mladoj dobi, vjerojatnost blizanca je izuzetno mala. Bliže do 30 godina, a često čak i nakon 35 godina, to je veće. To je zbog intenzivne proizvodnje hormona u žena. Nadalje, prema dobi, izgleda da su šanse manje, ali kasnije trudnoće često postaju moguće nakon liječenja, uključujući hormonsku terapiju koja stimulira ovulaciju. Stoga mnogi parovi, bez djece, postaju roditelji više djece odjednom, a to se ne radi o IVF-u, već o njemu nešto niže.
 2. Ponovljeni rad - sa svakim naknadnim porođajem vjerojatnost rođenja blizanaca je veća.
 3. Hormonska terapija - a ne samo uporaba lijekova koji stimuliraju ovulaciju u liječenju neplodnosti. Ulazak kontraceptiva također igra pozitivnu ulogu, čudno je to zvuči. Naravno, blizanci "rade" ne tijekom kontracepcije, već nakon otkazivanja. Žensko tijelo počivalo je i sada intenzivno proizvodi vlastite hormone. Važan uvjet - trajanje tijeka uzimanja lijekova trebao bi biti najmanje 6 mjeseci. Tada možete dobiti očekivani učinak. Nemojte uzimati nikakve, čak i mikrodozijske pripravke. I vijeća koja hodaju na različitim forumima, kako povećati šanse da se više nasljednika rodi u isto vrijeme - piti ovulacijske lijekove koji stimuliraju, općenito izvan onoga što je dopušteno. Svi lijekovi, posebice hormoni, propisuju samo stručni liječnici nakon pregleda. On će odabrati tijek liječenja koji vam odgovara. I zapamtite, hormoni nisu vitamin ki, što možete popiti, iako to nije potrebno.
 4. U IVF-u (in vitro oplodnja, tj. Oplodnja izvan majčinega tijela, u epruveti, uvjetno govoreći), nekoliko se embrija stavlja u maternicu, u nadi da će barem jedan korijeniti. Ali se događa da su neki fiksni, ako ne i svi. Neki zametci u takvim slučajevima nude uklanjanje, ali roditelji odlučuju što treba učiniti u ovoj situaciji.
 5. Vrijeme koncepcije, preciznije, sezona godine. Kada je danje svjetlo dulje, hormoni se proizvode intenzivnije. Stoga, proljetno-ljetni pokušaj stjecanja nasljednika može vam zadovoljiti dvostruko ili više rezultata.
 6. Potpunu prehranu i dovoljnu tjelesnu težinu. Čak i malo suvišne. Veća i korpulentna mama može imati nekoliko beba vjerojatnije od tankog i plitkog djeteta. Da ne spominjem iscrpljenu prehranu, ako bi odjednom mogla zatrudnjeti.
 7. Nacionalnost, točnije, čak i rasa. Poznato je da je vjerojatnost da se blizanac ili blizanac rodi veći za tamnopute žene, svijetle kože Europljani su na drugom mjestu, a žene latinoameričkih i posebno azijskog podrijetla čak imaju blizanke - rijetkost, da ne spominjemo više.

Ukratko

U kojim slučajevima i od kojih su rođeni dvostruki, trojni i drugi "nyashki", i kako se razlikuju, razumjeli smo malo. Najveći koeficijent, ali bez ikakvih garancija, daje IVF. Možete transplantirati nekoliko zametaka, ali iznenada, nitko se ne navikne...

Što doprinosi rezultatu, sada znate. Mi sami možemo utjecati na neke čimbenike, samo medicina može utjecati na neke čimbenike. Nešto ovisi o trenucima koji se ne mogu mijenjati. Na primjer, nitko nije uspio mijenjati utrku, izbjeljivanje kože ne računa.

Da, i ne možete se svađati s naslijeđenjem - ono što se daje je ono što jest. Pokušajte se pouzdati u sudbinu. Jeste li zatrudnili? Koliko beba, test se ne može prikazati, samo ultrazvuk.

Značajke tijeka višestruke trudnoće, priprema za porođaj - pitanja za individualne razgovore. Nadamo se da vam se svidio naš članak, ako je tako, možete ga preporučiti da ga pročitate svojim prijateljima.

S vama je bila Ekaterina Chesnakova s ​​češnjakom, paprom i zestom. Vidimo se uskoro.

Znaš li što ovisi o rođenju blizanaca?

Možda, svaka očekivačka majka u nekom trenutku misli: "Što ako sam trudna s blizancima?", "Kakva je vjerojatnost rađanja blizanaca?"

Ovaj članak će vam pomoći shvatiti što ovisi o rođenju blizanaca i procijeniti vaše šanse da daju svijetu dvije slatke djece odjednom.

Za početak, neka razjasni da su blizanci (tzv. Blizanci) tzv. Bratski blizanci. To je, rođeno kao posljedica oplodnje dva odvojena jaja, za razliku od identičnih blizanaca, koji su rođeni kao rezultat podjele jednog oplođenog jaja u dva nezavisna zametka. Istovjetni blizanci uvijek nalikuju jedni drugima poput dvije kapi vode, a blizanci ne mogu biti sličniji od braće ili sestara rođenih u različito vrijeme.

Koji čimbenici mogu pridonijeti rađanju istovjetnih blizanaca - još uvijek nije poznat. Ali mogući su razlozi za rođenje blizanaca moderne znanosti. Postoji sedam glavnih čimbenika koji povećavaju vjerojatnost zaraze blizancima.

 1. Nasljedna predispozicija. Ako želite znati koja je vjerojatnost da ćete zatrudnjeti s blizancima, prije svega proučite obiteljsko stablo, svoju obitelj i vaš muž. U vašoj ili njegovoj obitelji bili su slučajevi blizanaca? Dakle, imate priliku postati roditelji dva puta odjednom.
 2. Upotreba oralnih kontraceptiva. Ako ste uzimali oralne kontraceptive najmanje šest mjeseci i odmah postali trudni nakon otkazivanja, moguće je da će trudnoća biti dvostruko veća. Činjenica je da jajnici imaju sposobnost nadoknaditi reakciju, tj. Nakon dugog lijeka "odmori" počnu raditi s dvostrukom snagom. Zato, tijekom tog razdoblja, jedno jaje ne može sazrijeti u jednoj ovulaciji, već dva ili više.
 3. Upotreba in vitro oplodnje (IVF). Možda ste čuli uzbudljive priče o ženama koje su rodile trojke ili čak zupčanike. To je moguće jer je tijekom IVF-a 2-6 oplođenih jaja transplantirana u maternicu žene, koja se naziva "s rezervom". U pravilu, većina tih jaja ne prežive i ostaju sami. Ali ponekad se događa da dvije ili više oplođenih jaja prežive i nastave razvijati.
 4. Dob nakon 35 godina. Dok se približavamo vrhuncu (starost povezana s padom reproduktivne funkcije), ovulacija postaje nepravilna. To jest, u jednom ciklusu žene jaje ne može zrele, ali u drugom (zahvaljujući istoj kompenzacijskoj reakciji jajnika, koja je gore spomenuta), nekoliko jaja mogu sazrijeti odjednom. Nema potrebe objasniti što će se dogoditi ako se najmanje dvije gnječe.
 5. Vrijeme koncepcije. Vjerojatnost zamišljanja blizanaca u proljeće je veća, jer je dulja od dnevnog svjetla, a to zauzvrat povećava aktivnost spolnih hormona.
 6. Još jedna trudnoća. Zanimljivo je da se s svakim naknadnim porođajem povećava vjerojatnost da se blizanci povećavaju. Nakon drugog rođenja dva puta, nakon petog - pet. A ako ste već imali blizance, umnožite svoje šanse za još dvije.
 7. Snaga. Naravno, znanost još nije svjesna nekih specifičnih proizvoda koji povećavaju vjerojatnost da će se truditi s blizancima. Ali jedna stvar je sigurna: neishranjenost i stroge dijete će vas oduzeti takvoj prilici.

Ako ste nedavno zatrudnili i zainteresovani, koja je vjerojatnost da imate blizanke, vjerojatno se pitate koji su znakovi blizanaca? Što se tiče vaših subjektivnih osjeta, neizravne toksikoze, slabosti i brzog povećanja debljanja mogu indirektno ukazivati ​​na prisutnost višestruke trudnoće. No, u stvari, nije potrebno znati nikakve posebne znakove, jer će vaš ginekolog, kada se ispituje od 6. tjedna trudnoće, vjerojatnije da će preuzeti višestruku trudnoću. I već prvi ultrazvučni pregled

Kako roditi blizance ili blizanke prirodno

Mnogi parovi sanjaju o tome da postanu roditelji blizanaca. Svatko ima svoje razloge: neki ljudi sanjaju o zaboravljanju o porodu zauvijek, dajući svijetu i voljenom mužu dvije bebe odjednom, dok drugi vjeruju da što više djece u obitelji, to bolje.

Nažalost, vjerojatnost blizanca ne ovisi samo o beskonačnoj želji roditelja. Prema statistikama, za osamdeset slučajeva trudnoće, postoji samo jedan blizanac. Međutim, tijekom vremena ovaj se broj i dalje povećava. Stručnjaci smatraju da je objašnjenje da žene već u ranoj dobi počinju koristiti hormonske lijekove koji utječu na začeće.

Blizanci su...

Blizanci su bratska djeca koja se dobivaju zbog činjenice da dvije sperme oplode različite jajašca. Formiranje svakog fetusa izvodi se u zasebnoj postelji. Blizanci nisu uvijek poput dvije kapi vode slične jedna drugoj. Naprotiv, bebe mogu biti potpuno različite. Često rođena heteroseksualna djeca.

Znanstvenici koji se bave genetskim istraživanjem kažu da je predispozicija za shvaćanje istovjetne djece prenesena ženi iz majke.

Ako uspoređujemo broj slučajeva rađanja blizanaca s rođenjem blizanaca, onda imamo sljedeću sliku: bratska djeca se rađaju tri puta češće. Osim toga, nemoguće je ne primijetiti činjenicu da je vjerojatnost takve trudnoće među odraslim ženama veća nego kod mladih djevojaka. U razdoblju od 20 do 30 godina, vjerojatnost zamišljanja blizanaca iznosi oko tri posto, dok se u 30-40 godina povećava na šest.

Mogućnost dobivanja dvije bebe također ovisi o broju ranijih trudnoća. Uostalom, što je više beba mamica, veća je vjerojatnost da će sljedeći biti blizanci. To je zbog činjenice da u procesu nošenja fetusa majka dobiva prekomjernu težinu, što je povoljan čimbenik za koncepciju djece s krhkim ljubavlju.

Značajke začeća

Stručnjaci vjeruju da je standardno žensko tijelo dizajnirano za nošenje jednoga fetusa. Trudnoća u isto vrijeme dvije ili tri bebe klasificira se kao anomalija lijekom.

Činjenica je da proces koncepcije uključuje sudjelovanje jedne sperme i jedne jajne stanice. Postoje rijetki slučajevi kada je jedno jaje oplođeno, ali je podijeljeno na pola. Kao rezultat ove trudnoće rađaju se identični blizanci. Razlozi još nisu utvrđeni.

Umjetna koncepcija

Postoji nekoliko učinkovitih metoda za roditi blizanke, koje su podijeljene u dvije glavne skupine:

Prva vrsta koncepcije bratske djece podrazumijeva pribjegavanje medicinskoj skrbi. Rođenje blizanaca pomaže u načinu IVF-a, koji vam omogućuje oplodnju jaja za transplantaciju trudnice. U takvoj situaciji, vjerojatnost željenog ishoda je vrlo visoka.

Prirodno začeće

Mnoge žene, iz raznih razloga, odbijaju IVF, ali i dalje sanjaju o blizancima. U takvoj situaciji, prikladno bi se obratiti genetici, budući da je to liječnik koji se bavi pretvaranjem takvih želja u stvarnost.

Prije odlaska u bolnicu, potrebno je prikupiti anamnezu, točnije, najdetaljnije i detaljnije informacije o rodbini, njihovim bolestima i predispozicijama. Postoji obvezna povijest parova koji žele postati roditelji blizanaca.

Postoji nekoliko obaveznih preporuka koje ne jamče koncepciju suprotne djece, ali pridonose tome. Pazite da vas savjetuje bilo koji stručnjak:

 • prestati pušiti i izbjeći mjesta akumulacije duhanskog dima;
 • ne pijte alkohol;
 • dodajte mlijeko, kefir, ryazhenku, kiselo vrhnje na prehranu.

Vrlo je važno izraditi vlastiti izbornik onih proizvoda koji izazivaju otpuštanje nekoliko jaja tijekom procesa ovulacije. Osim toga, prije začeća potrebno je stimulirati funkcioniranje jajnika. To pomaže orasi, kokošja jaja i žitarice.

Savjeti za rođenje blizanaca

Ako žena želi postati sretna mama dviju šarmantnih djevojaka, onda najprije mora obratiti pozornost na pozu u kojoj se pojavljuje koncepcija. Postizanje željenog rezultata najbolje je u misionarskom položaju.

Jednako je važno nutricionizam buduće majke. Da biste zamislili djevojke, trebali biste stvoriti izbornik koji uključuje:

 • šećer;
 • začini;
 • pekmez;
 • bilo koji tip meda;
 • mirisno bilje.

Tu je i popis proizvoda koji se ne preporučuju da se konzumira prije i tijekom ovulacije. To su hrana s visokom koncentracijom soli i hrane koja sadrži kofein.

Postoji teorija da se seks budućnosti djece može odrediti krvlju. Prema znanstvenim istraživanjima, krv žene se ažurira svake 3 godine, a muškarci - 4. Stoga je potrebno izračunati kada supružnik ima posljednji značajan gubitak krvi. Spol dojenčadi ovisi o čijoj je krvi mlađe u vrijeme oplodnje.

Kako roditi identične dječake

Za rođenje dvostrukih dječaka, važna je i poza u kojoj se odvija gnojidba. U ovom slučaju, osobine duboke penetracije olakšavaju pristup spermija maternici.

Stručnjaci kažu da se vjerojatnost penetracije Y-sperme povećava nakon orgazma, jer u tom procesu postoje posebne komponente koje povećavaju životni vijek spermija. Kao rezultat toga, imat će više vremena da dođu do jajne stanice.

Dijeta koja promiče koncepciju dječaka sastoji se od proizvoda kao što su:

 • visoke kofeinske napitke;
 • mineralna voda;
 • meso;
 • riba;
 • kobasica;
 • jaja;
 • brašna
 • žitarice (osobito riža);
 • krumpira;
 • voće;
 • čokolada.

Vrlo je važno iz kruha, vafla, sirovog kupusa, kavijara, plodova mora, oraha, graha izuzeti iz prehrane. Za zamisliti dvojicu dječaka, preporučljivo je snažno davati hranu i jesti više konzervirane hrane.

Bilo bi pogrešno vjerovati da će sva ta sredstva u potpunosti dovesti do koncepcije blizanaca, ali povećavaju tu vjerojatnost.

Postoji nekoliko drugih čimbenika koji utječu na rođenje blizanaca.

Kakva je vjerojatnost blizanaca i kako ih povećati

12.06.2017 u 19:50

Mlade žene, u obitelji koje su bile blizanke, bore se i istodobno predviđaju svoj prvi porod. Postoji mišljenje da rođenje dvoje djece odmah prenosi nasljedstvo. U međuvremenu ga liječnici često odbacuju. Prema njima, u uobičajenoj situaciji u obitelji u kojoj je nastupila višestruka trudnoća, vjerojatnost blizanaca je samo 5 - 10%. Umjetnim sredstvima, stvarajući posebne uvjete, može se povećati na 50%. Kako? Pročitajte u današnjem članku!

Koja je razlika između blizanaca i blizanaca?

Istovjetan, bratski - ti pojmovi su usko povezani s rođenjem blizanaca, i iz dobrog razloga. Od školskog kolegija biologije, svatko od nas naučio je da rođenje djeteta prethodi koncepcija, kada stanica jajne stanice oplodi spermijska stanica. U slučaju trudnoće singletona, nema pitanja, u međuvremenu, višestruke rađanja žude za zanimanjem.

Ispada da, ako se dogodi, sudjeluju dvije sperme ili dvije jaja. Kod blizanaca istovjetnih ili monozigotnih, jedna ženska stanica oplođena je jednim ili dvojicom muškaraca. Potonji je iznimno rijedak fenomen, ali je to moguće. Kao rezultat toga, ona počinje dijeliti na dijelove, dajući priliku rađati dvije ili čak tri ili četiri djece odjednom.

Istovjetni blizanci su vrlo lako razlikovati. Kao rezultat koncepcije jednog jajeta, oni imaju isti skup gena, tako što ima - čak imaju encefalogram (grafičku sliku mozga) isti! Ali otisci prstiju i mrežnica su različiti! Štoviše, takva djeca su uvijek rođena iz istog spola.

Znanost također zna koncept zrcalnih blizanaca. Ovo je kada je jedan od njih ljevoran, a drugi s desnom rukom. Ili jedna kosa okreće se u smjeru kazaljke na satu, a druga - protiv. Znanstvenici još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći je li zrcaljenje naslijeđeno, samo primjećuju da se pojavljuje u svakom 4 slučaja rođenja dviju mrvica. I, najvjerojatnije, zbog kasnog odvajanja plodova u maternici.

U bratskim twizyotnyh blizancima, dva jaja i dva sperma sudjeluju u procesu oplodnje. Zanimljivo je da se ne mogu oploditi odmah, ali s pauzom od 3 do 4 dana. Što dolazi iz nje? Tipični blizanci. Djeca istog ili različitog spola s različitim genotipovima. Zanimljivo je da se rođenje bratskih blizanaca ili blizanaca može provesti čak i iz različitih očeva, pa čak i s različitom bojom kože, ako imaju različite nacionalnosti.

Postoje i identični polarni blizanci, ili polu-identični. Zašto polu? Zato što su njihovi genotipi samo polovici. Proces rođenja takvih beba vrlo je kompliciran, jer je povezan s formiranjem polarnog tijela, koje se može ponašati kao drugo jaje. Rezultat takve koncepcije su isti geni naslijeđeni od majke i različiti od oca. Polu-identični blizanci su istog ili različitog spola.

Kad postoji mogućnost da imamo blizance

Postoji popularno uvjerenje da su blizanci rođeni u generaciji. Štoviše, ova nasljednost prenosi se uglavnom ženskom linijom (uključujući i od oca kćeri). Istina, nije tako jednostavna. Od posebne je važnosti posebna kombinacija partnerskih gena ili, preciznije, homogenost njihovog sastava i uzorka nasljeđivanja.

Potonji je općenito izraženiji u dvije generacije, ili čak u bočnim granama (rođaci, braća). Drugim riječima, prisutnost u obitelji blizanaca nije jamstvo njihova pojavljivanja u paru. Šanse su samo 5 - 10%. Kakva je vjerojatnost pod uvjetom kombinacije gena i uzoraka nasljeđivanja? Samo 50%.

Utjecati na prirodu gotovo je nemoguće. Ako nakon toga još uvijek želite rađati dvoje djece odjednom, rađajte blizance, bratske blizanke - postoji mogućnost njihova rođenja 3 puta veća.

 • IVF - postupak in vitro oplodnje često vam omogućuje da začeti dvoje ili troje djece istodobno. Sve se jednostavno objašnjava: kako bi se osigurala 100% -tna posljedica, žena dobiva nekoliko jaja odjednom, a potom se uspješno oplodi. Unatoč učinkovitosti metode, nema toliko mnogo koji ga žele koristiti. Samo zato što nije jeftin.
 • Stimulacija ovulacije - metoda se aktivno koristi za liječenje neplodnosti kod žena. Zapravo, svodi se na propisivanje posebnih preparata koji stimuliraju rast jajašaca, rupturu folikula. Kao rezultat toga, organizam se "budi", dajući nekoliko jaja odjednom u jednom ciklusu. Istina, intervencija u njegovom radu puna je posljedica. Zato bi samo stručnjak trebao to izvesti, nakon što je ispravno izračunao dozu lijekova. Inače, ciste ili krvarenje se ne mogu izbjeći.
 • Pomoć genetici je najopasnija opcija. On pruža žalbu stručnjaku koji će sastaviti rodovnik iz najmanje četvrte generacije u ravnoj liniji i uzduž linije rođaka, a također istražuje partnere. Na temelju dobivenih podataka moći će točno reći koje su šanse potrebne gnojidbe. A ako jesu, čak će preporučiti komplekse vitamina i pripremiti prehrambeni program za par da ih poveća.

Liječnici kažu da je u drugim situacijama nemoguće roditi blizance, ako nisu u obitelji. Međutim, nemojte požuriti na očaj. Možda jednostavno niste znali o njima.

Koncept "nestaje" blizanac

S pojavom ultrazvuka, liječnici su primijetili nevjerojatnu činjenicu, koja je odmah dobila ime - "nestali blizančni sindrom". Ono se očituje kada prva ultrazvučna studija pokaže prisutnost dva embrija, a kasnije one pokazuju samo jedan. Možda to samo tijekom prvog tromjesečja trudnoće. Nije lako uspostaviti točno mjesto gdje drugi embrij nestaje. U nekim slučajevima, apsorbira se u tijelu majke, u drugima - pobačaj se javlja.

Žena sama ne primjećuje ove promjene. U tom pogledu, sada je uvijek upozoreno da rizik od gubitka jednog embrija ostaje do kraja prvog tromjesečja. Sada zamislite kakva je situacija izgledala prije ultrazvuka. Možda su blizanci ili blizanci bili, čak iu vašoj obitelji, jednostavno niste znali o njima.

Kako povećati vjerojatnost

Postoji nekoliko načina za povećanje šansi za višestruku trudnoću. Ovo je:

 • Njezino planiranje. Ako se u normalnim situacijama svodi na istraživanje o prisutnosti bolesti i njihovom tretmanu, u slučaju blizanaca, osigurava očekivanje određene dobi. U tijelu žene u razdoblju od 35 do 40 godina hormonske promjene, što dovodi do povećanja razine gonadotropina. Kao rezultat toga, trećina predstavnika slabijeg seksa povećava šanse za blizance, a to nije mit, već rezultati istraživanja britanskih znanstvenika. Istina, pravilo radi samo za one koji već imaju djecu.
 • Trajanje dnevnih sati rada. Želite li roditi dvije bebe odjednom? Planiraju se začiniti za proljetno-ljetno razdoblje, kada sunce posebno dobro zagrijava, a hormoni se proizvode posebno intenzivno. Alternativno, možete koristiti stručnjake koji izračunavaju najbolje dane za osmišljavanje dječaka, djevojčica i blizanaca na temelju mjesečeve aktivnosti.
 • Otkazivanje hormonskih lijekova. U ovom slučaju, govorimo o prihvaćanju U redu. Oralna kontracepcija daje tijelu priliku da se oporavi i kao rezultat, nakon što ga napusti, započinje s dvostrukom snagom. Kao rezultat toga, puštanje dva jaja je moguće. Međutim, tek nakon šestomjesečnog studija OK.
 • Imate više djece. Svakom kasnijom trudnoćom povećava se vjerojatnost zaraze blizancima.
 • Duga pauza u seksu. Prema drugim izvorima, šanse se povećavaju u slučaju aktivnog seksualnog života. Da biste postigli maksimalni učinak, možete koristiti test ovulacije kako ne biste propustili najbolje dane za začeće.
 • Promjena u prehrani. U ovom slučaju vrijednost nije samo kvaliteta hrane nego i njihova količina. Neobično dovoljno, ali to je prekomjerna tjelesna težina koja doprinosi višestrukim trudnoćama. Priroda ne daje takve povlastice za tanke žene.

Zanimljivo je da demografi tvrde da se u razdobljima poteškoća i nesreće uočavaju šiljci u rođenju blizanaca, kada postoji mnogo smrti.

Dvojci se dodiruju i očaravaju, ali zahtijevaju puno vremena i truda. Ako ste spremni dati im, idite naprijed! Kažu, ako čvrsto vjerujete da će sve raditi!

Koju liniju čekati blizanke i blizanke?

Pozdrav, dragi čitatelji blogova. Opet mi je drago dočekati vas na stranicama ovog resursa. Dobivam puno pitanja od žena koje samo planiraju svoju trudnoću. Mnogi ljudi su zainteresirani da znaju, blizanci su naslijeđeni u kojoj liniji? Koji drugi uvjeti će dodati priliku za "dvostruku" trudnoću? Što trebate učiniti da budete rođeni blizanci?

Pretvaranje stranica prošlosti

Ako se okrenemo povijesti, vidimo dvosmislen stav različitih naroda prema rođenju blizanaca.

Inka plemena poštovali su muške blizance kao sinovi boga munje. A među drevnim hindusima i aboridžinima Južne Amerike, kada su rođeni blizanci, to se smatralo dokazom nevjerice supruge i njezine veze s nečistim duhom.

Sjevernoamerički Indijanci vrlo su nježno i poštovali blizance, prihvaćajući ih kao dar od bogova. Ali drevni Japanci su se bojali da su zaražene od takvih žena i protjerane iz plemena.

"Virus" višestruke trudnoće

Razvojem znanosti pokazalo se da je bilo nemoguće dobiti zaraženo višestrukom trudnoćom, kako je mislio Aion. Da saznamo kada se rađaju blizanci?

Najveći utjecaj ima genetski čimbenik - o tome ćemo detaljnije govoriti;

Majka je oko 35 godina. Vjerojatnost se postepeno povećava od puberteta i vrhova na oko 35, zatim polako padne;

Majčino državljanstvo. Tko može imati blizanke češće od drugih? Na prvom mjestu - crne žene, zatim bijele kože, a zatim azijske. Ako živite u Nigeriji, vjerojatnost da ćete imati blizanke 10 puta veća od vaše majke iz Kine;

Nutricionizam - opazilo se da se žene s dvostrukim oblicima rađaju češće. Zanimljiva je činjenica da su prvaci u broju blizanaca iz Nigerije iskoristili jamce. Ovo povrće sadrži veliku količinu posebne tvari slične ženskom hormonu estrogenu;

Vrijeme koncepcije - najčešće dvostruko oplodnja javlja se u proljeće ili ljeto. Duljina dnevne svjetlosti izravno utječe na proizvodnju gonadotropina, povećavajući funkciju jajnika;

Prolazeći sada popularan način začeća djece "iz epruvete" (IVF).

Važno je da svi ti čimbenici utječu samo na vjerojatnost da će blizanci bratskih blizanaca imati blizance. U identičnim životinjama je konstantna i iznosi 3 slučaja po 1000 trudnoća.

Odakle dolaze blizanci?

Kada je oplođeno jaje podijeljeno na dva (tri, itd.) Jednaka dijela, pojavljuju se identični blizanci. Vjerojatnost takve trudnoće nije naslijeđena. Ovo je vrlo slično procesu kloniranja. Njihove tkanine identične su u svim pogledima.

Nema znanstveno dokazane teorije o tome zašto su monozigoti podijeljeni u nekoliko dijelova, a formiraju se dva embrija.

Odakle dolaze blizanci?

Bratski blizanci pojavljuju se kao posljedica činjenice da je maternica sposobna istodobno proizvesti više jajašaca. To jest, jednostavno se rađa istodobno braća i sestre. Razlog za tu sposobnost leži u geni hyperovulacije.

Ako majka ima blizanac, njezine su šanse za višestruko trudnoću oko dva puta veće od normalne žene. Kako bi rodila blizance nakon blizanaca, ona je 3-4 puta veća vjerojatnost. Na primjer, u Madalena Granate iz Italije trojke su rođene 15 puta.

To je znatiželjan, ali činjenice su poznate kada su, tijekom dizygotic trudnoće, očevi blizanaca bili potpuno različiti muškarci. Zvuči nevjerojatno ipak. Samo je fuzija muških i ženskih stanica nastupila u različitim danima.

Dakle, jedan Amerikanac, u braku s bijelim muškarcem, zaljubio se u zgodnog crnca. Iznenađujuće, žena je zatrudnjela oba muškarca i rodila dva dječaka, bijela i tamnoputa.

Razlika između dvije oplodnje obično nije dulje od 7 dana, jer nakon tog razdoblja hormonska pozadina žene neće dopustiti da se implantira još jedno jaje.

Neke žene vjeruju da jajnici funkcioniraju naizmjenično. Zapravo, jedan od njih može istovremeno ovulirati nekoliko ciklusa u redu ili oba jajnika. Može biti nekoliko valova ovulacije s vremenskom razlikom od najviše 7 dana.

nasljedstvo

Genetski faktor najviše utječe na vjerojatnost da postane dvostruka mama. Gdje se noge "rastu" u mitu da se kromosomi gena prenose duž ženske linije?

Nema sumnje da je samo žensko tijelo sposobno ovulirati. U ovom slučaju, ništa ne ovisi o čovjeku. A ako je iz blizanaca, samo njegova kći može imati višestruku trudnoću.

Kombinacija i uzorak nasljeđivanja gena majke i oca ima veliki utjecaj. Koliko generacija se manifestira? Ako je baka imala višestruku trudnoću, tada je njezina unuka imala velike šanse da ima blizance, tj. U generaciji. Ali ova teorija još nije dobila znanstvenu potvrdu.

Postoje 3 hipoteze o tome kako čovjek može utjecati na rođenje blizanaca:

Sperma može sadržavati posebne enzimske tvari, koje se drobe u nekoliko dijelova jaja. Ovaj koncept ide protiv položaja da sposobnost da se blizanci kreću samo po ženskoj liniji.

Poremećaji u maminoj RNK koji dovode do mutacija u stanicama u razvoju.

Promjene na razini gena u zametku mogu potaknuti drugu polovicu, s obzirom da je izvanzemaljac. Kao rezultat toga, formiraju se dvije bebe.

Nadam se da su ove informacije korisne i imate manje "bijelih mjesta" u ovoj temi. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte me u komentarima. Ne zaboravite se pretplatiti na ažuriranja.

Uvijek tvoje, Anna Tikhomirova

Ovaj blog čitaju 3675 žena. Budi sljedeći!

Pretplatite se na članke

 1. 2017-03-07 Tatjana

Zanimljiv članak. Imamo blizance među našim prijateljima:

- druga trudnoća (djevojka je stvarno htjela, jer je prvi sin, ali, nažalost, dva dječaka),

- zatrudnjela su ljeti početkom lipnja,

- Mama u vrijeme trudnoće imala je 35 godina.

Sve što pišem

Moj prijatelj je također rodio blizance, u dobi od 35 godina.

I želimo i drugo dijete - djevojka. Točno u 2-3 godine. Tada ću biti 35 i imat ću drugu trudnoću. Jesu li ponovno blizanci ?!

Zašto ne :) Znam jednu bloggericu čiji su se blizanci rodili 2 puta za redom :)

To je ono što ja razumijem - blogeri s nama!

I blizanci ne smiju biti zapreka njima!

Dakle, ti, Ana, još uvijek je naprijed! : - (

Imate izbor, možete čekati ovo doba, a zatim za uzrok.

Razmislit ću o vašem prijedlogu))) Bojim se, međutim, da što više od bebe, manje se želim vratiti na pelene.

Sve se to događa na različite načine. Moja djeca imaju 11 godina. I nije bilo teško za nered s pelenama, a sin je već odrasla osoba, nema potrebe za nošenjem na olovke i hranjen je žlicom.

Takve zanimljive činjenice o rođenju blizanaca. Nešto što je znala, ali puno novih stvari.

Sudeći po komentarima - mnoge su činjenice već potvrđene i više puta.

U našoj rodovnici postoje identični blizanci i postoje suprotstavljeni. Ovo je sreća!

U obitelji Lyudmile, jasno je da postoji genetska predispozicija za višestruke trudnoće. Ima blizanaca i blizanaca, a ne svatko je toliko sretan.

Sreća je neizmjerna, ali kad nema pomoćnika - ovdje želim urlati. Sedam mjeseci bio sam praktički sam - moj je muž stalno bio na poslu, a djed i baka bili su 5500 km. Spavanje nije uspjelo.

jadna Anya, koliko je teško! Nadam se da će vaši dječaci odrasti i da će vas nositi samo na svojim rukama!

Ponekad pročitate savjete - koristite pomoć rodbine, ne odbijte pomoć. i ako nije! nema opcija! najzadovoljnija stvar je da svi ti nedostatak sna imaju dugoročne posljedice - nakon godinu dana bez normalnog sna, počeo sam s problemima s hormonima, indikatori su nestali! kao rezultat - sve vrste neoplazmi, Slava na stopalo, nakon dugog tretmana koje sam oporavio. Ali najvažnija stvar je da sam počela spavati, samo dopustite da spavam, ostavljajući stvari na stranu! NEMA JE VAŽNA ZA DJECU OD STUDENATA I Sretne majke! To je ono što preporuke stručnjaka znače o činjenici da morate brinuti o sebi, samo sam to shvatio tijekom vremena! Zamislite da ste pitali svoje dijete / djecu što bi voljeli - da vaša majka spava ili opere puno jela? Da, vi i djeca sami? mislili ste? to je dobro - idite i mirno spavajte!

imamo i blizance na majčinoj liniji, a ne sami, ali mi smo 4 sestre i nitko nema blizanke ili blizanke.

Možda će djeca imati slatki par)

Jedan nećak već je oženjen i još ima jednog sina))

Moja najstarija kćer ima blizanke, prije toga, u našoj rodovnici i njezinu mužu, blizanci nisu promatrani.

Također smo otkrili da moja baka ima trostruku sestru koja je davno davala rođenje. Ali nitko se nije sjetio toga dok nisam imao blizanke.

Znam jednu obitelj, oni žive u našem području. Tako je mlada majka uspjela tri puta za redom roditi blizanke. Sada imaju šestero djece. Ali ne znam jesu li imali takve slučajeve u obitelji ili ne.

Sumnjam da su imali IVF sva tri puta. A kad bi se ikad pojavili blizanci, onda drugi i treći - ovo je već nasljedstvo očigledno.

zašto. Također znam djevojku, ona ima i bebe 2 puta i oba IVF.

oh god su živi i dobro?

Dvostruka ova generacija može se nalaziti na MAN'S line od GRANDSON. I NE NA ŽENSKOJ LINI. I SAMO ZA MUŠKU. : - (

Toliko zanimljivosti saznalo je o izgledu dvoje djece. Nemamo ni blizance niti blizance u našoj obitelji, ni od mog supruga ni s moje strane.

Ni ja nisam znao ništa o nasljeđivanju dok nisam zatrudnjela blizancima. Ispada da imamo trojke.

Oh, također sam želio blizance. Moj muž ima oca iz blizanaca. Ali kći je rođena. S jedne strane, blizanci ili blizanci su dobri - odjednom dvoje djece, a s druge strane - naravno teško. Pogotovo bez pomoćnika.

Sada čekajte blizanke unučadi) U mom slučaju to se dogodilo)

Katya, posebno da im daju visoko obrazovanje i "stavi ih na noge". Vrlo je teško u financijskoj stvari.

Kakve zanimljive informacije! Imam i poznanike koji imaju blizanke. Uvijek je mislio, kako su se istodobno bavili s dva novorođenčeta? Ali kad se odraste dobro, dvoje su zanimljivije.

Ovo je sigurno. Moja je sestra rođena kada sam imao 13 godina. I sama sama se uvijek zabavljala. A onda svaki dan dvostruke igre.

Otac moje supruge ima brata blizanca, a tijekom trudnoće mislili smo da bismo imali i blizanke, ali, ne uzgajani zajedno, rođena je jedna prekrasna kćer, koju oboje ljubavimo.

Sada pričekajte blizance iz svoje kćeri. Na primjer, ne očekujem od mojih blizanaca (iako naravno da su još uvijek vrlo mali). Ali čekam od moje unuke)

Moj prijatelj je rodio blizance nakon 30 godina, drugi rođenje, bila je mršava, ali svako dijete je težilo najmanje 3 kg

I nemamo blizance u rođacima. Barem s bliskim rodbinom. I još uvijek možete se ugodno osvježiti. Imam djevojku u 43 je rodila djevojku, a prije toga su imala 4 dječaka

Ohhhh, ako imam još dva dječaka, vjerojatno više neću odlučivati ​​o djevojci)

Moj tata je također želio dječaka, mislio je: "Pa, tamo!" Nije bilo tamo, mi smo 4 kćeri. Roditelji kažu da je kad je bio obaviješten da nije Misha rođen, rekao je kao vic: "Neću ga odnijeti, opet sam pukotina")))

Merry tata))) Ali vjerojatno su unuci mnogi. I većina su dječaci.

Naravno, ako u obiteljima rođaka postoje blizanci, tada se vjerojatnost da se slatki par odmah povećava. No, svako dijete treba biti voljeno i željeno u obitelji kako bi bila sretna.

Loše razumijem roditelje koji izdvajaju djecu - "Ali to više volim!". Ne razumijem kako možete voljeti djecu više ili manje. Djeca su takva sreća. Ne mogu biti nepoželjni.

Ja, također, s istim blizancima. I moj muž ima dva blizanca jaja. Ovdje razmišljamo o Kinderu. )))) ili dva

Obavezno napišite koje će se promjene dogoditi u vašoj obitelji. Na primjer, kažem svima - sad se ne bojim ništa osim tripleta)))

Bojim se da je dudu dvostruko

Ali ja sam s blizancima (imam brata), uvijek sam se nadao da ću zaobići mogućnost rađanja blizanaca, znam koliko je to bilo teško za moju majku, i stoga, kao da se to boji! Mislila sam da je ovo nešto poput kasnije generacije, ali ovdje sam pročitao da ako majka ima blizance, onda postoji dvostruko više šanse da rađaju blizance! Ovdje s mužem planiramo bebu, vidimo kako smo sretni))

A moja sestra i ja također su blizanci, a sada mislim da će vjerojatnost da će blizanci zamišljati biti sa mnom ili mlađom sestrom, a moja majka je također rekla da je teško s nama, nema odmora, spava, drugi plače i obrnuto.

I ja nemam u rodoslovlju blizanaca ni mog supruga. Ali u 39, rodila sam eko ​​dječake i blizance bez eko blizanaca. To je dar od neba! Nakon 4 djevojke i jednog dječaka dvostruka sreća. Naravno, sada je prilično teško da budu mali, ali onda mislim da je to samo radost!

Ali tada ste bili u dobi kada se vjerojatnost da se blizanci digne. O ovom možete pročitati ovdje gemelos-feliz.ru/interesn. vanie-bliznecov /

I moj mladić ima blizanku

Tako ih je mama rodila u dobi od 20 godina, prva trudnoća i rođena je u listopadu (tj. Koncepcija je bila zimi, a ne u proljeće ili ljeti, kako kažu) i nije se promatrala na obje strane blizanaca i blizanaca

Apsolutno sve suprotno

I njegova blizanka rodila je dvojicu dječaka, ali dvije trudnoće (također nisu prenesene na djevojčicu)

Velika je važnost fiziologija. Statistika je statistika, ali priroda nalaže vlastita pravila.

I moja sestra i ja smo također blizanci, a Vaga je također rođena u listopadu. Pitam se: Je li sestrina vašeg dečka starija ili mlađa?

Zanimljivi članak, hvala vam))) Pitam se gdje su mi blizanci))), ali do sada nisam pronašao odgovor na pitanje. Nije bilo dvostrukih članova u obitelji, a ne IVF-a, bilo sam 29 godina i zamišljeno.

Pogledajte svoje doba - moja djeca su zamišljena i kod 29 godina. Ako pročitate druge članke o blizancima, vjerojatno ste naišli na činjenicu da je 30-35 žena veća vjerojatnost da će roditi dvoje djece odjednom. Ovo je vrhunac rada jaja. Jednostavno je vaše doba uzrok blizanaca.

Već sam pročitao mnogo stvari o blizancima i blizancima, a ja to želim i toliko. )))) Znam da na majčinoj strani postoje dva para blizanaca, ali mi ne komuniciramo s njima i ne znam točno tko su mi

Nadam se da ću još imati dvije bebe

Pozdrav, ja sam 21. Na strani mog oca ima blizanaca. A ona je udana za jednog od blizanaca. Mogu li zatrudnjeti s blizancima

Imaš veliku postotku trudnoće s blizancima. Štoviše, ako prva trudnoća bude jedno dijete, onda se drugi povećava za nekoliko puta, što će biti blizanci. Sretno.

Pozdrav!) Imam 27, drugu trudnoću. Uzi nisu učinili)

S druge strane, čini se da nitko nije imao blizanke, ali od supruga, baka i majka (svekrva), ali istina je da oboje imaju pobačaja (((

Imam li priliku truditi se s blizancima? Je li prenesena kroz mušku liniju?

Mislim da imate 40% trudnoće s blizancima. Sve ovisi o ženskom tijelu! Sada, ako imate djevojku, onda njezine šanse za rađanje blizanaca značajno povećavaju! Moji su blizanci upravo prošli na očevu liniju.

Moja najmlađa kćer rodila je dvojicu dječaka u dobi od 30 godina, a stariji je 7-godišnji brat. Moja svekrva (kćerova baka nakon svoga oca) imala je blizance i dječake, otac dječaka imao je blizanku majku (bio je blizanac), mnoge unučadi obje bake, ali sudbina je izabrala moju kćer. Bilo je tri embrija, ali 3 su se zamrznuli u ranijem razdoblju, uzimajući mjesto više udobno, tako da je jedan od blizanaca zapeli neuspješno i cijela trudnoća borila za život. Rođena 36 tjedana. : 2.900 - 48 cm i 960 g - 35 cm.

Medicina za njegu takvih mrvica je na razini svemirskih tehnologija 1. "Raspored pluća u takvim mrvicama košta državu oko 140 tisuća rubalja.

Sada su djeca stari 10 mjeseci, a za dvoje ima 12 zuba. Velika je od dva tjedna, a dijete aktivno puze, krećući se oko nogu s nogu. Velika težina - 10 kg - 75 cm, beba - 6500, visina -69 cm. Bog nam pomaže

Mi s drugom baka sve vrijeme skrenite s djecom i kćeri. Reći da je teško reći ništa: Kćer spava vrlo malo. Sada se svaki hrani 2 puta noću u različito vrijeme, različitu hranu, u različitim sobama, jer oni se probude jedni druge, i skače dati bradavicu, prebaciti ga na drugu bačvu, itd. itd Ne govorim o moralnim iskustvima - bolestima (stariji se vuku iz škole), zubima koji daju temperaturu od 39,3 za 4 dana, prilagodbu novim vrstama hrane i tako dalje.,

Nemojte zavidjeti majkama blizanaca - ovo je najteži posao, bolje je imati više djece zauzvrat od blizanaca i blizanaca istodobno. Znam za sebe, ima 3 odrasle djece i sina sa 3 djece, ali rođena u različito vrijeme.

Ali ovdje izbor više nije s nama - 1, blizanci, trojke itd. Ono što je dano gore mora se uzeti zdravo za gotovo.

Naravno, puno je radosti! Ne možete opisati sve, ali cjelovita sreća vjerojatno će se ostvariti s vremenom kada djeca odrastaju, a tjeskobe barem malo opadaju.

Također sam imao trudnoću s dječacima blizanaca, ali u tom sam trenutku imao loše hladnoće i dobio sam antibiotik "kanamicin". što je kontraindicirano kod trudnica, stoga sam morao prekinuti trudnoću. Bila je to treća trudnoća, a prije toga bilo je dvije kćeri - dvije godine razlike. I tada otkrijem da roditelji imaju blizanke, ali nisu ni do rođenja, ne znam zašto. Ovdje mislim, hoće li biti na mojim djevojkama, mojim unucima - blizancima. Moji su blizanci došli kroz moju ocu.

Pa, pitam se, koja je vjerojatnost da dobivam trudne blizanke? Moja je majka imala blizanke, ali trudnoća je trebala biti prekinuta, sestra moje mame također imala blizanke, a njezin je muž imao djeda iz blizanaca. Planiramo trudnoću godinu dana, ja ću biti 34. Prvo dijete - draga kćer))) Želimo blizance više)))

Oksana, imate veliku vjerojatnost da imate blizanke. Rekao bih 70%. Ali nemojte odgađati, jer se višestruka trudnoća smatra patologijom, jer je ljudsko tijelo dizajnirano da nosi jedno dijete.

I u mojoj obitelji svaka je generacija bratski blizanci (na žalost, jedan u uteri umire). Moja starija blizanka. Moja baka je imala blizance.

Pitam se postoji li mjesto na kojem možete izračunati vjerojatnost blizanca / blizanaca s obzirom na sve pokazatelje (nasljedstvo, dob, itd.) Zaista želim pronaći informacije

I ja sam iznimka. Prvo rođenje u 18 godina. Dvije bratske djevojke. Potpuno se razlikuju u izgledu, čak i kod različite skupine krvi. Tata imaju identičan blizanac.

pa zašto ste izuzetak? Tata je iz blizanaca!

jer u 18 godina, ne u 35 godina; prvo rođenje, ne višestruko; bez stimuliranja pilula; bez IVF-a; oplođena su dva jaja, a ne jedna koja bi kasnije bila podijeljena; a ne kasnije, kao što su svi govorili.

A to su riječi iz članka - Kada je oplođeno jaje podijeljeno na dva (tri, itd.) Jednaki dijelovi pojavljuju se identični blizanci. Vjerojatnost takve trudnoće nije naslijeđena.

- U ovom slučaju, ništa ne ovisi o čovjeku. A ako je iz blizanaca, samo njegova kći može imati višestruku trudnoću.

Na primjer: imam svekrvu Bleznetsi je li moja supruga mogla rađati i bleznyashek

odnosno je tvoja svekrva dvostrukog para? Postoje šanse. Pogotovo ako je vaša žena bliža 30.

Pitam se ako imam priliku roditi blizance, ako je otac tata (moj djed) jedan od blizanaca?

Vjerojatnost da ćete imati blizanke. Pogotovo jer si samo generacija daleko.

Dobro došli! Moj muž je imao blizance ili blizanke (to zapravo ne razumijem) 8-), iako je nekoliko generacija pred nama :) i moj otac je jedan od blizanaca (ili blizanaca) :) Kakva je vjerojatnost da se 2 karapuzika osjeti? Ako je prva trudnoća i ja sam nešto manje od 25 godina?

Pa, neki ovo pišu. Gemini se ne prenose (sami znanstvenici ne znaju zašto je jaja stanica podijeljena), blizanke i trojke, da (to je žensko tijelo pokušava nekoliko jaja).

I o činjenici da generacija također nije točna. U našoj obitelji tri generacije za redom, blizanci idu i možda će i dalje rasti - djeca će odrastati

Sve na različite načine.

Vrlo zanimljiv članak) moja baka je majka od 8 djece, među kojima su identični blizanci (jedan od njih ima blizanke), druga tetka ima druga i treća trudnoća identična dvojica blizanaca i blizanci blizanaca, a druga teta ima 5 djece među kojima su blizanci, Najzanimljivije je to što je rođenje blizanaca i blizanaca bilo nakon 30 godina. Dakle, rodila sam 3 djece mlađu od 23 godine (zadnji carski rođendan), čuo sam da je višestruka trudnoća nakon carezana kontraindicirana, naravno, naravno, ali ja ću pričekati 30 godina s Božjom pomoći, nadam se da će biti dvostruka sreća))) zdravlje djece.

Moja očinska baka imala je dvostruke djevojke, a njezina je majka imala dvostruke dječake, ali ne znam dvojice blizanaca ili blizanaca, ali maternji ujaka muža je identičan, a moj muž je blizanac, on i njegov brat su blizanci i majke (rođaci blizanci ili blizanci ne znaju). Htio bih jako puno. U samo dvojica dječaka i upravo sada rekao isti dječak, stvarno se nadam i želim.

Kako izračunati vjerojatnost da se blizanci?

Pojava blizanaca u obitelji uvijek uzrokuje povećani interes drugih. Kako se pojavljuju dvije dvije potpuno različite bebe, ili obrnuto - ne razlikujete od druge.
Liječnici daju ovo objašnjenje.

blizanci

Ako ne jedan, ali istovremeno nekoliko jaja i nekoliko spermija oploditi ih u jajniku majke, nekoliko spermija ih oploditi u maternici.
Takvi blizanci se obično nazivaju bratskim ili blizancima.

Takve bebe mogu imati različit rod. I čak i različite vrste krvi. Oni nalikuju jedni drugima do te mjere da se samo braća i sestre nalikuju jedni drugima.

Ali blizanci - drugo je pitanje.
U najranijoj fazi fragmentacije, jedna oplođena jajašca podijeljena je na dva embrijska embrija, apsolutno identičan genetskim materijalima.
A djeca su rođena, potpuno slična jedni drugima. Pozvani su identični blizanci.

To su, međusobno slični, uvijek privlače blisku pozornost drugih.

Ljudi su stoljećima pokušavali razotkriti tajnu pojave blizanaca i izračunati vjerojatnost da imaju blizance. Ali samo s razvojem znanosti bilo je dokaza da je nasljednost najveća uloga u nastanku višestrukih trudnoća. Starost buduće majke također igra ulogu.

Više stručnjaka pokušava dokazati da hormonske promjene u ženskom tijelu također utječu na pojavu višestrukih trudnoća ako je uzela kontraceptivne lijekove. Vjeruje se da hrana i sezona, kada je zamišljena, mogu doprinijeti pojavi blizanaca.

Ali pojava blizanaca, tako da nitko nije mogao objasniti.

Ako se samo pripremite za trudnoću, pročitajte članak Planiranje djeteta.

Što utječe na vjerojatnost blizanca

Ako sanjate o blizancima, proučite liniju svoje obitelji i svog muža. Ako su činjenice o rođenju blizanaca bile u jednom ili drugom smjeru, nadamo se da ćete jednog dana morati kupiti dvokrevetnu kolica.

Što je starija buduća majka, veća je vjerojatnost da će začeti nekoliko beba odjednom.

S dobi, ovulacija kod žena ne javlja se u svakom ciklusu, što je sasvim normalno. I kao rezultat neostvarene hormona, koji utječu na ovulaciju, akumulirati i oslobađaju tokom sljedeći ciklus je kao da je posljednji val hormona poticanje proizvodnje od više jaja.

Svakim kasnijim porođajem, šanse za porođaj blizanaca povećavaju se. Nakon drugog rođenja dva puta, nakon petog - pet. Ako majka već ima blizanke, tada je vjerojatnost ponavljanja uspjeha dvostruko veća.

Samo jedna stvar je dobro poznata - neishranjenost ili vrlo stroga dijeta gotovo će vas oduzeti od mogućnosti da rodite blizance.

Vjerojatnost zamišljanja blizanaca u proljeće više. Dulji dan svjetlosti. Povećava se više sunca i aktivnost spolnih hormona.

Ako žena postane trudna uskoro nakon prekida tableta, vjerojatnije je da će zatrudnjeti blizanke. Ali samo ako je uzela pilule najmanje 6 mjeseci.

Već u 3-4 tjedna trudnoće, možete koristiti ultrazvuk kako biste odredili koliko će bebe imati majka.

Višestruka trudnoća ima svoje osobine.

Maternica se brže povećava, a njegova veličina će biti normalnija. Postoji rizik od prenatalnog raskida amnionske tekućine. Mogućnost prijevremenog porođaja povećava se.

Žensko tijelo brzo troši svoje resurse, potrebno je dodatno unos vitamina, postoji opasnost od kasne toksikoze. Stoga trudnice s blizancima trebaju periodičku hospitalizaciju, gdje prate stanje žena i djece.

Ako ste identificirali prisutnost višestruke trudnoće, imajte na umu nekoliko preporuka.

1. Prehrana treba biti dovršena.
A na drugom bebu treba dodati: 300 kcal, 1 dozu proteina i jednu dozu kalcija. Isto vrijedi i za vitamine i mikroelemete.

2. Potrebno je pratiti rast tjelesne težine.
Ako tjelesna masa raste nezadovoljavajuće, onda je potrebno utvrditi razloge za to. I trebate zatražiti pomoć ne samo od ginekologa, nego, možda,
na nutricionista ili psihoterapeuta.

4. Potrebno je redovito prisustvovati konzultacijama sa ženama. I obavijestite svog liječnika o bilo kakvim problematičnim pojavama u vašem tijelu.

5. Pohađajte nastavu za roditelje. Tamo ćete naučiti opuštanje i pravilno ponašanje kod nošenja blizanaca.

6. Potrebno je razgovarati s liječnikom o tome možete li nastaviti obavljati svoje radne zadatke u službi. Tvoji najmiliji trebali bi preuzeti većinu vaših kućanskih poslova.

7. Ne zaboravite da vam je potrebna tjelesna aktivnost. Pješačenje i kupanje malo.

8. Pripremite sebe i svoje voljene psihološki na činjenicu da će se život uskoro promijeniti. U njoj će se pojaviti dvostruka radost, ali i dvostruko opterećenje.

Zanimljive Činjenice O Trudnoći