Kako odabrati kolica: pro, kontra i značajke modela

Bol

Rođenje djeteta je radost, uzbuđenje i početak nevjerojatnog razdoblja u obiteljskom životu. Roditelji trebaju poduzeti sve napore kako bi stvorili ugodno, povoljno okruženje za novorođenče.

Pelene, odjeća, dječji krevetić, higijenski proizvodi. - Popis potrebnih atributa je vrlo velik. Ali jedna od najvažnijih stvari u njemu je dječja kočija. Ova kategorija dječjih proizvoda je upečatljiva u svojoj raznolikosti, tako da je roditeljima ponekad teško pronaći svoje ležajeve odmah.

Kako odabrati kolica za novorođenče? Koje značajke imaju svaki model i što treba uzeti u obzir pri kupnji? Odgovore na ova pitanja pomoći će vam da napravite pravi izbor i da dobijete pouzdanu, udobnu, lijepu i praktičnu kolica za vaše dijete.

Što su vagoni za bebe?

Trgovine danas nude ogroman izbor dječjih proizvoda i odlučuju, morate znati koje su vrste kolica i koje su karakteristike svake od njih.

kolijevke

Ovaj tip je pogodan za dijete od rođenja do šest do osam mjeseci. Duljina kolica je 70-90 cm, a popis dodataka uključuje kolijevku, podvozje i u nekim slučajevima i vrećicu. Ovo je svestrana mogućnost koja je pogodna za korištenje u ljeto i za jesensko-zimsko razdoblje.

Njihove prednosti

 • Velike veličine - to je udobno i prikladno za dijete da se u takvoj kolicima.
 • Ako proizvod ima sigurnosne pojaseve, možete ga koristiti kao auto sjedalo.

mane

 • Dijete brzo raste, pa je život kolijevke mali.

"Transformers"

Ova vrsta ima svestranost i praktičnost. Značajke kolica, "transformatora" u onom iz uobičajene ležeće kolijevke, pretvara se u kolica za hodanje. U smislu dobnih ograničenja, ova vrsta pogodna je za dijete od rođenja do tri godine.

Komplet uključuje: kućište, jedinicu koja se može pretvoriti, vrećicu i meku kolijevku za novorođenčad.

Stabilan je, s velikim, pouzdanim kotačima - takva kolica ne boji off-road. Najprikladnije razdoblje za korištenje kolica za transformatore je zima, hladna jesen i rano proljeće. Ljeti, dijete će vjerojatno biti vruće u njemu.

Prednosti "transformatora":

 • Kolica su topla, idealna za hodanje zimi.
 • Dijete se može prevoziti u mekanom krevetiću.
 • Nema potrebe kupiti kolica.

mane

 • Velika težina.
 • Teško mehanizam transformacije.
 • Obimnost.

kolica

Ova vrsta kolica pogodna je za djecu do 4 godine. Namijenjen je djetetu koji već zna kako sjesti na svoje, a koji se želi gledati okolo tijekom šetnje.

U takvim kolima može se ležati / položaj za spuštanje. Na popisu dodatne opreme nalazi se pješački blok, šasije, košarica i razni dodatni pribor (ovisno o proizvođaču).

U nekim kolicima možete promijeniti položaj ručke tako da dijete bude okrenuto prema smjeru kretanja.

Kolica se mogu koristiti samo u toploj sezoni, nije pogodna za šetnju zimi.

Pros za izbor ove sorte

 • Praktičnost i svestranost: dijete može sjediti i ležati u njemu.
 • Ovaj kolica lako se rukuje, jer se prednji kotači mogu okrenuti pod velikim kutom.
 • Kompaktnost, jednostavnost korištenja.

kontra

 • Relativno velika težina.
 • Nije prikladno za uporabu tijekom hladne sezone.

modularni

Modularne invalidske kolica su međuosovinski razmak i kompleks različitih blokova koji se mogu priključiti na njega. Ovisno o broju blokova, određena je i sljedeća oprema: šasije + kolijevka + blok za šetnju, šasije + kolijevka + blok za šetnju + auto sjedalo i druge vrste.

Modularna kolica su univerzalna - od rođenja do 4 godine, a možete ga koristiti u bilo koje doba godine.

Prednosti ove vrste kolica

 • Upravljivost - kotači u takvim invalidskim kolicima mogu se zakrenuti, ako je potrebno, blokirani.
 • Mobilnost, udobnost, kompaktnost - roditelji neovisno instaliraju potrebnu jedinicu. To omogućava ne trošiti novac na kupnju nekoliko invalidskih kolica, već stvoriti potrebnu izmjenu na temelju jedne.

mane

 • Kolijevci u nekim modelima su premali, stoga su prikladni samo za djecu do 6 mjeseci.
 • Zbog visokog položaja podvozja dijete može biti teško za penjanje unutar kolica.
 • Relativno visoke cijene.

Lovački

Ova kategorija predstavljaju najlakši "vozila" koji su pogodni za djecu do 4 godine. Dizajn kolica je osovinski razmak s montiranim sjedalom, čiji se naslon sjedala može mijenjati.

Najčešće je kolica za kolica odabrana kao dodatna mogućnost: za šetnju i putovanja u ljeto.

Profesori

 • Jednostavnost, jednostavnost korištenja.
 • Kompaktnost.
 • Mala težina.

kontra

 • Relativno slaba amortizacija.
 • Niska izolacija vlage i vrućine.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru kolica za dijete?

Kako odabrati kolica? Pri kupnji roditelja treba obratiti pozornost na sljedeće kriterije i funkcionalne značajke koje će vam omogućiti kupnju ne samo lijepog, već i prikladnog, praktičnog i udobnog modela:

 1. Prohodnost kolica mora odgovarati osobitosti područja u kojem obitelj živi.
 2. Odabir veličine, morate uzeti u obzir brz rast beba, kao i širina ulaznih vrata stana, ulaz, lift.
 3. Obvezna karakteristika - tvrdi dno.
 4. Pouzdanu kolica karakterizira blagi udar, kotači ne emitiraju tijekom kretanja neobičnih zvukova.
 5. Prisutnost sigurnosnih pojaseva pružit će pouzdanu zaštitu za bebu.
 6. Spojnice, elementi i dijelovi moraju biti ispravno instalirani. Također je potrebno obratiti pažnju na ručku kolica - sposobnost prilagodbe svoje duljine bit će prednost.
 7. Ne biste trebali dobiti model svijetle boje. To utječe na dijete dosadno.
 1. Važan kriterij je težina modela. Morate dodati težinu djeteta i odrediti hoće li biti prikladno koristiti takvu kolica.
 2. Tkanina presvlake. Bolje je kupiti model u kojem se tkanina tretira sredstvom protiv vodootpornosti. Također je potrebno provjeriti jesu li pojedinačni elementi kolica lako uklonjeni.
 3. Veličina kape. Velika napa može zaštititi dijete od izloženosti sunčevoj svjetlosti, vjetru i kiši. Potreban detalj kapuljača je prozor.

Značajke kupnje kolica za novorođenče: odaberite "prijevoz" za malu djecu

Za one koji žele kupiti kolica za novorođenče, treba napomenuti da neće dugo sjediti. Zato morate kupiti model na kojem možete postaviti vodoravni položaj.

Najpopularnije opcije za najmlađu djecu su klasični modeli i kolica - "transformatori". Obje mogućnosti imaju svoje prednosti i nedostatke.

klasik

Kostur klasičnih modela ne zbraja, položaj je uvijek isti. Većina modela ima priliku odabrati prijenosnu torbu za prtljagu i, po potrebi, zamijeniti ga jedinicom za hodanje, koja se također može koristiti i kao dječje auto sjedalo.

Dimenzije klasičnog modela ne mijenjaju se, međutim, obično su prilično nezgrapne. Povoljna prednost takvog prijevoza je manevarabilnost.

Kolica - "transformator"

Ovaj model vam omogućuje uklanjanje nepotrebnih predmeta ili, naprotiv, ako je potrebno, dodajte potrebne detalje kolicima. Vrlo je svestran i prikladan je ne samo novorođenčadi, već i starijem djetetu.

Glavna prednost ove kolica je njezina svestranost, ali treba obratiti pozornost na nedostatke. Ovo je velika težina, loša upravljivost.

Što još treba obratiti pozornost?

Posebnu pažnju treba posvetiti kotačima, jer ovise o udobnosti kretanja, razini amortizacije. Nije potrebno nabaviti kotač s malim kotačima, oni se mogu brzo otpustiti i premjestiti.

Širina između kotača treba odgovarati veličini vrata. Prije nego što kupite kolica, izmjerite širinu vrata u stanu i liftu.

Za novorođenče, bolje je dobiti kolica na izvore, a ne na izvore. Takvi modeli su manevričniji, lako ulaze u male elevacije.

Koja kolica je prikladna za blizance?

Kada kupujete kolica za blizance, prijeko je potrebno uzeti u obzir njegove dimenzije i težinu. Nisu svi takvi modeli mogu stati u standardni lift i stubište.

Dakle, roditelji blizanaca bi radije trebali imati kolica s optimalnom veličinom koja će vam omogućiti da jednostavno posjećujete kliniku za djecu, trgovine i koristite prijevoz. Trebao bi biti slobodan proći kroz vrata i okrenuti se na uskim pločnicima.

Vrste modela za blizance

Postoji nekoliko glavnih vrsta invalidskih kolica za dvoje djece:

 1. "Vlak" - djeca u takvoj invalidskim kolicima su uređena jedna za drugom. Štoviše, njihovo mjesto u odnosu na roditelja ili međusobno može se promijeniti;
 2. "S jedne strane" - djeca su međusobno bočno. Takve kolica obično su opremljene udobnim pregradama, naslonima za ruke;
 3. "Transformator" za blizance - jedinstveni modeli koji nude izvorne načine pronalaženja djece.

Svaka od navedenih opcija ima svoje prednosti i nedostatke.

"Vlak"

"Kolica-vlak" olakšava manevriranje, prolazi uskim otvorima. Međutim, njezin glavni nedostatak je u tome što beba koja sjedi na leđima nema takav dobar pogled s djetetom koji se nalazi na prednjem sjedalu.

"S jedne strane"

Modeli u kojima djeca sjedaju jedan prema drugome udobnije su za djecu i roditelje. Ove kolica su prostrane, ali nisu jednostavne za rukovanje zbog velike veličine.

"Transformer"

Potonja opcija omogućuje vam promjenu mjesta sjedenja, ovisno o situaciji. Model transformatora može se koristiti kao kolica. Njegov glavni nedostatak je velika težina.

Dodatna oprema za invalidska kolica

Pribor za invalidska kolica također je dodijeljen veliku nišu na tržištu dječjih putnih pomagala. Pomoću njihove pomoći možete uvelike olakšati proces skrbi o djeci.

Raznolikost i svestranost ovog proizvoda ugodno iznenađuje:

Dodatni zaštitni vizir

Ovo je univerzalni dizajn koji vam omogućuje da zaštitite bebu od vjetra, kiše i sunca. Za proizvodnju se koristi posebna vlažna tkanina. Ako nema potrebe za vizir, može se ukloniti ili montirati na vrh kolica.

Mreža protiv komaraca

U proljeće je zrak ispunjen ne samo ugodnim aromama cvijeća već i mnoštvom insekata i prašine. Da biste zaštitili dijete od njih, možete koristiti mreže protiv komaraca. Ovo je dodatak koji se prodaje u kompletnom setu s kolicima ili odvojeno.

Za proizvodnju komaraca koriste se visokokvalitetni materijali koji su savršeno prozračni. Njihova je glavna svrha zaštititi bebu od prašine, lišća, pahuljica i neugodnih insekata.

Bag, koji je montiran na ručku kolica

Ovaj dodatak obavlja funkciju dodatnog kapaciteta za dječje stvari. Različiti odjeli, prikladni džepovi omogućuju pravilno postavljanje boca, malih igračaka.

Mijenjanje vrećice

Ovo, nedvojbeno, koristan dodatak omogućuje vam držanje velikog broja dječjih stvari (pelene, boce). Neki se modeli mogu pretvoriti u mali madrac.

neto

Ovaj pribor je vrećica koja se montira na kolica za rukohvat. Može nositi hranu, kao i odjeću, mali pokrivač za dijete.

Držač čaše

Stalak je montiran na ručici kolica i omogućuje roditelju ili djetetu tijekom šetnje da uživa u okusu omiljenog pića. Prilikom odabira ovog pribora potrebno je crtati kvalitetu montaže, kao i promjer.

spojke

Ovaj proizvod ima dvije vrste: za dječje noge i spojku koja zagrijava mame. Prva opcija omogućuje vam da pouzdano zaštitite noge djeteta od kiše i snijega. Nije samo praktično, već i prikladno, jer ne ometa kretanje malo nemirnog. Taj dodatak možete pričvrstiti zatvaračem.

Druga je opcija namijenjena zaštiti kože majčinih ruku od posljedica snijega, kiše ili mraza.

Carabiner za torbe

Posebna kuka koja je postavljena na ručku kolica. Cijeniti njegove prednosti može majke, koje često kombiniraju šetnje i kupovinu.

Najbolji od najboljih - dječja kolica transformatora za novorođenče

Imanje bebe je uvijek radost. Ali ovaj događaj također prati i mnogo briga. Jedan od njih - izbor kolica za dijete. Nedavno su transformatorski kolica postali vrlo popularni.

U ovom ćete članku naučiti što su te kolica i kako odabrati pravi transport za bebu? U članku se također navodi ocjena najpopularnijih modela transformatora invalidskih kolica.

opis

Doista, transportni kotač se smatra vrlo povoljnim i ekonomičnim izborom među ostalim modelima. Među prednostima se može identificirati prisutnost različitih tipova dizajna, jednostavnost korištenja, kao i visoka propusnost.

Sve to osigurava popularnost preobrazbe kolica među kupcima. Ali u kojim slučajevima treba obratiti pažnju na njih?

Prijevozni nosač je dobio takvo ime zbog činjenice da se može prebaciti s položaja "ležeći" na "sjedenje".

Osim toga, dodatne pojedinosti ugrađene su u pretovarne vagone:

 1. prijenosni kolijevka;
 2. uklonjiva košarica;
 3. pokriva se na nogama koje se lako uklanjaju.

Prednosti i nedostaci

Prednosti pretvaranja vagona:

 • Jedna od glavnih prednosti takvih kolica je razumna cijena. Naravno, postoje skuplji modeli, ali svaki roditelj će moći preuzeti pretvarajući kočiji po razumnoj cijeni.
 • Prepustiva kolica mogu se koristiti za novorođenče i do 3 godine. Stražnjica kolica je podesiva.

Ali pretvarajući invalidska kolica također imaju nedostatke. To uključuje:

 • Velika težina i veličina dizajna.
 • Kolijevka za nošenje djeteta u mnogim modelima male veličine.
 • U ležećem položaju, mjesto za spavanje može imati neravnu površinu.

Vrste: osobine i fotografije

U trgovinama danas postoji mnogo varijacija takvih invalidskih kolica. Treba napomenuti da kolica tipa 2-u-1 i 3-u-1 također pripadaju grupi transformatora. Mogu se preoblikovati s kolica za novorođenče u kolica. Zatim se možete upoznati s opisom takvih preobražavajućih kolica i vidjeti kako izgledaju na fotografiji.

3 u 1

Pri odabiru prvog prijevoza za bebu, mnogi roditelji su izgubljeni među raznovrsnim proizvodima koji su predstavljeni u trgovini. U tom slučaju možete obratiti pažnju na kolica 3-u-1.

Kolica 3-u-1 sastoje se od sljedećih elemenata:

 1. krevet na koji su blokovi pričvršćeni;
 2. kolijevka opremljena s podesivim naslonom za leđa (do 6 mjeseci);
 3. šetalište, pogodno za djecu od 6 mjeseci do 3 godine;
 4. auto sjedalo;
 5. vrećica za majku;
 6. mreža protiv komaraca;
 7. deke;
 8. kišni sloj

Kolijevka se može koristiti i za djecu stariju od pola godine, ako još nisu naučili sjediti. Najčešće, proizvođači ih čine od plastike, prekriveni pokrovom pamučne tkanine. Neke kolijevke su opremljene s načinom bolesti kretanja.

Zbog činjenice da se leđa okreće vodoravnom položaju, jedinica za hodanje može se koristiti i od rođenja. (Izuzetak - blokovi mrežnice).

Kolica 3-u-1 imaju sljedeće prednosti:

 • mala težina;
 • jednostavnost upravljanja;
 • profitabilnost (nema potrebe za dodatnim kupnjom auto sjedala i kolica za šetnju);
 • raznolikost dizajnerskih rješenja;
 • praktičnost.

Nedostaci 3-u-1 kolica:

 • neki su modeli težak;
 • vozilo zauzima puno prostora, što može biti problem za one koji žive u malim apartmanima;
 • visoka slijetanja pješačkog bloka.

2 u 1

Kolica ove vrste također su vrlo popularna među roditeljima. Mnogi ih zbunjuju modularnim (3-u-1), ali postoje razlike među njima. Kolica se mogu pretvoriti u kolijevku i obratno u kolicima s 2-in-1 bazom. U modularnoj invalidskim kolicima samo trebate zamijeniti jednu jedinicu s drugom.

Ove kolica su vrlo udobne i praktične. Ovo vozilo se može koristiti u bilo kojoj situaciji.

Dodatna oprema za bebe 2-u-1:

 1. kolijevka;
 2. šetalište;
 3. vrećica za majku;
 4. kapuljaču i omotnici.

Transformatori 2-u-1 kolica imaju sljedeće prednosti:

 • dugi vijek trajanja;
 • sposobnost postavljanja djeteta u udoban položaj za njega, stvaranje šetnje s udobnošću;
 • sjedalo je opremljeno sigurnosnim pojasom i jastučićima za ramena koji omogućuju sigurno pričvršćivanje djeteta unutar kolica;
 • Neki modeli invalidskih kolica s 2 u 1 imaju dodatne kotače, što je vrlo pogodno kada morate hodati s djetetom na gruboj cesti.

Nedostaci takvih invalidskih kolica uključuju:

 • velika težina koja može doseći 20 kg;
 • visoke cijene;
 • stroža amortizacija;
 • U hladnoj sezoni potrebno je zagrijati montažnu košaru u zasebnim modelima.

Ocjena vrhunskih modela

Marimex alvaro


specifikacije:

 • Mehanizam: knjiga.
 • Sustav amortizacije: izvori.
 • Kotači na napuhavanje.

Pros:

 • Prisutnost dvostrukih kočnica.
 • Sposobnost prilagodbe amortizera.
 • Vodonepropusna tkanina.
 • Jeftin.
 • Možete podesiti visinu ručke.

Loša strana je velika težina. Približna cijena je 7200 rubalja.

"Geoby" 05С70Н


specifikacije:

 • Mehanizam: knjiga.
 • Sustav amortizacije: izvori.
 • Kotači na napuhavanje.
 • Težina: 22 kg.

Pros:

 • Postojanje pneumatskih kotača koji se mogu odstraniti.
 • Leđa može zauzeti 4 pozicije.
 • Dvostrani kočni sustav.

Kolica su vrlo teška. Približna cijena je 14.000 rubalja.

Adamex mlađi len


specifikacije:

 • Vrsta dizajna: knjiga.
 • Kotači: plastični, izmjenjivi.
 • Težina: 16 kg.
 • Čelični okvir.

Pros:

 • Prisutnost uklonjivog odbojnika.
 • Dobra amortizacija.
 • Prostrana košarica za kupnju.
 • Ventilacija i prozor za gledanje.

Kolica su prilično teška. Cijena je 12 000 rubalja.

Chicco Duo Nunu


specifikacije:

 • Mehanizam: trska.
 • Prednji kotači se okreću.
 • Auto sjedalo, koje se može montirati na okvir.
 • Sigurnosni pojasevi u pet točaka.
 • Dvojni kotači (ukupno 8 komada).

Pros:

 • Postojanje preklopnog vrha za zaštitu od sunca.
 • Sposobnost prilagodbe visine ručica.
 • Dostupnost vrećica, kišnog sloja i košara za kupnju.
 • Nije teška.

Visoka cijena je minus, cijena je 29 000 rubalja.

Kako odabrati i što treba obratiti pozornost?

Prije nego što odete u dućan za bebu, morate pažljivo ispitati koji su modeli predstavljeni tamo.

Glavni kriterij prilikom odabira prvog vozila za dijete je sigurnost. Stoga je bolje obratiti pažnju na modele u kojima su ugrađene pojasevi s pet točaka. Oni su mnogo pouzdaniji od tri točke. Sigurnost djeteta također je zajamčena zbog prisutnosti okvira. Bolje je odabrati kolica s križnim okvirom od čelika.

Osim toga, prilikom odabira kolica morate obratiti pozornost na sljedeće kriterije:

 1. Težina. Odabrani model mora biti testiran u trgovini, pokušajte ga otkotrljati i podignuti. Najslabiji je izbor prednost ostalima.

zaključak

Odabir kolica za dijete presudan je korak. Uostalom, ne samo da će udobnost majke, već i zdravlje bebe ovisiti o tome. Stoga, ne žuri kupiti. Najprije morate istražiti sve moguće opcije na fotografiji i u trgovini, a zatim odabrati najoptimalniji prikaz.

Kako odabrati kolica za novorođenče? Ono što treba obratiti pozornost pri odabiru kolica

Pitanje odabira kolica za novorođenče pred budućim roditeljima javlja se mnogo prije nego što se dijete rodilo. I s pravom. Uostalom, po dolasku iz bolnice, roditelji neće imati vremena za to. Brzo donosite odluku u tako složenoj stvari, unaprijed ćete odrediti željene funkcije buduće invalidske kolica. U nastavku opisujemo glavne vrste dječjih kolica, navodimo prednosti i nedostatke svake vrste i dajemo opće preporuke o tome na što trebate obratiti pažnju prije kupnje.

Glavni kriteriji pri odabiru kolica

Prije odlaska na izbor kolica, trebate odgovoriti na nekoliko pitanja:

 1. Iznos novca koji namjeravate platiti za kolica.
 2. Vrijeme u kojem će se dijete roditi. Za bebe rođene u zimi, kolica bi trebala biti što toplija, krevet bi trebao biti prostran (za dijete u opsegu topla jakna), dno bi trebalo biti od drveta. Za proljetno-ljetno razdoblje potreban je odzračni ležaj. Prihvatljivo dno izrađeno od plastike.
 3. Živiš li izvan grada ili u gradu? Razmotrite mogućnost transportiranja kolica u automobilu.
 4. Razdoblje za koje ste kupili kolica. Postoje modeli namijenjeni samo novorođenčadi i namijenjeni za uporabu do 2 do 3 godine.
 5. Uvjeti rada kolica (pješčana ili šljunčana plaža, šumske staze, staze za parkove ili gradske pločnike).
 6. Kada žive u visokoj zgradi, važno je znati unutarnje dimenzije dizala i širinu vrata ulaznih vrata. Ako dizalo radi povremeno, obratite posebnu pozornost na težinu kolica, jer morate ga nositi sami.
 7. Mjesto skladišta kolica (apartman, balkon, stubište, hodnik). Trebao bi biti prikladan da biste ga dobili prije pješačenja, a poslije - vratiti.
 8. Sudbina kolica nakon djetetova odrastanja (stavljena na prodaju, donacija rodbini ili prijatelja, odlazak na sljedeće dijete).

Video: opće preporuke:

Razlike visokokvalitetnog dječjeg kolica

 • Prisutnost tvrdog dna. To će omogućiti da bebina kralježnica bude u ispravnom položaju;
 • Remeni za sprečavanje pada djeteta;
 • Zaštita od lošeg vremena (vjetar, snijeg i kiša), sjajno sunce, insekti;
 • Kompaktnost u sklopljenom položaju i lagani sklopni mehanizam. To je vrlo važno pri skladištu kolica u malom stanu i prijevozu u automobilu;
 • Volumetrijska košarica na dnu za pohranu. To je neophodno pri dolasku s bebom u trgovinu i za prijevoz dječjih igračaka na šetnju.
 • kočnice;
 • Amortizeri;
 • Kotači moraju biti stabilni, napuhani, s visokim prometom;
 • Podesiva visina i kut ručke, položaj kotača, sjedala i nadstrešnica. Prisutnost flip handle, koja omogućava djetetu da ide kao naprijed lice, gleda na pločnik, i gleda na roditelja;
 • Odvojivi kolijevci. Lako je i prikladno premjestiti dijete tijekom spavanja;
 • Lako uklonjivi madrac i odstranjiva tkanina (za suho čišćenje i pranje);
 • Izgled kolica. Mora da voli majku djeteta.

Glavne vrste kolica

Klasični kolica - Kolijevci

Udoban kolut za volumen montiran na križnom kućištu. Te kolica su opremljena vrećicom (na ručki) i košari (dolje). Krevet ima čvrstu, vodoravnu dnu. Praktično i ugodno dijete će se osjećati u krevetu za spavanje od trenutka izbijanja iz bolnice i do 5-7 mjeseci. Nakon toga možete upotrijebiti model s odvojivom kolijevkom, na mjestu gdje se nalazi sjedalo ili kupiti kolica.

prednosti:

 • tvrdi dno;
 • visina (mama je udobno savijati se bebi);
 • odlična vremenska zaštita;
 • meka suspenzija dopušta da goni dječaka bez napora;
 • tijekom prijevoza uklanja se donja košarica i sklonište se preklopi.

nedostaci:

 • težina 15 - 20 kg;
 • velike dimenzije;
 • u šetnji verzija, kolica je prilično visoka, i mnoge djece vole se popeti na sjedište na svoje vlastite.

kolica

Namijenjeno starijoj djeci koja počinju samostalno sjediti. Odabirom takvog modela trebate obratiti pažnju na težinu i dimenzije. Iako je poželjno da su minimalni, ali moraju odgovarati dobi djeteta.

Za hodanje na grubim cestama, prestanite gledati modele s mekim ovjesom i glatkom. Prednji kotači moraju biti okretani (okomito), a kolica moraju imati kočnice.

prednosti:

 • kompaktnost;
 • jednostavno sklopiti;
 • prisutnost padanja;
 • Dobrodošla je flip handle i kućište za noge (uključeno) za hladnu sezonu.

nedostaci:

 • niska udobnost na lošoj cesti;
 • mali promjer kotača, kao rezultat toga, slaba permeabilnost;
 • oni su vrlo "hladni";
 • modeli s tri kotača, iako manevrirajući, nestabilni su kada su pogođeni u udubine;
 • tricikli neće proći na rampu na ulazu i pohraniti.

Kolica za fotografije (klikni)

Kolica - štapovi

Jedna od vrsta kolica je kolica - štapovi. Iako je sastavljena, njihova širina doseže samo 20 - 30 cm, duljina ne smije dopustiti da se uklopi u prtljažnik vašeg automobila (pogotovo ako je mali) pa stoga pazite na ovaj parametar pri kupnji.

Uz pro i kontra većine rekreativnih modela, "štap" ima svoje osobine.

prednosti:

 • jednostavan prijevoz (idealan za prijevoz u javnom prijevozu);
 • niska težina

nedostaci:

 • neprihvatljivo za uporabu u hladnom vremenu (jesen-zimsko vrijeme).

Kolica - transformatori

Ovo je najpopularnija inačica dječjih kolica. Kolijevka se lako pretvara u sjedalo i obratno. Prikladno za djecu od rođenja do 24 - 36 mjeseci. Kompletni set ovih modela obično uključuje: velike kotače, amortizere, vrećicu, kišni pokrov, omotnicu koja nosi, reverzibilnu ručku, krovište za noge i stranu, oponašajući kolijevku.

prednosti:

 • profitabilnost (pitanje s kolicima za dijete je uklonjeno);
 • veličina i težina su znatno manje od klasičnih modela;
 • kompaktan presavijeni;
 • agilnost;
 • modeli s velikim pneumatskim kotačima mogu se zvati "off-road vozila";
 • reverzibilna ručka i sigurnosni pojasevi.

nedostaci:

 • nedostatak tvrde podloge;
 • zimi, kolijevka može biti skučena;
 • težište se pomiče pri pomicanju ručke, što ga čini teškim kontrolom;
 • mnogo veći od mogućnosti hodanja.

Univerzalni (modularni) dječji kolica

U ovoj izvedbi, različiti moduli su instalirani na jednom kućištu. U modelima poput "2 u 1" nalazi se sjedište i kolijevka. Opcije "3 u 1" također su opremljene automobilskim sjedalima (namijenjeno je samo za rođenu djecu i do 1 godine). Pročitajte detaljno: Kako razlikovati invalidska kolica od modula?

prednosti:

 • su lišene negativnih svojstava "transformatora";
 • imaju velike široke kotače, reverzibilnu ručku;
 • kolijevka ima tvrdu podlogu;
 • moguće je prenošenje kolijevke.

nedostaci:

 • visoka cijena;
 • dimenzije i težina (skupi modeli težine od 10 kg, jeftin - najmanje 17 kg);
 • nepokretan, za transport i skladištenje zahtijeva puno prostora.

Prije kupnje kolica, poželjno je vidjeti vlastitim očima, dodirivati ​​i mjeriti, testirati svoju praktičnost i funkcionalnost. I zapamtite, kolica bi trebala biti udobna ne samo za malo dijete, već i za svoje roditelje.

Možete pročitati recenzije, saznati cijene, odabrati i kupiti kolica (i pribor) u online trgovinama:

Pročitamo više o stvarima za novorođenče:

Video: Kako odabrati kolica

Pregled popularnih modela transformatora za novorođenčad

Dolaskom djeteta u obitelj, kolica se smatraju najvažnijim i najvažnijim akvizicijama. Do danas, tržište je zastupljeno velikim nizom modela, ali preobražavajući vagoni su vrlo popularni među njima. Oni ne samo da vam omogućuju udobno provoditi vrijeme sa svojim djetetom na svježem zraku već od prvih dana rođenja do tri godine, pouzdano štiteći svoju bebu od kiše, prašine i skica, ali također služi kao univerzalno "vozilo".

Posebne značajke

Transformatori su višenamjenski tip kolica, koji je dizajniran za dugoročnu operaciju. Zahvaljujući praktičnom dizajnu, transformirajuća kolica lako se pretvaraju u kolijevku za novorođenčad i opciju za slobodno vrijeme za već odraslu djecu.

Takvi modeli imaju drugačiju vrstu transformacije, tako da se kolica lako mogu staviti u vodoravni položaj, a na donjoj podlozi postavlja se posebni nosač omotnice, koji se pričvršćuje zasunima i stezaljkama i čvrsto se drži unutra.

Osim toga, transformatori su dodatno opremljeni mrežom za komarce, kišnim ogrtačem i velikim napa, što vam omogućuje šetnju s bebom u bilo kojem vremenu i godišnjem dobu.

Glavna značajka takvih invalidskih kolica je da su oni, čak i kada su presavijeni u krevet, gotovo isti kao tradicionalni kolijevci, koji se koriste za novorođenčad u prvim mjesecima života. I nakon što dijete nauči samostalno sjediti, transformator se lako pretvara u hodajuću verziju kolica. Osim u krevetu, auto sjedalo i naslonjač za šetnju također su uključeni u paket.

Moderni modeli transformatora imaju modularni tip, predstavljen u obliku jedne jedinice. Brzo se uklanja iz podnožja kotača i zamjenjuje se s drugom.

Osim toga, osobitost tih invalidskih kolica je dizajn rukohvata: oni su reverzibilni i, ovisno o željama, jednostavno se kreću u suprotnom smjeru, tako da dijete ne mora biti transplantirano ili razvijeno. Transformatori također omogućuju prilagodbu različitog prilagodbe djeteta, a sklopivi mehanizmi omogućuju vam da prikladno sastavite proizvod i smjestite ga kada putujete u autobus ili prtljažnik automobila.

Prednosti i nedostaci

Posljednjih godina, većina roditelja preferiraju transformatore za invalidska kolica jer su univerzalna i proračunska opcija. Proizvod istodobno služi kao mjesto za spavanje i šetnju, tako da nema potrebe odvojeno kupiti kolijevku i kolica. Osim svestranosti, takvi su modeli idealni za obitelji koje žive u malim apartmanima: kada je presavijeni, proizvod zauzima minimalan prostor. Glavne prednosti transformatora su:

 • stražnja strana sjedala ima tri položaja, tako da se beba udobno uklapa u bilo kojem položaju tijekom putovanja;
 • pouzdani sigurnosni pojasevi;
 • mogućnost mijenjanja kotača;
 • visokokvalitetan kočni sustav;
 • podesivo napa, zauzima položaj unutar 70 stupnjeva;
 • križni mehanizam;
 • mala težina koja ne prelazi 15 kg.

Što se tiče nedostataka, to je:

 • apsorberi čvrstih udaraca;
 • mali odvojivi kolijevci;
 • nedostatak krute baze u sjedećem položaju;
 • lagana upravljivost.

Unatoč prisutnosti takvih nedostataka, transformatori i dalje prevladavaju uobičajenim vrstama invalidskih kolica, iako su neki od njih skupi. Stoga, prije stjecanja takve važne kupnje, roditelji trebaju procijeniti svoje financijske mogućnosti i potrebu za korištenjem prijevoza transformatora.

Prebacivanje kolica na tržište u raznim varijantama, ali najpopularnije vrste smatraju se modelima 3 u 1 i 2 u 1. Oni dolaze s jedinicom s uobičajenom kolijevkom i nosačem. Takvi dječji vagoni nazivaju se i modularni, budući da imaju sposobnost individualno pričvrstiti potrebne blokove. Kompaktni su, zauzimaju malo prostora za pohranu, pogodni za dječake i djevojčice.

Postoje i standardne verzije transformatora s velikim kolijevkom, koji se uz pomoć posebnih mehanizama brzo pretvaraju u vozilo za užitak. Postoje i modeli koji se sastoje samo od kolica (bez kolijevke).

Ovisno o osobinama dizajna i materijalu izrade, invalidska kolica mogu biti lagana ili teška u težini. Među roditeljima, transformatori s tri kotača su u velikoj potražnji: oni se razlikuju po izvornom dizajnu i jednostavnosti korištenja.

Kotačići na kotačima na četiri kotača nisu niži od svojih osobina: baš kao i 3 kotača, imaju mnoge prednosti i dobar promet, a auto sjedalo omogućuje vam da odete s bebom na dugim putovanjima.

Zbog činjenice da je u jednom proizvodu krevet idealno povezan s udobnim sjedalom za šetnju, trošak transformatora opravdava se s vremenom. Ovisno o sklonostima roditelja, možete kupiti kolica u različitim izvedbama i dizajnu. Posebnu pažnju treba posvetiti elegantnoj kožnoj kolicima koja će na originalan način nadopuniti sliku moderne majke. Modeli tkanine transformatora također izgledaju lijepo, oboje su monophonic i nadopunjeni lijepim kompozicijama.

proizvođači

Do danas je tržište zastupljeno šikovskim izborom preobražnih kolica iz različitih marki. Svi se razlikuju ne samo u svojim dizajnom, nego iu dizajnu. Zamislite rangiranje najboljih proizvođača kolica za transformatore.

 • Geoby. Proizvodi ove tvrtke dobivali su dobru povratnu informaciju od potrošača, jer su izrađeni od visokokvalitetnih tkanina otpornih na kišu, vjetar i snijeg. Preklopivi poklopci invalidskih kolica mogu se oprati u pisaćem stroju, ne gube originalnu boju i ne sjede. Osim toga, transformatori iz Geoby ne boje se loših cesta, a njihovi kotači se lako uklanjaju i oprane. Dodatna prednost ovog proizvoda je prisutnost velike košarice za kupnju, podesivog naslona i ručke, pouzdanog sustava za apsorpciju udarca, 4 položaja naslona za leđa. Jedini nedostatak kolica - puno težine.
 • Marimex. Ovo je poljsko proizvođač koji se uspješno preporučio kao udobni i izdržljivi modeli transformatora. Proizvodi su potpuno sigurni u radu i ergonomski, opremljeni su plastičnim i napuhavajućim kotačima, a tkanina od koje se izrađuje omotač ne vlazi i ne puše. Kolica se prodaju s košarom za stvari i uklonjivim poklopcem, a na nogama je i potpuni set rtova. Prednosti modela uključuju jeftin trošak, kromirane konstrukcijske elemente, dvostruku kočnicu. Nema nedostataka.
 • Riko. Transformatori iz ove marke razlikuju se od dobrog sustava sigurnosnih pojaseva, visoke čvrstoće i izdržljivosti. Proizvođač proizvodi nekoliko tipova kolica: težine od 18 do 21 kg i širinu šasije od 61 do 64 cm. U takvim transformatorima postoji sklopivi "mehanizam knjige", kotači su opremljeni okretnim sustavom i mogu se zaključati. Osim toga, s proizvodom se prodaje kišni pokrov, sunčalište, kapa za noge i vrećicu. Što se tiče minusa, to može biti značajna težina nekih modela.
 • Bebetto. Tvrtka je poznata na tržištu dječjih proizvoda više od 20 godina, pa su njegove kolica popularne diljem svijeta. Proizvodi su opremljeni s pouzdanim kućištem, odvojivim ležištem i modularnom jedinicom. Osim toga, transformatori su predstavljeni u izvornom dizajnu, pa će i najmodernija mama moći odabrati pravu opciju za svoju bebu. Nedostatak kolica je puno težine.
 • Sretno dijete. Iako se ovaj brand nedavno pojavio na tržištu, već je dobio puno pozitivnih povratnih informacija o proizvodima, budući da kolica karakteriziraju pristupačna cijena, visoka kvaliteta i praktičan dizajn. Transformatori sretnog djeteta su praktični i imaju visoki promet. Okvir njihovih projekata izrađen je od aluminija i izgleda elegantno. Šetalište se nadopunjuje s odvojivom kapuljačom s mrežom protiv komaraca, a tu je i mali džep za igračke i auto sjedalo. Na modele nema nedostataka.
 • Chicco. Ova marka pripada tvrtki Artsana, koja proizvodi talijanske kolica, transformatore. Na prodaji možete pronaći više od 4 tisuće modela koji su prikladni i pouzdani za upotrebu. Osim tradicionalnih kolica, proizvođač je predstavio i transformatore za blizance. Prednji kotači proizvoda su zakretni, ima sjedalo za automobil, koje se lako može montirati na okvir, ručke se mogu podesiti u visini. Osim standardnog paketa, paket također uključuje veliku košaru, kišni poklopac i sklopivi poklopac za zaštitu od sunca. Glavni nedostatak invalidskih kolica je njihova visoka cijena.
 • Adamex. Proizvodi ove tvrtke su vrlo funkcionalni i praktični. Raspon modela predstavlja oba transformatora 2 u 1, 3 u 1 i kolica s auto sjedalima. Unutar proizvoda, završetak je od pamučnih tkanina, kotači mogu biti odabrani na napuhavanje ili plastični, čelični okvir strukture je pouzdan u radu. Ove kolica imaju izvrsnu apsorpciju udarca, imaju prozračivanje i prozor za gledanje. Na modele nema padova.
 • Tako. Ovo je poljsko proizvođač koji neprestano prima roditelje i djecu s novim proizvodima. Kolica za transformatore tako su idealna i za novorođenčad i za starije bebe. Zahvaljujući izvornom dizajnu mogu se brzo pokupiti za djevojčice i dječake. Glavna prednost proizvoda je njihova jeftina cijena. Osim toga, dizajn kolica uključuje košaru za igračke, kolijevka, kaput i kapuljača. Što se tiče nedostataka, onda se može pripisati samo puno težine.
 • Montana Air. Njemačke kolica iz ove proizvodnje pogodne su za istraživanje grada i off-road, pružaju vašem djetetu siguran i udoban odmor. Šaki set dodataka i moderni sustav kočenja čine ove transformatore idealnim. Jedina stvar je da ih ne mogu priuštiti svi roditelji zbog visoke cijene.
 • Završavajući pregled proizvođača, želio bih istaknuti brand Kacper, koji je, tijekom kratkog razdoblja rada na tržištu, iznenadio kupce s zanimljivim dizajnerima modela preobrazbe invalidskih kolica. Svi Kasper proizvodi izrađeni su isključivo od ekološki prihvatljivog i izdržljivog materijala i prikazani su u bogatom rasponu boja. Težina takvih transformatora ne prelazi 14 kg, a sjedalo se može podesiti u udobnom položaju. Osim toga, s kolicima se prodaje kape za noge, vrećicu, kapuljač i kišni kaput. Nedostatak modela je nedostatak prilagodbe ručke u visini.

Savjeti i trikovi

Preobraženi kotač je u velikoj potražnji među mnogim roditeljima, jer je obilježen pozitivnim svojstvima, multifunkcionalnošću i služi kao udobno vozilo za bebu. Od nedavno je dostupan šik izbor modela na prodaju, mladim majkama često je teško napraviti pravi izbor.

Stoga, prilikom kupnje, morate uzeti u obzir neke preporuke.

 • Prije svega, pozornost treba posvetiti sigurnosti kolica. Transformatori sa sustavom pojaseva s pet točaka smatraju se dobrom opcijom za kupnju. Okvir također igra veliku ulogu u sigurnom radu, stoga je najbolje davati prednost modelima od čelika. Plastični proizvodi neće dugo trajati.
 • Važan pokazatelj za odabir bit će težina kolica. Prije kupnje, morate ga zaokrenuti i pokušati ga podići.
 • Ako obitelj živi u malom stanu, važno je uzeti u obzir veličinu transformatora, jer će ga morati ostaviti na ulazu. Osim toga, dimenzije proizvoda moraju odgovarati veličini dizala.
 • Da bi beba bila što udobnija tijekom hodanja, preporučljivo je kupiti modele s velikim kotačima: oni se razlikuju po visokom prometu i ne stvaraju osjećaj trese.

Što se tiče materijala kotača, onda morate odabrati kolica, u kojima postoji mogućnost zamjene. Za ljeto je guma prikladna, ali zimi možete ugraditi plastiku.

 • Većina pretvorivih invalidskih kolica imaju nisku stopu, pa je zbog praktičnosti njihovog rada preporučljivo odabrati modele s podesivom ručkom.
 • Nakon hodanja beba se mora preseliti u kuću. Kako ne biste ometali njegov san, trebali biste koristiti posebni nosač koji će u hladnoj sezoni poslužiti i kao dobra izolacija za zidove kolijevke.
 • Utvrđivanje sustava amortizacije najbolje je odabrati kolica, a ne na oprugama, ali na pojasevima. Takva suspenzija će povećati upravljivost transformatora, budući da je mekša.
 • Briga o pravilnoj formiranju kralježnice djeteta, stručnjaci savjetuju kupiti kolica s krutim leđima.
 • Cijena transformatorskih kolica može biti drugačija, pa roditelji trebaju unaprijed izračunati svoj obiteljski proračun i odabrati prikladniju opciju koja bi zadovoljila zahtjeve eksploatacije i prihoda.

Osim toga, mnogi brandovi često provode promocije i popuste koji vam omogućuju da kupite visoko kvalitetne i elegantne kolica po pristupačnoj cijeni.

Pogledajte video pregled Adamex transformatorske kolica ispod.

15 najboljih dječjih kolica

Kriteriji za odabir najbolje kolica za novorođenče

Odabir kolica za novorođenog malog čovjeka je vrlo težak zbog raznovrsnosti tipova, dizajna i dodatnih mogućnosti koje roditelji nude kod proizvođača ovog dječjeg prijevoza. Kako bi se odabrala najbolja, stručna cijena privukla je pozornost na sljedeće ključne kriterije za kupnju invalidskih kolica:

Udobnost i sigurnost za bebu. To bi trebalo uključivati ​​veliki i izolirani krevet s tvrdim stranama i prilagodljivu ventilaciju, duboko napa i kapu s vjetrovima širokog savitljivog jezika te mekani jastučić.

Praktičnost za roditelje. To su manevriranje, prohodnost, jednostavnost presavijanja i transport, podešavanje položaja ručke, veličina košare, prozor za pregled i dodatne opcije koje olakšavaju korištenje kolica.

Vrsta kolica: kolijevka ili univerzalna kolica. Kolijevci su idealni za bebe zahvaljujući tvrdom i ravnom krevetu, visokim stranama i dubokom napa. Oni se razlikuju po prohodnosti, mekanom tečenju i jednostavnom pouzdanom dizajnu. Međutim, oni su teški, ne manevrirani, a njihov je životni vijek kratak: čim beba počne sjediti, trebat će prijevoz s drugim karakteristikama. Prednosti prijevoza 2 u 1: univerzalnost, profitabilnost (prosječna cijena seta je približno jednaka cijeni kolijevke), manevriranost, razna tehnička rješenja. Nedostaci: manji propusnost i potreba za pohranjivanjem nekorištene jedinice negdje. Osim toga, pješački blok kupljen u budućnosti možda neće voljeti ni majka ni dijete. Ova vrsta univerzalnih invalidskih kolica, poput transformatora, tradicionalno se ne preporučuje za novorođenčad, no među njima je i "Expert cijena" pronašao uzorke koji zaslužuju našu pažnju.

Koji proizvođač dječjih kolica odabrati?

Voditelji tržišta u baby carovima su Italija (Peg Perego, Chicco, Inglesina), Njemačka (Hartan), Engleska (Silvercross), Portugal (Bebecar). Oni nude najbolju kvalitetu u srednjim i visokim kategorijama cijena. Istodobno, talijanski dizajni su dobri za ljeto i izvan sezone, a engleski su posebno praktični, njemački se mogu pohvaliti najboljom kvalitetom, a portugalski - funkcionalnost.

U posljednjih nekoliko godina proizvođači poljskih proizvođača primjetno su se privukli europskim čelnicima: TAKO, Lonex, Caramelo, Roan, Baby Design i drugi, proizvodeći ne samo visoke kvalitete, već mnogo pristupačnije univerzalne modele. Njihova glavna prednost i razlika od europskih invalidskih kolica (osim cijene) je njihova prilagodba uvjetima loših ruskih zime. Proračunski modeli prihvatljive kvalitete uključuju kineski (Baby Care, Geoby) i ruski (Little Trek, Strijelac) koji nisu skupi za kupnju i "nije loše izbaciti".

Kakva kolica je bolje kupiti - skupo ili ne?

Odgovor na ovo pitanje ne ovisi samo o iznosu novca u novčaniku, već io trezvenom izračunu roditelja. Što plaćamo za kupnju skupe kolica? Naravno, za visoku kvalitetu i snagu materijala i mehanizama, stilski i prepoznatljiv izgled, izrada najmanjih nijansi. Poštovane kolica dokazanih svjetskih marki su izdržljive i sposobne vjerno služiti za nekoliko djece, pa čak i za nekoliko generacija. Istovremeno, potrebno je razumjeti da plaćamo ne samo za kvalitetu, već i za ime. Neki roditelji trebaju kolica za "brand", ostali su ravnodušni prema velikim imenima, a dijete možda ne brine.

Međutim, valja razmatrati da skupe kolica nisu idealne. Na primjer, talijanski krik, engleski su teški, a Nijemci nisu dovoljno izolirani za ruske zime. Moguće je da kolica jednostavno ne vole dijete ili smeta roditeljima. Stoga ne biste trebali boraviti na skupim robnim markama, oslanjajući se na njihovu "neuništivu". Raspon jeftinih invalidskih kolica neusporedivo je širi, i iako su tehnički inferiorni od skupih modela, dobre poljske, ruske i kineske verzije izgledaju sjajno i prilično su sposobne udobno prevrtati 1-2 beba tako da mogu sigurno ići na "odmor". U tom smislu, "Stručne cijene" savjetuju pri odabiru kolica biti vođena ne po cijeni i brand, već po udobnosti i funkcionalnosti određenog modela.

Najboljih 15 najboljih dječjih kolica

Expert cijena je odabrao 15 najkvalitetnijih i najpopularnijih u 2017-2018. kolica za novorođenčad.

10 najboljih kolica - transformator

Ocjena značajki

Mnogi ljudi zbunjuju univerzalne modele s konvertibilnim invalidskim kolicima. Iako razlika nije očigledna, ali jest. Ako modularni sustavi obično imaju 3 bloka, svaki od njih je zaseban element, onda su transformatori opremljeni samo sjedalom za šetnju, koja se pretvara u kolijevku.

Takvi bi mehanizmi trebali nabaviti u slučajevima kada je potrebno uštedjeti novac, ali da se dobije visoko kvalitetni i višenamjenski dječji kolica koji se mogu koristiti tijekom prve tri godine života bebe. Postoje modeli s mogućnošću transformacije mnogo jeftiniji od njihove univerzalne "braće". Od mnogih različitih mogućnosti za preoblikovanje invalidskih kolica za novorođenčad, teško je odabrati kvalitetan. Nudimo Vam da se upoznate s nekim kriterijima koji će vam pomoći da napravite "pravu" kupnju:

 1. Obratite pažnju na snagu materijala za proizvodnju (tkanina i metal). Dobro je ako se presvlake ugase.
 2. Odaberite vrstu kotača. Za ljeto stane velika guma za zimu - plastiku.
 3. Proučavamo značajke dizajna proizvoda i sve mehanizme. Proces transformacije ne bi trebao biti težak.
 4. Sustav za slijetanje mora biti opremljen sigurnosnim pojasevima.
 5. Izabrali smo optimalnu težinu za kolica i dimenzije.

Proizvođači godišnje proizvode moderne modele transformatora. Popularni brandovi imaju posebnu potražnju među tisućama roditelja. Na ljestvici najboljih stavili smo najviše kupljenih proizvoda koji su zaslužili ljubav potrošača i mnoge pozitivne kritike. Kriterij za rangiranje prema kategoriji bio je raspon cijena.

Najbolje jeftine kolica - transformator

4 Jetem Turbo 4S

Promjenjiva kolica Jetem Turbo 4S imaju najbolju vrijednost, koja započinje od 12 tisuća rubalja. Da bi se olakšala ukupna težina strukture, programeri su koristili lagani aluminij. Zbog toga, proizvod teži samo 15,6 kg, što je znatno manje od svojih kolegama, gdje težina može biti 17-20 kg.

Prednosti modela:

 • Nosiljka se nalazi u jedinici za hodanje. Izrađen je od mekog materijala.
 • Stražnji dio sjedala je fiksiran u bilo kojem od četiri položaja: od potpuno horizontalnog do okomitog.
 • Sjedalo je reverzibilno: može se montirati okrenuto prema kretanju i protiv.
 • Moguće je postaviti na okvir za auto sjedalo (za kupnju odvojeno).
 • Prednji kotači su plastični, dvostruki su, zakretni. Stražnji od gume, povećan u promjeru. To doprinosi jednostavnom upravljanju.
 • Ručka za roditelje okrenuta, postavljena na željenu visinu.

3 Baby Care Manhattan Air

Baby Care Manhattan Air postaje kočija za bebe s najboljom cijenom. Trošak ovog modela na domaćem tržištu kreće se od samo 8 tisuća rubalja. Ako uzmete u obzir dugotrajnu uporabu proizvoda (3 godine), štednja postaje još opipljivija. U isto vrijeme dobivate odličan proizvod kvalitete sa svim potrebnim karakteristikama.

Prednosti modela:

 • Najlakši dizajn - 12 kg.
 • Gumeni kotači na napuhavanje mogu se nositi sa svim cestama. Komplet također dolazi s dodatnim sklopom zakretnih kotača. Pogodan je za bolju manevrvnost na ravnim površinama.
 • Kočnica je na ruci. Za zaključavanje, pritisnite polugu i za otključavanje pritisnite gumb pokraj njega.
 • Reverzibilna roditeljska ručka prilagođava se rastu.
 • Nosite se s toplom omotnicom.
 • Na nogama je rt.

2 Adamex Young

U drugoj poziciji rang je transformatorska kolica Adamex Young. Model ima najbolji omjer cijene i kvalitete među analogima. Glavna prednost proizvoda poljske marke je njena mala težina (16 kg), kao i njezina optimalna osovina (58 cm). Na temelju tih karakteristika, može se vidjeti da se proizvod može lako uklopiti u bilo koji standardni putnički lift, pa čak i krhka djevojka će ga moći upravljati bez pomoći vanjskih.

Prednosti modela:

 • Prebacuje se iz kolijevke u sjedalo za užitak zbog uklanjanja tračnice nogu.
 • Toplo mekano nošenje.
 • Roditeljska ručka - reverzibilna.
 • Široki vez - 40 x 85 cm.
 • Gusti gumeni kotači od pjene. Otporan na oštećenja.
 • Ojačano opruga prigušenja.
 • Poklopci presvlake se mogu skinuti. Oni se mogu prati u slučaju onečišćenja kao pisaćeg stroja i ručno.
 • Postoji stol s podmetačima za bebu.

Komparativna obilježja transformatorskog kolica i modularnog kolica